31.03.2024

Mádara Niacinamide Alternative -seerumi

Esittelyssä Mádaran Niacinamide Alternative -seerumi. 💦

Niasiiniamidi vaikuttaa kiilanneen jo retinolinkin ohi trendikkyydessä, ja siitä on varmasti kiittäminen sen hellävaraisuutta sekä laajempaa ihokohderyhmää retinoliin verrattuna. Niasiiniamidihan on tuo ”sopii ihan kaikille” -supersankariaine, joka hyödyttää niin punoittavaa, rasvoittuvaa, ryppyistä, epäpuhdasta kuin epätasaista ihoa.

Niasiiniamidia on käytetty kosmetiikassa vuodesta 1976 saakka, ja sitä pidetään retinolin ja C-vitamiinin ohella parhaiten tehonsa osoittaneena ihonhoidon "anti-age"-aktiiviaineena. Laitan "anti-age" lainausmerkkeihin, sillä niasiiniamidi on loistava ainesosa myös epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle ikään katsomatta.

Mádara Niacinamide Alternative Serum

Niasiiniamidi:

🔹 Tasapainottaa ihon talin tuotantoa ja supistaa huokosia
🔹 Häivyttää pigmenttimuutoksia ja kirkastaa ihoa
🔹 Silottaa juonteita
🔹 Vahvistaa ihon suojabarriääriä
🔹 Vähentää ihon punoitusta
🔹 Parantaa ihon ulkonäköä ja rakennetta kokonaisvaltaisesti

Luonnonkosmetiikan kannalta niasiiniamidin ainoa ”kompastuskivi” on se, ettei sitä saa luonnolliseksi sertifioituna, vaan se täytyy valmistaa synteettisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luonnonkosmetiikkabrändi haluaa niasiiniamidia tuotteessaan käyttää, tämä tuote ei saa sertifikaattia.

Tästä pääsemme Mádaraan. Mádaralle on tärkeää, että jokaisella tuotteella on sertifikaatti, ja niinpä he ovat kehittäneet oman Niacinamide Alternative -seerumin, joka tarjoaa niasiiniamidin hyödyt vaihtoehtoisella ainesosakompleksilla. Yhdiste koostuu puna- ja ruskoleväuutteesta sekä ruusumyrtistä.

Lisäksi seerumissa on sammaleen, jäkälän ja katajan kantasolu-uutteita, jotka tuovat iholle antioksidanttisia hyötyjä, sekä kantarelliuutetta, joka muuten sisältää lukuisten muiden vitamiinien ja mikroravinteiden ohella luontaisesti B3-vitamiinia eli niasiiniamidia! 😉

Niasiiniamidia siis kyllä löytyy luonnosta, mutta ei sellaisia määriä, että sitä voisi eristää kosmetiikkateollisuuden käyttöön.

Mádara Niacinamide Alternative Serum

Mun kokemus & mielipide Mádaran Niacinamide Alternative -seerumista:

🔸 Fluidimainen koostumus on tosi kosteuttavan tuntuinen
🔸 Mukava aktiiviaineyhdistelmä, joka hoitaa ihoa monipuolisesti
🔸 Tuoksu tuo mieleen pehmeän kardemumman..!

Tässä vielä yksinkertaistettu inci-analyysini. Merkkasin ei väreillä seerumin tärkeimmät ja hoidollisen vaikutuksen omaavat ainesosat, loput ovat teknisiä ainesosia. (Kyllä, myös C-vitamiini, jos joku ihmettelee miksi jätin askorbyylipalmitaatin merkkaamatta; sen rooli tässä koostumuksessa on suojata E-vitamiinin kanssa seerumia itseään hapettumiselta, iholla sillä ei juuri ole vaikutuksia.)

Mádara Niacinamide Alternative Serum

ONKO TÄMÄ SITTEN YHTÄ HYVÄ KUIN NIASIINIAMIDI?

Siihen, kuinka hyvin Mádaran Niasiinivaihtoehto-kompleksi vastaa aidon niasiiniamidin tehoja, en osaa ottaa kantaa. Oletettavasti vain kemisti osaisi, ja vain sellainen kemisti, joka on ollut mukana tekemässä tutkimusta ja tuotekehitystä sekä aidon niasiiniamidin että vaihtoehtoisten yhdisteiden kanssa.

Jos katsoo aidon niasiiniamidin vaikutuksia, joista tärkeimmät ovat rasvoittumisen tasapainottaminen, hyperpigmentaation lievittäminen sekä ihon suojakerroksen vahvistaminen, Mádaran Niacinamide-kompleksi vastaa niihin näin:

🌿 Rusko- ja punalevä lievittävät hyperpigmentaatiota, kiitos niiden kyvyn hillitä melaniinin muodostumista (ruskolevä) sekä absorboida UV-säteitä (punalevä).

🌿 Punalevän sisältämä kolesteroli vahvistaa ihon suojakerrosta, minkä lisäksi punalevän on todettu stimuloivan ihon omaa keramidin tuotantoa --> keramidit paikkaavat nekin suojakerrosta.

🌿 Ruusumyrtti tasapainottaa ihoa, ehkäisee epäpuhtauksia ja hillitsee rasvoittumista.

Itse lisäisin mielelläni kompleksiin vielä kantarelliuutteen, vaikka Mádara itse ei sitä mainitsekaan Niacinamide-kompleksista puhuessaan, sillä kantarelliuutteen sisältämä pantoteenihappo, luontainen niasiiniamidi sekä lukuisat mineraalit auttavat korjaamaan ihon suojabarriääriä.

29 comments on “Mádara Niacinamide Alternative -seerumi”

  1. Mä en tiedä mikä siinä on, kun tuo Madara ei saa minua innostumaan. Ostin taannoin Time Miracle Botanic Retinoliseerumin, heti ensi levittämällä tunsin että meistä ei tule kavereita. Nyt puteli odottaa kaapissa jospa sittenkin jaksaisin sitä vielä uudelleen kokeilla.
    Tämä Niacinamidekin kuulostaa hyvältä, mutta samalla mietin ehkä joku toinen 😁
    Kysynkin nyt onko joku hyvä seerumi mitä voisit suositella ja sisältää niasiiniamidia?
    Aineen hyödyt kyllä alkoi houkuttamaan. Ja voikohan tätä käyttää kesäisin? Retinolin ajattelin laittaa tauolle pikapuoliin.

    Vastaa

    2
  2. Tulipa edellisestä kommentista mieleen, että Madara on mulle sellainen brändi, joka vaikuttaa monella tavalla tosi houkuttelevalta, mutta yksikään monien vuosien aikana kokeilemistani sarjan tuotteista ei ole iholleni sopinut. Aina välillä haksahdan johonkin uuteen tuotteeseen, koska vaikuttavat tosiaan hyviltä, mutta joka kerta joudun toteamaan, että ei vaan sovi mulle. Normikosmetiikan puolelta mulla on sama juttu Lumenen kanssa, kaikki Lumenen tuotteet, joita olen noin 30 vuoden aikana kokeillut ovat aiheuttaneet enemmän tai vähemmän ongelmia. Onkohan näillä sarjoilla joku ” signature”-ainesosa, josta mun iho ei vaan tykkää? Onkohan muut huomanneet, että on kosmetiikkasarjoja, joiden kaikki tuotteet huolimatta siitä, millaiselle ihotyypille on tarkoitettu, ei vaan sovi?

    Vastaa

    2
    1. Onkohan näillä sarjoilla joku ” signature”-ainesosa, josta mun iho ei vaan tykkää?

      Tosi vaikea sanoa. Mutta mielenkiintoinen kysymys.

      Olisi kiinnostavaa kuulla muidenkin kokemuksia.

      Vastaa

      1
    2. Lumenen värikosmetiikka (samoin mm. Lancome), muuttuu ihollani Trumph-oranssiseksi. Esim. niitä cc-voiteita olisin halunnut käyttää Lumenelta.
      Madaralta kahden testerin perusteella meikkivoiteelle käy samalla tavoin, ei ehkä niin julma oranssi väri, kuin Lumenessa ja Lancomessa.

      Iholle levitettäessä hyvä, väri sopiva. Sit parin kolmen tunninpäästä katsot peiliin ja kaunis oranssi naama katsoo takaisin. Kestossa tai pysyvyydessä ei mitään vikaa. Ja ei mitenkään ärsytä ihoa, mutta muuttuu oranssiseksi. Oranssisuus lähtee onneksi pesemällä.
      Mitään pohjustusvoiteita en ole kokeillut, kun kuitenkin löytyy mm. essenceltä ja estee lauderilta, KW:ltä, Dr Hauschalta ainakin mulla toimivia sävyjä.

      Muuhun en osaa ottaa kantaa, jotain hapettumistahan ja mun ihosta johtuvaa tuo varmaan on.

      Vastaa

      2
  3. Mietin sitä, kun kerrostan kasvoille aika montaa kosteuttavaa juttua aamuin illoin, olisiko aamulla paikallaan pestä kasvot ihan öljypuhdistusaineella (Kalahari), jotta ei kävisi niin, että lisäilen ja lisäilen ja lisäilen vain kosteuttavia kerroksia? Ehkä tuotteet voisivat aamulla imeytyä jopa paremmin puhdistetuille kasvoille?

    Vastaa

    0
    1. Ehkä tuotteet voisivat aamulla imeytyä jopa paremmin puhdistetuille kasvoille?

      Öljyputsaria paremmin tähän logiikkaan sopisi jokin kuoriva kasvovesi tai ylipäänsä kuorinta. 🙂👍 Ihosi ei kuitenkaan yön aikana ehdi kerätä pinnalleen sellaista määrää likaa, joka vaikuttaisi aamulla hoitotuotteiden imeytymiseen. Öljyputsarihan poistaa iholta nimenomaan lian ja meikin. Ihoon kertynyt ylimääräinen kuollut ihosolukko taas voi hidastaa tai vaikeuttaa hoitotuotteiden imeytymistä, siksi kuoriva tuote olisi tässä yhteydessä fiksumpi juttu kuin ihon öljypuhdistaminen.

      Vastaa

      0
    2. Mikä tuollainen tuote voisi esimerkiksi olla (mielellään kesäaamuihin sopiva)?

      Vastaa

      0
    3. Hmm, kesäaika on toki hieman kinkkinen, koska kesällä ihoa ei kannattaisi edes miedosti käsitellä hapoilla joka aamu - tai totta kai silloin voi, jos joka tapauksessa käytät myös UV-suoja-ainetta.

      Kaikkein miedoin tuntemani happokasvovesi on Djusien Acid Bloom, Bybin Day Glow on tujakampi, ja sitä suosittelisin muulloin kuin kesällä. Jos sinusta tuntuu, että haluaisit puhdistaa ihon aamuisin jollain "tehokkaammalla" kuin vedellä, jotta edesautat tuotteiden imeytymistä, kesäaikaan sopivin tuote olisi misellivesi. Taikan misellivesi on hyvä ja edullinen. Oma suosikkini on Mádaran, joka on toki hieman arvokkaampi.

      Vastaa

      0
  4. En ole muuten täysin ystävystynyt tuon Whamisan Deep Richin kanssa, vaikka se kait on huipputuote. Eniten vastaan potkii voimakas ruusuntuoksu. Onko se I+m:n ruusukasvovesi yhtä voimakas tuoksultaan?

    Ainut tuote, jossa ruusuntuoksu on menetellyt, on ollut Urtekramin erittäin hyvä käsivoide.

    Vastaa

    1
    1. Eniten vastaan potkii voimakas ruusuntuoksu. Onko se I+m:n ruusukasvovesi yhtä voimakas tuoksultaan?

      Mä en haista Whamisan Deep Richissä ruusua, joten en osaa sen puolesta verrata tuoksua I+M:n ruusuisuuteen. Whamisan (uudistetun) Deep Rich'in tuoksu on mun nenään sellainen yleisesti kukkainen ja kevyesti "parfymoidun" omainen, mutta erityisesti ruusu ei sieltä mun nenään nouse. I+M:n ruusuvesi taas on päivänselvää ruusu, niin ruusu kuin olla voi :D Siinä mielessä miedompi kuin Deep Rich, että ruusuvedessä tuoksuu vain ja ainoastaan ruusu, kun taas Deep Richissä on "paksumpi" monesta komponentista koostuva tuoksu.

      Vastaa

      1
    2. Pitänee ehkä sitten ostaa I+M:lta se appelsiinikasvovesi, kun en ruusun tuoksusta erityisemmin pidä. Nyt tarkemmin nuuhkuteltuani voisin sanoa, että ehkä tuossa Whamisassa tuoksuu tosiaan jokin keinotekoinen, ruusunkaltainen juttu.

      Taikan misellivesi meni ostoslistalle. :)

      Vastaa

      0
    3. Mikä tuossa Deep Richissä tarkalleen vastaa mahdollisesta kirkastavasta vaikutuksesta?

      Vastaa

      0
    4. Ei ole vahva, tämä on tarkoitettu päivittäiseen aamuin/illoin-käyttöön. Käyttäisin kesälläkin.

      Vastaa

      0
  5. Joku kommentoi, että Madaran tuotteet eivät sovi niin itselläni on sama ongelma. En voi enää käyttää Madaran ja Mossan tuotteita vaan saan niistä joka kerta punaisia näppyjä ihoon, sellaista POD tyylistä ihottumaa.

    Vastaa

    0
    1. En oikein usko, että kyse olisi hajusteista kun voin kumminkin käyttää esimerkiksi Antipodes, Lavera, Bybi, Flow jne joissa on voimakkaita tuoksuja. En ole vielä keksinyt, että mikä se aineosa on ja testaan aina välillä, mutta näpyt aina tulevat ja katoavat heti kun vaihdan johonkin muuhun.

      Vastaa

      0
    2. Onpas kinkkistä. 🙁 Kyse on sitten todennäköisesti jostain ainesosayhdistelmästä, joka kuuluu Mádaran niin sanottuun tuotekäsialaan. Tyypillisesti brändeillä on tietyt samat ainesosayhdistelmät vaikkapa voidepohjissa, eihän pyörää haluta kehittää joka tuotteen kohdalla uudestaan, ja tätä pohjaa sitten varioidaan ja tuunataan sen mukaan, minkä vaikutuksen voidetta ollaan luomassa.

      Vastaa

      0
  6. YouTubessa tuli vastaan tällainen mielenkiintoinen meikkivideo:

    https://www.youtube.com/watch?v=S8rk3JcXhPg

    Voisikohan kynämuotoinen sävynkorjaaja oikeasti toimia myös kuivemmilla silmienalusilla? Jos onnistuisit saamaan tuon Jones Roadin tuotteen käsiisi, lukisin arvostelun tosi mielelläni.

    (Jännää muuten on se, että aiemmin Bobbi Brown käytti ainakin kokemukseni mukaan videoillaan vain omaa nimeään kantavia meikkituotteita.)

    Vastaa

    0
    1. YouTubessa tuli vastaan tällainen mielenkiintoinen meikkivideo:

      https://www.youtube.com/watch?v=S8rk3JcXhPg

      Onpa tosiaan kiinnostava tuote! Silmänalusneutraloijat ovat kyllä tuttuja, mutta ei tuollainen kynän muotoinen. Näyttää myös olevan tosi pigmenttinen! Olisi kiva joskus testata.

      Jännää muuten on se, että aiemmin Bobbi Brown käytti ainakin kokemukseni mukaan videoillaan vain omaa nimeään kantavia meikkituotteita

      Samaa mietin itsekin, ja piti googlata Jones Road & Bobbi Brown. Kävi ilmi, että Jones Road on Bobbi Brownin oma brändi. Hän perusti sen vuonna 2020. Hänen alkuperäinen sarjansa ei ole ollut enää hänen omansa vuodesta 2016, kun se myytiin Estee Lauderille.

      Vastaa

      0
    2. Ahaa, en googlannut asiaa - ajattelin vain, että jokin yhteistyökuvio.

      Olisipa kyllä sangen erikoista, jos omaa nimeäni kantava sarja olisi vieraan yrityksen käsissä ja joutuisin käyttämään jotakin ihan muunnimistä kosmetiikkasarjaa.

      Mutta tuo tuote tosiaan olisi äärimmäisen kiinnostava (en ole tutkaillut, onko saatavilla esim. Sephorasta).

      Vastaa

      0
    3. Kyllä, mutta siltikin tuntuu vähän hullunkuriselta, että hän nyt tekee töitä eri nimisen brändin kanssa kun taas hänen omaa nimeään kantavat tuotteet ovat jonkin muun omistuksessa.

      Vastaa

      0
    4. Tuollaiselle tuotteelle olisi kyllä minulla iso tarve. Pääsiäisenä tein nimittäin testin ja olin päivän kotona ilman Alga Mariksen sävyttävää aurinkovoidetta. Kun laitoin silmienalusille vain Laveran peitevoidetta, tummuus kuulsi selvästi läpi harmaana kajona. Alga Maris on siis aika hyvä sävynkorjaaja ennen varsinaista peitevoidetta. Jos käyttäisin joskus vaikkapa ei-sävyttävää aurinkovoidetta, silloin tarvitsisin ehdottomasti yhdistelmän korrektori + peitevoide.

      Vastaa

      0
  7. Täytyy muuten lisätä aiempaan YouTubea koskevaan kommenttiini, että en ole löytänyt sieltä yhtäkään yhtä haastavalle silmienalueelle kuin omalleni tehtävää meikkiä. Toki joissain videoilla on ollut esim. äärimmäistä tummuutta silmien alla, mutta muiden piirteiden osalta silmät ovat olleet sitten helpommin meikattavissa.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (50)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat