31.01.2023

Puhdistusöljyt vertailussa

Tänään uppoudutaan puhdistusöljyihin!

puhdistusöljyt

Olen käyttänyt puhdistusöljyä vuodesta 2017, mutta viime vuosi oli se vuosi, kun puhdistusöljystä tuli minulle putsari numero yksi. Tästä on todennäköisesti kiittäminen Djusieta sekä muutaman muunkin sarjan uusia, supermiellyttäviä öljyputsareita, joiden kosmeettinen miellyttävyys sai minut totaalisesti lipumaan öljypuhdistuksen leiriin.

Aiemmin olin käyttänyt öljyputsaria lähinnä kaksoispuhdistuksessa, nyt käytän sitä useimmiten yksinään ainoana putsarina. Tähän on vaikuttanut varmasti niin öljyputsareiden kehitys ja valikoiman monipuolistuminen, kuten myös se, että ihoni ei enää tule kunnolla puhtaaksi pelkällä vaahdolla. Lisäksi ihoni yksinkertaisesti rakastaa öljykoostumuksia. Öljyputsarin hemmotteleva tunne iholla yhdistettynä sen tehokkuuteen sekä uudempien tuotteiden helppoon huuhtoutuvuuteen on tehnyt öljystä minulle ylivertaisen putsarin.

(Vaahtoakin käytän yhä, mutta en vain koe sitä enää tarpeellisena kakkosaskeleena päivittäin.)

ERILAISIA KOOSTUMUKSIA

Puhdistusöljyjä on karkeasti luokiteltuna kolmea tyyppiä: iholta poishuuhtoutuvia, iholta semihuuhtoutuvia sekä ei-huuhtoutuvia.

Semihuuhtoutuvien öljyjen koostumus on tarkoituksella kehitetty sellaiseksi, että iholle jää öljyä. Tällöin puhdistusöljy on hieman hellävaraisempi sekä hoitavampi kuin täysin huuhtoutuva. Kaikki puhdistusöljyt ovat yleisesti ottaen hellävaraisia, mutta niin hassulta kuin voi kuulostaa, liian suuri määrä emulgaattoria voi jopa kuivattaa ihoa. Tietyt emulgaattorit saattavat myös ärsyttää herkkää ihoa. Näin ollen ei-emulgoituva öljy on kaikkein lempein iholle.

Emulgoituvassa öljyputsarissa öljyn ja emulgaattorin suhde vaatii äärimmäisen tarkkaa hienosäätöä, jotta saavutetaan haluttu tulos. Olen jutellut asiasta tuotekehittäjien kanssa ja voi olla todella pienestä kiinni, milloin saavutetaan ”täydellinen poishuuhtoutuvuus” minimaalisella ärsytysriskillä, ja milloin taas emulgaattorin pitoisuus lipsahtaa kuivattavan puolelle.

Puhdistusöljyt voidaan vielä jakaa juokseviin öljyihin sekä kiinteisiin oleogeeleihin, joita myös balmeiksi kutsutaan. Oleogeeli on yhtä kuin erilaisilla teknologioilla paksunnettu öljy. Suosituimpia ovat sokereilla tihennetyt oleogeelit. Nämä emulgoituvat osittain veden kanssa. Sokeriteknologian tunnistaa helposti, jos balmia menee suuhun: putsari maistuu makealta. Incissä tunnistat sokeriemulgaattorit sucrose-sanasta (sucrose laurate, sucrose stearate jne).

Poishuuhtoutuvissa, juoksevissa puhdistusöljyissä käytetään erilaisia emulgaattoreita, joista yleisin on polyglyceryl-4 oleate. Tällä voidaan saavuttaa erittäin hyvä poishuuhtoutuvuus, mutta tulos on kiinni öljyn ja emulgaattorin välisestä suhteesta. Kaikkein parhaiten iholta huuhtoutuva Djusie sisältää tämän emulgaattorin, mutta niin sisältää myös Patyka, joka huuhtoutuu vain osittain.

Olen antanut puhdistusöljyille huuhtoutuvuusarvosanan oman ihoni kokemuksen perusteella.

5/5 huuhtoutuu täysin, 4/5 lähes täysin ja 3/5 on semihuuhtoutuva. Muutama putsari on saanut 5/5+ -arvosanan, koska niissä on vielä jotain aivan erityistä, jota en osaa pukea sanoiksi. Iho vain tuntee nämä hienovaraiset nyanssit 🙏🏻.

Olen saanut suuren osan tämän postauksen putsareista maahantuojilta ja osan olen ostanut itse.

puhdistusöljyt Whamisa

WHAMISA CLEANSING OIL 34,90€ / 150 ml

Koostumus: hyvin ohut, lähes juokseva.
Huuhtoutuvuus: 5/5+
Pääöljyt: hasselpähkinä, MCT (eli esteröity kookosöljy), oliivi
Emulgaattori: sorbitan oleate
Tuoksu: mieto, miellyttävä, neutraali
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Whamisan puhdistusöljy oli pitkään suosikkini, ja se kuuluu edelleen kärkeen. Sen suoritus on täysin moitteeton, mutta oma makuni on muuttunut suosimaan täyteläisempiä puhdistusöljyjä.

Huuhtoutuvuus on erinomainen. Iholle ei jää yhtään öljyn tuntua.

WHAMISA CACTUS CLEANSING OIL 26,90€ / 153 ml

Koostumus: hyvin ohut, lähes juokseva.
Huuhtoutuvuus: 5/5+
Pääöljyt: MCT (eli esteröity kookosöljy), isopropyylimyristaatti, viinirypäleensiemenöljy
Emulgaattorit: sorbitan sesquioleate, polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: neutraali, ehkä hieman kasvimainen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Cactus-puhdistusöljy eroaa Whamisan "punaisesta" öljystä edullisemmalla koostumuksellaan: tässä putsarissa ei ole fermentoituja ainesosia, ja öljypohja on edullisempi. Ihotuntuma ja huuhtoutuvuus ovat omalla ihollani aivan samanlaiset kummassakin Whamisan öljyputsarissa.

Cactus-putsari kuuluu Whamisan Fresh-linjaan, jonka kaikki tuotteet on formuloitu ilman fermentoituja ainesosia. Tämä tekee Fresh-linjan tuotteista mahdollisesti sopivampia oikein herkälle iholle, sillä fermentoidut aktiiviaineet voivat olla herkällä iholla liian aktiivisia.

LABORATOIRES DE BIARRITZ CLEANSING OIL 23,90€ / 200 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: auringonkukansiemenöljy, MCT
Emulgaattorit: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: kukkainen
Eteerisiä öljyjä: ei

Yksi parhaan hinta-laatu-suhteen öljyputsareita. LdB:n putsarissa on Avrilin ohella suurin pakkaus (200ml) ja litrahinta on Avrilin jälkeen edullisin. Tykkään tosi paljon tämän putsarin kukkaistuoksusta, ja huuhtoutuvuuskin on ihollani aivan täydellinen.

Huomioitavaa: ihotyypistä tai poistettavan meikin & aurinkovoiteen määrästä riippuen tämä putsari ei emulgoidu kaikilla yhtä hyvin. Olen saanut tästä palautetta Instagramissa.

Tätä ilmiötä, eli vaihtelevaa emulgoitumiskykyä, esiintyy joissain öljyputsareissa ja se liittyy suoraan emulgaattorin määrään. Silloin kun öljyputsarissa on suhteellisesti korkeampi pitoisuus emulgaattoreita, tuote emulgoituu joka tilanteessa. Mutta silloin kun putsari on formuloitu hellävaraisemmaksi, eli siinä on pienempi pitoisuus emulgaattoreita, ei putsari välttämättä "jaksa" emulgoitua joka tilanteessa yhtä täydellisesti, sillä ihon omat öljyt sekä meikin ja aurinkovoiteen määrä vaikuttavat emulgoitumisen tehokkuuteen.

Minulla ei ole yhtään rasvainen ihotyyppi ja LdB:n putsari emulgoituu arveltavasti siksi minulla niin hyvin. Se jaksaa myös emulgoida kaiken aurinkovoiteen ja lian.

puhdistusöljyt Yves Rocher

YVES ROCHER PURE CALMILLE CLEANSING OIL 10,14€ / 150 ml

Koostumus: hyvin ohut. Vähäravaisen tuntuinen, lähes vesimäinen.
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: auringonkukka, esteriöljyt
Emulgaattori: peg-20 glyceryl triisostearate
Tuoksu: neutraali, geneerinen ”markettikosmetiikan” tuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Valitettavasti tajusin tätä postausta kirjoittaessani, että YR on jälleen uudistanut tämän putsarin, joten esittelyni koskee edellistä versiota. Kuvan tuote on ostettu noin kaksi vuotta sitten, joten luulin tämän olevan hyvinkin tuore kaveri, mutta eip. Se on taas uudistettu. Tämän hetkinen myynnissä oleva on kolmas tai neljäs versio.

Yves Rocher oli Whamisan ohella pitkään toinen suosikkini, mutta sittemmin öljymakuni kehittyessä Rocherin koostumus alkoi tuntua kosmeettisesti tylsältä. Putsari toimii yhä oikein hyvin ja hoitaa hommansa jättämättä rasvaista tunnetta ihoon, mutta sen vetisyys ja halpa tuoksu yksinkertaisesti tekevät siitä tylsemmän elämyksen.

IVY AïA CLEANSING OIL

hinta alle kympin Normal-liikkeissä, apteekeissa noin 12€ / 120 ml

Koostumus: erittäin ohut, lähes vesimäinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: esteriöljyt, parafiiniöljy
Emulgaattori: peg-20 glyceryl triisostearate
Tuoksu: tuote on hajusteeton, mutta siinä on aistittavissa geneerinen edullisen kosmetiikan raaka-ainetuoksu.
Eteerisiä öljyjä: ei

Ivy Aian putsarista vinkattiin minulle alle 10€ ihonhoitotuote-postauksessa. Tätä putsaria myydään apteekeissa noin 12€ hintaan mutta Normalissa hinta on alle kympin. En säästänyt kuittia niin en muista enää paljonko tämä maksoi.

Ivy Aian putsarin ongelmat (minulle) ovat liian ohut koostumus sekä huono korkki. Koostumus on niin nestemäinen, että se on jo epäkäytännöllinen; neste hulahtaa helposti kämmeneltä lavuaariin. Vähän saisi olla enemmän viskositeettia, jotta tuote olisi helppokäyttöinen. Näin ohut koostumus vaatisi myös ilman muuta pumppuannostelun.

Tuote puhdistaa ja huuhtoutuu oikein hyvin, mutta tämä ei jää minulla käyttöön, koska tuote on käytettävyydeltään huono. Ivy Aian putsari on myös mineraaliöljypohjainen, ja itse käytän mieluummin kasviöljypohjaisia putsareita.

puhdistusöljyt Djusie

DJUSIE LIQUID SILK PERFECT CLEANSING OIL 39€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5+
Pääöljyt: auringonkukka, skvalaani, puolukka
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: vahva lime & muut eteeriset öljyt
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Djusien öljy on suoritukseltaan täydellinen. Siinä on onnistuttu löytämään täydellinen suhde öljyjen ja emulgaattorin välillä, ja se huuhtoutuu iholta niin vaivatta kuin olla voi. Lisäksi käytetyt öljyt, auringonkukkaöljy ja skvalaani, vaikuttavat osaltaan öljyn silkkisyyteen. Skvalaani ei itse asiassa ole kemiallisesti varsinainen öljy, mutta kuitenkin rasvamainen ainesosa. Se on tuntumaltaan hyvin kevyt ja silkkinen. Skvalaania käyttämällä saadaan öljytuotteeseen aina hyvin miellyttävä ihotuntu.

Djusien putsarin ainoa haaste on mielestäni sen tuoksu, joka on poikkeuksellisen voimakas ja sen verran erikoinen, että jakaa mielipiteitä. Osa rakastaa sitä, osa ei. Minä pidän tuoksuvasta kosmetiikasta ja eteerisistä öljyistä ja olen myös oppinut tykkäämään Liquid Silk’in tuoksusta, mutta se on silti vähän liian in your face. Tuoksussa on eniten aistittavissa limehedelmää, mutta ei raikkaan pirskahtelevana, vaan paksun tuoksumaton päällä. Tuoksucocktailissa on jasmiinia, greippiä ja ruusugeraniumia. Kokemani paksuus tulee varmaankin jasmiinista, joka on hyvin runsas ja lämmin tuoksu.

puhdistusöljyt Evolve

EVOLVE KALAHARI DREAM CLEANSING OIL 28€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: auringonkukka, skvalaani, meloninsiemenöljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4-oleate
Tuoksu: meloni-kirsikkakarkki
Eteerisiä öljyjä: ei

Yksi top-suosikkejani, Evolven Kalahari Dream -puhdistusöljy on aivan ihana. 💕 Siinä toimii ihan kaikki: erittäin miellyttävä ihotuntu, valloittava tuoksu ja kaupan päälle vielä söpö vaaleanpunainen väri. Joskin voi olla, että en jaksaisi välttämättä käyttää ihan joka päivä näin makean tuoksuista puhdistusainetta – Kalahari Dream -putsarissa on tuoksunsa kautta vähän jälkiruokamainen efekti, kuten Leahlanin putsarissa. (Esittelyssä alempana.)

Kalahari Dream’issa on Djusien tapaan ohut koostumus, jossa on kuitenkin sen verran ”bodya”, että sitä voi miellyttävästi hieroa iholla. Kuten Djusien putsarissa, myös Evolvessa on aurongonkukkaöljy-skvalaani-pohja. Nämä kaksi ovatkin lähestulkoon yhtä hyvät.

puhdistusöljyt Taiga

TAIGA ANTI-AGE CLEANSING OIL 20,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: manteli, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Taigan putsari on kolmas suosikkini, ja itse asiassa ykkössuosikkini reissussa, sillä sen pullo on kaikkein kevyin ja vähiten tilaa vievä. Tässä pullossa pumppumekanismin puute ei haittaa, sillä Taigan pullon reikäkorkki annostelee öljyä siistimmin kuin Ivy Aia, ja öljyn viskositeetti on sopiva. Matkaolosuhteissa pumppumekanismi on huono tai jopa mahdoton, joten siinä mielessä Taigan pullo on ainakin minulle kullanarvoinen.

Koostumus soveltuu hyvin hierontaan ja tätä on mukava työstää iholla. Risiiniöljy tuo öljyyn syväpuhdistavan lisän – risiini on kaikista öljyistä puhdistavin, ja omaa kyvyn imeä ihohuokosista likaa erittäin tehokkaasti.

Tuote on hajusteeton enkä aisti tässä juuri raaka-aineidenkaan tuoksua. Supermiellyttävä kuuden ainesosan koostumus sopii erinomaisesti herkälle iholle. ’Anti-age’-nimestä ei kannata välittää, putsari soveltuu kaiken ikäiselle iholle.

puhdistusöljyt Laponie

LAPONIE NOURISHING OIL CLEANSER 36€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: rypsiöljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Tässä on puhdistusöljy pelkistetyimmillään: Laponien putsarissa on tasan kaksi raaka-ainetta, rypsiöljy ja emulgaattori. Tätä beibiä on myös hierottu huolella kunnes on saavutettu aivan täydellinen tasapaino öljyn ja emulgaattorin välillä ja huuhtoutuvuus on täydellinen.

Laponien tuote on siis vielä Taigaakin parempi superherkälle iholle. Hinta vain on aika kova tälle äärisimppelille koostumukselle, ja kieltämättä mietin, mistä 36€ hinta tulee, kun pullossa on kaksi edullista perusraaka-ainetta. Djusien putsari esimerkiksi sisältää eteerisiä öljyjä, jotka ovat kalliita raaka-aineita, ja hinta on euron edullisempi kuin Laponiella.

Edit. Sain Laponielta tietoa liittyen Nourishing Oil Cleanserin ainesosiin. Tuotteessa on käytetty ruotsalaista värittömäksi ja hajuttomaksi käsiteltyä arvokasta kosmetiikkalaatuista rypsiöljyä, joka on rasvahappo- ja antioksidanttiprofiililtaan niin laadukas, ettei tuote tarvitse ylimääräisiä antioksidantteja säilyäkseen. (Normaalisti vedettömiin tuotteisiin lisätään erikseen antioksidantteja ehkäisemään ja hidastamaan öljyjen härskiintymistä.) Myös tuotteessa käytetty Miron-lasipullo on arvokas. Nämä vaikuttavat tuotteen hintaan.

puhdistusöljyt Urang

URANG NATURAL CLEANSING OIL 36,85€ / 150 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5 (joskus 4/5)
Pääöljyt: safloriöljy, aprikoosi, viinirypäle
Emulgaattorit: polyglyceryl-2 sesquioleate, polyglyceryl-10 decaoleate, polyglyceryl-10 caprylate/caprate
Tuoksu: hyvin mieto ja neutraali, häivähdys sitrusta
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Urangin öljyputsarissa on poikkeuksellinen emulgaattoriteknologia. Aasialaisissa putsareissa näkee muutenkin muita emulgaattoreita kuin länkkäripurtsareille tyypillistä polyglyceryl-4 oleatea.

Ihotuntumaan tämä ei kuitenkaan vaikuta, vaan tämäkin putsari huuhtoutuu iholta todella hyvin. (Kuitenkin joinain kertoina tuntuu, että iholle jää ihan vähän öljyä.) Urangin putsarissa on paksumpi koostumus kuin puhdistusöljyissä keskimäärin, ja se tuntuu iholla hyvin ravitsevalta.

puhdistusöljyt

MELVITA SOURCE DE ROSES MILKY CLEANSING OIL 25,50€ / 145 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: MCT, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: voimakkaan ruusuinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Melvitan puhdistusöljy on Urangin ohella täyteläisin testaamani puhdistusöljy. Source De Roses -putsarissa on hyvin voimakas ruusun tuoksu, tämä tulee jo vahvuudessaan lähelle Djusieta. (Käytän Djusieta referenssinä, koska en tunne toista yhtä vahvan tuoksuista puhdistustuotetta.)

Erikoista Melvitan putsarissa on se, että koostumukseen on lisätty myös ruusunmarjan siemenöljyä ja tyrnimarjaöljyä, joita käytetään ihonhoitotuotteissa pieninä määrinä ihoa hoitavina aktiiveina. Niitä on turha lisätä iholta poishuuhdottavaan tuotteeseen.

CENTIFOLIA NEUTRAL LIPID-REPLENISHING CLEANSING OIL 16,90€ / 195 ml

Koostumus: ohut/keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: sacha inchi -öljy
Emulgaattori: polyglyceryl-4 caprate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Tämän putsarin ostin viime kesänä vartaloaurinkovoiteen puhdistukseen. Se on suihkuöljyjen ohella edullisin löytämäni öljyputsari, mutta tämäpä ei lähemmällä tarkastelulla olekaan ”rehellinen” öljyputsari: koostumuksessa on myös vettä sekä pinta-aktiivisia tensidejä. Sama homma toteutuu myös useimmissa 'shower oil' -nimellä myytävissä tuotteissa.

Centifolian putsari käyttäytyy iholla kuitenkin klassisen öljyputsarin tavoin. Se tuntuu täysin öljymäiseltä ja emulgoituu veden kanssa maidoksi.

puhdistusöljy Avril

AVRIL CLEANSING OIL 16,90€ / 200 ml

Koostumus: täyteläisehkö
Huuhtoutuvuus: vaihtelee, noin 4/5
Pääöljyt: auringonkukka, seesaminsiemen, manteli
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: epämääräinen, aika neutraali
Eteerisiä öljyjä: ei
Avrilin öljyn pullo ei ole ihan kaikkein toimivin, samaan tyyliin kuin Ivy Aia, ja tähän kaipaisi joko pumppua tai edes paremman reikäkorkin. Pumputon pullo on edullisempi kuin pumpullinen, joten korkki on myös kustannuskysymys. Siksi edulliset öljyputsarit on pakattu näin.

Avrilin suoritus tuntuu vaihtelevan, välillä se huuhtoutuu täysin ja välillä ihoon tuntuu jäävän vähän öljyä. Hintaansa nähden se on kuitenkin oikein hyvä putsari, ja koostumus on selvästi laadukkaampi ja ihotuntuma minun makuuni miellyttävämpi kuin Ivy Aiassa. Tuoksu on sen verran epämääräinen, että en osaa päättää, tykkäänkö siitä vai en. Se on kuitenkin sen verran mieto ettei lopulta häiritse, vaikkei nyt kohotakaan kokemusta.

puhdistusöljyt Pai

PAI LIGHT WORK CLEANSING OIL 19,00€ / 28 ml, 38€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 5/5
Pääöljyt: oliivi, auringonkukka, risiini
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: miellyttävä, vaikeasti kuvailtava, hieman sitruksinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Ihotuntuma Pai’n putsarissa on miellyttävä ja koostumus aavistuksen täyteläisempi kuin Djusiessa, Taigassa ja Evolvessa. Iholle jää erittäin pehmeä ja miellyttävä tunne.

Pai’n öljyputsarissa on Djusien ohella eniten eteerisiä öljyjä: on jasmiinia, appelsiinia, basilikaa, limeä ja ruusupelargonia. Tuoksu on kuitenkin huomattavasti miedompi kuin Djusiessa. Kun tuoksussa yhdistyvät jasmiini, lime ja basilika, jotka kaikki ovat tyypiltään hyvin erilaisia, ei ihme että Pai’n tuoksua on vaikea kuvailla.

puhdistusöljyt Leahlani

LEAHLANI TROPICAL ENZYME CLEANSING OIL 69,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5 tai 5/5
Pääöljyt: makadamia, auringonkukka, greippi
Emulgaattori: Di-Ppg-2 Myreth-10 Adipate
Tuoksu: trooppinen hedelmäjälkiruoka
Eteerisiä öljyjä: en ole varma

Tässä on naamajälkkäriä kylliksi..! 😍 Ja TODELLA omalaatuinen koostumus! Havaijilaisen Leahlani-brändin öljyputsari on kuin trooppinen tuulahdus kylppärissäsi, tuoksu on aivan mieletön. Makean greipin pirskahtavan mehukasta kuorta, kypsiä trooppisia hedelmiä, sokeria, vaniljaa… Ja kuulkaapa tätä: tuoksu tulee pelkästään hedelmäöljyistä ja -uutteista, tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita.

Leahlanin hedelmäpommi sisältää mm. greippiä, papaijaa, vaniljaa, guavaa, ananasta ja banaania. Leahlanin putsari on joukon arvokkain, mutta arvokas on sisältökin, tätä ei voi edes verrata listan muihin putsareihin. Toki jää asiakkaan arvioitavaksi, haluaako maksaa näistä herkuista kun kyseessä on poishuuhdeltava tuote, mutta mä vilpittömästi ihastelen tätä koostumusta. Kerrankin luksus-tuotteessa on oikeasti perusreseptiikasta totaalisesti poikkeava ja hinnaltaan aidosti kalliimpi koostumus.

Mitä greippiöljyyn tulee – yllätyin, kun näin greipinkuoriöljyn incissä kolmantena ja ennen emulgaattoria. Se tarkoittaa, että sitä on oltava tuotteessa useampi prosentti. Kuoresta puristetut öljyt ovat yleensä eteerisiä eli tuoksuöljyjä, mutta nyt olen hieman epävarma miten on Leahlanin tuotteessa, kun greippiöljy on niin korkealla incissä. Eteerisiä öljyjä ei joka tapauksessa käytettäisi tällaisena pitoisuutena.

BYBI SWIPE CLEAN 35,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen/täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Pääöljyt: seesaminsiemen, viinirypäle, jojoba
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: ei lisättyjä hajusteita, mutta tuotteessa on raaka-aineiden muodostama pehmeän makea, marsipaanimainen tuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Bybin putsarissa on Leahlanin ohella yksi hienostuneimmista öljyputsarikoostumuksista jonka tunnen, ja ehkä vähän liiankin hienostunut, kun kyseessä on poishuuhdeltava tuote. Reseptissä on mm. ihoa kirkastavaa hibiskus-uutetta sekä entsymaattisesti ihoa kuorivaa papaijaöljyä, joiden ihoa kirkastava vaikutus ei kuitenkaan ehdi toteutua poishuuhdottavassa tuotteessa.

Bybin putsarin heikoin lenkki on sen pullo. Erittäin tyylikäs ja kaunis katsella, mutta epäkäytännöllinen tälle tuotetyypille. Lasista pulloa ei voi puristaa, ja kun pullossa ei ole pumppuakaan, täytyy öljy ravistaa ulos pullosta. Pullon väri on nykyään vaaleanpunainen. (Tietääkö joku, onko pullo myös mahdollisesti muutettu muoviseksi ja puristettavaksi..?)

⭐️

SEMIEMULGOITUVAT ÖLJYT

Tämän ryhmän putsarit on tarkoituksellisesti formuloitu jättämään iholle öljyä.

Käytä niitä näin:

1. Huuhtele tuote pois pelkällä vedellä ja anna iholle jääneen öljyn imeytyä ihoon. Kuiva iho iloitsee. Tai:

2. Käytä tuotteen poistossa apuna musliiniliinaa tai muuta semikarheaa kasvopyyhettä sekä hieman kuumempaa vettä. Suurin osa öljystä lähtee iholta. Tai:

3. Tee kaksoispuhdistus eli pese kasvot öljyn jälkeen vaahtoavalla putsarilla.

NOVEXPERT CLEANSING OIL WITH 5 OMEGAS 29,90€ / 150 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: 3/5
Pääöljyt: auringonkukka, MCT, seesaminsiemen
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate
Tuoksu: lämmin ja pehmeän mausteinen, ”kanelipullamainen”
Eteerisiä öljyjä: ei

Novexpertin öljyputsarissa on kaikkein monipuolisin öljykoostumus. Sekoituksessa on pääöljyjen lisäksi kamelinaöljyä, granaattiomenan siemenöljyä, marulaa, sacha inchiä, tyrniöljyä ja buritiöljyä. Tuotetta markkinoidaankin putsarin ja hoitotuotteen yhdistävänä hybridituotteena. Öljyt jättävät iholle hyödyllisiä ja ihoa ravitsevia omegarasvahappoja. Olisi melkein sääli huuhtoa ne pois iholta.

Tässä on muuten tuote, jonka hinta voisi olla paljon kalliimpi. Koko on 150 ml, hinta alle 30€ ja pullo on täynnään hienoja kasviöljyjä.

Kun katsoo tämän vertailun tuotteiden hintoja ja sisältöjä, voi jälleen kerran todeta, että hinnalla ani harvoin on mitään tekemistä tuotteen ainesosien kanssa, vaan kaikkein eniten brändäyksen.

PATYKA REMARKABLE CLEANSING OIL 41,90€ / 100 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 2,5/5
Pääöljyt: seesaminsiemen, auringonkukka, aprikoosi
Emulgaattorit: polyglyceryl-4 oleate, polyglyceryl-6 esters
Tuoksu: elegantti patykamainen kukkaistuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Patykan Remarkable Cleansing Oil on joukon toiseksi kallein tuote. Toisin kuin Leahlanin kohdalla, tässä ainesosat eivät selitä kallista hintaa yhtä hyvin. Patyka on Patyka, ja maksat myös brändistä. Kuitenkin Remarkable Cleansing Oil’issa on selvästi arvokkaammat ainesosat kuin Patykan edullisemmassa öljyputsarissa, ja myös keskimäärin monipuolisemmat kuin monessa muussa tämän jutun putsarissa. Remarkable Cleansing -cocktailissa on mm. hasselpähkinäöljyä, ruusunmarjaöljyä, mäkikuismauutetta, bisabololia ja kaktusviikunauutetta.

Kuten Novexpertin kohdalla, voi todeta, että on tavallaan sääli pestä näin hyvät hoitavat aineet pois iholta. Patyka suosittaa kaksoispuhdistusta, eli öljyputsarin perään tulisi Patykan rituaalissa aina vaahtoputsari. Mikään ei kuitenkaan pakota sitä käyttämään, ja jos ihosi on kuiva, suosittelisin ilman muuta jättämään Remarkable Cleansing Oilin jättämät öljyt hoitamaan ihoa.

puhdistusöljyt Patyka

PATYKA MELTING CLEANSING OIL 20,90€ / 150 ml

Koostumus: keskitäyteläinen
Huuhtoutuvuus: 2,5/5
Pääöljyt: auringonkukka, jojoba, aprikoosi
Emulgaattori: polyglyceryl-4 oleate, polyglyceryl-6 esters
Tuoksu: pehmeä, miellyttävä
Eteerisiä öljyjä: ei

Patykan edullisemmassa puhdistusöljyssä on hyvin samantyyppinen ihotuntuma kuin kalliimmassa, mutta superyksinkertaisella koostumuksella. Melting Cleansing Oilista on riisuttu hoitavat uutteet ja erityisöljyt ja se muodostuu vain pohjaöljyistä, hajusteista ja emulgaattoreista.

Litrahinnaltaan Patykan Melting Cleansing Oil on joukon edullisimpia.

⭐️

OLEOGEELIT JA BALMIT

Tämän joukon putsarit eroavat yllä olevista sillä, että ne eivät ole juoksevia. Öljyt on tihennetty paksuksi geeliksi sokeriemulgaattoreilla ja valmistajasta riippuen tätä geeliä kutsutaan balmiksi tai ”puhdistusöljyksi”. Oleogeeli on yleisnimitys ei-juokseville, veden kanssa maidoksi muuttuville paksuille rasvaputsareille.

Koostumuksesta riippuen oleogeelit kannattaa joskus levittää kostealle iholle. Joskus oleogeelit eivät kunnolla ”sula” iholla vaan jäävät jähmeiksi, ja tällöin kosteus iholla auttaa niitä notkistumaan.

(Jos olisin valmistaja, pitäytyisin ’balmi’-nimessä, koska se kuvaa oleogeelin koostumusta parhaiten. Jos kuluttajana ostaisin ’puhdistusöljy’ -nimisen tuotteen, odottaisin sen olevan juoksevaa.)

Edit. Omistin puhdistusbalmeille myöhemmin oman suuren postauksen, lue se täältä: Puhdistusbalmit vertailussa.

EKOPHARMA KARPALO CLEAR PUHDISTUSÖLJY 19,90€ / 100 ml

Koostumus: paksu geeli
Huuhtoutuvuus: 4/5
Pääöljyt: viinirypäleen siemenöljy, MCT
Emulgaattori: sucrose palmitate
Tuoksu: raikkaan piparminttuinen
Eteerisiä öljyjä: kyllä (piparminttu)

Ekopharman öljygeeli tuntuu iholla ensin jäykältä, mikä on tyypillistä oleogeeleille, mutta kun geeliä on hieronut iholla noin minuutin, se sulaa lähes nestemäiseksi. Tätä on miellyttävä työstää iholla ja piparmintun ystävänä raikkaan minttuinen tuoksu on erittäin mukava lisä.

Ekopharman Karpalo on suosikkini oleogeeli-tyyppisistä putsareista. 😘

UNNA NORDIC USVA CLEANSING OIL 29,90€ / 100 ml

Koostumus: paksu geeli
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: viinirypäle, MCT, risiini
Emulgaattori: sucrose palmitate
Tuoksu: makean kukkainen
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Unna Nordicin Usva-putsari on saman valmistajan kuin Ekopharman, ja koostumukset ovatkin hyvin samankaltaiset.

Unnan geeli tuntuu hieman notkeammalta kuin Ekopharman ja sulaa iholle lähes heti kun sitä alkaa työstää. Lisäksi Unnan putsarissa on useita eteerisiä öljyjä kuten frankinsensia, mäntyä ja nerolia. (Ekopharmassa vain yhtä.)

puhdistusöljyt Mádara
MÁDARA MELTING CLEANSING OIL 23,90€ / 100 ml

Koostumus: geeli
Huuhtoutuvuus: 3,5/5 tai 4/5
Pääöljyt: MCT, (glyseroli), auringonkukka
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose palmitate
Tuoksu: mieto pehmeänmakea kukkaistuoksu
Eteerisiä öljyjä: ei

Mádaran oleogeeli on persoonallinen tapaus. Sen koostumus muistuttaa ohutta geeliä ollen lähes juoksevaa, mutta iholla tuntu on jähmeä ja vaikeasti levittyvä, jos geelin levittää kuivalle iholle. (Näin ainakin minun ihollani.) Mádaran geeli kannattaakin levittää kevyesti kostutetulle iholle, jolloin se notkistuu välittömästi ja on helppo levittää.

EVOLVE GENTLE CLEANSING MELT 30€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: MCT, ( glyseroli), auringonkukka, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Tuoksu: mieto vanilja + ruusu
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Evolven balmi on mielestäni aina ollut yksi hemmottelevimman tuntuisista puhdistustuotteista. Sen kuohkean paksu balmimainen koostumus tuntuu ylelliseltä ja sitä on ihana työstää iholla. Vaikka koostumus on paksua ja tuntuu alussa aavistuksen jäykältä, se pehmenee ja sulaa ihon lämmössä nopeasti. Vanilja- ja ruusuöljy tuovat balmiin viehättävän hienovaraisen tuoksun.

Koostumus sopii erityisen hyvin kuivalle iholle.

FLOW COSMETICS BALM-TO-MILK 38€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: jojoba, (glyseroli), risiini, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Tuoksu: neutraali (vieno, pehmeä sitrus?)
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Flow Cosmeticsin balmissa on sama teknologia kuin Evolven, ne on tihennetty samalla kolmen sokeriyhdisteen emulgaattorilla ja balmipohjassa on myös glyserolia. Minusta näiden ihotuntu on hyvin samankaltainen. Flow’n putsarissa on käytetty myös risiiniöljyä, mikä tekee siitä puhdistavamman kuin Evolve. Muutenkin Flow’n balmissa on monipuolisempi öljykoostumus.

Flow'n balmissa on käytetty sitruunan eteeristä öljyä ja muiden käyttäjien olen kuullut kuvailevan tuoksua sitruksiseksi. Minun nenääni tuoksu on hyvin neutraali, ehkä hieman sokerinen kiitos emulgaattoreiden, enkä itse aisti sitrusta.

(Tämä oli jäänyt mökille joten käytin syksyllä ottamaani kuvaa :))

USVA COSMETICS MEADOW FLOWER CLEANSING BALM 34,90€ / 120 ml

Koostumus: paksu balmi
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Pääöljyt: MCT, (glyseroli), valkohilppa
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate
Tuoksu: hajusteeton
Eteerisiä öljyjä: ei

Kolmas hyvin saman tyyppinen balmiputsari. Usvan balmi eroaa Evolvesta ja Flow’sta hajusteettomuudellaan ja huomattavasti riisutummalla koostumuksellaan. Tämä olisi siis oikein herkän ihon balmipuhdistaja.

⭐️

EIVÄT EMULGOIDU LAINKAAN

Tämän ryhmän öljyputsarit sopivat sille kuluttajalle, joka syystä tai toisesta haluaa välttää emulgaattoreita puhdistustuotteissaan – tai kokonaan ihonhoidossaan. Puhdistavuudeltaan nämä eivät ole sen parempia tai huonompia kuin emulgoituvat, kyse on siis puhtaasti makuasiasta tai periaatteesta.

Ei-emulgoituvat öljyputsarit ovat kuitenkin jonkin verran vaivalloisempia käyttää kuin emulgoituvat. Ne jättävät iholle niin paljon öljyä, että osa on pakko poistaa, ja poistossa on käytettävä apuna vaahtoavaa kakkosputsaajaa, musliiniliinaa, konjac-sientä tai muuta mekaanista apuvälinettä. Koska öljy ei huuhtoudu veden mukana, myöskään sen irrottama lika ei huuhtoudu, joten apuvälineitä tarvitaan myös lian poistamiseen iholta.

Erittäin kuuma vesi auttaa myös liuottamaan öljyä iholta, mutta se taas ei ole hyväksi iholle.

puhdistusöljyt Joik

JOIK CLEANSING OIL 22€ / 100 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: auringonkukka, oliivi, risiini
Tuoksu: yrttinen, aromaattinen, miellyttävä
Eteerisiä öljyjä: kyllä

Joikin täyteläinen puhdistusöljy tuntuu ylelliseltä ja sitä on oikein miellyttävä työstää iholla. Laventelin, teepuun ja sitruunaruohon eteeriset öljyt tuovat öljyyn miellyttävän ja suhteellisen voimakkaan tuoksun.

Tykkäisin käyttää tätä tuoksun ja ihanan ihotuntumansa puolesta vaikka suosinkin emulgoituvia laatuja, ja välillä käytänkin - tällöin teen kaksoispuhdistuksen ja levitän vaahtoputsarin suoraan Joikin öljyn päälle ja huuhtelen sitten vaahtoöljyseoksen yhdellä kertaa.

HAUT-SÉGALA-PUHDISTUSÖLJY 27,50€ / 100 ml

Koostumus: ohut ja juokseva
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: auringonkukka, MCT, kookos
Tuoksu: kookoksinen
Eteerisiä öljyjä: ei

Haut-Ségalan öljy on ohennettu lähes juoksevaksi MCT-öljyllä. Koostumus ei kuitenkaan ole liian juoksevaa työstettävyyden kannalta, vaan öljyä on helppo ja mukava pyöritellä iholla.

Haut-Ségalan putsari on hajusteeton, ja siinä tuoksuu sen sisältämä kookosöljy.

GRIMAS CLEANSING OIL 8,25€ / 100 ml

Koostumus: täyteläinen
Huuhtoutuvuus: ei huuhtoudu
Pääöljyt: parafiiniöljy
Tuoksu: hajuton
Eteerisiä öljyjä: ei

Lopuksi vielä yhden raaka-aineen todellinen ”karvalakkiputsari”: Grimasin parafiiniöljyputsari. Tuote on kehitetty vahvan teatterimaskin poistoon, ja tässä yhteydessä hoitavat kasviöljyt olisivat aika turha raaka-aine. Parafiiniöljy on edullinen ja neutraali öljy, joka liuottaa meikin ja lian tehokkaasti. Toki se voi myös tukkia ihoa, jos sitä ei huolellisesti poista iholta.

Olisi kiinnostavaa nähdä, millä tavoin teatterialan ihmiset poistavat parafiiniöljyputsarin iholta. (Eikö ole muuten aika hassua, että on putsareita, jotka vaativat erikseen oman putsarin tai muun apuvälineen poistamaan ne iholta..?)

.

Tässäpä tämä jättimäinen paketti. Olipa kiva saada tämä viimein ulos! ☺️

Löytyikö joukosta sinun suosikkiputsarisi? Vai jäikö juuri sinun suosikkisi tämän listan ulkopuolelle?

Ja hei - kiinnostaa myös kysyä: jos kuulut ei-emulgoituvien öljyputsareiden käyttäjiin, miksi olet valinnut ei-emulgoituvan?

.

puhdistusöljyt

Tässä kuvassa ovat omat viisi suosikkiani. Näissä kaikissa on fantastisen hyvä huuhtoutuvuus sekä jotain erityislaatuista, mikä nostaa ne muiden yläpuolelle.

Evolvessa ja Leahlanissa on kaikkein parhaat herkkutuoksut, Laponiessa ja Taigassa taas hienot, herkällekin iholle sopivat koostumukset ja Djusie on oma, ikoninen täydellinen itsensä.

93 comments on “Puhdistusöljyt vertailussa”

 1. Oma suosikki usean vuoden ajan oli Lumenen Sisu puhdistusöljy. Loistava. Mutta sitten se lopetettiin. Kokeilin useaa muuta mutta päädyin Lumenen Nordic C balmiin.Tuntuu hyvältä, toimii ja puhdistaa. Siihen siirtyessä lopetin myös kaksoispuhdistuksen johon käytin vaahtoa. Ja kummallista kyllä, iho kiittää.

  Vastaa

  0
 2. Djusie on käytössä ja on ihana. Olen herkkä hajusteille, mutta mitkään Djusien tuotteista ei ole omaan nenääni voimakas, nenä ei mene tukkoon, kitalaki ei ala kutiamaan. Ihanat tuoksut 😊
  Leahlania olis kyllä ihana kokeilla. Koko sarja on mielenkiintoinen. Etenkin retinol seerumi houkuttaa kovasti.

  Vastaa

  0
  1. Kokeiltu näistä on monia, mutta Djusie vakiintui käyttöön. Voimakas tuoksu alkoi kuitenkin lopulta etomaan ja vaikea oli löytää sille yhtä hyvää korvaajaa. Nyt käytössä Novexpert, joka tosissaankin huuhtoutuu huonommin iholta, mutta toimii toki mainiosti. Mahtava tietopaketti sinulta taas kerran! Itsehän osasin vain vertailla tuotteiden kosmeettista miellyttävyyttä ja meikinpoistokykyä, mutta nyt avasit silmäni myös puhdistusöljyjen "hoitavuuteen". Heti huomenillalla kokeilen jättää kaksoispuhdistuksen välistä ja jätän Novexpertin iholleni. Kiitos Sanni!

   Vastaa

   0
  2. Mahtava tietopaketti sinulta taas kerran! Itsehän osasin vain vertailla tuotteiden kosmeettista miellyttävyyttä ja meikinpoistokykyä, mutta nyt avasit silmäni myös puhdistusöljyjen ”hoitavuuteen”. Heti huomenillalla kokeilen jättää kaksoispuhdistuksen välistä ja jätän Novexpertin iholleni. Kiitos Sanni!

   Ole hyvä Elina! ☺️ Ilo on mun puolella, tällainen kosmetiikkahöpöttelijä kun olen 😊

   Vastaa

   0
  3. Leahlania olis kyllä ihana kokeilla. Koko sarja on mielenkiintoinen. Etenkin retinol seerumi houkuttaa kovasti.

   Leahlani on itsellenikin ihan uusi tuttavuus ja todella kiinnostava. 😍 Mulla on Leahlanin retinoliseerumi juuri testissä ja tulen siitä kirjoittamaan varmaan kuukauden sisällä :) Kyseessä on muuten öljy, vaikka nimessä lukee 'Aqua'.

   Vastaa

   0
 3. Clinique take the day off on suosikki,ei luonkos-tuote tokikaan.

  Tuo madara on ollut surkein kokeilemani putsari koskaan. Yritin kosteana ja kuivana, osana kaksoinpuhdistusta jne. Lopputuloksena aina meikkivoide ja ripsiväri oli levinneenä mutta myös oudosti jämähtäneenä ihoon.

  Vastaa

  0
  1. Tuo madara on ollut surkein kokeilemani putsari koskaan. Yritin kosteana ja kuivana, osana kaksoinpuhdistusta jne. Lopputuloksena aina meikkivoide ja ripsiväri oli levinneenä mutta myös oudosti jämähtäneenä ihoon.

   No voihan kääk 🙁

   Vastaa

   0
 4. Olen ollut vannoutunut Whamisan <3 öljyputsarin käyttäjä, mutta miettinyt Djusien testaamista. Hyvä, että kerroit tuosta tuoksusta. Taitaa jäädä testaamatta, koska saan migreenin nykyisin mistä milloinkin.

  Vastaa

  0
 5. Käytän itse Madaran Cleansing Meltiä ja mielestäni se on täydellinen! Kostutan meikatut kasvot ensin vedellä ja sitten pyörittelen öljyn puhdistaen silmämeikin ja sitten koko kasvoille levittäen. Lopuksi vesihuuhtelu. Poistaa meikin ja puhdistaa ihon tosi hyvin, mutta tykkään käyttää silti perään konjakkisientä kevyesti.

  Vastaa

  1
  1. Heh, kaksi aivan päinvastaista kokemusta Mádaran putsarista. (Juuri tuossa luin Nimettömän ikävän kokemuksen.) Niin eri lailla tuotteet voivat eri ihoilla toimia. :)

   Vastaa

   0
 6. Käytin aiemmin pari pulloa Whamisan öljyä josta tykkäsin, sitten pääsin testaamaan Djusieta ja se on täydellinen. Seuraavasi testiin lähtee Taiga kotimaisuuden, hinnan ja pullon perusteella, painavat lasipullot on kyllä juu ylellisiä mutta käytettävyydessä/kuljetuksessa jäävät kakkoseksi :)

  Vastaa

  0
  1. Djusie ei todellakaan ole "reissuputsari", voi sanoa! :) Ihana pullo kylppärissä, mutta ei matkalla beauty boxissa.

   Vastaa

   0
 7. Oi mikä ihana postaus! Arvostan todella tämmöisiä perusteellisia vertailuja ominaisuuksista <3 Olen myös öljyputsarirakastaja ja testannut aika monta tuolta listalta. Samoja suosikkeja löytyi: Whamisa, Laponie ja Evolven balmi <3 Ja kesäisin Djusie.
  Yhdestä tuotteesta minulla oli kyllä jännästi vähän erilainen kokemus, nimittäin Novexpertin Omega-putsarista: itselläni se ei emulgoitunut laisinkaan ja mukana tullut kasvoliina ei sopinut iholleni - liian hankaava. Niin jämäkästi jäi öljy ihoon kiinni, että puhdistusmaidotkin vain tuntuivat pyörivän öljyn päällä, lopulta auttoi vähän liian pesevä geeliputsari. Tuoksu oli kaiken lisäksi mielestäni niin voimakkaan vesimeloniesanssinen, että vastoin normaalia toimintaani, öljy lensi kokeilujen jälkeen roskikseen, kun se ei löytänyt lähipiiristäni uutta omistajaa 😅 Tosin omassani putelissani oli (vanha?) mustavalkoinen etiketti, josko tuotteessa olisi etikettimuutoksen myötä paranneltu myös sisustaa?

  Vastaa

  0
  1. Tämä muuten on osuva kuvaus monesta Novexpertin tuotteen tuoksumaailmasta - vesimeloniesanssinen...
   Hieman ihmettelen, miksi brändi, joka arvostaa tieteellistä tarkkuutta niin korkealle, katsoo aiheelliseksi kuitenkin lisätä tuotteisiin hajustetta.. Käyttömukavuutta se ei ainakaan lisää, päinvastoin.

   Vastaa

   0
  2. Hieman ihmettelen, miksi brändi, joka arvostaa tieteellistä tarkkuutta niin korkealle, katsoo aiheelliseksi kuitenkin lisätä tuotteisiin hajustetta..

   Koska ranskalaiset 😉 Tuoksuvan kosmetiikan ja parfymerian syntymaa. Ranskalainen haluaa ihonhoitotuotteensa tuoksuvana, ja hajusteettomien tuotteiden kohderyhmää ovat lähinnä oikeasti allergiset tai tuoksuille herkistyneet henkilöt. Näitä on kuluttajissa huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi meillä Suomessa.

   Vastaa

   0
  3. Oi mikä ihana postaus! Arvostan todella tämmöisiä perusteellisia vertailuja ominaisuuksista <3

   Kiitos Veera. ❤️

   Yhdestä tuotteesta minulla oli kyllä jännästi vähän erilainen kokemus, nimittäin Novexpertin Omega-putsarista: itselläni se ei emulgoitunut laisinkaan

   No voi että. Ja tuoksukin... miten erilainen kokemus..! Mä en haistaisi tuossa vesimelonia vaikka miten yrittäisin... 😄 Mun nenään koko Omega-sarjan tuoksu on pehmeän mausteinen, tulee mieleen kanelia ja vaniljaa pullaisella pehmeydellä.

   Tosin omassani putelissani oli (vanha?) mustavalkoinen etiketti, josko tuotteessa olisi etikettimuutoksen myötä paranneltu myös sisustaa?

   Tarkoitatko musta-kelta-valkoista? Se ei ole kovin vanha, pakkaukset uudistettiin noin vuosi sitten. Mulla on käytössä edelleen tuo vanhan pullon tuote (uusi pullo on yhä korkkaamatta ja olen vain kuvannut sitä :)), ja siinä on se pehmeän mausteinen tuoksu.

   Vastaa

   0
 8. Kiitos superpaljon kun teet näitä vertailuja! ❤️
  Mulla on satunnaisessa käytössä Evolven balmi, mutta taidan kokeilla helposti hermostuvalle iholleni seuraavaksi Taigaa.
  Kasvovesioppaastasi bongasin Novexpertin kasvoveden, johon olen ollut tyytyväinen. Etsiessäni uutta kasvovettä, tutkisin mitä sinä suosittelet ja sillä perusteella päädyin kyseiseen tuotteeseen. Itselleni sokkona kokeileminen olisi ollut ihan loputon (ja kallis) suo, joten arvostan kovasti työtäsi ja varsinkin sitä, että kirjoitat edelleen blogiasi ❤️

  Vastaa

  0
 9. Olen käyttänyt yksiavioisesti L'Occitanen puhdistusöljyä jostain vuodesta 2017 asti. Ensiksi Shea 5% Cleansing Oilia ja sen lakkautuksen jälkeen (rip) Immortelle Oil-to-Milkia. Ostan aina kerralla joulutarjouksesta 4 pulloa ja näillä pärjään koko vuoden.

  Mietin aina välillä kokeilevani ihan kokeilemisen ilosta jotain muuta tuotetta, mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan. Hintakin on L'Occitanella kilpailukykyinen n. 21€/200ml, joten miksi edes maksaisin saman verran per 100ml? Poishuuhdeltava tuote kuitenkin kyseessä.

  Vastaa

  0
  1. Hintakin on L’Occitanella kilpailukykyinen n. 21€/200ml

   On kyllä hyvä hinta todellakin :) 👍

   Vastaa

   0
 10. Olin suunnitellut ostavani Laponien öljyputsarin, mutta postauksen perusteella valitsen Taigan. Sitä ennen toki pitää käyttää aika kasa avattuja 1-vaiheen putsareita. Kiitos postauksesta, taas1🥰

  Vastaa

  0
 11. Moi,

  Kiitos mielenkiintoisesta vertailusta! Suosikkini on listan ulkopuolelta, kotimainen Ayu Organicsin Seabuck & Baobab Oil to Milk kasvojen puhdistusöljy. Tuoksu aivan huumaava ja öljy puhdistaa meikin tehokkaasti. Suuri suositus 💛💛

  Vastaa

  0
  1. Suosikkini on listan ulkopuolelta, kotimainen Ayu Organicsin Seabuck & Baobab Oil to Milk kasvojen puhdistusöljy. Tuoksu aivan huumaava ja öljy puhdistaa meikin tehokkaasti. Suuri suositus 💛💛

   Tämän haluan joskus kokeilla :)

   Vastaa

   0
 12. Olen käyttänyt kaksoispuhdistusta vuosia ja eniten tykkään korealaisista puhdistusöljyistä. Välillä kun saatavuus on ollut huono, olen kokeillut Suomesta helpommin saatavia, kuten Novexpertin öljyä, mutta en ole ihastunut, koska haluan, että öljy huuhtoutuu pois ilman musliiniliinaa.

  Vastaa

  0
  1. Korealaiset ovat kyllä mestareita noissa erittäin hyvin iholta huuhtoutuvissa koostumuksissa 👍

   Vastaa

   0
 13. Tuli mieleen, että oletko koskaan törmännyt Eugine-nimiseen kosmetiikkasarjaan? Ainoa johtolanka on, että oli suomalainen perheyritys jonka tuotteita sai kemikalioista. 90-luvun lopulla ja ennen vuotta 2005 kyseisen sarjan ripsiväriä kului putkilokaupalla. Sitten löytyi muita vaihtoehtoja ja sarja unohtui. Netistä ei löydy mitään ja olen varma sarjan nimestä.

  Vastaa

  0
  1. Tuli mieleen, että oletko koskaan törmännyt Eugine-nimiseen kosmetiikkasarjaan?

   Ei kuulosta yhtään tutulta. 🤔

   Vastaa

   0
 14. Vauvaöljy on karvalakkiöljyn ultimaattinen budjettivaihtoehto. Itse en puhdistusöljyjä muuten käytä, mitä jossain joulukalenterissa tullut minikokoinen loccitane. Joskus jos on paljon meikkiä niin perusvoiteella liuottelen.

  Vastaa

  0
 15. Tuo Yves Rocher on mun suosikki (tosin en oo muita edes kokeillut). Mä tykkään sen tuoksusta!! Mutta mullakin tuo vanhempi versio käytössä, uusi ostettu, muttei vielä korkattu.

  Vastaa

  0
 16. Itse olen käyttänyt Nuxen ruususarjan (minun kannaltani valitettavasti) tuoksutonta öljyä, ja sittemmin Sanofloren vaaleansinisessä tuubissa tulevaa öljygeeliä/balmia. Tämä jälkimmäinen on tosi kiva, sen hierominen iholle tuntuu ylelliseltä. Tuote huuhtoutuu vedellä kivasti pois.

  Vastaa

  0
  1. Sanoflore onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Tilaatko ulkomailta vai myydäänkö tätä jossain Suomessa? (Tai saatathan asua itse ulkomailla :))

   Vastaa

   0
 17. Tämän listan putsareista tuttuja ovat Yves Rocherin ja Avrilin versiot - molemmat oikein toimivia, mutta YR:n geneerinen hajuvesituoksu tosiaan on liian päällekäyvä. Onneksi sarjan tuubiputsarit ovat olleet toimivia (öljybalmi sekä kermainen)
  Avril on mukava perusöljy, vaikka hiukan hankalasti poispyyhkiytyvä/huuhdeltava.

  Valitettavasti The Inkey Listin ihana Oat Cleaning Balm seisoi liian kauan kaapissani ja se ennätti härskiintyä.. haju oli sen verran kamala, että jouduin heittämään sen pois, vaikka se tehokkaassti putsasikin.

  Omat suosikkini ovat olleet korealaisia..
  Innisfreen Olive sekä Klairs.

  Taiga meni kokeilulistalle, kunhan seuraavaksi hankin öljyputsaria..

  Vastaa

  0
 18. Bybin putsari käytössä. Samanlainen lasipullo, väri vain vaihtui. Vähän mitään sanomaton tuote ja hankala pullo, ei jatkoon. Evolven balmi myös käytössä, kuiva ihoiselle täydellinen. Mut nyt alkoi kiinnostamaan Usvan balmi (kotimaisuus). Itsellä Novexpert emulgoituu ja huuhtoutuu hyvin. Ripsiväriä se vaan ei tahdo poistaa (vaikkei ole vedenkestävä), jos vertaa Evolven balmiin jolla lähtee kevyesti. Laponien putsari kiinnostaa, mutta aika hyvä hinta kahdelle raaka-aineelle. Taigan ostin bybin jälkeen käyttöön, kotona huomasin anti-age merkin. Hyvä tietää ettei siintä tarvitse välittää. Djusie kesällä käyttöön, liian pesevä talvella iholleni. Ja ainut putsari (tähän mennessä), jolla lähti nenän mustapäät. Muilla ei ole lähtenyt vaikka pesua tehostin nenälle.

  Vastaa

  0
  1. Bybin putsari käytössä. Samanlainen lasipullo, väri vain vaihtui.

   OK, hyvä (tai no, ehkä huono...) tietää. Jännä, että ovat valinneet lasisen pullon ilman pumppunokkaa. Pumppumekanismillahan ei olisi mitään ongelmaa.

   Taigan ostin bybin jälkeen käyttöön, kotona huomasin anti-age merkin. Hyvä tietää ettei siintä tarvitse välittää.

   Joo, tuo "Anti-age" tulee vain siitä, että putsari on Taigan hoitavin ja siinä mielessä ikäänkuin sopivin ikääntyneelle iholle. Mutta mitään anti-age-ainesosia se ei sisällä.

   Vastaa

   0
  2. Jännä et taiga on laittanut öljyyn anti-age merkin. Voi karsia ostajia.
   RimitaOatsilta löytyy myös hyvä puhdistusöljy 100ml/ noin 19€. Lempeä, rauhoittava tuoksu. Silkkinen koostumus ja hyvin huuhtoutuva. Kuivalle iholle sopiva.

   Vastaa

   0
  3. Jännä et taiga on laittanut öljyyn anti-age merkin. Voi karsia ostajia.

   Tätä mietin itsekin. Ehkä he eivät alussa tulleet ajatelleeksi tätä näkökohtaa. Nykyään he itsekin puhdistusöljystä kirjoittaessaan aina mainitsevat, että "tämä sopii kaiken ikäisille, ei ole anti-age". Ehkä tuotteen nimi vielä jossain vaiheessa muutetaan.

   RimitaOatsilta löytyy myös hyvä puhdistusöljy 100ml/ noin 19€. Lempeä, rauhoittava tuoksu. Silkkinen koostumus ja hyvin huuhtoutuva. Kuivalle iholle sopiva.

   Katselin tätä itse asiassa tänään Sokoksella :)

   Ehkä täytyy jonain päivänä tulevaisuudessa tehdä vielä "Puhdistusöljyt vertailussa 2" -postaus. :)

   Vastaa

   1
 19. Hieno postaus! Lähteekö näillä tököteillä hyvin Algamariksen aurinkovoide? Ja muut fysikaaliset suojat? Voiko öljyputsaria laittaa silmiin? Tykkään pestä koko naaman samalla aineella joten olen yleensä team puhdistusemulsio.

  Laponiessa maksaa varmaan vaan brändi, mulla on se heidän kasvovoide ja eipä se nyt kovin erikoiselta tunnu. Sain Miiajiin boksissa kauneusboksissa <3 Oispa huippu kun tulisi Karkkipäivä-boksi! :D

  Vastaa

  0
  1. Lähteekö näillä tököteillä hyvin Algamariksen aurinkovoide? Ja muut fysikaaliset suojat?

   Kyllä lähtee! 💪

   Voiko öljyputsaria laittaa silmiin?

   Tämä on täysin yksilöllistä, toisten silmät kestävät öljymäisen tuotteen vailla mitään ongelmia, toisten eivät. (Omat silmäni esimerkiksi eivät kestä.) Toisaalta eteerisiä öljyjä ei suositella silmiin - ja silti moni kertoo poistavansa silmämeikin esim. Djusien öljyllä. Eli kannattaa vain kokeilla, mitä omat silmät sanoo :)

   Laponiessa maksaa varmaan vaan brändi, mulla on se heidän kasvovoide ja eipä se nyt kovin erikoiselta tunnu.

   Laponiessa maksaa myös korkealuokkainen tuotekehittely (siellä _todella_ käytetään aikaa tuotteiden hienosäätämiseen ja Laponien kemistillä on korkein alan tutkinto Suomessa). Ymmärrän jossain määrin heidän hintarakennettaan mutta tuo öljy on ainoa, jossa en ymmärrä. Erityisesti kun vertaa heidän maitoputsariinsa, joka myös on todella hyvä ja siinä on paljon monipuolisemmat ainesosat sekä sama pakkauskoko. Öljyn hinta on tuplat maidon hinnasta.

   Oispa huippu kun tulisi Karkkipäivä-boksi! :D

   Hihi, kiitos ☺️ Mä en ole sellainen julkkis-vaikuttaja kuin Miia, (ja monet muut IG-ilmiöt) niin mun boksille ei varmaankaan olisi samanlaista menekkiä.

   Vastaa

   0
 20. Kommentoinkin jo instaan,mutta palaan vielä.
  Aloitin novexpertin öljyllä, riemuitsin siitä,että vihdoin löysin keinon saada wp mascarat pois ilman,että silmänympärysiho/silmät kärsi. En muista enää,käytinkö joka ilta kaksoispuhdistusta-luultavasti vain silloin tällöin mossan juicy clean tai vaihtoehtoisesti kuorin mossan hiilikuorinnalla kerran viikkoon.
  Vuosi sitten hankin Djusien ja voi miten ihana se olikaan- vaikkakin herkkänenäiselle tuoksu tuntuikin todella voimakkaalle. Kuvittelin pitkään,että syy ihoni pintakuivuuteen johtui acidbloomin keveydestä, mutta nyt kun otin djusien putsarin uudelleen käyttöön, huomasin sen kuivattavan ihoani. Vaikka ei pitäisi.. Lisäksi välissä käyttämäni Whamisa tuntui muutenkin ihollani toimivan paremmin. (Olin vuosi sitten varma,ettei djusieta parempaa olekaan)
  Leahlani kiinnostaisi, mutta hinta on liian kova,kun taas Taiga puolestaan voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen. Haluaisin kovasti siirtyä kotimaisiin, mutta nyt kun olen testannut whamisalta useampaa tuotetta, niin täytyy todeta niiden olevan ihotuntumaltaan ihan eri luokkaa. Esim. Original kosteusvoide vain hulahtaa ihoon ja levittyvyys on ihan unelma. Mitään kasvoöljyä en ole whamisalta testannut, fruitglaze on tällä hetkellä käytössä ja pidän sen koostumuksesta kyllä, mutta tuoksua siinäkin melkoisesti.
  Tähän postaukseen tulen palaamaan kyllä vielä, kiitos kattavasta postauksesta!

  Vastaa

  0
 21. Jännää, et mulla käytössä just sellasia, mitä sulla ei ollut. En osaa yhtään sopeuttaa omia kokemuksiani nyt esittelemiisi. Ehkä tarvii kokeilla jotakin...Djusie tai Taiga...ehkä

  Mulla ollut käytössä:

  Skinfood - Black Sugar, puhdistusöljy. Ekan pullon totesin hyväksi ja kävin hamstraamassa Tokmannilta loput alekopasta (5€/250mj). Päivämäärää jäljellä 1/24.

  Neal's Yard Remedies Wild rose beauty balm, yhden purkin taktiikalla matkoilla (putsaa ja käy voiteena), Olen saanut 15ml näytekokoja kaupanpäällisinä. 50ml:n myyntikoko näyttää olevan 50€:n paikkeilla. Poistaa aurinkorasvan myös nesteettömästi, esim. mikrokuituliinalla.

  Erborian puhdistusöljy on parasta mitä olen kokeillut (myös geelipuhdistusaine on ja tullut hellävarainen puhditusöljy markkinoille, jota en ole kokeillut). Toi peruskaan ei ärsytä yhtään esim. palanutta ihoa, jolta pesen aurinkorasvan pois. Hankalasti ostettava minulle, mutta nappaan aina ostoskoriin (esim. laivalla), https://lyko.com/fi/erborian/erborian-black-cleansing-oil--190-ml.

  Näillä lähtee kaikilla hyvin myös silmämeikki. Ja oleellisesti eivät kirvele silmiä, vaikka käytän piilareita.

  Vastaa

  0
  1. Erborian puhdistusöljy on parasta mitä olen kokeillut

   Tämä on muuten jännä tapaus - nimi on "öljy", mutta siinä on vesipohja ja iso joukko pinta-aktiivisia aineita. Öljy on vasta sijalla 16 (!). Teknisesti tämä on siis tensidiputsari. Ilmeisesti koostumus kuitenkin tuntuu öljyiseltä..?

   Vastaa

   0
  2. Ahaa, oho erborianista. Öljynä oon ostanut ja käyttänyt mieluisana tuotteena. Poistaa hyvin ripsivärin (myös vedenkestävän) ja aurinkorasvan.
   Todellakin tuntuu ihan perusöljyltä ja pienellä määrällä vettä huuhtoutuu pois (kuten yleisesti lempparini).

   Vastaa

   0
  3. Ahaa, oho erborianista. Öljynä oon ostanut ja käyttänyt mieluisana tuotteena.

   On kyllä tosi erikoinen koostumus..! Mutta toisaalta - mun Centifolian putsarissa on myös incin alussa vesi, glyseroli ja tensidejä, ja sekin tuntuu aivan öljyltä. Erittäin mielenkiintoista. Tämän osaisi avata vain putsariöljyjä kehittävä kemisti. :D

   Vastaa

   0
 22. Olipa hyvä postaus - tack! Useita olen noista käyttänyt ja tällä hetkellä käyttövuorossa on kotimainen Fiini Naturallyn kaurabalmi. Siinä tuoksuu selvästi kaura, joka assosioituu kaurapuuroon. Puhdistusteho on ok, mutta jäykähkö koostumus ei tunnu kivalta työstää. Kitkaa on liikaa ja tuntuu, että iho venyy turhan paljon pyörittelyssä. Tähän auttais kosteus, mutta ohjeistus on pyöritellä kuivana. Ihmettelen kuivin käsin kuiville kasvoille -ohjetta, sillä ikääntynyt iho ei suorastaan nauti liiallisesta venyttelystä vaan on pian entistäkin venyttynempi. Näin toki monen muunkin putsarin kohdalla. Esim. Laponien puhdistusmaito imahtaa ihoon alle minuutin pyörittelystä ja jäljelle jää tuskin mitään, mitä pyöritellä -> kitkaiset rippeet.

  Onko miten suuri synti huuhdella kasvot ensin lämpimällä vedellä (avautuuko ihohuokoset vähän?) ja pyöritellä putsari kunnolla liukuvin ottein?

  Vastaa

  0
  1. Useita olen noista käyttänyt ja tällä hetkellä käyttövuorossa on kotimainen Fiini Naturallyn kaurabalmi.

   Mulla on tarkoituksena testata tuo tässä talven aikana. Haluan perehtyä lisää Fiinin tuotteisiin :) Ne muutamat joita olen kokeillut ovat olleet oikein hyviä.

   Puhdistusteho on ok, mutta jäykähkö koostumus ei tunnu kivalta työstää. Kitkaa on liikaa ja tuntuu, että iho venyy turhan paljon pyörittelyssä.

   Mä olen miettinyt samaa joidenkin balmien/oleogeelien kohdalla. Oikeastaan suuri osa balmeista tuntuu ensimmäisen minuutin ajan iholla aika jäykältä ja kuten sanoit, kitkaa ja ihon venymistä on aika paljon. Se ei tosiaan ole kaikkein ihoystävällisintä pitkässä juoksussa. Ehkä juuri tämän vuoksi jotkut balmien valmistajat neuvovat suoraan levittämään tuotteen kostealle iholle.

   Juuri tämän jäykkyys-ilmiön vuoksi olen itse enemmän puhdistusöljyjen kuin oleogeelien ystävä, vaikka monet balmit tuntuvat kyllä aivan ihanilta iholla sitten kun ovat sulaneet.

   Onko miten suuri synti huuhdella kasvot ensin lämpimällä vedellä (avautuuko ihohuokoset vähän?) ja pyöritellä putsari kunnolla liukuvin ottein?

   Hellävaraisuuden näkökulmasta tämä ei ole lainkaan synti (😀), mutta puhdistavuuden näkökulmasta se heikentää tulosta. Laponiekin korostaa maitoputsarinsa ohjeessa - itse asiassa kaikkien putsareidensa ohjeessa - , että ne ehdottomasti kuuluu levittää kuivalle iholle. Muuten teho heikkenee.

   Mä tekisin Laponien maidon kanssa niin, että hieroisin ensin kuivaan ihoon niin pitkään kuin vain koostumus sen sallii, ja sitten lisäisin vähän vettä ja jatkaisin pyörittelyä pienellä vesimäärällä ennen kunnon huuhtelua. Jos levität Laponien maidon kostealle iholle, sen lipofiiliset molekyylit eivät saa kunnolla napattua ihosta rasvaperäistä likaa.

   (Miksi Laponien geeliputsarikin tulee levittää kuivalle iholle, sitä en ymmärrä. Olisin voinut kysyä tästä kun kävin hiljattain haastattelemassa heitä. Täytyykin muuten laittaa tästä heille kysymys, jää muuten vaivaamaan :D)

   Vastaa

   0
  2. Ohoh, Puhdas-plussassa on emulgaattori YKKÖSENÄ incissä..? 😳 Hmm, tuon perusteella olettaisin että huuhtoutuu todella hyvin, mutta tuolla pitoisuudella saattaa jo kuivattaa ihoa. Nuo öljyä emulgoivat aineet saattavat tosiaan kuivattaa ihoa jos niitä on korkea pitoisuus. Onpas hullua että emulgaattori on ainesosalistalla ennen öljyjä, en ole ikinä nähnyt tuollaista puhdistusöljyn inciä.

   Ja täytyy heittää kommentti kyseisen putsarin nimestä; Melatoniini-puhdistusöljy..? 😂 Käsitän että tuo Melatonin on jokin Puhdas-plussan sarja liittyen unen laadun parantamiseen, mutta miten melatoniini - tai unen parantaminen - liittyy puhdistustuotteisiin..? 😂

   Kiitos, kun laitoit kysymystä Laponielle. Saitko sieltä vastausta jo?

   Uskomatonta, mutta olemme viestitelleet Laponien kanssa viime päivinä liittyen heidän puhdistusöljynsä hintaan, ja edelleen unohdin kysyä puhdistusgeelin toimintamekanismista. Kysyn siitä tänään.

   Vastaa

   0
  3. Kiitos vastauksesta. Hilpeä tosiaan tuo Puhdas+:n melatoniini putsari. Varsinainen vitsi!

   Eipä tarvitse sitten tuota hankkia, sillä kasvojen iho jo muutenkin hilseilee puhdistuksen jälkeen ja tuntuu, ettei mikään tyydytä ihon janoa nyt. Käytössä Fiinin kaurabalmin rinnalla Ekopharman Tyrni puhdistusemulsio ja kummankin jäljiltä iho hilseilee, muttei varsinaisesti kiristä. Tekisi mieli kuoria iho, mutta se taitaa olla virhe, koska iho on jo muutenkin "laastinsa" menettänyt. Syyllinen on myös talvi, josta mun iho ei tykkää.

   Vastaa

   0
  4. Tänään sain Laponien kemistiltä vastauksen liittyen geeliputsariin:

   "Puhdistusgeelin puhdistava pinta-aktiivi on niin
   mieto (luetellaan solubiliseriksi eikä varsinaiseksi peseväksi
   aineeksi), että se tehoaa kuivalle iholle parhaiten. Eli tämän takia se
   laitetaan kuivalle iholle, samalla lailla liuoittamaan kuin
   öljyputsarikin, sillä se ei sanan varsinaisessa muodossa pese."

   Mielenkiintoista :) Taas oppii uutta.

   Mua kiehtoo Laponien lähestymistapa ihonhoitoon, kun kaikessa otetaan ultra-tasolla huomioon hellävaraisuus ja tuoteteknologioissa on käytössä miedoimmat mahdolliset ratkaisut.

   Toimiiko sun iholla muuten kosteuttavat naamiot? Itsehän en niitä oikein osaa käyttää (käytän vain puhdistavia), mutta oikein kuivalla iholla kosteuttavat naamiot voivat olla tosi hyödyllisiä. Ajattelin, voisiko naamiokuurista olla apua sun ihon tilanteeseen, jos suojabarriääri on nyt talvenkin takia hermostunut..?

   Vastaa

   0
  5. Kaapista löytyykin Laponien kosteuttava naamio ja laitoin sitä just pari kerrosta. Sekoitin toiseen kerrokseen pari tippaa Frantsilan kehäkukkaöljyä. Katsotaanpa, mille iho aamulla tuntuu. :) Eli, kokeilen toimiiko tää kombo.

   Vastaa

   1
  6. Kaapista löytyykin Laponien kosteuttava naamio ja laitoin sitä just pari kerrosta. Sekoitin toiseen kerrokseen pari tippaa Frantsilan kehäkukkaöljyä.

   Ei kuulosta yhtään huonommalta cocktaililta 🙂

   Vastaa

   1
 23. Vaikka voisinkin nautiskella sokeria hyvin isojakin määriä kerrallaan, en voi sietää Evolven puhdistusbalmin ällömakeaa tuoksua. Siitä tulee jotenkin hunaja mieleen ja vieläpä huonossa mielessä.

  Vastaa

  0
 24. Itse olen käyttänyt öljyputsareita vuodesta 2005. Aloitin Marja Etrichin auringonkukka öljyputsarilla ja se toimii edelleen :). Se on koostumukseltaan hyvin huuhtoutuva (muistuttaa ehkä eniten Whamisan öljyputsaria). Tuoksu on kiva ja käy reissussa koko vartalolle aurinkovoiteen poistoon. Oletko testannut? Tykkään testata eri tuotteita, tällä hetkellä käytössä Flown balmi ja Whamisa.

  Vastaa

  0
  1. Marja Entrich on sarja, jonka tuotteita en ole ikinä kokeillut. Siinä onkin muuten vanha sarja, olin jo ihan unohtanut sen olemassaolon..! Frantsilaakin vanhempi, en tiennytkään että ME on alkujaan ollut suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneeri. :)

   Iik miten retron näköisiä pakkauksia! ☺️ Oi että, täytyisi joskus käydä katsomassa näitä livenä ja testata koostumuksia :) Tampereen keskustassa näköjään yksi jälleenmyyjä.

   Vastaa

   0
 25. Minun suosikkini on Huxley, kaksoispuhdistuksena saman sarjan ihanan geelin kanssa. Nyt kokeilussa Urangin kaksikko, öljy + vaahto. Vaahdon koostumus on ihana, mutta tuoksu todella tympeä! Oon miettinyt voiko se olla pilalla :D Öljy on kyllä ihana, mutta mulla on joku fiksaatio käyttää öljynä ja kakkosputsarina samaa sarjaa niin taitanee jäädä tähän kertaan sen ostaminen.

  Vastaa

  0
 26. Suosikkini oli pitkään Elizabeth Arden cleansing oil, mutta enemmän luonnonkosmetiikkaan siirryttyäni olen tykästynyt sinunkin esittelemääsi Novexpertin puhdistusöljyyn. Viimeisin kokeilu on tuo sinunkin hehkuttama Evolven Kalahari oil ja se on kyllä ihana! Kriteerini puhdistusöljyssä on se että se poistaa meikin silmämeikkineen kaikkineen, ja nämä kolme käyvät hyvin siihen (joskin Novexpert saattaa vähän silmämeikkiä joskus jättää koostumuksensa vuoksi). Kiitos hyvästä vertailusta!

  Vastaa

  0
 27. Naurahdin, kun kuvasit Unna Nordicin Usvan tuoksuksi makean kukkainen. Minun nenä tulkitsee sen eau de colognemaisen unisex-raikkaaksi:)

  Vastaa

  0
  1. Usvan tuoksu on minusta niitä vaikeasti määriteltäviä, mutta kukkaisuus on lähin sana, joka kuvaa mun aistimaa tuoksua :) Mäntyä ja frankinsensia en haista lainkaan, vaikka tuote niitä sisältää.

   Vastaa

   0
 28. Pääsin vihdoinkin kokeilemaan Evolven Kalahari puhdistusöljyä, kiitos suosituksesta, kokemus oli juuri niin ihana ja hoitava kuin kuvailet🙂💚nyt kun vielä löytyisi kasvovesi tämän kanssa🤔

  Vastaa

  0
  1. Pääsin vihdoinkin kokeilemaan Evolven Kalahari puhdistusöljyä, kiitos suosituksesta, kokemus oli juuri niin ihana ja hoitava kuin kuvailet🙂💚

   Oo, mahtavaa! ☺️💞

   Kaksi (mun mielestä) superhyvää kosteuttavaa kasvovettä:

   Edullinen: Lavera Hydro Sensation.
   Arvokas: Whamisa Deep Rich Mist (tää on paras ja hoitavin kasvovesi joka on olemassa mun kirjoissa - mutta ei ole halpa).

   Vastaa

   0
 29. Voi kun saisi ostettua kokeilusarjan! Normalin Ivy aian ostin taannoin, mutta on kamalan lirua ja levittää ripsarin mustaksi kerrokseksi poskille.

  Madaran melting cleansing oil on tällä hetkellä suosikkini, koska sillä lähtee myös ripsari helposti ja sitä on oikeastaan kiva levittää kuivalle iholle. 🙂 Jos levittää kostutetulle iholle, niin menee liian liruksi. 🤷‍♀️

  Whamisa on nii-in ihana sarja, että tekisi mieli kokeilla, samoin tuo Taiga kiinnostaisi, Djusien tuoksua vähän pelkään. Niin ja Ekopharma kuulostaa hyvältä, mutta tuo piparminttuisuus, ööh?, onko se kuitenkaan mukava kasvoilla? 🤔

  Ihana juttu taas, kiitos!

  Vastaa

  0
  1. Madaran melting cleansing oil on tällä hetkellä suosikkini, koska sillä lähtee myös ripsari helposti ja sitä on oikeastaan kiva levittää kuivalle iholle. 🙂

   Ihana kuulla että Mádaran koostumus on parempi ystävä sun ihon kanssa (ilman vettäkin)..! ❤️ Mä tykkään tuon putsarin tuoksusta tosi paljon ja myös ihotuntumasta sitten kun on lisännyt vettä, mutta jostain syystä mun iholla se on turhan jäykkää sellaisenaan.

   Kollega eilen heitti sellaisen vinkin, että hän levittää Mádaran kyllä kuivalle iholle, mutta kevyesti kostutetuin sormin, jolloin vettä tulee mukaan vain ihan minitilkka ja se auttaa notkistamaan koostumuksen helpommin levittyväksi. Tämä siis vinkkinö muillekin, joiden iholla Mádara ei meinaa levittyä nätisti.

   Ekopharma kuulostaa hyvältä, mutta tuo piparminttuisuus, ööh?, onko se kuitenkaan mukava kasvoilla? 🤔

   Putsarissa ei ole niin paljon piparminttua että se ihan viilentäisi ihoa (tämä on ainakin oma kokemukseni), vaan ainoastaan tuomassa tuoksua. Toki, jos ei tykkää mintun tuoksusta, niin sitten tämä ei ole oikea putsari. Joissain tuotteissa piparminttua käytetään tarkoituksellisesti myös viilentämään, esimerkkinä vaikkapa Joikin Refresh-kasvovesi joka saa ihon melkein kihelmöimään.

   Ekopharman putsari on kehitetty sopimaan jopa silmämeikin poistoon, joten piparmintun pitoisuus on varmasti hyvin vähäinen. (Mutta rehellisyyden nimissä: itse en laittaisi silmiin koskaan tuotetta, joka sisältää eteerisiä öljyjä. Silti, osa valmistajista suosittaa näin, ja myös moni kuluttaja käyttää EÖ-pitoisia öljyjä silmämeikin puhdistukseen.)

   Vastaa

   0
  2. Suren täällä sitä että Ivy Aia on lopettanut heidän parhaan tuotteensa eli tuon öljyputsarin valmistuksen. 😔 Korvaajaa sille siis etsin mutta nuo hinnat on niin suolaisia etenkin 100 millilitran pullolle! Enkä haluaisi eteerisiä öljyjä tai hajusteita kun iho on sen verran herkkä.

   Ripsarin kanssa mulla ei ole ollut mitään ongelmaa kun olen Ivy Aian öljyllä puhdistellut mutta en ole tainnut edes kokeilla muiden kuin tuubi-/38°C-maskaroiden kanssa, jotka siis muutenkin lähtee hankaamatta pois josta syystä en muita enää käytäkään 😁 Tuo vuotava korkki on ollut ainoa miinus muuten hyvässä tuotteessa kun hinta-laatusuhde on ollut harvinaisen kohdallaan.

   Vastaa

   0
 30. Moikka!

  Ja kiitos todella mielenkiintoiseksi kirjoituksesta! Minusta olisi todella mielenkiintoista kokeilla jotain puhdistusöljyä, mutta sain näytteen tuosta Madara Cleansing Meltista ja tuntui, että kasvoja kiristää todella paljon pesun jälkeen! Jäi siis kokeilut tähän yhteen :) Minulla on tosi pintakuiva normaali iho, joka punoittaa ja ärtyy helposti. Olen käyttänyt Neal`s Yard Remediesin Sensitive Soothing puhdistusmaitoa, joka on ihan hyvä. Olen kuitenkin pohtinut, että voisiko joku öljy auttaa enemmän tuohon pintakuivuuteen, mitä mieltä olet?

  Kasvovetenä olen käyttänyt runsaalla kädellä Pure=Beautyn Birch Sap Mistiä. Voiteina puolestaan on ollut Neal`s Yard Remedies Nourishing Orange Flower - kasvovoide näin talvella (ja kesällä Rose Daily Moisture), mielestäni tällaiset ohuet koostumukset ylipäätään imeytyvät ihooni, paksummat voiteet ja öljyt jäävät todella helposti vain ihon pinnalle "lillumaan" ja öljyn alla ihoa kiristää...

  Välillä tuntuu, että olen ihan hukassa tämän ihon kanssa eikä oikein mikään tunnu auttavan tuohon pintakuivuuteen... :/ Ja mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän iho kenkkuilee...

  Vastaa

  0
  1. Minusta olisi todella mielenkiintoista kokeilla jotain puhdistusöljyä, mutta sain näytteen tuosta Madara Cleansing Meltista ja tuntui, että kasvoja kiristää todella paljon pesun jälkeen!

   Sinulla on todennäköisesti iho, jolle öljyputsarien emulgaattorijärjestelmät ovat liian voimakkaita. Ne tosiaan voivat kuivattaa ihoa, riippuen ihotyypistä ja sen herkkyydestä.

   Olen kuitenkin pohtinut, että voisiko joku öljy auttaa enemmän tuohon pintakuivuuteen, mitä mieltä olet?

   Emulgoitumaton öljy olisi kaikkein kosteutta säilyttävin puhdistusmuoto. Puhdistusmaidossakin on aina emulgaattoreita, ja tuossa NYRin tuotteessa on myös pinta-aktiivisia tensidejä. Emulgaattorit ja tensidit vaikuttavat aina enemmän tai vähemmän ihon hydrolipidikalvoon, koska niiden kemiallinen luonne on reagoida lipidien (ja veden) kanssa.

   Jos siis haluaa ihon hydrolipidikalvon kannalta hellävaraisimman putsarin, se olisi putsari vailla emulgaattoreita ja tensidejä. Mun esittelemistä tuotteista Haut-Ségalan puhdistusöljy olisi ihanteellinen. Mutta emulgoitumattoman ja tensidittömän putsarin kanssa on "hyväksyttävä" se, että iholle jää öljyä. (Iho itse tietysti nauttii siitä, mutta me ihmiset emme aina tykkää rasvaisesta tunteesta puhdistuksen jälkeen.) Tällaisella putsarilla - yhdistettynä muuten hyvään kosteuttavaan ihonhoitoon - ihon pintakuivuus varmasti lievittyy, kun iholta ei yhtään poisteta sen omia suojaavia lipidejä.

   paksummat voiteet ja öljyt jäävät todella helposti vain ihon pinnalle ”lillumaan” ja öljyn alla ihoa kiristää…
   Välillä tuntuu, että olen ihan hukassa tämän ihon kanssa eikä oikein mikään tunnu auttavan tuohon pintakuivuuteen… :/

   Sinulla on kasvovesikosteutus ainakin jo hyvin hallussa, mutta putsarin miedontamisen ohella yksi hyvä lisätoimenpide pintakuivuuden taltutuksessa olisi erittäin kosteuttavan seerumin lisääminen voiteen alle. Paksumpaa voidetta et tarvitse, etkä välttämättä öljyäkään, mutta kosteuttavasta tehoseerumista voisi ehdottomasti olla hyötyä. Kokeile esimerkiksi Mádaran SOS Hydra Intense Rose Jellyä, se on intensiivisesti kosteuttava sekä ärtyvää ihoa rauhoittava geelimäinen seerumi.

   Vastaa

   0
 31. Minä käytin ehkä vajaa kymmenen vuotta sitten Lorealin puhdistusöljyä monta purkkia, se oli ihan loistavaa kamaa ja sitä käytti monet muutkin kaverit silloin. Hintaa oli alle 15€, irrotti meikin erinomaisesti ja huuhtoui todella hyvin. Se on ainoa öljymäinen tuote jota olen ikinä sietänyt! :D Se oli silloin melko erikoinen tuote, eihän siihen aikaan puhdistusöljyt ollu mikään juttu oikein ollenkaan ja vielä erikoisempi se oli markettimerkin tuotteena. En tajua miksi se piti lopettaa kun käyttäjiä vaikutti olevan ja sen perään itketään yhä tänä päivänä Naistenhuoneella käytävissä "menetetyn kosmetiikan" ketjuissa :D

  Vastaa

  0
  1. Mä muistan tuon tuotteen hämärästi. :)

   Olisikohan tuo ollut sitä aikaa, kun Lumenellakin oli sellainen vaaleanpunaiseen (?) pulloon pakattu puhdistusöljy. Sekin oli tosi suosittu oman käyttäjäkuntansa keskuudessa ja sekin lopetettiin. Kuten myös Dermosilin Puolukka-puhdistusöljy, joka kertaalleen tuotiin takaisin - ja taas vedettiin pois. Kuten sanoitkin, tuo oli sitä aikaa, kun putsariöljyt eivät olleet nousseet valtavirran tietoisuuteen. Ne olivat tosi suosittuja oman uskollisen käyttäjäryhmän keskuudessa mutta suuressa kuvassa myynnit olivat pieniä. (Olen jutellut asianomaisten firmojen kanssa, paitsi L'Orealin.)

   Uskoisin, että öljyt edelleen myyvät huomattavasti vähemmän kuin vaahdot ja emulsiot, mutta kyllä ne alkavat onneksi pikku hiljaa olla asemansa vakiinnuttanut tuoteryhmä ja yhä useampi kuluttaja kysyy niiden perään. (Odottelemme yhä Dermosilin öljyn paluuta... 😄)

   Vastaa

   0
  2. Lumenella on nyt taas puhdistusöljy valikoimassa! Kaura-sellainen. Päädyin lopulta siihen, kun muista Sokoksen vaihtoehdoista ei löytynyt sopivaa..

   Vastaa

   0
  3. Olen jutellut tuosta Kauramaito-putsarista Lumenen edustajan kanssa. Hän sanoi, ettei se ole (hänen mielestään, tämä siis kyseisen edustajan henk.koht. mielipide) ihan yhtä tehokas kuin ne vanhat 100-prosenttiset öljyputsarit kuten Sisu ja se vaaleanpunaiseen pulloon pakattu. Kauramaito-putsari on vesipohjainen.

   Mun mielestä Lumenen Nordic C Pure Glow -puhdistusbalmi on ihan huippu, ja valitsisin sen, jos haluaisin Lumenelta rasvapohjaisen putsarin. Se tosin sisältää myös pinta-aktiivisia aineita, mutta on silti mielestäni aika hellävarainen, ja puhdistaa todella tehokkaasti.

   Vastaa

   0
 32. Mulla on nyt YR:n öljy käytössä (sama versio kuin sulla kuvassa). Hyvin riittoisaa on. Joskus olen Lidlistä hankkinut puhdistusöljyn testiin, mutta se odottaa vielä vuoroaan.

  Vastaa

  0
 33. Tiedoksi vain, että aion käydä hakemassa Centifolian öljyn Sokokselta :)

  (Avril ajoi täysin asiansa, mutta oli todella aika 'perus' - ja pullo hiukan hankala.)

  Muistan joskus kyselleeni kokemuksia Centifoliasta sarjana, ja vastasit sen jättäneen toistaiseksi kylmäksi .. ei mitenkään kiinnostava merkki itsellenikään, mutta se toisaalta herättää uteliaisuuden. Laveralla on oma, selkeä tarinansa ja imagonsa, samoin monella muulla...nuo värittömät ja taustalle jääneet tuotemerkit vetävät puoleensa hämäryydellään :D

  Vastaa

  0
  1. Tiedoksi vain, että aion käydä hakemassa Centifolian öljyn Sokokselta :)

   🙂👍

   Mulla on Centifolian öljy tällä hetkellä vakituisesti käsisaippuan vieressä, sillä sillä saa tehokkaasti ja samalla ihoa kuivattamatta käsistä irti sellaisen lian, joka ei helposti irtoa pelkällä nestesaippualla. Tuo Centifolia on sen verran edullinen, että voin hyvällä mielellä käyttää sitä myös käsien puhdistukseen. :)

   Muistan joskus kyselleeni kokemuksia Centifoliasta sarjana, ja vastasit sen jättäneen toistaiseksi kylmäksi ..

   Joo, se on edelleen mulle sarja, joka pysyy etäisenä. Katselin sarjaa jälleen nyt kun olin pari päivää Sokoksella, mutta ei siinä vain tunnu olevan mitään selkeää omaa juttua, joka erottaisi sen riittävästi kilpailijoista ja kutittelisi uteliaisuutta. Mulle pitäisi järjestää jokin Centifolia-koulutus ja syväperehdytys, että saisin kiinni siitä, mikä on tämä sarjan vahvuus. 😀 Tiedätkö, markkinoinnin kulmakiviä on se, että sarjalla tai brändillä tulisi aina olla oma vahva tarina, johon kuluttaja samaistuu, tai joka ainakin herättää mielenkiinnon, jos nyt ei suoraan samaistumista. Centifoliallakin kenties on tarina, mutta se ei ole käynyt ilmi Suomessa toteutetussa markkinoinnissa niinä vuosina, kun sarja on täällä ollut. Sen perusteella, millä lailla Centifolia on mediassa näkynyt, en tiedä sarjasta mitään :D

   Centifolialla voi olla vaikka mitä helmituotteita (tuo öljyputsarikin on tosi hyvä), mutta koska sarjan nyanssit tai persoonalliset vahvuudet ja kilpailuedut eivät avaudu pelkästään pakkauksia katsomalla, sarja jää helposti etäiseksi.

   Niin tärkeä on markkinoinnin maailma. Purkkirivistöjä riittää, ja jos et brändinä pysty erottautumaan muista ja tulemaan näkyväksi tavalla, joka jättää brändin kuluttajan mieleen, jäät hyllyyn.

   (Huomaat, että rakastan markkinoinnista puhumista. 😄)

   Vastaa

   0
  2. Jep, kuten sanottua, tuollainen mystisyys ja salamyhkäisyys toisaalta jopa kutkuttaa..!

   En lopulta ostanut Centifolian öljyä tähän hätään, se saattaa olla sitten kesällä paikallaan kropan putsaukseen aurinkosuojasta. Päädyin nyt Lumenen uuteen Oat Milk Oil cleanseriin, se oli kampanjahintaan suht edullinen.. annetaan vaihteeksi Lumenellekin uusi mahdollisuus..!

   Vastaa

   0
  3. Lumenen sivujen mukaan tuon pitäisi irrottaa meikki ja aurinkosuoja, joten ehkä ei ollut sittenkään täysi hutiostos... on ainakin tuoksuton. Paksun aurinkovoiteen irrottamiseen ehkä käytän YR:n kermaista tuubiputsaria, se ainakin toimii siinä.. ja sinistä Taika-emulsiota.

   Vastaa

   0
 34. Ihana postaus!
  Paljon samoja puteleita on tullut vuosien varrella testattua. Oma ensikosketus öljyputsareiden maailmaan taisi olla se L’Occitane, jonka joku muukin täällä jo mainitsi.
  Nyt omia lemppareita on Djusie, Flown balmi ja myös Fiinin mustaherukkabalmi. Uusimpana uutena kutkuttelisi testata myös se Yin Your Skin Salva, mutta vielä en raaskinut sitä tilata. :)

  Vastaa

  0
  1. kutkuttelisi testata myös se Yin Your Skin Salva, mutta vielä en raaskinut sitä tilata. :)

   Sillä olikin kyllä kirpsakka hinta..!

   Vastaa

   0
 35. Ostin Clarinsin Total cleansing oil öljyputsarin, sillä sen luvattiin liuottavan myös vedenkestävän meikin. Ja liuottaakin hyvin. 👌 Mutta. Tuntuu että iho on alkanut kuivua. 😔 Etenkin meikin jälkeen tuntuu, että ihon pinta on rutikuiva. Auttaakohan tähän mikään, vai käytänkö tuotetta vain silmämeikin puhdistamiseen tästä lähtien, olisiko neuvoja? Tuote mielestäni emulgoituu, mutta ei mitenkään voimakkaasti.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Satu-Maria!

   Mä en tunne tuota Clarinsin tuotetta, enkä myöskään osaa incin perusteella arvioida sen kuivattavuutta, kun ainesosien pitoisuudet eivät käy ilmi. Kuivattavuus on suoraan verrannollinen emulgaattorien määrään ja niiden suhteeseen öljyihin. Silloin kun öljyputsarissa on korkea pitoisuus emulgaattoria tai koostumukseen on lisätty surfaktantteja (näitäkin näkee), se voi kuivattaa, ihotyypistä riippuen tietysti.

   Jos putsari tuntuu kuivattavan niin vaihtaisin toiseen. Jos se toimii silmämeikin poistossa, niin toki voi hyödyntää tässä tarkoituksessa.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)