17.11.2022

Koko ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla

Päätin haastaa itseni.

Tehtävä:

rakenna toimiva ja mahdollisimman laadukas ihonhoitorutiini käyttäen ainoastaan alle 10 € maksavia tuotteita.

Onnistuuko?

Kyllä - ja tehtävä onnistui jopa yllättävän hyvin. Kaikkien muiden tuotteiden paitsi putsarien kohdalla. Olen todella tarkka puhdistustuotteistani, ja käytössä tulee ehdottomasti olla öljyputsari. Ja kuten tunnettua - öljyputsarit ovat markkinoiden kallein putsarityyppi, ja halvinkin kaupallinen öljyputsari maksaa yli kympin. Tähän on kuitenkin ratkaisu.

Ehkä vieläkin kinkkisempi tuote on silmämeikinpoistoaine. Minulla on superherkät silmät, ja vain harva puhdistustuote sopii niille. Geelimäinen koostumus on osoittautunut kaikkein parhaimmaksi (= ei juuri koskaan kirvele), mutta juuri tätä laatua on nykyään tarjolla todella vähän. En tunne yhtäkään alle 10€ maksavaa silmämeikinpoistogeeliä. Tämän tuotteen kohdalla on pakko tehdä kompromissi ja valitsin tuotteen, joka kyllä poistaa silmämeikin, mutta kirvelee vähäsen.

Tältä näyttäisi minulle mieleinen ja laadultaan kriteereitäni vastaava ihonhoitorutiini halvimmalla mahdollisella kokoonpanolla.

KOKO RUTIINI ALLE KYMPIN TUOTTEILLA

PUHDISTUS / VAAHTOAVA - Dermosil Skin Solutions Cleansing Mousse  8,20€ / 150 ml

PUHDISTUS / ÖLJYPOHJAINEN - Auringonkukkaöljy 2,60€ sekä Durosoft-emulgaattori 4,80€ = emulgoituva puhdistusöljy

SILMÄMEIKINPOISTOAINE - Urtekram Fragrance Free -käsivoide 3,95€ / 75 ml (kyllä - käsivoide!)

KASVOVESI - Feel Free Hemp & Centella Invigorating Mist 7,95€ / 100 ml.

SEERUMI - Dermosil Sensitive-kasvoseerumi 7,80€ / 30 ml

KASVOÖLJY - Ruusunmarjaöljy 7,95€/ 30 ml  (Limepop)

KASVOVOIDE - Taika Sensitive 24 H Voide 8,95€ / 50 ml

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE - Dermosil Overnight Eye Mask 8,90€ / 20 ml

ANTI-AGE-TEHOAINEET JA MUUT TEHOTIPAT:

The Ordinary Retinol 1% in Squalane 10,20€ / 30 ml (okei, tämä menee 0,2€ yli kympin..!)

The Ordinary C-vitamiinijauhe 7,40€ / 20 ml

Yhteensä: 78,70€

Tähän voisi vielä lisätä:

The Ordinary Salicylic Acid 2% 7,50€ / 30 ml - pärjäisin ilmankin tätä, mutta mielelläni pidän salisyylihapon rutiinissa, koska se on paras apu epäpuhtauksiin ja sitkeisiin mustapäihin.

Voisin nipistää ihonhoitorutiinista vielä melkein kympin pois, jos vaihtaisin ruusunmarjaöljyn toiseen öljyyn ja putsarin esimerkiksi Taikan kosteuttavaan puhdistusgeeliin. Kosmetiikan raaka-aineita myyvissä verkkokaupoissa on tarjolla monia hyviä ikääntyneelle iholle sopivia öljyjä alle 5€ hintaan, mutta ruusunmarjaöljy on se paras anti-age-öljy, ja siksi pidän kiinni siitä. Mitä tulee vaahtoputsariin - kyllä mulle kunnon vaahto on edelleen niin tärkeä osa ihonhoidon elämyksellisyyttä, että valitsen aina pumppuvaahdon geelivaahdon ohi. 😘

MIKSI NÄMÄ TUOTTEET?

PUTSARIT

Öljypuhdistus on ihan must, ja tuotteen täytyy olla hyvin emulgoituva ja iholta huuhtoutuva. Minimissään emulgoituva öljyputsari koostuu tasan kahdesta ainesosasta, kasviöljystä ja emulgaattorista (mm. Laponien öljyputsari on tällainen), ja nämä aineet voi hankkia itsekin. Paras öljyä emulgoiva aine on Polyglyceryl-4 oleate, ja sitä voi ostaa mm. Limepopista. Emulgaattori ja öljy sekoitetaan yhteen suhteessa 15% emulgaattoria ja 85% öljyä ja voilá - sinulla on oma rinse-off-puhdistusöljy. Valitsin öljyksi auringonkukan, koska sen ihotuntuma on miellyttävän neutraali ja se on edullinen.

Entä kaupalliset vaihtoehdot?

Halvin tuntemani ns. rehellinen öljyputsari Suomen markkinoilla on Avrilin, mutta se maksaa yli kympin: 11,90€. Dermosililla on alle kympin maksava balmiputsari, mutta se ei ole 100% öljypohjainen vaan sisältää myös vettä. Sitä voisin myös käyttää öljyputsarin puutteessa, mutta itse tykkään eniten juoksevista ja hyvin nestemäisistä öljyputsareista.

Vaahtoputsareissa pumppu-vaahdot ovat mun ultimaattinen suosikki, ja siksi valinta on Dermosil. Dermosililla on parhaat alle kympin tuotteet tässä putsarikategoriassa. Turkoosin värinen Skin Solutions Cleansing Mousse on vaahdoista kosteuttavin, ja samalla sen vaahto on myös ihanan muhkeaa ja liukasta. Lidlin kausituotteissa aika ajoin vilahtava ekosertifioitu Manteli-puhdistusvaahto olisi muuten valintani, mutta se ei kuulu Lidlin vakiovalikoimaan.

Mitä silmämeikkiin tulee, silmäni eivät kestä vaahtoa eivätkä öljyä, joten silmämeikin poistoon on aina oltava oma tuotteensa. Löysin yhden ainoan potentiaalisesti hyvältä vaikuttavan alle 10€ hintaisen silmämeikinpoistoaineen, Feel Free -merkiltä, mutta koska en ole testannut sitä, en voi valita sitä tälle listalle. Niinpä valitsin kosteusvoiteen. On tunnettua, että perusvoiteen tyyppiset voiteet soveltuvat hyvin myös meikin poistoon. Urtekramin hajusteeton käsivoide on koostumukseltaan hienostuneempi kuin 'perusvoide', mutta se on halpa, vailla silmiä ärsyttäviä aktiivisia aineita ja poistaa meikin tosi hyvin. Kuten kaikki voidemaiset tuotteet, tämäkin kirvelee hieman mun silmissä, mutta tässä on tehtävä kompromissi, koska vaihtoehtoja on niin vähän.

Hemp & Centella -kasvosuihke seuranaan joukko muita hyviä, mutta kalliimpia, kasvovesiä.

KASVOVESI

Feel Free -sarjan Hemp & Centella -kasvosuihke on ihan mieletön, ja se oli ilman muuta päivänselvä valinta tämän listan kasvovedeksi. En tajua, miten se voi olla niin halpa. Tässä suihkeessa on loistokattaus humektantteja, ihana hienojakoinen suihke ja miellyttävä tuoksu. (En näköjään ole ottanut tuotteesta soolo-kuvaa, niin laitoin ryhmäkuvan elokuisesta Kasvovesioppaastani.)

Kaikkein halvin ja silti oikein hyvä vaihtoehto olisi myös ollut kukkaisvesi kuten ruusuvesi Limepopista. Luomuruusuveden saa sieltä alkaen 3,25€ / 60 ml.

SEERUMI

Myönnettävästi en ole testannut Dermosilin Sensitive-seerumia, mutta tunnen Dermosilin tuotteiden laadun niin hyvin, että uskallan valita tämän tuotteen pelkästään inci-listansa perusteella. Alle kympin seerumeita ei myöskään tunnetusti vilise markkinoilla! Ihmettelen jälleen, miten tämä helmeltä vaikuttava tuote on mennyt minulta ohi: seerumi voisi sisältönsä puolesta olla luonnonkosmetiikkaa, ja tarjoilee iholle mielettömän kosteuttavalta kuulostavan cocktailin glyserolia, manteliöljyä, skvalaania, sheavoita, kasvipohjaisia sokeriyhdisteitä ja glukonolaktonia. Siis wow!

Toinen valintani olisi Cosnaturen Tyrni-seerumi, joka puolestaan on anti-age-vaikutteisempi. Olen tätä naurettavan edullista emulsioseerumia hehkuttanut blogissa aikaisemmin, ja nyt joudun muuten kertomaan suru-uutisen: Cosnaturen tuotteet jäävät pikku hiljaa pois Suomesta. Tällä hetkellä Tyrni-seerumia saa enää satunnaisista verkkokaupoista. Natural Goods Companyn verkkokaupassa se on parhaillaan tarjouksessa 4,74€.

KASVOÖLJY

Valintani on ruusunmarjaöljy, koska se on yksinkertaisesti paras, kun haetaan ikääntymisen merkkejä hidastavaa kasviöljyä. Tässä ei ollut mitään pohdittavaa. Kun puhutaan alle 10€ kasvoöljyistä, ainoa paikka mistä sellaisia saa, ovat kosmetiikan raaka-aineisiin erikoistuneet verkkokaupat kuten Limepop. Öljy tulee simppeliin muovipulloon pakattuna vailla pipettiä tai tippalukkoa. Halutessaan mukaan voi myös ostaa pienen lasipullon ja pipetin.

KASVOVOIDE

Kasvovoiteella on minulle vähäisempi merkitys kuin muilla ihonhoitotuotteilla, mutta mielelläni silti pidän voiteenkin mukana hoitorutiinissa. Taikan Sensitive-voide on miellyttävän tuntuinen ja siinä on hyviä kosteuttavia ainesosia kuten keramideja ja kauraöljyä. Hyvä voide talveen, ja pakkasilla sekoittaisin tähän vielä ruusunmarjaöljyä.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Tämä oli haastava valinta, sillä lähes kaikki edullisemmat silmänympärysvoiteet ovat koostumukseltaan kevyitä -  ja minä haluan täyteläisen. Periaatteessa olisin voinut valita Taikan silmänympärysvoiteen, koska se on tuttu ja hyväksi havaittu, mutta valinta osui jälleen Dermosiliin. Miksi? Koska Dermosilin voide on täyteläinen (ja vielä halvempi).

Tätäkään tuotetta en ole itse testannut, mutta tässä tulee esiin mun luottamus Dermosiliin - olen käyttänyt sarjan tuotteita niin pitkään, että tiedän pettymyksen mahdollisuuden hyvin alhaiseksi. Lisäksi incilukutaito auttaa - osaan poimia Dermosilin valikoimasta ne koostumukset, jotka vastaavat eniten mun mieltymystä. Overnight Eye Mask -silmänympärysvoide on silikoniton ja heti veden jälkeen on sheavoita sekä hyviä kosteuttavia ainesosia. Vaikuttavien aineiden osuus on luonnollis-painotteinen.

Kumpikaan näistä, Taika tai Dermosil, ei ole anti-age-vaikutteinen, ja mun silmänympäryksille juonteita silottava vaikutus todellakin on tervetullut. Koska en löytänyt kriteerejäni vastaavaa anti-age-silmänympärysvoidetta alle kympin hintaluokasta, toisin tässä ihonhoitorutiinissa silmänympäryksille silottavan vaikutuksen The Ordinaryn retinoliseerumilla.

ANTI-AGE-TEHOAINEET

Tässä kategoriassa The Ordinary on tietysti ehdoton, koska brändiltä löytää paljon hyviä anti-age-tehoaineita kymmenen euron hintaluokassa. The Ordinarylta saan tehokkaimman anti-age-kaksikon, A- ja C-vitamiinin, markkinoiden parhaaseen hintaan.

Hinnat ovat hitusen nousseet, ja viime vuonna 1% retinoliseeruminkin sai The Ordinarylta alle kympillä, vaan ei enää. (Paitsi jos tilaa suoraan The Ordinarylta, mutta tällöin postikulut nostavat hinnan joka tapauksessa yli kymppiin.) Voisin tietysti ottaa 0,5% retinolipitoisuuden, jolloin hinta tippuu alle kymppiin ;) Koska ihoni kuitenkin sietää korkeampia pitoisuuksia, otan tietysti tehokkaimman.

Tykkään The Ordinaryn retinoli-skvalaaniseerumista, koska siinä on todella simppeli koostumus eikä tarpeettomia koostumusta muokkaavia lisäaineita. Jos retinoli olisi luonnonkosmetiikassa sallittu ainesosa, tämä olisi koostumuksensa puolesta melkein luonnonkosmetiikkaa! Olen käyttänyt tätä silmien ympäryksillä ongelmitta, mutta en missään tapauksessa suosittele muille näin vahvan retinolituotteen käyttöä silmien läheisyydessä, ellei ihosi ole jo erittäin tottunut retinoliin. Silmänympäryksen alue täytyy joka tapauksessa erikseen testata, ja suosittelenkin ensin sekoittamaan retinoliseerumia silmänympärysvoiteeseen ja testaamaan siedon pikku hiljaa.

The Ordinaryn C-Vitamiini-jauhe on näppärä ja tehokas tapa liittää C-vitamiini ihonhoitorutiiniin jo olemassaoleviin tuotteisiin. Tässä rutiinissa sekoittaisin jauhetta Dermosilin Sensitive-seerumiin aamuisin.

Innostuin haasteesta sen verran, että teen myöhemmin postauksen, jossa esittelen enemmänkin hyviä tuotteita 10€ hintaluokassa. Niitähän nimittäin löytyy!

*

Kuka muu ottaa haasteen vastaan? Saisitteko rakennettua ihanteellisen hoitorutiinin alle kympin tuotteilla?

77 comments on “Koko ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla”

 1. Mä olisin valinnut silmämeikinpoistoon Yves Rocherin ravistettavan, mutta sen hinta on noussut näköjään yli kympin. Natura Sibericalla oli myös ainakin jossain vaiheessa seerumeita alle kympin. Kasvovoiteeksi ja kasvovedeksi olisin valinnut Ziajaa, ja öljyputsariksi Luonkosin (ei kirvele!) kakkoslaadun kiekkoja á 5 €. Vai olisko se huijaamista? 😄

  Mutta noin montaa tuotetta ei kyllä olis mulla käytössä, neljä on mulle jo paljon, koska putsaan silmämeikit samalla aineella kuin muutkin meikit.

  Vastaa

  0
  1. Mä en voi käyttää Luonkosia, kun ne eivät emulgoidu..! 😩 Ovat varmasti hyviä poistamaan likaa ja meikkiä, mutta itse en vain tykkää siitä rasvaisesta jälkitunteesta iholla ja musliiniliinan tai muun kasvopyyhkeen käyttöä, että öljyn saa irti iholta.

   Vastaa

   0
 2. Itse olen ostanut Avrilin öljyputsarin Tokmannilta alle kympillä, olisko EUR 8,90 siellä 😊

  Vastaa

  0
 3. Täällä käytössä Yves Rocherin öljyputsari, on alle kympin. Siihen kuten niin moneen muuhunkin tuotteeseen olen saanut vinkin täältä blogista :) Aika helposti saisin ihonhoitorutiinin rakennettua, tykkään myös Dermosilin tuotteista,noistakin vaahtoputsari ja silmänympärysvoide käytössä. Talviseerumia hamstrasin keväällä reilu neljän euron hintaan... Hankalinta olisi ehkä löytää kasvovesi, kun olen nyt niin tykästynyt täyteläisiin koostumuksiin, kuten Whamisaan.

  Vastaa

  0
  1. Täällä käytössä Yves Rocherin öljyputsari, on alle kympin.

   Ainiin joo, kun ne jatkuvat alehinnat..! 😀 Ihan totta, YR:n öljyputsarista ei tarvitse koskaan maksaa täyttä hintaansa (joka tällä hetkellä näköjään olisi 16,90€).

   Hankalinta olisi ehkä löytää kasvovesi, kun olen nyt niin tykästynyt täyteläisiin koostumuksiin, kuten Whamisaan.

   Tämä olisi kyllä vaikea..! Ei tosiaan tule yhtäkään alle kympin paksua kasvovettä mieleen..! Anybody..?

   Vastaa

   0
  2. Halvin paksu kasvovesi on tietääkseni Atopik Sensitive Kasvovesi, joka on yksi mun suosikeista! On ollut joskus tarjouksessa noin kympillä, tällä hetkellä halvin hinta näyttäisi olevan 12,06 €(Nettiapteekki) 😊

   Vastaa

   0
  3. 👍

   (En muistanutkaan, että se on noin halpa..! Atopikin tuotteet ei mun mielessä yhdisty 10€ hintaluokkaan... Tietysti nuo muutamat erikoiset hyvin alhaista katetta ottavat nettiapteekkikaupat muodostaa poikkeuksen.)

   Vastaa

   0
  4. Ai kappas..! Onko Lumene halventanut hintojaan..? Muutama vuosi sitten he kohottivat hintoja todella rajusti, silloin oli se hirveä polemiikki kun se kirkastava Valo-seerumi kallistui kympillä. Mä kuvittelin, että enää se lähimarketeissakin myytävä halvin sarja, olikohan nimeltään Klassikko, menee kympin hintaluokkaan.

   Vastaa

   0
  5. Lumene Lähde sarjasta löytyy paksu kasvovesi alle kympillä :D

   Ps. En tiedä mitä tää mun selain tänään sekoilee kun kommentit lähtee minne sattuu

   Vastaa

   0
  6. Kaksi kommenttia oli tuolla "Kosteutuksen mekanismit" -postauksessa ja loput täällä :)

   Vastaa

   0
  7. Lumenen Hellä kasvovesi on paksua ja pullon normihinta alle kympin, tarjouksessa saa varmaan jollain 6-7 eurolla. Samoin Dermosilin Vitamin E kasvovesi.

   Vastaa

   0
  8. 👍 Hei, hienoa että näitäkin löytyy! :)

   (Kuten Jusullekin tuossa totesin, en yhtään tajunnut/muistanut, että Lumenen tuotteita saa alle kympillä. Mulla on sarjasta nykyään niin kallis mielikuva.)

   Ja tiedätkö mitä - muistin juuri, että mullahan ON tuo Lumenen Hellä-kasvovesi itselläni! Ostin sen toissavuonna testiin, ajatuksena nimenomaan testata edullinen paksu hoitovesi... 😅 Tulos oli, että tuo jopa kerran kirveli mun kasvoilla enkä oikein tykännyt tuoksustakaan, joten se on täysin unohtunut.

   Vastaa

   0
 4. Mutta entä se lidlin halpa sy-voide, jota "kaikki" hehkutti yhteen aikaan? Saakohan sitä enää 🤔

  Tosi kiva postaus, on hyvä muistaa, että halvallakin voi saada hyvää. onhan ne kalliit tuotteet ihania, mutta... joskus vähempi riittää. ^_^

  Vastaa

  0
  1. Mutta entä se lidlin halpa sy-voide, jota ”kaikki” hehkutti yhteen aikaan? Saakohan sitä enää 🤔

   Se oli se Q10. Mä en tiedä, onko sitä enää olemassa..? Sekin kelpaisi mulle, mutta luulen, että mun tämän hetken mieltymyksissä sekin alkaa olla täyteläisyydeltään liian kevyt. Mutta jos se yhä on Lidlin valikoimassa (samalla incillä kuin aiemmin), niin voisin kyllä hyvin valita sen tälle listalle! :)

   Vastaa

   0
 5. Nää budjetti kosmetiikka jutut on niin lähellä sydäntäni.

  Mä mietin, et tuotearsenaalin kokonaishinta ratkaisee. Mietin myös, että monta tuotteen käyttökertaa riittää mieluisaa tuotetta. Laskeskelemalla 1,5 - 3€/vrk, on ne vakkarit.

  Ostin Tokmannin poistokorista Skinfoodin Black sugar cleaning oil-öljyputsaria (200ml/5€), eka pullo menossa ja pidän paljon (parasta ennen päivämäärä on pulloissa painettu 2025. Ostin blogisuositusten perusteella. Mulla lähtee silmämeikki tällä samalla.

  Toisen vaiheen pesuun käytössä naapurini valmistama turve/hautaterva/peuranrasvasaippua (tää hieman ongelmallinen laskettava, kun saan aina 5kpl kiitoksena peurajahtikahvitustalkooduunistani, mutta lasken, että naapuri myy näitä 250g/15€ hinnalla omaan budjettiini, tää toimii tarvittaessa myös hiuksille).

  Normalista ostamani ruusunmarjaöljy: glods' merkki (www.brandfix.dk), tää oli edullinen 30ml/8,90€ (vaihtoehtoisesti käytin Pai Skincare Rosehip Bioregenerate-merkin ruusunmarjaöljyä, mutta ihoni ei huomaa halvemman ja kalliimman välillä eroa, inceistä en osaa sanoa).
  Alteya Organics ruusunmarjaöljyä ostin näiden välissä, piti olla hyvä. Mutta haisi ihan kissanpissalle ja maistui huulille joutuessan katkerolta (palautin sen, oli kuulemma ihan normaali, mut pitäydyn näissä "huonommissa" maun ja hajun vuoksi???).

  Dermosilin kasvovesi ja seerumi Kollagen-sarjalta ovat ihan parhaat.
  Ella Bachen creme intex2 kaikille näpyille.
  Probicare perusvoide (Kelakorvauksella 500ml/noin 8€) vartalovoide ja jalat/kädet ja tarvittaessa naama tällä.

  Näillä ihonhoito on sen 1,5€/vrk (laskettu 12kk periodilla, kauan tuotteet kestää. Exelissä ostohinnat, pakkauksen aloituspäivämäärä ja koska tuote on loppunut, joo on taulukkolaskentaihminen).

  Sit haluan käyttää Mark Birch Triple Action Scalp Therapy 250 ml Shampoo ja sarjan hoitoainetta yht. tarjouksissa noin 50€ molemmat. Näillä loppuu mun hiuspohjan kutinat ja monen harhakokeilun jälkeen näihin palaan ja nyt en varmaan erehdy muihin enää (ja mies pohti laitoinko pellit liian aikaisin kiinni, tuoksu aika savuisen tervainen, kun meen nukkumaan pestyillä hiuksilla).
  Tää nostaa päiväkulutuksen 2,2€:oon.

  Sit käytän Doven suihkutettavaa matcha-tuoksun deodoranttia, Paradontax hammastahnaa/pepsodentin tietynlaisia hammaslankaimia, YSL:n tuoksua ja meikkejä.

  Niin vuorokausikulutus on noin 3€/vrk, laskenta-aika 24kk.
  Pyykinpesuaineita, kodinpuhdistusaineita, farkkujen käyttökertahintaa jne. en nyt ota tähän, mutta nekin lasken yhtä tarkkaan. Ja joo en todellakaan tiedä, miksi lasken kaiken, ehkä vaan siksi kun haluan.

  Ainoa mitä en periaatteessakaan halua laskea (mut oon kyllä laskenut senkin), on vessan käsisaippuat. Käsisaippuaa vaan haluan kuluvan, jotta varmasti meillä kaikki pesee käsiään. Dermosillille lähtee oravasaippuatilaus ihan näinä päivinä :)

  Vastaa

  0
  1. ps: lasken myös kokonaishintaan aina myös ns. hävikkituotteet. Ne jotka ei sovi mun iholle, ne jotka ehtii mennä huonoksi ennen kuin ehdin ne käyttää.

   Vastaa

   0
  2. Skinfoodin ölyputsari on huippu! Otan myös silmämeikit sillä pois. Täällä oli 3 euroo pullo 😊

   Vastaa

   0
  3. Skinfoodin ölyputsari on huippu! Otan myös silmämeikit sillä pois. Täällä oli 3 euroo pullo 😊

   Mä en edes tiennyt, että Tokmannilla on ollut Skinfoodia myynnissä..! 😮 (Toisaalta: käyn Tokmannilla niin harvoin, että ei ole ihmekään etten tiennyt...)

   Vastaa

   0
  4. Wow mari..! Mä en osaisi (no, jaksaisi..! :D) laskea tuotteilleni vuorokausihintaa. Se olisi oikeastaan mahdotontakin, koska työni luonteen vuoksi en ylipäänsä pysty käyttämään yhtä tuotetta kerralla loppuun. Näin ollen on mahdotonta laskea, kauanko yksittäiset tuotteet kestävät käytössä. Lomalla tästä saa aina vähän osviittaa (esim. 30 ml kasvovesisuihketta riittää juuri ja juuri kolmeksi viikoksi, jolloin viikkokulutus on 10 ml tasoa), mutta ei kattavaa.

   Alteya Organics ruusunmarjaöljyä ostin näiden välissä, piti olla hyvä. Mutta haisi ihan kissanpissalle ja maistui huulille joutuessan katkerolta (palautin sen, oli kuulemma ihan normaali, mut pitäydyn näissä ”huonommissa” maun ja hajun vuoksi???).

   Ruusunmarjaöljyissä on suuria eroja, olen huomannut. (Tietysti ihan odotettavaa, kun kyse on kasviöljystä jonka tietyt ominaisuudet vaihtelevat lajikkeen, sadon ja maantieteellisen sijainnin mukaan.) Olen kohdannut tuoksutonta ruusunmarjaöljyä, ruusunmarjalta tuoksuvaa ruusunmarjaöljyä, ohutta ruusunmarjaöljyä, täyteläistä ruusunmarjaöljyä, punertavaa ruusunmarjaöljyä, väritöntä ruusunmarjaöljyä....

   (ja mies pohti laitoinko pellit liian aikaisin kiinni, tuoksu aika savuisen tervainen, kun meen nukkumaan pestyillä hiuksilla).

   😅😂

   Kiitos muuten tästä Mark Birch -hiustuotevinkistä, mun miehellä on myös herkkä ja kutiava hiuspohja ja toistaiseksi hän pystyy käyttämään vain Simin jotain tiettyjä tuotteita. Täytyypä kokeilla näitä, vaihtelu virkistää :) Pukin konttiin..! ☺️

   Vastaa

   0
 6. Haluun tänne kommenttikenttään kyllä vinkata kaikille mun edullisesta putsarilöydöstä, Ainun (kyllä, se vauvabrändi 😅) luonkossertifioitu pesuvoide! Älyttömän ihana voidemainen koostumus, ei hajusteita, ei väriaineita ja kätevä pumppupullo. Putsaa mineraalimeikit ja vesiliukoisen silmämeikin ainakin puhdistusliinan avulla täydellisest (ja kirvelemättä) kun lisää kuivalle iholle ja pyörittelee kostutetuin sormin huolella. Ja hinta on alle 6€/_375_ml!!

  Vastaa

  0
  1. Ainiin tää vinkki..! Oliko tämä siis se pesuvoiteen nimellä myytävä, Eco Wash Cream With Oat?

   Tämä pitää joskus testata :)

   Vastaa

   0
  2. Joo juurikin se! Tää ja Katja Kokon ihme käytössä ja mun iho ei oo _ikinä_ ollut näin hyvässä kunnossa! Voi olla että on Ihmeen ansiota lähinnä, mutta tähänkin oon tykästynyt kovasti.

   Vastaa

   0
  3. Ostinpa nyt Ainun pesuvoiteen ja ajattelin, että ihana lempeä vauvajuttu ja meikitkin lähtivät hyvin, mutta, kasvot lehahtivat ihan punaisiksi.Olisiko syypää sodium benzoate? Pitää jatkossa olla tarkempi.

   Vastaa

   0
  4. Ainakin natriumbentsoaatti on EWG:n tietokannassa merkattu potentiaalisesti ärsyttäväksi. Itselläni ei ole ko. ainesosasta tarkempia tietoja.

   Katsoin, että tuotteessa on myös propanediolia. Se on ihan superyleinen aine, mutta saattaa joillakin aiheuttaa ihoärsytystä.

   Vastaa

   0
  5. Propanediol on ollut ok ainakin ennen, joten veikkaisin tuota säilöntäainetta. Myös Yliopiston apteekin luonnonkosmetiikkasarja aiheutti samanlaista ohimenevää punoitusta ja sitä taisi olla siinäkin.Käytän vauvapesun varmaan vartalolle tai käsisaippuana. :)

   Vastaa

   0
 7. Näistä tuo Taika silmänympärysvoide on käytössä ja tykkään ❤️ Alle kympin seerumeista Catrice Glow Booster Serum (B3, E, C) on lemppari. Lacto Line kasvovesi menee varmaankin näihin kriteereihin? Salisyylihappotuotteista Neutrogena Clear & Defend facial wash on lemppari, mutta minulla onkin rasvoittuva iho. Alle kympin kasvovoiteista Lumene klassikko kiiltoa kontrolloiva päivävoide on myös ihan ihana ja ja ja...

  Vastaa

  0
  1. Lacto Line kasvovesi menee varmaankin näihin kriteereihin?

   Ei menisi mulla, koska en valinnut tuotteita "mikä on kaikkein halvin" -perusteella, vaan "missä alle 10€ tuotteessa on laadukkain ja mulle mieleisin koostumus". Listan tuotteet on siis parhaita alle 10€ tuotteita just mulle :)

   Lacto Linen kasvovesi on hyvä, mutta ei se tule lähellekään Feel Free'n kasvosuihketta, jossa on huomattavasti monipuolisempi koostumus. :)

   Vastaa

   0
 8. LV:n puhdistusvaahto on myös edullinen (tarkkaa hintaa en nyt muista, mutta ei se yli kymppiä voi olla..)
  Saman sarjan kasvovesi on paras markettituote omassa kategoriassaan.

  Niinikään LactoLinen valikoimaan kuuluu vaahtoputsari... kasvovettä en muista aikoihin enää nähneeni, mutta aivan loistava perustuote sekin..

  Vastaa

  0
  1. LV:n puhdistusvaahto on myös edullinen (tarkkaa hintaa en nyt muista, mutta ei se yli kymppiä voi olla..)

   On alle kympin, 5,25€ Prismassa, mutta mä en valitsisi tätä vaahtoa, koska se on vähemmän kosteuttava kuin oma valintani Dermosil. :)

   Valitsin alle 10€ tuotteita jotka samalla myös vastaavat omia laatukriteereitäni. Se kaikkein edullisin hinta ei siis ollut valintaa ohjaava tekijä, koska ihonhoitorutiinin on tarkoitus myös olla laadukas ja mun iholle sopiva.

   Vastaa

   0
  2. OK. LV:n kasvovesi täyttää omat laatukriteerini heittämällä, vaikka ei ole superkosteuttava. Rauhoittava ja tasapainottava funktio on tärkeä omassa hoitorutiinissa. Kosteuttavat laitetaan sitten tämän jälkeen...

   Vastaa

   0
  3. Mulla on suihke-muoto tällä hetkellä ihan must kasvovesissä, olen auttamattoman koukussa 🙈

   Vastaa

   0
 9. Tämä sama pelkällä luonnonkosmetiikalla 🙈
  Mulla suurin ongelma ollu aina wp mascaran poisto. Ne kun ei lähde oikeasti oikein millään. Ja olen testannut kauppojen kaksifaasiset putsarit moneen kertaan. Onni löytyikin novexpertin puhdistusöljystä,josta myös kasvotkin tykkäsi. Käyttäjä ei niinkään,koska tuote ei emulgoitunut ja vaikka sinnikkäästi yritin käyttää suihkun yhteydessä, niin välillä oli pakko ottaa avuksi mossan juicy-vaahto(eikös tää irtoa alle 10?). Sittemmin olen testannut djusien ja whamisan puhdistusöljyt ja nehän emulgoituu aivan loistavasti 🥳 harmi vaan, että hintaa noilla on aika reippaasti.
  Emulgoituuko avrilin puhdistusöljy? Sitä tosiaan saa alle kympillä tokmannilta.

  Vastaa

  0
  1. Tämä sama pelkällä luonnonkosmetiikalla 🙈

   Onnistuisi muuten, paitsi anti-age-aktiivien osalta..! 😄 Bakuchiol-tippoja ei taida millään merkillä olla alle kympillä... 🤔

   Täyteläistä luonnonkosmetiikan sy-voidettakaan en tunne alle kympillä.

   Novexpertin öljy on semi-emulgoituvaa laatua, eli siitä emulgoituu osa, ja osa jää iholle (tarkoituksellisesti, koska tuote on kehitetty myös kosteuttamaan ihoa). Whamisan ja Djusien öljyputsarit taas ovat täysemulgoituvaa laatua.

   Avrilin puhdistusöljy teki mulla tällaisen "tempun": kun aloin käyttää tuotetta, se huuhtoutui iholta täydellisesti jättämättä yhtään rasvaista pintaa. Kun pullosta oli jäljellä alle puolet, tuotteen suoritus muuttui eikä se enää emulgoitunutkaan kokonaan. Päättelin tämän johtuvan siitä, että emulgaattori ja öljy eivät mahdollisesti olleetkaan täysin homogeenisesti sekoittuneet toisiinsa (öljy on varmaan raskaampaa kuin emulgaattori), ja pullon pohjalla olevassa osuudessa oli vähemmän emulgaattoria. En ainakaan keksi muuta selitystä. Olen käyttänyt Avrilin puhdistusöljyä vain yhden pullon, joten en tiedä, oliko "vika" vain kyseisessä tuote-erässä, vai onko ilmiö yleinenkin Avrilin öljyn kanssa.

   niin välillä oli pakko ottaa avuksi mossan juicy-vaahto(eikös tää irtoa alle 10?)

   Ei ainakaan normaalihinnallaan, ovh on 15,90€. Vain Mossan huulirasvat ja käsivoide on alle kympin :)

   Vastaa

   0
  2. Kyllä prismakin antaa hinnaksi mossan juicy clean 8,15€ 😊, sarjan heleyttävä seerumi 9.90€
   Ja tokmannilla noi on monesti myös alessa.

   Auttaisko ton avrilin öljyn käytössä,jos ravistas aina 🤔 mä nimittäin taidan aina ravistaa kaikki putelit ennen pumppausta/käyttöä.
   Mut jos se siis emulgoituu,niin tekis mieli melkeen testata... koska djusie ja whamisa on aika tyyriitä. Tosin molemmat kestää mulla päivittäisessä käytössä ~4kk ja se on minusta aika hyvä.

   Mulla itsellä ei olekaan käytössä mitään bakuchiol-tuotetta,pohdin sitä bybin silmänymp.voidetta ja mietin olisko se vihree vai violetti parempi-en osannu päättää, joten en oo hommannu kumpaakaan 🤭 mulla on mossaa nyt,mut en aina muista käyttää sitä 🙈

   Vastaa

   0
  3. Kyllä prismakin antaa hinnaksi mossan juicy clean 8,15€ 😊

   Aa, mun pää ajatteli automaattisesti Glow Cocktail -puhdistusvaahtoa, kun mainitsit Mossan yhteydessä sanan 'vaahto'..! 😄 Glow Cocktail -putsari on kalliimpi kuin Juicy Clean. Mutta oikeesti - hullua miten paljon halvemmalla Prisma myy näitä..! (Miksi kaikki eivät osta kosmetiikkatuotteitaan Prismasta, herää kysymys... 😅)

   Auttaisko ton avrilin öljyn käytössä,jos ravistas aina 🤔

   Ei varmaan ainakaan haittaisi..? Siitä, kun testasin tuotteen, on monta vuotta. En tiedä onko koostumus yhä ylipäänsä sama.

   Mulle jäi mieleen, että ainoa asia mikä mua kevyesti "vaivasi" Avrilin öljyputsarissa oli tuoksu. Se oli jotenkin tylsä, ja mulle tuoksut on tosi tärkeitä. Mutta hyvin se toimi ja käytin sen mielelläni - ihan pullon loppua lukuunottamatta.

   Mulla itsellä ei olekaan käytössä mitään bakuchiol-tuotetta,pohdin sitä bybin silmänymp.voidetta ja mietin olisko se vihree vai violetti parempi-en osannu päättää, joten en oo hommannu kumpaakaan

   Nuo ovat tosi erilaiset, se vihreä on todella kevyt kun taas violetti (bakuchiol) on täyteläinen. Violetti on mulle ihan täydellinen, vihreä taas ei riitä mun tarpeeseen.

   mulla on mossaa nyt,mut en aina muista käyttää sitä 🙈

   Olet armahdettu 😁 Silmänympärysvoide ei ole ehdoton tuote, tai sanotaan näin, että silmänympärysiho kyllä kertoo (tai sillä tuntuu), jos kasvovoide ei sovi silmänympärysiholle tai ei tehoiltaan riitä.

   Vastaa

   0
  4. Mulle Prisman sovellus kyllä näyttää juicy cleanin hinnaksi 10,90€. Tarkistin vielä nyt. Misellivesi on 8,95€, mutta tässä käsittääkseni puhuttiin purifying creme moussesta eli menee just yli kympin. Siksi ostin luonnonkosmetiikkapäiviltä samalla kuin muutakin. Myös glow cocktail vaahto irtosi tällä kertaa lk-päiviltä halvemmalla kuin Prismasta. Mutta mossan kohdalla katon aina Prisman tiedot, koska siellä on niin halpaa. Jopa joidenkin tuotteiden kohdalla halvempaa kuin Latviassa.

   Vastaa

   0
  5. Nyt muuten Mossan tuotteita alennuksella Citymarketeista, mainoksia on näkynyt paljon... (olikohan Plussa-tarjous vai yleinen'..)

   Vastaa

   0
  6. Hassua, kun jos tilaisin tuon Prisman nettikaupan kautta saisin sen 8,15e. Jos tilaan sen oman paikallisen Prisman kautta noutolokeroon/kotiinkuljetuksen mukana se on munkin "lähi"Prismassa 10,90e.

   Vastaa

   0
  7. 🤔 Oliko niin, että eri alueiden Prismoissa on eri hinnat...? Toisaalta tuollainen yli 2€ hintaero tuon hintaluokan tuotteessa ei kuulosta kovin "prismamaiselta", Prisma kun kuitenkin ylpeilee tasaisesti halvoilla hinnoillaan.

   Vastaa

   0
  8. Mä löysin kalliimman hinnan Prisman ostoslista-sovelluksesta, joka näyttää valitun kaupan hinnan. Vaikuttais siltä, että tuo on kaupassa kalliimpi kuin netissä, vaikka Prismoja kumpikin.

   Vastaa

   0
 10. En päässy kokeilemaan tuota Cosnaturea ja Tokmanni lopetti ne korealaisetkin putsarit.
  Lisäksi niitä esittelemiäsi italialaisia hiustuotteita ei ole koskaan näkyny, liekkö sitte nettikaupassa, en ala tilaamaan kun on kolme liikettä kaupungissa .

  Vastaa

  0
  1. Lisäksi niitä esittelemiäsi italialaisia hiustuotteita ei ole koskaan näkyny, liekkö sitte nettikaupassa, en ala tilaamaan kun on kolme liikettä kaupungissa .

   Tarkoitatko Ohanicia? (Espanjalainen.) Ohanic on myynnissä vain niissä Tokmanneissa, joissa on Miny-osasto. (Ja Kuopion Tokmanneissa ei ole, Tampereellekin avattiin vasta nyt.) Tämä selvisi mulle vasta kun olin julkaissut Ohanic-postauksen, briifissä kerrottiin vain, että "saatavilla valikoiduissa Tokmanneissa." Miny on Tokmannin uusi lifestyle-konsepti:

   https://www.tokmanni.fi/miny

   Ohanic on myös saatavilla Tokmannin verkkokaupassa. (Mutta jep, kivempi hipelöidä tuotteita kaupassa... :D)

   Vastaa

   0
 11. Kun näin tuon Dermosilin silmänympärysvoiteen / -naamion, niin skrollasin heti alemmas, kun ajattelin että olet vihdoin testannut sitä :D
  Se on kyllä tosi hyvä tuote!

  Vastaa

  0
  1. Dermosilille "hiipii" näitä hienoja tuotteita usein mun huomaamatta..! 😅 Ja vaikka joku (sinä..?) oli tästäkin tuotteesta aiemmin mulle tänä vuonna vinkannut, unohdin sen jälleen, kun puhuimme Dermosilin kanssa loppuvuoden yhteistyöstä. Mun täytyy kyllä ensi vuoden puolella testata se! *makes a note*

   Vastaa

   0
 12. Mielenkiintoinen ja tarpeellinen postaus tarkan euron kosmetiikan käyttäjälle.
  Erikoiskiitokset Limepop verkkokauppavinkistä, ja kiitokset myös hänelle joka vinkkasi Ainun pesuvoiteesta.
  Tarkastin meidän Prisman tilanteen, ja sitäpä näyttääkin olevan kaupan valikoimissa.

  Vastaa

  0
 13. Ostin, kiitos sinun, tätä cosnaturen seerumia.
  Menin tilaamaan 7 purkkia, eli ensi vuosi on hoidettu.

  Aattelin jos tilaisin vielä varastoon, sitä löytyy 213 kpl.

  Ehkä on nyt parempi käyttää ostokset loppuun ja sen jälkeen uudet tuulet. Uusia tuotteita tulee ja vanhoja menee

  Vastaa

  0
  1. Ostin, kiitos sinun, tätä cosnaturen seerumia.
   Menin tilaamaan 7 purkkia, eli ensi vuosi on hoidettu.

   🙏🏻👏 (..samaistun, koska olen muinoin ostanut suosikki-silmämeikinpoistoainettani kolmen vuoden tarpeeseen, kun kuulin että se lopetetaan....)

   Vastaa

   0
 14. Olen eilisestä pähkäillyt mitä tähän valitsen :D Hankala! Kun en ehkä hirveästi ole kuitenkaan edullisia HYVIÄ testaillut tai ainakin sun mittakaavassa, sulla on enemmän tietämystä tässä ihonhoidossa. Mutta enköhän mä jotain keksi ;) Mulla ei muuten kans silmät kestä yhtään öljyä, mikähän siinä on? Ei mitään ihonpuhdistusöljyä. Tuloksena on tosi ärtyneet ja kirvelevät silmät.
  Harmi kun Cosnature poistuu, löysin sitä vielä kesällä 4 e:llä pullo. Tokmanni on kyllä löytöjen paikka, se myi välillä Skinfoodia ja muuta korealaista kosmetiikkaa :)

  Vastaa

  0
  1. Olen eilisestä pähkäillyt mitä tähän valitsen :D Hankala!

   Hehe..! :D Mielenkiinnolla odottelen sun valintoja ☺️ Mutta ymmärrän kyllä hankaluuden, jos ei ole paljon testannut alle 10€ kosmetiikkaa. Ihan varmasti mullakin on kokeilematta monet oikein hyvät tuotteet tuossa hintakategoriassa.

   Joo, öljy on kyllä ehdoton nou-nou silmissä. Ensinnäkään öljy ei ylipäänsä poista mulla silmämeikkiä hyvin (🤷‍♀️), ja toisekseen se jättää silmät rasvaisiksi ja sumeiksi. Ei kiitos mulle. Yhtä lailla ihmettelen, miten niin moni muu voi käyttää _vaahtoavaa_ tuotetta silmissä...! Mulla ei tulisi kuuloonkaan, silmät kirvelisi niin maan hemmetisti...! Hullua, miten eri lailla tuotteet voivatkin käyttäytyä eri ihmisillä. Miksi vaahto ei kirvele jonkun silmissä..? Mä luulin pitkään, että se on ihan universaali ilmiö. 😀

   Vastaa

   0
 15. Mä olen jo pidemmän aikaa käyttänyt itse tehtyä öljyputsaria. Innostuin kerran ihan mielenkiinnosta kokeilemaan, ja koska havaitsin sen täydellisen toimivaksi -ja halvaksi- niin jäin sille tielle :) Mä olen käyttänyt Polysorbaatti-80:a emulgaattorina ja tää Polyglyceryl-4 oleate on ollutkin jo pitkään ajatuksena kokeilla seuraavaksi.

  Tuli mieleen mainita, että kaupastahan saa ihan puhdasta askorbiinihappoa about 1€/ 37gr hintaan, josta voi tehdä C-vitskuseerumia :D

  Vastaa

  0
  1. Mä olen jo pidemmän aikaa käyttänyt itse tehtyä öljyputsaria. Innostuin kerran ihan mielenkiinnosta kokeilemaan, ja koska havaitsin sen täydellisen toimivaksi -ja halvaksi- niin jäin sille tielle :)

   👍😊

   Tuli mieleen mainita, että kaupastahan saa ihan puhdasta askorbiinihappoa about 1€/ 37gr hintaan, josta voi tehdä C-vitskuseerumia :D

   Ai saa? 😃 Heh, live and learn..! Mihin tarkoitukseen sitä myydään..? No, googlehan sen kertoo..! Näköjään säilöntäaineeksi. Jään vain miettimään, onko tuo laadultaan samaa kuin kosmetiikkakäyttöön myytävä askorbiinihappo..? Mä en tunne tätä raaka-ainetta riittävän hyvin että ymmärtäisin sen päälle, onko olemassa elintarvike- ja kosmetiikka-laadun C-vitamiinia. Öljyjen kohdalla ainakin on elintarvike-, kosmetiikka- ja farmasia-laadut. Ja sitten vielä tekniset laadut.

   Vastaa

   0
  2. Olen kokeillut tehdä C-vitamiiniseerumia, mutten suosittele. Tulee liian helposti liian vahvaa.

   Vastaa

   0
  3. On totta, että annostelun kanssa tulee olla tarkkana. Eri ihot myös sietävät askorbiinihappoa hyvin eri tavoin. Toisten iho ei siedä sitä lainkaan. Kaikki on lopulta kiinni omasta ihosta.

   Vastaa

   0
 16. Edullista retinol-sy-voidetta kaipaaville tietona, että The Inkey Listin kyseinen tuote on tosi hellävarainen.
  Koostumus on kevyempi kuin L300-sarjan vastaava, ja halvempi :)

  Joten suosittelen kaikille juonteitaan jo harmitteleville ja anti-age-rutiinia kaipaaville aloittamaan siitä.
  Minäkin retinolikammoinen uskallan käyttää sitä, jopa peräkkäisinä iltoina, eikä vielä ole tullut mitään 'kreppipaperi-reaktiota'..

  Vastaa

  0
  1. OK. Tuo Vitalease on yhdiste, jossa karnaubavahaan ja glyseroliin on sekoitettu 7% retinolia. Eli kun Vitaleasea on tuotteessa 3%, on itse retinolin pitoisuus 0,0 jotain - olen huono matikassa :D Tosiaan hyvä pitoisuus retinolin vasta-alkajalle.

   Vastaa

   0
 17. Lähteekö tuollainen perusvoide/ tässä nyt käsivoide silmistä ihan vedellä huuhtelemalla, vai viimeisteletkö vielä jollain toisella tuotteella? Poistaisiko voide myös vedenkestävän ripsarin?

  Mä käytän yleensä vedenkestävää ripsiväriä koska tuntuu että muut tahraavat, mutta en oo oikein löytänyt täydellistä putsaustapaa. Tuntuu, että esim. öljyä ja kaksifaasista vedenkestävän meikin poistoainetta ei saa kokonaan huuhdottua silmistä, ja olen vielä viimeistellyt putsauksen esim. geelimäisellä kasvoputsarilla, jossa on maininta että saa käyttää myös silmiin (tällä hetkellä Taika). Tuntuu silti että nämä aineet on liian ärhäköitä silmille...

  Vastaa

  0
  1. Lähteekö tuollainen perusvoide/ tässä nyt käsivoide silmistä ihan vedellä huuhtelemalla

   Lähtee :) Vinkkinä, että myös Aqualan L toimii tässä hommassa erittäin hyvin. Itse vain tykkään enemmän luonnonkosmetiikasta niin mieluummin valitsin tämän käsivoiteen.

   Poistaisiko voide myös vedenkestävän ripsarin?

   Tätä en osaa sanoa, kun en käytä itse wp-ripsareita. Vähän epäilen, että ei poista. Kun aikoinaan myyjän työssä testailin wp-ripsareita mulla oli myös suuria vaikeuksia saada niitä irti silmistä, vaikka oli asianmukaiset kaksifaasiset poistoaineet. Wp-koostumus vaatii aina rasvaa tai öljyä sisältävän koostumuksen, mutta tosi vaikea sanoa, toimisiko rasvainen voide...

   Vastaa

   0
 18. Hyppään hiustuotteiden puolelle: Osaisitko suositella järkevänhintaista hyvää luonnonkosmetiikan hoitoainetta? En moneen vuoteen käyttänyt hoitoainetta, mutta kyllähän se voisi olla ihan kiva. Suurin ongelmani (jota hoitoaineella haluaisin taklata) on hiusten sähköistyminen etenkin kylmemmillä säillä. En ymmärrä, miten niin moni pystyy pitämään hiuksiaan auki talvella... Toki heillä käytössä olevat tökötit voivat olla vahvojakin, en sitä tietty tiedä. Pitkien hiusten sähköisyyden kurissa pitäminen ja jonkinlainen "pehmennys" (ei liiallinen siloittaminen/"suoristaminen"; hiukset näyttävät paksummilta, kun eivät ole niin sileät ;)) olisivat siis tavoitteena.

  Vastaa

  0
  1. Sanon Mádara, Mádaran hoitikset ovat hyviä ja mielestäni kohtuuhintaisia. Niissä on tehokkaat kvatti-pitoisuudet, ja kvatteja tarvitaan pitämään hiusten sähköisyys kurissa. Gloss & Vibrancy on sarjan vähiten silottava hoitoaine, kehitetty normaaleille ja ei-käsitellyille hiuksille.

   Santen Brilliant Care on myös tosi hyvä ja Mádaraa edullisempi, mutta Santen tuotteita on tällä hetkellä aika heikosti saatavilla Suomessa.

   Mikään hiustenhoitotuotteen kemikaali ei kuitenkaan pysty etenkin talven haastavissa olosuhteissa kokonaan poistamaan sähköisyyttä, mutta toki tulos on parempi hoitoaineen kera kuin ilman..! Suosittelen myös kvatti-pitoista hiuksiin jätettävää hoitosuihketta lisäksi, se vielä osaltaan auttaa taltuttamaan sähköisyyttä. Esimerkiksi Urtekramilla on edullinen sellainen Kookos-sarjassaan. Vielä paljon tehokkaampi on Brunsilla, Nr. 18 Balsam Spray, mutta se on hinnaltaan vähän arvokkaampi.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos näistä! Mádaran hoitoaineesta minulla oli jostakin syystä aika negatiivinen mielikuva, mutta toki kokeilustani on aikaa useampi vuosi. Ehkä kokeilen uudestaan pian.

   Ja tuota hoitosuihketta voisin harkita niille päiville, kun tiedän etukäteen mahdollisesti pitävänä hiuksia auki. Arvokkaampaa tuotetta voisin kokeilla vaikka vähän myöhemmin.

   Olen tosiaan pitkään ihmetellyt, miten monet pystyvät pitämään pitkiäkin hiuksia auki talvella – kun omani lentävät siellä sun täällä –, mutta epäilen tosiaan, että monien hiuksia on käsitelty tai "laitettu" paljon.

   Vastaa

   0
 19. Minulla on aina Aqualan L reissussa mukana, ja sillä putsaan niin kasvo- kuin silmämeikit ja rasvaan kädet ja kropan. Sopii silmilleni, koska ei kirvele yhtään. Poistan tosin pumpulilla. Muistelen putsanneeni wp-ripsarinkin, vaikka yleensä käytän vesiliukoista.

  Vastaa

  0
  1. Aqualan L on kyllä kätevä monitoimikaveri. Muistelen, ettei se minunkaan silmissä ole kirvellyt, kun olen käyttänyt meikinpoistoon.

   Vastaa

   0
 20. No sehän karkasi 😅 Siis Neutrogenan Clear&defend+ Daily serum, SIS.AHA ja PHS happoja...?

  Vastaa

  0
  1. Sisältää näemmä hyvän kattauksen happoja. En tiedä käyttäisinkö ihan päivittäin noin tehokasta happotuotetta, mutta 2-3 kertaa viikossa, mikä ettei. Tuotteen pohjasta en pidä, vahvasti silikonisena edustaa juuri sitä tyyppiä, jota mun iho ei voi sietää. Tässä on vielä akrylaattiyhdisteitäkin, eli oletettavasti tuntuu hyvin "muovisen" liukkaalta iholla.

   Eli summattuna: happo-aktiivit hyvät, muu koostumus ei lainkaan mun juttu, enkä sen vuoksi itse käyttäisi tätä.

   Vastaa

   0
 21. Kuinkakohan kauan tuollainen tsi-öljyputsari mahtaa säilyä? Mietin vain, että kuinka isoon purnukkaan sitä uskaltaisi tehdä valmiiksi? Käytin itse pitkään kaksoispuhdistuksessa Liberon baby oilia, mutta ärsyynnyin siihen kun se piti poistaa liinalla. Kiinnostaisi kokeilla, toimisiko se emulgaattorin kanssa...

  Vastaa

  0
  1. Kuinkakohan kauan tuollainen tsi-öljyputsari mahtaa säilyä?

   Olettaisin, että säilyvyys on sama kuin siihen käytetyn pohjaöljyn säilyvyys. Eli tyypillisesti öljystä riippuen 1-3 vuotta. Öljythän eivät mene pilalle bakteerien takia koska eivät sisällä vettä, vaan niiden säilyvyys liittyy nopeuteen, jolla ne härskiintyvät eli hapettuvat. Nyrkkisääntönä: mitä juoksevampaa öljy on, sitä nopeammin se härskiintyy. Täyteläisemmissä öljyissä on enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja, ja ne vastustavat pidempään hapettumista.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)