17.08.2022

Suuri kasvovesiopas

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic / * sis. mainoslinkkejä

Perusteellisen tarkastelun kohteena tänään kolmas suosikki-ihonhoitotuotteeni: kasvovesi.

Tämä yksinkertainen tuote on mullistanut ihonhoitotottumukseni seerumeita ja öljyjäkin enemmän. Jos et vielä ole löytänyt kasvoveden taikaa tai juuri sinulle sopivaa kasvovettä, tämän kirjoituksen myötä toivottavasti löydät..! 🔥

Siinä missä kasvovesi oli minulle teini-iässä ja varhais-aikuisuudessa vain kasvojen puhdistuksen viimeinen osa, kasvoi tästä arkisesta vanulappuvedestä 2010-luvulla ihoni kosteuttaja numero 1. Kasvovesi on ihon kosteutuksen perusta, ja toimii myös epätasapainoisen ihon ensihoitajana. Kasvovedellä voit vaikuttaa kaikkiin ihohuoliin.

Tätä nykyä kasvovesien suosio on kasvanut myös ihon kirkastajina ja kuorijoina. Nestemäiset hoitotuotteet ovat päivän sana, ja tänään sukelletaan niiden maailmaan.

Postaus on toteutettu yhteistyössä House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien kanssa.

VANHAN JA UUDEN KOULUKUNNAN KASVOVEDEN ERO

2000-luvulla ja 90-luvun loppupuolella syntyneet eivät ehkä edes kunnolla tunne vanhan tyypin kasvovesiä, vaikka niitäkin yhä näkee markkinoilla jonkin verran. Selvennän tässä vanhan ja uuden kasvovesityypin eroja.

Vanha koulukunta: kasvovettä käytettiin aina puhdistustuotteen jälkeen ja sen pääasiallinen funktio oli poistaa iholta meikin ja lian rippeet sekä tasapainottaa ihon pH. (Erityisesti saippuapohjaiset puhdistusaineet nostavat ihon pH:n liian korkeaksi, jolloin pH:n laskeva tuote on paikallaan).

Vanhan koulukunnan kasvoveden tyypillinen koostumus sisälsi kevyesti puhdistavia sekä miedosti kosteuttavia ja virkistäviä ainesosia, tai rasvoittuvan ihon versiossa tyypillisesti runsaasti alkoholia. Vaikutus iholla oli ensisijaisesti miedosti puhdistava, happamoittava (sekä kuivattava, monien rasvoittuvan ihon kasvovesien kohdalla). Vanhan koulukunnan kasvovedet olivat hoitavien ainesosien suhteen hyvin laimennettuja.

Uusi koulukunta: kasvovettä käytetään hoitavana tuotteena, myös irrallaan ihon puhdistuksesta. Kasvovedellä on monia funktioita, joista kosteuttavuus kuuluu tärkeimpiin.
Kasvovesi toimii yhä myös ihon pH:n laskijana, mutta sen merkitys tässä roolissa on vähentynyt valmiiksi pH-tasapainotettujen puhdistustuotteiden suosion myötä.

Uuden koulukunnan kasvovesissä on vanhoja korkeampi hoitavien ja aktiiviaineiden pitoisuus, ja ne ovat vanhoihin kasvovesiin verrattuna hyvin monipuolisia sisältäen humektantteja, antioksidantteja ja ihoa kirkastavia ja talin tuotantoa tasapainottavia ainesosia kuten hydroksihappoja.

Alkoholin käyttö kuivattavina pitoisuuksina on vähentynyt merkittävästi sen ymmärryksen myötä, että alkoholi voi rasvoittuvalle iholle olla enemmän pahaksi kuin hyväksi. Nykyään mega-alkoholikasvovesiä näkee enää harvoin. Alkoholi edesauttaa aktiiviaineiden imeytymistä ihoon, joten sen rooli epäpuhtaan ihon tuotteissa on nykyään enemmänkin auttaa esimerkiksi salisyylihappoa imeytymään ihoon mahdollisimman tehokkaasti. (Korkean alkoholipitoisuuden tunnistaa tuoksusta, sekä lähes välittömästi kuivuvasta tunteesta iholla. Alkoholin sijainti incissä ei valitettavasti paljasta sen pitoisuutta, vaan ylhäällä incissä koreilevaa alkoholia voi olla tuotteessa 6% tai yhtä hyvin 20%.)

SUIHKUTETTAVA VAI EI-SUIHKUTETTAVA?

Tämä on täysin makuasia. Vaikutukset ja hyödyt iholle ovat samat. Suihkeen ainoa konkreettinen etu ei-suihkeeseen verrattuna on sen käytettävyys päivän aikana meikin päällä, jos sen tyyppisestä käytöstä tykkää. Suihkutettavaa kasvovettä on vaivatonta lisätä iholle koska vain, oli kasvoilla meikkiä tai ei. Humektantit toimivat myös meikin päällä.

EIVÄTKÖ KASVOVEDET SITTEN ENÄÄ PUHDISTA IHOA..?

Osa puhdistaa kyllä, ja niitä voi edelleen käyttää myös tässä tarkoituksessa. Puhdistava ominaisuus ilmenee usein tuotetiedoissa, mutta ei aina. Inci-taitajat tunnistavat puhdistavat ainesosat incistä. Hyvä esimerkki on kosteuttavana markkinoitu kulttikasvosuihke Bybi Mega Mist. Se on erittäin kosteuttava, mutta sisältää myös puhdistavia ainesosia ja toimii jopa kevyen miselliveden tavoin.

MITEN KÄYTÄN KASVOVETTÄ?

Kun käytät kasvovettä hoitotuotteena, unohda vanulaput ja suihkuta tai painele kasvovesi suoraan ihoon. Kun käytät kasvovettä puhdistuksen viimeistelyyn, käytä vanulappua.

Mikään ei estä käyttämästä kasvovettä kummallakin tavalla samassa ihonhoitorutiinissa. Jopa samaa kasvovettä, Bybi loistoesimerkkinä.

Epäpuhdas ja samalla kosteusköyhä iho? Käytä kahta eri kasvovettä. Painele ihoon ensin tasapainottava ja epäpuhtauksiin kohdistuva kasvovesi, ja sen imeydyttyä levitä päälle kerros tai pari kosteuttavaa kasvovettä. Kasvovesiä ei voi käyttää liikaa (poislukien kuorivat koostumukset), voit huoletta laittaa niin monta kerrosta kuin hyvältä tuntuu.

MITEN KASVOVESI VOI MUKA OLLA NIIN HOITAVA? SIINÄHÄN ON SUURIN OSA VAIN VETTÄ?

Totta, kasvovedestä suurin osa on vettä. (Poislukien ne arvokkaammat koostumukset, joissa vesi on korvattu kukkaisvedellä, koivunmahlalla tai aloe veralla.) Vaikka kasvovesi sisältääkin suureksi osaksi vettä, sen etu seerumeihin, voiteisiin ja öljyihin verrattuna on se, että se ei sisällä ihon pintaan kerrostuvia kalvonmuodostajia, kumeja, rasvoja ja vahoja. Näillä aineilla on omat funktionsa ja hyötynsä iholle, mutta kerrostuvina aineina ne asettavat rajan sille, kuinka paljon niitä voi iholle levittää. (Eikä niitä kuulukaan levittää paljon.) Liika määrä johtaa rullautumiseen, tahmeuteen tai ihon pintaan jäävään imeytymättömään osuuteen.

Kasvovedessä hoitavat aineet taas tuodaan ihoon haihtuvassa vesipohjassa vailla kalvoaineita. Veden haihduttua - sekä osittain sitouduttua ihoon humektanttien kautta - ihoon jäävät vain hoitavat ja kosteuttavat aktiiviaineet, jotka imeytyvät epidermikseen. Siksi kasvoveden kautta voi imeyttää ihoon paljon runsaammin kosteuttavia, antioksidanttisia ja tasapainottavia aineita kuin muilla hoitotuotteilla. Lähes portaattomasti..!

Seitsemän tai kymmenen kerrosta kasvovettä voi kuulostaa liioittelulta, mutta jos kärsit kuivasta tai kosteusköyhästä ihosta, tällainen rutiini muuttaa ihosi uudeksi. Voi olla vaikea uskoa, että kasvovesi pystyy tähän, mutta se pystyy. :) (Perusihonhoidossa kymmenen kerrosta ei ole tarpeen :D, älkää huolestuko. Yksi ja kaksikin runsasta kerrosta riittää.)

Tehokkaimmillaan kasvovesi korvaa myös seerumin, ja kaikkein yksinkertaisin ja samalla kokonaisvaltainen ihonhoitorutiini syntyykin kasvovedestä (vesikosteus) + kasvoöljystä (lipidikosteus).

KASVOVESIVINKIT

Olen jakanut suosittelemani kasvovedet kosteuttaviin, hajusteettomiin sekä rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa tasapainottaviin, mutta kaikki näistä myös kosteuttavat.

Erotin hajusteettomat omaan ryhmään helpottaakseni hajusteherkkien ja -allergisten sujuvuutta löytää listalta tärppejä.

KOSTEUTTAVAT

* BYBI MEGA MIST 36€ / 70 ml - tarjouksessa keskiviikosta alkaen 27€

Jo yllä mainittu kulttikasvovesi tuntuu iholla olemattomalta mutta kosteuttaa häkellyttävän tehokkaasti. Luonnonkosmetiikan klassikko syystäkin. Uusi pakkauskoko on aiemman 50 ml:n sijaan 70 ml ja pakkaus on päivitetty lasisesta sokeriruo’osta valmistettuun bio-muoviin. Mukana myös puhdistavia ainesosia, vaikkakin tuote on kenties hieman liian arvokas, jotta sitä haluaisi kosteutuksen sijaan käyttää puhdistuksen viimeistelyyn. Mutta puhdistava vaikutuskin on olemassa.

* NOVEXPERT HYALURONIC ACID SMOOTHING MIST 22,90€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 17€

Ranskalaisten luonnonkosmetiikkakemistien vastine brittien Mega Mistille: yhtä lailla vesimäisen ja vaatimattoman tuntuinen mutta erittäin tehokkaasti kosteutta sitova kasvovesi sisältää hyaluronihappoa kolmessa molekyylikoossa. Pienin koko stimuloi myös kollageenisynteesiä.

* FEEL FREE Hemp & Centella Mist 8,50€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 6,50€

Suosituksistani kaikkein halvin, espanjalaisen Feel Free’n viehättävän tuoksuinen ja hintaansa nähden hämmästyttävän monipuolinen ja laadukkaita ainesosia tarjoileva suihke sisältää aloe veraa, hyaluronihappoa, ihoa kosteuttavaa ja samalla kevyesti kuorivaa glukonolaktonia (PHA-happo), pehmentävää hampunsiemenöljyä sekä antioksidanttista all-round-superstaraa centella asiaticaa.

LAVERA HYDRO SENSATION FACE MIST 10,90€ / 100 ml (ei tarjouksissa)

Edullisen pään kasvovesi, jonka liukas koostumus jättää iholle tunteen vesimäisestä seerumista. Hyaluronihappo, levä, kurkku-uute, viininrypäle ja kumppanit hoitavat ja kosteuttavat ihoa seuranaan raikas tuoksu. Yksi henkilökohtaisia suursuosikkejani, tykkään kaikesta tässä kasvovedessä. Sisältää alkoholia, ollen silti älyttömän kosteuttava. Eturivin esimerkki tuotteesta, jossa alkoholipitoisuus ei millään verota kosteuttavuutta. (Alkoholin funktio tuotteessa on toimia säilövänä aineena sekä liuottaa tiettyjä kasviuutteita.)

* PURE BEAUTY Birch Sap Mist 22,90€ / 100 ml - tarjouksessa perjantaista alkaen 17€

Kotimainen klassikko (klassikko ainakin minun suosituksissani) sisältää tehokkaan ja samalla minimalistisen yhdistelmän kosteuttavaa koivunmahlaa, hyaluronihappoa ja glyserolia sekä antioksidanttista pakurikääpää.

* WHAMISA Deep Rich Mist 44,50€ / 100 ml - tarjouksessa 33€ sunnuntaina

Kaksifaasinen kosteuskuningatar, joka omaa tiivispitoisen liudan superantioksidanttisia, kosteuttavia, ikääntymisen merkkejä hidastavia ja ihon suojamuuria vahvistavia ainesosia. Huippuluokan kasvovesi.

Erillisistä öljy- ja vesifaaseista koostuva Deep Rich Mist sisältää aloe vera pohjan, 7% ruusukameliaöljyä ja 1% oliiviöljyä, kaurauutetta, kehäkukkaa, italian olkikukkaa (mun suosikki-aktiiveja!), tomaattiuutetta, porkkanansiemenöljyä sekä centella asiaticaa, vain muutamia runsaasta kattauksesta mainitakseni. Turhat täyteaineet loistavat poissaolollaan. Suloisen metsämansikkainen, vienon makea tuoksu hurmaa. (Mä aistin tuoksun ihan metsämansikkana!)

* BRUNS Blåmist 30,90€ / 200 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 23€

Olkikukan, laventelin ja rosmariinin hydrolaatteja sekä peltokorteen, nokkosen ja sitruunamelissan uutteita tarjoileva suihke on vaikutuksiltaan kosteuttava, elvyttävä, antioksidanttinen, antibakteerinen, kevyesti huokosia supistava ja tasapainottava. Olkikukka eli helichrysum kuuluu mun top 3 luonnon suosikki-ainesosiin ikääntyvälle iholle, ja tässä kasvovedessä se on kakkosena incissä. Does-it-all – ja bonuksena kukkaisvesien ihana, aromaattinen tuoksu. JA suuri 200 ml pakkauskoko!

* NEAL'S YARD REMEDIES Rejuvenating Frankincense Toner 200 ml 29,90€ - tarjouksessa sunnuntaina 21€

Tämä kasvovesi markkinoi itseään “elvyttävänä” ja se sisältääkin ihoa uudistavia peptidejä sekä frankinsensia, mutta minulle tämä on ennen kaikkea virkistävä (ja kosteuttava) kasvovesi. Yhdessä mandariinin ja bergamotin kanssa frankinsensi luo tähän kasvoveteen persoonallisen ja raikkaan tuoksun, joka tuntuu ihanan virkistävältä aamuisin ja tästä kasvovedestä on tullut ehdoton aamusuosikkini Cattierin kasoveden ohella.

Frankincense Toner sisältää myös puhdistavan ainesosan (coco-glucoside) ja sopii näin ollen erinomaisesti myös viimeistelemään ihon puhdistuksen.

Huom: tämä kasvovesi myydään ilman suihkekorkkia, ja suihkekorkin voi ostaa halutessaan erikseen. Mä hankin omaani sellaisen, mutta myönnettävästi suihkemekanismi ei ole hienovaraisin mahdollinen, vaan ampuu tuotetta aikamoisella voimalla isopisaraisena suihkeena. Joten en oikein voi suositella Neal'sin omaa suihkekorkkia. Tämän kasvoveden raikkaus tekee siitä erityisen miellyttävän suihkeena, joten vinkkini onkin siirtää tämä kasvovesi toiseen pulloon jossa on parempi suihkemekanismi.

EI-SUIHKUTETTAVAT SUOSITUKSET

Suihke-tyyppinen kasvovesi on tällä hetkellä niin suosittu, että ei-suihkutettavia näkee jopa vähemmän. Tässä muutama hyvä sellainen.

* WHAMISA Deep Rich Toner 49,90€ / 155 ml - tarjouksessa perjantaista alkaen 38€

* WHAMISA Original Toner 49,90€ / 155 ml - tarjouksessa sunnuntaina 37€

Klassikko joka ei esittelyjä kaipaa. Whamisan kasvovedet ovat paksuja hoitonesteitä ja ovat kosteuttavuudeltaan ihan omaa tasoaan. Moni vannoo vaaleanpunaisen Deep Richin nimeen, minä tykkään tuoksunsa puolesta enemmän Originalista. Kummatkin tuntuvat ihollani yhtä kosteuttavilta ja niissä on paljon yhteisiä vaikuttavia ainesosia. Deep Richin pääaktiiviaine kesämaruna (15%) rauhoittaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa, Originalin viherkameleontinlehtiuute (20%) puolestaan sisältää runsaasti polyfenoleita ja tasapainottaa ja vahvistaa ihoa. Kummatkin yrtit ovat antioksidanttisia ja tulehdusta laskevia.

* JOIK Refreshing Facial Toner 22€ / 100 ml - tarjouksessa torstaista alkaen 15€

Viilein, raikkain ja samalla kenties hoitavin kasvovesi päällä maan..! Joikin todella persoonallinen, superminttuinen ja kaksifaasinen kasvovesi sisältää runsaan pitoisuuden auringonkukansiemenöljyä ja tyrniöljyä. Öljyä on vielä enemmän kuin Whamisan suihkeissa, ja tässä kasvovedessä käytännössä saa koko kosteuttavan ihonhoitorutiinin samassa pullossa: kasvovesi + öljy. Öljy ja vesifaasi sekoitetaan yhteen ravistamalla pulloa ja sitten vain taputellaan ihanan virkistävä, kosteuttava ja pehmnentävä hoitoneste nassuun. Tässä kasvovedessä on todella voimakas piparmintun tuoksu, joten käyttäjän on hyvä pitää mintusta..!

* MURUMURU Moisture Boost -kasvovesi 14,90€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 11€

Murumurun alkuperäinen kasvovesi teki brändipäivityksen myötä paluun geeliytettynä, hieman paksumpana Moisture Boost -versiona. Tuoksu on sama tuttu makea karkki. Uusi koostumus on miellyttävämmän ja kosteuttavamman tuntuinen ja sisältää mm. vadelmavettä, ruusunmarjauutetta ja prebiootteja.

Tuoksunsa ja ulkonäkönsä puolesta Murumurun tuotteet sopivat minusta nuorelle kohdeyleisölle, mutta ainesosien puolesta, kuten tämäkin kasvovesi ruusunmarjauutteineen, sopii aikuisellekin iholle.

EPÄPUHDAS JA SEKAIHO

Epäpuhtaan, rasvoittuvan ja sekaihon kasvoveden ei tarvitse kosteuttavuuden osalta poiketa kosteuttavaksi nimetystä kasvovedestä, ja laadukkaat sellaiset sisältävät myös kosteuttavia ainesosia.

Mikä erottaa seka- ja rasvoittuvan ihon kasvoveden ’kosteuttavasta’ ovat antibakteeriset, tulehdusta laskevat ja talintuotantoa hillitsevät aktiiviaineet, jotka auttavat tasapainottamaan ihoa. Tänä päivänä seka- ja rasvoittuvan ihon kasvovesissä näkee runsaasti hydroksihappoja (AHA ja BHA), joista erityisesti BHA on loistava apulainen pitämään rasvoittuvan ihon huokoset puhtaina ja vapaina tali- ja likakertymistä. BHA voi olla mukana tuotteessa sellaisenaan tai pajunkuoriuutteen muodossa.

* PURE BEAUTY Berry Mist 22,90€ / 100 ml - tarjouksessa keskiviikosta alkaen 17€

Kotimaisen Pure Beautyn uusin kasvosuihke sisältää epäpuhdasta ihoa tasapainottavaa katajanmarjaa sekä huokosia puhdistavaa pajunkuoriuutetta (sis. BHA). Mukana marjakimarassa loistavat myös antioksidanttinen mustikka ja vadelma. Koivunmahla ja glyseroli kosteuttavat.

Tuotteessa on ainesosien tuoma, hieman yrttimäinen tuoksu, ei lisättyjä hajusteita.

* FLOW COSMETICS Laventelivesi 24€ / 100 ml - tarjouksessa sunnuntaina 18€

Toinen kotimainen vinkki on yhden raaka-aineen laventelivesi. (Tai kahden; luomulaventeliveden lisäksi tässä on fermentoitua retiisiä parantamassa säilyvyyttä.) Monipuoliset ihovaikutukset omaava laventeli sopii rauhoittamaan ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa, tasapainottamaan talintuotantoa, hillitsemään epäpuhtauksia sekä myös kosteuttamaan.

Bonus: Flow Cosmeticsin suihkepullojen hyvä ja tasainen suihke saa paljon kiitosta.

* WHAMISA Refresh Mist 44,50€ / 100 ml - tarjouksessa sunnuntaina 34€

Whamisan kaksifaasinen Refresh Mist on seka- ja rasvoittuvan ihon tärpeistäni hoitavin. Se on loistoesimerkki uuden koulukunnan ajattelusta rasvoittuvan ihon hoidossa: kuivattavan ja rasvattoman näkökulman sijaan Whamisan Mist sisältää hoitavan öljy-faasin joka tuo iholle hyviä rasvahappoja. Refresh Mist on alkoholiton.

Upea koostumus sisältää 8% jojobaöljyä, tasapainottavaa yuzu-hedelmän uutetta, vihreää teetä, centella asiaticaa, aprikoosinkiviöljyä, tyrniöljyä sekä lakritsiuutetta. Yhdistelmä on samalla hoitava, kosteuttava, antioksidanttinen, tasapainottava, virkistävä ja ihoa kirkastava. Bonuksena aivan ihana, hedelmäinen ja raikas sitruksen tuoksu sekä todella hienojakoinen suihke.

* DR. HAUSCHKA Clarifying Toner 25,90€ / 100 ml - tarjouksessa perjantaista alkaen 20€

Halusin nostaa tärppeihin myös yhden vanhan koulukunnan klassikon. Dr. Hauschkan kasvovesi tosin ei edusta niitä rasvoittuvan ihon ”old school” -kasvovesiä, joita kuvailin postauksen alussa, vaan tämä ikoninen brändi itsessään on luonnonkosmetiikan vanhaa koulukuntaa.

Siinä missä Whamisan Refresh Mist’issä näkyy Aasian alueelle tyypillisiä rohtokasveja, Hauschkassa näkyvät eurooppalaiset lääkekasvit. Clarifying Tonerissa ihoa tasapainottavat ja rauhoittavat mm. masmalo, kehäkukka, isoköynnöskrassi ja hevoskastanja. Hauschkan kasvovedessä on alkoholia, mikä on tyypillistä Hauschkan reseptiikalle. Monet Hauschkan käyttämistä rohtokasveista uutetaan alkoholiin tai vesi-alkoholiseokseen.

Clarifying Toner ei ainakaan minun aistieni mukaan sisällä korkeaa pitoisuutta alkoholia; se ei jätä iholle kuivattavaa tunnetta eikä tuoksu alkoholille. Tunne iholla on ihastuttavan raikas! Tuoksussa on aistittavissa tuotteessa käytetyt rohtokasvit.

Dr. Hauschkan pullon suihke-mekanismi on kaikista tuntemistani pulloista hienostunein: suihke tulee ulos jopa hieman hitaasti ja on erittäin hienojakoista.

* MÁDARA Balancing Toner 19,90€ / 200 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 15€

Mádaran Balancing Toner on Whamisan Refresh Mistin ohella tämän joukon kosteuttavin kasvovesi. Alkoholiton koostumus sisältää ruusu- ja vadelmavettä, kurkku-uutetta, ksylitolia, kamomillaa sekä sekaihoa tasapainottavia hamamelista ja ratamoa. Jos tykkäät Mádarasta ja haluat enemmän rasvoittumista ja epäpuhtauksia hillitsevämmän koostumuksen, sellainen on salisyylihappopitoinen Mádaran Clarifying Toner.

* MOSSA Anti-Blemish Clarifying Toner 12,90€ / 200 ml - tarjouksessa sunnuntaina 10€

Mossan Anti-Blemish-kasvovesi muistuttaa isosiskonsa Mádaran Clarifying-kasvovettä. Tässäkin on salisyylihappoa sekä alkoholia, ja alkoholi on incissä toisena. Pitoisuus ei käy ilmi eikä tämä varsinaisesti tuoksahda alkoholille, mutta sanoisin, että Mossan Anti-Blemish Toner on tämän joukon vähiten kosteuttava. Nostin sen kuitenkin suosituksiin edullisen hinnan ja salisyylihapon vuoksi, salisyylihappo on paras ainesosa tukkeutuneelle ja rasvoittuvalle iholle. Alkoholi tehostaa sen imeytymistä ja vaikutusta.

Plussaa ihanasta, marjaisesta tuoksusta!

* PATYKA Anti-Blemish Toner 15,90€ / 200 ml (ei tarjouksissa)

Patykan epäpuhtauksia hoitava kasvovesi jatkaa koostumuksellisesti samaa linjaa kuin muut "blemish tonerit": se sisältää alkoholia ja salisyylihappoa. Lisäksi Patykan kasvovedessä on viherminttua ja prebiootteja. Vihermintun tuoksu on ihana ja tuo mieleen suosikki-purukumi-makuni (Spearmint)..!

HAJUSTEETTOMAT

* LAPONIE Toner Spray 28€ / 50 ml - tarjouksessa sunnuntaina 21€

Kotimainen Laponie on erikoistunut herkän ongelmaihon hoitoon ja kaikki sarjan tuotteet ovat hajusteettomia. Laponien kasvovesi erottuu kilpailijoista fantastisella pääaktiiviaineellaan ektoiinilla. Tämä supermielenkiintoinen ja monivaikutteinen ainesosa mm. suojaa solujen rakennetta, kosteuttaa intensiivisesti ja ehkäisee UV-vaurioita. Ektoiini sopii täydellisesti ihon mikrobiomia vahvistavaan ihonhoitoon.

Ektoiinin ihohyödyt ovat niin mittavat, että niistä saisi kirjoitettua oman artikkelin, ja Euroopan johtava luonnonkosmetiikan oppilaitos Formula Botanica on juuri julkaissutkin ektoiinista artikkelin. Tämä on ainesosa, josta tulemme kuulemaan, painakaa ektoiini mieleen – ja tsekatkaa Laponien upea kasvovesi sillä aikaa.

* NOVEXPERT Magnesium Mist 7,90€ / 150 ml - tarjouksessa perjantaista alkaen 6€

Minimalististen tuotteiden numero 1: vain yhden raaka-aineen kasvosuihke sisältää Kuolleenmeren mineraalipitoista vettä ja kosteuttaa, rauhoittaa ja ehkäisee ympäristön stressitekijöitä. Asiakastyytyväisyys on huikea, tämä tuote tekee mitä lupaa. Superhalpa hinta jaksaa yhtä lailla hämmentää ja ilahduttaa. Ja: tämä tuote ei tunnu eikä tuoksu yhtään miltään. Väittäisin, että Magnesium Mist sopii herkimmällekin asiakkaalle ja ihmiselle, joka ei voi sietää minkäänlaista tuoksua tai edes humektanttien aikaansaamaa ”liukasta” tunnetta iholla. Superherkän kuluttajan pelastus.

* FIINI NATURALLY Ruusu & Kaura -kasvovesi 29,90€ / 100 ml - tarjouksessa perjantaista alkaen 23€, matkakoko 30 ml tarjouksessa 12€ lauantaina

Tämäkin minimalistinen tuote: kotimaisen Fiinin rauhoittava ja kosteuttava kasvovesi sisältää ruusuvettä, kaurauutetta, glyserolia ja hyaluronihappoa. Tuotteessa ei ole lisättyjä hajusteita mutta ruusu tuo vienon ominaistuoksun. Tämä on ollut omia suosikki-kasvovesiäni tänä vuonna – kuin ruusuvesi, mutta laajennetuilla ominaisuuksilla. Fiinin kasvovesi myös tuntuu iholla kosteuttavammalta kuin klassinen yhden raaka-aineen ruusuvesi, kiitos sisältämiensä muiden humektanttien.

* SAPIENIC Probiotic Mist 44,50€ / 40 ml – tarjouksessa keskiviikosta alkaen 35€

Sapienicin innovatiivinen kasvovesi tarjoaa iholle eläviä probiootteja, jotka lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen käyttöön ottoa. Yksi millilitra tätä kasvovettä sisältää miljoonittain probioottisia Bacillus coagulans- ja Lactobacillus -mikrobeja, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti patogeeneilta. Probioottien lisäksi Sapienicin kasvovesi sisältää aloe veraa, ylösnousemuskukan uutetta sekä prebiootteja, joilla on kosteuttavia, antioksidanttisia ja rauhoittavia vaikutuksia.

Sapienicin kasvovedessä ei ole lisättyjä hajuste-kemikaaleja, mutta siinä on vaniliinin tuoma mieto vaniljainen tuoksu. (Hajusteeton tuote voi siis myös olla tuoksuva, kun tuoksu tulee ei-hajusteeksi luokitellusta raaka-aineesta.)

* EVOLVE Daily Defence Moisture Mist 27€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 20€

Jatkamme minimalististen tuotteiden linjalla: Evolven mainio antioksidanttinen suihke sisältää ainoastaan vaikuttavia aineita vailla lisäaineita: ruusu- ja nerolivettä, hyaluronihappoa, kaktusviikunauutetta, inuliinia, fruktoosia ja glyserolia. Vaikutus: raikastava, ympäristön haittavaikutuksilta suojaava ja kosteuttava. Tuote on vailla lisättyjä hajusteita ja sen mieto kukkainen tuoksu tulee ruusu- ja nerolivedestä.

RUUSUVEDET

Ruusuvesi on kauneudenhoidon klassikko. Monivaikutteinen ruusu sopii ihan kaikille, paitsi niille, jotka eivät kestä tuoksuvia yhdisteitä. (Ruusuvesi sisältää ruusun eteerisen öljyn tuoksukomponentteja.) Ruusu kosteuttaa, rauhoittaa, uudistaa, tasapainottaa, laskee tulehdusta, vähentää punoitusta, suojaa vapailta radikaaleilta ja kohottaa mielialaa. Ei ole ihotyyppiä tai -tilaa, johon se ei sopisi.

Markkinoilla on runsaasti ruusuvesiä. Mitä eroa niillä on? Esimerkiksi näitä:

🌹Ruusulajikkeen laatu (Damascena on tavanomaisin, joskus käytetään myös Centifoliaa)
🌹Ruusuvesi voi olla puhdasta tai olla lantrattua, eli sisältää lisättyä vettä -> edullisempi koostumus
🌹Ruusuvesi voi sisältää lisättyjä säilöntäaineita tai olla vailla säilöntäaineita
🌹Ruususadon laatu (missä ruusu on viljelty: maaperä ja kunkin satokauden sääolosuhteet vaikuttavat ruusun laatuun.) Ruusun viljelyalue vaikuttaa suuresti hintaan ja laatuun. Tiettyjen alueiden ruusut ovat laadukkaampia kuin toisten. Bulgaria tuottaa maailman kosmeettisesti parhaimpiin kuuluvia ruusuja, ja Bulgariasta tulevat ruusuvedet ovat lähes poikkeuksetta kalliita (esimerkkinä Urangin ruusuvesi).
🌹Luomu-status: onko ruusu viljelty luonnonmukaisesti.
🌹Tuoksu: jokainen ruusuvesi tuoksuu erilaiselle. Edes samasta ruusulajista uutettu ruusuvesi ei tuoksu kahtena eri satokautena samanlaiselle. Ruusuveden tuoksu vaihtelee maanläheisestä ja jopa kellarimaisesta raikkaan kukkaiseen ja runsaan makeaan. Makea tuoksu on kuitenkin harvinaisempi.

Ruusulajikkeen laatu aniharvoin selviää pakkauksselosteesta, joten kuluttaja on pitkälti oman perehtyneisyytensä tai valmistajan uskottavuuden varassa. Myös hinnasta voi päätellä paljon: oikein korkealaatuinen ruusuvesi ei koskaan ole halpaa, mutta toisaalta alemmankin laadun ruusuvesi tuo iholle vähintään kosteuttavaa hyötyä.

Tässä kolme erilaista vaihtoehtoa:

* FLOW COSMETICS Ruusuvesi 24€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 18€

Kotimaisen Flow’n luomuruusuvesi on 100% ruusuvettä sisältäen lisänä vain säilyvyyttä parantavan retiisiuutteen. Erittäin suosittu tuote on Suomessa jo klassikko. Flow’n ruusuvesi tulee Iranista ja tuoksu on hyvin ”matala” ja maanläheinen.

(Säilöntäaine vai ei? Tässä on puolensa. Säilöntäaine varmistaa, ettei ruusuvesi kontaminoidu ja tekee siitä turvallisemman käyttää kuluttajalle. Toisaalta jollekin kuluttajalle voi olla arvonsa siinä, että pullossa on vain ja ainoastaan ruusuvettä, johon ei ole lisätty mitään muuta kemikaalia. Ruusussa on itsessään antimikrobisia yhdisteitä jotka mahdollistavat puhtaankin ruusuveden säilymisen jopa toista vuotta, mutta moni valmistaja haluaa taata tuotteensa turvallisuuden käyttämällä lisättyä säilöntäainetta.)

* OKABO ORGANICS Ruusuvesi 20,90€ / 100 ml - tarjouksessa torstaista alkaen 14€

Okabon Ruusuvesi on vailla säilöntäainetta ja sisältää ainoastaan luomuviljellyn Rosa Damascena -lajikkeen ruusuvettä. Okabon ruusu viljellään Marokossa ja tuoksu on Flow’n ruusuvettä raikkaampi ja kukkaisempi.

* AVRIL Ruusuvesi 13,90€ / 200 ml - tarjouksessa sunnuntaina 10€

Avrilin ruusuvesi sisältää myös vettä, mikä selittää sen edullista hintaa. Pakkauskokokin on tuplasti suurempi kuin muilla. Tuoksu on viehättävän kukkainen ja allekirjoittaneen nenään klassisen ruusuinen.

Avrilin ruusu viljellään Tunisiassa ja on luomulaatuista.

KUORIVAT KASVOVEDET

Kuorivat kasvovedet ovat vuosi vuodelta trendikkäämpiä. Nämä multi-taskaajat sisältävät tyypillisesti AHA- tai BHA-happoja ja joskus myös entsyymeitä, ja toimivat liuottamalla irti kuolleita, sarveistuneita ihosoluja paljastaen kirkkaamman, sileämmän ja tasaisemman ihon.

Happoja käytetään kasvovesissä muissakin eri tarkoituksissa, ja joskus tavallinenkin kasvovesi voi sisältää miedosti kuorivan pitoisuuden happoja. Silloin kun tuote on nimetty kuorivaksi tai sen nimessä mainitaan happo, tiedät, että pitoisuus on jo kohtuullinen. En suosittele kuorivaksi nimettyjä kasvovesiä päivittäiseen käyttöön ainakaan jatkuvasti, sillä jatkuva tiheä kuoriminen voi johtaa ihon herkkyysoireisiin ja mikrobiomiongelmiin. Harkitusti käytettynä hapot ovat kuitenkin aivan loistavia ja tekevät iholle taikoja.

Kenelle kuoriva kasvovesi sopii?

Se voi sopia seuraavissa ihotilanteissa:

📍Kroonisesti samea iho, jolta puuttuu heleyttä esimerkiksi iän tai elämäntapojen seurauksena (tupakointi, ruokavalio, saasteinen ympäristö) 

📍Epäpuhtauksiin taipuvainen rasvoittuva iho, jolla on talin ylituotantoa

📍Ongelmaiho joka tukkiutuu herkästi, ei välttämättä rasvoittuva iho.

📍 Ikääntynyt iho, jolla on juonteita ja pigmenttiläiskiä (erityisesti glykolihappo sopii tähän tilanteeseen)

* MURUMURU AHA Moment -kasvovesi 18,90€ / 100 ml - tarjouksessa lauantaista alkaen 14€

✅ Edullinen ja tehokas AHA-kasvovesi!

Murumurun kasvovettä markkinoidaan rasvoittuvalle iholle soveltuvaksi, mutta tässä kohtaa olen rohkeasti eri mieltä. Se sopii rasvoittuvallekin iholle, mutta tuotteen pääaktiiviaine maitohappo tunnetaan yleisemmin ihoa uudistavana ja erityisesti ikääntyneelle iholle sopivana happona. Toisin kuin BHA-happo, vesiliukoiset AHA-hapot eivät pääse talikertymien läpi, eivätkä näin ollen tehoa mustapäihin tai muuhun rasvaperäiseen likaan läheskään yhtä hyvin kuin BHA-happo. Mutta muuten ne kuorivat todella tehokkaasti ja uudistavat ihon pintaa.

(Jos sinulla on mustapäitä, valitse mieluummin BHA-pitoinen kasvovesi!)

Murumurun AHA-kasvovesi on vaikutuksiltaan kirkastava, ihon pintaa silottava, puhdistava, raikastava ja tasapainottava. Puna-apila desinfioi ihoa, appelsiinivesi virkistää ja mustikkauute tuo antioksidantteja.

Maitohapon pitoisuus tuotteessa on tehokas: tuote nipistelee iholla kevyesti, mikä kertoo tehokkaasta konsentraatiosta. Murumuru suositteleekin, että iho totutetaan kasvoveteen hiljalleen.

* EVOLVE Liquid Radiance Glycolic Toner 26€ / 100 ml - tarjouksessa 19€ keskiviikosta alkaen

✅ Kaikille sopiva ”yleishappokasvovesi”

Evolven happokasvovesi on tuplavaikutteinen: siinä on sekä AHA- että BHA-happoja. Kummatkin happotyypit tulevat kasviuutteiden sisällä, ei puhtaina, mikä tekee tuotteesta lempeän. Glykolihappo esimerkiksi tulee sokeriruo'osta. Tämä tuote on Murumurua miedompi eikä nipistele iholla.

Evolven kasvovettä suosittelisin kaikille ihotyypeille kun toiveena on lisätä ihon heleyttä, tasapainottaa pieniä epäpuhtauksia ja yleisesti parantaa ihon pinnan rakennetta. Kuoriva kasvovesi parantaa kaikkien hoitotuotteiden imeytyvyyttä, joten se myös buustaa ihonhoitotuotteiden tehoa kokonaisvaltaisesti.

* BYBI Day Glow AHA Tonic 21€ / 100 ml - tarjouksessa 15€ sunnuntaina

✅ Samean ja kuivan ihon hellävarainen valinta

Bybin happo-kasvovesi sisältää Murumurun tavoin maitohappoa, mutta sopii paremmin kuivalle, ikääntyneelle ja pigmenttiläiskäiselle iholle. Se sisältää antioksidanttista lakkakääpää ja siitake-sientä, valkoista teetä ja hibiskus-uutetta, joka yhdessä maitohapon kanssa auttaa kirkastamaan pigmenttiläiskiä. Bybin kasvovesi lupaa myös vähentää punoitusta. Se on selvästi hellävaraisempi vaihtoehto kuin Murumuru, tämä tuote ei kihelmöi iholla. Paksu hoitonestemäinen koostumus tuntuu iholla kosteuttavalta ja lempeältä verrattuna täysin nestemäisiin vesiin.

* NOVEXPERT Trio-Zinc Peeling Night Lotion 24,90€ / 115 ml - tarjouksessa torstaista alkaen 19€

✅ Epäpuhtaan, reaktiivisen ja ikääntyneen ihon tehotuote

Novexpertin tehokkaasti kuoriva hoitoneste sopii epäpuhtaalle ja ikääntyneelle iholle. Se lievittää epäpuhtauksia, parantaa ihon rakennetta ja silottaa juonteita. Siis anti-age ja anti-akne -vaikutukset samassa tuotteessa! Peeling Night Lotion sisältää polyhydroksi- eli PHA-happoa glukonolaktonin muodossa. PHA on AHA-hapon kaltainen ainesosa, joka kuorii ja uudistaa ihoa ja sitoo ihoon kosteutta, mutta molekyylikooltaan isomopi ja näin ollen hellävaraisempi. PHA-happokin voi silti kihelmöidä iholla, ja niin se tekee tässä tuotteessa (ainakin minun ihollani). Kihelmöinti ja nipistely ovat normaaleita ilmiöitä, kun tuotteessa on erityisen tehokas pitoisuus happoja.

Glukonolaktonin lisäksi Peeling Night Lotionissa on hyaluronihappoa, fermentoitua maitohappobakteeria, antibakteerista leväyhdistettä sekä sinkkiä. Antioksidanttinen schisandra-hedelmän uute rauhoittaa reaktiivista ja hyperaktiivista ihoa ja laskee tulehdusta.

*

// 🙂 Toivottavasti vinkeistä löytyi juuri Sinun uusi kasvovetesi...! Olisi mukava myös kuulla kommenteissa teidän suosikki-kasvovesistänne, ja millaisia ahaa-elämyksiä olette kasvovesien kanssa kokeneet. 🙂 //

55 comments on “Suuri kasvovesiopas”

 1. Jäi kiinnostamaan tämän lauseen mahdollinen loppu: "lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen." Pitikö sen vielä jatkua?

  Onko Bybin AHA kasvovesi liian tuju jokapäiväiseen käyttöön? Mä oon ajoittain käyttänyt sitä joka päivä, enkä oo huomannut mitään, mutta en myöskään halua ylihoitamalla iho-ongelmia.

  Vastaa

  0
  1. Jäi kiinnostamaan tämän lauseen mahdollinen loppu: ”lisätään pulloon erillisestä ampullista juuri ennen tuotteen.” Pitikö sen vielä jatkua?

   Hyvä kun huomasit, joku ajatuskatko kun lause jäänyt kesken..! "Juuri ennen tuotteen käyttöön ottoa", piti lukea. Korjasin.

   Onko Bybin AHA kasvovesi liian tuju jokapäiväiseen käyttöön?

   Sanoisin näin, että en välttämättä käyttäisi ainakaan montaa pulloa putkeen. Day Glow on ehdottomasti hellävaraisimmasta päästä mitä tulee happokasvovesiin, mutta kyllä ihan jatkuva keratolyyttien käyttö on hyödyistään huolimatta myös jonkinlainen rasite iholle.

   Pitäisin "lomaa" tuotteesta ainakin kuukauden silloin tällöin.

   Vastaa

   0
  2. Olipa hyvä, että tämä tuli puheeksi. En ollut osannut ajatella tätä puolta lainkaan. Kiitos taas kerran infosta :)

   Vastaa

   0
 2. Voi olla, että sinulla on tietoa myös kuvaston ulkopuolisten tuotteiden tulevista tarjouksista, mutta kuvaston mukaan tuo Fiini Naturallyn ruusu-kaurakasvovesi on tarjouksessa lauantaina (ei perjantaina) ja tarjous koskee tuota pienempää 30ml pulloa (12€). Mutta kuten sanottua, voi toki olla, että tuo isompi pullo on tulossa alennukseen perjantaina :) Kiinnitin asiaan huomiota, koska se oli yksi vaihtoehto kasvovedelle, jonka ajattelin luonnonkosmetiikkapäiviltä tilata :D

  Vastaa

  0
  1. Voi olla, että sinulla on tietoa myös kuvaston ulkopuolisten tuotteiden tulevista tarjouksista

   Joo, on mulla :)

   House Of Organic ei julkaise ihan kaikkia tarjouksia kuvastossaan, mutta me yhteistyövaikuttajat saamme taulukon, jossa ovat mukana kaikki - ja se lista on NIIN pitkä, että en ihmettele, etteivät kaikki mahdu kuvastoon :D Fiinin 100 ml:n koko on myös tarjouksessa, ja perjantaina :)

   Mutta hyvä kun huomasit että pienempi koko on myös tarjouksessa, sen olin itse missannut. ☺️ Lisäänkin sen tekstiin.

   Vastaa

   0
 3. Mielenkiintoinen postaus! Olen aina ollut kasvovesi -fani, olen tykännyt siitä tunteesta kun saa pyyhkiä puhdistetut kasvot vanulappuun kastetulla kasvovedellä. Mitä sitten jos ne ennen vanhaan vähän kirveli :D nykyään misellivesi on vähän korvannut tätä ajatusta mutta tykkään kosteuttavista kasvovesistä/hoitonesteistä, ja kaikki kuorivat on kivoja kun on epäpuhtauksiin taipuva iho.
  Mitään varsinaista yhtä suosikkia en ole keksinyt, käytän mitä milloinkin ja testailen uusia. Näistä tuo Laveran suihke oli hyvä kosteuttamaan, ruusuvedet on aina ihania ja tuo murumuru aha-kasvovesi voisi olla hyvä <3

  Vastaa

  0
  1. 🙂👍

   Mitä sitten jos ne ennen vanhaan vähän kirveli :D

   😆

   Ihan hyvä pointti tuo, että misellivesi on tavallaan korvannut "entisen" kasvovesityypin puhdistuksen viimeistelyssä. (Itse en voi edelleenkään kuvitellakaan, että käyttäisi pelkästään misellivettä kasvojen puhdistukseen...)

   Vastaa

   0
 4. Kasvovedet on ❤️

  En voi enää kuvitellakaan kasvojen hoitoa ilman kasvovettä. Vesi-öljy-yhdistelmä ei ole vielä kolahtanut, tällä hetkellä käytössä perinteisemmin kasvovesi ja kasvovoide.

  Kasvovesi mullisti ihonhoitoni kasvojen osalta. Ennen pintakuiva ihoni voi nykyisin todella hyvin. Olen viime aikoina pohtinut, voisiko vesikosteutusta jotenkin järkevästi toteuttaa myös vartalolle? Minulla on kaksi ongelma-aluetta: sääret, joissa iho on kroonisesti paksuuntunut, "halkeileva" ja kuiva sekä dekoltee, johon on alkanut iän myötä ilmestymään tukkeutumia.😬

  Olisiko sinulla tuotesuosituksia näiden ongelmien selättämiseksi? Novexpertin kuorivaa nestettä kokeilin dekolteelle, mutta se tahmaisuus niin isolla alueella oli sietämätöntä,oli pakko pestä pois (myös kasvoilla tekee tiukkaa niin tahmea tuote...). 😄

  Kovin arvokkaita kasvovesiä säärille levitettynä ei lompakko varmaan kestä. Samalla epäilyttää, voiko jotain aktiiviaineita päätyä jotenkin liikaa iholle, jos käyttöalue on iso..?

  Kiitos vielä todella informatiivisesta postauksesta, tähän palaan varmasti myöhemminkin!

  Vastaa

  0
  1. Kasvovesi mullisti ihonhoitoni kasvojen osalta. Ennen pintakuiva ihoni voi nykyisin todella hyvin.

   🙏🏻

   Minulla on kaksi ongelma-aluetta: sääret, joissa iho on kroonisesti paksuuntunut, ”halkeileva” ja kuiva sekä dekoltee, johon on alkanut iän myötä ilmestymään tukkeutumia.😬
   Olisiko sinulla tuotesuosituksia näiden ongelmien selättämiseksi?

   Kuulostaa siltä, että säärilläsi tosiaan voisi toimia jokin hedelmähappoja sisältävä kuoriva neste, joka pehmentäisi ihoa ja auttaisi kosteuttavia aineita tekemään hommansa vielä paremmin. Murumurun AHA-kasvovesi taitaa olla edullisin tuntemani laatuaan. Voisi tehdä vaikka viikon tai parin kuurin jolloin levittäisi AHA-kasvovettä joka päivä säärille, ja siihen päälle sitten kosteuttavaa kasvovettä/hoitonestettä ja vielä joku öljy. Voilà..! Sitten jatkaisin AHA-käsittelyä saarille ehkä joka toinen tai kolmas ilta, kun kerroit, että iho on kroonisesti paksuuntunut. Kun iho on halkeilevan kuiva, se vaatii myös lipidikosteutta: siksi öljy tekisi vielä tarpeellisia taitoja nesteiden päällä.

   Samalla epäilyttää, voiko jotain aktiiviaineita päätyä jotenkin liikaa iholle, jos käyttöalue on iso..?

   Tähän vastaan, että en usko. On jo olemassa happopitoisia vartalotuotteita, joten valmistajat ovat varmasti selvittäneet, ettei happojen levitys laajemmille ihoalueille ole haitallista. Esim. Mádaralla on AHA-happokuorinta vartalolle.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos neuvoista, en odottanut vastausta näin nopeasti surusi keskeltä ❤️

   Otan nyt vinkeistäsi kopin ja alan hoitamaan sääriä AHA-kuurilla. Yhdistän hoitoon myös öljyn, kosmetiikkajemmoista löytyikin Atopikin kauraöljy. Se lienee ihan hyvä alkuun..? Jotenkin olen ajatellut, että öljyä on turha käyttää, kun se tuntuu jäävän lillumaan kuivan ihon pinnalle. 🙈 Mutta aloegeeliin sekoitettuna öljy imeytyi oikein hyvin.Hurraa!

   Kaapin perukoilta löytyi myös vanha Skin Doctorsin hurja AHA-pitoinen neste, jossa 1. ainesosana isopropyl alcohol.. Mahtaakohan kuivattaa vaan lisää. Toki minulta löytyy tosiaan myös tuo huomattavasti vähemmän hurja Novexpertin peeling lotion. Ehkäpä sen tahmeus ei häiritse säärillä. Etenkään, jos päälle laittaa myöhemmin kosteuttavan kasvoveden+öljyn. 🤔 Tilasin dekolteelle BHA-tuotteen, katsotaan tepsiikö.

   Palaan kokeilujen tuloksiin sitten myöhemmin. Kiitos vielä. 🙏🏻❤️

   Vastaa

   0
  3. Yhdistän hoitoon myös öljyn, kosmetiikkajemmoista löytyikin Atopikin kauraöljy. Se lienee ihan hyvä alkuun..?

   Ehdottomasti. 100% öljy olisi vielä parempi (tuossa Atopikin kauraöljyssä on myös estereitä), mutta tällainenkin öljy on tosi hyvä. 👍

   Mutta aloegeeliin sekoitettuna öljy imeytyi oikein hyvin.Hurraa!

   Jes! Aloegeelihän on rakenteeltaan vähän kuin jellymäistä seerumia, joten sopii ihan fantastisesti öljyn pariksi parantamaan imeytymistä! :) Oikeastaan ihan kaikki vesipohjaiset geeli-koostumukset auttavat öljyä imeytymään paremmin. Ei tarvitse olla juuri 'seerumin' nimellä.

   Kaapin perukoilta löytyi myös vanha Skin Doctorsin hurja AHA-pitoinen neste, jossa 1. ainesosana isopropyl alcohol..

   Ohoh... jos alkoholi ykkösenä, niin silloin ihan varmasti myös kuivattaa. Jestas..! No, tuota ei varmaan ole tarkoitettu muuhun kuin lyhytaikaiseen, kuuriluonteiseen käyttöön, arvaan. En kyllä laittaisi sääriin tässä tilanteessa. Novexpertin PHA-neste toimii varmasti paremmin. Ja päälle toki kosteuttavat tuotteet sitten kun PHA-neste on saanut kunnolla vaikuttaa. Kasvoilla käyttäessä Novexpert muistaakseni suosittaa, ettei päälle laita muita tuotteita, mutta säärten tilanne on hyvin erilainen kun pyritään vain pehmittämään kuolleen ihosolukon muodostamaa kilpimäistä pintaa, ei porautua epäpuhtauksiin.

   Tilasin dekolteelle BHA-tuotteen, katsotaan tepsiikö.

   :) Pidän peukkuja..!

   Kivaa, jos käyt sitten myöhemmin kertomassa miten tuotteet ovat toimineet.

   Mukavaa viikonloppua!

   Vastaa

   0
 5. Jokin puhdistava kasvovesimäinen tuote, jolla voi pyyhkiä aurinkorasvajäämät kasvoilta? Mulla on tosi herkkä iho ja varsinkin silmät. Tämän takia pakko käyttää 50 spf aurinkorasvaa, mutta putsausvaihtoehdot on vähissä. En jaksa panostaa paljon kasvojen hoitoon, siksi mieluiten eka vesiputsaus ja viimestely vanulapulla, jossa on jotain kasvovettä tms. Esimerkiksi Laveran hydro sensation misellivesi saa silmät kirvelemään, jos sitä ei huuhtele pois. Tuleeko mitään mieleen? :)

  Vastaa

  0
  1. Jokin puhdistava kasvovesimäinen tuote, jolla voi pyyhkiä aurinkorasvajäämät kasvoilta?

   Kasvoveden puhdistavat tehot eivät riitä poistamaan aurinkovoidetta (vesipesusta puhumattakaan), ja tarvitsisit öljypitoisen tuotteeen. Misellivedetkin ovat melkein aina rasvattomia, joten misellivesikään ei oikein riitä.

   Hyvä vinkki nestemäisestä meikin ja aurinkovoiteen poistajasta on esim. Mádaran Bi-Phase Makeup Remover:

   https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/bi-phase-makeup-remover-meikinpoistoaine

   Tosin kyllä mä tämän jälkeen vielä huuhtoisin kasvot ja silmät. Muuten ihoon jää kevyesti öljyinen pinta.

   Kaksifaasiset meikinpoistonesteet sopivat erittäin hyvin poistamaan aurinkovoidetta, kiitos öljyfaasinsa.

   Vastaa

   0
  2. Kirjoitin näköjään hölmösti. Tarkoitin vesiputsauksella kasvoputsaria, joka huuhdotaan vedellä pois 🤣 Eli siis ne, joita iho kestää, eivät pese helposti ihan puhtaaksi.

   Vastaa

   0
  3. 👍

   Kokeile kaksifaasista silmämeikinpoistoainetta aurinkovoiteen poistoon. Kaikkein raikkain ja vähiten öljyiseltä tuntuva bi-phase-koostumus on Cattierin Biphase-putsarissa, vinkkinä. Mutta tuo Mádaran putsari on sellainen, että se jo valmistajan lupauksenkin mukaan poistaa myös aurinkovoiteen. Edellisessä pakkaus-versiossa tämä oli painettu pakkaukseenkin.

   Vastaa

   0
 6. mites kasvovesi ja silmänympärysiho? varmaan pyyhkiä ei kannata mutta kostutusmielessä taputtaa myös silmanympärysiholle

  Vastaa

  0
  1. Voi taputella myös silmänympärysiholle :) (Poislukien kuorivat tuotteet, tietenkin, ja välttäisin myös epäpuhtaan ihon kasvovesien laittamista sy-iholle.)

   Vastaa

   0
 7. Hei Sanni, tiedätkö onko Novexpertin c-vitamiini boosteri muuttunut paitsi ulkopakkaukseltaan myös sisällöltään? Avasin uuden (neljännen!) pullon pari iltaa sitten ja mielestäni tuoksu on aivan erilainen kun aiemmissa pulloissani. Ei siis pahentunut tai epämiellyttävä mutta erilainen. Itse pullo on identtinen vanhan pullon kanssa mutta jokin on muuttunut...?

  Vastaa

  0
  1. Hei Sanni, tiedätkö onko Novexpertin c-vitamiini boosteri muuttunut paitsi ulkopakkaukseltaan myös sisällöltään?

   Ei sen ainakaan pitäisi olla muuttunut. Mitään tällaista ei ole tiedotettu Novexpertin taholta. Minullakin odottaa juuri neljäs (tai viides..? 😍) C-vitamiiniboosteri korkkaamistaan. Tämän vuoden erää. Voin kommentoida sulle tähän sitten kun avaan pullon, että huomaanko itse jotain uutta (tosin en tiedä saatko mitään ilmoitusta siitä jos vastaan vanhaan kommenttiin...?)

   Vastaa

   0
  2. Kiva, kiitos jos viitsit kertoa uudesta pullostasi! Käyn täällä kurkkimassa silloin tällöin vastaustasi :)

   Vastaa

   0
  3. 👍. Yritän muistaa hakea pullon työhuoneelta mahdollisimman pian..! (Säilön siellä käyttöä odottavia tuotteita kun kaikki pullot ei mahdu kotiin....)

   Vastaa

   0
  4. Heippa! Huomasin itse myös muutoksen tuon seerumin tuoksussa jo pari purkkia sitten, eilen korkkasin jälleen uuden :D Tuoksu oli aiemmin selkeämmin sitruksinen, nyt ehkä jotenkin... vaniljaisempi? Aistin kyllä sitrusta edelleen tuoksussa, mutta vähän eri tavalla.

   Seerumin tuntumassa tai tehossa en ole huomannut mitään eroa, mutta väitän kyllä että tuoksu on muuttunut.

   Vastaa

   0
  5. Hmm, mielenkiintoista :) Mä olen käyttänyt tätä kolme tai neljä purkkia enkä noiden välillä ole huomannut eroa tuoksussa.

   Vastaa

   0
 8. Et maininnut djusien acidbloomia,etkä whamisan uutta cactus-sarjan kasvovettä.

  Osaatko sanoa mitä eroa noilla on,sopiiko päivittäiseen käyttöön?
  Djusien acid mulla siis oli kevättalvella (ostin fullbloomboksin ja käytin vain niitä), mutta se ei ehkä kosteuttanut ihan riittävästi tai olisi tarvinnut rinnalle jonkun muun tai seerumin. Käytin muutamia kertoja myös novexpertin magnesium-suihketta lisänä, mutta silti tuo acidbloom loppui ensimmäisenä. (Muut djusiet kesti ~4kk päivittäisessä käytössä!)

  Nyt tilasin tuon cactuksen,kun hankin aiemmin jo whamisam puhdistusöljyn.. mutta en yhtään tiedä tuliko hutiostos 🤭 helposti tukkeutuva,pintakuivasekaihoni ei ainakaan tykännyt pureisbeautyn puhdistusbalmista-eikä sen jäljiltä tunnu birchsapmist imeytyvän mihinkään.

  Vastaa

  0
  1. Et maininnut djusien acidbloomia,etkä whamisan uutta cactus-sarjan kasvovettä.

   Djusien Acid Bloom ei kuulu omiin lemppareihini, Whamisan Cactus-kasvovesi taas oli mukana suosituksissani, mutta kävi ilmi ettei se kuulu House Of Organicin valikoimaan.

   Kumpikin sopii valmistajansa mukaan päivittäiseen käyttöön. Mun kokemus Cactus-kasvovedestä on, että en ehkä sentään käyttäisi aamuin illoin, niin kuin ohjeessa sanotaan. Minusta se tuntuu vahvemmalta kuin Acid Bloom, vaikkakaan ei varsinaisesti nipistele iholla. Cactus on vahvempi tuote myös kuvauksensa perusteella: se on nimetty "exfoliating" kasvovedeksi, Acid Bloom ei. Olen osallistunut Katja Kokon pitämään Djusie-koulutukseen jossa hän korosti, että Acid Bloomin kuoriva vaikutus on aivan aavistuksenomainen, suunnilleen sillä rajalla, että onko kyseessä kuoriva pitoisuus happoja vai "vain" kosteuttava pitoisuus. PHA:han toimii AHA-happojen tapaan humektanttina kun sitä on käytetty vain pieni määrä.

   Sanoisin, että Acid Bloom on näistä kahdesta kosteuttavampi ja Cactus puhdistavampi. Kummassakin on tosi pätevä joukko antioksidantteja. Jos haet kosteuttavaa kasvovettä, en ottaisi kumpaakaan näistä. (Paljon paremminkin kosteuttavia hoitovesiä on olemassa kuin Acid Bloom). Jos taas haet tuotetta, joka kuorii hellävaraisesti, Cactus on minusta hyvä. Siinä käytetty saflorinkukkahappo on niin harvinainen, ettei siitä meinaa löytyä mitään tietoa...! Kaktusviikunauute on ihana ainesosa, ehkä siksikin tykkään Whamisan Cactus-kasvovedestä enemmän kuin Djusien Acid Bloomista.

   Vastaa

   0
  2. No itseasiassa mä kyllä tilasin sen kaktus kasvoveden houseoforganicilta 🤔 no eniveis. Jos mä käyttäisin tota kaktusta iltaisin, päälle lätkisin vielä kaktusseerumia tai pelkästään moiforestin öljyä, niin mitä suosittelisit kasvovedeksi sit aamuun?
   Paljon on kehuttu se olivia kleinin hydra toner sekaiholle, mutta mutta 🤷🏻‍♀️

   Vastaa

   0
  3. No itseasiassa mä kyllä tilasin sen kaktus kasvoveden houseoforganicilta 🤔

   Onpas jännä, mulle sanottiin ettei se kuulu valikoimaan. 😅 Tarkistin vielä viestin ja niin siellä luki. No mutta hyvä tietää että se kuuluukin..! :D

   Jos mä käyttäisin tota kaktusta iltaisin, päälle lätkisin vielä kaktusseerumia tai pelkästään moiforestin öljyä, niin mitä suosittelisit kasvovedeksi sit aamuun?

   Riippuu minkä tyyppisestä kasvovesilaadusta tykkäät; äärimmäisen riisutusta ja vesimäisestä kuten tuo Olivia Klein, vai liukkaammasta ja hoitavamman tuntuisesta. Yksi hyvä mikä tulee mieleen on Cattierin Rosée Florale -kasvovesi joka on oma aamuinen suosikkini; se on täysin vesimäinen (ei yhtään liukas) kera raikkaan kukkaisen tuoksun ja vaikutus on kosteuttava ja rauhoittava. Sopii erittäin hyvin myös sekaiholle, ei sisällä mitään mikä voisi tukkia.

   Jos tykkäät selvästi kosteuttavamman tuntuisesta niin Laveran Hydro Sensation on ehdoton suosikkini edullisten joukossa.

   Vastaa

   0
  4. No ööö. Mä tykkään novexpertin magnesium suihkeesta, mutta ehkä sais olla vähän hoitavampi kuitenkin,mut ei missään nimessä saa lähmätä. Pureisbeautyn birchsapmist jää mulla tosi tahmeaksi ja tuntuu ettei edes imeydy. Luulin, että vika oli putsarissa,kun pureisbeautyn puhd.balmi jätti ihon tahmaiseksi, mutta nyt olen putsannut whamisan öljyputsarilla ja silti sama tunne.
   Haluaisin siis,et iho tuntuis kosteutetulta pehmeältä ja kimmoisalta. Kukkaistuoksut ei miellytä,madaraa joskus testasin ja en pystyny käyttää. Ihoni (ja nenäni) on myös vähän herkähkö.. ikääkin kun alkaa kohta olla se 40 ni mieluusti simppelit hyvät tuotteet,mut nyt kesällä aurinkosuoja rupes tukkimaan ihoa ja vaikka heivasin sen pois, niin nyt on leukaan puskenu pari ikävää finniä-mikähän lie-hormooninäppyjä?

   Vastaa

   0
  5. Mä tykkään novexpertin magnesium suihkeesta, mutta ehkä sais olla vähän hoitavampi kuitenkin,mut ei missään nimessä saa lähmätä.

   Cattierin kasvovesi olisi kyllä just sun juttu, luulen! Se ei jätä minkäänlaista "lähmä"tunnetta iholle, ei myöskään tunnu liukkaalta. Toisaalta, siinä on kyllä kukkaistuoksu, vaikkakaan ei ihan perinteinen mutta koska tuotteessa on ruusu- ja kamomillavettä niin toki ne tuoksuvat. Lisäksi siinä on jokin raikas tuoksu jota en osaa liittää mihinkään tiettyyn kasviin mutta joka tapauksessa just se raikkaus on koukuttanut minut ko. veteen..!

   Jos haluat täysin hajuttoman, niin Laponien kasvovesi on tosi hyvä. Se on myös täysin vesimäinen vailla minkäänlaista ihotuntumaa ja sisältää silti tehokkaasti kosteuttavia ainesosia. Kuten tuo harvinaisempi tähtiainesosa ektoiini. 👌

   Vastaa

   0
 9. Hei,
  kiitos kattauksesta -oiva tietopaketti!

  Olen mieltynyt
  1) italialaisen Argitalin ruusuveteen (Acqua profumata di rosa). Kukkaisvesien ehdoton kuningatar
  2) Omorovicza, Queen of Hungary Mistiin. Kuninkaallinen hoitosumu kukkaisvesistä: appelsiininkukka, ruusu ja salvia.
  3) Absolution L’Eau Soir et Matin misellivesi. Italianolkikukkaa, aloe veraa, appelsiininkukka- ja ruiskaunokinkukkavesiä mm.

  ak

  Vastaa

  0
 10. Lauantain tarjoukset ei aukea, heittää minut toukokuun tarjouksiin. Mistähän johtuu?

  Vastaa

  0
  1. Moikka! Välitin kysymyksen Houselle, mutta oma veikkaukseni on, että heillä on vain jäänyt vahingossa tuolle sivulle toukokuun päivämäärä, koska edelliset Luonnonkosmetiikkapäivät olivat toukokuussa. Tarjousten pitäisi olla ajankohtaiset, mutta varmistin tämänkin Houselta.

   Heillä on aina viikonpäivän mukaan nimetyn linkin takana päiväkohtaiset tarjoukset Luonnonkosmetiikkapäiville, ja tämä linkki on joka kerta sama, sivut vain päivitetään kun tulee uudet LK-päivät. Epäilen, että päivämäärät vain ovat unohtuneet muuttaa Lauantain ja Sunnuntain kohdalla (sunnuntain linkin takana lukee myös toukokuun päiväys).

   Edit. Asia oli juuri kuten arvelin. Nyt päivämäärät päivitetty oikeiksi :)

   Vastaa

   0
 11. Tuo Laveran hydro sensation on todella hyvä kasvovesi. En olisi ostanut sitä juurikin sen sisältämän alkoholin takia, mutta kirjoitit ja kehuit sitä blogissasi,verratessasi sitä Bybin kasvoveteen. Ja se olikin todellinen löytö ja vieläpä edullinen. Kiitos siis siitäkin vinkistä🤗

  Vastaa

  0
 12. Kiitos🙏 Erityisesti siitä, että hajusteettomat tuotteet oli laitettu erikseen. Välillä on vaikea etsiä itselleen sopivia tuotteita suosituksista kun kaikki pitää klikkailka auki ja tutkia inci-listat verkkokaupan sivuilla.🙂

  Vastaa

  0
 13. Mun lemppari on kyllä Cien sensitive misellivesi. Tähän palaan aina uudelleen:) mulla on pintakuiva sekaiho ja olen allerginen hajusteille. Tän kosteustehot kesäisin toisinaan riittää niin hyvin, ettei kosteusvoidetta tarvitse. Ei sisällä öljyjä, mikä on mulle tärkeää,ettei iho räjähdä täyteen kipeitä finnejä. Plussaa, että on todella edullinen:D

  Vastaa

  0
 14. Moi Sanni ja kiitos kun taas sivistät minunlaisia. :) Tosi hyvä, informatiivinen ja kattava postaus! Mä olin/olen just tuota vanhaa koulukuntaa, joka on käyttänyt teininä kuivattavia kasvovesiä finnien hillitsemiseen osana puhdistusta. Ihmettelin sitä hirveää misellivesibuumia tässä taannoin, enkä perehtynyt mistä oli kyse.
  Olen käyttänyt kasvovoiteita kosteutukseen ja inhoan sitä rasvaista fiilistä mikä iholle jää. Kasvoöljyjä olen koittanut käyttää, mutta öljyt eivät imeydy.
  Nyt kävin ostamassa tuo Laveran kosteuttavan kasvoveden testiin, katsotaan kosteuttaako riittävästi ja tykästynkö siihen. :)

  Vastaa

  0
  1. Moikka Mari! Vinkki kasvoöljyyn: se imeytyy, kun sekoitat sitä kämmenellä kosteuttavaan seerumiin 🙂 Toinen vaihtoehto on sekoittaa se kämmenellä kasvoveteen, kuten tuohon Laveraan. Kun vesi ja öljy sekoittuvat, öljy imeytyy ihoon vailla rasvaista tunnetta 🙂👍

   Vastaa

   0
 15. Mun suosikki on Frantsilan Kehäkukka kasvovesi! Monta putelia jo mennyt <3 Siinä on kaikki kohdallaan, hintaa myöten.

  Vastaa

  0
 16. Kiitos kattavasta oppaasta! Mun lemppari on Whamisan deep rich toner, joka tekee ihosta ihanan kuulaan ja kostettaa kuivaa ihoani tarpeeksi. Harmi vaan, että perioraalidermatiitti ei siitä tykkää enkä ole voinut käyttää sitä pitkään aikaan. Nyt kuukausia on ollut käytössä Essen sensitive sarjan kasvovesi, jolla olen saanut ihon rauhoittumaan. Se ei kuitenkaan tuo kaipaamaani hehkua, joten eilen päätin lähteä taas varovasti käyttämään deep rich toneria niin, että laitan ensin Essen kasvoveden leukaan ja suun ympärille ja deep rich toneria muualle kasvoille. Eron tuntee ja huomaa heti!

  Olen kokeillut muutamia happoja sisältäviä kasvovesiä, mutta joka kerta ihmettelen niiden vaikutusta ihollani. Ne eivät kirkasta ihoani ja saavat epäpuhtaudet nousemaan esille. Djusien kasvovesi ei sopinut alkuunkaan, pod reagoi voimakkaasti, iho muuttui sameaksi ja näppyiseksi. Ihmettelen tätä, koska Djusien kasvovedessä happoja on kuitenkin niin vähän. Käytin pari viikkoa kunnes en enää kestänyt.
  Ostin alesta testiin Joikin illuminating & brighting aha facial tonerin, jota en vielä ole ottanut käyttöön. Onko sinulla tästä kokemuksia?

  Vastaa

  0
  1. eilen päätin lähteä taas varovasti käyttämään deep rich toneria niin, että laitan ensin Essen kasvoveden leukaan ja suun ympärille ja deep rich toneria muualle kasvoille. Eron tuntee ja huomaa heti!

   Tämä yhdistelmä siis sopii eikä POD reagoi..? 🙏🏻

   (Essen kasvovesi on kyllä myös aivan ihana..! Se hienovarainen vaniliinin tuoksu, ahh....)

   Ostin alesta testiin Joikin illuminating & brighting aha facial tonerin, jota en vielä ole ottanut käyttöön. Onko sinulla tästä kokemuksia?

   Tätä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Kiinnostaisi kyllä :) Vaikuttaa incin perusteella hellävaraiselta, kun AHA-hapot kasviuutteiden sisällä :)

   Vastaa

   0
  2. Tosiaan eilen vasta lähdin testaamaan tätä yhdistelmää ja toistaiseksi pod ei ole reagoinut. Toivon todella että tämä toimii! 🙏

   Vastaa

   0
  3. Hieno keksintö..! 🙏🏻 Esse on ässä-tuote rauhoittamaan, mutta öljyttömänä ei tosiaan tuo hehkua iholle.

   Vastaa

   0
 17. Tässä vaan mietin, että kuinka kauan voi samaa kasvovettä tai yleensäkin mitä tahansa kasvotuotetta käyttää? Tietysti jos tarpeet vaihtuu tai kesällä kevyempää ja talvella ravitsevampaa, mutta jos on ihastunut esim Novexpert C-vitamiini seerumi, voiko käyttää vaikka hamaan tappiin asti yhtä soittoa? Joskus kun kuulee, että iho ns kyllästyy tuotteeseen ja olis hyvä vaihdella eri tuotteita.

  Vastaa

  0
  1. Kosmetiikkatuotetta voi käyttää niin kauan, kuin se on aistien mukaan kunnossa. (Normikosmetiikkatuotteet säilyvät avattuinakin pelottavan pitkään...) Oikeanlainen säilytys edesauttaa koostumuksen säilymistä käyttökelpoisena pidempään, kuin jos säilytät tuotetta väärin, eli tuote tulee säilyttää suojattuna valolta ja suurilta lämmönvaihteluilta. Jos tuote tuoksuu normaalille eikä sen koostumus muutu, sitä voi käyttää.

   Nyrkkisääntönä: mitä enemmän tuotteessa on vettä, sitä nopeammin se pilaantuu. Kasvovedet säilyvät lyhemmän aikaa kuin oikein rasvaiset, paksut voiteet. Toki myös rasvahappojen laatu vaikuttaa voiteessa; tyydyttyneet säilyvät pidempään kuin tyydyttymättömät. Säilyvyys on tuotekohtaista, mm. säilöntäaineiden sekä pakkauksen laatu vaikuttaa, mutta oman kokemukseni mukaan luonnonkosmetiikan tuotekin säilyy avattuna ok-kunnossa ainakin pari vuotta. Tämä on siis maalaisjärjen välittämää tietoa, valmistajat antavat virallisesti aina paljon lyhemmän käyttöajan.

   30 ml seerumipurkki kestää päivittäisessä käytössä noin kolme kuukautta, eli ei siitä "hamaan tappiin" asti riitä. :D

   Vastaa

   0
  2. Ymmärsin itse tuon Kukkiksen kommentin lähinnä pohdiskeluksi siitä, kuinka kauan iho hyötyy samasta tuotteesta :) .. eli onko hyväksi havaittua kasvovettä tms. syytä lähteä jossain vaiheessa muuttamaan, ettei iho 'kyllästy' siihen.

   Tätähän monet suosittelee mm. shampoon osalta - sillä perusteella, että yksi ja sama hiustuote ei enää pidemmän päälle toimi..
   Eiköhän jokaisen iho ja päänahka kerro, jos jokin tuote ei enää anna haluttua tulosta.. mitään tieteellistä selitystä kyllästymiseen en ole kuullut.. (ellei sitten jokin ainesosa pikku hiljaa herkistä ja ala ärsyttää ihoa..)

   Vastaa

   0
  3. Ymmärsin itse tuon Kukkiksen kommentin lähinnä pohdiskeluksi siitä, kuinka kauan iho hyötyy samasta tuotteesta :) .. eli onko hyväksi havaittua kasvovettä tms. syytä lähteä jossain vaiheessa muuttamaan, ettei iho ’kyllästy’ siihen.

   Mä kuulun niihin, jotka ei usko, että iho voi kyllästyä, mutta käyttäjä itse voi kyllästyä :D

   Tieteellistä selitystä ihon tai hiuspohjan "kyllästymiselle" ei tosiaan ole, mutta tunnen kyllä ilmiön ainakin päänahan kautta :)

   Vastaa

   0
 18. Hei!

  Halusin tulla kiittämään, että avullasi löysin elämäni ensimmäisen kasvoveden (ja ylipäätään jonkin tuotteen!), jolla oli välittömiä positiivisia vaikutuksia ihooni. Novexpertin magnesiumvesi toimii häkellyttävän hyvin. Ihoni on viime aikoina ollut tukkeutunut ja helposti ärtyvä (alkuraskaus, hellekelit, korona jne). Aloin jo hieman ahdistua kun iho puski uutta näppyä koko ajan ja tuntui hyvin rasvoittuvalta, vaikka en ollut muuttanut ihonhoidossani mitään. Retinolistakaan ei ollut hyötyä.

  Aloin lauantaina käyttämään em. kasvovettä ja iho alkoi rauhoittua lähes välittömästi. Nyt maanantaina kaikki näpyt ovat kuivuneet ja parantuneet, eikä uusia ole tullut. Iho tuntuu kosteutetulta, se ei punoita eikä rasvoitu. Jätin myös kosteusvoiteenikin pois ja olen käyttänyt pienen tipan kasvoöljyä kasvoveden kanssa ja se tuntuu riittävän tällä hetkellä. KIITOS.<3

  Vastaa

  0
 19. MuruMuru on tuoksustaan huolimatta (!) päässyt suosikin asemaan. Sen pehmeä geelikoostumus on juuri sopiva kesäkosteutuskeen.. ja talvellakin menee varmasti hyvin voiteen alla.
  Hinta enemmän kuin oivallinen.
  Kalliimpia ei tee nyt edes mieli testata... Jos varaa olisi, tilaisin Paulalta jonkin 'hyytelön', mutta nyt tämä kotimainen menettelee loistavasti ..<3

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)