29.01.2024

Suuri balmipostaus

Tänä talvena olen vihdoin antautunut balmeille.

Näiden perusteellinen testaus on venynyt ja venynyt, koska rehellisesti - balmit eivät ole vetäneet minua yhtään puoleensa. Vaikka olen aivan öljyjen pauloissa, balmit ovat tuntuneet liian rasvaisilta. Sitä ne teknisesti ottaen ovatkin, sillä ne sisältävät öljyjä enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja. Intuitiivisesti olen pelännyt, että balmit tukkisivat ihoa.

Viimeisen vuoden aikana olen jo alkanut vähän lämmetä balmeille, erityisesti kohdattuani Usva Cosmeticsin Wild Fruit -balmin ja Leahlanin Bless Balmin. Viimeistään Evolven Blue Tansy Beauty Balm sai viimeisenkin epäilykseni kaikkoamaan ja rentouduin. Eiväthän nämä olekaan tahmeita - eivätkä oikeastaan edes kovin rasvaisen tuntuisia!

Aloitettuani balmien tehotestauksen olen todennut, että balmi saattaa tuntua iholla jopa vähemmän rasvaiselta kuin todella rasvainen voide. Eivätkä balmit tosiaan tuki ihoa sen enempää kuin öljytkään.

Nyt kun ihoni on tottunut, balmi merkitsee minulle tahmean jankin sijaan tätä: se on kuin kiinteä öljy. Se voi jopa tuntua "kuivalta" ja samettiselta. Mutta annostelun kanssa pitää olla tarkkana: balmia tarvitsee laittaa todella vähän.

Hyvä tietää balmeista

🔸 Balmi on vedetön ja kiinteä rasvamainen hoitotuote, perinteisemmältä nimeltään salva. Balsameiksikin näitä kutsutaan.

🔸 Balmeja on käytetty perinteisesti lääkesalvoina. Rasvaliukoiset vaikuttavat aineet kulkeutuvat ihoon hyvin rasvapohjassa, samalla kun balmi muodostaa suojaavan pinnan hoidettavalle ihoalueelle. Salva on ollut juoksevaa öljyä tehokkaampi rasvapohja lääkitseville aineille, koska salvaa voi levittää iholle paksumman kerroksen joka pysyy iholla.

🔸 Modernit balmit on kehitetty monitoimituotteiksi, eli niitä voi käyttää niin kasvoilla kuin vartalolla. Ne ovat erinomaisia pehmentämään kynsinauhoja ja muita ihon kuivia kohtia ja ne toimivat myös huulirasvoina.

🔸 Balmien paksuuteen ja kiinteyteen vaikuttavat vahat. Mehiläisvaha on yksi paksuimmista ja suojaavimmista vahoista, marjavaha taas kevyimpiä ja pehmeimpiä.

🔸 Balmit sopivat parhaiten kuivalle ja kosteusköyhälle iholle, mutta koostumuksesta ja aktiiviaineista riippuen balmi voi sopia jopa rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle.

🔸 Balmi on paras tuote ehkäisemään kosteuden haihtumista ihosta.

🔸 Balmi suojaa ihoa kylmältä, kuumalta ja viimalta. Sitä voi käyttää yhtä lailla suojaamaan ihoa saunassa kuumuudelta kuin ulkona pakkaselta.

🔸 Balmia voi käyttää kasvoveden päällä yksinään voiteen sijaan, tai sen voi laittaa voiteen tai öljyn päälle. Balmi laitetaan iholle aina viimeisenä.

🔸 Muista tämä: balmi on hyvin tiivistä ja sitä tarvitsee paljon vähemmän kuin voidetta! Oikealla määrällä balmi asettuu iholle pehmeäksi, ei-tahmeaksi ja mattaisen himmeäksi pinnaksi, mutta jos innostut voitelemaan liikaa, tulos voi toki olla rasvainen diskopallo. Maltti on valttia balmin kanssa :)

Miksi valitsisit voiteen sijasta balmin kasvoille?

 1. Jos sinua kiinnostaa ihonhoitotuotteiden hinta-laatu-suhde ja vastine rahalle. Balmissa on vedettömänä tuotteena paljon tiiviimpi koostumus hoitavia aineita. Vesi ei maksa mitään, joten vedettömässä tuotteessa saat rahalle enemmän vastinetta.
 2. Jos ihosi suojabarriääri on vaurioitunut eikä mikään tunnu pitävän kosteutta ihossasi.
 3. Jos ihosi on herkkä ja couperoottinen. Balmi suojaa ihoa couperosa-ihoa ympäristön rasitteilta paremmin kuin paksuinkaan voide.

*

Disclaimer: olen saanut kaikki tämän postauksen tuotteet maahantuojilta, verkkokaupoilta ja valmistajilta.

USVA COSMETICS WILD FRUIT BEAUTY BALM

Päärasvat: passionhedelmän siemenöljy, jojobaöljy, marjavaha, skvalaani

Ihotyypit: normaali, pintakuiva, sekaiho

Tuoksu: hajusteeton, mutta tuoksuu miedosti passionhedelmälle

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 23,90€ / 30 ml

Aloitetaan yhdestä suosikistani. Tutustuin Usvan Wild Fruit -balmiin syksyllä 2022 ja se on ensimmäinen balmi, jota kokeillessa ajattelin heti: hei, tätähän voisi tosiaan laittaa kasvoille! Wild Fruit Balm on ohuudessaan todellinen matalan kynnyksen balmi - se pehmenee jo spaattelin kosketuksesta ja sulaa iholla ohueksi öljyksi. Siksi se on suositukseni Sinulle, joka minun tavoin olet empinyt balmien kokeilua paksun rasvaisen pinnan pelossa.

Wild Fruit -balmin ohuudesta on kiittäminen sen sisältämää pehmeää ja muita vahoja alhaisemmassa lämpötilassa sulavaa marjavahaa (Rhus Verniciflua Peel Cera), sekä ykkösenä koreilevaa passionhedelmäöljyä, joka on ohut ja kevyen tuntuinen öljy.

Saatavuus: tällä hetkellä Usvan balmeja näyttäisi saavan vain heidän omasta verkkokaupastaan. Sarjan pakkaukset ovat tämän vuoden alussa saaneet uuden ulkonäön ja nimiä on vähän tuunattu, mutta sisältö on pysynyt samana.

USVA COSMETICS RAINFOREST BEAUTY BALM

Päärasvat: makadamiansiemenöljy, kukuiöljy, marjavaha, valkohilppaöljy

Ihotyypit: kuiva, normaali, ikääntynyt

Tuoksu: hajusteeton

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 23,90€ / 30 ml

Saatavuus: Usva Cosmeticsin verkkokauppa

Usvan Rainforest-balmi on rasvoiltaan täyteläisempi kuin Wild Fruit, mutta koostumukseltaan kuitenkin pehmeämpi kuin useimmat muut testaamani balmit. Tästä on jälleen kiittäminen marjavahaa, joka on niin pehmeää ja nopeasti sulavaa, sekä balmin öljyvoittoisuutta: Usvan balmeissa on enemmän juoksevia öljyjä kuin kiinteitä rasvoja ja vahoja.

Makadamiansiemenöljy on ravitseva ja kuivalle iholle sopiva öljy, mutta myös loistava ihoa uudistava anti-age-öljy. Se on tyrniöljyn ohella yksi harvoja tunnettuja palmitoleiinihapon eli Omega-7-rasvahapon lähteitä kasvikunnassa.

BYBI BABE BALM

Päärasvat: sheavoi, ruusukameliaöljy, skvalaani, marjavaha

Ihotyyppi: kuiva, normaali

Tuoksu: mieto ja pehmeän makea, marjainen ja savuisen vaniljainen.

Vegaaninen: kyllä

Hinta: tuotetta ei enää myydä

Otin tämän balmin mukaan esittelyyn vaikka sen valmistus on lopetettu, koska se on niin tunnettu tuote. Minulta on kyselty mielipidettä tästä balmista tasaiseen tahtiin, eikä moni näytä tietävän, ettei sitä enää valmisteta. Miksi Bybi päätti luopua Babe Balmista on mysteeri, sillä se oli mukana Bybin valikoimassa alusta asti ja on ollut hurjan suosittu. Valmistus lopetettiin viime vuonna.

Babe Balm on sheavoipohjainen ja kuuluu rasvaisimpiin balmeihin tässä vertailussa. Se on koostumukseltaan hyvin paksua, mutta sulaa ihon lämmössä nopeasti. Iholle jää pehmeä ja suojattu tunne.

Balmin tuoksu on todella miellyttävä, yksi parhaita tässä joukossa.

EGYPTIAN MAGIC ALL PURPOSE SKIN CREAM

Päärasvat: oliiviöljy ja mehiläisvaha

Ihotyyppi: kuiva, normaali, atooppinen, ihottumainen

Tuoksu: hajusteeton, ehkä hieman aistittavissa hunajan tuoksua.

Vegaaninen: ei

Hinta: 54,90€ / 118 ml ja 43,90€ / 59 ml (vaihtelee jälleenmyyjittäin - edullisin Lykossa ja Sokoksella)

Saatavuus: Sokos, Ruohonjuuri, Jolie, Lyko

Tätä kulttisuosion saavuttanutta voidetta on valmistettu yli 30 vuoden ajan, ja resepti perustuu valmistajan mukaan ikivanhaan egyptiläiseen kauneussalvaan. "Egyptin taika" on etenkin Yhdysvalloissa julkkisten suosiossa ja meikkitaiteilijat käyttävät sitä Weledan Skin Foodin tavoin tuomaan iholle herkullista kuultoa. Poikkeuksellisesti, tämä balmi ei jää iholla mattaiseksi.

Mehiläis-teemaisessa balmissa on kuusi ainesosaa:

 • oliiviöljy
 • mehiläisvaha
 • hunaja
 • mehiläisen siitepöly
 • kuningatarhyytelö (royal jelly)
 • mehiläiskittivaha (propolis)

Mehiläisvahan osuus tässä on verraten pieni, sillä voide ei ole lainkaan jäykkää ja paksua vaan sulaa heti kosketuksesta öljymäiseksi ja helposti levittyväksi. Balmi on erittäin ravitsevaa ja samalla antibakteerista. En kuitenkaan suosittelisi tätä epäpuhtaalle iholle, sillä oliiviöljy on tuhtia öljyä ja saattaa tukkia rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa.

Propoliksesta sanotaan, että se on luonnon oma antiobiootti: se taistelee bakteereja, viruksia ja sienitauteja vastaan ja estää tulehduksia. Egyptian Magic sopiikin loistavasti atooppisen, ihottumaisen ja tulehtuneen ihon hoitoon.

Kaikkein monikäyttöisin balmi

Egyptian-balmi on mielestäni kaikkein monikäyttöisin tämän vertailun tuotteista. Sen kosteuttavat, antioksidanttiset, antibakteeriset ja suojaavat ominaisuudet tekevät siitä ihan kaikenlaisia ihotiloja hyödyttävän ja ainoa ihotyyppi jolle en tätä suosittelisi, on rasvoittuva ja epäpuhdas.

Egyptiania voi käyttää hoitamaan kuivaa ihoa, arpia, ihottumaa, pieniä palovammoja, kynsinauhoja, karheita kyynär- ja kantapäitä ja vauvan vaippaihottumaa. Sitä voi käyttää liukuvoiteena tai kosteuttamaan alapään kuivia limakalvoja. Se toimii rauhoittavana after shave - tai after sun -voiteena. Kokeile Egyptian Magic'iä ravitsevana hiusnaamiona ennen shampoopesua - oliiviöljy ja hunaja tekevät ihmeitä kuiville hiuksille.

Kiitos erittäin notkean koostumuksensa, tämä toimii ihanteellisesti myös meikinpoistajana, jos tykkäät käyttää ei-emulgoituvaa öljyputsaria.

EVOLVE BLUE TANSY BEAUTY BALM

Päärasvat: makadamian siemenöljy, auringonkukkaöljy, kameliaöljy, marjavaha

Ihotyyppi: kuiva, herkkä, normaali, ikääntynyt

Tuoksu: pehmeän makea ja aromaattinen: tuoksun muodostavat Blue Tansyn eli sinisen pietaryrtin eteerinen öljy, ruusugeraniumi, laventeli ja frankinsensi

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 29€ / 60 ml

Saatavuus: House Of Organic, Jolie, Sokos, Naturelle

Evolven sininen balmi kuuluu Top 5 -balmisuosikkeihini ja on varmaankin ihan kärjessä yhdessä c/o Gerdin ja Usvan kanssa. Tämä ihastuttava balmi on paksusta koostumuksestaan huolimatta iholla ihanan kevyen tuntuista: se levittyy ohuesti ja jättää himmeän pinnan. Kun katsotte inciin, osaattekin jo ehkä tunnistaa mistä keveys johtuu: jep, tässä on käytetty marjavahaa, joka on vahoista kevyimpiä. Lisäksi kärjessä on öljyjä, ei rasvaa tai vahaa.

Kiitos rauhoittavan pietaryrtin sekä kamomillan, Blue Tansy Beauty Balm sopii erityisen hyvin herkälle ja herkästi ärtyvälle iholle. Makadamian siemenöljy tuo balmiin myös ihoa uudistavan vaikutuksen, eli ikääntynyt iho saa tästä samalla anti-age-buustin.

KOLME COSMETICS SHEA & KEHÄKUKKA

Päärasvat: sheavoi, viinirypäleen siemenöljy, manteliöljy

Ihotyyppi: kuiva, herkkä, atooppinen, normaali

Tuoksu: hajusteeton mutta voiteessa on hieman savuinen tuoksu, kuin häivähdys vaniljaa ja savuketta - mutta miellyttävällä tavalla.

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 34,90€ / 50 ml

Saatavuus: Twistbe, Kolme Cosmeticsin oma verkkokauppa

Tämän todella suositun mutta harvassa paikassa myytävän voiteen pohjan muodostaa kuohkeaksi vaahdoksi vatkattu raffinoimaton luomu-sheavoi. Käsittelemättömässä sheavoissa on vahvahko ominaistuoksu, ja ilmeisesti juuri se tuoksuu Kolmen voiteessa.

Kuohkea koostumus on aivan ihanan tuntuinen iholla! Tuntuma on samettinen ja balmi jättää ihon todella pehmeän tuntuiseksi ja himmeäksi. Yksinkertaisessa koostumuksessa on vain viisi ainesosaa. Lyhyt inci sekä rauhoittava ja ihovaurioita korjaava kehäkukka tekevät voiteesta erityisen hyvän herkälle ja ärtyneelle iholle. Tuotteen sisältämä kehäkukka on muuten valmistajan omasta puutarhasta.

Tuotteen alkuperäinen nimi on kummallinen: Vatkattu Kasvovoide + Kehäkukkauute. Tai oikeastaan vielä englanniksi kirjoitettuna: Whipped Face Cream + Calendula Extract - kirjoitettuna juuri näin. Voide on aivan ihana, mutta minua häiritsee joka kerta, kun luen tuon nimen! 😂 Eikö se voisi olla loogisemmassa ja lukuystävällisemmässä muodossa: Whipped Calendula Face Cream? Itse nimeäisin tämän Shea Butter & Calendula Face Balm'iksi.

KJAER WEIS THE BEAUTIFUL EYE BALM

Päärasvat: mehiläisvaha, manteliöljy, ruusunmarjaöljy, kookos-alkaanit

Ihotyyppi: normaali, kuiva, ikääntynyt

Tuoksu: pehmeä, elegantti ja mieto

Vegaaninen: ei

Hinta: 70,40€ / 15 ml

Saatavuus: Jolie

Joukon kallein balmi tulee luksusmerkki Kjaer Weis'iltä ja on kehitetty erityisesti silmänalusille. Tämä on kuin luksusversio Dr. Hauschkan Eye Balm'ista! Mehiläisvaha on tuotteessa ykkösenä joten tämä on hyvin paksua (mutta ei raskasta), ja balmi kannattaakin lämmittää ja notkistaa sormissa ennen silmänalusille levitystä. Toki tätä voi käyttää myös koko kasvoilla. Notkistettuna balmi levittyy iholle ohuesti ja tuntuu erittäin miellyttävältä.

Koostumus on hienostunut, kuten on tuoksukin, ja tuotteessa on Evolven Blue Balmin ohella pisin inci vertailun balmeista. Kookos-alkaanit muuten, jos joku ihmettelee, on kevyt ja haihtuva öljy-yhdiste, joka imitoi syklopentasiloksaanin tapaista haihtuvaa silikonia. Kookos-alkaaneilla parannetaan tuotteen levittyvyyttä ja tuodaan silkkistä tuntumaa.

Kjaer Weisin balmissa on aktiiviaineherkkuja kuten Rubiginosa-laadun ruusunmarjaöljyä, ilmejuonteita silottavaa parakrassiuutetta sekä polyfenoleja pursuavaa vihreän teen uutetta.

LEAHLANI BLESS BEAUTY BALM

Päärasvat: sheavoi, kaakaovoi, arganöljy, vihreän teen siemenöljy

Ihotyyppi: kuiva, ikääntynyt, herkkä

Tuoksu: voimakas ja aistillinen kukkaistuoksu (neroli, Blue Tansy, orvokki)

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 69,90€ / 30 ml

Saatavuus: Twistbe

Joukon toinen luksusbalmi tulee Havaijilta ja on aivan erilainen kuin Kjaer Weis. Leahlanin tuotteessa ei ole lainkaan vahoja ja se on erittäin pehmeää. Iholle välittömästi sulavan ja silkkisen balmin pohjan muodostavat shea- ja kaakaovoi, seuranaan mm. argan-, moringa- ja passionhedelmän siemenöljyä. Tuotteen käyttökokemus on todella ylellinen; se tuoksuu, näyttää ja tuntuu aivan ihanalta.

Herkullisen sävynsä Bless Balm saa vaalenpunaisesta savesta ja ruusun terälehdistä.

Leahlanin balmi on täyteläistä ja erittäin ravitsevaa. Arganöljy, vihreän teen öljy sekä neroli tuovat balmiin anti-age-vaikutuksia, Blue Tansy  rauhoittaa. Jos ei muuten tykkää käyttää balmeja, tämä toimii ylellisenä yövoiteena.

LAPONIE ALL-AROUND BALM

Päärasvat: arganöljy, hydrogenoitu arganöljy, kauraöljy, auringonkukkavaha

Ihotyyppi: kuiva, atooppinen, herkkä

Tuoksu: hajusteeton

Vegaaninen: kyllä

Hinta: 21€ / 15 ml

Saatavuus: Tätä myydään melkein kaikkialla: Ruohonjuuri, Jolie, Twistbe, House Of Organic, Laponien oma verkkokauppa... (edullisin Ruohiksessa.)

Tässä on joukon paksuin ja "jäykin" balmi. Mikä yllättää ensi silmäyksellä, kun incin kärjessä on juokseva öljy, ei vaha. Koostumuksessa on kuitenkin käytetty auringonkukkavahaa, joka on suhteellisen kova vaha ja tekee pienemmälläkin pitoisuudella koostumuksesta kiinteän ja jämäkän. Incissä kakkosena oleva hydrogenoitu arganöljy on sekin vahamaista (hydrogenointi poistaa öljyn kaksoissidoksia ja tekee siitä jäykempää).

Kun laitan Laponien balmia aamulla ja huuhdon illalla kasvot vedellä, balmin jättämä vettähylkivä pinta on yhä näkyvissä. Tätä voi todella kutsua suojaavaksi tuotteeksi. Tahmeaksi tämä ei kuitenkaan ihoa tee, tuote vain on hyvin paksua.

Tämä ei kuulu suosikkeihini enkä tykkäisi käyttää tätä itse, muuten kuin ehkä kynsinauhavoiteena tai kovalla pakkasella ulkoiluvoiteena. Näen kuitenkin, miten mainio tuote tämä olisi herkällä ja erittäin kuivalla iholla, jonka suojakerros on vaurioitunut.

NEAL'S YARD REMEDIES WILD ROSE BEAUTY BALM

Päärasvat: ruusunmarjan siemenöljy, jojobaöljy, mehiläisvaha, sheavoi

Ihotyyppi: kuiva, herkkä, punoittava

Tuoksu: todella voimakas. Tuote sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä: ruusugeraniumia, frankinsensia, rosmariinia, palmarosaa sekä patsulia.

Vegaaninen: ei

Hinta: 52,50€ / 50 g ja 20,90€ / 15 g

Saatavuus: Twistbe (myynnissä myös pienempi koko), Jolie, House Of Organic, Naturelle

Wild Rose Beauty Balm on Egyptian Magicin ja Bybin Babe Balmin ohella joukon tunnetuin ja globaalisti fanitetuin balmi. Se täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Ruusuöljypohjaisena tämä on ihanan monipuolisesti hoitava tuote: se uudistaa ihoa, tasapainottaa, lievittää juonteita ja arpia ja laskee punoitusta. GLA-rikas purasruohoöljy ja hampunsiemenöljy tekevät tästä loistavan tuotteen herkästi ärtyvälle, kuivalle ja kenkkuilevalle iholle. Kaiken kaikkiaan Wild Rose Balmin sisältämät öljyt auttavat tehokkaasti paikkaamaan ihon suojabarriääriä.

Koostumus on täyteläinen, suunnilleen samaa luokkaa Bybin kanssa. Paksu ja kiinteä voide sulaa nopeasti ihon lämmössä ja on helppo levittää. Iholle jää mielettömän pehmeä tunne sekä himmeä pinta. Jos tuoksu ei olisi niin vahva, tämä olisi yksi suosikeistani.

Tuoksu varmaan jakaakin ihmisiä NYRin balmin kohdalla: herkkäihoisena tuntuisi hassulta käyttää näin supervoimakkaan tuoksuista ihonhoitotuotetta. Tuoksu on ihan hyvä, mutta se on minusta jotenkin vääränlainen kasvojenhoitotuotteeseen. Tiedätte, että pidän voimakkaistakin tuoksuista ihonhoidossa, mutta NYRin balmin tuoksussa on mulle selviä flunssalääke-viboja..! :D Vicks tulee mieleen, ei voi mitään.

Wild Rose Balmia markkinoidaan monitoimituotteena kosteuttamaan sekä puhdistamaan ihoa. Mukana pakkauksessa tuleekin musliiniliina puhdistuskäyttöä varten. Kuivien ihoalueiden täsmähoidon ohella NYRin balmi sopii mielestäni parhaiten naamioksi ja kasvojen hoitovoiteeksi. Putsariksi tämä on minusta vähän turhan arvokas, ja no, itse tykkään emulgoituvista öljyputsareista.

URANG SOS MULTIBALM

Päärasvat: jojobaöljy, avokadoöljy, auringonkukkaöljy, mehiläisvaha

Ihotyyppi: kuiva, normaali

Tuoksu: vahvahko ja aromaattinen, vihreähkö

Vegaaninen: ei

Hinta: 29,25€ / 15 ml

Saatavuus: Jolie, Sokos

Urangin Multibalm on ravitseva, suojaava ja ihon pikku vaurioita korjaava balmi. Korjaavasta vaikutuksesta vastaa tuttu ystävämme kehäkukkauute sekä eksoottisempi tamanuöljy. Myös tamanuöljy omaa lääkitseviä ominaisuuksia (joo, tätä ilmaisua ei saa käyttää kosmetiikan markkinoinnissa) ja sen sanotaan parantavan haavoja, lievittävän arpia ja pieniä palovammoja ja laskevan yleisesti tulehdusta. Riittävästi osaamista antamaan tälle balmille lisänimi SOS..! 😄

Urangin balmissa on jännä tuoksu. En olisi ensimmäisenä yhdistänyt sitä mandariiniin, mutta mandariiniöljy on tuotteen ainoa eteerinen öljy ja hajuste-funktion ainesosa. Veikkaan, että tamanussa, joka yhdessä avokadon kanssa tuo balmiin vihertävän värin, on ominaistuoksu joka taittaa mandariinin hedelmäisen makeuden ja tekee tuoksusta enemmän vihreän aromaattisen.

C/O GERD BLUEBERRY BALM

🔥 edullisin 💰

Päärasvat: auringonkukkaöljy, jojobaöljy, mehiläisvaha, sheavoi

Ihotyyppi: normaali, kuiva, sekaiho, epäpuhdas iho

Tuoksu: pehmeän aromaattinen ja lämmin sekoitus sypressiä, vaniljaa, mandariinia, teepuuöljyä ja muskatellisalviaa

Vegaaninen: ei

Hinta: 20,90€ / 60 ml

Saatavuus: Twistbe

Tässä meillä on yksi joukon parhaita ja samalla erikoisimpia balmeja! Tässä balmissa on kuivaa ja kosteusköyhää ihoa ihanteellisesti hoitava öljy- & rasvapohja, mutta myös epäpuhdasta ihoa hoitavia eteerisiä öljyjä kuten teepuuta, sypressiä ja muskatellisalviaa.

Tämän tuotteen myötä törmäsin ensimmäistä kertaa epäpuhtaalle iholle myytävään balmiin, ja täytyy sanoa, että tästä oivalluksesta on kiittäminen Twistbe'n ainesosatietoista porukkaa. C/O Gerd ei itsekään markkinoi tätä epäpuhtaalle iholle vaan itse asiassa vartalonhoitotuotteena kuivalle iholle, mutta Twistbe'llä tuotteet myydään niiden ainesosien ja vaikutusten perusteella, ei valmistajan markkinointitekstien mukaan. Lukekaapas täältä!

Gerdillä ovat kyllä vähän pöhköjä, kun ovat sijoittaneet tämän vartalotuotteiden kategoriaan, mutta asiakas hyötyy siitä sitten superedullisella hinnalla! 👏

Tutustuin Blueberry-balmiin ollessani töissä Twistbe'n osastolla I Love Me -messuilla, ja sain kuulla asiakkailta sekä Twistbe'n henkilökunnalta niin positiivista palautetta, että pakkohan tämä oli testata.

Purkissa Blueberry Balm näyttää todella jäykältä ja paksulta, mutta kun sitä ottaa sormiin, se lähtee heti sulamaan ja notkistumaan. Iholla se tuntuu lopulta suorastaan ohuelta, mutta jättää kuitenkin miellyttävän, balmeille ominaisen suojaavan pinnan.

Ei ihme, että tämä on niin suosittu, kun se on niin edullinen, omaa laadukkaan koostumuksen ja sopii kaikille ihotyypeille! Tuotteen nimi muuten tulee mustikansiemenöljystä, jota se myös sisältää.

C/O GERD BLUEBERRY NIGHT BALM

Päärasvat: jojobaöljy, purasruohoöljy, ruusunmarjansiemenöljy, mehiläisvaha

Ihotyyppi: normaali, kuiva, ikääntynyt

Tuoksu: pehmeä ja mieto sekoitus rosmariinia, nerolia ja porkkanansiemenöljyä

Vegaaninen: ei

Hinta: 20,90€ / 30 ml

Saatavuus: Twistbe

Blueberry Night on ylellisempi ja uudistavampi balmikoostumus yökäyttöön. Valmistaja on tarkoittanut sen kasvoille, ja siksi se on perus-Blueberryä arvokkaampi. Ei ole tämäkään kyllä kallis..!

Yö-version tähtinä loistavat purasruohoöljy ja Rubiginosa-laadun ruusunmarjaöljy. Ravitseva ja rauhoittava purasruohoöljy sisältää eniten gammalinoleenihappoa kaikista kosmetiikassa käytetyistä kasviöljyistä ja edistää ihon suojakerroksen normaalia toimintaa.   Supersankari-rusunmarjaöljy puolestaan uudistaa ja tasapainottaa ihoa ja tasoittaa ihon sävyä. Neroli ja omiin suosikkiainesosiini kuuluva porkkanansiemenöljy tuovat balmiin vielä oman anti-age-lisänsä.

Tämän balmin käyttöä ei tokikaan tarvitse rajoittaa yöhön, vaan sitä voi yhtä hyvin käyttää päivällä.

Balmit c/o Gerd Calendula

C/O GERD CALENDULA BALM

Päärasvat: rypsiöljy, jojobaöljy, mehiläisvaha

Ihotyyppi: kuiva, reaktiivinen, atooppinen ja herkkä iho

Tuoksu: pehmeä sekoitus laventelia ja rosmariinia

Vegaaninen: ei

Hinta: 20,90€ / 30 ml

Saatavuus: Twistbe

Calendula- eli kehäkukkabalmi on kehitetty herkälle, kuivalle ja reaktiiviselle iholle. Rauhoittava ja ihovaurioita korjaava kehäkukka on täällä jälleen ja tyynnyttelee kiukkuisen ihon ärtymyksen.

Calendula-balmissa on kenties hitusen enemmän mehiläisvahaa kuin Gerdin Blueberry-balmeissa ja se tuntuu täyteläisemmältä, mutta sulaa kuitenkin ihon lämmössä nopeasti ja levittyy mukavasti.

Tämä, kuten kaikki testaamani Gerdin balmit, jättää iholle miellyttävän tunteen eikä tunnu liian raskaalta. Mutta, lisään vielä tänne loppuunkin: oikea annostelu on kaiken a ja o. Kyllä balmi voi tuntua raskaalta, jos laitat sitä liikaa! Jos et ole tottunut balmin käyttäjä, aloita sivelemällä ihoon pieni sormenpäällinen kerrällään.

HÖLYNPÖLY TALIVOIDE

Päärasvat: naudan tali, oliiviöljy

Ihotyyppi: kuiva, atooppinen, ihottumainen

Tuoksu: voimakas yhdistelmä appelsiinia, frankinsensia ja ylang-ylangia, taustallaan naudan rasvan kevyesti eläimellinen tuoksu

Vegaaninen: ei

Hinta: 34€ / 60 ml

Saatavuus:Hölynpöly

Tämän erikoisuuden esittelin juuri perusteellisesti omassa postauksessaan. Hölynpölyn talivoiteen pohjana on kuohkeaksi vatkattu naudantali, seuranaan tujaus oliiviöljyä. Appelsiinin, frankinsensin ja ylang-ylangin eteeriset öljyt maskeeraavat talin ominaistuoksua. En pidä tuoksua kovin hienostuneena, mutta nämä ovat makuasioita.

Naudantalin rasvahappokoostumus muistuttaa ihmisihon talia ja sopii siksi ongelmaisellekin iholle: iho ottaa naudan talin hyvin vastaan. Ruoholla ruokitun ja laiduntavan naudan tali sisältää lisäksi paljon iholle hyödyllisiä vitamiineja. Täyteläisen rasvainen koostumus sopii kuivalle ja atooppiselle iholle sekä erilaisista ihottumista kärsivälle ongelmaiholle. Hölynpölyn voiteessa käytetty tali tulee luomutilalta Salosta ja on lihantuotannon sivutuote.

Tämä erikoinen tuote ei varmastikaan ole kaikkien juttu, mutta pidän kiinnostavana, että tällainenkin vaihtoehto löytyy.

*

Balmit ihonhoidossa

Tässä vielä omat lempparini:

Top 6:

C/O Gerd Blueberry Balm

Evolve Blue Tansy Beauty Balm

Usva Cosmetics Wild Fruit Beauty Balm

Leahlani Bless Beauty Balm

Kolme Kosmetics Shea & Kehäkukka (annoin tälle oman nimen! 😆)

Urang SOS Multibalm

 

*

Ja näin käytän itse balmia: levitän sen joko kasvoveden tai kasvoveden ja seerumin päälle. (En yhdistä sitä öljyyn tai voiteeseen.) Otan balmia sormiin hyvin vähän kerrallaan ja taputtelen ja sivelen sen iholle, kuivimmista ihoalueista kuten poskista aloittaen. Balmit sopivat ihollani myös meikin alle, joten olen käyttänyt niitä aamuin illoin.

Oivallus: tajusin, että itse asiassa pidän balmin levityksestä enemmän kuin öljyn, koska lähes kaikki kasvoöljyt ovat pipettipulloissa enkä yhtään tykkää pipeteistä. Balmin käyttö tuntui yhtäkkiä niin vaivattomalta pipetteihin verrattuna..! 😄

*

Löytyikö jutusta Sinun lempparisi?

Oletko käyttänyt balmia? Voisitko harkita..? :)

 

41 comments on “Suuri balmipostaus”

 1. Löytyy oma suosikki, eli tuo Evolven balmi. En tule talvella toimeen ilman sitä. Sama pätee Katja Kokon Yin your skin sileä -öljyyn. Mulla nykyään vähän couperoottinen herkästi reagoiva iho.

  Vastaa

  4
 2. Järkytys, kun luin täältä että Bybin luottobalmini valmistus on lopetettu..! Noh, nyt tulee tarpeeseen tämä postaus kun lähtee etsimään uutta :D

  Vastaa

  3
 3. Laponien balmi on muuten mainio huulilla, kun tavallinen huulivoide tuntuu liian kevyeltä. Itse laitan sitä nukkumaan mennessä huulivoiteen päälle. Samoin hilseilevälle iholle hyvä suojaamaan yöksi.

  Vastaa

  2
 4. Olen käyttänyt näistä esittelemistäsi NYRin Wild Rose Beauty Balmia ja Egyptian Magicia. Kummastakaan ei lämpimiä muistoja. Bybin Babe Balm löytyy avaamattomana jemmoista. Lieköhän jo vanhentunut?!
  Ostin 2 ensin mainittua niiden hypeaikana ja kummastakaan en tykännyt yhtään. Mun lievästi atooppinen ja couperoottinen iho ei näistä hyötynyt, eikä ilahtunut ja todellakin toi NYRin tuoksu on kerrassaan kamala. Mun mielipide molemmista: paljon melua tyhjästä. Ei jatkoon!

  Hölynpölyä ja Kolmea tahtoisin kyllä kokeilla...

  Vastaa

  1
  1. Bybin Babe Balm löytyy avaamattomana jemmoista. Lieköhän jo vanhentunut?!

   Haista sitä :) Jos siinä ei ole eltaantunut tuoksu, se on kunnossa. Sheavoilla esimerkiksi on pitkä hyllyikä, ja kun Bybin tuubi on muistaakseni suljettu foliosinetillö ilmatiiviisti, sisältö ei ole myöskään päässyt hapettumaan.

   Vastaa

   2
 5. Tuo Egyptian Magic pitäisi kyllä jo saada nätimpään pakkaukseen. Tutustuin tähän jo vuosia sitten ja silloinkin fiilis pakkauksesta oli "ruma liimapurkki" 😁 Mitähän valmistajalla on ollut mielessä...

  Vastaa

  1
  1. Mun mielestä tuo purkki on jotenkin hauskan old school..! :D Se näyttää jotenkin tarkoituksellisen vanhanaikaiselta ja epäfiiniltä.

   Vastaa

   4
 6. Minä hankin joskus syksyllä laponien balmin ja se on ihana huulille (myös pojan rohtuneet huulet ja ylähuulen yläpuoli paranivat tällä parissa päivässä)
  Käytin sitä paukkupakkasilla myös koko kasvoille ja vaikka se on jähmeää, niin kyllä se levittyi kuitenkin hyvin. Nyt piti tilata jo toinen purkki... mutta voisin kyllä testata jotain toistakin- vähän notkeampaa balmia. Evolve, Usva ja C/O Gerd vaikuttivat kiinnostavimmilta.

  Vastaa

  1
  1. Kyllä minäkin saan Laponien levittymään ihan hyvin, ei se niin jähmeää ole. Kuitenkin se on paljon vahamaisempaa kuin muut testaamani balmit ja mun tarpeeseen liiankin suojaava.

   Vastaa

   2
 7. Tässä tuli oma lemppari myös, Egyptian Magic. ✨ Hinta- laatusuhde on siinä erinomainen ja ainoa, millä ihottumat pysyvät poissa. Tätä käytän muuten pojalle ja itselle varsinkin ihottumiin, mutta silmienympärysihottumaan Avenen silmänympärysvoide on paras! 😍 Kesällä Egyptian Magic auttaa myös itikanpuremien kanssa, kun niistä jää hirveät paukamat, mut vähän tuota päälle niin laskee nopeasti ja kutina lakkaa samantien. ^^

  Vastaa

  2
  1. Hei, kiva kuulla kokemuksia Egyptianista :) Yllättävän paljon sille tosiaan löytyy faneja..! Jännä "sarja", kun siinä on vain tuo yksi ainoa tuote, mutta se on niin suosittu että sen maahantuonti on kannattavaa! 🤗

   Vastaa

   2
 8. Kiitos, tämä oli todella hyvä postaus! Minua kiinnostaisi kokeilla balmeja juurikin estämään kosteuden haihtumista ja tässä tuli itselleni uusia ideoita, mitä tuotteita kannattaisi ehkä kokeilla!

  Vastaa

  1
 9. Kysyisin sun suosituksesi ihon puhdistamiseen. Haluan mahdollisimman helpon systeemin seka-iholleni, joka ei ärsytä ihoa.
  Olen ymmärtänyt, että suosit oljyjä.Mikä on suosikkisi? Riittääkö
  pelkkä öljy vai tarvitaanko muuta?

  Vastaa

  1
  1. Moikka Nivea,

   Pelkkä öljy riittää, etenkin jos valitsee emulgoituvan öljyn joka huuhtoutuu pois ilman kakkosputsaria.

   Suosittelisin sinulle Fiini Naturally Mustaherukka-puhdistusbalmia, se sopii sekaiholle ja jopa rasvoittuvalle iholle:

   https://twistbe.fi/collections/fiini-naturally/products/fiini-naturally-puhdistusbalmi-mustaherukka-156ml

   Tämä on omiakin suosikkejani. Se emulgoituu hyvin ja huuhtoutuu iholta täydellisesti.

   Ykkössuosikkini ovat Evolven Kalahari Dream, Djusien Liquid Silk sekä Leahlanin Pamplemousse, mutta sinulle suosittelemani Fiinin Mustaherukka-puhdistusbalmi sopii näitä paremmin sekaiholle.

   Vastaa

   2
  2. En ole testannut tuota fiiniä,mutta minun testaamistani öljyputsareista (whamisan molemmat ja novexpert,pureisbeautyn puhd.balmi ja salva) sanoisin, että myös djusien putsari voisi toimia.
   Minun iholleni se on talviaikaan liian puhdistava (sen verran pintakuiva iho minulla ja pakkaset kuivattaneet entisestään), mutta sekaihoiselle voisi toimia hyvin.
   Puhdistusteho kaikissa kokeilemissani on ollut hyvä, pureisbeauty ei nahkeutensa vuoksi ole miellyttänyt.

   Pitäisikin testata vielä evolve, leahlani ja tuo fiini. Paljon hyviä öljyputsareita jo onkin. Ihan parhautta,kun vedenkestävä ripsari vaan sulaa pois,eikä tarvi hinkuttaa!

   Vastaa

   0
  3. sanoisin, että myös djusien putsari voisi toimia.

   Totta 🙂

   Oikeastaan ajattelisin, että lähes kaikki täydellisesti emulgoituvat öljyputsarit sopivat myös sekaiholle, kun niistä ei kuitenkaan jää iholle mitään, mikä voisi tukkia. Eli Djusien ohella Evolven Kalahari Dream ja Leahlanin Pamplemousse voisivat myös olla toimivia vaihtoehtoja :)

   Vastaa

   0
 10. Muistan joskus kokeilleeni Balm Balmin salvaa tuubissa, oli kuin vaseliinia.

  Nyt pikkupurkin verran Luonkosin humuspitoista balmia, olen käyttänyt huulirasvana.. Oletko muuten testannut sitä?

  Vastaa

  1
  1. Muistan joskus kokeilleeni Balm Balmin salvaa tuubissa, oli kuin vaseliinia.

   Mulla on myös tällainen muistikuva noin 13-14 vuoden takaa kun olin myymälässä töissä, meillä oli silloin Balm Balm myynnissä ja olin ihan että hyi yäk miten rasvaisia tuotteita 😅 (toisaalta - en silloin käyttänyt mitään öljypohjaisia ihonhoitotuotteita).

   Nyt pikkupurkin verran Luonkosin humuspitoista balmia, olen käyttänyt huulirasvana.. Oletko muuten testannut sitä?

   En ole testannut, mutta vaikuttaa incin perusteella tosi hyvältä :)

   Vastaa

   1
 11. Loistava postaus, kiitos tästä! Löytyisiköhän balmeista apu pahasti kuivahtaneisiin huuliin?
  Sairaalajakson jäljiltä ihoni, ja etenkin huuleni ovat todella kuivat, melkein tulehtuneen oloiset. Huulet eivät ole siis rohtuneet, vaan röpelöiset, kuumottavat ja punakat. Millähän ihmeellä saisin vähän kosteutta takaisin, tuntuu että mikään ei imeydy?

  Vastaa

  1
  1. Onpa kurja vaiva huulissasi, kuulostaa tosi ikävältä. 🥺 Tietämättä sen enempää sairaalajaksostasi, tuli mieleen, voisiko jokin lääkitys olla vaikuttanut huulten kuntoon?

   Mä lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan "vanhalla kunnon" Bepanthen-salvalla. Sehän on balmi, ja nimenomaan perinteinen lääkesalva. Se sisältää dekspantenolia joka auttaa korjaamaan ihoa mutta myös rauhoittaa.

   Vastaa

   1
  2. Minulla auttoi ainoastaan Decubalin Lips & dry spots balm, kun huulet menivät ihan rikki lääkekuurista johtuen. Suosittelen :)

   Vastaa

   2
  3. Tämä on muuten erinomainen tuote ilman mitään extra 'bells and whistles' .. :)

   Vastaa

   3
 12. Olen aiemmin vedellyt kuivalle iholleni ronskisti vaseliinia ettei kaikki kosteus pääsisi haihtumaan. Mutta sait kyllä kiinnostumaan balmeista, ainakin niissä olisi lisäksi myös hoitavia aineita 🤔
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  Vastaa

  1
  1. Vaseliini on erinomainen aine lukitsemaan kosteutta. 👍 Mutta muuta se ei tee, ja kuten kirjoititkin, balmeissa sen sijaan on myös hoitavia aineita. :)

   Vastaa

   1
 13. Olen kiinnostunut metsämikrobituotteista ja hain juuri eilen tietoa siitä, missä kaikissa tuotteissa eri valmistajat ovat käyttäneet "metsäpölyä". Melko monenlaista tulikin jo vastaan, kosmetiikan lisäksi mm. vaatteita! Mutta tähän juttuun liittyen tuli mieleen, että Luonkosilla on balmi, jossa on metsämikrobiuutetta. En ole kokeillut sitä tai muitakaan balmeja vielä, mutta voisin kyllä harkita ja harkitsenkin - etenkin kun mainitsit, että balmi-koostumus voisi olla couperosa-iholle sopiva.

  Vastaa

  1
  1. Joo, tuo Luonkosin balmi vaikuttaa tosi hyvältä :) Yksinkertainen inci ja voisin olettaa, että on ihan pehmeääkin, kun kärjessä on juoksevia öljyjä.

   Vastaa

   2
  2. Mulla siis on tätä pieni taskukokoinen purnukka. Ei mikään tuhdeimmasta päästä, imeytyy nopeasti ainakin itselläni.

   Vastaa

   2
  3. Kiitos NG käyttökokemuksesta. :) Onkin kätevää testata tuotteen sopivuutta ostamalla ensin pieni pakkaus.

   Vastaa

   1
 14. On muuten ollut aika vapauttava tunne, kun ei ole nyt vähään aikaan tarvinnut ostaa mitään kosmetiikkaa. Jotenkin on ollut huoli pois ja olen tyytyväisenä käyttänyt itseltäni löytyviä tuotteita.

  Vastaa

  2
 15. En ole aiemmin käyttänyt balmeja, mutta erityisesti Usvan balmit sekä tuo C/O Gerdin Blueberry Balm vaikuttavat hyviltä. Tilasinkin eilen tuon C/O Gerdin testiin ja Usvan balmeja ajattelin kokeilla myös, kun sopiva tilaisuus tulee. Kiitos hyvästä ja kattavasta kirjoituksesta! :)

  Olen muuten miettinyt monta kertaa viime aikoina, haluaisitko joskus avata kynsilakkojen incejä vähän siitä näkökulmasta, millaisia aineita ne sisältävät ja mitä aineita on pidetty erityisen haitallisina? Olen lakkaillut kynsiäni viime aikoina pitkästä aikaa, mutta mua vähän hirvittää kynsilakkojen sisältämät aineosat. Olen lakkaillut vain Korresin ja Essien lakoilla, joissa on ollut maininta siitä, ettei niissä ole pahimpia aineita, mutta monissa kynsilakoissa ei tuollaista mainintaa ole ollenkaan, enkä osaa päätellä inceistä mitään itse. :O

  Vastaa

  0
  1. Tilasinkin eilen tuon C/O Gerdin testiin ja Usvan balmeja ajattelin kokeilla myös, kun sopiva tilaisuus tulee. Kiitos hyvästä ja kattavasta kirjoituksesta! :)

   Ole hyvä ☺️ Ilo on mun puolella :) Kerro ihmeessä myöhemmin, mitä tykkäsit Gerdin balmista. :)

   Vastaa

   0
  2. Olen muuten miettinyt monta kertaa viime aikoina, haluaisitko joskus avata kynsilakkojen incejä vähän siitä näkökulmasta, millaisia aineita ne sisältävät ja mitä aineita on pidetty erityisen haitallisina?

   Hups, unohdin vastata tähän.

   Tällainen postaus on ollut ideapöydällä varmaan vuosia, se olisi kiinnostavaa toteuttaa 🙂 Katsotaan, saisinko sen joskus vireille.

   Vastaa

   0
 16. Hei, kiitos kirjoituksestasi. Jokin loksahti, kun itse olen miettinyt että tarvitsen iholleni enemmän suojaa, mitä kosteusvoiteet tai öljyt tarjoavat. Minulla on hyvin ohut ja couperosaa, joka on pahentunut iän myötä sekä saunan, ilmastoinnin kuivuuden ja pakkasten vuoksi. Ajattelin testata Gerd Blueberry night balmia päiväkäytössä. Löysin myös aiemmasta postauksestasi aurinkorasvan, jota ajattelin kokeilla. kyseessä on Madagascar Centella sun serum 50. Nyt mietin että kumman laitan iholle ensin, aurinkovoiteen, joka on kuin seerumi vai paksumman balmin? Tässä tulee ristiriita kun sanotaan että aurinkovoide levitetään viimeisenä, mutta toisaalta iholle tulisi laittaa aineet kevyemmästä paksumpaan. Kiitos etukäteen vinkeistä.

  Vastaa

  0
  1. Nyt mietin että kumman laitan iholle ensin, aurinkovoiteen, joka on kuin seerumi vai paksumman balmin?

   Hyvä kysymys! Ja onkin muuten vähän vaikea, sillä kieltämättä on hassu ajatus levittää rasvaisen balmin päälle vesimäisen ohut voide.

   Kuitenkin, aurinkovoide tulisi aina laittaa iholle viimeisenä, koska sen sisältämien UV-filtterien täytyy pystyä muodostamaan iholle eheä ja tasainen verkko. Jos päälle levittää muita tuotteita, verkko vaurioituu. Eli AINA, jos aurinkovoiteen päälle hieroo jotain muuta voidetta, voi olla varma, että ainakin osa UV-suojan tehosta heikkenee tai jopa poistuu kokonaan jostain kohdista ihoa.

   Näin ollen Madagascar Centella tulee balmin päälle. Laittaisin balmia mahdollisimman vähän ja toki odottaisin hyvin sen imeytymistä ennen aurinkosuojan laittoa.

   Vastaa

   0
 17. Mikä on mielipiteesi siitä, kannattaako balmeja käyttää öisin? Dr Hauschkan filosofiasta on jäänyt ajatus siitä, että yöksi ihon pitäisi antaa "hengittää" eikä välttämättä käyttää paksuja voiteita vaan ennemmin iho uudistavia/tukevia serumeja. Toki mietin, miten tämä ajatus sopii Suomen kuivaan ilmaan, missä ohut kasvojen iho on kovilla.

  Vastaa

  0
  1. Mikä on mielipiteesi siitä, kannattaako balmeja käyttää öisin?

   Toki. Itsekin käytän.

   Hauschkalla on oma, hyvin erilainen lähestymistapa tähän. Mä en itse allekirjoita sitä ainakaan rasvattoman yöhoidon osalta, mutta ihan varmasti se toimii osalla ihmisistä :)

   Haushkan tuotteet on kehittänyt ruotsalainen kosmetologi Elizabeth Sigmund, eli hänellä on ollut varmaankin hyvä käsitys pohjoismaisen ilmaston haasteista iholle. Vaikkakin Hauschkan tuotteet on alkujaan kehitetty saksalaiselle kohdeyleisölle.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)