11.02.2023

Opas: näin saat kasvoöljyn toimimaan

Eikö kasvoöljy meinaa imeytyä? Tunnetko, että haluaisit käyttää kasvoöljyä, mutta et saa sitä toimimaan omalla iholla?

Tästä minioppaasta löydät yleisimmät syyt siihen miksi öljy ei tunnu toimivan, ja ratkaisut ongelmiin :)

Useimmiten öljyn imeytymisongelma on helposti poistettavissa, kun ottaa huomioon muutaman yksinkertaisen seikan öljyn käytössä sekä valinnassa.

Minulla on hyvät lähtökohdat puhua kasvoöljyjen puolesta, sillä kuulun niihin, jotka eivät kymmenen vuotta sitten olisi "suurin surminkaan" laittaneet kasvoille öljyä. On lopulta hyvin intuitiivista kokea, että öljy kasvojenhoidossa on "väärin" - olemmehan oppineet yhdistämään rasvoittuvan ihon epäpuhtauksiin. Miksi siis laittaa iholleen vielä lisää öljyä? Eikö iho vain tukkeudu?

Tämä oli oma suhtautumiseni. Koska olin nuorempana vieläpä herkästi saanut näppyjä rasvaisista voidekoostumuksista ja jopa meikkivoiteista, olin vahvasti siinä uskossa, että öljypitoiset tuotteet eivät sovi minun iholleni. Käytin yli 30-vuotiaaksi saakka vain kevyimpiä emulsiovoiteita ja rakastin vesipohjaisia seerumeita.

Ammattini myötä aloin pikku hiljaa tutustua öljyjen toimintamekanismiin iholla ja ymmärtää, että öljy itsessään ei tuki, vaan syy ihoreaktioihin on vääränlaisessa rasvahappokoostumuksessa. Ihotyypin kannalta oikeanlainen rasvahappokoostumus päin vastoin tasapainottaa ihoa ja jopa poistaa epäpuhtauksia.

Meni kuitenkin vuosia, että vesikoostumuksia rakastavana annoin öljyille mahdollisuuden omalla ihollani. Tälle tuli luontainen tilaisuus, kun ihoni alkoi kuivua, eivätkä kevyet emulsiovoiteet enää riittäneet kosteuttamaan. Ikääntyessä iho menettää kykyään tuottaa omia lipidejä eli rasva-aineita, minkä vuoksi anti-age-voiteetkin ovat tyypillisesti rasvaisempia.

Ahaa-elämykseni oli suuri, kun öljykokeilujen myötä oivalsin, etteivät öljyt todellakaan tukkineet ihoani ja iholle päin vastoin jäi parempi, pehmeämpi ja miellyttävämpi tunne kuin minkään muun ihonhoitotuotteen jäljiltä. Mitä enemmän öljyjä käytin, sitä enemmän niiden ihohyötyihin - ja tunteeseen iholla - ihastuin.

Rasvainen, kiiltävä ja tahmea pinta? Ehei, oikeaoppisella käytöllä öljy ei tee ihosta rasvaisen kiiltävää (ellet itse niin halua) vaan jättää himmeän, samettisen ja pehmeän pinnan joka sopii myös meikin alle.

Haluaisitko kokeilla? Lue oppaani ja löydä niksit kasvoöljyn käyttöön :)

* vinkit sisältävät mainoslinkkejä Jolielle, jossa kaikki tuotteet ovat parhaillaan alennuksessa 14.2. saakka ilmaisin toimituskuluin.

Muista kosteutus!

Helpoin tapa on suihkuttaa tai taputella iholle kosteuttavaa kasvovettä ja levittää öljy iholle, kun se tuntuu vielä hieman kostealta.

Suosituksia:

* Lavera Hydro Sensation Face Mist 12,50€ / 100 ml - paras edullinen!

* Novexpert Magnesium Mist 8,70€ /150 ml - hajusteeton & minimalistinen, sopii erittäin herkälle iholle

* Haut-Ségala Luomu Ruusuvesi 19,40€ / 250 ml - korkealaatuinen ruusuvesi ja iso pakkauskoko! 😍

* Novexpert Hyaluronic Acid Mist 25,20€ / 100 ml - superkosteuttava ja anti-age-vaikutteinen hyaluronihappokasvovesi

Tämä on varmasti yksi yleisimpiä syitä öljyn imeytymättömyysongelmaan.

Moni valmistaja neuvoo käyttöohjeissa laittamaan öljyä tarpeettoman paljon, suosituksissa näkee jopa 8-10 tipan määriä, mikä on valtava määrä öljyä ja ihan liikaa useimmille ihotyypeille. Iho imee vain sen öljyn minkä se tarvitsee, ja loput jäävät ihon pintaan kiiltämään. Tarve on yksilöllinen ja vaihtelee suuresti. Oma ihoni esimerkiksi imee korkeintaan kolme tippaa.

Valmistajat eivät voi tietää, minkä verran kunkin asiakkaan iho ottaa vastaan öljyä, joten paras neuvoni on:

älä seuraa valmistajan ohjeita vaan aloita aina 1-2 tipalla.

Kaupallisesta näkökulmasta voi käsittää, että valmistajat mielellään neuvovat asiakasta "holvaamaan" öljyä, jotta pullo tyhjenee nopeammin ja asiakas ostaa pian uuden. Todellisuudessa useimmille riittää öljyn ravitsevuudesta riippuen 1-3 tippaa. Onneksi on myös paljon fiksuja valmistajia, jotka antavat ohjeeksi juuri tuon määrän.

Öljyn ei kuulu jäädä kiiltäväksi pinnaksi iholle, ellet itse näin halua - esimerkiksi oikein kuiva iho voi öisin nauttia runsaammasta öljyn määrästä, joka hitaasti imeytyy ihoon yön aikana. (Ellei sitten imeydy tyynyyn... ;))

Oikeanlaisen öljykoostumuksen löytäminen kaupan hyllyillä tai verkkokaupassa voi olla haastavaa, jos ei tunne öljyjä, tämä myönnettäköön. Moni saattaa siis vahingossa valita ihotyypilleen liian tuhdin öljyn.

Ennen kuin opit tuntemaan öljyjen koostumuksia, ja jos öljyn paksuus arveluttaa, voi olla hyvä kääntyä asiantuntevan myyjän puoleen. (Kuivalla ja ei-niin-herkästi epäpuhtauksia saavalla iholla öljyn valinta on helpompaa, sillä kuiva iho ottaa tyypillisesti ilolla vastaan kaikki öljyt.)

Koska kosmetiikkateollisuus käyttää kymmeniä ja jopa satoja erilaisia öljyjä on mahdoton antaa tyhjentävää listaa esimerkiksi "ei-tukkivista" öljyistä. Useimmat kasvoöljyt myös muodostuvat monen eri öljyn sekoituksesta, ja joukossa voi olla rasvahappoprofiililtaan sekä ravitsevampia että tasapainottavampia öljyjä. Jos ihosi on epäpuhtauksiin taipuva ja olet epävarma öljyn laadusta, helpointa on valita öljy, joka on kehitetty suoraan epäpuhtaalle iholle.

Pari yleisluontoista tärppiä voin kuitenkin öljyistä antaa:

SKVALAANI (inci: squalane) on kevyt, ohut ja neutraali öljy joka imeytyy hyvin ja tuntuu iholla silkkiseltä. Ihossa on skvalaania luonnostaankin, minkä vuoksi iho tunnistaa skvalaanin koostumuksen ja ottaa sen helposti vastaan. Joissain kasvoöljyissä on skvalaanipohja, ja nämä sopivat usein erityisen hyvin myös sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle. Lisätietoa skvalaanista tässä postauksessani.

PELLAVANSIEMENÖLJY (inci: linum usitatissimum seed oil) on yksi kaikkein ohuimpia ja kuivimpia kasviöljyjä. Se sisältää runsaasti monityydyttymätöntä alfalinoleenihappoa, jossa on hiiliatomien välillä kolme kaksoissidosta. Mitä enemmän kaksoissidoksia = sitä ohuempi ja kuivemman tuntuinen öljy.

PUOLUKANSIEMENÖLJY (inci: vaccinium vitis-idaea seed oil) sisältää pellavansiemenöljyn tavoin runsaasti alfalinoleenihappoa ja tuntuu iholla kevyeltä ja kuivalta.

VIINIRYPÄLEEN SIEMENÖLJY (inci: vitis vinifera seed oil) erittäin hyvä kosmetiikan perusöljy joka sopii kaikille ihotyypeille. Ominaisuuksiltaan se on kosteuttava ja antioksidanttinen. Viinirypäleen siemenöljyn koostumus on ohut mutta ravitseva, sen ihotuntu ei siis ole kuiva, mutta koostumus on kevyt.

ESTERIÖLJYT (incinimiä lukuisia, tyypillisiä mm. dicaprylyl ether, dicaprylyl carbonate, isoamyl laurate, dodecane, tridecane, undecane) ovat erittäin ohuita ja "kuivia" apuöljyjä, jotka tekevät öljyseoksesta kevyemmän tuntuisen. Osa niistä auttaaa myös muiden öljyjen sisältämiä aktiiviaineita imeytymään paremmin. Etsi incistä estereitä, jos haet mahdollisimman ohutta ja kuivan tuntuista öljyä. Esteriöljyn tunnistaa siitä, että aineosan nimessä ei ole kasvin nimeä.

Muutama tuotevinkki eri ihotyypeille:

* Haut-Ségala Kaktusviikunaöljy 25,40€ / 50 ml - antioksidanttinen ja pehmentävä öljy normaalille ja ongelmattomalle (myös ikääntyvälle) iholle. Koostumus on kevyen ja keskitäyteläisen välillä. Ihana laadukas perusöljy kun haet minimalistista ihonhoitoa!

* Flow Cosmetics Detox Oil 38€ / 30 ml - superohut estereitä, teepuuöjyä ja ruusunmarjaa sisältävä öljy tasapainottaa ja puhdistaa epäpuhdasta ja rasvoittuvaa ihoa

* Whamisa Refresh Oil 51,50€ / 30 ml - yksi omista suosikkiöljyistäni, Whamisan ihanan sitruksisen tuoksuinen Refresh Oil on kehitetty sekaiholle mutta sopii mainiosti muillekin ihotyypeille. Koostumus on kevyt mutta ravitsevan tuntuinen ja jättää ihon aivan erityisen samettiseksi. Refresh-öljyssä on viinirypäleen siemenöljypohja sekä joukko antioksidanttisia ja ihon talineritystä tasapainottavia aktiiviaineita.

* Pai Rosehip Bioregenerate 19€ / 15 ml - ohut ja erittäin tehokas ruusunmarjaöljyjen "Rolls Royce" hoitaa ja tasapainottaa niin ikääntyvää ja ryppyistä ihoa kuin näppyläistä sekaihoa. Ruusunmarjan sisältämä A-vitamiini silottaa juonteita ja häivyttää esimerkiksi aknearpia. Täydellinen tehoöljy sekä ikääntymisen merkkien että aknen oireiden hoitoon. Pain öljyssä on sekä ruusunmarjan siemen- että hedelmäöljyä.

* Haut-Ségala Ruusunmarjaöljy 31,40€ / 50 ml - täyteläisempi ruusunmarjaöljy sisältää Rubiginosa-laadun ruusunmarjan siemenöljyä, joka sisältää enemmän A-vitamiinia kuin yleisemmin käytetty Canina-laatu. Haut-Ségalan tuote koostuu 100% Rubiginosa-ruusunmarjaöljystä ja sopii Pai'n öljyä paremmin kuivalle iholle. Ihana ruusunmarjan tuoksu! Mun suosikkeja.

* Flow Cosmetics Rosehip Intensive Treatment Oil 30€ / 30 ml - kotimaisen brändin vaihtoehto ruusunmarjaöljylle: Flow'n tuote on ominaisuuksiltaan Pai'n tyylinen: se sisältää Canina-laadun ruusunmarjaöljyä sekä co2-uutetta ja on iholla kevyen tuntuinen. Mukana myös mustaherukan siemenöljyä joka osaltaan keventää öljyä ja lisää sen tasapainottavia ominaisuuksia.

* Djusie Fruit Glaze 48€ / 30 ml - skvalaania, viinirypäleen siemenöljyä ja puolukansiemenöljyä sisältävä silkkinen öljy "tekee kaiken": ravitsee, kirkastaa, tasapainottaa ja suojaa antioksidanttisesti. Erinomainen kaikille ihotyypeille, paitsi todella kuivalle.

* Laponie Face Oil 44€ / 30 ml - myös yksi omia suursuosikkejani, Laponien hajusteeton ja minimalistinen neljän kasviöljyn öljy on fantastinen öljy herkälle iholle ja kaikille ihotyypeille poislukien oikein kuiva iho. Yhdistelmä argan-, kaura-, ruusunmarja- ja vadelmansiemenöljyä on kosteuttava, uudistava, antioksidanttinen ja rauhoittava.

* Haut-Ségala Vanilla Oil 20,63€ / 50 ml - lämpimän vaniljan tuoksuinen öljy sisältää vain luomumanteliöljyä sekä Madagascarin vaniljahedelmän uutetta. Täyteläinen öljy sopii kuivalle ja herkälle iholle.

Jos ihon vesikosteutus on kunnossa ja olet löytänyt ihotyypillesi sopivan öljyn, mutta öljyllä on silti aika ajoin vaikeuksia imeytyä, syy voi olla kilpistyneessä ihosolukossa. Tällöin kuorinta auttaa tekemään ihon pinnasta vastaanottavaisemman öljyille kuten myös muille hoitotuotteille.

Kokeile:

* Mossa Juicy Peel 18,50€ / 60 ml - Mossan edullinen AHA-happokuorintanaamio sisältää maitohappoa.

* Mádara Creamy Clay AHA Peel Mask 36,90€ / 60 ml - Mádaran tehokas naamio sisältää sekä savea että 7% maitohappoa. Mun suosikki!

* Novexpert Expert Exfoliator 27,50€ / 50 ml - kolmitehoinen tuote sisältää rakeita, PHA-happoa sekä papaijan entsyymeitä ja kuorii ihoa erittäin tehokkaasti. PHA-hapot ja papaijaentsyymi sopivat useimmiten myös herkälle iholle, mutta kiitos rakeiden, suosittelen tätä kuorintaa vahvemmalle iholle jolla ei ole herkkyysoireita.

* Cattier White Clay Scrub 12,40€ / 100 ml - klassinen raekuorinta yhdistyy valkoiseen saveen tässä ihanassa raikkaan tuoksuisessa kuorinnassa. Omia suosikkejani!

VIELÄ LISÄÄ VINKKEJÄ TEHOSTAMAAN ÖLJYN IMEYTYMISTÄ:

Kokeile:

* Mossa Juicy Jelly 23,50€ / 100 ml - markkinoiden edullisimpiin kuuluva ihana jellymäinen hyaluronihappokosteuttaja - superhyvä pari öljyille!

* Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumi 42€ / 30 ml - ohut fluidimainen kosteusseerumi sisältää oivallisen kattauksen ruusuvettä, hyaluronihappoa ja probiootteja

* Mádara SOS Rose Jelly 36,50€ / 75 ml - toinen Mádaran kahdesta loistavasta jellykosteuttajasta. Rose-versio on rauhoittavampi ja sisältää probiootteja, sopii erinomaisen hyvin herkälle ja ärtyvälle iholle.

*

Toivottavasti oppaasta on Sinulle hyötyä ja löydät kasvoöljyjen hienot ominaisuudet myös omalla ihollasi :)

Jos kaipaat vinkkejä juuri sinun ihollesi sopivasta öljystä, autan mielelläni. Jätä kysymys kommentteihin :)

Tulossa on myös kevään aikana Suuri Kasvoöljyopas ja -hakemisto, johon koostan tietoa ja suosituksia kymmenistä eri kasvoöljyistä. Tarkoituksena on täydentää hakemistoa sitä mukaa, kun testaan uusia öljyjä. Myös oma postaus ruusunmarjaöljyille on luonnoksissa! ☺️

44 comments on “Opas: näin saat kasvoöljyn toimimaan”

 1. Hei! Ruusunmarjaöljyä on kehuttu niin blogissasi ja monissa muissakin, joten halusin sitä testata. Käytin alkuun sitä parin muun öljyn kanssa vuorotellen ja vaikutti siltä että se sopi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholleni hyvin. Sitten päätinkin alkaa käyttää pelkästään ruusunmarjaöljyä, ja noin viikon käytön jälkeen tajusin että naamani on alkanut kovasti kukkimaan. Vaihdoin arganiin ja ihoni rauhoittui. Jäinkin tästä pohtimaan, voiko tuo ruusunmarjaöljy olla liian aktiivinen öljy käytettäväksi yksin? Blogistasi ymmärsin että kyseessä on ”luonnon retinoli”, mutta monethan ei retinolituotteikaan käytä päivittäin. Voiko siis tuo ruusunmarjaöljy aktivoida siis ihoa liikaa, ns. ”Purging” ilmiö? Vai eikö tuo vain muuten sopinut omalle iholle. Osaatko tähän sanoa mitään? :)

  Vastaa

  0
  1. Moikka Ruusunen,

   Kuvaamasi ilmiö kuulostaa tosiaan "purging"-ilmiöltä, ruusunmarjaöljy kun aktivoi ihoa ja sisältää korkean pitoisuuden linolihappoa. Linolihappo on ns. keratolyyttinen happo joka puhdistaa ja itse asiassa suurina määrinä jopa kuivattaa ihoa.

   Blogistasi ymmärsin että kyseessä on ”luonnon retinoli”, mutta monethan ei retinolituotteikaan käytä päivittäin.

   Ruusunmarjaöljy sisältää retinoiinihappoa eli A-vitamiinin bioaktiivista muotoa, joka on vielä retinoliakin tehokkaampaa. Mutta! Retinoiinihapon määrä yhdessä "annoksessa" ruusunmarjaöljyä (ne tipat jotka levitetään kasvoille) on niin pieni, että se ani harvoin aiheuttaa ihoärsytystä eikä ihoa tyypillisesti tarvitse totuttaa ruusunmarjaöljyyn. Tällä yritän sanoa, että ruusunmarjaöljyä ei voi verrata esimerkiksi 1% retinolia sisältävään tuotteeseen, vaikka kummatkin A-vitamiinia sisältävät. Ruusunmarjaöljyn ihoa uudistavat vaikutukset ilmenevät hitaammin kuin jos käyttää korkean pitoisuuden retinoli/retinaldehydi-tuotteita. Näin ollen ruusunmarjaöljy sopii mainiosti päivittäiseen käyttöön.

   Oireesi huomioon ottaen jatkaisin kuitenkin ruusunmarjaöljyn vuorottelua muiden öljyjen kanssa. Oletettavasti A-vitamiini yhdistettynä korkeaan linolihappopitoisuuteen on ihollesi jostain syystä liikaa yksinään käytettynä - mutta toisaalta, jos kyse on purging-ilmiöstä, se menee ohi kun malttaa odottaa. Voithan palata hetkellisesti vuorottelevaan käyttöön ja kokeilla sitten uudestaan yksinään.

   Toivottavasti löydätte jälleen ruusunmarjan kanssa yhteisen sävelen :)

   Vastaa

   0
 2. Eka testaamani öljy taisi olla novexpert, joka ei ehkä ollut mun iholle se paras... tai sitten laitoin sitä aina liikaa 🤭
  Djusien öljy on ihana ja sitä kyllä hulahtaa ihoon (kasvot,kaula ja dekoltee) se 4tippaa ihan huoleti,ei jää pyörimään ihon pinnalle. Mut yleensä käytän öljyn vain iltaisin, aamuisin jotain kosteusvoidetta, jos aamulla on tarkoitus meikata.
  Mun ihonhoidon on myös mullistanut kuorivat hoitonesteet- viime talvena käytin acidbloomia, nyt käytössä pari-kolme kertaa viikossa whamisan kaktus. Ei tarvitse kuorintoja erikseen, vaikka on mulla madaran peel ja mossan hiilikuorintakin. Käytän niitä todella harvoin.

  Vastaa

  0
  1. Djusien öljy on ihana ja sitä kyllä hulahtaa ihoon (kasvot,kaula ja dekoltee) se 4tippaa ihan huoleti,ei jää pyörimään ihon pinnalle

   Jos laittaa kaulalle ja dekolteelle niin varmasti uppoaa useampi tippa :) Mä yhä levitän hoitotuotteet vain kasvoille - se tapa istuu niin tiukassa, että en millään muista kaulaa ja dekolteeta, vaikka aika ajoin muistan että ai niin d'oh! Pitäisi laittaa myös vähintään kaulalle...

   Mun ihonhoidon on myös mullistanut kuorivat hoitonesteet- viime talvena käytin acidbloomia, nyt käytössä pari-kolme kertaa viikossa whamisan kaktus. Ei tarvitse kuorintoja erikseen,

   🙂👍

   Vastaa

   0
 3. Hei, usein kuulee sanottavan että öljyt eivät sovellu ruusufinni-iholle, mutta kukaan ei sen kummemmin tarkenna että miksi eivät sovi, osaatko vastata tähän? Haluaisin niin kovasti käyttää kaikkia ihania öljyjä, mutta en uskalla edes kokeilla, kun kaikkialla varoitellaan sen villiinnyttävän ruusufinnin :D

  Vastaa

  0
  1. Hei, usein kuulee sanottavan että öljyt eivät sovellu ruusufinni-iholle, mutta kukaan ei sen kummemmin tarkenna että miksi eivät sovi, osaatko vastata tähän?

   Myönnän auliisti etten ole syvällisesti perehtynyt ruusufinnin hoitoon, mutta sen verran tiedän, että rosacea-iholla voi käyttää öljyjä, ja käytetäänkin. Minulle ei ollut tuttua tuo, että öljyt eivät sopisi ruusufinni-iholle. Ainoastaan oikein paksut ja okklusiiviset öljyt eivät sovi ihanteellisesti. Kannattaa suosia neutraaleita ja rauhoittavia öljyseoksia ja sellaisia, joissa on käytetty vain muutamia ainesosia.

   Kokeile siis huoletta öljyjä :)

   Esimerkiksi Haut-Ségalan kahden raaka-aineen kaktusviikunaöljy sopisi hyvin rauhoittamaan ja kosteuttamaan, ja näistä mun vinkeistä erityisesti Laponien öljy olisi oikein hyvä :)

   Twistbe'n valikoimassa on tällainen kuin Skin & Tonicin Calm Down -öljy, joka sekin on on kokoonpanoltaan erinomainen rosacea-iholle:

   https://twistbe.fi/products/skinandtonic-calm-down-face-oil-kasvooljy

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta, ja suosituksista, ehkä minäkin siis uskallan kokeilla öljyjä. Toinen kysymys; Mitä mieltä retinolista rosacea-iholla? Tiedän että ei yleisesti suositella, uskaltaako edes kokeilla?

   Vastaa

   0
  3. Mun osaaminen ihotaudeiksi luokiteltavissa ihotiloissa on heikko, kun se ei ole kuulunut koulutukseeni, mutta olen siinä käsityksessä että rosacea-iholla tulisi välttää kovin aktivoivia ainesosia. Tekisin varmaan niin, että valitsisin rosacea-iholle retinolin sijaan miedomman derivaatin kuten retinyylipalmitaatin tai sitten ihan toisen ihoa uudistavan aktiivin kuten bakuchiolin, ja välittäisin sen levittämistä tulehtuneille ihoalueille. Silmänympärykset ovat tyypillisesti se kaikkein ryppyisin ihoalue, ja rosacea taas ei (ymmärtääkseni) ilmene silmänympäryksillä, joten ainakin silmänympärysiholle voisi mun järjen mukaan käyttää A-vitamiinia tai sen kaltaisia aineita.

   Vastaa

   0
  4. Kiitos jälleen vastauksesta, arvostan kun jaksat näihin vastailla, ja todella paneutua kaikkien kysymyksiin. Ja tosiaan rosacea ei silmänympäryksille ilmene, joten ehkä siis hommaan silmänympäryksille jonkun retinol-tuotteen :) Harmittaa kovasti kun oon niin kiinnostunut ihonhoidosta, ja eri tuotteista, ja tän ruusufinnin ilmaantumisen jälkeen tuntuu että suunnilleen mitään ei voi käyttää:(

   Vastaa

   0
  5. Harmittaa kovasti kun oon niin kiinnostunut ihonhoidosta, ja eri tuotteista, ja tän ruusufinnin ilmaantumisen jälkeen tuntuu että suunnilleen mitään ei voi käyttää:(

   Voin hyvin kuvitella. 🙁 Kurja juttu, ja toivottavasti oireet jossain vaiheessa alkavat hellittää. Ruusufinni on krooninen tauti, sen verran siitä tiedän, mutta oireita voi lievittää.

   Vastaa

   0
 4. Minähän olen myös öljyjen (ja ylipäätään seerumeiden) suuri ystävä ja suosittelen kyllä kokeilemaan myös rasvoittuvan ihon hoidossa. Ja etenkin ikääntyvän. Ja vielä, jos on noiden kombo, niin kuin minulla. Tosin luulen, että se rasvoittuminen johtui liian kevyistä kosteusvoiteista/-geeleistä, joista puuttui lipidit. Aloitin öljyt yökäytössä yhtenä talvena, kun kasvojen iho kiristi ja punoitti 24/7. Alkuun meni öljyä liikaa ja voiteen kanssa. Kunnes täältä luin sinun vinkin seerumikombosta. Kunhan oikeat öljyt ja määrät löytyi,niin olen käyttänyt aamuin illoin. Meikkikin pysyy parempana, kun iho on kunnolla kosteutettu. Ennen t-alue alkoi kiiltää parissa tunnissa meikkaamisen jälkeen, mutta saattaa mennä työpäivä ilman, että edes nenä isommin kiiltää.

  Olen nyt noin viikon käyttänyt uutena tuttavuutena Puhdas+ bakuchiol öljyä ja olen ihan rakastunut siihen. Siinä on rosmariiniakin ja se tuntuu tuoksussa, joka ei ole ihan minun makuun, mutta tuoksu katoaa nopeasti niin ei se lopulta haittaa kovinkaan paljon. Käytän aamuin illoin ja väittäisin, että positiivisia vaikutuksia on jo havaittavissa. Iho on jotenkin kaikin puolin hyvinvoivan näköinen. Ostan varmasti uuden pullon, kun tämä loppuu. Muut omat suosikit on avokadoöljy ja ruusunmarjansiemenöljy. Tähän asti olen öljyjen kaverina käyttänyt aloe vera-geeliä, mutta kaapissa polttelee Whamisan cactus seerumi. Olisiko hyvä öljyjen kanssa vai tuleeko liikaa herkkuja kerralla?

  Vastaa

  0
  1. Kunnes täältä luin sinun vinkin seerumikombosta. Kunhan oikeat öljyt ja määrät löytyi,niin olen käyttänyt aamuin illoin. Meikkikin pysyy parempana, kun iho on kunnolla kosteutettu. Ennen t-alue alkoi kiiltää parissa tunnissa meikkaamisen jälkeen, mutta saattaa mennä työpäivä ilman, että edes nenä isommin kiiltää.

   🙂🙏🏻

   Aloe Vera on kyllä oikein hyvä kaveri öljyille. Mä en ole koskaan kokeillut miksata öljyä Whamisan Cactukseen, mutta miksipä se ei toimisi..? Cactus-seerumin sisältämä kaktusviikunauute on ominaisuuksiltaan hyvin saman tapainen kuin aloe vera, koostumukseltaan vain vähän "siirappisempi". Kun aloe vera toimii, niin uskoisin että kaktusviikunakin :)

   Vastaa

   0
 5. Hei, osaatko sanoa, sopisiko L300 Pro retinol öljyseerumi jos iho alkaa kukkimaan kaikista rasvoja sisältävistä tuotteista? Hankala löytää vesipohjaista, rasvatonta ja hajusteetonta retinolituotetta, jossa retinolin pitoisuus ei ole liian korkea aloittelijalle:)

  Vastaa

  0
  1. Hei, osaatko sanoa, sopisiko L300 Pro retinol öljyseerumi jos iho alkaa kukkimaan kaikista rasvoja sisältävistä tuotteista?

   En ikävä kyllä osaa sanoa. Kyseisessä öljyseerumissa ei ole mitään tunnetusti potentiaalisia "ihon tukkijoita" eli komedogeenisiä ainesosia, mutta toki kaikki rasvamaiset tuotteet saattavat silti tukkia jonkun ihon, erityisesti, jos iho on herkästi kukkimaan taipuvainen.

   Hankala löytää vesipohjaista, rasvatonta ja hajusteetonta retinolituotetta

   Retinoli on öljyliukoinen aine, siksi sitä ei voi formuloida rasvattomaan koostumukseen.

   Tämä on syy, miksi kaikki retinoidituotteet ovat öljypohjaisia tai vähintään emulsioon formuloituja. A-vitamiini tarvitsee rasvaa ympärilleen kyetäkseen imeytymään.

   Kokeile L300 Pro Retinol -öljyä, se ainakin on kaikkein ohuin retinoidi-tuote jonka tunnen. Sekoita se kämmenellä vesipohjaiseen seerumiin niin ainakin rasvaisuus hieman lievittyy :)

   Vastaa

   0
  2. Moikka, olen ruusunmarja öljyn suuri fanittaja 😍Tilasin syksyllä Sannin innoittamana tuon L300 pro-retinol öljyn just A-vitamiinin ja sen ohuuden vuoksi.
   Mulla suunympärys ihottuman vaivaama couperosa iho on vaihtareiden myötä alkanut rasvoittua muttei epäpuhtauksia. Tämå öljy on osoittautunut todella kullanarvoiseksi. Rasvoitus vähentyi selkeästi jo parin käyttökerran jälkeen. Käytän iltaisin sekoittamalla sen Alpha arbutin +2%Ha seerumin kanssa. Aamulla pehmeän silkkinen ja raikkaan heleä puhdas iho. Ihana ja riittoisatoisa öljy ♥️

   Vastaa

   0
 6. Vinkkiesi ansiosta olen innostunut käyttämään öljyjäni ja öljyseerumeitani enemmän. Tosin kerralla ei paria, kolmea tippaa enemmän tarvita - varsinkin, kun mukana on kosteuttava seerumi ja / tai kasvovesi.

  Osaatko sanoa yhtään, onko ByBi Beauty:n Glowcurrant Boosterin tuoksu aina niin pistävän vihreä?
  Yleensä pidän yrttimäisistä tuoksuista (ennemmin ne, kuin joku makea parfyyminen esanssi...), mutta nyt kyllä mietin, oliko boosteri ehtinyt jo vanhentua. Sitä on pidetty asianmukaisissa oloissa pakkauksessaan, aikaa on kulunut jo usea kuukausi.

  (no niin, arvioiden perusteella muutkin ovat panneet merkille tuon pistävän hajun.. eli tuskin kappaleeni vielä on ehtinyt pilaantua..)

  Vastaa

  0
  1. Osaatko sanoa yhtään, onko ByBi Beauty:n Glowcurrant Boosterin tuoksu aina niin pistävän vihreä?

   Mulla on ollut (on edelleen) vain yksi pullo sitä, joten kokemusta on vain tuosta pakkauksesta, ja se kyllä tuoksuu hieman pistävältä.

   Vastaa

   0
 7. Moi! Laitoinkin ig:n puolella aiemmin viestiä mutta ehkä tämä tavoittaa sinut paremmin. 😊 Oon pohdiskellut kasvoöljyn vaihtoa mutta en tiedä mitä lähtisin testaamaan. Pitkään käytössä on ollut Novexpertin omega booster, josta kyllä pidänkin. Mutta vaihtelun kaipuun lisäksi on alkanut tuntumaan siltä että kuiva ihoni kaipaisi vielä täyteläisempää koostumusta. Omega booster on kuitenkin mielestäni aika ohut koostumukseltaan. Ihoni on kuiva, atooppinen ja aika herkkä. POD vaivaa ajoittain. Vuosi sitten iho oli hyvin reaktiivinen ja ärtynyt, vaati muutaman kuukauden Esse-kuurin rauhoittuakseen. Essen sensitive protetect oil on parasta mitä tiedän, mutta se on vaan kovin kallis. Mietinnässä on ollut mm. Pain ruusunmarjaöljy, mutta ehkä tuo Haut-Segalan ruusunmarjaöljy olisi minulle parempi? Tai voisiko Yin your skin sileä olla hyvä valinta? Sitä tosin ei taida tällä hetkellä helposti saada. Tai olisiko kenties muita hyviä ehdotuksia?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Tiinans!

   Luin viestisi myös IG:n puolella mutta saan niin paljon viestejä, että en harmikseni ehdi vasta kaikkiin - ainakaan nopeasti. :D IG:n puolella on se huono puoli viestien inboxissa, että koska viestejä ei voi millään lailla järjestää tai merkata "odottamaan", viestit katoavat hyvin nopeasti uusien tullessa päälle. Joskus päivässä voi tulla 50 viestiä joiden joukossa kymmenen kysymystä, ja kun en ehdi vastata niihin saman päivän aikana, seuraavana päivänä ne ovat jo "vajonneet" alas uusien viestien alle. Joskus ihan ärsyynnyn, kun yritän löytää jotain vanhaa viestiä johon piti vastata, enkä enää löydä sitä. ☹️

   Blogin puolella minulta saa vastauksen suuremmalla todennäköisyydellä, koska täällä viestit voi jättää odottamaan, jolloin en unohda kysymyksiä. ❤️

   Minunkin mielestäni Novexpertin Omega Booster on lopulta aika kevyt, ja sen tekee skvalaani. Omega-boosterissa on skvalaanipohja. Essen Protect Oil on tosiaan huippu, en ole toistaiseksi löytänyt toista niin paksua öljyä, joka tuntuisi yhtä miellyttävältä.

   Haut-Ségalan Granaattiomenaöljy on yhtä paksua kuin Protect Oil, mutta hieman jäykemmin levittyvää eikä yhtä hyvän tuoksuista. Öljyssä tuoksuu vain raaka-aine itsessään eli granaattiomena, ja kyseisessä hedelmässähän ei ole mitenkään makean hedelmäinen tuoksu.

   Manteliöljy on suhteellisen täyteläistä, ja se on kuivan ja herkän ihon simppeli klassikko. Se sopii hyvin, jos ei kaipaa öljyltä muuta kuin suojaa ja kosteutusta. Haut-Ségalan Vaniljaöljy on mielestäni aivan ihana - vaniljauute tekee siitä hienostuneemman (ja paremman tuoksuisen 😍) kuin mitä manteliöljy olisi yksinään. Vaniljan hedelmäuutteellahan on vielä itselläänkin ihoa hoitava ja suojaava vaikutus, se ei ole siis pelkkä tuoksua tuova ainesosa. 👌

   Yin Your Skin Sileä voisi myös sopia, mutta siinä on eteerisiä öljyjä, ja nehän eivät aina sovi herkälle iholle. Oletko kokeillut miten ihosi suhtautuu eteerisiin öljyihin?

   Kun ihosi on kuiva, atooppinen ja herkkä, suosittelisin ennemmin jotain neutraalimpaa öljyä kuin ruusunmarja. Ruusunmarja on lopulta kuitenkin ihoa aktivoiva sisältämänsä A-vitamiinin kautta. Kuitenkin, jos Ruusunmarjaan joskus päädyt, valitse ehdottomasti ennemmin Haut-Ségalan öljy sillä siinä on selvästi enemmän oleiini- kuin linolihappoa. (Siksi se on niin täyteläinen verrattuna muihin testaamiini ruusunmarjoihin.) Oleiinihappo on ravitsevaa ja sopii kuivalle iholle kun taas linolihappo sopii seka- ja rasvoittuvalle iholle ja voi päin vastoin kuivattaa ihoa.

   Vastaa

   0
  2. Hei kiitos kattavasta vastauksesta! Haut-Segalan öljyt ovat jääneet minulta jotenkin huomioimatta vaikka niiden olemassa olon toki tiedänkin. Ehkä edullinen hinta on saanut minut ajattemaan ettei ne olisi laadukkaita öljyjä. 🙈 Mutta taidan ottaa nyt testiin tuon vaniljaöljyn!
   Eteerisiä öljyjä en ole uskaltanut kokeilla. Sileää on kehuttu niin paljon että jonain päivänä tekisi mieli sitäkin testata. 😊

   Vastaa

   0
  3. Haut-Ségala on tosi korkealaatuinen mutta samalla low-key-brändi, joka haluaa pitää tuotteiden hintapisteen alhaisena ja siksi ne ovat ulkoisesti arkisia ja pakattu simppeleihin pakkauksiin. He eivät harrasta mainontaa eli markkinointibudjettikaan ei kasvata hintaa. Haut-Ségala on erikoistunut kylmäpuristettuihin luomukasviöljyihin sekä luomukukkaisvesiin, ja kotimaassaan Ranskassa valikoima on todella laaja, meillä on Suomessa vain pieni murto-osa sarjan kaikista ihanuuksista.

   Vaniljaöljy on aivan ihana :) Sen vaniljan tuoksu on ihanimpia vaniljan tuoksuja mitä olen haistanut kosmetiikassa, ei lainkaan sellainen imelän makea kuten synteettinen vanilja. Mulla on tulossa Haut-Ségalasta oma juttu blogiin myöhemmin tässä kuussa teemalla "minimalistinen ihonhoito".

   Itse rakastan sitä, että H-S:n öljyt on pakattu pumppupulloihin pipettipullojen sijaan, en oikein voi sietää pipettejä. (Ja pakko niitä vain on käyttää, kun suurin osa brändeistä pakkaa öljyt ja seerumit niihin...)

   Vastaa

   0
 8. Kiitos vastauksesta! Enhän mää edes tiennyt, että turhaan olen incejä katsellut, josko löytyisi retinolia ilman öljyjä :) en ole aiemmin paljoa perehtynyt asiaan, mutta nyt tuntuu, että yhtäkkiä juonteita on tullut ja iho veltostunut :S kummasti alkaa kiinnostamaan retinolituotteet :D kokeilen tuota L300! Se on vielä niin edullinen, ettei korkealta putoa, jos se ei sovikaan mulle.

  Vastaa

  0
 9. Heippa,
  Ostin luomu arganöljyä lähinnä vartaloni iholle, mutta tuli tästä postauksesta mieleen, että voikohan puhdasta arganöljyä käyttää myös kasvoilla vai onko liian tuhtia? Itselläni kuiva iho, joka kyllä aika helposti imaisee öljyt.

  Vastaa

  0
 10. Liinu'n Organic Beauty suosittelee öljyn käyttöä runsaasti puoli pipetillistä vähintään eli noin 20 tippaa (facebook 8.5.19)
  Itse laitan noin 10 tippaa ja se riittää kasvoille ja kaulalle. Aamuisin laitan vähän vähemmän.

  Vastaa

  0
  1. Liinu’n Organic Beauty suosittelee öljyn käyttöä runsaasti puoli pipetillistä vähintään eli noin 20 tippaa (facebook 8.5.19)

   😳😳😳

   Sanaton......

   Mun kalenterissa ehtisi vuosi vaihtua ennenkuin 20 tippaa olisi imeytynyt naamaan.... (Ehkä tuossa 20 tipassa on mukana myös kaula ja dekoltee..? Itse en saisi puolta pipetillistä imeytymään varmaan edes dekolteelle.)

   Vastaa

   0
  2. 😁😂🤣
   Mua ei haittaa öljyinen tunne iholla. Pyrin laittamaan hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, ettei kaikki oo tyynyliinalla.
   Rakastan öljyjä ja myös seerumeita. Odotan niin malttamattomana öljypostauksia ja varsinkin Leahlani retinol öljystä sun kokemuksia.

   Ohessa vielä linkki Liinun organic Karoliinan metodiin 👍

   https://m.facebook.com/100063954613203/videos/jos-öljyn-levittäminen-painelemalla-tuntuu-turhauttavan-hitaalta-voit-adoptoida-/822076224826275/

   Vastaa

   0
  3. Mua ei haittaa öljyinen tunne iholla. Pyrin laittamaan hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, ettei kaikki oo tyynyliinalla.

   🙂👍👍

   (Vaikka olen päässyt eroon kuvitelmasta että öljyt tukkivat ihoa, en edelleenkään itse pidä öljyisyyden tunteesta. Haluan, että mun iholla kaikki öljy imeytyy sanotaan nyt 10 minuutin sisällä ☺️ Siksi en tykkää edes illalla laittaa enempää kuin sen tutun ja nopeasti imeytyvän määrän. Uskon, ettei isompi määrä yöksi olisi varmaan millään lailla paha mutta kun en vain kestä rasvaisuuden tunnetta 😀😅)

   Tuo Liinun Facebook-linkki ei muuten avaudu mun kännykässä. Mitään ei tapahdu kun napautan sitä. Täytyy kokeilla kun olen läppärin äärellä.

   Vastaa

   0
 11. Kiitos jälleen asiantuntevasta postauksesta! Mikä on sun näkemys öljyjen käytöstä iholle, jolla on seborrooinen ekseema ja runsas talineritys? Olen saanut aiheeseen liittyen hyvin ristiriitaista tietoa jopa ammattilaisilta. Jotkut sanovat, että kaikkien käytettyjen tuotteiden pitäisi olla öljyttömiä, jotta öljyt eivät vahingossakaan ruoki Malassezia-hiivaa, ja sitten toiset sanovat, että esim. skvalaani ja jojoba sopivat, niin en tiedä mitä uskoa. 😅🤔

  Vastaa

  0
  1. Hei Lempi,

   En uskalla ottaa tähän kantaa, en valitettavasti ole lainkaan perehtynyt seborrooiseen ekseemaan ja sen hoitoon. 😔 Koulutukseni ja ammattiosaamiseni liittyy ainesosiin, kosmetiikan kemiaan ja markkinointiin enkä ole perehtynyt (ainakaan vielä tähän mennessä) ihosairauksien hoitoon. Toivottavasti vielä jonain päivänä saan tilaisuuden perehtyä syvemmin myös ekseeman kaltaisten ihotilojen hoitoon kosmetiikan keinoin.

   Vastaa

   0
  2. Ihanaa, kun jaksat aina vastata. 🙏🥰 Ja sinä jos kuka olisit mainio ihotautien ammattilainen myös, joten toivottavasti se on mahdollista tulevaisuudessa! 👍 Ihosairaudet on kyllä kinkkisiä juttuja. Mulla on useista epäpuhtaalle iholle tarkoitetuista niin luonnollisista kuin synteettisistäkin öljyistä sellainen käytännön kokemus, että ne kyllä imeytyvät, mutta suunnilleen tunti levityksen jälkeen iho alkaa kiillellä ja nenänpieliin tulee varmasti monelle tali-ihottumaiselle tuttu härskiintyneen talin haju. Oireet loppuvat, jos öljyn käytön lopettaa, joten olen päätellyt, että syy on öljyssä eikä muissa käyttämissäni tuotteissa, ja siksi olen joutunut olemaan skeptinen/varovainen öljyjen kanssa. Se kyllä harmittaa, koska öljyjen ihotuntuma miellyttää mua tosi paljon. Mulla on ollut seborrooinen ekseema varhaisnuoruudesta asti, mutta nuorempana iho tuntui sietävän monenlaisia tuotteita, ja nyt neljääkymppiä lähestyessä ihoni on jostain syystä ryhtynyt todella valikoivaksi...

   Vastaa

   0
  3. Kiitos Lempi ☺️

   Ihosairaudet on tosiaan oma todella spesifi alueensa, ja vaikka joitain juttuja ihosairaudenkin hoidossa voi soveltaa perustuen ihonhoidon "perussääntöihin", sairaus on aina sairaus ja muuta kuin ihotyyppi. Silloin kun asiakkaan iholla on jokin sairaudeksi luokiteltava tila, kauneudenhoitoalalla yleisesti ohjeistetaan asiakasta kääntymään ihotautilääkärin puoleen, sillä kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja ei lopulta voi ohjeistaa sairauden hoidossa, tai ainakin heidän tulisi aina muistaa mainita, että lääkärin konsultaatio olisi tarpeen. Se on eettinen kysymys, ja itse ehkä olen vähän turhankin tarkka tässä. Kosmetiikkahan ei saisi hoitaa sairautta, mutta kosmetiikalla voi lievittää ihosairauden oireita.

   Toki moni kosmetologi tai muuten alan ammattilainen silti antaa neuvoja esimerkiksi ekseeman tai ruusufinnin hoitoon, jos on ihosairauksien hoitoon jotain kautta perehtynyt - esimerkiksi oman kokemuksen kautta. (Ja tällaista kokemusta pidän oikein pätevänä.) Itse kun en ole vielä perehtynyt, niin en uskalla tarjota "päteviä" neuvoja.

   Itse asiassa omallakin ihollani on alkanut ilmetä ekseeman oireita ja olen itse asiassa kirjoittamasta aiheesta blogiin seuraavaksi :) Juuri siksi, että ihottumat ovat minulle vieraita, ja kaipaan vertaistukea asiaan. Totta kai voin myös mennä lääkärille, mutta koska oireeni ovat toistaiseksi pienellä alueella ja hallittavissa, en ole kokenut tarpeelliseksi maksaa erikoislääkärin konsultaatiosta. Ihottumat kuitenkin kiinnostuvat minua jo puhtaasti ammatillisesti, joten haluan kirjoittaa aiheesta kuullakseni muiden kokemuksia.

   Kuka tietää, vaikka minäkin siis oman ihoni kautta olen jokusen vuoden kuluttua tässä pätevämpi antamaan neuvoja, jos oma ihottumani jää pysyväksi ja vaatii järeämpiäkin hoitokeinoja.

   Vastaa

   0
  4. Tähän kysymykseen saisit varmaan asiantuntevan vastauksen twitsbe:ltä.
   Apeironin jojoba-teepuuöljyä kyllä mainostavat tuotteeksi,joka sopii monenlaiselle ongelmaiholle.

   Vastaa

   0
 12. Kiitos vinkeistä!
  Ainakin minä olen laittanut kasvoöljyä aina kuivalle iholle. Joten nyt opin taas uutta.
  Aina kuorin ihon, ennen kasvoöljyn laittamista eli ei ole päivittäisessä käytössä.
  Sitä olen miettinyt, että laitetaanko kasvoöljyn päälle vielä kosteusvoidetta? Jotenkin joskus tuntuu iho jäävän öljyn jälkeen kuivaksi?

  Vastaa

  0
  1. Jotenkin joskus tuntuu iho jäävän öljyn jälkeen kuivaksi?

   Tämä johtuu suurella todennäköisyydellä nimenomaan siitä, että olet levittänyt öljyn kuivalle iholle. Öljy ei itsessään kosteuta, sillä se ei sisällä kosteutta. Öljyn vaikutus on pehmentävä ja kosteutta lukitseva - mutta alla tulee olla kosteutta, jonka öljy lukitsee.

   Kokeile ihmeessä ottaa rutiiniin kosteuttava kasvovesi ja/tai seerumi öljyn alle, ja uskon, että huomaat eron. Kosteuttava tuote öljyn alla tuo ehdottomasti kosteuttavamman tuloksen, kuin voide öljyn päällä.

   Vastaa

   0
  2. Oli ihan pakko tulla kiittämään sinua!
   Otin neuvoistasi vaarin - kasvoveden jäljiltä jätin ihon kosteaksi ja siihen päälle sitten öljy tai seerumi.
   Tämän imeydyttyä kasvovoidetta.
   Ei mennyt montaa päivää, kun pintakuiva iho on aivan erilainen! Ei enää niin pahaa punoitustakaan.
   Lisäksi olen oppinut voidetta kerrostamaan, kun tuntuu yksi kerros imeytyvän nopeasti.

   Eli suuri kiitos sinulle! :) <3

   Vastaa

   0
 13. Ruusunmarjaöljyihin liittyen - oletko kokeillut korealaisen Aromaticsin (?) ruusunmarjaöljyä? En ole niin perehtynyt korealaiseen kosmetiikkaan, joten en mene takuuseen brändin nimestä. Ostin tuotteen Kampista korealaisen kosmetiikan myymälästä ja se on paras kokemani 100% ruusunmarjaöljy. Tuote on muita kokeilemaniani ruusunmarjaöljyjä voimakkaamman väristä ja jopa värjää kevyesti ihon. Tykkään tästä ihoa tasottavasta efektistä. Olisi mielenkiintoista kuulla arviosi tuotteesta ja ymmärtää tarkemmin, mistä tuotteen superintensiivinen väri johtuu.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Joa! En ole kokeillut Aromatican öljyä.

   Osaan kuitenkin kertoa väristä :) Kaikissa kasveissa ravintoarvoihin, väriin ja tuoksuun liittyvät ominaisuudet vaihtelevat riippuen maantieteellisestä sijainnista, maaperästä ja kunkin satokauden olosuhteista (kuinka paljon valoa, kosteutta jne). Esimerkiksi porkkanat ja tomaatit ovat välillä intensiivisen väiosiä, välillä kalpeita, riippuen minkä maan ja satokauden satoa ne ovat. Sama juttu koskee kosmetiikan kasviraaka-aineita. Lähes kaikissa kasviöljyissä on jokin väri, ja värin intensiivisyys vaihtelee suuresti. Myös öljyn prosessointi voi vaikuttaa väriin.

   Aromatican ruusunmarjaöljyssä käytetään marjaa, joka tuo noin intensiivisen värin :) En tiedä, voisiko jokin valmistaja olla niin karu, että lisäisi öljyyn jonkin väriaineen jotta se näyttäisi vielä intensiivisemmältä, mutta en usko, että siitä on kyse. Aromatican sivulla ei ollut tuotteen inciä, joten en pystynyt sen kautta lisäanalyysiin.

   Vastaa

   0
 14. Hei ihana Sanni! Kiitos jälleen vinkeistä. Otin nämä heti käyttöön, koska mulla oli itselläni myös melko epäilevät asenteet öljyjä kohtaan. Kaapista kuitenkin löytyi Mossan Vitamin cocktail, joka osoittautui neuvojesi jälkeen oikein mainioksi kasvoilla. Olin aiemmin selkeästi pistänyt ihan liikaa öljyä, koska olo oli usein sen jälkeen kuin pekonilla. ^^

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (59)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)