02.05.2018

Kreikan satamaopas: Pireus - näin löydät oikeaan laivaan

Tässä tulee tietopaketti Kreikan saarihyppelijöille: selviytymisopas Pireuksen satamaan.

Opas vastaa kysymyksiin:

Kuinka pääsen Pireukseen?

Kuinka löydän oikealle portille ja oikeaan laivaan?

Mistä ostan laivaliput?

Pireuksen satama on valtava ja kaoottinen paikka, ja ensikertalaisella voi mennä sormi suuhun satojen laivojen ja 3 kilometrin pituiselle alueelle levittäytyvien lähtöporttien keskellä. Toivon, että oppaasta on apua ja hyötyä Sinulle, joka olet miettinyt omatoimista saarihyppelyä Kreikan upeassa saaristossa :)

Miten päästä Pireukseen:
Ateenasta – metrolinja numero 1, vihreä.

Vaikka kuuluukin Ateenan metroverkostoon, linja numero 1 ei ole varsinaisesti metro vaan maan päällä kulkeva juna (entinen Athens-Pireus Railway Company, ISAP). Se liitettiin osaksi metrojärjestelmää vuonna 2011, mutta julkisen liikenteen kartoissa siihen viitataan edelleen ilmaisulla ISAP, Electronic Railway. Älä siis ihmettele kun et löydä Pireuksesta "metroon" opastavia kylttejä.

Turistin kannalta keskeisimmät asemat joilta hypätä vihreän linjan kyytiin ovat Omonia, Monastiraki ja Thissio. Monastirakista matka pireukseen kestää noin 25 minuuttia. Lippu maksaa (vuonna 2018) 1,40€.

Ateenan lentokentältä

BUSSI. Bussi numero X96 liikennöi Eleftherios Venizeloksen kentältä Pireukseen. Matka-aika on noin 60-90 minuuttia liikenteestä riippuen. Lipun hinta 6€ (tieto vuodelta 2023). Lisätietoa täällä.

JUNA. Proastiakos-junalla (Athens Suburban Railway) matka lentokentältä Pireuksen satamaan kestää tunnin. Lipun hinta  9€ (tieto vuodelta 2023). Lisätietoa täällä ja linkki aikatauluihin täällä (skrollaa sivun loppuun, josta löydät PDF-tiedostoina viimeisimmät aikataulut).

SAAPUMINEN PIREUKSEEN

Ateenassa lähes kaikki paikkojen, katujen ja julkisen liikenteen pysäkkien nimet on kirjoitettu myös latinalaisin aakkosin, mutta kreikaksi ’Pireus’ voi näyttää tältä. Moderni kirjoitusasu on 'Peiraias', vanha ’Peiraieys’.

(Huom: laivalippujen online-hakukoneissa Pireus on englanninkielisessä asussaan 'Piraeus')

Pireuksen juna (metro)aseman pääovet

Kun astuu ulos metro/juna-asemalta Pireuksessa, saattaa hämmentyä kun ulkopuolella ei näykään satamaa, merta tai laivoja.

Edessä on vähintään sekava näky. Pireuksen metroaseman välitön ympäristö on ollut viime vuodet remontissa ja ruma vihreä aita peittää näkymän satamaan ja lähtöporteille. Metron ja sataman välissä kulkee vilkas autotie, jonka yli menee kulkusilta, mutta remontin takia siltakin on ollut kiinni pitkään. Sillalle menevät liukuportaat näkyvät kuvassa vasemmalla.

Edit 2023. Kirjoitus on vuodelta 2023, tilanne on sen jälkeen muuttunut.

Käänny kulkusillan jälkeen oikealle kun lähdet metrolta, ja pääset pian laivojen lähtöporteille.
[vimeo 267536644 w=640 h=564]

Kuvasin aiheesta ”For Dummies” –videon niin ei ainakaan jää epäselvyyksiä. ^_^

Pireuksen satamakartta. Kuvan saa klikattua isommaksi.

Pireuksen satama on itäisen Välimeren suurin. Siellä on 12 porttia, E1- E12. Kukin palvelee tiettyä saaristoaluetta ja/tai laivayhtiötä/yhtiöitä.

Portit ja kohteet Piraeus Port Authorityn mukaan, tosin tämä taulukko ei vaikuta olevan ihan ajan tasalla sillä esimerkiksi Rethymnoniin ei pääse (ainakaan tällä hetkellä, vuosi 2018) Pireuksesta ollenkaan. Pääosin tiedot ovat kuitenkin oikein.

Klassisille reiteille eli suosituimmille saarille suuntaavan saarihyppelijän kannalta tärkeimpiä ovat portit E6 ja E7 sekä E8 ja E9.

KYKLADIT

Kykladien lautat lähtevät porteilta E6, E7 ja E9.

Näistä erityisesti Blue Star Ferries -yhtiön käyttämät E6 ja E7 tulevat monelle saarihyppelijälle tutuksi, yhtiö on Kreikan laivaliikenteen suurimpia ja suosituimpia. Blue Star -laivat kulkevat Kykladien ns. ydinreittiä yhdistäen saaret kuten Paroksen, Naxoksen, Ioksen, Santorinin, pikku-Kykladit, Amorgoksen ja Astypalean. Toinen pääreitti kulkee Syroksen kautta Tinokselle ja Mykonokselle. Blue Starin laivoilla pääsee myös Koillis-Egean saarille ja Kreetalle (mutta eri porteilta kuin Kykladeille).

Blue Starin reitit ja aikataulut löydät täältä.

Portit E6 ja E7 sijaitsevat kätevästi lähimpänä metroa. Portit ovat edessäsi muutaman minuutin kävelyn jälkeen kun olet kääntynyt metron pääovien vieressä olevien liukuportaiden (nyt remonttialuetta) jälkeen oikealle, kävellyt noin 30 metriä kahviloiden ja leipomoden ohi ( - ja ohitat ruman vihreän aidan) ja ylität suojatien. Ylempänä liittämäni video näyttää sisäänmenon juuri näille porteille.

Porteille on Pireuksessa selkeät opasteet ja kukin portti on merkitty näkyvästi sisäänmenonsa kohdalle.

Juuri porttien E6 ja E7 sisäänmenon kohdalla ne kuitenkin puuttuvat (tilanne ainakin nyt vuonna 2018). Portit on onneksi helppo tunnistaa metron viereisen sijaintinsa ja suurten Blue Star -laivojen perusteella.

Portilta E9 liikennöivät laivayhtiöt kuten Zante Ferries (hitaat autolautat) ja Sea Jets (nopeita katamaraaneja).

Porteilta E9 lähtevät reitit suuntautuvat suurten ja keskeisten saarten lisäksi myös läntisillle Kykladeille, kuten Kythnokselle, Serifokselle, Sifnokselle, Milokselle ja Folegandrokselle. Tsekkaa esimerkiksi Sea Jetsin kohteet täältä.

Kreikassa laivoihin mennään aina suoraan laiturilta, laivan peräosasta. Isoihin laivoihin pääsee sisään usein jo tuntia ennen lähtöä.

Blue Star Delos -laivan viihtyisää matkustamoa

Jos matkustat Economy-luokassa eli kansipaikalla (kuten useimmat varmasti matkustavat, ellet ole menossa yölaivaan ja halua ottaa hyttiä), kannattaa mennä laivaan mahdollisimman aikaisin niin saat varattua istuinpaikan. Esimerkiksi Blue Star Ferries –laivoissa myös kahvilan ja ravintolan pöydät ja istuimet ovat ”Economy-paikkoja”, ja niille voi linnoittautua koko matkan ajaksi.

ARGO-SARONIA
Toinen saarihyppelijän kannalta tärkeä portti on E8, jolta lähtevät Argo-Saronian eli Ateenaa lähimpänä olevan saariryhmän laivat. Porttisi on tämä, kun olet suuntaamassa Hydralle, Porokselle, Eginalle tai Spetsesille. E8-”portti” on laaja, ja kattaa pitkän pätkän satamaa. Argo-Saronialle liikennöi kaikkein laajin ja tihein laivaverkosto, joten tila on tarpeen.

E8-portti on metrolta tullessa E7:sta vasemmalle, Plateia Karaskaki -aukion toisella puolella.

E8 -portin alueen maamerkki on tuo korkea tumma rakennus, sitä voi käyttää suunnistuksen apuna :)

Metrolta päin tullessa ensimmäisinä ovat isommat, hitaat laivat ja niiden jälkeen kauempana, melkein portilla E9, ovat pienet ja nopeat Flying Cat –katamaraanit ja Flying Dolphin –kantosiipialukset.

Argo-Saronialle liikennöivät laivayhtiöt Hellenic Seawaysia ja Aegean Flying Dolphinia lukuun ottamatta toimivat yhteisnimen Saronic Ferries alla.

KREETA

Kreetalle liikennöivät laivat lähtevät melkein kaikkein etäimpää metrolta, porteilta E2 ja E3. Sinne on metrolta matkaa runsas kilometri.

Kreetalle liikennöivät laivayhtiöt kuten ANEK, Minoan Lines ja Blue Star Ferries. Pireuksesta pääsee kahteen Kreetan satamaan: Haniaan ja Iraklioon. Muut Kreetan satamat kuten Rethymnon ja Sitia linkittyvät muille saarille.

Pireuksen satamassa kulkee myös ilmainen shuttle-bussi eri porttien välillä.

Tunnistat sen siitä että se kulkee satama/porttialuetta reunustavan aidan sisäpuolella. Pysäkit on merkitty selkeästi.

LIPPUJEN OSTO

Lippuja ei yleensäkään tarvitse ostaa monia päiviä aikaisemmin, ellei ole:

 • Matkustamassa heinä-elokuussa suosituimmille saarille nopeilla ja pienemmillä aluksilla, joilla on huomattavasti pienempi matkustajakapasiteetti kuin autolautoilla
 • Matkustamassa Argo-Saronian saarille viikonloppuna huhti-lokakuussa tai pääsiäisen aikaan (Saronian saaret täyttyvät ateenlaisista viikonloppuisin, etenkin Egina)
 • Tai haluat varata hytin. Etenkin edullisimmat hyttiluokat (esim. naispaikka) myyvät usein loppuun keskisesongillakin (kevät ja syksy).

NETISTÄ

Lippuja voi ostaa netin kautta etukäteen, esimerkiksi greekferries.gr tai danae.gr- aikataulusivustojen kautta (kattavat melkein kaikki laivayhtiöt) tai laivayhtiöiden omilta sivuilta. Netistä ostettuun lippuun tulee usein jonkinlainen lisämaksu.

Pireuksen satamakadulla laivalipputoimistot tungeksivat vieri vieressä.

PAIKAN PÄÄLTÄ

Lukemattomat matkatoimistot ja laivalippumyymälät niin Ateenassa kuin Pireuksessa myyvät lippuja lähes kaikkien laivayhtiöiden laivoihin. Kokemukseni mukaan yli 80% toimistoista on tällaisia. Voit siis marssia melkein mihin tahansa puljuun jonka ovella näet ilmoituksen laivalipuista. Isoimpien laivayhtiöiden kuten Blue Star Ferriesin, Fast Ferriesin (ovat samaa yhtiötä), Hellenic Seawaysin, Sea Jetsien ja ANEKin lippuja myydään kaikissa yleismatkatoimistoissa.

Joitain poikkeuksia on, kuten Aegean Flying Dolphins ja Saronic Ferries, joiden liput täytyy ostaa niiden omista toimistoista. Saarilla voi myös olla omia pienempiä paikallisia laivoja (kuten Eginan ja Agistrin välillä Agistri Express tai Rodoksen ja Symin väliä liikennöivä ANES), jonka liput voi ostaa vain kyseisiltä saarilta eivätkä niiden aikataulutkaan aina näy virallisilla aikataulusivuilla.

Parhaimmat työkalusi aikataulujen hakuun ja selailuun ovat nämä sivut:
Openseas.gr
Gtp.gr
Openseas on käsittääkseni se virallisin ja päivitetyin ja siitä on myös ammattilaisversio jota kreikkalaiset matkatoimistot käyttävät varausten tekemiseen.

Huom: vaihda Openseas-hakukoneen käyttökieli englanniksi oikean yläkulman kielivalikosta, muuten oletusasetus on kreikka ja valikot kyrillisillä aakkosilla.

Jos lipun hankinta jää aivan viime tippaan niin sekään ei ole ongelma, lipun voi hankkia vielä vaikka 5 minuuttia ennen lähtöä laiturin pikkukioskeista - jos vain tilaa on.

Laivasta lippua ei voi ostaa, paikallisten pikkulaivojen poikkeukset poislukien.

Lipun merkinnöistä:

Tarkista lipustasi aina, että siinä on oikea lähtöpäivämäärä. Minulle on pariinkin otteeseen sattunut, että lippu on vahingossa myyty väärälle päivämäärälle.

Toinen tärkeä tieto on lähtöportti, joka on lipun oikeassa yläkulmassa.

Kreikan suurimpien laivayhtiöiden autolauttoja

LAIVATYYPEISTÄ
Saarille liikennöi pääsääntöisesti kolmentyyppisiä aluksia; isoja autolauttoja, nopeita katamaraaneja (joista isommat ottavat myös autoja) sekä kaikkein nopeimpia ja pienimpiä kantosiipialuksia (ns. Flying Dolphins).

Autolautat ovat hitaita ja halvimpia. Edullisuuden lisäksi etuihin kuuluu mukavampi matkustusympäristö ja mahdollisuus käydä ulkokannella ihailemassa maisemia, sekä tasaisempi meno tuulisella säällä – erityisen hyvä juttu jos voit helposti pahoin.

Blue Star Ferriesin isot autolautat muistuttavat kenties eniten meidän ”Ruotsin lauttoja”. Ilman tax free -kauppoja, tietenkin. Blue Star –laivat ovat moderneja ja erittäin mukavia matkustaa. Itse matkustan aina niillä jos mahdollista. Hytitkin ovat oikein siistejä ja uusimmilla Blue Star -laivoilla paljon tasokkaampia kuin meidän Viikkareilla ja Siljoilla.

Hellenic Seawaysin ja Aegean Flying Dolphin -yhtiöiden kantosiipialukset portilla E9

Katamaraaneilla ja ”lentävillä delfiineillä” matka taittuu noin kolmanneksen nopeammin, mutta ne ovat jopa puolet kalliimpia kuin isot lautat. Miinuksia on tylsä ja ahdas matkustamo (matkustajien on istuttava numeroiduilla istuimillaan) eikä mahdollisuutta päästä ulkokannelle. Epävakaalla säällä nämä alukset heittelehtivät aika tavalla joten helposti pahonvoivien kannattaa harkita tällaisen kulkupelin mielekkyyttä etenkin jos tiedossa on tuulinen sää.

Oikein tuulisella säällä katamaraanit ja delfiinit eivät kulje, mutta isommat kulkevat.

Matka-aikaesimerkkejä:

Pireuksesta Santorinille: autolautta nopeimmillaan 7,5 tuntia, katamaraani nopeimmillaan 4 tuntia.

Pireuksesta Naxokselle: autolautta 5 h 20 min, katamaraani 3,5 tuntia.

Pireuksesta Kreetalle: autolautta 9 tuntia (ei katamaraaneja)

Pireuksesta Eginalle: autolautta 75 minuuttia, kantosiipialus 40 minuuttia.

MITÄ JOS SÄÄ TAI LAKKO ESTÄÄ LAIVANI KULUN?

Laivayhtiö korvaa sinulle lipun hinnan tai saat lipun seuraavaan kulkevaan laivaan.

MATKATAVARAT LAIVALLA

Laukun voi halutessaan jättä autokannelle säilytykseen tai ottaa mukaan matkustamoon.

(Itse en koskaan uskalla jättää laukkua silmistäni, vaikka Kreikka onkin verrattain turvallinen maa.)

.

VIELÄ MUUTAMA VINKKI:

Plateia Karaiskakis -aukio on yksi Pireuksen pienistä bussiasemista. Myös lentokenttäbussi X96 pysähtyy täällä. Aukio sijaitsee porttien E7 ja E8 välissä.

Aukion matkatoimistot tarjoavat lipunmyynnin ohella myös matkatavaran säilytyspalveluja. Jos et löydä X96:n pysäkkiä, lipputoimistojen henkilökunta auttaa :)

Pireuksen metro / Electronic Railway -rakennus porteilta päin nähtynä. Opastekylttejä metroon ei ole, ja jos saavut Pireukseen ensi kertaa saarilta päin eikä paikka ole tuttu, etsi katseellasi tämä keltainen rakennus. Sen tunnistaa myös tuosta nyt remontissa olevasta ylikulkusillasta.

Sitten ei muuta kuin saarihyppelyä suunnittelemaan :)
Kreikan saarihyppelyn satamaoppaiden kakkososassa kerron kuinka pääset muihin Attikan alueen satamiin joita ovat Rafina, Lavrio, Volos ja Agios Konstantinos.
Esimerkiksi Sporadeille (Skiathos, Skopelos, Alonnisos ja Skyros) ei pääse Pireuksesta vaan on mentävä Voloksen, Agios Konstantinoksen tai Evian satamiin.

Kakkososassa kerron myös miten päästä Ateenasta Joonian saarille.

Kreikan iloa :)

Aiemmat oppaani:

Opas Kreikan saarihyppelyyn (yleistietoa sesongeista, laivoista ja majoituksesta)

Suuri Kreikka-hakemisto (kaikki juttuni Kreikan saarista)

[vimeo 267374643 w=640 h=564]

29 comments on “Kreikan satamaopas: Pireus - näin löydät oikeaan laivaan”

 1. Todella hyvä opas, kiitos tästä🙂. Tämä tulee ehd käyttöömme. Pireus kieltämättä tuottaa muutaman "muuttuvan tekijän" mahiksen aina saarille lähdettäessä😉 Muutamalle reissulle onkin lähdetty Rafinasta.

  Vastaa

  0
 2. Kerrassaan erinomainen, selkeä ja havainnollinen opas. Kiitos Sanni 👍😊

  Vastaa

  0
 3. Hei tuli mieleen vielä Kreikan saarista se, että miten kuljet itse saarilla? Olet tainnut mainita jotain esim. busseista mutta offseasonina niitä ei välttämättä kulje nimim. kokemusta on :). Et taida ilmeisesti vuokrata autoakaan saaren/saarten kiertelyyn?

  Vastaa

  0
  1. Joillain saarilla (kuten Tinoksella, Naxoksella ja Paroksella) kulkee bussilinjoja off-seasonillakin, mutta silloin kuin busseja ei kulje, jätän kohdesaaren muut kylät vierailematta tai tutustun saareen ystävällisten paikallisten avustuksella :) Hyvin usein järjestyy niin, että esimerkiksi vuokrahuoneen omistajat tarjoutuvat näyttämään minulle saarta. Nisyroksella puolestaan tein niin, koska aivan ehdottomasti halusin nähdä kraaterit ja niitä ympäröivät kylät, että marssin paikalliseen matkatoimistoon ja sovin yksityiskiertoajelulle hinnan. Low-seasonilla yksityisajelukin irtoaa halvalla :) Maksoin tuosta koko päivän kierroksesta 25 euroa.

   Vastaa

   0
 4. Ei voisi täydellisempaan aikaan tulla tämä opas! Olemme nimittäin juuri Ateenassa ja huomenna lähdössä Hydralle. Eipä tarvitse enää jännittää että osaammeko huomenna laivalle kun on näin loistavat ohjeet matkassa. Kiitos tuhannesti, Sanni! :)

  Vastaa

  0
 5. Kiitos! Kesällä tarkoitus mennä Ateenasta Kreetalle laivalla, joten tulee tarpeeseen.:)

  Vastaa

  0
 6. Kiitos että olit nähnyt vaivaa - ja tekemällä kaiken tämän ! Dummies oli myös hyvä ja siten näki jo enne matkaa että mitä on odotettavissa ! Sinulla on HYVÄÄ TAHTOA ja ajattelet MUITAKIN IHMISIÄ - kuin vain itseäsi ! Kaikissa asioissa - AINA JOKU ON ENSIMMÄINEN !

  Vastaa

  0
  1. <3

   Näitä on vilpittömästi kiva tehdä :) <3 Kun miettii millaista apua ja millaisia vinkkejä olisi kaivannut silloin kun itse aloitteli Kreikan saarilla reissailua, niin on ilo pystyä tarjoamaan niitä nyt muille :)

   Vastaa

   0
 7. Kiitos hienosta ohjeistuksesta! Toukokuun puolessavälissä suuntaamme mieheni kanssa Porokselle :)

  Vastaa

  0
 8. Sanni sinun matkakertomukset todellakin käy jo matkaoppaista. Hienoa! Pireuksen sekasortoa katsoessa olen iloinen, että jätettiin se vielä väliin kun lapset on mukana :) Lentokentältä auto alle, Meteoraan ja peloponnesokselle seikkailemaan. 7 vuotta sitten viimeksi käynyt Kreikassa, monta Italian kesää välissä. Ihanaa päästä taas Kreikkaan. 3viikon päästä siellä jo ollaan lämmössä. Oikein hyvää kesäodotusta sinulle, terkut Kuopiosta :)

  Vastaa

  0
  1. Teidän matka kuulostaa mahtavalta, voi että kun itsekin joskus pääsisi Meteoraan...! Sitä vielä odotellessa :)

   Vastaa

   0
 9. https://photos.app.goo.gl/VHpg1uNGasEHERGn9
  Tässä vielä kuvia rautatieasemasta. Suburban railway. Junalla pääsee täältä tunnissa lentokentälle kerran tunnissa esim. nyt toukokuun alussa mennessäni.. Asema sijaitsee E8-portilta katsottuna metrorakennuksen takana. Jumbon mainostekstit ovat hyvä maamerkki.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos tästä, lisään juttuun tiedon junasta :) Toisaalta - kun bussit lentokentältä kulkevat puolen tunnin välein ja juna vain tunnin välein, ja maksaa enemmän, jäin miettimään millä perusteella joku valitsisi mieluummin junan..? Tietysti, juna kulkee ruuhka-aikaan bussia nopeammin, se on tietysti etu :)

   Vastaa

   0
 10. Tosi hyvä opas. Kyl mää tänki avulla onnistun eksymään. Ja kun eksyn ei oo kyllä ohjeista kiinni.

  Vastaa

  0
 11. Hei, hölmö kysymys - osaatko sanoa, saako lippuja sähköisesti vai pitääkö liput noutaa aina satamasta, vaikka ne ostaisikin netistä ennakkoon?

  Vastaa

  0
  1. Hei K,

   Tähän en valitettavasti osaa vastata koska en ole koskaan itse ostanut lippuja etukäteen. Tein monta vuotta sitten testitilauksen yhden yhtiön sivuilla, taisi olla Blue Star Ferries, ja tuolloin sähköinen lippu ei ollut mahdollinen vaan piti valita joko (kalliin) kotiin toimituksen tai satamasta noutamisen välillä. Tästä on kuitenkin jo aikaa ja kuvittelisin että laivayhtiöt seuraavat nykyaikaa ja useampi tarjoaa jo sähköisen lipun mahdollisuuden. Kannattaa kokeilla ja katsoa mitä lippuvaraussivu sanoo toimitusvaihtoehdoista. Minusta on ihan kummallista ettei matkalippua saisi sähköpostiin tulostettavaksi, mutta toisaalta Kreikassa toimitaan monessa asiasa vielä vanhanaikaisesti. Hyvänä esimerkkinä bussiliput joiden varaaminen tai edes aikataulujen selvittäminen internetissä on tehty niin vaikeaksi että ei ihme ettei busseissa paljon ulkomaisia turisteja näy.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos! Ihanaa, että jaksat vastailla kommentteihin. Muutamaa sivustoa tutkinkin jo, mutta ne eivät tarjonneet elektronisia lippuja. Luulin, että tämä turisti on eksynyt vain väärille sivuille (tai ymmärtänyt väärin), sillä pakkohan vuonna 2018 on liput sähköisesti saatava! Kai se on uskottava, etteivät e-liput ole vielä itsestäänselvyys. :)

   Vastaa

   0
  3. sillä pakkohan vuonna 2018 on liput sähköisesti saatava!

   Sanos muuta.... paitsi Kreikassa :p

   Jäämme odottamaan koska sielläkin liitytään näissä asioissa 2000-luvulle :) Onneksi maassa on niin paljon ihanaa että se kumoaa tällaiset pienet ärsytykset ^_^

   Vastaa

   0
 12. Aivan mahtavan hyvä ja kattava opastus. Kiitos paljon avusta! Näillä vinkein matkamme Porokselle sujui mutkitta. Iso ilo!

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)