08.04.2024

Aurinkovoidesuositukset 2024

Tässä olisivat mun tämän hetken aurinkovoidesuositukset. ☀️ Postaus on jatkoa eilen julkaistulle Mitä sinun tulee tietää aurinkovoiteista -infopostaukselle.

Tämän postauksen suositukseni pohjaavat laajan UV-suojateknologiaa koskevan asiantuntijatiedon ohella sensorisiin ominaisuuksiin sekä henkilökohtaisiin kokemuksiini. Vaikka taustalla on runsaasti asiantuntijatietoa, korostan, että nämä ovat omia näkemyksiäni siitä, mitkä aurinkovoiteet ovat parhaita ihon sekä ympäristön kannalta.

On olemassa lukuisia muitakin oikein hyviä aurinkovoiteita, mutta tähän postaukseen valitsin ne, joiden kohdalla tieto UV-suodattimien laadusta on riittävällä tavalla saatavilla.

FYSIKAALISET AURINKOVOIDESUOSITUKSET

(Huom: myös synteettisessä kosmetiikassa voidaan käyttää fysikaalisia filttereitä. Omat suosikkini ovat kuitenkin luonnonkosmetiikkaa.)

ALGA MARIS -AURINKOVOITEET

Alga Maris on mielestäni kaikkein paras luonnonkosmetiikan aurinkovoidesarja, koska tuotteet ovat niin ihotuntumaltaan, koostumukseltaan kuin ympäristötiedostavuudeltaan parhaita.

Yritys on luonnonkosmetiikan kentällä ainoa, joka avoimesti tuo viestinnässään esiin käyttämiensä mineraalien laadun: mineraalipartikkelit ovat ei-nanokoisia sekä päällystettyjä (kapseloituja). Tuotevalikoima on erittäin laaja kattaen kasvot ja vartalon ja vaihtoehtoja on sävyllisinä sekä sävytettyinä, tuoksuvina sekä hajusteettomina (SPF 50 -tason voiteet ovat hajusteettomia).

Lisäksi tuotteissa käytetään punalevää, joka kuuluu auringon haittavaikutuksilta suojautumisen kannalta parhaisiin mahdollisiin antioksidanttisiin ainesosiin. Punalevän sisältämät yhdisteet suojaavat ihoa auringon aiheuttamilta soluvaurioilta sekä absorboivat UV-säteilyä.

Alga Mariksen tuotteet saavat parhaat pisteet myös filtterin koostumuksesta: tuotteiden ensisijainen UV-suoja tulee sinkkioksidista, joka antaa titaanidioksidia laajemman suojan. Sinkkioksidi on itse asiassa maailman ensimmäinen broad spectrum -UV-suoja, joka kattaa koko UVB- ja UVA-spektrin.

DHYVANA-AURINKOVOITEET

Myös Dhyvanan tuotteissa käytetyt mineraalipartikkelit ovat kapseloituja sekä ei-nanokokoisia. Valikoimassa on ainoastaan kasvoaurinkovoiteita, sävytettyinä sekä sävyttöminä. Tuotteissa on mieto, raikas tuoksu.

Tuotteiden ihotuntuma on fantastinen ja voiteissa käytetään veden sijaan aloe vera -pohjaa sekä paljon hoitavia ainesosia.

Dhyvanan sävytetyt aurinkovoiteet ovat kuin Alga Mariksen ja Patykan jälkeläisiä. ☺️ Dhyvana-voiteiden kevyt ja kosteuttava emulsiokoostumus muistuttaa todella paljon Patykaa, kun taas sävy linkittää ne ominaisuuksiltaan Alga Marikseen. Dhyvanan sävy Golden Beige on kuin lämpimämpi versio Alga Mariksen Beigestä.

Pähkinänkuoressa Dhyvana sävytetty vs. Alga Maris sävytetty

Dhyvanan sävytetty aurinkovoide on kosteuttavampi ja sopii paremmin kuivalle ja normaalille iholle, Alga Mariksen sävytetty voide taas on kuivakampaa ja sopii normaalille, seka- ja jopa rasvoittuvalle iholle. Dhyvanan sävytetty aurinkovoide on pigmentiltään läpikuultava ja tyypiltään BB/CC-voidemainen, Alga Mariksen sävytetty voide on peittävä ja meikkivoidemainen.

Kummallakin brändillä on saatavilla sekä SPF 30- että SPF 50 -vahvuuden sävytetty aurinkovoide. Dhyvanalla on kaksi sävyvaihtoehtoa, Alga Mariksella neljä (SPF 30) ja kolme (SPF 50).

Dhyvanan koostumus on vesivoittoinen ja raikas ja sisältää mm. merikaalin öljyä, vadelmansiemenöljyä ja hyaluronihappoa. Alga Mariksen koostumus on (esteri)öljyvoittoinen, ja sisältää periaatteessa vain yhden hoitavan aineen (punalevä), joka toisaalta on sitäkin laadukkaampi. Öljyistä huolimatta Alga Maris Tinted -voiteen ihotuntuma on "kuiva": se jättää iholle mattaisen ja jopa kevyesti puuterisen tunteen, kiitos sisältämänsä talkin ja silican, jotka imevät iholta öljyjä.

PATYKA-AURINKOVOITEET

Patykan aurinkotuotteet ovat loistavia, mutta jäävät kolmannelle sijalle, sillä niissä käytetty sinkkioksidi on ei-kapseloitua. Titaanidioksi on kapseloitu, ja kummatkin mineraalit ovat ei-nanokokoisia.

Patykan aurinkovoiteiden koostumukset ovat kevyen emulsiomaisia ja viimeisen päälle hiottuja niin ihotuntumaltaan kuin ainesosiltaan. Alga Mariksen tavoin Patykan aurinkovoiteissa hyödynnetään leväyhdisteitä: aktiiviaineena on maailman astaksantiini-pitoisin levä Haematococcus Pluvialis. Muita hoitavia aineita ovat hyaluronihappo, aloe vera, aprikoosinkiviöljy, auringonkukkaöljy ja pongamol. Pongamol on karanjaöljystä eristetty UV-säteilyltä suojaava antioksidanttinen yhdiste.

Patykan valikoimassa on kaksi kasvovoidetta ja kaksi vartalovoidetta. Kaikki ovat hajustettuja.

KEMIALLISET AURINKOVOIDESUOSITUKSET

Suosittelen tässä listauksessa ainoastaan sellaisia voiteita, joissa käytetään vain uudemman teknologian kemiallisia UV-suodattimia. Ne ovat nykytiedon valossa kaikin puolin turvallisempia kuin vanhat.

 

P20 SENSITIVE-AURINKOVOITEET

P20 Sensitive -linjan aurinkovoiteet ovat hajusteettomia ja niissä on käytetty ainoastaan uuden teknologian UV-filttereitä. Voiteita on kaksi: kasvoille ja vartalolle. Kummankin suojakerroin on SPF 50+. UVA-suojan teho PA++++ poikkeuksellisen tehokas tämän hintaluokan tuotteessa.

P20 Sensitive SPF 50 -voiteet ovat ohuita ja miellyttävän tuntuisia, hyvin levittyviä ja nopeasti imeytyviä, vedenkestäviä, allergiatestattuja ja vegaanisia. Niille on myönnetty Eco Sun Pass -ympäristösertifikaatti.

Huom: suositukseni koskee ainoastaan P20 Sensitive-voiteita, muut P20-aurinkovoiteet eivät ole ainesosiltaan ja UV-filttereiltään yhtä hyviä.

Parhaat aurinkovoiteet Änglamark

ÄNGLAMARK-AURINKOVOITEET

Ruotsalaisen Änglamarkin aurinkovoiteet ovat edullisimmat tuntemani aurinkovoiteet, joissa on pelkästään uuden sukupolven UV-filttereitä. 💎 Änglamark-aurinkovoiteet ovat hajusteettomia ja vegaanisia ja niillä on Joutsen-merkki. Nämä ovat myös ihotuntumaltaan miellyttäviä (tosin eivät yhtä ohuita kuin P20 Sensitive.) Valikoimassa on sekä kasvojen että vartalon aurinkovoiteita. SPF 50 -tason voiteissa on paras yhdistelmä UV-filttereitä.

(Harmillisesti oma Änglamark-suosikkini, SPF 30 Sun Spray, näyttää tänä vuonna jääneen pois. SPF 30 Sun Lotion on myös hyvä, mutta siitä uupuu yksi hyvä filtteri joka Spray’ssa oli.)

Parhaat aurinkovoiteet Korres

KORRES YOGHURT-AURINKOVOITEET

Korresin Yoghurt-aurinkovoiteissa on mielestäni kaikkein paras koostumus tuntemistani kemiallisista aurinkosuojista: niissä on pelkästään uusia UV-filttereitä, koostumus on hoitava ja sisältää hyviä kasviöljyjä ja -uutteita. Suosikkini on Tinted Face Sunscreen, jonka lämmin vaalean beige sävy on omalla ihollani täydellinen.

Edit. Yoghurt-aurinkovoiteet on vuonna 2024 uudelleenformuloitu, ja nyt kaikki Yoghurt-aurinkovoiteet sisältävät pelkästään uuden teknologian UV-filttereitä. (Aiemmin vain sävytetty Yoghurt-aurinkovoide oli tällainen.)

Yoghurt-linjassa on sekä kasvo- että vartaloaurinkovoiteita.

Parhaat aurinkovoiteet korealaiset

KOREALAISET AURINKOVOITEET

Näille omistan vielä oman yksityiskohtaisemman postauksen, koska näistä riittää niin paljon kirjoitettavaa. :)

Suosikkini ovat Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+, Beauty of Joseon Rice + Probiotics SPF 50+ sekä Round Labin Birch Juice Moisturizing SunscreenSPF 50+. Skin 1004:n tuote ansaitsisi palkinnon totaalisen ylipitkästä nimestä.

Nämä ovat kaikki saman korealaisen valmistajan (Kolmar) käsialaa, ja ovat itse asiassa tuunattuja versioita samasta voiteesta. Näissä on sama voidepohja, samat UV-filtterit ja sama ihotuntuma. Vaikka yhden nimi on 'aurinkoseerumi', ovat kaksi muuta aivan yhtä ohuita. Käytännön ero tulee kasviuutteista, jotka ovat voiteissa erilaiset.

🌿 Skin 1004 Madagascar Centella - sisätää centella asiatican, neidonhiuspuun, vihreän teen, sinimailasen ja sinappikaalin uutteita.

🌿 Beauty of Joseon Rice + Probiotics - sisältää riisiuutetta, vihreää teetä, fermentoitua kurpitsaa ja soijaa, kookosuutetta, merilevää ja ginseng-uutetta. (Tämä voide on aktiiviaineiltaan monipuolisin, ja kosteuttavan riisiuutteen osuus on peräti 30%.)

🌿 Round Lab Birch Juice - sisältää koivunmahlaa, vihannesportulakan, kesämarunan ja männynneulasen uutteita sekä kamomillaöljyä.

MIKSI EN VÄLTTÄMÄTTÄ SUOSITTELE SUOMALAISELLE KULUTTAJALLE ENSIMMÄISENÄ KOREALAISTA AURINKOVOIDETTA

Moni tavanomainen aurinkovoideasiakas hakee aurinkovoidetta nimenomaan tarkoitukselliseen auringossa oleskeluun, esim. rannalle, aurinkotuolissa loikoiluun tai aktiviteetteihin kuten luonnossa patikointiin, veneilyyn, urheiluun jne. Vaikka korealaiset aurinkovoiteet ovat kosmeettisessa miellyttävyydessään ylivertaisia, valtaosa niistä on kehitetty ns. toimistoympäristöön, toisin sanoen olosuhteisiin, joissa ei hikoilla ja lojuta asiakseen auringossa.

Hyvin moni korealaisista kasvoaurinkovoideista ei ole veden, hikoilun tai kosteuden kestäviä. Ne siis liukenevat pois paikaltaan ja menettävät tehoaan hyvin herkästi, jos iho hikoilee tai kastuu.

Valitse siis mieluiten länsimainen tai luonnostaan vettä hylkivä mineraaliaurinkovoide, jos olet suuntaamassa biitsille, purjehtimaan, rantalentis-turnaukseen tai koko päivän Kreikan saari -kierrokselle. ☺️

*

Suositustuotteiden saatavuus:
* mainoslinkki

⛱️ Alga Maris: * House Of Organic / * Twistbe / * Jolie / * Ruohonjuuri / Sokos / Stockman

⛱️ Dhyvana:  * Twistbe / Greendeal / * Hyvinvoinnin.fi / Ecoteekki

⛱️ Patyka: * Jolie / * House Of Organic / * Ruohonjuuri / Sokos / Stockmann

⛱️ Korres: Korres Suomen verkkokauppa / Korres Lönnrotinkatu 43, Helsinki / Sokos / Stockmann

⛱️ P20: Prisma / Sokos / K-Citymarket / monet päivittäistavarakaupat ja marketit

⛱️ Änglamark: Prisma + mahdollisesti S-Ryhmän pienemmät päivittäistavarakaupat

⛱️ Korealaiset: Yeppo

P.S. Huomasin, että Korresin Yoghurt-voiteet ovat parhaillaan -50% tarjouksessa Korresilla! 😍

79 comments on “Aurinkovoidesuositukset 2024”

 1. Oliko siis Korresilta nyt muut voiteet hyviä vai pelkästään tuo sävytetty versio kasvoille?

  Olenkin instassa jo kanssasi viestitellyt aurinkovoide aiheesta ja muistinkin nyt, että pari kesää sitten testasin vartalolle algamariksen spf50 sensitive suihkeen ja jonkun biosoliksen suihkeen. Kumpikaan ei toiminut ja etenkin algamaris juuttuu ihoon siten, että vaikka hankin acon vartalonopesuöljyn, niin sellaista valkeaa pölyä löytyi etenkin kyynärtaipeista seuraavana päivänä ja vartalonihoni kuivui älyttömästi. Sama efekti kasvoilla-iho muuttui rutikuivaksi ja kiristeleväksi, vaikka levittäessä tuntui kasvot ja iho jäävän öljyiseksi/rasvaiseksi. Ihoni ei ole edes normaalisti erityisen kuiva-sanoisin, että normaali(pintakuivuutta talvisin niin vartalo kuin kasvot).

  Kasvoille hankin jo la roche posayn anthelios uvmune 400 50+ hydrating voiteen (miehelle ja pojille sama,mutta oil control) ja vartalolle varmaan metsästän jostain p20 suihketta. Se on ollut muinakin kesinä pelastus-levittyy tosi hyvin,eikä iho jää tahmaiseksi.

  Vastaa

  3
  1. Oliko siis Korresilta nyt muut voiteet hyviä vai pelkästään tuo sävytetty versio kasvoille?

   Kaikki niistä ovat hyviä, mutta vain Yoghurt sävytetyssä on ainoastaan uusia filttereitä. (Ja sävytetyt ovat aina kasvovoiteita.) Muut voiteet ovat ihan yhtä hyvän tuntuisia, mutta niissä käytetään myös vanhempia filttereitä. Mikä ei siis tee niistä huonoja, mutta tähän suosituslistaan halusin valita vain ne parhaimmista parhaat.

   Sama efekti kasvoilla-iho muuttui rutikuivaksi ja kiristeleväksi, vaikka levittäessä tuntui kasvot ja iho jäävän öljyiseksi/rasvaiseksi. Ihoni ei ole edes normaalisti erityisen kuiva-sanoisin, että normaali(pintakuivuutta talvisin niin vartalo kuin kasvot).

   Täsä voi päätellä selvästi, että juuri mineraalipartikkelit jäivät ihoosi, ja siksi iho on kuivunut. Kyllähän sinkkioksidi yksinään kuivattaa jonkin verran. Voiteessa sinkkioksidi on "kapaloituna" öljyihin, jolloin koostumus tuntuu rasvaiselta kun levität sen, mutta rasvat ja muut aineet liukenevat iholtasi viimeistään siinä vaiheessa kun peset ihon - mutta ei sinkkioksidi.

   Koska käytät jo öljyputsaria, joka on se kaikkein tehokkain mineraalien liuottaja, voi seuraavaksi todeta, että ihosi rakenteessa on jotain sellaista, mikä saa pikkuiset mineraalipartikkelit takertumaan sinne lujasti. Mineraalipartikkelithan käyttäytyvät eri ihmisten ihoilla vähän eri tavoin, siitä kertoo jo mineraalimeikkien kokemukset, ja joillain ihmisillä mineraalit takertuvat ihoon tiukemmin kuin toisilla.

   vartalolle varmaan metsästän jostain p20 suihketta

   Tämä on tosiaankin erittäin epätahmea, mutta tiedätkö, mistä se johtuu? Alkoholin todella korkeasta määrästä. P20 Original -aurinkovoiteissa vesi on korvattu.... alkoholilla..! Niissä on siis alkoholipohja eikä lainkaan vettä. Yikes. Imeytyvät varmasti supernopeasti, mutta ei mikään ihoystävällinen koostumus pitkän päälle.

   Vastaa

   5
  2. Tiedän,että p20 sarjassa on paljon alkoholia-se litku (meillä on ollut siis nestemäistä ja kahta erilaista suihkutettavaa versiota) haiseekin jo sille.
   Mutta- tämä ei kuitenkaan kuivata ihoa,kuten kokeilemani luonnonkosmetiikan aurinkosuojat.
   🤷🏻‍♀️
   Lisäksi tuotteen helppo levittyvyys on ehdottoman tärkeää,kun lapset ei halua olla yhtään sekuntia paikoillaan ja inhoavat,jos tuote yhtään kinnaa iholla. Paras olisi juuri öljyinen litku, niinkuin tuo p20 on. Mutta jos keksit sellaisen, joka olisi iholle parempi, niin ilolla otan vinkit vastaan ☺️

   Käytän meikkinä ainoastaan mineraalimeikkipuutereita (lilylolo/alima) ja ne eivät ole koskaan tuntuneet kuivattavan ihoa. Siksi minua ihmetyttää todella luon.kos.aurinkotuotteiden sopimattomuus iholleni. Aika mysteeri.

   Vastaa

   1
  3. Lisäksi tuotteen helppo levittyvyys on ehdottoman tärkeää,kun lapset ei halua olla yhtään sekuntia paikoillaan ja inhoavat,jos tuote yhtään kinnaa iholla.

   Ymmärrän tämän tosi hyvin ☺️

   Mielestäni Alga Mariksen Spray-aurinkovoiteet levittyvät niin vaivatta kuin olla voi, ovat öljypohjaisia ja täysin nestemäisiä. Siinä voisi olla lasten iholle kokeilun arvoinen koostumus - vaikka P20 totta kai peseytyy pois iholta paljon helpommin. Mineraalien ”takertuvuus” voi olla rasittavaa, mutta se on auringolta suojautumisen kannalta myös etu. Mineraaliaurinkovoide kestää iholla paremmin, mikä lisää sen tehoa.

   Vastaa

   4
  4. Algamariksen spf50 suihke lapsille/sensitive oli käytössä ja juuri tämä tuote junttasi kiinni ihoon. Levittyvyys oli kyllä hyvä, mutta olisihan se kiva jos iho ei kuivuisi rutikuivaksi ja tuotteen saisi pestyä pois.

   Hoksasin muuten, että minulla oli yhtenä keväänä bybin suojakertoimellinen päivävoide ja se kuivatti kasvojeni ihon myös, vaikka ei ollut edes aurinkovoide.

   Paikallisesta prismasta löytyi änlamarkin spf50 suihke-olisiko se hyvä?(tai parempi kuin p20)
   Toisaalta p20 spf50+ kun aamulla levittää, niin eipä sitä oo tarvinnu lisäillä ja lapset on saaneet viilettää omissa menoissaan. Kuumimman paisteen aikaan onneksi oleilevat myös paljon varjoissa. Hankalahan se onkin pelailla jalkapalloa/hyppiä trampalla, jos oikein helteen pukkaa 🤭

   Vastaa

   1
  5. Hoksasin muuten, että minulla oli yhtenä keväänä bybin suojakertoimellinen päivävoide ja se kuivatti kasvojeni ihon myös, vaikka ei ollut edes aurinkovoide.

   Suojakertoimellinen päivävoide ja aurinkovoide ovat sama asia. ;) Ero on ainoastaan sanavalinnassa, ja miten tuotetta markkinoidaan. Iholle ne ovat sama asia.

   Nyrkkisääntö on tämä: silloin, kun tuotteessa ilmoitetaan UV-suojakerroin eli SPF juuri tällä ilmaisulla (SPF + UVA), kyseessä on aurinkovoide, oli tuotteen nimitys mikä hyvänsä. SPF-lukua saa käyttää ainoastaan silloin, kun tuotteelle on suoritettu viralliset SPF-testit, ja nämä testit ovat samat tuotteen markkinointinimestä huolimatta.

   Paikallisesta prismasta löytyi änlamarkin spf50 suihke-olisiko se hyvä?(tai parempi kuin p20)

   En ole tuota suihketta itse testannut. Olen testannut Änglamarkilta SPF 30 -suihkeen, SPF 30 -voiteen, SPF 50 -voiteen ja SPF 50 Roll-onin.

   Vastaa

   3
  6. Moikka Tiiu,

   En ole sillä tavoin perehtynyt vitiligoon, että olisin kuullut, että jokin tietty aurinkovoidetyyppi ei sopisi vitiligolle. Onko taudissa joitain aurinkovoiderajoituksia..? Se rajallinen tieto, mikä itselläni on vitiligosta, ei kerro tällaista. Auringolta tulee toki suojautua huolellisesti, ja tällöin SPF 50 + aurinkovoiteet ovat paras vaihtoehto. Änglamarkin SPF 50 -aurinkovoide on suojatasoltaan erittäin hyvä aurinkovoide.

   Vastaa

   0
  7. Huiput vertailut jälleen kerran, kiitos! Huikkaan tähän väliin, että suosituksestasi ostin Änglamarkin sfp 30 sprayta Prismasta, eli ei ainakaan ole poistunut kokonaan valikoimasta. S-Marketissa sitä ei ollut, kun muutenkin pienempi valikoima.

   Vastaa

   0
 2. Tämä oli hyvä! Voisitko tehdä myös postauksen päivävoiteista joissa on suojakerroin? Käytän kyllä ahkerasti aurinkovoidetta, mutta näin kun istuu koko päivän toimistolla ja aurinkoa ei näe kun siirtyessä pois työpaikalta tulee käytettyä "vain" suojakertoimellista päivävoidetta ja meikkivoidetta. Suosikkia ei tunnu löytyvän.

  Vastaa

  1
 3. Mulle tuppaa aurinkovoiteista tulemaan epäpuhtauksia kasvoille. Riittääkö mielestäsi puhdistukseen Leahlanin Puhdistusöljy?
  Alga Maris 30 sävytetty on omalle iholleni toiseksi paras. Sen päälle en oikein ole saanut sovitettua enää meikkivoidetta. Ehdottomasti paras on Liinun myymä De Mamiel Skin Nectar SPF30, ohut, aivan täydellinen, hinta vain on todella suolainen 120 € 😭 ja vain 50 ml.
  Mikä olisi mielestäsi meikkivoiteen alle paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide?
  Patyka ei ollut mieleeni ei kasvoille eikä vartalolle. Iho jää valkoiseksi ja tahmaiseksi.

  Vastaa

  2
  1. Pahoittelut, kukkis, unohdin vastata tähän kun aikaisemmin kävin kommentteja läpi..!

   Riittääkö mielestäsi puhdistukseen Leahlanin Puhdistusöljy?

   Riippuu ihosta. Monille, mukaanlukien mä itse, riittää pelkästään puhdistusöljy, mutta kaksoispuhdistus on toki se perusteellisin puhdistus. Mm. ihon rakenne ja huokosten laatu vaikuttavat siihen, miten tiukasti mineraaliaurinkovoiteen partikkelit takertuvat ihoon. Jos olisin epävarma ihon puhtaudesta, tekisin ehkä mieluummin kaksi kertaa öljypuhdistuksen kuin öljy + vaahto tai maito -puhdistuksen, koska öljyllä on kuitenkin paras mahdollisuus aurinkovoiteen kaltaisten jäämien irrottamiseen.

   Mikä olisi mielestäsi meikkivoiteen alle paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide?

   Jos olen rehellinen, aurinkovoiteen päälle ei ole hyvä laittaa meikkivoidetta. (Tiedän, että moni laittaa, mutta aurinkovoiteen toimivuuden kannalta se ei ole paras juttu, ja heikentää ainakin jonkin verran aurinkovoiteen tehoa.) Meikkipuuteri kuten mineraalimeikkipohja on OK, koska sitä ei hierota ihoon, mutta meikkivoide tyypillisesti levitetään iholle tavalla, joka voi saada aurinkovoiteen pinnan liikkumaan. Aurinkovoiteen sisältämät UV-filtterit muodostavat ihon pinnalle ikäänkuin näkymättömän verkon, ja kun tämä verkko on levittynyt tasaisesti iholle, on voiteen UV-suoja mahdollisimman tehokas. Aina jos hierot ihoasi aurinkovoiteen levityksen jälkeen, tähän verkkoon voi tulla koloja ja voide "liikkua".

   Mutta, jos kuitenkin haluat käyttää aurinko- ja meikkivoidetta yhdessä, valitsisin ehdottomasti mahdollisimman vesivoittoisen ja ohuen aurinkovoiteen. Luonnonkosmetiikasta tällaisia ovat Patykan ohella Dhyvana ja Juice Beautyn Oil-Free Sunscreen.

   Mun paras vinkki sinulle olisi käyttää tuotetta, jossa yhdistyy meikkipohjamainen peittävyys sekä aurinkovoide, kuten Alga Mariksen sävytetyt, Lauren Brooke Creme Foundation SPF 28 tai Juice Beauty Stem Cellular CC Cream SPF 30. 🙂👍

   Vastaa

   3
  2. "Jos olen rehellinen, aurinkovoiteen päälle ei ole hyvä laittaa meikkivoidetta. (Tiedän, että moni laittaa, mutta aurinkovoiteen toimivuuden kannalta se ei ole paras juttu, ja heikentää ainakin jonkin verran aurinkovoiteen tehoa.) Meikkipuuteri kuten mineraalimeikkipohja on OK, koska sitä ei hierota ihoon, mutta meikkivoide tyypillisesti levitetään iholle tavalla, joka voi saada aurinkovoiteen pinnan liikkumaan. Aurinkovoiteen sisältämät UV-filtterit muodostavat ihon pinnalle ikäänkuin näkymättömän verkon, ja kun tämä verkko on levittynyt tasaisesti iholle, on voiteen UV-suoja mahdollisimman tehokas. Aina jos hierot ihoasi aurinkovoiteen levityksen jälkeen, tähän verkkoon voi tulla koloja ja voide "liikkua"."

   Tämä... En muista oletko kirjoittanut tästä jo aiemmin jossain jutussasi. Tätä näkökantaa harvemmin olen kuullut/lukenut.

   Varsinaista meikkivoidetta nykyään käytän aika harvoin, mutta kun käytän olen yrittänyt ennemminkin taputella kuin kunnolla työstää. Ja jos käytän muita nestemäisiä tuotteita aurinkovoiteen päälle. On kyllä vähän hankalaa. Olen mieltänyt mutu-tuntumalla että kevyesti levittäen puuterituotteet olis vähiten aurinkovoidetta häiritsevä vaihtoehto. Mutta mineraalimeikkiä en menisi buffaamaan. Jos oikein täydellisyyteen tässä asiassa pyrkii niin... Ääh. Joskus menen "kuhan on hänessään" -tyylillä.

   Vastaa

   0
  3. Tämä... En muista oletko kirjoittanut tästä jo aiemmin jossain jutussasi. Tätä näkökantaa harvemmin olen kuullut/lukenut.

   Oen varmaankin maininnut tämän osana jotain aurinkovoidejuttua, mutta en ole kirjoittanut erityistä postausta aiheesta "aurinkovoide ja meikki". Se voisikin muuten olla hyvä aihe omalle kirjoitukselle! :)

   Vastaa

   1
 4. Mun suosikkini miellyttävän ihotuntuman puolesta on Bioren aqua rich watery essence. Oletko kokeillut? Osaatko sanoa mitään sen sisältämistä UV-filtteristä?
  Kiitos taas hyvästä aurinkovoidepostauksesta, ostin jo viime vuonna Patykaa suosituksestasi ja tykkäsin kovasti! Sen ainoa haittapuoli on vaalea kuulto joka jää näkyviin tatuoidulla iholla.

  Vastaa

  1
  1. Mun suosikkini miellyttävän ihotuntuman puolesta on Bioren aqua rich watery essence. Oletko kokeillut? Osaatko sanoa mitään sen sisältämistä UV-filtteristä?

   Onko inci yhä sama kuin täällä:

   https://jbeauty.fi/products/4901301363183

   Jos on, niin ykkösenä koreilee Octinoxate, joka on yksi kolmesta haitallisimmista vanhan koulukunnan UV-filttereistä.

   Tunnen tämän voiteen maineen, se kuuluu niihin fanitetuimpiin aasialaisiin aurinkovoiteisiin. En epäile yhtään tämän tuotteen ihomiellyttävyyttä, mutta harmi vähän tuo Octinoxate.

   Kiitos taas hyvästä aurinkovoidepostauksesta, ostin jo viime vuonna Patykaa suosituksestasi ja tykkäsin kovasti! Sen ainoa haittapuoli on vaalea kuulto joka jää näkyviin tatuoidulla iholla.

   Kumman ostit, 30 vai 50? 50 jättää aika lailla takuuvarmasti kaikkien iholle vaaleaa näkyviin, kun se ei ole sävytetty. Odottelen mielenkiinnolla, josko Patyka lanseeraa lähivuosina myös sävytetyt SPF 50 -voiteet.

   Vastaa

   1
  2. Kiitos vastauksesta! Ei kuulosta tuo octonoxate aineelta jota haluaisin iholleni hieroa, harmi vaan että täytyy laittaa suosikkivoide vaihtoon. Onneksi vaihtoehtoja on!

   Patykasta olen käyttänyt spf30 versiota. Vaalealla iholla se on ok, mutta tummiin kohtiin jää vaalea kajo josta en niin välitä. Varsinkin kun ne tatuoinnit ovat juuri ne kohdat jotka eniten haluaa pitää suojattuna :)

   Vastaa

   1
 5. P20 lisäksi kiinnostaa Korres ja Änglamark, viimeksi mainittu hajusteettomuuden vuoksi. Korresia pitäisi varmaan päästä ensin testaamaan ja tarkistaa sävytetystä sopiiko sävy omalle iholle.

  Toisaalta sävyttämättömissä on se hyvä puoli että niitä voi laittaa muuallekin kuin kasvoille, toisaalta houkuttaisi vaihtoehto että voisi korvata meikkivoiteen aurinkotuotteella ja yksinkertaistaa asioita hieman. Kesällä tosin tulee usein jätettyä meikkivoide muutenkin pois, koska tähän asti käyttämäni aurinkovoiteet eivät ole oikein istuneet sen alle ja helteellä tuntuu joskus helpommalta ettei naamassa ole korjailtavia meikkejä.

  Useimmissa tuotteissa tuoksu on sopivan mieto, mutta välillä vastaan tulee lähinnä parfyymia muistuttavia tapauksia. En ole varma onko oma nenä vain herkempi koska en käytä kovin vahvoja hajusteita enkä ole turtunut tuoksuihin, sillä sitä edellisen postauksen kommentissa mainitsemaani Nivean derma skin clear-voidetta on kuvailtu miedosti ja hienostuneesti tuoksuvaksi ja itseä alkoi jo häiritä kun testikohta kädessä tuoksui loputtomiin pistävästi. (Vertailukohteena Lumenen keltainen seerumi ei häiritse lainkaan, vaikka siinä on aika ”pistävää” hajustetta josta moni ei tykkää.) Hajusteeton on usein turvallisempi vaihtoehto, se ei yleensä ainakaan haittaa.

  Vastaa

  2
  1. Korresia pitäisi varmaan päästä ensin testaamaan ja tarkistaa sävytetystä sopiiko sävy omalle iholle.

   Tämä on aina se sävytetyn haaste. Kovin vaalealle iholle sävytetyt aurinkovoiteet eivät yleensä sovi, jos tarjolla on vain yksi "universal" sävy. Koska Korresin Tinted-sävy sopii mun iholle täydellisesti, voisin kuvitella, ettei se sovi todella vaalealle iholle.

   En ole varma onko oma nenä vain herkempi koska en käytä kovin vahvoja hajusteita enkä ole turtunut tuoksuihin, sillä sitä edellisen postauksen kommentissa mainitsemaani Nivean derma skin clear-voidetta on kuvailtu miedosti ja hienostuneesti tuoksuvaksi ja itseä alkoi jo häiritä kun testikohta kädessä tuoksui loputtomiin pistävästi.

   Mun mielestä brändien tuoksukuvauksille voi suoraan näyttää "rukkasta". Se mikä on mieto ja miellyttävä yhdelle, voi olla todella voimakas toiselle. Mä en ymmärrä, miksi mikään firma edes viitsii painaa tuotteisiin esim. tekstin, "miedosti hajustettu". Tuotteen käyttäjä sen arvioi, onko tuoksu mieto, ei valmistaja.

   Vastaa

   2
  2. Oma iho ei onneksi ole ihan vaaleimmasta päästä, mutta voi olla että sävy on kuitenkin liian tumma. Tuon väritön versio on ilmeisesti sekin ihan ok, jos voide tuntuu muuten hyvältä niin sitähän voisi kokeilla vaikkei ihan sävytetyn veroinen olekaan.

   Luin Nivean hajukuvauksen saksankielisten sivujen arvosteluista. Muistaakseni vain yksi kommentoija valitti hajusteesta, ja siinäkin lähinnä sen allergisoivuudesta. Ehkä maailmalla on totuttu tujumpiin hajusteisiin, itse en kuvailisi tuoksua miedoksi jos se tuoksuu kämmenselästä nenään vielä käsienpesun jälkeenkin. Outo juttu, en ole Nivean "tavisrasvojen" kohdalla koskaan huomannut tällaista ongelmaa, ja mielestäni tuoksukin oli nyt hieman eri ja tuntui vain pahenevan mitä kauemmin se oli iholla. Omasta mielestä Nivealle ei edes sovi kovin vahva tuoksumaailma.

   L'Occitane on kanssa yksi sarja jota välttelen, molemmat testaamani tuotteet tuoksuivat juurikin parfyymimäisesti, mutta onneksi tuoksut ovat yleensä miedompia eikä efekti ole sama kuin kaataisi päälleen hajuvettä.

   Vastaa

   1
  3. Tuon väritön versio on ilmeisesti sekin ihan ok, jos voide tuntuu muuten hyvältä niin sitähän voisi kokeilla vaikkei ihan sävytetyn veroinen olekaan.

   Kyllä, väritön on myös tosi hyvä. Sain muuten juuri kuulla, että Korresin Yoghurt-aurinkovoiteiden koostumus on uudistettu tänä vuonna, ja saan pian uudet testattaviksi. En epäile, etteivätkö uudistetutkin koostumukset olisi hyviä, ja tulen kirjoittamaan niistä sitten kun olen ehtinyt ne testata. :)

   Tämän myötä siis selvisi, miksi Yoghurt-aurinkovoiteet ovat nyt -50% alennuksessa. Luulin, että vain pakkaus uudistuu, mutta myös koostumus uudistuu, ja vahnhat myydään alella pois.

   Ehkä maailmalla on totuttu tujumpiin hajusteisiin, itse en kuvailisi tuoksua miedoksi jos se tuoksuu kämmenselästä nenään vielä käsienpesun jälkeenkin.

   Jep. Nämä on niin yksilöllisiä juttuja.

   Juuri muuten juttelin töissä kollegan kanssa Yin Your Skin'in Aura-kasvoöljystä, ja kerroin, kuinka itse en voi sitä käyttää erittäin voimakkaan ja iholle jäävän (sekä myös jokseenkin epämiellyttävän) tuoksun takia. Kollega vastasi, että hän taas oli juuri testaillut Auraa työpaikan testeristä, ja rakastuneensa tuoksuun niin, että nyt hän vain haaveilee Aurasta ja aikoo todellakin hankkia sen. Mun nenään jasmiini on takuuvarma turn-off, toiselle mitä ihaninta hemmottelua.

   Vastaa

   2
 6. Tiedätkö miksi PA+++ -merkintää näkee ilmeisesti ainoastaan aurinkosuojatuotteissa, joissa on mukana kemiallinen filtteri? En muista nähneeni sitä yhdelläkään ainoastaan fysikaalista filtteriä sisältävällä tuotteella. Suosin itse fysikaalista filtteriä, mutta nyt olen alkanut tulla tietoisemmaksi UVA-säteilyn haitoista ja haluaisin varmistaa, että aurinkosuojani suojaisi riittävästi myös niiltä.

  Vastaa

  1
  1. Tiedätkö miksi PA+++ -merkintää näkee ilmeisesti ainoastaan aurinkosuojatuotteissa, joissa on mukana kemiallinen filtteri? En muista nähneeni sitä yhdelläkään ainoastaan fysikaalista filtteriä sisältävällä tuotteella.

   Sitä näkyy kyllä aasialaisissa fysikaalisissa aurinkosuojatuotteissa :) PA on aasialainen tapa ilmaista UVA-suoja, siksi sitä harvemmin näkee länsimaisissa aurinkovoiteissa. Kaikissa tuntemissani korealaisissa fysikaalisissa aurinkovoiteissa on PA-merkintä. Niitä voi tutkailla vaikkapa täällä:

   https://www.yeppo.fi/collections/fysikaaliset-aurinkovoiteet

   Vastaa

   4
 7. Tulen tänne taas tällaisen YouTube-kysymyksen/-vinkin kanssa, mutta satutko omistamaan Allnighteria?

  Olisi todella mielenkiintoista lukea blogistasi, pysyykö peitevoide mielestäsi paremmin paikoillaan meikinkiinnityssuihkeella kiinnitettynä puuterilla kiinnittämiseen verrattuna!

  Tässä linkki videoon, jossa kikkaa käytettiin:

  https://www.youtube.com/watch?v=RKIEzC4PfSs

  Vastaa

  0
  1. Tulen tänne taas tällaisen YouTube-kysymyksen/-vinkin kanssa, mutta satutko omistamaan Allnighteria?

   Sain sen joskus Urban Decaylta PR-lahjana ja annoin pois, kun itselläni ei ole tarvetta meikinkiinnittäjälle. All Nighterissa on runsaasti alkoholia, alkoholi on yksi niitä aineita jotka auttavat kiinnittämään meikin. En itse käyttäisi tällaista tuotetta silmänalusilla (en muuallakaan kasvoilla), on aika kuivattava.

   Vastaa

   1
 8. Osaatko kertoa käytännön kannalta mikä ero on Änglamarkin lasten aurinkovoiteella ja ”normi” spf50-voiteella? Incit eroavat kyllä toisistaan, mutta sen enempää en asiasta ymmärrä 😁
  Omalle lapselle fysikaaliset suojat eivät valitettavasti ole vaihtoehto käytettävyyden kannalta, joten yritän etsiä sitä seuraavaksi parasta vaihtista ja esim. tuo Änglamark kuulostaisi järkevämmältä valinnalta kuin mikään ”vanhanaikainen” suoja.

  Vastaa

  0
  1. Osaatko kertoa käytännön kannalta mikä ero on Änglamarkin lasten aurinkovoiteella ja ”normi” spf50-voiteella? Incit eroavat kyllä toisistaan, mutta sen enempää en asiasta ymmärrä 😁

   Tyypillisesti lasten aurinkovoiteet ovat aina enemmän vedenkestäviä kuin aikuisten, sekä formuloitu muutenkin kestävämmiksi, lapset kun pyörivät hiekassa ja rantaleikeissä ja aurinkovoiteen täytyy pysyä menossa mukana. Tämähän vaikuttaa suoraan voiteen koostumukseen, eli tämän vuoksi lasten aurinkovoiteet ovat usein paksumpia, rasvaisempia ja jopa valkoisempia kuin aikuisten. Taustalla se, että pieni lapsi ei välttämättä niin kiinnitä huomiota voiteen kosmeettiseen miellyttävyyteen, kuin aikuinen.

   Vastaa

   2
 9. Hei, tässä pohtiessani että mitäköhän aurinkovoidetta uskaltaisin omille kasvoilleni kokeilla pahan allergisen reaktion jälkeen, onko sulle BiOn Advanced Day Cream SPF 35 -voide tuttu?

  Vastaa

  0
  1. onko sulle BiOn Advanced Day Cream SPF 35 -voide tuttu?

   Ei ole tuttu, mutta ensimmäinen reaktio incin perusteella on: MITEN tämä muka voi sisältää SPF 35 UV-suojan..?? Ellei sitten inci ole merkattu heidän kotisivullaan väärin. Bion Finlandin sivulla tämän tuotteen incissä UV-filtterit (sinkkioksidi & titaanidioksidi) ovat vasta sijoilla 13 ja 14 ja sen ei pitäisi olla mahdollista, jos suojakerroin todella on SPF 35. UV-filtterit ovat aina tämän tason aurinkovoiteissa incin kärjessä, ja mineraaliaurinkovoiteen kohdalla ainakin toisen filttereistä pitäisi olla viiden ensimmäisen ainesosan joukossa. Bionin kaltainen inci herättää minussa kyllä suuren kyseenalaistuksen tuotteen aurinkosuojaa kohtaan.

   mitäköhän aurinkovoidetta uskaltaisin omille kasvoilleni kokeilla pahan allergisen reaktion jälkeen

   Tuliko reaktio kemiallisesta aurinkovoiteesta? Jos kyllä, niin silloin kannattaa toki kokeilla fysikaalista. Tuohon Bioniin en itse uskaltaisi luottaa, joten suuntaisin katseen esimerkiksi korealaisiin fysikaalisen UV-suojan aurinkovoiteisiin tai sitten luonnonkosmetiikan.

   Vastaa

   1
  2. Ihotautilääkärin mukaan reaktio tuli käyttämäni tuotesarjan (eräs ranskalainen hypoallerginen sarja) hajusteista. Ihmettelin ja ihmettelen tätä edelleen, koska reaktio alkoi ihan sormia napsauttamalla kasvoja kuumottamalla ja kiristämällä ja olen käyttänyt ko sarjaa ja tuotteita vuosia. Nyt olen käyttänyt vain lääkärin määräämiä apteekin Humektania ja Aqualan L voiteita ja kortisonia. Reaktio on parantunut, mutta nyt tosiaan mietin miten jatkan eteenpäin. Tuntuu että perusvoiteet alkavat tukkimaan ihoa.

   Vastaa

   0
  3. Lisäyksenä vielä, että reaktio ei siis tullut aurinkovoiteesta. Vaan normaalisti arjessa käyttämistäni tuotteista, tai jostain tuotteesta.

   Vastaa

   0
  4. Lisäyksenä vielä, että reaktio ei siis tullut aurinkovoiteesta. Vaan normaalisti arjessa käyttämistäni tuotteista, tai jostain tuotteesta.

   OK. Kun tietona on, että reaktio tuli hajusteista, valitsisin siis hajusteettoman aurinkovoiteen.

   Hyviä sellaisia ovat esimerkiksi nämä:

   https://www.yeppo.fi/collections/kemialliset-aurinkovoiteet/products/skin1004-centella-hyalu-cica-water-fit-sun-serum

   https://www.yliopistonapteekki.fi/aco-sun-ultra-light-face-fluid-spf50-40-ml-90932

   https://www.yliopistonapteekki.fi/aco-sun-ultra-light-face-fluid-spf30-40-ml-93992

   Vastaa

   1
 10. Voi kun saisi aurinkovoiteen, jossa olisi Dhyvanan kosteuttavuus ja ei-meikkivoidemaisuus mutta Algan sävyt. Tykkään luonnollisuudesta, joten oikea sävy on tosi tärkeä asia, eikä sekään haittaisi, että voide olisi iholla kuin bb-voidetta.

  Vastaa

  0
  1. Dhyvanan Golden Beige on huomattavasti vaaleampi sekä myös lämpimämpi. Kuvailisin Dhyvanaa sanoilla "lämmin, keltapohjainen vaalea" ja I+M taas on "neutraali medium-lifght".

   Dhyvana on itse asiassa mulle liian vaalea. Toisaalta sävy on niin läpikuultava, että kyllä se minunkin ihoon sulautuu, mutta I+M on mun iholla parempi.

   Vastaa

   0
  2. Harmi, että tuo Dhyvana on niin lämmin ja tuo I+M taas niin tumma! Ei osu minun kevätkasvoilleni nappiin.

   Vastaa

   0
  3. Alga Mariksen kaikkein vaalein sävy on ollut minulle hyvä, mutta se on liian kuivattava, onkohan mikään muu yhtä vaalea?

   Viimeksi kokeilin Bioderman AR-voidetta, jota kehuttiin vaaleaksi, mutta kyllä sekin on aivan liian tumma, jotenkin värjää ihon ja tummenee. Koostumuksen puolesta voi silti suositella kuivalle ja herkälle iholle.

   Vastaa

   0
  4. Alga Mariksen kaikkein vaalein sävy on ollut minulle hyvä, mutta se on liian kuivattava, onkohan mikään muu yhtä vaalea?

   Dhyvanan Golden Beige on vielä vaaleampi, ja paljon "vesimäisempi" kuin Alga Maris ja iholla kosteamman tuntuinen. Dhyvanan Golden Beige on toistaiseksi vaalein sävytetty mineraaliaurinkovoide, jonka tunen.

   Kokeile sitä (sävy tosin on myös lämpimämpi kuin Alga Mariksen Ivory).

   https://twistbe.fi/products/dhyvana-savyttava-aurinkovoide-kasvoille-spf-30

   Vastaa

   1
  5. kiitos. Vähän silti pelottaa mineraaliset, koska sinkki kuivattaa niin paljon (toki monet kemiallisetkin). :/ Katson jos löytyy näytettä jostain.

   Vastaa

   0
  6. Itselleni ei edes tarvitsisi olla hyvin vaalea vaan kylmä. Tämä on itselläni suuri ongelma (etenkin kun väri vielä muuttuu päivän mittaan hyvin keltaiseksi kasvoilla).

   Vastaa

   0
  7. Ymmärrän. Toistaiseksi tähän ei ole nyt vaihtoehtoa tarjolla (ainakaan Suomen markkinoilla). 😔

   Vastaa

   0
  8. Jäin pohtimaan Änglamarkin Kids Sun spray SPF50 -tuotetta suhteessa esim. heidän perusaurinkovoiteisiinsa - näillä kun on selvä hintaero. Ilmeisesti myös lasten sprayssa hyvät filtterit? Onko näillä muuta merkittävää eroa kuin hinta, vai voisiko lapsillakin käyttää edullisempia voiteita? Lähinnä siis kasvoille, muuten pyritäänkin suojaamaan vaatteilla.

   Tiedossa on se, että fysikaaliset suojat ensisijainen valinta lapsille :) Koen vaan niiden puhdistamisen aika haastavana.

   Vastaa

   0
  9. Jäin pohtimaan Änglamarkin Kids Sun spray SPF50 -tuotetta suhteessa esim. heidän perusaurinkovoiteisiinsa - näillä kun on selvä hintaero. Ilmeisesti myös lasten sprayssa hyvät filtterit? Onko näillä muuta merkittävää eroa kuin hinta, vai voisiko lapsillakin käyttää edullisempia voiteita?

   En ymmärtänyt tätä kysymystä. Änglamarkin Kids SPF 50 -suihkeen litrahinta on 74,75€, aikuisten SPF 50 -voiteen litrahinta taas on 92,60€, eli paljon kalliimpi.

   Oletkohan katsonut eri suojakerrointen hintoja..? SPF 50 maksaa tyypillisesti enemmän kuin SPF 30.

   Katsoin, että (tänä vuonna pois jäänyt ja itse viime vuonna ostamani) SPF 30 Spray on maksanut 10,95€ / 200 ml, eli 4€ vähemmän kuin lasten spray SPF 50 / 200 ml. Hintaero selittynee suojakertoimella.

   Lapsille suositellaan aina SPF 50 -tasoa.

   Vastaa

   0
 11. Mitä mieltä olet Dermosilin aurinkotuotteista? Esim aurinkopuikko SPF 50+?

  Vastaa

  1
  1. Dermosilin aurinkotuotteet tulevat kuuleman mukaan jälleen uudistumaan tänä keväänä, mutta täällä olen esitellyt viime vuoden versiot:

   https://karkkipaivablogi.com/2023/05/dermosilin-kesassa-syreenien-savyja-seka-uudistuneet-allergia-tunnuksen-aurinkovoiteet/

   (Aurinkopuikkoa en ole testannut.)

   Ovat oikein hyviä, vartalo-aurinkovoide jopa viime kesäni suosikki. Sen teho ja ihomiellyttävyys ovat todella hyvät. Ainoa syy, miksi se ei nyt päässyt tälle tarkkaan kuratoidulle suosituslistalle on se, että se sisältää yhden vanhan filtterin; Octisalaten. Octisalate ei kuulu niihin eniten huolta aiheuttaviin vanhoihin filttereihin, mutta koska voiteen voisi formuloida myös täysin uusilla UV-filttereillä, Dermosil ei päässyt tälle listalle.

   Vastaa

   2
 12. Pitääkö uusien kemiallisten filttereiden saada imeytyä hetki, ennen kuin ovat tehokkaimmillaan?

  Vastaa

  1
  1. Jokaisen aurinkovoiteen tulee olla imeytynyt ihoon kunnolla, jotta teho on paras, mutta tähän riittää yleensä 5-10 minuuttia ihotyypistä riippuen.

   Se, että kemiallinen aurinkovoide tulisi levittää iholle 30 minuuttia ennen aurinkoon menoa jotta sen suoja on tehokas, on myytti eikä pidä paikkaansa. Niin fysikaalinen kuin kemiallinen UV-suoja alkavat suojata ihoa heti, kun ne levittää iholle. Mutta teho on paras, kun voide on kunnolla imeytynyt ihoon ja UV-filtterien muodostama verkko asettunut iholle tasaisesti. UV-filtterit tekevät iholle ikäänkuin näkymättömän "verkon", ja UV-suoja on tehokkain, kun tuo verkko on asettunut iholle eikä ihon pinta ole kostea. Tämän vuoksi aurinkovoidetta tulisi myös lisätä iholle parin tunnin välein, koska tuo verkko yleensä "sulaa" ja siihen tulee aukkoja, kun se on ollut iholla jonkin aikaa.

   Vastaa

   2
  2. Juuri tuota myyttiä tarkoitin. Hyvä, että tuli nyt kumotuksi.

   Mutta jäi vielä epäselväksi, että voiko aurinkovoide saavuttaa parhaan tehonsa sanotaan 5-10 minuutin kuluttua levittämisestä, jos menee suoraan aurinkoon? Eli muodostuuko tuo verkko yhtä tehokkaasti ulkona auringossa kuin sisälläkin?

   Vastaa

   1
 13. Hei! Miltäs näyttää tän sisältö, Acon uusi anti age spf 50:Aqua (water), diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, ethylhexyl salicylate, C12-15 alkyl benzoate, ethylhexyl triazone, niacinamide, titanium dioxide (nano), bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, propylene glycol, diisopropyl sebacate, glycerin, potassium cetyl phosphate, tocopheryl acetate, cetearyl alcohol, myristyl myristate, biosaccharide gum-4, ubiquinone, ascorbyl glucoside, tetrapeptide-21, sodium hyaluronate, sorbitol, canola oil, dimethicone, sucrose stearate, silica, alumina, butylene glycol, alpha-glucan oligosaccharide, propanediol, xanthan gum, algin, tapioca starch, sodium citrate, citric acid, sodium polyacrylate, phenoxyethanol, sodium benzoate.

  Vastaa

  0
  1. Ihan hyvältä näyttää :) Tässä on paljon hyviä antioksidanttejakin! Vain pari asiaa saa pienen otsanrypistyksen: Octisalate, sekä nano-kokoinen titaanidioksidi

   ACOn voiteessa on kolme uutta kemiallista UV-filtteriä ja yksi vanha, Octisalate, sekä fysikaalinen filtteri titaanidioksidi (nano). Nano-koko sinällään ei suoraan ole riski iholle, sillä nanokokoakin on monenlaista, ja vain tietyn koon alittavilla nanopartikkeleilla on todettu potentiaalia päätyä kehon sisään. Nano-koko on kuitenkin huono juttu jos se päätyy vesistöihin.

   Octisalate on UVB-filtteri ja yksinään niin heikko sellainen, että sitä käytetään aina muiden filtterien rinnalla. Se vahvistaa muiden filtterien tehoa. Se haitta, joka Octisalatesta on raportoitu, on haitallisuus vesistöille.

   Vastaa

   1
  2. On siellä joitain: glyseroli (tämä on käytännössä aina mukana kaikissa voiteissa), rypsiöljy, pantenoli ja trehaloosi.

   Mutta kokonaisuudessa hoitavia aineita on hyvin vähän.

   Vastaa

   0
 14. Onko sulla kokemusta meikin päälle lisättävistä aurinkosuojasuihkeista (spf mist, vai millä nimellä niitä myydäänkään)? Mulla siis hyperpigmentaatiota huulen päällä ja meikkaan aika usein, niin kaipaisin jotain tuotetta, mitä voisi pitkin päivää lisäillä, jos on sellainen päivä, että ulkoilua on runsaasti. Ja toki koko kasvot haluan suojata, nuoruudesta viisastuneena... Rusketun hyvin, ja varsinkin lapsena ja nuorena olin ihan "kahvipapu" kesäisin, ja siinä uskossa, että kunhan ei pala niin se on tärkeintä, eli ihoa ei todellakaan tullut suojattua:(

  Vastaa

  0
  1. Onko sulla kokemusta meikin päälle lisättävistä aurinkosuojasuihkeista (spf mist, vai millä nimellä niitä myydäänkään)?

   Olen testannut yhtä, Garnierin, monta vuotta sitten. En tiedä, ovatko tämän tyyppisten aurinkosuojatuotteiden ominaisuudet parantuneet sen jälkeen, mutta vuonna 2018 tuote jätti aivan karmean valkoisen maitopinnan naamaan, kuvamateriaalia ja arvostelu täällä:

   https://karkkipaivablogi.com/2018/05/aurinkovoiteet-arvostelussa-loydatko-naista-omasi/

   Kuvaamassasi tilanteessa kasvoille suihkutettava aerosolimainen aurinkovoide tosiaan toimisi parhaiten. Ikävä kyllä minulla ei ole näistä enempää kokemusta. 😔

   Vastaa

   0
 15. Kiinnostaisi tietää miksei Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF50 ole tässä listassa mukana :) Olet joskus aiemmin kehunut sitä.

  Vastaa

  0
  1. Hyvä kysymys! :) Ja vastaus on: valitsin tälle listalle mahdollisimman laajalle kohdeyleisölle sopivat ns. yleisaurinkovoiteet. Darphin on erikoisaurinkovoide, ja vieläpä hyvin kallis sellainen. Eli syy on sama, kuin miksi esim. Essen aurinkovoide ei ole tällä listalla, vaikka se on todella hyvä ja täyttää kaikki erinomaisen mineraaliaurinkovoiteen kriteerit.

   Itselleni Darphin on aivan ehdoton, mutta en nähnyt sille paikkaa tällä listalla, jonka halusin sisältävän mahdollisimman monelle sopivia ja hintatasoltaankin kohtuullisia aurinkovoiteita.

   Vastaa

   1
  2. Kiitos vastauksesta :) ja hyvät perustelut. Itsekin tykkään siitä, että kerrot täällä blogissa paljon sellaisista tuotteista, mitä normikuluttaja pystyy ostamaan.

   Vastaa

   1
 16. Saako kysyä, miksei I+M:n sävytetty aurinkovoide päässyt tälle listalle?

  Vastaa

  0
  1. En ollut tätä postausta kirjoittaessa vielä saanut tietoa I+M:n mineraalipartikkelien kapseloinnista. Nyt olen. Ja se tulee pääsemään Parhaat Luonnonkosmetiikan Aurinkovoiteet -listalle, jollaisen tulen vielä laittamaan ulos kevään aikana. Olen tehnyt niitä aiemminkin, ja nyt tulee aiempaa tarkemmin kuratoitu vuoden 2024 versio.

   Vastaa

   0
 17. Eikö Änglamark ole tanskalainen? Ainakin aurinkovoiteissa lukee Tanska valmistajana.

  Vastaa

  1
 18. On pitkään jo kiinnostanut kokeilla tuo hypetetty Skin 1004 Centella aurinkosuoja, se vaan sattui olemaan just Yepon ale-kampanjan aikaan loppuunmyyty.. :)

  Vastaa

  0
  1. Jokin noista kolmesta Kolmarin aurinkovoiteesta on aina lopussa Yeppolta..! :D Ovat niin suosittuja.

   Vastaa

   0
 19. Tää helpottaa niin paljon oman aurinkovoiteen valkkaamista kesäksi, jee ^_^

  Kysymys: kun reissaat Kreikassa, käytätkö samaa kerrointa kuin Suomessa vai nostatko sitä? Olen itse menossa Kreetalle ensi elokuussa ja mietin kuinka ärjy kerroin kannattaa valkata. Suomessa käytän kerrointa 15-20 enkä pala vaikka olisinkin tunteja auringonpaisteessa. Toki Välimerellä uv-säteily on ihan eri tasolla kuin täällä, joten ehkä olisi fiksua ottaa suoraan 50 kertoimen aurinkorasvaa...

  Vastaa

  0
  1. Kysymys: kun reissaat Kreikassa, käytätkö samaa kerrointa kuin Suomessa vai nostatko sitä?

   Käytän samaa kerrointa Suomessa ja Kreikassa. Mun kertoimissa on ero ainoastaan alku- ja loppukesän välillä: alkukesän tosi aurinkoisina päivinä käytän SPF 50 koko kasvoilla, ja sitten kun iho on tottunut aurinkoon, lasken kertoimen 30:iin. Talven jälkeen iho voi saada "aurinkoshokin" jos sen altistaa yhtäkkiä suurelle määrälle aurinkoa (kuten mä usein teen, koska rakastan auringossa oleilua), ja isommalla suojakertoimella shokin voi ehkäistä. Mun iho ruskettuu helposti eikä helposti pala, mutta alkukesällä se voi palaa, jos naamassa ei ole riittävästi kertoimia. (Toki oma fiksumpi käytös voisi myös auttaa - eli jos en istuisi ihan niin pitkään siellä auringossa... 😆)

   Jos ihon aurinkosuojaamista tarkastelisi pelkästään palamisen näkökulmasta, minullekin riittäisi SPF 15 tai vieläkin alempi sen jälkeen, kun iho on tottunut aurinkoon. Mutta nykyään olen niin tiedostava UVA-säteilyn vaikutuksista, että puhtaasti UVA:n takia käytän korkeampia suojakertoimia. UVA-säteethän eivät polta ihoa, mutta vaurioittavat DNA:ta ja vanhentavat ihoa.

   Eli, kun miettii suojakertoimia, on hyvä miettiä, haluaako suojata ihonsa ainoastaan palamiselta vai myös ennenaikaiselta ikääntymiseltä.

   SPF 15 ja SPF 20 voivat estää ihon palamisen, mutta suojaavat merkittävästi huonommin ihoa soluvaurioilta kuin suojakerroin SPF 30 ja siitä ylöspäin.

   (En halua tässä "läksyttää", vaan antaa tietoa, joka voi auttaa valitsemaan oikean suojakertoimen.)

   Vastaa

   1
  2. Kiitos vastauksesta, tämä auttoi paljon kertoimen valitsemisessa :) Siis mä rakastan auringossa oleilua ja harmillisesti takaraivossa on se väärä uskomus "jos on korkea kerroin, eihän se iho rusketu ollenkaan" (josta koitan opetella irti ja käyttää sitä aurinkosuojaa myös Suomen harmaassa kesässä) :D

   Toivottavasti saadaan Suomeenkin kesällä auringonpaistetta etten saa Kreikassa aurinkoshokkia, tuttu ilmiö sekin, kun alkukesästä innostun palvomaan aurinkoa :D

   (Sidenote: Olen muuten ehkä pikkusen täpinöissäni tuosta Kreikan matkasta, en ole pääsyt reissaamaan Välimerelle yli 10 vuoteen).

   Vastaa

   0
  3. (Sidenote: Olen muuten ehkä pikkusen täpinöissäni tuosta Kreikan matkasta, en ole pääsyt reissaamaan Välimerelle yli 10 vuoteen).

   Voin vain kuvitella!! 😍⛱️🙏🏻 Minäkin olen innoissani sun puolesta! 🤗 Kerrothan sitten reissukuulumisia kun olet siellä..!

   Muuten, elokuu on Kreikan kuumin kuukausi ja Kreeta on maan lämpimintä aluetta (kuuluu osittain Afrikan ilmastoon), joten varaudu siihen, että kuumuus voi olla todella vahvaa..!

   harmillisesti takaraivossa on se väärä uskomus "jos on korkea kerroin, eihän se iho rusketu ollenkaan"

   Iho ruskettuu hitaammin korkeilla suojakertoimilla, mutta annan vinkin (jos siis tykkäät ruskettumisesta): beetakaroteeni-kuuri! Runsas beetakaroteenin popsiminen oikeasti syventää sekä nopeuttaa rusketusta. Myös kupari edistää rusketusta. Itsehän juuri ostin hervottoman satsin näitä "aurinkovitamiineja"..! 😅 Vaikka rusketun muutenkin tosi helposti. Mutta pakko myöntää, että pidän ruskettuneesta ihon väristä itselläni.

   Vastaa

   0
 20. Hei!
  Ostin heti kokeiluun Änglamarkin sun face spf 50-voiteen, kun olin niin iloinen, että joku edullinen voisi olla hyvä. Olen sille kuitenkin tosi allerginen, sain kauhea ihottuman!

  Jos siis tulee mieleen joku muu edullinen aurinkovoide, jossa olisi näitä uuden sukupolven filttereitä, ottaisin vastaan suosituksia.😅

  Vastaa

  0
 21. Moi Sanni, osaisitko suositella minulle sopivaa aurinkosuojatuotetta vartalolle ? Itse olen tosi hukassa näiden filttereiden sun muiden kanssa. Kriteereinä olisi mahdollisimman luonnollinen ja ympäristöystävällinen, kosteuttava (olen ymmärtänyt että fysikaaliset suojat kuivattavat ihoa enemmän ?), mahdollisesti öljymäinen tai ainakin spraytyyppinen (ei siis voide) ja lisäksi kohtuuhintainen. Onko tällaista edes olemassa ?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Minna!

   Tuo 'kuivattavuus' on kinkkinen juttu. On totta, että fysikaalinen filtteri (sinkkioksidi ja titaanidioksidi) voivat kuivattaa ihoa, mutta toisaalta etenkin luonnonkosmetiikassa itse aurinkovoiteen pohja on usein hyvinkin hoitava. Eli: mineraaliaurinkovoiteessa filtterit voivat kuivattaa, mutta voidepohja on paljon hoitavampi kuin normikosmetiikan aurinkovoiteissa, kun taas normikosmetiikan aurinkovoiteissa filtteri itsessään ei kuivata, mutta voidepohja on tyypillisesti aika heikosti hoitava ja kosteuttava.

   Noihin sinun kriteereihisi sopisivat mahdollisesti Alga Mariksen ja Acorellen spray-aurinkovoiteet. Ne ovat todella ohuita, käytännössä täysin nestemäisiä, ja öljypohjaisia. Pidän itse Alga Marista parempana, koska siinä on sinkkioksidia = laajempi UV-suoja. Acorellessa on ainoastaan titaanidioksidia, joka ei anna yhtä laajaa broad spectrum -suojaa kuin sinkkioksidi.

   https://www.houseoforganic.fi/products/alga-maris-aurinkovoidespray-spf30-100-ml

   https://twistbe.fi/products/acorelle-fysikaalinen-aurinkosuoja-spf-30

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)