09.11.2022

Kotimainen luonnonkosmetiikka: kiinnostavimmat brändit ja tuotevinkkejä

Kaupallinen yhteistyö: House Of Organic. * Sisältää mainoslinkkejä.

Kotimainen luonnonkosmetiikka. 🇫🇮

Se on teemani tämän kertaisessa House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivien yhteistyöpostauksessa. Olen viimeisen parin vuoden aikana inspiroitunut suomalaisesta luonnonkosmetiikasta aivan uudella tavalla, ja suunnitelmissa on omistaa kotimaiselle luonnonkosmetiikalle oma kokonainen teemaviikko.

Kotimaisen luonnonkosmetiikan tarjonta on viimeisen viiden vuoden aikana käytännössä räjähtänyt, ja tulijoita - ja menijöitäkin - on todella paljon. Ajat, jolloin meillä oli vain Frantsila ja Flow, ovat muisto vain...! On hurjan mielenkiintoista seurata sceneä ja sitä, millaiset brändit ja konseptit lyövät kunnolla läpi ja jäävät vaikuttamaan markkinaan.

Hyviä kotimaisia luonnonkosmetiikkasarjoja on valtavasti, enemmän kuin yhteen järkevän kokoiseen postaukseen saa mahtumaan.  Tähän postaukseen olen valikoinut joukon kiinnostavimpia sarjoja mahdollisimman laajalla kirjolla. Painotin valinnoissa monipuolisuutta niin hintapisteen, koostumustyylin kuin kohdeyleisön kannalta - tärpeissä on hyviä vaihtoehtoja niin nuorille kuin vanhemmille sekä eri budjeteille ja edustettuina ovat sekä moderni että old school -suuntaus.

HAJUSTEETTOMAT VAIHTOEHDOT VAHVASSA KASVUSSA

Mikä on erityisen ilahduttavaa on hajusteettomien tuotteiden lisääntyminen. Itsehän rakastan tuoksuvaa kosmetiikkaa, mutta tuoksut eivät sovi kaikille, ja on merkittävä joukko kuluttajia, joille hajustettu tuote ei ylipäänsä ole mahdollisuus. Siitä ei ole kauankaan aikaa, kun hajusteettomat kotimaiset luonnonkosmetiikkatuotteet saattoi suunnilleen laskea yhden käden sormilla, ja nyt tarjontaa alkaa olla todella mukavasti. Olen nostanut tähän juttuun useita hajusteettomia vaihtoehtoja hajusteherkkiä kuluttajia ajatellen. Hajusteettomat tuotteet on merkattu 🚫-logolla.

House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivät jatkuvat keskiviikosta sunnuntaihin ja tuttuun tapaan joka päivä julkaistaan uusia tarjouksia.

Koodilla YHDISTÄ saa ilmaiset postikulut kaikkien päivien tilauksiin.Tilaukset yhdistetään automaattisesti.

Päiväkohtaiset tarjoukset:

* KESKIVIIKKO

* TORSTAI

* PERJANTAI

* LAUANTAI

* SUNNUNTAI

(Tarjoukset päivittyvät viimeistään kyseisen päivän aamuna.)

TAIGA COSMETICS

Miksi valita Taiga?

Sensorisuus ja pakkausratkaisut, hajusteherkkien huomiointi. Upeaa Lapin raaka-aineiden hyödyntämistä. Monipuolinen valikoima kattaa kaikki ihonhoidon tärkeimmät tuotteet öljyistä seerumeihin ja myös putsareissa on kaikki koostumustyypit edustettuina.

Taiga on aivan erityisen onnistunut voidekoostumuksissaan, joita hienompaa kokonaisuutta ei mun mielestä Suomessa olekaan. Voiteiden todella hienostunut ja miellyttävä ihofiilis yhdistettynä hienoihin raaka-aineisiin sekä hygienisiin ja säilyvyyden maksimoiviin pakkauksiin on ylivertainen. Kolme voidevaihtoehtoa ovat kaikki yhtä hyvän tuntuisia iholla, valitse omasi ihosi tarpeen mukaan :)

* 24 H KASVOVOIDE KAIKILLE IHOTYYPEILLE 29€ / 50 ml (norm. 37,90€). Mustikka, ratamo, ruusunjuuri ja kuusen oksatyviuute hoitavat, kosteuttavat ja tasapainottavat normaalia ja sekaihoa.

* 24 H KASVOVOIDE ANTI-AGE 29€ / 50 ml (norm. 39,90€). Ihon ikääntymisen merkit hidastuvat ja iho tulee ravituksi upealla tiimillä tyrnimarjaa, argan- ja oliiviöljyä, keramideja sekä kuusen oksatyviuutetta.

🚫* 24 H KASVOVOIDE HERKKÄ IHO 28€ / 50 ml (norm. 37,90€) - tarjouksessa sunnuntaina. Hajusteeton voide hoitaa ja rauhoittaa ihoa yhdistelmällä kaura, puolukka, mänty ja kuusen oksatyviuute.

🚫* SILMÄNYMPÄRYSVOIDE ANTI-AGE 21€ / 15 ml (norm. 27,90€). Hajusteeton Taiga Anti-Age Eye Cream kosteuttaa, silottaa ja uudistaa herkkää silmänympärysihoa. Aktiiviaineissa mm. arganöljyä, ruusunjuurta ruiskukkaa, ksylitolia sekä koivun, kuusen ja männyn uutteita Lapista.

🚫* SILMÄNYMPÄRYSVOIDE HERKKÄ IHO 17€ / 15 ml (norm. 22,90€). Hajusteeton silmänympärysvoide hoivaa herkkää ihoa antioksidanttisella ja ihoärsytystä lievittävällä puolukansiemenöljyllä, seuranaan mm. männynkuoriuute, ksylitoli, sheavoi ja ruiskukkauute.

🚫* BEAUTY ESSENCE-KASVOVESI 15€ / 100 ml (norm. 20,90€). Hajusteeton, rauhoittava ja kosteuttava kasvovesisuihke hellii erityisesti herkkää ja haurasta ihoa, mutta sopii loistavasti mille tahansa janoiselle iholle. Minimalistinen koostumus kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa yhdistelmällä hyaluronihappoa, puolukkauutetta, kamomillaa ja glukonolaktonia.

🚫* PUHDISTUSÖLJY 15€ / 100 ml (norm. 20,90€) - tarjouksessa lauantaina. Jälleen hajusteeton tuote, tämä edullinen puhdistusöljy puhdistaa iholta lian ja vahvankin meikin hellästi ja tehokkaasti ja huuhtoutuu iholta täydellisesti.

* C-VITAMIINISEERUMI 25€ / 30 ml (norm. 33,90€). Miellyttävä maitomainen C-vitamiiniseerumi pehmentää ja kosteuttaa samalle suojaten ihoa ympäristörasitteilta ja hapetusstressiltä.

MURUMURU

Miksi valita Murumuru?

Nuorekas, iloinen, edullinen ja helppo sarja. Murumuru on vähän niinkuin "Suomen Mossa".  Helpostilähestyttävässä sarjassa yhdistyvät mutkattomuus, makeat tuoksut ja erityisesti nuoreen kohdeyleisöön vetoava tyyli. Näen Murumurun hyvänä ensimmäisenä luonnonkosmetiikkasarjana nuorelle henkilölle tai nuorelle aikuiselle.

* MOISTURE BOOST -KASVOVESI 10€ / 100 ml (norm. 14,90€) - tarjouksessa lauantaina. Hieman paksunnettu hoitovesimäinen koostumus sisältää vadelmavettä, ruusunmarjauutetta ja prebiootteja.

* AHA MOMENT -KASVOVESI 14€ / 100 ml (norm. 18,90€) - tarjouksessa sunnuntaina. Tehokas AHA-happokasvovesi on vaikutuksiltaan kirkastava, ihon pintaa silottava, puhdistava, raikastava ja tasapainottava. Puna-apila desinfioi ihoa, appelsiinivesi virkistää ja mustikkauute tuo antioksidantteja.

* ANTI-STRESS-KASVOÖLJY 13€ / 30 ml (norm. 18,90) - tarjouksessa sunnuntaina. Jaffa-keksien tuoksuinen kosteuttava ja antioksidanttinen kasvoöljy hoitaa ihoa cocktaililla ruusunmarja-, jojoba-, vadelmansiemen- sekä viinirypäleensiemenöljyä.

* C-VITAMIINISEERUMI 16€ / 30 ml (norm. 23,90€) - tarjouksessa sunnuntaina. Markkinoiden edullisin C-vitamiiniseerumi pitää sisällään C-vitamiinia kolmessa eri muodossa, mukaan lukien the real thing itse eli puhdas C-vitamiini askorbiinihappo. Tämä tuo seerumiin tehoa, mutta pullo tulee käyttää heti avaamisen jälkeen, sillä askorbiinihappo hapettuu nopeasti.

DJUSIE

Miksi valita Djusie?

Moderni, persoonallinen, tehokas ja minimalistinen sarja. Muutamalla tehokkaalla tuotteella koko ihonhoitorutiini. Tuoksu- ja värimaailma on kuin kannanotto; tämä sarja ei kosiskele massayleisöä ilmeisillä kaupallisilla valinnoilla.

Karkkipäivän lukijat osaavat varmaankin jo ulkoa, mitä mieltä olen Djusien tuotteista, mutta tässä omat suosikkini tulevat taas. ☺️

* FRUIT GLAZE -KASVOÖLJY 41€ / 30 ml (norm. 49€). Ihanan silkkinen ja nopeasti imeytyvä "tekee-kaiken" -kasvoöljy kosteuttaa, kirkastaa, tasapainottaa, silottaa..., no tekee ihan kaikkea, paitsi pesee pyykkisi. Tuoksuvat eteeriset öljyt kuten ruusugeranium, vihreä mandariini ja bergamotti ovat osa hoitavaa kokonaisuutta.

* LIQUID SILK -PUHDISTUSÖLJY 29€ / 100 ml (norm. 35€). Se paras puhdistusöljy. Mutta ei paras vaihtoehto hajusteherkille. Taigan öljy on lähes yhtä hyvä, ja vailla hajusteita.

FIINI NATURALLY

Miksi valita Fiini?

Pieniskaalaista artesaanikosmetiikkaa Isokyröstä. Ei lisättyjä hajusteita. Fiini on erittäin minimalistinen niin ainesosiltaan kuin tuotevalikoimaltaan ja edustaa old school -suuntausta; reseptit ovat äärimmäisen yksinkertaisia eikä valikoimassa ainakaan toistaiseksi ole emulsio-pohjaisia tuotteita (voiteen nimellä kulkevat tuotteet ovat vedettömiä balmeja). Esimerkiksi Taigaan ja Murumuruun verrattuna Fiini edustaa aivan toista formuloinnin ääripäätä. Sarja sopii kuluttajalle, joka arvostaa ihonhoidossa yksinkertaisuutta sekä raaka-aineissa suomalaisuutta: tuotteiden reseptit pohjautuvat suomalaisiin ainesosiin kuten kauraöljyyn ja marjoihin.

Riisutut ja hajusteettomat koostumukset sopivat hyvin myös herkälle iholle. Valikoimassa on myös muutamia hajustettuja tuotteita kuten herkullinen marja-vartaloöljy, mutta kaikki kasvojenhoitotuotteet ovat hajusteettomia.

🚫* RUUSU & KAURA -KASVOVESI 23€ / 100 ml (norm. 29,90€) - tarjouksessa lauantaina. Ruusuvettä, kaurauutetta, glyserolia ja hyaluronihappoa sisältävä ihana kasvosuihke on yksi tämän vuoden suosikkejani.

🚫* KAURA & TYRNI -ÖLJYSEERUMI (KASVOÖLJY) 27€ / 30 ml (norm. 34,90€) - tarjouksessa lauantaina. Kolmen raaka-aineen ravitseva, rauhoittava ja antioksidanttinen seerumi on yksinkertainen ja tehokas. Sekoitus sisältää vain kaura-, jojoba- ja tyrniöljyä sekä E-vitamiinia. Erinomainen kasvoöljy herkälle iholle.

* VARTALOÖLJY POHJOLAN MARJAT 20€ / 150 ml (norm. 25,90€) - tarjouksessa lauantaina. Mielettömän herkullisen tuoksuinen ja nohevasti levittyvä hoitoöljy vartalolle sisältää viinirypäleensiemenöljyä, kauraöljyä, mustikansiemenöljyä sekä ruusunmarjauutetta. Tuoksu on makean marjainen.

USVA COSMETICS

Miksi valita Usva?

Aivan tuore sarjauutuus Usva on kuin eksoottinen versio Fiinistä; hajusteetonta ja minimalistista kosmetiikkaa, mutta eksoottisemmilla ainesosilla jotka ammentavat sademetsistä. Lohja goes Amazon! ☺️ Sademetsäperäiset ainesosat ovat tämän vuoden kasvavia trendejä kosmetiikassa, ja olikin kiinnostavaa bongata trendiin vastaava brändi myös Suomesta - etenkin tällainen old school -tyyliä edustava. Arvostan ainesosia suomalaisesta luonnosta, mutta pidän virkistävänä, että rohkaistutaan tekemään myös omaa juttua ja menemään "muotin" ulkopuolelle.

🚫* MEADOW FLOWER CLEANSING BALM 26€ / 120 ml (norm. 34,90€). Usvan täyteläinen puhdistusbalmi on kuin Flow Cosmeticsin putsaribalmin riisutumpi ja hajusteeton serkku. Usvan balmissa on yksinkertaisempi koostumus ja hieman eri emulgaattorisysteemi. Meikin ja lian se poistaa yhtä tehokkaasti. Meadow Flower -balmi sisältää valkohilppaöljyä, buritiöljyä ja auringonkukkaöljyä. Paksu balmi muuttuu veden vaikutuksesta maidoksi, mutta jättää iholle hieman öljyjä, mikä tekee siitä ihanteellisen kuivalle iholle.

🚫* WILD FRUIT -ÖLJYSEERUMI (KASVOÖLJY) 28€ / 30 ml (norm. 35,90€). Tämä ihanan tuntuinen kasvoöljy myös tuoksuu valloittavalle: tuote on hajusteeton, mutta sen pääraaka-aine passionhedelmäöljy tuo öljyyn aivan ihanan hedelmäisen tuoksun..! Muut öljyt ovat jojoba, skvalaani, buriti ja auringonkukka, ja mukana on myös yksi esteriöljy keventämässä koostumusta. Ohut koostumus sopii rasvahappoprofiilinsa puolesta myös sekaiholle.

🚫* RAINFOREST -ÖLJYSEERUMI (KASVOÖLJY) 28€ / 30 ml (norm. 35,90€). Öljyistä täyteläisempi sopii kuivalle iholle. Sisältää kukuipähkinäöljyä, valkohilppaöljyä ja palmitoleiinihappo-rikasta makadamiansiemenöljyä. Harvinaisiin Omega-7-rasvahappoihin kuuluva uudistava ja ravitseva palmitoleiinihappo on erityisen hyvä aine kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

FLOW COSMETICS

Miksi valita Flow?

Riihimäkeläinen, pitkään kentällä vaikuttanut Flow Cosmetics edustaa samaa suuntausta kuin Fiini ja Usva, mutta hienostuneemmalla otteella. Myös Flow'n ytimessä on minimalismi ja vanhaa koulukuntaa edustava formulointityyli, jossa korostuvat vedettömät balmit, salvat ja jauheet. Flow'n valikoimassa on myös yksi emulsio, joka on toteutettu old school -tyyliin skin feel -ainesosia välttäen.

(🔑Avainjuttu, mikä erottaa modernit luonnonkosmetiikkaemulsiot old school -reseptiikasta ovat uuden ajan emulgaattorit ja esteriöljyt, joilla tuotteisiin saadaan normikosmetiikan silikoneja ja akryyliyhdisteitä muistuttavaa liukkautta ja silkkisyyttä.)

Flow Cosmeticsin vahvuuksia ovat korkealaatuiset ainesosat, esteettisyys ja henkilökohtaisuus; perheomisteisen brändin tekemisessä välittyy vahvasti yrittäjien syvä intohimo aiheeseen ja perustajat ovat vahvasti mukana omine kasvoineen ja persoonineen.

* RUUSUVESI 18€ / 100 ml (norm. 24€). Kilpailua ruusuvesissä riittää, mutta Flow'n supersuosittu luomuruusuvesi pitää vuodesta toiseen pintansa Suomen kenties suosituimpana ruusuvetenä. Nyt kun olen itse pitkästä aikaa käyttänyt sitä, on taas tullut havaittua, että jokin tässä aina vetää puoleensa enemmän kuin muissa ruusuvesissä - vaikka tuoksukin on jopa arkinen moneen muuhun ruusuveteen verrattuna. Laaduissa ja aromaterapeuttisissa ominaisuuksissa on eroja, ja uskon, että Flow'n käyttämä iranilainen luomuruusuvesi on yksinkertaisesti todella korkeaa laatua.

Flow Cosmeticsilla on minusta ihan hervottoman hyvät kasvoöljyt! Ne ansaitsisivat enemmän suitsutusta, ja nostetaan niistä nyt kolme framille tänään.

* DETOX OIL 29€ / 30 ml (norm. 38€). Rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle kehitetty erittäin ohut kuivaöljy. Pohjaöljyinä Detoxissa on kevyen ihotuntuman antava caprylic/capric triglyceride eli tuttavallisemmin kookosöljystä johdettu MCT-öljy,  maarianohdakkeen esteriöljy sekä luomulaatuinen jojobaöljy. Hoitavina öljyinä ihoa tasapainottavaa mustaherukansiemenöljyä sekä epäpuhtauksia nitistävää teepuun öljyä.

🔥SANNIN SUOSIKKI!🔥 * LINGONBERRY BRIGHT OIL 32€ / 30 ml (norm. 45€). Myös Lingonberry-öljyssä on kuivaöljymäinen koostumus, ja se on itse asiassa ihotuntumansa puolesta yksi mun all-time suurimpia suosikkiöljyjä. Lingonberry Bright tuntuu selvästi ravitsevammalta kuin Detox, eikä ole ihan yhtä "kuiva", mutta hyvin ohut ja silkkinen. Juuri kun oli puhetta kosmetiikan sensorisista ominaisuuksista, niin kyllä minullekin kelpaa silkkinen öljy..! :D Vaikka 100% öljy kuinka olisi hoitavampi. Kuivaöljymäisestä tuntumasta Lingonberry-öljyssä vastaavat jälleen MCT ja maarianohdake-etyyliesteri. Puolukansiemenöljy kirkastaa ihoa, jojobaöljy kosteuttaa ja ruusunmarjauute suojaa vapailta radikaaleilta.

* ARCTIC BEAUTY OIL 34€ / 30 ml (norm. 45€) - tarjouksessa sunnuntaina. Arctic Beauty Oil ei ole kuivaöljy vaan sisältää pelkästään kokonaisia kasviöljyjä. Tämä on Flow'n kasvoöljyistä kaikkein ravitsevin ja arvokkain. Upeassa koostumuksessa yhdistyvät luomulaatuiset ruusunmarjansiemenöljy, arganöljy, mustaherukansiemenöljy, tyrniöljy, puolukan- ja mustikansiemenöljyt. Eteeristen öljyjen cocktail muodostuu luomunerolista, luomuruususta sekä luomu-frankinsensista. Ihan mahtava kokonaisuus! Arctic Beauty Oil on vaikutuksiltaan kuivaa ihoa ravitseva ja kosteuttava sekä ikääntymisen merkkejä hidastava ja ehkäisevä.

LAPONIE OF SCANDINAVIA

Miksi valita Laponie?

Hajusteetonta kosmetiikkaa herkälle iholle. Minimalismi, raaka-ainevetoisuus, tieteellisyys. Laponien tuotekehityksessä työskentelee yksi Suomen pätevimmistä ja korkeimman koulutuksen saaneista luonnonkosmetiikkakemisteistä, mikä näkyy sarjan tieteellisessä lähestymistavassa ja syvässä kiinnostuksessa raaka-aineisiin. Laponien reseptiikassa näkyy harvinaisempia raaka-aineita, joihin ei törmää muissa suomalaisissa luonnonkosmetiikkasarjoissa.

🚫* KASVOÖLJY 34€ / 30 ml (norm. 44€) - tarjouksessa sunnuntaina. Laponien öljy kuuluu sekin top-suosikkeihini, sillä simppeli koostumus on yksinkertaisesti erinomainen ja tehokas. Verrattuna yllä esiteltyyn Flow Cosmeticsin Arctic Beauty -öljyyn, myös Laponien öljy on ihoa ravitseva ja ikääntymisen merkkejä hidastava, mutta koostumus on riisutumpi ja täysin hajusteeton ja vapaa eteerisistä öljyistä, soveltuen näin ollen herkällekin iholle. Laponien öljy sisältää arganöljyä, kauraöljyä, vadelmansiemenöljyä ja ruusunmarjaöljyä, ei mitään muuta.

🚫* KASVOVESI 21€ / 50 ml (norm. 28€). Tehokkaasti kosteuttava ja rauhoittava kasvovesisuihke hoitaa ihoa yhdistelmällä glyserolia, ektoiinia, lakritsinjuuriuutetta ja silottavaa & antioksidanttista rakkolevää. Tämä tuote on hiljattain vaihtanut nimensä Tonerista 'Balancing Essenceksi', mutta sisältö on sama kuin ennenkin.
Litrahinnaltaan huimasti edullisempi kasvoveden täyttöpakkaus (32€ / 150 ml) on tarjouksessa torstaina. Suosittelen melkeinpä ostamaan refillin, koska se on niin älyttömän paljon halvempi, ja kaatamaan vaikka toiseen suihkepulloon jos kotona ei ole valmiiksi Laponien alkuperäistä pulloa.

🚫* PUHDISTUSÖLJY 33€ / 100 ml (norm. 44€). Tässäpä teille toinen hajusteeton ja superhyvä puhdistusöljy. Vain kahden raaka-aineen (!) tuote sisältää ainoastaan rypsiöljyä ja emulgaattorin. Huuhtoutuu iholta täydellisesti. Tämä tuote on esimerkki siitä, että aina ei todellakaan tarvita kymmeniä ainesosia tekemään toimiva ja jopa hienostuneen tuntuinen tuote.

Laponiella on myös kolme seerumia, jotka kulkevat nimellä 'treatment'.

🚫* BRIGHTENING TREATMENT 31€ / 20 ml (norm. 39€) - tarjouksessa lauantaina. Tämä seerumi voisi myös kulkea nimellä "Anti-Age Treatment", sillä se sisältää pääaktiiviaineenaan ihoa uudistavaa ja juonteita silottavaa bakuchiolia. A-vitamiinin tapaan bakuchiolilla on sekä ikääntynyttä että epäpuhdasta ihoa hyödyttäviä vaikutuksia: iho kirkastuu ja ihon rakenne paranee. Laponie on varmasti valinnut 'Brightening'-nimen siksi, että eivät halua sulkea kohderyhmästä pois nuorempaa ongelmaihoa. Bakuchiol tunnetaan anti-age-aineena, mutta ei ole pelkästään sitä. Brightening Treatment on koostumukseltaan emulsiota, ja sen ihanasti pehmentävä koostumus sisältää myös arganöljyä, auringonkukansiemenöljyä ja rauhoittavaa bisabololia.

🚫* CLARIFYING TREATMENT 32€ / 20 ml (norm. 39€). Clarifying-seerumi on kehitetty rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Vaikutus on kosteuttava, epäpuhtauksia hillitsevä sekä talin tuotantoa tasapainottava. Tämän lupauksen toteuttavat sinkki, kupari, ksylitoli ja ektoiini. Ektoiini on Laponien rakkausainesosa ja todellinen tehomolekyyli, näitä "tekee-kaiken" -supersankareita joka sopii ihan kaikille ihotyypeille. Lisää ektoiinista tieteellisine referensseineen voit lukea mm. täältä.

🚫* CALMING TREATMENT 32€ / 20 ml (norm. 39€). Ärtyneen ihon taltuttaja, herkälle iholle kehitetty Calming-seerumi sisältää centella asiaticasta eristettyä tehokkaasti rauhoittavaa sekä antioksidanttista madecassosidea, kosteuttavaa ramnoosi-sokeria, ektoiinia ja glyserolia.

FRANTSILA

Miksi valita Frantsila?

Suomen vanhimmalla luonnonkosmetiikkasarjalla on takanaan yli 30-vuotinen taival. Frantsila on ylpeästi oma yrtteihin ja kansanlääkintään pohjautuva itsensä eikä pyri olemaan "normikosmetiikan" kaltainen. Sarjan vahvuuksia ovat uskottavuus, pitkät perinteet ja omistautuneisuus yrteille ja rohdoskasveille. Frantsilan perustajalla Virpi Raipala-Cormierilla on varmasti syvällisin tieto-taito yrtteihin liittyen koko Suomessa.

Frantsila on sarja, jossa kaupallisuus on todella pienessä roolissa.

💕 Minulla on meneillään jonkinlainen kuherruskuukausi Frantsilan kanssa. :) Olen aina pitänyt Frantsilan arvoista ja perinteikkyydestä, ja tuotteissa on ollut jotain valtavan sympaattista, mutta nyt olen löytänyt sarjan uudella tavalla. Siihen vaikuttaa varmasti uudelleen roihahtanut kiinnostukseni old school -luonnonkosmetiikkaan, mutta epäilemättä myös sarjan uudistettu design.

Frantsilan neljä vuotta sitten alkanut ja hitaasti edennyt visuaalinen uudistus on niin onnistunut, että voin todeta uusien pakkausten lumonneen minut aivan läpikotaisin. Minusta ne ovat kauneinta, mitä olen ehkä koskaan luonnonkosmetiikassa nähnyt. Joka kerta kun kuljen niiden ohi kaupoissa, mun on pakko pysähtyä ihastelemaan. Tavallaan harmi, että upea kuvitus jää vain ulkopakkauksiin, mutta toisaalta arvostan myös tuotteiden raikkaan minimalistista skandinaavista henkeä.

Voisin nyt runoilla Frantsilasta vaikka kuinka pitkään koska olen niin innoissani, mutta jätetään pidemmät turinat kotimaisen luonnonkosmetiikan teemaviikolle. Se, minkä vielä haluan tässä yhteydessä nostaa esiin, on tuotteiden todella korkea vaikuttavien aineiden sekä luomuainesosien pitoisuus. Tämä tekee Frantsilan ihonhoitotuotteista paljon arvokkaampia kuin monista "kipailijoistaan". Luomulaatuiset ainesosat, kuten myös eteeriset öljyt, ovat kalliita raaka-aineita. Teknisiä ainesosia Frantsilan tuotteissa on hyvin vähän suhteessa vaikuttaviin. Hintansa puolesta Frantsilan tuotteet ovatkin jopa ällistyttävän edullisia, näissä voisi olla tuplahinta laatuunsa nähden.

ALKOHOLI FRANTSILAN TUOTTEISSA: lähes kaikissa Frantsilan tuotteissa on alkoholia. Syy siihen on uutoksissa: kasviuutteita voi valmistaa monella tapaa, ja yksi tavoista on tinktuura eli alkoholiuutos. Alkoholi on kaikkein voimakkaimmin aktiiviaineita irrottava liuotin, ja siksi tinktuuraa on perinteisesti käytetty lääkekasvien uuttamisessa. Frantsilan tausta on kansanlääkinnässä, ja tästä syystä he käyttävät eniten nimenomaan tinktuura-uutoksia. (Sama muuten pätee Dr. Hauschkaan ja Weledaan, joilla on niin ikään lääkintään liittyvä tausta.) Alkoholiuutos on voimakas, ja sitä tarvitaan vain muutama tippa vaikutuksen aikaansaamiseksi. Alkoholin osuus jää valmiissa tuotteissa pieneksi.

* PUNA-APILAPUHDISTUSGEELI 16€ / 100 ml (norm. 21,90€). Sulfaatiton, hyvin miedosti vaahtoava hellävarainen puhdistusgeeli. Huokosia supistavaa puna-apilaa ja ihoa tasapainottavaa ratamoa sisältävä putsari on kehitetty normaalista rasvoittuvalle ja sekaiholle.

* KEHÄKUKKA-KASVOVESI 15€ / 100 ml (21,90€). Rauhoittava, kosteuttava ja tulehdusta laskeva erittäin tehokas kasvovesi sisältää kehäkukkaa kahdessa muodossa; hydrolaattina sekä tinktuurana. Raikkaassa kasvovedessä on mieto ja maanläheinen tuoksu.

* RAVITSEVA KASVOVOIDE 15€ / 40 ml (norm. 20,90€). Ruusun tehoaineita pursuava täyteläinen voide kosteuttaa, ravitsee intensiivisesti ja ehkäisee punoitusta. Voide jättää ihoon suojaavan ja pehmeän pinnan. Koostumus on paksua, mutta ei jää kiiltelemään. Erittäin hyvä voide couperosa-iholle sekä erinomainen talviajan voide. Voide sisältää mm. ruusunmarjaöljyä, Damaskoksen ruusun öljyä, villiruusu-uutetta sekä suomalaisen ruusun uutetta.

* TEHOVOIDE (ANTI-AGE) 18€ / 40 ml (norm. 22,90€). Kevyempi Frantsilan kahdesta kasvovoiteesta sekä enemmän anti-age-vaikutteinen. Sisältää mm. harvinaista mutta tutkitusti tehokasta euroopanpyökin silmu-uutetta, jolla on juonteita silottava ja ihosolujen hapenottokykyä parantava vaikutus. Tuttu mm. Patykan tuotteista.

🚫* SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15€ / 15 ml (norm. 20,50€) - tarjouksessa lauantaina. Kevyt mutta mukavasti pehmentävä ja kosteuttava, miellyttävän tuntuinen silmänympärysvoide. Sopii parhaiten normaalista sekaiholle. Hyvä nuoren henkilön ensimmäinen silmänympärysvoide. Sisältää myös nesteitä poistavia ja turvotusta alentavia kasvi- ja kukkauutteita. Poikkeuksellisesti hajusteeton tuote, ei sisällä eteerisiä öljyjä.

* RUUSU & TURVE -SEERUMI 23,90€ / 30 ml (ei tarjouksissa). Aivan ihanan tuntuinen kosteuttava ja ikääntymisen merkkejä hidastava seerumi, jota hehkutin jo kuuden vuoden takaisessa edellisessä Frantsila-tuote-esittelyssäni. Monipuolisesti ihon kuntoa parantava turve on ihonhoidollisesti fantastinen ainesosa ja tervehdin sitä aina ilolla. Turpeelle seuraa pitävät mm. siankärsämö, ruusunmarja, ruusuöljy ja frankinsensi, kaikki juonteita silottavia aktiiviaineita.

* ANTI-POLLUTION -ÖLJYSEERUMI 43€ / 30 ml (norm. 57,90€) - tarjouksessa sunnuntaina. Tähän kosteuttavaan, kirkastavaan ja ihoa ympäristörasitteilta suojaavaan öljysekoitukseen Frantsila on valinnut erityisen antioksidanttisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja -uutteita sekä vapaita radikaaleja neutraloivia eteerisiä öljyjä. Incissä komeilevat mm. moringa-, vadelmansiemen-, ruusunmarja- ja mustikkaöljy sekä pakuri-, ratamo- ja kuusen oksatyviuute seuranaan fenkolin, basilikan, santelipuun ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä.

* YRTTISAVINAAMIO 15€ / 40 ml (norm. 18,90€). Tässä ihanassa, kevyesti piparmintun tuoksuisessa naamiossa yhdistyy saven puhdistava sekä yrttien ja kasviöljyjen antioksidanttinen ja elvyttävä vaikutus. Tämä naamio vie minut aina kymmenen vuoden takaiseen hyvinvointitapahtumaan Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa, jossa saunoimme ja levitimme kasvoillemme tämän yrttinaamion. Jostain syystä siitä on jäänyt hyvin vahva ja mukava muisto.

TAIKA

Miksi valita Taika?

Helppoa ja edullista markettikosmetiikkaa, tekee vastuullisen valinnan helpoksi tavalliselle kuluttajalle. Miellyttävät ja modernit koostumukset. Arkista, mutta samalla miellyttävää. Normikosmetiikkaan tottuneen kuluttajan on helppo siirtyä Taikaan.

Valitsin tärppeihin Sensitive-linjan tuotteita, sillä ne ovat omat suosikkini sarjan kasvojenhoitotuotteista. Nämä ovat minusta hinta-laatusuhteeltaan suorastaan törkeän hyvät, pakko sanoa. Sensitive-linja on hajusteeton ja kehitetty yhteistyössä Iho-, Allergia- ja Astmaliiton kanssa.

🚫* SENSITIVE-PUHDISTUSEMULSIO 7€ / 100 ml (norm. 8,90€). Paljon kehuja saanut maitopuhdistaja huuhtoutuu iholta poikkeuksellisen hyvin. Tämä maito on samalla hellävarainen ja kosteuttava, mutta ei jätä iholle piiruakaan rasvaista tunnetta. Juuri tämä ominaisuus on saanut paljon kiitosta niin somessa kuin kentällä asiakkailta.

🚫* SENSITIVE-KASVOVOIDE 7€ / 50 ml (norm. 9,90€) - tarjouksessa lauantaina. Erittäin hyvä, pätevästi kosteuttava ja miellyttävä kasvovoide. Keramidit, ksylitoli, sheavoi ja kauraöljy osaavat hommansa. Ehkä ihan parhaita tämän hintaluokan luonnonkosmetiikan kasvovoiteita. Minua viehättää, kun voiteessa voi kevyesti aistia sen sisältämän kauran tuoksun..!

🚫* SENSITIVE-SEERUMI 9€ / 30 ml (norm. 11,90€) - tarjouksessa lauantaina. Aivan ihana maitomainen, kosteuttava seerumi. Sisältää samoja hoitavia aineita kuin voide, mutta ohuen seerumimaisena koostumuksena. Ja hinta..!

YIN YOUR SKIN

Miksi valita Yin Your Skin?

Yin Your Skin ei itse asiassa ole ihonhoitosarja vaan aasialaisista kauneudenhoitorituaaleista, kiinalaisesta lääketieteestä sekä joogasta ammentava kokonaisvaltaisen kauneudenhoidon konsepti. Parhaiten Yin Your Skin tunnetaan gua sha -välineistään ja kosmeettisen gua sha'n opeistaan. (Gua sha on muuten minulla yhä testaamatta... olisiko vuosi 2023 se vuosi..?) Tietysti sarja tunnetaan myös perustajastaan Katja Kokosta.

Sarjassa on kaksi ihonhoitotuotetta, kasvoöljy ja hoitoneste, joita voi käyttää osana olemassaolevaa ihonhoitorutiinia. Kasvoöljy Sileä on kehitetty toimimaan ihanteellisesti gua sha -hieronnan pohjana, mutta vallan mainiosti sitä voi käyttää ihon hoitoon vaikkei olisi kuullutkaan kasvohieronnasta. Sileä kuuluu mun Top 5 -kasvoöljyihin, tykkään siitä aivan älyttömästi..! (Tässä postauksessa onkin tullut name-dropattua nyt kolme mun suosikkikasvoöljyä, täytyy varmaan tehdä top-vitosesta joskus oma postaus!)

* IHME BOTANICAL WONDER ESSENCE 65€ / 30 ml. (Ei tarjouksissa.) Sarjan uutuustuote on lanseerattu tänä syksynä. Ihme on tehokkaasti ihoa kirkastava ja kosteuttava hoitoneste, jota käytetään muutaman kerran viikossa. Tämä erottaa Ihmeen Katja Kokon toisen sarjan, Djusien, hoitonesteestä. Djusien hoitoneste on miedompi ja sopii päivittäiseen käyttöön. Ihmeen vaikuttavia aineita ovat maitohappo, hibiscus-uute ja mulperipuun uute. Maitohappo sekä hibiscus-uutteen sisältämät AHA-hapot kirkastavat ja kuorivat ihoa (happopitoisuus tuotteessa on 6,4%), mulperipuun uute ehkäisee tyrosinaasia ja hillitsee pigmenttiläiskien syntyä. 

🔥SANNIN SUOSIKKI🔥 * SILEÄ-KASVOÖLJY 59€ / 30 ml. (Ei tarjouksissa.) Ahh, tämän öljyn ihotuntuma ja tuoksu ovat kasvoöljyjen aatelia..! Sileä on semitäyteläinen, silkkinen ja kerrassaan ihana öljy. Öljypohja muodostuu chiansiemen-, unikonsiemen ja viinirypäleensiemenöljystä. Ruusugeraniumin, italianolkikukan ja marokkolaisen kamomillan eteeriset öljyt tuovat sekoitukseen oman terapeuttisen lisänsä, sekä koukuttavan tuoksun..!

MOI FOREST

Miksi valita Moi Forest?

Yin Your Skinin tapaan Moi Forest ei ole kokonaisavaltainen kaikki ihonhoidon alueet kattava sarja, vaan tarjoaa innovatiivisia täsmätuotteita erityisesti stressaantuneelle, ärtyneelle ja herkälle iholle. Tämä sarja tuo konkreettisesti metsän ihollesi. Moi Forestin sydän on suomalaisten yliopistojen kehittämässä innovatiivisessa metsämikrobiuutteessa, joka on varmasti kiinnostavinta mitä koko kosmetiikka-scenessä on tapahtunut vuosikymmeneen! (Oikeasti...!) Se, että tällaiselle uutteelle on nyt kysyntää, kertoo tarinaansa nyky-yhteiskunnasta. Olemme niin vieraantuneet luonnosta, että luonto täytyy tuoda kosmetiikkapurkissa luoksemme.

Yksi terveen ihon kulmakiviä on terve ja monimuotoinen ihon mikrobiomi, ja etääntymällä luontokosketuksesta (sekä ylihoitamalla ihoamme vahvoilla kemikaaleilla), olemme menettäneet suuren osan ihomme hyvis-mikrobeista. Mikrobit ovat happovaipan ja hydrolipidikalvon ohella merkittävä osa ihon suojamuuria. Patentoitu metsämikrobiuute auttaa palauttamaan ihon hyvää mikrobistoa sekä vahvistaa immuunipuolustustamme, mikä johtaa herkkyysoireiden vähenemiseen ja ihon vahvistumiseen. Moi Forest -tuotteilla on saatu todella hyviä tuloksia atooppisen ja ihottumaisen ihon hoidossa.

* MOI FOREST MULTIPURPOSE-VOIDE 24€ / 50 ml (norm. 31,90€) - tarjouksessa sunnuntaina. Sarjan klassikkotuote, metsämikrobiuutetta sisältävä voide soveltuu koko vartalolle. Metsäpölyvoide jättää iholle hieman näkyvää "pölyä", joten sitä on kätevintä käyttää esimerkiksi kasvonaamiona, öisin yövoiteena tai vartalolla. Itse rakastan käyttää tätä käsivoiteena!

* MOI FOREST AFTER CARE -KÄSIVOIDE 11€ / 50 ml (norm. 14,90€). Edullisempi tapa tutustua metsäpölytuotteisiin: sarjan käsivoiteissa on pienempi pitoisuus mikrobiuutetta ja ne ovat siksi edullisempia. Koostumus on hieman ohuempi kuin Multipurpose-voiteessa. Ostin itse juuri Laventeli-version After Care -käsivoiteesta ja sen tuoksu on superihana! Laventeli After Dust -käsivoide on sekin tarjouksessa keskiviikkohan hintaan 11€.

🚫* FOREST DUST MICROBIOME MAGICAL OIL 37€ / 100 ml (norm. 49,90€). Metsäpölyä öljyn muodossa! Kesällä lanseerattu Forest Dust -monitoimiöljy on sarjan ainoa hajusteeton tuote, joten se sopii myös hajusteherkille metsäpölystä kiinnostuneille. Täyteläinen, auringonkukkaöljyä, jojobaa ja safloriöljyä sisältävä öljy sopii koko vartalolle päästä varpaisiin. Kasvojen iholla se on parhaimmillaan kuivaihoisilla.

Metsäpölyuutteen ohella tämän öljyn erikoisaine on Lapista kerätty niittymaarianheinä (hierochloe hirta extract). Moi Forestin mukaan niittymaarianheinällä on ärtynyttä ihoa rauhoittava vaikutus ja sen ominaistuoksulla anti-stress-vaikutus. Minun nenääni Forest Dust -öljy on käytännössä aivan hajuton.

*

🇫🇮 Lisää kotimaisen luonnonkosmetiikan brändejä sekä helmituotteita esittelen talven aikana kotimaisen luonnonkosmetiikan teemaviikolla :) 🇫🇮

8 comments on “Kotimainen luonnonkosmetiikka: kiinnostavimmat brändit ja tuotevinkkejä”

 1. Kiitos hajusteettomien tuotteiden esiin tuomisesta. Yksi tuoteryhmä, josta tuntuu olevan vaikeaa löytää hajusteetonta tuotetta, on luonnonkosmetiikan aurinkorasvat. Tiedätkö yhtään tällaista (hajusteetonta) luonnonkosmetiikan aurinkorasvaa, jolla olisi mieluiten muutenkin miellyttävä koostumus ja joka ei jättäisi kasvoja ihan valkoisiksi? (Tai vaihtoehtoisesti hajusteeton luonnonkosmetiikan BB-voide tms. voisi myös käydä.)

  Vastaa

  0
  1. Tiedätkö yhtään tällaista (hajusteetonta) luonnonkosmetiikan aurinkorasvaa, jolla olisi mieluiten muutenkin miellyttävä koostumus ja joka ei jättäisi kasvoja ihan valkoisiksi?

   Tiedän ☺️ Tai - ihan totaalista valkoisuttemuutta en voi luvata (hmm, olikohan tuo sana oikeaa suomea..?), sillä kaikki tuntemani hajusteettomat lk-aurinkovoiteet ovat SK 50-tason voiteita, ja toistaiseksi on ollut mahdotonta valmistaa iholla täysin näkymättömiä SK 50-tason mineraaliaurinkovoiteita.
   Nämä joita suosittelen levittyvät ainakin mun iholla tosi hyvin ja näkyviin jäävä valkoisuus on hyvin hienovaraista vaaleaa kajoa.

   * ACORELLE AURINKOSUOJASUIHKE SPF 50
   * ALGA MARIS AURINKOSUOJASUIHKE SPF 50
   * ACORELLE AURINKOSUOJAVOIDE KASVOILLE SPF 50
   * ALGA MARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 50 (tämä ei tietenkään jätä yhtään valkoista koska on sävytetty)

   Suomalaisella herkälle iholle kehitetyllä Atopikilla on myös aurinkovoiteita, mutta kaikki sisältävät tuoksuvaa fenetyylialkoholia. Muuten ovat kyllä vailla allergisoivina tunnettuja hajusteita. Mutta tuoksuttomia ne eivät ole, sillä fenetyylialkoholissa on suhteellisen voimakas kukkainen tuoksu.

   Vastaa

   0
 2. Oh no, juuri kun selvisin Jolien kampanjasta ilman vararikkoa..😉
  Nämä Karkkipäivän kampanjasuositukset on kyllä vaarallisia näin pula-aikana.. 😁

  MuruMuru on kyllä miellyttävä tuttavuus kohtuuhinnoilla, - ostamani kosteuttava kasvovesi on niin hoitavaa, että pieni pisara riittää.. INCI paljon sopivampi kuin EcoPharma, jota ensin katselin.

  Noh, sorruinhan sitten myös Beauty by Kicks:in kosteuttavaan kasvo(hoito-?)veteen, ja siinä Jolien tarjouksessa olleeseen Novexpertiin.. 🙄
  Joten nyt on hyvä vaihe säästää sähkölaskuun, joulunjälkeistarjouksia odotellen.. 😝

  PS. Se etsimäsi sana olisi ehkä 'valkoisettomuus'..

  Vastaa

  0
  1. Nämä Karkkipäivän kampanjasuositukset on kyllä vaarallisia näin pula-aikana.. 😁

   😅 (Mun pitäisi tehdä jokin oma "kaikkein halvimmat helmituotteet" -kampanja..! Hei, ideaa..!)

   Tosi kiva muuten kun jaat kokemuksia tuotteista sun iholla, kuluttajien kokemusten kautta saa aina laajemman kuvan tuotteiden suorituksesta kuin omalla ihollaan. :) Tiedän, että olet vaativa kosmetiikan käyttäjä, joten jos jokin tuote saa sun hyväksynnän ja kehut, niin se on jotenkin (mulle) extramerkittävä suositus :)

   Hei minkäs Novexpertin hankit Jolie-tarjouksesta..? 😀

   PS. Se etsimäsi sana olisi ehkä ’valkoisettomuus’..

   Hei, kiitos! 🙏🏻🙏🏻 Siis en eilen millään saanut päähän oikeaa sanaa, tää on niin vaikea taivuttaa..! 😆

   Vastaa

   0
  2. Polyphenols Perfect Glow.
   Vielä testaamatta :)

   Jolie on siitä mukava kauppa, että heiltä saa tilauksen yhteydessä kivasti näytteitä.. siten saa tuntuman puhuttuihin merkkeihin, mm. Patykan ja Madaran tähtituotteisiin. (Madaran Time Miracle sy-voide on ihana, Patyka taas ollut tähän asti täysi pettymys)
   Onhan se aivan eri tilanne tutustua tuotteisiin rauhassa kotona iltapesujen jälkeen, tavaratalossa testailuista jää aina nihkeä fiilis..

   Vastaa

   0
  3. Polyphenols Perfect Glow.

   👍

   Näytteet on kyllä erittäin kiva juttu, ja mukava kuulla, että niitä lähetetään ilmeisesti joka tilauksen yhteydessä. :)

   Onhan se aivan eri tilanne tutustua tuotteisiin rauhassa kotona iltapesujen jälkeen

   Todellakin.

   Vastaa

   0
 3. Ei liity tähän postaukseen, mutta oletko kirjoittanut mitään kuparipeptideihin liittyen?

  Olen yrittänyt löytää tietoa kuparipeptideistä, mutta kaiken lukemani jälkeen en edelleenkään ehkä ihan ymmärrä, mitä ne tekevät..

  Samoin se voiko niitä käyttää yhtä aikaa c-vitamiinin tai Retinolin kanssa on epäselvää. Mielipide vaihtelee merkistä toiseen.

  Olisiko sulla linkata luotettavaa tahoa / sivustoa, josta voisi lukea aiheesta?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Elli! En ole käytännössä lainkaan perehtynyt kuparipeptideihin. Tiedän kyllä mitä ne ovat, mutta syvemmin en ole aiheeseen perehtynyt esimerkiksi tieteellisien artikkelien kautta, en siis osaa sanoa, millä tavoin ne esimerkiksi olisivat pätevämpiä kuin muut peptidit.

   Incidecoder on minulla ahkerassa käytössä taustatietoa hankkiessani. Se on kosmetiikkakemistin perustama riippumaton ainesosatietopankki, johon joukko alan asiantuntijoita ja kosmetiikkanörttejä koostaa kuvauksia kosmetiikan raaka-aineiden funktioista, aina asianmukaisten viittausten kera. Mielenkiintoisimmista ainesosista on kirjoitettu pidemmätkin artikkelit, näin myös kuparipeptideistä:

   https://incidecoder.com/ingredients/copper-tripeptide-1

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (64)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)