04.04.2024

Cate Nordic Beauty - tunnetko tämän luonnonkosmetiikan helmen?

Tänään minulla on ilo esitellä yksi vähemmän tunnettu kotimainen luonnonkosmetiikan helmi: porvoolainen Cate Nordic Beauty.

Tutustuin Caten tuotteisiin Nordic Natural Beauty Awardsin myötä ja mietin, että onpa ihmeellistä, ettei sarja ole vielä tunnetumpi. Tuotteet ovat huikean laadukkaita ja esteetikko kun olen, myös pakkausdesign verkkosivun tyylikästä toteutusta myöten puhuttelee meikäläistä.

Minimalistinen sarja sisältää vain olennaiset tuotteet ihon hyvinvoinnin ylläpitoon: öljymäinen puhdistus, kosteuttava kasvovesi, antioksidanttinen seerumi, ravitseva ja vahvistava kasvoöljy sekä kosteuttava kasvovoide.

Tämän yhteistyön myötä saat kaikista Cate Nordic Beautyn tuotteista -30% alennusta huhtikuun ajan koodilla SANNI30.

Cate Nordic Beauty Terhi Vesa ja Carl Fagerudd

Mutta kuka tai mikä on Cate Nordic Beauty?

Caten takana ovat kosmetiikan tuotekehittäjä Terhi Vesa sekä kosmetiikan myyntipuolen ammattilainen Carl "Calle" Fagerudd. Terhi vastaa Caten tuotekehityksestä, Carl tuotteiden pakkauksista. Terhi ja Carl tapasivat aiemmassa kosmetiikka-alan työpaikassa ja huomasivat pian, että heitä yhdistää intohimo kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä kiinnostus luoda jotain omaa.

Näin syntyi Cate Nordic Beauty, jonka nimi muuten tulee Carlin ja Terhin nimistä.

Cate Nordic Beautyn slogan: ravintoa iholle

Terhi on koulutukseltaan ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikan maisteri sekä estenomi, ja kiitos ravitsemusalan taustan, Terhille on luonnollista nähdä luonnonkosmetiikkakin ravinnon kautta; luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat iholle kuin ravintoa. Ja sitähän ne todella ovat.

Terhi kiinnostui luonnonkosmetiikasta runsaat kymmenen vuotta sitten. Hauskana detaljina mainittakoon, että Terhi löysi tuolloin tiensä Karkkipäivä-blogin lukijaksi, googlatessaan tietoa luonnonkosmetiikasta..! ☺️ Tämä paljastui minulle vasta haastattelun yhteydessä. Samoihin aikoihin Terhi kouluttautui myös hyvinvointivalmentajaksi.

Esitän Terhille ”kinkkisen” kysymyksen: miten Cate Nordic Beauty erottuu kilpailijoista?

Terhi vastaa empimättä: Caten tuotteet ovat mm. 100% luonnollisia, fakta, joka toteutuu lopulta harvan luonnonkosmetiikkatuotteen kohdalla. Kuten tunnettua, sertifiointitahot sallivat joitain synteettisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, mutta Caten tuotteissa säilöntäaineetkin ovat täysin luonnollisia.

Lisäksi Caten tuotteissa on muutenkin huomioitu laatu ja säilyvyys tavalla, joka erottaa brändin monista kilpailijoista. Tuotteissa on todella korkea pitoisuus aktiiviaineita ja minimimäärä teknisiä aineita, ja pakkausvalinnat kuten kierrätettävä, ruskea lasi sekä kartonkituubi tukevat niin kestävää kehitystä kuin tuotteiden säilyvyyttä.

Caten tuotteille ei ole haettu sertifikaattia, koska yritys ei katso sitä tarpeelliseksi. Tuotteiden ainesosalistat puhuvat puolestaan. Sertifiointi on lopulta myös kustannuskysymys, johon kaikki brändit eivät halua sijoittaa, etenkin, jos kohderyhmänä on jo luonnonkosmetiikkaa tunteva asiakaskunta.

Tutustutaan sitten itse tuotteisiin. :)

RENEWING AND PROTECTING VITAMIN OIL 47,90€ / 30 ml - koodilla 33,53€

Caten kasvoöljy tarjoaa iholle trendikästä bakuchiolia upean ja monipuolisesti hoitavan kasviöljykimaran seurassa. Tuote on hajusteeton.

Viinirypäleen siemenöljy, skvalaani ja jojobaöljy luovat kevyen, kaikille ihotyypeille sopivan ja nopeasti imeytyvän pohjan, kauraöljy tuo sekoitukseen annoksen ravitsevia rasvahappoja, hampunsiemenöljy tasapainottaa ja rauhoittaa, ja mustikansiemen- ja tyrniöljy lataavat ihoon ikääntymisen merkkejä viivyttäviä antioksidantteja.

Caten öljyn koostumus on todella ohut, mutta samalla miellyttävästi ravitseva ja pehmentävä.

Renewing and Protecting Vitamin Oil sopii yhtä lailla niin ikääntyvälle kuin nuoremmalle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Äitikin tykkää ☺️

Äitini muuten yllätti minut tänä talvena kertomalla, että hän oli lukenut "uudesta ja tehokkaasta aineesta" nimeltä bakuchiol, ja että hänkin olisi kiinnostunut kokeilemaan sitä. Tämä on eka kerta, kun äitini osoittaa kiinnostusta mitään anti-age-ainesosaa kohtaan..! Annoin äidilleni testiin Caten öljyn, joita minulla sattui olemaan kaksi kappaletta. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun äitini käyttää kasvojen hoidossa öljyä. Tässä jokin aika sitten äidiltäni tuli viesti:

"Tykkään käyttää sitä sulta saatua ravintoöljyä meikkivoiteen alla niin, että se on ehtinyt imeytyä ennen meikkivoiteen laittamista. Se on tosi hyvä! Se pehmittää ihoa ja tuoksuu vienosti joltain viljalta."

Vilja on tietysti kaura! ☺️ Kauraöljyssä on tunnistettava kaurainen tuoksu. Juttelimme aiheesta lisää puhelimessa ja äiti sanoi, että öljyä on aivan erityisen miellyttävä käyttää, kun sen tuoksu vie hänet lapsuuden vilja-aittaan. 🌾

SUPER HYDRATING ANTIOXIDANT SERUM 44,90€ / 30 ml - koodilla 31,43€

Seerumi on Terhin mukaan sarjan suosituin tuote. Se palkittiin myös viime vuonna Nordic Natural Beauty Awardseissa. 🏆

Pehmeän hedelmäisen tuoksuinen seerumi sisältääkin aivan fantastisen kattauksen hoitavia ainesosia; koivunmahlaa, ksylitolia, betaiinia, kauraöljyä, hyaluronihappoa, puolukansiemenöljyä, tyrniöljyä sekä algicaa (incinimi Algae).

Koivunmahla, ksylitoli, hyaluronihappo ja betaiini kosteuttavat, kauraöljy ravitsee ihoa ja rauhoittaa ihoärtymystä, puolukansiemenöljy kirkastaa ihoa ja tyrnimarja suojaa ihoa oksidatiiviselta stressiltä ja onpa sen sisältämällä Omega-7-rasvahapolla myös ihoa uudistava vaikutus.

Algica on merilevästä johdettu todella mielenkiintoinen Ruotsissa kehitetty aine, joka sekä kosteuttaa että puhdistaa ihoa, absorboi UV-säteilyä, suojaa ihoa saasteilta ja toimii myös tehokkaana kuljettimena muille aktiiviaineille. Jos olet ainesosanörtti, lue lisää Algicasta täällä.

Muistanette, että olen kertonut tiettyjen leväyhdisteiden kyvystä absorboida UV-säteilyä, ja että levästä on kehitteillä UV-filttereitä. Algica edustaa tämän tyyppistä leväainesosaa, vaikkei sillä (ainakaan vielä) ole virallista UV-suodattimen statusta. Joka tapauksessa, sen läsnäolo ihonhoitotuotteessasi tuo ihollesi lisäsuojaa UV-säteilyn haittavaikutuksia vastaan. 💎

Tässä saattaa olla paras tuntemani suomalainen kasvoseerumi! 😍 Todella hieno kokonaisuus, jonka nimi "superkosteuttava antioksidanttiseerumi" todella vastaa vaikutuksia!

Cate Nordic Beauty kosmetiikka kasvovoide

HYDRATING AND PROTECTING FACE CREAM 39,90€ / 60 ml - koodilla 27,93€

Caten kasvovoiteen inci on jälleen ilahduttavaa luettavaa: koivunmahla, hampunsiemenöljy, kauraöljy, mustikansiemen- ja tyrniöljy sekä keramidi tekevät voiteesta kosteuttavan, antioksidanttisen ja ongelmaista ihoa rauhoittavan.

Hampunsiemenöljy, jota tässä voiteessa on öljyistä eniten, on äärimmäisen mielenkiintoinen öljy, joka soveltuu sekä kuivan, ärtyneen ja kutiavan että rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoitoon. Se on koostumukseltaan ohut kuivaöljy ja sen vaikutus ihoon on tulehdusta hillitsevä ja tasapainottava, mutta myös kosteuttava. Hampunsiemenöljy onkin ongelmaisen ihon luottoystävä.

Kauraöljyn täyteläisempi koostumus puolestaan tuo voiteeseen runsaampaa ravitsevuutta, mutta voide ei silti ole raskas eikä rasvaisen tuntuinen.

Mustikka ja tyrni tuovat voiteeseen antioksidanttisen vaikutuksen, keramidi taas on tuo suojabarriäärin tehokas paikkaaja ja kuivan ihon kosteuttaja.

Hydrating and Protecting Face Cream on koostumukseltaan semitäyteläistä ja ihotuntumaltaan kevyttä, vähärasvaista ja kuitenkin suojaavaa. Voide jättää ihon pinnan himmeäksi. Tuubi on muuten valmistettu kartongista!

Cate Nordic Beauty kosmetiikka puhdistusbalmi

NOURISHING CLEANSING BALM 34,90€ / 100 ml - koodilla 24,43€

Caten balmiputsari on pakattu pumppupulloon, mistä annan heti pisteitä! En oikein ole kannellisten purkkien ystävä monestakin syystä, ja tärkeimpänä balmiputsarien kohdalla on koostumuksen suojaaminen kosteudelta; balmiin ei saisi mennä vettä, tai se alkaa emulgoitua jo purkissa.

Nyt korvat hörölle, kuivaihoiset: Caten putsari on semiemulgoituva, eli siinä on pienempi pitosuus emulgaattoreita, mikä tekee siitä kosteuttavamman kuin täysemulgoituvat öljyputsarit. Rypsiöljy- ja glyserolipohjainen koostumus jättää iholle öljyjä ja erittäin pehmeän tunteen. Caten putsari sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti kun sitä käyttää kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena, mutta yksinään käytettynä oma suositukseni olisi ennen kaikkea kuiva- ja herkkäihoiset.

🤓 Nörttiosaston tietona mainittakoon, että Caten putsari ei ole sakeutettu sokeriteknologialla, kuten valtaosa balmiputsareista, vaan se on niin sanottu 'sapogeeli' ja paksunnettu saponiini-pohjaisella yhdisteellä (Quillaja Saponaria Wood Extract & Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract). Sama yhdiste toimii myös balmin emulgaattorina.

Cate Nordic Beauty kasvovesi

HYDRATING AND VITALIZING OSMOLYTIC FACE MIST 34,90€ - koodilla 24,43€

Kosteuttava ja ihoa kirkastava kasvosuihke saa tehonsa koivunmahlan, ksylitolin, inositolin, betaiinin ja ruusu-uutteen liitosta.

Caten kasvovedessä käytetyllä ruusu-uutteella (incinimi Rosa Damascena Flower Water & Rosa Damascena Flower Oil) on tutkimuksissa todettu pigmenttimuutoksia vaalentavia vaikutuksia. Ruusupohjaiset ainesosat ovat tämän lisäksi erinomaisia punoittavan ihon hoidossa; sekä ruusuveden että ruusuöljyn komponenteilla on punoitusta rauhoittavia ominaisuuksia. Ruusu ei ole syyttä couperosa-ihon klassikko-ainesosa.

Nimi 'osmolytic' face mist tulee inositolista ja betaiinista. Ne ovat osmolyyttejä, eli auttavat ylläpitämään solujen vesitasapainoa.

Suihkeessa on mieto ruusun tuoksu, joka tulee ruusu-uutteesta.

Cate Nordic Beauty kosmetiikka

Tuotekehitys Suomessa, valmistus Ruotsissa

Cate Nordic Beautyn tuotteet kehitetään Porvoossa ja valmistetaan Ruotsissa.

Carl Fagerudd'illa on aiemman työnsä puolesta runsaasti kokemusta erilaisista kosmetiikkatehtaista niin Suomessa kuin ulkomailla, ja valmistuspaikaksi valikoitui juuri tämä tehdas Ruotsissa, koska heillä on Caten arvomaailmaan sopivat parhaat ympäristöohjelmat sekä tuotantotekniset valmiudet.

Cate Nordic Beauty kosmetiikka

Sannin Cate-vinkki #1:

Yllätyykö kukaan? 😄 Tietysti öljyn + seerumin miksaus keskenään. Kosteuttavan seerumin sekä ravitsevan öljyn yhdistelmä on mun mielestä yksinkertaisesti paras hoitava aine, jota iholleen voi laittaa. Alekoodilla SANNI30 saat tämän tehokkaan duon, Renewing And Protecting -kasvoöljyn sekä Super Hydrating -kasvoseerumin, hintaan 64,69€.

Ymmärrän mainiosti, että moni kuluttaja silti rakastaa kasvovoiteita voiteen helppouden takia. Jos tykkäät käyttää voiteita, eikä seerumi ole löytänyt tietään ihonhoitorutiiniisi (se ei ole millään tapaa välttämätön!), suosittelisin silti ainakin kasvoöljyn hankintaa. Kasvoöljyllä voit helposti räätälöidä voiteestasi ravitsevamman vaikkapa talvivuodenaikaan, ilman, että sinun tarvitsee erikseen hankkia tuhdimpaa kasvovoidetta.

Cate Nordic Beauty kosmetiikka

Sannin Cate-vinkki #2

Toinen öljy- & vesikosteutuksen tapa: suihkuta iholle kosteuttavaa Hydrating And Vitalizing Osmolytic Face Mist -kasvovettä ja levitä sen jälkeen kasvoille ravitseva Renewing and Protecting Vitamin Oil -öljy, kun iho on vielä hieman kostea suihkeen jäljiltä.

Moni ihotyyppi pärjää jo näillä kahdella tuotteella. 💯👌

*

Hyödynnä tutustumistarjous -30% koko Cate Nordic Beauytyn valikoimasta koodilla SANNI30. Koodi on voimassa huhtikuun loppuun 30.4.2024 saakka.

32 comments on “Cate Nordic Beauty - tunnetko tämän luonnonkosmetiikan helmen?”

 1. Kiva kun teit näistä postauksen, olen niitä jo vähän tutkiskellut. Itse kun yleensä syynää vain sertifikaatteja, kun ei osaa incejä lukea niin hyvin että luonnonkosmeksi tunnistaisi varmasti, niin kiva saada varmistus että ovat "täyttä tavaraa" Ja suht edullisiakin, mikä on aina plussaa :)

  Vastaa

  3
 2. Heippa, mitenköhän pitkä säilyvyys esim tuolla kasvoöljyllä on käytössä? :)

  Vastaa

  1
  1. Moikka! Pullossa on merkintä: "säilyy vähintään 6 kk avaamisesta". Tämä on hyvin yleinen valmistajam antama säilyvyysaika kasvoöljyille, mutta käytäntö on osoittanut (ainakin itselleni), että öljyt säilyvät avaamisenkin jälkeen vähintään vuoden ja joskus kolmekin vuotta. Kaikki ripppuu öljyjen sisältämien rasvahappojen laadusta; mitä enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja, sitä nopeammin öljy härskiintyy tullessaan kontaktiin hapen kanssa. Ja mitä enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja (eli mitä paksumpaa ja jähmeämpää öljy on), sitä paremmin se säilyy.

   Mä avasin mun ekan Cate-kasvoöljyn viime syksynä, taisi olla elokuu, kun tein Nordic Natural Beauty Awards -yhteistyötä. Pullo on siis ollut nyt auki 8 kuukautta, ja sisältö on täysin kunnossa.

   Vastaa

   2
 3. Vitsi miten kivan näköisiä tuotteita! Tuo logo on jotenkin ihanan retro..! ☺️

  Miten vertaisit tätä seerumia Flow Cosmeticsin seerumiin? Muistelen, että olet kertonut tykkääväsi tosi paljon myös Flown seerumista.

  Vastaa

  1
  1. Moikka Anna,

   Hmm, kummatkin ovat tosi hyviä. Näkisin, että Caten seerumi on kuitenkin vielä monipuolisempi: siinä on useampia antioksidantteja sekä myös enemmän "anti-age"-vaikutusta, kiitos ihoa uudistavan tyrniöljyn ja koivunmahlan sekä UV-säteilyn haittavaikutuksilta suojaavan Algican.

   Flow on probioottinen seerumi ja se kohdentuu kosteuttamisen ohella tasapainottamaan ihon mikrobiomia.

   Vastaa

   2
 4. Millainen tuoksu tuossa putsarissa on?

  Jääkö siitä tosi rasvainen pinta ihoon, vai mitä tarkoitat tuolla semi-emulgoitumisella..? Voikohan sillä poistaa myös silmämeikin..?

  Vastaa

  1
  1. Millainen tuoksu tuossa putsarissa on?

   Samanlainen pehmeän hedelmäinen kuin seerumissa ja voiteessa, mutta vielä paljon miedompana.

   Jääkö siitä tosi rasvainen pinta ihoon, vai mitä tarkoitat tuolla semi-emulgoitumisella..? Voikohan sillä poistaa myös silmämeikin..?

   Voi poistaa myös silmämeikin.

   Ja kyllä, tästä jää hieman rasvainen pinta ihoon, jos et tee kaksoispuhdistusta tai käytä tuotteen poistamiseen esimerkiksi musliiniliinaa.

   Terhin mukaan moni asiakas tykkää poistaa tämän kasvoliinalla. Pelkästään vedellä huuhtelemalla kaikki putsarin sisältämät öljyt eivät liukene iholta.

   Vastaa

   2
  1. Noilla Saponaria-kasvin uutteilla. Luonnonkosmetiikan balmiputsareissa sama aineosateknologia vastaa sekä öljyjen geeliytymisestä (--> mikä juuri tekee paksun jellymäisen öljyrakenteen) että emulgoitumisesta. Valtaosassa balmiputsareita tämä teknologia on nimeltään Sucragel, ja koostuu sukroosiyhdisteistä, Caten putsarissa on käytetty Sapogel-teknologiaa.

   Vastaa

   1
 5. Ihastuttavia nuo neilikoita sisältävät kuvat! Kivoja asetelmia ja väriyhdistelmiä.

  Vastaa

  3
 6. Seerumi vaikuttaa varsinkin mielenkiintoiselta!

  Hei saanko kysyä vinkkiä silmänympärysten hoitoon. Minulla on aina ollut tosi tummat silmänympärykset, nyt viime aikoina silmien alla on aamulla ollut myös turvotusta. Lopputulos näyttää suunnilleen samalta kuin Klonkulla, haluan näistä eroon! Ryppyjä ei vielä 41-vuotiaana ihme kyllä juurikaan ole, mutta toi kalmantummuus ja turvotus... apua!! Mitä näille voi tehdä?

  Olen putsannut silmämeikit pitkään samalla öljy- tai balmiputsarilla kuin muunkin nassun, nyt hankin Mossan silmämeikinpoistoaineen ja se vähensi vähän turvotusta. Olen käyttänyt Whamisan ja Antipodesin silmänympärysvoiteita, mutta ne ei tunnu oikein purevan tähän vaivaan yhtään.

  Vastaa

  1
  1. Hei saanko kysyä vinkkiä silmänympärysten hoitoon. Minulla on aina ollut tosi tummat silmänympärykset, nyt viime aikoina silmien alla on aamulla ollut myös turvotusta. Lopputulos näyttää suunnilleen samalta kuin Klonkulla, haluan näistä eroon! Ryppyjä ei vielä 41-vuotiaana ihme kyllä juurikaan ole, mutta toi kalmantummuus ja turvotus... apua!! Mitä näille voi tehdä?

   Kokeile kofeiinitippoja. Mulla auttavat tosi hyvin!

   Näitä on saatavilla kahta:

   https://jolie.fi/tuote/madara-caffeine-concentrate-kofeiinikonsentraatti/
   https://jolie.fi/tuote/bioearth-elementa-caffeine-2-ginseng-1-booster/

   Mulla on säännöllisessä käytössä nuo Mádaran. Eivät toki vie täysin pusseja pois, mutta madaltavat turvotusta selvästi.

   IHAN parhaan avun ever sain korealaisista hyaluronihappo-silmänympärysgeelinaamioista. (Hydrogeelilaput.) Ne oikeasti tasoittivat turvotuksen kokonaan pois. Ne kuuluivat Kicksin omaan sarjaan aikaisemmin, mutta jäivät pois pari vuotta sitten.

   Vastaa

   2
  2. Hydrogeelilappuja saa ainakin Normalista ja Yeposta. Ei varmaan ihan samanlaisia kuin Kicksin, mutta hyaluronihappoa sisältäviä löytyy.

   Vastaa

   0
  3. Mä olen ostanutkin noita Normalin lappuja. Eivät kuitenkaan ikävä kyllä vaikuttaneet mulla silmäpusseihin.

   Vastaa

   0
 7. Mielenkiintoinen sarja, tätä voisi kokeilla jossain vaiheessa.

  Kysymys ei ihan tähän liittyen, mutta voiko tuotteen retinolipitoisuudesta päätellä jotain sen inci-sijainnin perusteella? Ostin Olivia Kleinin Renew creamin, jossa on retinyylipalmitaattia. Haluaisinkin tietää, onko sitä niin paljon, että se oikeasti hyödyttää ihoa. Mistään ei vain löydy tietoa pitoisuudesta. Voiteen inci on

  Aloe Barbadensis Leaf Juice, Persea Gratissima Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Rosa Damascena Flower Water, Triticum Vulgare Germ Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Polysorbate 60, Glycerin, Elaeis Guineensis Oil, Stearic Acid, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Panthenol, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Allantoin, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Alcohol, Salix Alba Bark Extract, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Melia Azadirachta Seed Oil, Tetrasodium Glutamate Diacetate 

  Huomasin ainakin, että tuotteen käytön aloituksen yhteydessä leukaan on puskenut viikon ajan pientä näppyä, jotka kuitenkin alkavat nyt olla parantuneita. Eli ilmeisesti jonkinlaista puhdistumisreaktiota voide sai aikaan.

  Vastaa

  1
  1. Kysymys ei ihan tähän liittyen, mutta voiko tuotteen retinolipitoisuudesta päätellä jotain sen inci-sijainnin perusteella?

   Ei oikein. Retinoidit ovat tehokkaita jo todella pienellä pitoisuudella. Retinyylipalmitaattiakin käytetään tyypillisesti alle 0,3% pitoisuudella.

   Olivian voiteen incissä retinyylipalmitaatti on sijoittunut rosmariiniuutteen ja tokoferolin jälkeen. Näitä käytetään tyypillisesti alle 1% pitoisuuksina, samoin kuin porkkanansiemenöljyn kaltaista eteeristä öljyä, joka sekin on ennen retinyylipalmitaattia. Koska Olivian tuotteet tunnetaan tehokkuudesta ja tuloksista, olettaisin, että retinyypalmitaattia on käytetty tavanomainen tuloksia mahdollistava määrä. Jolloin jo 0,3% on tehokas! :)

   Vastaa

   3
 8. Olisikohan tuolla öljyllä mitään uutta tarjottavaa, kun käytän tällä hetkellä Taikan ja Rimitan öljyjä sekä Bybin Bakuchiol boosteria sekä seerumeista Taikaa ja Evolven hyaluronihapposeerumia?

  Ihoni kaipaa lähinnä kosteuttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta, ja näin nelikymppisenä toki plussaa jos on hieman anti age -vaikutusta :D

  Vastaa

  1
  1. Olisikohan tuolla öljyllä mitään uutta tarjottavaa, kun käytän tällä hetkellä Taikan ja Rimitan öljyjä sekä Bybin Bakuchiol boosteria sekä seerumeista Taikaa ja Evolven hyaluronihapposeerumia?

   Onko Rimitan öljy se arganöljy?

   Hmm, Taikan ja Bybin muodossa ihosi saa jo tyrniöljyn ja bakuchiolin hyötyjä, mutta kyllä mä sanoisin, että Caten kasvoöljy on jo yksinään paljon monipuolisempi kuin Taika, Rimita (jos tämä siis se pelkkä 100% arganöljy) ja Bybi yhteensä. Ja kun puhut siitä, että ihosi kaipaa rauhoittavaa vaikutusta, niin Cate tarjoaa paremmat aineet siihen.

   Taikassa ja Bybissä on kolme samaa ainetta kuin Catessa (skvalaani, bakuchiol ja tyrni), mutta Catessa on vielä rauhoittavaa kauraa, gammalinoleenihappo-rikasta hampunsiemenöljyä (joka sekin rauhoittaa) sekä antioksidanttista mustikansiemenöljyä, ja kaikkia näitä varmasti korkeampana pitoisuutena kuin mitä Taikassa on "aktiivi"öljyjä.

   Vastaa

   3
  2. Joo, se arganöljy. Se voi olla, että täytyy kokeilla tätä Caten öljyä myös.

   Vastaa

   0
 9. No nyt oli kiinnostusta herättävä sarja! Täysin tuntematon merkki myös itselleni, toivottavasti saa vielä paremmin näkyvyyttä.

  Asiasta kukkaruukkuun, kun olet blogissasi aina silloin tällöin julkaissut myös joitakin nostalgiaa herättäviä postauksia, esim kosmetiikkamuistojen suhteen, niin ajattelin että sulle ehkä kehtaisi tämän asian jakaa. Nyt uuden kyllä isä osaa-elokuvan myötä kun olen katsellut Yle Areenasta sarjan vanhoja ysäri-jaksoja, niin kiinnitin huomiota 2. kauden neljännessä jaksossa vessassa näkyviin vanupalloihin (noin kohdassa 13:10, kun isä meikkaa itseään). Ne nähtyäni aivan saman tien ihan jostakin aivojen sopukoista tuli muistoja lapsuudenkodista ysäriltä, sillä kummasti muistan että meillä oli tuollaisia aivan samanlaisia. Muistan niiden olleen alkuperäisessä pussissaan, joissa oli sekaisin juuri tuollaisia kolmea eri väriä; keltaisia, vaaleanpunaisia, ja vaaleansinisiä.
  Enpä ole enää nähnyt missään myynnissä värillisiä vanupalloja (ja käyttääkö kukaan enää edes vanupalloja?. Joka tapauksessa, on se vaan ihmeellistä miten aivoihin voi kaikenlaista tietoa hautautua. Eikä varmaan olisi ikinä esille ponnahtanutkaan, ellen olisi noita uudelleen nyt nähnyt.

  Vastaa

  1
  1. Täysin tuntematon merkki myös itselleni, toivottavasti saa vielä paremmin näkyvyyttä.

   Näin toivoisin...! 🙏🏻 Kilpailu on kovaa ja brändejä Suomessakin jo aivan valtavasti, näkyvyydestä ja paikasta kaupan hyllyllä saa tosiaan taistella, oli sarja kuinka laadukas tahansa.

   Muistan niiden olleen alkuperäisessä pussissaan, joissa oli sekaisin juuri tuollaisia kolmea eri väriä; keltaisia, vaaleanpunaisia, ja vaaleansinisiä.
   Enpä ole enää nähnyt missään myynnissä värillisiä vanupalloja

   Hei, mä muistan nämä myös..! 😍😄 Iik, niin ysäriä..!

   Voi, kun joskus jokin museo järjestäisi kunnon ysäri-näyttelyn joka olisi täynnään kaikkia 90-luvun ilmiöitä, tavaroita ja asioita. Uutisklippejä, vanhoja mainoksia, trendivaatteita ja -kosmetiikkaa... Ah, tämä olisi parhautta!

   Vastaa

   2
 10. No nyt on mielenkiintoinen brändi ja upea pakkausdesign! 😍 Pitää kysyä, että mitä skvalaani on käytännössä? Ei sano mitään miulle. 😅 Onpa ihanaa, että tuotanto on Pohjoismaissa ja arvojen mukaan on valittu valmistaja. Mustikansiemen- ja tyrniöljyn ominaisuudet kiinnostavat, niitä on useammassakin lempparissa ollut. Siun postaukset on todella kattavia, ei yleensä tarvitse kysellä kaikkea, vaan voi suoraan tutustua tuotteisiin paremmin. 🤗🌸 Näin se pitää ollakin!^^

  Vastaa

  1
  1. Pitää kysyä, että mitä skvalaani on käytännössä?

   Aiheelle on omistettu kokonainen postauskin ☺️

   https://karkkipaivablogi.com/2022/04/skvaleeni-vs-skvalaani-mika-naiden-ero-olikaan/

   Se on öljymäinen aine, jota on ihossa luonnostaankin. :) Erittäin hyvä ainesosa ihonhoidossa.

   Siun postaukset on todella kattavia, ei yleensä tarvitse kysellä kaikkea, vaan voi suoraan tutustua tuotteisiin paremmin. 🤗🌸 Näin se pitää ollakin!^^

   Ihanaa, kiitos Milla! 🥰😙

   Vastaa

   2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)