11.03.2022

Mun "liemet" eli nestemäinen ihonhoitorutiinini + parhaat anti-age-aineet

Nyt syvennytään nestemäiseen ihonhoitoon!

Hoidan ihoani nykyään lähes pelkästään nestemäisillä ihonhoitotuotteilla. Voiteita ihomme ei välttämättä tarvitse, vaan kosteutuksen voi hoitaa käyttämällä voiteen komponentteja eli vesimäistä sekä öljymäistä kosteutta erikseen. Tämä on itse asiassa tehokkaampaa kuin 2-in-1-ratkaisu voiteen muodossa.

Avasin aihetta seikkaperäisesti mm. tässä postauksessa.

Voiteeton hoito tarkoittaa kasvovesiä, hoitonesteitä, seerumeita sekä öljyjä. Rasvamaisiin tuotteisiin voisi lisätä myös kiinteät ja vedettömät balmit, mutta niitä en itse käytä. Pidän rasvoista nestemäisessä muodossa :)

Olen pitkän linjan voitelija ja aloin käyttää seerumiakin vasta täytettyäni 30 - ja öljyjä vasta noin viisi vuotta sitten -, mutta oikeastaan nykyinen ihonhoitomieltymykseni on looginen jatkumo aiemmalle. Olen aina pitänyt kevyistä koostumuksista ja paksut, raskaat voiteet ovat jotain, jota systemaattisesti kartan ihonhoidossa. Lemppari-voidekoostumukseni oli kevyttä emulsiota, mielellään fluidimaista. Nestemäiset seerumit ja öljyt edustavat lopulta samaa suuntausta.

Ihoni tarpeiden muuttuessa ikääntymisen myötä oivalsin, että ihoni todella on kosteampi, heleämpi ja pehmeämpi nestemäisten tuotteiden jäljiltä kuin voiteiden.

Ensin noudatin kasvovesi / seerumi / voide -rutiinia, ja jo kasvoveden runsaalla käytöllä oli ratkaiseva ero. Kun tajusin, että öljy tekee ihosta vielä paremman tuntuisen kuin voide, korvautui voide pikku hiljaa öljyllä. Saatan yhä joinain aamuina laittaa voidetta etenkin jos olen heti meikkaamassa, mutta iltaisin käytän aina öljyä. Kesällä riittää pelkkä seerumi.

Tässä postauksessa esittelen esimerkkejä aamu- ja iltaihonhoitorutiineistani ja miten yhdistelen tuotteita. Minulla on kasvovesien, seerumien ja öljyjen wardrobe josta valitsen tuotteet kulloisenkin fiiliksen ja ihon tilanteen mukaan, mutta muutamat ultimaattiset lempparit ovat käytössä tiheämmin kuin muut.

Lempparirutiinini aamuun on C-vitamiini + anti-age / kosteuttava seerumi + antioksidanttinen öljy ja iltaan A-vitamiini + kosteuttava seerumi + ravitseva öljy.

Silmänympäryksillä käytän yhä voidetta. Se vain tuntuu hyvältä :) Öljykin varmasti toimisi, mutta voide jättää suojaavamman pinnan, jota arvostan herkällä ja ohuella silmänympärysiholla.

"VOIKO IHOLLA YHDISTÄÄ MITÄ TAHANSA SEERUMEITA JA TEHOAINEITA?"

Ihan kaikkea ei suositella yhdistettävän. Esimerkiksi keratolyyttisia happoja sekä retinoideja en suosittelisi samaan hoitokertaan, koska kaikkien iho ei niitä välttämättä siedä. AHA- ja BHA-happoja ja retinoideja voi käyttää yhdessä (joidenkin lähteiden mukaan ne jopa tukevat toistensa vaikutusta), mutta en tekisi siitä yleistä suositusta. Jo näiden aktiiviaineiden erilaiset pitoisuudet eri tuotteissa tekevät mahdottomaksi yleistyksen, että niiden kerrostus on iholle hyväksi: oikein tymäkän hedelmähappokuorinnan jälkeen ei todellakaan kannata viimeistellä hommaa vahvalla retinoliseerumilla.

Kuljen itse mieluummin hellävaraisuuden tietä eikä enemmän tehoa yhdellä kertaa mielestäni suinkaan aina tarkoita parempaa iholle. Tehohoito lukuisilla vahvoilla aineilla voi lisätä ihon hiljaista tulehdusta, ja tulehdus puolestaan vauhdittaa ihon ikääntymistä.

Niasiiniamidi ja C-vitamiini ovat toinen pari, josta usein kuulee sanottavan, etteivät ne sovi yhteen. Tämä tieto on kuitenkin peräisin 1960-luvulla tehdystä tutkimuksesta, jonka tulos on ajan saatossa vääristynyt ja väärintulkittu kuin rikkinäisen puhelimen kautta levinnyt uutinen. Kyseisen tutkimuksen olosuhteet harvoin jos koskaan toteutuvat moderneissa ihonhoitotuotteissa. Tutkimuksessa yhdistettiin puhdasta askorbiinihappoa ja niasiiniamidia hyvin korkeissa lämpötiloissa - tilanne, jonka toteutuminen huoneenlämmössä säilytettävissä kosmetiikkatuotteissa ei ole kovin todennäköinen. Lisäksi C-vitamiinia on monenlaista; useimmissa C-vitamiinituotteissa on ihan toista C-vitamiinimuotoa kuin askorbiinihappoa. C-vitamiinia ja niasiiniamidia voi siis käyttää yhdessä, mutta toisaalta miettisin, miksi? Iho hyötyy aineista yhtä lailla, jos ne tarjoilee iholle erillisissä hoitohetkissä, ja samalla herkkyysreaktioiden riski vähenee.

Itse käytän ihonhoitorutiinissani suurimmaksi osaksi hyvin hellävaraisia hoitavia koostumuksia, joita voi mainiosti käyttää yhdessä. Esimerkiksi antioksidantteja voi ja kannattaakin antaa iholle laajalla kirjolla, eikä haittaa, vaikka kaikki tuotteet olisivat antioksidanttisia.

PARHAAT ANTI-AGE-AKTIIVIT

C-vitamiini, retinoidit, niasiiniamidi ja AHA-hapot ovat tunnustetusti parhaat ja laajimman tutkimusdatan omaavat ikääntymisen merkkeihin vaikuttavat kosmetiikan ainesosat. Asiantuntijat ovat tästä aika lailla yksimielisiä. Hyaluronihappo voisi olla viides, mutta se ei kuitenkaan yllä neljän yllämainitun tehoon ja on lopulta ennen kaikkea enemmän kosteuttava kuin ihoa uudistava.

Vaikka mun piti kirjoittaa mun "liemistä" ja tämän hetkisestä ihonhoitorutiinista, en malta olla kommentoimatta lyhyesti parhaita anti-age-ainesosia. :) Käytän itse kaikkia näistä paitsi niasiiniamidia. Niasiiniamidi omaa pitkälle samoja vaikutuksia kuin muut kolme, minkä lisäksi sillä on rasvoittuvaa ja sekaihoa tasapainottavia ominaisuuksia.

Nämä molekyylit ovat useimmiten kosmetiikassa synteettisiä. Niasiiniamidia ei voi valmistaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereillä, joten sitä ei näe lainkaan sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Ainakaan toistaiseksi - tulevaisuus ja kehittyvät menetelmät voivat muuttaa tilanteen.

LUONNON ANTI-AGE-AINEET

Suosin ihonhoidossani myös täysin kasvipohjaisia anti-age-ainesosia. Näistä erityisesti bakuchiol on viime vuosina noussut tehokkaimpien ja uskottavimpien joukkoon. Jopa lääkeyritykset käyttävät bakuchiolia ikääntyvän ihon hoitotuotteissa, mikä kertoo ainesosan statuksesta.

Luonnon tarjoamat ikääntymisen merkkejä hidastavat ja korjaavat ainesosat ovat erityisesti antioksidantteja ja tulehdusta laskevia fytokemikaaleja, mutta joukossa on myös uudistavia eli kollageenin tuotantoa stimuloivia aineita. Tehot ovat lempeämpiä kuin synteettisissä ainesosissa, eikä luonnon anti-age-ainesosien uudistavista vaikutuksista (kenties bakuchiolia lukuunottamatta) ole yhtä paljon tutkimusdataa. Luonnolliset aktiiviaineet ovat ennen kaikkea holistisempia kuin synteettiset ja eteerisillä öljyillä voi olla moninaisia vaikutuksia hyvinvointiin jo mielialaa kohentavan ulottuvuutensa kautta.

Minua tällainen viehättää, ja se sopii omaan hoidolliseen filosofiaani. Sanoisin näin, että en välttämättä usko immortelle-uutteen tai neroliöljyn silottavan juonteitani tehokkaammin kuin retinoli, mutta pidän niiden holistisesta vaikutuksesta ja tunteesta, joka minulle tulee kun käytän niitä ihollani.

Tunnettuihin luonnollisiin anti-age-ainesosiin lukeutuvat jo mainitun bakuchiolin lisäksi mm. ruskea levä, centella asiatica, ruusu, argan, granaattiomena, ruusunmarjaöljy, frankinsensi sekä olkikukka. Vähemmän tunnettuja ja nousussa olevia ovat kastepapu-uute ja bidens pilosa, joilla sanotaan olevan bakuchiolin kaltaisia vaikutuksia sekä peptidirikas pyökinsilmu-uute.

Bakuchiol, kastepapu ja bidens pilosa muodostavat trendikkään "bio-retinolien" joukon, jotka tarjoavat luonnollisen ja iholle lempeämmän vaihtoehdon synteettisille retinoideille. Näistä bakuchiol on tutkituin ja hypetetyin, mutta kastepapua ja bidens pilosaa näkee myös yhä enemmän laadukkaissa luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteissa.

Mutta nyt... viimein mun liemiin..! :D

KASVOVEDET

Kosteutuksen perustan muodostavat kasvovedet, joita käytän runsaasti aamuin illoin ja nykyään vain suihkemuodossa. (Paksummat hoitonesteet toki yhä normipullosta.) Käytän kasvovesiä kahdella tapaa: kosteuttavana hoitotuotteena jolloin suihkuttelen niitä iholle runsaasti, tai puhdistuksen viimeistelyyn ja puhtaustason varmistukseen, jolloin käytän kasvovettä vanulapun kautta. Vanulapusta näkee heti, onko iho puhdistunut täysin :)

Kuvassa näkyy muutamia suosikkikasvovesiäni. Jos pitäisi valita yksi ainoa kasvovesi, se olisi Whamisan Deep Rich Mist, joka kaksifaasisena on kaikkein hoitavin ja ainesosakattaus niin huikea, ettei se jätä mitään toivomisen varaa. Tuote on kallis (44,60€ / 100 ml) mutta arvokas on sisältökin. Metsämansikkainen vieno tuoksu kruunaa käyttöelämyksen.

On kuitenkin muuan kasvovesi, joka on ihotuntumaltaan vielä Whamisaakin hoitavampi. Ainesosat eivät ole yhtä monipuoliset, mutta tämä tuote on myös kaksifaasinen ja sisältää Whamisan Mistiä enemmän öljyä: JOIK REFRESHING TONER. Lisäksi tuote on puolet halvempi kuin Whamisa, mikä tekee siitä saavutettavan suuremmalle asiakaskunnalle.

Joikin tuote on aivan täydellinen esimerkki öljy- & vesikosteutuksen tehosta. Tätä voisi tavallaan ajatella nestemäisenä voiteena: siinä on runsas öljyfaasi vesipohjassa, mutta faaseja ei vain ole sekoitettu keskenään emulgaattoreilla, kuten voiteissa tehdään. (Iho ei tarvitse emulgaattoreita.)

Joikin tuote on ihan järjettömän hyvä. Se jättää iholle yksinään täysin hoidetun ja kosteutetun tunteen enkä tarvitse tämän kanssa mitään muuta tuotetta. Tuote sisältää auringonkukkaöljystä ja tyrniöljystä koostuvan öljyfaasin ja vedestä, aloe verasta, glyserolista, sodium pca:sta ja alkoholista koostuvan humektanttisen vesifaasin. Lisäksi mukana on greipin, piparmintun ja katajanmarjan eteerisiä öljyjä tuomassa terapeuttisia lisävaikutuksia: kataja supistaa ja puhdistaa ihohuokosia, greippi ja piparminttu virkistävät ja piparminttu viilentää.

Olen vaihtanut Joikin suihkepulloon koska se myydään pumppupullossa. :)

Ainoa syy miksi en hehkuta Joikia ihan jokaiselle vastaantulijalle on sen voimakas piparmintun tuoksu. Itse tykkään tuoksusta kovasti, mutta se on niin vahva, että voi olla liikaa osalle kuluttajista. Suosittelen tuotetta vain henkilöille, jotka todella pitävät mintusta :)

Käytän aamuisin yhtä tai kahta kasvovettä. Usein aloitan täysin vesimäisellä ja raikkaalla koostumuksella kuten Cattierin Rosée Floralella joka herättelee ihon ja virkistää mielen, ja lisään sitten liukkaampaa ja hoitavampaa kasvovettä kuten Whamisaa, Laveraa tai Atopikia.

Lacto Linen kasvovesi on edullinen suosikkini ja ainoa tällä hetkellä käyttämäni normikosmetiikan kasvovesi. Olen vaihtanut senkin suihkepulloon.

Lacto Linen kasvovesi on täysin vesimäinen eikä jätä iholle hoidettua tunnetta, vaikka onkin kosteuttava. Siksi tykkään käyttää sitä eniten puhdistuksen viimeistelyyn. Se on kuin "esikasvovesi" ennen hoitavampia kasvovesiä. :)

AAMURUTIINI / SEERUMIT

Esimerkkirutiini 1:

☀️ Novexpert C-vitamiini-seerumi / Mádara kofeiini-tippa silmänympäryksille / The Ordinary Argireline-tiiviste otsaan / Urang Pink Everlasting Ampoule koko kasvoille ☀️

Valitsen aamulla lähes aina C-vitamiinia, sillä se on parhaimpia antioksidantteja päiväsaikaan. Jos iholla on turvotusta, käytän myös turvotusta lievittävää kofeiinia tai hydrogeelinaamiota, nämä kohdistuvat käytännössä vain silmänympäryksille. Argireline puolestaan on päivittäinen vakkariaineeni jota käytän otsan ilmeryppyihin.

Koko kasvoille levitän C-vitamiinin lisäksi toisen seerumin joka on kosteuttava ja mielellään myös ikääntymisen merkkejä hidastava. Urangin Pink Everlasting Ampoule on suurimpia suosikkejani tässä kategoriassa; sen pääaktiiviaine immortelle eli italianolkikukka on yksi parhaita kasviuutteita ikääntyneelle iholle. Urangin seerumissa toteutuvat kaikki minua viehättävät ominaisuudet: se sisältää vain kokonaisia kasviainesosia, siinä on lyhyt ja laadukas inci ja tuote on aromaterapeuttinen.

Esimerkkirutiini 2:

☀️ Evolve Bio-Retinol + C Booster  / The Ordinary Argireline -tiiviste otsaan / Novexpert Booster Serum With Hyaluronic Acid silmänympäryksille / Korres Castanea Arcadia Booster koko kasvoille ☀️

Tässä rutiinissa sekoitan kämmenellä Evolven öljypohjaisen C-vitamiini & bakuchiol -seerumin sekä Korresin vesipohjaisen hyaluronihappo-peptidiseerumin. Tämä erittäin monipuolisesti hoitava cocktail tuo iholle C-vitamiinin antioksidanttisen suojakilven, runsaasti kosteutta, ihoa kiinteyttäviä ja juonteita häivyttäviä peptidejä, bakuchiolia ja aminohappoja sekä ihoa kirkastavaa merinarsissia.

Ennen tätä sekoitusta olen laittanut otsalle Argirelinen ja silmänympäryksille Novexpertin hyaluronihapon.

Novexpertin seerumi on siitä erityinen, että se sopii myös silmänympärysjuonteiden täsmähoidoksi. Se silottaa ihon pintaa "kosteustyynyillään" ja lievittää juonteiden erottuvuutta. Tykkään käyttää Novexpertia nimenomaan tässä tarkoituksessa - tai dekolteella. Koko kasvoilla käytän mieluummin täyteläisempiä eli pehmeämmän geelimäisiä hyaluronihapposeerumeita.

(Suru-uutinen: kuulin juuri, että Korresin Castanea Arcadia -linja lopetetaan. 😞)

AAMURUTIINI / ÖLJYT (+ SUOJAKERROIN)

Vesikosteutuksen päälle laitan kevyen ja nopeasti imeytyvän kasvoöljyn. Suosikkeihini kuuluvat mm. kuvassa näkyvät Mádaran Strawberry Vitamin Blend, Evolven Miracle Facial Oil ja Pure Beautyn Glow Booster Oil. Nämä kaikki ovat ohuita ja kuivaöljymäisiä ja jättävät iholle himmeän pinnan.

Kevyen ja nopeasti imeytyvän koostumuksen ohella tärkeää päiväajan öljyssä on antioksidanttisuus. Tämä toteutuu lähes kaikissa luonnonkosmetiikan kasvoöljyissä, sillä kasvi- ja siemenöljyt sisältävät runsaasti antioksidantteja. (Hajotetut esteriöljyt ja mineraaliöljyt eivät..!) Marjansiemenöljyt ovat aivan erityisen antioksidanttisia, joten valitse niitä, jos haet parasta mahdollista antioksidanttiöljyä. Bybillä ja Mádaralla on loistavia marjansiemenöljyihin perustuvia öljyboostereita joita voi käyttää sellaisenaan tai sekoittaa muihin ihonhoitotuotteisiin.

Tänä talvena aamurutiinini sai uuden kiinnostavan lisäyksen Tashin suojakertoimellisesta DD Glow SPF 15 -seerumista. Tämä kuivaöljymäinen, sävytetty seerumi on mieletön ihon viimeistelijä; se tasoittaa ihon sävyä, tuo kaunista hehkua ja vieläpä suojaa UV-säteilyä vastaan. Myönnän olevani huono käyttämään suojakertoimia muulloin kuin kesäisin, mutta DD Glow'n kaltainen "olematon" tuhkimotuote on omiaan parantamaan UV-suojan käyttöäni kesän ulkopuolella..!

ILTARUTIINI

Voi kuulostaa yllättävältä, mutta illalla käytän vähemmän tuotteita kuin päivällä. Tälle on toisaalta looginen peruste, kun esimerkiksi silmänympärysturvotusta laskevat tuotteet jäävät pois. Aamuisin saatan myös laittaa kahta antioksidanttista seerumia, yötä vasten en välttämättä yhtäkään. Nukkuessa antioksidanteille ei ole yhtä suurta tilausta kun iho ei altistu ympäristön stressitekijöille kuten saasteille, UV-säteille ja älylaitteiden valolle.

Esimerkkirutiini 1:

🌙 Atopik Anti-Age-kasvosuihke / Tash Empow Hyaluronic Serum / Tash Retinoil -öljy / Esse Protect Oil 🌙

Synteettiset retinoidit ovat tällä hetkellä tauolla ihonhoidossani (koska en ole vieläkään päässyt retinoliostoksille aiempien vanhennuttua... 😅), mutta bakuchiol korvaa hienosti synteettisen A-vitamiinin. Tashin Retinoiliksi nimetty bakuchiol-öljyseerumi on uusi suosikkini. Tykkään sekoittaa sitä hyaluronihapposeerumiin jolloin saan sekä kosteuttavat että ihoa elvyttävät tehot yhdessä raikkaassa cocktailissa.

Retinoil on niin ohut ja "kuiva" öljy, että se ei juurikaan ravitse ihoani, ja päälle laitan vielä Essen Protect Oilin joka taas ravitsee ja pehmentää like no other 🙏🏻 Essen Protect Oilista on tullut minulle referenssiöljy johon vertaan nyt kaikkia öljyjä. Se on paras, kun haluan todella pehmeän ja hoidetun tuntuisen ihon.

Esimerkkirutiini 2:

🌙 Pure Beauty Birch Sap Mist -kasvovesi / Patyka Advanced Plumping Serum / Mádara beetakaroteeni-konsentraatti 🌙

Lyhyempi setti. Patykan seerumi on Korresin Castanea Arcadian ohella keskimääräistä monipuolisempi hyaluronihapposeerumi ja sisältää 2% hyaluronihappo-pitoisuuden ohella myös peptidejä, ruskeaa merilevää ja plankton-uutetta. Mádaran Provitamin A - eli beetakaroteenikonsentraatti tuo A-vitamiinin hyödyt iholle erittäin lempeässä paketissa (lempeässä verrattuna vahvempiin A-vitamiinimuotoihin).

Hups! Näistä mun iltarutiinikuvista on unohtunut Argireline :) Sitä laitan otsaan aamuin illoin.

Esimerkkirutiini 3:

🌙 Whamisa Deep Rich Mist / Mádara Hydra Firm -hyaluronihapposeerumi / Tash Retinoil / Katja Kokko Yin Your Skin Sileä -kasvoöljy 🌙

Tässä ravitsevassa ja uudistavassa rutiinissa on öljyjä kolmessa eri tuotteessa ja hoitotuokio päättyy hemmottelevaan aromaterapeuttiseen hetkeen Katja Kokon Sileä-öljyn myötä. Sileä kuuluu suosikkiöljyihini ja on kokoonpanoltaan saman henkinen kuin ylempänä mainitsemani toinen aromaterapeuttinen suosikki Urang Pink Everlasting -ampulli: se sisältää kokonaisia kasviraaka-aineita, tarkkaan harkitun incin, eteerisiä öljyjä sekä rakastamaani immortellea eli italianolkikukkaa. Marokkolaiseen kamomillaan ja ruusugeraniumiin perustuva tuoksu on aivan ihana!

Essen ja Katja Kokon ohella iltarutiinin suosikkiöljyihini kuuluvat mm. Laponien, Urangin, Frantsilan, Mádaran ja True Organic of Swedenin öljyt. Illaksi valitsen täyteläisempiä öljyjä.

Välillä haluan aromaterapeuttisen vaikutuksen ja valitsen Katjan, Frantsilan tai Urangin öljyn, joskus taas fiilis vetää täysin hajusteettomaan tai lähes tuoksuttomaan vaihtoehtoon kuten Laponie ja True Organic.

SILMÄNYMPÄRYSVOITEET

Ainoat ei-nestemäiset tuotteet päivittäisessä ihonhoitorutiinissani ovat silmänympärysvoiteet. Jos voiteella on jokin selvä etu öljyyn verrattuna, se on suojaavuus. Voide jättää jo silkan fyysisen olemuksensa puolesta iholle kalvon, joka suojaa eri tavalla kuin öljy. Itse asiassa balmi olisi paras mahdollinen koostumus silmänympäryksille jos lähdetään hoitavuuden ja suojaavuuden ehdoista, ja voi olla, että se onkin seuraava askeleeni. (Olen jo aika tykästynyt Kjaer Weisin sy-balmiin.) Kaikkien silmänympärysiholle balmi ei kuitenkaan sovi koska se on niin okklusiivinen, että saattaa aiheuttaa turvotusta.

Minulla on useita silmänympärysvoidesuosikkeja. Tässä kolme eniten tällä hetkellä käyttämääni:

PATYKA Youthful Lift Eye Cream - koostumus on ohuin käyttämistäni ja hämmästyttävän kosteuttava. Itse asiassa Patykan voide saattaa jopa olla kosteuttavin kaikista silmänympärysvoiteistani. Youthful Liftin kompositio ei ole minulle henkilökohtaisesti kaikkein vakuuttavin, koska se sisältää runsaasti teknisiä skin feel -ainesosia, mutta tästäkin huolimatta voide toimii kuin unelma: se kosteuttaa ja napakoittaa ja bonuksena: valaisee ihoa todella kauniisti ja hienovaraisesti kiitos tarkkaan harkitun mica-pitoisuuden. Patykan jäljiltä iholle jää kaikkein miellyttävin tuntuma. Tuote on kallis mutta todella tuntuu ylelliseltä ja erilaiselta kuin käyttämäni halvemmat sy-voiteet.

MÁDARA Smart Anti-Fatigue Rescue Eye Cream - pitkäaikaisin suosikki-silmänympärysvoiteeni pehmentää ja kosteuttaa ja ammentaa iholle antioksidantteja isolla kauhalla. "Anti-fatigue" -vaikutuksia en voi väittää havainneeni. Puhtaasti kasviuutteiden lähtökohdasta Smartin resepti on aivan erilainen kuin Patykan - tosin Mádarassakin on paljon skin feel -ainesosia.

LAVERA Re-Energizing Sleeping Eye Cream - Laveran uusin silmänympärysvoide yllätti hoitavuudellaan ja täyteläisyydellään. Se on nyt Laveran rasvapitoisin silmänympärysvoide ohittaen My Agen. Laveran Sleeping Eye Cream on tämän jutun kolmesta silmänympärysvoiteesta vähiten anti-age-vaikutteinen mutta ravitsevin: incin kärjessä komeilevat sheavoi, kaakaovoi, kookos- ja manteliöljy. Käytän tätä iltaisin, mutta koostumus ei ole (minulle) liian tuhti päiväänkään.

Lopuksi, nestemäiset hapot :)

Käytän korkean pitoisuuden AHA- ja BHA- nesteitä vain tarvittaessa, en enää viikottain. (Ennen käytin AHA-nestettä joka viikko, nyt se on jäänyt, enkä osaa sanoa miksi - en vain koe tarvitsevani sitä. Kuorinnan suhteen olen palannut rakeisiin tai tuplavaikutteisiin entsyymi + rakeet -kuorintoihin...!)

BHA - salisyylihapponeste on paras apu kun iholle nousee epäpuhtauksia. Epäpuhtauksia tapahtuu harvoin, mutta silloin kun tapahtuu, rauhoitan tilanteen välittömästi salisyylihapolla.

Erikoisuus: käytän BHA-nestettä myös korvien puhdistukseen..! Rasvaliukoisena BHA sulattaa korvan vahamaisen lian (= vaikkutöhnän) ja ehkäisee tukkeumia. Minulle tuli yhteen aikaan herkästi tulehtuneita tukkeumia korvaan, siihen rasvapintaiseen sisäosaan ennen korvakäytävää (mikä sen nimi on..?). Säännöllinen puhdistus salisyylihapolla on poistanut ongelman kokonaan. Hyviä BHA-tuotteita on markkinoilla paljon, minulla on käytössä Kicksissä myytävän Beauty Act by Kicks -linjan BHA-vesi.

AHA - glykolihapponestettä käytän enää äärimmäisen harvoin, oikeastaan vain silloin, kun ihoon tulee miliumeja. Siinä missä BHA sulattaa mustapäitä huokosissa, AHA "sulattaa" ihon pinnalla olevia miliumeja. Se on siinä hommassa erittäin tehokas. Jo viikon käsittely AHA:lla irrottaa sitkeän miliumin. Käytössä on COSRX:n Whitehead Power Liquid (tällä alkaa jo olla ikää mutta yhä vain toimii...)

Huh, tästä tulikin aika lailla pidempi postaus kuin kuvittelin, mutta niin voi joskus käydä kun oikein innostuu..! :D

Ette tiedä miten paljon tykkään vain puhua ihonhoidosta ja pohdiskella kaikkia sen aspekteja raaka-aineista erilaisiin rutiineihin, brändeihin, tuoksuihin, pakkausvalintoihin ja koostumuksiin..! Vaikka olen jo kirjoittanut kaksi isoa postausta pelkästään kasvovesistä, voisin yhä kirjoittaa niistä lisää, en saa tarpeekseni kasvovesien ihanuudesta...! 🥰

Ihanaa viikonloppua teille toivottaa liemiensä ääreltä parantumaton purkkifriikkinne Sanni! 😊

65 comments on “Mun "liemet" eli nestemäinen ihonhoitorutiinini + parhaat anti-age-aineet”

  1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos! Itselläkin on käytössä pari eri seerumia, mutta toinen iltaan ja toinen aamuun. Ja aamulla kasvovoide, illalla öljy. Toimii itselle :)
    Oisko sulla vinkkiä luonnonkosmetiikan BHA-tuotteesta?

    Vastaa

    0
    1. Oisko sulla vinkkiä luonnonkosmetiikan BHA-tuotteesta?

      On kyllä :)

      Mádaralla on 2% BHA-vahvuuden seerumi ja neste (2% on korkein EU:ssa sallittu pitoisuus ja todella tehokas):

      https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/acne-intense-blemish-pore-tasmahoito-epapuhtauksiin
      https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/acne-acute-spot-roll-on

      Jos tykkäät vesimäisestä tuotteesta, Laveralla on sellainen, mutta BHA:n tarkkaa pitoisuutta ei kerrota. Joka tapauksessa tuote on käytännössä todettu tehokkaaksi, en kuitenkaan usko että siinä on yhtä paljon BHA:ta kuin Mádaran tuotteissa:

      https://naturalgoodscompany.com/tuote/lavera-pure-beauty-clarifying-facial-tonic-puhdistava-kasvovesi-200ml/

      Vastaa

      0
  2. Kiitos tästä jutusta, tällaisia lisää! Ihana lukea ja oppia uutta 🤓

    Vastaa

    0
  3. Olipas mielenkiintoinen kirjoitus, josta sai taas vinkkejä omiin rutiineihin! :) Olen itse tykästynyt sy balmeihin ja öljyihin juurikin siksi, että ne turvottavat omia tummia, ryppyisiä ja kuopalla olevia silmänympäryksiä tehden niistä sileämmät. Sellaisia sy-tuotteita on kyllä vähemmän, jotka lupaavat lisätä turvotusta..

    Vastaa

    0
    1. Sellaisia sy-tuotteita on kyllä vähemmän, jotka lupaavat lisätä turvotusta..

      No varmasti..! 😊 Mutta tosi hyvä juttu, että turvottava vaikutus toimii sinulla hyödyllisesti..! 🙂

      Vastaa

      0
  4. Itse säästän loppuun kulutettujen purkkien suihkepäät ja pumput, jotta voin vaihtaa annostelijan mieluisaan. Varsinkaan aamuisin en jaksa ruuvailla tuhansien eri purkkien korkkeja ja taiteilla pipettien kanssa, joten olen vaihtanu mieluisammat pumput tilalle (alkuperäispakkaus on säilytettävä sillä ostan kosmetiikkaa usein ulkonäön (ja sisällön) perusteella). Välillä tulee vastaan erikoisempia kokoja joihin ei ole jemmassa sopivaa, ja sekös kirpaisee. Parempia suihkepäitä odottelen kyllä markkinoille, koska ruikkivat päät ärsyttää välillä todella paljon!

    Vastaa

    0
    1. Itse säästän loppuun kulutettujen purkkien suihkepäät ja pumput, jotta voin vaihtaa annostelijan mieluisaan.

      Hyvä vinkki :)

      Parempia suihkepäitä odottelen kyllä markkinoille

      Samma här..! Suuremmassa osassa on huonot kuin hyvät. Välillä ihan naurattaa, kun joidenkin suihkeiden ohjeissa neuvotaan suihkuttamaan tuotetta pitkin päivää jopa meikin päälle - ja sitten suihke on sitä "vesipyssy"-tyyppistä voimalla ampuvaa..! :D 😆

      Vastaa

      0
    2. Mä tykkään tosipaljon Frantsilan Calendula kasvovesipullosta, koska siitä suihke tulee ihanan sumumaisena. Kun se loppui, laitoin samaan pulloon tilalle Olivia Kleinin suihketta, mutta kas, tämä pehmeä sumumainen ominaisuus katosi samantien. Nyt se todellakin ampuu ja joudun suihkimaan kasvoveden kämmenpohjaan ja taputtelemaan siitä kasvoille. Kyllä ärsyttää, koska nyt myös tuo OK:n pullo ruiskuttaa ampumalla, kun aukaisin sen. Nähtävästi suihkemekanismi "muuttuu", kun sen avaa. Oletko törmännyt samaan? Vai mikä tää juttu on?

      Vastaa

      0
    3. Nähtävästi suihkemekanismi ”muuttuu”, kun sen avaa. Oletko törmännyt samaan? Vai mikä tää juttu on?

      En ole törmännyt tällaiseen, kuulostaa tosi kummalta..!

      Vastaa

      0
  5. Ai että tykkään lukea näitä ihonhoitorutiinijuttua. En osaa tarkalleen määritellä miksi, mutta tykkään tosi paljon.

    Itselläni on tällä hetkellä käytössä aamuisin:
    Novexpertin kosteuttava kasvosuihke, Madaran Time Miracle seerumi (tämä on niin ihana, ettei mitään rajaa), Patykan anti-age kasvovoide (tai Madaran Smart Antioxidants kasvovoide + pari tippaa Djusie-öljyä).

    Iltaisin taas tuotteita on huomattavasti reilummin:
    Novexpertin kosteuttava kasvosuihke, Novexpertin C-vitamiiniseerumi, Madaran Time Miracle seerumi + Bybin Bakuchiol boosteri, Novexpertin rauhoittava voide + pari tippaa Djusie-öljyä.

    SY-voiteena käytän aamuin illoin Bybin sy-voidetta. En ole toistaiseksi löytänyt parempaa.

    Varsinkin iltarutiinissa on jotenkin paljon tuotteita, mutta olen hirmu huono karsimaan, kun kaikki tuntuvat niin kivoilta. :) Varsinkin tuo Novexpertin rauhoittava voide oli todellinen yllätys. Sain siitä näytteen joskus aikoinaan ja ihastuin heti. En voi käyttää sitä päivisin, sillä siitä jää hieman tahmainen ihotuntuma, mutta iltaisin se rauhoittaa, kosteuttaa ja silottaa ihoa mielettömän hyvin. Olen myös jo kiintynyt sen mietoon ja pehmeään tuoksuun.

    Kaapissa on odottamassa Madaran C-vitamiiniboosteri. Heti kun tuo Novexpertin seerumi loppuu, niin avaan Madaran. Tosin viime aikoina on ollut sellainen olo, että saatan avata sen aikaisemminkin, kun tuo Novexpert ei tunnu loppuvan. :D Olen käyttänyt sitä jo 6 kuukautta, ja edelleen sieltä vaan tulee ainetta.

    Oletko muuten huomannut että Madaran Smart SY-voiteessa on 3kk käyttöikä? Käytin sitä viime kesänä ja tuo aika jäi mieleen. En ymmärrä syytä tähän. En usko, että kukaan saa tuota tuubia loppuun kolmessa kuukaudessa. Ja miksi se sy-voide vanhenisi nopeammin kuin muut Madaran voiteet tai Smart-sarjan tuotteet..?

    Vastaa

    0
    1. Ai että tykkään lukea näitä ihonhoitorutiinijuttua. En osaa tarkalleen määritellä miksi, mutta tykkään tosi paljon.

      🤗🙏🏻

      Madaran Time Miracle seerumi (tämä on niin ihana, ettei mitään rajaa)

      Se on kyllä yksi parhaita emulsiomaisia seerumeita Mádaran SOS-seerumin ohella..! 👌 Minusta myös aivan ihanan tuoksuinen..!

      SY-voiteena käytän aamuin illoin Bybin sy-voidetta. En ole toistaiseksi löytänyt parempaa.

      Onko tämä se Eye Plump? Se on kyllä parhaita! Laitoin sen juuri tauolle kun otin Laveran uuden sy-voiteen testiin. Eye Plumpin ainesosat ovat kyllä mahtavat. Mun standardisetti on Mádara Smart aamuisin ja Bybi Eye Plump iltaisin. Nämä ovat tuubi-pakkauksensa puolesta myös reissuystävällisiä, toisin kuin Patykan tilaavievä lasipullo, niin hyvä kuin Patyka muutoin onkin.

      Varsinkin tuo Novexpertin rauhoittava voide oli todellinen yllätys. Sain siitä näytteen joskus aikoinaan ja ihastuin heti.

      Onko tämä se paksumpi Cream-versio? Niitä on Fluid ja Cream. Minusta Cream'kaan ei ole hurjan täyteläinen. Tosi miellyttäviä kyllä molemmat.

      Tosin viime aikoina on ollut sellainen olo, että saatan avata sen aikaisemminkin, kun tuo Novexpert ei tunnu loppuvan. :D Olen käyttänyt sitä jo 6 kuukautta, ja edelleen sieltä vaan tulee ainetta.

      Ohoh..! Mulla tuo kuluu noin 3 kuukaudessa. (Taitaa olla ainoa seerumi jota käytän jatkuvasti säännöllisesti, niin pystyy jopa mittaamaan aidon kulutusnopeuden, muut seerumit vaihtelevat niin paljon että tyhjenemiseen menee yli vuosi...)

      Oletko muuten huomannut että Madaran Smart SY-voiteessa on 3kk käyttöikä?

      Muistelen että tästä on ollut joskus aiemminkin puhetta, ja mun piti kysyä tästä Mádaralta, koska tuo on kieltämättä aivan poikkeuksellisen lyhyt käyttöikä. En kuitenkaan koskaan muistanut kysyä Mádaralta. Pitääkin tehdä se nyt, tämä on niin erikoista..! He eivät muuten vielä ole vastanneet Custom Actives -tiivisteitä koskevaan tiedusteluun.

      Vastaa

      0
    2. Juuri Bybin Eye Plump kyseessä, sen koostumus on tosi hyvä. Kysyin aikoinaan Bybin chatissa, että onko estettä käyttää aamuin illoin ja sanoivat ettei ole. :)

      Ha Novexpertiltä nimenomaan se cream rauhoittavasta voiteesta. Se ei tosiaan ole kovin raskas (joten sekaan voi hyvin laittaa öljyä), mutta on niin ihanan ylellinen ja samettisen pehmeä illalla. Tykkään tosi paljon!

      Olisi kieltämättä kiva tietää tuon 3kk käyttöiän peruste. :)

      Vastaa

      0
    3. Juuri Bybin Eye Plump kyseessä, sen koostumus on tosi hyvä. Kysyin aikoinaan Bybin chatissa, että onko estettä käyttää aamuin illoin ja sanoivat ettei ole. :)

      Jep, bakuchiol ei herkistä ihoa UV:lle kuten osa retinoideista tekee.

      Olisi kieltämättä kiva tietää tuon 3kk käyttöiän peruste. :)

      Laitan tänään viestiä Mádaran brand managerille :)

      Mitä tulee niihin Custom Actives -konsentraatteihin, juteltiin niiden yhdistelystä yhdessä palaverissa. "Virallista" vastausta Mádaralta ei vielä ole tullut, mutta meidän tiimissä arveltiin, että konsentraattien sekoitus mihin tahansa muuhun aineeseen ei pilaisi toisen tuotteen suoritusta, sillä "sekoittuisivathan aineet myös iholla jos/kun niitä laittaisi päällekkäin". Tehotipan yhdistäminen toiseen tuotteeseen kämmenellä vertautuu tiimiläisten näkemyksen mukaan siihen, että tuotteiden aktiivit sekoittuvat toisiinsa iholla. Tämä kuulostaa ihan loogiselta.

      Tietenkään tämä ei poista dilemmaa tietyn pH-alueen "vaativien" tuotteiden kohdalla. Mutta, kun mietitään kosmetiikkamarkkinaa ja niiden tuotteiden osuutta, jotka on formuloitu toimimaan _vain_ kun tietty pH toteutuu, tällaisten äärimmäisten optimoitujen hifistelytuotteiden osuus on lopulta katoavan pieni. Jos miettii vaikka C-vitamiiniseerumeita ja -tiivisteitä, juuri mikään valmistaja ei kehota asiakasta optimoimaan ihonsa pH:n ennen tuotteen käyttöä, TAI välttämään muiden tuotteiden käyttöä heti tiivisteen levityksen jälkeen. Oletuksena on, että asiakas laittaa C-vitamiiniseerumin naamaansa kuten hän laittaisi minkä tahansa muun seerumin, ja heti perään hoitovoiteen tai minkä tyyppistä kosteustuotetta henkilö nyt käyttääkään. Ja kyllä oletuksena on, että C-vitamiiniseerumi tuo lupaamiaan hyötyjä iholle myös näin käytettynä. Ja jos/kun C-vitamiinia käyttää tällä tavoin, ei muiden ainesosien "sekoittaminen" ko. tuotteeseen pitäisi muodostua ongelmaksi.

      Ja jos vielä tarkastelee asiaa laajemmin.... jos nämä ihonhoidon kiitellyt aktiivit todella vaatisivat hyvin kontrolloidut olosuhteet (oikean pH:n, vain vesi- tai vain öljypohjan, tiettyjen kemikaalien täyden poisjättämisen), eihän niitä voisi oikein kukaan käyttää tai ainakaan juuri kukaan ei saisi niillä tuloksia. Koska eihän valmistaja voi mitenkään kontrolloida, mitä kaikkea tuotteen käyttäjä naamaansa laittaa aktiiviaineen käytön yhteydessä. :) Näin ollen aktiivien tulee kyllä toimia myös ympäristössä, jossa iholla on vaikka mitä muuta "mömmöä" :D

      Vastaa

      0
  6. Itsellä on tällä hetkellä käytössä tuo Joikin minttuinen kasvovesi. Koostumus on tosiaan mahtava, saa "kaiken samassa paketissa", itselläkin kesällä menisi kevyesti kostutus ja ihonhoito vain sillä tuotteella. Mutta tosiaan, ei niinkään ehkä tuoksu vaan se mintun "lehahdus" silmiin tuntuu tässä tuotteessa kun se on levittänyt kasvoille :D ns. kylmä aalto silmiin. Mutta onneksi kestää vain hetken, hyvä tuote muuten :)

    Toinen vastaava (ei tosin tällä minttu-efektillä) on Absolutionin La Brume Systémique kasvovesi, jossa öljy samassa. Se oli huipputuote myös, käytöstä tosin jo useampi vuosi niin ihan en osaa vertailla näitä keskenään, mutta toimi loistavasti reissukosmetiikassa kun käsimatkatavaroilla matkusti. Täytyykin ehkä hommata se taas seuraavaksi :)

    Itsekkin tykkään nimenomaan vesimäisistä tuotteista, seerumeista, ohuista geelimäisistä voiteista ja ohuista öljyistä. Jotenkin sitä on kasvanut niin että "kyllä sitä nyt kasvovoidetta pitää käyttää" vaikka näin ei tosiaankaan ole. Rohkeasti vaan jättäytyy voiteista pois kun niitä ei omaksi koe ja keskittyy "litkuihin" :) Täytyy tosiaan vain rohkeasti alkaa käyttää niitä enemmän yhtä aikaa eikä aina odotella yhden purkin loppumista ennenkuin avaa toisen (varsinkin kun ne polttelevat jo siellä hyllykulmalla käyttöön pääsyä :D ) Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

    Vastaa

    0
    1. Mutta tosiaan, ei niinkään ehkä tuoksu vaan se mintun ”lehahdus” silmiin tuntuu tässä tuotteessa kun se on levittänyt kasvoille :D ns. kylmä aalto silmiin.

      Jep, tuosta tosiaan tulee kuin "jäinen tuulahdus kasvoille", kunnon menthol breeze..! 😄

      Toinen vastaava (ei tosin tällä minttu-efektillä) on Absolutionin La Brume Systémique kasvovesi, jossa öljy samassa.

      Hei, kiitos tästä vinkistä...! Absolutionin ihonhoitotuotteet ovat minulle yhä tosi tuntemattomia. Hassua, että en vieläkään ole perehtynyt sarjaan vaikka olen töissä sen maahantuojalla..! :D Niin paljon sarjoja, ei vain ehdi kaikkiin kunnolla tutustua... Mutta tuon kasvoveden kyllä tsekkaan..!

      Jotenkin sitä on kasvanut niin että ”kyllä sitä nyt kasvovoidetta pitää käyttää” vaikka näin ei tosiaankaan ole.

      Hämmästyttävää kyllä, kasvoöljyt ja hoitonesteet ovat yleistyneet vasta niin hiljattain, että vasta tämän hetken parikymppiset kasvavat niihin..! En tiedä minkä ikäinen olet, mutta mun nuoruudessa oli vain voiteita. Kasvovedetkin olivat lähinnä puhdistavia tai hyvin miedosti kosteuttavia ja tarkoitettu pelkästään puhdistuksen viimeistelyyn ja pH:n tasapainotukseen. Kasvoöljyistä kuulin ekan kerran 30-vuotiaana aloitettuani kosmetiikkamyyjän työt, ja silloinkin niitä oli (meidän myymälässä) tasan kahdella merkillä (Clarins ja Dr. Hauschka). Seerumeita eivät alle 3-kymppiset käyttäneet koska eihän niitä ollut kuin selektiivisissä sarjoissa ja kohdennettuna ikääntyneille.

      Niin ovat ajat muuttuneet.... ☺️

      Vastaa

      0
    2. Ja nuo Absolutionin Le Sérum Anti-Soif ja La Crème de Santé seerumi ja voide ovat molemmat todella kivoja; ohuita, kosteuttavia, nopeasti imeytyviä, ja vielä isot purkit hyvään hintaan, ihan best! Itselle nämä ovat tulleet tutuiksi aikanaan Jolie-boxeista, ei ehkä muuten niin "osuisi siimään.

      Vastaa

      0
  7. Ja jos on ihana kirjoittaa, niin on ihana lukeakin! Perusteellista, intohimoista, hekumallista purkkihifistelyä, aijai sentään :)
    Ihan parasta<3

    Vastaa

    0
  8. Aivan ihana postaus, luen tämän varmasti monta kertaa! 😀

    Mitä mieltä muuten olet Dermosilin kasvoöljystä, ootko testannu? Tykkään siitä enemmän kuin monesta kalliimmasta tuotteesta. Inci on: Rosa Rubiginosa Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Citrus Aurantium Amara Peel Oil, Citrus Aurantium Amara Flower Oil, Tocopherol, Citral, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool.

    Vastaa

    0
    1. Aivan ihana postaus, luen tämän varmasti monta kertaa! 😀

      🙏🏻❤️

      Mitä mieltä muuten olet Dermosilin kasvoöljystä, ootko testannu?

      Hei, hämmentävää kyllä, en ole testannut tuota..! Miten se on voinutkaan jäädä kokeilematta! 😀 Inci vaikuttaa tosi hyvältä ja tuossahan on vielä eteerisiä öljyjäkin..! 😍 Sitruksia, mm...! Täytyy kyllä tilata tää..! (Mutta sitrusöljyt tekevät tästä sellaisen, ettei ole hyvä käyttää päiväsaikaan, suurin osa niistä herkistää ihoa valolle. Suosittelen käyttämään iltaisin.)

      Vastaa

      0
  9. Yritin korvata Paula's Choicen klassikko-BHA:ta tuolla Kicksin dupella, mutta Kicksin versio tuoksuu niin älyttömän pahalle, että hylkäsin pullon ja palasin Paulan luo. Seerumeistä minulla on nyt käytössä The Ordinaryn Buffet + Copper Peptides, ja olen aika vakuuttunut sen tehoista!

    Vastaa

    0
    1. Yritin korvata Paula’s Choicen klassikko-BHA:ta tuolla Kicksin dupella, mutta Kicksin versio tuoksuu niin älyttömän pahalle, että hylkäsin pullon ja palasin Paulan luo.

      Ei tuo Kicks tosiaan miellyttävältä tuoksu, aika "raa'alta". Mä en muistaakseni ole koskaan käyttänyt sitä Paulan BHA-nestettä, en tiedä millainen tuoksu siinä on. Ainakin se taitaa olla hajusteeton...?

      Vastaa

      0
  10. Jee, näkyyhän siellä muutama Paulankin liemiputeli..!
    (muistan, kun aikanaan suosittelin kokeilemaan niitä ja uhkasin jopa lähettää sulle jonkin litkun... nyt sä olet varmaan testannut niitä enemmän kuin minä, en ole pariin vuoteen tilannut Paulan valikoimasta mitään..)

    Voisi olla sopiva hetki taas täydentää repertuaaria kosteuttavalla kasvovedellä, käynnissä on parast'aikaa Sokoksen kaunesuviikko ja mulla on sinne vielä kuponki käyttämättä.. Harkitsin pitkään ja hartaasti sen kehumasi Laveran suihkeen ostoa, mutta, se tuoksumaailma (ja alkoholi... en pysty unohtamaan tuosta vaan kaikkea lukemaani ja oppimaani varoittelua pirtun vaaroista iholle...)...!

    Whamisa on omalle kipurajalle nyt liian kallis, ja se pieni kokeilupullo on vielä puolessavälissä. (puhumattakaan siitä, miten se lehahdutti kasvot ravunpunaisiksi.. )

    Ensi viikolla on sitten YA:n Uniikki-päivät. Siellä voisi taas harkita jotain vaihtoehtoa - esim. Atopik, jolta olen joskus käyttänyt yhtä kasvovettä.
    Plus - pian taas jostain luonnonkosmetiikan puljusta takuulla saapuu mainos ja alekoodi ...
    Suomalaisista kiinnostaisi eniten kokeilla EkoPharmaa, mutta en muista nyt, mikä niistä oli se kosteuttavin..?

    Hanjalaa todella tämä vertailu. Onneksi on Sannin päivystys ja tietotoimisto :D

    Vastaa

    0
    1. (muistan, kun aikanaan suosittelin kokeilemaan niitä ja uhkasin jopa lähettää sulle jonkin litkun… nyt sä olet varmaan testannut niitä enemmän kuin minä, en ole pariin vuoteen tilannut Paulan valikoimasta mitään..)

      En mä ole itse asiassa testannut kuin AHA- ja retinolituotteet, en muita :) Ainiin ja jonkin silmänympärysvoiteen, oli ihan älyttömän hyvä..! (Ironista ottaen huomioon Paulan sy-voide-historian... :D) Ja joo, olenhan mä käyttänyt yhden putsarinkin, sekin oli tosi hyvä..!

      Harkitsin pitkään ja hartaasti sen kehumasi Laveran suihkeen ostoa, mutta, se tuoksumaailma (ja alkoholi… en pysty unohtamaan tuosta vaan kaikkea lukemaani ja oppimaani varoittelua pirtun vaaroista iholle…)…!

      Ymmärrän..! Ymmärrän tosi hyvin.

      Ensi viikolla on sitten YA:n Uniikki-päivät. Siellä voisi taas harkita jotain vaihtoehtoa – esim. Atopik, jolta olen joskus käyttänyt yhtä kasvovettä.

      Tuo anti-age-linjan kasvovesi on kyllä törkeän hyvä..! Kalliihko mutta erittäin hyvä.

      Suomalaisista kiinnostaisi eniten kokeilla EkoPharmaa, mutta en muista nyt, mikä niistä oli se kosteuttavin..?

      Vadelma-linja on (ainakin markkinoinnillisesti) kosteuttavin, mutta samalla se on myös nuorelle iholle, ja nuori iho ei ole yleisesti yhtä vaativ, kuiva tai kosteusköyhä kuin ikääntynyt. Itse veikkaisin, että ikääntyvän ihon Tyrni-sarja tai herkän ihon Herukka-sarja ovat kosteuttavimmat, ainakin ne ovat hoitavimmat. Tilasin juuri uudistuneita Ekopharmoja kokeiluun :)

      Vastaa

      0
    2. Kiitos, 'Sanni-täti'! <3 <3
      Vielä yksi kysymys Karkkipäivän palvelevaan puhelimeen: Kuinka kommentoisit Madaran ja Novexpertin C-vitamiiniseerumien eroja ja samanlaisuuksia? Ihontuntumaa, näkyviä tuloksia...

      Vastaa

      0
    3. Yhtäläisyyksiä:

      * Kummatkin vesipohjaisia
      * Kummassakin hedelmäinen tuoksu
      * Kummassakin on E-vitamiinia joka tukee C-vitamiinin vaikutusta (synergisiä!)
      * Kummassakin on hyaluronihappoa
      * Kummassakin C-vitamiinijohdannainen, ei puhdasta C-vitamiinia

      Eroja:

      * Mádara on emulsiomainen, Novexpert öljytön ja fluidimainen
      * Mádaralla on sertifikaatti, Novexpertilla ei (tämä johtuu Novexpertin käyttämästä C-vitamiiniyhdistelmästä joka ei ole sertifioitu)
      * Mádara sisältää tunnetumpaa ja ns. vanhempaa C-vitamiinijohdannaista, askorbyyliglukosidia. Novexpert sisältää kahta uudempaa C-vitamiinijohdannaista: Ascorbyl Methylsilanol Pectinate + 3-O-Ethyl Ascorbic Acid
      * Mádaran käyttämästä C-vitamiinista on enemmän tutkimusta, mutta se on teholtaan miedompi kuin Novexpertin. Novexpertin C-vitamiini vaikuttaa iholla jopa 8 tuntia mikä on erittäin harvinaista antioksidanteille jotka reagoivat nopeasti hapen kanssa
      * Novexpertin C-vitamiinipitoisuus kerrotaan (25%), Mádara ei paljasta omaa pitoisuuttaan
      * Muut merkittävät vaikuttavat aineet: Mádarassa ferulihappoa sekä tyrni- ja lakkaöljyä, Novexpertissa beetakaroteenia, bisabololia ja adenosiinia.

      EROT IHOLLA: Mádara tuntuu pehmentävämmältä kiitos sisältämiensä öljyjen.

      Näkyviä tuloksia en pysty kommentoimaan. En ole käyttänyt Mádaraa säännöllisesti, vain testannut, ja tulosten arviointiin vaadittaisiin vähintään kuukauden yhtäjaksoinen käyttö. Myöskään Novexpertin kohdalla en osaa sanoa näkyvistä tuloksista, sillä antioksidanttien vaikutukset harvoin näkyvät iholla paljaalla silmällä vuodenkaan sisällä - ellei lähtökohta esimerkiksi ole samea iho, jolloin C-vitamiinin kirkastava vaikutus pitäisi kyllä näkyä. Minulla ei ole samea iho, joten en hae C-vitamiinilta heleyttä ja kirkkautta vaan niitä näkymättömiä soluja suojaavia tehoja 🙏🏻 Antioksidantit ovat kai siinä mielessä epäkiitollinen ainesosaryhmä näkyvien tulosten hakijoille, että niiden vaikutus ihoon ilmenee hyvin pitkällä aikavälillä.

      Vastaa

      0
    4. Kiitos :) Taitaa olla jossain näyte tuosta uudesta Madaran C-vit seerumista..
      Testeripulloja alkaa nyt jo olla Sokoksilla esillä koronan pahimman mentyä ohi, joten ihofiilikisä voi käydä vertaamassa.

      Huomasin, että hyaluronihapposeerumeista sulla onkin kattava postaus .. kiitos!

      Vastaa

      0
    5. Testeripulloja alkaa nyt jo olla Sokoksilla esillä koronan pahimman mentyä ohi, joten ihofiilikisä voi käydä vertaamassa.

      👍 :)

      Huomasin, että hyaluronihapposeerumeista sulla onkin kattava postaus .. kiitos!

      Olllos hyvä..! Uusikin on ollut suunnitteilla jo kohta vuoden päivät..! :D Hyaluronihapposeerumeita kun markkinoilla riittää. :)

      Vastaa

      0
    6. Aika tujulta annokselta tuntuu tuo Novexpertin 25%, varsinkin kun kyseessä itseään lempeänä markkinoiva brändi... ei ainakaan vasta-alkajalle..
      Mulla on The ordinaryn putkilo, joka on myös vahvaa, ja olen käyttänyt muutamia korealaisia C-liemipulloja Wishtrendiltä, mutta siitä on vuosia. Täytyy vähitellen totutella taas Ceen voimaan..

      Vastaa

      0
    7. Aika tujulta annokselta tuntuu tuo Novexpertin 25%, varsinkin kun kyseessä itseään lempeänä markkinoiva brändi… ei ainakaan vasta-alkajalle..

      Kannattaa pitää mielessä, että eri C-vitamiiniyhdisteet ovat eri vahvuisia eli eri johdannaisten pitoisuuksia ei voi rinnastaa. On hyvä, että Novexpert kertoo käyttämänsä pitoisuuden, mutta kuluttaja ei kuitenkaan voi verrata vahvuutta muita C-vitamiinijohdannaisia sisältämiin tuotteisiin tai ilmoitettuihin vahvuuksiin. Kuluttajalla eikä suurella osalla ammattilaisistakaan ei ole tietoa siitä, millä vahvuudella mitkäkin C-vitamiinit saavuttavat optimaalisen tehonsa.

      Vastaa

      0
    8. Tässä ajatuksena minulla oli ihon kestokyky ja reaktio, ei niinkään hyöty. Tunnettua on, että ilman totuttelua ei kannata lähteä käyttämään vahvoja pitoisuuksia..niin hapot, retinoidit kuin C-vitamiini vaatii monilla pehmeää aloitusta. Eri asia on sitten, onko tietyn prosenttimäärän jälkeen C-vitamiinista enää iholla tuntuvaa ja näkyvää hyötyä suhteessa ärsytykseen.. muistan jostain lukeneeni sen rajan, mutta en enää muista.

      Vastaa

      0
    9. siis tarkkaa lukemaa.. esim. TO on todella vahva pitoisuudeltaan, se 30% aiheuttaa aikamoisen lehahduksen.

      Vastaa

      0
    10. Mulla on Madaran seerumi vielä avaamattomana, mutta olen kokeillut sitä kolmen näytepakkaukset verran (Joo, niitä oli kerääntynyt..). Yksi ero, jonka huomasin, on että koska Madara on voidemainen seerumi, niin sitä tulee laitettua enemmän ja ainakaan itse en osaisi laittaa sen päälle muuta seerumia. Novexpertin vastaava taas on lähes nestemäinen, joten sitä on helppo yhdistää muihin seerumeihin ja tulee annosteltua vähemmän. Itselleni Novexpert ei "riitä" yksinään voiteen alla, mutta koostumus on hyvin helppo käyttää ja yhdistää.

      Ehkä arvio vielä muuttuu Madaran suhteen, kunhan saan sen kunnolla käyttöön. 😁

      Madaran feruliinihappo on kyllä tosi hyvä lisä. Olisi ihan huippua, jos myös Madara ilmoittaisi pitoisuudet.

      Vastaa

      0
  11. Vau, mikä tietopaketti! Kiitos, tosi mielenkiintoista lukea näin perusteellista fiilistelyä. :)

    Olen huomannut omalla iholla, että useilla tuotteilla läträily saa ihon finneilemään. Myös joidenkin seerumeiden kohdalla tämä sama kokemus, esim tässäkin mainitut urang ja patyka. En osaa sanoa, missä vika on ollut, ehkä olen lätrännyt niillä liikaa tai yhdistellyt ne väärin. Tutkimukset siis jatkukoon.

    Mun suurin ihohaaste on pintakuivuus ja saan ihoon imeytymään vaikka miten paljon whamisan deep rich toneria + mitä tahansa öljyä (Sileä on suosikkini mutta nyt djusie käytössä). Ihoni ei ole semmoinen täysin ihohuokoiseton kuiva iho, joten olen välillä ihan ihmeissäni, että miten paljon sinne näitä nesteitä ja öljyjä saakaan humahtamaan. :D

    Se, mitä mietin on, että tulisiko näin neljänkympin kynnyksellä yrittää ujuttaa jotain seerumeita mukaan vai onko ihan ok, jos tuo deep rich + öljy ajaa asian.Tykkään purkkihifistelystä, mutta en halua liian montaa purkkia kaappiin tilannvuoksi. Siksi tuntuu vaikealta jotenkin päättää, että jos ottaisin yhden, kaksi lisätuotetta niin mitä ne nyt sitten olisivat.

    Miten muuten djusien acid bloom suhteutuisi noihin sun liemiin, missä kohtaa sitä voisi käyttää? Mulla on sitä vielä jäljellä, mutta en ole ihan varma mitä se mun iholle tekee, ei ainakaan kosteuta about yhtään.

    Vastaa

    0
    1. Vau, mikä tietopaketti! Kiitos, tosi mielenkiintoista lukea näin perusteellista fiilistelyä. :)

      🤗

      Myös joidenkin seerumeiden kohdalla tämä sama kokemus, esim tässäkin mainitut urang ja patyka. En osaa sanoa, missä vika on ollut, ehkä olen lätrännyt niillä liikaa tai yhdistellyt ne väärin. Tutkimukset siis jatkukoon.

      Ehkä niissä on joitain ainesosia, jotka eivät sovi ihollesi..? Onko iholle tullut finnejä yhden seerumin seurauksena vai useampien sekoittelun seurauksena..? Seerumia ei kannata laittaa paljon, niiden kohdalla liika voi jopa johtaa ei-toivottuun tulokseen kuten hyaluronihapposeerumin kohdalla tahmaiseen ihoon. Seerumit ovat tosi tiiviitä joten niitä kannattaa laittaa maltillisesti, vain muutama tippa. (Tosin et välttämättä tarkoittanutkaan että laitat seerumeja yhtä paljon kuin kasvovesiä... ☺️)

      joten olen välillä ihan ihmeissäni, että miten paljon sinne näitä nesteitä ja öljyjä saakaan humahtamaan. :D

      Hups..! :D 😄

      Se, mitä mietin on, että tulisiko näin neljänkympin kynnyksellä yrittää ujuttaa jotain seerumeita mukaan vai onko ihan ok, jos tuo deep rich + öljy ajaa asian.

      Mun mielestä Deep Rich (tai mikä tahansa laadukas kasvovesi) + öljy riittävät. Seerumi ei ole must, mutta vesi + öljy ovat. Seerumilla voi tuoda ihoon vesiliukoisia anti-age-aineita, jos sellaisia tykkää käyttää, kuten vaikka tiettyjä moderneja C-vitamiinijohdannaisia, mutta muuten iho pärjää vallan hyvin laadukkaalla kasvovedellä ja öljyllä. Niiden sisältämät antioksidantit, vitamiinit ja rasvahapot - ja hyvä kosteutus itsessään auttavat jo hidastamaan ikääntymisen merkkejä. :)

      Siksi tuntuu vaikealta jotenkin päättää, että jos ottaisin yhden, kaksi lisätuotetta niin mitä ne nyt sitten olisivat.

      Jos sinulla ei vielä ole käytössä C-vitamiinituotetta, suosittelen ainakin sellaista :) C-vitamiinia ei löydy hyvänä (tehokkaana) kasvovesiversiona ja öljyformulaatioinakin sitä löytyy tosi vähän, joten jos sellaisen haluaa sisällyttää ihonhoitorutiiniin, se kannattaa ottaa seerumina :)

      Miten muuten djusien acid bloom suhteutuisi noihin sun liemiin, missä kohtaa sitä voisi käyttää?

      Se tulisi alimmaksi puhtaalle iholle ennen suihkutettavaa kasvovettä tai sen tilalle. Happotuotteet on aina hyvä laittaa puhtaalle iholle ennen muita tuotteita.

      Vastaa

      0
  12. Osaatko kertoa tosta Dermosilin niasiiniamidista jotain? Mun ainut niasiinikokemus on se The Ordinaryn tökötti joka kuivatti mun ihon korpuksi, mutta silti toi ainesosa kiinnostelis, jos joku toinen olis vähän hellävaraisempi :)

    Ja hei, jos retinolisuosituksia kaipaat vielä, niin La Roche-Posayn Redermic voide on <3

    Vastaa

    0
    1. Osaatko kertoa tosta Dermosilin niasiiniamidista jotain?

      Se on todella ohutta, lähes nestemäistä ja sisältää niasiiniamidin lisäksi spirulina-uutetta, taikapähkinävettä sekä sinkki-pyrrolidonikarboksyylihappoyhdistettä, joka tasapainottaa ihon talin tuotantoa ja ehkäisee epäpuhtauksia. Tehosta en osaa sanoa koska en käytä niasiiniamidia säännöllisesti, niin en tiedä miltä iho näyttäisi tai tuntuisi tehokkaalla niasiinituotteella. Veikkaan, että Dermosilin tuote on ainakin The Ordinarya miedompi :)

      Ja hei, jos retinolisuosituksia kaipaat vielä, niin La Roche-Posayn Redermic voide on <3

      ...mutta kun mä en käytä voiteita... 😁🙈 Eli retinolit seerumeina :) Olen myöskin ymmärtänyt, että retinoli on aina tehokkaampi nestemäisessä kuin voidemaisessa koostumuksessa. (Sen sijaan Redermic Eyes -versio silmänympäryksille voisi kyllä kiinnostaa...!)

      Vastaa

      0
    2. Tuosta sy-retinolista tuli mieleen, The Inkey List myy myöskin omaa tuotettaan! Tosin se on aina loppuunmyyty..
      The Inkey List on siinä mielessä haasteellinen, että sen lähetykset tulee Suomeen FedExin kautta.. eli meidän päässä PostNord vastaa niistä. Kuten usein on kuultu, PostNordin palvelu on järkyttävän huonoa. Pakettia saa odotella kotona, mutta kuriiri ei koskaan saavu.. postilaatikkoon ja kännyyn saattaa ilmestyä ilmaantua toimittamattomasta lähetyksestä.. mutta uuden ajankohdan sopiminen on mahdotonta.. Puhelinnumero on aina varattu, Twitterin kautta vastaus on ainoastaan, että asiaa selvitellään..!
      Näin kävi viime viikolla, ja ilmoitin jo TIL:n aspaan ongelmasta. Lähetys saattaa palautua heille piakkoin, ellei ratkaisua löydy. Eipä silti, yhtä tuotetta vaille jääminen on tässä maailman tilanteessa sangen triviaalia...

      Vastaa

      0
    3. Kuulostaa siltä, että olen säästänyt ison siivun hermojani kun en ole vielä lähtenyt tutustuman Inkey Listiin..! ☺️

      Fun (?) fact: Inkey List tuo aina mieleeni assosiaation hauskasti piirretystä aasista jonka näen sieluni silmin purkin kyljessä. Ilmeisesti koska inkey muistuttaa donkey'ta. :D

      Vastaa

      0
  13. Mieletòn postaus, kiitos tàstà. Paljon hyòdyllisià vinkkejà. Enpà tiennyt tuosta bha:ta korvaan jutusta ollenkaan. Itse myòs kàytàn mieluummin litkuja kuin voiteita, jotenkin sità on oppinut ettà voidetta vaan "kuuluu" laittaa, mutta jos totta puhutaan niin mielestàni nestemàiset imeytyy paremmin ja niità voi kerrostaa. Itsellàni on kaapin ovessa rutiinit kirjoitettuina joka aamulle ja illalle :-) Olen ostanut suosituksestasi Whamisan kasvovettà ja Novexpertin c-vitamiiniseerumia, nyt kiinnostaisi tuo Urang. Whamisa oli ihan hyvà, mutta ehkà kaikkien aikojen lempparini on Pyounkang Yul. Olen sekakàyttàjà, luonnonkosmetiikka ei ole minua ihan vakuuttanut tehokkuudeltaan ja joskus niissà on liikaa tuoksuja.

    Vastaa

    0
    1. Mieletòn postaus, kiitos tàstà. Paljon hyòdyllisià vinkkejà.

      ☺️🤗

      Enpà tiennyt tuosta bha:ta korvaan jutusta ollenkaan.

      Ei tätä varmaan kukaan muu teekään kuin minä..! :D Ainakaan en ole ikinä kuullut. Mä keksin tämän käyttökohteen kun korvat oli sen verran "ongelmaiset". Kun BHA auttaa poistamaan rasvalikaa ja epäpuhtauksia kasvoissa ja rauhoittamaan tulehdusta, miksi se ei tekisi samaa korvassa - ja niinhän se tekee..! 👍

      Itsellàni on kaapin ovessa rutiinit kirjoitettuina joka aamulle ja illalle :-)

      😍😍

      Vastaa

      0
  14. Tyhmä kysymys, mutta miten öljy suhtautuu sitten siihen, että laitat siihen meikkivoiteen päälle? Kun itse joudun käyttämään niin ohuita seerumeita ja kasvovoiteita että edes jotenkin imeytyy ihoon. Silti joutuu painelemaan nenäliinalla liiat pois. On myös kokemusta siitä, että seerumi alkaa rullautuu / varisemaan, kun päälle laittaa ohuen kasvovoiteen. Sitten joutuu nyppimään paloja pois. Yöksi joskus laitan Bybin violetin öljyn, mutta sitäkin saa hinkata niin paljon kasvoihin että edes jotenkin imeytyy. Ehkä rasvanaamana en voi ymmärtää tuotteiden kerrostamista, kun kaikki klähmäytyy Voimariinina naamaan :)

    Vastaa

    0
    1. Tyhmä kysymys, mutta miten öljy suhtautuu sitten siihen, että laitat siihen meikkivoiteen päälle?

      Kun käytän noita mainitsemiani erittäin ohuita ja täydellisesti ihoon imeytyviä öljyjä, meikkivoide levittyy päälle ihan samalla lailla kuin voiteenkin. Jos sinun ihosi on sellainen, ettei siihen imeydy kunnolla ohuinkaan öljy, unohtaisin öljyt meikin alla. Ihot ovat tosi erilaisia ja toisten ihot suorastaan ryystävät öljyjä, toisten iho melkein hylkii. Se kertoo ihon tarpeesta: jos ihon lipiditasapaino on kunnossa, se ei juurikaan kaipaa rasvamaista kosteutta eivätkä öljyt siksi imeydy. Iho voi kyllä hyödyntää niiden sisältämät muut fytokemikaalit joita on öljyjen saippuoitumattomassa osuudessa ("unsaponifiables"), joten täysin hyödyttömiäkään öljyt eivät ei-kuivalle iholle ole, mutta lipidien osuus voi jäädä imeytymättä tai imeytyä huonosti.

      Kertomasi perusteella suosittelisin sinulle vesikosteuteen painottuvaa ihonhoitoa ja öljyistä käyttäisin vain skvalaania ja jojobaöljyä, jotka ovat ihon oman seebumin kaltaisia ja sopivat hyvin rasvoittuvallekin iholle. Ja annostelisin niitä iholle tyyliin puoli tippaa. :)

      Vastaa

      0
  15. Olen 73 vuotias. Aina hoitanut ihoani hyvin. Ei pahemmin ryppyjä. On ohut kuulas iho. Tykkään myös öljymäisistä tuotteista. Tällä hetkellä on käytössä Lumene kasviöljy. Sininen. Talvella laitan sitä aamulla ja illalla. Nyt keväällä alan käyttää Diorin voidetta jossa on suojakerroin 30. Kesällä jopa 50 suoja. Minulla poistettiin melanooma säärestä 5 vuotta sitten. Onneksi oli pinnallinen. Käytän naamiota kerran viikossa. Joka ilta puhdistusmaitoa ja kasvovettä. Aamulla kasvovettä. Tehotippoja päivittäin.Tällä hetkellä Diorin capture.

    Vastaa

    0
  16. Aivan ihana kirjoitus. Rakastan lukea Sinun blogia. Itsekin yritän yhdistellä tuotteita mutta joskus tuotteet alkaa rullaantua ja tulee epäonnistunu fiilis. Iho reagoi herkästi enkä ole vielä löytänyt tarpeeksi hellävaraisia kasvovesiä ja kosteuttavia voiteita/tuotteita luonnonkosmetiikasta. Iho on jopa vähän tulehtunut ilmeisesti koska ihon pinta on tosi kuiva ja kovan tuntuinen. Mietin myös lääkäriin menoa jos ihoärsytys ei lähde mutta en tykkää lääkkeistä niin mieluummin löytäisi muita keinoja.

    Vastaa

    0
    1. Oletko kokeillut Laponien tai Erisan+'n tuotteita? Ne ovat varmaan kaikkein hellävaraisimpia tuntemiani luonnonkosmetiikkatuotteita. Uusi Taika Sensitive on myös todella hellävarainen. Mutta Taikan sarja on ihan uusi eikä siitä ole vielä tullut paljon kuluttajapalautetta, Laponie ja Erisan+ taas ovat olleet saatavilla pidempään ja niistä kuulee paljon myönteistä herkkäihoisilta. Kummatkin ovat hajusteettomia ja hyvin riisuttuja. Ja suomalaisia. :)

      https://laponieskincare.com/fi

      https://erisan.fi/tuotteet/?filter=&group=.erisanplus

      Vastaa

      0
  17. Ensiksi iso kiitos postauksistasi 🤗 niistä saa paljon tietoa ja lisäksi niitä on myös viihdyttävä lukea taitavan kirjoituksesi myötä.
    En tiedä onko aihetta käsitelty jo aikaisemmin, mutta osaatko sanoa kannattaako alkoholipitoista kasvovettä käyttää päiväsaikaan (esim Lavera) saattaako aiheuttaa maksaläiskiä?

    Vastaa

    0
    1. Ensiksi iso kiitos postauksistasi 🤗 niistä saa paljon tietoa ja lisäksi niitä on myös viihdyttävä lukea taitavan kirjoituksesi myötä.

      🥰🙏🏻 Kiitos Chibappi...!

      Alkoholi ei aiheuta maksaläiskiä, se haihtuu iholta sekuntien sisällä siitä kun laitat sitä iholle. En tiedä mistä "legenda" siitä, että alkoholi aiheuttaisi maksaläiskiä, on edes lähtöisin. En tiedä voisiko jokin ikävä reaktio olla mahdollinen, jos alkoholia laittaisi ihoon suorassa auringonpaisteessa - ja runsaita määriä..?

      Laveran Hydro Sensation -kasvovesi sisältää vain pienen pitoisuuden alkoholia, pitoisuus on luokkaa 5% tai niillä kieppeillä. Se ei kuivata ihoa eikä missään tapauksessa aiheuta pigmenttimuutoksia ihoon.

      Vastaa

      0
  18. Kannattaako BHA-happojen jälkeen iholle laittaa öljyä? Jos käytössä olisi Cosrx BHA illalla ja saman merkin Two in one poreless power liquid aamulla, niin voiko niiden jälkeen laittaa ihan mitä vaan kosteuttavaa seerumia ja öljyä?

    Vastaa

    0
    1. Kannattaako BHA-happojen jälkeen iholle laittaa öljyä?

      Mä ainakin laitan eikä tunnu olevan ongelmaa :) Toki odotan hetken (pari minuuttia) että BHA on kunnolla imeytynyt ihoon. Sitten seerumit ja öljyt normaaliin tapaan :)

      Hifistelijät saattavat odottaa kymmenenkin minuuttia BHA:n laiton jälkeen ennen seuraavia tuotteita. Se saattaa kenties hieman vahvistaa BHA:n kuorivaa vaikutusta, mutta kyllä BHA toimii ainakin jollain tasolla vaikka vetäisit muut tuotteet päälle saman tien. Mm. Paula Begoun, jonka Paula's Choice -sarjaan kuuluu todella suosittuja ja tehokkaita BHA-tuotteita neuvoo, että muut tuotteet voi laittaa heti perään ilman odotusaikaa.

      Vastaa

      0
  19. Hyviä uutisia The Inkey Listin osalta.. matkalla seikkaillut (lähinnä terminaalissa odotellut..) lähetys kotiutui, ja siinä on siis tuote nimeltä Q10. Kyseessä on emulsiomainen koostumus, joten ei vesimäisten seerumien ystävälle ehkä houkuttelevin vaihtoehto.. mutta ei liian paksu.
    Leviää todella hyvin, jättämättä rasvaista tunnetta. (Itse asiassa, esim.Dermosilin Talviseerumi on tätä öljyisemmän tuntuinen..)
    Vaikutuksista ei voi sanoa vielä mitään, mutta tästä tulee ilman muuta sopiva lisä, heti suoraan The Inkey Listin toisen, paljon kehutun Collagen Booster peptidiliemen jälkeen levitettäväksi..!
    Pidän paljon siitä, että molemmissa on press-on korkkisysteemi, mikä on helppo käyttää.. (toki kaikki ei siitä ole innostuneet)

    Kyllä sun kannattaa ehdottomasti joskus vielä testata TIL:n putiikki kaikkine tehotippoineen... :)

    Vastaa

    0
    1. Pidän paljon siitä, että molemmissa on press-on korkkisysteemi

      Tätä näkee kyllä todella harvoin kasvojenhoidossa, nyt kun aloin miettiä ei tule mieleen yhtäkään omistamaani kasvojenhoitotuotetta jossa olisin nähnyt tämän korkkityypin..! Miksihän sitä käytetään niin vähän..? Eihän siinä ole mitään vikaa..! :) Päinvastoin helppo kuin mikä..! Olisikohan pakkaustyyppi sitten vain tyyliltään liian epähienostunut monien valmistajien mielestä... Edullinen varmasti! (Ja sehän sopii Inkey Listille :))

      Onnittelut tilauksen saapumisesta..! 👍✨

      Kyllä sun kannattaa ehdottomasti joskus vielä testata TIL:n putiikki kaikkine tehotippoineen… :)

      Ehkä sen retinoli-sy-voiteen voisi joskus tilata..! :) Retinolia kun ei saa luonnonkosmetiikasta. Muut tehotipat otan mieluummin luonnollisina koostumuksina. 🙏🏻

      Vastaa

      0
  20. Kuinka paljon öljyä "kuuluu" laittaa iholle? Tiedän että tämä on täysin yksilöllinen asia, mutta mietin kuinka monta tippaa on ns suositus/kuinka paljon muut laittavat? Ja siis alle suihkittu kosteuttavaa kasvovettä.

    Vastaa

    0
    1. Tämä on tosiaan niin yksilöllinen asia että henkilökohtaisesti annan piut paut millekään valmistajien suosituksille koska ne ovat ihan oikeasti yhtä tyhjän kanssa. Annanpa hyvän esimerkin. Essen virallinen ohjeistus kertoo, että Protect Oilia tulisi laittaa (get ready..!) 5-10 tippaa...!! Siis kymmenen...! 🙄 Ohjevideossa malli tipauttaa pisaran Protect Oilia jokaisen sormensa päähän ja painelee tipat ihoonsa. Tämä on niin älyttömän suuri määrä öljyä, että mun iholta tällainen määrä todennäköisesti konkreettisesti valuisi pois, iho ei mitenkään pystyisi imemään tuollaista määrää Protect Oilin kaltaista erittäin paksua ja ravitsevaa öljyä.

      Mun iholle kyseistä öljyä riittää 0,5-1 tippaa, jos laittaisin yhtään enempää osa öljystä jäisi ihon pinnalle imeytymättömänä - ja miksi ihmeessä haluaisin haaskata Protect Oilin kaltaista ihanaa ja arvokasta tuotetta sillä tavoin.

      Jos multa kysytään, lähtisin aina siitä, että jos iho ei ole erityisen kuiva, 1-2 tippaa öljyä riittää öljyn laadusta riippuen. (Kuivaöljyä enemmän kuin oikein ravitsevaa "rasvaista" öljyä). Tällä määrällä lähtisin kokeilemaan, ja lisäisin määrää jos kaikki imeytyy hujauksessa. Öljyn ravitsevuus vaikuttaa ihotyypin ohella olennaisesti siihen, miten se imeytyy, myös siksi on vaikea antaa yleispätevää ohjetta.

      Esimerkiksi mun iholla Tashin Retinoil-öljy katoaa ihoon kokonaan jättämättä minkäänlaista merkkiä itsestään kun laitan sitä 1-2 tippaa, sitten taas Mádaran Omega 6 -konsentraattiöljy jättää samalla määrällä rasvaisen tunteen ihoon, ja sitä mun täytyy annostella hyvin varovaisesti Essen Protect Oili tapaan.

      Vastaa

      0
  21. Mietin heikentääkö kasvoöljyn käyttö joidenkin tehoainesosien toimivuutta? Käytän esimerkiksi The Ordinaryn retinoidiseerumia, jonka jälkeen laitan iholle kasvoöljyn. En oikein googlaamalla löytänyt vastausta. Tavallisesta retinolista ja kasvoöljyjen käytöstäkin löytyi vaihtelevia ohjeita.

    Vastaa

    0
    1. Moikka Maija,

      Enpä ole muuten koskaan tullut ajatelleeksi voisiko jollain öljyllä olla heikentävää vaikutusta retinoideihin. Mitään tällaista keskusteluakaan tai artikkelia ei ole osunut silmiini. A-vitamiini itsessäänhän on rasvaliukoinen, joten öljy ei ainakaan missään tapauksessa estä tai haittaa sen imeytymistä, mutta öljyjähän on lukemattomia ja kussakin oma kemiallinen koostumuksensa. Erityisesti eteerisissä öljyissä on hyvin monimutkainen koostumus kiitos tuoksumolekyyliensä. Tosi vaikea sanoa, voisiko esim. jokin tuoksumolekyyli vaikuttaa retinoideihin.

      Mun maalaisjärki ja kosmeettinen kokemus sanoisi, että jos kasvoöljyssä on vain "perus"kasviöljyjä eikä eteerisiä öljyjä, on epätodennäköistä, että se jotenkin heikentäisi a-vitamiinituotteen vaikutusta. Kun kuvaan astuvat eteeriset öljyt on jo vaikeampi sanoa yhteisvaikutuksesta. Ehkäpä itse jättäisin eteeristä öljyä sisältävän kasvoöljyn käyttämättä samaan aikaan retinoidin kanssa.

      Vastaa

      0
  22. Moikka! En tiedä luetko tätä kommenttiani (nyt on jo maaliskuu 2023), mutta anti age -tuotteista puheenollen: Mitä ajatuksia sinulla on peptideistä (esim Ordinaryn)? Harkitsen sitä A- ja C-vitamiinien rinnalle ikääntymistaisteluun, mutta jäin epäröimään, koska tämän postauksen perusteella se ei ole anti age -tuotteiden kärkipäätä. Pitäisikö siis sittenkin valita niasiini?

    Vastaa

    0
    1. Peptidit ovat myös hyvä anti-age-ainesosien luokka, mutta eivät yhtä hyvä kuin A- ja C-vitamiini, mitä tulee tutkittuun tietoon. A- ja C-vitamiinin teho on osoitettu kaikkein parhaiten.

      Tutkitusti parhaat kosmetiikan anti-age-aktiiviaineet ovat "A, B ja C" eli A-vitamiini, C-vitamiini ja B3-vitamiini eli niasiiniamidi.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (53)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat