17.12.2023

Puhdistusbalmit vertailussa

Tänään pääsee vihdoin ulos koko syksyn vireillä ollut Suuri Puhdistusbalmi-postaus. :) Tämä on jatkoa tammikuun Suurelle Puhdistusöljyvertailulle, jossa myös tutustuttiin muutamaan puhdistusbalmiin.

Olen elokuun lopusta saakka käyttänyt lähes yksinomaan balmiputsareita päästäkseni kunnolla sisään niiden sielunmaisemaan. Aiemmin en ole käyttänyt balmiputsareita säännöllisesti, sillä pidän enemmän juoksevista öljyputsareista. Nyt olen monella tapaa "viisaampi" balmiputsarien suhteen :)

Olen saanut kaikki paitsi korealaiset balmit maahantuojilta tai verkkokaupoilta.

Puhdistusbalmit

MIKÄ ON PUHDISTUSBALMI?

Puhdistusbalmi on kuin paksu versio öljyputsarista. Merkittävin ero on emulgaattoriteknologiassa ja siinä, että balmiputsareissa tosiaan on aina mukana emulgaattori, puhdistusöljyissä välttämättä ei. Balmiputsareiden emulgaattori on juuri se aine, joka paksuntaa öljyn balmiksi.

Puhdistusbalmeissa voidaan erottaa kaksi koostumukseltaan erilaista balmityyppiä: luonnolliset oleogeelit ja synteettiset balmit. (On muitakin tyyppejä, mutta nämä ovat kaksi suurinta.)

Luonnonkosmetiikassa oleogeeli on kirkkaasti yleisin balmityyppi, ja tässä tyypissä käytetään emulgaattorina sokeriteknologiaa.  Oleogeelit ovat olemukseltaan hyytelömäisiä tai marmeladimaisia jellyjä tai paksuja geelejä. Kiitos sokeriemulgaattorien, ne myös tuoksuvat ja maistuvat makeilta. :) Synteettisissä balmeissa koostumus on aivan erilainen: balmit ovat kiinteitä ja jopa vahamaisia vailla hyytelömäistä rakennetta.

Puhdistusbalmit

Muuta yleistä puhdistusbalmeista:

⭐️ Oleogeeli-tyypin puhdistusbalmit jättävät iholle lähes aina rasvoja (eli eivät emulgoidu 100-prosenttisesti). Ne ovat siinä mielessä hyvä valinta oikein kuivalle iholle.

⭐️ Synteettinen balmi-tyyppi huuhtoutuu iholta täydellisemmin kuin oleogeeli ja on myös pesevämpi. (Mutta voi myös kuivattaa.)

⭐️ Oleogeelien fyysinen olemus vaihtelee eri ihoilla: jotkin oleogeelit eivät notkistu lainkaan ilman veden lisäämistä, toiset taas sulavat ja muuttuvat öljyksi hyvin nopeasti kosketuksissa ihon kanssa. Oleogeelien käytös tuntuu vaihtelevan vailla punaista lankaa merkkien ja käyttäjien ihotyypin mukaan.

Tein puhdistusbalmeista myös kyselykartoituksen Instagramissa. Kyselyyn vastasi 330 ihmistä.

Minä ja puhdistusbalmit

Itse olen rehellisesti aina kuulunut öljyjen leiriin enkä ole kokenut balmi-koostumusta yhtä mukavana käyttää. Miksi? Ykkössyy on se, että en pidä balmiputsarien pakkaustavasta: valtaosa niistä pakataan purkkeihin, josta tuote on annosteltava kämmenelle spaattelilla. Minusta tämä on hidasta ja epäkäytännöllistä - pumppupulloihin pakatut öljyt ovat huikeasti nopeampia käyttää.

Toinen syy on balmiputsarien heikompi emulgoituvuus: en ole pitänyt siitä hieman rasvaisesta tunteesta, jonka suurin osa balmiputsareista jättää iholleni. Mutta - tämä on muuttumassa! Ihoni tottuessa yhä vain suurempaan rasvaisuuteen, putsarinkaan jättämät rasvat eivät enää haittaa.

Kolmas syy, joka oikeastaan nykyään on se tärkein: en pidä monille balmiputsareille ominaisesta jähmeydestä. Osa balmeista ei notkistu ihollani ollenkaan vaikka kuinka lämmittäisin niitä kämmenten välissä, vaan jäävät tahmeiksi ja venyttävät ihoa. Niihin on pakko lisätä tippa vettä, jotta niiden jännitys hellittää ja niitä voi ylipäätään työstää iholla. Tämä on hyvin erikoinen ilmiö, sillä se ei toistu kaikkien iholla. Olen kuullut muilta aivan päinvastaisia kokemuksia niistä putsareista, jotka omalla ihollani eivät "sula".

Lähdetään sitten katsomaan, miten 12 eri puhdistusbalmia käyttäytyy mun iholla.

Puhdistusbalmit Evolve

EVOLVE GENTLE CLEANSING MELT

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: MCT, auringonkukka, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 4/5
Tuoksu: vanilja & ruusu; hyvin pehmeä, mieto ja elegantti tuoksu
Hinta: 30€ / 120 ml
Mistä voi ostaa? Esim. House Of Organicilta. Laaja saatavuus niin verkossa kuin kivijalassa.

Kokemus: Evolven puhdistusbalmi on todella paksua, mutta notkistuu ihollani nopeasti ja sulaa lopulta lähes täysin öljymäiseksi. Sitä on oikein miellyttävää työstää.

Nyt kun omistauduin balmiputsareille moneksi kuukaudeksi, eri yksilöiden erot tulivat hyvin esiin. Evolven balmi on yksi suosikeistani, sillä se sulaa nopeasti eikä tunnu lainkaan jäykältä tai tahmealta. Myös tuoksu on miellyttävä ja huuhtoutuvuus kiitettävä. Iholle jäävä vähäinen rasvamäärä imeytyy ihoon supernopeasti jättäen ihanan pehmeän tunteen.

RAAW ALCHEMY CLEANSING SILK

kuivalle, herkälle ja ikääntyneelle iholle

Pääöljyt: manteli, kukuipähkinä, iltahelokki
Emulgaattori: sucrose laurate
Huuhtoutuvuus 4,5/5
Tuoksu: herkullinen ja pehmeän makea: Blue Tansy & vanilja
Hinta: 58,90€ / 125 ml
Mistä voi ostaa? Suomessa Raaw Alchemya myy vain Twistbe.

Kokemus: tykkään tosi paljon siitä, että Raaw'n putsari on pakattu pumppupulloon. 🙏🏻 Tämän kanssa ei tarvitse pelata spaatteleilla. Raaw'n balmi ei notkistu ihollani kovin nopeasti, vaan sitä täytyy lämmitellä iholla minuutin ajan ennenkuin se "sulaa". Useimmiten en jaksa odottaa tätä aikaa, vaan lisään iholle heti alkuvaiheessa sormenpäällisen vettä, mikä saa balmin välittömästi sulamaan.

Hyvä tietää: Raaw Alchemyn balmiputsarissa on pienempi pitoisuus emulgaattoria kuin balmiputsareissa keskimäärin, ja sen emulgoituvuus vaihtelee ihotyypin mukaan. Kuivemmalla iholla se emulgoituu paremmin, rasvaisella iholla heikommin. Minun ihollani Cleansing Silk emulgoituu lähes täydellisesti. Iho jää huuhtelun jälkeen todella pehmeäksi ja voi tuntea, että tämä on ns. hoitavampi puhdistusbalmi.

Puhdistusbalmit Flow Cosmetics

FLOW COSMETICS BALM TO MILK

kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle

Pääöljyt: jojoba, risiini, manteli
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate, sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 4/5
Tuoksu: hyvin mieto ja sokerinen, vähän mesimäinen tuoksu.
Hinta: 38€ / 120 ml
Mistä voi ostaa? Esimerkiksi Flow'n omasta verkkokaupasta. Hyvin suosittu tuote ja laaja saatavuus niin verkossa kuin kivijalassa.

Kokemus: Flow'n puhdistusbalmi on notkeaa, ja vaikka se ei sula ihollani ihan öljymäisen ohueksi, se on kuitenkin täysin epäjähmeää ja miellyttävää työstää. Kaiken kaikkiaan Flow'n balmi on tavallaan "arkisimmasta" päästä tässä joukossa: se on luotettava hyvä tuote, mutta siinä ei ole mitään sellaista erityistä, kuten herkullinen tuoksu tai visuaalisesti kiinnostava koostumus, joka saisi minut tarttumaan siihen tiheästi.

Erityistä: Flow'n puhdistusbalmi sisältää risiiniöljyä, mikä tekee siitä potentiaalisesti tehokkaamman putsarin kuin muut tämän esittelyn oleogeelit. Risiiniöljy on kaikkein puhdistavin öljy.

USVA MEADOW FLOWER CLEANSING BALM

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: MCT, valkohilppa, jojoba
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose stearate
Huuhtoutuvuus: 3/5
Tuoksu: hajusteeton, mutta sukroosi-emulgaattori tuo miedon sokerisen raaka-ainetuoksun
Hinta: 34,90€ / 120 ml
Mistä voi ostaa? Usvan omasta verkkokaupasta. (Brändillä hyvin rajallinen saatavuus.)

Kokemus: Usvan puhdistusbalmi on tämän joukon notkein ja parhaiten levittyä putsari. Se on jo valmiiksi iholle viedessä täysin pehmeää ja sulaa nopeasti öljyksi. Esteetikko kun olen, kiinnitän myös huomiota balmin kivaan ulkonäköön, vaikkei se liitykään suoritukseen: balmissa on vaalean meripihkan värinen, kimmoisan jellymäinen koostumus, jonka visuaalisuutta punertavan ruskea lasipurkki korostaa. (Balmi on kämmenellä paljon miedomman värinen kuin purkissa.) Koostumuksessa on myös paljon pieniä ilmakuplia, jotka saavat sen näyttämään marmeladimaiselta.

Usvan putsari jättää vertailun putsareista eniten öljyä iholleni. Mutta nyt kun olen totuttanut ihoni tähän, se ei enää tunnu mitenkään epämiellyttävältä. :) Iho imee nämä öljyt joka tapauksessa nopeasti ja öljyisyyden sijaan iholle jää vain pehmeä tunne.

Puhdistusbalmit Fiini Naturally

FIINI NATURALLY MUSTAHERUKKA-PUHDISTUSBALMI

normaalille, sekaiholle, rasvoittuvalle iholle

Pääöljyt: jojoba, mustaherukansiemen, kaura
Emulgaattorit: sucrose stearate, sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 5/5
Tuoksu: hajusteeton, mutta sukroosiemulgaattori ja mustaherukansiemenöljy tuovat tähän miedosti makean tuoksun
Hinta: 38,90€ / 120 ml
Mistä voi ostaa? Esimerkiksi Fiinin omasta verkkokaupasta sekä Twistbe'ltä ja House Of Organicilta.

Kokemus: Fiinin Mustaherukka-putsari on koostumukseltaan todella paksua ja jäykkää, eikä notkistu ihollani sellaiseksi, että sitä voisi työstää ilman ihon venymistä. Tähän on pakko lisätä tippa vettä, jotta ihotuntumasta tulee miellyttävä. On mielenkiintoista, että jo hipaus vettä särkee näiden jähmeiden balmikoostumusten pintajännitteen, ja ne muuttuvat helposti levittyviksi.

Fiinin putsari saa erityismaininnan kaikkein parhaiten huuhtoutuvana balmiputsarina (mun iholla). Tästä ei jää yhtään öljyistä tunnetta ihoon, kaikki emulgoituu ja huuhtoutuu. Iholle jää todella miellyttävä tunne.

Jos Fiinin balmi ei olisi niin valtavan jäykkää ilman vesitipan lisäystä, tämä olisi yksi lemppareistani.

Puhdistusbalmit Pure Beauty

PURE BEAUTY OMEGA CLEANSING BALM

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: auringonkukka, pellavansiemen, mustaherukansiemen
Emulgaattori: sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 3,5/5
Tuoksu: erittäin mieto, hädin tuskin havaittava vanilja
Hinta: vaihtelee yllättävän paljon jälleenmyyjittäin: 22,10€ - 29,90€ / 100 ml
Mistä voi ostaa? Esimerkiksi House Of Organicilta. Laaja saatavuus niin verkossa kuin kivijalassa.

Kokemus: Pure Beautyn puhdistusbalmi on Fiinin ja Evolven ohella joukon paksuimpia balmeja. Se notkistuu käyttömiellyttävyyteen vasta runsaan minuutin lämmittelyn (eli iholla pyörittelyn) jälkeen, mikä on liian pitkä aika venytellä ihoa, joten tähänkin on pakko lisätä tippa vettä.

Omega Cleansing Balmin emulgoituvuus on vaihdellut: olen merkannut muistiinpanoihin välillä "oikein hyvä huuhtoutuvuus 4/5" mutta toisilla kerroilla "iholle jää rasvaa 3/5". Annoin siis lopulliseksi huuhtoutuvuus-arvosanaksi 3,5.

Puhdistusbalmit Mádara

MÁDARA MELTING CLEANSING OIL

Pääöljyt: MCT ja auringonkukka
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 4,5/5
Tuoksu: miellyttävä ja pehmeän makea, ehkä vähän kukkainen
Hinta: 21,90€ / 100 ml (halvin hinta House Of Organicilla)
Mistä voi ostaa? Melkein mistä tahansa, Mádaraa myydään kaikkialla.

Kokemus: Mádaran balmi on koostumukseltaan joukon ohuinta, se on käytännössä öljygeeliä. Se onkin nimetty öljyksi, vaikka on emulgointiteknologialtaan balmi.

Lähes juoksevasta olomuodostaan huolimatta tämäkin balmi jää ihollani jäykäksi ja jännitteiseksi, eikä jännite poistu ennen kuin lisään tipan vettä. Vaikka tämä ominaisuus on aina ärsyttänyt minua tietyissä balmiputsareissa, testijakson aikana opin rauhoittumaan asian suhteen (😄) ja lisäämään vesitipan heti samaan aikaan putsarin kanssa. Jos jotkin putsarit kieltäytyvät notkistumasta, miksi yrittää hampaat irvessä viikosta toiseen, kun vesitipan lisääminen ratkaisee ongelman sekunnissa eikä ole suuri vaiva.

Mádaran balmi emulgoituu sekä huuhtoutuu iholta erittäin hyvin ja jättää vain aavistuksen öljyä ihoon.

IMOGEN TWINFLOWER CLEANSING BALM

kaikille ihotyypeille.

Pääöljyt: shea, rypsi, purasruoho
Emulgaattorit: polyglyceryl-4 oleate, polyglyceryl-10 oleate
Huuhtoutuvuus: 5/5
Tuoksu: hyvin mieto ja ylellinen, pehmeän kukkainen tuoksu
Hinta: 550 SEK / 90 g (noin 49,50€) + postikulut
Mistä voi ostaa? Brändin omasta verkkokaupasta Ruotsista, Imogenin tuotteita ei myydä Suomessa.

Kokemus: Imogenin balmi on luonnonkosmetiikkaa, mutta poikkeaa postauksen muista luonnonkosmetiikka-genren balmiputsareista niin ulkonäöllään kuin teknologiallaan. (Samaa suuntausta edustaa myös seuraavana esiteltävä Salva!) Se ei ole hyytelömäinen jelly eikä sisällä sokeriemulgaattoreita, vaan puhdistusöljyistä tutumpia glyseroli-pohjaisia polyglyceryl-emulgaattoreita. Tämän tyyppiset emulgaattorit kykenevät tyypillisesti emulgoimaan öljyjä tehokkaammin kuin sukroosi-emulgaattorit, niinpä Imogenin putsari huuhtoutuu iholta täydellisesti jättämättä yhtään rasvaa jälkeensä.

Tämä putsari on yhtä suurta aistien juhlaa: se on upean värinen ja ihastuttavan tuoksuinen, iholla todella hienostuneen tuntuinen ja suoritus täysi 10. Twinflower-putsaria voi hyvällä syyllä kutsua luksus-putsariksi. Mutta, vaikka Imogen on hinnaltaan arvokas, vielä arvokkaampi on seuraava ystävämme:

Puhdistusbalmit Yin Your Skin

YIN YOUR SKIN SALVA CLEANSING POTION

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: kurkunsiemen ja tamanu
Emulgaattorit: polyglyceryl-4 oleate, cetearyl alcohol, coco-glucoside, cetearyl olivate, sorbitan olivate
Huuhtoutuvuus: 5/5
Tuoksu: kardemumma ja sitruunaruoho
Hinta: 78€ / 50 ml
Mistä voi ostaa? Esimerkiksi House Of Organicilta tai Jolielta

Kokemus: julistin Salvan jo aiemmin tänä vuonna yhdeksi upeimmista ihonhoitotuotteista joita olen koskaan käyttänyt, ja olen yhä sitä mieltä. Salva on puhdistusbalmien joukossa täysin poikkeuksellinen yksilö sisältäen monien eri emulgaattorien ja puhdistavien aineiden yhdistelmän.

Salva on ulkomuodoltaan kuin "rasvaista voidetta" ja superriittoisaa; aivan pieni nokare riittää puhdistamaan koko kasvot. Huuhtoutuvuus on täydellinen ja iholle jää ihanan pehmeä tunne.

Tuoksuhullu kun olen, Salva on voittanut minut puolelleen myös intensiivisellä tuoksullaan: lämmin kardemumma saa seuraa sitruunaruohon vihreästä raikkaudesta.

Salva ei varmastikaan ole "jokatyypin" putsari, suolainen hinta ja erittäin voimakas tuoksu pitävät siitä huolen. Mutta heille, joille Salvan hinta- ja tuoksutaso sopivat, se on varmasti yksi elämyksellisimpiä ihonhoitotuotteita jonka jokainen käyttökerta on pieni hemmotteluhetki. Suosittelen kokeilemaan Salvaa saunassa. 🙏🏻

🤓Nörtti-extra: toisin kuin yksinkertaisissa oleogeeleissä, joiden valmistus ei vaadi kuumennusta, Salvan valmistus on paljon monimutkaisempaa ja pitää sisällään eri faasien sulattamista ja yhdistelyä korkeissa lämpötiloissa.

Puhdistusbalmit I+M Naturkosmetik

I+M NATURKOSMETIK GEL TO MILK CLEANSER

kuivalle ja vaativalle iholle

Pääöljyt: manteli, avokado, oliivi
Emulgaattorit: sucrose laurate, sucrose palmitate
Huuhtoutuvuus: 5/5
Tuoksu: hyvin neutraali ja miellyttävä, pehmeän makea
Hinta: 18,90€ / 100 ml
Mistä voi ostaa? Beauty Shamanin verkkokaupasta.

Kokemus: I+M:n balmiputsari on pakattu pumppupulloon, siitä heti paljon kiitosta. Koostumus on paksua ja kuuluu jälleen siihen balmiputsarien kategoriaan, joka ihollani notkistuu vasta, kun lisää vesitipan.

Huuhtoutuvuus on erinomainen, jopa niin hyvä, että yltää oleogeelien joukossa lähes Fiinin tasolle. (En vertaa Salvaa ja Imogenia näihin, koska niissä käytetään muita kuin sokeriemulgaattoreita.)

Erityistä: I+M on joukon halvin putsari, mutta siinä ei suinkaan ole halvimmat ainesosat. I+M:ssä ei esimerkiksi ole yhtään estereitä vaan kaikki käytetyt öljyt (manteli, avokado, oliivi ja auringonkukka) ovat kokonaisia öljyjä, kolme ensinmainittua myös luomua. Mukana on myös luomukehäkukkauutetta. Jälleen hyvä esimerkki siitä, miten brändäys vaikuttaa hintaan.

Puhdistusbalmit Smuuti ja Heimish

Lopuksi, kaksi synteettistä balmiputsaria. Kummatkin ovat korealaisia, ja Etelä-Korea onkin maa, jossa balmiputsarit ovat olleet suosittuja pisimpään. Smuuti Skin on suomalainen merkki, mutta tuotteet valmistutetaan Etelä-Koreassa.

HEIMISH ALL CLEAN BALM

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: ethylhexyl palmitate ja cetyl ethylhexanoate
Emulgaattorit: PEG-20 glyceryl triisostearate, PEG-8 isostearate
Huuhtoutuvuus: 5/5
Tuoksu: kevyesti yrttinen; tuote sisältää eteerisiä öljyjä kuten laventelia, teepuuta, eukalyptusta, greippiä ja bergamottia
Hinta: 24,90€ / 120 ml
Mistä voi ostaa? Ainakin Kosmos Beautylta (omani ostin Etelä-Koreasta)

Kokemus: hyvin tyypillinen korealainen puhdistusbalmi: koostumus on kiinteää voidetta, joka sulaa iholla sorbettimaisen ohueksi öljyksi. Huuhtoutuvuus on täydellinen. Täyssynteettinen öljypohja tuntuu luonnollisiin öljyihin tottuneelle todella erikoiselta. :) Heimishin tuotteessa ei ole "oikeita" öljyjä lainkaan, vaan synteettisiä emollientti-estereitä.

Erityistä: silmäni kiinnittyivät Kosmos Beautyn sivulla tekstiin, joka ei voisi olla kiistanalaisempi: "Hypoallergeeninen balsami herkälle iholle. Sisältää 10 luonnollista uutetta, jotka rauhoittavat, kosteuttavat, ravitsevat ja lisäävät kiinteyttä." Tuota noin: 'hypoallergeeninen' tarkoittaa, että tuote ei sisällä tunnettuja allergeenejä, mutta tämä tuote sisältää pitkän liudan eteerisiä öljyjä, jotka nimenomaan ovat allergeenejä. Ja näihin allergeeneihin vielä viitataan tuolla hypoallergeenisella koostumuksella. 🤦🏼‍♀️

SMUUTI SKIN WATERMELON SORBET BALM

kaikille ihotyypeille

Pääöljyt: ethylhexyl palmitate ja cetyl ethylhexanoate
Emulgaattorit: sorbeth-30 tetraoleate
Huuhtoutuvuus: 5/5 (4/5)
Tuoksu: Tuoksuton
Hinta: 15,95€
Mistä voi ostaa? Esim. Prismasta

Kokemus: tämä putsari oli minulle epämiellyttävä tuttavuus, ja omistin kokemukselle oman postauksen. Balmi kyllä käyttäytyy iholla oikein kiitettävästi: sulaa nopeasti ohueksi ja helposti työstettäväksi öljyksi ja huuhtoutuukin erinomaisesti. Mutta jälkitunne vie  käyttökokemuksen miinuksen puolelle: iho jää kiristäväksi ja lisäksi ihon pinnalla erottuu vahamainen kalvo. Siksi huuhtoutuvuus-arvosanoja on kaksi; periaatteessa tämä tuntuu huuhtoutuvan täysin, mutta ihon kuivuttua paljastuukin nahkea kalvo.

*

Puhdistusbalmit

Lopuksi: kyselin teiltä Instagramissa, mitkä ovat lemppareitanne ja epäsuosikkejanne puhdistusbalmeissa. Vastauksia tuli monta kymmentä ja niissä erottuivat hyvin markkinoiden tunnetuimmat balmiputsarit kuten Flow ja Evolve. Myös Fiini sai monia mainintoja. Synteettisten putsareiden puolelta eniten nousi Cliniquen legendaarinen Take The Day Off -balmi, joka on ollut olemassa "iät ja ajat".

Vastauksissa kokemukset jakautuivat ja vahvistivat sitä, mitä postauksen alussa kerroin: yksi ja sama balmi voi käyttäytyä ja emulgoitua eri ihmisten iholla aivan eri tavalla.

⭐️

Ja vielä viimeiseksi: kiitos teidän vastausten, opin viimein, missä mielessä puhdistusbalmi saattaa olla parempi kuin öljy. Matkaolosuhteissa. Kiinteänä tuotteena balmi ei vuoda yhtä helposti matkalaukkuun kuin öljy, ja monet öljyputsarit pumppumekanismeineen ovatkin "surullisen kuuluisia" matka-epäystävällisyydestään.

Muita syitä, miksi balmi on teidän mielestä parempi kuin öljy:

 • Puhdistaa paremmin
 • Ei valu naamalla niinkuin öljy, helpompi työstää iholla

Minä? Tykkään tämän projektin jäljiltä puhdistusbalmeista paljon enemmän kuin aikaisemmin, eikä iholle jäävä öljy oikeastaan enää haittaa, mutta juoksevat puhdistusöljyt ovat edelleenkin mulle ykkönen.

Syy on pakkausten: purkki & spaatteli -yhdistelmä on minulle liian vaivalloinen ja aikaavievä perusarjessa, haluan, että putsarin saa nopeasti pullosta naamaan. Lisäksi haluan, että tuote on heti notkeaa eikä vaadi lämmittelyä tai vesitippojen lisäämistä. 

Kertokaas, kumpaan leiriin te kuulutte? Olisi myös kiinnostavaa kuulla, onko teillä samoja vai eri kokemuksia putsareista, joita tässä postauksessa esittelin. 🙂

 

36 comments on “Puhdistusbalmit vertailussa”

 1. Olen suuri balmien ystävä ja testannut näistä lähes kaikki. Ainoa, jota olen käyttänyt useita purkkeja, on Evolve. Muita en ostaisi uudestaan, juurikin jäykkyyden vuoksi.
  Suosin balmeja öljyjen sijaan, koska niitä on vain helpompi käyttää. Öljystä saan vain puolet kasvoille ja loput lirahtaa sormien välistä lavuaariin 🙂

  Häpeäkseni kyllä tunnustan, etten käytä spaatelia vaan kouraisen sormella purkista.

  Vastaa

  6
  1. Suosin balmeja öljyjen sijaan, koska niitä on vain helpompi käyttää.

   Tämä oli minulle "silmiä avaava" ahaa-oivallus myös Instagramin vastauksia lukiessa :) Itse en edelleenkään koe balmeja helpompina juurikin sen purkki-mekanismin takia, mutta ymmärrän nyt, että paksu ja ei-valuva koostumus voidaan kokea helpompana käyttää kuin juokseva ja nestemäinen :)

   Aiemmin ihmettelin vilpittömän ihmeissäni, miksi joku valitsee balmin eikä öljyn, jos siis tykkää öljypohjaisesta putsauksesta. Nyt ymmärrän hyvin :)

   Vastaa

   2
 2. Ei ole tullut koskaan kokeiltua balmeja, jotenkin en yhtään näe niitä ominani. Se pitää olla 100% emulgoituva pumppupulloöljy tai -maito :) Myöskin samaa mieltä että putsari, oli se mikä tahansa, tulee saada ulos pumpusta suoraan naamaan toimimaan ilman purkkien availuja ja spaatteleita sun muita epäkäytännöllisyyksiä :D "helppoa ja hyvää" siis.
  Mutta, ettien että, nyt kun kuvailit tuon Salvan tuoksun, niin siinä on 2 lempituoksuani, kardemumma ja sitruunaruoho, ah! Hinta vaan kirpaisee liikaa, täytyy yrittää löytää se joskus jostain hyvästä alesta, jos sellainen ihme tapahtuisi :)

  Vastaa

  1
  1. Salvaa näkee silloin tällöin alennuksessa, mutta on se senkin jälkeen aika arvokas putsariksi, kun lähtöhinta on noin kova. :) Minusta tuote sopii erityiseen hemmotteluun. Tuoksu on todellakin aivan huumaavan ihana, ja korostuu vielä kun käyttää saunassa. 🙏🏻

   Vastaa

   1
 3. Lumene Nordic-C Pure Glow Cleansing Balm, luottotuote. Sillä lähtee meikit ja lika. Ja jättää hyvän tunteen iholle. Lopettanut muiden ostamisen. Miksi luopua hyväksi todetusta?! =)

  Vastaa

  1
  1. Lumene Nordic-C Pure Glow Cleansing Balm, luottotuote.

   Tämä on minustakin tosi hyvä! Ihanan tuoksuinen ja tuntuinen! 💛

   Vastaa

   2
 4. Kokemusta on Centifilian Rose de Eclat-putsarista (pumppupullo) sekä The Inkey Listin Oat cleanserista (tuubi) - molemmat koostumukseltaan oleogeelejä. Puhdas oli jää, mutta lämpimänä vuodenaikana käytän näitten jälkeen vielä vaahtoputsaria.

  Heimish on niitä, joita olen halunnut testata jo parin vuoden ajan siihen selviämättä. Intoa latisti jokin siinä oleva epäekologinen ainesosa, josta tulin lukeneeksi..

  Vastaa

  1
  1. Intoa latisti jokin siinä oleva epäekologinen ainesosa, josta tulin lukeneeksi..

   Myös sen sisältämät eteeriset öljyt laittanevat sen off-hyllylle sinulle..?

   Vastaa

   1
  2. Muistelen, että Heimishia on (oli?) olemassa myös tuoksuton Sensitive-versio. Enää ei kuitenkaan korealainen kosmetiikka niin kiinnosta, että haluaisin etsiä sitä. Scandi-kosmetiikka /Nordic Beauty on nyt jo muutenkin nouseva trendi 😃

   Vastaa

   1
 5. Evolve ja raaw alchemy kiinnostaisi joskus kokeilla. Salva toimii, mutta iholle jää jännä tunne ja minusta se tuoksuu vain kurkulle,eikä edes kovin voimakkaalle.
  Pure is beautyn putsaribalmi mulla on ja se kinnaa. Pitäisikin käytellä pois.
  Mutta olen samaa mieltä-pumppupullo on käytännöllisin. Minäkin puhdistan kasvoni joka ilta kylpyhuoneessa/saunassa, joten muovinen pumppupullo on paras. Tällä hetkellä whamisan cactus puhdistusöljy käytössä, mutta laponien odottaa kaapissa. Täytyykin muistaa nuo balmit käytellä pois, ennen kuin avaan sen 🤭

  Miten on, ehditkö käyttää tuotteita koskaan loppuun?

  Vastaa

  1
  1. Miten on, ehditkö käyttää tuotteita koskaan loppuun?

   Ehdin kyllä :) Putsareita kuluu loppuun joka vuosi, vaikka mulla onkin niitä älyttömästi. Eniten tulee joka tapauksessa käytettyä suosikkeja, ja niitä menee kyllä loppuun. Esim. Djusien putsaria olen käyttänyt loppuun kaksi.

   Vastaa

   3
 6. Oletko muuten testannut Dr. Hauschkan balmia? Kiinnostaisi miten se vertautuu näihin muihin. Se on itselleni toistaiseksi ainoa kokemus puhdistusbalmeista ja aika miellyttävä sellainen, mutta ainahan sitä tietty hakee parempaa 😅

  Vastaa

  0
  1. Oletko muuten testannut Dr. Hauschkan balmia?

   Olen testannut :) Otin siitä näytteen töistä. Huuhtoutui oikein hyvin ja tykkäsin kyllä. Väri on kyllä jännä, sellainen harmahtava.

   Vastaa

   3
 7. Evolven Cleansing Melt kuuluu omiin suosikkeihin. Tuli mieleen myös vuosia sitten käyttämäni Natura Siberican Black Cleansing Butter, joka on 10/10 omiin mieltymyksiin 😊 Ootko sattunut tätä testaamaan?

  Se vasta onkin mukavaa, kun öljyputsari leviää matkalaukkuun. Been there done that 😄🤦‍♂️

  Vastaa

  1
  1. Tuli mieleen myös vuosia sitten käyttämäni Natura Siberican Black Cleansing Butter, joka on 10/10 omiin mieltymyksiin 😊 Ootko sattunut tätä testaamaan?

   Olen saanut tämän kauan sitten testiin joltain PR-toimistolta, mutta en koskaan lopulta kokeillut sitä. (Koska vielä siihen aikaan olin niin täysin anti-balmi-ihminen.) En edes muista mitä tuotteelle tapahtui...

   Se vasta onkin mukavaa, kun öljyputsari leviää matkalaukkuun. Been there done that 😄🤦‍♂️

   Auts... Tätä itsekin aina vähän jännitän. Joskushan purkit avautuvat itsestään paineen vaihtelun seurauksena, jopa kierrekorkit kiertyvät auki... mystistä, mutta mahdollista.

   Vastaa

   2
  2. Kierrekorkin ja pullonsuun väliin kun laittaa palan tuorekelmua, pysyy korkki tiiviinä lentokoneessakin. Joku Pirkka-niksi, mutta toimii.

   Vastaa

   1
 8. Öljyputsarit <3 Tosin niistäkään kaikki eivät käy, osa pesee liikaa. Suosikkini on Ma:nyo Factoryn keltaisessa pullossa oleva puhdistusöljy. Sitä saa 400ml kokoisena eikä pese liikaa. Kaksi muuta hyvää ovat Avrilin ja Coxirin puhdistusöljyt. Litrahinta ja tuotteen sopivuus ratkaisevat. Haluan myös puhdistustuotteeni olevat hetivalmista juoksevaa :D

  Vastaa

  1
 9. Kiitos tästä tietopaketista, en ollut kovin perillä balmeista mutta nyt kun olen niin tiedän välttää, mun iho kun menee tukkoon ihan kaikista öljypohjaisista putsareista ja kasvovesistä, niin säästän rahaa jatkossa kun ymmärrän ettei ne sopisi mulle :)

  Vastaa

  1
 10. Nää, ainakin itselleni uudenlaiset tuotteet, aiheuttaa mulle vähän päänvaivaa. Tyttäreni käyttää Smuutin balmia eikä pese sitä iholtaan. Itse en tiedä miten tuota pitäisi käyttää, joten en tiedä kuinka paha virhe se on.

  Vastaa

  1
  1. Tyttäreni käyttää Smuutin balmia eikä pese sitä iholtaan.

   😳

   Tarkoitatko, että hän jättää sen iholle..? Vai pyyhkii pois kasvopaperilla..?

   Kyllä se mun mielestä olisi hyvä huuhdella iholta.

   Vastaa

   1
 11. May Lindstrom hunaja puhdistus oli suosikkini, en kyllä tiedä oliko balmi. Harmi ettei enää saa mistään ostettua. Ihoni ei ole koskaan voinut niin hyvin, kuin Mayn tuotteilla.

  Vastaa

  1
 12. M Picaut Golden Amber Probiotic Cleansing Balm on aivan ihana, sekä koostumukseltaan että tuoksultaan.

  Vastaa

  1
 13. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta ja informatiivisesta postauksesta! :) En ole vielä koskaan kokeillut puhdistusbalmia, vaikka se houkuttelisikin. Pesen usein kasvot saunassa ja siellä kiinteämpi balmi voisi olla kätevämpi kuin sinne tänne valuva öljy.

  Vastaa

  1
 14. Mun suosikki on Pure Beautyn balmi,ihan taivaallinen tuote järkyttävän kuivalle ja taas kaikesta ärtyvälle atoopikon iholle. Jännästi mun käyttökokemus on ihan erilainen, levittyy hyvin eikä tarvitse venytellä ihoa. Kuivalle iholle hyvä, kun jää lievästi rasvan tunnetta mutta kuitenkin puhdistaa meikin.

  Vastaa

  1
  1. Jännästi mun käyttökokemus on ihan erilainen, levittyy hyvin eikä tarvitse venytellä ihoa.

   Joo, tämä näissä just on erikoista, miten eri lailla ne käyttäytyy eri ihoilla. 🤷‍♀️ Mä oon yrittänyt nyt kahden eri tuotantoerän purkilla, ja kumpikaan ei notkistu mun iholla.

   Vastaa

   1
 15. Jännä ettei tuota Dermosilin balmia ollut mukana vertailussa. (Olen kaivannut siitä kokemuksia.)
  Karsitko vertailusta pois "vesipohjaisemmat" sun muut koostumukset?

  Vastaa

  1
  1. Dermosilin puhdistusbalmi rehellisesti unohtui, ei ollut tarkoituksellista.

   Dermosil-putsari asuu mun työhuoneen kosmetiikkakirjastossa, ja unohdin sen kokonaan tätä vertailua tehdessä. 😔

   En ole käyttänyt Dermosilin balmia tänä vuonna ja myönnettävästi en muista sitäkään, "sulaako" se iholle itsestään vai vaatiiko vesitipan. Muistikuvani tuotteesta on kuitenkin myönteinen, sen verran muistan.

   P.S. Hain sen tänään työhuoneelta! 🤪

   Vastaa

   1
 16. Näistä esittelmistäsi olen kokeillut vain Evolvea. Se on edelleen avattuna kaapissa ja odottaa, josko sen saisi joskus kulutettua loppuun. Makuuni se on ihan liian jähmeää, vesitilkalla tosin muuttuu miellyttävämmäksi. Se ei iholtani huuhtoudu täysin, vaan iho jää vähän rasvaisen tuntuiseksi. Kuivalla iholla se ei välttämättä ole huonokaan asia, mutta toista purkkia tätä en tule ostamaan. Joskus olen muistaakseni kokeillut myös Sensain (?) balmia, siitä positiivinen mielikuva.

  Normaalisti käytän öljyä puhdistukseen. Yves Rocherin loistavan hinta-laatusuhteen puteleita on kaapissa jemmassa monta.

  Vastaa

  1
  1. Se ei iholtani huuhtoudu täysin, vaan iho jää vähän rasvaisen tuntuiseksi.

   Tämä on balmiputsarien perusominaisuus, muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta kaikki niistä jättävät ihoon öljyä. Sukroosiemulgaattorit eivät "kykene" emulgoimaan öljyjä yhtä tehokkaasti kuin polyglyseryyli-emulgaattorit (tai monet muut synteettiset emulgaattorit).

   Joskus olen muistaakseni kokeillut myös Sensain (?) balmia, siitä positiivinen mielikuva.

   Sensain balmi pohjautuu synteettisiin emulgaattoreihin (todennäköisesti myös synteettisiin öljyihin..?) ja emulgoituu kokonaan.

   Vastaa

   1
 17. Kommenttini ei oikeastaan liity balmeihin vaan Madaran meikkivoiteeseen, ja kiinnostaisi tietää, osaatko sanoa mitä on tapahtunut. Meikkivoiteen öljyt ovat nimittäin erottuneet muusta värimassasta ja purkista tulee ulos paksua väri"töhnää" sekä litkumaista kirkasta öljyä. Naamaan sitä ei saa enää levitettyä, koska värimassan pigmentit eivät sekoitu millään tuohon öljyyn. Mikään ravistelu ei auta. Pumppailin pullosta tavaraa ulos ja lopulta tuota öljyä ei enää tullut, mutta koko värimassa oli outoa paksua mössöä. Harmittaa, koska meikkivoide oli itselleni alussa tosi hyvä ja kuitenkin kohtalaisen kallis omassa hintahaarukassani. Onkohan se päässyt pilaantumaan? En myöskään meikkaa nykyään päivittäin, joten onkohan jotkut faasit päässeet erottumaan ajan kuluessa?

  Vastaa

  1
  1. Moikka Nimetön,

   Tuote on viallinen ja täytyy reklamoida, ei siihen muuta pysty sanomaan.

   Palauta tuote ostopaikkaan ja he hoitavat asian eteenpäin. Jos olet ostanut tuotteen verkkokaupasta, ota kuva tuotteesta (niin että vika käy ilmi) ja ota yhteys verkkokaupan asiakaspalveluun. Periaatteessa sanallisenkin selvityksen pitäisi riittää, mutta kuva on hyvä olla todisteena. Reklamaatioissa tuotteen myynyt paikka on ensisijaisessa vastuussa hoitamaan asia ja he sitten selvittävät asian maahantuojan kanssa.

   Olipa kurja kuulla, että sinulle on sattunut viallinen kappale. 🥺

   Vastaa

   2
 18. Puhdistusbalmien lisäksi myös jätettävistä balmeista olisi kiinnostava lukea postaus. Nyt niitä näkee useilla merkeillä lupauksin tehokkaasta avusta moneen vaivaan. Muistan kokeilleeni muinoin Balm Balmin 'yleissalvaa' kasvoille, ja se osoittautui aivan liian tukkivaksi. Kiinnostavaa olisi kuulla kokemuksia, kuinka monelle nuo varsinaiset vedettömät balmit käyvät - kosteusköyhä ja kuiva ihokin voi olla tukkeutumiseen ja epäpuhtauksiin taipuvainen, jolle kasvivahat ja öljyt voivat olla liikaa..

  Aikoinaan muuten oli jo vedetön Vitalis, jota mainostettiin ulkoiluvoiteeksi suojaamaan iho pakkaselta. Sittemmin kuulun jonkun ihotautilääkärin varoittelevan sen voivan jopa pahentaa paleltumisriskiä ..! 😱 Nyt taas kuitenkin osui silmään jonkun salvan mainos (taisi olla Luonkos), jota suositeltiin hiihtoretkien varalle suojaamaan kasvot kylmältä.. Eli ota näistä sitten selvä, mikä on iholle hyvä ja mikä ei..

  Vastaa

  1
  1. Puhdistusbalmien lisäksi myös jätettävistä balmeista olisi kiinnostava lukea postaus.

   Sellainen on tulossa :)

   Olen marraskuussa aloittanut kasvobalmien testauksen ja juttu tulee ulos toivon mukaan tammikuussa. Voin jo nyt sanoa, että olen aivan ihastunut ja kokemus yllätti minut täysin. Minulla on ollut se (ilmeisen perusteeton) odotus, että balmit ovat pääsääntöisesti hyvin tanakkaa ja tahmeaa tavaraa, mutta ilokseni olin väärässä. Suurin osa tähän saakka kokeilemistani balmeista on oikein, jopa erittäin miellyttävän tuntuisia. 😍 Vitalis ei koostumuksellisesti voisi olla kauempana näistä, joita nyt olen testailemassa..!

   Yksi niistä pääsikin jo blogiin:

   https://karkkipaivablogi.com/2023/12/kaksi-hyvaa-voidetta-talveen/

   Vastaa

   2
 19. Erittäin mielenkiintoinen aihe, kiva kun kyselit ja jaoit tästä myös Instagramissa. Postauksen ehdin lukea vasta nyt, ja pakko kommentoida, koska balmit jakaa niin mielipiteitä, hah!

  Mä oon jo vuosia (siis ainakin 5+ vuotta) käyttänyt The Body Shopin cleansing butteria, joka on ainut oikea mulle. En muuten erityisesti pidä TBS:stä tai shoppaile siellä, mutta tämä on ainut meikinpoistoaine, jota siedän.

  Siirryin joitain vuosia sitten ihonhoidossa kokonaan luonnonkosmetiikkaan ja halusin kokeilla myös muita balmeja. Tilasin testiin Evolven (joka tämänkin postauksen perusteella vaikuttaa olevan monen suosikki), ja kokemus The Body Shopin cleansing butterin jälkeen oli suorastaan järkytys. Balmi on tahmeaa, eikä tunnu notkistuvan millään ja mikä kaikista ärsyttävintä, ei edes poista ripsiväriä (mikä on mulle puhdistuksen tärkein tehtävä, en voi sietää putsareita, jotka eivät irrota ripsaria). Ihotuntuma balmin jälkeenkin on epämiellyttävä. Olen sitkeästi kokeillut käyttää balmia, koska se on niin hehkutettu, mutta en vain käsitä. Eivätkö ihmiset käytä näitä meikinpoistossa vai miksi kaikki tuntuvat rakastavan tätä? Vai onko mulla vain tavallista sitkeämpää ripsaria (en kuitenkaan käytä vedenkestävää)? :D Kiinnostava aihe.

  Tänään tilasin (sun puhdistusöljypostauksen perusteella) testiin Whamisan öljyputsarin. Katsotaan miten tullaan sen kanssa toimeen. Olen joskus vuosia sitten (ennen TBS:n puhdistusvoita) käyttänyt Yves Rocherin puhdistusöljyä, ja se oli ihan ok. TBS:n puhdistusvoi kuitenkin selätti sen helppokäyttöisyydessä, koska valuva öljy ja jatkuvasti öljyinen pullo on auttamatta sotkuisempi kuin puhdistusvoin kätevä purkki. Öljypullo myös kestää vähemmän aikaa kuin tuo TBS:n voi, jota tarvii vain ihan nokareen. Se kestää mulla noin 4-6kk (käytän putsaria tosin vain sillon, kun käytän meikkiä, eli keskimäärin 3 krt viikossa. Muulloin tyydyn pelkkään vesipesuun – lähinnä laiskuudesta, heh).

  Oletko sä kokeillut The Body Shopin cleansing butteria? Se on koostumukseltaan kokonaan kiinteä, eli eroaa tästä joukosta siinäkin mielessä. Vai ovatko "puhdistusvoit" kokonaan oma sarjansa? Niistä sitten seuraava postaustoive! :D

  Kiitos taas mielenkiintoisista postauksista!

  Vastaa

  0
  1. Tilasin testiin Evolven (joka tämänkin postauksen perusteella vaikuttaa olevan monen suosikki), ja kokemus The Body Shopin cleansing butterin jälkeen oli suorastaan järkytys. Balmi on tahmeaa, eikä tunnu notkistuvan millään ja mikä kaikista ärsyttävintä, ei edes poista ripsiväriä (mikä on mulle puhdistuksen tärkein tehtävä, en voi sietää putsareita, jotka eivät irrota ripsaria). Ihotuntuma balmin jälkeenkin on epämiellyttävä. Olen sitkeästi kokeillut käyttää balmia, koska se on niin hehkutettu, mutta en vain käsitä. Eivätkö ihmiset käytä näitä meikinpoistossa vai miksi kaikki tuntuvat rakastavan tätä? Vai onko mulla vain tavallista sitkeämpää ripsaria (en kuitenkaan käytä vedenkestävää)? :D Kiinnostava aihe.

   Ehkä sinulle jo valkenikin tämän postauksen kautta, mistä ero johtuu..? :) The Body Shopin balmiputsari on synteettinen ja sen emulgaattorisysteemi on aivan erilainen kuin Evolvessa, joka on sokeriemulgaattorien varaan rakennettu luonnonkosmetiikan putsari. Synteettiset balmiputsarit huuhtoutuvat käytännössä aina paremmin kuin luonnolliset. Ne kuitenkin saattavat myös kuivattaa ihoa, koska vahvat emulgaattoritkin kuivattavat, siinä missä vahvat tensidit.

   Ihotyyppi vaikuttaa myös ratkaisevasti siihen, miltä öljy/balmiputsari tuntuu iholla. Jos iho on kuiva, se imee putsarin öljyjä itseensä ja tunne iholla huuhtelun jälkeen on pehmeämpi ja vähemmän rasvainen kuin normaalilla tai sekaiholla.

   Mitä jähmeyteen tulee, sekin johtuu emulgaattoriteknologiasta. Sukroosiyhdisteillä emulgoitu putsari on aina jähmeä, se on sukroosiemulgaattorien ominaisuus.

   Oletko sä kokeillut The Body Shopin cleansing butteria? Se on koostumukseltaan kokonaan kiinteä, eli eroaa tästä joukosta siinäkin mielessä.

   Mä en ole kokeillut sitä mutta näen incistä, minkä tyyppinen balmi se on. Tässä joukossa on kaksi vastaavan teknologian kiinteää balmia: viimeisinä esitellyt korealaiset Smuuti ja Heimish. The Body Shopin balmi pohjautuu samaan synteettiseen etyyliheksyylipalmitaattiin, kuin Heimish ja Smuuti.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)