27.10.2017

Ikääntymisen merkit, tervetuloa! :)

Tiedättekö mikä juttu on alkanut inspiroida minua tämän vuoden aikana yhä enemmän ja enemmän?

Oma ikääntymiseni ja sen merkit.

Olen huomannut, että yhä näkyvämmäksi muuttuvat juonteet ovatkin alkaneet kiinnostaa minua, sen sijaan että olisin huolissani tai ne masentaisivat.

Sanni_lokakuu2017_IMG_2543

Tänä vuonna kokemus on ollut jotenkin erityisen konkreettinen: minun ihoni todellakin ikääntyy niinkuin kaikkien muidenkin, eikä ryppyjä ja läiskiä voi pysäyttää. Iho ohenee ja menettää kosteuttaan ja sitä mukaa hienoisetkin pintajuonteet piirtyvät yhä selvemmin esiin.

Olen mielestäni edelleen nuorekas ja geenitkin ovat vaikuttaneet ihoni suhteellisen hyvään kuntoon, mutta olen vihdoin saavuttanut iän, jossa voin alkaa oikeasti testaamaan niin kutsuttujen anti-age-tuotteiden tehoa.

Se inspiroi minua..! :)

Olen jopa vähän innoissani...! :D

Silmanympärys_lokakuu17_IMG_2551

Toistaiseksi selvimmät ikääntymisen merkit ihollani ovat silmien ympärillä. Kasvojen ollessa rentoina juonteet eivät vielä erotu, mutta kun vähänkään ilmehtii tai hymyilee, tulee silmänympärysalueen ohuus ja juonteisuus välittömästi esiin. Vuosi vuodelta hentoisten juonteiden verkko on laajentunut ja syventynyt.

Minun aurinkorunsaalla - ja valitettavasti myös hyvin pitkään aurinkolasittomalla - taustallani ei ole yllättävää, että juuri silmien ympärys on se alue, jossa ikääntyminen näkyy eniten. Toinen kohta on otsa, tosin vaakaviivaiset ilmejuonteet minulla on ollut otsassa jo teini-iästä saakka. Ne luonnollisestikin syvenevät vuosi vuodelta, ja nämä juonteet ovat sellaisia, jotka näkyvät myös kasvojen ollessa rentoina. Ne ovat siis jo pysyviä ryppyjä.

OsloSkinLab_IMG_9975

Kesällähän testasin Oslo Skin Lab anti-wrinkle-kollageenijauhetta, joka on ensimmäinen sisäisesti nautittava anti-age-aine jota olen kokeillut. Olin havaitsevinani juonteiden selvää pehmenemistä ja häivyttymistä, joka saattoi johtua myös pelkästään kollageenin aikaansaamasta ihon kosteuspitoisuuden lisääntymisestä, mutta syynä saattoi yhtä hyvin olla peptidijauheen kollageenin tuotantoa stimuloiva vaikutus. Kumpikin vaikutus on tutkitusti todistettu, mutta koska vaikuttavia tekijöitä on niin paljon, on mahdoton tietää, mitä juuri minun ihossani tapahtui.

Se on kuitenkin varmaa, että lopetettuani kollageenijauheen käytön, iho - ja siis etenkin silmänympärykset, jotka toimivat selkeimpänä mittarina - palautui pikkuhiljaa lähtötilanteeseen. Päätinkin jatkaa kollageenijauheen käyttöä, ja löysin loputtomista testituotejemmoistani joskus vuosi (?) sitten saamani toisen merkin kollageeniravintolisän.

Vivania_kollageeni

Kyseessä on kotimainen Vivania. Kuten Oslo Skin Labin valmiste, Vivanian kollageenijauhe sisältää tyypin 1 hydrolysoitua kollageenia mutta se on eri lähteestä kuin Oslo Skin Labin. Vivanian kollageeni on kalasta (kauppanimi Peptan), Oslo Skin Labin on liivatteesta (eli naudan nahasta, kauppanimi Verisol).

Kun nyt tämän Vivania-purkin laatikoistani löysin niin ajattelin, että käytetään toki pois, mielenkiintoista verrata Oslo Skin Labin vastaavaan. Peptideissä on eroja, eikä kaikkien markkinoitujen yhdisteiden takana ole yhtä uskottavia ja luotettavia tutkimuksia. Vivanian tuotteessa käytetty Peptan kertoo sivuillaan, että myös heillä on "esittää asiakkaalle dokumentit tieteellisistä todisteista", mutta toisin kuin Oslo Skin Lab, Peptan ei suoraan tarjoa linkkejä tutkimuksiin. ("The product's efficacy has been demonstrated in double-blind, placebo-controlled clinical studies and results have been published in leading scientific journals".) Tutkimukset esitetään ilmeisesti vain erikseen pyytäessä, mikä jo mielestäni vähän laskee Peptanin uskottavuutta.

Vivania_kollageenijauhe

Olen ehtinyt käyttää Vivaniaa vasta viikon, mutta jo nyt voin kertoa missä se ainakaan ei voita Oslo Skin Labia.

 • Vivanian jauhe klimppiintyy veteen helposti, Oslo Skin Labin jauhe liukenee täysin.
 • Vivanian jauheessa on selvä sivumaku, Oslo Skin Labin jauheessa ei.

Palaan Vivanian mahdollisiin vaikutuksiin kun saan purkin loppuun. Annostus on suurempi kuin Oslossa: Vivaniaa otetaan 5-10 g päivässä, Oslon annostus oli vain 2,5 g.

Silmanaluset_IMG_1769

Juonteiden lisäksi myös silmien alusen turvotus on lisääntynyt, ja tämähän on myös oikein perinteinen ikääntymisen merkki.

Siinä missä minulla nuorempana oli tuskin koskaan silmäpusseja, on silmänalusen pussitus nyt joka viikkoinen tai jopa joka aamuinen ilmiö. Näytän hyvin usein väsyneeltä ja valvoneelta, vaikka olisin mennyt ajoissa nukkumatille ja nukkunut täydet tunnit.

Yksi rypyttömiä ikääntymisen merkkejä ovatkin väsymyksen merkit. Minulle on jäänyt ikuisesti mieleen Biothermin vuosien takainen Skin Vivo -linjan mainoslause: "Pysäytä väsymyksen merkit ennenkuin ne muuttuvat ikääntymisen merkeiksi". Niin totta - vaikkakaan en usko, että näitä merkkejä voi kokonaan pysäyttää ;) Niitä hoitamalla voi kuitenkin saavuttaa edes vähän pirteämmän ja sitä myötä nuorekkaamman ilmeen. Kosmetiikka voi auttaa siinä.

Clarins_EyeMask

Alkuviikosta laivalla ollessa nappasinkin mukaan yhden potentiaalisen Auttajan. :) Clarinsin Skin-Smoothing Eye Mask. Avainsana on anti-fatigue, ja juuri sitä silmänaluseni kaipaavat juonteiden pehmennyksen lisäksi.

Voide lupaa välittömästi silottaa ja virkistää ihoa ja häivyttää väsymyksen merkkejä kuten silmänalustummuutta ja turvotusta.

Muistan, kuinka myyjävuosinani ihmettelin tätä tuotetta ja mietin, kuka koskaan ostaa tällaisia. (Ja ei, en myynyt yhtäkään kappaletta :D). Nyt olen itse se asiakas, joka kokee tarvitsevansa tällaisen. :)

Tämän viikon käytön perusteella tuote on oikein hyvä. Tummuutta en edelleenkään usko kosmetiikan pystyvän häivyttämään (paitsi meikin), enkä sitä miltään ihonhoitotuotteelta odotakaan. Clarins onnistuu kuitenkin muissa lupauksissaan; se tuntuu kosteuttavalta ja silottaa ja tasoittaa ihon pintaa ja näyttää jopa oikeasti vähän madaltavan pussittavaa ihoa. Iho pehmentyy, tasoittuu ja virkistyy, eli sitä mitä haluankin :)

Kertoo kai jotain ihoni muuttuneesta tilanteesta, kun en kuitenkaan pysty käyttämään tätä sananmukaisesti naamiona, vaan tavallisen silmänympärysvoiteen kaltaisesti. Ihoni nimittäin imee kaikki kerrokset mitä olen naamiota laittanut..! Voide onkin kyllä kevyttä koostumukseltaan, mutta naamiotuotteen hulahtaminen ihooni tuntuu silti mystiseltä. Ohjeissa tuotetta neuvotaan laittamaan "a small amount" (ei suomenkielisiä ohjeita), joten olen jättänyt annostelun toistaiseksi kolmeen kerrokseen joka sekin on mielestäni aika paljon.

Levitän joinain aamuina fiiliksen mukaan päälle vielä varsinaisen silmänympärysvoiteen.

Silmanymparys_IMG_2535

Pohjattomilta tuntuvista jemmoistani paljastui taannoisessa "ratsiassa" (kävin läpi kylppärin alakaapin totaalisesti unohtuneita kätköjä) vielä tällainen nykytilanteeseeni sopiva tuote:

CliniqueRepairwearLaserFocus_EyeCream

Clinique Repairwear Laser Focus Wrinkle Correcting Eye Cream.

Olen varmaan tämän saadessani ajatellut, "Nääh, en ole kohderyhmää, jääköön odottamaan" - ja nyt paria vuotta myöhemmin kohderyhmän jäsenyys on viimeistään saavutettu. :)

Olen ehtinyt kokeilemaan Repairwearia vasta pari kertaa ja toistaiseksi tykkään enemmän Lieracin Premium Yeux -anti-age-sy-voiteesta joka sekin on parhaillaan käytössä. Lierac on täyteläisempää. Mutta katsellaan, miten Repairwear suoriutuu pidempiaikaisessa käytössä.

Rypyt, bring it on. I'm inspired :)

OsloSkinLab_kasvot_kesakuu2017_IMG_5373_2

81 comments on “Ikääntymisen merkit, tervetuloa! :)”

 1. Ihana ja positiivinen teksti ikääntymisestä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän pelkään sitä. Kolmekymmentä ikävuotta saavutan ensi vuonna ja olen ollut aika huips hapelis ihonhoidon kanssa AINA.
  Toisaalta en tupakoi enkä käytä alkoholia, niin iho on pysynyt kunnossa. Aurinkorasvan käytössä kunnostauduin pari vuotta sitten ja viime viikolla aloin käyttämään ENSIMMÄISTÄ KERTAA elämässäni sy-voidetta:D tunnen olevani hyvin aikuinen! Hahaha
  Silmänympärysihoni on kuitenkin hyväkuntoinen kun olenhan siihen lätrännyt perusvoidetta.
  Tosin viime viikkoina olen alkanut pohtimaan tuota aurinkolasittomuutta.... olen maailman huonoin ollut siinä. Ja nyt investoin (samana päivänä sy-voiteen oston kanssa) hyviin ja kunnollisiin aurinkolaseihin.
  Ihon vanheneminen ei pelota, mutta olen kuitenkin alkanut ajattelemaan asiaa.
  Ja kuten sinä mainitsit, olen minäkin hieman jopa innoissani kun pääsee testailemaan voiteita sun muita:D

  Vastaa

  0
  1. Ihana ja positiivinen teksti ikääntymisestä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän pelkään sitä.

   :) Hienoa! :)

   Aurinkolasit on tosiaan aurinkovoiteen kanssa varmasti tärkein silmänympärysihon ikääntymisen merkkejä hidastava ulkoinen väline - ja meitsi on laiminlyönyt ne iloisesti valtaosan elämästäni :)

   Sy-voiteesta - minäkin muistan kun sen käytön aloitus tuntui niin "aikuiselta"... :D Olin ihan innoissani astuessani silmänympärysvoiteiden maailmaan... ^_^ Vaikka tosiasiassahan perusvoide tai mikä tahansa kosteusvoide ajaa saman asian jos vain ohut sy-iho sen hyväksyy - "ryppyvoiteilla" tai erillisillä silmänympärysihon voiteilla on lopulta vain marginaalinen vaikutus silmänympärysihon kuntoon verrattuna "tavalliseen" kosteusvoiteeseen. Silti haluan itsekin käyttää nimenomaan silmänympäryksille tarkoitettuja tuotteita, koska se vain tuntuu mukavalta ja nyt ikääntyessä myös tykkään käyttää sy-iholla eri koostumusta (täyteläisempää) kuin muualla kasvoilla. Mutta lopulta erillisten sy-voiteiden hyödyllisyys on aika kyseenalainen.. :D Tunnistan itse täysin niiden käytön psykologisen motivaation; tuntuu kivalta ja ikäänkuin panostavammalta käyttää eri voidetta sy-iholla, vaikka todennäköisesti ko. alue pysyisi samassa kunnossa kasvovoiteellakin. Se on sitä pientä arjen hemmottelua kosmetiikan muodossa.

   Jännää muuten, että en itse asiassa muista milloin olisin alkanut käyttää kasvojen kosteusvoidetta, mutta sy-voiteen muistan tarkalleen.

   Vastaa

   0
 2. Ihana, ihana asenne ja puhutteleva (toisin sanoen itsellenikin ajankohtainen) postaus. Herätti montakin ajatusta, jotka kirjoitan tänne myöhemmin, kun on paremmin aikaa.

  Mutta siistiä, että uskallat kunnolla puhua näistä ja vielä oikein lähikuviakin ottaa. Piponnoston arvoista toimintaa. :)

  Vastaa

  0
  1. No ei tämä nyt niin paljon uskallusta vaadi..! ^_^ Mutta kiitos kuitenkin Jonttu :) <3

   Vastaa

   0
  2. No ei siinä mielessä, että olisit mitenkään ruttuinen. Mutta hieno asenne.

   Tiedätkö, onko kollageenilisiä olemassa vegaanisina?

   Vastaa

   0
  3. Kollageeni on eläinperäinen aine joten sitä ei "oikeasti" ole olemassa kasvipohjaisena. Jotkut valmistajat ovat kehittäneet mukamas kasviperäistä kollageenia, mutta tällaiset kollageenit ovat geenimuunneltuja eivätkä varsinaisesti oikeaa kollageenia vaan kollageenia muistuttavaa kasviproteiinia.

   Vastaa

   0
  4. Elättelen kuitenkin toiveita, että jokin ilman eläinperäisiä aineitakin toimiva ja geenimuuntelematon kauneuseliksiiri vielä löydetään.

   Itse olen tosiaan alkanut pikkuhiljaa havaita noita ikämuutoksia omilla kasvoilla, eivätkä ne nyt mitenkään hyviltä tunnu. Siis kasvoihin olen nykyään jopa suht. tyytyväinen, mutta kyllähän se hieman karpaisee, kun otsan poikittaisjuonteet syvenevät (ja mineraalimeikkikin uppoaa niihin!) ja sibeliusryppy voimistuu. Tuo viimeisin on ehkä kaikista ikävin juttu, kun tekee ilmeestä vihaisen. Asia on jotenkin mietityttänyt siitä näkökulmasta, että nyt näiden kanssa vielä pärjää mutta entä sitten kun alkavat toden teolla vaivata. Botox-videoita on tullut YouTubesta katsottua, ja mielipidekin on jo ehtinyt muodostua: en sellaisia halua. Se on kuitenkin minulle arvo sinänstä, että kasvot pysyvät omina, tuttuina kasvoinani - minua kiinnostaa nähdä, miltä näytän vanhalta näine omine piirteinenä. Ei ryppyjen lisääntyminen varmaan mikään hurraahuutojen arvoinen asia kuitenkaan tule olemaan, mutta siltikin tarkoitus olisi jatkaa pistoksettomalla linjalla. Nykyään tosin kaikenlaisia hoitoja tulee markkinoille kiihtyvällä vauhdilla, ja uskoisin tulevaisuudessa olevan myös tehokkaita ei-invasiivisia hoitotoimenpiteitä yhä enemmän tarjolla.

   Ai niin, huuliryppyjäkin tai tarkemmin niiden alkuja on jo suunympäryksessä olemassa. Kuten kerroin, asiaa pahentaa varmasti tapani harjata hampaita pitkään ja väärässä huoneessa - saatan ihan hyvin esim. muuttaa jonkin huoneen järjestystä pesten samalla hampaita (illalla kun tulee monesti sellainen inspiraatiokohtaus ja juuri hampaidenharjaamisen aikaan). Tuosta pitäisi päästä eroon.

   Ai niin, ihon ikääntymisen huomaa myös siinä, että se ei palaudu esim. pienen venytystestin jäljeltä yhtä nopeasti perusasentoonsa kuin nuorempana. No, en ole siltikään mitenkään ylettömän huolissani kasvojeni tilasta (vielä).

   Ja en muuten tosiaankaan tarkoittanut, että olet kuvissa kauhen ryppyinen, vaan sitä, että oikein tahallaan ja korostetusti otit itsestäsi noita kuvia. Nykyään kun trendinä on mieluummin silotella todellisuutta.

   Muuten sellainen kysymys, että jos menisit kesäaikaan pyörällä johonkin sellaiseen jumppaan/liikuntasuoritukseen, missä hiki virtaisi siinä määrin, että kaikki voiteet ja meikki huuhtoutuisi myös pois kasvoilta, niin laittaisitko menomatkaa varten aurinkosuojaa? Entä tuollaisen rääkin jälkeen, laittaisitko kasvoille aurinkosuojaa, sanotaan esim. puolen tunnin kotimatkapyöräilyä auringonpaisteessa silmällä pitäen?

   Vastaa

   0
  5. Mun on pakko kysyä tuosta sun hampaidenharjaustottumuksesta, että eikö sulla valu suusta tahnavaahtoa jos/kun harjaat hampaita noin pitkään ja alat vielä järjestellä jotain huonekaluja tai tavaroiden paikkoja samanaikaisesti..? :D Mulla valuu tahnaa suusta jo parin minuutin harjauksella... ^_^ Mulla olisi vähintään paidanrintamus ihan tahmavaahdossa jos lähtisin harjailemaan hampaita minuuttien ajaksi muualle asuntoon. :)

   Muuten sellainen kysymys, että jos menisit kesäaikaan pyörällä johonkin sellaiseen jumppaan/liikuntasuoritukseen, missä hiki virtaisi siinä määrin, että kaikki voiteet ja meikki huuhtoutuisi myös pois kasvoilta, niin laittaisitko menomatkaa varten aurinkosuojaa?

   En tainnut ymmärtää kysymystä - siis laittaisinko aurinkosuojaa kasvoille jumppaan mennessä? Eihän tuleva hikirääkki vaikuttaisi menomatkaan mitenkään, joten totta kai laittaisin aurinkosuojaa. Salille päästyä pesisin kasvot (koska en halua tehdä hikijumppaa meikatulla ja aurinkovoiteisella iholla) ja jumpan jälkeen pesisin kasvot luonnollisestikin uudestaan ja laittaisin taas aurinkovoidetta paluumatkaa varten - jos aurinko paistaa edelleen :D

   Vastaa

   0
  6. Ei valu, otan tahnaa sen verran vähän, kun tiedän siirtyväni eri tilaan pesun aikana. Saatan välillä käydä mutkan lavuaarin luona, ja jatkaa vielä toisen kierroksen verran. Juuri koskaan ei valu hammastahnaa suusta esim. vaatteille, koska minähän huulilla juuri pitelen suuta kiinni-moodissa (eli juuri sillä epäedullisella pillilläimemisliikkeellä).

   Vastaa

   0
  7. Minulla vaikuttaa siten tuleva hikoilu jo menomatkaan, että en halua laittaa edes aurinkovoidetta ainakaan otsaan, sillä se valuisi jumpan aikana silmiin ja kirvelisi. Pidän siis silmiä korkeammalla olevan alueen täysin tuotteista vapaana - edes silmäluomille en laita kotoa lähtiessäni mitään tasoittavaa väriä, edes luomukosmetiikka ei kävisi, sillä olen monesti kokenut, miten ikävältä silmiin valuvat tuotteet tuntuvat.

   Poskille voisi menomatkaksi tosiaan jotakin laittaa, mutta ainakin jumpan aikana se valuisi myös pois. Tuollaiseen liikuntaan mennessäni laitan kotona vain hieman mineraalipohjaa poskiin, jotta en olisi pahempi kuin paloauto jumpan jälkeen. Tuosta syystä kasvojen pesu salilla jumpan jälkeen ei tule myöskään kysymykseen. Koen että pienoinen määrä mineraalia pysyy ainakin jossakin määrin poskilla myös äärimmäisessä 'saunailussa' (vaikken saunajoogaa harrastakaan :) ). Eli lopputulema: olen mennyt ja tullut noista jumpista ilman aurinkosuojaa, mikä ei tietenkään ole hyvä juttu.

   Vastaa

   0
  8. Minulla vaikuttaa siten tuleva hikoilu jo menomatkaan, että en halua laittaa edes aurinkovoidetta ainakaan otsaan, sillä se valuisi jumpan aikana silmiin ja kirvelisi.

   ...eikö aurinkovoidetta voi pestä pois kasvoilta ennen jumpan alkamista..?

   Vastaa

   0
  9. Vaatisi mukaan lisäksi puhdistusaineen ja kosteusvoiteen ja aurinkovoiteen ja mineraalipohjan. Liian vaivalloista salilla. :)

   Muuten täysin triviaali kysymys: missä säilytät normioloissa vanulappuja? Roikkuvatko ne sinulla jossakin myyntipakkauksessaan, vai onko sinulla jokin kaunis, sisustuksellinen kulho, mihin purat ne ostattuasi? Itselläni ne on purettuna sellaiseen ihonhoitolaatikkoon (sellainen muovinen, laatikon sisään erillisenä ostettu irtosäilytin, jossa pari erikokoista lokeroa). Ovat siinä helposti kädenulottuvissa. En osaisi millään elää siten, että joutuisin siitä pakkauksesta ottamaan niitä aina erikseen.

   Vastaa

   0
  10. onko sinulla jokin kaunis, sisustuksellinen kulho, mihin purat ne ostattuasi?

   Ei tod :D ^_^

   Yksi pussi vanulappuja roikkuu vessan seinällä, loput ovat lavuaarin alakaapissa josta aina täydennän seinällä roikkuvaan pussiin :)

   Vastaa

   0
  11. Entä pumpuli, vai käytätkö sitä edes ollenkaan? Pumpulin säilytykseen on olemassa tosi kauniita kulhoja. Niin kauniita, että tekisi mieli alkaa pumpulin käyttäjäksi ihan sellaisen kulhon takia. :)

   Vastaa

   0
  12. Käytin ennen pelkkästään pumpulia, sitten vaihdoin vanulappuihin kun tuntuvat kivemmilta käyttää :) Mitä pumpulien sun muiden puhdistushärpäkkeiden säilytyspaikkoihin tulee, pelkäänpä että meillä on kylppärissä ja vessassa (jossa itse aina suoritan ihonhoitotoimenpiteet) niin vähän tilaa että esimerkiksi vanulappukulholle ei olisi mitään järkevää paikkaa :)

   Vastaa

   0
 3. Niin oikea asenne! Otan mallia susta heti kun juonteita alkaa näkyä ☺️ (Tai yritän ainakin)

  Vastaa

  0
 4. Onhan se mielenkiintoista, että omassa nassussa alkaa ikä näkyä. Itselläni on jo juonteita ja ihon veltostumista ja väsynyt iho sekä turvotus, kaikki löytyy. ;) Viime vuodet ovat varmasti vauhdittaneet ikääntymistä, koska stressi/huoli sekä myös sokerin syönti.

  Mä ostin Iloveme-messuilta Karita Tykän firman Skin Collagenin, hän piti melko uskottavan luennon aiheesta. Tuo on nautakollageenia, jonka pitäisi olla tehokkaampaa kuin kalakollageeni. Katsotaan. :)

  Vastaa

  0
  1. Joo, naudan kollageenin pitäisi tosiaan olla tehokkaampaa, tosin perusteluja en muista :D Mutta näin olen kuullut.

   Jos vain muisatat/jaksat, niin käyhän kertomassa myöhemmin koitko kollageenilisäravinteella olleen vaikutuksia. Mun mielestä nämä on tosi mielenkiintoisia juttuja :)

   Vastaa

   0
 5. Ei ole ryppyjä vielä, mutta kaksi harmaata hiusta olen löytänyt, eikä nappaa yhtään. Ihan kauheaa!!

  Vastaa

  0
  1. Äläs nyt, harmaahan on niin in :) Mutta joo, sä olet kyllä sellainen babyface että saas nähdä onko sulla rypyn ryppyä vielä 10:kään vuoden kuluttua :)

   Vastaa

   0
  1. Ikääntyminen on jännä "projekti" ^_^ Olen niin iloinen ettei se olekaan niin kamalaa, etenkin kun on niin totaalisesti oivaltanut ettei ikää edes ole. :) (On vain syntymä ja kuolema ja kokemuksia siinä välissä :)) Ikääntymisen fyysiset merkit toki tavallaan "väkisin" mietityttävät nuoruutta ihannoivassa kulttuurissamme (harva niistä rehellisesti iloitsee, "jee, maksaläiskiä...!"), mutta onneksi niihinkin voi kehittää tutkivan ja kiinnostuneen suhtautumisen... :D

   Vastaa

   0
 6. Hih, sä olet kyllä ihana! Mä niin allekirjoitan kaikki nuo merkit, tosin itse olen ollut aika kauhistunut niiden yhtäkkisestä ilmaantumisesta. Ihan kuin ne olisivat yhdessä kesässä tulleet! No, tuon Clarinsin tuotteen voisi ainakin testata, ei tää tilanne ainakaan huonommaksi siitä voi mennä. Ilman kyllä... :D

  Vastaa

  0
  1. tosin itse olen ollut aika kauhistunut niiden yhtäkkisestä ilmaantumisesta. Ihan kuin ne olisivat yhdessä kesässä tulleet!

   Joo, minuakin varoiteltiin että sitten kun 40 tulee täyteen niin "varaudu siihen että merkit ilmestyvät kuin yön yli"... En tiedä sinun ikääsi mutta kyllä mun kohdalla voi selvästi huomata kuinka ihon muutokset ovat nopeutuneet merkittävästi neljän kympin rajapyykkiä lähestyessä. Kuivuminen, ihon oheneminen, punoitus (hiusverisuonet kuultavat läpi jo kummassakin poskessa), juonteiden monistuminen silmien ympärillä... Saa nähdä miltä naama näyttää sitten 41-vuotiaana..! :D

   Vuonna 2019, Karkkipäivän täyttäessä 10 vuotta, voin kenties tehdä blogiin jonkun hauskan Sanni 30 v ja Sanni 40 v -vertailukuvakoosteen :D

   Vastaa

   0
  2. Totta tuo kaikki!
   Itse täytän 40v joulukuussa niin joka aamuinen 'järkyt silmäpussit' tokaisu....
   Ihan sama vaik kuinka vähäsuolaista tms olisit syönyt illalla jne niin pussit on?.
   Onneksi me kaikki vanhenemme mut coolia se on että on respect ja elää hyväksyen sen niin näytyää kauniimmalta??

   Vastaa

   0
  3. Onneksi me kaikki vanhenemme mut coolia se on että on respect ja elää hyväksyen sen niin näytyää kauniimmalta??

   Just niin :) Kaikki on lopulta kiinni hyväksymisestä ja sen mukanaan tuomasta asenteesta. :)

   ...taas tässä muuten levittelin Smoothing-silmänaamiot tänä aamuna kun peilistä katsoi kaksi pussia... kylläpä teki hyvää :) Tällaisestakin pinnallisuudesta on lupa iloita, että saa syyn käyttää uusia ihania kosmetiikkatuotteita..! ^_^

   Vastaa

   0
 7. Hei Sanni! Olen tainnut olla blogisi näkymätön lukija about 15-vuotiaasta asti. Nyt 21-vuotiaana asun ulkomailla ja silti edelleen tarkastan blogisi päivittäin. Täytyy sanoa, että sinä Sanni vaikutat valtavan ihanalta ja inspiroivalta ihmiseltä positiivisen elämänasenteesi ja innostuneisuutesi takia! Heh, olet myös aina edustanut minulle tietynlaista kauneusihannetta kuulaan ihosi ja kirkkaiden silmiesi kanssa :) Kivaa syksyä, ja kiitos näistä aina niin piristävistä ja kiinnostavista blogipostauksista!

  Vastaa

  0
  1. Kiitos AnnaS. :) <3 Olipa mukavasti sanottu <3 Ihanaa syksyä sinne ulkomaillekin, missä ikinä vaikutat :)

   Vastaa

   0
 8. Oon itse vasta 17v ja haluaisin jo alkaa ikääntyä, jotta pääsisin vain kokeilemaan kaikkia upeita anti-age tuotteita :-D Mulla ei vain vielä ole tarpeeksi ikää ja rasvainen ja paksumpi iho 'vanhenee' hitaammin, vai mites se oli?

  Vastaa

  0
  1. ja rasvainen ja paksumpi iho ’vanhenee’ hitaammin, vai mites se oli?

   Joo, näin se on :) Paksumpaan ja rasvaisempaan ihoon juonteet eivät "pureudu" yhtä hyvin kuin ohueen ja kuivaan. Eli rasvoittuvalla iholla on myös ne etunsa, iho näyttää pidempään nuorekkaalta :)

   Vastaa

   0
 9. Todella inspiroivaa minulle että suhtaudut noin positiivisesti ryppyihin. Ihana asenne. Olen samanikäinen kuin sinä ja silmissäkulmissa kamalat rypyt. Itse en niitä kestänyt vaan painelin kauneusklinikalle ja botoxillahan ne lähti. Nuorennuin selvästi kun rypyt oli poissa, vaikka lopputulos onkin täysin luonnollinen. Ja toisille niitä ryppyjä ei tule ollenkaan, äitini on 70 v. eikä naamassa rypyn ryppyä. En tainnut periä hänen ihoaan...

  Vastaa

  0
  1. Kauanko tuon botoxin vaikutus muuten kestä...? Noin vuoden..? Aiotko käydä ottamassa käsittelyn uudestaan kun se on ajankohtaista?

   Minusta ryppyjen "sietäminen" tai halu päästä rypyistä eroon eivät kumpikaan ole toistaan oikeampia tai parempia tapoja suhtautua ikääntymiseen, jokaisella tulisi olla oikeus hyvällä mielellä vailla arvostelun pelkoa tehdä niitä toimenpiteitä jotka itsestä tuntuvat hyviltä :) Eli en ole tuomitsemassa ketään joka päätyy kauneusklinikalle. Itsekin kävin juuri hoidattamassa erästä esteettistä "ongelmaa" (aion kirjoittaa siitä blogiin jutun joten stay tuned), toimenpide, joka on kaukana tarpeellisesta. Harmi kyllä, minun kohdallani näyttää ainakin tällä hetkellä siltä, että tilanne paheni alkuperäisestä, joten ironisesti, huoleni riskeistä joita esteettisiin hoitoihin voi liittyä (ja kysymys "onko sen arvoista jos hoito ei onnistukaan"), sai vahvistuksen.

   Vastaa

   0
  2. Eihän se vaikutus kestä kuin korkeintaan 6kk. Huomasin n. 5 kk kohdalla että naama palatui ennalleen. Tietysti hyvä tietää että vaikutus ei ole pitkäaikainen, jos tulos olisikin huono. Eli nyt on uusi aika varattuna. Tuo botox itselleni maksaa noin 50e per kuukausi, joten ei mielestäni paha ollenkaan. Ja asun maassa jossa botox on niin arkipäiväinen juttu että sitä tuntuvat käyttävän "lähes kaikki" naiset ja siitä myös ihan avoimesti puhutaan. Suomessa ei varmasti ole näin?

   Vastaa

   0
  3. Suomessa ei varmasti ole näin?

   Minusta ei. Uskon, että botox on edelleen aika pienen ryhmän juttu Suomessa, tai jos sitä useampikin tekee niin siitä ei tosiaan puhuta "kahvitaukokeskusteluissa". Itse en esimerkiksi ole tietoinen että yksikään tuttavapiiristäni olisi käynyt botox-toimenpiteessä, vaikka ikäluokan puolesta otollisia botox-asiakkaita on kaveripiirissäni varmasti paljonkin. Samoin henkilöitä, jotka ovat töissä kauneudenhoitoalalla, ja varmasti paljon tietoisempia esteettisten hoitojen mahdollisuuksista.

   Vastaa

   0
 10. Mä voisin jättää kyllä nää tietyt ikääntymisen merkit välistä. Viime vuoden saldona pysyvästi tummat silmänaluset ja tältä vuodelta jää käteen sibeliusryppy. Sielmien ympärillä olevat juonteet on musta oikeestaan aika kivat ja otsaryppyihinkin oon niin tottunut, ettei ne haittaa. Takavuosina kovasti vaivannut yläluomien turvotuskin on helpottanut, luomet on vaan pysyvästi valahtanut. Se on kyllä asia minkä todennäköisesti tulen korjaamaan, koska mun perusolemus ei vastaa mun mielikuvaa itestäni.

  Vastaa

  0
  1. "Sibeliukset" on kyllä ikävät kun ne "äkäistävät" ilmettä niin paljon, nimimerkillä Tuttu Ilmiö. :/ Vaikka kuten sinä, olen jo aika lailla tottunut niihin. Sibeliusryppyjä vastaan kosmetiikka on kyllä voimaton, jos niitä mielisi hoitaa niin keino on kirurginen.

   Vastaa

   0
  2. Joo piikkiä mä oon miettinyt tohon Sibikseen. Tokikin myös se on kunnon kosteutuksen johdosta parempi kuin alkuvuodesta. Enemmän mua kuitenkin häiritsee yläluomien laskeutuminen. Se jos mikä tekee musta äkäisen näköisen. Mähän nostan kyllä kulmia joka ikiseen valokuvaan..

   Vastaa

   0
  3. Mähän nostan kyllä kulmia joka ikiseen valokuvaan..

   Sama... tosin mulla tähän vaikuttaa myös mun kulmakarvojen luontainen "pötkömäinen" muoto, jos en nosta kulmia niihin ei tule minkäänlaista kaarta tai kulmaa. Ja tämäkin johtaa äkäiseen ilmeeseen... Ei ole aina helppoa näyttää ulospäin samalta mitä tuntee sisällä.. :P

   Vastaa

   0
  4. Tuon yläluomien laskeutumisen voi myös hoitaa botoxilla, ellei halua leikkaukseen vielä. Itse tein senkin ja kyllähän siitä katse nuoreentui.

   Vastaa

   0
 11. Jep, ala vaan sinäkin käyttää kunnon sy-ryppyvoiteita ! :)) Valinnanvaraa on, ja ehkä tämän jutun ansiosta saat postilaatikkoon lisää uutuuksia eri firmoilta kokeiluun ;)

  Koreassa on myös hyviksi havaittuja sy-voiteita, ehkä kuitenkin nimenomaan kosteuttavia (wink wink)

  Olen käyttänyt eri merkkien kollageenijauheita, varsinkin iHerbin valikoimasta. Mieleen tulee Great lakes (naudan hydrolisoitu kollageenijauhe) ja nyt kokeilussa oleva California Golden (iHerbin oma brändi), kalaproteiinia..
  Tuo paakkuuntuminen ei ole mukava ominaisuus, mutta se ei tee tuotteesta tehotonta.

  Vastaa

  0
  1. No hitsi, eipä tullut mieleenkään että iHerbiltä sais kollageenijauheita! Pitää lisätä sellainen ensi tilaukseen. Kiitos vinkistä ??

   Vastaa

   0
  2. Valinnanvaraa on, ja ehkä tämän jutun ansiosta saat postilaatikkoon lisää uutuuksia eri firmoilta kokeiluun ;)

   ..ja siinä olisi taas edessä se tilanne, että kun käyttää monia eri tuotteita samaan aikaan eikä malta jäädä testaamaan yhtä edes kuukaudeksi, ei saa koskaan selvyyttä siitä mikä tuote oikeasti tehoaa ja mikä ei... ;) Eli siinä mielessä en mielelläni testaile monia anti-age-tuotteita samanaikaisesti.

   Off topic mutta tässäkin on yksi seikka, joka tekee K-Beauty-blogeista minusta niin vetovoimaisia; ainakin niissä K-Beauty-blogeissa joita olen syksyn aikana lukenut, julkaistaan postauksia paljon harvemmin kuin "länkkärikauneusblogeissa", ja ihonhoitoarvostelujakin ilmestyy harvemmin, KOSKA, kirjoittaja syventyy testaamaan tuotteita perusteellisesti useamman viikon ajan. Tällaiset blogit tarjoavat huomattavasti perehtyneempiä ja informatiivisempia ihonhoitoarvosteluja kuin blogit (ehh, kuten vaikka omanikin, vaikka sentään testaan yhtä tuotesarjaa/tuotetta vähintään viikon, mielellään kaksi, ennen kuin julkaisen mielipiteeni), joissa tuotetaan sisältöä päivittäin ja täytetään kosmetiikkaviihteennälkäisten lukijoiden tarpeita tiheällä julkaisu/arvostelurytmillä.

   On tavallaan hieman paradoksaalista, että kosmetiikkablogien lukijat mielellään lukevat perusteellisia tuotearvosteluja, mutta samalla moni haluaa lukea näitä arvosteluja myös mahdollisimman usein. Kauneusblogi, jossa ilmestyy ihonhoitotuotearvostelu vain kerran kuussa tai kahdessa kuussa on tylsempi kuin sellainen, joka tarjoaa uusia, tuoreita arvosteluja joka viikko. Kuitenkin tiheät arviot tarkoittavat myös sitä, että tuotteita ei ole voitu testata sellaisella pitkäjänteisellä ja eristävällä (ei muita tuotteita samaan aikaan) tavalla, jonka vaikutusten toteaminen vaatisi. Lyhyt, alle viikon testaus, kertoo yleensä vain tuotteen kosmeettisista ominaisuuksista ("miltä tuntuu iholla, miltä tuoksuu, imeytyykö hyvin" jne).

   K-Beauty-blogit saavat minulta suurta arvostusta perehtyneisyydessään ja uppoutuneisuudessaan ? Rehellisesti, juuri niiden kaltaisia ihonhoitoarvosteluja haluaisin kirjoittaa itsekin, mutta kyllä, olen valinnut lukijoiden odotukset tiheämmistä arvosteluista. Suuressa kuvassa on varmasti lopulta niin, että valtavirta-kuluttajaa kiinnostaa eniten kuulla juuri niistä kosmeettisista ominaisuuksista; miltä tuotteet tuntuvat iholla ja suoriutuvatko ne perusfunktiostaan; kosteuttaako kosteusvoide ja puhdistaako puhdistustuote :)

   Mitä anti-age-tuotteisiin tulee, niiden vaikutuksia on mielestäni oikeasti mahdoton arvioida lyhyemmällä kuin kuukauden testiajalla, sillä jos voide väittää pystyvänsä vaikuttamaan ihon uudistumiseen, on odotettava ihon uusiutumiseen kuluva kuukauden sykli - tai vanhempana pidempikin - jotta anti-age-ainesosien vaikutuksia voi ylipäänsä havaita.

   Tulipas taas paljon tekstiä..! :D Aihe herättää minussa paljon ajatuksia ja mielipiteitä :)

   Koreassa on myös hyviksi havaittuja sy-voiteita, ehkä kuitenkin nimenomaan kosteuttavia (wink wink)

   Jep - ja juuri tällaisen reissusta ostinkin :) (Primera.)

   Vastaa

   0
 12. Siis vaikka juonteita onkin jo selvästi näkyvissä, niin olet kyllä tuossa viimeisessä kasvokuvassa niin freesin ja nuorekkaan näköinen, että ikääsi tietämättä veikkaisin sua korkeintaan 34-vuotiaaksi :)
  Itselläni on ilmejuonteita myös silmien alla, eivätkä siis ole mitään pikkuryppyjä, vaan kunnon pitkiä viivoja, joihin meikki kerääntyy ja silmänaluset on minulla myös melko kuivat, vaikka mitä naamioita ja kosteusvoiteita tai öljyjä niille läträisin ja se vaan entisestään vahvistaa noiden viirujen näkyvyyttä. Myös pienen pienet harakanvarpaat olen jo silmäkulmista havainnut ja otsan vaakasuuntaiset ilmejuonteet löytyy myös... T. 21-vuotias, jonka silmänaluset näyttää pahimpina päivinä ainakin 30 vuotta vanhemmilta :D

  Vastaa

  0
  1. Siis vaikka juonteita onkin jo selvästi näkyvissä, niin olet kyllä tuossa viimeisessä kasvokuvassa niin freesin ja nuorekkaan näköinen, että ikääsi tietämättä veikkaisin sua korkeintaan 34-vuotiaaksi :)

   Kiitos :)

   Mä itse koen että asenne ja olemus vaikuttavat paljon enemmän iän vaikutelmaan kuin iholla näkyvät merkit. Mä olen niin lapsellinen olemukseltani että varmaan siksikin moni kokee minut nuorempana kuin kronologinen ikäni :)

   Vastaa

   0
 13. En voi kuin ihailla tuota sun asennettasi! Jo muutaman vuoden ryppyjä katselleena ja niitä hoivanneena kadehdin tuota intoa millä vastaanotat ne. Ja jään mielenkiinnolla kuulostelemaan kokemuksiasi anti-age tuotteista ?
  Ps. Itse olen jossain kohtaa käyttänyt tuota Cliniquen sy-voidetta, on kiva kuulla mitä sinä tykkäät siitä... ☺️

  Vastaa

  0
  1. En voi kuin ihailla tuota sun asennettasi! Jo muutaman vuoden ryppyjä katselleena ja niitä hoivanneena kadehdin tuota intoa millä vastaanotat ne.

   :) <3

   Vastaa

   0
 14. Oon sua muutaman vuoden nuorempi, 35,(muistelen että olet 38, anteeksi jos meni väärin) mutta itselläni eivät ikääntymisen merkit vielä juuri näy, eli juonteita tai ryppyjä minulle ei ole vielä tullut. Luulen että suurin syy tähän hyvien geenien lisäksi on se, etten ole koskaan ollut mikään auringonpalvoja, vaan ennemminkin sen välttelijä ja melko tunnollinen suojakertointen käyttäjä, oikeastaan siitä syystä että palan helposti ja rusketun huonosti. Hoidan myös ihoani tunnollisesti, pidemmän kaavan kautta, mutta ihonhoito on minulle tavallaan myös harrastus ja keino rentoutua. Haluan tietysti myös näyttää mahdollisimman hyvältä mahdollisimman pitkään :D Täytyy sanoa että ihailen rohkeaa suhtautumistasi ikääntymiseen, varsinkin kun se mediassa tuntuu olevan pahinta mikä naiselle tapahtuu.

  Vastaa

  0
  1. muistelen että olet 38, anteeksi jos meni väärin

   Tiedätkö mitä, olin jo vastaamassa että "lähelle meni, täytän tammikuussa 38", mutta minähän täytän 39...! ^_^ Ei jessus, on se hullua kun ei enää muista ikäänsä. :)

   Täytyy sanoa että ihailen rohkeaa suhtautumistasi ikääntymiseen, varsinkin kun se mediassa tuntuu olevan pahinta mikä naiselle tapahtuu.

   Kyllä mä myönnän että minullakin oli jokunen vuosi sitten pientä ahdistusta ikään liittyen, ja huomasin, kuinka oli jopa kiusallista sanoa ikänsä ääneen. Nyt ikääntyminen elämänvaiheena alkaakin näyttäytyä ihan uudessa valossa, tämä on uusi, mielenkiintoinen jakso elämässä :) Siihen voi suhtautua uteliaisuudella ja lämmöllä :) Eiväthän rypyt, läiskät ja punoitukset ketään varsinaisesti ilahduta, mutta ainakin näin kosmetiikan harrastajan näkökulmasta ne voi todellakin myös kääntää mielenkiintoiseksi tutkimuskohteeksi <3 :) Mä olen vilpittömän innoissani ihoni uusista tarpeista ja siihen liittyvistä kosmeettisista seikkailuista ^_^

   Vastaa

   0
 15. Mukava lukea että ikääntymisen merkit inspiroineet sinua. Itsekään en lähtisi huolestumaan rypyistä, koska niiden mukana tulee rentoutta viisautta ja hyväksyntää. :)

  Vastaa

  0
  1. koska niiden mukana tulee rentoutta viisautta ja hyväksyntää. :)

   Näin ainakin toivon :) Viisaus kelpaisi etenkin <3

   Vastaa

   0
 16. Mulle tuli tästä postauksesta vähän kaksijakoinen fiilis, ehkä johtuu siitä että ennen tätä hairahduin iltiksen sivuille ja siellä oli taas kohujuttu jostakin näyttelijästä ja hänen kasvo-operaatioistaan. Miksi siis naisten pitää olla niin kovin huolissaan vanhenemisen merkeistä ja peitellä harmaita, ostella kalliita voiteita ja kaikenmaailman kollageeneja. Itsekin näin toimin, tosin en ehkä noin suurella panostuksella, mutta kuitenkin.
  Kun seuraa ihmisiä ympärillään niin kyllä miehet tuntuvat usein ukkoutuvan aikaisemmin kuin naiset ja jo pari-kolmekymppisillä miehillä voi olla jo syviäkin ryppyjä, silmäpusseja jne. mutta silti kauhistellaan vain naisten vanhenemista. Minua tämä ärsyttää, en toki toivo samanlaisia paineita miehille, mutta...

  Vastaa

  0
  1. Panostus on kyllä aivan väärä sana, koska minä olen itse asiassa panostanut enemmän ihoni kuntoon, kun en tykkää auringonotosta ja olen käyttänyt aurinkolaseja ja aurinkovoiteita "aina". :D Tarkoitin siis etten ole seurannut ihoni ikääntymistä yhtä suurella intensiviteetillä kuin sinä ainakin blogipostausten perusteella. :) Esim. silmäpussit tai turvotus, en tiedä onko lisääntynyt vai ei. Kasvojen juonteita olen toisinaan seurannut ja tehnyt havaintoja unen, ruokavalion ja voiteiden vaikutuksista.

   Vastaa

   0
  2. Miksi siis naisten pitää olla niin kovin huolissaan vanhenemisen merkeistä ja peitellä harmaita, ostella kalliita voiteita ja kaikenmaailman kollageeneja.

   Lyhyt vastaus: koska kulttuuri :/ Kauneuskäsitykset ja ylipäänsä kokemukset siitä, millainen "pitäisi" olla (että olisi hyväksytty, sitähän me kaikki sisimmässämme haemme) ovat kulttuurin muovaamia. Ja miten kulttuuri arvoineen sitten muodostuu, se onkin jo niin monisyinen tutkimuksen kohteensa että sitä ei blogikommenteissa ihan nopeasti lähdekään pohtimaan. Me olemme itse luoneet nämä käsitykset ja odotukset meidän kulttuurimme sisällä. Miksi esimerkiksi jossain alkuperäiskansojen keskuudessa voi olla täysin erilaiset kokemukset kauneudesta ja ikääntymisestä, on valtavan kiinnostavaa. En usko että halu peitellä ryppyjä ja harmaita hiuksia on missään nimessä globaali ilmiö, se vain on vallalla etenkin länsimaissa ja "moderneissa" (vai mitä sanaa siitä nyt käyttäisi) yhteiskunnissa.

   Vastaa

   0
 17. Olen siitä onnellisessa asemassa, etten ole koskaan osannut stressata ikääntymisestä. Noin viisikymppiset naiset ovat usein todella upeita.

  Vastaa

  0
 18. Muistan lukeneeni joskus muutama vuosi sitten postauksesi jossa kerroit syntymäpäivistäsi ja paljonko täytit. Hieman yllätyin koska luulin sinua oikeasti varmaan lähemmäs 10 vuotta nuoremmaksi, juurikin asenteen, iloisuuden ja sen elämänilon vuoksi :) Se kaikki heijastuu kasvoistasi.

  Itse täytin juuri 30, ja minulla näkyy jo nyt juonteita silmien alla, hymyilyn tuloksena ;) Otsassa on ollut lapsesta asti juonteet. Kiva alkaa seuraamaan josko löytyisi itselle tuotteita varsinki SY iholle! Ostin vastikään Virven suositteleman Etude housen kollageenia sisältävän silmänympärysvoiteen ja se on tuonut jo pientä muutosta. SY iho on selkeästi sileämpi ja kosteutetumpi mutta voide ei ole missään nimessä paksua jankkia. Saattaisit sinäkin tykätä!

  Vastaa

  0
  1. juurikin asenteen, iloisuuden ja sen elämänilon vuoksi :) Se kaikki heijastuu kasvoistasi.

   Miten mukava kuulla <3 :) Kauniisti sanottu Scarlett.

   ja minulla näkyy jo nyt juonteita silmien alla, hymyilyn tuloksena ;)

   No mutta sehän on erittäin hyvä syy juonteille :) Hymyryppyjä ei kenenkään pitäisi vältellä..! ^_^

   Etude Housen Collagen Moist -tuotteista; minulla onkin sarjan kosteusemulsio josta tykkään kovasti :) Sitä sy-voidettakin harkitsin Korean reissussa juuri Virven postauksen takia, mutta se sitten jäi hankkimatta... Tekisi mieli sanoa että "Vähän harmi", mutta onko oikeasti järkeä sanoa niin kun taloudessa on joka tapauksessa sy-voiteita ainakin seuraavan kolmen tai viidenkin vuoden tarpeisiin... ^_^

   Vastaa

   0
  2. Uskon kyllä että voi harmittaa, sillä ainahan mielen sopukoissa olisi tilaa kokeilla vielä yhtä tuotetta :D Tilasin myös sitä kosteusemulsiota, mutta eri toimittajalta kun tuota sy-voidetta, joten odottelen sitä vieläkin. Malttamattomana :) Jos sinä siitä tykkäsit, niin varmaan tykkään minäkin.

   Vastaa

   0
  3. Se emulsio on aivan ihanan tuntuinen, älyttömän kosteuttava mutta tosi ohut ja jättää sopivasti myös silottavaa pintaa (synteettistä normikosmetiikkaa kun on...) Tuoksukin on aika ihana, hedelmäinen, mutta nyt kun olen tuota pidempään käyttänyt niin tuoksu on ehkä lopulta vähän liian voimakas. Olen niin tottunut luonnonkosmetiikan hienovaraisempiin tuoksuihin jotka katoavat iholta nopeasti levittäessä.

   Onko sy-voiteessakin hedelmäinen tuoksu?

   Vastaa

   0
  4. Sen tuoksu on myös hedelmäinen, mutta todella hennosti eikä sitä tosiaan haista muutakun levittäessä. Sen koostumus on aivan ihana, hitusen hyytelömäinen mutta voidemaisella tavalla :D Hassusti selitetty, mutta kyllä se kannattaa kokeilla jos jäi kaivelemaan. Voide on tosiaan purkissa, mutta mukana tulee sellainen spaateli jolla sitä saa otettua ja purkki pysyy hygieenisenä. Ihan normikosmetiikankäyttäjänä en ole kokenut sitä vaivalloiseksi.
   Käytin ennen Lumenen nykyisen Valo-sarjan voiteita, joissa on hyvin vahvasti sitrusmainen/hedelmäinen tuoksu, samoin uudistettuun hyaluronitiivisteeseen oli tuoksua muutettu vahvemmaksi enkä siitä enää tykkää vaikka se tiiviste hyvää onkin.

   Vastaa

   0
 19. Näin jo ikäihmisenä, rypyt ovat siis osa elämää ja voin kertoa että kaikkeen tottuu :D :D Silmänympärysnaamiot on mun juttu; ovat aivan ihania tuotteita. Ja niitä on onneksi jo monella sarjalla. Nuo Clarinsin tuotteet ovat yksi parhaimmista <3

  Vastaa

  0
 20. Ootko kokeillut Remescar-silmänympärysvoidetta? Se on ihan huikea, silmäpussit vain katoaa ja mun mielestä se häivyttää tummuuttakin vähän! Vakutuksen luvataan kestävän muistaakseni 8 tuntia. Omani sain apteekissa työskentelevältä ystävältäni. :)

  Vastaa

  0
  1. En ole kokeillut mutta itse asiassa ihan hiljattain luin siitä ja kokeiluun menee :) Hoitavahan tuo ei ole vaan vaikutus on vain pusseja väliaikaisesti poistava, eli ei korvaa kosteuttavaa sy-voidetta, mutta pikakaunistajana tuo on varmasti ihan mieletön :)

   Vastaa

   0
 21. Jeeeee!!
  Madaran Time Miracle Cellular Repair Serum on muuten jotain aivan ihanaa!!!! Sain näytepussin tätä ja voi mikä raikkaus ja tehon tunne. Itse en stressaa rypyistä mutta silti olisi kiva olla yhtä nuoren näköinen, kuin sisälläni tunnen olevani :)

  Vastaa

  0
  1. Mä olen käyttänyt pullollisen sitä edellistä, vihreään pulloon pakattua Time Miracle -seerumia ja sekin oli aivan törkeän hyvää, koostumus on Supermoodin Moisture Kick -seerumin kanssa mun suosikkeja kaikista luonnonkosmetiikanm seerumeista :) Tykkään siitä jopa Mádaran SOSia enemmän :) Uudistettua, tummaan pulloon pakattua versiota en ole kokeillut mutta Mádaran koostumukset tuntien voin melkein tietää varmaksi että tykkään siitäkin ^_^

   Vastaa

   0
 22. Kahdehdin kyllä sinun ihanan positiivista suhtautumistasi. Itse olen vasta hieman yli 30-vuotias ja juonteita on tullut muutamaan kriittiseen paikkaan (sibelius ja nasobiaalit, sukuvika äidin puolelta ikävä kyllä) ja voi että, kun inhoan niitä niin paljon. Muuten aika nuorekas, mutta nuo vanhentavat tuskastuttavan paljon yleisilmettä. Olen miettinyt pistoshoitoja, mutta saa nähdä, uskaltaako sitä.

  Olen myös huomannut, että tässä miettii voiko pukeutua enää niin tyttömäisesti ja "leikkisästi" kuin ennen... joo, ihme mietiskelyä, mutta tässä tulee taas nämä ympäristön paineet esiin. :D itselle tuo tyyli on kuitenkin tärkeä ja tekee iloiseksi eli täytyy varmaan vaan ajatella sitä sisäistä nuorekkuuden tunnetta ja elää sen mukaan.

  Vastaa

  0
  1. Olen myös huomannut, että tässä miettii voiko pukeutua enää niin tyttömäisesti ja ”leikkisästi” kuin ennen… joo, ihme mietiskelyä, mutta tässä tulee taas nämä ympäristön paineet esiin. :D itselle tuo tyyli on kuitenkin tärkeä ja tekee iloiseksi eli täytyy varmaan vaan ajatella sitä sisäistä nuorekkuuden tunnetta ja elää sen mukaan.

   Minulla on perheessäni jäsen (äitini), joka pukeutuu vielä 7-kymppisenäkin tyttömäisesti ja leikkisästi ^_^ Näyttäähän se joskus hassulta mutta olen iloinen, että hän on uskollinen tyylilleen, koska se on osa häntä. Toivon itse suhtautuvani samalla lailla hänen iässään :)

   Kannustan tekemään sen mukaan mikä tuntuu itselle oikealta ja hyvältä. Tyyli olet sinä <3 Ja 3-kymppinenhän on ihan kronologisestikin vielä nuori joten siinä iässä ei mielestäni tarvitsisi sitäkään vähää miettiä, voiko pukeutua tyttömäisesti. :) Pidä "helmoista kiinni" :)

   Vastaa

   0
 23. Ällistelen aina ihmisiä jotka ei käytä aurinkolaseja. Siis miten te sen teette?? :O Kuulun itse siihen ryhmään joka käyttää aurinkolaseja satoi tai paistoi, koska silmiin sattuu se kaikki valo ja tuuli tuolla ulkona ja sitten silmät vuotaa ja pitää siristellä. Nauran aina Blues Brothers-alokuvan "It´s dark and we´re wearing sunglasses" -lainille kovaan ääneen. Kas kun iltavuorosta (kesällä) lähtiessäkin laitan aurinkolasit päähän, asialle on kyllä kovasti kollegoiden taholta naurettu. Yhdellä reissulla unohdin aurinkolasit hotellihuoneeseen ja yritin sinnitellä ilman. Ei mennyt montaakaan sataa metriä kun kaveri antoi minulle omansa, kun ei enää naurattanut taluttaa ja estää kävelemästä pylväisiin. Paluumatkalla takaisin hotellille piti ostaa uudet. Että miten ihmeessä olet pärjännyt ilman? :D

  Vastaa

  0
  1. Ihmisten silmien herkkyys (auringon)valolle on hyvin yksilöllistä, kaikkien silmät eivät ole yhtä herkkiä :) Ne, joiden silmät eivät reagoi valoon yhtä voimakkaasti, pärjäävät ilmankin aurinkolaseja. Toki aurinkolasit on järkevä juttu käyttää jo pelkästään UV-säteilyn takia, mutta itse esimerkiksi aloin kokea arskalasien säännöllistä tarvetta valon takia vasta päälle 3-kymppisenä. Nyt käytän ehdottomasti aurinkolaseja aina auringossa, mutta yli 30 vuoden ajan en käyttänyt, tai käytin hyvin satunnaisesti.

   Vastaa

   0
  2. Toki tiesin kaiken tämän mutta jotenkin se tuntuu niin käsittämättömältä kun itse tosiaan olen järjettömän herkkä valolle. :D en tiedä onko "tautini" tarttuvaa sorttia vai haluaako lähipiirini näyttää yhtä "coolille" kun vetävät omat lasit päähänsä kun minullakin on, satoi tai paistoi. Ehkä tästä syystä on hämmentävää faktojenkin valossa kuulla ihmisistä jotka eivät laseja kaipaa. Siksi tulin ällistelemään tännekin. :)

   Vastaa

   0
 24. Ihana asenne! Olen suurinpiirtein saman ikäinen kuin sinä ja onneksi levollisin mielin minäkin odottelen tulevaa :)

  Muutamaa asiaa olen miettinyt viime aikoina, jotka osittain linkitän vanhenemiseen. Minunkin ihoni on selkeästi tummunut viime vuosien aikana ja olisi kiva tietää, mistä se johtuu; oletko keksinyt mitään selitystä?

  Tummuminen on onneksi ihan kivaa, mutta toinen asia, johon kaipaan vaikka ihan konkreettisia (voide)vinkkejä, on punaiset silmäluomet (liikkuva luomi). Jos haluan olla todella kevyellä ehostuksella, on silmät kuitenkin meikattava, jotta punaisuus katoaa (muuten näytän todellä väsyneeltä/sairaalta/jopa itkeneeltä). Tämä vaiva on ollut nyt ehkä viitisen vuotta, mutta nyt kun muutkin paikat naamasta alkaa repsahtamaan, niin tälle olisi kiva tehdä jotain ilmeen virkistämiseksi :D Ja en kaipaa oikestaan meikkivinkkejä (se sujuu jotenkuten), vaan ajatuksia, millä punoitusta saisi vähenemään?

  Vastaa

  0
  1. Minunkin ihoni on selkeästi tummunut viime vuosien aikana ja olisi kiva tietää, mistä se johtuu; oletko keksinyt mitään selitystä?

   En ole ainakaan toistaiseksi, pitäisi varmaan jututtaa aiheesta jotain ihotautilääkäriä. On tosiaan erikoista, mutte kuten sinäkin sanoit, ihan kivaa :) Ei haittaa että en ole enää niin kalpea :)

   Silmäluomien punoitukseen en valitettavasti keksi muuta apua kuin silmämeikinpohjustajan, jota käytän itse usein myös meikittöminä päivinä. Esimerkiksi Elizabeth Ardenin Eye Fix Primer tekee todella luonnollisen ihon sävyn luomelle ja on jäljeltään mattainen, iho ei näytä yhtään meikatulta mutta luomien punoitus/muu kirjavuus ja kiilto häviävät koko päiväksi.

   Hoidollisesti en tiedä mikä voisi vähentää silmäluomien punoitusta, jos kyse ei ole allergiasta tai kuivuudesta. Jos punoitus esimerkiksi johtuu iän mukanaan tuomasta ihon ohenemisesta, asialle ei kenties voi tehdä mitään ihonhoidon keinoin :/

   Ainoa mikä tulee mieleen on joku viilentävä silmänaamio, oletko kokeillut sellaista...? Se ehkä kuitenkin tepsii paremmin turvotukseen.

   Mieti silmämeikinpohjustajaa - vaikka se ei ihoa hoidakaan eikä poista ongelmaa, se on kuitenkin nopea ja helppo tapa freesata silmäluomet ja koko ilme meikittömänäkin päivänä :)

   Vastaa

   0
 25. Olisi mahtavaa, jos pistäisit joskus testiin The Ordinaryn tuotteita. Nimittäin argireline solution ym. juonteisiin vaikuttavat tuotteet mietityttää. Ongelmana on vaan, että itsellä ei vielä ikääntymisen merkit näy ja en voi niiden toimivuudesta sanoa mitään :D

  Vastaa

  0
  1. Olisi mahtavaa, jos pistäisit joskus testiin The Ordinaryn tuotteita.

   Ehdottomasti "ohjelmassa" lähitulevaisuudessa :) Jo vuoden ajan olen yrittänyt saada tilausta lähtemään, mutta jatkuva jono muita testituotteita on hidastanut tilausintoa... ^_^ Nyt ajattelin tempaista ja tilata vihdoin viimein, kun menen Jenkkeihin sukuloimaan. Voi siis ainakin säästää alvit kun tilaa USA-osoitteeseen :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)