28.12.2023

Vuosi paketissa

Spontaani tiivistelmä kuluneesta vuodesta.

Matkat

Alkuvuodesta hyytävän kylmä Hollanti & Saksa. Ensimmäistä kertaa olin ulkomailla ilman, että teki mieli kirjoittaa reissusta yhtään mitään. Niinpä en kirjoittanut. Mieleen jäänein muisto? Kun istuin melkein koko päivän pienessä pubissa Hollannin Enschedessä kirjoittamassa suurta puhdistusöljypostausta. Kirjoituksen aikana tuli syötyä useampi annos suolapähkinöitä ja harmitti, kun pubista ei saanut kunnon ruokaa. 😀

Toukokuussa Kreikan ihana Dodekanesia ja Samos. ❤️ Samoksen juttu yhä kirjoittamatta..! 🫢

Marraskuussa erilainen matka Kreikan Thessalonikiin. Joka kuukauden sulattelunkaan jälkeen ei kypsynyt minun Kreikka-kohteekseni, vastoin kaikkia odotuksiani.

Kosmetiikka

Parhaiten vuodesta mieleen jäävät upea Leahlani ja entistä vahvempi siirtymä öljyvoittoiseen ihonhoitoon. Otin loppuvuodesta käyttöön balmit, joka on viimeinen askel "hardcore"-öljykäytössä - ei ole balmeja rasvaisempaa ihonhoitotuotetta. Olen nyt niin kaukana entisestä ihonhoitotyylistäni kuin vain mahdollista.

Tietysti mieleen jää myös kamala silmäluomi-ihottuma, joka hallitsi alkuvuotta. Ja ihottuman seurauksena mun kosmetiikkatuotteiden Hall Of Fameen pääsi täysin odottamatta teidän vinkkaama Avénen silmänympärysvoide, joka paransi puoli vuotta kiusanneen ihottuman. Jaa etteikö kosmetiikalla muka voi olla vaikutusta ihon kuntoon..? 🙏🏻

Työt

Tajusin, että en jaksa enää tehdä pelkästään yksinyrittäjän yksinäistä työtä. Raja tuli vastaan, ja nyt on oikeasti saatava olla fyysisesti tekemisissä muiden ihmisten kanssa työn merkeissä. (Olin vuonna 2019 ehtinyt saavuttaa unelmatilanteen, jossa tein duunia  luonnonkosmetiikan maahantuojalle ja sain käydä konkreettisesti toimistolla töissä ja istua kollegoiden rinnalla, mutta tilanne muuttui jo seuraavana vuonna kun yritys myytiin, ja uusi päämaja sijaitsi liian kaukana tamperelaiselle. Ja tulihan siinä muuan covid-pandemiakin varmistamaan, että kaikki saivat pysyä etäällä toisistaan. 😔)

Lähdin aktiivisesti hakemaan mahdollisuuksia työkavereita ja asiakaskontakteja sisältävään työhön, ja prosessin seurauksena aloitin loppuvuodesta extraajana Tampereen Ruohonjuuressa. Ensi vuodelle toivon yhä vain enemmän ihmiskontakteja. ❤️

Aivan fantastinen oli myös työkeikka Twistbe'n osastolla I Love Me -messuilla. Olen ylipäänsä iloinen Twistbe-yhteistyöstä, sillä tässä porukassa on mun kaltaisia ainesosanörttejä ja purkkien lupauksia kriittisesti tarkastelevia ammattilaisia.

Tänä vuonna tienasin myös enemmän kuin koskaan aiemmin, mutta tein myös liikaa töitä. Ensi vuonna parempi balanssi. 🙏🏻

Ikääntyminen

Tämän kohdan saa ottaa huumorilla - niin otan itsekin - mutta on oikeasti ihan mielenkiintoista seurata, millä tavoin ikääntymisen fyysiset merkit etenevät. :)

Tänä vuonna vasemman silmäni alle ilmestyi koko silmän mittainen uusi vaakajuonne ja - - tämä oli erityisen kiinnostava havainto: mun vatsan ihossa alkaa näkyä ikä. Vatsan iho alkaa selvästi veltostua ja rypistyä. Se on eri näköinen kuin ennen. Olenko pian (nyt!) kiinteyttävien vartalotuotteiden kohderyhmää? 👋

Muuta ihoon ja todennäköisesti ikääntymiseen liittyvää on käsien ihon muuttuminen atooppiseksi - käsien ihon suojakerros on pysyvästi heikentynyt. En enää pysty olemaan lainkaan ilman huolellista käsien kosteututusta edes kesällä, iho menee rikki jos en jatkuvasti kiinnitä huomiota käsien ihon kosteutukseen ja suojaamiseen esim. siivous- tai tiskihanskoilla. Todella rasittavaa eikä paluuta normaaliin ihoon enää ilmeisesti ole.

Tapahtumat

Sisareni sai toisen lapsen.

Se oli vuoden paras asia. ❤️🍼

Omat ajatukset

Olen jatkanut työskentelyä kognitiivisten haasteideni suitsimisessa, ja kävin toukokuussa paljon antaneen keskittymisvalmennuksen. Sen seurauksena tulin entistä tietoisemmaksi keskittymis- ja muistiongelmieni sudenkuopista, mutta toisaalta huomasin myös, että elämäntavoissani on jo paljon asioita, jotka tukevat aivojeni toimintaa. Tämä oli rohkaisevaa - en olekaan pelkästään muusannut päätäni. Minulla on vielä toivoa!

Mieleen jää myös kaunein ja kokemuksena pisin talvi koskaan! ❄️

Minusta on yhä enemmän tulossa talvi-ihminen. Se ei tunnu hullummalta. :)

Mitä teille jää eniten käteen vuodesta 2023?

8 comments on “Vuosi paketissa”

 1. Ihanaa uutta vuotta Sanni! <3 ^_^

  Itselle jäi tästä vuodesta mieleen henkinen kasvu, uudet ihanat ihmiset elämässä ja paljon iloa elämään tuovat tanssi- ja kuoroharrastus <3
  Kokonaisuudessaan siis oikein mainio vuosi.

  Vastaa

  2
 2. Mun vuosi oli aika rankka, pitkä parisuhde päättyi, tosin ystävyyteen, ei riitoihin, muutin omilleni, kävin terapiassa, opettelin kertomaan mitä oikeasti kuuluu ja miten voin. Tietysti positiivistakin syntyi lopputuloksena, sain nauttia omasta ajasta, aloin neuloa paljon, löysin ahdistuksen jälkeen iloa nauttia elämästä juuri nyt, ja pidin yllä ja syvensin joitakin ystävyyssuhteita. Opin pyytämään asioita, ehdottamaan tapaamista ja siten ilmaisemaan, mitä haluan. Ihonhoidon suhteen parasta oli Twistben joulukalenteri.

  Ensi vuonna aion matkustaa, opetella kuuntelemaan ja kysymään enemmän, neuloa paljon ja lukea monipuolisemmin.

  Vastaa

  2
  1. Vaikka vuotesi oli rankka, se kuulostaa myös sisältäneen paljon positiivista. 🙏🏻

   Hyvää uutta vuotta Kirsi! ❤️

   Vastaa

   2
 3. Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2024! ❤️ Tänä vuonna tein alkuvuodesta liikaa töitä, mutta aloitin kesäkuussa tekemään vajaata työviikkoa. 😊 On ollut mukavaa, kun aikaa riittää myös omalle somelle ja käsitöille! Alkuun meni palautuessa ja levätessä, mutta nyt syksyn mittaan olen ottanut joitain ompelutöitä työn alle päivätyön lisäksi ja toisaalta mietin, voisinko ottaa lisäksi jotain muutakin, someen tai vaikuttajamarkkinointiin liittyen. 🤔

  Tällä hetkellä työn pääpaino on sisällöntuottamisessa (videot). Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan - työn ja vapaa- ajan tasapainon aion pitää!

  Vastaa

  1
  1. Kuulostaa tosi hyvältä, Milla! 💫

   Yrittäjänä työn ja vapaa-ajan raja on tosi vaikea pitää tasapainossa. Siinä mielessä kaipaan palkollisen työtä, jossa käydään työpaikalla ja tullaan sitten kotiin, jossa työt eivät ole millään tavoin läsnä.

   Jos sisällöntuotanto ja some & vaikuttajamarkkinointi muodostuvat sinulle päätoimiseksi työksi, muista huolehtia, ettei työaika lipsahda liikaa vapaa-ajan puolelle. ❤️ Se tapahtuu todella helposti - töitä kun tällä alalla riittää, ja niitä on houkuttavaa ottaa vastaan. Tämä työ on aivan ihanaa, mutta ottaa helposti "ylivallan" elämässä.

   Vastaa

   2
 4. Ymmärrän todella hyvin tuon ihmiskontaktien ja oikeiden työkavereiden tarpeen. Tein pari vuotta sitten uravaihdoksen opettajasta graafikoksi ja kuvittajaksi ja kuvittelin, että olisi ihanaa saada työskennellä omassa rauhassa. Pari vuotta jaksoin freelancerina, nyt olen tän vuoden ollut etätöissä tosi hektisessä starupissa jossa työkaverit olivat saatavilla vain Slackissa tai etäyhteyksillä. Yksin siinä pakertelet kotikonttorilla, meinasi mielenterveys mennä. Minulla on nyt joulun jälkeen vuoden ekat lomapäivät ja keväällä palaan opettajan keikkahommiin ja yliopisto-opintoihin. Tuntuu niin hyvältä päästä taas ihmisten ilmoille! Kuvitushommia jatkan siinä ohessa.

  Itsellä ihonhoito, tuoksut ja liikunta ovat auttaneet pysymään jotenkin kasassa. Oma herkkä ja atooppinen iho ei anna anteeksi hoidosta lintsailua, joten se on tavallaan onni, että joka päivä on pakko vähän keskittyä hoitamaan itseään.

  Onnea uudelle vuodelle ja uusiin kuvioihin!

  Vastaa

  1
  1. Minulla on nyt joulun jälkeen vuoden ekat lomapäivät ja keväällä palaan opettajan keikkahommiin ja yliopisto-opintoihin. Tuntuu niin hyvältä päästä taas ihmisten ilmoille! Kuvitushommia jatkan siinä ohessa.

   Kuulostaa mahtavalta, onnea! 😍

   Mä tykkään tehdä töitä omillani, mutta en täysipäiväisesti yksin. Yhteisössäkin voi tehdä juttuja itsekseen - kunhan on se yhteisö siinä ympärillä, se on tärkeää! 🙏 Mä oikeastaan ihan järkytyin kun tajusin, miten älyttömän pitkään olen tehnyt töitä yksin. Alan olla suunnilleen kateellinen muiden työkavereille ja työpaikan pikkujouluille ja illanistujaisille jne....

   Onneksi on Ruohiksen pikkujoulut vielä edessä...! 🧑🏻‍🎄

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)