04.12.2023

Vuoden floppituote

Vielä ei ole Vuoden Parhaat -listauksen aika, mutta yksi tuote on kerjännyt niin pahasti päästä vuoden flopiksi, että se tuotakoon nyt esiin.

Medik8 R-Retinoate Day & Night Eye Serum

Medik8 R-Retinoate Day & Night Eye Serum.

Olen haaveillut tämän ostosta jo pari vuotta, ja tämän vuoden helmikuussa sain hankinnan vihdoin tehtyä. (129€ hinta on vähän jarruttanut aikeita.) Luotan retinoidien voimaan silmänympärysihollani, ja testattuani jo retinolin, HPR:n ja retinyylipalmitaatin, halusin päästä kokemaan tämän "kahdeksan kertaa retinolin tehoiseksi" mainostetun molekyylin tehon. ➡️ Retinyyliretinoaatti. Sen ovat kehittäneet eteläkorealaistutkijat vuoden 2008 kieppeillä ja siinä yhdistyvät retinoli sekä retinoiinihappo. (Ymmärrän sua, jos aivosi tippuvat jo reti-kärryiltä... näitä yhdisteitä on paljon....)

Jostain syystä retinyyliretinoaatti ei ole yleistynyt samaan tapaan kuin vaikkapa HPR ("Granactive Retinoid"), ja syyksi veikkaan joko hintaa tai mahdollista ihoärsytystä. Tai sekä että. Retinolin tapaan r-retinoaatti voi ärsyttää ihoa. Medik8 käyttää yksinoikeudella kapseloitua r-retinoaattia, joka on hellävaraisempaa kuin kapseloimaton.

Joka tapauksessa, tämä pitäisi siis olla tehokkaampaa kuin retinoli. Odotukseni olivat korkealla.

Medik8 R-Retinoate Day & Night Eye Serum

Tulos: R-Retinoate Day & Night Eye Serum ei ole tehnyt silmänympäryksilleni 10 kuukaudessa yhtään mitään.

Itse asiassa silmänympäryksilleni on ilmestynyt tänä vuonna uusia juonteita. Silmäkulmien harakanvarpaat ovat voimistuneet, ja bongasin joitain viikkoja sitten ihka uuden vaakajuonteen - kuin joku olisi piirtänyt ohuella lyijykynällä tarkan symmetrisen puolikaaren mun vasemman silmän alle.

R-Retinoate on "hajuton, mauton" ja mitäänsanomaton tuote, josta saa maksaa 129€. (Itse maksoin siitä -20% alehinnan, "vain" 103,20€.) Se ei kosteuta ihoa, ei silota ihoa eikä tuoksu miltään. Täydellinen nolla-funktion tuote minulle. Koostumus on emulsiomainen, mutta tuote ei edes pehmennä ihoa. Kun tätä levittää silmänympärysiholle, iho tuntuu 10 minuutin kuluttua siltä, kuin sille ei olisi mitään laittanutkaan.

Jo keväisessä Leahlani vs. Medik8 retinoidi-arviossani puhuin tuotteen epähoitavuudesta, mutta siinä vaiheessa annoin vielä toivoa A-vitamiinin juonteita silottavalle vaikutukselle. Nyt on pullo tyhjä ja suoritus toteennäytetty.

Voi vain sanoa että, tulipahan kokeiltua - kokeilemalla nämä vain selviävät. Ilmeisesti toiset retinoidit toimivat mun iholla paremmin.

Medik8 Intelligent Retinol Eye TR

Ostin samoilta tarjouspäiviltä myös Medik8'n toisen silmien ympäryksille kehitetyn tuotteen, Intelligent Retinol Eye TR'n, joka vaikuttaa koostumukseltaan enemmän mun jutulta. Siinä on safloriöljy- & silikonipohja ja vaikuttavana aineena 0,1% retinolia. Öljypohjassa retinoidit imeytyvät parhaiten. (Tuote muuten myydään tuolla lailla vajaana - mun piti ihan jälkikäteen tarkistaa YA:lta kuuluuko pullon näyttää tältä, ja kuulema pullo on isompi kuin sisältönsä. Tässä on vain 7 ml tavaraa.)

Toisaalta - mun sy-iho on tottunut jopa 1% retinolivahvuuteen (jota ei siis tosiasiassa suositella silmänympärysiholle), joten tämä taitaa olla mulle liian mietoa. Halusin joka tapauksessa kokeilla. :)

Lähitulevaisuudessa 1% retinolivahvuudet näyttävät joka tapauksessa olevan kiellettyjä EU:ssa, joten saamme kaikki "pärjätä" miedommilla tehotipoilla.

EU:n retinolikielto?

Olen muuten saanut EU:n "retinolikiellosta" kysymyksiä, ja kyse ei ole siitä, että retinoli kiellettäisiin EU:ssa. EU vain kaavailee retinolin ja muutaman muun A-vitamiiniyhdisteen pitoisuuksien rajoittamista siten, että kasvotuotteissa maksimi olisi 0,3% ja vartalotuotteissa 0,05%. Lakiesitys on yhä luonnos-asteella, ja jos/kun se viimein tulee voimaan, senkin jälkeen tehokkaampia retinolivalmisteita saa myydä 36 kk:n siirtymäkauden ajan. Aikaisintaan vahvemmat retinolituotteet katoavat EU:sta siis vasta vuonna 2026.

50 comments on “Vuoden floppituote”

  1. Luin kommentin ja deletoin esiintuomasi asiat joten niitä ei julkaistu, kuten toivoit. Kieltämättä kokemasi ei todellakaan ole omiaan luomaan uskottavuutta brändille. ☹️ Ikävä kyllä kosmetiikassa käytetään valtavasti aktiiviaineita, joilla ei ole iholle mitään vaikutusta - tai aivan mitätön vaikutus, ja joita käytetään vain tukemaan "hienon" kuuloisia markkinointiväittämiä. Nämä menevät läpi, koska valtaosa kuluttajista ei koskaan kyseenalaista väittämiä - tai vaikka kyseenalaistavat, eivät jaksa alkaa selvittämään tai vaatimaan valmistajalta todisteita väittämien tueksi.

   Vastaa

   4
  2. Kiitos. Minusta koko homma oli myös (mahdollisen) asiakkaan rankkaa aliarvioimista, sillä ainakin tämä yksi juttu kommentissani ei vaadi mitään muuta ekspertiisiä kuin Googlen käytön osaamisen, ja sen, että on joskus jotakin kuunnellut koulussa biologian tunnilla.

   Vastaa

   1
  3. Minusta koko homma oli myös (mahdollisen) asiakkaan rankkaa aliarvioimista

   Kyllä, sitäkin ilman muuta. Tuli lievä myötähäpeä aspa-tyypin puolesta.

   Vastaa

   3
 1. Tulipas hyvään saumaan tämä kirjoitus, olin tuota aikeissa tilata. Olisko sulla suositella jotain muuta retinolituotetta silmänympäryksille? Olen pitkään käyttänyt The Ordinaryn retinoltuotteita, mutta joka paikasta ollut pitkään loppu enkä jaksa enää odottaa. Myös Paula's choicen tuotteita olen käyttänyt, mutta jotain uutta haluaisin kokeilla. Itselläni on panssari-iho eikä ole tullut vahvimmistakaan mitään ärsytystä. Ja olipa huono uutinen, että vahvemmat retinolit kielletään.

  Vastaa

  1
  1. Tulipas hyvään saumaan tämä kirjoitus, olin tuota aikeissa tilata.

   Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka jokin tuote ei toimi yhdellä ihmisellä, se voi tuoda tuloksia toisilla. Jos tämä voide ei toimisi kenelläkään, Medik8 olisi varmaankin lopettanut sen valmistuksen. Uskon, että joku saa tällä tuloksiakin.

   Olisko sulla suositella jotain muuta retinolituotetta silmänympäryksille?

   Tykkäsin todella paljon Kicksin oman sarjan Retinol Renew -silmänympärysvoiteesta:

   https://www.kicks.fi/beautyact/ihonhoito/kasvojenhoito/silmanymparysvoiteet/retinolrenew-eye-cream-10-ml

   Siinä hyödynnetään "Granactive Retinoidia" eli Hydroxypinacolone Retinoate'a. Tämä on aika edullinenkin.

   Jos ihosi sietää voimakkaampia retinoideja ja puhdasta retinoliakin, voit hyvin testata sy-iholla muita kuin sy-iholle kehitettyjä retinoidituotteita. Toki omalla vastuulla! Mun iho esimerkiksi kestää vaivatta 1% retinolipitoisuuden (koska aikoinani totutin ihoni todella hitaasti ja portaittain retinoliin). Kotimaisten brändien retinolituotteita on varmaankin hyvin saatavilla, kokeile vaikkapa BTB13-sarjan retinoleita joita on kahdessa vahvuudessa: 0,5% ja 1%

   https://kauppa.ihokeskus.fi/epages/ihokeskus.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015022502/Products/02-200-15-1

   Vastaa

   2
  2. Mua häiritsee tuossa Kicksin tuotteessa se, ettei geeli ole pumppupullossa. Eikös retinol -tuotteet säily paremmin ilmatiiviissä pumppupullossa?

   Vastaa

   1
  3. Mun mielestä tuubit ovat myös hyvin ilmatiiviitä. Niihin pääsee hyvin minimaalisesti ilmaa, koska nokan suuaukko on niin pikkuinen, ja oikeastaan ulos tuleva oleva voide estää hapen pääsyn sisään, kun puristat tuubia annostellaksesi voidetta.

   Itse en tykkää pumppupulloista silmänympärysvoiteissa. Nokallinen tuubi mahdollistaa kaikkein tarkimman annostelun ja säästää tuotetta. Tietyn mallisissa pumppupulloissa on se ikävä taipumus, että tuotetta jää "nokkaan" annostelun yhteydessä, ja kun seuraavan kerran painat pumppua, ulos tulee ensimmäisenä nokkaan jäänyt jähmettynyt ja hapettunut voidenokare, jota ei voi käyttää. Esimerkiksi Flow Cosmeticsin sy-voiteen pumppu tekee tämän joka kerta. Voiteesta menee paljon hukkaan.

   Vastaa

   2
  4. Mulla on ollut käytössä L300 retinol silmäympärysvoide. Vielä en osaa sanoa tehosta, mutta ei ole mitään juomiakaan sanottavaa.

   Vastaa

   2
 2. Mielenkiintoista! Sulla taisinkin olla joskus aiemmin tehty postaus näistä retinoleista, retinoideista, retinyyleistä... mitä lie.. , jossa selvensit niiden eroja. Täytyy palata siihen jossain vaiheessa kun nuo termit nyt vaan vilisee silmissä eikä sano mitään.
  Haluaisin itse löytää silmänympärysiholle nimenomaan jonkun tällaisen retinoidi/mikä lie-tuotteen, niin että se olisi tehokas (mutta kuitenkin sopiva aloittelijalle), ja toisaalta mielellään myös mahdollisimman hellävarainen. Onko vinkata mitään? :D

  Kiinnostaisi muuten tietää, mikä on mielipiteesi tuosta EU:n tulevasta retinolirajoittamisesta? Onko nuo jatkossa olevat maksimipitoisuudet sitten naurettavankin pienet? Tai onko retinolista ylipäätään sellaista vaaraa että tällaisia pitäisi asettaa

  Vastaa

  3
  1. Sulla taisinkin olla joskus aiemmin tehty postaus näistä retinoleista, retinoideista, retinyyleistä... mitä lie.. , jossa selvensit niiden eroja. Täytyy palata siihen jossain vaiheessa kun nuo termit nyt vaan vilisee silmissä eikä sano mitään.

   Joo, tämä:

   https://karkkipaivablogi.com/2023/09/selkoa-kosmetiikan-retinoleihin/

   Haluaisin itse löytää silmänympärysiholle nimenomaan jonkun tällaisen retinoidi/mikä lie-tuotteen, niin että se olisi tehokas (mutta kuitenkin sopiva aloittelijalle), ja toisaalta mielellään myös mahdollisimman hellävarainen. Onko vinkata mitään? :D

   Vinkkaan samaa kuin Marialle, eli Kicksin Retinol Renew sy-voide:

   https://www.kicks.fi/beautyact/ihonhoito/kasvojenhoito/silmanymparysvoiteet/retinolrenew-eye-cream-10-ml

   Itse tykkäsin tuosta tosi paljon, ja koostumus myös kosteuttaa ja hoitaa. Siinä on tosi erikoinen koostumus, ei perinteistä voidetta. Esittelin tuotteen pari vuotta sitten täällä:

   https://karkkipaivablogi.com/2021/03/mita-tuotteita-kaipaan-nyt-esittelyssa-uusi-retinoli-silmanymparysvoide/

   Kiinnostaisi muuten tietää, mikä on mielipiteesi tuosta EU:n tulevasta retinolirajoittamisesta? Onko nuo jatkossa olevat maksimipitoisuudet sitten naurettavankin pienet? Tai onko retinolista ylipäätään sellaista vaaraa että tällaisia pitäisi asettaa

   Tuo uusi ohjeistus ei johdu siitä, että retinoli tai kosmetiikan A-vitamiinijohdannaiset itsessään olisivat terveydelle haitallisia, vaan ohjeistus pohjaa siihen, että osa ihmisistä käyttää samanaikaisesti eri A-vitamiinituotteita, sekä suun kautta että ihon kautta, ja saattavat täten saada liikaa A-vitamiinia jolla VOI olla terveysriskejä. Pelkän kosmetiikan sisältämät A-vitamiinipitoisuudet eivät tuo yliannostusta, eivät edes vahvimmat, vaan eri A-vitamiinituotteiden yhteiskäyttö. Tämän yhteispitoisuuden laskemiseen tähtää uusi EU-asetus.

   Vastaa

   3
  2. Kiitos avusta! Täytyy harkita tuota Kicksin tuotetta. Menee ehkä huumorin puolelle, mutta tekee mieli kysyä, kun olen joskus internetin ihmeellisessä maailmassa törmännyt väitteeseen, että kun retinoidit uudistavat soluja vaihtumaan tehokkaammin(?), niin tällaisiä tuotteita käytettyään solut jotenkin kuluisi loppuun nopeammin, ja lopulta eivät pystyisikään enää uudistumaan jolloin iho valahtaisi kahta kauheammin. Onko täysin höpöjuttuja? :D

   Tuo EU:n tuleva retinorajoitus kuulostaa kyllä ihonhoitoharrastajille aika harmilliselta. Jos itse tietää ettei käyttäisi muita A-vitamiinituotteita samanaikaisesti, muttei silti saa ostettua enää vahvempaa pitoisuutta olevaa kosmetiikkaa. Etenkin jos iho on siihen tottunut.

   Vastaa

   2
  3. olen joskus internetin ihmeellisessä maailmassa törmännyt väitteeseen, että kun retinoidit uudistavat soluja vaihtumaan tehokkaammin(?), niin tällaisiä tuotteita käytettyään solut jotenkin kuluisi loppuun nopeammin, ja lopulta eivät pystyisikään enää uudistumaan jolloin iho valahtaisi kahta kauheammin. Onko täysin höpöjuttuja? :D

   On höpöjuttuja. ☺️

   Tuo EU:n tuleva retinorajoitus kuulostaa kyllä ihonhoitoharrastajille aika harmilliselta. Jos itse tietää ettei käyttäisi muita A-vitamiinituotteita samanaikaisesti, muttei silti saa ostettua enää vahvempaa pitoisuutta olevaa kosmetiikkaa.

   Totta, tämä on tylsää ihon "biohakkereille". 🙁 Oletan, että vahvempia pitoisuuksia saisi kuitenkin tilattua EU:n ulkopuolelta. Kielto koskee voimaanastuessaan vain myyntiä EU:ssa, mutta ei kiellä tilaamasta niitä muualta. Seuraus on todennäköisesti vahvempien retinolien kallistuminen, kun niistä tulee tietyn kuluttajaryhmän keskuudessa haluttua kamaa.

   Vastaa

   2
 3. Miksiköhän EU kaavailee, että vartalolle pienempi retinolipitoisuus kuin kasvoille, luulisi, että toisinpäin?

  Ja sitten, olenkin aivan pulassa, tajusin juuri että suosikki puuterini Alima Pure viimeistelypuuteri sävyssä olympia ei saa mistään. Mitä häh what 😟
  Mä en tuu toimeen ilman sitä. Onko Alima Puren jälleenmyyjät vähentyneet? Jos vaan tiedät mistä voisi tilata, saa vinkata.

  Vastaa

  2
  1. Miksiköhän EU kaavailee, että vartalolle pienempi retinolipitoisuus kuin kasvoille, luulisi, että toisinpäin?

   Vartalo on paljon laajempi ihoalue kuin kasvot, joten levittämällä retinolipitoista tuotetta koko vartalolle, saat paljon suuremman kerta-annoksen retinolia kuin kasvotuotteessa. Siksi vartalotuotteessa pitoisuussuositus on alhaisempi.

   Mä en tuu toimeen ilman sitä. Onko Alima Puren jälleenmyyjät vähentyneet?

   Ovat kyllä, ja Aliman Suomen valikoimaakin on kutistettu. Alimaa tulee jatkossa saamaan käsitykseni mukaan ainoastaan Aliman maahantuojan omasta verkkokaupasta eli Joliesta. Joudut mahdollisesti tilaamaan ulkomailta. 😔 Jolien asiakaspalvelusta voi myös kysyä, onko tuo kyseinen tuote vielä palaamassa valikoimaan.

   Vastaa

   2
  2. Ehdinkin jo laittamaan Jolielle viestiä ja viimeistelypuuteri on lopetettu 😭
   Olympia oli ihan täydellinen. Olen nyt kiivaasti googlettanut sopivaa vaihtoehtoa kuitenkaan löytämättä. Minulla on käytössä ollut Madaran meikkivoide ja se vaatii kyllä pientä kiinnitystä.

   Vastaa

   2
  3. Ehdinkin jo laittamaan Jolielle viestiä ja viimeistelypuuteri on lopetettu 😭

   Voi harmitus...! 🥺

   Mulla on käytössä Korennon viimeistelypuuteri, se on väritön ja koostumukseltaan pelkkää hienojakoista riisijauhetta. Olen tykännyt, on tosi näkymätön ja olematon iholla. Hyvä tuote myös kiinnittämään kosteat peiteaineet silmien alle.

   Vastaa

   3
 4. Onko retinyyliretinoaatti siis retinoidihapon ja retinolin esteri? Tuleva estenomi haluaa tarkan kuvauksen 😂

  Vastaa

  1
  1. Kyllä on. 👊 Ja vielä jos ollaan tarkkoja, niin retinoiinihapon, ei retinoidihapon. :) 'Retinoidi' on yleistason ilmaisu, joka viittaa kaikkiin A-vitamiinimuotoihin ja -yhdisteisiin, retinoiinihappo eli puhdas A-vitamiini on yksi retinoideista.

   Vastaa

   3
 5. Ehkä omat silmänympäryksesi ovat niin sileät, että näkyvää eroa ei siksi synny..?

  Haluaisin kysyä yhtä sy-vinkkiä, jonka mainitsit jossain blogijutussa ( vai instan puolella..?).. Annoit ohjeen miliumin poistamiseksi silmänympärysalueelta. topsipuikon ja aha-nesteen avulla. Ymmärrän, että se on riskialtista, etkä suosittele ketään testaamaan..
  Huomaan molempiin yläluomiin ilmaantuneen selkeän miliumipallukan, antaumuksellisen rasvaamisen tuloksena ilmeisesti.. eihän niistä haittaa ole, eivätkä ole kipeitä..mutta voisin silti kokeilla poisto-operaatiota.

  Vastaa

  1
  1. Ehkä omat silmänympäryksesi ovat niin sileät, että näkyvää eroa ei siksi synny..?

   Mun silmänympärykset ovat niin ryppyiset, että kasvojeni iho määritellään ihoanalyysissa mun kronologista ikää vanhemmaksi, revi siitä. 😆😉 Täältä voi lukea aiheesta: https://karkkipaivablogi.com/2018/10/visia-analyysi-ihoni-on-vanhempi-kuin-mina/

   En kyllä tarvitsisi mitään analyysiakaan kertomaan tätä, etenkin silmänaluseni ovat todella ryppyiset, aivan selvästi ikäisiäni ryppyisemmät. Aurinkohistoriani yhdistettynä aurinkolasittomuuteen todella näkyy meikäläisen naamassa. Aloin käyttää säännöllisesti aurinkolaseja vasta reilusti päälle kolmekymppisenä. 🙈

   Haluaisin kysyä yhtä sy-vinkkiä, jonka mainitsit jossain blogijutussa ( vai instan puolella..?).. Annoit ohjeen miliumin poistamiseksi silmänympärysalueelta. topsipuikon ja aha-nesteen avulla. Ymmärrän, että se on riskialtista, etkä suosittele ketään testaamaan..

   Jep, itse käytän tätä metodia. En suosittele etenkään herkkäihoisille, mutta jokainen voi kokeilla omalla riskillään. Mitään supervoimakasta AHA-pitoisuutta tai -laatua en toki liikkuvalle luomelle laittaisi itsekään, valitsisin jonkin miedomman kuten mantelihapon.

   Vastaa

   1
  2. Vielä kun linkkaat siihen juttuun, niin olisin kiitollinen 👍🏻 Katson siitä sen käyttämäsi liemen nimen..

   Joo, mulla on jemmassa Paulan AHA-neste, mikä on varmasti liian tujua tähän tarkoitukseen.. 😃

   Vastaa

   1
  3. Vielä kun linkkaat siihen juttuun, niin olisin kiitollinen 👍🏻

   Oli Instagramissa :)

   Täällä blogin puolella olen maininnut tästä kikasta parilla lauseella osana eri postauksia, eli omaa postausta en ole sille omistanut.

   Olen käyttänyt tosi monia AHA-nesteitä tähän puuhaan, Paula's Choicesta COSRX:ään (COSRX Whitehead Power Liquid 7%), viimeisimpänä löytönä luonnonkosmetiikan puolelta Bioearthin Glycolic, jonka esittelin tässä postauksessa:
   https://karkkipaivablogi.com/2023/05/boostereita-aurinkotuotteita-hiustuotteita-uusia-putsareita/

   Vastaa

   1
  1. Oletan, että jollain toisella asiakkaalla se voi tehdä jotain. Mulle tämä ei käy edes kosteusvoiteesta.

   Vastaa

   1
 6. Kiitos tästä arviosta! Olen tuijotellut sarjan kasvoseerumia sillä silmällä, että josko se oikoisi lopulta maagisesti sibeliusryppyni. Ehkä en kokeilekaan. Olisiko esim. Tashin Retinalt-seerumi parempi vaihtoehto?

  Toisaalta olen saanut melko vaikuttavia tuloksia viime aikoina yhdistelmällä Yin Your Skin Ihme + Aura ja alle Evolven hyaluronihapposeerumi. Hyperherkkä rutikuiva punoittava 41v ihoni ei ole aikoihin ollut näin tasavärinen ja sileä.

  Vastaa

  1
  1. Olen tuijotellut sarjan kasvoseerumia sillä silmällä, että josko se oikoisi lopulta maagisesti sibeliusryppyni.

   Saako kysyä, mitä seerumia? :) Ilmeryppyihin kuten "sibeliuksiin" vaikuttavat vain muutamat harvat kosmetiikan aineet kuten Argireline-peptidit ja parakrassi-kasvista saatava spilantoli. Nämä aineet rentouttavat mikrolihaksia vähän samaan tapaan kuin Botox (toki todella paljon miedommin), ja sitä myöten silottavat ilmeryppyjä. Tavanomaiset kollageenia buustaavat tai ihon pintaa pehmentävät anti-wrinkle-aineet eivät merkittävästi tehoa ilmeryppyihin, koska ilmerypyt ovat sidoksissa lihasten jännitykseen.

   Tashin Retinalt-seerumissa ei ole ilmeryppyihin vaikuttavia aineita.

   Toisaalta olen saanut melko vaikuttavia tuloksia viime aikoina yhdistelmällä Yin Your Skin Ihme + Aura ja alle Evolven hyaluronihapposeerumi. Hyperherkkä rutikuiva punoittava 41v ihoni ei ole aikoihin ollut näin tasavärinen ja sileä.

   Kuulostaa hyvältä 🙏🏻 Koetko tämän kombon vaikuttavan myös Sibelius-ryppyihin?

   Vastaa

   2
  2. Mun ihonhoito, johon suhtaudun kyllä pieteetillä, on keskittynyt tähän asti lähinnä tehokosteutukseen ja ihon rauhoittamiseen.

   Ihossani ei ole omaa suojakerrosta nimeksikään, joten yritän ladata siihen kosteutta ja suojaa niin paljon kuin pystyn ja rauhoittamaan punoitusta. Ihoni reagoi voimakkaasti ympäristön muutoksiin kuten pakkaseen ja aurinkoon ja kuivuminen laukaisee herkkyysreaktioita. Nurinkurisesti ihoni sietää hyvin kuitenkin esim. eteerisiä öljyjä ja happoja.

   Minulla ei vielä ole muita ryppyjä kuin otsan ilmerypyt, joihin nykyinen systeemi on toki kosteuden tuoman pehmeyden kautta auttanut, mutta heräsin siihen ajatukseen, että tässä vaiheessa voisi ehkä miettiä ikääntymisen merkkienkin ehkäisyä. L300 -sarjan öljyseerumia olen käyttänyt, mutta hurahdettuani Auraan en halua enää muita kasvoöljyjä edes käyttää 😄 Hakusessa olisi siis jotain tuon Evolven seerumin tilalle. Eli tehokosteuttavaa mutta myös jotain noille juonteille. Silmäilin alustavasti Laboratoires
   de Biarritzin Hydra Protect+ sarjan seerumia, mutta olen avoin muillekin ehdituksille. Yin Your Skin -sarja on ollut kaikkinensa todella hyvä minulle, samoin Djusien uusi Peace Out -hoitoneste. Kuivimpiin kohtiin lätkin talvisaikaan Weledan Skin Foodia tämän kaiken päälle, eikä se tunnu yhtään liioittelulta.

   Myös nuo mainitsemasi ilmeryppyihmeaineet jäivät kiinnostamaan. Missä niitä olisi mukana?

   Anteeksi maratonvastaus! Aihe tuppaa viemään mukanaan...

   Vastaa

   1
  3. Mun ihonhoito, johon suhtaudun kyllä pieteetillä, on keskittynyt tähän asti lähinnä tehokosteutukseen ja ihon rauhoittamiseen.

   Tämäkin on anti-age-hoivaa. :) 🙏🏻 Erityisesti rauhoittavien aineiden käyttö hidastaa ikääntymisen merkkejä, sillä ihon tulehdus vauhdittaa ikääntymistä.

   L300 -sarjan öljyseerumia olen käyttänyt, mutta hurahdettuani Auraan en halua enää muita kasvoöljyjä edes käyttää 😄

   Ymmärrän hyvin :) Vaikka L300-öljy on tosi hyvä, niin Aura on toki toisella tasolla, ovat ihan erilaiset tuotteet.

   Hakusessa olisi siis jotain tuon Evolven seerumin tilalle. Eli tehokosteuttavaa mutta myös jotain noille juonteille.

   Kosteuttavat seerumit eivät oikein vaikuta ilmeryppyihin, niin en osaa oikein tällä kombolla suositella yhtä seerumia. Novexpertin hyaluronihapposerumi on kosteuttavien seerumien aatelia ja silottaa myös pintajuonteita, mutta ilmerypyille se tuskin tekee mitään. Toisaalta, kun iho on oikein kuiva, melkeinpä suosittelisin enemmän jotain emulsiomaista seerumia jossa on mukana myös öljyjä, toimii paremmin kuivan ihon tarpeeseen. En tunne LDB:n seerumin koostumusta, mutta ainakin siinä näyttää myös olevan öljyjä, joten se todennäköisesti on emulsiota, ja muutenkin se sisältää oikein hyviä kosteuttavia ainesosia :)

   Jos haluat kokeilla jotain ilmeryppyihin, The Ordinaryn Argireline-seerumi tai Normalissa myytävä Pure & Care Argireline-seerumi ovat edullisimmat tarjokkaat :) Olen käyttänyt itse pari pulloa Ordinaryn versiota, ja minusta se aavistuksen tasoitti otsaryppyjä, mutta mitään taianomaista se ei kuitenkaan tehnyt. Tällä viikolla ostin Pure & Caren Argireline-seerumin testiin. Se on se kaikkein halvin vaihtoehto :)

   Anteeksi maratonvastaus! Aihe tuppaa viemään mukanaan...

   Ei haittaa lainkaan, tämä on oikea paikka kosmetiikkaintoiluille myös pidemmässä kaavassa. 🤗

   Vastaa

   4
  4. Peptidejä on monenlaisia, ja ainoastaan tietyillä neurovälittäjäaineisiin lukeutuvilla peptideillä on lihaksia rentouttava vaikutus. Matrixyl 3000 tai muut Inkey Listin peptdiseerumin sisältämät peptidit eivät lukeudu niihin. Ne voivat kyllä silottaa muita kuin ilmeryppyjä :)

   Vastaa

   1
  5. Koen, että Evolven Bio-Retinol + C -booster on kohdallani auttanut selvästi myös ilmeryppyihin. Käytän aamuin illoin.

   Vastaa

   2
  6. Kiitos ❤️ Kävin nappaamassa Pure & Caren seerumin testiin ja katsotaan kuinka käy! Hinnan puolesta ainakin voi huoletta testailla, eikä ihokaan reagoinut herkistelemällä tuotteseen. Tuloksia odotellessa 😄 Vanhoja kuvia selaamalla väittäisin kuitenkin jo tuon L300-öljyn pehmentäneen sibeliusta jo jonkin verran siitä miltä näytti kesällä. Ei toki ihmeitä tee, mutta vähän loivemmat pystyjuovat näyttäisi olevan.

   Vastaa

   1
  7. Kävin nappaamassa Pure & Caren seerumin testiin ja katsotaan kuinka käy

   Käy ihmeessä kertomassa tuloksista jos/kun niitä on havaittavissa :) Mä otan oman pulloni säännölliseen käyttöön vasta kun saan nyt käytössä olevan Essen Intensity-seerumin loppuun. Intensityssä on spilantholia eli lupaa vaikuttaa samaan tapaan kuin Argireline.

   Vanhoja kuvia selaamalla väittäisin kuitenkin jo tuon L300-öljyn pehmentäneen sibeliusta jo jonkin verran siitä miltä näytti kesällä. Ei toki ihmeitä tee, mutta vähän loivemmat pystyjuovat näyttäisi olevan

   👍

   Kaiken ihoa pehmentävän pitäisi ainakin teoriassa vähentää ryppyjen erottuvuutta. Paitsi omalla kohdallani joudun toteamaan, että ilmerypyt ovat niin syvät, että niitä ei loivenna mikään muu kuin *ehkä* nämä lihasrelaksantit. (😞) Silloin kun käytin ekan pullon The Ordinaryn Argirelinea, sibeliukset olivat mielestäni vähemmän jyrkän näköiset, mutta toisen pullon kohdalla en enää nähnyt tuloksia.

   Maalaisjärkenikin tietysti sanoo, että kun kyseessä on niin syvät ilmerypyt kuin mulla, ei kosmetiikalla voi olla kuin aivan hienovarainen vaikutus.

   Vastaa

   1
  8. Olin samassa tilanteessa ja kokeilin kaikki jumpat ja voiteet. Lopulta etsin parhaimman mahdollisen botox laittajan ja kolmen päivän kuluttua ryppy oli poissa. Kallista tietysti, mutta joka kerta peiliin vilkaistessa asia ilahdutti.En näyttänyt enää vihaiselta tahtomattani. Kukaan muu ei huomannut asiaa,mikä on minusta vain hyvä juttu.

   Vastaa

   1
  9. Näihän se on, että Botox on ihan paras aine otsaryppyihin. Tunnen useita ihmisiä joka ovat hoitaneet otsansa Botoxilla. Itse en ole vielä uskaltautunut "piikille", mutta voi olla, että sekin päivä tulee. Minäkin näytän jatkuvasti huolestuneelta ja äkäiseltä kiitos otsaryppyjeni, ja kyllähän se harmittaa.

   Vastaa

   2
  10. Siis etkä näytä! 😊 Ainakin kuvissa näytät aina päinvastaiselta, en ole ikinä kiinnitänyt huomiota sun otsaryppyihin.

   Vastaa

   0
  11. Valitsen tietoisesti kuvia, joissa ryppyni näyttävät miedommilta kiitos sopivan valaistuksen tai ilmeen. (Pakko myöntää...)

   Kyllä mä silti hyväksyn mun rypyt. En vain halua, että kuvissa korostuu mun ryppyisyys. 😩 Sen verran turhamainen taidan olla. 😔

   Vastaa

   0
  12. No joo, botox toki varmaan olisi se tehokkain vaihtoehto, mutta vielä en ole valmis sitä kokeilemaan. Voi toki olla, että sekin päivä tulee.

   Vastaa

   1
  13. Haluaisin muistuttaa, että Botoxin testaamiseen käytetään todella iso määrä hiiriä kivuliaissa eläinkokeissa. Jokainen erä testataan erikseen. Itsellänikin on otsaryppyjä, mutta omatunto ei kyllä mitenkään salli Botoxin käyttöä.

   Vastaa

   2
  14. Rakentavaa keskustelua sopii käydä, mutta toivoisin, että toisten valintoja pidättäydyttäisiin "sheimaamasta".

   Vastaa

   0
 7. Minä niin kyllästyin noihin öljypohjaisiin retinoliseerumeihin. Tykkään käyttää kyllä tipan-kaksi jotain luonnonkosmetiikan kasvoöljyä voiteeseen sekoitettuna, koska se imeytyy. Mutta retinoliseerumi vaikka ihan skvalaanipohjassa on liikaa, kun jotain kosteuttavaa siihen päälle kuitenkin haluan. Tunne iholla on semmoinen öljyä öljyn päälle. Jokin aika sitten hoksasin Ceraven resurfacing retinol- seerumin apteekissa ja tykästyin todella. Siinä tuo pitoisuus taitaa olla 0,3%. Sitä mainostetaan enemmänkin akneen ja aknearville ja kyllä leuan hormoninäpyt hävisivätkin samoin muutama arpi on vaalennut. Ihana maitomainen koostumus ja mikä parasta, imeytyy kuin unelma ja kaikki luonnonkosmetiikan voiteet ja öljyt toimivat hyvin sen päällä. Ja voisin melkein väittää, että kaulan rypelöiho on tasaisempi :) Minusta mainio löytö.

  Vastaa

  3
  1. Jokin aika sitten hoksasin Ceraven resurfacing retinol- seerumin apteekissa ja tykästyin todella.

   Kuulostaa hyvältä :) Kiitos tämän tuotteen vinkkaamisesta :) Siinä näyttää myös olevan niasiiniamidia, jolla on myös epäpuhdasta ihoa tasapainottavia vaikutuksia.

   Emulsio-pohjat ovat varmasti useimmille miellyttävämpiä käyttää, kuin öljyt.

   Vastaa

   2
 8. Ei liity postauksen aiheeseen, mutta olisiko sinulla vinkki talvikasvojen kosteusvoiteesta, joka saisi olla kosteuttavuudeltaan vähintään Evolven Daily Renewing luokkaa mutta tuoksua vähemmän?

  Evolven Kalahari Dreamissä on muuten aivan uskomattoman hyvä pumppumekanismi: tuotetta tulee yhdellä painalluksella juuri sopiva määrä. Tuoksu on tässäkin kyllä vahva.

  Vastaa

  1
  1. Ei liity postauksen aiheeseen, mutta olisiko sinulla vinkki talvikasvojen kosteusvoiteesta, joka saisi olla kosteuttavuudeltaan vähintään Evolven Daily Renewing luokkaa mutta tuoksua vähemmän?

   Ei valitettavasti. Olisin mielelläni suositellut Flow Cosmeticsin Arctic Beauty Creamia, mutta siinä on suunnilleen saman vahvuinen tuoksu kuin tuossa Evolvessa. Flow'n voide on kuitenkin paljon kosteuttavampi ja mielestäni aivan ihana talviajan voide!

   https://flowcosmetics.fi/collections/kasvovoiteet/products/arctic-beauty-cream-kasvovoide

   Hauska sattuma, että kysyit talviajan kasvovoiteesta, kun olin juuri aikeissa tehdä yleisen vinkin tuosta Flow'sta. Toinen hyvä talviajan voide on Urang Rose Ceramide Cream, mutta en muista, miten voimakas tai mieto tuoksu tässä on, enkä pääse sitä tällä hetkellä tarkistamaan, kun olen poissa kotoa. Kyseessä on tämä voide:

   https://jolie.fi/tuote/urang-rose-ceramide-cream-ravitseva-kasvovoide/

   Ja tuleehan mulla kolmaskin mieleen, mutta en osaa tämänkään tuoksua oikein verrata Evolveen, on mielestäni suunnilleen samaa tasoa:

   https://jolie.fi/tuote/novexpert-omega-extra-rich-repair-cream-kasvovoide/

   Vastaa

   1
  2. Kiitos!

   Päivän postaus näytti tosiaan olevan vastaus kysymykseeni. Tuota kotimaista vaihtoehtoa tekisi mieli testata, vaikka tuoksukriteeri ei täyttyisikään.

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)