24.04.2023

Vertailussa kaksi arvokasta retinolituotetta: kummassa on parempi hinta-laatusuhde?

Tänään pöydällä mulle tosi kiinnostava aihe: kosmetiikan hinta-laatusuhde, ja mistä se muodostuu. Tai, postauksen voi nähdä myös perinteisemmin kahden suositun kosmetiikkatuotteen vertailuna.

VERTAILUSSA KAKSI A-VITAMIINISEERUMIA

Raaka-aineen nimi: A-Vitamiini. Retinoidit. Päivän kuumin ja samalla kenties vanhin raaka-ainetrendi, joka on viime vuosina saanut historiansa suurimman nosteen kiitos uudempien, tehokkaiden ja entistä paremmin siedettyjen A-vitamiinijohdannaisten.

Lyhyt kertaus: A-vitamiinia on käytetty kosmetiikassa jo 50-luvulta saakka, eli ihan uudesta innovaatiosta ei ole kyse. Vuosikymmenien ajan käytetyimpiin A-vitamiineihin kuuluivat etenkin retinoli sekä miedompi muoto retinyylipalmitaatti. Retinolista onkin muodostunut käytännössä synonyymi kosmetiikan A-vitamiinille, niin tunnettu se on. Siksi otsikoin itsekin tämän jutun retinoli-termillä, vaikka se on vain yksi monista A-vitamiinimuodoista.

Tässä jutussa haluan vertailla kahta omassa genressään suosittua, tehokasta ja kalliimman hintaluokan retinoidituotetta: Leahlani Aqua A Retinoid Renewing Serum sekä Medik8 R-Retinoate Day & Night Eye Serum.

Leahlani edustaa luonnonkosmetiikkaa, Medik8 synteettistä, ”kosmeseuttista” normikosmetiikkaa. Tuotteille yhteistä on A-vitamiiniyhdisteen synteettisyys. Ei ole olemassa luonnon raaka-aineista eristettyä puhdasta A-vitamiinimolekyylia, joten synteettinen on ainoa vaihtoehto, jos halutaan luoda retinoidilla markkinoitu tuote. (Ruusunmarja sisältää A-vitamiinihappoa luonnostaan, mutta sen sisältämä A-vitamiinipitoisuus on äärimmäisen mieto eikä verrannollinen eristettyyn A-vitamiiniin. Ruusunmarjauutteella ei ole mahdollista saavuttaa samaa A-vitamiinikonsentraatiota, kuin eristetyillä molekyyleillä.)

Aloitan sanomalla, että kummallakin tuotteella on potentiaalia olla aidosti tehokas. Mitä tulee itse A-vitamiiniin, toinen tuote ei ole toista parempi, kummassakin on uuden sukupolven tehokas A-vitamiiniyhdiste. Tarkastelun kohteena on kokonaisuus, johon A-vitamiini on paketoitu ja millaisen kokemuksen tämä paketti kuluttajalle tuo.

For the record: olen itse A-vitamiinituotteiden parasta kohderyhmää ja olen käyttänyt niitä kuusi vuotta (ensimmäinen kirjoitukseni aiheesta täällä). Koen saaneeni A-vitamiinilla tuloksia ja vaikka en yritäkään ”pyyhkiä pois ryppyjäni”, myönnän auliisti, että mielelläni hidastan ryppyjen syvenemistä, kun siihen on veitsetön ja vaivaton mahdollisuus.

MEDIK8 R-RETINOATE DAY & NIGHT EYE SERUM 129€ / 15 ml

Koostumus: kevyt emulsio

Käyttökohde: silmänympärykset

Käyttötiheys: aamuin illoin

Medik8’n R-Retinoate -silmänympärysseerumi on toiseksi kallein ihonhoitotuote, jonka olen ostanut. (Vintner’s Daughterin öljy on kallein.) Olen ollut kiinnostunut Medik8’n tuotteista jo pitkään, koska minulla on brändistä erittäin uskottava kuva ja tuotteissa käytetään tutkitusti tehokkaita aktiiviaineita. Tyylillisesti Medik8 ei edusta mun tyyppistä ihonhoitosuuntausta, koska itse pidän enemmän luonnonkosmetiikasta, mutta aktiiviaineet ovat tehokkaat. Ja tehokkaat ainesosat sekä tuloksellinen ihonhoito kiinnostavat minua.

Medik8 on erikoistunut A-vitamiinituotteisiin ja heillä on kolme eri A-vitamiinituotelinjaa hyödyntäen eri johdannaisia. R-Retinoate-linjassa käytetään retinyyliretinoaattia, joka kuuluu kaikkein nopeimmin vaikuttaviin retinoideihin. Siinä missä retinoli käy läpi kaksi konvertiota muuntuakseen iholla puhtaaksi A-vitamiinihapoksi, R-Retinoate tarvitsee vain yhden konvertion. Tutkimusten mukaan R-Retinoate on biologisesti aktiivisempi kuin retinoli sekä jonkin verran vähemmän ärsyttävä. Vaikutuksista voi lukea lisää täältä.

LEAHLANI AQUA A RETINOID RENEWING SERUM 89,90€ / 30 ml

Koostumus: ohut öljy

Käyttökohde: kasvot

Käyttötiheys: iltaisin

Leahlanin retinoidituote edustaa omassa genressään suhteellisen arvokasta kategoriaa, vaikkei ole kalleimmasta luksuspäästä. Itse pidän 90€ hintaista ihonhoitotuotetta jo kalliina. Olen saanut Leahlanin seerumin Twistbe'ltä. Tuotteen testanneena voin nyt sanoa, että maksaisin siitä markkinahinnan.

Leahlani käyttää seerumissaan Granactive Retinoid -kauppanimellä paremmin tunnettua Hydroxypinacolone Retinoate -A-vitamiinijohdannaista. Kutsun sitä tästä eteenpäin HPR:ksi. HPR on kutakuinkin yhtä uusi tulokas A-vitamiinien kentällä kuin R-Retinoate ja myös yhtä hypetetty, mutta tullut tunnetummaksi, todennäköisesti laajemman saatavuutensa puolesta. (Medik8’lla oli pitkään yksinoikeus kapseloituun R-Retinoateen.)

HPR:n erikoisuus ja markkinointivaltti on se, että se ei vaadi konvertoitumista, vaan on iholla suoraan hyödynnettävissä kuten puhdas A-vitamiini - kuitenkin vailla puhtaan A-vitamiinin tai retinolin ärsytysriskiä. Tuloksia voi siis olla nähtävissä hyvinkin nopeasti.

Kemisti kun en ole, en osaa verrata R-Retinoaten ja HPR:n ominaisuuksia toisiinsa, mutta saatavilla olevan tiedon valossa kumpikin on erittäin tehokas ja kuluttajat kokevat saavansa tuloksia. Vaikka kumpaakin mainostetaan iholle hellävaraisina, R-Retinoateen ilmeisesti liittyy HPR:ää korkeampi ärsytysriski. Superherkälle iholle en suosittelisi kumpaakaan, vaan herkkäihoisten on hyvä suunnata katseensa lempeisiin vaihtoehtoihin kuten retinyypalmitaattiin. (Jota käytetään mm. L300 Pro-Retinol-linjassa.)

MITÄ HINNALLA SAA?

Nyt siihen (ainakin itselleni) kiinnostavimpaan osuuteen. Tässä on kaksi mun mielestä kallista tuotetta. Ovatko ne hintansa arvoisia? Saako niillä vastinetta rahalleen?

Tein vertailun tuotteiden ainesosarakenteesta. Merkkasin ihoa hoitavat aineet sinisellä ja A-vitamiinijohdannaiset punaisella. Vihreällä värillä on merkattu ns. tekniset ainesosat, jotka vaikuttavat tuotteen rakenteeseen, säilyvyyten, pH-arvoon jne. (Medik8'n kohdalla osa ainesosista on vaikutuksensa puolesta kysymysmerkillä, kuten theophylline ja theobromine, jotka ovat todennäköisesti osa useamman aineen muodostamaa yhdistettä. Tuotteiden inciä ja yksittäisten raaka-aineiden funktioita lukemalla ei aina selviä, miten ainesosat vaikuttavat, sillä moni kosmetiikan aktiiviaine, emulgaattori tai säilöntäaine on useamman aineen yhdistelmä.)

HINTAAN VAIKUTTAVIA TEKIJÖITÄ

Vesi vs. öljyt. Vesi on halpa raaka-aine, öljyt kalliita. Kylmäpuristetut kasviöljyt ovat tyypillisesti vielä paljon kalliimpia, kuin synteettiset labrassa tuotetut öljyt. Emulsiossa vesi muodostaa 70-90% tuotteesta, ja ohuissa emulsioissa kuten Medik8 vettä on todennäköisesti 80-90%. Medik8-emulsion rasva-aineet ovat nekin edullisia rasva-alkoholeja ja estereitä, kosmetiikan perusraaka-aineita. Itse emulsiopohja on siis hyvinkin halpa.

Leahlanin seerumi muodostuu lähes 100-prosenttisesti kylmäpuristetuista kasviöljyistä ja maseroiduista kasviuutteista. Leahlanin seerumipohjan hinta on todennäköisesti kymmeniä tai satoja kertoja kalliimpi kuin Medik8’n.

Aktiiviaineet. Entä A-vitamiini? Tuntematta eri A-vitamiinyhdisteiden hintoja uskon, että R-Retinoate on kalliimpi. Jo siitä syystä, että sitä näkee vain kalliimmissa sarjoissa. Huomioitavaa on, että R-Retinoate on tehokas vielä paljon pienemmillä pitoisuuksilla kuin HPR. Leahlanin seerumissa HPR:n pitoisuus on 2%. (Dimethyl Isosorbide on liuotin, joka on osa Granactive Retinoid-yhdistettä: HPR tulee aina tämän kaverin seurassa.) Voidaan joka tapauksessa lähteä siitä, että R-Retinoaten osuus Medik8’n seerumissa ei korreloidu 129€ hintaan.

Brändäys ja tuotekehitys. Medik8 on brändätty arvokkaaksi sarjaksi ja hinta on osa brändiä ja imagoa. Toki tuotekehitys maksaa myös, enkä epäile yhtään, etteikö Medik8 satsaa siihen paljon. Tämä näkyy hinnassa. Aivan varmasti myös Leahlanin kohdalla brändäyksellä on osuutensa, mutta sen vaikutus hintarakenteeseen on suhteessa hyvin pieni verrattuna Medik8’een.

Volyymi. Huomionarvoista kulurakenteessa on sekin, että maailmanlaajuisesti myytävällä Medik8:lla on huomattavasti suuremmat valmistusvolyymit kuin pikkuisella Leahlanilla, mikä laskee tuotekohtaisia raaka-ainekuluja.

Yhteenvetona: mielestäni Medik8-seerumin hinta on yhdistelmä brändiä ja tuotekehitystä, Leahlanin seerumissa hinta muodostuu ennen kaikkea ainesosien laadusta, käsityöläisyydestä ja pienistä tuote-eristä. Puhtaasti ainesosien näkökulmasta Medik8 on todella reippaasti ylihinnoiteltu.

LEAHLANI VS. MEDIK8: TUOTE-ELÄMYS

Sitten vielä se toinen ”onko hintansa arvoinen” -kokemukseen vaikuttava tekijä: tuotteen käyttömukavuus ja elämys. Miltä tuotetta tuntuu käyttää? Tämä on lopulta monelle kosmetiikan käyttäjälle yhtä tärkeä tekijä kuin tuotteen suoritus ja tulokset.

Blogiani säännöllisesti lukevat osaavat jo odottaa, mitä kommentoin. Olen itse kuluttaja, jolle ihonhoitotuotteen tuoksu ja tunne iholla ovat merkittävässä roolissa. Tässä Leahlani lyö Medik8'n mennen tullen. Leahlanin seerumissa on intensiivisen herkullinen tuoksu ja sen kasviöljypohja jättää iholle pehmeän tunteen. Tuotteen trooppinen tuoksu on taidolla luotu ja tulee pelkästään kasviraaka-aineista kuten mandariinista, orvokista ja kookoksesta, seerumissa ei ole lisättyjä hajusteita.

Medik8’n seerumi on hajusteeton ja sen kevyt emulsiopohja ei jätä kosteuttavaa tunnetta iholle. Emulsiopohjan tarkoitus on ainoastaan kuljettaa A-vitamiiniyhdiste iholle. R-Retinoate-emulsiossa on tyypillinen synteettisen voidepohjan hyperneutraali ja aavistuksen muovinen tuntuma. Tunne ei häiritse, mutta ei ilahdutakaan. Medik8’n tuotteen käyttökokemus on täysin neutraali, kuin joisit lasin vettä, vaikka ei ole jano.

Lopuksi:

KUMPI VASTAA PAREMMIN HINTAANSA?

Minun kaltaisen asiakkaan kohdalla: ilman muuta Leahlani. Rahalla saa todellakin enemmän tämän tuotteen kohdalla, sillä Leahlanin seerumi toimii myös ihoa kosteuttavana ja ravitsevana hoitoöljynä. Se tuo iholle kokonaisvaltaisemman hyödyn kuin Medik8, ja asiakkaasta riippuen tuotteen tuoksumaailma tuo vielä oman lisäarvon.

Joku saattaa nyt todeta, että hei, vertailu on epäreilu, kun toinen tuote on tarkoitettu koko kasvoille ja toinen vain silmänympäryksille. Tähän vastaan, että Medik8'n R-Retinoate-sarjaan kuuluu myös kasvoseerumi, jonka koostumus ei poikkea silmänympärysseerumista hoitavuutensa puolesta. Olisin siis voinut hyvin ottaa vertailuun myös sen, ja tulos olisi ollut sama. Valitsin silmänympärys-version, koska sen retinoidi-pitoisuus on säädetty silmänympärysiholle sopivaksi - ja koska kasvoseerumi olisi ollut vieläkin kalliimpi (189€). Kasvo-versio ei ole yhtään kosteuttavampi, mutta sisältää A-vitamiinin ohella myös C-vitamiinia.

Summa summarum: uskon, että rypyt voivat madaltua kummallakin tuotteella. Jos tähtää vain juonteiden silotukseen, kumpikin näistä pystyy siihen. On käyttäjän mieltymyksistä kiinni, antaako arvoa myös muille vaikutuksille. Jollekin käyttäjälle Medik8-koostumuksen hajusteettomuus ja todennäköisesti parempi siedettävyys herkälle iholle voi olla ratkaiseva vaikutin, ja tämänkin vaikuttimen voin ymmärtää.

Mielenkiinnosta:

kummanko tyyppisen koostumuksen sinä valitsisit?

35 comments on “Vertailussa kaksi arvokasta retinolituotetta: kummassa on parempi hinta-laatusuhde?”

 1. Näitä hintoja ei voi oikein suoraan verrata, kun toisessa on pullossa 30 ml ja toisessa 15 ml. Eli hinta ero oikeastaan vielä kovenee: Leahlanin hinta on noin 300 €/l ja Medik8 860 €/l.

  Medik8 seerumia olisi pullossa todennäköisesti enemmän ja sen litrahinta olisi ollut pienempi, vaikka itse purkki olisi kalliimpi.

  On todellakin mielenkiintoista miettiä, mikä on Medik8 voiteen hinnan takana.

  Vastaa

  0
  1. Näitä hintoja ei voi oikein suoraan verrata, kun toisessa on pullossa 30 ml ja toisessa 15 ml. Eli hinta ero oikeastaan vielä kovenee: Leahlanin hinta on noin 300 €/l ja Medik8 860 €/l.

   Mulle yksikköhinnalla on suurin merkitys. Yksikköhinnaltaan kumpikin on mulle kallis, toki Medik8 sitten litrahintatasoltaan vielä todella paljon Leahlania kalliimpi.

   Vastaa

   0
  2. Tässä hinta-laatusuhde vertailussa ei onneksi ollutkaan väliä, kun kalliimpi tuote oli kalliimpi myös litrahinnaltaan.

   Vastaa

   0
 2. Tuote, joka maksaa yli 100€ ja ensimmäinen ainesosa on vesi 😳

  Tämä varmaan jo riittää kertomaan mun mielipiteen tähän. En ole itse testannut vielä(kään) yhtään leahlanin tuotetta, koska no. Hinta. Mutta toisaalta tuo on ihan täyttä tavaraa,niinkuin käsittääkseni muutkin sarjan tuotteet.Ehkä vielä jonain päivänä raaskin lompakkoani raottas hitisen enemmän.

  Kiitos tuosta INCI listojen vertailusta, muidenkin tuotteiden kohdalla tuollainen olisi tosi hyvä, niin oppisi itsekin lisää.

  Vastaa

  0
  1. Tuote, joka maksaa yli 100€ ja ensimmäinen ainesosa on vesi 😳

   Niinpä. No, näitähän riittää, ei ole edes epätavallista. (Mutta hinnoittelun puolesta suorastaan röyhkeää, näin voi sanoa. Voiteissa ja emulsioissa kun tosiaan on 70-90% vettä, niin siinä voi helposti päässään laskea, mikä osuus purkin hinnasta liittyy johonkin ihan muuhun kuin purkin sisältöön. Eikö ole lopulta aika hassua, miten moni asiakas on valmis maksamaan brändin imagosta. Nämä on _niin_ kiehtovia juttuja....)

   En ole itse testannut vielä(kään) yhtään leahlanin tuotetta, koska no. Hinta. Mutta toisaalta tuo on ihan täyttä tavaraa,niinkuin käsittääkseni muutkin sarjan tuotteet.Ehkä vielä jonain päivänä raaskin lompakkoani raottas hitisen enemmän.

   Leahlanin tuotteista ainoastaan kasvovedet sisältävät vettä, käsittääkseni kaikki muut tuotteet ovat vedettömiä eli todellakin täyttä tavaraa. Leahlanillahan ei ole lainkaan voide/emulsiotuotteita. Naamioissa on tyyliin alle prosentti vettä, osana jotain kasviuutetta.

   Kiitos tuosta INCI listojen vertailusta, muidenkin tuotteiden kohdalla tuollainen olisi tosi hyvä, niin oppisi itsekin lisää.

   Joskus olen muissakin postauksissa tehnyt tällaisen, mm. Laveran ja Bybin kasvovesien vertailussa:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/vertailu-kallis-vs-halpa-superkosteuttava-kasvovesi/

   Vastaa

   0
 3. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta Sanni! Leahlani alkaa kuulostaa omaankin korvaan superhyvältä tuotteelta joten täytynee joskus repäistä ja ostaa itselle. Tällä hetkellä käytössä Tashin Retinoil-öljy, ihana sekin.

  On kyllä hurjaa ajatella miten mielettömiä hintoja saadaan aikaiseksi tuotteelle jolla on nimekkäämpi merkki, mutta sisällys saattaakin olla verrattavissa huomattavasti halvempiin tuotteisiin. Tutkin itsekin incejä varsinkin arvokkaampien, taikoja lupaavien tököttien välillä ja hämmästyttävän monta kertaa totean että sisällys ei olekaan kovin kummoinen... En esimerkiksi karta alkoholia kokonaan kosmetiikassa, mutta jos se on todella kalliissa selektiivisen kosmetiikan tuotteessa toisena incissä (hajusteiden kera) niin kyllä se vähän syö fiilistä.

  Nyt kun selektiivisyyteen päästiin:sain vastikään testerit Dior Prestige La Creme-voiteesta ja saman sarjan Micro-Huile De Rose-seerumista ja meinasin tippua selälleni kun googlasin niiden hinnat :D Vielä enemmän pyörällä päästäni olin kyllä sen jälkeen kun kokeilin näitä kahta... Ihan mieletön tuoksu, ihotuntuma, koostumus molemmissa ja sen lisäksi iho näytti todella hyvältä. En löytänyt äkkiseltään mistään näiden incejä (yllättäen), mutta olisipa supermielenkiintoista tietää mitä noissa oikein on. Vai onko kokemus vain mielikuvituksen tuotosta "hienoa ja kallista"tuotetta käyttäessä :)

  Vastaa

  0
  1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta Sanni! Leahlani alkaa kuulostaa omaankin korvaan superhyvältä tuotteelta joten täytynee joskus repäistä ja ostaa itselle. Tällä hetkellä käytössä Tashin Retinoil-öljy, ihana sekin.

   Leahlanin tuotteet ovat jopa luonnonkosmetiikan genressä poikkeuksellisen hoitavia ja raaka-aineiltaan arvokkaita. Jos jotain, niin tämän sarjan kohdalla voin ymmärtää hintatason.

   On kyllä hurjaa ajatella miten mielettömiä hintoja saadaan aikaiseksi tuotteelle jolla on nimekkäämpi merkki, mutta sisällys saattaakin olla verrattavissa huomattavasti halvempiin tuotteisiin.

   Jep, tämä vetää aika hiljaiseksi. Mutta lopulta, kuten sanonta kuuluu, tyhmä ei ole sekä joka pyytää, vaan se joka maksaa... Ja niin kauan kuin halvasta sisällöstä kalliin hinnan maksava asiakas saa tuotteen ja brändin muista arvoista itselleen hinnan arvoisen kokemuksen ja on tyytyväinen, niin eihän hänkään ole tyhmä :) <3 Hyödykkeen tuoma tyytyväisyys rakentuu monesta asiasta, osin aineettomista, ja markkinatalouteen kuuluvat kovat katteet... Lopulta asiakas maksaa hyvin usein (ja kenties täysin tietoisestikin) jostain ihan muusta kuin tuotteen tai palvelun konkreettisesta kulurakenteesta.

   (Mun tekisi mieli kysyä tätä esim. monien selektiivisten brändien asiakkailta.... Rehellisesti kiinnostaisi kuulla, maksavatko he oletetusta tehokkuudesta verrattuna halvempiin tuotteisiin, vain ymmärtävätkö he maksavansa enemmän elämyksestä. Mikä ei ole millään lailla väärä peruste todellakaan!)

   En löytänyt äkkiseltään mistään näiden incejä (yllättäen), mutta olisipa supermielenkiintoista tietää mitä noissa oikein on.

   Ovatko kyseessä nämä Diorin tuotteet (tuolla inci ja ainesosien funktiot auki selitettyinä):

   https://incidecoder.com/products/dior-prestige-la-creme-texture-essentielle

   https://incidecoder.com/products/dior-prestige-la-micro-huile-de-rose

   Vastaa

   0
 4. Olen ostanut useamman Bakuchiol- tuotteen ja toivonut niiltä a- vitamiinin kaltaisia vaikutuksia. Lisäainesosana on kuitenkin usein skvalaani, joka saa naamani räjähdystilaan (etenkin ruusufinni aktivoituu ihan hätkähdyttävällä vauhdilla).
  Kerran ostin sitten Bellavitan a- vitamiinivoiteen. Vaikutukset olivat vielä rajummat, koko naama yhtä näppylää ja paukamaa.
  Vaikka nuo reaktiot olisivatkin jokin "ylimenovaihe", seuraukset ovat liian isot, koska näppylöistä jää arpia.

  Voisikohan tuo Leahlanin tuote olla käytettävissä esim. otsan alueelle ja silmänurkkien reunoille, ilman ruusufinnin riehaantumista? 🤔

  Vastaa

  0
  1. Kerran ostin sitten Bellavitan a- vitamiinivoiteen. Vaikutukset olivat vielä rajummat, koko naama yhtä näppylää ja paukamaa.

   Oliko kyseessä uusi vai vanha Bellavita..? Vanhassa oli retinyylipalmitaattia, uudessa on retinolia ja bakuchiolia ja se on (kiitos retinolin) paljon tujumpaa kuin vanha. Moni on saanut uudesta Bellavitasta ikäviä ihoreaktioita, uusi ei enää lainkaan sovi yhtä hyvin herkälle iholle.

   Voisikohan tuo Leahlanin tuote olla käytettävissä esim. otsan alueelle ja silmänurkkien reunoille, ilman ruusufinnin riehaantumista?

   En valitettavasti osaa yhtään sanoa. Mä en ole (vielä) perehtynyt ruusufinni-ihoon niin hyvin, että uskaltaisin ottaa kantaa miten A-vitamiinituotteet sopivat ruusufinnille. Olen ollut siinä käsityksessä, että esim. voimakkaasti tuoksuvat ja eteerisiä öljyjä sisältävät tuotteet eivät välttämättä sovi ruusufinnille, ja Leahlanin tuotteet ovat voimakkaasti tuoksuvia.

   Oletko kokeillut Laponien Bakuchiol-tuotetta (Renewing Serum, vanha nimi Brightening Treatment)? Se ainakin on kehitetty ongelmaihon tarpeet huomioon ottaen.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta.
   Laponielta ei ole ollut itsellä käytössä kuin "cleansing milk", joka on muuten hyvä tuote puhdistukseen (ei kuivata, eikä ainakaan pahenna rosaceaa). Tuo seerumi kuulostaa kyllä kiinnostavalta! 🙏

   Vastaa

   0
 5. Kiitos hyvästä jutusta Sanni! Minua kiinnostaisi vielä tietää, miten tällaiset tehokkaat tuotteet vertautuvat reseptillä saatavaan A-vitamiinituotteeseen eli tretinoniin, esim. 0,05 % vahvuiseen Avitcidiin? Itse en ole nähnyt mitään eroa ihossani pidemmässäkään käytössä (paitsi lisää rypistymistä, hehe) ja mietin voisiko kosmetiikkaosastolta sittenkin löytyä parempi tuote omalle iholle. Kenties en ole käyttänyt erittäin kuivattavaa tuotetta tarpeeksi usein ja määrällisesti riittävästi, joten en ole nähnyt tuloksia. Hoitavampi tuote voisi olla hyvä...

  Vastaa

  0
  1. Minua kiinnostaisi vielä tietää, miten tällaiset tehokkaat tuotteet vertautuvat reseptillä saatavaan A-vitamiinituotteeseen eli tretinoniin, esim. 0,05 % vahvuiseen Avitcidiin?

   Reseptivapaiden kosmetiikkatuotteiden vaikutuksia ei voi verrata lääkeaineisiin. En ole tuotekehittäjä, mutta uskaltaisin väittää, että 0,05% tretinoiini on paljon vahvempi kuin vaikkapa 1% retinolia. Koska jos teho olisi sama, retinolia tai muitakaan A-vitamiinituotteita ei saisi myydä kosmetiikkana niillä pitoisuuksilla millä niitä nyt myydään.

   Mutta, sanon näin: voit hyvinkin saada miedommalla kosmetiikka-A-vitamiinituotteella samat ihon kuntoa parantavat vaikutukset kuin lääkevahvuuden A-vitamiinilla, mutta hitaammin.

   Vastaa

   0
 6. Taitavat Medik8:ssä kofeiini, teofylliini ja teobromiini olla samasta lähteestä, nimittäin kaakaosta?

  Vastaa

  0
  1. Tätä mietin itsekin, mutta mikä niiden yhteisfunktio on (tai miksi ne tulisivat yhdessä), se ei selvinnyt nopealla googlauksella. Kofeiinillahan taas on yksinäänkin tunnettu vaikutus kosmetiikassa ja sitä näkee usein sy-tuotteissa.

   Vastaa

   0
 7. Ihan jo incin perusteella valikoituisi Leahlani, ja ihan viimeistään millilitrahinnan vuoksi. En voisi kuvitella maksavani ikinä tuota Medik8n hintaa, Leahlanin kyllä jos olisin 100% "varma" toimivuudesta ja olisi todella tarve. Kallein ostamani tuote on ollut n.70e jonka on saanut vähintään 20% alella,että kipuraja on siinä 50-70e hujakoilla ja nekin mieluiten hyvällä alella. Tämä toki ihan oman budjetin luoma rajoite, syödäkkin pitäisi. Tosin, jos palkkaa olisi 1000e enemmän, en silti käyttäisi sitä Medik8iin :)

  Vastaa

  0
 8. Hei,
  Osaisitkohan auttaa? Olen käyttänyt Bella yövoidetta epäsäännöllisen säännöllisesti usean viikon ajan. Lukuunottamatta muutamaa ensimmäistä kertaa, en ole tuntenut iholla minkäänlaisia kihelmöintiä tai muita epämiellyttäviä tuntemuksia. En ole aikaisemmin käyttänyt retinol-tuotteita ja ihoni on pikemminkin herkkä ja ohut kuin vahva.

  On toki hyvä, että voide ei ole aiheuttanut reaktioita (polttelua, kuivumista jne), mutta mietin että käytänkö Bellaa jotenkin väärin kun ihoni tuntuu sietävän sitä hyvin toisin kuin valtaosalla käyttäjistä?

  Vastaa

  0
  1. On toki hyvä, että voide ei ole aiheuttanut reaktioita (polttelua, kuivumista jne), mutta mietin että käytänkö Bellaa jotenkin väärin kun ihoni tuntuu sietävän sitä hyvin toisin kuin valtaosalla käyttäjistä?

   Moikka Nuu,

   En usko, että teet mitään väärin. Retinoli ei aiheuta kaikille lieveilmiöitä, osa ei tunne mitään erityistuntemuksia. Bella- ja Bellavita-voiteissa retinoli-pitoisuus on 0,3, ja vaikka se on jo ihan tehokas, ei se ole vahvimmasta päästä.

   Vastaa

   0
 9. Käytän Dermalogican uutta retinoliseerumia, maksaa satasen per pakkaus. Tuli nyt vähän sellainen epäilys, että vertautuuko tämä Medik8:n ja maksan brändistä? Ehtisitkö vilkaisemaan? Ostin kosmetologin suosituksesta ja on ollut hyvä, silminnähden eroa parissa kuukaudessa.

  Vastaa

  0
  1. Tuli nyt vähän sellainen epäilys, että vertautuuko tämä Medik8:n ja maksan brändistä? Ehtisitkö vilkaisemaan?

   Moikka Meri! Ei pysty valitettavasti vertaamaan, kun käytetyt retinoidit ovat erilaiset, ja lisäksi Medik8 ei kerro oman retinoidinsa pitoisuutta.

   Medik8 käyttää R-retinoatea, Dermalogica käyttää kahta retinoidia: HPR:ää ja retinolia. Mahdoton sanoa, kumpi on tehokkaampi paketti, kun pitoisuuksiakaan ei voi verrata.

   Dermalogica kertoo, että "retinoidisekoituksen" pitoisuus on 3,5%, mutta eivät kerro, kuinka paljon tästä on mitäkin retinoidia. Joka tapauksessa vahvuus kuulostaa voimakkaalta, koska 1% retinolia on jo erittäin tehokas ja käsittääkseni sen vahvempia over-the-counter-retinol-tuotteita ei myydäkään, ja 2% HPR:ää on sekin tehokas (tosin HPR:ää myydään myös 5% konsentraatioilla).

   Vastaa

   0
 10. Mielenkiintoista pohdintaa! Olin aiemmin töissä Beiersdorfilla joka tunnetaan toki Niveasta ja Eucerinista mutta heilläkin on luksus anti-age tuoteryhmä, La Prairie. Voiteiden hinnat useita satoja euroja… sain kerran pari tuotetta kokeiluun (minikokoja toki) ja olivat mielestäni aika, noh kauniisti sanottuna, arkisen paksuja naamarasvoja :D No toisaalta olin parikymppinen joten en anti-age kohderyhmää. Mutta en mitään hulppeaa elämystä kokenut :)

  Vastaa

  0
  1. Mä en muuten tiedä La Prairien tuotteista mitään. 😀 Olen toki nimen kuullut, mutta en osaisi sanoa tuotteista yhtään mitään, esim. mikä olisi vaikka heidän "the juttu" tai signature-ainesosa tai kulttituote.

   Vastaa

   0
  2. Muistan että "Skin Caviar" -tuotelinja oli ehkä kulttituote, tai ainakin sitä näkyi markkinointikamppanjoissa! Mutta tosiaan kun voide maksaa sen 500 eur tai enemmän, niin sitä ei kyllä taviskuluttuja ihan heti välttämättä ala kokeilemaan...

   Vastaa

   0
  3. Siis sinähän et ole taviskuluttaja koska sulla on niin paljon kokemusta alasta! Mutta tarkoitin sanoa, että en usko että lukijoitasi La Prairie välttämättä isosti kiinnostaa ... :)

   Vastaa

   0
  4. 😀

   (Mutta joo, ymmärsin mitä tarkoitit taviksella, olen mäkin tavis-kuluttaja-aspektista katsottuna, en ostaisi noin hyper-eksklusiivisia tuotteita. ☺️)

   Vastaa

   0
  5. Huh, 500€...Millähän tätä hintaa on esim. talon sisällä perusteltu...Varmasti tämän hintaluokan kosmetiikka-asiakkaat kuitenkin kokevat saavansa rahalle vastinetta, eihän noita lomamatkan hintaisia ihonhoitotuotteita muuten myytäisi :)

   Vastaa

   0
 11. Olen jostain lukenut, että öljypohjainen seerumi laitettaisiin iholle vasta viimeisenä. Pitääkö paikkaansa?

  Kysyn siksi, että jos ostan tuon Leahlanin seerumin, haluan käyttää sitä oikein jotta hyöty olisi paras mahdollinen :)

  Vastaa

  0
  1. Leahlanin Aqua A -seerumi laitetaan puhdistetulle iholle, ei muita tuotteita väliin :) Kasvoveden voi laittaa, mutta ohjeen mukaisesti ei mitään hoitotuotteita, ja Leahlanin seerumi tulisi vieläpä laittaa kuivalle, ei kostealle iholle, mikä on poikkeuksellista öljyseerumeissa. (Öljy kannattaa normaalisti aina levittää kostealle iholle.)

   Leahlanin seerumin päälle voi sitten laittaa muita tuotteita, kuten voiteen. Mutta odota muutama minuutti ennen seuraavien tuotteiden levitystä, että Leahlani imeytyy kunnolla.

   Vastaa

   0
 12. Mietin ostaisinko em. Leahlanin seerumin vai Lancômen Rénergie H.C.F. Triple seerumin.

  En osaa lukea/ymmärrä tuoteselosteita.

  Kummassa seerumissa on laadukkaammat ja hoitavammat ainesosat? Yleensä suosin luonnontuotteita, koska vierastan ajatusta mikromuovista, silikonista yms. ihollani.

  Tässä Lancomen seerumin tuoteseloste:

  Ainesosat 50 ml:

  Aqua / Water • Dipropylene Glycol • Glycerin • Butylene Glycol • Propylene Glycol • Alcohol • Niacinamide • Isopropyl Lauroyl Sarcosinate • Pentylene Glycol • Ci 77891 / Titanium Dioxide • Guanosine • Mica • Tocopheryl Acetate • Hydrolyzed Linseed Extract • Sodium Acetylated Hyaluronate • Sodium Benzoate • Phenoxyethanol • Phenylethyl Resorcinol • Stearic Acid • Adenosine • Caffeine • Peg-100 Stearate • Polyacrylate Crosspolymer-6 • Silica Silylate • Palmitic Acid • Polysorbate 20 • Polysorbate 80 • Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate • Limonene • Xanthan Gum • Tin Oxide • Benzyl Alcohol • Isohexadecane • 3-o-ethyl Ascorbic Acid • Caprylyl Glycol • Capryloyl Salicylic Acid • Boron Nitride • Ferulic Acid • Acrylamide/sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer • Sorbitan Oleate • Myristic Acid • Geraniol • Octocrylene • Butyl Methoxydibenzoylmethane • Potassium Cetyl Phosphate • Octyldodecanol • Cetyl Alcohol • Octyldodecyl Xyloside • Citric Acid • Citronellol • Glyceryl Stearate • Parfum / Fragrance (f.i.l. B260372/2)

  Vastaa

  0
  1. Luonnonkosmetiikkaa ja normikosmetiikkaa on hyvin vaikea, paikoin jopa mahdoton verrata hoitavuuden kannalta. Ainesosien maailma on niin totaalisen erilainen. Myös se, minkä kokee korkeana laatuna, voi olla yksilökohtainen kokemus. Esim. jollekulle Lancomen sisältämä ihoa kirkastava SymWhite (Phenylethyl Resorcinol) voi olla timanttinen ainesosa, toiselle ei.

   Mutta muotoilen asian näin: Leahlanin seerumin kaikki ainesosat hoitavat ihoa, jopa tuo vihreällä merkkaamani liuotin, koska se on osa retinoidiyhdistettä eikä HPR toimi ilman sitä. Lancomen seerumissa jopa 2/3 ainesosista on teknisiä, ei-hoitavia ainesosia joilla ei ole vaikutusta ihon kuntoon, vaan ne vaikuttavat tuotteen tuntumaan, säilyvyyteen ja rakenteeseen. Alkoholiakin on suhteellisen korkealla incissä.

   Varsinaiset vaikuttavat aineet ovat mun silmään vaatimattomat, en toki tunne SymWhiten menestystä (en ole kuullut kenenkään intoilevan juuri tästä ainesosasta tai saaneen juuri sillä tuloksia). Hyviksiä ovat niasiiniamidi, hyaluronihappo, adenosiini ja C-vitamiini.

   Silikonia tuotteessa ei ole mutta akrylaattiyhdisteitä kyllä (eli muovijohdannaisia, eivät kuitenkaan lukeudu mikromuoviin kun ovat nestemäisiä), ja ne tuovat tuotteeseen liukasta ja vähän silikonimaista tuntumaa.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos neuvoistasi!!! Eiköhän valinta ole nyt selvä, sillä haluan nimenomaan luonnonmukaisia ja hoitavia ominaisuuksia seerumilta (ikääntyvä herkkä iho).

   Blogisi on aivan helmi ja kirsikkana kakun päällä jaksat panostaa myös kommentteihin vastaamiseen. Arvostan! 😍

   Vastaa

   0
  3. 😙

   Muistathan aloittaa retinoidiseerumin käytön hitaasti, esim. alkuun joka toinen tai joka kolmas ilta, jos ihosi ei ole yhtään tottunut retinoideihin. Halusin vielä antaa tämän neuvon, kun mainitset, että ihosi on herkkä. ❤️

   Vastaa

   0
 13. Miten nämä vertautuvat Ordinaryn edullisiin retinol-tuotteisiin, joita heilläkin on useampia vaihtoehtoja (retinol, granactive retinoid)?

  Vastaa

  0
  1. Leahlanin tuotteessa on sama retinoidi kuin The Ordinaryn Granactive Retinoidissa, eli jos tarkastellaan pelkästään A-vitamiinia, The Ordinaryn ja Leahlanin tuotteista saa saman aktiiviainepitoisuuden (The Ordinarylla on myös 5% pitoisuus). Mutta Leahlanin tuotteen tarjoamia antioksidantteja, rasvahappoja ja niiden mukanaan tuomaa monipuolista hoitavuutta The Ordinaryn seerumit eivät toki tuo.

   The Ordinary Retinol-tuotteissa sama juttu. Ihon siliämiseen liittyvän hyödyn niillä voi saada, mutta ei antioksidantteja ja ihon suojamuuria sekä kosteustasapainoa ylläpitäviä vitamiineja ja rasvahappoja. The Ordinaryn koostumukset ovat äärimmäisen riisuttuja ja kehitetty tuomaan iholle kunkin tuotteen mainostettu aktiiviaine tehokkaasti ja hyvin simppelisti, tuotteen muiden ainesosien tehtävä on vain tukea pääaktiiviaineen iholle kulkeutumista.

   Medik8 vertautuu Leahlania paremmin The Ordinaryyn, mutta Medik8-koostumukset ovat toki huomattavasti elegantimpia kuin Ordinaryn.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)