07.12.2023

Kaksi hyvää voidetta talveen

Tänään oli jälleen mitä ihanin talvipäivä, ja sen kunniaksi esittelen kaksi hyvää kasvovoidetta talveen :)

Tai toinen on balmi! ☺️


Flow Cosmetics Arctic Beauty Cream

FLOW COSMETICS ARCTIC BEAUTY CREAM

Olen ostanut voiteen itse.

Flow Cosmeticsin tämän vuoden uutuuksiin kuulunut Arctic Beauty Cream on täyteläinen ja ravitseva kosteusvoide kuivalle iholle. Se on koostumukseltaan yllättävän ohutta, mutta tuntuu kasvoilla todella ravitsevalta. Kyllä huomaa, miten suuri ero on vuodenaikojen vaikutuksella ihoon: kesällä tämä oli minulle aivan liian tuhtia ja nyt talvella täydellistä.

Voiteessa on Flow'lle ominaisesti aivan mahtava koostumus: inci pullistelee hoitavia ja kosteuttavia kasviöljyjä, -rasvoja ja -uutteita sellaisella volyymilla, että tästä riittäisi kahdenkin voiteen tarpeisiin. 😍

On sheavoita, auringonkukan siemenöljyä, ruusunmarjaöljyä, jojobaöljyä, mustaherukan siemenöljyä, tyrniöljyä, mustikansiemen- ja puolukansiemenöljyä. Marjojen vitamiinipitoiset siemenöljyt ovat pohjoisen luonnon suurimpia lahjoja iholle..! Fermentoitu bambu-uute kosteuttaa ja suojaa ihoa antioksidanttisesti, bisabolol rauhoittaa, glyseroli, betaiini ja hyaluronihappo sitovat kosteutta.

Voiteessa on kevyesti marjainen ja yrttinen tuoksu. Saatavilla on kaksi kokoa: 50 ml (54€) ja 10 ml (20€).


Evolve Blue Tansy Beauty Balm

EVOLVE ORGANIC BLUE TANSY BEAUTY BALM

Olen saanut voiteen House Of Organicilta.

Vaikka olen täysin öljyyntynyt, balmit ovat vielä odottaneet mun ihon "hyväksyntää". Balmit ovat öljyjen tavoin vedettömiä , 100% rasvapohjaisia ihonhoitotuotteita, ja kuten koostumuksesta voi päätellä, ne ovat vielä öljyjäkin tuhdimpia iholla. Koska minussa asuu yhä tahman pelkoinen ihonhoitaja, olen pysynyt etäällä balmeista - rehellisesti olen mieltänyt ne todella tahmeiksi aineiksi. Mutta! Eivät ne olekaan sitä, kun löytää omalle iholleen sopivan koostumuksen, JA annostelee balmia oikein. :)

Koska ihoni on joka vuosi kuivempi ja vastaanottavaisempi rasvoille, päätin ottaa balmit tänä talvena tehotestaukseen. Niistä on tulossa tammi-helmikuussa oma juttunsa.

Tänään esittelen ihanan tuotteen meille balmien vasta-alkajille: Evolven uuden Blue Tansy Beauty Balmin. Se on iholla hämmästyttävän kevyen ja "epärasvaisen" tuntuinen, ja jättää todella miellyttävän samettisen pinnan. Vaikka pinta on ohut, se on suojaava ja ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista ihosta. Balmien ei ole tarkoituskaan imeytyä syvälle ihoon, vaan ne jäävät aivan ihon pintaan pehmentämään ja suojaamaan.

Blue Tansy Beauty Balmin upea koostumus sisältää makadamian-, auringonkukan-, kamelian, jojoban ja ruusunmarjan siemenöljyjä, marja- ja riisivahaa, kaurapohjaisia keramideja, makadamiansiemenöljyyn uutettua kamomillaa ja kehäkukkaa sekä Blue Tansy -öljyä, josta tulee balmin sininen väri.

Marja- ja riisinlesevahoja on kiittäminen siitä, että tämä balmi ei ole jähmeää tai kovin rasvaisen tuntuista. Esimerkiksi mehiläisvaha, jota myös käytetään paljon balmeissa, tekisi koostumuksesta paksumman ja rasvaisemman.

Blue Tansy Beauty Balmilla on hintaa 29€ ja purkissa on tavaraa 60 ml. Balmissa on pehmeän makea tuoksu, joka tulee yhdistelmästä Blue Tansya, kamomillaa, ruusugeraniumia, laventelia ja frankinsensia.

Kuka teistä käyttää balmeja? Ilmiantakaa suosikkinne! ☺️

 

 

27 comments on “Kaksi hyvää voidetta talveen”

 1. Tulipa tämä sopivasti :) Olen omistanut muutaman balmin. Neal's Yardin ruusubalmin iso purkki on jo muutaman vuoden ikäinen (en ymmärrä purkin 3kk merkintää..) ja juuri loppumassa, olen käyttänyt kynsinauhoille ja varsinkin huulille lähes päivittäin ja olen tykännyt. Juuri tuli Jolien paketti missä tuo Evolven Blue Tansy korvaamaan tuota loppuvaa Neal's Yardia, ja ensituntuma on kiva, jotenkin "kevyt" balmi. Suli nopeasti eikä jäänyt paksua tuntumaa, mikä on siis hyvä. Toivottavasti hyvä fiilis säilyy

  Vastaa

  1
  1. (en ymmärrä purkin 3kk merkintää..)

   Nämä ovat tosiaan mystisiä, enkä keksi muuta kuin valmistajan ylivarovaisuuden näin lyhyiden säilyvyysmerkintöjen suhteen. Vedetön tuote säilyy huomattavasti paremmin kuin vettä sisältävä, eikä vedetön tuote edes vaadi säilöntäaineita, ainoastaan hapettumista hidastavia aineita (antioksidantteja).

   Arvelen, että NYRillä lähdetään siitä olettamuksesta, että asiakas koskee purkkiin kosteilla sormilla, ja siksi säilyvyys on ilmoitettu radikaalisti alakanttiin. Yleensä näin lyhyet säilyvyysajat ovat valmistajan turvatoimenpide sille, ettei vain heille koidu ikävyyksiä, jos tuote pilaantuu tai härskiintyy ilmoitetun ajan sisällä - vaikka todennäköisyys tuotteen pilaantumiselle näin lyhyessä ajassa on lähes olematon, mikäli tuotetta käytetään asianmukaisesti.

   Vastaa

   1
 2. Minäkin hankin nyt ekan balmin. Laponien. Huulivoiteeksi sitä olen käyttänyt yöksi ja pari kertaa testasin kasvoille.
  Ihan jees.
  Olen yllättynyt, että tykkään ja olen nyt miettinyt, että pitäisikö näin talvella putsari vaihtaa miedompaan (whamisan cactus pesee aika natisevaksi)-eli ei niin hyvin emulgoituvaan. Olen nyt parin viime talven aikana taistellut kuivuvan ihoni kanssa(ja minä kun luulin omaavani vain pintakuivan sekaihon). Ilmeisesti tämä 40 rajapyykki on muuttanut ihoni ihan totaalisesti, kun vielä 5 vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni balmia ja kasvoöljyäkin vain joskus.

  Vastaa

  1
  1. pitäisikö näin talvella putsari vaihtaa miedompaan (whamisan cactus pesee aika natisevaksi)-eli ei niin hyvin emulgoituvaan.

   Esim. Raaw Alchemyn Cleansing Silk on tällainen, samoin suurin osa balmiputsareista. Evolven Cleansing Melt on oma suosikkini hoitavammista balmiputsareista, koska se levittyy hyvin, eikä ole niin jähmeää kuin moni muu balmiputsari mun iholla. Näistäkin tulossa ihan kohta postaus blogiin :)

   Tai jos tykkäät juoksevista öljyistä, Novexpertin Omega-öljyputsari on mielestäni heittämällä paras ei-100%-emulgoituva öljyputsari. Minusta Novexpertissa on todella miellyttävä ihotuntuma eikä iho kuitenkaan jää rasvaisen tuntuiseksi, toisin kuin vaikka Patykan öljyputsareilla, jotka vaativat vaahtoputsarin perään mikäli ei halua että iholle jää niin rasvoja.

   Vastaa

   2
  2. Mun eka öljyputsari olikin juuri tuo novexpertin ja se oli tosi hyvä! Siitä siirryin muistaakseni djusien putsariin ja talvella se oli liian puhdistava. Sit oon käyttäny pari purkkia whamisaa (punainen pullo) ja ehkä toisen djusienkin ja nyt on tosiaan on se whamisan cactus josta en pidä niin paljon,kuin siitä punaisesta. Sain myös näytteen pain öljyputsarista ja se tuntui melko hyvältä, mutta nyt kaapissa odottelee laponie. Jos ihoni vielä tästä kuivuu, niin on varmaan vaihdettava talveksi novexpertiin,joka tuoksuu munkille 🤭
   Kesällä ihoni ei ollut näin kuiva, joten säätilojen vaihtelun täytyy olla syypää kuivuuteen ja ehkä ikä ☺️

   Vastaa

   1
  3. Sullahan on jo kivasti öljyputsarikokemusta :) Oletko ajatellut kokeilla balmiputsaria jossain vaiheessa..?

   Mä olen testannut Whamisan Cactus-öljyputsaria pari kertaa ja se tuntui minusta hyvin samanlaiselta (no, ainakin tosi ohuelta) kuin se alkuperäinen.

   Kesällä ihoni ei ollut näin kuiva, joten säätilojen vaihtelun täytyy olla syypää kuivuuteen ja ehkä ikä ☺️

   Nämähän ne. :) Ihan jokaisella taitaa iho kuivua talvella väkisinkin kiitos pakkasen ja kuivan sisäilman.

   Vastaa

   1
  4. Pure is beautyn balmiputsaria olen testannut ja en tykännyt siitä. Se ei liu'u minun iholla kunnolla, kun minun kädet on aina kylmät. Olen testannut meikin kanssa (mineraalimeikki) ja ilman-> se ei vaan toimi niinkuin ehkä kuuluisi 🤷🏻‍♀️ eikä oikein tunnu emulgoituvankaan.
   Sitten on tietysti Salva, mutta taisin ehkä siitä viestiäkin instagramissa, että se jättää iholleni sellaisen jännän nahkean tunteen (saman tekee dr.bronnersin suihkusaippua vartalon iholle). Eli ei ehkä paras minun iholle tuokaan.
   Tuo whamisan cactus on koostumukseltaan toki samanlainen(eli ohut,hyvin liukuva,hyvin puhdistava ja loistavasti huuhtoutuva),mutta tuoksuu jotenkin saippuaiselta,eikä raikkaalta,kuten oletin ja ehkä pikkasen liian pesevältä tähän hetkeen.

   Innolla siis odotan sun postauksia balmiputsareista ja tuo Raaw voisi olla ihan testaamisen arvoinen. Vai millainen tuo evolve-tuoksuuko mille?

   Vastaa

   1
  5. Pure is beautyn balmiputsaria olen testannut ja en tykännyt siitä. Se ei liu'u minun iholla kunnolla, kun minun kädet on aina kylmät.

   Se ei liu'u minunkaan iholla eikä sula, vaan on pakko laittaa tippa vettä iholle jotta se notkistuu. Ihon lämpö ei tunnu vaikuttavan tähän putsariin lainkaan.

   Innolla siis odotan sun postauksia balmiputsareista ja tuo Raaw voisi olla ihan testaamisen arvoinen. Vai millainen tuo evolve-tuoksuuko mille?

   Evolven balmi tuoksuu miedosti ruusulle ja vaniljalle, siinä on hyvin elegantti tuoksu :) Ja se notkistuu iholla ilman vettäkin, toisin kuin Pure Beauty.

   Vastaa

   2
 3. Bybin BabeBalm, käytän nenän alle estämään rohtumista ja joskus kämmenten kautta poskiin :) Ainoa balmi, jota olen käyttänyt.

  Vastaa

  1
  1. Bybin BabeBalm

   Moni tykkäsi tästä, ihmeellistä, että Bybi lopetti sen valmistuksen. 🤷‍♀️

   Vastaa

   1
 4. Tämä kirjoitus tuli just niin sopivasti. Olen jo muutamia viikkoja miettinyt Evolven balmin hankkimista💚olen ymmärtänyt,että sitä voi käyttää myös kasvojen puhdistukseen? Mikä kasvovesi sopisi balmin kanssa käytettäväksi?

  Vastaa

  1
  1. olen ymmärtänyt,että sitä voi käyttää myös kasvojen puhdistukseen?

   Joo, näin he mainostavat, mutta on hyvä ottaa huomioon, että tämä ei emulgoidu veden kanssa, vaan kaikki rasva jää ihoon. Tämä täytyy siis poistaa iholta musliinikankaalla tai kasvosienellä ja suhteellisen kuumalla vedellä, mikäli tätä käyttää puhdistukseen.

   Koska kasvobalmin koostumus on myös paljon kiinteämpää kuin puhdistusbalmin, minusta tällaista tuotetta on vähän hankala käyttää puhdistukseen. Lisäksi kasvobalmissa on totta kai arvokkaammat ja hoitavammat ainesosat kuin puhdistusbalmissa, ja tuntuisi oudolta "haaskata" puhdistukseen näin loistavaa hoitavien aineiden kokonaisuutta.

   Ymmärrän kuitenkin, että joissain tilanteissa tällaisella monikäyttöisellä tuotteella on hyötynsä, ja välillä voi olla hyvä juttu, että sama tuote sekä poistaa likaa että kosteuttaa. :)

   Mikä kasvovesi sopisi balmin kanssa käytettäväksi?

   Ihan mikä tahansa hyvä kosteuttava kasvovesi :) Omat suosikkini ja eniten suosittelemani ovat (halvimmasta kalliimpaan) Laveran Hydro Refresh Face Mist, Pure Beauty Birch Sap Mist, Whamisa Deep Rich Toner ja Whamisa Deep Rich Mist. Uusimpana suosikkeihin on liittynyt Moi Forestin Rain Mist, se sijoittuu hinnaltaan Pyre Beautyn ja Whamisan väliin.

   Vastaa

   1
 5. Käytän Laponien balmia poskille silloin, kun ovat kuivat. Tykkään! Ensin kauhistelin hintaa, mutta on tosi riittoinen ja pieni määrä riittää.

  Vastaa

  2
  1. Hups, tuoksukuvaus unohtui, täytyy lisätä se :) Tuoksu on sekoitus eteerisiä öljyjä (et siis ehkä tykkäisi tästä): Blue Tansya, kamomillaa, ruusugeraniumia, laventelia ja frankinsensia. Eniten tässä tuoksuu Blue Tansy, se on kyllä uskomattoman ihanan tuoksuinen. 😍 Kuvailisin tuotteen tuoksua pehmeän makeaksi jossa on ripaus raikkautta.

   Vastaa

   2
  2. OK, niinhän tuossa nettikaupan sivulla mainittiinkin. Taitaa siis jäädä väliin. Oli kyse miten ihanan tuoksuisista tuotteista hyvänsä, ne ei mulla 'mene alas' muuta kuin satunnaisesti ..

   Vastaa

   1
 6. Todella esteettinen postaus, näitä ulkona otettuja tuotekuvia piti ihan ihastella.

  Kauhistuttaako sua muuten viedä purkkeja pakkasen ja lumen keskelle? Oon aina välillä miettinyt kosmetiikkaa netistä tilatessa keskellä talvea, että paljonko tuotteet ehtivät jäätyä kuljetuksessa ja vaikuttaako se niiden koostumukseen tai raaka-aineiden tehokkuuteen.

  Vastaa

  1
  1. Todella esteettinen postaus, näitä ulkona otettuja tuotekuvia piti ihan ihastella.

   Kiitos. 🥰

   Kauhistuttaako sua muuten viedä purkkeja pakkasen ja lumen keskelle?

   Ei siinä mielessä, että otan kuvat nopeasti, ja purkit ovat ulkona alle 15 minuuttia. En usko niiden sisällön ehtivän jäätyä siinä ajassa. Enemmän kuin jäätyminen, mua jännittää, ettei avattuun purkkiin tipahda lunta. 🫣 Siinä pitää olla tosi varovainen..! Etenkin vedettömälle balmituotteelle vedelle altistuminen voi olla kohtalokasta, koska tuote ei sisällä säilöntäaineita jotka "hoitelisivat" veden mukanaan tuoman bakteerikasvuston mahdollisuuden.

   Oon aina välillä miettinyt kosmetiikkaa netistä tilatessa keskellä talvea, että paljonko tuotteet ehtivät jäätyä kuljetuksessa ja vaikuttaako se niiden koostumukseen tai raaka-aineiden tehokkuuteen.

   Logistiikkayritykset ottavat huomioon kuljetettavan tavaran kylmäherkkyyden, ja kylmälle herkät tuotteet kuljetetaan runkokuljetuksissa siten, etteivät ne altistu pakkaselle. Silloin kun jäätymistapauksia on sattunut (mitä olen kuullut), se on yleensä jakeluketjun viimeisen lenkin syytä, ei postin kuljettaja on jättänyt paketin ulkona sijaitsevaan postilaatikkoon. Tämä siis siinä tapauksessa, jos paketti on toimitettu tilaavievänä kirjeenä, ei pakettina. Paketithan pysyvät aina sisätiloissa, toisin kuin kirjeet.

   Yleisesti ottaen netistä tilattujen kosmetiikkatuotteiden jäätymistä ei tarvitse pelätä - ellei sitten paketti tule kirjeenä. Kirjeet altistuvat talvella pakkaselle jo postinjakajan kärryissä. Onneksi valtaosa tilauksista toimitetaan paketteina, mutta kyllä minunkin kohdalle on sattunut, että esim. USAsta tilatut luomivärit on toimitettu kirjeenä. Luomivärit sentään eivät mene ainakaan kovin nopeasti pilalle pakkasessa.

   Vastaa

   2
  1. Karkkipäivä on ollut Bloglovinissa blogin alusta saakka, mutta en pysty enää päivittämään blogini uutta osoitetta sinne. Bloglovin' ei enää tunnista minua. Jos menen oman blogini sivulle Bloglovinissa ja klikkaan kohtaa "Is this your blog? Claim it", tulee vain vastaus: Sorry, this page isn't available. The link you followed may be broken, or the page may have been removed.

   En ole jaksanut ottaa yhteyttä Bloglovinin supporttiin. Ehkä pitäisi tehdä niin.

   Vastaa

   2
 7. Balmien veteraanikäyttäjä ilmoittautuu! Olen vuosia käyttänyt pääasiassa Mahalon balmeja, joista Mahalo Balm on ollut pitkään yövoiteen korvaaja ja Rare Indigoa olen käyttänyt kaikenlaisten ärtymien ja punoitusten tehohoitoon. Myös sarjan limited edition Winter Gracea ja Queed Emma -seerumia (myöskin balmi mielestäni) olen kokeillut purkit. Rutikuivaihoisena herkkiksenä nämä ovat olleet tosi hyviä ja hinnasta huolimatta superriittoisia päivittäisessäkin käytössä. Nykyään ovat jääneet vähän vähemmälle käytölle kun olen ihorutiinejani päivitellyt uusiin, mutta balmit kuuluvat kuitenkin edelleen tuotteisiin, joita on pakko olla aina kaapissa. Ostin tuon Evolven balmin myös, ja on aika kiva, vaikkei yhtä tuhdisti hoitava kuin Mahalo. Putsareista Yin Your Skin Salva on noussut lempparikseni Novexpertin ja Patykan öljyputsareiden rinnalle.

  Vastaa

  1
  1. Jos Mahalon balmit ovat yhtään saman kaltaisia kuin Leahlanin (myöskin havaijilainen sarja, näen näissä paljon yhteistä), voin kuvitella, että ovat ihania! 😍 Olen kokeillut Leahlanin Bless Balmia joka on täysin vahaton ja sulaa iholle kuin jokin superylellinen ihonektari... Ihan järjettömän ihana tuote!

   Kurkkasin mainitsemasi Mahalon Queen Emma -seerumin koostumusta ja se on myös vahaton. Olen törmännyt tällaisiin "pressed serum" -nimisiin tuotteisiin pari kertaa aiemminkin ja vaikka nimitykset ovat omiaan sekoittamaan perinteisen käsityksen seerumista, ymmärrän niiden pointin.

   Kun katsoo Leahlanin ja Mahalon tuotteiden ainesosalistoja, joka ikinen tuote voisi olla 'seerumi' kun vertaa ainesosien ihohyötyjä normikosmetiikan ainesosiin. 😍 Aivan mielettömät incit. Öljyt ja balmit ovat ylipäänsä ilman muuta arvokkaampia tuotteita kuin vesipohjaiset seerumit ja emulsio-voiteet, koska niissä ei ole vettä. Tätä harva kuluttaja tulee ajatelleeksi. En sano, että öljyt ja balmit ovat kaikille se paras tuote hoitaa ihoa, mutta ainakin ne ovat hoitavuudeltaan kaikkein tiiviimpiä aineita.

   Vastaa

   1
 8. Odotan innolla juttua balmeista.
  Löysin ne kuivan ihon talvihoitoon pari vuotta sitten, ja kärttyisä ihoni kiittää :)
  Mutta mitä kamalaa juuri luin, miksi Bybin balm on lopetettu o.O

  Kauniita talvikuviasi kehun minäkin. Vaikka en pidäkään tästä vuodenajasta yhtään, niin onhan se luminen aurinkoinen talvipäivä kaunis.

  Vastaa

  0
  1. Mutta mitä kamalaa juuri luin, miksi Bybin balm on lopetettu o.O

   Joo, mielestäni lopetettiin tänä vuonna, ellei jo viime vuonna. Ehkä he ovat uudelleenformuloimassa sitä..? Jännä juttu kyllä, kun se oli alusta saakka Bybin valikoimassa ja käsittääkseni tosi suosittu.

   Odotan innolla juttua balmeista.

   Aikeissa saada se viimein tällä viikolla ulos..! 😀

   Kauniita talvikuviasi kehun minäkin.

   Kiitos ☺️🙏🏻

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)