02.03.2021

Mitä tuotteita kaipaan nyt + esittelyssä uusi retinoli-silmänympärysvoide

Väliin vähän kevyempi postaus... :)

Välillä kun lähden reissuun (tällä hetkellä tietysti vain Suomen sisällä), en tiedä, kuinka kauan viivyn. Tavallisesti ihminen pakkaa reissuunsa ne tuotteet, joita tietää tai arvelee matkan aikana tarvitsevansa. Minä pakkaan sen lisäksi työvälineet, eli kullakin hetkellä testissä olevat kosmetiikkatuotteet tai tuotteet, joista tiedän olevani tuottamassa lähiaikoina sisältöä.

Lähdin tuossa 11 päivää sitten Kuopioon, ajatellen viipyväni maksimissaan viikon. No, en ole vielä halunnut palata. :) Kuopiossa on niin mukavaa.

Mukaan ottamani kosmetiikkaa riittäisi ilman muuta vaikka puolen vuoden tarpeisiin tai pidemmällekin, mutta silti kotiin jää aina tuotteita, joita huomaa kaipaavansa.

Viikon jälkeen huomasin erityisesti kaipaavani lisää kasvovesiä. :D Ne ovat minulle paljon enemmänkin kuin ihonhoitoa, ja rakastan vaihdella niitä samaan tapaan kuin joku tykkää vaihdella koruja tai kampausta.

Minulla on mukana kaksi kasvovettä: Cattierin Rosée Florale aamuun ja Novexpertin hyaluronihappokasvovesi iltaan, ja vaikka nämä ovat erinomaisia, ai että haluaisin käteen jo muitakin vaihtoehtoja :D (Kuka samaistuu...? Ehkä hyvä jos kukaan ei samaistu...)

Lisäksi kaipaan näitä:

Dermosilin Karbamidivoide - että pitikin unohtaa..! Olen alkanut käyttää karbamidivoidetta jalkojen lisäksi myös käsiin sekoittamalla sitä käsivoiteeseen, ja iho on ollut sen jälkeen todella hyvässä kunnossa. Karbamidi jäi kotiin, ja nyt sormien iho on taas karhentunut.

Teepuuöljy - otsaan on tullut vähän näppyä ja ne nitistyvät hetkessä sekoituksella jojoba- & teepuuöljyä.

Hajuvesi - käsittämätöntä, mutta unohdin kokonaan pakata hajuveden. Mulla kulkee aina lompakossa Uniquen pieni Ingrid roll-on-tuoksu, joten sellainen on mukana, mutta ei muita. En ole ihminen, joka käyttää joka päivä samaa tuoksua, joten tuntuu tosi kummalliselta kun ainoa vaihtoehto on Ingrid.

C-vitamiiniseerumi - jep, tämäkin jäi. Mulla on kyllä mukana kuusi muuta seerumia... Mutta aamuisin kaipaan Novexpertin Ceetäni. 🧡

Hiuksiin jätettävä hoitoaine - D'oh! Tämä oli paha unohdus. Mulla on testissä uusi hoitoaine jonka tehot eivät ihan riitä kosteuttamaan mun hiuksia, ja kuivat kutrini todellakin ikävöivät kotikylppärissä majailevia leave-in-tököttejä...

Hiusväri - Khadin Shikakai-jauhe haalisti mun hiusväriä niin tehokkaasti, että korallin värin freesaus olisi tosiaan ollut paikallaan Kuopiossakin.

Esittelenpä tässä samalla myös yhden uusista mukaan tulleista tuotteista.

Kicksin "kotisarja" päivittyi kokonaan viime syksynä, ja on nyt nimeltään Beauty Act. Valitettavasti ne älyttömän hyvät silmänalus-hydrogeelilaput eivät palanneet uudistettuun sarjaan, mutta löysin hyllystä muutamia muita kiinnostavia tuotteita.

Yksi niistä, tai ehkä kiinnostavin, oli Retinol Renew -silmänympärysvoide.

Retinolipitoisia silmänympärystuotteita on markkinoilla hämmentävän vähän. Minusta se on todella outoa kun ottaa huomioon, että juuri silmänympärykset ovat useimpien kasvoissa se kaikkein "ryppyisin" alue. Ja retinoli, tai retinoidit, ovat kosmetiikan paras aine juonteiden silotukseen.

Itsehän kyllä holvaan silmänympäryksilleni vahvojakin retinoliseerumeita, koska oma ihoni niitä kestää. Kaikki eivät varmaan kuitenkaan näin tee, enkä neuvo tekemäänkään, ainakaan ilman varovaista totuttelua miedoista retinolituotteista alkaen.

Bongatessani Kicksin Beauty Act -hyllyssä silmänympäryksille kehitetyn retinolituotteen, ostin sen heti testiin. Harmi kyllä tuotteessa ei mainita retinolipitoisuutta, joten voimme vain toivoa, että pitoisuus on tehokas.

Itse asiassa Kicksin tuotteessa ei ole retinolia, vaan toista a-vitamiinijohdannaista, joka tunnetaan kauppanimellä Granactive Retinoid. Inci-nimi on hydroxypinacolone retinoate.

Granactive Retinoidia pidetään joidenkin tutkimusten mukaan retinoliakin tehokkaampana, ns. uuden sukupolven retinolina, mutta mene ja tiedä :) Ainakin sitä mainostetaan vähemmän ihoa ärsyttävänä, ja olen ehdottomasti siinä käsityksessä, että tämä johdannainen on ainakin superyleistä retinyylipalmitaattia paljon tehokkaampi. Monelle Granactive Retinoid voi olla tuttu The Ordinaryn retinoidituotteista.

Tuotteen koostumus on jännä; se on vesipohjainen ja näyttää geelimäiseltä, mutta tuntuu kevyesti öljyiseltä. Se on ikäänkuin raikas "vesiöljygeeli" :) Rehellisiä öljyjä tuotteessa ei ole lainkaan, joten lievästi öljymäinen tunne tulee jostain muista ainesosista.

Ensin ajattelin, että en pidä koostumuksesta, mutta se on ikäänkuin "grown on me", ja nyt olen varsin ihastunut siihen :) Vaikka inci ei  vakuuta ulospäin kosteuttavuudellaan, geeli todellakin tuntuu kosteuttavalta sekä myös pehmentää. Geeli myös asettuu iholle erittäin kiitettävästi, se ei ole liian vetistä eikä liian tahmeaa, ja tuntuu hyvin hoitavalta.

En edes tarvitse tämän päälle toista silmänympärystuotetta, mitä en olisi geelistä uskonut. Mutta kuten todettua, jokin tekee tästä tuotteesta ravitsevan tuntuisen, kuin mukana olisi jotain lipidejä.

Inci on hyvin synteettinen, mitä voi retinolituotteelta odottaakin. Mukaan on nakattu kaksi kasviuutetta: himalajalainen lääkekasvi Swertia chirata joka kosteuttaa, sekä ihoa uudistava rohtoraunioyrtti. En nyt tiedä, onko näillä varsinaisesti mitään oleellista vaikutusta tässä tuotteessa, tuntuvat aika hassulta lisäykseltä.

Glyseroli ja hydroxypinacolone retinoate ovat tuotteessa ne aineet, joilta voi odottaa vaikutusta. Joo, ja onpa mukana adenosiiniakin, joka on sekin anti-age-hyvis. :)

Tuote on muuten valmistettu Etelä-Koreassa.

Voide maksaa 27,90€. Vaikka retinolin pitoisuutta ei kerrota, minusta tuote vaikuttaa oikein hyvältä silmänympärysihon anti-age-tuotteelta. Ainakin se tuntuu miellyttävältä ja sisältää uskottavan teknologian 👍

33 comments on “Mitä tuotteita kaipaan nyt + esittelyssä uusi retinoli-silmänympärysvoide”

 1. Olispa kiva joskus lukea juttu kiinteistä/ roll on-hajuvesistä. Googlaamalla en ole löytänyt kuin ruohonjuuren stickit. Kiitos mukavasta blogista ja valoa päiviisi 🙂

  Vastaa

  0
  1. Mulla oli tekeillä pari vuotta sitten juttu kiinteistä hajuvesistä, merkki oli Sabe Masson:

   https://www.ruohonjuuri.fi/collections/sabe-masson

   Olin jo ottanut kuvatkin juttua varten, mutta sitten inspraatio kuivahti täysin. Yhtäkkiä totesin vain, että aihe ei kiinnostanut minua riittävästi, että olisin saanut jutun valmiiksi :D Joskus käy näin.

   Ehkä inspiraatio aiheeseen palaa vielä joskus..?

   Innostuin Sabe Massonin tuoksuista ennen kaikkea niiden ulkonäön vuoksi, pakkaukset olivat mielestäni aivan über-söpöjä. <3 Ostin kaksi tuoksua (toisessa vielä pöllön kuva... olen heikkona pöllöihin..!), mutta käytössä huomasin, että tuoksut eivät lopulta vedonneetkaan. Toinen oli liian voimakas ja toinen ei muuten vain puhutellut tavalla, jota olin liikkeessä tuoksuja testatessa toivonut.

   Hajuvedet ovat jänniä... Kemia niiden kanssa selviää vasta tuoksua käyttämällä. Vaikka jokin tuoksu tuoksuisi tosi ihanalta myymälässä, se voi osoittautua pidemmässä käytössä itselle ihan "vääräksi".

   Siksi tein ihan parhaita hajuvesiostoksia niinä vuosina, kun olin töissä kosmetiikkaliikkeessä :) Tuoksuja tuli testattua työpäivien aikana perin pohjin omalla iholla, ja ostaessa tiesi varmuudella, että tämä toimii mulla! :)

   Vastaa

   0
 2. Tuo kuvassa esillä oleva näkymä on tuttu näin kuopiolaiselle! 🙂 Voi melkein ajatella, että se on kaupunkialueen yksi jalokivi 🤗

  Vastaa

  0
  1. Todellakin on ❤️🙏🏻 Rakastan Valkeisenlammen aluetta syvästi ❤️ Kunnostamisensa jälkeen Valkeisesta tuli kuin Kuopion "Dawson's Creek"...!

   Vastaa

   0
 3. Itsekin hoksasin juuri tilata Pixin retinoli-silmänympärysvoiteen. Vaikuttaa tosi hyvältä parin käyttökerran jälkeen, ja on myös cruelty free :) Muistakin Pixin retinol&jasmine-tuotteista olen tykännyt.

  Vastaa

  0
 4. Kiva olis olla nyt Kuopiossa niin olis nähty :) välillä on aina ikävä kotikonnuille mutta en varmaankaan Kuopioon enää muuta takaisin. Jotenkin se on nyt nähty mutta kiva siellä on aina käydä :) mielenkiintoinen tuo sy-voide mutta jää kokeilematta, propyleeniglykol heti incin alussa. Harmi kun moni tuote kiinnostaisi testata mutta aina niissä on shea butteria tai muuta. Ja aamulla silmät rähmii, kirvelee ja vuotaa. Aina kun löydän jonkun paremman ja hoitavamman tehotuotteen niin sen inci on niin "tuhti" että silmät reagoi. Täytyy pysytellä luonnonkosmetiikassa :D

  Vastaa

  0
 5. Laitan aina kevyesti taputellen päivä-/yövoidetta myös silmien ympärille. Varsinkin aamulla, että saan aurinkosuojaa.
  Minulle ei ole tullut siitä mitään haittavaikutuksia. Siksi mietinkin, että mitähän ihmettä ne haitat edes voisivat olla. Siis välittömiä vai viivästyneitä?
  Niin ja Valkeisenlampi on paras! Sinne rakennetaan ensi kesäksi aurinkotuoleja 😊

  Vastaa

  0
 6. Hei! Mitä olet mieltä, voiko retinolivoidetta käyttää raskausaikana? Ilmeisesti ainakaan perinteisiä retinolituotteita ei suositella käytettäväksi. Olisi kiva saada postaus aiheesta raskaus ja ihonhoito, kun kaikenlaista tietoa asiasta liikkuu.

  Vastaa

  0
  1. Hei! Mitä olet mieltä, voiko retinolivoidetta käyttää raskausaikana?

   Mulla ei ollut tästä itse asiassa tietoa, joten jouduin rehellisesti googlaamaan. Tiedän, että suun kautta otettavia retinoideja ei saa käyttää raskauden aikana, mutta en ole kuullut, että kosmetiikan sisältämä a-vitamiini voisi olla haitallista raskauden aikana. Googlen tarjoamista eri artikkeleista vedän sen yhteenvedon, että a-vitamiini ei ole iholle raskauden aikana vaarallista, mutta koska iho raskaana ollessa on usein herkempi, a-vitamiini saattaa aiheuttaa iholla ärsytysreaktioita. Siihen perustuu neuvo välttää retinolia raskauden aikana. Nuo reaktiot (punoitus, ihon kuivuminen, kihelmöinti) eivät siis sinällään ole vaarallisia, mutta toki epämukavia.

   Kiitos juttuvinkistä, laitetaan ylös ja korvan taakse :)

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta! Aika moni suositus raskauden aikana tuntuu perustuvan lähinnä varmuuden vuoksi välttämiseen. Ehkäpä tässä asiassa voi kuunnella omaa ihoa ja katsoa miten se reagoi.

   Aurinkoista kevättä!

   Vastaa

   0
 7. Silmänympärysvoiteista: ootko kokeillut Dermosilin "yönaamion" nimellä kulkevaa silmänympärysvoidetta? Siis tätä: https://www.dermosil.fi/kaikki-tuotteet/tuotesarjat/skin-comfort/3992-yonaamio-silmanymparysiholle
  Tässä on musta tosi kiva hinta-laatu-suhde, mut en oikein hiffaa miks tämä on pitänyt yökäyttöön brändätä. Olisi ollut hyvä mahdollisuus kyllä retinoli tuohon ympätä, toivottavasti Dermosilillä joskus retinolituote näkyisi!

  Vastaa

  0
  1. Ohh, mitenkäs tuo on mennyt multa ohi..? Vaikuttaa aika kivalta tuotteelta ja hyviä ainesosiakin :) ❤️

   Olisikohan tuo brändätty "yökäyttöön" täyteläisyyden vuoksi..? 'Naamio'-termin suhteen sama arvelu... Moni käyttää päiväsaikaan mieluiten kevyttä silmänympärysvoidetta.

   Mádaran SOS-silmänympärysvoide on myös nimetty naamioksi, koska on sen verran voidemainen ja täyteläinen. Mulle se kyllä menee ihan "tavallisena" sy-voiteena, koska käytän täyteläisiä mielelläni aina :)

   Täytyypä testata jossain vaiheessa tuo Dermosilin Skin Comfort -silmänympärysjuttu :) Vaikuttaa oikein hyvältä tuotteelta. Siihen ei varmaan ole haluttu laittaa retinolia, kun tuotteen pointti on pehmentää, suojata ja rauhoittaa.

   Vastaa

   0
  2. Mulla menee kans tota Dermon voidetta ihan "tavallisessa" käytössä, ja komppaan nimimerkkiä NG että hyvää tavaraa on! Tuota täyteläisyyttä arvailin itsekin yökäytön takana, mutta toisaalta tuntuu että monet vähän arastelee tuhdimman sy-voiteen käyttöä yölläkään, ettei tule turvotusta silmien alle (en ole ihan varma voiko rasvaisinkaan voide sellaista aiheuttaa, mutta tähän uhkakuvaan oon usein törmännyt). En tosin itsekään olisi tuosta voiteesta varmaan vielä parikymppisenä tykännyt, en päiväsaikaan enkä yöksi. :D

   Vastaa

   0
  3. mutta toisaalta tuntuu että monet vähän arastelee tuhdimman sy-voiteen käyttöä yölläkään, ettei tule turvotusta silmien alle (en ole ihan varma voiko rasvaisinkaan voide sellaista aiheuttaa, mutta tähän uhkakuvaan oon usein törmännyt)

   Tästä, että paksu voide voi turvottaa sy-ihoa, on saanut kuulla "aina ja ikuisesti". Itse en ole vielä onnistunut millään kosmeettisella aineella (en edes Nivea Cremella..!) saamaan silmänympäryksiä turvoksiin :D (Suolaisella ruoalla sen sijaan kyllä...)

   En silti epäile, etteikö rasvainen voide saattaisi sy-ihoa turvottaa. Erityisesti, jos iho ei ime kaikkea voidetta.

   Vastaa

   0
  4. Tämä on aivan paras sy-voiteista! Tavalliset humahtavat ihoon heti, mutta tästä on jo apuakin.. Käyttelen tätä surutta myös kuiville otsankohdille ja poskille, joten samaa tavara olisi ihana saada isommassa pakkauksessa. (Dermosil: ilmainen vinkki..)

   Vastaa

   0
  5. Minullakin on tuota Dermosilin sy-naamiota käytössä ajoittain. Se vastaa mielestäni aika hyvin Cliniquen Rich sy-voidetta, mutta on pakattu tuubiin, mistä plussaa. Olen käyttänyt sitä yötä vasten, en naamiona. Tosi hyvä täytetläinen voide. :)

   Vastaa

   0
 8. Mainintaa voiko silmänympärystuotteita käyttää myös luomille, ei juurikaan mainita. Miten asia on?

  Vastaa

  0
  1. Hei Marja! Mikäli silmänympärysvoiteessa ei erikseen mainita, että sitä voi käyttää myös silmäluomilla, en suosittele näin tekemään. Suurin osa silmänympärysvoiteista on tarkoitettu vain silmää ympäröivälle iholle mutta ei silmäluomille.

   On myös silmänympärysvoiteita, jotka on kehitetty siten, että niitä voi käyttää silmäluomilla. Patykan Youthful Lift on yksi sellainen, esimerkiksi.

   Vastaa

   0
  2. Mä oon laittanut lähes kaikkia silmänympärysvoiteita myös luomille sen jälkeen, kun joku Lumenen voide oli myös siihen suunniteltu. En oo huomannut mitään haittaa. Tää oli siis mulle uutta tietoa.

   Siitä karbamidivoiteesta, kuulostaa tosi hyvältä! Mulla töissä käytettävät käsineet kuivattaa ihoa ihan hulluna. Tuntuu, että mikään rasva ei riitä viemään karheutta. Löytyykö marketeista karbamidivoiteita vai pitääkö tilata Dermosililta? Siinä on vaan se vaara, että klikkautuu muutama muukin tuote mukaan :D Vaikka mä just päätin hillitä ostointoani...

   Vastaa

   0
  3. Mä oon laittanut lähes kaikkia silmänympärysvoiteita myös luomille sen jälkeen, kun joku Lumenen voide oli myös siihen suunniteltu.

   Taisi olla se Vitamin C 360 Treatment, oi, se oli niin hyvä voide... (taas yksi hyviä Lumenen tuotteita, joka lopetettiin...)

   Löytyykö marketeista karbamidivoiteita vai pitääkö tilata Dermosililta?

   Apteekista löytyy parhaat karbamidivoiteet Dermosilin "ulkopuolelta". :) Myös Schollin kantapäävoide on erinomainen karbamidivoide (sisältää 25% karbamidia). Korkean pitoisuuden karbamidivoiteet ovat aika "ällön" tuntuisia iholla yksinään, mutta jaloissa se ei niin haittaa. Ei pitäisi haitata käsissäkään, etenkään yöllä, mutta silti pidän mukavampana sekoittaa karbamidivoidetta käsivoiteeseen :) Kosmeettinen miellyttävyys käsissä on paljon tärkeämpää kuin jaloissa 😄

   Vastaa

   0
  4. Mä nyt päädyin kuitenkin tilaamaan Dermosililta. Ja hillitsin itseäni hyvin, mukaan tarttui lisäksi vain porkkanaöljy silmänympäryksille. Katoin sitä Schollin voidetta, mutta Dermosil oli paljon halvempi ja tuli fiilis, että ehkä Scholl on liian tujua käsille.

   Vastaa

   0
  5. 👍👍

   Dermosilin on todellakin paras kaikista kokeilemistani :) Eikä tosiaan hinnalla pilattu.

   Vastaa

   0
  6. Joo, innolla jo odotan sitä saapuvaksi. Kädet on tosi karheat, vaikka rasvaan päivälläkin.

   Vastaa

   0
 9. Hei! Mainitsit, ettet tiedä, miksi retinolisy-voiteita on niin vähän. Olen katsonut tämän yt-videon ja se on kyllä täysin vähentänyt halut käyttää retinolivoidetta kasvoilla, koska minulla on erittäin kuivat silmät (kosteutustipat 3 x pvä ei meinaa riittää). https://www.youtube.com/watch?v=N7Zl2keLo1M
  Sen vuoksi ostin suosituksestasi Bybin bakuchiol-boosterin. Juttutoiveena olisi näin aloittelijalle suunnattu juttu, mikä alue on sy-ihoa ja miten sitä kannattaa hoitaa. Ehkä sulla on jo sellainen? Jos joskus uskaltaudun käyttämään retinolia, olisi myös kiva tietää, mille alueelle sitä ei ainakaan kannata levittää. Mukavaa viikonloppua!

  Vastaa

  0
  1. Moi Galileea!

   Retinoli tosiaan voi kuivattaa, ja aina kannattaa seurata oman ihonsa signaaleja. Kuulin nyt ensimmäistä kertaa, että retinoli silmien lähellä saattaisi vaurioittaa meibomin rauhasia. Kuivasilmäiselle varsin olennainen tieto, jännä, ettei siitä puhuta enemmän. Oletettavasti oireet ovat suuressa kuvassa sen verran harvinaisia, ettei niistä siksi juuri puhuta..?

   Mun suhtautuminen ihonhoitoon ja eri ainesosien tai koostumusten "riskeihin" on yksinkertainen: jos jokin tuote aiheuttaa iholla (tai silmissä, tässä tapauksessa) ikäviä reaktioita, lopettaa vain tuotteen käytön. Näin haittavaikutuskin poistuu. Pitkäaikaista vauriota tuskin mikään (ainakaan EU:n alueella myytävä) kosmetiikkatuote voi käyttäjän iholle tai silmiin tuoda, tuotteiden turvallisuus varmistetaan EU:ssa niin tarkoin selvityksin.

   Juttutoiveena olisi näin aloittelijalle suunnattu juttu, mikä alue on sy-ihoa ja miten sitä kannattaa hoitaa.

   Hei, tämä oli hyvä idea..! Minulla ei vielä ole sellaista postausta. Kiitos vinkistä..! :) Etenkin nyt, kun itse olen ihan "himo-sy-ihon hoitaja", tällaiselle postaukselle olisi kyllä paikkansa :)

   Jos joskus uskaltaudun käyttämään retinolia, olisi myös kiva tietää, mille alueelle sitä ei ainakaan kannata levittää.

   Muiden kuin sy-alueelle kehitettyjen retinolituotteiden käyttöohjeissa ei yleensä (poikkeuksiakin on) varsinaisesti neuvota välttämään sy-ihoa, mutta asialliset valmistajat mainitsevat käyttöohjeissa, että retinoli voi aiheuttaa vakavaakin ihoärsytystä erityisesti käytön alkuvaiheessa ja erityisesti silmien ympärillä.

   Esimerkiksi The Ordinary opastaa näin:

   "Retinol can cause significant irritation, redness and peeling, especially around the eyes and mouth, in the early stages of treatment while skin builds tolerance."

   Mä aloitin retinolin ihan naurettavan pienestä pitoisuudesta (0,01%) ja nostin annostusta äärimmäisen hitaasti ensin 0,1%:een, siitä 0,3%:een ja siitä vielä muistaakseni 0,5%:een ennenkuin ostin 1% vahvuuden. En tiedä johtuuko juuri tästä erittäin varovaisesta ihon totuttamisesta retinoliin vai ihotyypistäni, joka on aina reagoinut hyvin vähän mihinkään, että en ole koskaan saanut retinolista mitään oireita.

   Suosittelen kaikille ehdottomasti hidasta aloitusta :)

   Veikkaan, että silmien ympärille kehitetyissä retinolituotteissa on lähtökohtaisesti todella alhainen retinolipitoisuus. Ylipäänsä tuotteissa, joissa pitoisuutta ei mainita, ainetta on varmasti hyvin vähän, todennäköisesti alle 0,1%.

   Mukavaa viikonloppua!

   Samoin sinulle :)

   Vastaa

   0
 10. Mitä Retinol-silmänympärysvoiteita käytät/on markkinoilla? (Oma postaus niistä kenties.. 🙂?) Kuten sanoit, ko. tuotteita on tosi vaikea löytää..

  Vastaa

  0
 11. Tulipas retinolista mieleen, osaatko sanoa miksei The Ordinaryn retinoliseerumeita enää tunnu saavan oikein mistään muualta kuin jenkeistä tilaamalla?

  Vastaa

  0
  1. Luulen, että juttu liittyy tähän:

   https://twindly.com/blog/2019/10/will-retinol-be-banned-in-the-eu-in-2020/

   Lyhyesti ja yksinkertaistettuna: EU:n SCCS:n lausunnossa vuodelta 2016 todetaan, että retinoli on turvallista 0,3% pitoisuuteen saakka, ja tätä vahvemmat pitoisuudet ovat kyseenalaisia. Deciem (ja Paula's Choice) ottivat kantaa tähän lausuntoon vuonna 2019 (miksi vasta toissa vuonna, sitä en tiedä), ja antavat ymmärtää, että he saattavat lopettaa tätä vahvempien retinolituotteiden myymisen Eurooppaan vuoden 2020 aikana.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)