23.04.2021

Halpaa kosmetiikkaa - alle vitosen tuotteissa myös monia löytöjä

Ostin läjän erittäin halpaa kosmetiikkaa ja tutustuin. Olisiko näiden joukossa löytöjä?

Nyt kun blogissa on viime viikkoina esitelty tuotteita jopa 70-185 euron hintahaitarista, niin on aikakin laskeutua välillä arkisemman kosmetiikan maailmaan :)

Kaikki jutun tuotteet kolmea lukuunottamatta maksavat alle 5€, kallein tuote 6,90€.

Muutaman tuotteista hankin osana "Koko ihonhoitorutiini alle kympin tuotteilla" -tehtävääni. Voin sanoa, että näistä tuotteista ei löytynyt kuin yksi, jonka kelpuuttaisin "alle kympin" -rutiiniini. Tuossa rutiinissa puhutaan siis kasvojenhoitotuotteista, tässä halpojen joukossa on useampi oikein hyvä vartalon- ja hiustenhoitotuote, joita käyttäisin mielelläni säännöllisesti.

LACTO LINE Alkoholiton kasvovesi 4,29€ / 250 ml

Tätä käyttäisin, ja olen käyttänyt aiemminkin. Superedullisessa, hajusteettomassa kasvovedessä on erittäin hyvät hoitavat ja kosteuttavat ainesosat: glyserolia, pantenolia, allantoiinia, aloe veraa, hyaluronihappoa ja maitohappoa. Cocktail tekee Lacto Linen kasvovedestä kosteuttavan ja rauhoittavan.

Hoitavat ainesosat ovat aivan mahtavat, mutta toki koostumuksesta tuntee, että niitä on hyvin pieni määrä. Veikkaisin, että pullosta jopa 95% on vettä. Glyseroli on sellainen ainesosa, joka tuntuu kasvovedessä heti pienenä tahmeutena tai "jälkitunteena" iholla, jos sitä on useampi prosentti. Lacto Linen kasvovesi on täysin vesimäinen eikä jätä mitään tuotetuntua iholle, joten jo siitä voi päätellä, että tuotteen humektantit ovat miedolla pitoisuudella.

Silti, Lacto Linen kasvovesi kyllä kosteuttaa. 👍 Mikään "Whamisa" se ei tokikaan ole, mutta kyllä tämä sitoo ihoon kosteutta, ja tällä hinnalla on vaikea löytää toista yhtä hyvän ainesosakaartin kasvovettä. Olen muuten siirtänyt tämänkin kasvoveden suihkepulloon! :D Haluan nykyään aina käyttää kasvoveden suihkuteltuna :) Ja kun Lacto Linen kaltaista, hyvin lantrattua kosteutettavaa kasvovettä suihkuttaa ihoon, iholle laskeutuu huomattavasti enemmän kosteuttavia molekyylejä kuin jos hieroisi veden ihoon vanulapun kautta.

LUMENE KLASSIKKO Virkistävä kasvovesi 5,90€ / 200 ml

Tästä kasvovedestä en innostunut. Pääasiallinen syy: vastaan lyö heti geneerinen, halpa, parfymoitu tuoksu, joka saa minut välittömästi vetäytymään. Oikein tietokirjaesimerkki "halvan kosmetiikan tuoksusta".

Virkistävä kasvovesi kyllä kosteuttaa ja tuntuu  jopa hieman kosteuttavammalta kuin Lacto Line. Hyaluronihappoa ei tässä kasvovedessä ole, mutta ihotuntuma kertoisi, että glyserolia on enemmän kuin Lactossa. Muita kosteuttavia aineita ovat pantenoli ja hydrattu risiiniöljy. Klassikko-kasvovesi ei jätä ihoa tahmeaksi, mutta tunnen kuitenkin humektanteille tyypillistä "tuotetuntumaa", hyvin kevyesti.

Tässä on muuten hyvä esimerkki tuotteesta, jonka nimivalintaa en ymmärrä. Nimeksi on valittu "Virkistävä kasvovesi", vaikka kasvovedessä ei ole mitään virkistäviä ainesosia - päin vastoin, mukana on rauhoittavaa tupasvillaa sekä allantoiinia. Pullon sisältö on Lacto Linen tavoin kosteuttava ja rauhoittava. Mitä Lumenella on haettu kasvovettä nimetessä, voi vain ihmetellä. Tämän tyyppisiin epäjohdonmukaisuuksiin kosmetiikkatuotteissa törmää silloin tällöin, ja aina niitä nähdessäni hieman ärsyynnyn, koska en käsitä, mitä valmistaja tavoittelee esitellessään tuotetta ominaisuuksilla, joita sen koostumus ei tarjoa.

(No, tällaisen halvan kasvoveden kohdalla markkinointiviestinnän sanavalinnoilla ei epäilemättä ole vaikutusta mihinkään - muuhun kuin turhantarkan kauneusbloggaajan mielentilaan..! :D)

RAINBOW JALKAVOIDE 2,40€ / 100 ml

Hypistelin Sokoksella jalkavoiteita ja vertailin niiden ainesosia. Rainbow'n jalkavoiteessa huomio kiinnittyi lyhyeen mutta tehokkaan kuuloiseen, karbamidipitoiseen inciin: vesi, karbamidi, glyseroli, oliiviöljy, peg-20 stearaatti, alkoholi, mentoli, dimetikoni, fenoksietanoli.

Tämä rivistö voisi pitoisuuksista riippuen muodostaa aivan erinomaisen jalkavoiteen. 👌Karbamidi (incinimi 'urea') on ihan ylivertainen ainesosa kuivan kovettuneen ihon hoitoon, ja juuri sellaista ihoa minulla on jaloissa. Rainbow'n voiteessa on lisäksi erittäin kosteuttavaa glyserolia sekä pehmentävää oliiviöljyä.

Valitettavasti voide oli floppi. Pitoisuudet..? 👎 Jep, tämä voide on vetinen ja ohut. Ainakin ihan liian ohut minun ihoni tarpeisiin. Voiteesta tuntee heti, että siinä on tosi vähän karbamidia, ja oikeastaan aika vähän mitään pehmentävää. Kyllä tämä varmasti kosteuttaa, mutta sopii normaalikuntoiselle iholle. Karhean kuivalle iholle tämä ei tee mitään.

EMÄNNÄN KÄSIVOIDE 3€ / 75 ml

Valitsin tämän voiteen, kun siinä lukee "Ravitseva ja suojaava kuivalle iholle". Nimi "emäntäkin" viitaisi mielestäni voiteeseen, joka suojaa paljon käsillään työtä tekevän ihmisen karheaa ja paljolle altistuvaa ihoa.

Ja kyllä, koostumus onnistuu lupauksessaan. Mikään erittäin tehokkaasti ravitseva voide tämä ei ole, mutta se muodostaa iholle oikein hyvin suojaavan kalvon joka pehmentää ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Ehdottomasti laadukkaampi voide kuin Rainbow'n jalkavoide.

Tuotekuvauksessa on (odotetusti) nostettu esiin sheavoi, koska se on aine, jonka kuluttaja tunnistaa, ja kasviainesosat kuulostavat aina vetoavammilta kuin rasva-alkoholit tai esteröidyt triglyseridit. (Vai kuinka? :)) Emännän käsivoiteen pääasialliset hoitavat aineet ovat kuitenkin nuo vähemmän mediaseksikkäät rasvat, ja sheavoita on mukana pienemmällä pitoisuudella.

Voide on suojaavassa tehtävässään jopa loistava, ja jättää ihoon pehmeän, ei-tahmean suojakalvon. Se lievittää kuivan ja karhean ihon epämukavaa tunnetta, mutta syvempää kosteutusta voide ei tarjoa eikä sisällä ihon suojamuurin soluväliainetta täydentäviä, pitkäkestoisemmin hoitavia ainesosia. Käyttäisin tätä "suojahuppuna" kosteuttavamman voiteen päällä.

ORGANIC SHOP YLANG YLANG & BURITY -käsi- ja kynsinauhavoide 3€ / 75 ml

Periaatteessa ihan miellyttävän tuntuinen ja kosteuttava käsivoide, joka edustaa sertifioidun luonnonkosmetiikan alinta hintapistettä. Kuitenkin tuoksu on jälleen merkittävä tekijä, joka estää minua ihastumasta tuotteeseen; Organic Shopin käsivoiteessa on tunkkainen ja "harmaa", kummallinen tuoksu. Nimessä mainittua ylang ylangin eteeristä öljyä en tässä aisti parhaalla tahdollakaan.

Voide kosteuttaa ihan kiitettävästi ja pehmentääkin mukavasti, mutta kun voide imeytyy, iholle jää halvahkon vahamainen tunne, josta en pidä. Vahan käyttö itsessään ei toki tee voiteesta "halvan" tuntuista, vaan tapa, jolla vaha-aineet on formuloitu voiteeseen, ei vain ole lopputulokseltaan kovin hienostunut.

Ylang ylang & Burity -käsivoiteen hoitavia aineita ovat esteriöljyt, glyseroli, sheavoi, mehiläisvaha ja buritiöljy.

LUMENE KLASSIKKO Kosteuttava voide kasvoille ja vartalolle 3,90€ / 75 ml

Tässä meillä on Lumenen kaikkein halvin voide: 75 ml tuubi kasvoille ja vartalolle maksaa alle neljä euroa. Ostin tämän todella uteliaana, mutta käytännössä jo valmiina kohtaamaan halvan perusvoiteen tuntuinen koostumus.

Yllätyin positiivisesti: vaikkei kyseessä tietenkään ole sofistikoitunut voide, tämä on huomattavasti miellyttävämpi ja kosteuttavamman tuntuinen kuin odotin. Voide on ensinnäkin paljon ohuempi kuin mitä vartalo & kasvot -tyyppinen kompromissikoostumus antaisi odottaa; tämä on ehdottomasti enemmän kasvovoiteen tuntuinen. Ohut emulsio imeytyy hyvin ja jättää ihon mukavan kosteutetun ja pehmeän tuntuiseksi, vailla halvoille voidekoostumuksille tyypillistä nihkeyden, kalvomaisuuden tai muovisuuden tunnetta. Kosteuttavuuden tunne ei kuitenkaan ole yhtä pitkäkestoinen kuin laadukkaammissa voiteissa, ja tunnin kuluttua ihoni on jo vähän sen tuntuinen, että "minne se voide meni"... Normaalille ja ei-ikääntyneelle iholle tämä varmasti riittää hyvin :)

Hoitavina ainesosina Klassikko kasvo- & vartalovoiteessa on esteriöljyjä ja -vahoja, glyserolia, rypsiöljyjä, tupasvillauutetta ja allantoiinia. Esterit muodostavat suurimman osan voiteen pehmentävistä ainesosista.

LV SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 5,19€ / 15 ml

Äärimmäisen neutraali peruskosteuttava silmänympärysvoide. Kosteuttaa kevyesti, imeytyy nopeasti, ei tuoksu millekään ja on kaikin puolin nolla-elämyksellinen tuote. Voide sisältää ihan päteviä hoitavia ainesosia; sheavoita, rypsiöljyä, hyaluronihappoa ja biosakkaridin, eli potentiaalia sillä on. Se kosteuttaa ihan "ok", mutta nelikymppisen ja vaativan silmänympärysihon omaavana henkilönä olen tälle voiteelle väärää kohderyhmää.

Hintaansa nähden LV on oikein hyvä voide (nuorelle), normaalikuntoiselle silmänympärysiholle. Voisin itse kenties käyttää tätä sekoittamalla joukkoon The Ordinaryn skvalaani-retinoidiöljyä, jolloin voide saisi enemmän kosteuttavaa, pehmentävää ja anti-age-tehoa :)

NIVEA CREME 2,50€ / 75 ml

Ahh, sininen klassikkoystävämme! Olen jo kerran aiemmin testannut Nivea Cremea ns. äärilosuhteissa, kun ihoni syksyllä 2013 kuivui Kreikan auringon paahteessa, ja etsin mahdollisimman halpaa voidetta lievittämään ihon kuivuutta ja aurinkoryppyjä. Tuloksia tuli :)

Tunnen Nivea-voiteen hyödyt siis jo ennestään, ja jälleen kerran tuli todettua, että kyllä tällä "jankilla" on ilman muuta ihonhoidolliset etunsa. Nivea Cremen kosteuttava mekanismi perustuu okklusiivisuuteen, eli siihen, että voide muodostaa iholle tehokkaasti kosteuden haihtumista ehkäisevän kalvon. Tämän vaikutuksen voiteeseen tuovat mineraaliöljyt sekä lanoliini. Humektanttien leiristä mukana on standardikosteuttaja glyseroli sekä aina-tervetullut pantenoli.

Erityisesti luonnollista kosmetiikkaa suosivissa piireissä kuuluu asiaan naureskella Nivea Cremen kaltaisille parafiiniöljymonstereille, mutta fakta on se, että tämä voide on todella hyvä asiassaan: se kosteuttaa ja suojaa. Mineraaliöljyt ovat vielä  kasvivahoja ja -rasvojakin tehokkaampia okklusiivisessa ominaisuudessaan. Kaikkien iholle mineraaliöljyt eivät sovi, ja näin vahvasti okklusiivinen voide voi epäilemättä tukkia herkästi tukkiutumaan taipuvaista ihoa. Esimerkiksi kuivalle iholle Nivea Creme on kuitenkin varsin erinomainen ja kustannustehokas kosteuttaja ja pehmentäjä.

En tiedä haluaisinko kuitenkaan käyttää ihoni ainoana hoitotuotteena okklusiivisesti kosteuttavaa voidetta. SOS-apuna (aurinkorypyt, pakkanen, tuuli...) Nivea Creme on mainio, ja ihan mielelläni voisin käyttää Niveaa talvella ulkoiluvoiteena. Minun ihoani se ei vaikuta tukkivan. Toisaalta - yhtä hyviä vaihtoehtoja löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta.

Sanotaan näin, että jos budjettini olisi pysyvästi yhtä alhainen kuin Kreikan reissulla vuonna 2013, saattaisin hyvinkin käyttää Niveaa aina talvisin.

ORGANIC SHOP AVOCADO & HONEY -hoitoaine 4,50€ / 280 ml

Käydessäni läpi Organic Shopin hiustenhoitoaineita, hämmästyin niiden kautta linjan erinomaisista ainesosakoostumuksista. Kun lähdetään vaikka siitä yksinkertaisesta tieteellisestä faktasta, että kookosöljy on paras mahdollinen kasviöljy hoitamaan hiuksia, ja kvatit (sekä silikonit synteettisessä kosmetiikassa) paras mahdollinen ainesosa selvittämään ja silottamaan, on helppo todeta Organic Shop -hoitoaineiden oikein hyvä laatu.

Kaikissa on runsas kattaus hyviä kasviöljyjä, useimmissa kookosöljyä, ja kaikissa tehokkaita kvatteja. Tämä riittää minulle perusteeksi ostaa hoitoaine ja luottaa sen tehoon. Avocado & Honey -hoitiksessa on kookosöljyä, glyserolia, hunajaa, avokadoöljyä, auringonkukansiemenöljyä sekä pari tehokasta kvattia (distearoylethyl dimonium chloride sekä guar hydroxypropyltrimonium chloride). Erittäin laadukas ainesosajoukko! Ja hintaa 4,50€..! Ostin toisenkin OS-hoitiksen, Argan & Amlan, jossa lähes yhtä hyvä kattaus ainesosia.

Kokemus? Organic Shop -hoitikset tuntuvat aika liruilta, ja sensorinen kokemus on siis halpa. Näitä ei ole vaivauduttu tihentämään kermaisiksi. Mutta - liruudessaankin koostumus selvittää, silottaa ja pehmentää erinomaisen hyvin! 👌 Organic Shopin hoitikset ovat hintaluokassaan kirkkaasti laadukkaimmat hoitoaineet, joihin olen koskaan törmännyt. 👏

XZ KAURAÖLJY-hoitoaine 2,75€ / 200 ml

Kotimainen halpa haastaja XZ ei valitettavasti tule lähellekään Organic Shopin koostumuksia. XZ-koostumukset ovat kautta linjan superyksinkertaisia, ja perustuvat lähes täysin kvatteihin. Mukaan on ripoteltu hoitoaineesta riippuen esimerkiksi vehnäproteiinia, pantenolia, marjaöljyjä tai kasviuutteita, mutta kahta jälkimmäistä on käytetty tuotteissa melkeinpä vain markkinoinnillisesta syystä. Esimerkiksi kuusenneulasuute tai puolukkaöljy ei tee hiuksille mitään (iholle kyllä), mutta ne kuulostavat kivoilta tuotekuvauksessa.

Kasviöljyjä käytetään hyvin vähän, ja jos niitä hoitoaineessa on (useimmissa XZ-hotiksissa ei ole lainkaan), niitä on tasan yksi. Kuten testiin ostamassani Kauraöljy-hoitoaineessa.

Sen hoitava runko näyttää tältä:

ppg-3 benzyl ether myristate - silikonin kaltainen, silottava, kiillottava ja pehmentävä ainesosa
cetrimonium chloride - kvatti; silottaa, selvittää
avena sativa kernel oil - kauraöljy; pehmentää
c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate - kvatti; silottaa, selvittää
behentrimonium methosulfate - kvatti; silottaa, selvittää

Tuntuma hiuksissa on erinomaisesti selvittävä, mutta siihen se jääkin. Kvatit eivät ole yhtä tehokkaita pehmentämään hiusta kuin aidot öljyt, ja ilman niitä hoitotulos jää aika pinnalliseksi, jos näin voi sanoa. Takut kyllä selviävät, mutta hiukset eivät jää erityisen silkkisen ja pehmeän tuntuisiksi.

Tykkään ZX:n tuotteista niiden kotimaisuuden vuoksi, mutta ei näillä vaurioituneita ja kemiallisesti käsiteltyjä, erittäin kuivia hiuksia hoideta. XZ-hoitikset sopivat varmasti loistavasti suomalaiselle hennolle, käsittelemättömälle "perushiukselle".

ORGANIC SHOP GRAPEFRUIT & LIME -suihkugeeli 3,50€ / 280 ml

Jotenkin sitä ajattelisi, että suihkugeeli on niitä tuotteita, joilla on vähiten "kosmeettista" merkitystä. Kunhan puhdistavat eivätkä tuoksu hirveän pahalle, right..? No, ei kuitenkaan. Huomaan itse olevani yllättävän "nipo" mitä tulee suihkuvaahtoihin. Vaahdon täytyy liukua pehmeästi, tuoksun olla erittäin miellyttävä ja pesutuloksen ei-kuivattava.

Rakastan greipin tuoksua, ja valitsin Organic Shopin suihkugeelin puhtaasti nimen Grapefruit Punch perusteella. "Organic grapefruit & lime", lupaa pullon kylki. Tuoksu osoittautui kuitenkin kaikkea muuta kuin raikkaaksi, mehukkaan makeaksi greipiksi; Grapefruit Punch on kuin haistaisi jotain erittäin esanssista liköörikonvehtia...! Apua..!

En halua käyttää näin epämiellyttävän tuoksuista ainetta suihkussa, joten käytin Organic Shop -suihkugeelin pois käsisaippuna. Käsien pesussa kestän vähemmän miellyttävätkin tuoksut - ja nyt kuluu niin paljon käsisaippuaa, että käytän kaikki ei-niin-hyvät vaahtoavat tuotteet (kuten shampoot ja suihkugeelit) käsisaippuana.

Organic Shop -suihkugeelin koostumus sopii yleisesti ottaen muutenkin paremmin käsisaippuaksi kuin vartalon pesuun; geelissä ei ole yhtäkään kosteuttavaa ainesosaa ja vaahto on ohutta ja niin arkista kuin olla voi. Jopa tylsän tuntuinen tuote. (Tietysti sitä käyttäisi käsienkin pesuun mieluiten edes vähän hoitavaa ja kosteuttavaa saippuaa...)

URTEKRAM SPICY ORANGE BLOSSOM -vartaloemulsio 6,90€ / 245 ml

Urtekramin vartalovoiteet ovat minulle tuttuja, joten tiesin jo pitäväni tämän koostumuksesta. Ainoa mikä tökkii Urtekramin tuotteissa on tuoksut - yksikään kokeilemani ei ole tuoksunut ihastuttavalle. 😀 Eivät nämä siis pahallekaan tuoksu, mutta eivät millään tavalla erityisen hurmaavalle ja aisteja hemmottelevallekaan. Olen tähän saakka käyttänyt varmaan seitsemää eri Urtekram-vartalovoidetta, ja kaikkien tuoksu on ollut "no jaa" - niin myös tämän uuden Spicy Orange Blossomin. En tajua, miten he jaksavat formuloida näin tylsän tuoksuisia voiteita...! :D

Mutta, puhtaasti ihofiiliksensä - sekä pumppupakkauksensa ja hintansa - puolesta Urtekramin vartalovoiteet ovat olleet minulle jo vuosia ykkönen. Nämä eivät ole kaikkein kosteuttavimpia vartalovoiteita, koska ovat aika ohuita ja kevyitä, mutta ne levittyvät ja imeytyvät täydellisesti ja jättävät ihon hetkessä hyvän tuntuiseksi. Voiteen imeytymistä ei tarvitse odotella, ja voi heti pukea päälle. Urtekramin voiteissa käytetään runsaasti kokonaisia kasviöljyjä ja laatu on oikeasti todella hyvä! 🙏🏻

ORGANIC SHOP ALGAE & SEA MUD -kasvonaamio 3,10€ / 75 ml

Huomaatte, että olen ostanut paljon Organic Shopin tuotteita. Merkki on Lidlin luonnonkosmetiikan ohella halvinta Suomessa myytävää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja kaikki tuotteet sopivat "halpa kosmetiikka" -teeman alle. Olen myös ollut utelias tutustumaan OS:n tuotteisiin paremmin, minulla oli tätä ennen kokemusta vain yhdestä vartalokuorinnasta.

Organic Shopin mutanaamio on savinaamio. Näin voi kiteyttää tämän tuotteen. Se on kaoliini-pohjainen voidenaamio, jossa on mukana leväuutteita ja merilietettä. Merilietettä voi myös kutsua merimudaksi, eli jos nyt sillä perusteella nimeää tuotteen mutanaamioksi niin hyvä on sitten (😝), mutta se on minusta vähän kuluttajan harhaanjohtamista. Kun tuotteessa on eniten savea veden jälkeen, niin kyllä se on mun kirjoissa rehellinen savinaamio!

Nyt kun sain tuon sydämeltäni, jatkan kertomalla, että tuote on myös varsin mainio levänaamio. Tuubi sisältää peräti neljää eri leväuutetta puna- ja ruskolevälajikkeista. (Olen tosi kiinnostunut levistä tällä hetkellä, ne ovat erittäin trendaava ainesosaryhmä!)

Kaiken kaikkiaan Algae & Sea Mud -naamio on enemmän kosteuttava kuin puhdistava, ja iho jää sen jäljiltä erittäin pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi. Naamio ei myöskään kuivu iholla, vaan tuntuma on selvästi enemmän kosteuttava kuin syväpuhdistavan savinaamion tyyppinen.

Ainesosissa on saven, levän ja merimudan lisäksi mm. glyserolia, vehnänalkioöljyä ja oliiviöljyä. Merimudalla sanotaan olevan jopa anti-age-vaikutuksia, mutta tuskinpa sitä on tämän hintaluokan tuotteessa kovin suurta pitoisuutta. Joka tapauksessa, tässä on hintaansa nähden oikein hyvä ja monipuolisesti hoitava kasvonaamio.

Huomio: tällä tuotteella ei jostain syystä ole sertifikaattia. Muilla ostamillani Organic Shopin tuotteilla on joko BDIH:n tai Soil Associationin myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti. Tuokin on tietysti vähän erikoista, että OS hakee sertifikaatteja eri tahoilta.

ORGANIC SHOP BAMBOO & SEA SALT BODY POLISH -vartalokuorinta 3,90€ / 250 ml

Tämän kuorinnan Hunaja-Kaneli-sisar oli ensimmäinen Organic Shop -tuote, johon tutustuin vuosia sitten. Kuorinnoista tuli heti hitti kun sarja lanseerattiin Suomessa, enkä ihmettele miksi. Nämä ovat erinomaisia ja ihanan hemmottelevia tuotteita...!

Resepti on yksinkertainen: suolaa tai sokeria, kasviöljyjä ja -rasvoja + ihana tuoksu! Suola ja sokeri ovat fantastisia kuorivia aineita, ja kun niihin yhdistää kasviöljyn tai -rasvan, saa erittäin hoitavan ja ihoa kosteuttavan kuorinnan.

Organic Shopin kuorintoihin on myös lisätty huuhtoutuvuutta edesauttava pinta-aktiivinen aine cocamidopropyl betaine sekä glyserolia ja rasva-alkoholia (cetearyl alcohol). Näissä on myös poikkeuksellisesti mukana ihan pikkuisen vettä, mikä on harvinaista suola- ja sokeripohjaisissa kuorinnoissa, sillä kiteet liukenevat veteen. Olisiko veden määrä OS:n kuorinnoissa niin vähäinen, etteivät kiteet reagoi siihen..? Ehkä formulointiopintoni antavat tähänkin vastauksen jonain päivänä :)

Joka tapauksessa, glyseroli ja rasva-alkoholi (ja ehkä vesitilkka) saavat aikaan sen, että Organic Shopin kuorinnat ovat olemukseltaan pehmeän tahnamaisia, siinä missä moni muu suola/sokerikuorinta on jämäkämmän raemaista.

En tiedä, onko Bamboo & Sea Salt -kuorinnan sisältämällä bambu-uutteella varsinaisesti mitään vaikutusta poishuuhdottavassa tuotteessa, mutta ainakin se on siellä, niin saadaan tuotteesta värin ja nimen kautta houkuttavampi kokonaisuus :)

Paras halpis-vartalokuorinta, ilman muuta! 👏

*

Tämä halpis-"deittailu" oli niin hauskaa, että täytyy ehkä tehdä vielä toinen katsaus vieläkin halvempaan kosmetiikkaan - vartalovoiteitakin toki saa vain parilla eurolla. :)

Ja se "Koko kasvojenhoitorutiini alle kympin tuotteilla" - se tulee sitten joskus, toivottavasti kuitenkin tämän vuoden aikana.... 😅

73 comments on “Halpaa kosmetiikkaa - alle vitosen tuotteissa myös monia löytöjä”

  1. Mä tykkään tuosta Urtekramin Spicy orange blossomin tuoksusta :) Mutta välillä Urtekramin tuoksumaailmat on kyllä ollu floppeja. Tuli heti mieleen taannoinen kookos-sarja, joka ei mun mielestä ollut kookosta nähnytkään tuoksunsa puolesta :D

    Rainbowilta oon löytäny 2,5e maksavan puhdistusemulsion joka toimii varsin hyvin (emulgoituu hyvin ja ei jätä "kelmuihoa"), mutta haisee juurikin alle 3e tuotteelle, halvalle ja kammottavalle. 🤣

    Cieniltä löysin alkuvuodesta 2e maksavan suihkuvoiteen, jossa oli hämmästyttävän laadukas inci ja vielä luonnonkosmea :)

    Vastaa

    0
    1. Joo, se Kookos-sarja oli (on) tosi erikoisen tuoksuinen, tuotteista puuttuu täysin se makeus, joka on totuttu yhdistämään kookokseen, ja jäljellä vain pähkinäisyys :)

      Minusta tämä uusi Spicy Orange Blossom tuoksuu sekoitukselle sitruunaruohoa, tunkkaista kukkaisuutta ja aavistus chiliä. Ei putoa mulle...! :D

      Näissä halvemmissa tuotteissa tuntuu usein olevan kaikkein selkeimpänä erottavana tekijänä juuri tuoksu. En ihmettele tai kyseenalaista sen todenperäisyyttä, että kosmetiikan tuoksuaineet ja "tuoksuteknologia" yleisesti kuuluu kosmetiikan arvokkaampiin komponentteihin. Laadukkaat ja vivahteikkaat tuoksuaineet sekä tuoksuasiantuntijuus maksavat. Kaikilla ei ole talossaan omaa parfyrmööriä, ja halvat merkit ostavat tuotteisiinsa valmiit, edulliset tuoksucocktailit. Sen todella pystyy haistamaan.

      (Lidlin kosmetiikan tuoksut on jo ihan oma lukunsa...! :D)

      Vastaa

      0
    2. Lidlin Cien jalkavoide on ollu karseimpia tuoksuelämyksiä. Välitön mielleyhtymä Erikeeperiin 😅

      Vastaa

      0
  2. Ensinnäkin, mitä ihania jäätelöpuikkoja rekvisiittana! Tulipa kiva fiilis kuvista :)

    Toisekseen, tuo Rainbow'n jalkavoide on ainoa tuote jota olen itsekin testannut ja olen aivan samaa mieltä. On lirua eikä kosteuta tarpeeksi. Oletko kokeillut Pirkan Argan - sarjaa? Sen jalkavoide on mielestäni jo toista maata! Muutama muukin voide jota olen sarjasta kokeillut on ollut yllättävän hyvä. Tuotteet tehdään SIM Finlandin toimesta. Tuotteiden ulkonäkökin on jo toista luokkaa kuin tuon Rainbow'n, vaikkei niitä luksuskosmetiikaksi voikaan erehtyä luulemaan :)

    Vastaa

    0
    1. Ensinnäkin, mitä ihania jäätelöpuikkoja rekvisiittana! Tulipa kiva fiilis kuvista :)

      Kiitos ☺️ Bongasin nuo Clas Ohlsonilla ja oli pakko ostaa - nimenomaan kuvausrekvisiitaksi..! <3

      Pirkan Argan-sarja on mulle tuttu, mutta en ole varsinaisesti käyttänyt tuootteita. (Triviaa: SIM muuten valmisti käytännössä täsmälleen samaa Argan-hiustuotetta useammallekin brändille, hintaeroa useita kymppejä... ;) Kosmetiikan maailma..!).

      Ehkä jonain päivänä ostan Pirkan Argania testiin, mutta mulle ehti syntyä niistä jo reseptiikan ja muiden blogien arvostelujen kautta (sekä sen kautta, että tunnen vähän SIMin käsialaa) aika valmis kuva, niin ei jotenkin lopulta sytyttänyt esitellä sarjaa blogissa.

      Mutta Pirkka on kyllä kokonaisuutena mun lemppari-halpissarja Suomen kaupoissa, mitä tulee mihin tahansa tuotteisiin... 🤗

      Vastaa

      0
    2. Mäkin olin aikeissa kommentoida, että nuo jäätelöpuikot (ja miten olit valinnut väreihin sopivia) toivat iloa :) Mietin myös, että onkohan ne jonkun lapsen leluja, mutta sekin selvisi täältä :)

      Kun kuvailit tuota silmänympärysvoidetta, tuli mieleen kertoa oma kokemus Bybin eye plumpista. Musta se on ihan totaalisen mitäänsanomaton voide. Ja imeytyy tosi huonosti, saa hinkata useampaan kertaan (ihan kuin Lidlin sitä monessa paikassa hehkutettua sy-voidetta). Ei siis jatkoon. Mutta Bybin aha-hoitoneste ja bakuchiol booster menivät jatkoon. Itse asiassa kotiutin niitä tänään alesta jemmaan odottamaan. Mä oon kyllä sellainen kosmetiikan jemmailija, että... Vaikka monesti päätän, että en osta enää jemmaan, mutta ajattelin, että kun nuo on kuitenkin jatkuvassa käytössä, niin ale houkutti :D Ja ostin myös Evolven "suklaa"-naamion (radiant glow) kokeiluun. Jospa tulis yhtä suosikiksi kuin se ihana kultanaamio.

      Vastaa

      0
    3. Onpa tylsä kuulla, että Bybin Eye Plump ei toiminut sinulla. Voisikohan olla niin, että sinun ihotyypillesi tai mieltymyksiisi ei yksinkertaisesti sovi tällainen hyvin emollienttinen ja pehmentävä/suojaava silmänympärysvoide..?

      Kun kuvailet, että koet, ettei se imeydy kunnolla, tulee ajatus, että ehkä emollientti-runsas koostumus ei vain sovi sinun koostumus-makuusi tai vielä "paremmin", ihosi tarpeelle. Bybin voide on aika täyteläinen, kuten myös tuo mainitsemasi Lidlin Q10-silmänympärysvoide (oletan, että viittaat juuri siihen, siitä olen itse blogissa kirjoittanut), ja jos iho ei tarvitse näitä emollientteja (eli rasvamaisia tai yleisesti pehmentäviä ainesosia), voide ei imeydy hyvin. Käy järkeen: jos ihon lipiditasapaino on kunnossa, mihin paikkaan nuo lipidit ylipäänsä imeytyisivät..? Jos iholla ei ole niistä vajetta, ne jäävät pyörimään ihon pintaan. Tietysti jotkin muutkin seikat ihon pinnan rakenteessa tai kunnossa voivat vaikuttaa imeytymiseen. Tosiasia on, että kaikki koostumukset eivät lainkaan käyttäydy samalla tavoin kaikkien iholla. (En epäile ettetkö tietäisi tätä...! ;D)

      Ehkä humektantti-vetoisempi ja selvästi ohuempi ja seerumimaisempi silmänympärysvoide toimisi sinulla paremmin..? Mikä on yleisesti ollut lempisilmänympärysvoiteesi? Millainen koostumus siinä on ollut?

      Hienoa kuitenkin kuulla, että Bybin AHA-neste ja Bakuchiol-booster toimivat 🙏🏻 :) Radiant Glow -naamio on ihanaa herkkua sekin, sopii hyvin "jälkkärikaveriksi" kultanaamiolle :)

      Vastaa

      0
    4. Joo, Lidlin Q10:iin viittasin. Sitäkin sai hinkata todella moneen kertaan, että imeytyi (se oli vielä pahempi kuin Bybi). Mutta muuten oon tykännyt nimenomaan täyteläisistä voiteista. Ehdoton suosikki on Cliniquen all about eyes, mikä on mielestäni suht tuhtia, vaikken olekaan käyttänyt siitä rich-versiota. Nyt käytössä myös Estee Lauderin DayWear Eye, joka on geelimäinen. Nää molemmat ja Lumenen kaikki kokeilemani imeytyy hyvin. Lumene vaan on tylsä :D Muita en oo tainnut koskaan käyttää.

      Joo, innolla odottelen naamiota saapuvaksi :)

      Vastaa

      0
    5. Ehdoton suosikki on Cliniquen all about eyes, mikä on mielestäni suht tuhtia, vaikken olekaan käyttänyt siitä rich-versiota.

      Tästä tulkitsen, että koet geelimäisen koostumuksen myös "tuhtina"...? Ainakin juuri tämän koostumuksen :) Cliniquen All About Eyes on geelimäinen, humektantti-vetoinen ja rasvaton voide, siinä ei ole lainkaan varsinaisia öljyjä ja rasvoja vaan pehmeä tunne tulee silikoneista ja aineista kuten isostearyyli-palmitaatti (synteettinen emollientti).

      Bybiin ja Lidlin Q10:iin verrattuna Cliniquen All About Eyes on kuin eri planeetalta; nuo kaksi muuta pohjautuvat rasvoihin, All About Eyes pohjautuu silikoneihin (ja onhan siellä niitä humektanttejakin, mutta kaikkein eniten silikonia).

      Kun kerrot tykkääväsi myös Estee Lauderin geelimäisestä Day Wear Eye'sta, käykin selväksi, miksi nuo rasvaiset voiteet eivät ole "sun juttu" :)

      Geelimäinen koostumus on tosi erilainen kuin rasvoihin pohjautuva, usein se on täysin rasvaton. Jos geeli toimii ihollasi paremmin, kannattaa vastaisuudessa sivuuttaa "täyteläisinä" kuvaillut tuotteet. "Täyteläisellä" viitataan käytännössä aina runsaasti rasva-ainesosia sisältäviin tuotteisiin. Sinun silmänympärysihosi vaikuttaa tarvitsevan enemmän humektantteja (eli kosteutta sitovia aineita) kuin emollientteja (eli rasvapitoisia aineita).

      Vastaa

      0
    6. Kiitos tästä analyysista :) Joo, koin sen cliniquen tuhdimpana/paksumpana tms. kuin Bybi ja Lidl. Näköjään voi olla näin eri kokemus, siis tarkoitan, että koen sanan 'tuhti' vissiin eri tavalla kuin, mitä sinä sillä tarkoitat. Cliniquen koen ylettömänä hemmotteluna ja aina purkkiin tarttuminen tuo iloa :) Oon kyllä vähän pettynyt, että maksan paljon silikoneista :D (inciä ei oo tullut katottua).

      Vastaa

      0
    7. Ja vielä jatkan. Jäin miettimään tuota sanaa 'täyteläinen'. Mä liittäisin senkin Cliniqueen. Musta taas Bybi on lirua :D Enkö mä ymmärrä suomea :D

      Vastaa

      0
    8. Jokainen toki on vapaa käyttämään sanoja miten haluaa, mutta kosmetiikkakielessä "täyteläisellä" tarkoitetaan paksua ja rasvavoittoista tuotetta.

      "Täyteläinen voide" = voide, jossa on paksuhko ja emollienttinen koostumus. Emollientti = rasvamainen ja pehmentävä aine.

      "Ohut voide" = voide, jossa on runsaasti vettä ja vain vähän emollienttisia ainesosia.

      Vastaa

      0
    9. 'Tuhti'-sanalla minä tarkoitan paksua ja runsasta :) Eli vesi-rasva-suhteen ollesa kyseessä rasvavoittoista. "Liru" taas on minulle ohut ja vetinen, eli vesi-voittoinen :)

      Cliniquen All About Eyes ei välttämättä ole kumpaakaan, sillä se on silikonivoittoinen :D Varmasti ylellisen tuntuinen silottavuutensa puolesta, ei ole silikonien vertaista mitä tulee silottavuuteen. :)

      Vastaa

      0
    10. Tuli yhtäkkiä mieleen, etten oo vastannut. Kiitos sana-selvityksestä :) Mä oon kyllä edelleen vähän pettynyt tähän tietoon Cliniquen silikoneista. Yksi purkki on sitä jemmassa. Katsotaan, vaikuttaako tieto tuntumaan :D vai onko edelleen suosikki.

      Vastaa

      0
    11. Auts, niin vain tieto lisää tuskaa.... 🙈

      Mutta hei, jos todella tykkäät Cliniquesta, älä anna silikonien haitata 😊 Pääasia kosmetiikan käytössä on kuitenkin hyvä mieli ja hyvä kokemus tuotteesta, oli se sitten syönyt mitä tahansa :)

      Vastaa

      1
  3. Meinasin väittää ostaneeni OS suihkusaippuan, joka ei ole lirua. Mutta enpäs ostanutkaan, vaan tämä on Love beauty and planet (shea butter & sandalwood oil). Tämä ei kyllä edes luonnonkosmetiikkaa. Mutta halusin käsisaippuan, missä ei ollut sls tyyliin tokana incissä. Tai mielellään ollenkaan. Ja tuoksu olisi miellyttävä. Jostain syystä suihkusaippuat oli halvempia litrahinnaltaan kuin käsisaippua-nimellä myytävät. Tähän vois huoletta pistää puolet vettä ja olis silti melko normaalia nestesaippuaa.

    Vastaa

    0
  4. Olipa mielenkiintoinen juttu. Urtekramilla on, tai oli, myös paksumpi (=öljyisempi) body lotion: Morning Haze. Se ei myöskään hurmaa tuoksullaan, eikä ole kovin kosteuttava, mutta hintaansa nähden melko ok.

    Haluaisitko testata ja kirjoitella kohtuullisen hintaisesta Sokkarin sarjasta: http://www.pulpedevie.fi/ ?
    Myös Avril taitaa olla näitä edullisempia sarjoja ihonhoitoon ja meikkeihin.

    Vastaa

    0
    1. Moi Lurjus! Onkohan Morning Hazen koostumusta muutettu sen ilmestymisen jälkeen..? Mä olen käyttänyt sitä yhden pullollisen silloin kun se ilmestyi (neljä vuotta sitten), ja se on mun mielestä kaikkein ohuin kaikista käyttämistäni Urtekramin vartalovoiteista. Ihan hyvin se kosteutti, mutta oli todella kevyt ja vähärasvainen.

      Pulpe de Vie -sarjasta; mä itse asiassa olin sarjan maahantuojaan tänä talvena yhteydessä, tarkoituksena testata sarjaa, mutta olen yksinkertaisesti ollut liian kiireinen valitsemaan testattavia tuotteita - ja varmastikaan en olisi tuotteita tänä keväänä edes ehtinyt kokeilla 😅🙈 Haalin tänä talvena ihan liikaa testattavaa ja erilaisia teemaprojekteja 😀 (Unohdan yhä välillä, että teen kahta työtä, joihin kumpaankin liittyy valtavasti tuotteiden testausta....)

      Edelleen mulla on halu ja aikomus tutustua Pulpe de Vien tuotteisiin, mutta taitaa mennä vähintään kesään.

      Avrilin tuotteisiin olenkin jo jonkin verran tutustunut:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/tag/avril/

      Vastaa

      0
  5. Urtekramin Purple Lavender oli onnistunein linja tuoksultaan, muut ovat olleet vähän pliisuja. Haluaisin pitää Laveran vartalovoiteista, mutta niissä on yksi iso miinus: Kun iho kostuu edes vähän niin sen pinta muuttuu liukkaaksi. Aivan kuin voiteen olisi juuri levittänyt. Urtekramin kanssa ei tätä ongelmaa onneksi ole.

    Vastaa

    0
    1. Haluaisin pitää Laveran vartalovoiteista, mutta niissä on yksi iso miinus: Kun iho kostuu edes vähän niin sen pinta muuttuu liukkaaksi.

      Mielenkiintoinen huomio...! Täytyy joskus kokeilla, toistuuko ilmiö minunkin ihollani. Saan kyllä kiinni itse ilmiöstä, ja se liittyy tuotteen okklusiiveihin ja emollientteihin. Okklusiivisesti kosteuttava tuote jättää iholle kalvon, ja vaikka tuo kalvo voi kuivua imeytyessään täysin huomaamattomaksi, se voi aktivoitua veden vaikutuksesta. Laveran vartalovoiteet ovat selvästi täyteläisempiä kuin Urtekramin, Urtekramissa tosiaan ei ole juuri lainkaan okklusiivista kosteutusmekanismia. Laverassa toteutuvat kaikki kosteutuksen mekanismit; humektanttisuus, emollientit (en tiedä voiko suomeksi sanoa "emollienttisuus" :D) ja okklusiivisuus.

      Vastaa

      0
    2. Kesäkäytössä tuo liukkausominaisuus on aika ikävä mutta onneksi on vaihtoehtoja. Viime kesän suosikkini oli Urtekramin Green Matcha body milk, selkeästi ohuempi koostumus kuin muissa Urtekramin vartalovoiteissa. Morning Hazea en ole testannut tuoksun takia joten siihen en voi verrata.

      Vastaa

      0
  6. OS:n Kenyan orange kuorinta on myös ihana! Ja tää tulee ihmiseltä, joka on maailman laiskin kuorimaan itseään. Olive & clay odottaa vielä testikierrokselle pääsyä (ja kenialaisen loppumista). Suihkugeeleistä myös Passion fruit & cocoa ollut todella jees, mutta en ole kovin kranttu.

    Vastaa

    0
    1. Mä uskon, että kaikki OS:n body scrubit ovat tosi hyviä :) Kaikki on valmistettu samalla reseptillä, käytännössä vain tuoksu vaihtuu, tai se, käytetäänkö suolaa vai sokeria :)

      Vastaa

      0
  7. Oletko kokeillut/katsonut Pirkan silmänympärysvoidetta ja/tai kasvovettä..? Itse olem niitä kaupassa katsellut jo useampaan kertaan ja lukenut varsinkin say-voiteen sisällys tä, mutta kun en ole asiantuntija ja en oikein löydä mistään arvosteluja näistä... :D niin on jäänyt ostamatta

    Vastaa

    0
    1. En ole kokeillut Pirkan kasvotuotteita lainkaan, mutta Argan-sarja on minulle tuttu ammattini puolesta ns. "paperilla". Argan-sarja on kauneusvaikuttajien keskuudessa tosi kehuttu ja ainesosat oikein hyvät hintaan nähden.

      Muihin Pirkan kosmetiikkatuotteisiin incien perusteella en ole tutustunut. Ehkä jonain päivänä :) On niin paljon sarjoja....

      Vastaa

      0
  8. Mielenkiintoinen juttu!

    Lv-hoitoaineita on tullut kokeiltua monia ja vain YKSI on ollut oikeasti hoitavan tuntuinen: Pihlaja-plex. En tiedä, onko siinä oikeasti kemiallista plex silotusta paljon, mutta sillä saa jopa minun kuivuneet latvani sileäksi.

    Tuoksu on kyllä halpa ja pistävä, mutta siihen olen tottunut.

    Vastaa

    0
    1. Tuossa Pihlaja-plexissä tosiaan käytetään uudehkoa ja muista XZ:n tuotteista poikkeavaa teknologiaa. Plex-ainesosa on nimeltään Fiberhance BM Solution (incissä Hydroxypropyl gluconamide ja Hydroxypropyl ammonium gluconate), ja sitä käytetään myös Biozellin Bioplex-tuotteissa :) Mä olen juuri testaillut nuo Biozellin tuotteet ja niistä on tulossa juttua blogiin ensi viikolla. Fiberhance on patentoitu, joten kai tuossa jotain ihan oikeasti toimivaa on :) En tiedä, johtuuko hyvä tulos hiuksissa juuri siitä, että ko. raaka-aine "uudellenrakentaa vety- ja ionisidoksia", mutta ainakin Biozellin Plex-tuotteet jättää mun hiukset tosi hyvän tuntuisiksi 👍

      Vastaa

      0
  9. ”Olisiko veden määrä OS:n kuorinnoissa niin vähäinen, etteivät kiteet reagoi siihen..? ”

    Kylläinen liuos tuli mieleen jostain yläasteen kemian tunneilta... 🤓🧐

    Vastaa

    0
  10. Mun 88-vuotias isoäiti ei suostu käyttämään muita voiteita kuin tota Nivean sinistä purkkia koska on käyttänyt sitä koko ikänsä, ja hänellä ei kyllä pahemmin ole ryppyjä vieläkään, niin on se uskottava että Nivea toimii! :D

    Vastaa

    0
    1. 👍

      (...ja ei unohdeta myöskään perimän ja elämäntapojen suurta osuutta ihon kuntoon... ;) Uskon, että Niveaakin enemmän nämä tekijät ovat isoäitisi rypyttömyyden takana :))

      Vastaa

      0
    1. LactoLinen kasvovesi on hintaluokassaan tosi hyvä ja on itselläni vakiokäytössä. Myös LactoLinen misellivesi on todella hyvä, ehkä vielä tuota kasvovettäkin parempi (etenkin hellävaraisuudessaan). Puhdistan sillä itseltäni peiteaineet silmien alta.

      Erehdyin muuten kokeilemaan Tokmannin oman halpasarjan, Pisaran, misellivettä, ja se oli todella kauheaa. Hirveä hajuste (vertautuu tuohon Lumenen järkyttävään tuoksuun), ja tuote kirveli iholla. Kyllä ostin taas todella hyvillä mielin uuden LactoLinen tuon kokemuksen jälkeen.

      Vastaa

      0
    2. Ai niin, piti tulla lisäämään, että mielestäni se Urtekramin ruususarja tuoksui ihanalle. Itselläni oli siitä kokemusta lähinnä käsivoiteen (suosikki) muodossa.

      Vastaa

      0
    3. Mun kokemus Ruusu-sarjan tuoksusta vuoden 2015 postauksessa:

      "Ruusu-sarjan on nyt sitten taas sitä tunkkaisempaa ruusu-osastoa, josta itse en välitä lainkaan. Ruusun tuoksuahan on monenlaista, osan ollessa makeampia ja raikkaampia ja osan (ja minun kokemukseni perusteella suuremman osan) ollessa raskaampia eikä juuri lainkaan makeita. Urtekramin Ruusu kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan."

      Testasin Ruusu-sarjasta shampoon, hoitoaineen, käsivoiteen, käsisaippuan ja deodorantin. Myöhemmin ostin vielä vartalovoiteenkin, muistaakseni. Siis vaikka en yhtään pitänyt tuoksusta :D

      Vastaa

      0
    4. Itse en tykkää normaalisti ruusun tuoksusta, mutta tuossa käsivoiteessa kuitenkin tykkäsin siitä.

      Mikä muuten olisi sellainen LactoLinen kasvovettä aavistuksen kosteuttavampi kasvovesi, joka olisi luonnonkosmetiikkaa?

      Vastaa

      0
    5. Sanoisin, että We Care Iconin kasvovesi, se on myös edullisin luonnonkosmetiikan kosteuttava kasvovesi. (Se on suihke.)

      Vastaa

      0
    6. Kiitos paljon. Hieno juttu, että on luonnonkosmetiikkaa ja myöskin edullista. Tuon tuotteen esittelevä postaus on jäänyt minulta aikoinaan lukematta.

      Vastaa

      0
  11. Tuota Rainbow'n jalkavoidetta en ole kokeillut, mutta Schollin vastaava oli aika pettymys. Vaikka siinä on hyvä ureapitoisuus, voide on niin ohutta, että en huomannut sen suurempaa vaikutusta. Mulla on tosin ikivanhoja kovettumia, joita päätin vihdoin alkaa hoitamaan, joten haastetta riitää.

    Dermosilin jalkavoidetta olisin halunnut kokeilla, mutta kun en asu Suomessa, eikä mikään verkkokauppa toimita sitä Suomen ulkopuolelle, niin jäi testaamatta. Amazonilta löysin onneksi todella hyvän Murronin känsävoiteen, jolla olen saanut kymmenen vuotta muhineet ja pari milliä paksut päkiässä olevat känsät melkein kokonaan pois. Murronilla on myös mielettoman hyvä jalkavoide, ihanan paksua ja täyteläistä, jolla sain kantapäistä parissa päivässä todella pehmeät. Näistä en luovu ikinä!

    Vastaa

    0
    1. Saattaa olla, mun tuubi on kyllä vähän eri näköinen, mutta ehkä niissä on maakohtaisia eroja. Kantapäihin auttoi vähän, mutta kovettumiin ei. Tai sitten mä olen vaan liian kärsimätön.

      Vastaa

      0
    2. Schollilla on myös kemiallisesti kuoriva voide. Vastaava kuin Exuviancen jalkavoide, joka pehmentää kantapäät todella hyvin.

      Vastaa

      0
  12. Urtekramin Aloe Vera jalkavoide on todella hyvää, olen sitä jo kaksi tuubia käyttänyt. Voide on todella paksua, mutta imeytyy hyvin ja on miedon tuoksuinen. Ei siis ole paha tuoksultaan. Myös Lavender linja on ok, jos pitää laventelista.

    OS Avokado hoitoaine on ohutta, mutta pitkille ohuille hiuksille se on todella hyvää. Selvittää takut eikä rasvoitu.

    Itse ostaisin juuri OS linjaa mielummin kuin Lumenen. Lumenen tuotteet tuoksuvat nykyään todella keinotekoiselle.

    Plulpe De Vie sarjasta kannattaa kokeilla sitä kevyesti päivettävää kasvovoidetta. Jos todellakin haluaa kevyen rusketuksen kasvoille, niin sillä saa. Voide on helppo levittää esimerkiksi yöksi ja aamulla kevyt päivetys. Ei voi saada aikaiseksi raitoja tai muuta jos voiteen levittää ihan koko kasvoille ja kaulalle.

    Vastaa

    0
    1. Samaa mieltä Lumenen tuoksuista. :/ Harva Lumenen tuote tuoksuu enää miellyttävälle, "keinotekoinen" on hyvä sana. En sitten tiedä olenko vain käyttänyt liikaa luonnonkosmetiikkaa ja tottunut luonnollisiin tuoksuihin.... ja siksi synteettiset tuoksut tökkivät... 🤷‍♀️ Luonnollisistakin tuoksuista löytyy niitä vähemmän miellyttäviä (kuten Urtekram), mutta ne ovat silti ihan eri tavalla epämiellyttäviä kuin Lumenen tuoksut. Lumenessa tuntuu juuri se keinotekoisuus, ja tuoksut ovat usein pistävän vahvoja.

      Vastaa

      0
    2. Pitää ohimennen kommentoida tätä tuoksuasiaa. Tilasin siis vastikään ei-luonnonkosmetiikkaa olevan aurinkovoiteen kasvoille (päädyin suosituksesta Heliocaren Mineral Tolerance Fluidiin), jonka tuoksu tuntui alkuun aivan järkyttävän epämiellyttävän keinotekoiselta, vaikkei se sinänsä mikään erityisen voimakas tuoksu mielestäni olekaan. Onneksi tuoksu kuitenkin haihtuu, muuten pitäisi luokitella tuokin hutiostokseksi. Luulen, että kyse on nimenomaan siitä, että nenäni on tottunut luonnonkosmetiikan tuoksumaailmaan.

      Mutta löytyy niitä epämiellyttäviä tuoksuja tosiaan luonnonkosmetiikankin puolelta. Neil's Yard Remediesin Frankincense-putsari tuoksuu mun nenään todella vahvasti joltakin autopesulassa käytetyltä tökötiltä tai liuotinaineelta. :D Putsari itsessään on todella hyvä, mutta sen levittäminen kasvoille tuntuu vastenmieliseltä, koska tuoksusta välittyy vahva tunne siitä, ettei sitä kuuluisi alkuunkaan levittää iholle.

      Vastaa

      0
    3. Mikä Niilon Frankincense-putsari sinulla on? Minulla on Rejuvenating Facial Wash (se öljypohjainen vaahtoava), ja vaikka Frankincense-sarjan tuoksu ei muuten ole ollut minulle mikään hitti, kasvoputsarin tuoksusta tykkään..! <3 Siinä on selvä sitrushedelmien vivahde, mitä en aisti muissa sarjan tuotteissa, vaikka kaikkien incissä on mm. mandariinin eteeristä öljyä.

      Vastaa

      0
    4. Toi sama! :---D Muita saman sarjan tuotteita en ole käyttänyt enkä itse asiassa varmaan tuoksutellutkaan.

      Vastaa

      0
  13. Varmaankin satojen vartalovoiteiden ja kuorinta kokeilujen jälkeen olen löytänyt täydellisen....... Frank Body.... tämä on täyttä rakkautta. Olen ehtinyt kokeilla sarjalta Original Coffee vartalokuorinnan sekä Perky Sculpting Body Hydrator vartalovoiteet ja Booty Drops Firming Body vartaloöljyn jonka sekoitan voiteen joukkoon. Frank kisu on kyllä niin ihana :)

    Vastaa

    0
    1. Kivat kirjoitusvirheet ;)
      Eli öljyn sekoitan voiteen joukkoon. Frank Body on ihana :)

      Vastaa

      0
    2. Korjasin ☺️

      (..mutta "Frank kisua" en ymmärtänyt... 😁 Oliko siinäkin typo vai mikä kisu..? 😀)

      Vastaa

      0
  14. Minä olen vihdoin ja viimein ottanut jokailtaiseksi tavaksi jalkojen rasvaamisen, ja käytän tosinaan myös Rainbown voidetta.
    Onhan se aika lirua, mutta säännöllisessä käytössä kuitenkin ihan ok tuote.
    Jalkarasvoihin en kovin suuria summia suostu käyttämään muutenkaan.
    Kyseinen voide maksaa Prismassa muuten vain 1,29.

    Vastaa

    0
    1. 👍

      Ihan varmasti jalkojen iho voi paremmin, jos käyttää Rainbow'n tyyppistä jalkavoidetta, kuin jos ei käyttäisi mitään jalkavoidetta :)

      (...kun olisi auto, niin ostaisin minäkin kaiken kosmetiikan tällaisiin postauksiin Prismasta tai muista hypermarketeista... :D Mutta jalkapelillä shoppaavana joudun tyytymään keskustan liikkeisiin... Prismahan olisi ilman muuta halvin.)

      Vastaa

      0
    2. No näinhän se on :) Autoton elämä tulee kyllä kokonaisuutena todella paljon halvemmaksi 👍

      Vastaa

      0
  15. Kiva lukea arvosteluja myös edullisista tuotteista. Sininen Nivea on kyllä kuivan ihon edullinen pelastaja. Lacto Line pesuneste on itsellä käytössä kasvojen pesuun ja juuri ostin myös kasvovettä testiin. Oletko testannut sarjan kasvovoidetta ja kuorintaa?
    Entä oletko testannut LV:n kasvoseerumia? Tai osaatko suositella jotain edullista kosteuttavaa seerumia.
    Onko sulla jotain suosituksia edullisesta kosteuttavasta hoitonesteestä, jota sais mieluiten esim. Tokmannilta? Mitä mieltä olet Pisara merkin Arganöljystä (Tokmanni), olisiko hyvää kuivalle iholle?

    Vastaa

    0
    1. Moi Tanja!

      Muistelen kokeilleeni Lacto Linen kuorinnan ja siitä tykkäsin kovastikin, mutta kasvovoidetta en ole testannut.

      LV:n seerumi taas... huh, hauska sattuma että mainitsit juuri sen, sillä olen usein erityisesti IG:n puolella nostanut sen esimerkkinä niin huonosta seerumista kuin olla voi, en ikimaailmassa käyttäisi itse sellaista ihollani. (Pahoittelut LV:n ja kyseisen seerumin ystäville, ymmärrän, että makuja, kriteereitä ja mieltymyksiä on monia.) Ihan käsittämätöntä, että "kosteuttavana" mainostettavassa seerumissa on tasan yksi ihoa kosteuttava ainesosa (sakkaridiyhdiste). Muita kosteuttavia aineita on yksi; propanediol, jonka humektanttisuus on vasta toissijainen ominaisuus, ensisijaisesti sitä käytetään liuottimena ja koostumuksen muokkaajana. Näiden kahden lisäksi seerumin ainoat mainittavat ihohyödylliset ainesosat ovat rauhoittavat allantoiini ja bisabolol. Muuten LV:n seerumi onkin täynnä pelkkiä koostumuksen muokkaajia kuten silikoneja sekä ja esteriyhdisteitä, jotka jättävät ihon pintaan pehmeän tunteen.

      Ehkä tällainen cocktail voi tuoda kevyesti kosteuttavaa hyötyä superherkälle iholle, joka ei siedä "hienostuneemmin" formuloituja tuotteita, mutta kyllä minun on rehellisesti vaikea ymmärtää tämän tuotteen pointtia..! :D Toki erittäin halpa hintapistekin tekee LV:n seerumista omalle kohderyhmälleen vetovoimaisen, mutta itsestä vain tuntuisi hullulta maksaa yhtään mitään tuubillisesta kosmetiikan täyteaineita, joiden joukossa on pisara sakkaridi-isomeraattia kosteuttamassa. Pitäisi varmaan haastatella tämän seerumin käyttäjiä kuullakseen, kokevatko he saavansa tästä ihan merkittävää ihohyötyä.

      Edullisin oikeasti kosteuttava tuntemani seerumi on Lué by Jean Seon Balance-seerumi:
      https://www.houseoforganic.fi/products/lue-by-jean-seo-balance-hyaluronihapposeerumi-30ml

      Se on yli kaksi kertaa LV:tä kallimpi (19,90€), mutta sisältää ihan "oikeasti" kosteuttavan ja äärimmäisen yksinkertaisen, takuuvarmasti myös herkälle iholle sopivan ainesosakokonaisuuden: vain vettä, hyaluronihappoa ja kaksi säilövää ainetta.

      Tokmannilta tätä ei saa, mutta mikäli ihosi ei ole herkkä hajusteille ja sietää luonnonkosmetiikkaa, voin heittää toisen aivan mielettömän hyvän seerumisuosituksen Tokmannin valikoimasta - ja hintaluokka on sama, kuin LV:llä: Cosnaturen Tyrni-seerumi.

      https://www.tokmanni.fi/tyrnioljya-sisaltava-anti-ageing-seerumi-30-m-4260370435338

      Olen esitellyt seerumin täällä:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuuden-euron-ihana-seerumi-ja-viela-luonnonkosmetiikkaa/

      Tyrni-seerumi tosin ei ole pelkästään kosteuttava vaan myös antioksidanttinen ja ravitseva. Siinä on emulsiokoostumus. Jos ihosi on kuiva, emulsiokoostumus sopii sinulle itse asiassa vielä paljon paremmin kuin öljytön seerumi (kuten LV ja Lué).

      Mitä mieltä olet Pisara merkin Arganöljystä (Tokmanni), olisiko hyvää kuivalle iholle?

      Näyttää sisältävän pelkkää arganöljyä, eli varmasti hyvä kuivalle (sekä aikuiselle) iholle :)

      Vastaa

      0
  16. A että tämä oli kiva postaus aamupalan kanssa. Toivottavasti näitä tulee jatkossakin! 🍡🍭🍡

    Vastaa

    0
    1. Tulee varmasti, tämä oli minullekin oikein virkistävä teema johon pureutua :)

      Vastaa

      0
  17. Hei onko sinulla mielipidettä L'Oréal Paris elvital full resist hoitoaineeseen tai vastaavaa shampooseen? Olen pari kertaa käyttänyt kyseistä hoitoainetta ja pesun jälkeen hiukset on tuntuneet ihan hyviltä, olen harkinnut shampoon ostamista sillä ei tuo kummoinen sijoitus ole ja nykyinen Shampooni olisi kai paras aina kuuri luontoisena. Yleensä käytän vain kampaamon tuotteita niin olen hieman ollut kummissani mikä tämän miellyttävän tunteen tähän tuotteeseen tekeen.

    Vastaa

    0
    1. Hei onko sinulla mielipidettä L’Oréal Paris elvital full resist hoitoaineeseen tai vastaavaa shampooseen?

      Moikka,

      En ole näitä kokeillut, koska eivät edusta sitä hiustenhoito/ainesosasuuntausta jota itse suosin.

      Inciä katsomalla näen, että hoitoaine koostuu (odotetusti) kvateista, silikoneista ja estereistä ja shampoo sulfaateista, silikonista ja kvateista. En ole varma mitä kuvailemallasi "hyvällä tunteella" tarkoitat, mutta jos tarkoitat esimerkiksi sileyttä ja liukkautta, sen aikaansaavat kvatit ja silikonit. Hoitoaine sisältää amodimethiconea ja shampoo dimethiconea, jotka kuuluvat kaikkein silottavimpiin ja samalla myös raskaimpiin silikoniyhdisteisiin. Niillä saa hiukseen erinomaisen silkkisen sileän ja liukkaan tunteen, ja tunne voi kestää jopa monien pesujen yli, vaikka et käyttäisikään samoja tuotteita. Kyseiset silikonit tarttuvat hiukseen niin tiukasti, että kestää monta pesua saada ne täysin irti hiuksista.

      Vastaa

      0
  18. Itse olen alkanut käyttämään enemmän ja enemmän "Leaping Bunny" -merkittyä kosmetiikka. Kotimaastamme löytyy mm. tuolla listaamasi Lacto Line.
    Meikkien osalta kyseisellä merkinnällä olevia tuotteita onkin sitten urakka etsiä - jossain merkeissä osa on sillä merkinnällä, mutta esim. jokainen huulipunasävy pitää käydä erikseen läpi.
    Olisipa sellainen maailmanlaajuinen sertifikaatti/merkintä, niin olisi helpompaa.
    Vegaani/eläinkokeeton kosmetiikka on hieno asia, mutta niistäkään merkeistä harva on Animalian listalla. Varsin sekavaa!

    Vastaa

    0
    1. Olen samaa mieltä, nuo eläinkokeettoman kosmetiikan listat ovat todella sekavia ja kaukana aukottomasta tiedosta. Moni oikeasti eläinkokeeton sarja on noiden listojen ulkopuolella. Ei ole kuluttajilla helppoa. :/

      Vastaa

      0
  19. Olen tykännyt Lumene klassikko-kasvovedestä. Lactoline on siihen verrattuna hiukan ärsyttävämpi iholle. Tosin käytän nyttemmin vain misellivettä. Lidlin misellivesi on jotenkin "saippuainen - Lumene on tässäkin kategoriassa paras, mutta etsin halvempaa...

    Vastaa

    0
  20. XZ:lla on toinenkin sulfaatiton shampoo! XZ Natura nokkosshampoo. Ilmestyi elokuussa 2020, shampoon nokkoset tuotetaan pohjoissuomalaisella pienviljelmällä. :)

    https://www.berner.fi/2020/08/hemmottelua-hiuksille-kesan-jalkeen-xz-natura-tuotesarja-laajenee-xz-hiusnaamiot-hoitavat-varjattyja-ja-kuivia-hiuksia/

    Kumpi näistä sulfaatiton shampoo on mielestäsi miedompi ja kenties kosteuttavampi?

    XZ Natura nokkosshampoo
    INCI: Aqua, Coco-Betaine, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Urtica Dioica (Nettle) Leaf Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerin, Sunfloweroyl Methylglucamide, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Chloride, Parfum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

    Varpu Avocadoshampoo
    INCI: Aqua, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Avocado (Persea Gratissima) Oil, Cocos Nucifera Oil, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum

    Vastaa

    0
    1. Hei Silje,

      Koska ainesosien pitoisuudet eivät näy incissä, en pysty pelkän incin perusteella arvioimaan kosteuttavuutta ja hellävaraisuutta. Tässä tapauksessa kun kummassakin shampoossa on hyvin samantyyppinen pinta-aktiivisten (eli pesevien) ja kosteuttavien ja hoitavien aineiden kokonaisuus. Varpu-shampoossa on öljyjä, jotka pehmentävät (pitoisuus tosin vaikuttaa, ja pitoisuus ei tiedossa), kun taas XZ-shampoossa on tehokkaasti takkuja selvittävä kvatti (mutta jälleen, pitoisuus vaikuttaa).

      Vastaa

      0
  21. Nivean sinistä en ole koskaan uskaltanut kokeilla kasvoille, mutta muuten sitä löytyy aina koska se on tosiaan pätevä tuote aina jos tarvitsee paikallista hoitoa johonkin voidetta tarvitsevaan pulmaan. Yllätyin siitä miten hyvin se kosteuttaa jopa käsiä tai kantapäitä, sillä minulla on ikäviä muistoja vanhoista mineraaliöljypitoisista voiteista joiden tehot lähtivät pesemällä pois. Nivea kuitenkin ajaa asiansa ja sen saatavuus on hyvä. Ja se tuoksuu turvallisen tutulta!

    Sama juttu muuten tuossa Lumenen markettikasvovedessä, pidän sen tuoksusta. Mutta mulla taitaa olla jonkinlainen omituinen nostalgia sellaisia tuoksuja kohtaan, jotka tuovat mieleen lapsuuden tai nuoruuden tuotteet. :D Muuten ymmärrän hyvin mikseivät monet pidä moisista tuoksuista. Tuote ei myöskään tunnu kovinkaan kosteuttavalta pintakuivalle sekaiholle. Se on kuitenkin ollut mukava kesäkäytössä, eikä tuoksu ole häiritsevän voimakas kuten joissakin Lumenen tuotteissa.

    Vastaa

    0
    1. Nivea Creme on tosiaan huikean hyvä tuote hintaansa nähden :) Ainesosat eivät ole arvokkaita, mutta "tökötti" todellakin hoitaa asiansa, ja hyvin tehokkaasti. 👍

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat