05.05.2024

Suomalaisen luonnonkosmetiikan herkkuja - tärpit tarjoushintaan

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri

Lempiaiheitani: kotimainen kosmetiikka! Ja aivan erityisesti luonnonkosmetiikka, tietysti. 🙂

Ruohonjuuressa juhlitaan toukokuussa kotimaista luonnonkosmetiikkaa tarjoushinnoin, ja tässä postauksessa esittelen poimintojani näistä sarjoista ja tuotteista.

Luupin alla kolme kovaa: suomalaisen luonnonkosmetiikan pioneerit Frantsila ja Flow Cosmetics, sekä uudempiin tulokkaisiin kuuluva, herkän ihon asialla oleva Moi Forest.

Puhutteleeko sinua ”less is more” -näkökulman skinimalismi? Kiinnostavatko trendikkäät bioretinolit? Tai onko ihosi herkkä, ja haet erityisesti rauhoittavia, ihon suojakerrosta vahvistavia ja hellästi kosteuttavia tuotteita? Kaikkiin näihin löydät tärppejä tästä postauksesta. :)

suomalainen luonnonkosmetiikka

MOI FOREST

Moi Forest on erityisen tuttu funktionaalisista metsäpölyvoiteistaan, mutta löytyypä sarjasta myös metsäpölytön hittituote kaikille janoisille ihoille: Forest Rain Mist -kasvovesi. Tämä loistava kosteuttaja on jo saanutkin kanavissani palstatilaa mm. viime vuoden parhaat tuotteet -listalta, sen verran vakuuttavasta kaverista puhutaan. Forest Rain Mist on ampaissut kosteuttavien suosikkikasvovesieni kärkeen ja tykkään ihan kaikesta tässä suihkeessa.

Ultrakosteuttava koostumus sisältää koivunmahlaa ja ksylitolia, ja tuoksussa on aistittavissa maariantuoksuheinän lempeän aromaattinen häivähdys. Forest Rain Mist tuntuu iholla kevyesti liukkaalta ja jättää ihon täydellisen kosteutetuksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Tiedätte, mikä koostumus- ja elämyshifistelijä olen, ja tämä kosteuttava neste saa rastin kaikkiin mun ruutuihin. Upeaa työtä, Moi Forest! Tämän suihkeen saat nyt Ruohiksesta hintaan 17,90€ (norm. 24,95€).

Suosittelisin Forest Rain Mist’iä ihan kaikille, mutta aivan erityisesti siitä hyötyy herkkä, kuiva ja kosteusköyhä iho.

Jos skinimalistinen ihonhoitotyyli vetoaa sinuun, Rain Mist -kasvoveteen voi yhdistää Moi Forestin Microbiome Magic-öljyn, ja näiden kahden tuotteen myötä ihon kosteutuksesi on kunnossa. Muuta et välttämättä tarvitse! Rain Mist tuo ihollesi vesikosteuden, Microbiome Magic Oil öljykosteuden. Magic-öljyn saat nyt hintaan 33,90€ / 100 ml (norm. 48,95€). Levitä öljy iholle painellen, kun iho on vielä kostea kasvoveden jäljiltä. Muista ravistaa pulloa ennen käyttöä, jotta metsäpöly-uute sekoittuu tasaisesti öljyyn!

❣️Pro-vinkki: kun Rain Mist -pullo on vajentunut, kaada sinne loraus Microbiome Magic -öljyä, ja saat itsellesi oman mikrobiomia hellivän kaksifaasisen kasvoveden! Tämä cocktail kosteuttaa sekä pehmentää ihoa yhdellä suihkauksella. Ravista pulloa ennen käyttöä!

Microbiome Magic Oil sopii kaikille ihotyypeille, poislukien epäpuhtauksiin taipuvainen ja herkästi tukkiutuva iho. Tälle ihotyypille löytyy paras öljy Flow Cosmeticsilta, joka esitellään alempana.

suomalainen luonnonkosmetiikka

FRANTSILA

Kun puhuu Frantsilasta, on vaikea olla puhumatta kehäkukista, niin olennainen osa Frantsila-kosmetiikan tarinaa on kehäkukka. Frantsila viljelee itse kehäkukkansa Hämeenkyrön yrttitilallaan. Frantsilan juuret ovat rohdoskasveissa ja fytoterapiassa, ja kehäkukka jos mikä on legendaarinen terapeuttinen rohdoskasvi.

Kehäkukan sisältämillä yhdisteillä on tulehdusta parantava ja kudosta uudistava vaikutus, ja kehäkukkaa on käytetty jo antiikin ajoista hoitamaan haavoja ja tulehdusta sekä rauhoittamaan ärtynyttä ihoa. Kehäkukka on lostava aktiiviaine niin ikääntyneelle, ärtyneelle kuin akneiholle.

Frantsila käyttää kehäkukkaa monissa tuotteissaan, joista Kehäkukka-voide on ollut Frantsilan kosmetiikkavalikoimassa alusta saakka!  Koko perheen monitoimivoide sopii niin kasvoille kuin vartalolle kosteuttamaan ja lievittämään ihon ärtymystä. Koostumus on miellyttävän kevyttä emulsiota. Tämä voide sopii jokaisen kotiapteekkiin! Vinkkinä kesää ajatellen: kehäkukkavoide hoitaa myös auringonpolttamaa ihoa. Voiteen saat nyt hintaan 13,50€ / 60 ml (norm. 18,95€).

Oma suosikkini on Kehäkukka-Porkkana-öljy, joka nyt kesän kynnyksellä on erityisen ajankohtainen. Porkkanan sisältämä beetakaroteeni vahvistaa ihon suojaa UV-säteilyä haittavaikutuksia vastaan, ja edesauttaa tasaisen päivetyksen muodostumisessa – kenen kohdalla päivetys sitten onkaan kesään liittyvä juttunsa. :)

Aurinkoa tai ei, tämä kehäkukkauutetta, arganöljyä sekä porkkanaöljyä sisältävä ihanan silkkinen öljyseos kosteuttaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Edullisen hintansa ja miellyttävän ihotuntumansa puolesta tämä on mun lempparituotteita myydä kasvoöljyjen vasta-alkajille – tai kenelle vain, joka etsii edullista ja laadukasta öljyä, jossa on myös ihon nuorekkuutta ylläpitäviä vaikutuksia. Toukokuun ajan saat Kehäkukka-Porkkana-öljyn hintaan 16,50€ / 30 ml (norm. 21,95€). Huom: tuotteen pakkaus on nykyään eri näköinen, mulla on vanhan etiketin versio.

Voiteen ja öljyn kaveriksi kuuluu ilman muuta kasvovesi. Frantsilan Kehäkukka-kasvovesi sisältää rauhoittavan kehäkukan ohella myös tasapainottavaa ratamonlehtiuutetta, mikä tekee siitä sopivan herkän ihon ohella myös sekaiholle. Kehäkukka-kasvoveden saat hintaan 13,90€ / 100 ml (norm. 18,50€).

suomalainen luonnonkosmetiikka

FLOW COSMETICS

Flow Cosmetics -tärpeistä löydämme Suomen parhaisiin kuuluvan bioretinolituotteen: RetinLift 3-in-1-voiteen.

Voiteessa hyödynnetty, mastiksipistaasista eristetty NovoRetin-molekyyli rankattiin kouluni Formula Botanican bioretinoli-kurssilla tämän hetken lupaavimmaksi ja tehonsa parhaiten tutkimuksissa osoittaneeksi ”bioretinoliksi”. Taustatietona kerrottakoon, että koulun lehtorit käyvät kurssimateriaalia varten läpi aivan mielettömät määrät tutkimuksia, ja vain kaikkein parhainta tutkimustietoa omaavat uudet aktiiviaineet pääsevät koulun seulan läpi.

Olinkin innoissani, kun RetinLift-voiteen ilmestyessä tajusin, että se sisältää juuri NovoRetin’iä. NovoRetin toimii eri mekanismilla kuin tyypilliset retinoli-vaihtoehdot: se ylläpitää ihon omaa luontaista retinoiinihappopitoisuutta, joka iän myötä lähtee hiipumaan. Näin ollen RetinLift-voiteen käytön voi aloittaa heti, kun iholla alkaa näkyä ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä. NovoRetin-molekyylin säännöllinen käyttö ylläpitää ihon omaa retinoiinihapon tuotantoa, hidastaen sitä myöten kokonaisvaltaisesti monia ikääntymisen merkkejä kuten ryppyjä, ihon velttoutta ja pigmenttimuutoksia.

Lisäksi RetinLift-voiteen huikeassa koostumuksessa on arganöljyä, puolukansiemenöljyä, granaattiomenansiemenöljyä, ruusunmarjansiemenöljyä sekä kiinteyttävää hexapeptide-11-yhdistettä. Vesi on korvattu ruusuvesipohjalla. Erittäin kosteuttava ja samalla lipidirikas koostumus sopii jopa kuivalle iholle. Jos olet aiemmin tykännyt sekoittaa kasvovoidetta ja öljyä, RetinLift-voide korvaa kummatkin. Tämän arvokkaan anti-age-voiteen saat nyt -29% alennushintaan 49,90€ / 50 ml (norm. 69,90€).

Superseerumi 💦

Jos Moi Forestin Rain Mist -suihkeen kohdalla saatoin todeta, että suosittelisin sitä ihan kaikille, niin Flow Cosmeticsin Hyaluron & Probiotics on seerumien joukossa samassa asemassa. Tätä voi todellakin suositella kaikille!

Ruusuvesi, laadukkaat probiootit, hyaluronihappo, antioksidanttinen mustikansiemenöljy ja ihoa uudistava porkkanansiemenöljy tekevät Flow'n seerumista vallan mainion cocktailin joka syväkosteuttaa, pehmentää ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Sopii erinomaisesti kaveriksi öljy- & seerumi-sekoituksiin! Toukokuun ajan ihanuusseerumi irtoaa hintaan 31,90€ / 30 ml (norm. 41,90€).

Öljystä puheen ollen, täältä tulee nyt epäpuhtaan ja ongelmaihon öljysuositus: Flow Cosmetics Rosehip Intensive Treatment Oil. Tämä öljy sopii myös hoitamaan ryppyistä ja valovaurioitunutta ihoa. Olen jo aikaisemmin esitellyt tämän kaverin yhtenä parhaimmista tuntemistani ruusunmarjaöljyistä: sen erittäin miellyttävä, ohut koostumus sekä äärimmäisen tehokas Co2-uutettu ruusunmarjaöljylaatu tekevät Flow’n ruusunmarjaöljystä loistoystävän niin ryppyiselle, epäpuhtaalle kuin epätasaisen sävyiselle hyperpigmentaatio-iholle. Öljyn kevyt koostumus ei tuki ihoa.

Voit käyttää Rosehip Intensive -öljyä yksinään voiteen sijaan tai lisätä voiteen alle, päälle, sekaan – miten ikinä tykkäätkään öljyä käyttää. Ruusunmarjaöljyn kampanjahinta on 22,90€ / 30 ml (norm. 31,95€).

suomalainen luonnonkosmetiikka

Lopuksi ihonhoidon ja aivan erityisesti punoittavan couperosa-ihon klassikkotuote: ruusuvesi. 🌹

Ruusuvesi tunnetaan ihoa rauhoittavista, kosteuttavista ja uudistavista ominaisuuksistaan, ja aivan erityisesti se hyödyttää punoittavaa ja lehahtelevaa ihoa. Flow Cosmeticsin huikean suositun kasvoveden saat nyt -26% alennuksella hintaan 18,50€ (norm. 24,95€).

Ruusuvesi sopii kaikille, mutta itse suosittelen sitä eniten herkälle ja punoittavalle iholle. Jos ihosi on kuiva, valitse Moi Forestin Rain Mist. Jos ihosi rasvoittuu, valitse Frantsilan Kehäkukka-kasvovesi.

suomalainen luonnonkosmetiikka

Täsmävinkit ihonhoitorutiineihin:

Kuiva ja herkkä iho:

Moi Forest Forest Rain Mist – Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumi – Frantsila Kehäkukka-voide ja/tai Moi Forest Magic Oil.

Herkkä, punoittava, ei-kuiva iho:

Flow Cosmetics Ruusuvesi – Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumi – Flow Cosmetics Rosehip Treatment Oil (voit sekoittaa Flow’n seerumin ja Rosehip-öljyn kämmenellä yhteen kevyeksi ”voiteeksi”

Kuiva ja ikääntynyt iho:

Moi Forest Forest Rain Mist – Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumi – Flow Cosmetics RetinLift-voide

Herkkä ja epäpuhdas iho:

Frantsila Kehäkukka-kasvovesi – (Flow Cosmetics Hyaluron & Probiotics -seerumi) – Flow Cosmetics Rosehip Treatment Oil – voit myös sekoittaa seerumin ja öljyn yhteen

*

Kurkkaa kaikki Ruohonjuuren toukokuun kosmetiikkatarjoukset täältä. Tarjoukset ovat voimassa sekä verkossa että myymälöissä.

13 comments on “Suomalaisen luonnonkosmetiikan herkkuja - tärpit tarjoushintaan”

 1. Tyhmä kysymys, mutta onko kakkumuodossa oleva öljypuhdistaja (esim. Luonkos) yhtä tehokas poistamaan aurinkovoiteen kasvoilta kuin esim. Evolven Kalahari Dreams?

  Millä esim. Riemannin P20 Sensitive Face spf50 -voide poistetaan iholta? Vaatiiko tämä öljypitoisen aineen?

  Vastaa

  0
  1. Tyhmä kysymys, mutta onko kakkumuodossa oleva öljypuhdistaja (esim. Luonkos) yhtä tehokas poistamaan aurinkovoiteen kasvoilta kuin esim. Evolven Kalahari Dreams?

   Mun iholla ei, sillä itse en saa noita ei-emulgoituvia kunnolla irtoamaan ihostani. Etenkään noita kiinteitä. Ja kun putsariaine itsessään ei kunnolla liukene iholta, ei mukana myöskään liukene siihen tarttunut lika, meikki tai aurinkovoide. (Luonkos ei valitettavasti toimi mun iholla lainkaan, vaan vaatii hirveästi hankaamista että saan sen irti = ei hyvä iholle). Mutta nämä ovat tosi yksilöllisiä kokemuksia, tunnen monia, jotka kertovat saavansa öljykakkuputsareilla lian ja meikin vaivatta irti.

   Millä esim. Riemannin P20 Sensitive Face spf50 -voide poistetaan iholta? Vaatiiko tämä öljypitoisen aineen?

   Kaikki aurinkovoiteet kannattaa poistaa öljyputsarilla, sillä valtaosa myös kemiallisista UV-filttereistä on rasvaliukoisia. Ja aivan erityisesti kaikki ne aurinkovoiteet, jotka ovat vedenkestäviä, kuten tuo Riemann'kin mielestäni on, tulee poistaa öljyputsarilla.

   Vastaa

   0
  2. En ole pitkään aikaan käyttänyt normipuolen aurinkovoiteita, mutta nyt oli pakko ostaa tuo Sensitive Face vartalokäyttöön. On kyllä paljon miellyttävämpi tuntu (tai ei tuntua ollenkaan) kuin esim. Muru Murussa, joka heti tahmasi, jos sitä levitti esim. korviin.

   Vastaa

   0
  3. Ymmärrettävää, koska kemikaalisissa filttereissä on vähemmän tuota "tahmeutta". Valtaosa kemikaalisista UV-filttereistä on lisäksi täysin liukoisia, eli ne liukenevat veteen, öljyyn tai johonkin muuhun voidepohjassa käytettävään liuottimeen. Mineraalipartikkelit eivät liukene.

   Vastaa

   0
  4. Mikä sinulla on ollut parhaiten toimiva, kiinteässä muodossa tuleva luonnonkosmetiikan puhdistusaine?

   Vastaa

   0
  5. Ei ole sellaista :D Rakastan öljyputsareita, ja hyvää sellaista kiinteää (=hyvin emulgoituvaa) ei ole.

   Vaahtoavia hyviä kiinteitä putsareita on vaikka kuinka, en siis puhu saippuasta, vaan muihin tensideihin pohjautuvista vaahdoista. Laveran kiinteä suihkushampoo on ollut eniten käytössä. Mutta en mä näitäkään kasvoilla käytä (koska olen nykyään täysin öljyputsarien leirissä, mitä tulee kasvojen puhdistukseen), vaan vartalolla.

   Vastaa

   0
  6. Hankin talvella kokeilupalan tuota Luonkosin öljyputsaria. Ei toimi tehokkaasti, eikä irrota mitään aurinkosuojaa tms.
   Sopii vain niihin iltoihin, kun kasvoilla ei ollut mitään tymäkkää...

   Vastaa

   0
  7. 👍

   Vuosien varrella olen saanut Luonkosin öljykakuista kuvan, että ne ovat tuotetyyppi, joka joillain toimii todella hyvin ja toisilla ei lainkaan. Vähän niinkuin palasaippua hiusshampoona. 😆

   Vastaa

   0
 2. Oon himoinnut testata tuota Moi Forestin kasvovettä siitä saakka kun kirjoitit siitä, nyt vois viimein tarttua tähän tatjoukseen..!

  Vastaa

  0
 3. Moikka!

  Kysymykseni menee vähän ohi postauksen, mutta oletko huomannut, että L300 -sarjalta on tullut uusi C-vitamiini Illuminating Body Lotion:)? Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä mieltä olet voiteen ainesosaluettelosta:)?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Ametisti,

   Olen huomannut :) Ja olen testannutkin! ☺️ Mun iholle se tosin on kosteusteholtaan liian kevyt, mutta jättää ihoon kauniin kevyen shimmerin.

   Tässä voiteessa on eri C-vitamiinimuoto kuin L300 C-Vitamiini-kasvotuotteissa. Mielestäni kasvotuotteiden C-vitamiini on tehokkaampi kuin tämän Body Lotionin. Yleisesti ottaen Illuminating Body Lotionista voi sanoa, että se on hyvin kevyesti kosteuttava ja iholle miedosti antioksidanttista C-vitamiinisuojaa tuova voide, jonka pääpointti on kaunistaa ihoa kuultavalla pinnalla. :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)