30.05.2024

Markettiaurinkovoiteet analyysissä

Olen käynyt läpi joukon marketeissa myytäviä edullisia aurinkovoiteita, mukana niin Lidlin kuin Normalin sekä kaikkein suosituimpien aurinkobrändien Nivean, Garnierin ja Piz Buinin voiteita.

Olen analysoinut voiteet UV-filtterien näkökulmasta. Analyysin tulos ei yllättänyt, sillä on tiedossa, että edulliset massabrändit käyttävät enimmäkseen vanhoja ja edullisia UV-filttereitä. Joukosta erottuu kuitenkin yksi brändi edes vähän paremmalla UV-suojateknologialla.

Muistin virkistykseksi:

VANHAN TEKNOLOGIAN UV-FILTTERIT

☀️ Kehitetty 70- ja 80-luvulla.
☀️ Epästabiileja, eli menettävät tehonsa nopeasti auringossa; tarvitsevat tyypillisesti tukea stabiloivilta aineilta, jotta niiden teho säilyy.
☀️ Näissä on pieni molekyylikoko (alle 500 Daltonia*), ja ne pystyvät imeytymään kehoon, osa dermikseen ja verenkiertoon asti.
☀️ Todettuja haittoja: aiheuttavat uudempia filttereitä herkemmin ihoärsytystä ja osa näistä on hormoninhäiriköitä.
☀️ Suuri osa vanhoista filttereistä on toksisia vesieliöille eivätkä ole biohajoavia.
☀️ Syy miksi yhä käytetään: ovat halpoja ja oikein formuloituina hyvin tehokkaita suojaamaan ihoa UV-säteilyltä todetuista haitoistaan huolimatta.

UUDEN TEKNOLOGIAN UV-FILTTERIT

☀️ Kehitetty 90- ja 2000-luvulla.
☀️ Stabiilimpia kuin vanhat ja toimivat pienemmillä pitoisuuksilla.
☀️ Suojaavat tyypillisesti laajemmilla spektreillä = uusien joukossa on broad spectrum -filttereitä.
☀️ Isompi molekyylikoko: suurimmassa osassa uusissa filttereissä molekyylikoko ylittää 500 Daltonia, jopa yli 800 Daltonia, eli ne eivät läpäise ihon suojaestettä ja imeytyvyys on hyvin pieni, rajoittuen stratum corneumin ylimpään kerrokseen. Osa on muodoltaan partikkelimaisia eivätkä imeydy lainkaan.
☀️ Hyvin vähän todettuja ympäristöhaittoja tai ei lainkaan ympäristöhaittoja.
☀️ Syy miksi käytetään vähemmän: ovat huomattavasti kalliimpia kuin vanhat filtterit.

*) 500 Daltonia on molekyylikoon raja iholäpäisevyydelle. Alle 500 Daltonin molekyyli pystyy imeytymään syvällekin ihoon, yli 500 Daltonin ei läpäise ihon suojaestettä.

YLEISESTI VANHOISTA UV-FILTTEREISTÄ LAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA

Vanhoja UV-filttereitä on poistunut markkinoilta sitä mukaa, kun niiden haittavaikutukset on todettu hyötyjä suuremmiksi. Kuvassa olen listannut yleisimmät yhä käytössä olevat vanhan sukupolven kemialliset UV-suojakemikaalit, joista valtaosaa käytetään ympäri maailmaa.

Punaviivan yläpuolella olevat Oxybenzone ja Octinoxate on todettu niin haitallisiksi, että niihin ei törmää EU:ssa juuri enää koskaan, ainakaan tavanomaisten brändien valikoimassa. Hullua kyllä, nämä filtterit ovat lain mukaan yhä sallittuja, mutta koska niiden haitat ovat niin tunnettuja, ja asiasta on kirjoitettu paljon mediassa Havaijin kiellettyä ne vuonna 2018, harva valmistaja "kehtaa" enää käyttää näitä. Päin vastoin osa brändeistä käyttää nykyään markkinointivalttinaan sitä, että heidän tuotteensa eivät sisällä Oxybenzonea ja Octinoxatea.

Tänä vuonna Havaiji on lain asetuksella kieltänyt myös Avobenzonen ja Octocrylenen, ja Mauin kunta on jopa kieltänyt kaikki kemialliset UV-filtterit, jättäen sallituiksi enää mineraaliaurinkovoiteet. Vanhoja filttereitä on kielletty myös Brasiliassa, Key Westissä, Virgin-saarilla ja Palau'ssa ympäristönsuojelullisin perustein.

Yhdysvalloissa, jossa UV-filtterit luokitellaan kosmetiikan sijaan lääkeaineiksi, ainoastaan mineraali-UV-filttereillä on turvallisuus-status GRASE (Generally Recognized As Safe And Effective). Vaikkakin sallittuja, kaikki yllä listatut kemialliset filtterit ovat Yhdysvalloissa tällä hetkellä tarkkailun alla ja niiden turvallisuutta uudelleenarvioidaan, kiitos tutkimuksen, jossa todettiin näiden kaikkien imeytyvän verenkiertoon ja osan myös pysyvän elimistössä useita päiviä.

EU:ssa tämä samainen tutkimus johti Oxybenzonen, Octocrylenen ja Homosalaten uudelleenarviointiin epäiltyinä hormoninhäiritsijöinä, ja arvioinnin tuloksena kaikkien sallittuja pitoisuuksia laskettiin toissa vuonna.

En halua pelotella ketään tällä listalla ja tiedoilla, mutta näitä voi käyttää referenssinä miettiessään, millaisella aurinkovoiteella suojaa itsensä ja perheensä.

Vanhoja filttereitä sisältävät aurinkovoiteet suojaavat ihoa tehokkaasti palamiselta ja ihosyövältä, mutta niiden mukana tulee hyödyn ohella myös haittavaikutuksia. 

On hyvä muistaa, että vaikka jollain aineella olisi haittavaikutuksia, kaikki eivät näitä haittavaikutuksia koe. Drastisena esimerkkinä; eiväthän kaikki tupakoitsijatkaan saa syöpää, vaikka savukkeet ovat tunnetusti erittäin haitallisia. Silti, jokaisella on vapaus ja mahdollisuus valita eri vaihtoehdoista. Jos terveys- ja ympäristövaikutuksiltaan kyseenalaiset aurinkovoiteet arveluttavat, kaupoissa on myös tuotteita ilman kontroversiaalisia UV-filttereitä.

Aloitetaan markettiaurinkovoidekierros Sokokselta

Sokoksella on yksi laajimpia aurinkovoidevalikoimia, mutta koska aika ei riitä jokaisen analysointiin, keskitin voimat tunnetuimpiin brändeihin.

Voin heti alkuun sanoa, että ainoat marketeista toistaiseksi löytämäni aurinkovoiteet, joissa käytetään vain uuden teknologian filttereitä, ovat LV:n aurinkovoiteet, Änglamarkin aurinkovoiteet ja P20 Sensitive -aurinkovoiteet. Jos tunnette muita, huikatkaa ihmeessä!


PIZ BUIN MOISTURISING SUN LOTION SPF 50+ ja SPF 30

(kummassakin samat filtterit)

Tämä on Piz Buinin klassikkoaurinkovoide, se "perus" Piz Buin, jota allekirjoittanutkin on käyttänyt nuorempana runsaasti.

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha 
TINOSORB S, UVB + UVA uusi

Infocorner: Tinosorb S on kenties kaikkein suosituin uuden sukupolven UV-filttereistä, eikä ihmekään. Se on sinkkioksidin ohella yksi harvoja todellisia broad spectrum -filttereitä, suojaten koko UVB- ja UVA-alueella 280 - 400 nm. Markkinoilla on tietoni mukaan tällä hetkellä vain kolme sellaista filtteriä. (Yksikään vanha kemiallinen filtteri ei pysty tähän.) Tinosorb S on erittäin fotostabiili ja auttaa myös stabiloimaan tunnetusti epästabiilia Avobezonea. Tinosorb S toimii sekä absorboimalla että heijastamalla, ja sen molekyylikoko on 627.

PIZ BUIN TAN & PROTECT TAN INTENSIFYING SUN LOTION SPF 15

UV-filtterit:

OCTISALATE, UVB vanha
OCTOCRYLENE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
TINOSORB M, UVB + UVA uusi

Täällä kohtaamme toisen uuden sukupolven laajan kirjon filtterin, Tinosorb M:n. Sen ero serkkuunsa S:n verrattuna on koostumus: M on puuterimaista eikä imeydy ihoon lainkaan vaan jää ihon pinnalle kuten mineraalifiltterit. Se on siis itse asiassa kemiallinen hybridifiltteri, joka yhdistää fysikaalisen sekä kemiallisen UV-filtterin ominaisuudet toimien sekä absorboimalla että heijastamalla. Se antaa vielä Tinosorb S:ääkin paremman suojan pitkien UVA-säteiden alueella.

GARNIER AMBRE SOLAIRE HYDRA PROTECT SPF 20

UV-filtterit:

OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
UVINUL T150, UVB uusi
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
MEXORYL XL, UVB + UVA2 uusi

Ambre Solairen aurinkosuojatuotteissa filtteripainotukset eroavat suuresti tuotteesta riippuen. Joissain voiteissa painotus on enemmän uusia filttereitä, toisissa enemmän vanhoja. Liekö heillä meneillään reseptiikan päivitys, ja ehkä koko valikoima on pikku hiljaa siirtymässä uudempien filttereiden painotukseen..?

Ambre Solairen voiteessa tapaamme uuden sukupolven UVB-filtterin, hyvin suositun Uvinul T150:n, sekä L'Orealin omaan Mexoryl-filtteriperheeseen kuuluvan Mexoryl XL:n, joka oli aikoinaan (kehitetty 1989) aikansa ensimmäinen fotostabiili kemiallinen broad spectrum -UV-filtteri. Mexoryl-filttereihin liittyy sellainen kuriositeetti, että kaksi ensimmäistä kehitettiin jo 80-luvulla, mutta ne olivat ilmeisesti niin paljon aikaansa edellä, että ne hyväksyttiin käyttöön vasta 90-luvulla! Mexorl-filtterit kuuluvat ensimmäisiin uuden sukupolven filttereihin, ja juuri Mexoryliin viitattiin alalla pitkään parhaana mahdollisena UV-filtterinä. Itsellenikin on jäänyt tämä mieleen kosmetiikkamyyjä-vuosiltani.

Tinosorb-filtterit kehitettiin 2000-luvulla, ja vasta ne haastoivat Mexorylin aseman tarjoten yhtä hyvän tai kenties jopa paremman uuden sukupolven filtteriteknologian.

GARNIER AMBRE SOLAIRE HYDRA PROTECT SPF 30

Uv-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
TITAANIDIOKSIDI (NANO), UVB (+UVA2) mineraali
UVINUL T150, UVB uusi
MEXORYL SX, UVA uusi

Kuten näkyy, Garnierin SPF 30 -voiteessa on ihan erinäköinen UV-filtterikokonaisuus kuin SPF20:ssä. Tsekkasin eränumeron mukaisen valmistusvuoden, ja tämä on itse asiassa paljon uudempaa tuotantoa kuin SPF 20, silti tässä käytetään vähemmän uusia filttereitä.

Tämä on hybridi-aurinkovoide sisältäen sekä kemiallisia filttereitä että yhden fysikaalisen. Titaanidioksidi nano-muodossa suojaa parhaiten UVB-alueella, ja antaa kenties vähäsen suojaa UVA2-alueella eli ei-pisimmillä UVA-aalloilla. Tässä voiteessa tapaamme alkuperäisen Mexoryl-filtterin, SX:n, joka oli aikoinaan ensimmäinen haastaja Avobenzonelle tuoden stabiilimman vaihtoehdon markkinoiden silloin-ainoalle UVA-filtterille (joka oli Avobenzone).

GARNIER AMBRE SOLAIRE KIDS SENSITIVE ADVANCED SPF 50+

UV-filtterit:

OCTISALATE, UVB vanha
UVINUL T150, UVB uusi
AVOBENZONE, UVA vanha
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi
MEXORYL XL, UVB + UVA uusi

Garnierin lasten voiteessa tapaamme Ensulizole-filtterin, jonka erityisominaisuus on sen keveys. Se on yksi harvoja vesiliukoisia UV-filttereitä, ja sitä näkee paljon mm. SPF-päivävoiteissa, joihin halutaan mahdollisimman kevyt koostumus.

Ensulizole on UVB-filtteri eikä yksinään kovin tehokas sellainen, eikä myöskään se kaikkein fotostabiilein uusista filttereistä. Mutta filtterit toimivat tyypillisesti synergiassa toinen toistaan tukien, ja osana filtterisysteemiä Ensulizole toimii hyvin ja auttaa tuomaan voiteeseen keveyttä ja helpompaa levittyvyyttä.

NIVEA PROTECT & MOISTURE SPF 30

Nivea on Suomessa johtava aurinkovoidebrändi, ja varmasti niitä suosituimpia maailmallakin. Nivealla on kaikkein laajin aurinkotuoteportfolio koostuen valtavasta määrästä eri suojakertoimia (alkaen SPF 6..!) ja myös kasvoille on useita eri aurinkovoidekoostumuksia.

Allekirjoittanut myöntää käyttäneensä viimeisten 15 vuoden aikana Niveaa kaikkein eniten vartaloaurinkovoiteena, ja kun uudet erittäin ohuet Nivea-kasvoaurinkovoiteet vuonna 2020 lanseerattiin, olen käyttänyt niitäkin sen jälkeen monta tuubia. Olkoon filtterisysteemi mikä hyvänsä, ne ovat minusta todella miellyttävän tuntuisia iholla. (Vuonna 2020 en muuten vielä ollut perehtynyt kemiallisten filttereiden ominaisuuksiin syvällisesti, perehtymiseni alkoi vasta seuraavana kesänä..!)

UV-filtterit:

AVOBENZONE, UVA vanha
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
OCTISALATE, UVB vanha
UVINUL T 150, UVB uusi
UVINUL A PLUS, UVA uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi

Garnieriin verrattuna Nivea käyttää selvästi enemmän ja tasaisemmin uusia filttereitä. Niitä näkyy kaikissa Nivean aurinkovoiteissa ( suuremmalla edustuksella kuin vanhoja, ja ilahduttavasti Tinosorb S on usein kärjessä. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä suurempi painotus Nivealla on uusissa filttereissä, ja tätä pidän hyvänä asiana.

Uvinul A Plus on tehokas uuden ajan UVA-filtteri kattaen UVA2- sekä UVA1-alueet. Se on Avobenzonen rinnalla ainoa kaikkien brändien käytettävissä oleva UVA-filtteri, sillä Mexoryl SX, joka on tämän hetken kolmas UVA-filtteri, on yksinomaan L'Orealin brändien käytössä.

NIVEA KIDS ULTRA PROTECT & PLAY SPF 50+

Nivealla on useampi erilainen lasten aurinkovoide. Tämä on niistä kestävin ja lupaa kestää hiekkaleikitkin. Vedenkestävyyden luvataan olevan triplasti enemmän kuin Nivean tavanomaisissa waterproof-aurinkovoiteissa.

UV-filtterit:

AVOBENZONE, UVA vanha
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
OCTISALATE, UVB vanha
TITAANIDIOKSIDI (NANO) UVB (+UVA2) mineraali
UVINUL A PLUS, UVA uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi

Huomio mineraalifilttereistä hybridiaurinkovoiteissa: aina kun normikosmetiikan brändi valmistaa hybridiaurinkovoiteen, eli yhdistää samaan voiteeseen sekä kemiallisen että fysikaalisen filtterin, he valitsevat titaanidioksidin. En ole vielä koskaan törmännyt hybridiaurinkovoiteeseen, jossa käytettäisiin sinkkioksidia. Oletettavasti titaanidioksidi on valmistajille mieluisampi valinta, kun sitä tarvitaan paljon vähemmän kuin sinkkioksidia, mikä vaikuttaa myönteisesti tuotteen ihotuntumaan.

NIVEA SENSITIVE IMMEDIATE PROTECTSPF 30

Tämän voiteen nimi on harhaanjohtava, sillä ihan kaikki aurinkovoiteet antavat välittömän suojan UV-säteilylle. 30 minuutin odotusaika on urbaani legenda, eikä sillä ole todellisuuspohjaa. Kemialliset UV-filtterit alkavat imeä UV-säteilyä välittömästi altistuessaan UV-säteilylle. Suoja on paras ja tasaisin, kun voide ehtii imeytyä ihoon, mutta 30 minuuttia se harvemmin vie.

UV-filtterit:

OCTISALATE, UVB vanha
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
AVOBENZONE, UVA vanha
UVINUL T 150, UVB uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi

Kuten tässä vaiheessa olette jo varmasti huomanneet, samat filtterit toistuvat voiteissa hieman eri kokoonpanoina. Voi sanoa, että "piiri pieni pyörii", ja on helppo nähdä, mitkä filtterit ovat alalla suosituimpia. Octisalate ja Avobenzone ovat kirkkaasti eniten käytössä vanhoista filttereistä. Octisalaten käytön ymmärrän paremmin, sillä se on valmistajalle kustannustehokas keino parantaa tuotteen UVB-suojaa, ja sen haitat ovat hyvin vähäiset verrattuna melkein mihin tahansa muuhun vanhaan ja halpaan filtteriin.

Avobezonen yleisyyttä taas ihmettelen, koska sillä on paljon tunnettuja haittoja, ja tarjolla on kuitenkin uuden polven tehokkaita UVA-filttereitä ilman näitä haittoja. Toistaiseksi en ole keksinyt muuta syytä kuin kustannukset: Avobenzonella saa vahvan UVA-suojan paljon halvemmalla, kuin jos käyttäisi pelkästään moderneja UVA-filttereitä.

BONDI SANDS SPF 30 WATER RESISTANT LOTION

Australialaisella Bondi Sands'illa on kyllä pokkaa..! Pulloihin on painatettu 'Reef Friendly', ja ne sisältävät korallien suojelun vuoksi Havaijilla täysin kiellettyjä Avobenzonea ja Oktokryleeniä sekä Homosalatea ja Octisalatea, jotka on kielletty osassa Havaijia. Ikävä kyllä Reef Safe -lupauksia ei valvo mikään taho, ja ne ovat valmistajan oma tulkinta asiasta. Olisikin mielenkiintoista kuulla Bondi Sandsin tulkinta näihin kemikaaleihin liittyen..! 😅😆

UV-filtterit:

HOMOSALATE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
OCTOCRYLENE, UVB vanha

Tässä voiteessa on kieltämättä markkinoiden huonoimmat filtterit niin ympäristön kuin suojaavuuden kannalta! Herranjestas... Eikä yhtäkään broad spectrum -filtteriä

HAWAIIAN TROPIC GLOWING PROTECTION SPF 30 DRY OIL MIST

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha

Okei, tässä tuotteessa oli ehkä vieläkin heikompi setti filttereitä..! No further comments.

Huomioitavaa Hawaiian Tropicin kohdalla on, että se on amerikkalainen brändi, ja Jenkeissä sallittujen UV-filtterien lista on hyvin kapea muuhun maailmaan verrattuna.

Koska Jenkeissä UV-suojakemikaaleja tarkastellaan lääkeaineina, niiden turvallisuusarviointi voi viedä - uskokaa tai älkää - toista kymmentä vuotta. Siksi suurinta osaa uusista filttereistä ei ole edelleenkään hyväksytty USAssa, ja jenkki-aurinkovoiteissa käytetään lähes yksinomaan vanhan koulukunnan filttereitä. Joista niistäkin on puolet jälleen uuden turvallisuusarvoinnin kohteena... 😅

USAn UV-suojatilanne on ollut pitkään yhtä farssia, ja siellä alan toimijat ovat puolivakavissaan jo todenneet, että ainoat sallitut UV-filtterit saattavat pian olla pelkästään mineraalit sinkkioksidi ja titaanidioksidi.

HAWAIIAN TROPIC MINERAL PROTECTIVE SUN LOTION SPF 30

Tässä meillän "feikki"mineraaliaurinkovoide. Ilmiö, josta kerroin viime kesän aurinkovoidevertailussani, ja josta olen tehnyt tänä vuonna Instagramiin tietoiskun.

UV-filtterit:

SINKKIOKSIDI mineraali
BUTYLOCTYL SALICYLATE, UVB vanha (muistuttaa kemialliselta rakenteeltaan Octisalatea)
ETHYLHEXYL METHOXYCRYLENE, UVB vanha (muistuttaa kemialliselta rakenteeltaan Octocryleneä)

Normikosmetiikan brändit, ja aivan erityisesti jenkkiläiset brändit, harrastavat mineraaliaurinkovoidehuijausta. He tekevät tämän käyttämällä ns. SPF-boostereita, jotka ovat UV-säteitä absorboivia kemikaaleja, mutta eivät viralliselta statukseltaan UV-filttereitä. Nämä kemikaalit kuuluvat ikään kuin UV-suojateknologian harmaalle alueelle, ja asiantuntijoiden mukaan on vain ajan kysymys, koska ne saavat virallisen UV Filter / Absorber -statuksen kemikaalilainsäädännössä.

Eniten käytetty SPF Booster, Butyloctyl Salicylate, voi jopa tuplata sinkkioksidin tuoman SPF-tehon. Kemiallisesti se on lähes sama aine kuin Octisalate. Koska sillä ei kuitenkaan ole virallista UV-filtteristatusta, valmistaja voi pokkana markkinoida tuotettaan mineraaliaurinkovoiteena ja väittää UV-suojatehon tulevan pelkästään sinkkioksidista tai titaanidioksidista.

Huijauksen etu on kosmeettinen miellyttävyys; boostereita hyödyntämällä voidaan saavuttaa korkea suojakerroin käyttämällä vain murto-osa oikeasti tarvittavasta mineraalien määrästä, mikä tekee voiteesta kevyemmän ja kosmeettisesti elegantimman.

Kurkataan sitten Lidlin aurinkovoiteita

Vaikka Lidlin myymät ihonhoitotuotteet ovat pärjänneet monissa testeissä ja ovat monilta osin ihan OK kamaa, aurinkovoiteet eivät ikävä kyllä ole sitä.

Nämä totta kai suojaavat sinua palamiselta ja ihosyövältä, mutta ihan jokaisessa on kaikkein haitallisimpiin kuuluvia UV-filttereitä kuten oktokryleeniä. Sanon vain, että parempiakin vaihtoehtoja on. Lidlin aurinkovoiteet toki hakkaavat kaikki kilpailijat hinnallaan, ja ymmärrän vallan hyvin senkin, että joillekin nämä voivat olla budjetin puolesta ainoa vaihtoehto. Silloin ne ovat hyvä vaihtoehto. 🙏🏻

CIEN SUN PROTECT MILK SPF 30

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
ISCOTRIZINOL, UVB + UVA uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi

Lidl saa pisteet yhdestä filtteristä, jota muissa tämän katsauksen markettiaurinkovoiteissa ei ole näkynyt: Iscotrizinol. Se on yksi markkinoiden kaikkein fotostabiileimmista filttereistä ja menettää 25 tunnissa vain 10% SPF-tehostaan. Lisäksi se auttaa tekemään UV-suojasta erittäin vedenkestävän. Se toimii myös hyvin pienellä pitoisuudella, eli vaikka se kuuluu uusiin ja kalliimpiin filttereihin, se voi olla suhteessa edullinen, koska sitä tarvitsee niin vähän.

CIEN KIDS SUN PROTECT SPRAY SPF 50+

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
OCTISALATE, UVB vanha
ENSULIZOLE, UVB uusi
TINOSORB S, UVB + UVA uusi

Lasten aurinkovoide-aerosolissa on sentään yksi Tinosorb-filtteri, joskin pienimmällä osuudella. Tässä lapsille markkinoidussa voiteessa on kolme ihoon imeytyvää UV-suojaskemikaalia, joista kahdella on myös todettu hormoninhäirinnällisiä vaikutuksia. Kyllä mä vain ihmettelen näiden käyttöä lasten aurinkovoiteissa, niin kauan kunnes jokin uskottava taho selittää mulle kunnolla, miksi ne olisivat OK lasten aurinkovoiteessa.

Juuri näihin kehoon imeytyviin kemiallisiin UV-suojafilttereihin perustuu yleinen suositus käyttää lapsilla vain fysikaalisia mineraaliaurinkovoiteta. Nyt kun saatavilla kuitenkin on jo pitkään ollut ei-imeytyviä kemiallisia filttereitä, miksi ei käytettäisi lasten aurinkovoiteissa ennemminkin niitä..? Odotan todellakin kuulevani tähän jonain päivänä perustellun selityksen.

Lasten emulsio-spray-versiossa on samat filtterit.

CIEN SUN LOTION SPF 30

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
ISCOTRIZINOL, UVB + UVA2 uusi

Iscotrizinolista piste, mutta ei pelasta tätä auttamattoman vanhan teknologian heikkoa tuotosta, jossa ei edes ole kunnollisia apuaineita stabiloimassa Avobenzonea. (Parhaat Avobenzonen stabiloijat ovat uusia filttereitä kuten Tinosorb S ja Ensulizole.)

Viimeisenä kurkistus Normalissa myytäviin aurinkovoiteisiin

Normalilla ei ole omaa in-house-aurinkovoidebrändiä, vaan se myy sekä tunnettuja että vähemmän tunnettuja marketti-aurinkotuotteita. Pikaisella silmäyksellä totesin Tampereella sijaitsevan kohde-Normal'in myyvän Nivean, Garnierin, Malibun ja Dzintarsin aurinkovoiteita

MALIBU BRONZING TANNING OIL SPF 6

Hymyilyttää nämä SPF 6-tason aurinkosuojat, vaikka onhan näitä itsekin tullut kultaisella 80- ja 90-luvulla käytettyä. Mun teini-iässä SPF 2 oli vielä sallittu..! 😳 Nykyään SPF 6 on EU:ssa alin sallittu, ja eiköhän sekin pian poistu.

UV-filtterit:

OCTOCRYLENE, UVB vanha

Tuota, apua! 🤣 Tää on NIIN old school-aurinkotuote kuin olla voi: se suojaa ainoastaan UVB-säteiltä (ja niiltäkin tietysti vain minimaalisesti). Vielä pitkälle 90-luvulle saakka aurinkovoiteet suojasivat pääsääntöisesti pelkästään UVB-säteilyltä, koska ei oltu ymmärretty, kuinka vahingollisia UVA-säteet ovat. Vuosikymmenten ajan kuviteltiin, että ihon palaminen on ainoa haitallinen seuraus auringon säteistä, ja vain siltä tulee suojautua.

UVA-säteethän muuten ovat ne, jotka aikaansaavat syvemmän ja pidempikestoisen rusketuksen. (Solariumit toimivat UVA-säteillä.) Siksi varmaan tämänkin öljyn nimi on Tanning Oil - se päästää läpi ruskettavat (ja ihoa vanhentavat) UVA-säteet. Huh, mitä ihon DNA:n vaurioittajia vanhat aurinkovoiteet ovat olleet - solariumista puhumattakaan...

DZINTARS SPF 15 SUN PROTECTION BRONZING BALM

Harvinaisempi tapaus: latvialaisen Dzintars-brändin aurinkovoide.

UV-filtterit:

OCTINOXATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
OCTOCRYLENE, UVB vanha

Auts!! Löytyipä sitten joukosta tuote, joka sisältää jopa Octinoxatea. Tämähän on toinen kahdesta kaikkein pahamaineisimmasta UV-filtteristä, joita aniharva etablisoitunut valmistaja enää kehtaa käyttää, koska haittavaikutukset ovat jo monen tavallisenkin rivikuluttajan tiedossa.

Latvian brändillä ei liene kovin suuret markkinat kotimaansa ulkopuolella. Ehkä latvialaiset eivät ole niin perehtyneitä UV-suoja-aineista käytävään keskusteluun..?

DEROL SUN STICK SPF 50+

Löytyipä Normalista yksi korealainenkin aurinkosuojatuote. Ainakin oletan, että tämä on korealainen, tai ainakin aasialainen, kun pakkauksessa on Aasiassa käytetty PA-merkintä.

UV-filtterit:

OCTINOXATE, UVB vanha
OCTOCRYLENE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
ENZACAMENE, UVB vanha

Apua, yhä pahemmaksi menee... 🫣 Derolin stickistä löydämme Octinoxaten ohella vieläpä Enzacamenen (4-Methylbenzylidene Camphor), joka on todettu haitalliseksi jo vielä Oxybenzonea ja Octinoxatea aikaisemmin. Sitä näkee enää niin harvoin, että en muista törmänneeni tähän ehkä kertaakaan aiemmin aurinkovoidepurkkeja "nuuskiessani". Se on hyvin epästabiili UVB-filtteri ja hormonihäirikkö, vaikutuksia todettu estrogeeniin. Että tällaisiinkin vielä törmää.

NIVEA SHINE CONTROL UV FACE SPF 30

Palataanpa vielä Niveaan yhden tuotteen verran. Tämä on ollut omia suosikki-Niveoitani, koska se on oikeasti epätahmein aurinkovoide, jonka tunnen. Tämä kuivuu (ainakin mun iholla) täysin olemattomaksi. Olen joskus ostanut tätä Kreikassa alennuksesta monta tuubia jopa käyttääkseni vartalolla, koska tämä on tosiaan niin tajuttoman epätahmea ja iho jää ihanan "normaalin" tuntuiseksi. Tätä on tosi kiva lisätä "on the go" päivän aikana. Voi kun tätä saisi isommassa pönikässä..!

Analysoidaan nyt Shine Control'in UV-suoja-aineet.

AVOBENZONE, UVA vanha
TINOSORB S, UVB + UVA uusi
UVINUL T 150, UVB uusi
ENSULIZOLE, UVB uusi
UVINUL A PLUS, UVA uusi

Tulos: tämähän ei ole lainkaan hullumpi! Avobenzone siellä kummittelee, niinkuin se tekee lähes kaikissa aurinkovoiteissa, mutta kaikki muut filtterit ovat uusia, ja kärjessä erinomainen Tinosorb S! Tinosorb ja Ensulizole myös pitävät huolen Avobenzonen stabiiliudesta.

(Nörttitietona: alkujaan, kun ei oltu vielä keksitty hyviä keinoja stabiloida Avobenzone, se menetti tehonsa auringossa alle parissa tunnissa, ja aurinkovoidetta piti lisätä jos mahdollista vieläkin useammin kuin nykyään.)

GARNIER AMBRE SOLAIRE SUPER UV OVER MAKEUP MIST SF 50+

Viimeisenä Garnierin meikinpäällys-aurinkomist.

UV-filtterit:

HOMOSALATE, UVB vanha
OCTOCRYLENE, UVB vanha
OCTISALATE, UVB vanha
AVOBENZONE, UVA vanha
UVINUL T 150, UVB uusi
MEXORYL XL, UVB + UVA uusi

Voi Garnier... Tämä suihke vei pääpotin Garnierin aurinkotuotteiden huonoimpana filtterikokonaisuutena. Incistä voi myös päätellä, että tämä suojaa enemmänkin UVB-säteiltä ja paljon vähemmän UVA:lta.

Kaiken lisäksi jää kysymysmerkiksi, mitä Garnier tarkoittaa, kun on lisännyt UVB- ja UVA-logojen alle vielä tekstin "Long UVA". Samainen teksti on näköjään myös Ambre Solaire Kids-aurinkovoiteessa, mutta ei tavallisissa Hydra Protect -aurinkovoiteissa.

Kuitenkin, kaikissa näissä on sama tehokkain UVA-filtteri: Avobenzone. Se suojaa hieman pidemmälle UVA-asteikolla kuin Mexoryl SX, mutta ei ole varsinaisesti "long UVA -filtteri". Sellainen on L'Orealin Mexoryl 400, mutta sitä on toistaiseksi vain La Roche-Posayn tuotteissa. Kuluu vielä muutama vuosi, ennekuin se siirtyy L'Orealin markettibrändien käyttöön.

*

No niin, nyt on taas turbopostaus aurinkovoiteista saatettu loppuun. Toivottavasti ette saa pian ähkyä näistä mun aurinkojutuista..! 😁 Toivon, että saatte näistä hyötyä ja ehkä viihdettäkin. Ja ehkä osaatte tulevaisuudessa katsella aurinkovoidepulloja eri silmin kauppojen hyllyillä. :)

 

158 comments on “Markettiaurinkovoiteet analyysissä”

  1. Kiitos paljon näistä postauksista! Nyt on helppo perustella puolisolle miksi voisi luopua jo Nivean peruspurtilosta. 😅 Mieleen tuli kysymys meikkivoiteissa, huulirasvoissa, päivävoiteissa jne. kosmetiikassa käytettävät filtterit. SPF on näissä tuotteissa yleensä vain 15 tms. eli ei niillä käyttömäärillä varmaan suojaa juuri mitään. Mutta tiedätkö mitä filttereitä niissä yleensä käytetään?

    Vastaa

    3
    1. Mieleen tuli kysymys meikkivoiteissa, huulirasvoissa, päivävoiteissa jne. kosmetiikassa käytettävät filtterit. SPF on näissä tuotteissa yleensä vain 15 tms. eli ei niillä käyttömäärillä varmaan suojaa juuri mitään. Mutta tiedätkö mitä filttereitä niissä yleensä käytetään?

      Meikkivoiteissa käytetään mineraalifilttereitä, erityisesti titaanidioksidia, koska se on myös väripigmentti ja tuo peittävyyttä meikkivoiteeseen.

      SPF-päivävoiteet sisältävät aivan samoja filttereitä kuin aurinkovoiteet, ne ovat sama asia kuin aurinkovoide, nimi vain valitaan markkinointitarkoituksen mukaisesti. SPF-päivävoiteen ja aurinkovoiteen ainoa ero on yleensä vedenkestävyys; aurinkovoide formuloidaan tyypillisesti vettähylkiväksi.

      Huulirasvojen UV-filttereihin en ole toistaiseksi tarkemmin tutustunut. Täytyypä tehdä sekin jossain vaiheessa :)

      Vastaa

      1
    2. Itselläni heräsi ihan samat ajatukset kun Joalla ja tarkistin heti pitkään käyttämäni Lumene CC voiteen (sk20) incin ja siellähän on octinoxatea ☹️

      Vastaa

      2
    3. Siis minäkin olen tätä käyttänyt vuosia. Ja eipä ole tullut tosiaan katsottua tuota 🥴
      Uusi cc voide siis haussa. Harmi 😕
      Eli cc voide arvostelut kiinnostelee 🤭

      Vastaa

      2
    4. Ihan sama tilanne: mäkin oon käyttänyt vuosia. Taisin Sanni löytää sen sun blogin avulla. Mutta ehkäpä olisin löytänyt muutenkin: sehän on todella suosittu tuote Suomessa. Luin jonkin artikkelin, jossa kerrottiin sen olevan eri kauppaketjuissa jopa myydyin tai myydyimpien kosmetiikkatuotteiden joukossa. Olisipa mielenkiintoista kuulla, että miten Lumenen tuotteessa voi yhä olla kyseistä ainetta!
      Ja nyt pitäisi sitten löytää uusi tuote. Todellakin kiinnostelis suositukset.
      Kiitos paljon Sanni tästä postauksesta<3

      Vastaa

      2
    5. Kyllä, Lumenen CC on yksi heidän ehdottomasti suosituimmista tuotteistaan. Ja onhan se tosi hyvä(ntuntuinen) tuote.

      Tuo Octinoxate on a) halpa ja b) tuotteessa ”elegantin” tuntuinen, eli sitä käyttämällä saa helposti miellyttävän tuntuisen SPF-tuotteen. Tuote on ollut Lumenen valikoimassa niin pitkään, yli 10 vuotta, että siihen aikaan kun tämä on kehitetty, ei varmaan ole ollut vielä yhtä paljon puhetta Octinoxaten haitallisuudesta.

      Nyt kun asia on tiedossa, niin voisihan Lumene tietysti uudelleen-formuloida tämän…

      Vastaa

      2
    6. Vaihdoin lumenen cc voiteen it cc +50 voiteeseen kun huomasin tämän keväämmällä. Ainakin omien tarkistusten mukaan tässä olisi paremmat filtterit.

      Vastaa

      1
    7. Lumene kuulemma on uudistamassa tämän tuotteen. Sitä en tiedä millä aikataululla tapahtuu. Ovat varmasti tietoisia raaka-aineen ongelmallisuudesta. Lumene kun vahvasti pyrkii profiloitumaan vastuulliseksi ja ympäristötietoiseksi firmaksi.

      Vastaa

      0
    8. Lumene kuulemma on uudistamassa tämän tuotteen. Sitä en tiedä millä aikataululla tapahtuu. Ovat varmasti tietoisia raaka-aineen ongelmallisuudesta.

      Hyvä kuulla tämä.

      Vastaa

      0
    9. Saman havainnon tein, onneksi en kovin usein käytä muutenkaan tuota CC:tä, mutta nyt tais loppua käyttö kokonaan :O

      Vastaa

      2
    10. Tsekkasin vuosia käyttämäni Misshan Perfect Cover BB:n ja siinäkin on octinoxatea, kuten myös Puriton Cica Clearing BB-voiteessa :(

      Vastaa

      0
  2. Kiitos kattavasta postauksesta! Käytän aina Madaran tai Alga Mariksen aurinkovoiteita, mutta taannoin ostin hätäpäiten ACO Sun Spray SPF50+ apteekista, kun kesken päivän alkoi kauhea paahde ja olin pyörällä liikenteessä. Yritin tarkistaa jo apteekissa, onko tässä ns. pahisfilttereitä, mutta se on niin vaikeaa kun incinimet ja viralliset nimet ovat ihan eri... Osaatko sanoa lonkalta, onko tämä ihan ok käyttää vai annanko eteenpäin?

    Vastaa

    2
    1. Minusta ACO on Ok koska käyttävät vanhoista filttereistä vain Octisalatea. Sillä ei
      ole minkäänlaisia todettuja iho/elimistöhaittoja.

      Vastaa

      2
  3. P20 aurinkovoiteissa on merkintä, että suoja pysyisi iholla noin 10h mahtaakohan kuinka hyvin pitää paikkaansa ja onko siä tutkittu ja näyttöä siitä. 🤔 Usein suojaa pitää lisätä 2h välein. Olisi kiinnostavaa tietää tuosta teknologiasta enemmän.

    Vastaa

    1
    1. P20 aurinkovoiteissa on merkintä, että suoja pysyisi iholla noin 10h mahtaakohan kuinka hyvin pitää paikkaansa ja onko siä tutkittu ja näyttöä siitä. 🤔

      Aurinkovoiteesta on täysin mahdollista tehdä hyvin kestävä, ja vedenkestävyydelle on omat viralliset ISO-standardin testinsä.

      Tuo "kestää 10 h" on varmaankin valmistajan omien testien tulos. Uskon, että tällainen aurinkovoide pysyy iholla paremmin kuin "perusaurinkovoide", mutta oli valmistajan kestävyyslupaus mikä hyvänsä, aurinkovoidetta tulee AINA lisätä iholle päivän aikana auringossa oleskellessa. Jos käy uimassa, aurinkovoidetta tulee AINA lisätä sen jälkeen. Jos ei käy uimassa, ei liiku paljon eikä hikoile, voidetta olisi silti hyvä lisätä 3-4 tunnin välein. Ihon oma eritys aikaansaa sen, että voiteen tuomaan suojaverkkoon tulee aukkoja.

      Vastaa

      1
    2. Vastaan omasta kokemuksesta: käytän P20 aurinkovoiteita aurinkolomilla. Jos huolellisesti ja riittävästi levittää, teho kestää hyvin esim. rantapäivän uimisineen Thaimaassa. En kyllä ole suorassa auringossa koskaan tuntikaupalla koko ajan, joten sitä en tiedä miten silloin kestäisi. Paras aurinkosuojavoide kyllä mitä olen käyttänyt. Ainut harmi on, että vaaleat vaatteet värjäytyy keltaisiksi. Jos jollakulla lukijalla on tiedossa hyvä kestävä aurinkosuojavoide joka ei värjää valkoisia vaatteita, otan ilolla vinkin vastaan :)

      Vastaa

      1
    3. En osaa neuvoa, mikä ei värjää, mutta itse käytän tahranpoistoon sappisaippuaa ja se toimimii kohtuullisen hyvin. Esim. Keltaiset tahrat kastelen vedellä ja hankaan niihin reilusti saippuaa. Sitten koneeseen muun pyykin kanssa ja normaali pesu. Vaatteita kehtaa käyttää tällä tekniikalla, vaikka vitivalkoista ei tulekaan.

      Vastaa

      2
  4. Derol vaikuttaa nettisivujensa perusteella Australialaiselta halpismerkiltä.

    Vastaa

    2
  5. Kiitos Sanni taas erinomaisesta, informatiivisesta postauksesta! Sun suosituksesta olen tähän saakka käyttänyt Nivean shine controlia, nyt ostin kokeiluun Beauty Of Joseonin voiteen ja lupaavalta vaikuttaa :)

    Vastaa

    1
    1. P20 Sensitive-voiteet sisältävät ainoastaan uusia filttereitä ja niillä on ympäristösertifikaatti, P20 Original-voiteet sisältävät yhden vanhan filtterin (Avobezone) ja niillä ei ole sertifikaattia. Kummatkin suojaavat ihoa äärimmäisen hyvin, Original on ohuempi ja alkoholipohjainen ja Sensitive taas sopii paremmin herkälle iholle sekä ympäristötietoiselle.

      Vastaa

      5
    2. Ymmärränkö oikein että p20 sensitive tuotteet sopii käytettäväksi Meksikon rivieralla jossa saa käyttää vain reef safe aurinkorasvoja.

      Vastaa

      0
    3. "Reef Safe" ei ole kansainvälisesti säädetty tai viranomaisten valvoma asia, eli ei ole mitään virallista, globaalisti tunnistettua Reef Safe -koostumusta. Silloin kun jokin alue päättää rajoittaa UV-filttereiden käyttöä ympäristösyistä, määrittelee tämä alue itsenäisesti, mitkä UV-filtterit ovat kiellettyjä.

      Ensin tulisi siis selvittää, mitkä UV-filtterit juuri Meksiko on kieltänyt. Jopa Havaijin sisällä vaihtelee, mitkä kemialliset UV-filtterit ovat sallittuja ja mitkä ei.

      Toistaiseksi kuitenkin erilaisilla ympäristöhaitallisiksi todettujen UV-filttereiden listoilla on näkynyt vain vanhan koulukunnan UV-filttereitä. P20 Sensitive -aurinkovoiteet eivät sisällä vanhan koulukunnan UV-filttereitä. Tällä pohjalla sanoisin, että P20 Sensitive -voiteet sopivat Meksikoon, mutta jos haluaa pelata varman päälle, voi aina varmistaa, millä tavoin Meksiko määrittelee "Reef Safe" -aurinkovoiteen. Havaijilla on yksi saari, joka esimerkiksi on kieltänyt ihan kaikki kemialliset UV-filtterit, ja sallii ainoastaan mineraaliaurinkovoiteet.

      Vastaa

      0
  6. Kiitos tästä ja muistakin aurinkovoide postauksista. Todella hienoa kun jaksat näin informatiivisia juttuja kirjoittaa.
    Sinulta bongasin mm. Änglamarkin tuotteet viime vuonna☀️

    Vastaa

    5
  7. Tuhannet kiitokset kaikesta tästä perusteellista aurinkosuoja tiedosta jota olet tuutannut ilmoille viime viikkojen aikana ( ja itse asiassa jo aiemminkin)
    Olen todella yrittänyt tsempata aurinkosuojan käytön kanssa ja sinun neuvoillasi se on käynyt paljon helpommin!
    ❤️

    Vastaa

    4
  8. Mielenkiintoista luettavaa!
    On ilahduttavaa, että uudempia filttereitä on alettu käyttää myös joissain näistä. Jospa noista vanhoista luovutaan nopeasti. Tosin eihän sitä tiedä, mitä pitkäaikaisvaikutuksia joistain noista ihan uusista paljastuu ajanmyötä!😅

    Seuraava askel olisi tutkia apteekkien aurinkovoiteet! Niin kuin Vichy, Aco, Avene. Jos et ole vielä täysin kyllästynyt!😁

    Vastaa

    2
    1. Seuraava askel olisi tutkia apteekkien aurinkovoiteet! Niin kuin Vichy, Aco, Avene. Jos et ole vielä täysin kyllästynyt!😁

      Olen jo aloittanut tämän ☺️

      ACO on ok, käyttävät uusia filttereitä + Octisalatea.

      Vastaa

      7
    2. Tutkin oman Acon aurinkorasvan, joka on ostettu viime syksynä. Incistä löytyi octisalaten lisäks myös octocrylene 😕 Harmi, oon tykänny kyseisestä rasvasta tosi paljon sen tuntuman vuoksi. Purkki on kyllä jo käytännössä tyhjä, joten täytyykin etsiä uusi rasva, joka ei tahmaa.

      Vastaa

      0
    3. Tutkin oman Acon aurinkorasvan, joka on ostettu viime syksynä. Incistä löytyi octisalaten lisäks myös octocrylene 😕

      Tuo on varmaan vanhempaa tuotantoa, tai ehkä olen missannut jonkun ACOn voiteista. Kaikissa ACOissa, jotka olen apteekeissa käynyt läpi, on ollut uudet filtterit + Octisalate.

      Vastaa

      0
    4. Tämä kiinnostais muakin. Mulla on ollut jo monta vuotta käytössä LaRoche Posayn Uv-mune 400 50+ oil control. Mikään muu ei kesäaikaan imeydy nassuun, tämäkin jää vähän tahkeaksi. Acoa pystyn käyttämään talvella. Heti tuli bongattua tuosta UV-munesta avobenzone, ainakin jos YA:n sivuilta sain tihrustettua oikein.

      On tää hankalaa löytää sopiva aurinkosuoja, kun haluais että se ois turvallinen, mut iho on tyypiltään 1-2 ihotyypin väliltä, ja rasvoittuva. Ja kun sitä suojakerrointa saa laittaa joka ikinen päivä, niin ei haluais mitään järjettömyyksiä maksaa ...

      Vastaa

      1
    5. La Roche-Posay käyttää arvioni mukaan Avobenzonea ihan kaikissa aurinkovoiteissaan. Ainakin jokainen, jonka olen tsekannut, sitä sisältää.

      Olen pyytänyt La Roche-Posaylta haastattelua heidän UV-suojateknologiaansa liittyen, ja odotan edelleen haastattelupyyntöön vastausta. Toivon kovasti, että heiltä haastattelu liikenisi, sillä Avobenzonen käyttö kiinnostaa minua aivan valtavasti. L’Orealilla, joka siis omistaa La Roche-Posayn, on omasta takaa erinomaiset ja turvallisemmat Mexoryl-filtterit, ja massia - sekä aivan varmasti myös tietämystä - ostaa aurinkovoiteisiinsa maailman parhaat ja edistyksellisimmät UV-suoja-aineet. Heillä täytyy siis oikeasti olla hyvä syy käyttää Avobenzonea tarjolla olevista muista vaihtoehdoista huolimatta. Haluaisin kovasti kuulla tämän syyn, sillä se lisää myös omaa ymmärrystäni UV-suoja-aineiden tiedettä kohtaan.

      Vastaa

      8
  9. Todellakaan ei tule ähky näistä - päinvastoin: nämä ovat mitä parhainta ja toivotuinta sekä kaiken lisäksi hyödyllistä kesäsisältöä. Vastaavan tason paneutumista ei löydy naistenlehdistä.

    Vastaa

    15
    1. Sunhan kannattaisi myydä jonkinlaista valmista juttua tästä johonkin lehteen /lehtiin freelancerina :)

      Tuli heti mieleen että tästä aiheesta olisi hienoa saada jonkinlainen tiivis tietoisku, jonka myös ei niin paljoa aiheesta kiinnostuneet ja miespuoliset(kyllä joo nyt yleistän :D) jaksaisivat lukea. Ja sellaiset jotka ei somessa seuraa tällaisia aiheita. Tärkeä aihe :) Olen juuri saanut mun pikkuveljen vakuutettua UV-suojan tärkeydestä ja seuraava vaihe olis valistaa, mitä tuotteita kannattaa ostaa ja miksi mitä tahansa marketin hyllyltä ei kannata ottaa :D Aika mahdoton tehtävä. Se on raksamies joka polttaa joka kesä ihon töissä eikä sitä kiinnosta aihe yhtään :D Puolison ja lasten kohdalla taas on helppoa kun nehän käyttää mitä minä hankin!

      Vastaa

      3
    2. Tiivis ilmaisu ei ole mun vahvin puoli 😅😂 Mä en muuten usko, että lehdet olisivat erityisen kiinnostuneita tällaisesta tietoiskusta. Nuo tunnetut aurinkobrändit ovat mediatalojen suuria asiakkaita, enkä usko, että mediatalot olisivat halukkaita julkaisemaan tietoa, joka on epäedullista heidän suurille mainostajilleen.

      Vastaa

      4
    3. Joo no se on kyllä totta, ettei tämä asia ehkä lehtiä lukevia massoja kiinnosta paljoa :D. Miten ei voi kiinnostaa!? :D

      Huulirasvoja ollut kyllä haastavaa löytää hyvällä aurinkosuojalla. Valtaosa tuntuu vielä olevan spf15. Olen nyt paremman puutteessa käyttänyt Hurraw sun lip balm https://hurrawbalm.com/products/spf-15-sun-balm
      On halpa ja ei nano sinkkioksidi UV-suojana. Tässä on erilaisia öljyjä ml sitrushedelmistä ja muistelisin, ettei ne ehkä sopinut aurinkoon hmm. Mun herkkää ihoa tää välillä kutittelee.

      Vastaa

      0
    4. Joo no se on kyllä totta, ettei tämä asia ehkä lehtiä lukevia massoja kiinnosta paljoa :D. Miten ei voi kiinnostaa!? :D

      Saattaisihan se kiinnostaakin, mutta ei kiinnosta mainostuloista riippuvaista mediataloa. 😄

      Huulirasvoja ollut kyllä haastavaa löytää hyvällä aurinkosuojalla.

      Mä tykästyin Dermosilin SPF 50 -stickkiin jonka olemassaolon olin unohtanut..! Se ei tunnu huulilla yhtään aurinkovoiteelta! Siinä on Avobenzonea mutta en ole sen suhteen niin tarkka.

      Vastaa

      1
    5. Ei ollut käynyt mielessäkään, että voisi tosiaan käyttää jotain stickiä! Kiitos vinkistä :) Änglamarkilta näköjään löytyy sk50 stick alle 4 eurolla eli tämä koriin seuraavalla Prisma-reissulla.

      Vastaa

      1
    6. Mites tämä: Pirkka sun aurinkovoide sensitive 200ml SK 50

      Ainakin tuo octocrylene, miten muuten?

      Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Octocrylene, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dibutyl Adipate, Titanium Dioxide (nano), Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Palm Glycerides, Microcrystalline Cellulose, Cellulose Gum, Cellulose, Silica, Inulin Lauryl Carbamate, Sodium Stearoyl Glutamate, Diutan Gum, Sodium Chloride, Tocopherol, Helianthus Annus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Hydroxyacetophenone, Decylene Glycol, Caprylyl Glycol, Tetrasodium Iminodisuccinate, Caprylhydroxamic Acid, Potassium Hydroxide

      Vastaa

      1
    7. Kirjoitin Pirkan aurinkovoiteesta arvion viime kesänä.

      Tässä copy-paste:

      ”Kosmeettisen miellyttävyyden puolesta tätä voidetta olisi oikein mukava käyttää, mutta filtterien puolesta en käyttäisi. Pirkan voiteessa on odotetusti paljon vanhan koulukunnan filttereitä. Vain yksi on uudempi: Uvinul T 150. Pirkan käyttämistä filttereistä kolme kuuluu niihin, jotka on kielletty Havaijilla vesistöhaitallisuutensa vuoksi. Ensulizolekin on hieman kontroversiaalinen filtteri; sen on todettu aiheuttavan DNA:ta vaurioittavia vapaita radikaaleja altistuessaan UV-säteilylle (sama ongelma tosin koskee osaa muitakin vanhoista filttereistä sekä mineraalifilttereitä). Ensulizole on siinä mielessä tuotekehittäjille mieluisa filtteri, että toisin kuin valtaosa UV-filttereistä, se on vesiliukoinen ja tekee tuotteen tuntumasta kevyen.”

      Vastaa

      2
  10. Tää analyysi oli mahtava! Mielenkiintoinen, ja vähän kyllä ärsytystäkin herättävä noiden lapsille markkinoitujen aurinkovoiteiden suhteen. Tuon derol sun stickin kohdalla kyllä sitten jo nauratti :D

    Vastaa

    3
  11. Kiitos näistä aurinkovoide-postauksista! Ilman näitä en tällaisena kosmetiikasta täysin pihalla olevana tietäisi ollenkaan voiteiden eroista.

    Harmillisesti Hawaiian Tropic näyttää olevan tosi pahis. Ostin sitä viimeksi lentokoneesta ja yllätyin iloisesti, kun voide tuoksui hyvälle ja sopi kasvojeni herkälle iholle. Esim. Nivean voiteet ovat saaneet naamani kukkimaan ties mitä näppyjä.

    Mikäköhän voide voisi sopia, jos haluaisi hyväntuoksuisen (kookos, monoi) ja iholleni sopivan voiteen turvallisilla filttereillä?

    Vastaa

    3
    1. Viimeiseen vastaisin luonnonkosmetiikan aurinkovoide, kemiallisista en tunne kookoksen/monoin tuoksuista uusilla filttereillä.

      Alga Mariksen sävytön SPF30-voide kasvoille ja vartalolle tuoksuu kookokselle ja sellaiselle trooppiselle hyvälle 🙂 Sarjan SPF 30 vartalospray tuoksuu vielä paremmalle.

      Vastaa

      5
  12. Kiitos Sanni, ihan älyttömän ihanaa, että jaksat paneutua aurinkovoiteisiin tällä tasolla <3. En ole ollut mitenkään tietoinen aurinkovoiteiden pahiksista, joten nimenomaan Niveaa ja Lidlin voiteita on tullut hankittua - niitä lasten voiteta koko perhe käyttää. Näköjään pelkkä "kids" putelissa ei tarkoita, että tuote olisi kovin turvallinen 😥

    Vastaa

    4
    1. Näköjään pelkkä "kids" putelissa ei tarkoita, että tuote olisi kovin turvallinen 😥

      Ikävä kyllä ei niin. 😞

      Haluan silti kuitenkin korostaa, että EU:n kosmetiikkalainsäädännön puitteissa nämä kaikki ovat turvallisia käyttää. Vaikka niihin liittyy potentiaalisia haittoja, kosmetiikan lainsäätäjät ovat katsoneet, että hyödyt (eli ennen kaikkea populaation suojaaminen ihosyövältä), ovat haittoja suuremmat. Myös lainsäätäjät ovat tietoisia siitä, että uudet ja vähemmän haitalliset UV-suoja-aineet ovat kalliita, ja he ottavat päätöksissään huomioon sen, että aurinkovoiteen tulee olla hinnaltaan kaikkien saatavilla. Tämä on yksi syy sille, miksi noita haitallisia UV-filttereitä yhä sallitaan.

      Vastaa

      5
  13. Hei, onko olemassa kemiallista aurinkovoidetta, joka sopisi raskaana olevalle?

    Olen aina ollut todella tunnollinen aurinkovoiteen käyttäjä, mutta nyt raskaana tekisi mieli jättää voiteet käyttämättä, sillä fysikaalinen aurinkosuoja on niin epämiellyttävä!

    Ostin alga mariksen kasvoille ja vartalolle tarkoitetut spf 50 voiteet, mutta nekin jäävät iholleni erittäin valkoisina. Ja koska olen muutenkin hyvin vaalea, ei ole hauskaa vaalentaa ihoa entisestään!!

    Vastaa

    2
    1. onko olemassa kemiallista aurinkovoidetta, joka sopisi raskaana olevalle?

      P20 on vahvistanut, että heidän Sensitive-aurinkovoiteensa sopivat myös raskaana oleville. Niissä käytetään ainoastaan uuden ajan ei-imeytyviä filttereitä.

      Vastaa

      3
  14. Onko Evy-merkin aurinkosuojavaahdot tuttuja? Mites niissä noi filtterit, olettaisin että käyttäisivät uudempia, mutta ennen kuin lähden itse syynäämään niin jospa sulla olisi tietoa? 😄

    Vastaa

    1
    1. Ei ole tuttuja (tai siis nimen toki kuullut mutta en ole kaupoissa nähnyt tai itse käyttänyt). Kurkkasin parin Evyn incin ja kärjessä Oktokryleeni ja Avobenzone. Ei siis ainakaan ympäristöystävällisiä.

      Vastaa

      1
  15. Isot kiitokset tästä kattavasta paketista! Olen lukenut sun aurinkovoidepostauksia suurella mielenkiinnolla ja valikoinut omat ja lasten voiteet hartaudella. Ihan eri silmin tuotteita nykyään tutkii kun on enemmän tietoa.

    Vastaa

    3
  16. Kiitos tosi paljon tästä 🤍 Osaatko sanoa miltä Saaren Taika-merkin aurinkovoiteet vaikuttavat? ☀️

    Vastaa

    2
    1. Yksi niistä on aivan törkeä (kasvojen SPF50), sisältää pelkästään ikivanhoja ja haitallisia UV-filttereitä mukaan lukien Octinoxate (!!) ja kaksi taas on mineraaliaurinkovoiteita, mutta niiden uskottavuus kärsii aika pahasti siitä, että niiden inci vaikuttaa olevan kirjoitettu päin honkia. Kertoo aikamoisesta epäammattimaisuudesta ja pysyisin kaukana.

      (Puhumattakaan siitä, että brändi markkinoi itseään suomalaisena ekologisena luonnonkosmetiikkana, ja puolet valikoimasta on silti ulkomailla valmistettua normikosmetiikkaa josta osa on äärimmäisen kaukana ekologisuudesta, kuten tuo kasvoaurinkovoide..! Se, että heillä on tuollainen aurinkovoide valikoimassa kertoo, ettei heillä ole ilmeisesti MITÄÄN tietoa siitä, mitkä kemikaalit ovat ympäristöystävällisiä.)

      Vastaa

      21
    2. Nyt kun tuota SPF50-kasvovoidetta ei enää Saaren Taikan verkkosivuilta löydy, löysin kuitenkin vielä tällaisen blogitekstin: https://www.saarentaika.com/anti-age-paivavoide-spf-50-kevat/
      Kiinnitti erityisesti huomiota tuossa tekstissä tämä kohta: ”Monet suojakertoimella varustetut päivävoiteet sisältävät kuitenkin
      kemikaaleja, jotka voivat olla terveydellesi haitallisia. Kannattaa siis valita iholle käytettävä tuote aina tarkkaan!” Tosiaan, ainakaan heidän tuotettaan ei kannata valita..
      😯😅 Monista verkkokaupoista tuo ilmeisesti onkin poistunut myynnistä, mutta esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalon sivulta löytyi vielä tuote ja sen inci-lista: https://www.hyvinvoinnin.fi/products/saaren-taika-ecolution-anti-age-paivavoide-spf-50?variant=47498582917443&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI4t2-2rfFhgMVcVCRBR3MdA34EAQYASABEgK2NPD_BwE

      Saaren Taika Ecolution Anti-Age Päivävoide SPF 50+ Ainesosat: Aqua, triheptanoin, glycerin (palm free vegetable glycerin), butyl methoxydibenzoylmethane, ethylhexyl methoxycinnamate, prunus armeniaca kernel oil (apricot kernel oil), octocrylene, argania spinosa kernel oil (argan), butylene glycol, helianthus annuus seed oil (sunflower oil), hydrogenated vegetable oil (monoi butter), simmondsia chinensis seed oil (jojoba seed oil), olea europaea fruit oil (olive oil), cetearyl olivate, sorbitan olivate, tocopherol (vitamin e), 3-o-ethyl ascorbic acid (vitamin c), sodium hyaluronate (hyaluronic acid), lecithin, xanthan gum, sorbic acid, salicylic acid, benzyl alcohol, phenoxyethanol, parfum (allergen free).

      Vastaa

      0
    3. Nyt kun tuota SPF50-kasvovoidetta ei enää Saaren Taikan verkkosivuilta löydy, löysin kuitenkin vielä tällaisen blogitekstin: https://www.saarentaika.com/anti-age-paivavoide-spf-50-kevat/

      Tätä blogitekstiäkään ei enää ole.

      Monista verkkokaupoista tuo ilmeisesti onkin poistunut myynnistä, mutta esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalon sivulta löytyi vielä tuote ja sen inci-lista:

      On poistunut tämäkin tässä välissä :)

      Vastaa

      0
  17. Hei älä nyt viitti, mä olin niin tyytyväinen kun olin löytänyt 2 tosi hyvää aurinkovoidetta! :D Kasvoilla käytän bondi sandsin face spf50 ja vartalolla hawaiian tropic silk hydration spf50.
    Eli nyt sä pilasit ne, perhana.
    Siitäkin huolimatta että nyt pitää sitten varmaan etsiä jotain uutta kun nämä onkin nou nou, aion käyttää nykyiset loppuun. Ja mä kun olin tyytyväinen että mullapa onkin reef friendly-aurinkovoidetta. :D

    Muuten kyllä luen incit aika tarkkaan, itse saan tosi pahaa ihottumaa jos käytän oxybenzonea sisältävää tuotetta (joka aiheutti aikanaan hämmennystä kun yritin selvittää mistä tulee ja miksi ja tokihan se filtteri aktivoituu vasta auringonvalossa mutta esim yhtä huulirasvaa käytin sisätiloissa monta päivää ilman ongelmia...). Yhdessä lumenen primerissä on ainakin joskus ollut sitä myös, en tosin tiedä mahtaako olla enää, se oli sitä aikaa kun niihin vasta alkoi tulla spf enkä edes tajunnut tarkistaa asiaa ja jo 15min altistus riitti siihen että naama oli aika ikävänä.

    Vastaa

    2
  18. Suurkiitos tästä postauksesta! Pari päivää sitten olin ostamassa aurinkovoidetta ja sen sijaan että olisin jaksanut katsoa blogistasi suosittelua (kuten normaalisti käytännössä aina teen), kysyin vaihteeksi kosmetiikkamyyjältä suosituksia herkän ihon aurinkovoiteeseen vartalolle. Kasvoilla käytän Beauty of Joseonin aurinkovoidetta, mutta halusin jotain vähän halvempaa muun kehon suojaksi.

    Myyjän suosituksesta ostin sitten Bondi sandsin SPF 50+ -voiteen, joka ei nyt enää tämän postauksen jälkeen näytäkään niin hyvältä. Voi vitsi, kiitos tosi paljon vielä toistamiseen tästä vaivannäöstä, vastedes teen ostopäätökset Karkkipäivä-suodattimen kautta kun se on osoittautunut järkeväksi. :)

    Vastaa

    6
    1. Valitettavasti ani harvalla myyjällä on kompetenssia tulkita aurinkovoiteiden ainesosia tai Reef Safe -lupausten uskottavuutta. En usko monenkaan kyseenalaistavan Reef Safe -lauseita, koska kaikenlaisia sertifikaatteja on niin paljon, eikä moni myyjä ole perillä siitä, ettei Reef Safe / Ocean Safe jne -lupauksiin liity mitään sertifikaatteja tai valvontaa.

      Vastaa

      6
  19. Kiinnostaisi tietää vielä, että mitkä ovat hyviä huulituotteita suojaamaan kesäisin, koska itse käytän kesäisin sävyttäviä huulituotteita, joissa merkintä suojaa auringolta. Voiko niihin luottaa. Sitten on myös niitä, jotka tekevät huulet ihan valkoiseksi, mutta ovat kamalia.

    Vastaa

    3
  20. Kiitos taas tärkeästä ja informatiivisesta postauksesta!

    Mitä mieltä olet suihkutettavista (aerosoli) aurinkosuojista? Onko niissä sama juttu kuin suojakertoimellisissa meikkivoiteissa, eli niitä täytyy levittää hyvin paksu kerros ollakseen mitenkään hyödyllisiä? Käytän La Roche-Posay Anthelios Anti-Shine Mist SPF50 lisäsuojaa antamaan, ja taidan suihkutella neljäsosapulloa kerrallaan pelkkiin kasvoihin, kun en luota siihen koostumukseen... :D

    Vastaa

    1
    1. Kyllä kaikkia aurinkosuojatuotteita pitäisi levittää tuo sama määrä. Koska aerosolia on lähestulkoon mahdoton annostella niin paljon, voi lähteä siitä, että aerosolin antama SPF ei koskaan ole se ilmoitettu. Eli SPF 50 on käytännössä noin SPF 30 tai alle. Siksi varmaan aeorosolit ovatkin aina SPF50-tasoa, koska tiedetään, että toteutunut SPF on sitten Ok ja terveysviranomaisten suositusten mukainen, jos se on about SPF30.

      Vastaa

      2
    1. Joko Alga Mariksen SPF 50 Sprayn tai Änglamark Kids -aurinkovoiteen. Ensinmainittu fysikaalinen, jälkimmäinen kemiallinen. Kumpikin turvallisia.

      Vastaa

      4
  21. Koska vuosia (sanoisin jopa, että toistakymmentä vuotta 😵) sun juttuja lukeneena luotan suhun ja sun arvioihin, niin näin lyhyesti ja ytimekkäästi kysyn, että minkä voiteen sä ostaisit 3-vuotiaalle?

    Vastaa

    1
    1. Joko Alga Mariksen SPF 50 Spray’ta tai Änglamark Kids -aurinkovoiteen. Ensinmainittu fysikaalinen, jälkimmäinen kemiallinen. Kumpikin turvallisia.

      Vastaa

      1
    2. Miksi Algamarikselta just toi spray eikä sitä lastenversiota? Oon aiemmin käyttänyt koko perheelle yhtä ja samaa algamariksen sprayta, mutta tänä kesänä ostin lapsille oman lasten version. Jotenkin ajattelin, että kaipa se jotenkin olisi vielä parempaa ja turvallisempaa.

      Mutta olipa hyvä postaus! Pakko sanoa, melkein menee luotto koko kosmetiikkateollisuutta kohtaan. Hyvä että valotit aiemmassa kommentissa lainsäädännöllistä puolta (saavutettavuus, hyödyt vs. Haitat jne.). Olin aiemmin vähän sellainen kemikaalicocktailin aivopesemä kemikaalien pelkääjä, sittemmin tullut jo reteämmäksi mutta ei näköjään olekaan niin, että kaikessa säätely olisi oikeasti tiukkaa ja terveysasiat todella huomioivaa :/

      Voiko yksinkertaistaen sanoa, että ostamalla luonnonkosmetiikkaa saisi takuuvarmasti uusia, turvallisia ja ei-nanokokoisia tuotteita? Käytän aina algamarista, paitsi huulilla acoa, ja ennen kaikkea, vältän auringossa olemista :D mun on pakko myös sanoa - mietin välillä, että kyllähän auringosta on myös hyötyä, kuten d-vitamiini, ehkä muutakin? Musta on jotenkin hullua että tässä ollaan möllötetty auringon alla koko ihmiskunnan historia, olisi vähän erikoista, jos aurinko olisi niin tappavaa. En siis tietenkään kiistä esim. Ihosyöpää, mutta silti... välillä olen pieniä aikoja auringossa tietoisesti ilman aurinkosuojaa, koska ajattelen sen olevan myös hyvästä, mutta saa nähdä saanko sitten joskus melanooman ja tulen katumapäälle. Lapsetkin suojaan ensisijaisesti vaatteilla ja varjolla.

      Aurinkoa kesään Sanni ja kiitos upeista jutuista 🌞🥰🌸

      Vastaa

      3
    3. Miksi Algamarikselta just toi spray eikä sitä lastenversiota?

      Koska kummassakin on sama suoja, mutta spray on paljon helpompi ja miellyttävämpi levittää. Se lasten nimellä myytävä on formuloitu sellaiseksi, että se näkyy iholla kunnon valkoisena, jolloin on helpompi nähdä, että voidetta on varmasti levitetty kaikkialle. Spray ei ole yhtä valkoinen. Mutta myös se sopii 6 kk iästä ylöspäin.

      yksinkertaistaen sanoa, että ostamalla luonnonkosmetiikkaa saisi takuuvarmasti uusia, turvallisia ja ei-nanokokoisia tuotteita?

      Ikävä kyllä ei. Nano-koko on sallittu luonnonkosmetiikassa ja vaikka se ei ole yleisesti käytössä, jotkut luonnonkosme-sarjat käyttävät sitä. Myös mineraalipartikkelien käsittely vaikuttaa voiteen ihoturvallisuuteen, tai sanotaan potentiaalisiin ihohaittoihin, sillä esim. pinnoittamaton partikkeli voi aiheuttaa vapaita radikaaleja. Mulla on tästä tulossa oma postauksensa.

      aurinkoa kesään Sanni ja kiitos upeista jutuista

      Kiitos samoin momo 🤗🥰

      Vastaa

      4
  22. Jahas. Hyvin ovat lidlin voiteet suojanneet palamiselta että muuta en osta. Pääsyy on tottakai hinta miksi lidlidrä ostan ja kalliimmasta en ala turhaan maksamaan. Mutta ei kai noiden aurinkovoiteiden kanssa tarvi pelata kuin korkeintaan viikon verran etelänreissulla.

    Vastaa

    1
    1. Jep, ne suojaavat palamiselta siinä missä turvallisemmatkin, ja jos käyttö rajoittuu yhteen viikkoon vuodessa, silloin ei varmasti ole merkitystä miltä vuosikymmeneltä UV-filtterit ovat 😀

      Vastaa

      4
  23. Hei Sanni, kiitos kattavasta esittelystä. Olisitko kiltti ja suosittelisit jotakin aurinkovoidesarjaa/sarjoja, joissa on erittäin hyvät ominaisuudet, suojaamaan ikääntyvää- ja myös nuoren/lapsen ihoa. Voi olla apteekkisarja ja hinnakkaampaa, pääasia, että olisi turvallinen ja hyvälaatuinen. Tuoksuallergikkoja ei ole. Myös hyvä aurinkosuojallinen meikkivoide olisi tarpeen. Vielä toiveena, että Suomen lisäksi tuotteita voisi ostaa Ranskasta, Hollannista ja Yhdysvalloista. Kiitos ja ihanaa kesää! 🩷

    Vastaa

    0
    1. Moikka Helyliini,

      Yhdysvalloissa ei sallita uudempia UV-filttereitä, ja siellä on käytössä ainoastaan vanhan koulukunnan UV-suojateknologia joka ei ole yhtä tehokas kuin moderni. Ikävä kyllä en siis pysty suosittelemaan aurinkovoidetta, jota saisi myös USAsta (poislukien mineraaliaurinkovoiteet, ne sallitaan USAssa ja ovat hyviä ja turvallisia, mutta kemiallisessa aurinkovoiteessa on aina parempi kosmeettinen ihotuntuma).

      Mun oma ykkössuositus, jos hintakaan ei ole este, on Korres Yoghurt -sarja. Lasten aurinkovoide tässä sarjassa maksaa 37€, eli eivät ole superhalpoja, mutta eivät mitään premium-hintaluokkaakaan.

      https://www.korres.fi/category/634/uudistunut-yoghurt

      Mä itse RAKASTAN näitä, ovat yksinkertaisesti ihan törkeän hyviä! 😍

      Korres uudisti sarjan tänä vuonna ja nyt kaikissa sarjan tuotteissa käytetään ainoastaan uuden sukupolven UV-filttereitä. Lasten aurinkovoiteessa on ainoastaan ei-imeytyviä filttereitä jotka ovat turvallisia niin iholle kuin vesistöille. Korresia myydään aika lailla ympäri maailmaa, mutta USAssa ei oikeastaan voi myydä mitään eurooppalaisia aurinkovoiteita, koska meillä päin käytetyt uuden teknologian UV-filtterit eivät ole siellä vieläkään sallittuja. (Tämä liittyy USAn kemikaalilainsäädäntöön; UV-filtterit lasketaan siellä lääkeaineiksi, ei kosmetiikaksi, ja siksi uusien UV-filtterien hyväksyminen on jopa vuosikymmenten prosessi... uskomatonta, mutta totta...)

      Myös hyvä aurinkosuojallinen meikkivoide olisi tarpeen.

      Mun suositus on ehdottomasti It Cosmetics CC-voide SPF 50, esittely meikkikuvineen täällä:

      https://karkkipaivablogi.com/2024/03/persikkainen-suosikkilookkini-ja-uusia-meikkeja-testissa-it-cosmetics-kiko-k-beauty/

      Vastaa

      1
  24. Kiitos näistä aurinkovoidepostauksista! Täytyy sanoa, että tosi hankala ostaa hyvä voide esim. reissussa, kun on unohtunut voide kotiin tai se loppuu kesken. Joskus vuosia sitten ostin Hawaiian Tropic Glowing Protection voiteen (SFP50) Kreikassa ja ihastuin tuoksuun, mutta Suomessa en sitä ole nähnyt, kun aurinkovoidetta olen ostanut ja hyvä niin!
    Änglamarkin voiteen ostin viime vuonna Prismasta kauppareissun yhteydessä ja sen totesin erittäin toimivaksi (käytettävyys, hinta, tuoksuttomuus verrattuna muihin markettivoiteisiin). Muuten olen ostanut Niveaa, jos on Korresin voide sattunut loppumaan. Korres on aurinkovoiteissa ehdoton suosikkini. Luonnonkosmetiikan puolelta en ole löytänyt minulle sopivaa (vielä).

    Minua kyllä huolestuttaa miten erilaisia aurinkovoiteita on myynnissä ja etenkin nuo lapsille myytävät. Ei tavallinen kuluttaja jaksa ja osaa tehdä perusteellisia arvioita mikä voide olisi hyvä ja turvallinen vaan ostaa vain jonkun.

    Vastaa

    1
    1. Korres on aurinkovoiteissa ehdoton suosikkini.

      Samoin mulla 🙏🏻 Nyt kun he vielä päivittivät koko Yoghurt-aurinkovoidesarjan ja poistivat viimeisetkin vanhat filtterit, sarja on niin timanttinen kuin olla voi.

      Minua kyllä huolestuttaa miten erilaisia aurinkovoiteita on myynnissä ja etenkin nuo lapsille myytävät. Ei tavallinen kuluttaja jaksa ja osaa tehdä perusteellisia arvioita mikä voide olisi hyvä ja turvallinen vaan ostaa vain jonkun.

      Ihan samoja ajatuksia. Sain nyt viimein vastauksen La Roche-Posay'lta, että antavat mulle haastattelun liittyen heidän käyttämään UV-suojateknologiaan, ja toivon nyt viimein saavani vähän parempaa valoa etenkin Avobenzonen käyttöön. L R-P'hän käyttää Avobenzonea jokaisessa aurinkotuotteessaan, mukaan lukien lasten tuotteet, ja sen kuitenkin tiedetään täydellä varmuudella imeytyvän ihon läpi jopa verenkiertoon.

      Vastaa

      3
  25. Mikä näistä nyt olisi sellainen aurinkorasva mitä suosittelisit 3 v lapselle? Oon niin pihalla näistä että vaikea löytää hyvää ja eikä olis kaikista kallein... Pystyisitkö auttamaan?

    Vastaa

    0
    1. Suosittelen Änglamark Kids -aurinkovoidetta (kemiallinen) tai Alga Maris SPF 50 Spray (fysikaalinen).

      Vastaa

      2
    2. Minusta jees, siinä on hyvät uudet filtterit ja niiden lisäksi vanhoista Octisalate, jolla ei ole raportoituja iho/elimistöhaittoja.

      Vastaa

      0
  26. Kiitos kattavista aurinkosuojiin liittyvistä postauksista täällä blogissa ja Instagramin puolella! Kiittelinkin jo IGn puolella LVn aurinkosuojaan liittyvästä vinkistä, sen loppuessa varmaan ostan P20 testiin. :)
    Kaverin kanssa tuli puheeksi UVA-filtterit ja hän väitti että korealaisissa suojissa niitä käytetään enemmän (50/50), kun taas länsimaisissa tuotteissa käytetään niitä vähemmän (vain 1/3).
    Ajattelisin että olipa korealainen tai länkkärimerkki, molemmissa on aivan yhtä hyvä suoja UVA-säteilyäkin vastaan. Vai mitä ajattelet kun olet perehtynyt syvällisemmin näihin?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Hanski,

      En ole tähän kovin syvällisesti perehtynyt, mutta sanotaan näin, että uskon kyllä, että Aasian maissa on enemmän kiinnitetty huomiota UVA-suojan vahvuuteen kuin ainakin meillä Euroopassa. Tämä siksi, että siellä vältellään ruskettumista jo kultuurillisista syistä, ja tiedostetaan myös säteilyn vaikutus lasin läpi sisätiloissa (UVA vaikuttaa ihoon myös lasin läpi ja juuri UVA-säteet ovat enemmän vastuussa ruskettumisesta ja pigmenttimuutoksista).

      Olettaisin siis kyllä, että aasialaisissa aurinkovoiteissa voi olla korkeampi UVA-PF kuin meillä, mutta on hyvä muistaa, että tuo 1/3 on vain vähimmäissuositus EU:ssa, ei standardi. Monessa eurooppalaisessa aurinkovoiteessa on korkeampi UVA-PF kuin kolmannes SPF:stä. Tätä vain on vaikeampi havaita meillä, kun meillä ei ole Aasian tyyppistä PA-luokitusta UVA-suojalle.

      Vastaa

      0
  27. Siis nää sun aurinkovoide sisällöt on kultaa!!!! Me tavataan niitä ees taas ja yritetään ymmärtää ystävien kanssa mitä nyt kannattaisi ostaa. Olen käyttänyt vain fysikaalisia lapsella ja itsellä, mutta niiden suoja ei riitä espanjan aurinkoon. Haluaisin hybridin uusilla filttereillä, onko sellaisia? Änglamarkit itselle alko jo kiinnostaa ja käyn ehdottomasti testiin. Lapselle olis kiva hybridi myös kestävyyden kannalta, niitä kun ei tarvi kauheesti lisäillä, eikä ikinä pala. Mutta pitkät uva säteet alkoi mietityttämään. Mutta jestas ne on osa vaikeaita saada pois, vaikka öljyä ja sientä käytetään. Olisin kiitollinen hybridi vinkeistä tai sisällöistä? Kiitos kun kirjotat näistä!!

    Vastaa

    0
    1. Moikka Laura,

      En toistaiseksi tunne sellaista hybridiaurinkovoidetta, jossa on sekä mineraalifiltteri + uuden sukupolven kemiallisia filttereitä. Kaikki tuntemani hybridit sisältävät myös vanhan ajan UV-filttereitä.

      Änglamark on paras noista edullisista, kalliimmista uuden sukupolven aurinkovoiteista taas Korres Yoghurt. Sielläkin on nykyään Kids-aurinkovoide! :)

      Jos nuo pisimmät UVA-säteet mietityttää, silloin suosittelen Avenen Intense Protect SPF 50+-voidetta. Siinä on vain uusia filttereitä ja Avenen valmistajan oma Triasorb-filtteri joka absorboi kaikkein pisimpiä UVA-säteitä. 👍

      Vastaa

      0
    2. Kirjoitit, ettet ole törmännyt hybridiin, jossa olisi sinkkioksidia. Olen käyttänyt lasten Ziaja sun aurinkovoidetta spf 50 ja siinä on sinkkioksidia sekä kemiallisia filttereitä (yksi niistä on tosin octisalate). Mielenkiintoista olisi kuulla siitäkin arviosi :)

      Vastaa

      0
  28. Kiitos infosta! Siinä tuli niin paljon sellaista tietoa, että en nyt enää tiedä mikä aurinkovoide olisi hyvä hankkia, kun luki nuita erilaisia aineita niin meni aivot vähän solmuun 😁
    Itsellä kaksi ACOn aurinkosuojaa, sun protect water spf 25 ja sun spray spf 30. Molemmissa on mm. octocrylene incin alkupäässä, onko se nyt suositeltava aine vai ei?

    Vastaa

    0
    1. Octocrylene ei ole suositeltava aine. Tallenna tästä postauksesta tuo kuva postauksen alussa, jossa olen listannut haitallisiksi luokiteltavat UV-suoja-aineet.

      Aurinkovoiteita, jotka sisältävät VAIN uuden sukupolven turvallisempia UV-filttereitä ovat Änglamark, LV, P20 Sensitive, Korres Yoghurt, Decubal ja SVR, sekä jotkin korealaiset brändit.

      Vastaa

      3
  29. Itse tuli äkkiä napattua lapselle lähimarketista taaperolle päivähoitoon Nivea Sun (150ml) Kids Mineral UV Protection SK50+. Äkkiseltään analysoin ihan kelvoksi tuotteeksi! Toivottavasti on sitä mitä lupailee. Nyt jäi mietityttämään jäikö jokin hirvitysaine huomaamatta.

    Lisäksi tuotteen poisto on ainakin aiheuttanut meille vähän harmaita hiuksia. Olisiko sinulla tuotevinkkiä aurinkosuojan poistoon lapsen iholta? Nivean voide tuntuu nimittäin olevan aika tiukassa.

    Itsellä on käytössä Alga Mariksen SPF50 -voide. Pitänee testailla olisiko kannattavaa vaihtaa lapsen kanssa vaikka voiteet päittäin.

    Vastaa

    0
    1. Nivea Sun (150ml) Kids Mineral UV Protection SK50+.

      Testasin tuon pari vuotta sitten ja on yksi tahmeimmista ja vaikeimmin levittyvistä fysikaalisista aurinkovoiteista mitä olen testannut..! Siinä on tosiaan pelkästään mineraaleja että sen puolesta kelpo tuote. Luonnonkosmetiikkabrändien puolelta löytyy kuitenkin paljon paremmin levittyviä ja vähemmän tahmeita mineraaliaurinkovoiteita, kuten tuo sullakin käytössä oleva Alga Maris.

      Olisiko sinulla tuotevinkkiä aurinkosuojan poistoon lapsen iholta?

      ACOn Shower Oil on edullinen ja hyacinth tuote tähän. Käytän tätä itse.

      Vastaa

      1
  30. Moikka!
    Osaatko sanoa, löytyykö yhtääkään rusketusta edistävää aurinkorasvaa, joka sisältäisi hyviä filttereitä? Vai sulkevatko nämä toisensa pois?

    Vastaa

    0
    1. En ole kohdannut tällaista tuotetta toistaiseksi.

      Rusketusta edistävät voiteet sisältävät tyypillisesti beetakaroteenia, ja sitä saa helposti myös purkista suun kautta - ja tulokset paremmat kuin voiteen kautta. :) Suosittelen siis ostamaan beetakaroteenin erikseen ja hyvän aurinkovoiteen erikseen.

      Vastaa

      2
  31. Onko tämä Vichyn tuote ok?
    Koitin tihrustaa noita huonoja filttereitä, eikä omaan silmään osunut, mutta sulla saattaa olla harjaantuneempi silmä kuin mulla😄

    ISOPROPYL MYRISTATE
    AQUA/WATER/EAU
    ALCOHOL DENAT
    C12-15 ALKYL BENZOATE
    ETHYLHEXYL TRIAZONE
    PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID
    PROPANEDIOL
    BUTYL MTHOXYDIBENZOYLMETHANE
    BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE
    GLYSERIN
    DROMETRIZOLE TRISILOXANE
    TRIETHANOLAMINE
    CAPRYLYL GLYCOL
    C140800/BETA-CAROTENE
    DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE
    HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL/SUNFLOWER SEED OIL
    HYDROXY ACETOPHENONE
    OCTYLDODECANOL
    OCTYLDODECYL XYLOSIDE
    PARFUM/FRAGRAMCE
    TOCOPHEROL
    TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE

    Vastaa

    0
  32. Kiitos erittäin informatiivisesta postauksesta! Itse olen tykästynyt Australian Gold -merkin tuotteisiin, tosin niitä saa Suomesta vain muutamasta nettikaupasta. Osaisitko sanoa näistä tuotteista, että ovatko ne kuinka "hyviä" tai "pahoja" sisältönsä puolesta?

    https://www.australiangold.com/ultimate-hydration-spf-30-spray-gel/5637144632.p

    https://www.australiangold.com/spf-50-face-guard-cocoa-dreams-scented/5637144641.p

    https://www.australiangold.com/spf-30-lip-balm-blister-coconut-scented/5637144791.p

    Vastaa

    0
    1. Näissä olikin suoraan ilmoitettu UV-filtterit pitoisuuksineen (paitsi huulivoiteessa ei inciä). Sisältävät ainoastaan vanhoja filttereitä, ei mikään paras mahdollinen suoja ja erityisesti UVA-suoja on heikko, kun Avobenzonea on vain 3%.

      Active Ingredients:
      Avobenzone 3%
      Homosalate 7.5%
      Octisalate 5%
      Octocrylene 5%

      Vastaa

      1
  33. On kyllä hullua ollut seurata näitä aurinkosuojan ainesosa postauksia ja tarkastella olemassa olevia valikoimia. Esim. minun inci-lukutaidolla näyttäisi mm. Cliniquen tuotteiden sisältävän pääosin vanhoja, haitallisia filttereitä, vaikka ovatkin herkälle iholle markkinoitu brändi.

    Samoin on outoa, että nuo Normalin aussivalmisteiset tuotteet ovat nuin surkeita, kun ymmärtääkseni Australiassa on erityisen tiukat aurinkosuojavaatimukset? Vai vetääkö EU tässäkin säännöillään pidemmän korren 😅

    Jenkkituotteita oletkin täällä sivunnut ja korealaisen kosmetiikan täällä myytävien aurinkosuojien tulee täyttää myös EU-vaateet suojakertoimen toteumisen osalta. Sun postauksien perusteella myös osassa ihan nykyaikaiset filtterit. Olisi kyllä sekin mielenkiintoista lukea, että miten myydyimmät korealaiset suojat rankkautuu Sannin incin purkauksessa :D

    Vastaa

    0
    1. Esim. minun inci-lukutaidolla näyttäisi mm. Cliniquen tuotteiden sisältävän pääosin vanhoja, haitallisia filttereitä, vaikka ovatkin herkälle iholle markkinoitu brändi.

      Clinique on jenkki-brändi joten ikävä kyllä se sisältää ainoastaan vanhoja filttereitä. 😞 Uudet eivät ole USAssa vielä sallittuja mahdottoman pitkän hyväksymisprosessin takia; UV-suoja-aineet luokitellaan USAssa lainsäädännöllisesti lääkeaineiksi, ei kosmetiikaksi.

      Samoin on outoa, että nuo Normalin aussivalmisteiset tuotteet ovat nuin surkeita, kun ymmärtääkseni Australiassa on erityisen tiukat aurinkosuojavaatimukset?

      Australiassa on todella laidasta laitaan aurinkotuotebrändejä, aivan huippuhyviä ja myös umpisurkeita. 🙈

      Vastaa

      1
  34. Olisi mielenkiintoista jos tekisit samanlaisen analyysin apteekissa myytävistä aurinkovoiteista. Muutenkin on vaikea valita sopiva aurinkovoide koska valikoimaa on todella paljon.

    Vastaa

    0
    1. Olisi mielenkiintoista jos tekisit samanlaisen analyysin apteekissa myytävistä aurinkovoiteista.

      Tämä on tekeillä :)

      Vastaa

      3
  35. Olisi kivaa saada samanlainen postaus apteekissa myytävistä aurinkovoiteista 😄

    Vastaa

    0
    1. Se on tekeillä :) Voin kertoa jo nyt, että SVR:n ja Decubalin aurinkovoiteissa käytetään ainoastaan uuden sukupolven UV-filttereitä, ja Avenellakin on jo osa aurinkovoiteista sellaisia :)

      Vastaa

      2
  36. Kiitos paljon tärkeästä tiedosta ja kattavasti kirjoituksesta! Minäkin jään odottamaan apteekkituotteiden arviota. Osaatko sanoa onko Avene Sun Intense Protect SPF50+ sopiva 4-vuotiaalle? Se valikoitui itselle viime kesänä kun olin raskaana apteekin suosituksesta ja mietin nyt menisikö sama lapselle.

    Vastaa

    0
    1. Osaatko sanoa onko Avene Sun Intense Protect SPF50+ sopiva 4-vuotiaalle?

      Kyllä näyttäisi olevan, ei sisällä imeytyviä filttereitä ja puolet filttereistä on ihon pintaan jääviä partikkeleita (ei kuitenkaan mineraaleja). Myös valmistajan mukaan se sopii 6 kk iästä ylöspäin.

      Vastaa

      0
  37. Hei! Mites nuo Loreal Paris aurinkovoiteet esim bright
    Ingredients: Aqua / Water, Alcohol Denat., Diisopropyl Sebacate, Silica, Isopropyl Myristate, Ethylhexyl Salicylate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Propanediol, C12-22 Alkyl Acrylate/Hydroxyethylacrylate Copolymer, Triethanolamine, Niacinamide, Drometrizole Trisiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopherol, Hydroxyacetophenone, Sodium Hyaluronate, Hydroxyethylcellulose, Sodium Lactate, Adenosine, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Silica Silylate, Cellulose, Polysorbate 20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Tromethamine, Capryloyl Salicylic Acid, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Carbomer, Butylene Glycol, Parfum / Fragrance (F.I.L. Z70034593/3

    Vastaa

    0
  38. Hei Sanni! Rakastan ja arvostan todella näitä sun aurinkovoidepostauksia, miten jaksat nähdä vaivaa. Ylipäätänsä sun blogiin tutustumisen myötä olen alkanut syynätä kunnolla käyttämäni kosmen incejä. Harmi vain (kuten joku aiemmissakin kommenteissa sanoi), että aina ei incinimet ja viralliset nimet osu yhteen.

    Mitä sanot tästä Acon lasten aurinkovoiteesta? Käytän sitä itselleni ja nelivuotiaalle, lähes uusi pullo. Toisessa kommenteissa sanoit acon olevan suht ok (vaikka käyttää yhtä vanhaa) ja toisessa sanot, että suosittelet vain änglamark kidsiä (seuraavaksi ostoon!) tai algamarista (liian vaikea saada pois) lapselle.

    Aco Sun Kids Active Sun Lotion spf 50+

    Ainesosat

    Aqua, C12-15 alkyl benzoate, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (nano), ethylhexyl salicylate, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, ethylhexyl triazone, ethylhexyl stearate, myristyl myristate, glycerin, propanediol, canola oil, diglycerin, tocopheryl acetate, myristyl alcohol, 1,2-hexanediol, decyl glucoside, behenyl alcohol, VP/eicosene copolymer, carbomer, potassium cetyl phosphate, sucrose stearate, xanthan gum, polyglycerin-3, propylene glycol, sodium hydroxide, citric acid, potassium sorbate.

    Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja ihanaa kesää!

    Vastaa

    0
    1. ACOn aurinkovoiteet ovat minusta hyviä, niissä käytetään uusia filttereitä ja vanhoista mukana on vähiten haitallinen Octisalate (se on haitallinen vesistöille mutta ei iholle).

      toisessa kommenteissa sanoit acon olevan suht ok (vaikka käyttää yhtä vanhaa) ja toisessa sanot, että suosittelet vain änglamark kidsiä (seuraavaksi ostoon!) tai algamarista (liian vaikea saada pois) lapselle.

      Jep, uusia filttereitä sisältävät tai mineraaliaurinkovoiteet ovat mun YKKÖSsuositus lapselle (ja muillekin) jo pelkästään ympäristösyistä, mutta minusta Octisalatea sisältävät voiteet ovat lapsille ihan ok, jos lähdetään vain ihon lähtökohdista, koska Octisalatella ei ole todettuja ihohaittoja. Ja vesistöhaitatkin liittyvät suuriin pitoisuuksiin.

      Ihanaa kesää teillekin! ☀️

      Vastaa

      0
  39. Kiitos taas todella kattavasta ja kiinnostavasta paketista. Vain ja ainoastaan sinun ansiostasi ymmärrän kiinnittää huomiota filttereihin. Ihan hirvittää, mitä kaikkea on tullut iholle levitettyä aina lapsuudesta 80-luvulta lähtien 😱 Toisaalta kotoa opittu aurinkovoiteen käyttö on toki hyvä asia.

    Täytynee Änglamarkin voiteiden lisäksi testailla kasvoille SVRää. Muuten olen Änglamarkiin tyytyväinen, mutta minun kasvoilla jää aina hitusen tahmeaksi. LRP on toiminut, mutta menee nyt vaihtoon.

    Fysikaalinen filtteri houkuttelisi eniten, mutta viimeisimmän Acorellen testailun ja puolen naaman järkyttävän turvotuksen ja ihottuman jälkeen taidan luopua lopullisesti ajatuksesta. Toistaiseksi vain Madaran 20 on sopinut. Silti luen mielelläni juttusi myös luonnonkosmetiikan aurinkosuojista, jos sieltä vielä löytyisi sopiva 🤩

    Vastaa

    0
    1. Ihan hirvittää, mitä kaikkea on tullut iholle levitettyä aina lapsuudesta 80-luvulta lähtien 😱

      You can say that again, allekirjoittaneen iho on myös marinoitunut noissa "hormonihäiriköissä"... no, ysärillä ei ollut muuta tarjolla. 🙄

      Silti luen mielelläni juttusi myös luonnonkosmetiikan aurinkosuojista, jos sieltä vielä löytyisi sopiva 🤩

      Mulla on tulossa vielä päivitetty Parhaat Luonnonkosmetiikan Aurinkovoiteet -postaus! 🤗

      Vastaa

      1
  40. Bondi Sands daily moisturising face SPF 50+. Huonoin aurinkovoide ikinä. Ei imeydy lainkaan eikä kuivu. Iholle jää märkä, kiiltävä, rasvainen liisteri. Aivan järkyttävä tekele.

    Vastaa

    0
  41. Olen miettinyt tässä viime päivinä erästä asiaa. Nimittäin kun lisään päivällä huulen päälle ja nenänvarteen ja poskipäille Darphin Intralia (Algaa vaikeampi lisätä, koska on sävytetty, mutta tätä minulla on siis iholla pohjalla), niin vaikka tuotteessa on hyvä suojakerroin, tekeekö tuotteen jättämä heijastava pinta sen, että aurinko ottaa noihin kohtiin kahta kauheammin? Olen jo ihan ruskea poskipäiden kohdalta (ja sillä tavalla huonosti ruskea, siis laikukas/pigmenttiä on viiruina eikä siis vain läiskinä poskilla). :(

    Vastaa

    0
    1. niin vaikka tuotteessa on hyvä suojakerroin, tekeekö tuotteen jättämä heijastava pinta sen, että aurinko ottaa noihin kohtiin kahta kauheammin?

      Ei tee, sillä heijastava pintahan nimenomaan heijastaa säteet poispäin ihosta.

      Vastaa

      0
  42. Olen miettinyt pääni puhki, miten saisin parannettua nyt kesäaikaan kasvojen päivittäistä aurinkosuojaa. Lähtökohtana on se, että punoittava ihoni kaipaa tasoitusta, joten päälykerroksen haluan olevan Alga Mariksen sävyttävää aurinkovoidetta. Ne puuterimaiset, esim. aurinkovoiteen päälle kasvoille lisättävät (esim. Color Science) eivät tule kyseeseen, koska ihoni on hiessä - ällöttäisi edes koskea millään mattaisella ihoon kesken päivän.

    Olisiko joku keino, jolla pystyisin lisäämään ihoni aurinkosuojaa vaikka vain siten, että se olisi hieman kestävämpi aamulla kotoa lähtiessä? Kannattaisiko Algan alle laittaa siis kosteusvoiteen sijaan esim. Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+, Beauty of Joseon Rice + Probiotics SPF 50+ tai Round Labin Birch Juice Moisturizing SunscreenSPF 50+ (vaikka eivät olekaan vedenkestäviä)?

    Lisäilen aurinkovoidetta vartalolla päivän aikana hyvin useita kertoja, mutta kasvoraukat jäävät ilman suurempaa lisäilyä (mitä nyt Darphin Intralia laitan, mutta ei tunnu auttavan & tämäkin lähtee luistelemaan hikiseltä iholta pois).

    Vastaa

    0
    1. Olisiko joku keino, jolla pystyisin lisäämään ihoni aurinkosuojaa vaikka vain siten, että se olisi hieman kestävämpi aamulla kotoa lähtiessä? Kannattaisiko Algan alle laittaa siis kosteusvoiteen sijaan esim. Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+, Beauty of Joseon Rice + Probiotics SPF 50+ tai Round Labin Birch Juice Moisturizing SunscreenSPF 50+ (vaikka eivät olekaan vedenkestäviä)?

      Tosi vaikea sanoa. Voi olla, että tällainen kerrostaminen jonkin verran lisää suojan vahvuutta aaamupäivän aikana, mutta ei pidennä suojan kestoa iltapäivään.

      Paras keino lisätä aurinkosuojaa päivän aikaan on pestä aamuinen aurinkovoide pois, ja laittaa uutta tilalle. Tämä aivan erityisesti, jos iho hikoilee päivän aikan. Toinen, mutta ei yhtä tehokas keino, on suhkuttaa vanhan aurinkovoidekerroksen päälle aerosoli-aurinkovoidetta. Suoja on heikompi kuin voiteella (koska aerosolia ei voi annostella yhtä paljon), mutta on se jotain suojaa kuitenkin. 🙏🏻

      Vastaa

      0
    2. Voinko laittaa aamulla Alga Mariksen sävyttävän alle Änglamarkin spf 50 -kasvoaurinkovoidetta - toimivatko yhteen?

      Mitä aerosoli-aurinkovoidetta suosittelisit kasvoille?

      Vastaa

      0
    3. Kiitos!

      Oletko testannut tuota kasvoille?

      Toivottavasti tähän kategoriaan saadaan tulevaisuudessa lisää päteviä tuotteita!

      Itseäni auttaisi tosin isosti sekin, jos asteet pysyisivät kesällä kahdenkymmenen alapuolella.

      Vastaa

      0
    4. Oletko testannut tuota kasvoille?

      En. (En itse tykkää näistä aerosoli-koostumuksista, ostin tämän vain aurinkovoideartikkelieni materiaaliksi.)

      Vastaa

      0
    5. Olisiko näistä kolmesta jokin parempi Änglamarkin tilalle Algan alle aamulla:

      Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+
      Beauty of Joseon Rice + Probiotics SPF 50+ Round Labin Birch Juice Moisturizing SunscreenSPF 50+?

      Vastaa

      0
    6. Olisiko näistä kolmesta jokin parempi Änglamarkin tilalle Algan alle aamulla:

      Skin 1004 Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+
      Beauty of Joseon Rice + Probiotics SPF 50+ Round Labin Birch Juice Moisturizing SunscreenSPF 50+?

      Näissähän on samoja filttereitä kuin Änglamarkissa. Nämä vain ovat huomattavasti ohuempia ja kevyempiä, eivätkä vedenkestäviä, toisin kuin Änglamark.

      Vastaa

      0
    7. Ahaa, ehkä testailen näitä(kin) Algan alla kesän mittaan, jos vain näitä on edelleen jäljellä kaupassa.

      Vastaa

      0
  43. Olenko nyt ihan muistamaton urpo? Olisko jossain LV:n tuotteet myös vertailussa mukana. Olen jo ihan sekaisin. :D

    Vastaa

    0
    1. Oon kirjoittanut LV:n aurinkovoiteista Instagramissa :) Löysin ne vasta sen jälkeen, kun olin koonnut tuotteet tämän vuoden pääesittelyyn täällä blogin puolella. LV:n tuotteista on kuitenkin tulossa vielä juttua mun vartaloaurinkovoiteille omistetussa jutussa.

      Vastaa

      0
  44. Tekisi mieli alkaa itkeä kun luen näitä aurinkovoidetekstejä 😅 Tässäkin listatut "ihan jees" tuotteet ovat itsellä sellaisia, että palaminen on varmaa tai aiheuttaa ihottumaa. Oma aurinkorasva(Youht lab) paljastui inciltään niin huonoksi että en tiedä heittäiskö sillä vesilintua vai mitä tekisi. Eniten ehkä harmittaa, että kyseinen tuote on ostettu paikalliselta korealaista kosmetiikkaa myyvästä kivijalkaliikkeestä. Oma vika, kun en tutustunut ennen ostoa mitä olen kotiin kantamassa, mutta jostain syystä luotin yrittäjään.

    Vastaa

    0
    1. Tässäkin listatut "ihan jees" tuotteet ovat itsellä sellaisia, että palaminen on varmaa tai aiheuttaa ihottumaa.

      Tuli mieleen, että levitäthän aurinkovoidetta riittävästi? Hyvät UV-filtterit yksinään eivät takaa ihon suojaa, vaan voidetta tulee levittää runsaasti; 2 mg/neliösenttimetri, jos haluaa luvatun suojakertoimen toteutuvan.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (118)
    • 2023 (149)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)