15.05.2024

Uudistunut Kinoko on hajusteeton ja entistä ehompi

Kaupallinen yhteistyö: Kinoko

Kotimainen, ihanan värikäs Kinoko-luonnonkosmetiikkasarja on uudistunut!

Kinoko lanseerattiin vuoden 2022 alussa, eli kyseessä on hyvinkin nuori sarja. Alkujaan vain kolmesta tuotteesta koostunut ihonhoitosarja nousi nopeasti suosioon kiitos erityisen hyvän hinta-laatusuhteensa; tuotteet ovat mukavan edullisia ja ainesosat kuitenkin ”täyttä tavaraa”. Moneen varmasti vetoaa myös sarjan hauska ja leikkimielinen look. Kosmetiikan ei tarvitse aina olla niin ”vakavaa” – vaikka ainesosat olisivatkin vakavasti hyviä..!

Tänä vuonna Kinoko on kokenut uudistuksen. Asiakaspalautteita kuunneltuaan Kinoko on tehnyt sarjasta nyt täysin hajusteettoman, ja vaahtoputsari vaihdettiin balmiin, jotta sarja sopii entistä paremmin myös oikein herkälle iholle.

Putsarin ohella seerumi uudistettiin kokonaan, ja vaikka tykkäsin edellisestäkin, täytyy sanoa, että uusi on ihan NAPAKYMPPI. ❤️‍🔥 Se nimittäin edustaa suosikkeihini kuuluvaa, pehmeän täyteläistä jelly-koostumustyyppiä, ja on kosteuttavuudeltaan, etten sanoisi, törkeän hyvä! Aivan mahtavaa, että nyt tarjolla on myös kotimainen vaihtoehto jelly-kosteuttajien ystäville!

Käydäänpä tuotteet läpi – ja aloitetaan kursailematta tästä mun suosikista. 😍

Kinoko luonnonkosmetiikka Magical Maitake seerumi

MAGICAL MAITAKE -SEERUMI 21,90€ / 50 ml

Kutsuisin Kinokon uutuutta mieluummin ”öljyttömäksi kosteustuotteeksi” kuin seerumiksi, sillä kansainvälisten jelly-serkkujensa tavoin tämä ihanan pehmeä kosteuspommi sopii kosteuttamaan ihoa myös yksinään voiteen sijaan. Toki sitä voi halutessaan käyttää seerumin tavoin voiteen alla, mutta erityisesti seka- ja rasvoittuvaihoiset voivat löytää Magical Maitake -seerumista mainion ihonkosteuttajan aivan yksinäänkin. Itse käytän tätä öljyn alla, tai öljyyn sekoitettuna.

Sakean jellymäisessä geelikoostumuksessa vesi on korvattu kosteuttavalla (ja uudistaviakin ominaisuuksia omaavalla) koivunmahlalla. Lisäksi seerumissa on probiootteja, kombuchaa (sekin probioottinen aine), antioksidanttista maitake-sieniuutetta sekä Essen tuotteista tuttua Myrothamnus- eli ylösnousemuskasvin uutetta, joka on ULTRAkosteuttavaa.

Koska tuote on paksua, se on vaihdettu pipettipullosta tuubiin, josta sitä on helppo annostella.

Jos olet tykästynyt esimerkiksi Mádaran ja Mossan jellyihin, tulet rakastamaan myös tätä! Mielestäni tämä on aivan helmituote, jollaista ei löydy muilta kotimaisilta sarjoilta.

(Mun tekisi mieli käyttää tätä myös mun kosteusköyhällä, hoosiannaa huutavalla vartalon iholla, mutta siihen käyttöön tämä taitaa huveta liian nopeasti..!)

Kinoko luonnonkosmetiikka Melting Kombucha puhdistusbalmi

MELTING KOMBUCHA CLEANSER -PUHDISTUSBALMI 21,90€ / 50 ml

Uusi balmimainen putsari on linjassa tämän hetken ihoa hellivän ja mikrobiomiystävällisen puhdistustrendin kanssa. Glyserolipohjainen Kombucha Cleanser on hoitavin putsari, johon olen koskaan törmännyt. Kyllä, luit oikein: tämän puhdistustuotteen pohjan muodostaa humektanttinen glyseroli! Toiseksi eniten putsarissa on jojobaöljyä. Muut ainesosat ovat levittyvyyttä helpottava esteriöljy, fermentoitu Lactobacillus-uute (probioottinen), kombuchauute (probioottinen) sekä puhdistava Saponaria-puun uute, joka myös vastaa tuotteen balmimaisesta koostumuksesta. Kyseinen uute yhdessä glyserolin kanssa toimii myös öljymäisten aineiden sakeuttajana sekä emulgaattorina.

Toisin kuin jotkin balmiputsarit, Kinokon balmi ei tunnu iholla jäykältä vaan pehmenee heti notkeaksi ja kitkattomaksi. Sitä on erittäin miellyttävää pyöritellä iholla.

Koostumus on semiemulgoituva ja kehitetty erityisesti kuivalle iholle. Tämä tuote siis jättää iholle jojobaöljyä ja glyserolia, kaikki ei huuhtoudu pois.

Käyttösuositukseni tälle tuotteelle:

💜 Yksin käytettynä kuivalle iholle.
💜 Kaksoispuhdistuksen ekana tuotteena muilla ihotyypeillä.

Itse olen käyttänyt Kombucha-putsaria jälkimmäisellä tavalla.

Kinoko luonnonkosmetiikka Microbiome Bliss kasvovoide

MICROBIOME BLISS -KASVOVOIDE 13,25€ / 50 ml

Tämä tuote on siis sama kuin Kinokon alkuperäinen kasvovoide, mutta nyt vailla hajusteita – ja hinta on laskenut reilusti! Kehuin tuotteen ”pystyyn” jo alkuperäisenä versiona, ja nyt kun hinta on vieläkin edullisempi, voi vain hämmästellä tämän kasvovoiteen hinta-laatu-suhdetta. Tekniset ainesosat ja ihon kannalta turhat sensoriset ainesosat on pidetty minimissä, ja voide pursuaa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia.

Mainiossa koostumuksessa ihoa hoitavat auringonkukansiemenöljy, appelsiininkukkavesi, glyseroli, jojobaöljy, sheavoi, oliiviöljy, kandelillavaha, kombucha, probiootit ja pellavansiemenöljy. Tämä tiimi tekee voiteesta kosteuttavan, suojaavan sekä ihon mikrobiomia ja suojakerrosta vahvistavan. Voide on samalla kevyt mutta kuitenkin hyvin kosteutta lukitseva, kiitos sheavoin ja kandelillavahan, jotka muodostavat ihon pintaan kosteuden haihtumista hidastavan ohuen kalvon.

Hintaluokassaan suorastaan lyömätön voide!

Kinoko luonnonkosmetiikka Miracle Balance Toner

MIRACLE BALANCE TONER 18,95€ / 100 ml

Miracle-kasvosuihke on ainoa Kinoko-tuote, jonka koostumus on pysynyt täysin uskollisena alkuperäiselle. Tämä tuote liittyi Kinokon riveihin vuosi sitten keväällä.

Miracle Balance Toner on kosteuttava ja samalla tasapainottava ja huokosia supistava kasvovesi, joka sopii yhtä lailla kosteusköyhälle kuin rasvoittuvalle ja sekaiholle. Veden sijaan tässä kasvovedessä on koivunmahlaa ja taikapähkinävettä; yhdistelmä, joka kosteuttaa, uudistaa ja raikastaa ihoa sekä napakoittaa huokosia.

Lisäksi Miracle Balance Tonerissa on fermentoitua maitohappobakteeriuutetta, joka probioottina edistää ihon terveen mikrobiomin tasapainoa, sekä kombuchaa, joka on samalla asialla, ja lisäksi suojaa ihoa antioksidanttisesti. Kiitos sisältämänsä maitohapon, kombucha myös kuorii ihoa miedosti, ylläpitäen ihon kirkkautta. Kokonaisuuden täydentävät kosteutta sitovat glyseroli ja ksylitoli.

Kinoko luonnonkosmetiikka

Kinoko-tuotteet ovat saatavilla Ruohonjuuri-myymälöissä, Ruohonjuuren verkkokaupassa sekä Kinokon valmistajan Ihona-sivujen verkkokaupassa.

Ihona.fi-sivuilta voit lukea lisätietoa tuotteista.

15 comments on “Uudistunut Kinoko on hajusteeton ja entistä ehompi”

 1. Ihanan näköisiä! 😍 Ihanaa kun uskalletaan käyttää värejä!

  Kiinnostuin tuosta seerumista, täytyy käydä Ruohonjuuressa testaamassa koostumusta.

  Vastaa

  4
  1. Hyvin mieto ja neutraali sellainen, poislukien kasvovesi, jossa on selvä (vihreän?) teen tuoksu. Tuoksu tulee kombuchasta.

   Seerumin raaka-aineiden tuoksuu tuo minulle kevyesti mieleen pullan..! ☺️ Tavallisen vehnäpullan :)

   Putsarin tuoksu on niin neutraali että sitä en osaa kuvailla, se tuoksuu vähiten yhtään miltään.

   Vastaa

   1
 2. En ole vielä testannut näitä ja olin unohtanut koko sarjan olemassaolon! Kiitos muistutuksesta, nämä kuulostaa siltä, että voisi testata joskus.

  Mainitsit, että tekisi mieli levitellä vartalollekin tuota kosteuttavaa tuotetta - siitä tuli mieleen, että minua kiinnostaisi juttu vartalotuotteista, jossa käytäisiin jotain superkosteutusvinkkejä läpi, sekä tuotevinkkejä, jos on olemassa jotakin seerumeja tai kasvovesiä vastaavia tuotteita vartalolle. Terveisin ikuinen korppu.

  Vastaa

  4
  1. minua kiinnostaisi juttu vartalotuotteista, jossa käytäisiin jotain superkosteutusvinkkejä läpi, sekä tuotevinkkejä, jos on olemassa jotakin seerumeja tai kasvovesiä vastaavia tuotteita vartalolle. Terveisin ikuinen korppu.

   Tämä Weledan kaksifaasinen öljy-vesi-hoitoneste on ihan killeri-kosteustuote vartalolle:

   https://www.ruohonjuuri.fi/products/weleda-weleda-skin-food-kuivaoljy-100-ml

   Vartalon kosteutuksessa pätevät samat lainalaisuudet kuin kasvoillakin, eli kaikkein tehokkaimman kosteutuksen saa, kun "jaksaa" laittaa iholle vesi- ja öljykosteutuksen omina kerroksinaan eikä 2-in-1-tuotteena eli vartalovoiteen muodossa.

   Harva kuitenkin alkaa levitellä vartalolle vesikosteutusta (käytännössä siis kasvovettä, koska vartalolle ei sellasia ole myynnissä ainakaan normi-vähittäismyynnissä), joten tuo Weledan kaksifaasinen öljy & vesi on ihan loistava tuote. Siinä on noin 60% vettä ja 40% öljyä. Tämä voi riittää iholla yksinään, tai sitten tämän päälle voi vielä levittää jonkun hyvän vartalovoiteen.

   Voisin yrittää saada aikaiseksi vartalonhoitovinkit-postauksen jossain vaiheessa :)

   Vastaa

   5
 3. Ihanan edullinen tuo voide! Saattaa päätyä minulle kesäpäivävoiteeksi.

  Onko muuten Laveran Multi Balm sinulle tuttu tuote? Törmäsin tähän netissä. Tässä saattaisi olla itselleni sopiva viileä sävy esim. poskipunaksi.

  Vastaa

  1
  1. Onko muuten Laveran Multi Balm sinulle tuttu tuote?

   Kyllä. Tykkään siitä lämpimämmästä sävystä! :) Se viileä on tosi vaalea sävy, hyvin nude.

   Vastaa

   1
  2. Testasin nyt Whamisan päärynävettä käsivarsille (jotka saavat pakostakin kesällä vähän aurinkoa, koska en aina pysty peittämään käsivarsia). Kirveli niilläkin, joten minulle tämä on auttamatta liian ärtsy tuote.

   Vastaa

   1
 4. Ihanaa, lisää tuoksuttomia hyviä tuotteita, arvostan, lähtee testiin! (Sori piti vaan fiilistellä :D)

  Vastaa

  1
 5. Tuo seerumi täytyy kyllä testata! Kiitos tästä esittelystä, hajusteettomia (hyviä) tuotteita ei ole kaupoissa liikaa.

  Vastaa

  2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)