24.05.2024

C-vitamiinivinkit kesään

Jos jokin ihonhoitotuote kannattaa ottaa kesäksi käyttöön aurinkovoiteen (ja hyvän öljyputsarin! 😅) ohella, se on C-vitamiiniseerumi.

Antioksidantit ovat aina superhyviä ihonhoidossa, mutta kesäaikaan hyödyt niistä - ja etenkin C-vitamiinista - vielä aivan erityisesti, koska UV-säteily aiheuttaa iholla runsaasti vapaita radikaaleja. Voi sanoa, että kesäisin ihon kokema oksidatiivinen stressi kasvaa entisestään, vaikka et asuisikaan keskellä kaupungin saasteita.

C-VITAMIINI IHONHOIDOSSA

Eri antioksidanttien vaikutus kohdentuu hieman eri tyyppisiin happiradikaaleihin, ja muutenkin antioksidanttien vaikutukset poikkeavat jonkin verran toisistaan.

C-vitamiinin on todettu tutkimuksissa "nujertavan" erityisesti auringonvalon aikaansaamia vapaita radikaaleja, minkä lisäksi, jos ja kun C-vitamiini muuntuu iholla askorbiinihapoksi, se kykenee korjaamaan jo aiheutuneita valo(UV)vaurioita. Kolmas kesään liittyvä hyöty on pigmenttiläiskien hillitseminen; C-vitamiini tekee sitäkin.

Siispä: jos viihdyt auringossa, C-vitamiini on paras antioksidanttiystäväsi! Levitä C-vitamiiniseerumi aamuisin aurinkovoiteen alle, ja se toimii päivän aikana synergiassa aurinkovoiteesi kanssa vähentäen UV-säteilyn haittavaikutuksia ihollasi.

Tässä vinkkini C-vitamiiniin kaikille budjeteille:

*Sis. mainoslinkin (Joliessa myytävät tuotteet ovat alennuksessa 26.5. saakka).

🏆 PARAS:

* NOVEXPERT BOOSTER WITH VITAMIN C 47,84€ / 30 ml (norm. 58,90€)

Tämä seerumi on klassikko, jonka hehkutukseen en väsy. Se on yksi täydellisimpiä ihonhoitotuotteita, jonka tunnen. Tämä seerumi sisältää poikkeuksellisen stabiilin muodon C-vitamiinista, mikä tarkoittaa sitä, että C-vitamiini vaikuttaa iholla levityksen jälkeen jopa 8 tuntia. Tavanomaisesti C-vitamiini (kuten valtaosa antioksidanteista) vaikuttaa vain muutamia tunteja, ja niiden teho lakkaa niiden hapetuttua ja neutraloitua tarpeeksi vapaita radikaaleja.

Novexpertin seerumi on lisäksi todella kosteuttava ja aivan ihanan tuoksuinen. Rakastan tätä tuotetta ja suosittelen sitä ihan kaikille. Seerumi on vesipohjainen ja koostumukseltaan raikasta fluidia.

(Vinkki: jos haasteenasi ovat erityisen voimakkaat pigmenttiläiskät, tällöin suosittelen kesään * Novexpertin Polyphenols-seerumia (47,84€ / 30 ml), joka on vielä paljon tehokkaampi mitä tulee nimenomaan hyperpigmentaatioon. Käytin tätä itse pullollisen viime kesänä.

EDULLISIN:

* BIOEARTH ELEMENTA VITAMIN C BOOSTER 11,82€ / 15 ml (norm. 13,90€)

Bioearthin C-vitamiiniboosterissa käytetään samaa stabiilia C-vitamiinimolekyyliä (3-O ethyl ascorbic acid) kuin Novexpertissä. (Novexpertin tuotteessa C-vitamiineja tosin on kaksi, jotka yhdessä muodostavat sen poikkeuksellisen pitkään vaikuttavan ja patentoidun C-vitamiinimuodon.)

Paula Begounin mukaan  3-O ethyl ascorbic acid -C-vitamiinia vaikuttaa iholla jo 0,5% pitoisuudella, ja Bioearthin tuotteessa pitoisuus on 2%. Nestemäinen koostumus hulahtaa hetkessä ihoon ja sisältää myös kosteuttavaa aloe veraa sekä hyaluronihappoa.

Tähän boosteriin sisältyy yksi heikkous: se ei sisällä ns. tukiantioksidantteja, jotka vahvistavat C-vitamiinin tehoa. C-vitamiini tarvitsee käytännössä aina seurakseen jonkin toisen antioksidantin, tyypillisesti E-vitamiinin, jotta se toimii optimaalisesti. Oma suositukseni onkin lisätä Bioearthin C-Boosteria johonkin toiseen seerumiin, jossa on E-Vitamiinia (-> Tocopherol). Toinen vaihtoehto on käyttää tätä yhdessä * Bioearthin E-vitamiinibuusterin kanssa (11,82€ / 15 ml), kuten itse teen. :)

C-vitamiinin tarve antioksidanttikaverille on tunnettua, ja valmistajat ottavat sen huomioon C-vitamiiniseerumien koostumuksissa. Bioearthin tehotippa on siinä mielessä erikoinen poikkeus, se on ainoa näkemäni C-vitamiinituote, jossa tosiaan ei ole mukana mitään toista antioksidanttia.

c-vitamiini ihonhoito

HOITAVIN JA KOKONAISVALTAISIN:

KORRES APOTHECARY WILD ROSE SUPER C SPOTLESS SERUM 64€ / 30 ml

Korresin C-vitamiiniseerumi on Novexpertin ohella mun suosikki! 😍 Tämä kaksifaasinen seerumi on iholla aivan "törkeän" hyvän tuntuinen, ja sisältää 15% tutkitusti tehokasta, stabiilia sekä hyvin siedettyä öljyliukoista C-vitamiinia (Ascorbyl Tetraisopalmitate).

Seerumi sisältää muutenkin todella upean kattauksen ainesosia: ruusunmarjansiemenöljyä, skvalaania, bisabololia, ruskolevää, kuusamauutetta, merinarsissia, neem-öljyä, moringaöljyä ja pantenolia. Tällä tuotteella saa iholle kerralla sekä vesi- että öljykosteutuksen ja ihoa uudistavan sekä kirkastavan vaikutuksen (-> C-vitamiini ja ruusunmarja). C-vitamiinin ohella myös merinarsissiuute kirkastaa ihoa tutkitusti, se hillitsee melaniinisynteesiä. Ainesosiensa puolesta tämä on vielä Novexpertiakin arvokkaampi ja laadukkaampi. (Silti Novexpertin raikkaus ja tuoksu on tehnyt siitä mun ultimaattisen suosikin.)

(Jos hinta kirpaisee, kannattaa seurailla Korresin tarjouksia: verkkokaupassa on säännöllisesti todella muhkeita tarjouskampanjoita joissa kaikki tuotteet -30% ja jopa -40%.)

c-vitamiini ihonhoito

HELPOITEN SAATAVILLA & HAJUSTEETON:

L300 GLOW BOOST SERUM 16,90€ / 30 ml

L300-sarjan seerumin voit löytää kaikista marketeista ja tavarataloista, joten se on helposti kaikkien saatavilla. Hintakin on todella edullinen - litrahinnaltaan tärppieni edullisin.

Glow Booster -seerumissa käytetään yhtä markkinoiden suosituimmista vesiliukoisista C-vitamiiniyhdisteistä, joka on myös helppo formuloida tuotteeseen: Askorbyyliglukosidi. Tämä C-vitamiinin ja sokerin yhdistävä molekyyli on erittäin stabiili ja säilyy hyvin vesipohjaisissa emulsioissa, siksi siitä on tullut niin valtavan suosittu. (Referenssinä: puhdas C-vitamiini eli askorbyylihappo, joka myös on vesiliukoinen, ei meinaa millään pysyä stabiilina.) Askorbyyliglukosidin on myös oikeissa olosuhteissa todettu muuntuvan ihossa puhtaaksi C-vitamiiniksi, eli se on tehokas. Sen etuna pidetään myös hellävaraisuutta.

Glow Booster -seerumi sisältää myös hyaluronihappoa, pantenolia, allantoiinia ja tyrniuutetta. Huomioitavaa: säilytä pullo pahvipakkauksen sisällä! Tämän seerumin ainoa kummallinen moka on läpinäkyvä pullo: valo saa C-vitamiinin pilaantumaan nopeasti. Voit välttää tämän säilyttämällä pulloa alkuperäisessä ulkopakkauksessaan.

c-vitamiini ihonhoito

HELPPO, EDULLINEN JA IHANAN TUOKSUINEN:

* DERMOSIL VITAMIN C SERUM 14,90€  30 ml

Dermosilin C-vitamiiniseerumissa on sama C-vitamiinimuoto kuin Korresissa: Askorbyyli-tetraisopalmitaatti. Emulsiomainen seerumi tuntuu iholla ihanan pehmeältä ja siinä on herkullisen raikas sitrushedelmän tuoksu.

Seerumi sisältää lisäksi granaattiomenan siemenistä valmistettua Luminia Granatum™ -aktiiviainetta, joka myös kirkastaa ihoa ja hillitsee melaniinisynteesiä.

Mikä ero on Askorbyyliglukosidilla ja Askorbyyli-tetraisopalmitaatilla?

Tähän en osaa antaa tarkkaa vastausta, ja ymmärrykseni mukaan nämä tuovat iholla vastaavanlaisia tuloksia, toinen vain on vesiliukoinen, toinen öljyliukoinen. Askorbyyli-tetraisopalmitaattia käytetään kokemukseni mukaan hieman kalliimmissa tuotteissa kuin glukosidi-versiota, joten se on oletettavasti kalliimpi. Saattaa olla, että öljyliukoisena sen imeytyvyys ihoon on parempi kuin glukosidi-muodolla, sillä öljymäiset ja lipofiiliset aktiiviaineet imeytyvät ihoon helpommin kuin hydrofiiliset.

KARKINTUOKSUINEN:

* LAVERA GLOW BY NATURE SERUM 21,92€ / 30 ml (norm. 27,40€)

Laveran seerumi sisältää L300:n tavoin vesiliukoista askorbyyliglukosidia. Se ansaitsee mahdollisesti tittelin kaikkein herkullisimman tuoksuisena C-vitamiiniseerumina, sillä se tuoksuu aivan Jaffa-appelsiinimarmeladille. 😍🍊 Jos tykkäät kosmetiikassa jälkiruokamaisen herkullisista tuoksuista, tämä on sinun seerumisi!

Koostumus on maitofluidimainen ja ihoa mukavasti kosteuttava sekä kevyesti pehmentävä. C-vitamiinin ohella seerumissa on myös Q10-antioksidanttia sekä liuta hienoja antioksidanttisia hedelmä- ja marjauutteita kuten tyrniä, kiwiä ja gojimarjaa. Pehmentävän vaikutuksen tuovat mm. oliiviöljy ja sheavoi. Seerumin kellertävä väri tulee tyrniuutteesta.

SÖPÖIN:

* MÁDARA VITAMIN C INTENSE GLOW CONCENTRATE 35€ / 50 ml (norm. 50€)

Heh, mulla alkaa loppua adjektiivit kesken, mutta kutsutaan tätä vaikka söpöimmäksi C-vitamiiniseerumiksi! ☺️ Pulleasta keltavalkoisesta pullosta tulee mulle mieleen kananmuna... On ainakin kilpailijoista erottuva erilainen pakkaus..!

Mádaran seerumista voisi sanoa, että se on saman henkinen kuin Lavera (mm. sama C-vitamiinimuoto, kummassakin myös tyrniuutetta), mutta tehokkaampana versiona. Vaikka kumpikaan yritys ei paljasta C-vitamiinin pitoisuutta, päättelen incistä, että sitä on Mádarassa enemmän. Mádara-seerumin koostumus on emulsiomainen ja tuntuu iholla vielä hitusen Laveraa ravitsevammalta; kärjessä on myös jojobaöljyä. Tuoksu on vieno sitruksinen; hyvin mieto verrattuna Laveran karkkituoksuun.

c-vitamiini ihonhoito

C-VITAMIINIA VARTALOLLE:

L300 ILLUMINATING BODY LOTION VITAMIN C 7,90€ / 200 ml

L300 C-vitamiini-sarjaan on tämän vuoden aikana ilmestynyt C-vitamiinivartalovoide. Se on kevyt ja nopeasti imeytyvä voide, jossa on myös valoaheijastavia partikkeleita. Voide jättää iholle kevyen ja hillityn hehkun.

Mielestäni tämä on loistava tuote levitettäväksi vartalolle aamuisin. Se on ikäänkuin koko vartalon C-vitamiini"seerumi" sekä kaunistaja. Oma ihoni kuivuu auringossa sitä tahtia, että aurinkovoiteen alle on hyväkin levittää erillinen kosteusvoide, muuten esimerkiksi mineraaliaurinkovoide ei levity tasaisesti vaan mineraalit tuntuvat tarrautuvan ihon kuiviin kohtiin.

L300-voiteessa käytetty C-vitamiinimuoto natrium-askorbyyli-fosfaatti tunnetaan alalla lyhenteellä "SAP" eli (Sodium Ascorbyl Phosphate). SAPilla on samat ihoa kirkastavat ja anioksidanttisesti puolustavat ominaisuudet kuin muillakin C-vitamiiniyhdisteillä, mutta muihin verrattuna sen erityisominaisuus on antimikrobisuus ja kyky laskea tulehdusta. Joissain tutkimuksissa sen on todettu lievittävän mm. märkänäppyläisen aknen oireita. (Tämä nyt vain tällaista "nice to know" -osastoa..! 😄)

 

c-vitamiini ihonhoito

Jos halajat hyödyntää Jolie-päivien alennuksia, ne ovat voimassa 26.5. saakka, ja toimituskulut ovat ilmaiset vähintään 39€ tilauksiin. Jokaiseen tilaukseen saa myös valita viisi ilmaista näytettä. Jolie-päivien alennusten piirissä ovat lähes kaikki sarjat ja tuotteet.

Kurkkaa supertarjoukset * täältä.

Kesän parhaat putsarivinkkini näet täältä, myös siellä on runsaasti Jolie-päivien tarjouksiin kuuluvia tärppejä. :) * Aurinkovoidetarjoukset kasvoille näet täältä (siellä on muuten myös mun uusin suosikki Juice Beautyn Stem Cellular CC Cream SPF 30!), ja * vartaloaurinkovoiteet täältä.

Viimeisenä kestovinkkinä * Novexpert Magnesium Mist (7,60€ / 150 ml, norm. 9,50€), joka on superhyvä kosteuttava & ultrarauhoittava suihke rauhoittelemaan auringossa stressaantunutta (kärähtänyttäkin...) ihoa.

57 comments on “C-vitamiinivinkit kesään”

 1. Ja minä kun olen sekoittanut kasvovoiteeseen tuota Bioearthin C-vitamiini boosteria ja kuvitellut saavani siitä hyötyä ja hehkua😂 No, on se kivasti keventänyt/ohentanut Evolven multipeptide 360 voidetta, joka aamuisin näin kesällä on aika tuhtia (mutta muuten niin täydellistä iholleni ja must tuote iltaisin). Kovin monista puteleista en kuitenkaan viitsi sekoitella. Täytynee sitten hankkia jokin toinen C-vitamiini seerumi noista sinun suosittelemista tuotteista🤗

  Vastaa

  1
  1. Ja minä kun olen sekoittanut kasvovoiteeseen tuota Bioearthin C-vitamiini boosteria ja kuvitellut saavani siitä hyötyä ja hehkua😂

   Kasvovoiteessasi on hyvin suurella todennäköisyydellä E-vitamiinia ja ihan taatusti myös muita antioksidantteja, jotka tukevat C-vitamiinia, joten varmasti olet saanut Bioearthin C-vitamiinista hyötyä :) E-vitamiini on niin yleinen antioksidantti ihonhoitotuotteissa, että uskaltaisin väittää 90% emulsioista ja voiteista sisältävän sitä. Se nimittäin auttaa erittäin tehokkaasti myös tuotteen sisältämiä öljyjä olemaan härskiintymättä.

   Vastaa

   2
  2. Samoin kävi mulle, sekoitan Bioearthia Djusien Fruit Glazeen ja luulin homman olevan hanskassa. Tuossa öljyssä on kyllä tokoferolia mutta riittääkö pitoisuus.

   Vastaa

   1
  3. Mun käsittääkseni jo pieni pitoisuus tokoferolia riittää.

   Tulin ajatelleeksi, että kun nämä Bioearthin boosterit on periaatteessa ajateltukin sekoitettavan muihin voiteisiin tai seerumeihin, niin ehkäpä sen vuoksi Vitamin C Booster on vailla tukiantioksidanttia: Bioearthilla on ajateltu, että C-vitamiini saa antioksidanttikaverinsa siitä toisesta tuotteesta, johon se sekoitetaan. 🤔

   Vastaa

   2
  4. No onpa hyvä🤗 Tuo voide+seerumi sekoitus on tuntunut hyvältä, hienoa että C-vitamiinin hyödyt toteutuu. Ja tosiaan, iho on jotenkin hyvinvoivan näköinenkin🤩

   Vastaa

   2
 2. Novexpert käytössä, olen löytänyt sun suosituksen pohjalta ja tykkään kyllä! Tuoksu on ihana, ihan kaipaan sitä elämääni. 😃

  Mites se evolven bio-retinol & c-vitamiini - onko siinä ceetä ns. tarpeeksi?

  Vastaa

  1
  1. Mites se evolven bio-retinol & c-vitamiini - onko siinä ceetä ns. tarpeeksi?

   Se rehellisesti sanottuna unohtui tästä vinkkipostauksesta..! 😅 Ehkä siksi, kun mulle itselleni se on kasvoöljy, ei seerumi. (Vaikka tällähän ei nyt sinällään ole merkitystä itsensä C-vitamiinin kannalta..! :D)

   Vastaa

   1
 3. Sopiiko C-vitamiiniseerumi herkästi reagoivalle, ohuelle, couperoottiselle iholle? Jostain syystä minulla on mielikuva, että tällaisella ihotyypillä ei välttämättä kannattaisi C-vitamiiniseerumia levittää. Vai riippuuko tämä seerumissa käytetystä C-vitamiinimuodosta?

  Vastaa

  1
  1. Sopiiko C-vitamiiniseerumi herkästi reagoivalle, ohuelle, couperoottiselle iholle?

   Jotkin C-vitamiiniseerumit sopivat, se riippuu sekä C-vitamiinimuodosta että tuotteen koostumuksesta. Näistä mun suosittelemistani Novexpert esimerkiksi sopii, se on kehitetty ultrahellävaraiseksi (ja samalla kuitenkin C-vitamiinin teholtaan korkeaksi).

   Vastaa

   2
  2. Tämäkin varmaan riippuu ihmisestä ja ihosta. Minä sain Novexpertistä tokan pullon kohdalla kauheat ihoreaktiot silmien ympärille. Tekee mieli kokeilla jos se kuitenkin sopisi koska se on IHANA mutta en ole uskaltanut.
   Enkä nyt todellakaan halua peloitella ketään, pakko se on aina kokeilla, että mikä sopii itselle.

   Vastaa

   0
 4. Nuo tuoksujutut on jänniä, luin aikoja sitten jo sun kehuja tuosta Novexpertin C-vitamiiniseerumista ja sen ihanasta tuoksusta, vihdoin sitten raaskin ostaa sen jostain alekamppiksesta. Kun avasin pullon, niin mun piti ihan tarkistaa sen päiväys, että eihän tuote ole vanha tai mitään kun sen tuoksu oli mun mielestä ihan kamala ja tunkkainen 😄 väkisin sitten käytin sen loppuun kun oli niin kallis.

  Tuo L300 vartalovoide vaikuttaa kiinnostavalta ja joku uusi c-vitamiiniseerumikin pitäisi hommata, tuosta L300:n seerumista en tykännyt, mutta ehkä pitäisi testata vaikka tuo Dermosil. Se toisessa kommentissa mainittu Evolve oli kyllä myös tosi kiva :)

  Vastaa

  1
  1. Nuo tuoksujutut on jänniä, luin aikoja sitten jo sun kehuja tuosta Novexpertin C-vitamiiniseerumista ja sen ihanasta tuoksusta, vihdoin sitten raaskin ostaa sen jostain alekamppiksesta. Kun avasin pullon, niin mun piti ihan tarkistaa sen päiväys, että eihän tuote ole vanha tai mitään kun sen tuoksu oli mun mielestä ihan kamala ja tunkkainen 😄 väkisin sitten käytin sen loppuun kun oli niin kallis.

   Jep, olen kuullut muutaman muunkin sanovan ihan samaa: että tuoksu on suorastaan kaamea. Tämä on ihan älyttömän mielenkiintoista! Niin eri lailla voivat eri ihmisten aivot tulkita tuoksumolekyylejä..! Luulen, että Novexpertin kohdalla voi vaikuttaa erityisesti sitrus-tuoksun sävy; tuoksussahan on aavistus sitrushedelmää, ja juuri sitrus muuntuu eri ihmisten tuoksureseptoreissa hyvinkin erilaiseksi. Toiset haistavat sitruksen lähes aina tunkkaisena, toiset eivät. Tämä liittyy monimutkaiseen kemiaan ja aivojen tapaan tulkita tuoksumolekyylejä. Äärimmäisen mielenkiintoista.

   Vastaa

   1
 5. Novexpertin seerumi on kertakaikkisen parasta 👍 (kokemuksella 100 pulloa käyttänyt, tai ainakin melkein 😆)
  Mutta nyt alkoikin vartalovoide kiinnostamaan. Voi kun joku älyäis tehdä ohuen, nopeasti imeytyvän vartalo seerumin.

  Vastaa

  2
  1. Björk & Berriesillä on uusi body serum -nimellä kulkeva tuote. Sain siitä näytteen kotiin toisen oston yhteydessä. Oli aika ihana!

   Vastaa

   1
  2. Totta! Tuoksu on todella ihana ja ehkä jopa vähän erityinen tällaiseen tuotteeseen, ja voin hyvin kuvitella, että sinä tykkäisit siitä!

   Tuli vielä mieleeni kun tässä kesän saavuttua olen alkanut käyttää taas puhdasta aloe veraa vartalon iholle, niin siinähän on vähän sellainen seerumin tuntu kun se on niin ohutta ja katoaa ihoon nopeasti.

   Vastaa

   0
  1. Erittäin hyvä! 🤩 Siis puhtaasti incin perusteella, iholla en ole tätä testannut.

   Tässä on törkeän hyvät ainesosat; kakaduluumua, bakuchiolia, kiwiä, viinirypälettä, avokadoa... Kakaduluumu on yksi luonnon kaikkein eniten C-vitamiinia sisältävistä kasveista. Antipodes on siis valinnut käyttää C-vitamiinipitoista kasviuutetta eristetyn C-vitamiinimolekyylin sijaan. En osaa verrata näiden vaihtoehtojen tehoa, mutta se on varmaa, että kakaduluumu sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tässä seerumissa bakuchiol-lisä on myös mainio! Kaiken kaikkiaan älyttömän hyvä ja korkealaatuinen ainesosakokonaisuus.

   (Nyt tuli välitön himo päästä testaamaan tätä omalla iholla... 😅)

   Vastaa

   3
 6. Käytin muistaakseni viime kesänä pullollisen Bioearthin C-vitamiiniseerumia. Sitä piti ihan hehkuttaa omassa postauksessaan. En tiedä miksi, mutta useisiin muihin C-vitamiiniseerumeihin verrattuna, tuolla näki ihossa todella merkittävän eron. Kaiken lisäksi se on tehokkaasti kosteuttava. Tosi hyvä tuote 😍

  Vastaa

  1
 7. Aiheeseen liittymätöntä.
  Patykan vaalentava paketti ollut nyt käytössä ostopäivästä lähtien, seerumi ja päivävoide ovat mieluisia ja tuntuvat riittäviltä (taitaa se yksi paketti riittää koko kesän).

  Mut se pakkauksessa tullut tullut purkki: Peeling nuit renovateur eclat. Miten sitä kuuluisi käyttää.

  Oon koittanut pliistrata sitä naamaani, muttei se levity kunnossa kuin tarmokkaalla hinkkaamisella/hieronnalla. Pitäisikö tuotetta lämmittää jotenkin. Iho kyllä näyttää aamulla hyvältä, kun tän on saanut bliistrattua naamaansa. Argan öljytilkkaan sekoitettuna leviää hieman paremmin, mutta tuli mieleen yritänkö käyttää tuotetta nyt jotenkin väärin ja sitä olisi tarkoitus jollain muulla tavoin käyttää.
  Toisaalta keksi, että tämä on loistava tuote huulien ympärille, ne huultenympärysnäpyt/mustapäät on häipyneet, kun tätä tuotetta käytän huulirajalla päivälläkin.

  Pigmenttiläiskiin tuotteet kyllä tehoavat ja ihoni näyttää vielä hyvältä aurinkoisesta ja kuumasta alkukesästä huolimatta.

  Tuo c-vitamiiniseerumivinkki on hyvä. Pitääkin kaivella saamani näytteet Madaran tuotteesta. Niiden aika taitaa olla nyt...

  Vastaa

  1
  1. Mut se pakkauksessa tullut tullut purkki: Peeling nuit renovateur eclat. Miten sitä kuuluisi käyttää.

   Palaan tähän myöhemmin, nyt olen kiinni vieraan emännöimisessä :)

   Vastaa

   4
  2. Tänään loppui eka Patykan seerumi, korkkasin toisen pakkauksen seerumin käyttöön. Maksaläiskieni tilanne paljon parempi kun Nivean viimevuoden kokeilulla (seerumissa joku vastaava bigmentin häivtysjuttu) ja samanlaisilla aurinkovoiteillani. Tää seerumi on hyvä, raikas kukkatuoksu, imeytyy hyvin, ihan ookoo riittävyys. Purkissa huonoa, ettei näe tuotteen loppumisesta mitään ennakkoon, vaan loppuu yllätyksellisesti, jos ei ole vanhojen purkkien kulutuslaskelmia pohjatietona.

   Päivävoiteista riittää vielä ekasta pakkauksesta, kun alkuun käytiin Dermalogican aurinkovoiteen pois(oli vanhempi). Tämä jees tuote, löytyy edullisempiakin vastaavia. Jos ostaa normihinnalla, eikä super-alennuksilla. Hyvä voide.

   Nuo yövoiteet (myyntikokoa toki pienempiä) edelleen mietityttävät. Huulireunan voiteena/huulirasvana hyvät, ei tuu näppyjä. Yövoiteena hankalat imeyttää mun iholle.

   Vastaa

   0
  3. Tänään loppui eka Patykan seerumi, korkkasin toisen pakkauksen seerumin käyttöön. Maksaläiskieni tilanne paljon parempi kun Nivean viimevuoden kokeilulla (seerumissa joku vastaava bigmentin häivtysjuttu) ja samanlaisilla aurinkovoiteillani.

   Hienoa kuulla! Mä olen ehtinyt käyttää omaa Patykan Dark Spot -seerumia vasta vajaa pari viikkoa, kun unohdin ottaa sen mukaan Liettuaan ja siellä havahduin siihen, että aurinkosesonki alkoi ja mulla ei olekaan mun anti-pigmenttiseerumia! Ostin sitten tutun Nivean sieltä ja käytin kunnes tultiin kotiin, ja kotona vaihdoin Patykaan. Nivea on nyt dekoltee-käytössä.

   Nuo yövoiteet (myyntikokoa toki pienempiä) edelleen mietityttävät.

   Ainiin hemmetti, unohdin vastata tähän aiemmin! Kyseessä oli siis se Peeling Nuit Eclat, eikö niin? Mä en ole itse asiassa testannut sitä itse, vaikka toki koostumus on incin ja mediatiedotteiden perusteella tuttu, mutta mulla ei ole omakohtaista ihokokemusta sen koostumuksesta. Se ei ole tavallinen yövoide vaan kuukauden kuureina suositeltava hoito, joka kuorii ihoa (no tuon kuorivuuden olit varmasti ymmärtänytkin! 😅).

   Kerroit, että se on jähmeää ja vaikeaa levittää. Luin asiakkaiden arvosteluja Patykan Ranskan sivuilta, ja siellä koostumusta kuvaillaan ihastuttavan helpoksi levittää. Yksi palaute kuuluu näin: "Texture très agréable qui pénètre rapidement, sans effet gras ou collant. Une odeur discrète très agréable. Suomeksi: Erittäin miellyttävä koostumus, joka imeytyy nopeasti, ilman rasvaista tai tahmeaa vaikutusta.

   Tällä perusteella ehkä ottaisin yhteyttä Jolien asiakaspalveluun (muistaakseni ostit tuotteet Joliesta?) ja tekisin reklamaation. Tai ainakin kysyisin, millainen koostumuksen heidän mielestään kuuluisi olla. Oliko voiteessa suojafolio kannen alla? Joskus noiden auki-kierrettävien purkkien kannet saattavat kuljetuksessa vähän kiertyä auki ja purkkiin pääsee sisään happea, se voisi selittää paksuuntunutta koostumusta. Jos kansi ei ole kunnolla kiinni, voiteesta haihtuu vettä ja se ikäänkuin kuivuu vähän kasaan. Mä olen kohdannut joskus tällaisia purkkeja elämäni varrella, eli purkki on ollut sen ostaessani jo hitusen auki.

   Vastaa

   1
 8. Entäs Tash Sisterhoodin Retinalt Serum + Vit C -seerumi? Mua mietityttää incissä ne sitruksenkuoriuutteet, kun muistelen niiden herkistävän auringonvalolle? Olen tykännyt tosi paljon saman merkin hyaluronihapposeerumista. :) Toisaalta, koska olen todennut Evolven Bio-retinol + C-vitamiinin sopivan omalle iholleni (ei ärsytä), saatan vain suosiolla ostaa toisen pullon sitä. :D

  Vastaa

  1
  1. Entäs Tash Sisterhoodin Retinalt Serum + Vit C -seerumi? Mua mietityttää incissä ne sitruksenkuoriuutteet, kun muistelen niiden herkistävän auringonvalolle?

   Sain heiltä viime vuonna pitkän perustelun tähän jossa selvennettiin, että sitruskuoriuutteiden pitoisuus on niin pieni, etteivät ne näissä tuotteissa herkistä ihoa auringolle.

   Vastaa

   2
 9. Kiitos kattavasta postauksesta. Onko sulla kokemusta Body shopin c-vitamiiniseerumista? Tuli joulukalenterista ja odottaa kaapissa avaamista

  Vastaa

  1
  1. Onko sulla kokemusta Body shopin c-vitamiiniseerumista?

   Ei ole minulle tuttu. Siinä käytetään näemmä samaa 3-O ethyl ascorbic acid -C-vitamiinia kuin Bioearthissa.

   Vastaa

   1
 10. Mikäli on kiinnostusta ja mahdollisuus tilata tuotteita ulkomailta, voin lämpimästi suositella unkarilaisen Geek & Gorgeousin C-Glow-seerumia 🥰. Se sisältää 15 % C-vitamiinia (ascorbic acid) sekä sen toimintaa tehostavia aineita (ferulahappo ja E-vitamiini). Hintakin on varsin mukava, 12,50 €.

  Koska C-vitamiini hapettuu helposti, valmistaja suosittelee säilyttämään pulloa jääkaapissa ja dekantoimaan pienempiä annoksia pieneen käyttöpulloon. Näin teen myös itse. Ainakin valmistajan omien sanojen mukaan, seerumi valmistetaan ns. tilauksesta ja sille lupaillaan n. 3 kk:n säilyvyyttä oikein säilytettynä.

  Vastaa

  0
  1. Mikäli on kiinnostusta ja mahdollisuus tilata tuotteita ulkomailta, voin lämpimästi suositella unkarilaisen Geek & Gorgeousin C-Glow-seerumia 🥰.

   Kiitos vinkistä :) Tämä sarja onkin minulle tuttu somesta, tosi hyvä reseptiikka :) 👍

   Vastaa

   0
 11. Sulla kun on niin valtavan hyvä inci tuntemus, niin osaatko veikata mitään ainesosaa Novexpertin booster c seerumissa, joka olisi yleisesti helposti allergisoivaa?

  Käytin aiemmin tätä seerumia parinkin pullon verran ja pidin siitä valtavasti. Sitten ihoni alkoi reagoimaan ja pistin kasvoille laitettavat aineet minimiin. Useiden testailujen perusteella tämä c vitamiini seerumi olisi se, joka ihoani ärsyttää. Muutoin olen siis jo palannut normaaleihin tuotteisiini, joita vaihtelenkin usein (kasvovoiteet, balmit, seerumit, öljyt jne). Taas tänä aamuna testasin tätä usean kuukauden jälkeen, avasin jopa uuden pullon, joka oli jemmassa. Ja nyt äsken pesin kasvoni ja huomasin kuinka kasvoja kuumottaa, punottaa ja kihelmöi. Tunne on kuin olisin polttanut kasvoni. Lisäksi yleensä tulee punaisia laikkuja, jotka arempia. Samat oireet siis tulleet aiemminkin, joten sain vahvistuksen taas, että juuri seerumi on se, joka ärsyttää.

  Olen käynyt hyvin laajoissa allergiatesteissä joitakin vuosia sitten ja niissä ei tämän seerumin aineita noussut esiin. Toki allergia voinut puhjeta jälkeenpäinkin. Akrylaateille olen allerginen, mutta niitä ei tässä seerumissa mielestäni ole ainakaan sillä tavoin kirjattuna mitä olen tottunut välttelemään. Tiedän, ettet ole lääkäri ja en odota mitään "varmaa vastausta" vaan lähinnä jos tiedät seerumissa olevan jotain "tujumpaa" joka usein voisi olla allergisoivaa. Voisin siitä sitten jatkaa salapoliisihommiani etsiessäni tarkkaa syytä. Kiitos paljon, sinulta saa hirveän hyvää tietoa ja olen löytänyt monta hyvää tuotetta sun vinkkailujen perusteella.

  Vastaa

  0
  1. Sulla kun on niin valtavan hyvä inci tuntemus, niin osaatko veikata mitään ainesosaa Novexpertin booster c seerumissa, joka olisi yleisesti helposti allergisoivaa?

   Tähän en osaa kyllä vastata, ja asiasta tekee erityisen vaikean se, että Novexpert kehittää kaikki tuotteensa hypoallergeenisiksi, eli vailla yleisimpiä tunnettuja allergeenejä. He ottavat siis allergiat huomioon tuotekehityksessä ja heillä on pitkä lista ainesosia, joita he eivät käytä missään tuotteissa allergian ja ihoherkistävyyden vuoksi.

   En siis ikävä kyllä osaa auttaa tässä. Yksi vaihtoehto voi tietysti olla, että ihosi reagoi itse C-vitamiiniin, vaikka sekin on valittu hellävaraisuus-perustein. Kuitenkin, Novexpertin kouluttaja totesi, että oikein superherkällä iholla tämäkin C-vitamiini voi olla liikaa.

   Vastaa

   1
 12. Kiitos taas. Ostin tuon Dermon C-seerumin ja on kyllä ihanaa käyttää!

  Vastaa

  1
 13. Minun on pakko vielä tarkentaa, että onko tosiaan niin, että C-vitamiinia sisältäviä voiteita, seerumeita ym kasvoille laitettavia voiteita voi huoletta käyttää kesällä auringon paisteessa? En tiedä mistä mulle on jäänyt/tullut käsitys, ettei C-vitamiinipitoisia tuotteita saisi käytyä auringon paisteessa, sillä ne aiheuttaisivat esim pigmentaatiomuutoksia iholle??
  Kiitos, jos voit selventää asiaa, koska tekisi mieleni niin kokeilla C-vitamiinia sisältäviä tuotteita kasvoille.

  Vastaa

  0
  1. Minun on pakko vielä tarkentaa, että onko tosiaan niin, että C-vitamiinia sisältäviä voiteita, seerumeita ym kasvoille laitettavia voiteita voi huoletta käyttää kesällä auringon paisteessa?

   Kyllä voi, ainoa poikkeus on puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo. Sun käsitys liittyy juuri askorbiinihappoon.

   Askorbiinihappo vaatii erittäin happaman pH:n ympäristön toimiakseen (ja imeytyäkseen), ja tuo happamuus aiheuttaa sen, että askorbiinihappo herkistää ihoa auringolle. Muut C-vitamiinijohdannaiset taas toimivat "normaalimmalla" pH-alueella (tyyppiä 4.5-7), jolloin seerumi ei altista ihoa aurinkoherkkyydelle. C-vitamiinin aurinkoherkistävyys liittyy siis aivan suoraan sen pH-arvoon, ei siihen, että se on C-vitamiinia. :) Puhdas C-vitamiini on todella hapanta, joten se tekee iholle erilaisen tilanteen kuin lempeämmät johdannaiset.

   Näin ollen nyrkkisääntönä: vältä aurinkoiseen aikaan seerumeita, joiden vaikuttava aine on askorbiinihappo. Kaikki muut C-vitamiinit ovat OK, ja siis jopa suositeltavia. (Tai: voit käyttää askorbiinihappoa iltaisin, mutta ei mielellään aamuisin.)

   Vastaa

   0
  2. Hei Sanni!

   Minulla ollut sama uskomus, että C-vitamiinia sisältävät tuotteet herkistävät auringolle. Minulla on useampia c-vitamiinia sisältäviä kasvoseerumeita avaamattomina juurikin siksi, koska en tiedä milloin niitä uskaltaisi käyttää. Löytyy esim. Sunday Rileyn C.E.O. 15% vitamin C brihgtening serum (https://www.sephora.co.uk/p/SUNDAY-RILEY-CEO-Rapid-Flash-Brightening-Serum-50ml), jonka inci on:
   -Advanced Vitamin C (THD Ascorbate): A more stable version of vitamin C, tetrahexyldecyl ascorbate (THD ascorbate) targets visible signs of aging, including dullness, loss of firmness, fine lines and wrinkles, dark spots, and redness.
   -Phytosterols Complex: Reduces the look of redness due to sensitive skin.
   -Saccharide Isomerate Extract: Minimizes the appearance of pores while supporting the skin’s moisture barrier for a smooth, youthful-looking glow.

   Water/Eau/Aqua, Tetrahexyldecyl Ascorbate (Vitamin C), Squalane, Polyglyceryl-6 Distearate, Peg-8 Beeswax, Citrus Sinesis (Sweet Orange) Oil, Citrus Tangerina Peel Oil, Glycine Soja Sterols, Ppg-12/Smdi Copolymer, Sodium Phytate, Tocopherol, Phenoxyethanol, Acetamidoethoxyethanol, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Jojoba Esters, Glycolic Acid, Caprylyl Glycol, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Chlorphenesin Glycerin, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Saccharide Isomerate, Linalool, Limonene.

   Uskaltaako tuota huoletta käyttää näin kesällä? Eli tarkoitatko aiemmassa kirjoituksessasi sitä, että puhdas askorbiinhappo ei sovi kesäisin käytettäväksi, mutta tämmöinen, jossa on 15% askorbiinihappoa siis kävisi? Entä vaativatko kaikki c-vitamiinia sisältävä seerumit aurinkosuojavoiteen päälle?
   Olisin kiitollinen jos vielä jaksaisit vastata näin moneen kysymykseen! Olisi kiva päästä käyttämään noita seerumeita tuolta jemmoista muutoinkin kuin talviaikaan.

   Vastaa

   0
  3. Moikka Kirsi,

   Tässä tuotteessa ei ole askorbiinihappoa vaan tetraheksyyli-askorbaattia, joka itse asiassa on kemiallisesti lähes sama aine kuin askorbyyli-tetraisopalmitaatti (jota on mm. Korresin C-vitamiinituotteessa). Myös Medik8 käyttää C-tuotteissaan tetraheksyyli-askorbaattia. Nämä ovat öljyliukoisia C-vitamiineja. Sunday Rileyn tuotteessa on 15% tetraheksyyli-askorbaattia. Markkinoinnissa siitä puhutaan C-citamiinina, koska se on C-vitamiinijohdannainen.

   Puhtaan C-vitamiinin eli askorbiinihapon incinimi on Ascorbic Acid. Eli vain silloin kun näet tämän nimen incissä, tiedät, että kyseinen tuote voi herkistää ihoa auringolle.

   Eli tarkoitatko aiemmassa kirjoituksessasi sitä, että puhdas askorbiinhappo ei sovi kesäisin käytettäväksi, mutta tämmöinen, jossa on 15% askorbiinihappoa siis kävisi? Entä vaativatko kaikki c-vitamiinia sisältävä seerumit aurinkosuojavoiteen päälle?

   Puhdasta askorbiinihappoakin voi käyttää kesällä, mutta silloin tulee olla erityisen huolellinen aurinkosuojan kanssa. Toki aurinkosuojaa kannattaa käyttää kesän läpi aina, joten monella asia hoituu luonnostaan, kun muutenkin tulee laitettua aurinkovoidetta. Mutta silloin kun käyttää askorbiinihappoa on yleisesti hyvä tietää, että iho on herkempi auringon säteilylle, joten iho voi palaa herkemmin olosuhteissa, joissa oma iho ei normaalisti palaisi. Saattaa siis olla hyvä idea käyttää esim. korkeampaa suojakerrointa, kuin mitä tavallisesti käyttäisi.

   Muut C-vitamiinit eivät herkistä ihoa auringolle. Mutta silloin kun aurinko paistaa, kannattaa joka tapauksessa laittaa kasvoille aurinkovoidetta, oli alla mikä C-vitamiinimuoto tahansa. Koska auringolta yleisesti on hyvä suojautua. :)

   Vastaa

   0
  4. Moi Sanni!

   Kiitos hyvistä vastauksista, tuli opittua taas paljon uutta blogistasi. Tuo Sunday Rileyn seerumi on siis periaatteessa kuin mikä tahansa kosteuttava seerumi, eli sitä voinee sitten huoletta käyttää. Ja kyllä, käytän tietysti muutenkin kasvoilla aurinkosuojaa keväällä ja kesällä, vähintään spf 30, mieluummin 50. Siinä mielessä kysymykseni tuohon liittyen oli siis vähän tyhmä.

   Vastaa

   0
  5. Tuo Sunday Rileyn seerumi on siis periaatteessa kuin mikä tahansa kosteuttava seerumi, eli sitä voinee sitten huoletta käyttää.

   Ei kun kyllä se on ihan rehellinen C-vitamiiniseerumi! 😅 90% markkinoiden C-vitamiiniseerumeista käyttää nimenomaan johdannaisia, ei puhdasta C-vitamiinia, koska se puhdas C-vitamiini on niin epästabiilia, vaikeastiformuloitavaa sekä ihoa ärsyttävää (se ärsyttää joidenkin ihoa koska on niin hapanta, ja juuri tämä happamuus tekee siitä myös auringolle herkistävän). Eli lähestulkoon aina, kun kohtaat kaupassa C-vitamiiniseerumin, siinä on muunlaista C-vitamiinia kuin puhdasta askorbiinihappoa. Esimerkiksi kaikissa tämän postauksen tärpeissäni on käytetty C-vitamiinijohdannaisia, ei askorbiinihappoa. :)

   Vastaa

   0
 14. Kiitos hyvästä postauksesta :) mitä mieltä olet nykyään Murumurun c-vitamiiniseerumista noin tehokkuuden näkökulmasta? Tykkään siitä tosi paljon ja tuoksu on ihana, mutta ehkä voisin kokeilla jotain toistakin kun tuo pullo loppuu :) aknearpien häivyttelyyn toivon apua. Kiitos jo etukäteen vastauksesta 💫

  Vastaa

  0
  1. Murumurun C-vitamiiniseerumissa on tosi hyvät C-vitamiinit (siinä on kolme erilaista), mutta pullo on täysin väärä sisältämälleen C-vitamiinikombolle, ja seerumi hapettuu tosi nopeasti sen jälkeen kun sen on avannut ja sitä alkaa käyttää. Murumurun seerumi sisältää puhdasta askorbiinihappoa, joka on ERITTÄIN epästabiili, eikä sitä tulisi pakata pulloon, jonka avausmekanismi altistaa sisällön hapelle. Askorbiinihappo tulisi pakata hapettomaan pumppupulloon.

   Omakin kokemus (kun testasin tuon seerumin) osoitti, että sisältö hapettui parissa kuukaudessa pullon avaamisen jälkeen, vaikka en edes käyttänyt tuotetta päivittäin.

   Eli tiivistettynä: sisältö hyvä, pakkaus erittäin huono. Jos sen käyttää hyvin nopeasti avaamisen jälkeen, tehoa varmaan riittää jonkin aikaa, mutta ikävä kyllä sitä mukaa kun pullo vajenee ja täytyy hapella, seerumin teho heikkenee. Kun pullosta on vajentunut puolet, sisällä on jo niin paljon happea, että voi pitää todennäköisenä, että ainakin askorbiinihappo on menettänyt tehonsa kokonaan.

   Vastaa

   1
  2. Kiitos! ☺️ Hyvä tietää. En osta uutta pulloa murumurua. Ehkä kokeilen tuon Novexpertin sitten seuraavana!

   Vastaa

   0
 15. Mitä c vitamiini seerumia suosittelisit kuivalle, couperosa ikääntynyt 56v.iho. Käytän tällä hetkellä Evolven Bio retinol+c boosteria suosituksestasi vai riittääkö tämä.
  Entäs mitä sy voidetta kannattaisi käyttää. Kiitos jos jaksat vastata🤩

  Vastaa

  0
  1. Mitä c vitamiini seerumia suosittelisit kuivalle, couperosa ikääntynyt 56v.iho. Käytän tällä hetkellä Evolven Bio retinol+c boosteria suosituksestasi vai riittääkö tämä.

   Minusta käyttämäsi C-vitamiinituote on jo erinomainen sun tilanteeseen :) (Erityisesti couperosa-iholle luotua C-vitamiinituotetta en tunne, kuitenkin kannattaa pysytellä miedommissa).

   Entäs mitä sy voidetta kannattaisi käyttää.

   Mun suosikki on Bybin Eye Plump, ja sopii kuivalle iholle.

   Vastaa

   1
 16. Entäs Klairs freshly juiced vitamin drop seerumi? C-vitamiinin lisäksi siinä on jotain muutakin mutta sitä oon käyttänyt aina aamulla ja aurinkosuoja sen päälle eikä oo ollut mitään ihoärsytystä. Kai se on ok kun käyttää aamuisin? Ja mitä mieltä oot tuotteesta?

  Vastaa

  0
  1. Tässä on aivan poskettoman huono pakkausvalinta!! Ei pysty ymmärtämään. Valo hapettaa ja pilaa askorbiinihapon todella nopeasti, ja tässä meillä on tuote, jossa on askorbiinihappoa JA läpinäkyvä pullo! Eli tuote menee pilalle varmaankin kuukaudessa seistessään alttiina kylppärin valolle.

   Vastaa

   0
  2. Eikai se pilalle mene kun säilytän sitä alkuperäisessä pahvipakkauksessa joka on muitten aamukasvojenhoitotuotteiden kanssa isossa läpinäkymättömässä meikkipussissa ja niitä meikkipusseja säilytän makuuhuoneen kaapissa, eli pysyy kyllä pois valosta.
   En ole ikinä säilyttänyt mitään kasvojenhoitotuotteita kylpyhuoneessa, tulee kylmiä väreitä siitäkin kun jotkut säilyttää jopa hajuvesiä kylpyhuoneessa.
   Kylpyhuoneessa en muuta säilytä kun suihkujutut, pesuaineet ja hiustenhoitotuotteet jne.

   Vastaa

   0
  3. Jos säilytät tuotetta asianmukaisesti, se säilyy vähän paremmin. Joka tapauksessa jo pakkausmuoto (pipetti) pitää sisällään sen, että joka kerta kun avaat tuotteen, sisään menee happea ja tuote on aina yhden sykäyksen lähempänä pilalle hapettumista.

   Sillä, jos asiakas tajuaa säilyttää tuotetta valolta suojattuna ulkopakkauksessaan, ei pelasteta tuotteen idioottimaista suunnittelua. Mikään aidosti askorbiinihapon päälle tajuava taho ei pakkaa tuotetta läpinäkyvään pipettipulloon.

   Vastaa

   0
  4. Okei eli pitääpä kokeilla seuraavaksi tuota novexpert versioo! Onko siinä minkälainen koostumus? Haittaako jos ostaa heti yhden varastoon vai kannattaako vasta heti kun menee käyttöön?
   Sitten vielä tyhmiä kysymyksiä tosta Klairs että kun mulla se on vielä pysynyt samanvärisenä kun silloin kun avasin sen eli läpinäkyvää geeliä, mutta sitä on vielä melkein puoli purkkia jäljellä. Jos se sävy ehtii muuttua kellertäväksi niin kannattaako sen käyttö sitten lopettaa? Onko siitä silloin enää mitään hyötyä käyttää? Eikai se hapetus muuta sitä vaaralliseksi iholle? Oon tykänny käyttää sitä mutta jos se kerran hapettuu helposti niinkuin kerroit niin ei oo fiksua ostaa samaa uudestaan.

   Vastaa

   0
  5. pitääpä kokeilla seuraavaksi tuota novexpert versioo! Onko siinä minkälainen koostumus? Haittaako jos ostaa heti yhden varastoon vai kannattaako vasta heti kun menee käyttöön?

   Siinä on fluidimainen koostumus, eli se on hyvin ohutta, lähes nestemäistä geeliä. Tällaista koostumusta kutsutaan 'fluidiksi'.

   Tämä tuote säilyy hyvin, joten ei haittaa, jos ostat sellaisen varastoon. Jos nyt siis on odotettavissa, että käytät sen vuoden tai puolentoista sisällä ostamisesta, sanoisin.

   Sitten vielä tyhmiä kysymyksiä tosta Klairs että kun mulla se on vielä pysynyt samanvärisenä kun silloin kun avasin sen eli läpinäkyvää geeliä, mutta sitä on vielä melkein puoli purkkia jäljellä. Jos se sävy ehtii muuttua kellertäväksi niin kannattaako sen käyttö sitten lopettaa?

   Kyllä, jos sävy muuttuu keltaiseksi, käyttö kannattaa lopettaa. Hapettunut C-vitamiini ei hyödytä ihoa enää tippaakaan, ja jotkut asiantuntijatahot ovat jopa sanoneet, että hapettunut C-vitamiini voi muodostaa iholla haitallisia yhdisteitä. Tästä minulla ei tosin ole järeää tietoa itselläni, mutta näin olen joistain lähteistä lukenut. Joka tapauksessa: kun C-vitamiini muuttuu keltaiseksi, sen teho on kadonnut, joten se ei tee ihollasi yhtään mitään.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)