12.05.2024

Ovatko Normalissa myytävät ihonhoitotuotteet mistään kotoisin?

Ostin talvella testiin kuusi Normalissa myytävää ihonhoitotuotetta. Juttu on uinunut blogin luonnoksissa monta kuukautta,  ja olen rehellisesti vähän niinkuin unohtanut kirjoittaa jutun valmiiksi ja julkaista.

Miksi? Koska tuotteet ovat niin.... tylsiä. Ne eivät ole huonoja, ne ovat vain (mulle) aivan älyttömän tylsiä. Mikään näissä ei sanottavasti innosta minua, ja tuotteiden käyttöelämys on nolla, siksi niistä kirjoittaminen on siirtynyt ja siirtynyt.

Vaikka, ei tuo ylempi ihan täysin pidä paikkaansa. On näissä, erityisesti Pure & Care -sarjan tuotteissa, jotain innostavaa - nimittäin ainesosat.

Huomasin heti kaupassa incejä lukiessa, että Pure & Care -sarjan seerumeissa on poikkeuksellisen laadukkaita ainesosia.

PURE & CARE - "KÖYHÄN MIEHEN" THE ORDINARY

Pure & Care -seerumit ovat vähän niinkuin "köyhän miehen The Ordinary". Ja kun The Ordinary on jo halpa, niin nämä ovat todellakin superhalpoja. Niin halpoja, että pakostikin tulee epäilyksen häivähdys, voiko alle 5€ hintainen "tehoseerumi" oikeasti tehdä jotain.

Kiinnostus kohdentuu aktiiviaineiden pitoisuuteen - ovatko tehokkaan näköiset incit tehokkaita myös käytännössä?

Pure & Care paljastaa muutamien seerumeiden pääaktiiviaineen pitoisuuden, kuten niasiiniamidin, mutta suurimmaksi osaksi aktiivien pitoisuudet jäävät salaisuudeksi. Näistä emme siis voi tietää mitään. Erityisesti, kun kyseessä on vesipohjainen, lähes nestemäinen seerumikoostumus, jossa veden osuus joka tapauksessa on 90% tai ylikin.

Vaikka jokin pätevä ainesosa olisi vesipohjaisessa seerumissa aivan kärjessä, se ei valitettavasti kerro, että ainesosaa välttämättä on mukana sellainen pitoisuus, että se toisi iholle kyseisen aktiiviaineen optimaaliset hyödyt.

Tutustutaan kolmeen Pure & Care -seerumiin. Näiden tarkkaa hintaa en enää muista, koska ostin nämä jo joulukuussa, mutta sen tiedän, että ne maksavat alle 5€. Ehkä hinta on jotain vähän yli 3 euron luokkaa.

PURE & CARE ARGIRELINE SERUM

Argireline (incinimi Acetyl Hexapeptide-8) on neuropeptidi, joka rentouttaa mikrolihaksia. Se siis toimii kevyesti Botoxin tavoin, silottaen juonteita. Aivan erityisesti Argirelinea käytetään silottamaan ilmejuonteita, jotka nimenomaan ovat lihasten liikkeistä johtuvia.

Argirelinea käytetään seerumeissa tyypillisesti 5-10% pitoisuutena, mutta Pure & Care ei tämän tuotteen kohdalla ilmoita nimikko-aktiiviaineen pitoisuutta. (Tämäkin on muuten minusta omiaan herättämään ihmetystä: miksi kertoa aktiiviaineen pitoisuus muutaman tuotteen kohdalla, mutta ei kaikkien? Mitä etua brändi saa tällaisesta epäjohdonmukaisuudesta? Miksi validoida vain muutama tuote koko portfoliosta..? 🤷‍♀️)

Ollakseen kolmen euron ihonhoitotuote (!), Argireline-seerumissa on joka tapauksessa keskivertoa kiinnostavamman ja vakuuttavamman kuuloinen joukko hoitavia ainesosia. Mun tekee ehdottomasti mieli antaa iso käsi Pure & Caren tuotekehitystiimille jo siitä, että he ovat valinneet seerumeihin kiinnostavia ja erikoisempia, hyvin potentiaalisia aktiiviaineita, vaikka yhtä hyvin tällainen "halpaa volyymilla" -tyyppinen tuote olisi voitu formuloida pelkästään Argirelinen, perushumektanttien & teknisten ainesosien voimin. Pääpointti ja markkinointiainesosa tuotteessa on kuitenkin Argireline

Saccharide Isomerate - tehokas kosteuttaja
Acetyl Hexapeptide-8 - potentiaalinen juonteiden silottaja
Hyaluronihappo - kosteuttaa
Aloe vera - kosteuttaa ja rauhoittaa
Hiivauute - rauhoittaa, vahvistaa ihon mikrobiomia
Pantenoli - rauhoittaa ja kosteuttaa, vahvistaa ihon suojabarriääriä
Kaurajyväuute - rauhoittaa, antioksidanttinen
Sophora Flavescens -kasvin juuriuute -antioksidanttinen
Pallokrysanteemiuute - antioksidanttinen, voi suojata ihoa UV-säteilyn aikaansaamilta valovaurioilta
Vihannesportulakkauute - antioksidanttinen, rauhoittava

Esimerkiksi Nivean seerumikoostumuksissa - puhumattakaan The Ordinaryn - ei todellakaan ole tällaisia erityisainesosia. Mutta, emme toisaalta myöskään tiedä, onko mitään näistä ainesosista sellaista määrää, että ne tekevät iholla jotain.

Tämän saa tietysti selville, jos käyttää tätä seerumia joka päivä 2-3 kuukautta. Argirelinen tulokset alkavat näkyä tässä ajassa, jos siis ovat näkyäkseen. (Siltikin; vaikka Argireline toisi tuloksia, nuo muut uutteet saattavat olla seerumissa vain "koristeena".)

Minä en jaksanut käyttää tätä tuotetta niin pitkään päivittäin, koska tuote on käyttöelämyksenä niin mitäänsanomaton (tuoksutonta ohutta litkua, joka katoaa ihoon jättäen vain miedosti kosteutetun tunteen). Ja: helmikuussa aloin käyttää kinesioteippejä, jotka ovat joka tapauksessa paljon tehokkaampi väline ilmeryppyjen silotukseen.

normal kosmetiikka Niacinamide Serum

PURE & CARE NIACINAMIDE + PANTHENOL SERUM

Tämä on yksi niistä harvoista seerumeista, jonka kohdalla Pure & Care ilmoittaa pääaktiiviaineen pitoisuuden: niasiiniamidia on tuotteessa jopa 5%. Se on määrä, jolla voi jo odottaa huomattavia tuloksia!

Tämä tuote tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa, lievittää epäpuhtauksia ja punoitusta, vaalentaa hyperpigmentaatiota sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä. 5% niasiiniamidia tekee kaiken tämän mahdolliseksi. Jotta parhaat hyödyt saavutetaan, tuotetta tulee käyttää aamuin illoin vähintään parin kuukauden ajan. Yksi pullo riittänee juuri tämän ajan.

Pure & Caren Niasiiniamidi-seerumissa on muitakin hyvis-ainesosia. Siis potentiaalisesti, pitoisuutta emme tunne. Seerumiin pakattujen hoitavien aineiden ja aktiiviuutteiden määrä on jopa ylitsevuotava: on pantenolia, sakkaridi-isomeraattia, peptidejä, hyaluronihappoa, vihreän teen uutetta, kamomillauutetta, kuusamauutetta, valkopajun uutetta, centella asiaticaa, beeta-glukaania, allantoiinia, lakritsiuutetta, rooibosta sekä vielä iso joukko sellaisia eksoottisia rohdoskasveja joista en ole koskaan kuullutkaan...

Panee kyllä miettimään, mitä nämä kaikki erityisaineet tosiaan tekevät niasiiniamidiseerumissa..? Jos näitä kaikkia aineita todella on järkevä pitoisuus, ne tuovat seerumiin kosteuttavuuden ohella erityisesti rauhoittavia, antimikrobisia ja ihoa puhdistavia vaikutuksia. Mutta... totean vain.... jos näitä aineita todella on tehokas pitoisuus, silloin tämä seerumi tuskin voisi maksaa alle 5€.

Tiivistettynä: Pure & Caren Niacinamide & Panthenol -seerumissa on joka tapauksessa tehokas pitoisuus niasiiniamidia, joten tämä seerumi on fiksu ostos, oli muita ainesosia järkevä määrä eli ei. 👍

normal kosmetiikka Collagen Serum

PURE & CARE COLLAGEN SERUM

Nyt päästään yhteen vanhimmista yhä harhaanjohtavasti markkinoiduista kosmetiikan ainesosista. En käsitä, miten valmistajat yhä kehtaavat markkinoida kosmetiikkatuotteidensa kollageeniyhdistettä aineena, joka pystyisi stimuloimaan ihon omaa kollageenin tuotantoa. Sitä se ei tee, sillä kollageenin molekyylikoko on niin massiivinen, ettei se pääse lähellekään dermistä, jossa kollageenin tuotanto tapahtuu, vaan jää stratum corneumin ylimpiin kerroksiin.

Kollageeni kosmetiikan ainesosana on humektantti, aivan kuten suurimolekyylinen hyaluronihappo. Kumpikin jää ihon ylimpiin kerroksiin tyynymäisenä aineena imemään itseensä kosteutta, ja tuloksena voi olla sileämpi iho, kun nämä tyynyt väliaikaisesti täyttyvät ja turvotessaan pullistavat ja sillä tavoin silottavat ihon pintaa.

Mutta ihon omaan kollageenin tuotantoon ei kosmetiikan kollageeni vaikuta. Mulla ihan tulen lieskat puskee sieraimista kun aika ajoin yhä törmään näihin väittämiin. Pure & Caren tuotetiedoista: "Collagen: stimulates the production of new skin cells". No, ei. 🙄

Totuus siitä, että ulkoisesti käytetty kollageeni ei vaikuta ihon kollageenin tuotantoon, on avattu kuluttajillekin pian 20 vuotta sitten. Tästä puhuttiin jo silloin, kun itse aloitin kosmetiikkamyyjän työt. Mielestäni osoittaa aika suurta kuluttajan aliarviointia, jos valmistaja yhä valitsee liittää kollageeniin näitä ihosolujen uudistumiseen liittyviä claimeja. Minusta se on noloa. Kollageeni on erittäin hyvä humektantti (sekä kalvonmuodostaja), eikö sitä voisi vain markkinoida sellaisena?

Mutta tiedättekö, Pure & Caren Collagen-seerumi on minusta todella hyvä seerumi (siis puhtaasti incin perusteella), ihan riippumatta kollageenista.

Oikeastaan mua naurattaa, että tämä on nimetty Kollageeni-seerumiksi, kun tämä sisältää useampia kollageenia paljon jännittävämpiä ja monipuolisemmin vaikuttavia aktiiviaineita. Niitä ovat etenkin mulperipuun uute, joka vaalentaa pigmenttiläiskiä, sekä antioksidanttiset monitoimi-supersankarit vihreä tee & centella asiatica, jotka suojaavat, rauhoittavat ja puolustavat ihon nuorekkuutta monitahoisesti. Onpa seerumissa myös hyaluronihappoa, silkkiuutetta, lakritsiuutetta sekä kaktusviikunauutetta.

Mun silmiin tämä seerumi on ainesosalistansa perusteella kosteuttava, ihoa kirkastava sekä rauhoittava seerumi. Mulperipuun uute on hyvin tehokas tyrosinaasin ehkäisijä, ja voi siis todella hillitä pigmenttiläiskiä - jos sitä vain on tuotteessa toiminnallinen määrä.

Iholla tätä seerumia ei kuitenkaan juuri erota kahdesta muusta ostamastani Pure & Care -seerumista. Kaikissa kolmessa on aivan samanlainen liru, tuoksuton fluidi-nestemäinen koostumus, joka katoaa ihoon nopeasti, ja pian tuntuu siltä, kuin et olisi mitään laittanutkaan. Ehkäpä Collagen-seerumi tuntuu vähäsen kosteuttavammalta kuin kaksi muuta, mutta jos vertaan tätä oikeasti kosteuttaviin seerumeihin, ei tämä kyllä tunnu iholla oikein miltään.

normal kosmetiikka Ivy Aia kasvovesi

IVY AÏA FACE TONER

Siirrytään sitten toiseen sarjaan: Ivy Aia. Tämäkin on myynnissä pelkästään Normalissa. Edit, eipäs olekaan, sarjaa myydään myös joissain apteekeissa. Ivy Aian tuotteet ovat hieman Pure & Carea kalliimpia, mitä ei ainesosien perusteella kyllä pystyisi arvaamaan. Siinä missä Pure & Care on Normalin oma "The Ordinary", Ivy Aia on todellista marketin peruskauraa. Tuotteissa on ihan perushyviä ainesosia, mutta ei sellaisia erityisaktiiviaineita kuin Pure & Caren seerumeissa.

Ivy Aian suihkutettava kasvovesi on esimerkki tuotteesta, joka ei millään tavoin hurmaa minua incinsä perusteella, mutta iholla se sitten suoriutuukin jopa kiitettävästi. Eli periaatteessa täysin päinvastainen keissi kuin Pure & Care.

Ivy Aian kosteuttavan kasvosuihkeen inci näyttää tältä:

Aqua, Propanediol, Ethoxydiglycol, Glycerin, Maris Aqua, Hydrolyzed Jojoba Esters, Sodium Hyaluronate, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Sodium Phytate, Lactic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

Siinä on siis hyvin tavanomaisia humektantteja kuten propanediolia, glyserolia, suolaa, pantenolia ja hyaluronihappoa. Jojobaesterit tuovat hieman pehmeyttä. Ei mitään jännää, arvokasta tai "hienon" kuuloista, vastakohta Pure & Caren inceille, joissa vilisee toinen toistaan trendikkäämpiä tai eksoottisempia uutteita.

Ja silti: tämä "tylsä" neste kosteuttaa ihoa oikein hyvin. Tämä on oikein hyvä kosteuttava kasvovesi, ei tästä voi muuta sanoa. Puhtaasti incin perusteella "incisnobi" mun sisällä heittäisi tämän sivuun, mutta nyt kun varta vasten ostin tämän testiin.... on pakko myöntää, että kyllä tämä kosteuttaa. Ei mikään paras kasvovesi, mutta ei missään nimessä huonokaan. Kyllä tällä pystyy ihon vesikosteutuksen hoitamaan. :)

normal kosmetiikka kasvoöljy

GLØD No. 3 MARULA OIL

Toki testiin piti ostaa myös yksi kasvoöljy. :) Tämänkään hintaa minulla ei enää ole muistissa, mutta se maksoi alle 10€ ehdottomasti. Onkohan Normalissa ylipäänsä mitään yli 10 euroa maksavia ihonhoitotuotteita....

Tässä hajusteettomassa kasvoöljyssä on kevyt MCT-öljypohja ja sen lisäksi auringonkukkaöljyä, marulaöljyä ja riisinleseöljyä. Kun tuotteen nimi on 'marulaöljy', eikä marula kuitenkaan ole tuotteen pääöljy, voi tietysti hieman nostaa kulmiaan. Marulaöljy on täyteläinen, kuivalle ja atooppisellekin iholle sopiva öljy, ja tämä öljy puolestaan on ohuehko "perusöljy". Referenssinä, esim. kotimaisella Pure Beautylla on aito 100% Marulaöljy.

Glød-öljy on kuitenkin ihan ok tuote, ei suinkaan mikään huono ihonhoitoöljy. Kyllä tämä ihoa kosteuttaa ja pehmentää, ja tuo ihoon myös jonkin verran antioksidantteja ja vitamiineja.

Jos mun pitäisi muodostaa Normalista ostamistani testituotteista ihonhoitorutiini, se olisi seuraavanlainen: Ivy Aia -kasvosuihke, Pure & Care Collagen-seerumi ja Glød-öljy.

normal kosmetiikka Ivy Aia kasvovoide

Viimeisenä kasvovoide.

IVY AÏA FACE CREAM DRY SKIN

Halusin "väkisin" ostaa yhden voiteenkin testiin, vaikka tosiasiassa oikein minkään Normalissa myytävän kasvovoiteen inci ei vakuuttanut minua. Lopulta tämä Ivy Aian Dry Skin -voide valikoitui sellaisena, jossa sentään oli mun kriteereihin nähden joitain hyviä ainesosia kuten aloe veraa, sheavoita ja kookosöljyä. (Okei, siinä ne kaikki hyvät ainesosat olivatkin.)

Tulos: tämä oli mun iholla vitsi. Kuivan ihon voide? Pah! Tämä tuntui apteekin miedolta, kevyeltä perusvoiteelta, enemmänkin vartalovoiteelta kuin kasvojen hoitovoiteelta. En kuunaan käyttäisi tätä kasvoilla. Tästä mulla ei ole muuta sanottavaa kuin apteekin perusvoide. Siltä tämä tuntuu mun iholla. Tulipahan kokeiltua.

*

Summa summarum: ainesosat eivät aina kerro puoliakaan totuudesta. (Seikka, joka toki pitää paikkansa monen muunkin tuotteen kuin Normalissa myytävän kosmetiikan kohdalla.)

Normalin Pure & Care -sarjasta voi tehdä löytöjä, kuten Niasiiniamidi & Pantenoli -seerumi. Yhtä lailla geneerisestä Ivy Aia -sarjasta voi tehdä löytöjä, kuten kasvosuihke.

Mutta yleisesti ottaen: nämä tuotteet on toteutettu mahdollisimman halvalla eli minimaalisella elämyksellisyydellä, ja siksi mä en ole niiden kohderyhmää. Pakkausten tekninen toteutus ja etiketit ovat halpoja, tuoksuttomuus ja umpitylsät "ei-minkään-tuntuiset" koostumukset eivät vetoa minuun, vaikka incissä olisi kultaa ja mirhamia.

On myös kuluttajia, joille näillä seikoilla ei ole merkitystä, ja heille Normal voi tarjota yllättävän hyviä ihonhoitotuotteita. 💎

Lue kaikki juttuni edullisesta kosmetiikasta täältä.
Kaikki juttuni, joissa on mukana Normal-brändien kosmetiikkaa, löydät täältä.

34 comments on “Ovatko Normalissa myytävät ihonhoitotuotteet mistään kotoisin?”

 1. Ivy Aia on itseasiassa myynnissä monissa apteekeissa ja verkkoapteekeissa. Muistelen nähneeni esim. Stockan apteekissa, jossa on aika kalliitakin apteekkimerkkejä. Brändin tuotteet ovat 100 % vegaanisia ja hajusteettomia sekä allergiasertifioitua kosmetiikkaa, merkki on muistaakseni tanskalainen. Oli ihan hauska lukea miten itse tulkitsit brändin - en siis itsekään ole kiinnostunut niin paljon, että olisin kokeillut.

  Vastaa

  1
  1. Ivy Aia on itseasiassa myynnissä monissa apteekeissa ja verkkoapteekeissa.

   Korjasin tiedon tekstiin :) Nyt kun sanoit, niin muistan itsekin nähneeni Ivy Aiaa Yliopiston Apteekissa.

   (Nyt ihmettelen vähemmän, miksi voide tuntui apteekin perusvoiteelta.... 😁)

   Vastaa

   1
 2. Kiitos Sanni! Juuri tänä aamuna mietin, että onkohan näistä Normalin edullisista tuotteista mihinkään. Ostin juuri testiin tuon kasvoöljyn sekä niasiiniamidiseerumin. Erityisesti öljy on minusta ollut varsin ok, lisään sitä kasvovoiteen sekaan pari tippaa. Seerumista on liian aikaista sanoa mitään, mutta itse yllätyin kuinka öljyinen sen koostumus oli

  Vastaa

  2
  1. Seerumista on liian aikaista sanoa mitään, mutta itse yllätyin kuinka öljyinen sen koostumus oli

   Öljyinen..? Onkohan sen koostumusta muutettu..? Tämä mun ostama Pure & Care -niasiiniamidi-seerumi on täysin öljytön. Ja Pure & Caren sivuilla tällä hetkellä näkyvä inci on myös öljytön. Niasiiniamidi itsessäänkin on vesiliukoinen aine, joten sitä ei edes kannata formuloida öljyiseen pohjaan.

   Vastaa

   1
 3. Ivy Ayaa on kyllä myynnissä ihan apteekeissa mm. yliopiston apteekki). On tanskalainen sarja. Suosittelen tätä kaikille herkkäihoisille, vähän vastaava kun LV ja Erisan eli oikein kelpo sarja!

  Vastaa

  1
 4. Kysymys, jota olen miettinyt kaaaauuaaan, sopii tähän kohtaan. Eli: mistä voimme tietää, puhutaanko inceissä totta? Tarkistaako mikään ulkopuolinen taho koskaan kosmetiikan sisältöjä?

  Vastaa

  4
  1. Erittäin hyvä kysymys. Ja vastaus on: en tiedä. Ja pelottavaa kyllä: ei välttämättä tarkista.

   Silloin kun valmistaja tuo markkinoille uuden tuotteen EU:ssa, heidän tulee syöttää tuotteen tarkat tiedot ainesosineen EU:n Cosmetic Products Notification Portal -tietokantaan (CPNP). Muistan jutelleeni tästä kauan sitten jonkun asiantuntijan kanssa, ja keskustelussa nousi juuri ilmi se, että ainoa vaatimus on syöttää tiedot tuohon tietokantaan, mutta mikään taho ei tule tarkistamaan, sisältääkö sun tuote todella nämä ainesosat. Varmaankin aika ajoin tehdään jotain pistokokeita ja tarkistuksia, mutta joka ikistä tuotetta ei suinkaan tarkisteta, ei olisi mitenkään mahdollista.

   Meidän täytyy siis vain luottaa valmistajien selkärankaan.... (😬)

   Vastaa

   1
  2. Okei. Tämä on vähän pelottavaa.
   Ehkä luotamme valmistajiin ja
   Lopulta omaan kokemukseen tuotteista.

   Vastaa

   1
  3. Minä en luota kiinalaisiin (PRC) ihonhoito tuotteisiin enkä koskaan käyttäisi niitä! Tanskalaisessa sarjassa sen sijaan on ihan ok tuotteita mm. seerumi ja puhdistusvaahto.

   Vastaa

   5
 5. Tuli mieleen kinesioteipeistä kasvoille että niistä(kin) on montaa mielipidettä. Käytin itse reilu kaksi vuotta sibeliuksiin ja aamulla aina oli siloinen otsa odottamassa. Päivällä tilanne oli aina vähintäänkin sama kuin lähtötilanteessa, sibeliukset yhtä vahvana takaisin. Tutkin asiaa ja löytyi yllättävän paljon asiantuntijoiden varoituksia niiden käytöstä näillä perustein: kasvot ilmehtivät yön aikana joka tapauksessa ja kun niissä on vastus niin lihakset vain vahvistuvat joten juonteet tulevat olemaan vahvempia. Asia on sama kuin vastuskuminauhajumppa, lihakset vahvistuvat kun liikkeet tehdään vastuksen kera. No, mene ja tiedä kun taas sanotaan että nimenomaan teippi opettaa olemaan käyttämättä lihaksia! Mutta minun kahden vuoden kokeilu tuntui vain pahentavan tilannetta niin en uskalla enää käyttää koska toki selitys on aivan järkeenkäypä. Onko sitten niin että toisilla vahvistuu ja toisilla poistuu, riippuen siitä miten lihakset vastukseen reagoivat:D

  Vastaa

  3
  1. Mun käsityksen (ja ihan oman tunteenkin) mukaan teipit estävät lihasten liikkumisen, eikä lihas kyllä pääse teipin alla "jumppailemaan". Sen tuntee vähintään siitä, että otsa on aivan rento silloin kun olen teipannut. Mä olen teippauksen aloitettuani oppinut tuntemaan otsani lihasten käytöstä ihan eri tavalla kuin aiemmin. Nyt kun pystyn teippien kautta kokemaan, miltä otsa tuntuu lihasten ollessa "epäaktiivisempia", olen tajunnut, kuinka superaktiivisia mun otsan lihakset tavallisesti ovat.

   Kävin aiheesta mielenkiintoisen keskustelun kynsienlaittajani kanssa (joka myös on koulutukseltaan kosmetologi ja estenomi). Hän toi esiin seikan, jota en ollut tullut ajatelleeksi, ja nyt kun sen kuulin, niin totta kai sama toteutuu myös kasvolihaksissa: eri ihmisillä lihakset eri puolilla kehoa ovat eri kokoisia ja vahvuisia. Toisilla on luonnostaan esimerkiksi voimakkaat ja kookkaat pakaralihakset, toisilla reisilihakset, jne. Myös kasvojen lihakset ovat eri ihmisillä eri kokoisia ja vahvuisia. Olin aina rehellisesti ihmetellyt, miten joillain ihmisillä otsa ei rypisty juuri lainkaan heidän ilmehtiessään, ja toisilla se menee ruttuun ihan pienestäkin "kurtistuksesta". Tämä johtuu juuri lihasten yksilöllisestä rakenteesta. Toisilla on luonnostaan pienemmät, litteämmät ja heikommat otsalihakset, ja vähemmän aktiiviset. Mulla taas on voimakkaat ja hyvin aktiiviset otsalihakset.

   Kasvojen lihasten yksilöllisestä rakenteesta ja aktiivisuudesta johtuen osalle ihmisistä tulee luonnostaan vahvat ilmerypyt, ja toisille ei.

   Ja aivan kuten kehon muita lihaksia voi harjoittaa, samaa voi tehdä kasvojen kanssa. 👍 Kaikenlaiset kohottavat kasvojumpat ovatkin jo monella tiedossa.

   Kun lihaksia harjoittaa ja niitä käyttää, ne vahvistuvat ja kasvavat. Ja päin vastoin: jos niitä ei harjoita eikä käytä, ne alkavat surkastua ja pienentyä. (Meikäläinen tietää tämän surullisen hyvin pakaroideni suhteen - mun perse katoaa saman tien, jos en treenaa sitä... 😂) Kynsienlaittajani totesi otsan teippauksesta, että on aivan loogista, että otsan ilmerypyt alkavat miedontua, kun otsalihasten aktiivisuutta = "harjoitusta" hillitään riittävän pitkään. Teipit eivät toimi vastuksena, vaan ne todellakin rajoittavat lihasten mahdollisuutta liikkua. Lihakset saavat vähemmän harjoitusta, joten ajan myötä ne alkavat "laiskistua" ja "surkastua", siinä missä mikä tahansa muukin lihas jota käytetään vähemmän.

   Mä olen nyt teipannut otsaani kolmen kuukauden ajan. Ottaen huomioon, että mulla on ollut otsarypyt yli parikymmentä vuotta, en odota nopeita vaikutuksia. Otsa on aamuisin sileä ja vaikutus kestää joinain päivinä kolmisen tuntia, joinain päivinä jo viisikin tuntia. Yleisesti ottaen otsa on nyt jo hieman sileämpi koko päivän ajan, kun vertaan lähtötilanteeseen. Ymmärrän, että mun teippauksen tavoitteena on tehdä lihaksista laiskemmat ja vähemmän aktiiviset, ja se tulee viemään pitkään. Ei 40+ vuotta aktiivisena ollut lihas yhtäkkiä "lamaannu".

   Mua ei oikeastaan edes haittaa, vaikka rypyt eivät tulisi tästä pysyvästi siliämään, sillä saan teipeistä muunkinlaista hyötyä. Olen teippien myötä tajunnut, kuinka valtavasti otsaani rypistelen, ja se tuo mukanaan kiristävää ja epämukavaa tunnetta päähän ja kasvojen seudulle. Kun otsa on teipattu, mulla on kasvoissa ihanan rento ja levollinen olo. Se tuntuu hyvältä ja "terveeltä". Krooninen otsan rypistely ei varmastikaan ole hyvä juttu. Aurinkoisina päivinä saatan joskus havahtua siihen, että auringon kirkkaus on saanut mun otsan melkein kramppiin ja päähän koskee, niin voimakkaasti otsaa rypistän. Ja kaikki tämä on ollut ihan tiedostamatonta. Teipit ovat tehneet mut tietoisemmaksi siitä, miten "epäterveen" voimakkaasti otsalihakseni toimivat. En pidä huonona asiana "pakottaa" niitä rentoutumaan mekaanisin keinoin.

   Vastaa

   10
  2. Tää on todella mielenkiintoista! Ostin sun innoittamana kasvoteippiä ja mulla myös on todella yliaktiiviset otsalihakset. Oon nyt itsekin tajunnut, miten koko pään lihaksia kiristää kun en osaa pitää otsaa yhtään rentona. Tuo tunne mitä kuvailit, kun otsa rentoutuu teippien avulla on just sama kuin itselläni! Laitan teipit sillä tavalla, että ne vaikuttavat otsan vaakajuonteisiin, mutta kyllä näistä ne hyödyt itsellenikin ovat enemmän se lihasten rentoutus, ei niinkään ryppyjen ehkäisy (jos sitä tapahtuu niin olisi vain bonus :).

   Mutta mun teippien käyttö on todella satunnaista, ihan siitä syystä etten jaksa niitä laittaa ja jos oon laittanut jotain päivettävää tuotetta kasvoille, niin teippejä ei kyllä voi silloin käyttää. Kerran testasin ja teippien alta paljastui vaaleampi iho kun ne irrotin aamulla.

   Mutta kuitenkin tuo Siljan pointti on musta mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

   Vastaa

   1
  3. Mutta kuitenkin tuo Siljan pointti on musta mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

   Niin on. Voisin kuvitella, että teippauksen tyyli ja laatu vaikuttaa siihen, pääseekö lihas "jumppailemaan" teipin alla. Jos teippaus on sellainen, että lihas todella pystyy kunnolla liikkumaan - niinkuin Siljan vertauksena mainitsemassa kuminauhajumpassa - silloin ehkä saattaakin olla tuloksena entistä vahvempi lihas.

   Mutta kyllä vastustukseen perustuvassa lihasharjoituksessa lihaksen tulee päästä aivan reilusti liikkumaan; supistumaan ja rentoutumaan, ja itse ainakin laitan teipit sillä tavoin, että ei mun kulmankurtistajalihakset pääse nousemaan tai liikkumaan juuri lainkaan. Eipä siinä siis voi hirveästi harjoitusta päästä tapahtumaan.

   Eihän kuminauhajumppakaan mitään hyödytä, jos venytät kuminauhaa pari senttiä. ;)

   Vastaa

   2
  4. Tosi mielenkiintoista keskustelua!
   Itse kuulun niihin, jotka eivät saa otsaa rypistettyä lainkaan. Olen lapsesta asti ihmetellyt onko jotain "vikana", kun otsan kurtistaminen ei onnistuu. Myöskään kulmakarvan kohottaminen ei onnistu.

   Olen 41 v, ja otsassa ei ole vielä rypyn ryppyä. En koskaan miettinyt, että voisi johtua tästä 😄

   Vastaa

   1
  5. 😀😀

   Lucky you..! (Tässä meillä on yksi lihas, jonka heikkoudesta saa olla kiitollinen... 🤣)

   Vastaa

   1
 6. Pure & Care C-vitamiiniseerumissa on mun mielestä aika hyvä hinta-laatusuhde. Siinä on 10% pitoisuus (3-0 ethyl ascorbic acid). Ottaen vielä huomioon tehokkaan johdannaisen muodon. Toki tuokin on pakattu ilmaa hörppivään pipettipulloon, mikä ei ole koskaan paras ratkaisu.

  Normalissa on myynnissä "kallista" Elizabeth Ardenia, eli löytyy myös yli kympin tuotteita ;D (No joo, Ardenia myydään myös muualla)

  Vastaa

  1
  1. Normalissa on myynnissä "kallista" Elizabeth Ardenia

   Arden on muuten kumma brändi, kun heillä on ne tietyt tuotteet (mm. Green Tea ja Visible Difference -linjat) joita myydään vaikka missä "halpahalleissa" edullisesti. Ja tax free'ssä näitä löytää myös ihan tajuttoman halvalla. Sitten Ardenilla on kuitenkin myös niitä hyvinkin arvokkaita tuotteita. Mua on aina ihmetyttänyt brändin "kaksijakoisuus": toisaalta sarjaa markkinoidaan selektiivisenä laatusarjana, toisaalta voit löytää heidän vartaloivoiteen Normal'in laarista - mikä ei ole millään tavoin linjassa laadukkaan imagon kanssa. Tosi erikoinen valinta Ardenilta jakautua tällä tavoin. :)

   Vastaa

   5
  2. Just ostin Normalista tänä keväänä Ardenin Green tea-suihkeen korvaamaan tyhjentynyttä Yves Rocherin putelia :) Hyvin samanlaisia tuoksultaan, EA oli edullisempi kuin mitä YR olisi maksanut postimyynnissä...

   Mulla on myös muutama Pure & Care-seerumia odottamassa, mielenkiinnolla testaan niitäkin aikanaan..

   Vastaa

   1
  3. Ja nyt taas skeptisenä mietin,
   onko Normalin puteleissa ja vaikkapa
   Stockmannin puteleissa samaa ainetta, vai
   vaihtaako EA sisältöä myyntipaikan
   mukaan... koska erikoista tuo todella on.

   Vastaa

   1
  4. Tosiaan, mahdoton sanoa. 🙁 Itse kyllä uskoisin, että Ardenin tuotteet ovat kaikkialla (ainakin EU:ssa) samaa kamaa. Heillä vain on toimintapana myydä "halpisketjuille" suuria eriä tiettyjä tuotteitaan. Oletettavasti nämä ovat sellaisia tuotteita, joiden valmistus on muutenkin heille halpaa, ja tuotteissa on jopa edullisella hintalapulla suhteellisen isot katteet. Lopulta isot volyymit tuovat isoimmat tulot, näinhän se on. Ardenille on kaupallisesti järkevää myydä Tokmannien ja Normalien kaltaisille jälleenmyyjille isoja könttejä tiettyjä tuotteitaan.

   Vastaa

   2
 7. ”Mulperipuun uute on hyvin tehokas tyrosinaasin ehkäisijä, ja voi siis todella hillitä pigmenttiläiskiä - jos sitä vain on tuotteessa toiminnallinen määrä.”

  Tulipas tälleen maallikkona mieleen, että vaikuttaako tällaiset tuotteet, jotka ehkäisevät pigmenttiläiskiä, myös esimerkiksi ihon ruskettumiseen ja pisamiin? Eikö esimerkiksi pisamat ole vähän sama asia kuin pigmenttiläiskät? Ihmettelin kun viime kesänä itselleni tuli vain hyvin haaleasti pisamia, mutta tänä keväänä ne ovat jo palanneet ”normaaleiksi”. Voiko olla, että esimerkiksi viime vuonna käyttämäni C-vitamiiniseerumi vaikutti tähän vai onko liian kaukaa haettuja 😄

  Vastaa

  2
  1. Tulipas tälleen maallikkona mieleen, että vaikuttaako tällaiset tuotteet, jotka ehkäisevät pigmenttiläiskiä, myös esimerkiksi ihon ruskettumiseen ja pisamiin?

   Kyllä vaikuttavat :) Jonkin verran.

   Tyrosinaasi on osallisena melaniinin tuotannossa, oli kyse sitten "normaalista" rusketuksesta tai ylivirittyneestä melaniinin tuotannosta. Jos hillitset tyrosinaasin tuotantoa, hillitset ylipäänsä melaniinin muodostumista. Kuitenkin, koska kosmetiikka ei tokikaan pysty täysin blokkaamaan tätä entsyymiä, melaniinia kuitenkin muodostuu, ja iholle syntyy rusketusta kun oleskelet auringossa. Mutta, koska hyperpigmentaatiokohdissa melaniinin tuotanto on aivan epänormaalin kiihtynyttä, siksi tyrosinaasin suitsiminen kyllä näkyy läiskien muodostumisessa ja läiskät jäävät selvästi himmeämmiksi, kuin jos olisit ilman tyrosinaasin hillitsijää.

   Vastaa

   2
 8. Oonkin odotellut, kirjoitteletko noista Pure & Care -seerumeista. Ostin uteliaisuuttani itselleni sen Pure goldin, joka sisältää kuulemma 24k kultaa (:D) ja lisäksi mm. snail filtratea (en tiedä mikä etanalima se sitten on suomeksi...) Inc on pitkä kuin mikä, mutta tuote tuntuu vain sellaiselta ihan tavalliselta hyaluroniseerumilta, ei mitenkään ihmeellisemmältä. Kultaseerumi maksoi vajaan kympin.

  Cittarista löytyy myös edullisia Ordinary-tyylisiä Revox-seerumeita, joissa ilmoitetaan pitoisuudet prosenteissa. 20% C-vitamiiniseerumi kipristeleekin iholla samalla tavalla, kuin Ordinaryn vastaava tekee.

  Vastaa

  1
  1. Ostin uteliaisuuttani itselleni sen Pure goldin, joka sisältää kuulemma 24k kultaa (:D) ja lisäksi mm. snail filtratea (en tiedä mikä etanalima se sitten on suomeksi...) Inc on pitkä kuin mikä, mutta tuote tuntuu vain sellaiselta ihan tavalliselta hyaluroniseerumilta, ei mitenkään ihmeellisemmältä. Kultaseerumi maksoi vajaan kympin.

   Joo, näissä on pitkät (hienot) incit ja kuitenkin superarkinen koostumus ja ihotuntu. Ei pysty mitenkään tietämään, onko koko "tökötti" lopulta vain ksantaanikumilla hieman paksunnettua vettä, jossa on näön vuoksi joukko upean kuuloisia ainesosia.

   Cittarista löytyy myös edullisia Ordinary-tyylisiä Revox-seerumeita, joissa ilmoitetaan pitoisuudet prosenteissa. 20% C-vitamiiniseerumi kipristeleekin iholla samalla tavalla, kuin Ordinaryn vastaava tekee.

   Kurkkasin tuon Revoxin C-vitamiiniseerumin incin ja herranjestas, en TAJUA miten tuollainen voi olla myynnissä jossain marketissa..! Seerumissa käytetty C-vitamiinimuoto on puhdas askorbyylihappo, ja jos sitä tosiaan on tuossa seerumissa 20%, tämä voi potentiaalisesti ärsyttää monen ihmisen ihoa..! Toisaalta, niille joiden ihoa korkeakaan askorbyylihappopitoisuus ei ärsytä, tämä voi olla edullinen kultakimpale..! 20% pitoisuutta näkee harvassa markettitason tuotteessa.

   Vastaa

   2
  2. Minä ostin 5% caffeine sy litkun ja se oli tehty Bulgariassa. Käyttöohjeissa lukee että pitää laittaa kuivalle iholle, anarkistina en niin tee 😅

   Vastaa

   0
 9. Itse ostin myös kyseisen merkin retinol silmänympärysvoiteen. Ihan ok tuote. Tutkin tarkemmin pakettia ja huomasin made in prc. Mikä on toisella nimellä made in china. Aloin miettimään koitetaanko tällä kiertää Kiina leimaa… toisaalta en myöskään koe kovin houkuttelevana Kiinassa tehdyn kosmetiikkan.

  Vastaa

  2
  1. Kaikki Pure & Caren tuotteet valmistetaan Kiinassa. Se on yksi selittävä tekijä superhalvalle hinnalle. Ivy Aian tuotteet käsittääkseni valmistetaan Tanskassa, siksi(kin) ne ovat kalliimpia, kuin Pure & Caren.

   Vastaa

   1
 10. Se perinteinen mantra "hinta ei takaa laatua, mutta laatu maksaa aina" pätenee aika hyvin noiden Normalin omien brändien tuotteiden kohdalla. Korkea hinta ei automaattisesti tarkoita hyviä raaka-aineita, niin kuin kosmetiikkapuolella hyvin on nähtävissä, mutta siitä voi olla aika varma ettei 3€ seerumissa voi olla kovin paljon mitään vaikuttavia raaka-aineita (vaikka se tehtäisiin Kiinassa).

  Itse en osta mitään kosmetiikkaa, joka on tehty Kiinassa, en luota siihen, ettei siellä ole seassa kaikkea muutakin kuin mitä incissä sanotaan. Normalissa olen käynyt pari kertaa, vakituisesti käyttämäni "tunnetun" merkin kasvovesi oli siellä reilusti halvempaa kuin esim. YA:lla, joten sen ostin, mutta itseäni ei kiinnosta ne jatkuvasti vaihtuvat (kiina-)tuotteet. Hesarissa oli juuri juttua Normalista ja ketjun menestyksen perusteella aika monia kuitenkin kiinnostaa, uusia myymälöitä aukeaa jatkuvasti. Itselleni Normalin imago on vähän kuin kosmetiikan halpamuotiliike.

  Vastaa

  5
 11. Normalista (en ole ihan varma minkä merkin, mut kynässä lukee): W7 Twist and Shape (dark brown), kulmakynä. Toisessa päässä leveä kulmatussi (sellainen yliviivaustussin kaltainen) ja toisessa päässä ripsiväriharja.
  Mulle loistava sävy, hintaa 1€ (hamstrasin 3kpl), edelleen se eka avattu käytössä, riittänyt nyt 9kk.

  Babaria Collagen Vegan Body Milk (500ml pumppupullo). Imeytyy hyvin, omanlaisensa apteekkituoksu ja tekee kuivilsta käsistäni ja sääristäni silkkiset, imeytyy hyvin. Ja hintaa noin 4€.

  Nuo on mun lempparit ja jos säilyvät valikoimissa haen jalkanaamiosukkien lisäksi.

  Kiitos Sannille tuoteesittelyistä, tutustun niihin tarkemmin hiljaksiin.

  Vastaa

  1
 12. Moikka!

  Nyt olen vähän seerumien kanssa pyöryksissä :D

  Olen käyttänyt vesipohjaisia seerumeja tähän mennessä, jonka järjestyksen ennen öljyä on tuttu.

  Sitten se mutta :D
  Mites, kun on öljyseerumi (ajattelin syksyllä koettaa pienin erin totutella retinoideja öljyseerumina). Mites tässä kerrostus kannattaa tehdä/suosittelet?

  Yleensä käytössä on jokin kosteuttava tuote ja jokin öljy itselläni sekä aurinkosuoja ennen merkkiä, mutta tuo retinoid taitaa olla vähän tyypistä riippuen suositellen iltakäytössä paras.

  Jos olet käsitellyt asiaa jossakin kirjoituksessa aiemmin, saa linkata :) En vaan itse löytänyt kaikkia. Retinoideista kirjoitit hyvin. Luin sen ja selvensi sekä suosikkituotteistasi löysin öljyseeruminkin :D

  Vastaa

  0
  1. Mites, kun on öljyseerumi (ajattelin syksyllä koettaa pienin erin totutella retinoideja öljyseerumina). Mites tässä kerrostus kannattaa tehdä/suosittelet?

   Yleensä käytössä on jokin kosteuttava tuote ja jokin öljy itselläni sekä aurinkosuoja ennen merkkiä, mutta tuo retinoid taitaa olla vähän tyypistä riippuen suositellen iltakäytössä paras.

   Kerrostus retinoidin kanssa on seuraavanlainen:

   1. Kosteuttava kasvovesi
   (2. Kosteuttava seerumi, jos käytät)
   3. Retinoidiöljy
   4. Kasvovoide ja/tai kasvoöljy

   Retinoideja käytetään tyypillisesti iltaisin, mutta miedompia johdannaisia ja miedompia pitoisuuksia voi käyttää myös aamuin illoin. L300 Pro-Retinol on esimerkki retinoidituotesarjasta, jonka tuotteita voi käyttää aamuin illoin.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)