07.05.2024

Vertailussa sävyttävät kasvoaurinkovoiteet

Tänään katsellaan sävytettyjä aurinkovoiteita. :)

Itse tykkään tosi paljon käyttää sävytettyä aurinkovoidetta, sillä se ajaa samalla meikkivoiteen tai BB-voiteen aseman, ja tasoittaa ihoa mukavasti.

Suuri osa tässä jutussa esitellyistä tuotteista on aurinkovoiteen nimellä, muutama myös meikkivoiteen nimellä, mutta kaikki suojaavat ihoa aurinkovoiteen tavoin, KUN levität niitä iholle riittävän määrän.

❗️Tärkeä huomio!

On totta, että etenkin meikkivoidetta on vaikeaa, käytännössä mahdotonta, levittää iholle suojakertoimen vaatimaa määrää (eli 2 mg / 2 neliösenttimetriä), mutta asian voi myös nähdä näin: jos levität ihollesi tavallisen meikkivoiteen verran SPF 50 -luokiteltua meikkivoidetta, saat ihollesi kuitenkin jotain suojaa, voiteen määrästä riippuen SPF 15-20-tason verran, mikä kuitenkin on parempi kuin ei mitään!

Meikkivoiteen UV-filtteri ei siis mene täysin hukkaan - kun käytät korkean suojakertoimen meikkivoidetta. SPF 15 -tason meikkivoiteessa iholla toteutuva UV-suoja jää niin vähäiseksi, että sen en laskisi enää merkitsevän.


Kasvoilla uusiin suosikkeihini kuuluva Juice Beautyn Stem Cellular Sunscreen sävyssä Beach Glow

Etuja, miksi käyttää sävytettyä kasvoaurinkovoidetta:

⛱️ Voi korvata meikkivoiteen
⛱️ Väripigmentit suojaavat ihoa siniseltä valolta
⛱️ Erityisesti SPF 50 -tason mineraaliaurinkovoiteissa väripigmentti on lähes ehdoton juttu maskeeraamaan mineraalipigmenttien valkoisuutta
⛱️ Parhaimmillaan saat kauniimman ja tasaisemman näköisen ihon

Sävytettyjen kasvoaurinkovoiteiden heikkoja puolia:

☀️ Aivan vaaleimmille ihonsävyille harvoin löytyy näistä sävyä
☀️ Sävytettyä aurinkovoidetta on hankalampi lisätä päivän aikana (etenkin peittävämpiä laatuja).

Etsitkö puhdistustuotetta aurinkovoiteen poistoon?

Tehokkain sellainen on ilman muuta öljyputsari. Erityisesti mineraaliaurinkovoiteet vaativat öljypuhdistuksen, eivätkä välttämättä irtoa muilla keinoin. Lue Suuri Puhdistusöljyvertailuni, josta varmasti löytyy öljyputsari joka kukkarolle.

Olen testannut sävytettyjä aurinkosuojatuotteita yhdeksältä eri merkiltä.

Näiden joukossa on kaksi normikosmetiikan brändiä (Korres ja It Cosmetics) viisi luonnonkosmetiikan brändiä (Alga Maris, Dhyvana, I+M Naturkosmetik, Juice Beauty ja Mádara) ja kaksi "semiluonnonkosmetiikan" brändiä (Ilia Beauty ja Odacité). Näistä noin puolet on ollut minulla käytössä jo useamman vuoden, puolet taas on tämän vuoden uusia tuttavuuksia.

Here we go! 🔥

Olen merkannut omat suosikkini 🩷:llä.

*Sisältää mainoslinkin

🩷 KORRES YOGHURT TINTED SUNSCREEN SPF 30

Mun iholla oikeastaan täydellisen tuntuinen aurinkovoide, jossa on myös loistavat uuden sukupolven UV-filtterit. Sävyjä on vain yksi, lämmin medium-light, joka istuu mun ihoon sekin täydellisesti. Sävy ei ole peittävä, mutta tasoittaa ihoa kevyesti. Yoghurt Tinted -aurinkovoide tuntuu mun iholla kosteuttavalta ja aivan ihanalta. Voiteessa on jännä mausteis-hedelmäinen tuoksu.

Korresin Yoghurt-aurinkovoidetta saa Korresin verkkokaupasta, Sokokselta ja Stockmannilta, ja hintaa tällä on 31€ / 50 ml.

Update: Korres on vuonna 2024 uudistanut Yoghurt-aurinkovoidelinjansa koostumukset, jotka ovat nyt entistä paremmat. Tämä sävytetty tuntuu iholla aivan samalta kuin ennenkin, ja sävykin on aivan sama! Kaikki Yoghurt-aurinkovoiteet ovat nyt saaneet Eco Sun Pass -ympäristösertifikaatin. 🌿

ALGA MARIS SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 30

Tämä voide on 'aurinkovoiteen' nimellä myytävistä eniten meikkivoidemainen, ja moni käyttääkin tätä BB-voiteen tavoin vuoden ympäri. Sävy on puolipeittävä/luonnollinen, ja tasoittaa ihon sävyeroja ja pieniä punoituksia. Sävyvaihtoehtoja on neljä, joista mikään ei ole kellertävä ja selvästi lämmin, vaan kaikki sijoittuvat neutraali/viileä-asteikolle. Ivory on neutraali vaalea, Beige on neutraali, harmaaseen taittava beige, Golden on selvästi ruskettuneen ihmisen sävy ja Amber tumman ihon sävy.

Voide on vesipohjaista emulsiota, mutta öljyjen osuus on suurempi kuin vaikkapa Patykan ja Dhyvanan kasvoaurinkovoiteissa, siksi tämä ei ole yhtä ohut. Alga Mariksen sävytetty kasvoaurinkovoide sopii silti myös sekaiholle ja kiiltelyyn taipuvaiselle iholle, sillä se sisältää iholta öljyjä imevää silicaa sekä talkkia. Voiteessa on mieto, hieman mausteinen tuoksu.

(Tämä voide kuului monet vuodet omiin lemppareihini, ja tykkään siitä edelleen, mutta olen löytänyt toisilta sarjoilta paremmat, lämpimät sävyt omalle iholleni. Siksi Alga Maris Tinted ei enää saa multa suosikki-merkintää.)

Voiteesta on myös SPF 50-vahvuus, jonka koostumus on erilainen. SPF 50-koostumus on MCT-öljypohjainen, ja tätä myöten hieman rasvaisempi. Mielestäni koostumus on kuitenkin ihan OK, kyllä tätä käyttää, etenkin, jos kaipaa meikkivoidemaisen peittävää SPF 50-kasvoaurinkovoidetta. SPF 50 -versio on lisäksi hajusteeton.

Sävyvaihtoehtoja on kolme, jotka ovat tumminta lukuun ottamatta samat, kuin SPF 30 -versiossa. Kiitos koostumuseron, sävyissä on kuitenkin ihan aavistus poikkeamaa SPF 30 -sävyihin verrattuna.

Alga Mariksen aurinkovoiteita myydään melkein kaikkialla. Netissä paras valikoima on maahantuojan omassa verkkokaupassa House Of Organicilla, jossa Alga Maris -tuotteet ovat parhaillaan -25% alennuksessa: * SPF 30 -koostumus maksaa 21€ (norm. 27,90€) / 30 ml ja * SPF 50 -koostumus 24€ (norm.  31,70€) / 30 ml.

🩷 DHYVANA TINTED SUNSCREEN SPF 30

Dhyvanan Tinted Sunscreen SPF 30 -voide on kaikkein kevyin ja raikkain tuntemani sävytetty aurinkovoide. Sen ihotuntumasta hädin tuskin pystyy päättelemään, että kyseessä on aurinkovoide, niin kevyt ja raikas se on. Emulsio on selvästikin hyvin vesivoittoinen, ja jos tätä vertaa Alga Marikseen, tuntuma on huomattavasti kevyempi. Vesi on korvattu Dhyvanan voiteessa aloe veralla, ja mukana on myös sellaisia päteviä ihoa hoitavia aineita kuin vadelmansiemenöljy, merikaalin öljy sekä hyaluronihappo.

Dhyvanan Tinted-voiteessa on raikas tuoksu, jota voisi mahdollisesti kuvata kevyesti kukkaiseksi. Tuoksu on mun nenään mieto.

Pigmentti on läpikuultavaa, eikä Dhyvanan Tinted Sunscreen peitä ihoa lainkaan, vain tasoittaa kevyesti.  Sävyjä on kaksi: vaalea keltapohjainen Golden Beige ja punertavampi, ruskettuneen ihon sävy Amber Honey. Minulle sopii Golden Beige, mutta vain ihan alkukesästä tai keväällä, sillä ruskettuessani se jää nopeasti liian vaaleaksi.

Dhyvanan voiteesta on myös SPF 50 -versio, jonka koostumus on lähes tulkoon yhtä raikas ja kevyt kuin kolmikymppisessä - se on kaikkein kevyin tuntemani luonnonkosmetiikan SPF 50 -koostumus. Sävy Golden Beige on saman sävyinen lämmin vaalea kuin SPF 30 -versiossa. Sävy Amber Honey on tummempi ja punertavampi. Tuoksu SPF 50 -versiossa on sama.

Dhyvanan sävytetyt kasvoaurinkovoiteet ovat parhaillaan tarjouksessa Twistbe'llä:, * SPF-voiteen saa nyt hintaan 21,56€ / 50 ml (norm. 26,95€) ja * SPF 50 -voiteen hintaan 23,96€ / 50 ml (norm. 29,95€). Kivijalkamyymälöissä (poislukien Twistben liike Helsingissä) ei Dhyvanaa harmi kyllä myydä.

🩷 I+M NATURKOSMETIK SUN PROTECT SÄVYTETTY KASVOAURINKOVOIDE SPF 30

I+M:n kasvoaurinkovoiteessa on erittäin miellyttävä koostumus, joka sijoittuu keveydessään Alga Mariksen ja Dhyvanan väliin. Se on kevyempi kuin Alga Maris, mutta ei niin "vesimäisen" tuntuinen kuin Dhyvana. Peittävyydeltään I+M on läpikuultava, Dhyvanan ja Korresin tapaan se vain tasoittaa ihon sävyä. Itse asiassa I+M on ihotuntumaltaan aika lähellä Korresia, se on kuin luonnonkosmetiikan versio Korresin Tinted-voiteesta. Sävyjä on vain yksi, ja lämmin/neutraali vaalea beige, joka sijoittuu Alga Mariksen Beigen ja Korresin Tintedin väliin. Sävy on hiukan vähemmän kellertävä kuin Korres, mutta lämpimämpi kuin Alga Mariksen Beige.

Voiteessa on miellyttävä, neutraali aurinkovoidemainen tuoksu.

Kuten Dhyvanaa, I+M:nkin tuotteita saa vain verkosta (ainoa kivijalka-ostopaikka on Beauty Shamanin hoitola pk-seudulla). Verkosta I+M:n mainion aurinkovoiteen voi ostaa täältä, hinta on 24,50€ / 50 ml.

🩷 JUICE BEAUTY STEM CELLULAR CC CREAM BROAD SPECTRUM SPF 30 SUNSCREEN

Juice Beautyn voide on Alga Mariksen jälkeen toiseksi eniten meikkivoidemainen tuote. Tai ehkäpä nämä kaksi ovat jopa peittävyydeltään samaa luokkaa. Juice Beauty on kuitenkin selvästi hienostuneemman tuntuinen ja aavistuksen ohuempi.

Tästä on tullut yksi suosikkejani, tykkään tästä todella paljon! Sekin vaikuttaa, että sävy Beach Glow on minulle aivan täydellinen. Se on lämpimämpi kuin Alga Mariksen Beige, ja sopii siksi minulle parmmin. Tässä on myös mukavasti hoitavia aineita, kuten veden sijaan aloe vera -pohja, omena- ja viinirypälemehua (tursuavat antioksidantteja) sekä jojobaöljyä ja hyaluronihappoa. Tuoksu on kukkais-parfymoitu. Sävyjä on kuusi (Naturellen verkkokaupassa hyvät kuvat näistä.) Mun sävy Beach Glow on lämmin medium-vaalea.

Juice Beautyn aurinkovoidetta voi ostaa *Naturellelta, hinta on 41,90€ / 50 ml.

ODACITÉ FLEX PERFECTING MINERAL DROPS TINTED SUNSCREEN SPF 50

Odacité'n Flex Perfecting -aurinkovoide on joukon kolmas meikkivoidemainen aurinkovoide. Sen koostumus on nestemäisen ohut, mutta pigmenttiä piisaa niin paljon, että tuote luo iholle puolipeittävän pinnan. Ainesosien puolesta tämä on myös hoitava tuote; se sisältää niasiiniamidia sekä kamomillan, kehäkukan ja vihreän teen uutteita.

Flex Perfecting Tinted Sunscreen'in koostumus tuntuu iholla aivan mielettömän mukavalta, mutta ikävä kyllä saadessani tämän testiin, toivomani sävy 02 oli lopussa, ja sain sävyn 03, joka on minulle aivan liian tumma. Harmi kyllä en siis pysty tätä - ainakaan näin varhain kesästä - testailemaan, sillä ihoni jää tämän jäljiltä reilusti oranssiseksi. Koska rusketukseni kuitenkin on oranssiin vivahtavaa, voi hyvin olla, että voin loppukesästä käyttää tätä! :) Palaan siis asiaan heinä-elokuussa.

Itse tuote on normikosmetiikkaa, mutta UV-suoja fysikaalinen (sinkkioksidi). Sävyvaihtoehtoja on viisi. Tuote on hajusteeton.

Odacitén Flex Perfecting SPF 50-aurinkovoidetta voi ostaa *Naturellelta, ja se maksaa 52,90€ / 30 ml.

MÁDARA PLANT STEM CELL ULTRA-SHIELD SUNSCREEN SPF 50

Mádaran kummatkin kasvoaurinkovoiteet, SPF 30 sekä SPF 50, ovat sävytettyjä, mutta näistä vain SPF 50 voidaan laskea "true"-sävytettyihin. Tässä on enemmän pigmenttiä ja sävy näkyy iholla, ja tasoittaa ihon sävyä BB-voiteen tavoin. Mádaran SPF 30 puolestaan ei vaikuta ihon sävyyn lainkaan.

Verrattuna Alga Mariksen sävytettyyn SPF 50 -voiteeseen, Mádaran on mielestäni notkeampi ja miellyttävämmän tuntuinen - sekä sisältää monipuolisemmat hoitavat ainesosat. Kuitenkin, sävyjä on vain yksi (vaalea lämpimähkö beige), ja mikäli kaipailet sävytetyltä luonnonkosmetiikan SPF 50-aurinkovoiteeltasi myös enemmän peittävyyttä (tai hajusteettomuutta), Alga Maris on parempi.

Jos taas sillä ei ole väliä, onko tuote luonnon- vai normikosmetiikkaa, peittävämmän tuloksen saa myös Odacitélla ja It Cosmeticsilla.

Mádaran aurinkovoiteessa on lämpimän hedelmäinen ja kevyen mausteinen tuoksu.

Mádaran Plant Stem Cell Ultra-Shield SPF 50 -voide on parhaillaan tarjouksessa * Joliella, jossa se maksaa 25,55€ / 40 ml (norm. 36,50€).

🩷 IT COSMETICS COLOR-CORRECTING FULL COVERAGE CREAM SPF 50+

It Cosmeticsin huippuhyvä SPF 50-meikkivoide yllättää UV-filttereillään: tässä on käytetty pelkästään fysikaalisia eli mineraali-UV-suodattimia, ei lainkaan kemiallisia.

It Cosmeticsin Color Correcting Cream on todellakin ensisijaisesti meikkivoide ja vasta toissijaisesti aurinkosuojatuote, mutta koska sen SPF on peräti 50+, se tarkoittaa (EU:ssa), että suojakerroin on todellisuudessa vähintään SPF 60. Jolloin: vaikka käyttäisit tuotetta paljon vähemmän kuin aurinkosuojatuotetta "kuuluu" käyttää, saat tämän tuotteen myötä ihollesi jo aika hyvän suojan! Todellista SPF:ää on toki vaikea arvioida, kun kaikki riippuu levitetystä määrästä, mutta jos tätä sivelee nassuun kaksi peittävää kerrosta, suoja lähentelee varmasti SPF 20 tai SPF 25 tasoa. Lisäksi tuotteen myötä saa suojan sinistä valoa vastaan. (Rautaoksidi-väripigmentit ovat tehokas suoja näkyvälle valolle, UV-filtterit eivät niinkään.)

It Cosmeticsin voide on ohutta mutta "jämäkkää" emulsiota ja peittävyydeltään lähes täysvahvaa. Ainakin mun iholla tämä tekee todella peittävän tuloksen. Meikkikuvia löytyy tästä postauksesta. Tuote on hajusteeton.

Tätä tuotetta voi ostaa esimerkiksi *Kicksiltä, jossa se maksaa 47€ / 30 ml.

ILIA BEAUTY C BEYOND TRIPLE SERUM SPF 30

ILIA BEAUTY SUPER SERUM SKIN TINT SPF 30

Ilian seerumimaiset sävytetyt tuotteet yhdistävät meikkipohjan ja aurinkosuojan. Tuotteet ovat hyvin elegantteja, mutta näiden kohdalla on ainoina tämän jutun tuotteista todettava, että suojakertoimen toteutuminen edes kohtuullisena on kyseenalainen.

Tämä siksi, että Ilian tuotteet ovat niin vesimäisen ohuita sekä läpikuultavia. Näitä on käytännössä täysin mahdotonta kerrostaa iholle siten, että ilmoitettu SPF toteutuisi. Pidetään mielessä, että mainittu SPF vaatii niin ison määrän tuotetta iholla, että tuote tekee iholle peittävän pinnan.

Koska nämä, erityisesti C Beyond Triple, ovat iholla henkäyksen ohuita, en usko, että UV-suojaa muodostuu iholle monenkaan numeron verran. Heittäisin hatusta luvun SPF 4 tai 6. Ilian kohdalla voi siis periaatteessa unohtaa aurinkosuoja-funktion, nämä ovat oikeastaan sävytettyjä ihonhoitotuotteita. Esittelen tuotteet tässä kuitenkin, koska niissä ilmoitetaan SPF.

Ilia on sarja, jonka tuotteista osa noudattaa luonnonkosmetiikan raaka-aineperiaatteita, osa taas ei. Nämä kaksi SPF-tuotetta eivät noudata; kummassakin on paljon synteettisiä aineita, mukaanluettuna SPF-boosteri butyloctyl salicylate, jolla tuotteiden sisältämän mineraalifiltterin tehoa voidaan nostaa huomattavasti.

C Beyond Triple -seerumimeikkivoiteessa muuten toteutuu livenä yksi viime vuosien kiistanalaisimpia yhdistelmiä: siinä on sekä niasiiniamidia että puhdasta C-vitamiinia. Ja juuri nämä kaksi eivät (tietyissä olosuhteissa) toimi keskenään - tästä on koko niasiiniamidi & C-vitamiini -myytti saanut alkunsa. (Sillä tosiaan: kun niasiiniamidin ja puhtaan askorbiinihapon yhdistää korkeassa lämpötilassa, voi muodostua nikotiinihappoa, joka taas voi olla iholle ärsyttävää.)

Kysyin Ilialta asiasta, ja sieltä vastattiin:

"Yes this is an old belief, it's because the pH of Vitamin C containing products is usually low (acidic), and niacinamide doesn't like that so much. ILIA solved this issue by using encapsulated Vitamin C and keeping the pH relatively neutral. Another issue with the two is that with very high temperatures for a longer time, they can react and create nicotinic acid, which is something you don't want. However this doesn't really happen in real-life circumstances... not even by leaving the bottle in the sun for a while which is of course never a good idea."

C Beyond Triple on kallis tuote, oletettavasti sen ihonhoidollisen hyödyn sekä koostumuksellisen eleganssin nimissä (tuote sisältää niasiiniamidin ja C-vitamiinin ohella myös skvalaania, valkohilppaöljyä, riisiuutetta jojobaölyä), Super Serum Skin Tint on ainesosiltaan hieman simppelimpi sisältäen niasiiniamidia, aloe veraa, hyaluronihappoa ja allantoinia). Kummatkin ovat todella ohuita ja jättävät iholle kauniisti kuultavan pinnan, mutta C Beyond Triple on vielä ohuempi, suorastaan "hengetön". Kummatkin ovat hajusteettomia.

Ilian tuotteita voi ostaa Naturellelta. * C Beyond Triple Serum SPF 30 maksaa 74,90€ / 30 ml ja * Super Serum Skin Tint 55,90€ / 30 ml.

P.S. Jäi vähän harmittamaan, että en kysynyt, miten he suhtautuvat tuotteissa lukevaan "high protection" -tekstiin. Eli millä tavoin he ovat tuotteita kehittäessään laskeneet, että iholle todella muodostuisi seeruminohuesta meikkituotteesta "high protection". Onko tämä korkean suojan claim heistä realistinen..?

Kiitos ja kumarrus! Toivottavasti tästä vertailusta ja esittelystä on teille hyötyä :)

 

72 comments on “Vertailussa sävyttävät kasvoaurinkovoiteet”

 1. Tämän kategorian tuotteet ovat itselleni aina mielenkiintoisia. Tässä jutussa jäin kaipaamaan mainintaa tuoksusta tai tuoksuttomuudesta :)

  Vastaa

  1
  1. Tässä jutussa jäin kaipaamaan mainintaa tuoksusta tai tuoksuttomuudesta :)

   Kiitos huomiosta, lisään tiedot! :)

   Vastaa

   1
 2. Huippu postaus taas jälleen kerran! Kiitos 🤩

  Voiko kemiallisia ja fysikaalisia suojia muuten kerrostaa? Jos laitan aamulla esim. ihan perus Acon tai Nivean kasvoaurinkovoidetta ja juon kaksi tuntia aamukahvia parvekkeella, ja sitten puoliltapäivin laitan naamaan vielä "meikiksi" Alga Mariksen spf30:stä, niin olisiko siinä suunnilleen riittävästi suojaa klo 15 asti?

  Sitten olisi taas aika lisätä, joka ei kyllä itsellä tapahdu kun naama tuntuu jo niin "täydelle" 🙈

  Vastaa

  1
  1. Voiko kemiallisia ja fysikaalisia suojia muuten kerrostaa? Jos laitan aamulla esim. ihan perus Acon tai Nivean kasvoaurinkovoidetta ja juon kaksi tuntia aamukahvia parvekkeella, ja sitten puoliltapäivin laitan naamaan vielä "meikiksi" Alga Mariksen spf30:stä, niin olisiko siinä suunnilleen riittävästi suojaa klo 15 asti?

   Näin voi hyvin tehdä :) Joskus muinoin oli sellaista häikkää, että jompi kumpi mineraalifilttereistä (tai kummatkin) sotkivat kemiallisen UVA-filtteri Avobenzonen toimintaa, mutta tämäkin ongelma on ymmärrykseni mukaan nykyteknologian keinoin selätetty. Avobenzone oli kuuluisa epästabiiliudestaan, ja tämäkin on nykyään korjattu stabiloimalla Avobenzone muilla UV-filttereillä tai boostereilla.

   Vastaa

   2
 3. Alga Maris on paras! Vaikka mulla on lämpimänsävyinen, jopa keltainen iho, on beige mulle sopiva sävy ympäri vuoden, sillä se sulautuu omaan ihonsävyyn niin mukavasti. Levitän sen sormin, aivan kuten sävyttömänkin aurinkovoiteen ja käytän sitä myös talvella meikkivoiteen asemasta sen helppokäyttöisyyden takia sekä myös siksi, ettei se tuki ihoani kuten kaikki synteettiset meikkivoiteet.

  Itse oon kokenut, että sävyllistä aurinkovoidetta on juuri helpompi lisätä päivän mittaan, sillä sävytöntä aurinkovoidetta ei voisi laittaa enää erillisen meikkivoiteen päälle. Tässä tulee siis kerralla korjattua sekä meikkiä, että suojakerrointa, kunhan ei ole alkujaan puuteroinut kovin voimakkaasti. :)

  Vastaa

  4
  1. Vaikka mulla on lämpimänsävyinen, jopa keltainen iho, on beige mulle sopiva sävy ympäri vuoden, sillä se sulautuu omaan ihonsävyyn niin mukavasti.

   Kyllä Beige sulautuu mukavasti minunkin iholleni. :) Mutta nyt kun olen käyttänyt noita kellertävämpiä, niin olen todennut, että ne mukautuvat ihooni vieläkin paremmin. ☺️ Kellertävät sävyt tuntuvat enemmän minulta. :)

   Vastaa

   3
 4. Kiitos kovasti esittelyistä! Käytän itse vuoden läpi Misshan M Perfect Cover BB-voidetta, jossa on suojakerroin 42,ja se on suojannut kyllä älytty hyvin. Toisinaan kaipaisin kuitenkin juuri kesällä jotain hieman kevyempää, taidanpa kokeilla jotain näistä :)

  Vastaa

  2
  1. Nuo korealaiset BB:t on kyllä tosi hyviä! Ja tosi peittäviä..!

   Nyt tajuankin, että unohdin tästä postauksesta ainakin Whamisan BB-voiteen, jossa on suojakerroin SPF 50 ja joka on tosi hyvä..!

   Vastaa

   3
 5. Tuo Ilian C Beyond Triplen suojakertoimen toteutuminen jäi kiinnostamaan.

  Kokemukseni mukaan luvattu suojakerroin toteutuu. Käytin tätä tuotetta kahden kuukauden pituisella Meksikon matkallani ainoana kasvojen aurinkosuojatuotteena. Kasvoni eivät palaneet kertaakaan. Käytin tuotetta kasvoilla reilusti ehkä 3-4 pumppauksen verran ja tuo määrä kerrostui/levittyi hyvin.

  Uv-indeksi oli päivittäin korkeimmillaan noin 11. Kasvoni punoittivat päivinä, jolloin unohdin levittää aurinkovoidetta. Ihotyyppini on vaalea hyvin ruskettuva, ei pala helposti.

  Tykästyin tähän aurinkosuojaan todella paljon. Seuraavaksi kokeiluun Juice Beautyn CC tai Odacite. Kumpi tuotteista on mielestäsi peittävämpi?

  Vastaa

  2
  1. Kokemukseni mukaan luvattu suojakerroin toteutuu. Käytin tätä tuotetta kahden kuukauden pituisella Meksikon matkallani ainoana kasvojen aurinkosuojatuotteena. Kasvoni eivät palaneet kertaakaan. Käytin tuotetta kasvoilla reilusti ehkä 3-4 pumppauksen verran ja tuo määrä kerrostui/levittyi hyvin.

   Wow, tämä oli TOSI mielenkiintoista..! Ja tosi hyvä kuulla! :) Ehkä tuota tuotetta siis kuitenkin saa imeytettyä ihoon riittävän määrän suojakerrointa ajatellen..? 👍 Mun iho imee hyvin vähän ylipäänsä mitään tuotteita, esim. kasvoöljyjäkin voin käyttää max. kaksi tippaa, ja noista Ilian meikkiseerumeista mun iho jää kiiltämään jos laitan niitä reilummin. (Etenkin tuo kosteuttavampi Super Serum Skin Tint).

   Ehkä nämä toimivat paremmin ns. tuotevastaanottavaisemmalla iholla, johon öljypohjaiset tuotteet imeytyvät paremmin..? :) Joka tapauksessa, hienoa kuulla sun kokemus!

   Seuraavaksi kokeiluun Juice Beautyn CC tai Odacite. Kumpi tuotteista on mielestäsi peittävämpi?

   Vaikea sanoa, kun tuo Odacitén sävy on tosiaan ihan väärä ja ihoni näyttää sen jäljiltä oranssilta. Koska iho on niin kumman värinen, on vaikeampi arvioida peittävyyttä. Koostumukset ovat kuitenkin ihan erilaiset; Juicen CC on voide-emulsiota ja Odacité hyvin ohutta - mutta ei niin ohutta kuin nuo Iliat, ja selvästi peittävämpää.

   Vastaa

   2
 6. Kiitos, nää on tosi arvokkaita arvosteluita ja tykkään erityisesti iholla kuvatuista voiteista, jotta saa kuvan noiden väristä. Toki osaat hyvin kuvata sanallisestikin tuota väriä ja sitä kenelle se voisi sopia. Dhyvana meni tilaukseen ja otin spf30 tuotteen, koska olen niin vähän auringossa, että eiköhän se riitä.

  Vastaa

  1
 7. Heippa ja kiitos aina yhtä informatiivisesta blogista! Täältä on löytynyt vuosien varrella vastaukset yhteen jos toiseenkin pulmaan 🙏🏻

  Kysyisin mielipidettäsi seuraaviin asioihin: Käytän tällä hetkellä aurinkosuojana LRP Anthelios uvmunea, johon olen kovin tykästynyt, mutta olen pohtinut fysikaaliseen aurinkosuojaan siirtymistä. Tukkivatko fysikaaliset suojat kemiallisia enemmän ihohuokosia? Tuo Anthelios ei ole tuntunut ihoani tukkivan, ja jännitän vähän fysikaalista kyseisestä syystä.

  Käytän putsarina tällä hetkellä Taika Hellävaraista Puhdistusemulsiota (lisänä myös konjac-sieni), sillä meikkaan aniharvoin, joten vahvalle putsarille ei ole tarvetta. Kuitenkin nyt aurinkosuojaa käyttäessä, olen miettinyt, pitäisikö siirtyä öljyputsariin 🤔 olisiko sinulla suositella jotakin edullista, kuivalle iholle sopivaa öljyputsaria, joka kuitenkin puhdistaisi aurinkosuojan jämät hyvin kasvoilta?

  Vastaa

  2
  1. Moikka Sara,

   Tukkivatko fysikaaliset suojat kemiallisia enemmän ihohuokosia?

   Tähän en osaa vastata. Tai oikeastaan: jos/kun aurinkovoide tukkii huokosia, se tyypillisesti liittyy muihin ainesosiin kuin itse UV-filttereihin. Mineraalipartkkelit eivät mene huokosiin vaan jäävät ihon pintaan, ja esimerkiksi mineraalimeikki, jossa käytetään samoja partikkeleita kuin mineraaliaurinkovoiteissa, voi päin vastoin vähentää ihon tukkeutuvuutta. Tyypillisesti komedogeenisiä aineita ovat erilaiset öljyt, vahat ja rasvat, eli jos iho menee aurinkovoiteesta näpyille, se useimmiten johtuu voiteen rasvakoostumuksesta, ja joidenkin aurinkovoiteiden kohdalla erityisesti vedenkestävyydestä. Vedenkestävissä koostumuksissa iholle muodostuu vahva kalvo, ja juuri nämä kalvot yhdessä rasvojen kanssa ovat omiaan tukkimaan ihoa - etenkin jos iho on muutenkin herkkä saamaan epäpuhtauksia.

   Eli, ikävä kyllä ei pysty sanomaan, tukkiiko fysikaalinen aurinkovoide enemmän vai vähemmän kuin kemiallinen, sillä rasva/wp-koostumuksesta riippuen kummatkin voivat tukkia.

   Sanoisin näin: jos henkilön iho on yleisestikin taipuvainen saamaan kosmetiikkatuotteista näppyjä, valitsisin mahdollisimman vähärasvaisen ja mahdollisuuksien mukaan ei-vedenkestävän laadun.

   Voinpahan kertoa, että omassa naamassani aurinkovoidenäppylät olivat ihan jokakesäinen ilmiö, niin kauan kuin käytin kasvoilla vartalolle kehitettyjä aurinkovoiteita. Näin mä tein alle parikymppisenä, kun siihen aikaan markkinoilla ei juuri edes ollut kasvoaurinkovoiteita: samaa aurinkorasvaa käytettiin koko keholla. Sitten kun siirryin käyttämään kasvoille kehitettyä aurinkovoidetta, näppyläilmiö käytännössä hävisi. Vartalolle tarkoitetuissa aurinkotuotteissa on tyypillisesti "paksummat" rasva-aineet sekä vahvemmat kalvonmuodostajat, ja mun kasvojen iho meni tästä tukkoon. Kasvovoiteissa rasvojen laatu on kevyempi ja erilainen. 👌

   Kuitenkin nyt aurinkosuojaa käyttäessä, olen miettinyt, pitäisikö siirtyä öljyputsariin 🤔 olisiko sinulla suositella jotakin edullista, kuivalle iholle sopivaa öljyputsaria, joka kuitenkin puhdistaisi aurinkosuojan jämät hyvin kasvoilta?

   Edullisimmat ovat nämä kaksi, kummatkin hyviä (itse tykkään Lab de Biarritzista enemmän, koska se tuoksuu paremmalle):

   https://jolie.fi/tuote/algamaris-laboratories-de-biarritz-cleansing-oil-puhdistusoljy/
   https://www.houseoforganic.fi/products/avril-organic-puhdistusoljy

   Vastaa

   3
  2. Kiitos paljon perusteellisista vastauksista! Taidanpa ottaa tuon LDB:n testiin! 😊

   Vastaa

   1
 8. Oi miten hyvin olet kuvannut nämä voiteet sävyineen. Tänä kesänä ensimmäistä kertaa aion ottaa sävytetyn aurinkovoiteen käyttöön. Ja kiitos hypokloorihapoke vinkistä, suihke on tosi hyvä rauhoittamaan ihoani ja pienet näpyt haalentuneet ja hävinneet nopeasti. Kerroit, että C-vitamiinin kanssa ei yhtäaikaa hypokloorihapoketta, entäs retinolin kanssa yhtäaikaa? Voinko suihkauttaa retinoliseerumin alle?

  Vastaa

  2
  1. Moikka Anne,

   Retinoli on myös antioksidanttinen aine. Eli en laittaisi sitäkään samaan aikaan hypokloorihapokkeen kanssa.

   (Nyt tosin sain kuulla Briotechilta, että päämies - siis USAn Briotechin edustaja -, oli sanonut, että hypokloorihapokkeen ja antioksidanttien välillä ei tarvitsisi odottaa kuin 10 minuuttia. Heidän mukaansa hypokloorihapoke tappaa bakteerit tässä ajassa, ja sen jälkeen voisi laittaa muita aineita. Ehkä tähän voi luottaa..? Muista lähteistä olin lukenut, että pitäisi odottaa pidempi aika. Mä kuvittelin hypokloorihapokkeen vaikuttavan iholla vähän pidempään, mutta ehkä niin ei olekaan...?)

   Vastaa

   2
 9. Komppaan aiempien kirjoittajien kiitoksia hyödyllisestä jutusta!

  Mietin kuitenkin, että mitenkähän luotettavia sellaiset aurinkosuojat ovat, joissa UVA ja UVB merkinnät eivät ole ympyröityjä? Tiedustelin vuosi sitten asiaa Mossalta, kun tuli napattua marketista mukaan heidän se sävytetty 365 aurinkovoide. Vastausta en saanut.

  Eikös ole kuitenkin niin, että ympyröidyt uv-merkinnät edellyttävät stardardit täyttävää _todennettua_ aurinkosuojavaikutusta?

  Vastaa

  2
  1. Mietin kuitenkin, että mitenkähän luotettavia sellaiset aurinkosuojat ovat, joissa UVA ja UVB merkinnät eivät ole ympyröityjä? Tiedustelin vuosi sitten asiaa Mossalta, kun tuli napattua marketista mukaan heidän se sävytetty 365 aurinkovoide. Vastausta en saanut.

   Mä sain jostain aikaisemmin tiedon (ikävä kyllä en muista enää mistä), että tuo ympyrä UVA-logon ympärillä ei (enää) olisi mikään vaatimus. Jos (EU:ssa myytävään) purkkiin ylipäänsä merkataan SPF-luvun viereen kirjaimet UVA, se tarkoittaa, että tuotteen sisältämä UVA-suoja on vähintään kolmanneksen UVB:sta.

   Useimmat brändit toki yhä käyttävät tuota ympyrälogoa, mutta on myös monia, jotka eivät käytä. Muistelen, että kysyin asiaa juuri tällaiselta brändiltä, jolla UVA-logo ei ollut ympyrän sisällä, ja he vastasivat, että se ympyrä ei olisi mikään vaatimus. Tästä on pari vuotta.

   Vastaa

   2
 10. Vinkkinä: Korresia saa Sokoksilta ja Yoghurt SPF30 on toukokuun tarjouksissa s-etukortilla -20% :)

  Vastaa

  2
  1. No mutta mahtavaa! Kun viimeksi tsekkasin tilanteen Tampereen Sokoksella alle kuukausi sitten, en nähnyt kasvojen Yoghurt-aurinkovoiteita lainkaan. Body-voiteita taisi olla.

   Vastaa

   2
 11. Siis miten mà olin kuvitellut Korresin olevan luonnonmukainen merkki...
  Ostin juuri ison tuubin vartaloaurinkovoidetta, just tuota jugurttia.

  Vastaa

  2
  1. Siis miten mà olin kuvitellut Korresin olevan luonnonmukainen merkki...

   Korres käyttää kyllä paljon luonnon aktiiviaineita, mutta ei ole luonnonkosmetiikkamerkki. Eivät ole koskaan olleet. Heidän reseptiikkansa on saman tyyppistä kuin esimerkiksi Clarinsilla ja Yves Rocherilla: eli tekniset aineet ovat pitkälle synteettisiä, aktiiviaineet taas luonnollisia.

   Vastaa

   2
 12. Tää ei nyt suoranaisesti liity postauksen aiheeseen, mutta liippaa tuota suojakertoimen saavuttamista. Voiko olla, että nämä mineraaliaurinkovoiteet eroaa teholtaan kemiallisista? Mulla on nimittäin ongelmana ylähuulen hyperpigmentaatio, ja käytössä on varsinainen arsenaali tuotteita: alga marisin spf50 "sport" puikko, sen päälle saman brändin spf30 sävytetty puikko ja koko kasvoille (lisään huulen päälle myös tätä) spf30 sävytetty aurinkovoide, ja koko komeuden viimeisten vielä alima puren mineraalimeikkivoiteella, jossa mielestäni on myös jonkinlainen suojakerroin. Ja silti näytän viiksekkäältä ja tilanne vaan pahenee päivä päivältä 😱 Tekisi mieli alkaa käyttää koronamaskia naamalla ulkona, ettei huulenpäällinen olisi niin hirveän näköinen 😔

  Vastaa

  1
  1. Voiko olla, että nämä mineraaliaurinkovoiteet eroaa teholtaan kemiallisista?

   Mineraalifilttereiden ja kemiallisten filttereiden tehossa on kyllä eroa. Yksinkertaisesti tiivistettynä: kummallakin filtterityypillä voi saada yhtä hyvän eli tehokkaan suojan, mutta mineraali-filttereitä täytyy käyttää huomattavasti enemmän, jotta saadaan sama teho kuin kemiallisilla.

   Itse käytän ylähuulen hyperpigmentaatioalueella ainoastaan yhtä tuotetta (Darphin Intral Environmental Ligtweight Shield SPF 50), jossa UV-suojasta vastaa sekä mineraalifiltteri (sinkkioksidi & titaanidioksidi) että kemiallinen ns, "SPF booster" -teknologia (Butyloctyl salicylate & Ethylhexyl Methoxycrylene). Mulla riittää tämä yksi tuote estämään "pigmenttiviikset", vaikka tokikaan mikään UV-filtteri ei blokkaa UV-säteilyä 100-prosenttisesti, ja aina siihen huulen yläpuolelle ilmestyy hieman väriä kesän aikana. Mutta ei viiksen näköisiä läikkiä.

   Olen käyttänyt tätä samaa tuotetta pian 10 vuotta ja se on todella hyvä. En ole koskaan käyttänyt hyperpigmentaatioalueella pelkästään mineraalifiltteriä, niin en osaa sanoa, olisinko saanut pelkällä mineraali-SPF:llä samat tulokset. Mä myöskin lisään tätä Darphinin voidetta ylähuulelle tunnin välein, kun olen ulkona, ja sekin tietysti ylläpitää suojaa. Lisäätkö sä aurinkotuotteita sun hyperpigmentaatioalueelle pitkin päivää?

   Silloin kun kyse on hyperpigmentaation kaltaisesta ongelmasta, jossa melaniinin muodostuminen tietyillä ihoalueilla on epänormaalin voimakasta, ei riitä, että laittaa ko. alueelle korkean suojan voidetta kerran tai pari päivässä. Alue on käsiteltävä uudestaan ja uudestaan UV-suoja-aineilla koko sen ajan, kun viettää auringossa. Useamman eri SPF-tuotteen kerrostaminen ei myöskään auta tekemään suojasta vahvempaa. Ihon hiki ja muut eritteet sekä suun liike - kun puhutaan huulten ympäryksistä - saavat UV-suojavoiteen liukumaan pois paikaltaan suhteellisen nopeasti. Ei siis ole muuta keinoa kuin lisätä voidetta tasaisin (ja lyhyin) väliajoin auringossa, tai sitten tosiaan laittaa jokin maski naamaan. 😔 Tiedän tämän harmillisen hyvin omakohtaisesti.

   Vastaa

   2
  2. Kiitos vastauksesta! Juuri tuota lisäilyä ajatellen ostin tuon sävytetyn puikkomallisen spf tuotteen, se on helppo pitää mukana ja sitä pystyy lisäilemään meikattuunkin nassuun :) En ole ikinä varta vasten oleillut auringossa, työni puolesta (lastenhoitaja päiväkodissa) kuitenkin ulkoilua tulee väkisin, ja omistan koiran, niin sen kanssa lenkit toki ovat ulkoilua, mutta aina ennen uloslähtöä lisään spf-tuotetta ja olen ulkona n. tunnin kerralla. Ehkäpä päädyn kuitenkin testaamaan vielä tuota darphinin tuotetta.. Viime kesänä ostin myös sen nivean anti dark spot serumin, en kokenut siitä mitään apua, mutta nyt markkinoille oli tullut vastaava tuote muistaakseni Acolta, josko se olisi kokeilemisen arvoinen! :)

   Vastaa

   2
 13. Hitsi, ehdin jo käydä ostamassa Alga Mariksen Ivoryn täksikin kesäksi, vakkka laiskasti yritinkin etsiä sille korvaajaa. Olen todella vaalea enkä edes rusketu, joten en uskalla kokeilematta ostaa yhtäkään "light" sävyä, koska ne ovat lähestulkoon aina liian tummia. No, uusi yritys kun tämä puteli on käytetty loppuun.

  Kiitos erityisesti vertailukuvista iholla! Ne ovat todella hyödyllisiä ❤️

  Vastaa

  2
  1. Joo, todella vaaleita sävyjä ei mun kokemuksella ole myynnissä ainakaan Suomen markkinoilla luonnonkosmetiikkasarjoissa. Normikosmetiikan sarjoista, kuten vaikka It Cosmeticsilta, löytää vaaleampia sävyjä.

   Vastaa

   2
 14. Tuo lisäämisen vaikeus on kyllä todellinen ongelma; muutoinhan kyseessä on äärettömän näppärä tuoteryhmä.

  Korkkasin muuten juuri Whamisan Pear Blossom -kasvoveden, ja ihoa kirvelee tosi voimakkaasti! En usko pystyväni käyttämään tätä.

  Pitäisikö tätä kasvovettä muuten säilyttää valolta suojattuna?

  Vastaa

  1
  1. Pitäisikö tätä kasvovettä muuten säilyttää valolta suojattuna?

   Kaikki kosmetiikkatuotteet tulisi säilyttää valolta suojattuna.

   ja ihoa kirvelee tosi voimakkaasti! En usko pystyväni käyttämään tätä.

   Onpa harmi kuulla. 😔 Kaiken kuulemani perusteella sinulla on niin herkkä ja reaktiivinen iho, että luonnonkosmetiikan maailmassa sulle paras sarja olisi Laponie. 🙏🏻

   Vastaa

   1
  2. Kokeilen tänään illalla uudelleen ja kirvelee pahasti. :( Whamisan Deep rich ei kirvellyt ja käytin sitä jopa useita kerroksia myös silmänympäryksillä (tuoksusta en tykännyt!), joten en pitäisi ihoani kuitenkaan äärimmäisen herkkänä.

   Vastaa

   1
  1. Olen tehnyt voiteesta parikin esittelyä Instagram-stooreihin, löytyvät mun Instagramin kohokohdista viimeisimmästä "Aurinkovoiteet" -kohokohdasta.

   https://www.instagram.com/karkkipaivasanni/

   Tämä voide on tulossa toukokuun aikana esittelyyn myös blogiin, kun kirjoitan jutun kaikista uusista testaamistani aurinkovoiteista. :)

   Vastaa

   3
 15. Kiitos näistä vinkeistä. Itselläni on nyt käytössä Dr.Hauschkan värillinen aurinkovoide jossa spf30. Näyttää tuubista tullessaan tosi tummalta mutta tasoittuu tosi hyvin kasvoille. Voide jättää tosi kauniin kuultavan pinnan iholle.

  Vastaa

  2
  1. Mä olen myös yhden kerran testannut tuota voidetta :) Otin näytteen Ruohonjuuresta. Täyteläinen, hyvin drhauschkamainen ja hoitava koostumus. Ei jättänyt mun iholle näkyviin juurikaan sävyä. Arvelen, että tähän on käytetty vain sen verran väripigmenttiä, että saadaan taitettua pois sinkkioksidin ja titaanidioksidin valkoisuutta.

   Vastaa

   2
 16. Kävin eilen myöhään kaupassa ja satuin kävelemään siellä peilin ohi. Kasvoni näyttivät sävyltään ihan likaisilta (niillä oli siis Alga Mariksen Teinte Beigeä). Ja kyllä, olen ravistellut Algan pakkausta. Jos ja kun tuo ei ole sävyltään kovin kellertävä, niin voisiko tuon likaisuuden selittää yksinkertaisuudessaan se, että sävy on minulle liian tumma?

  Voisikohan tuo Dhyvanan viisikymppinen toimia minulle mitenkään vaaleammassa sävyssään?

  Vastaa

  1
  1. voisiko tuon likaisuuden selittää yksinkertaisuudessaan se, että sävy on minulle liian tumma?

   Kyllä. Tai sitten se kertoo siitä, että väripigmentin taittosävy (kylmä/lämmin) on sinulle väärä. Mutta liian tumma sävy näkyy tyypillisesti iholla likaisena sävyvivahteena.

   Voisikohan tuo Dhyvanan viisikymppinen toimia minulle mitenkään vaaleammassa sävyssään?

   Valitettavasti en pysty tätä sanomaan "etänä", kun en tunne ihosi sävyä livenä. 😕 Sen verran pystyn sanomaan, että Dhyvanan vaaleampi sävy eli Golden Beige on selvästi Alga Mariksen Beige-sävyä vaaleampi.

   Vastaa

   1
  2. Kasvojeni ihossa on hyvin vahvasti läsnä punaisuus ja sinisyys (suonet), joten tuote, joka vivahtaa vähänkään keltaiseen, näyttää luonnottomalta. Tämän olen nyt tajunnut. Mutta toki sekin näyttää pahalta, jos värisävy on väärä. Eli parasta olisi, jos löytäisin pohjasävyltään kylmän ja tummuudeltaan keskivaalean tuotteen.

   Vastaa

   1
  3. Sun kannattaa siis ehdottomasti unohtaa Dhyvanan Golden Beige.

   Alga Mariksen Beige on lähimpänä sun värisävyä. Yksi juttu, mitä vielä voisit kokeilla, on ostaa Alga Mariksen Ivory-sävy, ja sitten sekoittaa sitä Beigeen. Ivory on myös viileään taittava sävy. Näin saisit Beigestä hitusen vaaleamman version.

   Muuten EN suosittele sekoittelemaan aurinkovoiteita keskenään, mutta saman sarjan ja saman koostumuksen (siis sama SPF) aurinkovoiteita voi sekoittaa, koska silloin mikään koostumuksen tasapainossa ei keikahda.

   Vastaa

   2
  4. Tuo kylmyys on erittäin selvää esim. korvistestin avulla: kulta ja pronssi ja sellainen punaiseen taittava kulta (en tiedä tarkkaa nimeä) näyttävät tosi huonoilta kasvoja vasten, kun taas hopea on ehdottomasti paras sävy.

   Oletko koskaan tehnyt itsellesi tuota korunsävytestiä?

   Vastaa

   0
  5. Oletko koskaan tehnyt itsellesi tuota korunsävytestiä?

   En. Käytän niin harvoin koruja. 😅 Mutta hopea näyttää vähän hassulta mun iholla, kulta ja pronssi ovat parhaita.

   Vastaa

   0
  6. Tämä selittää sen, miksi sinulle käy persikkaiset luomivärit ja minulle ei yhtään.

   Vastaa

   0
 17. Onko sinulla kokemusta Whamisan BB-voiteesta (SK50), uskaltaisiko siihen luottaa viiksivoiteena? Tai siis niiden ehkäisijänä, heh! Olen aiemmin käyttänyt tuota Alga Marista, mutta sävyt ei taida olla ihan minulle sopivat.

  Vastaa

  1
 18. Oletko tutustunut L300-sarjan C-vitamiini -linjan päivävoiteeseen, jossa on suojakerroin spf25 ja jos, niin mitä mieltä olet voiteesta?

  Vaikka muuten käytän lähinnä luonnonkosmetiikkaa, niin olen tykännyt L300:n C-vitamiini -linjan tuotteista, ja viimeksi, kun tilasin sarjan tuotteita, ostin myös tuon suojakertoimellisen päivävoiteen. Tilauksen jälkeen tutkin inciä aurinkovoidepostauksiesi avulla, ja jos oikein tulkitsin, niin voiteessa olisi käytetty ainakin joitain vanhan teknologian filttereitä..? Mutta en osaa tulkita enempää...

  Toinen aiheeseen liittymätön kysymys, mutta mitä tuotteita suosittelisit iholle, jolla on ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä? Olen 33-vuotias ja olen ajatellut, että iholleni riittää vielä ns. normaali huolenpito, mutta silmänympärysiholleni on tullut ensimmäisiä juonteita ja mietin, mikä voisi olla hyvä voide tähän tilanteeseen, jossa iho nyt ei vielä tarvitse mitään vahvaa, mutta jotakin ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä huomiovaa kuitenkin.

  Minkälaisiin tilanteisiin esim. Laveran Firming- ja Q10-sarjat ovat, millaiselle iholle suosittelisit niitä? Onko ne jo minun ihoa ikääntyneemmän ihon sarjoja vai soveltuvatko ne ihan hyvin myös ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin?

  Vastaa

  1
  1. Oletko tutustunut L300-sarjan C-vitamiini -linjan päivävoiteeseen, jossa on suojakerroin spf25 ja jos, niin mitä mieltä olet voiteesta?

   En ole tutustunut. (Lukenut vain.)

   Olen 33-vuotias ja olen ajatellut, että iholleni riittää vielä ns. normaali huolenpito, mutta silmänympärysiholleni on tullut ensimmäisiä juonteita ja mietin, mikä voisi olla hyvä voide tähän tilanteeseen, jossa iho nyt ei vielä tarvitse mitään vahvaa, mutta jotakin ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä huomiovaa kuitenkin.

   Just tällaiseen ihotilanteeseen voisivat sopia nuo mainitsemasi Laveran sarjat. Erityisesti Q10, se on oikein klassinen "ensimmäisten ikääntymisen merkkien" sarja. :)

   Siinä vaiheessa, kun silmänympärysiholla alkaa näkyä juonteita, alkaisin nyt (jälkiviisaana, kun en itse niin tehnyt) käyttää heti mietoa retinolia. Se hidastaa merkittävästi juonteiden syvenemistä. Esimerkiksi Medik8'n Intelligent Retinol Eye on hyvä tuote tähän. Jos kuitenkin retinoli tuntuu sinusta liian vahvalta, eikä ihosi ole silmänympäryksillä vielä kuiva, sinulle voisi sopia tosi hyvin Laveran Firming -silmänympärysvoide (joka on niin ohutta, että se on kuin emulsiomaista seerumia.

   Vastaa

   1
 19. Hieno kooste sävyttävistä aurinkovoiteista. Olisi vielä hienoa, jos saisi sellaisen best practices -tiivistelmän niiden käytöstä. Sävytettyjä voiteita kun tuntuu olevan vaikea saada tarpeellinen määrä kasvoille, joten toistaiseksi olen mennyt kombolla sävytön spf50 ja päälle ohuempi kerros sävytettyä spf30/50. Pelkällä sävytetyllä jos menisi, niin tuntuu, että aurinkovoidetts pitää härvätä ja pyöritellä kasvoilla ikuisuuden, jotta se ei jäisi laikukkaaksi ja raidalliseksi levittämisestä.
  Toistaiseksi ainoastaan Paula's Choice sävytetty aurinkovoide on toiminut moitteetta kasvoilla, mutta se vaikuttaa vähän liian kuivattavalta (herkkä kosteusköyhä iho) ja on myös kallista. Alga Maris näytti kasvoilla huonosti levittyvältä seinämaalilta ja Hello Sundayn sävyttävä mineraalivoide ei kans tunnu asettuvan kasvoille.
  Jotain vinkkejä sujuvampaan käyttöön sinulla? 😊

  Vastaa

  1
  1. Olisi vielä hienoa, jos saisi sellaisen best practices -tiivistelmän niiden käytöstä.

   Mä en itse huomaa käyttäväni näitä eri tavoin kuin muunlaista aurinkosuojaa. Levitän sekä näitä että sävytöntä aurinkovoidetta samalla tavalla ja saman määrän. Poikkeuksen tekee It Cosmetics, joka on niin pigmenttistä, ettei sitä voi levittää yhtä "ronskiskti" kuin muita. Sen kohdalla levitän pikkutarkemmin ja vähemmän kerrallaan, kuten teen meikkivoiteiden kanssa.

   Jotain vinkkejä sujuvampaan käyttöön sinulla? 😊

   Mun tekniikka minkä tahansa UV-suojallisen tuotteen kanssa on tämä:

   1. Levitän ensin yhden kerroksen koko kasvoille ja annan imeytyä.

   2. Levitän sitten toisen kerroksen koko kasvoille ja annan imeytyä.

   3. Levitän vielä kasvojen korkeimpiin kohtiin kuten poskiin, otsaan ja nenän varteen kolmannen kerroksen voidetta.

   (4. Laitan päälle mineraalipuuteria)

   Jotta iholle saa kunnollisen UV-suojan, koen, että on melkeinpä pakko menetellä näin, eli levittää useampi ohuempi kerros. Jos yrittäisi kerralla levittää ison määrän, voide ei imeydy, vaan jää vain pyörimään ihon pintaan ja lopulta voide asettuu iholle epätasaisesti ja todennäköisesti mönjääntyy päivän aikana.

   Aurinkosuojatuotteen alla mulla on aina sama peruskombo: kosteuttava & antioksidanttinen seerumi sekä siihen sekoitettuna (ihan pieni tippa) kasvoöljyä. Tällä pohjalla kaikki käyttämäni aurinkovoiteet, niin sävytetyt kuin sävyttömät, levittyvät oikein hyvin.

   Vastaa

   2
  2. Yritin itse tätä kerrostamistekniikkaa eilen Alga Mariksen kanssa, ja ei onnistunut. Lähtee rullaamaan tai kuoriutumaan pahasti.

   Vastaa

   0
 20. Pomppaan nyt tällä kysymyksellä aivan eri aiheeseen, mutta Whamisan Deep Rich loppui, ja nyt pitäisi löytää uusi, hyvin kosteuttava kasvovesi (iho alkoi taas kuivua uhkaavasti heti tuon Deep Richin loppumisen jälkeen). Mielellään ei äärimmäisen voimakas tuoksultaan. Mikä olisikaan hyvä?

  Vastaa

  1
  1. Saanko kysyä, miksi et jatka Deep Rich Tonerin käyttöä, kun olet todennut sen sulle hyväksi ja toimivaksi? Eikä ärsytä ihoa..?

   Mun mielestä Deep Rich Toner on markkinoiden kaikkein kosteuttavin kasvo/hoitovesi. (Ainakaan itse en tunne kosteuttavampaa.) Kaikkien iho ei tietysti tarvitse näin kosteuttavaa tuotetta ja pärjää vähemmälläkin, mutta jos minulta pyydetään suositusta tosikosteuttavasta kasvovedestä, Deep Rich on ykkönen, ja muut suositukset ovat vähemmän kosteuttavia.

   Mietotuoksuisista ja täysin hajusteettomista parhaat ovat mielestäni Laponien kasvovesi, Moi Forestin kasvovesi ja Pure Beautyn Birch Sap Mist (tässä tosin on se fenetyylialkoholin kukkainen tuoksu, jonka jotkut saattavat kokea voimakkana).

   Vastaa

   1
  2. Syynä voimakas tuoksu ja sitten tuon ison lasipullon epäkäytännöllisyys. Oliko se suihkutettavassa pullossa myytävä Whamisan kasvovesi eri tavaraa?

   Vastaa

   1
  3. Se oli eri tavaraa, se oli kaksifaasinen öljy & vesi -kasvovesi. Sen valmistus on lopetettu (😭), ja viimeisiä myydään parhaillaan pois. Jos siis innostut, käy kurkkaamassa olisiko sun kotikaupungin Sokoksella vielä jäljellä. (Muistelen, että asut ainakin lähellä sellaista kaupunkia, jossa on Sokos.)

   Vastaa

   1
  4. Se on ollut mun mielestä ihan paras kasvovesi ylipäänsä. :) Itse tykkään siitä paljon enemmän kuin Deep Rich Tonerista, koska siinä on öljyfaasi, eli se toteuttaa iholla sekä vesi- että öljykosteutuksen.

   Kiitos öljyn, se tavallaan kosteuttaa vielä paremmin kuin Toner-versio, mutta eri tavalla. Toner on lähes pelkästään humektanttinen, Mist tuo myös lipidikosteutta.

   Vastaa

   1
  5. Onnistuin ostamaan yhden pullollisen tätä. Oi että, pian pääsen testaamaan! Odotan tältä aika paljon!

   Vastaa

   0
  6. Voiko muuten Olivia Kleinin Hydra Spray Toneria käyttää yhdessä huoletta kesällä aamuisin? Sopiiko se yhteen Evolven Bio-retinol + C:n kanssa?

   Huomasin, kun kurkkasin jälleen sitä kosmetiikkaan käyttämäni summat sisältävää listaa, että ylivoimaisesti suurin osa on ollut hukkaostoksia. Samalla tajusin, että tuo lista auttaa kuitenkin hahmottamaan, mitä minun kannattaisi ostaa jatkossa; eli toisin sanottuna se auttaa oppimaan virheistä.

   Vastaa

   0
  7. Voiko muuten Olivia Kleinin Hydra Spray Toneria käyttää yhdessä huoletta kesällä aamuisin? Sopiiko se yhteen Evolven Bio-retinol + C:n kanssa?

   Voi käyttää. Kaikki sellaiset tuotteet, jotka on tarkoitettu päivittäiseen, jopa aamuin/illoin-käyttöön (kuten Hydra Spray Toner), ovat niin mietoja, että ne voi yhdistää mihin tahansa muuhun ihonhoitotuotteeseen.

   Jos olet huolissasi esim. hapoista, tämä toimii nyrkkisääntönä: jos tuote on tarkoitettu aamuin/illoin-käyttöön, happopitoisuus on niin pieni, että se ei anna aihetta olla huolissaan ihon herkistymisestä auringolle tai siitä, että tuote yhdessä muiden aktiiviaineiden kanssa kuormittaisi ihoa.

   Vastaa

   0
  8. Tämä oli hyvä nyrkkisääntö.

   Onpa tosi sääli, että se Whamisan kaksifaasinen kasvovesi lopetetaan. Kuulostaa todella hyvältä. Saatavuus alkaa tosiaan olemaan joka puolella huonoa.

   Vastaa

   0
  9. Onpa tosi sääli, että se Whamisan kaksifaasinen kasvovesi lopetetaan.

   Sanos muuta. 😭 Mä vähän veikkaan, että tuote on ollut niin kallis, ettei sen myynti ole ollut riittävää verrattuna Whamisan muihin kasvovesiin. Tuo kasvovesihän maksoi yli 40€ / 100 ml.

   Vastaa

   0
  10. Tuota suihketta etsiessäni törmäsin Whamisalta myös Olive Mistiin. Oletko testannut sitä?

   Vastaa

   0
  11. Tuota suihketta etsiessäni törmäsin Whamisalta myös Olive Mistiin. Oletko testannut sitä?

   Olen, mutta aika kauan sitten. Tykkäsin kyllä siitäkin, sen muistan. Mutta kosteuttavuutta en osaa verrata Whamisan muihin kasvovesiin, kun sen testaamisesta on niin kauan.

   Vastaa

   0
  12. On kuitenkin pakko todeta nyt tuon Whamisan loputtua, että juuri se oli kosteutusrutiinissani se tuote, joka taisteli parhaiten kuivuutta/pintakuivuutta vastaan.

   Vastaa

   0
 21. Mulle ei peittävyydeltään riitä sävytetyt voiteet, eikä näistä löydy tarpeeksi vaaleaa sävyä, niin mietin Essen meikkivoiteen hankkimista, kun siinä se SPF 30. Tähän asti olen käyttänyt mineraalimeikkipohjia, mutta pohdin, että nyt nelikymppisenä voisi meikkivoide korostaa vähemmän juonteita ja tuoda kosteutustakin. Sopiiko Esse mielestäsi kuivahkolle ja herkälle nelikymppiselle iholle?

  Vastaa

  1
  1. Sopiiko Esse mielestäsi kuivahkolle ja herkälle nelikymppiselle iholle?

   Ehdottomasti. Se on tyyliltään ravitsevampi meikkivoide eli sisältää suhteessa aika paljon öljyjä. Mä rakastan tätä meikkivoidetta! Hoitava koostumus jättää iholle kauniin kuullon.

   Tässä postauksessa näkyy, miltä Essen meikkivoide näyttää mun iholla:

   https://karkkipaivablogi.com/2021/08/iho-jossa-elan/

   Vastaa

   2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)