19.05.2024

Aurinkovoiteet vertailussa 2024

Täältä tämä viimein tulee: aurinkovoiteet vertailussa, 2024 edition.

Mukana on jälleen edustettuna normikosmetiikan, luonnonkosmetiikan, markettikosmetiikan, korealaisen kosmetiikan sekä apteekkikosmetiikan tuotteita. Tällä kertaa mukana on myös muutama hintaluokaltaan selektiiviseksi katsottava tuote, mutta pääsääntöisesti pysyttelen keskihintaisissa ja edullisissa aurinkovoiteissa.

Olen ostanut noin puolet esiteltävistä tuotteista itse ja puolet olen saanut maahantuojilta ja verkkokaupoilta.

Olen merkinnyt aurinkovoiteisiin samat speksit kuin viime vuonna, jolloin voi yhdellä silmäyksellä nähdä tärkeimmät detaljit kuten UV-suojan laadun ja hajusteettomuuden. Kunkin voiteen yhteydessä olen myös kirjoittanut muita huomioita liittyen voiteen koostumukseen, filttereihin tai muihin maininnan arvoisiksi katsomiini asioihin. :)

Niin sanotut modernit uuden ajan kemialliset UV-filtterit olen merkannut inceihin keltaisella. Nämä filtterit ovat ominaisuuksiltaan pääsääntöisesti parempia kuin vanhat, ollen sekä ympäristöystävällisempiä että vähemmän ihoa ärsyttäviä ja allergisoivia.

LUMENE NORDIC HYDRA FRESH HYDRATION MOISTURIZER SPF 50

UV-filtterit: Avobenzone, Uvinul T150, Ensulizole, Tinosorb S, Octisalate
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: mun nenään hyvin epämiellyttävä, muistuttaa sokeriherneen palkoa
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Lumenen uusi korkean suojakertoimen kasvoaurinkovoide on ottanut vaikutteita Aasiasta. UVA-suojakin on merkattu aasialaisen standardin mukaan PA-merkinnällä, ja on korkein mahdollinen: ++++.

Yritys kehittää aasialaistyyppinen, erittäin ohut ja kevyt aurinkovoide on hyvä, mutta ei ihan vedä maaliin saakka. Tämä voide tosiaan on kevyt ja iholla miellyttävän tuntuinen, mutta siitä olisi saanut vielä paremman käyttämällä ainoastaan uuden ajan UV-filttereitä sekä, jos minulta kysyy, laittamalla tähän toisen hajusteen.

Tuoksuasiat ovat yksilöllisiä, mutta juuri mun kohdalla tämän voiteen tuoksu ei toimi yhtään. Se on suorastaan kaamea. Luulen, että tässä yrittää olla samaa hedelmäisyyttä kuin Lumenen Nordic C- sarjassa, mutta ehkä tuotteen voidepohjan muut aineet vaikuttavat tuoksuun tehden siitä (mun iholla) valtavan tunkkaisen ja vääristyneen. Loppujen lopuksi mun iholle jää herneenpalkoa muistuttava tuoksu. Ei jatkoon!

NIVEA SUN TRIPLE PROTECT ULTRA-LIGHT HYDRATING FLUID SPF 50+

UV-filtterit: Avobenzone, Tinosorb S, Titaanidioksidi (nano), Uvinul T 150, Ensulizole, Uvinul A Plus
Filtterityyppi: hybridi (sekä kemiallisia että fysikaalinen)
Tuoksu: neutraali markettikosmetiikan tuoksu
Alkoholi: kyllä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: Nivea ilmoittaa tämän voiteen markkinointiteksteissä, että ”vesistöjä kunnioittava koostumus ei sisällä Octinoxate-, Oxybenzone- ja Octocrylene- UV-suodattimia, eikä mikromuovia”, mutta samainen voide kuitenkin sisältää NANO-kokoista titaanidioksidia, joka ei ole ystävällistä ainakaan vesistöjen eliöille. Nano-kokoa pidetään lähes yksimielisesti haitallisena vesistöille.

Olen testaillut Nivean kasvoaurinkovoiteita vuodesta 2018 saakka, ja on ollut varsin mielenkiintoista seurata koostumusten kehitystä. Kuudessa vuodessa voiteet ovat muuttuneet huomattavasti kevyemmiksi!

Nyt vallalla on fluid-trendi, ja jokaiselta aurinkovoidevalmistajalta löytyy myös sellainen tai useita sellaisia. Nivean Triple Protect Ultra-Light Fluid on oikein miellyttävän tuntuinen ja tykkään tästä itse asiassa eniten kaikista nyt testaamistani markettibrändien SPF 50 -kasvoaurinkovoiteista (L’Oreal, Lumene, Garnier, Nivea). Mukana on peräti kuusi UV-filtteriä, joista kaksi on vanhempia, kolme uudempia ja yksi mineraalifiltteri.

Mitä tulee nanoon, nykykäsityksen valossa nano-partikkelit eivät läpäise ihoa ja pääse elimistöön eivätkä ole haitallisia ihmiselle (paitsi hengitettynä), mutta vesistöystävällisiä nano-partikkelit eivät ole.

MIKSI VANHOJA FILTTEREITÄ NÄKEE YHÄ NIIN PALJON?

Voi tuntua oudolta, miksi vanhoja filttereitä yhä käytetään, kun parempia uuden sukupolven vaihtoehtoja on ollut saatavilla jo yli 20 vuotta. Syy liittyy kustannuksiin. Vanhempia UV-filttereitä käytetään yhä laajasti (etenkin markettibrändien tuotteissa), sillä ne ovat halpoja verrattuna uudempiin. Toinen syy on sekin kustannuksellinen: tuotekehitys ja etenkin aivan uuden tuotteen kehitys on kallista, ja jos yrityksellä on jo vuosikaudet ollut mielestään hyvä aurinkovoideresepti, ja halutaan vaikkapa nostaa tämän jo olemassaolevan aurinkovoideformulan suojakerrointa, on usein halvempaa tehdä lisäyksiä vanhaan reseptiin sen sijaan, että aloitetaan tuotekehitys kokonaan alusta. Suojakerrointa voi kätevästi nostaa uudemmilla filttereillä, joita tarvitaan pienempiä pitoisuuksia kuin vanhoja.

Silloin jos brändi haluaa aurinkovoiteelleen ympäristö-sertifioinnin, on käytettävä vain uusia filttereitä (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Muutama markettibrändikin on ilahduttavasti tällainen, kuten Prismoissa myytävät Joutsen-merkityt Änglamark-aurinkovoiteet sekä P20-sarjan Eco Sun-Pass-sertifioidut Sensitive-voiteet. Näissä on aivan ensiluokkaiset UV-filtterit.

GARNIER BHA + NIACINAMIDE DAILY UV SPF 50

UV-filtterit: Octisalate, Uvinul T150, Tinosorb S, Avobenzone, Mexoryl XL, Mexoryl SX
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hieman epämiellyttävä, lääkemäinen
Alkoholi: kyllä, toisena incissä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: rinnakkaisversio L’Oreal Paris -brändin nimissä myytävälle Bright Reveal SPF 50-voiteelle

L’oreal on tänä vuonna innostunut ”rikastamaan” aurinkovoiteitaan BHA:lla eli salisyylihapolla. (Mikä on itsessään todella kummallinen valinta, koska kuluttajat on juuri opetettu välttämään hydroksihappoja auringossa..!)

Garnier-brändin nimissä julkaistu versio on markkinoitu epäpuhtaalle iholle, L’oreal Paris -brändin versio taas myydään anti-pigmentaatio-claimeilla. Täydellinen esimerkki siitä, miten kaksi samoille ainesosille perustuvaa tuotetta voidaan markkinoida ikäänkuin erilaisina tuotteina! Sitä vain valitsee, millä kärjellä jonkin ainesosan hyödyt tuo esiin.

Garnierin voide on erittäin ohut, käytännössä nestemäinen. Se tuntuu iholla miellyttävältä ja imeytyy hetkessä. Ainoa iso miinus on lääkemäinen tuoksu. Tässä on ihan hyvät UV-filtteritkin, vaikka Avobenzone on kyseenalainen monestakin syystä. (Se ei kuitenkaan ole pahimmasta päästä.) Octisalate puolestaan on vähiten kontroversiaalinen vanhoista filttereistä.

Loppujen lopuksi salisyylihappo lienee tässä voiteessa vain markkinointiainesosa. Hapot ovat olleet pitkän aikaa trendikkäitä, ja oletettavasti L’Oreal on tehnyt jotain markkinointitutkimusta ja todennut, että jengi on tällä hetkellä eniten kiinnostunut niasiiniamidista ja salisyylihaposta. Salisyylihapon pitoisuus tuotteessa on todella pieni, joten sillä ei todennäköisesti ole ihoon minkäänlaista vaikutusta.

Niasiiniamidi puolestaan on hyvä ainesosa ihan missä tahansa iholle jätettävässä tuotteessa, joten miksipä ei myös aurinkovoiteessa. :) Korealaisissa aurinkovoiteissa niasiiniamidi on jo pitkään ollut vakkarikamaa.

L'OREAL BRIGHT REVEAL DARK SPOT UV FLUID NIACINAMIDE + LHA SPF 50

UV-filtterit: Octisalate, Tinosorb S, Uvinul T150, Avobenzone, Ensulizole, Mexoryl XL
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: mieto, jopa raikas markettikosmetiikan tuoksu
Alkoholi: kyllä, toisena incissä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: rinnakkaisversio Garnierin Niacinamide + BHA SPF 50 -voiteelle

Tässä niasiiniamidi& BHA -versiossa Lorkku kaivaa pitkästä aikaa esiin LHA:n, joka on heidän ihkaoma salisyylihapon esterinsä (eli BHA-johdannainen). Lorkulla on näitä itsekehitettyjä eksklusiivisia, vain heidän brändeillään käytössä olevia ainesosia ja LHA on yksi niistä. LHA:ta ei olekaan vähään aikaan näkynyt L’orealin markkinoinnissa ja nyt sille on löydetty taas tilaisuus. Garnierin version tapaan LHA taitaa tässäkin olla mukana vain näön vuoksi, sillä pitoisuus on aivan piskuinen.

Ylipäänsä logiikka pettää pahasti tämän voiteen kohdalla: Lorkku markkinoi tuotetta ihoa kirkastavana aurinkovoiteena, jossa niasiiniamidin ohella LHA:n kuoriva vaikutus auttaisi ehkäisemään pigmenttiläiskiä. Mutta: happojen käyttö auringossa kuorivana pitoisuutena on käytännössä vastoin kaikkia ihonhoidon perusoppeja, ja toisekseen, LHA:ta on tässä tuotteessa kuitenkin niin vähän, että en usko sen kuorivan ihoa. Lisäksi voiteen niasiiniamidipitoisuus on vain 2%, jolla ei ole mainittavaa vaikutusta pigmenttiläiskiin. Vasta, kun aletaan lähestyä 5% ja etenkin 10% pitoisuutta, niasiiniamidi kirkastaa ihoa.

Voide on ohutta ja levityy oikein hyvin, mutta jättää iholle hieman nahkean tunteen. Vaikka tässä ja Garnierin voiteessa on lähes samanlainen emulsiopohja, Garnier on paremman tuntuinen iholla.

BEAUTY OF JOSEON RELIEF SUN RICE + PROBIOTICS SPF 50+

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Uvinul T 150, Tinosorb M, Iscotrizinol
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton, mutta aistin tässä silti raikkaan neutraalin tuoksun.
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Viime vuonna hehkutin saman valmistajan (Kolmar) Skin 1004 Madagascar Centella -aurinkovoiteen, tänä vuonna julistan Beauty Of Joseonin version vieläkin paremmaksi. Aluksi kerrottakoon, että korealaiset Skin 1004:n, Round Labin ja Beauty Of Joseonin huippusuositut kasvoaurinkovoiteet pohjautuvat kaikki yhteen ja samaan aurinkovoidereseptiin, ja ainoa mikä niissä vaihtelee, on ihoa hoitavat aktiiviaineosat. Kaikki kolme ovat fantastisen hyvän tuntuisia ja kaikissa on hienoja, hoitavia kasviperäisiä ainesosia, mutta Beauty Of Joseonin Riisi-voide vetää pääpalkinnon kosteuttavuudessa.

Tässä on häkellyttävät 30% riisiuutetta, ja riisiuute on todellinen kosteus- & ravintoainepommi; se sisältää kosteuttavia polysakkarideja, ravitsevia omega-rasvahappoja sekä ihon suojakerrosta vahvistavia hivenaineita. Aasiassa riisivettä on käytetty vuosituhansia ihonhoitoon. Muihin hoitaviin aineisiin lukeutuvat vihreä tee, probioottiset kurpitsa- ja soijapapu-uute sekä merilevä.

Tämä voide on iholla niin hyvän tuntuinen, että melkein itkettää. On se jollain tapaa hullua, että Koreassa osataan tällaisten aurinkovoiteiden valmistus, ja länsimaissa ei..! Mikähän siinä on, että opit eivät leviä aasialaisten kemistien mukana Eurooppaan….

Mikä parasta: tätä voidetta saa nykyään Prismastakin!

ROUND LAB BIRCH JUICE MOISTURISING SUNSCREEN SPF 50+

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Uvinul T 150, Tinosorb M, Iscotrizinol
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton, ei tuoksu miltään
Alkoholi: ei
Vedenkestävä: ei

Round Lab -brändin versio tästä voiteesta on ominaisuuksiltaan kosteuttavan ohella rauhoittava. Siinä on koivunmahlaa, hyaluronihappoa, allantoiinia, kamomillaa sekä vihannesportulakkaa, jota Koreassa käytetään ärtyneen ihon hoidossa.

Hassua, että tämän aurinkovoiteen nimessä on haluttu korostaa kosteuttavuutta, mutta Rice + Probiotics -voiteessa ei. Joka tapauksessa, kumpikin on hyvä ja kosteuttaa.

LOUIS WIDMER SUN PROTECTION FACE CREAM SPF 30 ja SPF 50 +

(olen testannut kummatkin, vaikka kuvattuna on vain SPF 30.)

UV-filtterit SPF 50+: Uvinul A Plus, Neo Helipan 1000, Tinosorb M (nano), Tinosorb S, Parsol SLX, Uvinul T 150, Ensulizole
UV-filtterit SPF30: Uvinul A Plus, Tinosorb M (nano), Neo Helipan 1000, Tinosorb S, Uvinul T 150, Iscotrizinol
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: saatavilla hajusteettomana ja hajustettuna. Hajustetun tuoksu mieto ja ihan miellyttävä.
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei
Erityistä: sisältää Neo Helipan E1000 UV-filtterin (incinimi Isoamyl p-Methoxycinnamate), joka on parhaillaan EU:ssa tarkkailtavien UV-filttereiden listalla epäiltynä hormonitoimintaa häiritsevästä vaikutuksesta. Tässä meillä on siis harvinainen esimerkki uudemman teknologian filtteristä, jolla voi olla terveydelle haitallisia ominaisuuksia.

Sun Protection Face -voiteen kumpikin SPF-versio tuntuu iholla hyvin samanlaiselta, ja vaikuttavat aineet Matrixyl-peptideineen ovat samat, ero tulee lähinnä UV-filttereistä ja niiden pitoisuudesta. Sun Protection Face -voiteet ovat semitäyteläisiä ja ihan mukavan hoitavan ja kosteuttavankin tuntuisia voiteita.

Voiteissa käytetään Tinosorb M -filtteriä, joka on mineraalien tavoin kidemäinen ja heijastava (se on kuitenkin synteettinen filtteri). Kiitos heijastavuutensa, Tinosorb M voi näkyä iholla vaaleana, ja mun iholla SPF 50+ -versio tosiaan tekee iholle levitettäessä hetkellisesti pienen vaalean kajon, joka kuitenkin katoaa, kun voide imeytyy.

❗️Voiteissa käytetty Neo Helipan E1000 UV-filtteri on päätynyt EU:n niin sanotulle CoRAP-listalle epäiltynä hormoninhäiritsijänä loppuvuodesta 2022. CoRAP-listalle päätyvien kemikaalien valmistajalla on kolme vuotta aikaa toimittaa ECHAlle selvitys, jonka jälkeen EU tekee mahdollisia muutoksia ko. kemikaalin statukseen.

Louis Widmerin aurinkovoiteet on kehitetty ennen kuin Neo Helipan E1000 joutui CoRAP-listalle, joten on odotettavissa, että valmistaja tulee tekemään muutoksia voideformulaan EU:n päätöksen mukaisesti, jos ko. kemikaali todetaan hormoninhäiritsijäksi.

LOUIS WIDMER ALL DAY SUN CREAM SPF 30

UV-filtterit: Uvinul A Plus, Tinosorb M (nano), Neo Helipan E1000, Uvinul T150, Iscotrizinol, Tinosorb S
Filtterityyppi: kemiallinen
Tuoksu: hajusteeton
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: kyllä

All Day -aurinkovoiteet ovat Louis Widmerin edullisempia "face & body" -tyypin aurinkovoiteita. Myös näitä on sekä SPF 30- että SPF 50 -kertoimella ja hajustettomana sekä miedosti hajustettuna. Minä olen testannut hajusteettoman SPF 30 -version.

All Day Sun Cream on hyperneutraali aurinkovoide. Sen semitäyteläinen koostumus on klassista perusemulsiota. Voide levittyy ihoon erittäin helposti, on notkeaa eikä jää tahmeaksi.

Myös All Day -voiteissa on Neo Helipan E1000 UV-filtteri, ja nähtäväksi jää, tullaanko koostumus muuttamaan vuoden 2025 jälkeen, kun Neo Helipanin kohtalo selviää.

BTB13 ANTIOXIDANT SUN CREAM SPF 30

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano),
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: fenetyylialkoholin kukkais-ruusuinen tuoksu
Alkoholi: ei sisällä (fenetyylialkoholi ei ole kuivattava alkoholi)
Vedenkestävä: ei

Mukavan hoitava ja kosteuttava kasvoaurinkovoide. Koostumus on jännä; se ei ole erityisen rasvaista, mutta kuitenkin sen verran paksua, että voiteen levitys on hitaampaa kuin muiden aurinkovoiteiden. Ruusunmarjaöljy, BTB13, ubikinoni ja hyaluronihappo ilahduttavat inci-listassa.

BTB13-voide on saman valmistajan kuin kovasti tykkäilemäni Ekopharman Tyrni SPF 30 -voide, ja näissä onkin paljon samaa. Kaikissa Bernerin mineraaliaurinkovoiteissa (Atopik, Murumuru, Ekopharma ja BTB13) on tismalleen sama voidepohja (vain kasviuutteet vaihtelevat). Kuitenkin, täytyy sanoa, että tykkkään Ekopharman voiteesta eniten! :)

❗️MINERAALIPIGMENTTIEN KAPSELOINNISTA❗️

Tulen käsittelemään tätä aihetta laajemmin toisessa postauksessa, jossa kirjoitan yleisesti mineraalifiltterien ongelmakohdista.

Olen tehnyt koko kevään ajan taustatyötä sekä lisäselvityksiä mineraalifilttereihin liittyen ja haastatellut useita valmistajia sekä mineraaliaurinkovoiteiden tuotekehittäjiä. Tällä erää totean, että kysymys "pinnoitettu vai ei-pinnoitettu" ei lopulta ole niin yksioikoinen, että pinnoittamaton partikkeli olisi automaattisesti huonompi. (Pinnoitettu on silti kuitenkin aina erittäin hyvä!) Palaan asiaan ainesosanörttien iloksi lähiviikkoina. :)

BEACHKIND NATURAL SUNSCREEN SPF 30 ja SPF 50

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: makea appelsiini & vanilja (sarjaan on juuri ilmestynyt myös hajusteeton Sensitive-versio)
Alkoholi: eivät sisällä
Vedenkestävä: kyllä

Skinimalistit ja lyhyiden inci-listojen suosijat huomio: tässä voi olla teille täydellinen aurinkovoide! Beachkindin aurinkovoiteissa on maksimissaan 13 ainesosaa – Sensitive-versiossa vain 11. Tämä on riisutuin näkemäni aurinkovoidekoostumus, eikä iholla yhtään hullumman tuntuinen!

Beachkindin aurinkovoiteet ovat vedettömiä ja sisältävät öljypohjan ohella myös suojaavaa mehiläisvahaa. Tämä tekee koostumuksesta aika rasvaisen, ja suosittelenkin näitä erityisesti kuivalle iholle. Voide on oikein notkeaa ja hyvin levittyvää, mutta jättää iholle kevyesti rasvaisen tunteen.

SPF 30 -versiossa on manteliöljyä, sheavoita, vehnänalkioöljyä ja vadelmansiemenöljyä, SPF 50 -versiossa safloriöljyä, vadelmansiemenöljyä, jojobaöljyä ja arganöljyä.

Juuri ilmestynyt, lapsille ja herkkäihoisille kehitetty Sensitive SPF 50 -versio sisältää muuten samat öljyt kuin alkuperäinen SPF 50, mutta kevyen MCT-öljyn sijaan voiteen pohjaöljynä toimii täyteläisempi auringonkukkaöljy. Tätä versiota en ole testannut.

*Mainoslinkki: Beachkindin tuotteita myy Suomessa vain * Twistbe. Beachkind-aurinkovoiteet ovat Twistbe'llä parhaillaan -20% tarjouksessa (poislukien Sensitive-uutuus).

EVOLVE CLIMATE DEFENCE FACIAL CREAM SPF 30

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei tiedossa
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: neutraali, mieto ja miellyttävä (muistuttaa Evolven anti-age-kasvovoiteiden tuoksua)
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Oikein miellyttävän tuntuinen emulsiovoide ja yksi uusia suosikkejani. Sävytön koostumus ei jätä iholleni yhtään vaaleaa kajoa. Kevyen ja semitäyteläisen välimaastossa oleva koostumus tuntuu mukavan kosteusvoidemaiselta.

Hoitavina aineina tässä mainiossa tuotteessa on mm. arganöljyä, kaktusviikunauutetta ja ihoa uudistavaa "bioretinolia", cacay-öljyä. Jos vertaan tätä Evolven maanmiehen ja kilpailijan Bybin vastaavaan tuotteeseen (Day Defence), tykkään Evolvesta paljon enemmän!

*Mainoslinkki: Evolven Climate Defense SPF 30 -voide on parhaillaan Joliella -20% alennuksessa ja maksaa siellä *28€ / 40 ml.

I+M NATURKOSMETIK SUN PROTECT SPF 30

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: mulle jostain syystä hyvin tuttu luonnonkosmetiikan aurinkovoiteen tuoksu - olen lähes varma, että jokin toinen luonnonkosmetiikan aurinkovoidesarja (ehkä Lavera?) on käyttänyt tätä samaa tuoksua.
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: kyllä
Erityistä: sisältää myös karanjaöljyä, joka tehostaa tuotteen UV-suojaa.

Tässä voiteessa on kummallinen inci, ja mietityttää, onko se virheellinen: inci alkaa sinkkioksidilla, minkä pitäisi tarkoittaa, että sitä on enemmän kuin vettä..! Koska kyseessä on juokseva emulsio, skenaario kuulostaa minusta erikoiselta. Täytyykin vielä selvittää I+M:ltä, onko heillä käynyt incin merkinnässä kämmi.

Joka tapauksessa, tämä on juoksevaa ja aika rasvaista emulsiota ja levittyy mukavasti – joskin hieman tulee valkoista näkyviin, jos tätä laittaa paljon kerralla. Rasvaisuudestaan huolimatta I+M Sun Protect -voide kuivuu iholla jopa puuteriseksi.

Itse asiassa niin puuteriseksi, että tässä pari päivää sitten I+M:n voidetta käyttäessä huomasin, että käsivarret olivat kuin täynnä pientä vaaleaa, kuivaa hippua. En tiedä mikä tähän vaikutti, sillä olen käyttänyt voidetta monet kerrat, eikä se ole aina käyttäytynyt näin. Mietin, voisiko tässä olla kyse sinkkioksidipartikkelien kerääntymisestä ihoon, ja tuo ”hilseilyefekti” johtuisi siitä..? I+M:n voide on vedenkestävä, joten se tarttuu ihoon vielä keskiverto-mineraaliaurinkovoidetta hanakammin.

ODACITÉ SUN GUARDIAN DAY CRÉME SPF 30

UV-filtterit: sinkkioksidi ja titaanidioksidi (kummatkin ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: hajusteeton
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Tämä on amerikkalaisen Odacité-brändin ainoa luonnonkosmetiikan standardien mukainen aurinkovoide (muissa brändin aurinkovoiteissa on synteettisiä ainesosia).

Sun Guardian -voiteessa hämmästyttää erittäin korkea mineraalipitoisuus: sinkkioksidia ja titaanidioksidia on yhteensä 24,3%, eli lähes maksimipitoisuus (korkein sallittu pitoisuus on 25%). Tämä on erikoista, sillä tällä määrällä voisi saavuttaa jo SPF 50-tason.

Tämän voiteen kohdalla on todettava, että se ei vastannut odotuksia. Hintaansa (71,90€ / 50 ml) nähden olisin odottanut paljon hienostuneempaa koostumusta. Sun Guardian on ohutta, mutta se tuntuu iholla nahkealta ja jättää ihoon myös vaalean ”castin” Mikä ei toisaalta ihmetytä näin korkealla mineraalifiltteripitoisuudella. Notkea silkkisyys puuttuu tästä voiteesta kokonaan.

Vaikka mukana on joukko esteriöljyjä, jotka voisivat tehdä voiteesta liukkaamman ja elegantimman tuntuisen, ne eivät oikein onnistu siinä.
Mukana on muutama hoitava ainesosa kuten mineraalipitoinen jäätikkövesi, aloe vera, vihreä tee ja kehäkukka, mutta nämäkään eivät auta perustelemaan tuotteen arvokasta hintaa. Erikoinen tuote kaiken kaikkiaan. Toisaalta - kun kyseessä on jenkkisarja, ja Jenkeissä sertifioidut luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat todellakin harvassa, voi olla, että amerikkalaiselle kuluttajalle Sun Guardianin kaltainen kuitenkin aito ja rehellinen broad spectrum -mineraaliaurinkovoide on hyvä vaihtoehto.

HYNT BEAUTY SUN PREP BROAD SPECTRUM SPF 25 SUNSCREEN

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: titaanidioksidi
Kapseloidut mineraalipartikkelit: kyllä
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: raikas
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Tässä on toinen omalla tavallaan erikoinen voide, ja sensorisilta ominaisuuksiltaan Odacité’n Sun Guardianin vastakohta. Tässä, ystäväiseni, on sellainen luonnonkosmetiikan aurinkovoide, joka tulee lähimmäs korealaisia unelmankevyitä  ja kosteuttavia aurinkovoiteita.

Hynt Beautyn supersuosittu voide todistaa konkreettisesti, kuinka paljon vähemmän titaanidioksidia tarvitaan sinkkioksidiin verrattuna. Siinä missä sinkkioksidiin perustuvissa SPF 30-tason voiteissa on tyypillisesti 20% sinkkioksidia, tässä SPF 25 -titaanidioksidivoiteessa on vain 9% titaanidioksidia.

Syy, miksi kaikki mineraaliaurinkovoiteiden valmistajat eivät käytä pelkästään titaanidioksidia, liittyy mm. toiveeseen luoda mahdollisimman laajan kirjon UV-suojavoide. Titaanidioksidi, vaikka erittäin tehokas ja luotettava UV-suoja onkin, ei anna suojaa pisimmille UVA-pään alloille, mutta sinkkioksidi antaa. Kummatkin suojaavat yhtä hyvin palamiselta, mutta sinkkioksidi suojaa paremmin ihoa ikäännyttäviltä pidemmiltä UVA-aalloilta.

Jos unohdetaan tämä ja keskitytään ihailemaan Hyntin unelmankevyttä ja ihanasti kosteuttavaa voidekoostumusta, rullaan eteenne ainesosakattauksen koostuen aloe verasta, seesaminsiemenöljystä, hyaluronihaposta, skvalaanista, riisinlesöljystä, vihreän teen uutteesta, ruskolevästä, keto-orvokkiuutteesta, viinirypäleuutteesta, allantoiinista, bisabololista, ratamonlehtiuutteesta…. jne jne.

Tämän ja Odacitén voiteiden incit eroavat kuin päivä ja yö. Hyntin kohdalla arvokasta hintaa (69,90€ / 50 ml)  voi jo pitää edes vähän enemmän perusteltuna..!

*Mainoslinkki: Hynt Beautyn aurinkovoidetta myy Suomessa  ainoastaan *Naturelle. Heillä on välillä koko verkkokaupan kattavia alekampanjoita, kannattaa pitää niitä silmällä, jos mielit testata tätä upeutta hieman kevyempään hintaan. :)

aurinkovoiteet

JUICE BEAUTY SPF 30 OIL-FREE MOISTURIZER BROAD SPECTRUM SUNSCREEN

❤️ SANNIN SUOSIKKI ❤️

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: hajusteeton
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Erinomainen aurinkovoide rasvoittuvalle ja sekaiholle – tai kenelle vain, joka tykkää mattapintaisesta aurinkovoiteesta! Juice Beautyn ohut ja miellyttävä emulsiokoostumus imeytyy nopeasti ja jättää täysin himmeän pinnan ihoon. Voiteessa on kevyt nude sävy, joka tosin ei näy kasvoilla lainkaan.

Vesipohjan sijaan tässä vallan mainiossa voiteessa on kosteuttavaa aloe veraa ja inci pursuaa muutenkin hienoja hoitavia ainesosia kuten C-vitamiinia, granaattiomenauutetta, hyaluronihappoa, bisabololia, ruskolevää, kurkku-uutetta sekä karanjauutetta.

Löytö! ❤️

*Mainoslinkki: tämä voide on parhaillaan loppuunmyyty maahantuojan omassa verkkokaupassa, mutta sitä on tätä kirjoittaessa vielä neljä kpl jäljellä * Jolien verkkokaupassa -15% hintaan 28,48€ / 50 ml.

PAI BRITISH SUMMER TIME SENSITIVE SUNSCREEN SPF 30

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei tiedossa
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: raikas
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: ei

Pai’n voide on ihanan ohut ja raikas ja imeytyy nopeasti. Juice Beautyn Oil-Free’n tavoin myös Pai jättää ihon mattaiseksi ja on hyvin vähärasvainen. Voiteessa on sinkkioksidin ohella myös karanjaöljyä, joka tehostaa UV-suojaa.

Kun pari-kolme vuotta sitten tunsin luonnonkosmetiikan aurinkovoidemarkkinoilta tasan yhden oikein kevyen, raikkaan ja vähärasvaisen aurinkovoiteen (Patyka), nyt listallani on jo viisi: Patyka, Hynt Beauty, Dhyvana, Juice Beauty Oil-Free sekä Pai British Summer Time!

*Mainoslinkki: Pai-brändiä myy Suomessa ainoastaan Jolie. British Summer Time -aurinkovoide maksaa siellä *34€ / 40 ml tai *44€ / 75 ml.

JUICE BEAUTY SPF 30 SPORT SUNSCREEN

UV-filtterit: sinkkioksidi (ei-nano)
Kapseloidut mineraalipartikkelit: ei tiedossa
Filtterityyppi: fysikaalinen
Tuoksu: hajusteeton
Alkoholi: ei sisällä
Vedenkestävä: kyllä (80 minuutin ajan)

Luonnonkosmetiikan "sport"-aurinkovoiteita ei ole paljon, ja tässä on yksi harvoja. Sport-aurinkovoide on lopulta periaatteiltaan aika samankaltainen kuin lasten aurinkovoide: se formuloidaan erityisen kestäväksi, jotta se kestää aktiivisen menon, hien ja veden.

Juice Beautyn Sport-aurinkovoide on koostumukseltaan paksuhkoa, mutta levittyy hyvin ja tuntuu notkealta. Kuten Juicen Oil-Free-voiteessa, tässäkin vesi on korvattu aloe veralla. Tämä voide ei kuitenkaan ole öljytöntä ja sisältää mm. kookos-, risiini-, auringonkukka- ja jojobaöljyä. Voide jättää ihoon vaalean kajon.

*

Muita uusia tänä vuonna testaamiani aurinkovoiteita ovat mm. Juice Beautyn, Odacitén ja I+M Naturkosmetikin sävytetyt kasvoaurinkovoiteet. Esittelyn niistä (ja muista sävytetyistä kasvoaurinkovoiteista) löydät täältä.

Lue myös:

Mitä sinun tulee tietää aurinkovoiteista? Opas aurinkovoiteen valintaan

Aurinkovoiteet vertailussa 2023

153 comments on “Aurinkovoiteet vertailussa 2024”

  1. Mitenkäs fysikaalisen aurinkovoiteen käyttäminen onnistuisi, jos on taipumus hikoilla kasvoilta paljon (monesti jopa levossa)? Tämän vuoksi joudun itse käyttämään kemikaaliasetuksen suojan antavia voiteita ja olemaan tarkkana, että en alkaisi hikoilla heti levittämisen jälkeen, että ehtii varmasti imeytyä. Fysikaalinen suojahan jää ihon pintaan ja ei kai siinä pysy jos hikoilee?

    Vastaa

    1
    1. Moikka Irina,

      Itse asiassa mineraalipartikkelit hylkivät luonnostaan vettä ja ovat paljon hienkestävämpiä kuin kemialliset UV-suojapartikkelit. Paras mahdollinen todiste on tämä: allekirjoittanut harrastaa välillä niinkin outoa toimintaa kuin meikit päällä saunomista, ja kun löylyjen päätteeksi taputtelen ihon kuivaksi, kasvoilla on yhä näkyvissä mun mineraalimeikkipohja. Mineraalit ovat suorastaan ällistyttävän vettähylkiviä.

      Toki mineraaliaurinkovoiteen koostumus on hieman erilainen kuin mineraalimeikkipohjan kun siinä on mukana myös emulsio- tai öljypohja, mutta kyllä partikkelit aika hyvin tarttuvat ihoon myös voiteessa. Sen vuoksi mineraaliaurinkovoide suositellaan aina poistettavaksi öljyputsarilla; mineraalit eivät liukene vesipohjaiseen putsariin.

      Kokeile esimerkiksi Pai’n British Summer Time -aurinkovoidetta tai Juice Beautyn Oil Free’ta. Dhyvanan No Colour - aurinkovoide saattaisi myös toimia sulla. Nämä ovat kaikki todella nopeasti imeytyviä aurinkovoiteita, ja herkästi hikoilevan ihotyypin kannattaa suosia nopeasti imeytyviä ja vähärasvaisia koostumuksia, jotta aurinkovoide ehtii kunnolla asettua iholle ja muodostaa UV-suojaverkon, ennenkuin hikoilu jatkuu.

      Vastaa

      1
    2. Dhyvanan väritön kasvoaurinkovoide on kyllä vähän rasvaisen oloinen, jos on rasvainen iho. Kiiltelee naama. Patykan spf30 kasvoille on parempi ja minusta iholle lempeämpi koostumus. Mutta kiitos Sanni, että jaksat koostaa näitä listoja, auttavat paljon!

      Vastaa

      2
  2. Tilasin tuon Joseonin aurinkovoiteen kasvoille, mulle ja kolmelle lapselle pitää vielä miettiä tarpeeksi iso puteli vartalolle 😄
    Olen käyttänyt V10 aurinkovoidetta kasvoille ja laitoin sen nyt vaihtoon postauksesi myötä!

    Osaisit ehkä myös mainita, onko myös meikkivoiteiden aurinkosuojissa käytetty näitä huonompia ainesosia, oisiko syytä etsiä toinen meikkivoide kun käytössä on Sensai ja Clarins? 😞

    Ihanaa kesää!

    Vastaa

    1
    1. mulle ja kolmelle lapselle pitää vielä miettiä tarpeeksi iso puteli vartalolle 😄

      Harmi kun noita korealaisia aurinkovoiteita ei myydä vartalokoon pakkauksissa, ainakaan meillä päin..!

      Osaisit ehkä myös mainita, onko myös meikkivoiteiden aurinkosuojissa käytetty näitä huonompia ainesosia, oisiko syytä etsiä toinen meikkivoide kun käytössä on Sensai ja Clarins? 😞

      Tyypillisesti käytetään kyllä. Jos sulla on heittää käyttämiesi meikkivoiteiden incit, voin tarkistaa, millaisia filttereitä niissä on.

      Vastaa

      1
    2. Hirmusti kiitoksia sillä en itse osaa tulkita!
      Käytän Sensai flawless satin moisture foundation:
      Aqua, Methyl Trimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Titanium Dioxide, Phenyl Trimethicone, Silica, Caprylyl Methicone, Talc, Dipropylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Titanium Dioxide (nano), Maltitol, Dimethicone, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Diglycerin, Neopentyl Glycol Dicaprate, Stearic Acid, Aluminum Hydroxide, Sodium Chloride, Sorbitan Isostearate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Isopropyl Titanium Triisostearate, Hydrogenated Lecithin, Cellulose, Disteardimonium Hectorite, Parfum, Synthetic Fluorphlogopite, Acetyl Glucosamine, Hydrated Silica, Mica, Sodium Lauroyl Aspartate, Alcohol, Butylene Glycol, Zinc Chloride, BHT, Hydrolyzed Silk, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Tin Oxide, Geraniol, Cinnamyl Alcohol, Tocopherol, Dioscorea Panthaica Root Extract, Serica Powder, May Contain(+/-) :, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77947

      Ja Clarins youth fluid foundation:
      AQUA/WATER/EAU · DIMETHICONE · CI 77891/TITANIUM DIOXIDE · ISODODECANE · BUTYLENE GLYCOL · METHYL TRIMETHICONE · TITANIUM DIOXIDE [NANO] · PEG-9 POLYDIMETHYLSILOX YETHYL DIMETHICONE · PENTYLENE GLYCOL · GLYCERIN · DIMETHICONE/PEG- 10/15 CROSSPOLYMER · POLYGLYCERYL-3 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE · SODIUM CHLORIDE · ETHYLHEX YL PALMITATE · ALUMINUM HYDROXIDE · ACRYLATES/DIMETHICONE COPOLYMER · STEAROXYMETHICONE/DIMETHICONE COPOLYMER · SILICA · CI 77492/ IRON OXIDES · STEARIC ACID · ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL · PARFUM/ FRAGRANCE · DISTEARDIMONIUM HECTORITE · CI 77491/IRON OXIDES · TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE · SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE · PROPYLENE CARBONATE · ETHYLHEXYLGLYCERIN · TOCOPHERYL ACETATE · CI 77499/ IRON OXIDES · AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT · DISODIUM EDTA · HYDROXYETHYL UREA · DIMETHICONOL · DIPROPYLENE GLYCOL · TRIHYDROXYSTEARIN · PHENOXYETHANOL · SODIUM CITRATE · ALGIN · SODIUM BENZOATE · ACACIA SENEGAL GUM · JANIA RUBENS EXTRACT · CICHORIUM INTYBUS (CHICORY) LEAF EXTRACT · FURCELLARIA LUMBRICALIS EXTRACT · HEXYLENE GLYCOL · SODIUM HYALURONATE · CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT · TOCOPHEROL · CAPRYLYL GLYCOL · XANTHAN GUM · LAPSANA COMMUNIS FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT · MARIS SAL/SEA SALT/SEL MARIN · GLUCOMANNAN, [M3312A/100]

      Voi kun edes toinen olisi ok käyttää :(

      Vastaa

      1
    3. Käytän Sensai flawless satin moisture foundation:

      Tässä on Octisalatea sekä titaanidioksidia (mikro- sekä nano-koossa). Nämä filtterit ovat iholle turvallisia. Voide antaa miedon UV-suojan ennen kaikkea UVB-säteiden alueella, mutta heikommin UVA-säteiden alueella.

      Ja Clarins youth fluid foundation

      Googlasin tätä meikkivoidetta ja löysin siitä eri näköisiä pulloja: toisissa on merkintä SPF 15 PA+++ ja toisissa (esim. clarins.fi-sivulla) ei ole lainkaan merkintää SPF-lukemasta. Kumpi versio sinulla on?

      Joka tapauksessa, tässä on ainoastaan titaanidioksidia UV-filtterinä, ja kun teho on vain SPF15 ja kyse meikkivoiteesta, jota levitetään iholle tosi ohuelti, tämä ei juurikaan tuo iholle UV-suojaa. Jos levittäisit tätä runsaasti (2mg per neliösentti), voisit saavuttaa tuon miedon SPF15-tason, mutta se ei suojaa UVA:n pidemmässä päässä. Ihmettelen vilpittömästi tuota joissain kuvissa näkyvää PA++++ -merkintää, niin vahvaa UVA-suojaa ei kyllä pelkällä titaanidioksidilla saavuta.

      Vastaa

      1
    4. Ihanaa kuulla että Sensain meikkivoide on ok eikä tarvitse luopua siitä 😍

      Clarinsin pullossa minulla lukee SPF15 ja PA noilla plussilla ja tämän incin laitoin tähän ketjuun. Onko tämä muuten ok mutta nuo oudot merkinnät? 😥

      Käytän näitä meikkivoiteita niiden ihanan koostumuksen ja minulle sopivan sävyn takia, minun on kovin vaikea löytää meikkivoiteista oikeaa sävyä ja käytän melkein ympäri vuoden kasvoilla aurinkovoidetta meikin alla, eli näiden meikkivoiteiden aurinkosuojalla ei siis minulle ole merkitystä suojana, tahdoin vain tietää onko näissä juuri niitä aineita joita tahdon vältellä kuten tuossa aurinkovoiteessa joka meni vaihtoon 😊

      Kiitos hirmu paljon asiantuntemuksestasi ja avusta!

      Vastaa

      1
    5. Clarinsin pullossa minulla lukee SPF15 ja PA noilla plussilla ja tämän incin laitoin tähän ketjuun. Onko tämä muuten ok mutta nuo oudot merkinnät? 😥

      Jos tarkoitat tuolla OK:lla, että toimiiko ko. tuote aurinkosuojana, niin sitä se ei tee (ellei sitä levitä kasvoille ihan valtavaa määrää). Muuten siinä on tyypilliset meikkivoiteen ainesosat, ja titaanidioksidi on iholle täysin ok. :)

      Vastaa

      1
    6. Piditkö V10:stä?

      Tästä voiteesta tiedoksi, että sisältää vanhoja UV-filttereitä, siksi Sari varmaankin laittoi sen vaihtoon.

      Itsekin olen tykännyt tästä voiteesta tosi paljon, mutta tultuani tietoiseksi UV-suojateknologian koukeroista, mullakin vaihtui V10 Plus'n SPF-voide toisiin.

      Vastaa

      1
    7. Onko vanhat filtterit huonoja ympäristölle vai mikä siitä tekee huonomman?

      Vastaa

      1
    8. Koostumus tässä oli erittäin loistava ja meikin alle sopiva mutta itse tahdoin vaihtaa nyt pois kun sain tietää aineista joita tahdon vältellä 😥

      Vastaa

      1
    9. Hei! Heräsi kiinnostus tuohon änglamarkin aurinkovoiteeseen josta ohimennen mainitsit. Etsin lapselle sopivaa, edullista aurinkosuojaa. Käytössä nyt EY!-fysikaalinen voide ja valitettavasti aiheuttaa lapselle näppylöitä ja ihoärsytystä (sinkin takia?) Olen ajatellut kokeilla normikosmetiikan voidetta, josko sellainen sopisi, mutta arveluttaa ainesosat koska en niistä ymmärrä tarpeeksi. Osaisitko auttaa ja kertoa onko tuossa änglamarkin spf50 voiteessa hirveitä pahiksia vai olisiko se hyvä NS. kompromissivoide?

      Vastaa

      1
    10. Osaisitko auttaa ja kertoa onko tuossa änglamarkin spf50 voiteessa hirveitä pahiksia vai olisiko se hyvä NS. kompromissivoide?

      Änglamarkin (sekä myös LV:n) Kids-aurinkovoiteissa on pelkästään uuden sukupolven ei-imeytyviä ja myös lapsille turvallisia filttereitä. Ovat erinomainen vaihtoehto.

      Olen kehunut Änglamarkin jo monessa postauksessani ja suositellut sitä juuri siksi, kun se sisältää vain uuden ajan filttereitä. Hiljattain huomasin, että myös LV:n aurinkovoiteet on päivitetty sisältämään vain uusia filttereitä.

      Vastaa

      1
  3. Sun postaukset on niin huikeita, kiitos taas! Arvostan tätä paneutumista ja selvitystyötä ja intohimoa mikä näistä näkyy.

    Mun valinta tälle kesälle oli Beauty of Joseon, saatavuuden ja helpon puhdistuksen perusteella ja siis onhan tää huikean hyvä, mistään ei arvaisi että voiteessa on noin korkea suojakerroin!

    Vastaa

    6
  4. Hei,

    Uskaltaako tuota Joseonia laittaa siis myös lapsille 3&5- vuotiaat? Jäänyt kosmetologin paasaukset fysikaalisesta aurinkosuojasta vahvasti päähän. Tuo kyllä kiinnostaisi ostaa testiin!

    Kiitos kattavasta postauksesta, varmasti tulee tehtyä hankintoja tän perusteella taas :)

    Vastaa

    1
    1. Uskaltaako tuota Joseonia laittaa siis myös lapsille 3&5- vuotiaat?

      Voi laittaa, mutta on hyvä muistaa, että tämä EI ole vedenkestävä eikä "biitsinkestävä", eli jos lapset käyvät vedessä tai pyörivät hiekassa, tämä ei kestä sitä. Korealaiset kasvoaurinkovoiteet on tarkoitettu ns. citykäyttöön.

      (Lapsille fysikaalinen UV-suoja on yhä suositus numero 1, mutta toki markkinoilla on myös kemiallisia lasten aurinkovoiteita. Ja tässä Joseonissa on turvalliset filtterit.)

      Vastaa

      2
    2. Joo totta! Ollaan käytetty Biarritzia pari vuotta, mutta se kuivattaa kovasti jo lasten valmiiksi hieman kuivaa ihoa. :/ Onko noista lasten fysikaalisista aurinkovoiteista suosittelua, ois just hankintalistalla tulevan kesän lasten rasvat.

      Vastaa

      1
    3. Onko noista lasten fysikaalisista aurinkovoiteista suosittelua, ois just hankintalistalla tulevan kesän lasten rasvat.

      Mä suosittelen Alga Mariksen SPF 50 Spray'ta. Pullon kyljessä ei lue "Kids", mutta valmistajan sivuilla kerrotaan, että voide sopii 6 kk iästä ylöspäin. Se on hajusteetonta, sisältää sinkkioksidia ja on äärettömän helppo levittää.

      Alga Mariksen Kids-nimellä markkinoitu voide sisältää puolestaan vain titaanidioksidia, eli antaa kapeamman suojan kuin sinkkioksidi. (Ei suojaa UVA-aaltojen pisimmässä päässä.) Edit. Kids-aurinkovoiteen tarkemmat detaljit selvitetty, ja se sisältää titaanidioksidia isopartikkelisessa muodossa, joka antaa laajan kirjon suojan ulottuen myös UVA:n pisimpään päähän.

      Vastaa

      2
  5. Kiitos mielenkiintoisesta listauksesta! Omiakin lemppareita kivasti :D Korealaisista aurinkovoiteista myös Isntree - Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF50+ PA++++ on ihan huippu. Ties kuin mones tuubi jo menossa. Imeytyy super hyvin ja kosteuttaa ja rauhoittaa ainakin oman ihon. Kesällä riittää sellaisenaan päivävoiteeksi.

    Vastaa

    1
  6. Kiitos postauksesta! Edellisen osan luettuani ostin itselleni P20 sensitiven kasvoille päivittäiseen käyttöön ja se onkin ollut varmaan parhaita tähän mennessä kokeilemiani. Mietin kuitenkin tässä esiteltyä Beauty Of Joseonia toiseksi vaihtoehdoksi. Onko näiden välillä suuria eroavaisuuksia? P20 on nyt muutamana hellepäivänä tuntunut hieman rasvaiselle ja naama on ainakin liikunnan jälkeen kiillellyt, joten olisiko tämä toinen vähemmän rasvainen? Toisaalta jo P20 on ollut huomattavasti vähemmän klähmäinen kuin aiemmin käyttämäni voiteet.

    Vastaa

    2
    1. Mietin kuitenkin tässä esiteltyä Beauty Of Joseonia toiseksi vaihtoehdoksi. Onko näiden välillä suuria eroavaisuuksia?

      Vedenkestävyys! P20 kestää kosteutta, Joseon ei. (Se P20 Sensitive Body -versio on "erittäin vedenkestävä", Face-versio "vedenkestävä".)

      Joseon on ilman muuta vähemmän rasvainen, mutta se on tosiaan kehitetty "citykäyttöön", eli sen ei ole tarkoitus kestää pitkäaikaista ja niin sanotusti tarkoituksellista auringossa oloa, kuten länsimaiset aurinkovoiteet. Tämä on korealaisten ja länsimaisten aurinkovoiteiden ydinero: länsimaiset ihmiset hakeutuvat tarkoituksella aurinkoon, korealaiset eivät. Näin ollen aurinkovoiteet kehitetään erilaiseen käyttöympäristöön ja voidepohjat ovat hyvin erilaiset, vaikka itse filtterit ovatkin samoja.

      Länsimaiset ihmiset ostavat aurinkovoiteita esimerkiksi ajanviettoon rannalla, veneellä, ravintolan terasseilla. Korealaiset päinvastoin välttävät aurinkoa, ja siellä kulttuuriin kuuluu suojata iho UV-säteilyltä "satoi tai paistoi". Aurinkovoide on Koreassa vakituinen osa ihonhoitoa, jonka on tarkoitus suojata ihoa tavallisessa päivittäisessä arjessa. Vaikka korealainen ei kävisi päivän aikana lainkaan ulkona, aurinkovoide suojaa toimistolla ikkunan läpi tulevaa UVA-säteilyä vastaan (UVA läpäisee myös lasin).

      P20 tuntuu iholla "rasvaisemmalta" ihan jo vedenkestävyyden takia. Vedenkestävyys saavutetaan öljymäisillä aineilla, koska öljyliukoiset aineet vastustavat vettä.

      Vastaa

      2
    2. Kiitos! Ehkä Joseon voisi sopia itselleni, kun haen ehkä juuri tuollaista "cityvoidetta", eli ihan arkeen suojaa työmatkoille ja kaupungilla liikkumiseen :) Mutta P20 varmaan on sitten pitempään ulkoliikkumiseen ja rannalle parempi, eli ehkä molemmille on paikkansa omassa kaapissa.

      Vastaa

      3
    3. Onko pääosin kaikki fysikaaliset aurinkosuojavoiteet hyviä vaihtoehtoja? Ostin hiljattain Yepposta Cosnorin Pantheon barrier sun creamin ja mietin onko se ok?

      Vastaa

      0
    4. Onko pääosin kaikki fysikaaliset aurinkosuojavoiteet hyviä vaihtoehtoja?

      Eivät, tämä riippuu täysin koostumuksesta. Aurinkovoiteita markkinoidaan fysikaalisen nimellä vaikka ne eivät sitä olisikaan. Aina tarvitaan asiakkaan oma incilukutaito. Sanoisin, että luonnonkosmetiikan sertifioidut fysikaaliset aurinkovoiteet ovat luotettavia.

      Vastaa

      0
  7. Näistä onkin käytössä Joseon ja Round Lab, joten kiva saada vielä sinun stamp of approval :) Olin ajatellut testata seuraavaksi Skin 1004 -versiota, mutta ehkäpä sen voi näillä tiedoilla jättää välistä. Periaatteessa olen tyytyväinen molempiin käytössä oleviin, mutta ne kyllä ärsyttävät hieman herkkiä silmiäni ja lisäksi olen vainoharhainen kaikkien aurinkovoiteiden ihoa tukkivien ominaisuuksien suhteen. Joten syytän SPF-voidetta jokaisesta pikku epäpuhtaudesta, vaikka eivät välttämättä liity asiaan :D

    Korealaiset voiteet ovat itselleni niin ilmiselvä ja nykyään myös edullinen sekä helposti saatavilla oleva valinta, että en kyllä ymmärrä miksi ihmiset ostavat varsinkaan noita kalliimpien brändien tuotteita.

    Vastaa

    1
    1. Kiitos kattavasta selvityksestä aurinkovoiteista 🥰. Itse hankin tuon Joseonin ja kysynkin nyt, että riittäökö se myös kosteusvoiteeksi☀️.

      Vastaa

      2
    2. Itse hankin tuon Joseonin ja kysynkin nyt, että riittäökö se myös kosteusvoiteeksi☀️.

      Riippuu ihotyypistäsi :) Kuivalla iholla ei todennäköisesti riitä, sillä kuiva iho vaatii myös rasvoja (enemmän kuin Joseon sisältää). Mutta muilla ihotyypeillä riittää, sanoisin. Itselläni riittää, ja mulla on pintakuiva iho. (Toki alle laitan joka tapauksessa seerumin.)

      Vastaa

      4
    3. Mitä seerumia käytät Joeonin alla? Niin että saa vielä mineraalipuuterin pysyy combon päällä?

      Vastaa

      1
    4. Nyt kesällä mulla on käytössä Patykan anti-pigmenttiseerumi. Se ei ole megakosteuttava, mutta tarkoituksena onkin ehkäistä hyperpigmentaatiota. 💪

      Mun nähdäkseni Joseonin alle sopii mikä tahansa kosteuttava seerumi, mutta jos haluat maksimaalisen kosteushyödyn, suosittelisin jotain maitomaista tai emulsiomaista, ne ovat tyypillisesti vielä kosteuttavampia kuin geelimäiset tai nestemäiset.

      Ihonhoitotuotteiden valinta riippuu aina suoraan ihotyypistä. Minulla ei ole mitään ongelmaa saada mineraalipuuteria levittymään nätisti vaikka pelkästään Joseonin päälle, mutta joku kuivaihoinen saattaisi tarvita alle reilusti "emollienttisempia" hoitotuotteita, jotta ihosta tulee riittävän kostea. Kun taas rasvoittuvaihoiselle voi riittää hyvin ohut vesimäinen seerumi. Onko sinulla millainen ihotyyppi?

      Vastaa

      1
    5. Olin ajatellut testata seuraavaksi Skin 1004 -versiota, mutta ehkäpä sen voi näillä tiedoilla jättää välistä.

      Nämä kolme ovat tosiaan sekä toiminnallisesti että ihotuntumaltaan lähes identtiset. Joseonissa vain on selvästi suurin osuus kosteutta sitovia aineita. 💎

      Korealaiset voiteet ovat itselleni niin ilmiselvä ja nykyään myös edullinen sekä helposti saatavilla oleva valinta, että en kyllä ymmärrä miksi ihmiset ostavat varsinkaan noita kalliimpien brändien tuotteita.

      Koska on yhä todella paljon kuluttajia, jotka eivät ole tulleet kokeilleeksi korealaisia aurinkovoiteita. Itsellänikin meni siihen monta vuotta, vaikka olen sentään alalla..! 🙈 Ihmiset tarttuvat usein niihin tuttuihin brändeihin ja tuotteisiin. Tavalliselle suomalaiselle kuluttajalle korealaiset brändit ovat yhä isossa mittakaavassa tuntemattomia.

      Vastaa

      1
  8. Kiitos postauksesta, nämä ovat aina mielenkiintoisia :) Mulle tuli tuosta Clarinsista mieleen, että vaikuttaako myös tuotteen koostumus siihen, mitä UV-filttereitä käytetään. Sain nimittäin näytteen Clarinsin uudistuneesta spf 50+ -voiteesta kasvoille ja siinä ei ole näitä vanhoja filttereitä.

    Vertasin myös omasta kaapistani löytyneitä Garnierin aurinkosuojia. Voidemuotoisesta (vartalo) ei löydy vanhoja filttereitä, mutta meikin päälle tarkoitetusta suihkeesta löytyy homosalatea sekä octocryleneä.

    Tuli siis mieleen, että onko etenkin suihkemuotoisissa aurinkotuotteissa jostain syystä enemmän näitä vanhoja filttereitä..?

    Vastaa

    1
    1. Tuli siis mieleen, että onko etenkin suihkemuotoisissa aurinkotuotteissa jostain syystä enemmän näitä vanhoja filttereitä..?

      En osaa sanoa. Voi olla, että aerosoleissa on omat erityisvaatimuksensa, mutta ei-aerosolimuodossa olevat nestemäiset tai maitomaisissa suihkeet ovat käytännössä hyvin ohutta emulsiota, ja ne voi formuloida samoilla filttereillä kuin muutkin emulsiot.

      Itsekin tutkin juuri eilen Garnierin meikinpäällys-SPF50-aerosolia eilen kaupassa, ja siinä oli vain noita vanhoja "pahiksia".

      Edit. SVR:n aerosoli-aurinkovoiteessa on ainoastaan uusia ja hyviä filttereitä! 😍🙏🏻

      https://www.yliopistonapteekki.fi/svr-sun-secure-brume-spf50-spray-200-ml-94171

      Ja Louis Widmerin aerosolissa on uusia filttereitä + Octisalate (se vähiten harmillinen vanha filtteri).

      Eli tällä pystyttiin nyt varmaankin kumoamaan, että aerosoli-muoto vaatisi vanhojen filttereiden käyttöä.

      Vastaa

      2
    2. Kiitos hirmu paljon tästä postauksesta! Olen aiemmin ostanut juuri tuon Garnierin meikinpäällyssuihkeen ja kappas, inc:ssä pelkkiä ”pahiksia”, vaikka purkissa oikein lukee ”hypoallergenic”. Heitän sen siis suoraan roskiin.

      Kysymys: Beauty of Joseonilta on myös voiteen lisäksi jokin suojakerroinseerumi kuulemma. Onko se yhtä hyvä, kuin voide, jos olet testannut? En ole ennen kuullutkaan.

      Vastaa

      1
    3. Kysymys: Beauty of Joseonilta on myös voiteen lisäksi jokin suojakerroinseerumi kuulemma. Onko se yhtä hyvä, kuin voide, jos olet testannut?

      En ole testannut, mutta kurkkasin incin, ja tässä ei ole yhtä hyvät UV-filtterit kuin Rice + Probiotics -voiteessa. Sisältää mm. Neo Helipan E1000:a, joka on parhaillaan EU:n tarkkailulistalla epäiltynä hormoninhäiritsijänä.

      Vastaa

      1
    4. Äh, just ostin tuon seerumin kun oli alessa ja rakastan sitä voideversiota. 😫 Ei pitäis ostaa mitään ennen kuin kuulee Sannin kommentit. 😅 Kiitos loistavasta postauksesta, taas kerran! ❤️

      Vastaa

      1
  9. Kiitos taas kaikesta infosta😊.

    Kehuit tässä joskus Tashin Empow moisturezer inviseble city spf 30 voidetta, joka on minulla ollut nyt hetken käytössä. Olen propanediolille allerginen ja nyt huomasin samat oireet Tashin voiteen käytöstä. Olisiko vinkkiä antaa mikä ainesosista voisi olla herkkyyttä aiheuttavaa? Osaisi taas seuraavasta vältellä sitä.
    Herkän ihon aurinkovoiteen löytäminen ei ole helppoa.

    Vastaa

    1
    1. Moikka Piia,

      Onpa harmi, että Tashin voide on aiheuttanut sulle allergiaoireita. Ikävä kyllä en osaa sanoa, mikä ainesosa Tashissa voisi aiheuttaa noita oireita. En tunnista incissä propanediolin "sukulais"aineita, mutta lopulta mille tahansa voi olla allerginen, ja myös aineiden ristiinvaikutus voi aiheuttaa iho-oireita. Usein iho-oireiden syytä on todella vaikea selvittää. 😔

      Herkän ihon aurinkovoiteen löytäminen ei ole helppoa.

      Annan kaksi uutta vinkkiä, nämä tosin eivät ole koostumukseltaan yhtä kevyitä kuin Tash, mutta ovat loistavia herkälle iholle kiitos ultralyhyen incilistan:

      Beachkind Natural Sunscreen (13 ainesosaa), on sekä SPF 30 että SPF 50 -versio
      Antipodes Supernatural SPF 50 (11 ainesosaa)

      Kummatkin ovat vedettömiä ja öljypohjaisia. Kiitos vedettömyyden, nämä eivät ole yhtä raikkaita kuin Tash, mutta nämä levittyvät hyvin, tuntuvat miellyttäviltä eivätkä jätä iholle vaaleaa kajoa. Beachkindia myy Twistbe, Antipodesia löytää monestakin verkkokaupasta ja Stockalta.

      Vastaa

      2
  10. Hei, kiitos tästä postauksesta! Olen käyttänyt vuosia Hyntiä päivävoiteena (harvoja suojakertoimellisia joihin mun herkkä iho ei reagoi), mutta varsinaiseen ulkoilukäyttöön käytän eri voiteita ihan siitä syystä että mua on aina epäilyttänyt voiko Hyntissä olla niin korkea sk, koska se on täysin näkymätön ja tuntumaton iholla😁 Mutta, ehkä tässä tuli synninpäästö😄 dhyvana sävytetty on toinen suosikki, mutta ehkä voisi kokeilla jotain tässä postauksessa olleita seuraavaksi.

    Vastaa

    0
    1. Hynt ei kyllä sovikaan ulkoiluvoiteeksi, koska ei ole vedenkestävä, ja voiteessa käytetty titaanidioksidin määrä ei ole suositeltava ulkoiluun eli pidempään auringossa oleskeluun. (Ylipäänsä ulkoiluun suositellaan vähintään SPF 30 -voiteita.)

      Hynt on kyllä vallan erinomainen "perus"kasvovoide UV-suojalla, eli toimii kyllä mielestäni fantastisen hyvin kun haluaa iholleen päivittäisen ja kosmeettisesti miellyttävän UV-suojan tavalliseen arkeen. :)

      Vastaa

      2
  11. Mä oon vuosia käyttänyt kasvoille DSD:ä. Vielä ihan silläkin nimellä käytössä, kun ostin monta jemmaan, kun luultiin, että se loppuu kokonaan. Miten toi Joseon vertautuu tähän?

    Vastaa

    1
    1. Miten toi Joseon vertautuu tähän?

      Ovat aivan erilaiset tuotteet. DSD on hybridiaurinkovoide ja sisältää sekä fysikaalisen filtterin että kemiallisia SPF-boostereita (jotka itse asiassa tekevät voiteessa sen suurimman UV-suojatyön), ja on kehitetty täsmätuotteeksi ehkäisemään hyperpigmentaatio-taipuvaisella iholla läiskien muodostumista. Sen pointti ei siis ole hoitaa ja kosteuttaa, kun taas Joseon on nimenomaan kokonaisvaltainen kosteuttava kasvovoide, jossa on myös korkea UV-suoja.

      Joseon ei toimisi yhtä hyvin esimerkiksi ylähuulen alueen hyperpigmentaation ehkäisijänä kuin DSD, sillä Joseon ei ole yhtään vedenkestävä, DSD taas on jonkin verran kosteutta hylkivä ja pysyy siksi paremmin helposti hikoilevalla ylähuulen alueella.

      Vastaa

      1
    2. Kiitos tiedosta! Tuli mieleen toinen kysymys: kun tuo on DSD on jo aika vanha (taisi olla 2019 tai 2020 ostettu) ja vielä on yksi avaamaton odottamassa, niin häviääkö niiden teho, kun aikaa kuluu?

      Vastaa

      1
    3. Jos voiteen koostumus ei erotu (eli emulsio pysyy stabiilina), voiteen tuoksu ei ole muuttunut ja voidetta on säilytetty asianmukaisesti valolta ja korkeilta lämpötiloilta suojattuna, sen UV-suojateho voi säilyä montakin vuotta. Siinä vaiheessa kun emulsio hajoaa ja voide alkaa haista härskiintyneelle, tiedät, että se on menettänyt tehonsa.

      Vastaa

      1
  12. Taidan luovuttaa fysikaalisten kasvoaurinkovoiteiden suhteen ja kokeilla tuota Beauty of Joseonia arkikäyttöön. Koko talven oikein hyvässä kunnossa ollut ihoni sekosi Dhyvanan ja Alga Mariksen voiteita kokeiltuani. Kumpikaan ei pysy ihollani siistinä ja Alga Maris kuivattaa niin pahasti, että mikään määrä kosteutusta ei tunnu riittävän. Käytän Whamisan merilevähoitovettä ja Laponie of Scandinavian kasvovoidetta, johon lisään pari tippaa ruusunmarjaöljyä – sama kombo, jolla pärjäsin läpi talven ilman pintakuivuuden häivääkään ei riitä poistamaan Alga Mariksen aiheuttamaa kiristelyä. Haluaisin ehdottomasti käyttää nimenomaan luonnonkosmetiikan UV-suojaa, mutta jostain syystä mikään niistä ei vaikuta sopivan kasvojeni iholle. :( Toistuvat hutiostoksetkin vain harmittavat.

    Ulkoiluun ja retkeilyyn sopiva kasvoaurinkovoide on vielä oma pulmansa. Ehkä kokeilen tuota P20 Sensitiveä.

    Vastaa

    1
    1. Voi harmin paikka, mari. 😔 Mutta niinhän se on, että sinkkioksidilla on taipumus kuivattaa ihoa, ja toisten iholla ominaisuus vielä korostuu. Ja mitä korkeampi suojakerroin, sitä isompi määrä sinkkioksidia = sitä kuivattavampi.

      P20 Sensitive on huikean hyvä ulkoiluun, koska on myös vedenkestävä. (Mutta ei tämäkään voide varsinaisesti kosteuta. Mutta ei kuivatakaan, koska ei sisällä sinkkioksidia.)

      Vastaa

      1
    2. Ostin tosiaan SPF50-versiot sekä Dhyvanalta että Alga Marikselta, koska helposti palavana käytän mieluiten aina korkeinta kerrointa, vaikka en ole tarkoituksella aurinkoa ottavaa tyyppiä. Yritän vielä itsepäisesti saada Dhyvanan toimimaan, koska se ei sentään kuivata, vaan päinvastoin jättää ihoni järkyttävän kiiltäväksi. :-D Olen töpötellyt päälle Lily Lolon väritöntä viimeistelypuuteria, mutta tuokaan yhdistelmä ei ole toistaiseksi toiminut toivomallani tavalla, vaan menee nopeasti jotenkin nuhjuisen näköiseksi. Mietin jo, onko ostamassani Dhyvanan voiteessa (kyseessä siis se sävytetty SPF50) jotain vikaa, koska se on todella (!) öljyinen.

      Vastaa

      1
    3. Mietin jo, onko ostamassani Dhyvanan voiteessa (kyseessä siis se sävytetty SPF50) jotain vikaa, koska se on todella (!) öljyinen.

      Onpa erikoista..! Miten voikin sama voide tuntua niin erilaisilta eri ihoilla..? Toki tuo SPF 50 ei ole yhtä "vesimäinen" kuin SPF 30 ja siinä on enemmän öljyä, on pakkokin olla, jotta suurempi määrä mineraalipartikkeleita "suspensoituu", mutta yhtä kaikki mun iholla se on tosi kevyt.

      Onpa harmi ettei se toimi sun iholla. 🥺

      Vastaa

      1
    4. Sikäli myös outoa, että koen sen niin öljyiseksi, vaikka ihoni ei ole rasvainen. Tajusin myös, että talven yli käyttämäni Lumenen Stay SPF30 -meikkivoide sisältää sinkkioksidia eikä se ole kuivattanut ihoani (olen käyttänyt tuota puhtaasti helppouden takia, mutta nyt kun tiedän sinkkioksidiin liittyvistä lieveilmiöistä, sen käyttö ei enää houkuttele). Aiemmin olen käyttänyt vuosia mineraalimeikkipohjaa enkä muista senkään aiheuttaneen kuivuutta ja kiristelyä. Ehkä SPF50-voiteet sisältävät sinkkioksidia sen verran enemmän, että ihoni sietokyky ylittyy...? Vaikka en ajatellut eron olevan määrällisesti kovin suuri.

      Arkikäyttöön olisi niin kätevää löytää korkean suojakertoimen sisältävä sävytetty voide, koska inhoan monien tuotteiden kerrostamista iholle (kasvovoide/-öljy + aurinkovoide + meikkipohja... ugh, ei kiitos).

      Pohdin muuten vielä tuota Beauty of Joseonia, että luuletko sen olevan fermentoitujen ainesosiensa takia liian aktivoiva herkähkölle iholle? Esim. Whamisan Deep Rich Toner saa ihoni punoittamaan ja ärtymään. Se merilevähoitovesi on puolestaan aivan loistava. :)

      Vastaa

      1
    5. Ehkä SPF50-voiteet sisältävät sinkkioksidia sen verran enemmän, että ihoni sietokyky ylittyy...? Vaikka en ajatellut eron olevan määrällisesti kovin suuri.

      Jep, niissä voi olla jopa 25% sinkkioksidia eli neljännes koko voiteesta..! Lumenen Stay-meikkivoiteessa ei varmasti ole lähellekään tätä määrää.

      Aiemmin olen käyttänyt vuosia mineraalimeikkipohjaa enkä muista senkään aiheuttaneen kuivuutta ja kiristelyä.

      Tämä oli mielenkiintoinen huomio. Mineraalimeikkipohjan myötä kun iholle päätyy vielä enemmän mineraalipartikkeleita kuin aurinkovoiteen. Toisaalta: sinkkioksidi on vain yksi aine mineraalipuuterissa mican, rautaoksidien ja titaanidioksidin joukossa. Ehkä sen pitoisuus on lopulta kuitenkin suhteessa pieni..?

      Pohdin muuten vielä tuota Beauty of Joseonia, että luuletko sen olevan fermentoitujen ainesosiensa takia liian aktivoiva herkähkölle iholle?

      Tosi vaikea sanoa. Jotenkin olettaisin Whamisassa olevan vielä enemmän fermentoituja ainesosia, mutta tämä on vain oletus ja incicään ei auta tässä. 🙁

      Se merilevähoitovesi on puolestaan aivan loistava. :)

      Ihana kuulla! 😍

      Vastaa

      2
    6. Hei Mari, oon nyt itse kokeillut parina päivänä tuota beauty of joseonin voidetta, mulla on herkkä iho ja edellisen kerran kun oon käyttänyt kemiallisia aurinkovoiteita kasvoilla niin iho on mennyt ihan kuumottavaksi ja punaiseksi. Pelolla odotin mulloin alkaa kuumotus, mutta ei mitään! Muutenkin aivan mahtavan tuntuinen ja kevyt voide kyllä näin parin päivän kokemuksella.

      Vastaa

      0
  13. Tyhmä kysymys: mitä aurinkovoidetta laitetaan silmänympärysiholle?
    Kokeilin laittaa Lumenen hajusteetonta Nordic Bloom-voidetta, mutta herkkä ihoni ärsyyntyi.

    Vastaa

    1
    1. Tyhmä kysymys: mitä aurinkovoidetta laitetaan silmänympärysiholle?

      Suositus on hajusteeton koostumus, mutta oikein herkälle iholle suosittelen fysikaalista UV-voidetta, koska sen ärsytysriski on kaikkein matalin. Tuo Lumenen hajusteeton Nordic Bloom SPF 30 sisältää kemiallisen UV-suojan.

      Mä itse käytän silmänympäryksillä Darphinin hajusteetonta Environmental Lightweight Shield SPF 50 -voidetta. Siinä on sekä fysikaalinen filtteri että kemiallinen.

      https://www.sokos.fi/tuote/100127137/darphin-intral-environmental-lightweight-shield-spf-50-suojavoide-30-ml-100127137

      (Tätä voi löytää verkkokaupoista halvemmalla. Itse ostan aina Sokoksen alekupongeilla tai asiakasomistajapäivien alennuksella.)

      Vastaa

      2
  14. Kysyn nyt varmasti tyhmän kysymyksen, mutta en ole itse opetellut lukemaan inci-listoja kuten sinä.

    Jos alkohol denat. on se ihoa kuivattava ainesosa, niin miksi sitä löytyy lähes jokaisesta markettien aurinkovoiteesta, jotka kuitenkin väittävät olevansa kosteuttavia ja herkälle iholle sopivia?

    Minulla on kaksi pientä lasta ja tähän mennessä olen joka vuosi metsästänyt jostain verkkoapteekista parhaimman mahdollisen fysikaalisen voiteen.

    Fysikaalinen voide, hyvän voiteen metsästys ja erityisesti sen jokailtainen öljypuhdistus aiheuttaa joka kesä tarpeetonta stressiä ja kerrankin haluaisin päästä vähän helpommalla.

    Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kaikki marketista saatavat perusvoiteet, jotka markkinoivat itseään hellävaraisena, hoitavana, kosteuttavana ja ympäristöystävällisenä, ovat incilistansa mukaan kaikkea muuta, miksi näin?

    Onko markettien rasvoista (garnier, nivea) mikään sellainen, jota uskaltaa huoletta käyttää?

    Vastaa

    1
    1. Jos alkohol denat. on se ihoa kuivattava ainesosa, niin miksi sitä löytyy lähes jokaisesta markettien aurinkovoiteesta, jotka kuitenkin väittävät olevansa kosteuttavia ja herkälle iholle sopivia?

      Koska se auttaa voidetta imeytymään paljon nopeammin kuin ilman alkoholia, ja markettibrändien kohderyhmä on tyypillisesti ihmisiä, jotka välittävät vähemmän aurinkovoiteensa hoitavuudesta ja enemmän sen mahdollisimman nopeasta imeytyvyydestä ja epätahmeudesta.

      Vaikuttaa kuitenkin siltä, että kaikki marketista saatavat perusvoiteet, jotka markkinoivat itseään hellävaraisena, hoitavana, kosteuttavana ja ympäristöystävällisenä, ovat incilistansa mukaan kaikkea muuta, miksi näin?

      Tämä on markkinoinnin maailman sekä kaupallisuuden nurja puoli. Koska länsimaisessa markkinataloudessa on tarkoituksena ensisijaisesti myydä ja tehdä voittoa, kosmetiikkakin markkinoidaan siten, että saadaan mahdollisimman paljon myyntiä. Siksi tuotteet esitetään markkinoinnissa tyypillisesti parempina kuin ne väitetyiltä ominaisuuksiltaan ovat. Valmistajat tietävät, ettei tavallinen kuluttaja ymmärrä mitään inci-listoista, ja on täysin heidän markkinointiväittämiensä varassa. He voivat siis väittää mitä vain, eihän kuluttaja tiedä, pitävätkö väitteet paikkansa.

      Onko markettien rasvoista (garnier, nivea) mikään sellainen, jota uskaltaa huoletta käyttää?

      Osta sinulle ja lapsillesi joko P20 Sensitive -aurinkovoide, LV:n SPF 50-aurinkovoide tai Prismoissa myytävä Änglamark -aurinkovoide. Näissä ei ole alkoholia ja kaikki sisältävät ainoastaan turvalliseksi luokiteltuja uuden ajan filttereitä. P2 Sensitivellä ja Änglamarkilla on myös ympäristösertifikaatti.

      Mitä tulee lasten aurinkovoidekoostumuksiin, suositus fysikaalisesta perustuu ennenkaikkea vanhojen kemiallisten filttereiden ongelmiin: vanhat filtterit imeytyvät verenkiertoon asti ja niillä on tutkitusti mm. hormonitoimintaa häiritseviä vaikutuksia. Uuden sukupolven kemiallisilla UV-filttereillä ei näitä ominaisuuksia ole ja niissä on mm. huomattavasti suurempi molekyylikoko, mikä tarkoittaa, että ne eivät läpäise ihon suojaestettä. Sen vuoksi nykyään on markkinoilla myös kemiallisia lasten aurinkovoiteita. Niissä käytetään vain turvallisiksi luokiteltuja uuden ajan filttereitä. Esimerkiksi Änglamarkin ja LV:n KIDS-aurinkovoiteet ovat tällaisia.

      Vastaa

      4
    2. Lapset on vielä suht ”helppoja”, niihin toimii aurinkovoiteiden käytön suhteen kuuluisat pakko, uhkailu ja kiristys. Mutta ans olla tuollainen 15-vuotias teinipoika. Ei suostu laittamaan aurinkorasvaa. Toisaalta Suomen kesässä hän ei myöskään pala, vaikka on enemmän vaalea kuin tumma. Mutta toisaalta on herkkä saamaan luomia kuten äitinsäkin, eikä hattuakaan tykkää käyttää (ja tietty futiksessa sellaista ei voisikaan pitää).

      Eli jos joku keksii helpon aurinkosuojan, ehkä mielellään jopa spray-muodossa, joka ei pahasti tahmaisi, niin saa vinkata. Ei tarvitse olla mikään uber-vedenkestävä, koska ei ole kyse mistään vesileikkivästä taaperosta. Koitin tällaista metsästää apteekissa muuten asioidessa ja joku sumutemuotoinen olikin, mutta inci-tsekkaus jäi kesken.

      Vastaa

      1
    3. Hei, mulle tuli mieleen, että sun pojalle saattaisi käydä P20 Original. Tässä Originalissa ei ole ihan yhtä hyvä filtterikokonaisuus kuin Sensitivessä, mutta se imeytyy sekunneissa (koska on alkoholipohjainen), eikä tosiaan jää iholle tahmeaksi.

      Koska on tärkeää suojautua auringolta (ja jos vaatetus ei riitä), on ehdottomasti parempi käyttää mitä tahansa UV-filttereitä kuin olla käyttämättä niitä lainkaan. Sinänsä en siis olisi huolissani siitä, onko jonkin aurinkovoiteen koostumus mahdollisimman modernin UV-suojateknologian mukainen - jos voide vain on sellainen, että poika sitä suostuu käyttämään! 🙏🏻

      Vastaa

      3
    4. Tuota P20 ajattelinkin kokeilla, en ehkä olisi vaan hoksannut tuota Originalia valita.

      Apteekissa taisi olla kasvoille suihke LRP:ltä, Anthelios Anti-shine Mist. On vaan aika paljon arvokkaampaa kuin P20.

      Vastaa

      1
    5. Kommentoin itseäni 😉 - P20 Original suihke on ainakin omasta mielestäni melko öljyistä, en oikein tykännyt. Pojalle en ole vielä koittanut kaupata. Noh, ehkä sillä joitain jalkoja rasvaa näin kesällä, mutta tuskin tulee uudestaan ostettua.

      Vastaa

      0
    6. P20 Original suihke on ainakin omasta mielestäni melko öljyistä, en oikein tykännyt.

      Okei. Koostumus on tänä vuonna uusittu, joten on mahdollista, että uudistetussa versiossa on enemmän dibutyyli-adipaattia, joka on öljymäinen liuotin ja UV-filttereiden stabiloija. Katsoin, että Originalin incissä on yhä alkoholi ykkösenä, mutta saattaahan olla, että alkoholin ja liuottimien suhde on nyt uudessa koostumuksessa erilainen ja alkoholia on vähemmän, dibutyyli-adipaattia enemmän.

      Se ainakin on kiva juttu, että Original-koostumuksissa on nyt enemmän uusia filttereitä. Enää Avobenzone on jäljellä vanhoista.

      Vastaa

      1
    7. Kiitos tosi kattavasta vastauksesta! Tuo on kyllä niin kurjaa, että purkin kylkeen voidaan tosiaan kirjoittaa melkein mitä tahansa väitteitä.

      Tuota LV:tä hypistelinkin jo kaupassa, mutta koska en ollut koskaan edes nähnyt heillä aurinkovoiteita, en uskaltanut sokkona laittaa ostoskoriin.

      Vastaa

      1
    8. Kiitos Sanni tästä, että helpotti kolmen pienen lapsen vanhempaa ❤️ viime kesä käytettiin Ey! Kids aurinkorasvaa ja muuten ok, mutta vähän tahmea ja se puhdistus aina iltaisin oli stressaavaa. Plus kuivatti ihoa kovasti. Taidetaan ostaa LVn puteli (tai kaksi) täksi kesäksi!

      Vastaa

      1
    9. Lähteekö tuo P20 iholta ihan normaalilla suihkugeelillä/puhdistusmaidolla, vai tarvitseeko siihenkin öljypitoisen tuotteen? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

      Vastaa

      1
    10. Voit testata lähteekö normi-suihkugeelillä, mutta koska se on vedenkestävä, sen poistoon tarvitsee mielellään öljypohjaisen putsarin.

      Ihot ovat kuitenkin yksilöllisiä ja olen kuullut joidenkin pesevän myös vedenkestävät koostumukset normisuihkugeelillä ja kuulema hyvin lähtee.

      Itse huomaan omassa ihossani, että jos joskus fuskaan ja pesen vain normisuihkugeelillä useampana päivänä peräkkäin, ihossa alkaa tuntua pikku hiljaa sellainen tietty kalvon ja tuotejäämän tuntu. Lopulta on sitten otettava öljy käyttöön (ja kuorintakin! 🙏🏻)

      Tämä kosmetiikan kemikaalien iholta huuhtoutuvuus ei ole niin simppeli asia. Silmämääräisesti ja tuntoaistillisesti voi vaikuttaa siltä, että jokin aine peseytyy pois, mutta tosiasiassa sitä on vielä jäljellä ihossa. Kosmetiikan ainesosat ovat osittain mikroskooppisia, joten silmin ei ole edes mahdollista havaita, onko kaikki varmasti peseytynyt pois. Samalla totean, että ei tämä tokikaan niin valtavan vakavaa ole, eikä ihmiselle aiheudu terveysriskiä siitä, jos ihoon jääkin aurinkorasvaa ja sitä kerrostuu vaikka koko kesänkin ajan. Seuraamus voi lähinnä olla ihon ärtyminen, näppylät, kutina ja punoitus. Mutta moni ei saa minkäänlaisia oireita.

      Vastaa

      2
  15. Kiitos ihan mahtavasta postauksesta! Postaus laittoi miettimään ja tutkimaan oman kasvoille tarkoitetun aurinkosuojani toimivuutta.
    Olen hankkinut kosmetologiltani Nannic UV-Shield aurinkosuojan. Mitä ihmettä, siinä ei ole mitään mainintaa spf:stä. Onko sulla tietoa, miksi spf-tieto mahtaa puuttua?

    Vastaa

    1
    1. Olen hankkinut kosmetologiltani Nannic UV-Shield aurinkosuojan. Mitä ihmettä, siinä ei ole mitään mainintaa spf:stä. Onko sulla tietoa, miksi spf-tieto mahtaa puuttua?

      Kuulostaa äärimmäisen hullulta..! Suoraan sanottuna SPF-luvun puuttuminen antaa syyn epäillä, ettei tuotteelle ole ylipäänsä tehty virallista ISO 2444 SPF -testausta. Mä kyllä pyytäisin kosmetologia selvittämään Nannicilta asian. Tuo ISO 2444 -testaus täytyy olla tehtynä, jotta tuote saa käyttää SPF-merkintää, ja eihän mikään valmistaja tieten tahtoen haluaisi myydä UV-suojatuotetta ilman tätä merkintään, sehän on kuluttajalle tae todistetusta UV-suojasta.

      Ja kun UVA-merkintä puuttuu, ei myöskään ole mitään tietoa, antaako tuote EU:n suosittaman UVA-suojan (joka on vähintään kolmannes UVB-suojasta).

      Kurkkasin, mitä Nannic kertoo sivullaan tuotteestaan, ja siellä lukee "Suodattaa 95% haitallisista UVA ja UVB -säteistä". Tämä tarkoittaisi, että tuotteessa on SPF 20 -kerroin.

      Tsekkasin myös incin, ja tässä käytetään pelkästään vanhan ajan filttereitä, ykkösenä hyvin haitalliseksi tunnettu Oktokryleeni. Muut filtterit ovat Ensulizole, Avobenzone ja Octisalate.

      Vastaa

      2
    2. Ja onko tosiaan niin, että aikuiset uskaltaa kemiallisia aurinkosuoja käyttää (kunhan syynää incin, eli ottaa sulta suoraan suositellun voiteen:D), kun päässä soi kosmetologini paasaus, että vain fysikaalisia suojia pitäisi käyttää?

      Vastaa

      1
    3. Enpä osaa tähän vastata :D Jokainen tekee valintansa mukaan ja jokaisella on myös oma vastuu perehtyä asioihin. On ihan tunnettua, etteivät alan asiantuntijatkaan aina ole aivan kaikesta tietoisia, ja saattaa kestää todella pitkään, että jotkin vallalla vuosikymmeniä olleet ja sittemmin vääriksi todetut uskomukset (kuten se, että mineraalit toimivat VAIN heijastamalla) poistuvat "asiantuntijoiden" päästä. Asiantuntijoillakin on vastuu päivittää tietämystään. Hyvin moni yhä vallalla oleva aurinkovoide-myytti on peräisin jostain 70- ja 80-luvulta, mutta yhä myytit vain kiertävät tietyissä ryhmissä ja niistä pidetään kiinni, vaikka ne on kumottu vuosia sitten.

      Vastaa

      1
    4. Itse uskallan. Tietenkin haluaisin, että olisi mahdollisimman hyvä ja vähiten haittoja aiheuttava. Mutta haluan tuotteen joka on kohtuuhintainen, ei tahmea ja levittyy nopeasti. Olen kokeillut apteekin tuotteita, usein minusta eivät ole kauhean mukavia, tahraavat ja ovat tiukkaa tavaraa. Kauhean paljon mainostettu La Roche Posayn on minusta epämukava iholle. Esim äitini ei tiedä tuon taivaallista fysikaalista ja kemiaalisista suojista ja uskon, että sama koskee monia ihmisiä, joita tämä osa-alue ei kiinnosta.

      Vastaa

      1
    5. Mutta haluan tuotteen joka on kohtuuhintainen, ei tahmea ja levittyy nopeasti.

      Nuo mun vinkkaamat korealaiset ovat juuri sellaisia :) Ja vieläpä pelkästään uusilla filttereillä. Beauty Of Joseon maksaa Sokoksella ja Prismassa alle 20€. Unohda La Roche-Posay ja muut eurooppalaiset aurinkovoiteet jos etsit epätahmeita koostumuksia, aasialaiset ovat tässä parhaita.

      Vastaa

      1
  16. Mä olen sivusta katsonut, kun äiti ja sisarensa ovat käristäneet itseään auringossa vuosikymmeniä. Ei yhtään houkuta sellainen veltostunut, harmaa, jatkuvasti ruskettunut iho, saatika ihosyöpä, jota mun äidillä on. Mä en halua ottaa riskiä minkään noista suhteen, aurinkovoiteita tai ei. Pystyykö siis aurinkovoide suojaamaan kaikilta auringon negatiivisilta vaikutuksilta? (Oot varmaan tähän jo vastannut, mutta joudun myöntämään, etten kaikkia postauksia ole lukenut)

    Vastaa

    1
    1. Pystyykö siis aurinkovoide suojaamaan kaikilta auringon negatiivisilta vaikutuksilta?

      Ei. Edes vaatetus ei pysty.

      Vastaa

      1
  17. Osaatko sanoa käyttääkö la roche posay ainoastaan uuden ajan filttereitä? Mietin erityisesti noita lasten versiota baby ja kids?

    Vastaa

    1
    1. Nuo Jenkki-sarjat on käteviä, kun niissä tulee lain mukaan ilmoittaa ylimmällä rivillä vaikuttavat aineet pitoisuuksineen, ei taritse aurinkovoiteenkaan kohdalla lukea koko inci-listaa vaan UV-filtterit on merkattu erikseen ekalle riville. Tässä Muradin voiteessa ne ovat Avobenzone 3.0%, Homosalate 10.0%, Octisalate 5.0%, Octocrylene 5.0%. Eli kaikki ovat noita vanhoja ja haitallisia ja osassa maailmaa kiellettyjä (kuten Avobenzone ja Octocrylene).

      Vastaa

      1
    2. Kiitos Sanni! Harmi, kun tällasiakaan asioita ei tajua ajatella, kun miettii valintojaan, siis ilman sua en olisi tajunnut vieläkään. Kuitenkin isossa mittakaavassa haluan kuitenkin suojella luontoakin, en vain omaa hyvinvointiani.

      Vastaa

      1
  18. Onnistuin viimein hankkimaan tuon SKIN 1004 Madagascar Centella-voiteen, ja on kyllä miellyttävän tuntuinen iholla. Joseonia voisi kokeilla seuraavaksi..

    Mulla on muuten tapahtunut kuvailemasi kaltainen mineraalihippusten 'hilseileminen', niin kävi Purodoren päivävoiteen kanssa.. se pitää levittää superhuolella, mutta silti voi jäädä valkoisia hippuja ihoa koristamaan..
    Eikä ravistaminen oikein auta pumppupulloon pakatun tuotteen kohdalla.
    No, en oikein välittänyt tuotteesta muutenkaan parfyymimäisen aromin takia, raikkaat ja neutraalit tuoksut istuvat paremmin omiin ihonhoitomieltymyksiin.

    Olen muuten tykännyt tosi paljon Lois Widmerin aurinkotuotteista (hajusteista huolimatta), niiden koostumus tuntui ihanan hoitavalta ja ravitsevalta rutikuivalle iholle jokun vuosi sitten. Ikävä tuo filtteriasia. UV-suojien kohdalla on niin monta tekijää, jotka vaikuttavat käyttömukavuuteen, yksittäinen 'väärä' suodatinkin menee muuten hyvässä kokonaisuudessa...

    Vastaa

    1
    1. Mulla on muuten tapahtunut kuvailemasi kaltainen mineraalihippusten 'hilseileminen', niin kävi Purodoren päivävoiteen kanssa.. se pitää levittää superhuolella, mutta silti voi jäädä valkoisia hippuja ihoa koristamaan..

      Okei. Oletettavasti ilmiö tosiaan liittyy sinkkioksidiin. Mulla Purodorén SPF-voide ei ole koskaan näin tehnyt, mutta voi varmaan lähteä siitä, että jos/kun voiteessa on kohtuullinen pitoisuus sinkkioksidia, on mahdollisuus, että sinkkioksidi käyttäytyy ihosta ja olosuhteista riippuen näin.

      Olen muuten tykännyt tosi paljon Lois Widmerin aurinkotuotteista (hajusteista huolimatta), niiden koostumus tuntui ihanan hoitavalta ja ravitsevalta rutikuivalle iholle jokun vuosi sitten.

      Koostumus on tosiaan erittäin miellyttävän tuntuinen. Voihan olla, että huoli Neo Helipanin kohdalla todetaan aiheettomaksi, joten näissä ei välttämättä ole mitään laatua heikentävää. Mutta asia selviää vasta ensi vuonna.

      Vastaa

      1
  19. Mitä mieltä olet Ruohonjuuressa myytävästä Circuloven kasvovoiteesta, jossa aurinkosuoja?

    Vastaa

    1
    1. Erittäin miellyttävä. Olen käyttänyt sitä yhden pullollisen. Se ei tunnu piiruakaan SPF-voiteelta vaan koostumus tuntuu iholla kosteusvoiteelta.

      (Toki tämä ei suojaa voimakkaalta paahteelta.)

      Vastaa

      0
  20. Onpa hyvä että en ehtinyt vielä ostaa tuota Louis Widmerin voidetta! Vaikka muuten laadukkaalta tuotteelta vaikuttaakin, niin jään silti mieluummin vielä seuraamaan, mitä tuosta Neo Helipan 1000-filtteristä tutkimusten perusteella todetaan.

    Octisalatesta kysyisin sen verran, että onko sen kohdalla epäilyksiä tai tietoa hormonitoiminnan häirinnästä? Ja tiedätkö että pystyykö se imeytymään yhtä syvälle kuin monet muut noista vanhoista filttereistä? Tykkäämässäni Acon Ultra Light Sun Face Fluidissa se on näköjään vielä tänäkin vuonna mukana ainesosissa, vaikka muuten pelkkiä uusia filttereitä voide ymmärtääkseni sisältää. Tuo Acon voide on mun makuun ihanan mattaisen pinnan jättävä, ja käytän sitä sellaisena "kaupunkikävely-aurinkovoiteena", joten Octisalaten haitallisuus vesistöille ei mun käyttötarkoituksessa niinkään haittaa (ja tykkään muutenkin ottaa aina enimmät aurinkovoiteet pois kasvoista sekajätteeseen menevillä puhdistusliinoille, jolloin viemäriinkään ei niin paljoa päädy), mutta hormonihäiritsijöiden tai muiden tosi negatiivisten kehovaikutusten suhteen haluan olla aika ehdoton.

    Mutta jos mieleesi tulee jotakin tosi "kuivaa" tai mattaisen pinnan jättävää kasvoaurinkovoidetta, jossa olisi pelkästään uudempia filttereitä, niin saa vinkata. Mulla kun lähes kaikki aurinkovoiteet tuppaa jättämään aina tosi kiiltelevän ja rasvaisen pinnan iholle, mistä en tykkää. Myös P20 sensitive-sarjan voide, josta innostuin sen filttereiden puolesta, jäi vaan kertakaikkiaan liian rasvaisen näköiseksi :(

    Vastaa

    1
    1. Octisalatesta kysyisin sen verran, että onko sen kohdalla epäilyksiä tai tietoa hormonitoiminnan häirinnästä?

      Kaiken kahden vuoden aikan lukemani tiedon perusteella ei. Sen ainoat raportoidut haitat liittyvät vesistöihin, eli joillain pitoisuuksilla se on toksista vesieliöille.

      Ja tiedätkö että pystyykö se imeytymään yhtä syvälle kuin monet muut noista vanhoista filttereistä?

      Ei pysty. Tästä minulla on taulukko, jossa listataan eri UV-suojakemikaalien imeytymiskapasiteettia. Octisalaten molekyylikoko voisi mahdollistaa imeytymisen syvemmällekin, mutta sen voimakas ei-polaarisuus estää sen. Eli kiitos tämän ominaisuuden, se ei pääse imeytymään kuin ihon ylimpään kuolleen solukon pintakerrokseen.

      Mutta jos mieleesi tulee jotakin tosi "kuivaa" tai mattaisen pinnan jättävää kasvoaurinkovoidetta, jossa olisi pelkästään uudempia filttereitä, niin saa vinkata.

      Kokeile noita mun suosittelemia korealaisia, vaikkapa Skin 1004 Madagascar Centella. Sitä ei ole formuloitu mattaiseksi, mutta koska se on niin vähärasvainen ja superkevyt, se käytännössä jättää ihon himmeäksi --> ei sisällä öljyjä, jotka voisivat jättää ihon kiiltämään.

      https://www.yeppo.fi/products/skin1004-centella-hyalu-cica-water-fit-sun-serum

      Vastaa

      1
  21. La roche posayn lasten voiteessa apteekissa maninittiin olevan erittäin laaja aurinkosuoja 340-400nm säteille.. osaatko sanoa mikä tämän saa aikaan, siis onko kyseessä jokin uudempi filtteri?

    Vastaa

    1
  22. Kiitos taas perusteellisesta vertailusta! Mulla on useamman kesän ollut kasvoilla käytössä seuraava kombo: alle Cliniquen Superdefense SPF 40 -geeliä ja päälle Alga Mariksen sävytettyä voidetta. Tarvittaessa olen voinut vielä tupsutella päälle Jane Irdalen aurinkosuojallista puuteria. Tällä on melko mukavasti pärjännyt, mutta nyt rupesi mietityttämään nuo Clinquen ainesosat ja filtterit...Ovatkohan kuinka pahiksia? 🤔 Inci löytyy ainakin täältä: https://m.clinique.fi/product/1687/72166/ihonhoito/kosteusvoiteet/superdefense-spf40-fatigue-1st-signs-of-age-multi-correcting-gel/1628

    Vastaa

    1
    1. Moikka,

      Cliniquessa ei ole pahiksia, mutta sen UV-filtterisysteemi ei ole kovin tehokas. Se ei esimerkiksi suojaa lainkaan UVA2-säteiltä. Mutta sulla kuulostaa olevan toimiva systeemi, kun käytät sekä kemiallista että fysikaalista yhdessä. 👍

      Vastaa

      1
    2. Kiitos vastauksesta! 😊 Ehkä jatkan tällä kombolla tai sitten otan tuon Beauty of Joseonin testiin.

      Vastaa

      1
  23. Valtava kiitos postauksesta! Mielenkiintoinen aihe ja myös hyvin tärkeä. Minua kiinnostaa onko EY! Kids Sun-Fluid Neutral SPF50+ ja Acorelle fysikaalinen aurinkosuoja SPF 30, suihkutettava turvallisia käyttää lapsilla ja myös ympäristön kannalta hyviä? Kumpaakin mainostetaan ympäristöystävällisenä ja soveltuvan yli kolme vuotiaille. Ne ovat olleet fysikaalisiksi aurinkovoiteiksi todella helppoja levittää, ei jätä valkoiseksi ja helppo pestä. Meidän perheessä näistä on kovasti tykätty, mutta minulle vanhempana on erityisen tärkeää suojella lapsia ylimääräiseltä kemikaalikuormalta.

    Vastaa

    1
    1. Minua kiinnostaa onko EY! Kids Sun-Fluid Neutral SPF50+ ja Acorelle fysikaalinen aurinkosuoja SPF 30, suihkutettava turvallisia käyttää lapsilla ja myös ympäristön kannalta hyviä?

      Ovat hyviä ympäristölle ja myös suojaavat hyvin, paitsi UVA2-säteiltä, eli pisimmiltä UVA-aalloilta. Ey:n ja Acorellen voiteissa on vain titaanidioksidia, ja silloin kun sen partikkelikoko on niin pieni, ettei jätä valkoista ihoon (partikkelikoko vaikuttaa tähän), se ei suojaa UVA:n pisimmiltä aalloilta.

      Lyhyt titaanidioksidin kemian oppitunti: kun partikkelikoko on pieni (eli aine iholla näkymätöntä), se toimii eniten absorboimalla UV-säteilyä, ja mitä suurempi partikkeli, sitä enemmän se toimii heijastamalla ja hajauttamalla säteilyä.

      Eli: UVB:n ja UVA1:n alueella nuo suojaavat oikein hyvin, ja UVA2:n alueella huonommin.

      Vastaa

      2
  24. Kiitos kattavasta postauksesta. Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan näkemyksesi Antipodesin Supernatural SPF50 Ceramide Silk Facial Sunscreen -rasvasta.

    Vastaa

    1
    1. Ai h*mmetti, unohdin Antipodesin voiteen tästä postauksesta..! Varmaan siksi, kun mulla on siitä vain tehtaan näytekappale eikä varsinaista myyntipakkausta, niin en tullut kuvanneeksi sitä. Pitää varmaan kuvata se anonyymi tehdaspurkki..! :D

      Mä tykkään Antipodesin Supernatural-voiteesta. Se levittyy hyvin ja on muuten toistaiseksi ainoa SPF50-tason mineraaliaurinkovoide, joka ei jätä mun iholle vaaleaa kajoa! 🙏🏻 Ainoa "mutta" tuossa voiteessa on rasvaisuus; se on vedetön ja sisältää aika "rasvaisia" rasvoja kuten risiiniä, kookosta ja kandelillavahaa. Se on siis hyvin täyteläinen ja tuntuu iholla jonkin verran rasvaiselta. Tunne ei ole epämiellyttävä, mutta itse pidän enemmän vettä sisältävistä emulsioista, mitä tulee aurinkovoiteisiin.

      Vastaa

      2
    1. Aa, kappas vain! 👍 Tämä oli mulle todellakin uutta tietoa, vaikka tavallaan ei pitöisi olla, sillä UV-filttereiden joukossa on paljon salisylaatteja..!

      (Sitten tekisi mieli kohdistaa esim. Paula Begounille kysymys, miksi hän suosittaa ihmisiä suojaamaan ihon SPF:llä sarjansa BHA-tuotteiden käytön jälkeen...)

      Vastaa

      1
  25. Mitä mieltä olet tuosta Beauty of Joseon Matte Sun Stickistä? Oletko kokeillut?

    Vastaa

    1
  26. Kiitos Sanni, mahtava postaus😊! Itse olen tykännyt tosi paljon tuosta Pai’n British Summer Time voiteesta (mulle uusi tämän kevään tuttavuus), ei tosiaan jätä kiiltoa eikä yhtään valkoista castia, iho pysyy raikkaana koko päivän.

    Vastaa

    1
  27. Ihan mahtava postaus! Kiitos tästä ja muista aurinkovoidejutuista. Viime vuosi meni raskauden vuoksi testaillessa erilaisia fysikaalisia suojia, mutta tänä keväänä otin kasvoille käyttöön mun luottotuotteen eli Holika Holikan Aloe Soothing Essence Waterproof Sun Creamin. Vielä ei ole vartalolle löytynyt yhtä hyvää (tuossa on niin pieni tuubi, ettei sitä raski koko kropalle laittaa, vaikka siinä lukeekin, että kasvoille ja vartalolle), joten suuntaanpa seuraavaksi Prismaan hakemaan Änglamarkia testiin.

    Vastaa

    1
  28. Kiitos kun avaat näitä aurinkovoidejuttuja, oon apteekissa töissä ja innostunut tutkimaan, mitä apteekkikosmetiikan tuotteet sisältää. Harmi kun lähes kaikki käyttävät vielä vanhan koulukunnan filttereitä ainakin osittain, myös lasten tuotteissa ☹️ mutta tässä vaikutti olevan pelkkiä uuden polven filttereitä: Avenen Intense Protect:
    AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). C12-15 ALKYL BENZOATE. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. DICAPRYLYL CARBONATE. DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE. GLYCERIN. ETHYLHEXYL TRIAZONE. PHENYLENE BIS-DIPHENYLTRIAZINE. WATER (AQUA). BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. POTASSIUM CETYL PHOSPHATE. STEARYL ALCOHOL. VP/EICOSENE COPOLYMER. BENZOIC ACID. CAPRYLYL GLYCOL. GLYCERYL BEHENATE. GLYCERYL DIBEHENATE. GLYCERYL STEARATE. GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL (GLYCINE SOJA OIL). PEG-100 STEARATE. POLYACRYLATE-13. POLYISOBUTENE. POLYSORBATE 20. PPG-1-PEG-9 LAURYL GLYCOL ETHER. RED 33 (CI 17200). SORBITAN ISOSTEARATE. TOCOPHEROL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIBEHENIN. XANTHAN GUM

    Kerroin töissä, että ei pidä paikkaansa, että fysikaaliset suojat ainoastaan heijastavat UV-säteilyn pois, mutta monikaan ei meinannut uskoa tätä 😅 olisko sulla vinkata jotain tutkimusta miten tämä on todettu, jotta pääsen argumentoimaan? 😁 moni verkkokauppakin harmillisesti käyttää tätä väitettä paljon…

    Vastaa

    1
    1. mutta tässä vaikutti olevan pelkkiä uuden polven filttereitä: Avenen Intense Protect:

      Joo, niin on. :)

      Tästä voiteesta bongasin ihan (mulle) uuden filtterin: TriAsorb (Phenylene Bis-Diphenyltriazine), kehitetty niinkin vähän aikaa sitten kuin 2021. Mielenkintoista :) Se vaikuttaisi myös olevan vain Avenen ja Ducrayn käytössä.

      Kerroin töissä, että ei pidä paikkaansa, että fysikaaliset suojat ainoastaan heijastavat UV-säteilyn pois, mutta monikaan ei meinannut uskoa tätä 😅 olisko sulla vinkata jotain tutkimusta miten tämä on todettu, jotta pääsen argumentoimaan? 😁

      Voit viitata ihan vaikka EU:n kemikaalitietokantaan yksinkertaisimpana referenssinä! 😄 Jopa siellä lukee mineraalifiltterien funktioiden kohdalla "UV Absorber". Ei oikein auta olla uskomatta..! 😅

      https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/details/38968
      https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/cosing/details/38617

      Tai jos haluavat järeämpää tutkimustietoa, niin heitä heille tämä:

      https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26431814/

      Se on otsikoltaan:

      Metal oxide sunscreens protect skin by absorption, not by reflection or scattering

      (Vaikka tuokin on kyllä siinä mielessä vähän hassusti muotoiltu, että kyllähän mineraalit MYÖS heijastavat, mutta paljon vähemmän kuin mitä absorboivat.)

      Sitten on vielä tämä, jossa eritellään todella yksityiskohtaisesti mineraalifiltterien ominaisuudet ja toimintamekanismit:

      https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/phpp.12439

      A review of inorganic UV filters zinc oxide and titanium dioxide

      Sitaatti sieltä:

      "These molecules absorb, reflect and refract UV photons but function in photoprotection primarily by absorbing UV radiation"

      Vastaa

      2
    2. Kiitos näistä tosi paljon! Tosi kattavat lähteet 😁 joo, bongasin tuon TriAsorb-filtterin myös Avenen uusimmista kasvoaurinkovoiteista, vanhempiin sitä ei vielä ole lisätty.

      Vastaa

      1
    3. Mulla on vielä tyhmä kysymys 🙈 kun UVA-kerroin ilmoitetaan erikseen, lasketaanko se koko SPF:stä? Eli esim. kun Vichyn Capital Soleil UV age daily-voiteessa on SPF 50 ja UVA 46, niin onko se 50-46? Eli UVB:lle jäisi vain 4. Vai onko nämä 2 ihan erillistä asiaa?

      Vastaa

      0
    4. Ovat kaksi erillistä asiaa :)

      Ennenhän UVA-suojaa ei ilmoitettu käytännössä koskaan, mutta nyt kun ymmärrys UVA-suojan tärkeydestä kasvaa vuosi vuodelta, brändit alkavat parantaa aurinkotuotteidensa UVA-merkintöjä. 👍

      Vastaa

      1
    5. Olin tulkitsevinani, että tuossakaan ei ole mitään vanhan polven filttereitä?

      Ei ole! 🙂 Avènella näyttää siis olevan useampiakin "new-only"-aurinkovoideratkaisuja :) Hieno juttu! Ehkä he ovat menossa suuntaan, jossa lopulta kaikista vanhoista filttereistä luovutaan..? Mitä olen Avènen voiteita apteekeissa tutkaillut, osassa on kuitenkin yhä myös vanhaa teknologiaa.

      Olen jo vähän googlaillut TriAsorbia ja siitä löytyy ihmeen vähän tietoa. Jos se on jokin Avènen itse kehittämä filtteri niin ihmeen vähän he pitävät siitä "meteliä*, versus L'Oreal, joka kyllä uutisoi omasta Mexoryl 400 -filtteristään joka mediassa :) Ja nämä on siis kehitetty ja lanseerattu samoihin aikoihin.

      Vastaa

      0
    6. Pierre Fabre (joka omistaa mm. Avenen ja Ducrayn) on käsittääkseni kehittänyt ja patentoinut tuon TriAsorbin. Taisi tulla markkinoille samana vuonna kuin Mexoryl 400, ja silloinkin siitä ihmeen vähän oli markkinointia 🤔 taisi siitä edustaja jotain mainita, että sopii erityisen hyvin just lapsille, raskaana oleville jne. ja markkinoivat sitä ”sinivaloa blokkaavana”. Sekä Mexoryl 400 että Triasorb väittävät olevansa ensimmäisiä omassa kentässään, mene ja tiedä sitten 😄

      https://www.pierre-fabre.com/en/press_release/triasorbtm-the-launch-of-a-new-ultra-broad-spectrum-sun-filter-proven-to-be-safe-for

      Vastaa

      0
    7. Hei, kiitos tästä Larppa, tosi mielenkiintoista 🙂

      Täytyy yrittää haravoida nettiä jos löytyisi lisätietoa tästä erikoisuudesta. Kieltämättä hassua, jos/kun tämä kehitettiin samaan aikaan kuin Lorkun Mexoryl 400, mutta Pierre Fabre’ta ei ole sitten kiinnostanut suuremmin markkinoida tätä innovaatiotaan vaan antoi Lorkun viedä valokeila Mexorylillään..! 😀🤷‍♀️

      Vastaa

      1
    8. On mielestäni todella harmillista, että apteekeissakin tietämys voi vielä olla näin heikkoa ja että monet heidän myymistään aurinkotuotteista sisältävät pahiksia.

      Vastaa

      0
  29. Onko saman sarjan ja suojakertoimen kasvo- ja vartaloaurinkorasvoissa niin merkittäviä eroja, että kannattaa ostaa kasvoille erikseen kasvoille tarkoitettu aurinkorasva? Erityisesti kiinnostaa tämä asia Patykan aurinkorasvojen osalta (suojakerroin 30).

    Vastaa

    1
    1. Patykan kohdalla sanoisin, että ero ei ole merkittävä, mutta esim. markettibrändien kuten Nivea, Piz Buin, Garnier jne ero on TODELLA merkittävä, ja vartalolle kehitetyt koostumukset ovat aivan erilaisia kuin kasvojen. En ikimaailmassa laittaisi jotain Nivean kroppavoidetta kasvoille! Se on todella paljon paksumpaa ja okklusiivisempaa kuin kasvojen versiot.

      Patykan kohdalla Face- ja Body -koostumukset ovat hyvin lähellä toisiaan.

      Vastaa

      2
  30. Mitä mieltä olet tästä aurinkorasvasta?Sisältääkö huonoja/vanhoja ainesosia?

    https://www.oloapteekki.fi/aco-sun-spray-spf-50-np-175-ml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Performance_Max_high&gad_source=1&gclsrc=ds

    Kumpi näistä voiteista olisi sopivampi epäpuhtaalle iholle? Sisältääkö huonoja/vanhoja ainesosia?

    P20 Sensitive -aurinkovoide kasvoille tai LV:n SPF 50-aurinkovoide kasvoille? Tai vaihtoehtoisesti Aco Sun Face Fluid Mattifying spf 50+?

    Vastaa

    1
    1. ACOn voiteet ovat ihan jees, niissä on uusia filttereitä ja yksi vanha, joka kuuluu niihin kaikkein vähiten haitallisimpiin (Octisalate), eikä tällä kyseisellä filtterillä ole todettu haittoja ihmisihoon tai kehoon. Octisalatea käytetään ennen kaikkea kun se on niin edullinen ja sillä pystyy hyvin kustannustehokkaasti vahvistamaan voiteen UVB-suojaa. En ole itse huolissani Octisalatesta, totean vain aina sen nähdessäni, että brändi on todennäköisesti valinnut kompromissiratkaisuna "hyvän mutta vähän edullisemman" UV-filtterisysteemin, kun vaihtoehtona on myös valita täysin moderni, mutta hieman kalliimpi systeemi.

      Kumpi näistä voiteista olisi sopivampi epäpuhtaalle iholle? Sisältääkö huonoja/vanhoja ainesosia?

      P20 Sensitive -aurinkovoide kasvoille tai LV:n SPF 50-aurinkovoide kasvoille? Tai vaihtoehtoisesti Aco Sun Face Fluid Mattifying spf 50+?

      Nyt en valitettavasti ehdi vertailla näiden kaikkien kolmen voiteen incejä, mutta koska P20 ja LV ovat paksumpia emulsioita ja ACO puolestaan on ohut fluidi, sekä myös lupaa sopia epäpuhtaalle iholle (mikä tarkoittaa, että herkästi tukkeutuva iho on otettu huomioon tuotekehityksessä), sanon, että ACO on näistä ilman muuta paras epäpuhtaalle iholle.

      Vastaa

      2
  31. Jouduin unohtaan vanhan suosikkini SPF50 Alga Mariksen, kun alkaneet vaihdevuodet toi mukanaan lisääntyneen kuivuuden, sekä vartalolle, että kasvoille. Mietin mikä sopisi tilalle vartalolle. Pidän pienestä tuoksusta, toiveena olisi myös sottaamattomuus, mikä ärsytti Alga Mariksessa. Korresin Yoghurtia pohdin, mut en tiedä huvittaako kanniskella 200 ml putiloa mukanaan esim. kesäreissuilla. Onko tämä SVR sun secure lait spf 50+ kuinka pahan oloinen: Aqua/water/eau, diisopropyl adipate, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, dicaprylyl ether, silica, ethylhexyl triazone, C12-15 alkyl benzoate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, hydrogenated vegetable oil, diethylhexyl butamido triazone, beheneth-25, propanediol, pentylene glycol, acrylates/C12-22 alkyl methacrylate copolymer, niacinamide, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, cetearyl alcohol, polyester-7, coco-glucoside, microcrystalline cellulose, neopentyl glycol diheptanoate, parfum (fragrance), 1,2-hexanediol, caprylyl glycol, glycerin, arginine, citric acid, tocopherol, cellulose gum, polysorbate 60, sorbitan isostearate, disodium lauryl sulfosuccinate, glycine soja (soybean) oil, lecithin, Lepidium sativum sprout extract.

    Vastaa

    1
    1. SVR käyttää ainoastaan uuden ajan filttereitä! 💯 Eli filttereiden puolesta erinomaisia.

      Yhden SVR:n testasin itsekin viime vuonna, tässä copypaste arviosta:

      SVR EXTREME SUN SECURE SPF 50+

      21,90€ / 50 ml

      UV-filtterit: Uvinul A, Uvinul T, Tinosorb S, Iscotrizinol
      Filtterityyppi: kemiallinen
      Tuoksu: voimakas parfyymi
      Alkoholi: ei sisällä
      Vedenkestävä: kyllä
      Erityistä: poikkeuksellisen lyhyt inci. Sopii urheiluun ja lupaa, ettei valu silmiin. Antaa lupauksen ”Non-Ecotoxic”

      SVR:n tuote on kaikkein erikoisin tätä juttua varten testaamistani aurinkovoiteista. Se on vedetön jelly-geeli, pohjautuen isododekaaniin ja silikoniin (isododekaani on haihtuva, kuivaöljymäinen emollientti). Ihotuntuma on kuin silikoni-primerilla ja tuote levittyy hyvin. Ulkonäöltään "voide" on hyytelömäistä ja pehmeää tahnaa. Vähän kuin hyvin pehmeää marmeladia.

      Vaikka tuotteen pohja on ohut kuivaöljy, SVR:n jelly voi tuntua rasvaiselta, koska ei sisällä vettä joka toisi koostumukseen raikkautta. Rasvaisuus kuitenkin häviää aika hyvin tuotteen imeytyessä. Olen testannut levittää tätä montakin kerrosta, ja kaikki kerrokset imeytyvät ja kuivuvat. Isododekaani haihtuu iholta, joten lopulta jäljelle jää vain dimetikoni-silikoniyhdisteen sileä tuntu.

      SVR:n jelly sisältää vakkarisetin Uvinul- ja Tinosorb-filttereitä sekä bonuksena Iscotrizinolia, joka on mielenkiintoinen filtteri. Se kuuluu myös uuden sukupolven UV-suodattimiin ja on mahdollisesti kaikkein fotostabiilein aurinkosuoja: Iscotrizinol menettää valmistajan mukaan 25 tunnissa vain 10% SPF-tehostaan. (Eli hypoteettisissa olosuhteissa, jos aine altistuisi UV-säteilylle 25 tunnin ajan.)

      Minun oli vaikea päättää, pidänkö tästä tuotteesta vai en. Toisaalta vastaus olisi itsestäänselvä 'en', sillä en lähtökohtaisesti pidä yhtään silikonimömmöistä, mutta toisaalta koostumus on aika nerokas. Se on todella hyvin levittyvä, ohut ja näkymätön, ja sopii täydellisesti niin meikin alle kuin urheiluun. Filtteriyhdistelmä on myös erinomainen.

      Vastaa

      2
    2. Mahtavaa, kiitos! Tosin päädyin ostaan vartalolle sen Korresin kumminkin, päätin ostaa silikonisen matkaputelin johon sitä laittaa sitten mukaan otettavaksi. Mutta mietin SVR:n aurinkovoidetta kasvoille, värillinen Alga Maris kun loppuu, pitää löytää kuivalle couperosaan taipuvalle iholle toinen värillinen aurinkovoide.

      Vastaa

      1
  32. Työkaverin puolesta kyselen. Mikä olisi sellainen aurinkovoide erittäin helposti palavalle iholle kun ihminen on allerginen säilöntäaineille, hajusteille ja todella monelle kasville? Esimerkiksi ruuassa käytetty laakerinlehti jo aiheuttaa vakavia allergiaoireita. Ei tarvitse olla luonnonkosmetiikkaa. Mutta onko olemassa säilöntäaineettomia Aurinkorasvoja ylipäätään?

    Vastaa

    1
    1. Nyt panit vaikean!

      Itse asiassa ON olemassa säilöntäaineettomia aurinkorasvoja, ja olisin ilolla suositellut sun työkaverille apteekissa myytävän SVR-sarjan aurinkovoiteita (niissä ei ole säilöntäaineita ja UV-filtterisysteemi perustuu ainoastaan uusiin filttereihin), mutta niissä on hajusteita.

      Bongasin yhden hajusteettoman SVR:n (Sun Secure Blur SPF50+), mutta siinäpä sitten OLI yksi säilöntäaine. 😔

      Vastaa

      2
  33. Tuo Joseon alkoi kiinnostaa niin että hankin sen, ja se on todellakin uskomattoman kevyt ja miellyttävän tuntuinen iholla. Vaikea uskoa että se edes on aurinkovoidetta!

    Olen aiemmin halunnut käyttää vain lk-aurinkovoiteita, mutta valitettavasti esim. Algamariksen sävytetyt kasvoaurinkovoiteet tukkivat mun ihoa, ja muualla vartalolla valkoinen hilseily on epämiellyttävää. Sen vuoksi tämä kesä mennään lastenkin osalta Änglamarkilla.

    Vastaa

    1
    1. Tuo Joseon alkoi kiinnostaa niin että hankin sen, ja se on todellakin uskomattoman kevyt ja miellyttävän tuntuinen iholla. Vaikea uskoa että se edes on aurinkovoidetta!

      Sanopa muuta..!

      Vastaa

      1
  34. Mitä mieltä olet Aivan SUN SFP20-voiteesta? Tämä ei tietenkään ole suojakertoimensa puolesta mikään hellepäivän voide mutta toimistopäiville kun ei varsinaisesti oleile auringossa.

    INCI: Aqua/Water (vesi), Zinc Oxide, Dicaprylyl Carbonate, Isoamyl Laurate, Glycerin**, Sorbitan Olivate, Cera Alba (mehiläisvaha)*, Lecithin, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Silica, Aroma/Fragrance (hajuste), Sorbitan Caprylate, Hippophae Rhamnoides (tyrniuute) Fruit Extract*, Cellulose, Propanediol, Benzoic Acid, Ascorbyl Palmitate (C-vitamiini), Sodium Phytate, Tocopherol (E-vitamiini), Potassium Hydroxide, Sodium Chloride, Palmitic Acid, Stearic Acid, Linalool***, Limonene***, Citral**** **Valmistettu luomuainesosista / ***Luonnollisista eteerisistä öljyistä / 98% luonnollista alkuperää /kokonaismäärästä 5% luomua

    Vastaa

    0
    1. Luonnonkosmetiikan mineraaliaurinkovoiteet ovat mielestäni aina hyviä ja lähtökohtaisesti paremmin siedettyjä kuin kemialliset. On kaksi seikkaa, jotka vaikuttavat mineraaliaurinkovoiteen ns. turvallisuuteen, tai voisiko sanoa sen potentiaalisiin haittavaikutuksiin: partikkelien pinnoitus sekä koko. Nano-koko on todettu turvalliseksi iholla, mutta vesistöille titaanidioksidin sekä sinkkioksidin nanopartikkelit ovat jopa toksisia. Aivan tuotteessa ei käytetä nano-muotoa, mikä on hyvä. Nano on lain mukaan pakollista merkitä inciin.

      Mikä taas ei näy incissä, on mineraalipartikkelien pinnoitus. Siitä voi olla joitain merkkejä, esim. Aivan incissä on aineita, joita käytetään mineraalien pinnoitukseen (kuten silica ja lesitiini), mutta näitä samoja aineita käytetään myös muihin tarkoituksiin, joten ei ole mahdollista päätellä, ovatko ne Aivan incissä mukana pinnoitteena vai muissa tehtävissä.

      Mineraalipartikkelit ovat luonteeltaan fotokatalyyttisiä, minkä seurauksena ne aikaansaavat haitallisia vapaita radikaaleja reagoidessaan UV-säteilyn kanssa. Eli sama aine sekä suojaa ihoa että voi aiheuttaa iholle haittaa. Pinnoitus ehkäisee fotokatalyyttistä reaktiota ja tekee mineraaleista jossain määrin parempia iholle. Tätä fotokatalyyttistä ominaisuutta voi pyrkiä hillitsemään myös muilla keinoin reseptiikassa, kuten lisäämällä voiteeseen niin paljon antioksidantteja, että nämä antioksidantit "hoitelevat" fotokatalyysin seurauksena syntyneet happiradikaalit. Pinnoitus on kuitenkin kaikkein tehokkain keino ehkäistä tätä mineraalien lieveilmiötä, ja pinnoitettu partikkeli on myös paljon stabiilimpi ja tekee sitä myöten koko voiteesta laadukkaamman ja paremmin toimivan.

      Koskan en tunne Aivan sinkkioksidin pinnoitus-statusta tai muita toimenpiteitä, joita Aiva on kenties tehnyt neutraloidakseen sinkkioksidin fotokatalyyttistä käytöstä, en osaa sanoa kuinka hyvä tämä voide loppupeleissä on. Ainesosat toki näyttävät hyvälle ja mukana on kivasti antioksidanttejakin tyrnin, C- ja E-vitamiinin muodossa.

      Vastaa

      1
  35. Mitäs mieltä näistä Rieman p20 tuotteista?

    Riemann P20 Face Urban Shield SPF50+ Cream 50ml
    Aqua, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Dicaprylyl Carbonate, Caprylyl Caprylate/Caprate, Tris-Biphenyl Triazine (Nano), Glycerin, Phenoxyethyl Caprylate, Ethylhexyl Triazone, Potassium Cetyl Phosphate, Silica, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, Sodium Olivoyl Glutamate, Squalane, VP/Acrylates/Lauryl Methacrylate Copolymer, Tocopheryl Acetate, Sorbitan Caprylate, Acrylates/C12-22 Alkyl Methacrylate Copolymer, Decyl Glucoside, Benzoic Acid, Propanediol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Caprylyl Glycol, Sodium Phytate, Dehydroacetic Acid, Sodium Hydroxide, Pentylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Disodium Phosphate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Biosaccharide Gum-4.

    P20 Hyperpigmentation Face SPF50+
    Ingredients
    AQUA, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, DIBUTYL ADIPATE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DICAPRYLYL CARBONATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, NIACINAMIDE, CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, SILICA, GLYCERIN, PHENOXYETHYL CAPRYLATE, CETEARYL ALCOHOL, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, VP/EICOSENE COPOLYMER, PHENOXYETHANOL, GLYCERYL STEARATE, SODIUM OLIVOYL GLUTAMATE, SQUALANE, DECYL GLUCOSIDE, TOCOPHERYL ACETATE, SORBITAN CAPRYLATE, ACRYLATES/C12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, BENZOIC ACID, PHENYLETHYL RESORCINOL, PROPANEDIOL, ACACIA SENEGAL GUM, XANTHAN GUM, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, SODIUM PHYTATE, CAPRYLYL GLYCOL, DEHYDROACETIC ACID, PROPYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE.

    Vastaa

    0
    1. Kummassakin erittäin hyvät filtterit ja jälkimmäisessä hyperpigmentaatiota lievittävää niasiiniamidia. 👍

      Vastaa

      0
  36. Nämä aurinkovoidepostaukset on kesän yksi kohokohtia!! <3 Ootko itse kokeillut Änglamarkin tai LV:n tuotteita? Onko kummassakaan yhtään mattaisemmaksi jättävää?

    Ja tuosta Änglamarkista. Ostin sellaisen pienemmän tuubin jotakin spf 50 ja se haisi _aivan_ viinille/etikkaiselle. Siis todella pilaantuneelle, mutta koska tuote oli suht uusi ja avaamaton, en usko, että se voisi olla mennyt tuolla tavalla pilalle. Eli tiedätkö onko niiden normaali haju tuollainen? En ole uskaltanut uudestaan kokeilla.

    Vastaa

    0
    1. Ootko itse kokeillut Änglamarkin tai LV:n tuotteita? Onko kummassakaan yhtään mattaisemmaksi jättävää?

      Toki olen kokeillut. Suosittelen vain sellaisia tuotteita joita olen itse testannut 🙂

      Näissä ei ole mattaiseksi jättäviä koostumuksia. Sekä Änglamarkin että LV:n aurinkotuotteet ovat tyyppiä ”koko perheelle”, ja silloin koostumus on klassinen emulsio.

      Vastaa

      0
  37. P20 sensitive face -voiteessa on muuten "Tris-Biphenyl Triazine (nano)". Miten tuossa tuo nano? Onko se ihan ok? :)

    Vastaa

    0
    1. Se on Ok 🙂 Nano-koko ei imeydy ihmisihoon. Vaikkakin nano-partikkeli-aihealue on lopulta syvempi… 😅 Nano-koon sisälläkin kun on monen kokoista partikkelia, määritelmä on alle 100 nm ja tutkijoiden mukaan kaikkien pienimmät nanot tyyppiä alle 30 nm _saattavat_ läpäistä ihon, etenkin jos iho on rikki.

      Mutta valmistajat ovat kyllä tästä tietoisia ja kuvittelisin, että tunnettujen kosmetiikan nano-kemikaalien kuten noiden Tinosorbien (tuo sun siteeraama on Tinosorb A2B) yhteydessä koko pidetään turvallisena. Tinosorb-filtterit ovat kaikki jauhemaisia partikkeleita ja niistä on olemassa nano- sekä non-nano-versiot.

      Vastaa

      0
  38. Äh, ostin taaperolle Acon Kids aurinkorasvaa ennen kun näin tämän postauksesi - ajattelin että apteekissa myydään vain varmasti lapsille turvallisia tuotteita mutta miltähän tämä mielestäsi vaikuttaa? Iso kiitos jos ehdit kommentoida!

    Aqua, C12-15 alkyl benzoate, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol (nano), ethylhexyl salicylate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, ethylhexyl triazone, glycerin, propanediol, diglycerin, canola oil, myristyl myristate, potassium cety, phosphate, VP/eicosene copolymer, 1,2-hexanediol, decyl glucoside, tocopheryl acetate, polyglycerin-3, xanthan gum, carbomer, citric acid, propylene glycol, sodium hydroxide, potassium sorbate.

    Vastaa

    0
    1. ACO käyttää muuten uuden sukupolven filttereitä, mutta vanhoista on mukana Octisalate. Se pystyy imeytymään verenkiertoon, mutta sillä ei ole tästä huolimatta todettu haitallisia vaikutuksia ihmisen elimistössä tai ihossa. Octisalate on myös haitallinen vesistöille ainakin tiettyinä pitoisuuksina.

      Itselläni on se käsitys, että Octisalate on iholle aivan OK, mutta jos on huolissaan siitä ajatuksesta, että ihon läpi ylipäänsä imeytyy kemikaaleja, kannattaa valita vain uuden sukupolven filttereitä tai mineraalifilttereitä sisältävä aurinkovoide.

      Vastaa

      0
  39. Mikä olisi hyvä aurinkovoide kasvoille kun ihon ongelma seborroinen ekseema? Täytyy olla kemiallinen kun fysikaaliset täytyy poistaa öljyllä ja sitä pitää välttää. Hyvät kemialliset filtterit ja pitäis olla hikoilun kestävä ja öljytön. Ehdin ostaa Beauty of Joseon
    Relief Sun Rice + Probiotics SPF 50 ennen kuin huomasin, ettei kestä hikoilua. On kyllä mielettömän hyvän tuntuinen voide!Onkohan siinä öljyjä? Menee ehkä toimistopäivinä mut mökin rakennuksessa tulee hikoiltua. Tällä hetkellä käytössä La Roche Posay
    Anthelios UVmune 400 Oil Control SPF50+. Muuten hyvä mut kirvelee jonkin verran käytössä, en tiedä mikä aiheuttaa. Siksi olen harkinnut aurinkovoiteen vaihtoa. Inci-listojen tulkitseminen on kyllä hankalaa, lukeeko öljyt yleensä silleen et normi-ihminen ne sieltä hoksaa? Sun vinkeistä on ollut kyllä paljon apua, lapsille löytynyt hyvä voide.

    Vastaa

    0
    1. Mikä olisi hyvä aurinkovoide kasvoille kun ihon ongelma seborroinen ekseema? Täytyy olla kemiallinen kun fysikaaliset täytyy poistaa öljyllä ja sitä pitää välttää.

      En ikävä kyllä osaa auttaa tässä. 😔 Joseon on öljytön, mutta ei veden ja hikoilun kestävä.

      lukeeko öljyt yleensä silleen et normi-ihminen ne sieltä hoksaa?

      Useimmat kyllä, koska niissä lukee sana 'oil', 'butter' tai 'wax'. Mutta on myös öljyjä, joissa ei ole tätä sanaa, kuten caprylic/capric triglyceride.

      Vastaa

      1
  40. Mitä mieltä olet suihkutettavista aurinkovoiteista vartalolle? Esimerkiksi LV:n suihkutettava voide on harkinnassa. Sokoksella ruokaosastolla näkyy olevan myös Änglamarkin vastaava tuote myynnissä. En pidä aurinkovoiteista mutta sellaista olisi käytettävä ja voiteen tulisi olla hajusteeton allergian vuoksi.

    Vastaa

    0
    1. Suihkutettavia voiteita on kahdenlaisia: emulsioita ja aeorosoleja. Suihkutettava emulsio ei periaatteessa eroa tavallisesta emulsiosta muuten, kuin että siinä on enemmän vettä ja hyvin ohuita esteriöljyjä jotta koostumuksesta tulee suihkutettava, mutta ihollehan se levittyy samaan tapaan kuin paksumpi emulsio. Siinä, kuinka hyvin aurinkovoide suojaa, on täysin olennaista määrä, joka tuotetta ihoon levittää. Spray-emulsiota on helppo levittää ihoon yhtä paljon kuin tavallista emulsiota, koska se tulee pullosta lopulta ulos hallittuina pisaroina ja emulsio"läntteinä".

      Aerosolia taas on huomattavasti vaikeampi annostella oikea määrä, koska se leviää ohuena huntuna ihon ympärillekin. Sitä suihkutellessa on vaikea arvioida, minkä verran sitä lopulta päätyy ihoon. Suojakertoimen vaatima määrä on 2mg / neliösentti, mikä on tosi paljon. Aerosolin ohuuden (sekä ihon ulkopuolellekin leviämisen) vuoksi en usko, että sitä päätyy ihoon yhtä paljon kuin emulsiota, ja näin ollen se ei suojaa ihoa yhtä hyvin. Puhtaasti määrän vuoksi.

      Vastaa

      0
  41. Moi!
    Onko sinulla kokemusta/mielipidettä Originsin Ginzing SPF 40 kasvovoiteesta? Varmaankin voidetta saa laittaa aika paljon, jotta tuo 40 suojakerroin toteutuu.

    Vastaa

    0
    1. Origins on jenkkifirma joten tuotteissa ei käytetä uuden sukupolven parempia filttereitä (ne eivät edelleenkään ole USAssa sallittuja mahdottoman pitkän hyväksymisprosessin takia - UV-suoja-aineet määritellään USAssa lääkeaineiksi).

      Vanhoja filttereitä tästä saattoi siis odottaa, mutta hyvin hämmentyneenä huomasin, että siinäkin on Octinoxatea. Mielenkiintoisesti, tätä tuotetta ei sitten saa myydä tietyissä osissa Jenkkejä kuten Havaijilla ja Key Westillä, vaikka jenkkisarja onkin. Jättäisin tämän itse väliin koska suosin uusia filttereitä tai mineraalifilttereitä.

      Vastaa

      1
    1. Käytin pullollisen Bilboan Carrot + SPF 30- voidetta (ollessani Italiassa), vaikutti hyvältä iholla, tiedä sitten ainesosista?

      Sisältää ykkös-filtterinään maailman kahden ympäristölle haitallisimman UV-suojakemikaalin joukkoon kuuluvaa Octinoxatea (inci Ethylhexyl Methoxycinnamate). On myös hormoninhäiritsijä.

      Vastaa

      1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (71)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat