02.08.2020

Ateenan parhaat hotellit rooftop-uima-altailla

Ikävä Kreikkaan on krooninen tila.

Tänään helpotan sitä esittelemällä kaksi Ateenan parasta hotellia meille, jotka rakastavat näköaloja eivätkä pahastu mahdollisuudesta pulahtaa hotellin katolla vilvoittavaan uima-altaaseen...

Blogin kirjoittaja tunnustautuu parantumattomaksi katoilta, torneista tai korkeilta kukkuloilta avautuvien näköalojen metsästäjäksi ja nautiskelijaksi.... 

ELECTRA PALACE

Electra Palacen sijainti Ateenan keskustassa vanhankaupungin ytimessä on kaupungin parhaimpia. Niin ovat myös sen katolta avautuvat näköalat.

Viiden tähden hotellina Electra Palace ei ole halpa, mutta tällaisista näköaloista uima-altaalla saa maksaa. Ateenassa on myös hieman edullisempia hotelleja hienoilla kattoterasseilla ja näkymillä, mutta ilman uima-allasta. Ja tietysti ilman Electra Palacen tasoista eleganssia.

Electra Palacen Standard-huone

Kerrottakoon, että itse en ole niin tällaisen klassisen fiinin eleganssin perään, mutta harvoin annosteltuna se voi olla ihan mukava elämys.

Mutta olen tällaisten kattoterassien perään... 😍🙏🏻

Nämä kuvat ovat viime syksyn lokakuulta. Kesäistä lämpöä Ateenassa ja Kreikassa yleensäkin riittää tyypillisesti lokakuun loppuun ja usein marraskuulle saakka.

Kuten olen monesti todennut, syys- ja lokakuu ovat ihan parhaat kuukaudet vierailla Kreikassa, kun haluaa nauttia parhaista säistä, lämpimimmästä merivedestä ja monissa paikoissa myös kesäkautta edullisemmista hinnoista.

Ateenan luksushotellit ovat kalliita jopa vuoden ympäri, mutta tänä kesänä tilanne on koronan takia odotetusti poikkeava, ja hinnat saattavat olla alle puolet normaalitaksoista.

Katselin hintoja niistä hotelleista, joissa yövyin viime syksyn matkalla, ja esimerkiksi alempana esittelemässäni St. George Lycabettuksessa voi nyt elokuussa yöpyä hintaan 88 euroa...! 😮(Hinnat ovt Hotels.comista.) Itse maksoin yhdestä yöstä St. Georgessa viime lokakuussa 220€, ihan tavallisessa Standard-huoneessa.

Electra Palace on St. Georgea tasokkaampi hotelli, eikä ole vetänyt hintoja yhtä alas kuin St. George, mutta kun huone viime lokakuussa maksoi 198€, saa saman huoneen tämän vuoden elokuussa hintaan 138€.

Hinta kyllä kirpaisee, enkä voisi asua tällaisessa hotellissa kokonaista viikkoa, mutta pidän 200 euron vuorokausisijoitusta erittäin onnistuneena siihen nähden, mitä rahalla saa. Etenkin jos jakamassa on kaksi ihmistä, kuten meitä lokakuun matkalla oli.

(Ja kyllä tällä paremman vastineen saa kuin vaikka saman hintaisessa Tampereen Hotelli Tornissa, josta myös avautuvat hienot, joskaan eivät yhtä historialliset maisemat, ja ilman kattouima-allasta..! ;D)

Ateenan keskustassa parhaiden näköalojen keskellä on vain yksi hotelli, jonka kattouima-altaalle pääsevät (maksua vastaan) muutkin kuin hotellin asiakkaat, joten tällaisesta elämyksestä on vain oltava valmis maksamaan.

Electra Palacen kaunis uusklassinen rakennus on niin piilossa vanhankaupungin kapeiden kujien keskellä, että sen ohi voi kävellä tajuamatta ollenkaan ohittavansa yhtä Ateenan hienoimmista hotellesta.

Sijainti on samalla erittäin keskeinen mutta mukavasti sivummassa pääostoskadun vilskeestä.

Hotellin aamaista nautitaan myös katolla terassiravintolassa.

Summaisin, että jos saapuu Ateenaan vaikka yhden päivän pikavisiitille, voi tämän hotellin katolta periaatteessa nauttia yhdellä silmäyksellä kaikista kaupungin historiallisista nähtävyyksistä..! 🤗

Hotellin kotisivu: Electra Palace Athens

ST. GEORGE LYCABETTUS

Toinen suosittelemani näköalahotelli St. George Lycabettus sijaitsee ydinkeskustan reunalla Kolonakin kaupunginosassa, Lycabettus-kukkulan juurella.

Tämä on SE hotelli, jossa tapahtui Kreikan matkojeni noloin välikohtaus koskaan....

St. George on se hotelli, jonka kattoterassille pääsevät maksua vastaan myös muut kuin hotellissa yöpyvät asiakkaat. Hinta on muistaakseni 25€ luokkaa.

Hotellin kattokerroksessa sjaitsee myös pieni kuntosali, jonka käyttö kuuluu kattoterassivierailun hintaan. Hinta sisältää myös yhden juoman (mineraalivesi, limsa, viini, olut).

St. Georgen sijainti ei ole yhtä keskeinen kuin Electra Palacen, mutta kukkulan rinteellä sijaitsevan hotellin näkymät ovat laajemmat ja etenkin pimeän laskeuduttua aivan huikeat.

Katolta avautuu näköala Kolonakin, ydinkeskustan ja vanhankaupungin yli Akropolille ja aina Pireukseen ja merelle saakka. Toisella puolella kohoaa Lycabettus-kukkula, jonka huipulla sijatseva pieni kappeli sekä ravintola tarjoavat kaupungin kiistatta ihan parhaan näköalan.

Kukkulan huipulle pääsee kävellen tai köysiratahissillä. Tätä paikkaa ei kannata Ateenassa missata!

St. Georgen tyyli on Electra Palacea modernimpi. Huoneiden joukosta voi valita vaaleampaa ja minimalistisempaa skandinaavista tyyliä tai taidetta ja modernia designia henkivää tyyliä.

Maisema hotellin ravintolasta on upea etenkin illalla, ja tarjoaa lähes 360 asteen näkymät miljoonakaupungin ylle.

Hotellin kotisivu: St. George Lycabettus

Hotellien sijainti. Electra Palacen ja St. George Lycabettuksen välimatka on 1,4 km.

Kaikki Kreikka-juttuni saarittain lajiteltuna (ja Ateena omana osionaan) löydät täältä:

Suuri Kreikka-hakemisto

Oma syyskuulle varaamani Kreikan matka lähestyy, mutta koronatilanteen viimeisimmät käänteet Euroopassa eivät nosta toivoa korkealle. :/ Alan olla yhä varautuneempi siihen, että en pääse Kreikkaan vielä syyskuussa.

Aegean Air näyttää edelleen myyvän todella edullisia suoria lentoja  Ateenaan koko syksyn (alkaen 52€), mutta näistä ei tunnu oikein olevan iloa vinkata, kun pandemiatilanne on mikä on. Fiksuinta olisi tietysti edelleen pidättäytyä kaikesta matkustuksesta Suomen rajojen yli.

Onko joku teistä uskaltautunut varaamaan ulkomaan matkaa tälle kesälle tai syksylle..?

9 comments on “Ateenan parhaat hotellit rooftop-uima-altailla”

 1. Olen sulovileniläisenä käyttänyt halvempia uima-altaallisia hotelleja. Toki mennyt myös raitiovaunulla tai bussilla merenrantaan uimaan. Myös yhden marraskuisen uintiretken tein kalojen sekaan, järveen nimeltä Vouliagmeni. Näitä 3 hotellia olen enemmän kuin kerran käyttänyt jokaista. Ei eläke riitä noihin luksushotelleihin kun haluan reissata Kreikassa usein. https://photos.app.goo.gl/xpJhU3RR8jcU2vsR6
  Monta reissua keväästä lähtien on peruuntunut! Seuraava yritys 11.9 - 12.10 Ateena, Lefkadalla viikko, Ateena, Kyklaadeilla 4 saarta. Vielä en ole toivoani menettänyt tämän vuoden matkoistani...

  Vastaa

  0
  1. Mä en kaipaa uima-allasta hotelliini ollenkaan - mutta silloin kelpaa jos se on katolla 😍😊 Uimisesta en niin välitä, mutta yhdistelmä näköala + kuumuus + mahdollisuus pulahtaa viilentävään veteen on jotain aivan ihanaa 🤗

   Vastaa

   0
  2. Juuri kuumana päivänä onkin ihanaa vilvoitella ulko-altaalla näkymistä nauttien. Ja kuumuuttahan Ateenassa riittää.

   Vastaa

   0
  1. Sain vinkin tuosta järvestä muutama vuosi sitten kreikkalaisilta ystäviltäni mutta vieläkään en ole sinne päässyt. Viime syksynä oli lähellä (suunnittelin retkeä sinne ystäväni Saivan kanssa), mutta sekin peruuntui viime hetkellä.

   Vastaa

   0
 2. Kaipaan Kreikkaa, erityisesti Kreetalle ♥️ Kreikassa nimenomaan valon sävy, lämpö ja tunnelma ovat ne mitä ikävöin. Olen viimeksi päässyt Kreetalle vuonna 2017, viime vuonna en päässyt kun en raskaana ollessa oikein uskaltanut niin kauas matkustaa, ja tänä vuonna tietysti tuo korona tappoi matkustusunelmat.

  Muuten, viime vuonna raskaana ollessani aloin itkeä, kun näin blogissasi jonkun tuotekuvan joka oli (ainakin kuvittelin niin) kuvattu Santorinilla, kuvan valon sävy sai minulle niin kamalan ikävän Kreikkaan 🙈

  Vastaa

  0
  1. Muuten, viime vuonna raskaana ollessani aloin itkeä, kun näin blogissasi jonkun tuotekuvan joka oli (ainakin kuvittelin niin) kuvattu Santorinilla, kuvan valon sävy sai minulle niin kamalan ikävän Kreikkaan 🙈

   ❤️❤️

   Valo, sen lämpö ja pehmeä, tyynnyttävä autereisuus ovat todellakin jotain jota minäkin kaipaan. Se vaikuttaa koko olemukseen, tulee tyyni ja rauhallinen olo. Suomessa valo on kovempaa ja sinisempää. Välimerellisessä valossa on jotain lohdullista ja sanoisinko syleilevää. Pohjoisen valo on kaunista omalla tavallaan mutta ihan erilaista.

   Vastaa

   0
 3. Mulla olisi 16.8 lähtö Rodokselle viikoksi. Tilasin vajaa pari viikkoa sitten matkan. Toivotaan, että matkaan pääsee :)

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)