12.05.2019

Curly Girl -raportti: ajatuksia kahden viikon kokemuksista

Päätin kuin päätinkin lähteä kokeilemaan Curly Girl -metodia.

Kokeilu ei lopulta vaadi minulta hurjia muutoksia jo noudattamaani hiustenhoitorutiiniin, ja lyhyen sisäisen neuvottelun jälkeen olin valmis ainakin joksikin aikaa luopumaan niistä lempituotteistani jotka eivät ainesosiensa puolesta sovi CG-menetelmään. Monelle metodiin lähtevälle föönistä ja muista lämpömuotoilulaitteista luopuminen voi olla suurin haaste, minulla ei ole sitä ongelmaa koska en niitä käytä muutenkaan.

Pakko aloittaa raportti saman tien toteamalla, että hiukseni tosiaan tuntuvat ja näyttävät erilaisille - vaikka kokeilua on takana vasta kaksi viikkoa.

Hiusteni kiharaisuus piristyi saman tien ja pituuksiin muodostuu korkkiruuveja jotka pysyvät jopa nukutun yön jälkeen. Ennen kaikkea hiukseni näyttävät parempikuntoisilta, kiiltävämmiltä ja "jäsentyneemmiltä".

Hiukset ensimmäisen Curly Girl -pesun jälkeen

 
MITÄ OLEN TEHNYT?
Pesu: olen pessyt hiukseni vain sulfaatittomilla shampoilla ja Yves Rocherin CO-pesuaineeksi luokiteltavalla Low Shampoolla.

Hoito: olen hoitanut hiukseni silikonittomilla luonnonkosmetiikan hoitoaineilla "squish to condish" -tekniikalla.

(Squish to condish: märkiin hiuksiin puristellaan suuret määrät hoitoainetta kunnes hiukset ovat täysin saturoituneet hoitoaineesta ja niistä kuuluu "squish"-ääni niitä puristellessa. Hoitoaine huuhdotaan hiuksista ottamalla kämmeniin vettä ja puristelemalla vettä pituuksiin, kunnes valtaosa hoitoaineesta on hitaaaa-a-a-asti liuennut hiuksista. Hiuksiin saa jäädä aavistus hoitoainetta ja pakosti jääkin tällä vähävetisellä tekniikalla, jossa veden painekaan ei ole auttamassa hoitsikkaa pois hiuksesta.)

Olen käyttänyt hiuksiin jätettävää hoitoainetta vain kerran. Hiukset ovat jo tuntuneet riittävän hoidetuilta squish-tekniikan jäljiltä.

Muotoilu: olen käyttänyt geeliä tai en mitään muotoilutuotetta.

Kuivaus: en ole saanut aikaiseksi hankkia t-paitaa johon plopata hiukset (pitää ostaa uusi varta vasten koska en halua uhrata käytössä olevia t-paitoja violeteille tahroille). Olen kuivannut hiukseni asettelemalla ne pää alaspäin hellävaraisesti mikrokuituhiusturbaaniin ilman että puristan tai hieron hiuksia turbaaniin yhtään. Lasken hiukset poikittain olevan turbaanin keskelle, nostan pään ylös ja sidon turbaanin reunat pään takaa hiusdonitsilla. :)

Olen kammannut hiuksia permanenttikammalla. Pesupäivänä en ole kammannut hiuksia lainkaan (en harrasta märkäkampausta koska hiukseni eivät ole takkuuntuvaa tyyppiä), ja pesuttomina päivinä olen kammannut hiukset kerran päivässä, aamulla.

Olen ehtinyt pestä hiukset CG-metodin mukaisesti nyt neljä kertaa, ja kokeillut joka pesulla eri tuotteita, poislukien geeli, joka on ollut koko ajan mainio Briogeon Curl Charisma.

Yves Rocherin Low Shampoo tuntuu parhaalta shampoolta tähän metodiin, sen koostumus on hoitoaineen tyyppinen ja erittäin hellävarainen eikä se vaahtoa, mutta samalla se puhdistaa ainakin minun hiuspohjani täysin puhtaaksi, ihan yhtä puhtaaksi kuin vaahtoava shampoo. Low Shampoota saa Yves Rocherin verkkokaupasta (mainoslinkki), hintaa vain 4,90 €.

HIUKSET ENNEN JA METODIIN SIIRRYTTYÄ

ENNEN: Tältä hiukseni ovat aiemmin näyttäneet pesun jälkeen. Niiden laineikas kiharuus tulee esiin, mutta laiskasti, ja on yleensä poissa seuraavana aamuna tai viimeistään sitä seuraavana.

CURLY GIRL: Tältä hiukset näyttävät tuoreeltaan Curly Girl -pesun jälkeen.

ENNEN: Tältä hiukseni näyttävät tyypillisesti pesua seuraavina aamuina (pesen hiukset vain 3-4 päivän välein).

Kampaamaton - kammattu - leave-in-hoitoaineella freesattu

CURLY GIRL: Tältä hiukset näyttävät aamulla kaksi päivää pesun jälkeen.

Nyt hiusten kiharuus ja jäntevyys säilyy yön yli. Kaikkein iloisin olen siitä, että takaraivolla vakituisesti viihtynyt hattarainen pörrö (katso alla oleva kuva) on kadonnut.

ENNEN: Tässä on oikein klassinen esimerkkikuva siitä miltä hiukseni ovat näyttäneet kampaamattomina vuosien ja vuosien ajan. Pörröiset, sameat ja hyvin laiskasti kihartuvat.

 

CURLY GIRL: Tältä hiukset näyttävät nyt kampaamattomina, kun olen aamulla herännyt. Vaikka kaikki pörröisyys ei (odotetustikaan) ole poissa, hiukset ovat terveen ja elastisen näköiset, kiiltävät ja sileän laineikkaat.

En tiedä teistä mutta näen itse suuren eron ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Ja todellakin rohkaistunut jatkamaan kokeilua.

 

MIKSI TÄMÄ TOIMII?

Arvelen, että omalla kohdallani tärkeimmät jutut ovat hiusten tehokas kosteuttaminen squish to condish -hoitotyylillä sekä "no touching" -kuivaaminen ilman hankausta ja puristelua. Ne ovat olennaisin ero aiempaan histenhoitorutiiniini verrattuna.

Squish-tyylillä hiukseen latautuu runsaasti enemmän kosteutta kuin normaalilla huuhtelutyylilläni, ja koska en mekaanisesti rasita ja pörrötä hiusta froteepyyhkeellä, hius kuivuu säilyttäen enemmän kosteutta. Kosteampi hius kihartuu herkemmin, ja kun kiharan antaa kuivua rauhassa muotoonsa, sekin edesauttaa kiharuuden säilymistä.

Geelillä saa varmasti hiuksisiin vielä paljon lisää kiharaa, mutta ilman geeliäkin hiukseni ovat kiharammat ja jäsentyneemmät kuin aiemmalla pesu/kuivaustyylilläni.

Sulfaatittomilla ja silikonittomilla shampoilla ja hoitiksilla olen pessyt hiuksiani pidempien jaksojen ajan aiemminkin, eikä pelkällä koostumuksella ole ollut tällaista vaikutusta hiukseeni.

MITÄS NYT?
Jatkan kokeilua Curly Girl -metodin mukaisilla silikonittomilla, sulfaatittomilla ja alkoholittomilla tuotteilla.

Jonkin ajan päästä tsekkaan, mitä tapahtuu, jos vaihdan käyttöön tuotteita joissa on ei-sallittuja ainesosia, mutta jatkaen squish to condish -hoitotapaa ja hellävaraista ploppaus-tyyppistä kuivaustapaa. Oletukseni on, että hiukset pysyvät kiharina, ja menetelmän ydinpointti kohdallani liittyy juuri hoito- ja kuivaustapaan.

On totta, että voimakkaat sulfaattipitoiset shampoot kuivattavat hiusta, ja runsaasti kerrostuvia silikoneja sisältävät hoitoaineet latistavat ja tätä myöten epä-rohkaisevat kiharaa, ainakin hennossa hiuksessa. Mutta niitä voimakkaimpia sulfaattishampoita ei tietenkään tarvitse käyttää, eikä myöskään sitä kaikkein amodimethicone/dimethicone-pitoisinta hoitoainetta - vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan miedommillakin sulfaateilla ja kevyemmillä silareilla :)

Tämänhän moni "kiharatyttöilijä" jo tietääkin - kiharoittamishomman ydin on kosteutus ja hellävaraisuus, ja niille rakentuen eri ihmisillä voivat toimia hyvinkin erilaiset shampoo-hoitis-muotoilu-kombinaatiot. Sisältäen sulfaatteja ja silikoneja, tai ei sisältäen.

Palailen uuden raportin kanssa :)

P.S. Metodin toistaiseksi ainoa miinus on hiustenpesuun ja kuivatukseen kuluva aika - se on nyt vähintään triplaantunut. Squish-tyyli kestää minuuttitolkulla ja välillä hidas kämmenvedellä huuhtelu todellakin kyllästyttää. Hiusten kuivuminen kestää myös paljon pidempään, koska en puristele märintä kosteutta pyyhkeeseen. En tiedä nopeutuuko kuivuminen yhtään sitten kun saan ploppaus-t-paidan hankittua... epäilen ettei teepparikaan juuri ime sen enempää kosteutta.

44 comments on “Curly Girl -raportti: ajatuksia kahden viikon kokemuksista”

 1. Todella lupaavalta näyttää! Mutta siis ahaa, olen ymmärtänyt tuon hoitoaineasian siis väärin.. Eli päätä ei hoitoaineen laittamisen jälkeen enää huuhdella veden alla ollenkaan?

  Vastaa

  0
  1. Eli päätä ei hoitoaineen laittamisen jälkeen enää huuhdella veden alla ollenkaan?

   Näin mä sen käsitin, ainakin niistä squish to condish -videoista mitä olen katsonut. Ehkä tästäkin on eri versioita...? Mutta mä ymmärsin että se veden alle laittaminen halutaan juuri välttää koska valuva vesi huuhtelee mukanaan liikaa hoitoainetta, ja valuvan veden paine heikentää tai kumoaa kiharoiden puristelun tuomaa tulosta.

   Myönnän, että laittaessani hiusväriä (joka toinen pesu laitan hoitiksen sekaan myös suoraväriä - silikonitonta), suihkutan hiuksia ihan pikkuisen pariin otteeseen squish to condishin aikana koska muuten väri ei varmaan koskaan huuhtoutuisi riittävästi.

   Vastaa

   0
 2. Itselläni on täysin piikkisuorat hiukset, mutta siitä huolimatta olen mielenkiinnolla seurannut näitä curly girl-kommentteja ja keskusteluja. Näppärät tulokset näyttää olevan, kun saa hiukset korkkiruuveille ilman muotoilua. Itselle ihan utopistinen ajatus :D

  Vastaa

  0
 3. Haasteet joiden kans itse kamppailen ja kaipaan neuvoja jos jotain vinkkiä olis tarjota:
  -Oma hius takkuuntuu ja kampaamalla saan kiharat rikottua ja pään pörröiseksi.
  -Kihara ei todellakaan pysy yön yli, vaikka kiharimmillaan hiukset on TODELLA kiharat.
  -Hoitsikan huutelu ilman perinteistä huuhtelua (pää suihkun alle) ei onnistu. Jos yritän jättää hiuksiin "vähän" hoitsikkaa, niin käytännössä hiukset pitää pestä uudelleen koska ovat niin lähmäiset..
  Niin kovasti Haluaisin noudattaa tätä, mutta nuo em. asiat ottaa hieman päähän. 😕
  ihana tää sun blogi! Monta oivallusta oon täältä saanut.

  Vastaa

  0
  1. Moikka Nimetön! Hiustyypistä, sen käsittelyistä ja huokoisuudesta riippuen metodin onnistunut toteuttaminen voi tosiaan olla joko tosi helppoa tai erittäin haastavaa, ja vaatii paljon soveltamista ja kustomointia. Olen itse (ainakin tässä vaiheessa) vielä kaukana Curly Girl -asiantuntijasta, mutta nämä asiat mulle tuli mieleen kommenttiasi lukiessa:

   * Kampaaminen; oletko kokeillut selvittää hiusten takut jo kosteana, tällöin kihara ei rikkoonnu? Eli hiukset selvitetään hellävaraisesti piikkikammalla hoitoaineen vaikuttaessa. Jos hiuksesi takkuuntuvat herkästi myös kuivuttuaan, vaikka olisit selvittänyt ne kosteakampaamalla, siihen en keksi muuta ideaa kuin selvittää takkuja hiuksiin jätettävän hoitoainesuihkeen avustuksella. Tällöin kihara tietysti pakostikin vähän rikkoontuu. Jollain samankaltaisen hiustyypin omaavalla CG:n harrastajalla on tähän varmasti parempia niksejä..?

   * Kiharan pysyminen yön yli - millä tavoin pidät hiuksia yöllä? Jos kihara ei tunnu pysyvän yön yli vaikka pitäisit hiuksiasi miten, keskity sen sijaan herättämään kihara uudelleen aamutoimenpiteillä; kosteuttamalla hiusta vesisuihkeella ja jätettävillä hoitoaineilla ja tarpeen mukaan pienellä tipalla muotoilutuotetta.

   * Hoitsikan huuhtelu - minkä tyyppisiä hoitoaineita olet käyttänyt? Jäävätkö hiukset lähmäisiksi kaikkein kevyimmänkin hoitoaineen jäljiltä? Oikean ja omalle hiustyypille sopivan hoitoainekoostumuksen löytäminen voi viedä kauankin aikaa. Se on tylsää, mutta aina ei ole oikotietä vaan on vain kokeiltava. Kokeile esimerkiksi lapsille ja hennoille hiuksille tarkoitettuja hoitoaineita, ne ovat kevyimpiä.

   Jos hiukset tuntuvat jäävän lähmäisiksi vaikka kokeilisit mitä hoitsikkaa, kokeilisin itse seuraavaa tapaa: huuhtoisin hoitoaineen perusteellisesti perinteisellä huuhtelulla, ja panostaisin kosteutukseen jätettävän hoitoaineen muodossa. Leave-in-hoitoaineidenkin joukossa on tietysti kevyempiä ja raskaampia, ja myös niiden joukossa saattaa joutua etsimään kauan ennenkuin löytää sellaisen joka jättää hiukset miellyttävän tuntuisiksi. Lähmäävyyden suhteen leave-in-hoitoaineilla on kuitenkin se etu poishuuhdeltaviin nähden, että ne on formuloitu eri tavalla eikä niissä käytetä - tai niissä on huomattavasti poishuuhdeltavia vähemmän - hiusta kuorruttavia kalvonmuodostajia ja öljyjä. Voi siis sanoa, että ei-lähmäävän koostumuksen löytäminen leave-in-hoitoaineiden puolelta ainakin pitäisi olla förmuloinnin näkökulmasta helpompaa kuin poishuuhdeltavien. Toisethan tietysti voivat mainiosti käyttää poishuuhdeltaviakin jätettävinä, hiustyyppi sanelee kaiken.

   Oma monivuotinen äärimmäisen kevyt suosikkini leave-in-hoitoaineista on XZ:n Muumi-suihke:
   https://www.xz.fi/tuotteet/xz-muumi-selvityssuihke

   Se ei välttämättä kosteuta oikein kuivaa ja käsiteltyä tukkaa riittävästi, mutta tuote on edullinen eikä kokeilu ainakaan vie vararikkoon :) Minun on vaikea kuvitella Muumi-suihkeen lähmäävän kenenkään tukkaa, niin kevyt se on :) Kannattaa tsekata myös muut XZ:n suihkeet, kaikki sopivat Curly Girl -metodiin.

   Tsemppiä projektiin!

   Vastaa

   0
  2. Selvitän hiukset perusteellisesti nimenomaan märkinä, hoitoaineen ollessa hiuksissa (muuten pitäis avuksi ottaa sakset..)
   Kuivuttuaan ne takkuuntuu kuitenkin aika pahasti. Toisaalta nyt tarkemmin kun miettii niin _ehkä_ pientä edistystä on tapahtunut? Hiukset on pitkät, ja niitä on paljon. Mutta valitettavasti vuosien rajut käsittelyt näkyy laadussa. Nyt olen kuitenkin jo vuoden ollut värjäämättä mistä olen innoissani.

   Kiharan virkistäminen aamuisin toimii joskus. Hiukset on öisin aina kevyesti kiinni päälaella. Kovin terhakkana kihara ei päivänkään aikana pysy vaikka miten koittaisi virkistää.

   Ehkä vain pitää luottaa siihen ettei oikeita tuotteita ole vielä löytynyt, vaikka paljon olen kokeillutkin.

   Kiitos vastauksesta ja innolla odotan josko jotain uusia kokemuksia vielä aiheesta raportoit.

   Vastaa

   0
  3. Mutta valitettavasti vuosien rajut käsittelyt näkyy laadussa.

   Saattaa olla, että nimenomaan käsittelyt vaikuttavat hiuksen käytökseen, ja se jaksaa alkaa kihartumaan vasta kun pahiten vauroitunut osa on kasvanut ulos. Ei siis kannata menettää toivoa :) Jos hius on todella rakennevaurioitunut, ei mikään kosteutus tietenkään auta vaan hiuksen kunto paranee vasta kun haurastunut osuus on poissa pelistä.

   Tsemppiä :)

   Vastaa

   0
 4. Mitä luulet, jos on pakko pestä shampoolla hiukset joka päivä, niin kannattaako yrittää? 😃

  Vastaa

  0
  1. Ilman muuta :) Mun asenne on että aina voi kokeilla kaikkea ^_^ (...mikä ei ole rikollista tai vahingoita muita tai itseä... :p) Vasta kokemus kertoo, toimiiko homma :D

   Hiuspohjan rasvoittumissyklihän ei ole "kiveen hakattu" vaan voi muuttua ajan myötä tai vuodenaikojenkin mukaan, jos ei lyhyellä aikavälillä niin pidemmällä. Esimerkiksi oma rasvoitumissyklini, joka oli vuosikaudet noin joka toinen tai parhaimmillaan joka kolmas päivä, on nyt venynyt viimeisen runsaan vuoden aikana neljään päivään.

   Vaikka hiusta olisi pakko pestä päivittäin, voi senkin tehdä hiusten kosteuspitoisuutta edistävillä tuotteilla. :)

   Vastaa

   0
 5. Tämä Curly Girl -kokeilusi on kyllä mielenkiintoista seurattavaa :) Itse olen liian kiintynyt hiustenkuivaajaani että voisin sitä kaikilta osin oikeaoppisesti toteuttaa, mutta tosiaan ehkä siitä voikin napata itselleen vinkkejä ja toteuttaa siten, miten omaan elämäntilanteeseen ja hiuskuontaloon sopii :D Ainakin hiukseni tuntuvat tällä hetkellä paljon kosteutetummilta. Onnea muuten työpaikastasi, vaikka heille olit aiemmin töitä tehnytkin :) Täytyy sanoa, että blogisi on harvoja, joita olen vuosien aikana pitänyt seurattujen listalla. Luulen, että syynä tähän on persoonallisuus, aitous ja vaihtelevat aiheet. Lisäksi minusta on kiva, että kosmetiikan ns. teoreettista osuutta (ainesosia yms.) avataan, kuitenkaan olematta tylsää luettavaa. Lähinnä vain lukijana halusin sanoa kiitos, blogisi on tuonut minulle monesti iloa <3

  Vastaa

  0
  1. Voi kiitos Lena :) <3 <3 Olipa mukavaa palautetta :) <3

   mutta tosiaan ehkä siitä voikin napata itselleen vinkkejä ja toteuttaa siten, miten omaan elämäntilanteeseen ja hiuskuontaloon sopii :D

   Juuri näin :) Sovellus ja oman tilanteen (oli sitten kyse hiuksista, ihosta tai mistä vain) "lukeminen" on kaiken a ja o. Yrittäessä kopioida muiden tavan tehdä jotain, tunnistamatta kunnolla oman hius- ja ihotyyppinsä ominaisuuksia ja tarpeita, voi usein mennä metsään.

   Vastaa

   0
 6. Olen myös innostunut metodista. Ongelmaksi on muodostunut hiusten lähmäisyys ja rasvaisuus. Eli ihan vaan kotosalla ollaan, näillä hiuksilla ei voi julkisesti esiintyä. Jätin pois jätettävän hoitoaineen. Ja nyt olen siirtynyt shampoo pesuun joka kerralla. Toinen iso ongelma on hiusten hoito pää alaspäin. Kun hiuksia ei harjata tai kammata, miten ihmeessä ne saa laskeutumaan taaksepäin? Tällä tarkoitan, että hiukseni jää siis asentoon kuin kasvaisivat takaa eteenpäin. Hiukset ovat aivan sekaisin ja kuin läjä rasvaa. Kiharat ovat, vielä kun olisi puhtaat, että julkeaisi ihmisten ilmoilla näyttäytyä. Kova koppura geeli perustellaan pehmeäksi. Minun hiuksissani geeli on ja pysyy, ei sitä auta 20 min puristelutkaan. Eli nyt on toiveena puhtaat kiharat alaspäin:) ps. Jospa tää ongelma on ohuissa hiuksissa. Omat hiukseni ovat ohuet niin määrällisesti kuin laadultaankin. Ehkä pikkurillin paksuinen poninhäntä kuvaa niitä parhaiten. Pituudeltaan hiukseni ovat noin polkka.

  Vastaa

  0
  1. Voi eih, onpa haasteellisen kuuloinen tilanne..! Luulin ensin kokemustasi lukiessa että sulla on varmasti paksu ja karhea hiuslaatu, mutta ei ollutkaan. Minulla on myös ohut tukka, mutta ne käyttäytyvät ihan eri tavalla kuin sinun; ne esimerkiksi laskeutuvat ongelmitta taaksepäin hiusten alaspäin pesun jälkeenkin, ilman mitään kampaamista.

   Olisiko muilla CG-ihmisillä vinkkejä kukkiksen tilanteeseen..?

   Vastaa

   0
 7. Musta on kiva lukea muiden curlaus-kokemuksia ja nähdä kuvia tuloksista ja verrata niitä omaan ja joka kirjoituksesta oon saanut jotain vinkkiä vielä hyvin lyhytkestoiseen omaan kokeiluun.

  Ja kyllä aikaa menee varsinkin kuivumiseen mulla ihan ikuisuus, joten pesu on vain vapaapäivän homma tai sitten on vain kuivattava diffuuserilla (mun tapauksessa läviköllä, koska kuivaajassa ei ole diffuuseria :D )

  Vastaa

  0
  1. Unohtui vielä, että sinänsä ajankäyttö ei haittaa, koska en ole koskaan elämässäni aiemmin voinut aamuisin nousta sängystä ja lähteä liikenteeseen tekemättä mitään hiuksille.

   Vastaa

   0
  2. Joo, nämä pesut eivät tosiaan sovi aamuihin jolloin töihin lähtö on kuudelta, olen huomannut ^_^ :D Ihan aamuyöllä en sentään jaksa herätä vain CG:n tähden vaikka aamuvirkku olenkin... :D

   Vastaa

   0
 8. Suosittelen t-paitaa kuivaukseen, omat kiharat kuivuvat litimäristä pyyhekuiviksi t-paitaturbaanissa nopeasti, jonka jälkeen annan niiden kuivua isoilla sormikiharoilla. Ne kun avaa saa erotellut ja sileät korkkiruuvikiharat.

  Vastaa

  0
 9. Tosi kiva kun oot lähteny kokeilemaan metodia, sulla on oikein otolliset hiukset siihen! Itse aloitin reilu viikko sitten ja on tosi iso ero entiseen. Myös noita korkkiruuveja tullut esiin. Pohjalla taipuisa ja karhea hiuslaatu, lapsena ja nuorena ollut lainetta ja loivaa kiharaa. Myöhemmin oppinut suoristusraudana ja hiukset kiinni -tavat pörrön taltuttamiseen, joten ihan jännä nähdä mitä tulee. Ja kiva myös seurata sinun hiusmatkaa :).

  Vastaa

  0
  1. Mä en koskaan vuosien varrella löytänyt tapaa hallita omaa pörröisyyttäni, varmasti siksikin kun en ole ikinä ollut kiinnostunut hiusten muotoilusta enkä lämpölaitteiden käytöstä. Suoristusraudatkin jäivät kaappiin makaamaan parin viikon käytön jälkeen.. :D :p

   Mun paras laiskan ihmisen keino pörrön silotukseen ovat olleet erilaiset vahat ja kiillottavat muotoiluvoiteet, mutta ei niilläkään ole saanut yhtä hyvää tulosta kuin tällä tosi simppelillä rutiininmuutoksella. Kuka tiesi että niin yksinkertainen muutos kuin kuivaustavan muuttaminen ja hoitoaineen erilainen imeytys voisivat johtaa näin merkittävään eroon... :P Oppia ikä kaikki, voi todellakin sanoa :)

   Vastaa

   0
 10. Hei Sanni, sori postaustoive ihan off-topicina: voisitko päivittää sun vanhoja aurinkosuojapostauksia, mutta siltä kantilta, että mikä on vesistöille kaikkein ystävällisin aurinkorasva? :) Tästä on ollut jo useamman ihmisen kanssa puhetta: meillä täällä mainostetaan vain asioita luontoystävällisinä ja luomuina, mutta kun se ei ole se mitä on oikeasti etsinnässä, vaan sellainen, joka on mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava siinä tapauksessa, että se huuhtoutuu mereen. Löysin itse Sun Bumia, Blue Lizardia ja muutaman muun merkin, mutta ne on kaikki tilattava ulkomailta. Blue Lizardia saisi onneksi iHerbistä... Hmm!

  Vastaa

  0
  1. voisitko päivittää sun vanhoja aurinkosuojapostauksia, mutta siltä kantilta, että mikä on vesistöille kaikkein ystävällisin aurinkorasva? :)

   Kiitos postausehdotuksesta :) Kiinnostava aihe, mutta en osaa sanoa onko minulla aikaa tällaiselle postaukselle nyt kun olen aloittanut uudessa työpaikassa ja blogille jää vähemmän aikaa. Tämän tyyppinen postaus vaatii taustatyötä ja asiantuntijoiden kontaktointia ja haastattelua.

   Onko mineraalipohjaisissa aurinkovoiteissa jotain, mikä kuormittaa vesistöjä..? Olettaisin itse maalaisjärjellä, että sertifioidun luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet, joissa käytetään vain mineraali-UV-filttereitä ja koostumus on ylipäänsä ympäristöystävällinen, olisivat se vesistöystävällisin vaihtoehto. En ole ainakaan koskaan kuullut että titaanidioksidi ja sinkkioksidi olisivat vesistölle haitallisia. Olenko missannut jotain..?

   Vastaa

   0
  2. En ole tutkinut aihetta sen kummemmin, joten en edes tiennyt että mineraalifiltterit voisi olla ok. Ehkä menen ainakin tähän hätään sillä linjalla! Kiitos!

   Vastaa

   0
  3. Oho... Rupesin googlettamaan.
   "Esimerkiksi uv-säteilyä heijastava titaanidioksidi voi aiheuttaa soluvaurioita, ja sinkkioksidilla voi luontoon joutuessaan olla haitallisia pitkäaikaisvaikutuksia. [...] Nanohiukkasista ei tiedetä riittävästi. Ei voida sanoa, että ovatko ne uhka" https://yle.fi/uutiset/3-5393698

   Pitemmän lueskelun jälkeen ilmeisesti luonnonkosmetiikassa ei kuitenkaan sallittaisi nanopartikkeleita, joten ne pitäisi olla ok...?
   No, lakkaan nyt kaappaamasta hiuspostauksen kommentointia aurinkorasvahommiin! :)

   Vastaa

   0
  4. Pitemmän lueskelun jälkeen ilmeisesti luonnonkosmetiikassa ei kuitenkaan sallittaisi nanopartikkeleita, joten ne pitäisi olla ok…?

   Näin on, luonnonkosmetiikassa (ainakaan eurooppalaisten sertifiointitahojen sertfioimassa) ei sallita nanopartikkeleita. Amerikkalaisista merkeistä en mene takuuseen.

   Vastaa

   0
  5. Ihan kuin olisin lukenut, että sinkki voisi olla haitallista, mutta en mene takuuseen.

   Vastaa

   0
 11. Tämän tyylinen hiustenhoito vois sopia mulle, sen tyyppinen hiuslaatu on että taipuisuutta löytyy. Periaatteessa pasmat on aika selvät ja olen vähän alkanut kokeilla, mutta haasteellisempaa on sitten löytää ne oikeat tuotteet. En ole englanninkielisiä sivuja tutkinut yhtään, niin kiinnostunut en ole vielä ollut ja haluaisin nimenomaan helpommin saatavia tuotteita tämän jutun osalta. ( Ja edullisia ja mielellään tuoksuttomia :) )

  Pesu ja hoito näyttää helpommalta, mutta muotoilu? Haluaisin nimenomaan geeliä kokeilla. Sokkarilla on just alkanut hiusviikko (-40), mutta ei heidän suosituksissaan nettisivuilla ole yhtään geeliä. Mitä ihmettä? Meillä oli paikallisella Sokoksella myös tarjolla Curly Girl -suositukset muttei yhtään geeliä. Onko tuossa sun suosittelemassa minkälainen tuoksu? Tai sitten menen vaan kampaamoon ostoksille, mitä en monesti tee. Nyt vaan olis kiva hyödyntää tuo hyvä aleprosentti.

  Vastaa

  0
  1. haluaisin nimenomaan helpommin saatavia tuotteita tämän jutun osalta. ( Ja edullisia ja mielellään tuoksuttomia :) )

   Pari ekaa ensimmäisenä mieleen tullutta tuotetta:

   Shampoo: Yliopiston Apteekin hajusteeton kuivan hiuspohjan shampoo
   Hoitis: Urtekramin No Perfume-hoitoaine (voi sopia tosi hyvin etenkin CO-pesuun)

   Haluaisin nimenomaan geeliä kokeilla. Sokkarilla on just alkanut hiusviikko (-40), mutta ei heidän suosituksissaan nettisivuilla ole yhtään geeliä. Mitä ihmettä? Meillä oli paikallisella Sokoksella myös tarjolla Curly Girl -suositukset muttei yhtään geeliä.

   Ilmeisesti geelit on monista paikoista lopussa juurikin CG-buumin takia.

   Briogeo-geelissä on mun nenään tosi huomaamaton ja neutraali tuoksu. Incissä on santelipuun öljyä ja vaniljaa, ja voisi odottaa että myös tuoksu on niiden mukainen, mutta itse en haista noita ollenkaan. Mutta on hyvä ottaa huomioon, että tuoksuherkät haistavat tuoksuja hyvin eri tavalla kuin vahvoja tuoksuja sietävät, ja minä kestän tuoksuja aika hyvin. Voi siis olla, että oikein tuoksuherkkä ihminen haistaisi Briogeon geelissä hajusteita.

   Vastaa

   0
  1. Oi jestas miten ihanat hiukset tuolla naisella..! 😍

   Tosiaan tuo hiusten hellä paketointi t-paitaan näyttää aika huvittavalta puuhalta.. ^_^ Mutta hellyttävällä tavalla :D

   Vastaa

   0
  2. Arvaapa kuka täällä kääräisi tuollaisen oikeaoppisen turbaanin hiustenpesun päätteeksi..!
   T-paita tosin on sen verran tiukka, että ei takana ulottunut ihan kiinni...

   Vastaa

   0
 12. Ihanat kiharat ja ihanan luonnollinen meikki myös - sopii tosi hyvin! Ja kampa on myös tosi söpön värinen. :)

  Vastaa

  0
  1. Heheh, mä itse hädin tuskin miellän että mulla edes on meikkiä kuvissa, kun on vain rajaus ja ripsaria :D

   Vastaa

   0
  2. Kuivashampoo kyllä kuivattaa, joten metodin sääntöjä pänttäämättäkin veikkaisin, että se ei kuulu CGM:ään. Lisäks kuivashampoo ei ominaisuuksiltaan mitenkään rohkaise kiharaa. Arvelen, että metodissa suositaan vain tuotteita, jotka jollain tavoin ovat hyödyksi kiharalle.

   Vastaa

   0
  3. Vastaan tämän alle, koska keskustelumme alimman kommentin alla ei ole vastaa-painiketta.
   Tai oikeammin siis kysyn: käytätkö nyt curly girlinä kuivashampoota? Olen ymmärtänyt, että normaalisti käyttäisit näitä.

   Hankin muuten Dhyvanan aurinkosuojavoidetta korvaamaan Cliniquen. Kyllähän luonnonkosmetiikan koostumus vain on paljon jäykempää, mutta onpahan ainakin suoja kasvoille (ja luonnonmukaisuus hyvä asia).

   Vastaa

   0
  4. käytätkö nyt curly girlinä kuivashampoota?

   Käytän, tarpeen tai fiiliksen mukaan viimeisenä päivänä ennen pesua, jos tyvi tuntuu erityisen littanalta. En koe tämän mitenkään haittaavan CG:tä koska suihkutan kuivashampoota vain tyveen, en kiharoihin. Minua ei myöskään haittaa, vaikka kuivashampoo lässäyttäisikin kiharoitani viimeisenä päivänä ennen pesua, sillä optimoitu kiharuus ei ole tila jota koen tärkeäksi tavoitella jokaisena päivänä :)

   Dhyvana ei ole minulle lainkaan tuttu merkki.

   Vastaa

   0
 13. Hei, virustorjuntani on alkanut ilmoittaa joka kerta blogiin tullessa sivuston aiheuttamasta uhasta tai viruksesta. Onkohan muille tullut vastaavaa, tai osaatko sanoa mitään asiasta?

  Vastaa

  0
  1. Sain Facebookiin vastaavan kommentin joltain lukijalta, laitan tästä viestiä A-Lehtien it-tuelle.

   Vastaa

   0
 14. On tällä saatu kyllä uskomattomia tuloksia, varmaan pakko itsekin ottaa kokeiluun kesällä!:) Just tuo, kun ei jaksais käyttää muutenkin paksujen ja hitaasti kuvivuvien hiusten pesuun niin paljon aikaa, on ollut tähänasti ainoa este ;)

  Mukavaa viikkoa!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)