14.05.2019

Multi-seerumointia

* Sis. mainoslinkkejä

Toiset harrastavat multimaskingia, minun ihonhoitooni kuuluu multi-seerumointia.

Olen aiemminkin tietysti vaihdellut seerumeita kausittain fiiliksen ja kulloinkin menossa olevan testisarjan mukaan, mutta tänä vuonna olen siirtynyt kunnon suunnitelmalliseen seerumiohjelmaan. Seerumi on ihonhoidon todellinen tehotyöläinen jolla ratkaistaan ihon huolenaiheita silloin, kun iho vaatii muutakin kuin peruskosteutusta.

Vaikka testaan jatkuvasti uusia sarjoja, on seerumien ja tehotiivisteiden säännöllisempi käyttö mahdollista, koska ne ovat muiden hoitotuotteiden alle sujautettavia "täsmäisku"- ja lisätehotuotteita. Lisäksi olen voinut tuoda iholleni pitkäjaksoisesti tiettyjä samoja aktiiviaineita testisarjojen vaihdellessakin, koska eri sarjoissa on saman tehoaineen ympärille kehitettyjä seerumeita. Tällaisia ovat mm. retinoidit, peptidit ja c-vitamiini.

Nyt olen esimerkiksi käyttänyt retinolia tai muita retinoideja yhtäjaksoisesti jo yli vuoden. Jii-haa!

Ja koen, että jatkuva, johdonmukainen (oikeasti tehokkaiden) anti-age-tuotteiden käyttö näkyy.

Olen räätälöinyt seerumiohjelmani kutakuinkin tämän vuonna 2016 ottamani, ikääntymisen merkkejä ja muita iho"huolia" kuvaavan kartan mukaan.

Ihoni ykköshuolenaihe ovat pintakuivuuden ohella juonteet. (En muuten tykkää suomen kielen sanasta 'huoli' tai 'iho-ongelma', se kuulostaa vakavammalta kuin englannin 'skin concern'. Mutta mitäs muuta sanaa käyttäisi...)

Näiden rinnalle ilmestynyt tuoreempi "huoli" on silmäpussit ja silmänympärysalueen turvotus.

Tämän hetkinen seerumirutiinini näyttää tältä:

OTSA - aamuin sekä illoin The Ordinary Argireline Solution 10%.

SILMÄNYMPÄRYKSET - aamuisin: turvotusta laskeva tai kirkastava tuote. Iltaisin: retinoidituote.

KASVOT - aamuisin: kosteuttava ja/tai antioksidanttinen tuote. Iltaisin: kosteuttava ja/tai rauhoittava sekä yleinen anti-age-seerumi.

OTSA

Otsajuonteeni ovat syvyydessään ja tyypissään sitä luokkaa, että en odota minkään tehotipan niitä merkittävästi häivyttävän. Otsalle muodostuvat juonteet ovat usein ilmeryppyjä joita on haastavampi häivyttää tai ehkäistä kosmetiikan keinoin, kuin kuivuudesta tai ihon ikääntymisestä johtuvia juonteita.

Vaakajuonteet minulla on ollut teini-ikäisestä lähtien, ne näkyvät jo yläkoulun kuvissa. Sen sijaan kulmakarvojen välin "sibeliukset" ovat syventyneet selvästi vasta iän myötä.

Skeptisyydestä huolimatta aloitin uteliaisuudesta * The Ordinaryn Argireline -tiivisteen käytön, ja olen nyt käyttänyt sitä aamuin illoin kohta kaksi kuukautta. Argireline lupaa vaikuttaa erityisesti ilmejuonteisiin niin otsalla kuin silmänympäryksillä, sitä kutsutaan jopa "pullotetuksi Botoxiksi".

En nyt väitä että neste on saanut mitään ihmeitä aikaan kahdessa kuukaudessa, mutta sibeliukset vaikuttaisivat jonkin verran pehmentyneen.

VERTAUSKUVA:

Juonteet toukokuussa 2017


Juonteet toukokuussa 2019

Otsan aluetta selvemmin näen muutoksen silmäympäryksillä, etenkin silmäkulmissa, joissa harakanvarpaat ovat miedontuneet huomattavasti. Tätä olen kommentoinut aikaisemminkin, mutta niiden kehitykseen ei liity Argireline vaan todennäköisesti pitkään käyttämäni retinoidit sekä kollageenilisäravinne.

The Ordinaryn tuotteita saa Suomessa Stockmannilta. Suomalaisista verkkokaupoista Argireline-seerumia voi tilata * Eleveniltä, hintaa on 9,90€. Suoraan The Ordinarylta tilatessa hinta on 7,20 €.

SILMÄNYMPÄRYS - JUONTEET

Silmänympäryksille käytän a-vitamiiniseerumeita. Retinoidit ovat tutkitusti tehokkain pinnallisesti käytettävä aine juonteiden häivyttämiseen, siksi juuri retinoidit ovat ykkösvalintani juonteisiin. (Miksi joku sitten ei valitsisi retinoideja...? Toisten ihoa ne ärsyttävät. Minun ihoani eivät.) Pisimpään olen käyttänyt Paula's Choicen retinoliseerumeita, joista 1% Retinol Booster on edelleen eniten käytössä.

Paulan Boosterin lisäksi käytössä ovat olleet vaihdellen myös Skin Regimenin ja Verson retinoliseerumit, sekä viimeisimpänä The Ordinaryn suuresti hypetetty * Granactive Retinoid 2% Emulsion.

The Ordinaryn seerumi on todella kosteuttavan tuntuinen, jopa niin kosteuttava etten koe aina tarpeelliseksi laittaa päälle varsinaista kosteusvoidetta. Paulan Boosteri taas on täysin nestemäinen eikä tunnu kosteuttavan lainkaan. The Ordinaryn ylivoimainen etu kilpailijoihinsa nähden on hinta, * Granactive Retinoid Emulsion maksaa Elevenillä 13,90€, The Ordinarylla 9,80€, kun Verso, Paula ja Skin Regimen keikkuvat 58-95 euron hinnoissa. Aikamoinen ero.

Paula's Choicen ja Verson tuotteita voi tilata postimaksutta Skincitystä. Skin Regimen on hoitolasarja, verkosta sitä voi tilata mm. Stoorlasta.

VERTAUSKUVA:

Silmänympärykset toukokuussa 2017

 

Silmänympärykset toukokuussa 2019

Muutos etenkin harakanvarpaiden kohdalla on sen verran vakuuttava, että koen tehoseerumeiden oikeasti tekevän jotain. Tosin aina on myös se vaihtoehto, että kollageenilisäravinne yksinään tuo tämän kaltaisen tuloksen. Mahdoton sanoa.

SILMÄNYMPÄRYS - JUONTEET JA PIGMENTTILÄISKÄT

Vaihdellen käytän silmänympärysiholla aamuisin ja joskus myös iltaisin kirkastavaa ja antioksidanttista c-vitamiiniseerumia.

C-vitamiini on a-vitamiinin ohella parhaita hoitavia ainesosia ikääntymisen merkkeihin, joten käytän sitä jo ihan tutkimustiedon perusteella. Haluan hoitaa ihoani parhailla ainesosilla joiden hyödyt tunnetaan. A- ja c-vitamiinin vuorottelu on yksi loistava vaihtoehto yleisen anti-age-ihonhoitorutiinin pohjaksi, ja mm. Medik8:n anti-age-lähestymistapa rakentuu sille.

SILMÄNYMPÄRYS - TURVOTUS JA PIGMENTTILÄISKÄT

Nyt kun tunnen löytäneeni aika hyvät tuotteet juonteiden häivyttämiseen ja hidastamiseen, etsin sitä Parasta Tuotetta uusimpaan ongelmaani eli silmänympäryksen turvotukseen.

Olen kuullut The Ordinaryn Caffeine Solutionista paljon hyvää, ja lupauksensa perusteella se tuntuisi kutakuinkin täydelliseltä tuotteelta silmänalusilleni. * Caffeine Solution 5% + EGCG lupaa sekä häivyttää tummuutta ja pigmentaatiota että vähentää turvotusta. Seerumi sisältää erittäin korkean pitoisuuden kofeiinia sekä vihreän teen lehdistä saatava EGCG:tä, jotka kummatkin tunnetaan turvotusta laskevasta vaikutuksestaan.

Olen käyttänyt Caffeine Solutionia noin kuukauden, ja testaus jatkuu. Tässä ajassa en voi sanoa vielä huomanneeni vaikutusta tummuuteen, pigmenttiläiskistä puhumattakaan, mutta kyllä aine tosiaan vaikuttaa laskevan silmänalusten pahinta pussitusta aamuisin. Koostumus on sekä kosteuttava että napakoittava. * Caffeine Solution -seerumi maksaa vain 7,90€ (* Eleven) tai 6,70€ (The Ordinary).

KASVOT - KOSTEUTUS

Rehellisesti, koen että hoitonesteet ovat ihon kosteutuksen todellisia sankareita. Parhaimmat käyttämäni hoitonesteet, kuten Holika Holika, BTB13 sekä Whamisa, tuntuvat vielä seerumeita kosteuttavammilta tai vähintään yhtä kosteuttavilta. Nyt kun olen löytänyt hoitonesteet, en välttämättä koe kosteuttavan seerumin käyttöä aina perusteltuna. Mutta... koska rakastan purkkeja ja niitä kaapeista löytyy, käytän edelleen myös kosteusseerumeita :)

Dermosilin (harmi kyllä nyt poistunut) Nature-kanervaseerumi on ollut parhaita koskaan käyttämiäni kosteusseerumeita (uusi versio odottaa juuri postissa, raportoin siitä teille pian). Aromatican Super Barrier Cica-Panthenol -seerumi on uusimpia löytöjäni ja sopii jopa todella kuivalle iholle vahvistamaan hydrolipidikalvoa. Harmi kun tätä ei edelleenkään näytä saavan mistään Suomesta, mutta ainahan on eBay ja muut ulkomaiset verkkokaupat.

* The Ordinaryn Marine Hyaluronics on sekin tämän talven ja kevään uusia tuttavuuksia, innostuin tilaamaan sen kun luin, että se sopii henkilöille jotka usein kokevat perinteisen hyaluronihapposeerumin liian tahmeana. Olenkin tykännyt kevyen vesimäisestä Marine Hyaluronicsista tosi paljon, se jättää iholle intensiivisen kosteuden tunteen mutta on ihan eri tuntuinen ja vähemmän tahmea kuin klassiset hyaluronihappotiivisteet. * Marine Hyaluronics maksaa Elevenillä 13,90€ ja The Ordinarylla 6,80€.

KASVOT - RAUHOITTAMINEN JA VAHVISTAMINEN

Poskieni couperosa ja yleinen punoitus on voimistunut selvästi 2-3 viime vuoden aikana. Uutena hoitotuotteena olen tänä vuonna alkanut käyttää myös rauhoittavia ja ihoa vahvistavia seerumeita.

Pidempään käytössä on ollut Cattierin ihanan tuoksuinen ja erittäin miellyttävän tuntuinen, fluidiemulsiomainen Gentle Soothing Serum. Viimeiset kolme viikkoa testissä on ollut kotimaisen BTB13-sarjan Sensitive Serum. BTB13:sta on tulossa blogiin pian laajempi esittely tuotekokemuksineen.

Cattierin seerumissa on tehokkaammin kosteuttava koostumus, BTB13 taas on vähemmän kosteuttava mutta enemmän anti-age-vaikutteinen. Cattierin tuotteita saa mm. Ruohonjuurista ja Stockmannilta, BTB13 on hoitolasarja ja verkosta sitä saa mm. Ihokeskuksesta (jossa muuten näkyy nyt olevan kaikki tuotteet -20% 15.5. saakka).

KASVOT - YLEINEN ANTI-AGE

Kosteutuksen lisäksi hoidan ihoa myös kokonaisvaltaisesti vaikuttavilla anti-age seerumeilla. Monissa näistä yhdistyy myös kosteuttaminen, jolloin en aina koe tarvitsevani lisäksi erillistä kosteusseerumia. Räätälöin kulloisenkin aamun ja illan hoitorutiinin ihotuntuman mukaan, ihoa on hyvä aina kuunnella eikä lätkiä pintaan robottimaisesti joka päivä samoja juttuja :)

Mádaran Time Miracle -seerumin kummatkin versiot, niin vanha vihreäpulloinen kuin uudempi mustapulloinen, ovat kummatkin pitkän linjan suosikkejani. Ylipäänsä olen todella tykästynyt Mádara-seerumien valtavan miellyttävään emulsiokoostumukseen (on muuten hyvin samantyyppinen kuin Dermosilin Kanervassa), joka samalla myös pehmentää ihoa.

The Ordinaryn peptidejä ihoon lataava * Buffet tuntuu sekin oikein kosteuttavalta, mutta hajusteeton, nestemäinen koostumus on ilman muuta elämyksellisesti vaatimattomampi kuin muut käyttämäni anti-age-seerumit. Jälleen, hinta alittaa kaikki muut markkinoilla, Buffet maksaa alle 20€ kun esimerkiksi Mádarat ovat 50 euron tuntumassa.

Laveran seerumien raikas maitofluidimainen koostumus on sekin tosi onnistunut, ja Firming-sarjan seerumi on viihtynyt ihollani tiheästi viime syksyisen lanseerauksensa jälkeen. Vielä seerumiakin ihanampi on kuitenkin Firming-ampulli, jonka kaksifaasinen öjy-vesi-koostumus tuntuu niin täydellisesti ihoa hoitavalta että en saa kyllikseni sen hehkutuksesta. (Vinkki; ampullit ovat huomenna tarjouksessa House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä! Laitan siitä huomenna erikseen tietoa :))

KASVOT - ANTIOKSIDANTTINEN SUOJA

Tämän osaston hoitovaikutus toteutuu monessa ylemmänkin ruudun seerumissa, sillä valtaosassa anti-age-seerumeista on myös antioksidantteja. Tykkään silti helliä ihoani välillä myös seerumeilla, joiden pääasiallinen hyöty iholle tulee nimenomaan antioksidanttisesta vaikutuksesta eli vapaiden radikaalien nujerruksesta ja solujen hapettumisreaktioiden ehkäisystä.

Laveran Hydro Effect on raikas, kosteuttava klassikko, japanilaisen V10 Plussan yhteen tähtiainesosaan perustuva Pycnogenol kenties vielä vähän tehokkaampi (mutta kalliimpi) ja Korresin ravitseva C-vitamiinitiiviste on erityisen hyvä kun iholla on pigmenttiläiskiä ja se kaipaa kirkkautta. C-vitamiini on retinoidien ja niasiiniamidin ohella tutkitusti tehokkaimpia ainesosia ikääntymisen merkkien hoitoon ja ehkäisyyn ja c-vitamiiniseerumin kannattaisikin kuulua jokaisen aikuisen ihonhoitorutiiniin. :) Se on niitä "tekee-kaiken"-aineita, eikä aktivoi nuoremmankaan aikuisen ihoa liikaa.

Laveran seerumi on tässä joukossa edullisin 20 euron hinnallaan, V10 Plus kallein (87€) ja Korres-tiivisteen suositushinta on 60 euron kieppeillä (näkyy nyt olevan alennuksessa Korresin verkkokaupassa).

RIPSET

Minulla on ollut jo pitkään käytössä myös ripsiä vahvistava seerumi. Viime syksystä saakka olen käyttänyt Laveran risiiniöljyyn pohjautuvaa seerumia ja maaliskuussa otin käyttöön BTB13:n oroottihappoon ja l-karnitiiniin perustuvan seerumin, jonka pitäisi stimuloida kantasoluja. Pidentävää vaikutusta en ole huomannut, mutta ripset ovat nyt tasaisemmat ja ehkä vähän tiheämmätkin kuin "naismuistiin".

BTB13-seerumi ei ole edullisimmasta päästä 58 euron hinnallaan, mutta ainakin tuubi on riittoisa; kahden kuukauden päivittäisen aamuin-illoin käytön jälkeen hylsy on vajentunut vain viidenneksen.

Laitan ripsikuvan ensi viiko BTB13-postaukseen :)

Onko teillä seerumirutiineja? (No varmasti on, let's hear them :D)
Myöntääko joku hurahtaneensa "multiseerumointiin" ihan vain The Ordinaryn kautta? :)

Ennen The Ordinaryn breikkausta ei mikään merkki ole tarjonnut yhtä edullista mahdollisuutta hoitaa ihoaan tehokkailla aktiiveilla, joten pipettipullojen suosion voi ymmärtää. Nyt pidempään The Ordinaryn tuotteita käytettyäni olen vielä paremmin ymmärtänyt, miten pakkausvalinnatkin vaikuttavat hintaan; tuotteet ovat halpoja ja niin ovat pullotkin. The Ordinaryn seerumipullot ovat kaikki identtisiä ja korkit tuntuvat halvoilta, välillä en meinaa saada pulloa kunnolla kiinni kun korkki ei asetu kunnolla jengoilleen.

Koostumukset ovat hajusteettomuudessaan ja pelkistetyssä muodossaan (monet kuin vettä) todellakin epäelämyksellisiä, ja sarja onkin tarjonnut myös mielenkiintoisen tilaisuuden miettiä, mistä maksamme kun maksamme jonkin toisen brändin yhteydessä kalliimman hinnan. Pidän The Ordinaryn filosofiaa aivan mahtavana, mutta samalla myönnän, että en koskaan haluaisi käyttää pelkästään tämän kaltaisia "tylsiä" tuotteita. Onneksi voi napata Ordinarylta vaikka vain ne tehokkaimmat "supermolekyylit" ja samalla hemmotella itseään muiden merkkien kosteuttavilla ja tuoksuvilla seerumeilla, voiteilla ja öljyillä :)

32 comments on “Multi-seerumointia”

 1. Hahaa! Vai sibeliusrypoyjä noi onkin! Juu, mulle on tullut ne myös :D. Muuten otsassa ei ole juurikaan ryppyjä, otsani on suorastaan loistava sanan kamalimmassa muodossa :D:D. Siinä ei ole ryppyjä, eikä näppyjä, eikä sitä vaivaa kuivuuskaan. Se loistaa kuulauttaan niinku joku kiillotettu kuula :'D. ...yep.. Mutta siitä alaspäin sit löytyykin kaikkea sitä mitä otsasta ei :P. Silmän alle (siinä missä luu..) on ruvennut nyt uusinpana ilmestymään ohutta ihoa, niinkuin vanhuksilla.. yessss.. Poskissa lievää aknea. Ehkäpä pitää itsekin ruveta kohdistamaan eri tuotteita eri alueille kasvoissa :)

  Vastaa

  0
  1. Siinä ei ole ryppyjä, eikä näppyjä, eikä sitä vaivaa kuivuuskaan.

   Oh, kelpais mullekin... ^_^ Mieluummin ottaisin "kiillotetun kuulan" kuin nämä vekit :D Kun otsarypyt saa ilmeen näyttämään niin tuimalta. :p

   Vastaa

   0
  2. Älä sano mitään... Kun kymmenen vuotta sitten katselin itsestäni otettua virallista passikuvaa, valittelin sen tuimaa vanhan naisen ilmettä...!!
   Nyt ottaisin ilomielin sen vuoden kasvot takaisin...

   Vastaa

   0
 2. En ole koskaan tottunut käyttämään kasvovesiä, mutta mun "seerumoinnin" pohjalla on aina Hada Labon Gokujyun Premium Hydrating Lotion-hoitoneste. Tai mikä sen tuotetyyppi ikinä onkaan - tuo älytön ja pitkä nimirimpsu ei mielestäni tee sille oikeutta. Tuota kyseistä tuotetta ostin netin arvostelujen ja hehkutusten vuoksi, ja se on jäänyt omaan vakkarikäyttöön. Tavallaan kyseessä on vähän tylsäkin, hyvin miedon tuoksuinen ja lähes vesimäisen ohut geelikoostumus (ei todellakaan siis sellainen, joka tulee mieleen sanasta "lotion", mutta kai tämä on aasialaisen kosmetiikan ihmeellisyyksiä), joka kuitenkin kosteuttaa tosi tehokkaasti. Ehdottomasti plussaa täyttöpakkauksista, miinusta rumasta paketista. :D

  Jonain päivinä en laita tuon hoitonesteen päälle enää muuta kuin kosteus- ja sy-voiteen, mutta useimmiten käytän varsinaisen kosteusvoiteen alle vielä jotain näistä (suluissa tällä hetkellä käytössä oleva tuotemerkki):
  - happo (The Ordinary Mandelic Acid),
  - retinoli (The Ordinary Granactive Retinoid 2% in Squalane),
  - öljy (Madaran Pihlaja),
  - joku toista seerumia/hoitonestettä/essenceä (ostin itsekin tuon saman Aromatican seerumin tähän käyttöön!)
  - tai vaan useamman kerroksen ensimmäisenä laittamaani Hada Laboa, koska se sopii hyvin kerrostettavaksi

  Multa loppui vastikään Dermosilin kanervaseerumi; innolla ootan kyllä sun kokemusta tuosta uudesta versiosta!

  Nyt on käytössä tosiaan tuo Granactive Retinoid 2% in Squalane, mutta ennen sitä käytin yhden pullon samaa emulsiota kuin sullakin. Tykkään skvalaaniversiosta kuitenkin enemmän: se on liukkaampi ja ravitsevamman tuntuinen; öljy miellyttää mua etenkin koska retinoli on mulla aina iltakäytössä. Ajaa vähän yövoiteen tai -naamion virkaa. :-)

  Aromatican seerumi on koostumukseensa nähden erittäin ravitsevan tuntuista! Odotin siltä paljon paksumpaa koostumusta alunperin. Se pullo on kyllä RAIVOSTUTTAVA, pelkään jatkuvasti että se lipsahtaa käsistäni kylppärin kaakelilattialle...

  Vastaa

  0
  1. tuo älytön ja pitkä nimirimpsu ei mielestäni tee sille oikeutta.

   Mä muuten inhoan ylipäänsä pitkiä tuotenimiä, aarghh...! "Super moisturizing and hydrating protective nuurishing clarifying anti-age elixir SPF 15".... Näitä näkee niin paljon enkä vain tajua. Itse kuulun kuluttajiin joihin vetoaa päinvastoin lyhyt ja ytimekäs tuotenimi josta näkee jo parista avainsanasta mistä on kysymys :D

   ostin itsekin tuon saman Aromatican seerumin tähän käyttöön!

   Mistä tilasit? Otan mielellään vastaan vinkkejä hyväksi koetuista ulkomaisista nettikaupoista joista tuota saa, vaikka varmasti Aromaticaa löytää eBaysta tai Amazoniltakin.

   Tykkään skvalaaniversiosta kuitenkin enemmän: se on liukkaampi ja ravitsevamman tuntuinen;

   Mulla on myös tuo skvalaaniversio odottamassa korkkausta :) Sekä retinolilla että granactive retinoidilla :) Ja samaa ajattelin itsekin, että öljyversiot sopivat ravitsevuutensa kautta täydellisesti ihon yöhoidoksi 👍

   Aromatican seerumi on koostumukseensa nähden erittäin ravitsevan tuntuista!

   Eikö olekin? Siinä on tosi jännä koostumus. Fluidihan on itsessään ohutta ja tuntuu ensikosketuksella iholla raikkaalta ja vähän geelimäiseltä, mikä antaisi odottaa nopeaa ihoon hulahdusta, mutta seerumi onkin ravitseva ja jättää ihon pinnan pehmeäksi ja kostean tuntuiseksi. Todella hyvä kuivan ihon seerumi!

   Pullo voisi tosiaan olla kapeampi, mutta mun mielestä Aromatican pullo on silti parempi kuin esimerkiksi Mizonin "pullukka" seerumipullo. Aromaticassa on pumppunokka, Mizonin pullossa on pipetti. Pipetillisissä pulloissa on vielä suurempi käpälöistä lipsahdusriski kuin pumpullisissa, ainakin mulla... Nimimerkillä "Kokemusta-on"... :p

   Vastaa

   0
  2. Luulis tosiaan että lyhyet tuotenimet ois kuluttajillekin ystävällisiä moneltakin eri kantilta; mulla on välillä vaikeuksia esim. suositella kaverille jotain tuotetta, kun en millään muista sen koko nimeä. Ripsivärit ovat oma lukunsa, mulla on niiden kanssa usein vaikeuksia muistaa tuotenimiä, kun ne ovat aina jollain tavalla älyttömiä. :D

   Aromatican seerumin tilasin Jolsen ebay-kaupasta: https://www.ebay.com/usr/iamlove-shop
   Jolse on oma suosikkini korealaista kosmetiikkaa myyvistä kaupoista. Käytän sekä ebay- että "varsinaista" nettikauppaa (http://jolse.com/index.html) sekaisin, riippuen fiiliksestä ja tarpeista! Ebay on musta hyvä siihen, kun tietää, mitä on etsimässä, kun taas omasta verkkokaupastaan tykkään ihan vaan selailla tuotteita esimerkiksi merkin tai tuotetyypin mukaan. Kummassakin kauppatavassa on ilmaiset postarit, ja käsittääkseni ihan hyvä maine. Mulla sattui kerran pieni moka tilauksessa (tuote oli vuotanut), ja se hoidettiin Jolsen puolelta tosi hyvin!

   Mulla taas just pipetillinen pullo säilyis paremmin turvassa, koska sitä en yleensä ota käteen ollenkaan vaan avaan pipettikorkin putelin ollessa jollain tasolla. Vähän mietin siirtäväni Aromatican sisällön johonkin toiseen pakkaukseen, mutta en raaskis kun se pakkaus on niin sievä.

   Vastaa

   0
 3. You had me at Sibelius-rypyt... 😃 Muuten juonteet ovat vielä melko lieviä, jopa huomaamattomia (ikää 35), mutta Sibelius-rypyt!! Toivoisin, etten murehtisi niitä, mutta pakko myöntää, että harmittaa. Ilme näyttää jotenkin tuimalta ja ainakin omaan silmään ne pomppaa joka kerta peilistä. Ilmeisesti lähden siis Ordinary-kaupoille. Kiitos vinkistä!

  Vastaa

  0
  1. You had me at Sibelius-rypyt… 😃

   Eikös tämä ole ihan yleisesti käytössä oleva ilmaisu 😄 Sibeliuksethan ne :D

   Minulle on ehdotettu Botoxiakin sibelius-ryppyjen hoitoon, erään hoitolan henkilökunta oli sitä mieltä että mun pitäisi ehdottomasti harkita järeämpiä toimenpiteitä tämän "haasteen" kanssa... :P Vaikka tuima ilme minua häiritseekin, en ainakaan vielä ole valmis mihinkään pistos-hoitoihin. (Melkein vähän loukkaannuin hoitolan suorasukaisesta tavasta tarjota palveluaan ja kommentoida asiakkaan esteettistä "haittaa".....)

   Vastaa

   0
 4. Korresia suosittelen tilaamaan suoraan Kreikasta, itselläni hyviä kokemuksia 2pharmacy-nettiapteekista. Postikulut Suomeen 9,75 tilauksen koosta riippumatta, mutta Korres-tuotteiden hinnat ovat tuolla niin edulliset, että postikulut ”säästyvät” jo 1-2 tuotteen tilauksessa.

  Vastaa

  0
 5. Tuota, olisiko 'ihohuolen' sijaan sopiva suomenkielinen ilmaisu 'ihohaaste', tai, 'ihon tarve'? Näin lukijalle / kuulijalle välittyy käsitys legitiimistä aiheesta, joka ei kuitenkaan ole välttämättä mitään hälyttävää.
  'Skin concern' on sen verran laajasti kattava käsite, jonka alle mahtuu kaikkea aina pienestä näppylästä sinne toiseen ääripäähän karsinogeeniselle tasolle..

  Vastaa

  0
  1. Tuota, olisiko ’ihohuolen’ sijaan sopiva suomenkielinen ilmaisu ’ihohaaste’, tai, ’ihon tarve’?

   Mun mielestä ’tarve’ ei ole ihan sama kuin ’concern’. Tarve liittyy mun mielestä ihotyyppiin; kuiva iho tarvitsee kosteutta tai akneiho tarvitsee tulehdusta laskevia, antibakteerisia hoitotuotteita. ’Concern’ viittaa mun mielestä enemmän kokemukselliseen ”huoleen”, esimerkiksi rypyt voivat olla ’concern’ yhdelle ihmiselle mutta eivät toiselle, rypyt eivät siis sinällään ”tarvitse” hoitoa.

   Ihohaaste taas kuulostaa mun korvaan yhtä vakavalta kuin ihohuoli :D Ainakin siinä on eri sävy kuin ’concernissa’, joka on kaikin puolin tosi neutraali ilmaisu.

   Vastaa

   0
 6. Nyt on pakko lähteä tilaamaan näitä, iso kiitos kirjoituksesta! Tuleeko the ordinarystä tilattaessa päälle vielä tullit, onko helpompi suoraan tilata Eleveniltä? Ja sopisiko näistä mikään kaulan iholle, sekin alkaa rypistyä näin hitaasti 40 ikävuotta lähestyessä 🙆‍♀️

  Vastaa

  0
  1. Tuleeko the ordinarystä tilattaessa päälle vielä tullit, onko helpompi suoraan tilata Eleveniltä?

   Vielä toistaiseksi ei tule, kun Brexit siirtyi :) Eleveniltä tilaus tulee varmasti nopeammin ja Elevenin säännöllisille asiakkaille saattaa kenties olla edullisempaa tilata Eleveniltä koska he kerryttävät bonuksia ja verkkokaupassa on välillä koko valikoimaa koskevia alennuskampanjoita, jolloin Ordinarynkin hinnat menevät alle The Ordinaryn oman verkkokaupan, mutta muussa tapauksessa, satunnaiselle tilaajalle, The Ordinaryn oma kauppa on edullisempi ainakin vielä niin kauan kuin Britannian kuuluu EU:hun :) (Olipa pitkä lause :D)

   Vastaa

   0
 7. Minulla (39v) suurin ongelma on ihon veltostuminen, muita ikääntymisen merkkejä on vähän, lähinnä iho krooninen kuivuus johin hoitonesteet ja seerumit auttaa.
  Toimiiko mikään tehoaine oikeasti veltostumiseen? UV-suojan lisäksi?

  Vastaa

  0
  1. Sisäisesti nautittavat aineet voivat vaikuttaa ulkonäköön, mm. MSM. Useat bloggarit ovat myös testanneet kollageenijauheita, ja syödessäni säännöllisesti hyaluroni-rustokapseleita (iHerb-nettikaupasta) näin niiden tepsivän kasvojen kuivuusryppyihin. (varsinainen tavoite oli vahvistaa niveliä, mutta kaupanpäällisinä ilmekin keveni!)

   Vastaa

   0
  2. Toimiiko mikään tehoaine oikeasti veltostumiseen?

   Periaatteessa kaikilla kollageenin ja elastiinin tuotantoa stimuloivilla ainesosilla on potentiaalia kiinteyttää ihoa ja tätä myöten toimia veltostumista "korjaten". Oman kollageenin tuotannon hiipuminenhan vaikuttaa merkittävästi ihon veltostumiseen, sillä kollageeni (ja elastiini) ovat niitä ainesosia jotka pääsääntöisesti vastaavat ihon kimmoisuudesta. Esimerkiksi peptidit ja aminohapot kuuluvat kollageenin tuotantoa stimuloiviin ainesosiin.

   Vastaa

   0
  1. Käytän osaa näistä päivittäin ja osaa muutaman päivän välein tai pari kertaa viikossa ihofiiliksen mukaan. Päivittäisessä käytössä ovat The Ordinaryn Argireline ja Coffeine Solution sekä Paula's Choicen Retinol Booster ja BTB13:n ripsiseerumi.

   Ihan jokainen postauksen muista tuotteista ei välttämättä ole käytössä joka viikko, mutta jokaisesta tuoteryhmästä (kosteuttavat / rauhoittavat antioksidanttiset / anti-age) on tuote käytössä joka päivä. Postauksessa esitellyt tuotteet ovat ihonhoito-"vaatekaappini" josta valitsen kunkin päivän fiiliksen mukaan "housut", "paidan" ja "vyön", jos asian haluaa ajatella näin :) Rotaatioon vaikuttavat olennaisesti blogia varten testaamieni sarjojen testijaksot, testijaksolla (yleensä vähintään 10-14 päivää) käytän yhtä ja samaa tuotetta joka päivä.

   Vastaa

   0
 8. Heippa, ehkä vähän hassu kysymys, mutta kun olen blogisi kautta tutustunut luonnonkosmetiikkaan ja myös raskauden ja lastensaannin myötä siirtynyt luonnonkosmetiikan käyttöön, niin onko tuo Ordinary-sarja "turvallinen"? Jotenkin luonnonkosmetiikan mieltää turvallisemmaksi, mutta itseäkin alkaa nuo Sibelius-rypyt vaivata >:D, niin tuo Ordinaryn Argireline alkoi kiinnostaa, kuten myös muut sarjan tuotteet... Ja kun ne ovat vielä niin edullisiakin, niin johan alkoi epäilyttää.. ;D

  Vastaa

  0
  1. niin onko tuo Ordinary-sarja ”turvallinen”?

   Luonnonkosmetiikkaa ja normikosmetiikkaa on todella vaikea verrata turvallisuuden näkökulmasta, koska kummassakin on omat haasteensa - ja kummankin tyyppisessä kosmetiikassa voi olla omat riskinsä erityisesti herkkäihoisille. Niin kasvipohjaisissa kuin synteettisissä ainesosissa on yhtä lailla herkistäviksi tunnettuja ainesosia, en siis itse näe että toinen on toista turvallisempi vaan kummallakin on niin etunsa kuin riskinsä. (Se on sitten eri asia pitääkö luonnon- vai normikosmetiikkaa parempana muilla perusteilla kuten ympäristö- ja arvoperusteilla tai henkilökohtainen mieltymys tietyn tyyppisiin koostumuksiin, näillä perusteilla pidän itsekin luonnonkosmetiikkaa parempana. Mutta en pidä sitä turvallisempana kuin normikosmetiikka.)

   Mitä ikääntymisen merkkien häivyttämiseen tulee, sillä saralla synteettinen kosmetiikka vaikuttaa aika ehdottomasti olevan luonnonkosmetiikkaa tehokkaampaa. Kaikkein tehokkainta A-vitamiinimuotoa esimerkiksi ei voi valmistaa sertifioidun luonnonkosmetiikan sallimalla tavalla joten toistaiseksi ei ole olemassa retinoidipitoisia luonnonkosmetiikkatuotteita, ja retinoidit ovat kaikkein tehokkain kosmetiikan ainesosa esimerkiksi juonteiden häivytykseen.

   Vastaa

   0
 9. Hei ja kiitos ihanasta blogista <3. Jäin miettimään näistä seerumi ja anti age tuotteista kiinnostuneena että osaatko sanoa kävisikö mikään näistä couperosa iholle? Viime aikoina oon paininut kiusallisen ruusujohdannaisille ainesosille herkistymisen kanssa ja kun melkein kaikissa luonnonkosmetiikan couperosa ihon tuotteissa tuntuu olevan tuota ruusua niin huoh.. Ikää 35 ja mielellään käyttäisin jo vähän hoitavampia tuotteita mutta ei hirveästi haluaisi tehdä turhia harhaostoja. Ekopharman herukkaseerumiin sijoitin onnellisena kunnes kotona ihmettelin kuumotusta poskilla ja luettuani incin ( oma moka olis pitänyt tsekata jo kaupassa) huomasin yllätyksekseni että ruusuhan sielläkin komeili listan alkupäässä. Mutta kiitos mahdollisista vinkeistä jo etukäteen, meinaa epätoivo iskeä kun aiemmin niin helppo iho alkanut nyt ärtyä aineista. Taustaa vielä sen verran että n. 8 v nyt käyttänyt pelkkää luonnonkosmetiikkaa mut nyt tosiaan joutunut mm. kasvovesissä pakittamaan taas synteettisen puolelle tuon herkistymisen takia. Myös vinkit herkän ihon luonnonkosmetiikasta siis kelpaa :)

  Vastaa

  0
  1. Jäin miettimään näistä seerumi ja anti age tuotteista kiinnostuneena että osaatko sanoa kävisikö mikään näistä couperosa iholle?

   Meinasin vinkata BTB13 Sensitive-seerumista, sillä se nimenomaan on kehitetty herkälle, atooppiselle ja couperosa-iholle, mutta sekin sisältää ruusuvettä. Samoin Cattierin herkän ihon seerumi :/

   The Ordinaryn seerumeissa ei ole ruusua, joten melkein ohjaisin niiden suuntaan. Buffet on erittäin suosittu ja hyvä all-round-anti-age-seerumi The Ordinarylta, ja se tuntuu myös tosi kosteuttavalta.

   Kannattaa myös tsekata korealaisia merkkejä, esimerkiksi Mizonilla on tosi hyvä etanaseerumisarja jossa oikein loistava seerumi sekä hoitoneste:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/etana-etana-nayta-sarves-miksi-haluamme-etanaa-iholle/

   Sarjan tuotteissa ei ole ruusua (ei ainakaan osunut silmääni).

   Myös vinkit herkän ihon luonnonkosmetiikasta siis kelpaa :)

   Oletko nähnyt tämän postaukseni? :)

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuinka-valita-luonnonkosmetiikkaa/

   Siellä on listattuna kaikki tuntemani herkän ihon luonnonkosmetiikkasarjat.

   Toivottavasti näistä oli jotain apua :)

   Vastaa

   0
 10. Ääääää. Kiukuttaa, jos dermon kanerva-seerumi on menty pilaamaan uudella koostumuksella. :D Luulin jo, että olisin voinut hetkeksi lopettaa kaiken uuden testaamisen ja ostaa vaan sitä lisää... Vika purkki menossa, jään innolla odottamaan raportointia!

  Vastaa

  0
  1. Olen nyt kokeillut uutta versiota kerran ja se on tosiaan hyvin erilainen kuin aiempi; uusi ei esimerkiksi ole enää maitomainen emulsio vaan fluidimainen, ohut "nestegeeli". Kosteuttavuutensa puolesta se kyllä tuntui oikein hyvältä, mutta ei jättänyt ihoa yhtä pehmeäksi kuin vanha emulsiokoostumus. Testailen tätä vielä jonkin aikaa ennen "lopullisen" arvion antamista :)

   Vastaa

   0
  2. Äh, harmi! Pitää pyytää dermolta näytteet mukaan seuraavaan tilaukseen ja jäädä odottelemaan sunkin arviota ennen kun ostaa koko pullon. :)

   Vastaa

   0
 11. Moikka,
  minulla (+30v.) ikääntymisen merkit näkyvät ainoastaan silmänympärysiholla. Olen käyttänyt aiemmin kasvoille seerumeja, mutta silmänympäryksiin vain voiteita. Levitetäänkö seerumi silmänympäryksiin voiteen tavoin ja oletko siis käyttänyt esim. The Ordinaryn Granactive Emulsion seerumia silmänympäryksiin ihan vain pelkästään levittämättä seerumin alle tai päälle mitään voidetta?

  Vastaa

  0
  1. Kyllä, seerumia levitetään silmänympäryksille samaan tapaan kuin voidetta. Granactive Emulsionin päälle en ole enää kokenut tarvetta laittaa voidetta, sillä sen koostumus on jo itsessään ihollani riittävän ravitseva ja pehmentävä, mutta oman tarpeen mukaan päälle voi ilman muuta lisätä myös voidetta kun seerumi on imeytynyt hetken.

   Vastaa

   0
 12. Hei!

  Etsin tehokasta tuotetta silmänympärysalueen juonteisiin. Suosittelisitko siis nimenomaan retinolia etkä argirelinea tähän ongelmaan?

  Vastaa

  0
  1. Kyllä. Retinoli stimuloi kollageenisynteesiä ja sillä on säännöllisesti käytettynä pidempiaikaiset vaikutukset kuin Argirelinella. Argireline on neurovälittäjäaineisiin vaikuttava peptidi, joka toimii "lamauttamalla" ilmelihasten supistelua Botoxin tapaan - toki hyvin, hyvin miedosti. Se vaikuttaa siis vain pinnallisesti eikä auta ihoa uudistumaan, kuten retinoidit.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)