30.05.2020

Sannin työpäivä - kulissien takana

Tänään jotain erilaista ja toivon mukaan kiinnostavaa - kurkistus "kulissien taakse" Sannin työpäivään. :)

Tätä juttua ehdotti kollegani Merja, hän sanoi että jopa hänestä olisi kiinnostavaa lukea mun työpäivästä :) Teenhän suurimman osan työstäni etänä (- ja nyt tietysti kaikki meistä tekevät valtaosan etänä).

NHS:n osasto viime vuoden I Love Me -messuilla

Minulla tuli nyt toukokuussa vuosi täyteen NHS:llä eli Nordic Health Systems Oy:lla. Olin tehnyt jo aiemmin NHS:n kanssa yhteistyötä 10 vuotta, eli yritys on minulle enemmän kuin tuttu. Viime toukokuussa liityin sitten virallisesti NHS:n työntekijäksi. Teen työtä osa-aikaisesti, 3-4 päivää viikossa. Toinen työnkuvani on yrittäjä, eli kansankielellä ammattibloggaaja.

Käsillä oleva viikonloppu on itse asiassa viimeinen NHS-lipun alla. 1. kesäkuuta työnantajani on Transmeri Oy, johon Nordic Health Systems fuusioituu yrityskaupan seurauksena. Transmeri on suuri suomalainen maahantuoja, perheyritys sekin.

Olen töissä luonnonkosmetiikan markkinointitiimissä, ja työnimikkeeni on kutakuinkin markkinoinnin assistentti - tai tämän nimikkeen olen itselleni antanut :D Teen vähän kaikenlaista, mutta pääasialliset tehtäväni liittyvät sosiaalisen median markkinointisisällön suunnitteluun ja tuottamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa paljon valokuvaamista, kuvien käsittelyä ja kirjoittamista. Eli asioita, joita rakastan! <3

Muita tehtäviäni ovat:

 • Käännöstyöt, etenkin ruotsi (olen ilmeisesti firman ainoa sujuvasti ruotsin kielen taitoinen, wuu-huu! 🇦🇽🇸🇪)
 • Artikkelien kirjoitus jälleenmyyjille, esimerkiksi Ruohonjuuren lehteen, Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuille ym.
 • Blogiyhteistöiden suunnittelu (heh..! ☺️)
 • Messutyö ja tuote-esittelyt myymälöissä
 • Kosmetiikan ainesosia koskevien kysymysten selvitys

TYÖTILAT

NHS Oy:n toimisto sijaitsee Hyvinkäällä (tai sijaitsi, Transmerin toimisto puolestaan on Espoossa), ja ennen koronaa tein työpäivän Hyvinkään toimistolla 1-2 päivää viikossa. Muut päivät teen etänä Tampereella.

Minulla on Tampereella (vuokrattu) työhuone, jossa teen sekä blogi- että NHS/Transmeri-töitä. Työhuoneella säilytän valtaosaa työmateriaalistani eli kosmetiikkaa sekä kuvauslaitteita ja -rekvisiittaa, ja siellä on hyvin tilaa kuvata.

Kaikkein mieluiten kuitenkin kuvaan ulkona, ja minut voikin joskus bongata lähialueen metsistä ja "jorpakoista" - välillä vaikka kadunreunasta - konttaamassa purkkien ja uskollisen Canonini kanssa (olen ollut Canon-tyttöjä koko elämäni ❤️)

Kuvaaminen on työssäni ehkä parasta. Rakastan valokuvaamista, ja olen harrastanut sitä enemmän tai vähemmän vakavissani tein-ikäisestä lähtien. Varsinaista ammatillista koulutusta minulla ei kuvaamiseen ole, mutta olen käynyt Ålands Folkhögskolanin vuoden mittaisen luontokuvauslinjan. Siellä opin paljon kuvauksen tekniikasta ja kuvien käsittelystä. (...ja pääsin kuvaamaan karhuja, OT..!)

Mahtava juttu työssäni NHS:lla/Transmerilla on myös se, että saan hyödyntää työssä monipuolisesti kaikkia taitojani ja osaamistani. Olen aina ollut aika hyvä kielten kanssa ja pitänyt kuvaamisen ohella kirjoittamisesta ja luovien juttujen toteuttamisesta, ja minulla on kosmetiikan myynnin ja markkinoinnin koulutus. Olen myös hyvin perehtynyt kosmetiikan raaka-aineisiin ja niiden vaikutuksiin. Saan hyödyntää työssäni kaikkea tätä. 🙏🏻🧡

Korona-aikana olen poikkeuksellisesti palannut tekemään töitä myös kotona.

Työhuoneeni sijaitsee toimistossa, jossa on paljon muitakin (ihan toisen alan) työntekijöitä, ja olen pyrkinyt välttämään toimistolla käymistä. Olen lähinnä käynyt työhuoneella iltaisin ja viikonloppuisin hakemassa materiaalia tai tekemässä jotain lyhyitä kuvauksia.

Muuten "konttorini" on pääsääntöisesti ollut koronakevään aikana kotona. Ruokapöytä on toimittanut myös työpöydän virkaa - ja tämä Marimekkon-pöytäliina onkin käynyt monelle blogin lukijalle tutuksi myös blogikuvien taustalla..! :)

Yllä olevassa kuvassa on meneillään Benecos-huulipunien kuvaukset.

Olen raivannut kirja/CD-hyllyyn tilaa työkosmetiikalle, ettei tarvitse (enää) säilyttää purkkeja lattioilla ja huonekalujen alle tungettuna, niinkuin ennen vanhaan... (aikaa ennen työhuonetta).

ESIMERKKI TYYPILLISESTÄ TYÖPÄIVÄSTÄNI

06.30 Herään, teen kahvia

07.00 Puuhastelen omia (vastaan blogikommentteihin, teen aamujumpan, pesen hiukset tmv)

08.00 Avaan TEAMSin ja tervehdin kollegaani Merjaa, joka on työparini markkinoinnissa.
Käymme Merjan kanssa läpi päivän tehtäviä ja onko jotain akuuttia priorisoitavaa. Juttelemme ajankohtaisista kampanjoista ja niihin tuotettavasta materiaalista ja käymme läpi jälleenmyyjien toiveita markkinoinnin tuen suhteen.

Ryhdyn hommiin. Avaan muistion johon kirjaan Merjan kanssa lukkoon lyötyjä toimenpiteitä ja omia ideoitani ja koostan päivän tehtävät kiireellisyyden mukaan.

FACEBOOK. Tuotan sisältöä meidän brändien Facebook-sivuille. Nostan esiin esimerkiksi jälleenmyyjien ajankohtaisia kampanjoita tai tarjoustuotteita; toukokuussa esimerkiksi Ruohonjuuren Cattier-tarjouksia.

Kirkkaasti suurin osa päivästä voi mennä kuvien käsittelyyn ja kollaasien ja mainoskuvien luomiseen. Photoshop laulaa.

INSTAGRAM. Vastaan useista meidän brändien Instagram-tileistä ja tuotan niihin sisältöä sekä vastaan käyttäjien kysymyksiin ja kommentteihin.

Nurmen IG-tili on suosikkini, olen luonut sen itse alusta lähtien ja tykkään sen iloisen värikkäästä ja rennosta, luonnonläheisestä tyylistä. Seuraa Nurmea täällä.

TAIKA-sarjan some on sekin oma "projektilapseni", ja vasta alkukuopissaan.

Taika on uusi kotimainen, sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja joka lanseerataan syksyllä. Olen ollut mukana sarjan graafisen ilmeen ideoinnissa ja some-tilien suunnittelussa vuodenvaihteesta lähtien ja luonnollisestikin tosi innoissani siitä.

Voit lukea Taikasta lisää tästä postauksestani. Ja tietysti olisi kivaa, jos myös seuraat Taika-lapsen askeleita Instagramissa: @taika_natural. 😘 Facebook-sivu on vielä kehityksen alla.

Päivän aikana työkaverini saattavat pyytää minua tekemään jonkin käännöstyön hyvinkin nopealla varoajalla.

TEAMS kilahtaa, ja Merja saattaa pyytää kääntämään esimerkiksi Laveran tuleviin lanseerauksiin liittyvän dokumentin.

Tuotetietokannan perustiedot på svenska kuuluvat myös minun pöydälleni. Olen mm. kääntänyt ruotsiksi kaikkien Laveran ja Benecosin tuotteiden perustuotekuvaukset.

Joskus saatan tehdä käännöksiä koko päivän, mutta se on harvinaista.

Rengör huden skonsamt toistuu useasti...! ^_^

Kollaasit ovat mielipuuhaani, etenkin kun kuvissa on jotain värikästä. 🤗

Koen valtavaa mielihyvää kuvien käsittelystä, ja voisin viilata niitä loputtomiin. Nurmen tuotteet ovat niin kauniita ja suloisen (pastellisen..!) värisiä, että niitä on aivan erityinen ilo kuvata sekä työstää kuvamateriaalia. Nurmen saippuan voi sujauttaa mihin ympäristöön vain ja aina se näyttää söpöltä..! :D

13.00 Pidän lounastunnin.

15.30 Päivä päättyy.

TUOTTEISTA: "MUN" PURKIT

Lopuksi haluan vähän rupatella suhteestani meidän tuotteisiin ja miten suhteeni on muuttunut niihin vuoden aikana (vai onko se muuttunut lainkaan..?).

NHS:n portfolioon kuuluvat brändit Lavera, Benecos, Cattier Paris, Nurme, GRN Shades Of Nature, UpCircle ja Cosnature. Näistä GRN tuli mukaan sen jälkeen kun itse aloitin talossa.

LAVERA - minulle rakkain ja läheisin NHS:n sarja, Laveran kanssa olen tehnyt läheisesti töitä jo 10 vuotta messuista tavaratalokeikkoihin ja koulutuksiin.

Suhteeni Laveraan on edelleen sama. Tykkään Laveran "Luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille" -ideologiasta. Lavera ei hienostele vaan haluaakin, että luonnonkosmetiikasta tulee mainstreamia ja että se on kaikkien saatavilla marketeissa ja päivittäistavarakaupoissa.

Kolme Lavera-lempparia: Sleeping Cream, Hydro Effect -seerumi ja Firming-ampullit. (On kyllä ihan pakko sanoa myös neljäs: poskipunat...! Ihan parhaita!)

BENECOS - edullinen ja nuorekas meikkisarja. Minulla ei ollut Benecosilta niin monia suosikkeja huulipunia lukuunottamatta ennen NHS:llä aloittamista, mutta erityisesti It Pieces -kokoelman ilmestyttyä viime vuonna arvostukseni sarjaa kohtaan kasvoi. It Pieces on minusta henkilökohtaisesti huulipunien ohella Benecosin laadukkain tuotekokonaisuus.

Kolme Benecos-lempparia: Pink Honey -huulipuna, Clear-kulmageeli, Ballerina Glam -luomiväri.

CATTIER PARIS - sarja oli pitkään minulle etäinen, ja löysin sen uudestaan kun se muutama vuosi sitten uudistui ja laajeni. Perusteellisesti olen päässyt tutustumaan Cattieriin vasta NHS:llä, ja myönnän, että siitä on tullut minun lempilapseni jopa Laveran ohi.

Cattier tunnetaan klassisista savituotteistaan, mutta minulle sarjan vahvuuksia ovat upeat puhdistustuotteet, hienostuneet voidekoostumukset sekä erityisesti herkän ihon Pink Clay -sarja jonka tuotteet ovat fantastisia.

Cattier on minulle kuin se lahjakas lapsi, jonka lahjakkuus on jäänyt hieman maailmalta pimentoon ja sitä vain haluaisi, että muutkin näkisivät lapsen potentiaalin..! Tiedättekö mitä tarkoitan...

Kolme Cattier-lempparia: Pulpe Fondante-miselligeeli, Rosee Florale -kasvovesi, Touche Veloutee -silmänympärysvoide.

UPCIRCLE - meidän "kummajainen" ja oman tiensä kulkija, niin ihana mutta jostain syystä niin vaikeasti lähestyttävä UpCircle.

Kierrätettäviin, muuten jätteeksi päätyviin raaka-aineisiin ideologiansa pohjaava niche-sarja UpCircle on hieno brändi, jota suomalaisten on vaikea löytää. En tiedä ovatko tuotteet suomalaisten mielestä liian kalliita vai mistä nihkeys johtuu, sillä ainakaan laadun ei luulisi pettävän ketään. Odotin UpCirclestä tulevan hitin, mutta vielä ei ole sellaisia merkkejä ollut näkyvissä. Sääli. Joskus on todella vaikea ennustaa, mistä sarjoista kuluttajat innostuvat.

Kolme UpCircle-lempparia: alkuperäinen Body Scrub on kahvikuorintojen aatelia, Kahvi-kasvoseerumi on ihana, antioksidanttinen kasvoöljy, Oliivinkivi-kasvonaamio on miellyttävä, syväpuhdistava uutuustuote.

NURME - virolainen Nurme on mielestäni meidän helpoin sarja, kodikas ja hellyttävä ja täysi vastakohta erikoiselle UpCircelle. Nurme tunnetaan saippuoistaan ja supersuosituista palashampoistaan, ja viime vuonna sarja laajeni vihdoin myös monella voidemaisella vartalonhoitotuotteella.

Minulla ja Nurmella on tavallaan oma hauska "tarina", vaikka en ollut tehnyt Nurmen kanssa mitään töitä ennen kuin sarja tuli Suomeen. Törmäsin Nurmeen ensimmäistä kertaa eräällä Tallinnan reissulla, ja ihastuin sarjan yksinkertaisen tyylikkääseen lookkiin ja suloisiin tuotteisiin. Otin läjän kuvia Nurmen Telliskiven liikkeessä, aikeenani esitellä blogissa tämä kiinnostava virolainen tuntemattomuus.

No, ennen kuin ehdin kirjoittaa esittelyä, NHS:n Liisa otti minuun yhteyttä ja kertoi, että NHS aloittaa pian uuden ihanan sarjan maahantuonnin: "Sellainen virolainen Nurme, oletko kuullut..? Haluaisitko tuotteita testiin ja mahdollisesti kirjoittaa sarjasta?"

🤗 Niin hauska sattuma! Loppu on historiaa: Nurme löysi nopeasti tiensä suomalaisten sydämiin ja siitä on tullut tunnettu ja rakastettu merkki.

Kolme Nurme-lempparia: Ruusu-kasvovesi, Kamomilla-kasvovesi, Monoi Tiare Rich Cream.

Näin päättyy kurkistus työni kulisseihin ja purkkien maailmaan :) Tässäkin kuvassa yksi "kulissi"... lepohetki kesken tuotekuvausten ^_^

Oikein mukavaa viikonloppua ja ihanaa pian alkavaa kesää kaikille!

P.S. Kukas muistaa Työpäivä-postaukseni kymmenen vuoden takaa: 5. toukokuuta 2010...? Jos tätä lukee joku niin pitkään mukana roikkunut lukija, huikatkaa! Voi noita aikoja... Onnellinen kosmetiikkamyyjä...! ❤️ ...ja lounastauolla ruisleipää..! ☺️

37 comments on “Sannin työpäivä - kulissien takana”

 1. Olipas kiva kurkkaus sun työpäivään! :)

  Mä teen vähän samankaltaisia hommia päivätyössä yhdellä maahantuojalla ja freelancerina toisella maahantuojalla ja sivuraiteelta tuuppaan sit blogiin kaiken sen muun kauneushässäkän ja sanataiteen, mikä ei sovi kummankaan rahaa tuottavan työn alle. :) Kuvaamista olisi kiva tehdä töissä enemmänkin, se on harmikseni jäänyt vähän vähälle. Ehkä otankin sen vaan puheeksi ja teen näkemystäni tykö, katsotaan kuinka käy!

  Musta on ollut hauska seurata kuinka moni viime vuosikymmenen alussa harrastuksekseen blogannut on siirtynyt töihin alalle, sekä kosmetiikkapuolella että aikanaan Bellan kautta tutuiksi tulleissa lifestyle-blogeissa. Intohimon merkitystä ei pitäisi koskaan vähätellä. Sillä on hurjan suuri eteenpäin vievä voima. <3 :)

  Vastaa

  0
 2. Olipas ihana löytää sinun blogi uudestaan n.4 vuoden tauon jälkeen!! Elämän kiireistä johtuen blogien seuraaminen jäi. Tykkään sun aitoudesta ja oot kyllä ehdottomasti mun suosikki🙌😊 ihanaa pääsen taas inspiroitumaan sun postauksista! ☀️ihanaa kesää sulle ja kaikkea hyvää elämääsi! Annu

  Vastaa

  0
  1. Voi miten kivaa että löysit takaisin..! 🤗🤗 Oikein mukavaa kesää ja kaikkea hyvää sinullekin 🙂

   Vastaa

   0
 3. Siis mä muistan ton postauksen kymmenen vuoden takaa. Olenko mä lukenut tätä blogia jo niin pitkään?!? Mihin on vierähtänyt 10 vuotta!?! :D

  Tuosta Cattierista tuli mieleen yksi lempituotteistani, Cattierin masque eclat lissant. Hamsteri käytti juuri pois viimeisen tuubinsa.. osaatko sanoa vieläkö sitä myydään? Vakkarikaupoistani ei löydy ja nhs.fi ohjaa Transmerin sivuille ja siellä ei Cattieria mainita lainkaan.

  Vastaa

  0
  1. Siis mä muistan ton postauksen kymmenen vuoden takaa. Olenko mä lukenut tätä blogia jo niin pitkään?!? Mihin on vierähtänyt 10 vuotta!?! :D

   Jeee, mahtavaa..! ^_^

   Cattierin Masque Eclat Lissant on jäänyt pois kokonaan (siis myös Ranskassa). :/ Mä en muuten ehtinyt koskaan tutustua siihen tuotteeseen, sitä ei ollut enää NHS:lläkään kun aloitin heillä.

   Verkkokaupasta - nyt kun nhs.fi on poistunut, tulevat NHS:n sarjat siirtymään kesäkuun alussa pro.transmeri-verkkokauppaan (jälleenmyyjät) ja Natural Goods Companyn verkkokauppaan (kuluttaja-asiakkaat).

   Vastaa

   0
 4. Minä muuten kaipaan hirmuisasti Sosarin tuotteita! Niitä turve- ja mutanaamioita. Ne oli ehkä parhaita ikinä kokeilemiani naamioita <3 Cattierin tuotteista tykkään kun ne sopii minulle, incejä ei tarvitse tutkia kun niin monta sopivaa löytänyt jotka ei kirvele silmissä. Voisin käyttää pelkästään Cattieria koko loppuelämäni :DD uutta Taikaa odotan tosi kovasti koska olisi kiva kun jotain hyvää sarjaa saisi ihan kaupasta. Jospa se tulisi tännekin myyntiin :) Kiva kun saat tehdä ihan mieleistä työtä jossa olet hyvä ja saat hyödyntää omia taitojasi :)

  Vastaa

  0
  1. Sosarin naamiot oli kyllä ihan parhaita, oli sääli että merkki lopetti toimintansa :/

   Voisin käyttää pelkästään Cattieria koko loppuelämäni :DD

   Oooo...! Ihana kuulla! 🤗😙 Cattier on kyllä todella hyvä sarja. Ihmettelen miten sekin on jäänyt lopulta niin pienen fanikunnan jutuksi. Ehkä Cattierilta puuttuu se persoonallinen "catch", mihin kuluttajan on helppo samaistua.... Esim. Mossan suuri suosio on jäänyt mulle vähän mysteeriksi; vaikka tuotteet ihan hyviä ovatkin, mutta mun mielestä esim. Cattier on huikean paljon laadukkaampi (ja monipuolisempi..!) Mossalla on ne marjat ja nuorekas, värikäs ilme johon monen kuluttajan on helppo "tarttua". Cattierin imago on jäänyt varmaan monelle epämääräiseksi, ja vähän epämääräinen se tavallaan onkin. Kuluttajan on vaikea assosioida Cattier johonkin. Mádara on "se vihreä, moderni merkki", Lavera "se edullinen, kiva markettiluonnonkosmetiikkasarja" ja Whamisa "se tehokas korealaissarja". Cattierilla ei ole mitään vastaavaa helppoa ja kuluttajalle selkeää "juttua".

   Ahh, nämä ovat niin mielenkiintoisia asioita... markkinoinnin maailma on ihan omaa "tiedettään"... :D

   Vastaa

   0
  2. Cattier on hieman samaa sarjaa entisen Nafhan kanssa. Heilläkin oli hyvin laadukkaita tuotteita, mutta koko merkin imago oli jotenkin epäselvä. Sun pitää ottaa yhteyttä Cattieriin ja ehdottaa imagopäivitystä. :) Olen samaa mieltä, että sarja on laadukkaampi ja viimeistellympi kuin moni muu.

   Mossan suosion selittää ehkä osaksi purkkien grafiikka ja marjaisat tuoksut. Monethan ostavat kosmetiikan juuri tuoksun perusteella. Mossan tuoksumaailman on jo lähellä normikosmetiikkaa.

   Vastaa

   0
  3. Tuo on muuten totta. En varmaan Cattieria olisi itse tilannut/ostanut ellen olisi saanut pr-näytteinä ja sitä myötä löytänyt monta hyvää tuotetta. Cattieria olen nyt ostanut jatkossakin itse, mm.etsin hyvää sy-voidetta hyvällä incillä niin Cattierilta löytyi ;) tykkään myös kun ne on edullisia kuitenkin.
   Mossasta haluaisin tykätä mutta inceissä on raaka-aineita joita en voi käyttää. Muutoin kyllä hyviä tuotteita enkä ihmettele miksi ne houkuttelevat, olen kyllä Mossaakin käyttänyt. Mutta on hirveen kiva että jokaiselle on jotain! Se vaan aina harmittaa kun löytää jonkun kivan niin sitten ne häviää. Kuten Sosar :)

   Vastaa

   0
  4. Sosar on minulle tuntematon, mutta tuo Nafha harmittaa. Heillä oli kaks ihan huipputuotetta, joille olen turhaan yrittänyt löytää vastaavia. Mutta tuo, että juuri kun löytää hyvän tuotteen, niin se häviää, on niin tyypillistä. :) Nykyään, jos löytää hyvän tuotteen, niin pitäisi ihan varmuuden vuoksi ostaa aina kaksi varastoon. Mulla on vielä yksi viimeinen Nafhan puhdistusmaito avaamatta, mutta se on pakko avata kun parasta ennen on 9.2020.

   Vastaa

   0
  5. Nykyään, jos löytää hyvän tuotteen, niin pitäisi ihan varmuuden vuoksi ostaa aina kaksi varastoon

   Jep, nimimerkillä ”kun kuulin että Natural Coden silmämeikinputsari oli poistumassa ostin sitä Tokmannilta kassillisen - riitti kolmeksi vuodeksi” 😅😅

   Vastaa

   0
  6. Olen itsekin tehnyt noin pariin kertaan. Kun kuulin, että Nafha lopettaa, ostin paristakin nettikaupasta niiden tuotteita varastoon. Samoin yhtä MACin huulipunaaävyä metsästin sen loppuessa ulkomailta ja sain pari varastoon. MACillä on muuten sellainen Gone but not forgotten -palvelu, jonka kautta asiakaspalvelu auttaa etsimään jo lopettettuja tuotteita. :)

   Vastaa

   0
  7. MACillä on muuten sellainen Gone but not forgotten -palvelu, jonka kautta asiakaspalvelu auttaa etsimään jo lopettettuja tuotteita. :)

   Tämä tuli esiin jossain aiemmin (taisit vastata jollekin toiselle lukijalle) ja on kyllä mahtava palvelu, laitoin korvan taa..!

   Vastaa

   0
 5. Olen ollut lukijasi jo tuolloin 10 vuotta sitten, aluksi en ko. tekstiä tunnistanut, mutta kun kerroit noista nelikymppisistä naisista, jotka oli luomiväri ostoksilla, niin muistin! :) Olen aina seurannut vain muutamaa blogia, max 5 kerrallaan niin asiat jää näköjään mieleen, kun vähän muistuttelee!

  Vastaa

  0
 6. En ole erityisesti luonnonkosmetiikan käyttäjä, mutta Cattierin löysin jotenkin vahingossa ja kaksoisputsauksen ystävänä sekä miselligeeli että vaahtoava putsari ovat päivittäisessä käytössä. Näillä pääsin myös kymmenen vuotta kestäneestä PODsta, koska näissä ei ole sulfaatteja. Luulin olevani yliherkkä ja allerginen, mutta lukuisista allergiatesteistä, ruokavaliokokeiluista, verikokeista, dermatologikäynneistä ja lääkekuureista huolimatta kukaan ei koskaan tullut kysyneeksi millä puhdistan kasvoni, harjaan hampaani tai pesen hiukseni ja kroppani. Jossain vaiheessa allergologi ja dermatologi jo vihjailivat että PODni on psyykkistä, joten heidän apunsa riittää oireiden hoitoon, syyt oli heidän mukaansa poissuljettu. Jostain sitten löysin PODn ja SLSn mahdollisen yhteyden, ja päätin (taas kerran) kokeilla... elämäni kirjaimellisesti helpottui viikossa. Cattier on myös ainakin täällä asuinmaassani edullinen sarja, joten siitäkin syystä kokeilu oli helppoa. Olen edelleen hyvin varovainen kokeilija, vaikka rakastankin kosmetiikkaa ja meikkaamista. Tuote kerrallaan testaan ja luonnonkosmetiikka tuntuu nyt hyvältä suunnalta.

  Vastaa

  0
 7. Olipa mielenkiintoinen postaus ja hienoa, että voit hyödyntää osaamistasi noin monipuolisesti. Minulle Ranska ja ranskalaiset ihmiset ovat aina jääneet hieman etäisiksi ja niinpä yhdistän jostain syystä myös Cattierin tähän tunteeseen, jotenkin etäinen ja mitäänsanomaton sarja minulle.
  Minä taas voisin käyttää pelkästään Laveraa lopun ikääni! Miellyttävät koostumukset ja tuoksut, erinomainen hinta/laatusuhde. Lavera- fanitus alkoi aikoinaan, kun esittelit blogissa Firming-päivävoiteen. Viimeisin löytö on loistava Repair&care -shampoo, en ollut tajunnut aiemmin, että myös sarjan shampoot ovat näin hyviä. Lisäksi tykkään saksan kielestä, joten tekstit purkkien kyljissä ovat ihan kivoja 😄.
  Aurinkoista kesää sinulle!

  Vastaa

  0
 8. Kuulostaa kyllä siltä, että olet ihan unelmatyössä/-töissä tällä hetkellä! Tuota itsekin työltä kaipaan, että pääsisin hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti omaa, melko laajaa kykypalettia (en siis väitä olevani superosaava, enemmäkin "jack of all trades"). Tämän hetkisessä työssä siihen on kohtuullisen hyvin mahdollisuuksia, mutta toisaalta mulle on ollut erityisesti tänä keväänä suuri oivallus ja oppimisprosessi (psykoterapeutin johdolla tässä monetta vuotta jo käydään - kiitos muuten siitäkin postauksestasi <3) siinä, että työn ei tarvitse täyttää kaikkia tarpeita, vaan se saa olla "vaan työtä", ja sellaista omaa tekemisen täyttymystä ja kaikkien taitojen hyödyntämistä kannattaa/voi/saa hakea muualtakin. Kuulostaa ilmiselvältä näin aukikirjoitettuna, mutta kun tulee perheestä, jossa on monessa sukupolvessa hyvin jäykkä luterilainen työmoraali ja ihmisarvo määritellään palkkanauhassa, näistä ajatuksista irtipääseminen on... prosessi. :) Meni vähän ohi aiheesta, mutta palatakseni siihen: mä muistan tuon postauksen, ja muistan myös kerran bonganneeni sut silloisella työpaikallasi! Olin tosin niin jännittynyt tästä "julkkiksen" näkemisestä, etten uskaltanut tulla sanomaan mitään. :D ^-^;

  Vastaa

  0
  1. mutta toisaalta mulle on ollut erityisesti tänä keväänä suuri oivallus ja oppimisprosessi (psykoterapeutin johdolla tässä monetta vuotta jo käydään – kiitos muuten siitäkin postauksestasi <3) siinä, että työn ei tarvitse täyttää kaikkia tarpeita, vaan se saa olla ”vaan työtä”, ja sellaista omaa tekemisen täyttymystä ja kaikkien taitojen hyödyntämistä kannattaa/voi/saa hakea muualtakin.

   Mä allekirjoitan tämän täysin, ja työ oli mulle juuri tätä kaikki vuoteni Ahvenanmaalla (tein posti- ja tulliviranomaisen työtä...! :D) Se oli omalla tavallaan todella rentoa aikaa, ehkä mielelle se kaikkein rennoin vaihe mun elämässä. Kun kello tuli 17.00, kaikki työhön liittyvä sai jäädä eikä työtä ollut mahdollista millään tavalla tehdä sen kellonlyömän ja työpaikalta lähdön jälkeen. Silloin pystyi vapaa-ajan hyödyntämään 100-prosenttisesti harrastuksille ja muille palauttaville asioille.

   Olin tosin niin jännittynyt tästä ”julkkiksen” näkemisestä, etten uskaltanut tulla sanomaan mitään. :D ^-^;

   Voi eihhh... 🙈🙈

   Vastaa

   0
  2. Tuon olen muuten myös tunnistanut, että huolettomin työstä olin kun olin melko mekaanisessa aspahommassa opiskelujen ohella. Kun ovi sulkeutui selän takana, ei ollut enää koko työtä (ennen seuraavaa vuoroa), vain minä ja mun jutut. Moni hakee nykyään työltään merkityksellisyyttä, ja myönnän että mullekin on tärkeitä esim. edustamani firman arvomaailma, että voin allekirjoittaa sen ja uskon/tiedän että sitä myös noudatetaan. Se kuitenkin tuo mukanaan näitä lieveilmiöitä, että työstä alkaa (ainakin tällä taustalla) helposti hakea jotain suurempaa täyttymystä.

   Ja alepmaan, jjjep :D Sanotaanko näin, että siitä voi olla kiitollinen, että monenlaista henkistä kasvua on 10 vuoden aikana tapahtunut...! Vaikka lempeydellä toki on suhtauduttava myös nuoremman itsensä aivoituksiin. <3 :')

   Vastaa

   0
 9. Mulla on ihan typerä syy fanittaa Mádaraa ja Mossaa ohi Laveran ja Cattierin: ne purnukat ovat visuaalisesti niin paljon paremman näköisiä. Lavera ja Cattier eivät houkuttele
  Yllätyinkin muutamia vuosia sitten, kun sain lahjaksi jonkun Cattierin vartalovoiteen, että hei, täähän on aika hyvää... 🙈

  Vastaa

  0
 10. Taas niin mielenkiintoinen ja mukaansatempaava postaus! Eihän me lukijat voida tietää eikä edes kuvitella mitä kaikkea työpäivääsi kuuluu. Ja kuinka aikaa vievää se kaikki on, kun teet työsi niin huolella ja sydämellä. Olet löytänyt oman paikkasi työelämässä ja saat iloksesi (ja meidän iloksemme!) tehdä työtä joka sinua innostaa ja josta pidät. - Ja vielä asiasta viidenteen: Tämä koronaeristyksen aika on vaikuttanut dramaattisesti myös kosmetiikan käyttöön. Ainakin minulla meikkaaminen loppui täysin kun jäin kotioloihin. Kaksi ja puoli kuukautta siinä on nyt hujahtanut. Ainoat liikkumiset "ihmisten ilmoilla", ruokakaupassa käynnit ja yksinäiset kävelylenkit, eivät todellankaan motivoineet meikkihommiin. Kurjaa sikälikin, kun ehostaminen on kuulunut aamujen normirituaaleihin. No, nyt koronarajoitusten lientyessä aion ulkoutua bunkkeristani laajemmalla skaalalla ja sen myötä tarttua taas meikkivärkkeihinkin. Äkkiä siihen muuten tottui että peilistä katsoi aivan naturelli naama. Nyt on aika taas pistää vähän väriä luomiin, huuliin ja poskipäihin, omaksi ja ehkä muidenkin ilahdukseksi.

  Vastaa

  0
 11. Oi, olipa kiva juttu! Olen lukenut blogiasi melkein ensipostauksesta alkaen ja muistan hyvin tuon työpäiväjulkaisun vuodelta 2010. Söin silloin tiukasti ja tarkasti VHH-ruokaa ja muistan kiinnittäneeni lounaaseesi huomiota. Ajattelin, että onpa siinä aika hiilihydraattipainoitteinen ateria! :D :D :D No, nykyään saisin ottaa sinusta mallia, kun jatkuvuus on ollut mitä sattuu näissä asioissa.

  Jossain vaiheessa tuli tauko blogisi lukemiseen, mutta on ollut ihana löytää se uudestaan. Sinulla on kaunis oma ääni ja jaat omaa maailmaasi ainutlaatuisella tavalla. Minusta on hienoa nähdä, miten persoonasi, kiinnostuksenkohteesi ja elämäsi ovat kehittyneet ja muotoutuneet yhä enemmän itsesi näköisiksi. Tai itsesi näköisiksi _juuri nyt_. Osaat olla ruudun välityksellä lämmin ja lähestyttävä, ikään kuin kaukainen ystävä. Se on niin arvokasta, kiitos! <3

  Vastaa

  0
 12. Tosi mielenkiintoinen postaus!!! Musta olisi tosi hyödyllistä, että ihmiset jakaisivat enemmän sitä, mitä he tekevät työkseen, ja miten ovat siihen päätyneet. Mä olen vielä näin kolmekymppisenä vähän etsiskelijä. Olen ihan ok monessa asiassa, huippu en missään. Moni asia kiinnostaa mutta toistaiseksi en ole osannut kääntää sitä rahaksi. Toki teen töitä, mutta en ole sellaisessa uraputkessa kuin monet samanikäiset kaverit.

  Olen ollut alusta asti sun lukija, ja ilahduttaa kyllä tosi paljon, että olet päässyt työelämässä asemaan, jossa voit käyttää niin monipuolisesti sun osaamista ja lahjoja :) se ei ole lainkaan itsestäänselvää, että niin kävisi! Ja hienoa että pystyt tekemään sekä yrittäjyyttä että mielenkiintoisia hommia työntekijänä. Joku tuollainen yrittäjyyden ja työntekijyyden hybridi on omakin (kaukainen) unelma. Saisi toteuttaa itseään yrittäjänä, mutta kaikki taloudellinen paine ei olisi siinä. Ehkä vielä joku päivä... :)

  Vastaa

  0
  1. Joku tuollainen yrittäjyyden ja työntekijyyden hybridi on omakin (kaukainen) unelma.

   Tämä toimii todellakin minulla ❤️❤️ Luulin, että pelkkä yrittäjyys ja itse luomalla työllä eläminen olisi mulle kaiken täyttymys, mutta se ei ollut. Onneksi löysin tasapainon ja oikean tavan toteuttaa yrittäjyyttä ❤️ Mä voin hyvin kun saan myös olla tavallinen ”rivityöntekijä” ja osa työyhteisöä alaisen asemassa. ”Pomon” asema sopii mulle harvinaisen huonosti, jopa itseni pomona oleminen. Onneksi tajusin sen ajoissa 🙏

   Mukavaa kun olet lukijani, Momo. ❤️ olette tosi tärkeitä minulle. Kun saan olla teidän kanssa vuorovaikutuksessa, tunnen merkityksellisyyttä ja myös yhteisöllisyyttä ❤️

   Vastaa

   0
 13. Hei Sanni! Yritin etsiä yhteen kysymykseen netistä vastauksia, mutta en löytänyt. Eli osaatko sanoa, voiko glykolihappoa ja mantelihappoa käyttää samaan aikaan? Esimerkiksi alle Pixin Glow kasvovesi (5% glykolihappoa, ph 4,0-4,5) ja päälle The Ordinaryn 10% mantelihapposeerumi, ph 3,5 - 3,5).

  Vastaa

  0
  1. Käsittääkseni voi käyttää, olen mielestäni joskus nähnyt noita käytettävän jossain yhdessä ja samassa tuotteessakin. Etenkin jos sinun iho on jo hyvin tottunut AHA-happoihin, en usko että 5% glykolihapon ja 10% mantelihapon kerrostaminen on liian vahva setti. :) (Aloittelijalle en suosittelisi, mieluummin totuttaa ihon yhteen happotuotteeseen kerralla.)

   Vastaa

   0
 14. Vinkiksi jatkoa varten, että "tarhan täti" -ilmaisua pidetään tosi loukkaavana ja vähättelevänä. Tiedän, että se kuulostaa "hellittelynimeltä" 80- ja 90-luvun lapsille, mutta nykyään se on vain ja ainoastaan negatiivinen ilmaisu. Aikoinaan on ajateltu, että lastentarha on paikka, jossa säilötään lapsia, jotta vanhemmat voivat käydä töissä. Nykyään päiväkodit eivät ole säilömistä varten, vaan niissä annetaan varhaiskasvatusta korkeakoulutettujen varhaiskasvatuksen opettajien toimesta, joilla on työparinaan hoitajia. Tarhan tädin sijaan kannattaa käyttää vaikka "Päiväkodin opet" -ilmaisua.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos asiallisesta ja hyvästä pointista, otan ehdottomasti jatkossa huomioon.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)