22.05.2019

BTB13 - tylsän nimen taakse kätkeytyy älyttömän hyvä sarja

Tätä tuotekokeilua olen odottanut pitkään!

Kotimainen kosmetiikan valmistaja Naviter kuuluu henkilökohtaisiin suosikkeihini ihanan luonnonkosmetiikkasarjansa Ekopharman kautta, ja pidän kovasti myös herkän ihon Atopik-sarjan koostumuksista. On ollut vain ajan kysymys koska ehdin "pureutumaan" Naviterin tieteellisimpään sarjaan, Oulun yliopistossa löydettyyn, patentoituun BTB13-yhdisteeseen perustuvaan BTB13:een.

btb13

Ihosolujen uusiutumista aktivoiva BTB13-yhdiste muodostuu l-karnitiini-aminohaposta (BT) sekä vitamiinin kaltaisesta oroottihaposta (B13). Oroottihappo toimii yhdisteen kantasolujen muodostumista stimuloivana ainesosana karnitiinin toimiessa kuljettimena, joka vie oroottihapon soluihin.

Yhdisteen on kehittänyt kemisti ja tutkija Simo Rasi Oulun yliopistosta. Rasi otti yhteyttä Naviteriin ja tarjosi patentoimaansa keksintöä ammattikosmetiikan käyttöön. Tarina kertoo, ettei Naviterin perustaja Anni Linnavirta ollut alun alkaen kiinnostunut Rasin supermolekyylistä, mutta kun Linnavirta kuuli taikasanat; "Tepsii kutinaan", hän lupasi ottaa keksinnön tuotantoon mikäli se tehoaisi hänen kutinaansa.

Loppu on historiaa; Linnavirta vakuuttui yhdisteen tehosta ja BTB13-sarja näki päivänvalon vuonna 2013.

Minua BTB13-sarjassa viehättää erityisesti sen luonnollinen ja erittäin laadukas ainesosaprofiili: sarja on lähestulkoon luonnonkosmetiikaksi luokiteltavaa eikä sisällä mm. silikoneja, mineraaliöljyjä, parabeeneja tai muita synteettisiä hajusteita. Hoitavat voidepohjat pursuavat luonnon parhaita öljyjä ja uutteita sekä yleisesti loistavia ihonhoidon sankariainesosia kuten keramideja, pantenolia, skvalaania, hyaluronihappoa ja peptidejä.

Syy miksi sarja ei voi olla luonnonkosmetiikkaa on nimiyhdisteessä itsessään: BTB13-molekyyli valmistetaan synteettisesti.

Sanoisin, että ilman Rasin "supermolekyyliäkin" sarjan hoitavien ainesosien kokonaisuus on ihan mieletön - näissä tuotteissa eivät koostumusta muokkaavat silikonit sun muut vie tilaa aidosti hoitavilta ainesosilta.

BTB13 on ammattikosmetiikkasarja eli sitä myyvät hoitolat, kosmetologit ja kampaajat sekä muutama hoitolan ylläpitämä verkkokauppa.

Sarjassa on kolme tuotelinjaa eri ihotilanteisiin: Pro-Age ikääntyneelle iholle, Sensitive herkälle iholle ja Medical rasvoittuvalle ja herkästi tulehtuvalle iholle. Lisäksi sarjaan kuuluu erityistuotteiden linja, josta kaikki ihotyypit voivat tarpeen mukaan käyttää täydentäviä tuotteita kuten tehokosteuttajia, kasvoöljyä tai juonteita täyttävää filleriä.

Minulle valittiin kokeiluun tuotteita Pro-Age- ja Sensitive-linjasta sekä erikoistuotteiden linjasta. Tutustumisjakson alussa pääsin myös BTB13-vitamiinikasvohoitoon, joka starttasi kokeilun mielettömällä glow'lla. Vitamiinihoidossa iho puhdistettiin kaksoispuhdistuksella ja siihen imeytettiin a- ja c-vitamiineja sekä Pro-Age-seerumia. Lopuksi iholle levitettiin sarjan ihanan tuoksuista marjaöljyä. Ihoni hehkui ja näytti mielettömän hyvältä varmaan kolme päivää, efekti muistutti jopa radiofrekvenssihoidon tulosta..!

Lähdetäänpä sitten katsomaan - tai lukemaan - tuotekokemuksiani. Aloitan suoraan lempituotteestani:

PRO-AGE FACIAL TONER

38€ / 250 ml ja 12,50€ / 75 ml (kivaa kun puhdistustuotteista on matkakoot!)

Pro-Age-linjan kasvovesi on itse asiassa hoitovesi. Sitä suositellaan levitettävän aasialaiseen tapaan useita kerroksia ihon tehokosteutukseen. Tonerin paksu koostumus on erittäin kosteuttava ja julmetun ihanan tuntuinen iholla. <3 Totean, että tämä on Holika Holikan ja Whamisan ohella parhaan tuntuinen hoitovesi jota olen tähän asti kokeillut, ja bonuksena ihana Naviterin kukkaisaromaattinen signature-tuoksu.

Pro-Age-hoitoveden inci on loistava; pullo lataa ihoon BTB13-yhdisteen ohella aloe veraa, glyserolia, hyaluronihappoa, pantenolia, prebiootteja (inuliini & alfa-glukaanioligosakkaridi) sekä allantoiinia. Tämä cocktail syväkosteuttaa, rauhoittaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. BTB13-kouluttajan mukaan tämä on vielä Sensitive-hoitovettäkin kosteuttavampi.

Matkakoko on kiva kokeilukoko!

SENSITIVE CLEANSING FOAM

28€ / 250 ml

Sulfaatiton, hellävarainen puhdistusvaahto sisältää sekin erittäin hoitavan ainesosaprofiilin, vaikka poishuuhdeltavan putsarin "herkut" kuten ruusunmarjan siemenuute sekä hyaluronihappo eivät juuri ehdi ihoon imeytyä. Mutta ei se huonokaan juttu kai ole, jos firma haluaa formuloida putsarinkin hoitavilla hyviksillä :)

Vaahto on ohutta ja kevyttä, tässä ei ole yhtä liukas koostumus kuin esimerkiksi Ekopharman Vadelma-puhdistusvaahdossa.

GENTLE CLEANSING OIL

22€ / 100 ml

Ihanan tuoksuinen, täyteläinen puhdistusöljy. Tuoksussa ydistyvät makea piparminttu sekä Naviterin signature-tuoksun luova ruusun kukista saatava fenetyylialkoholi (ei kuivattava alkoholi).

Gentle Cleansing Oil ei ole emulgoituva öljy, eli vaatii jälkeensä kakkospuhdistuksen vaahtoavalla tuotteella mikäli ei halua jättää ihoonsa öljyistä pintaa. Oikein kuivaihonen saattaa haluta :) Joka tapauksessa BTB13 suosittaa viimeistelemään öljypuhdistuksen toisella puhdistustuotteella. Itse olen levittänyt Patykan metodin tapaan vaahdon suoraan öljyn päälle huuhtelematta ihoa välillä vedellä. Vaahdosta ja öljystä muodostuu ihana, sakean kermainen massa jota on mukava pyöritellä iholla.

PRO-AGE SERUM 98€ / 30 ml

SENSITIVE SERUM 68€ / 30 ml

Pro-Age-seerumi on koko BTB13-sarjan päätuote. Se sisältää korkeimman pitoisuuden BTB13-yhdistettä ja vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin ikääntymisen merkkeihin. Sen inci on komea; puhtaan veden sijaan seerumin pohja muodostuu ruusunmarjauutteesta ja ruusuvedestä ja niiden perästä löydämme BTB13-yhdisteen ohella hyaluronihappoa, C-vitamiinia (MAP-muoto), peptidejä, prebioootteja ja glyserolia. Kilometri-incin sijaan koostumus on yksinkertainen ja keskittyy tarkoin valittuihin aktiiviaineisiin sekä välttämättömiin teknisiin ainesosiin.

Hajusteherkille tiedoksi, että Pro-Age-seerumissa on myös seuraavia hajusteita: Citronellol, Linalool, Limonene ja Citral. Nämä tietenkään eivät ole välttämättömiä, mutta kuten eilisessä postauksessakin jutusteltiin, tuoksu on monelle kuluttajalle erittäin tärkeä osa kosmetiikkaa. Pro-Age-seerumissa on vieno ruusuinen tuoksu.

Jos olet herkkä tai allerginen hajusteille, valitse hajusteeton Sensitive-seerumi.

Sensitive-seerumi on BTB13-kouluttajan mukaan kosteuttavampi kuin Pro-Age, mutta en käytännössä huomannut eroa omalla ihollani. Kumpikin seerumi on joka tapauksessa ensisijaisesti anti-age-vaikutteinen ja vasta toissijaisesti kosteuttava. BTB13-hoitovedet ovat valintasi, jos haluat kosteuttavan seerumin tyyppisen tuotteen.

MOISTURIZING CREAM

38€ / 30 ml

Kun kerroin BTB13-tiimille kuivuneesta ihostani, minulle valittiin Pro-Age-linjan hoitovoiteiden sijaan erikoistuotelinjan Moisturizing Cream eli Tehokosteusvoide, joka on Pro-Age-voiteita kosteuttavampi.

Voide osoittautui enemmän okklusiiviseksi kuin humektanttiseksi, eli sen kosteutusmekanismi pohjautuu ainesosiin, jotka estävät kosteutta haihtumasta iholta. Voiteen koostumus on jännä; se ei ole rasvaisen tuntuinen eikä yhtään raskas, mutta se on "tiivis". Inci on jälleen hoitavien aineiden juhlaa (jojobaproteiinia, peptidejä, hyaluronihappoa, c-vitamiinia, prebiootteja ja tottakai nimikko-yhdistettä), mutta tämä voide ei ollut minulle paras voide. Suosittelisin tätä erityisesti okklusiivista vaikutusta hakevalle, kun ihotyyppi on "syväkuiva" ja iholle kerrostettu kosteus karkaa helposti.

Pidän itse notkeammista koostumuksista, ja sellainenkin löytyi kun sain jälkitoimituksena Sensitive-linjan hoitovoiteen.

SITRUSÖLJYHUOMIO. Toissapäivän postauksessa kerroin sitrushedelmien kuoriöljyn fototoksisuudesta. Tarkennuksena postauksessa jakamaani tietoon; on joitain sitrusöljyjä, jotka eivät ole fototoksisia, ja makea appelsiini (citrus sinensis) kuuluu niihin.

Osassa BTB13-tuotteista on citrus sinensis -öljyä tuoksuaineena, mutta se ei aiheuta huolta valoherkistävyyden suhteen. Bitter orange eli suomeksi pomeranssi (citrus aurantium) taas on fototoksinen.

SENSITIVE CREAM 48€ / 50 ml

Rauhoittava ja vahvistava Sensitive-päivävoide on tosi miellyttävän tuntuinen, se on ravitsevuudestaan huolimatta ohut eikä jätä yhtä suojaavan tuntuista pintaa kuin Moisturizing Cream. Voide sisältää mm. mustaherukan siemenöljyä, jojobaöljyä, keramideja, skvalaania ja hyaluronihappoa. Voiteesta on myös täysin hajusteeton versio, minä sain appelsiinin tuoksuisen (myös tässä voiteessa on appelsiiniöljyä.)

ULTIMATE MOISTURIZER 28€ / 100 ml

Ultimate Moisturizer-kosteussuihke on BTB13:n kosteuttavimpia tuotteita. Se sisältää glyserolia, sodium PCA:ta, pantenolia ja kahta eri molekyylikoon hyaluronihappoa.

Minun kokemukseni on, että Toner on vieläkin kosteuttavampi. Siinä on myös monipuolisemmin hoitava ainesosakattaus. Ehkä tehokkaammin kosteuttava tunne tulee pelkästään Tonerin paksusta koostumuksesta..? En tiedä, mutta suihke ainakin sopii niille, jotka tykkäävät suihkautella kosteutta kasvoilleen myös päivän aikana. :)

PRO-AGE EYE CREAM

48€ / 15 ml

Pro-Age-linjan silmänympärysvoide oli oikein mukava tuttavuus. Aloe vera -pohjaan tehty yksinkertaisen ainesosakoostumuksen voide sisältää tyrniuutetta, hyaluronihappoa, prebioootteja sekä samaa tehokasta lipoaminohappoa kuin mm. Laveran Firming-linja. (BTB13-yhdistettä ei varmaan tarvitse enää erikseen mainita ;))

Voiteen koostumus on aavistuksen geelimäinen, se on samalla kevyt mutta kuitenkin täyteläinen - en tiedä saako joku kiinni tästä kuvailusta. "Täyteläinen geelivoide", jotenkin näin minä tämän määrittelisin. Koostumus tuo mieleen Ekopharman Herukkavoiteen, josta myös olen tykännyt.

PRO-AGE VITAMIN MASK

48€ / 30 ml

Päästään toiseen suosikkituotteeseeni! Ai että tykästyin tähän vitamiinipommiin! Herkullisen sitruunakreemin tuoksuinen Vitamin Mask on samalla naamio sekä yövoide, sitä voi käyttää haluamallaan tavalla. Minä olen käyttänyt sitä testijaksolla joka ilta yövoiteen tavoin.

Voiteen koostumus on jotain aivan ihanaa; se on paljon notkeampaa, ravitsevampaa ja helpommin levittyvää kuin Moisturizing Cream. Naamion hemmottelevassa voidepohjassa on vesimelonin siemenöljyä (olenkohan koskaan aiemmin törmännyt tähän..!), ruusumarjansiemenöljyä, mangonsiemenvoita ja jojobaöljyä. Hoitavien aineiden rivistöstä tapaamme a-vitamiinia (retinyylipalmitaatti), c-vitamiinia (MAP), ubikinonia, skvalaania, hyaluronihappoa, peptidejä ja pantenolia.

Voiteessa on hedelmäinen tuoksu jossa aistin eniten sitruunaa, mieleen tulee jokin makea sitruunainen jälkruoka :)

Tässä on voide, jota en varmaankaan olisi yhtään tykännyt käyttää vielä kaksi vuotta sitten mutta nyt rakastan sitä! Ihoni on ryystänyt voiteen laadukkaita rasvahappoja ja vitamiineja kiitollisena, rasvakoostumus tuntuu sopivan ihoni tämänhetkiselle kuivuustilalle täydellisesti. Aamulla herätessä iho on mielettömän pehmeä ja hehkuva. Night-time dessert for skin...!

Lopuksi ripsiseerumi, josta olikin jo vähän juttua seerumirutiinipostauksessani.

btb13 ripsiseerumiEYELASH SERUM

58€ / 8 ml

Seerumi sisältää ripsiä vahvistavaa BTB13-hoitogeeliä sekä pentapeptidiä, joka lupaa pidentää ripsiä. (Huom: tämä tuote ei sisällä niitä lääkeaineiksi luokiteltuja ainesosia joita sisältävät ripsiseerumit ovat kyseenalaisia.)

Seerumia levitetään ripsien tyveen aamuin illoin, ja tuloksia luvataan 4-6 viikon käytön jälkeen. Parhaan lopputuloksen saavuttaa 3-4 kuukaudessa, minkä jälkeen seerumia voi käyttää kerran päivässä.

Olen käyttänyt seerumia maaliskuun lopusta saakka eli kaksi kuukautta.

Pidentävää vaikutusta en ole huomannut, mutta ripseni ovat tuuheammat ja rivistöt tasaisemman näköiset kuin aikoihin. Yleensä osa ripsistä on aina vähän lyhempiä, ja/tai ripsirivistössä on aukkoja. Ehkä tämä seerumi siis tosiaan "pidentää" ripsiä siinä mielessä, että se vahvistaa ripsiä niin, etteivät ne irtoa yhtä herkästi ja kasvavat kasvusyklinsä loppuun ja rivistö pysyy yhtenäisemmän näköisenä.

Seerumi sopii käytettäväksi myös kulmakarvoille. Tekisi mieli kokeilla tätä myös kulmiin, mutta en tiedä maltanko :D

*

Tällainen sarjatuttavuus tällä kertaa. Kyllä meillä Suomessa tehdään hyvää, laadukasta kosmetiikkaa :)

BTB13-tuotteita myyvät hoitolat, kosmetologit ja kampaajat, listan jälleenmyyjistä löydät täältä.

7 comments on “BTB13 - tylsän nimen taakse kätkeytyy älyttömän hyvä sarja”

 1. Ohh wau, kuulostaa upealta! Tässä sarja, johon haluaisin tutustua. (ilmainen vihje potentaaliselle sponsorille..)
  OK, vaikka makea appelsiini ei olisikaan niiiiiiin huono kuin monet muut eteeriset öljyt, niin en silti haluaisi sitä päivävoiteeseen ... tai edes yöksi.
  Taidan etsiä kokeilukokoja tai testereitä, jos lähellä on sarjan myyntipiste.

  Vastaa

  0
  1. "OK, vaikka makea appelsiini ei olisikaan niiiiiiin huono kuin monet muut eteeriset öljyt, niin en silti haluaisi sitä päivävoiteeseen … tai edes yöksi."

   Kyseinen ainesosa on incissä neljänneksi viimeisenä hajusteiden joukossa, eli sen pitoisuus on varmasti minimaalinen :) Mutta ymmärrän, että kaikki eivät välitä eteerisistä öljyistä tuotteissaan ylipäänsä.

   Vastaa

   0
 2. Käytin taannoin tuota BTB13-ripsiseerumia ja havaitsin samanlaisen tuuhentumisen. Minäkin uskon, että seerumi pidentää ripsen elinaikaa. Sen myötä rivistö tuuhenee ja luultavasti jotkin yksittäiset ripset ehtivät kasvaa pidemmäksi.
  Käyttöintoni kuitenkin laantui jossain vaiheessa, kun ei kuitenkaan tullut meikattua silmiä kuin harvakseltaan. Lopulta seerumi vain jäi käyttämättä. Kun sitten jonkin ajan päästä meikkasin, tuntui että kato oli käynyt ripsirivistössä... Eli voipi olla, että tuotteen lopettaminen aiheuttaa pienen sokin ja sulkasadon.
  Seerumia on vielä jäljellä, mutta sen verran sillä on ikää, etten enää uskalla käyttää silmiin. Jokin aika sitten juolahti mieleen kulmakarvat, ja olen muistaessani sutinut seerumia kulmiin illalla. Vielä en ole huomannut erityistä vaikutusta. Pitäisi muistaa käyttää säännöllisemmin! Uskon, että kulmat vahvistuvat, jos aineessa vain on tehoa jäljellä.

  Vastaa

  0
 3. Kiva kuulla sinun kommenttisi sarjasta. Ostin keväällä starttipaketin sensitive-versiosta ja hoitoveden. Tuotteet rauhoittivat herkkää ihoa, mutta yhdessä hoitoneste, seerumi ja voide kuivattivat ihoa, joten en tiedä tuleeko täysikokoisia tuotteita ostettua.

  Vastaa

  0
 4. Tämä on kyllä kiinnostava sarja, Ekopharma onkin jo minulla vakkarikäytössä. Mites Naviterin Unna Nordic -tuotteet, ovatko ne jo sinulla testausjonossa? 😊

  Vastaa

  0
  1. Mites Naviterin Unna Nordic -tuotteet, ovatko ne jo sinulla testausjonossa?

   Ovat ^_^ :D

   Vastaa

   0
  2. Kiva! Odotan innolla kokemuksiasi. Itse tykkään Varpu-hoitovedestä. 😊

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)