19.09.2015

Mielessä

Jätän pian hyvästit kivalle parvekkeelleni ja sen maisemalle.

Olen käyttänyt matkabudjettiani jo maanantaille saakka. Ei välttämättä hyvä asia.

Minulla on ikävä Santorinia.

ZakIMG_9950_2
Söin tänään kanelilla maustetun uunimunakoison.

Alan epäillä onko Korresin Aloe-hoitoaineessa sittenkin jotain mätää.

Kainalooni koskee ja lähetin lääkärikaverille huolestuneen tekstiviestin. Miten kainaloon voi koskea?

ZakIMG_9956_2

Minulla on myös ikävä Paroksen vanhaa kaupunkia.

Yhdestä kynnestäni lähti taas geelivahvistus. Toinen irtoaa kohta.

En ole tainnut kiintyä Zakynthokseen.

ZakIMG_9466_2

Kaipaan raejuustoa.

Olen pitänyt tällä viikolla vain kolmea eri paitaa.

Näin eilen vihdoin kilpikonnan. Se oli yksin ja hyvin pieni.

ZakIMG_9460_2

Lähden huomenna Kefaloniaan.

Minkähän takia sanotaan 'Kefaloniassa' ja 'Kefaloniaan', eikä 'Kefalonialla' ja 'Kefalonialle'. Saarillahan ollaan aina lla tai llä, ei ssa tai ssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Santorini....

Mitä enemmän näitä Kreikan mestoja koluaa, sitä selkeämmin näkee tiettyjen paikkojen aivan poikkeuksellisen uniikin vetovoiman.

Löytyykö Joonialta Santorinin haastajaa...?

P.S. Mieheltä tuli viestiä että onko mulla kaikki kunnossa kun postauksesta kuulema sai kuvan että kaikki *ituttaa. Apua, ei tämän sellaista pitänyt viestittää..! Täällä on ihanaa vaikka raejuusto onkin harvassa ja kallista ja kynnet irtoaa ja kainalo kipeä ^_^ Nuohan on pikkuseikkoja :)

Lisätään sitten loppuun vielä positiivista :)

Rannalla oli tänään älyttömän suloinen koira joka osallistui isäntänsä ja emäntänsä vesipallopeliin iloisesti haukkuen ja vedessä pelmuten. Selvästi sillä oli sanansa sanottavana pallon heittelijöiden tekniikasta :)

Rannalla oli myös harvinaisen söpö lapsi jonka kiharainen, räjähtänyt hiuspilvi näytti siltä kuin joku olisi hieronut lapsukaisen päähän ilmapalloa viimeiset 10 minuuttia.

Menin iltapäivällä bussilla Tsiliviin ja jäin rannalle lukemaan kirjaa vaikka oli tarkoitus tutustua kylään. Oli hyvä olla juuri siinä, lämmössä ja rauhassa. Katselin välillä uneliaasti rannalla käveleviä ihmisiä ja mietin kaikkia Kreikkaan liittyviä muistoja. Laitoin miehelle yhden muiston tekstiviestillä. Kun söimme illallista viime vuonna Naxoksen vanhassa kaupungissa, viehättävällä pienellä sisäpihalla. Ajattelin balsamicokastikkeella valeltuja grillikasviksia. Sitten melkein nukahdin.

16 comments on “Mielessä”

 1. Tämä kysymykseni ei liity kirjoitukseesi mitenkään (ja minulla on muutenkin sellainen olo, että väärinkäytän blogiasi, kun tulen vain kysymään neuvoja ja apua niitä tarvitessani). Mutta siis osaisitko sanoa, miten käyttää öljyjä ennen hiusten pesua vaikuttavana hiusnaamiona. Esim. Intian suunnalla naisethan sivelevät hiuksensa öljyllä paria tuntia ennen niiden pesua. Voisiko tällainen toimia suomalaisiin ohuempiin hiuksiin? Pitäisikö hiusten olla kostutetut ennen öljyn laittoa ja laittaisitko öljyä vain vähän?

  Itselläni on tuoksukaupasta ostettua öljyä, jota lisään hoitoaineen sekaan muutaman pisaran. Viime aikoina olen huomannut, että saan lisätä aika montakin pisaraa eikä lopputulos ole siltikään mitenkään öljyinen.

  Vastaa

  0
  1. Mutta siis osaisitko sanoa, miten käyttää öljyjä ennen hiusten pesua vaikuttavana hiusnaamiona.

   Öljystä riippuen ohjeet vaihtelevat, jotkut öljyt neuvotaan laittamaan kosteisiin hiuksiin, jotkut kuiviin. Useimmat mielestäni kuiviin. Itselläni on esim. Yves Rocherin hiusöljy joka neuvotaan levittämään kuiviin hiuksiin vähintään 10 minuutiksi. Minusta mitä tahansa naamiota tai tehohoitoa kannattaa pitää ainakin 30 minuuttia jos vain aika siihen riittää. Annosteluun vaikuttaa hiuslaatu - paksuun, karkeaan tukkaan voi laittaa reilustikin, olen kuullut ihmiistä jotka laitta puoli desiäkin, mutta ohueen tukkaan riittää muutama ruokalusikallinen. Tottakai myös pituus vaikuttaa.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos, testailen parilla ruokalusikallisella.

   Vinkkinä muuten sellainen, että Lidliin on tullut uutuutena ihania maustettuja Gouda-juustoja siivuina. Ostin itse Välimeren tapaan maustettua Goudaa, ja se oli todella ihanaa.

   Vastaa

   0
  3. Kiitos vinkistä :) Itse en tosin ole niin maustettujen juustojen ystävä (siis jos maustetulla puhutaan yrteistä ja muusta lisätystä mausteesta), mutta joskus niissäkin on ihan hyviä.

   Vastaa

   0
 2. Olipa symppis postaus. :) ilahduttava!
  ja mullakin kipeytyi kerran kainalo, niin että siellä ihan tunsi jonkun kipeän pallon, rauhasen kai. Syytä kipeytymiselle en kyllä itsekään keksinyt, se lähti kuitenkin viikossa itsekseen pois.

  Vastaa

  0
  1. Joo, lääkärikin sanoi että kyseessä todennäköisesti imurauhanen joka voi kipeytyä vaikka karvojen ajelustakin. Mä tosin en ole ajellut kainaloita viikkoon (mun ei tarvii niitä ajellakaan kuin parin viikon välein, niin kitukasvuista on mun kainalokarvojen kasvu ;)).

   Tänään kainalo tuntuisi normaalimmalta.

   Vastaa

   0
 3. Korresin aloehoitis lähmää mulla hiukset Kreikan vedessä aivan järkyttäviksi jo yhdestä pesusta. Suomessa en ole hoitista kokeillut, en tiedä toimisiko siellä paremmin.

  Vastaa

  0
  1. Mulla Korresin Aloe on Suomessa toiminut aina tosi hyvin. Nyt (kun otin käyttöön Ateenaan jättämäni Korresit) olin selvästi havaitsevinani lähmää kun hiukset kuivuivat Aloe-hoidon jäljiltä. Täytyy tarkkailla tapahtuuko tämä nyt joka kerta Aloen kanssa. Outoa.

   Vastaa

   0
 4. Minua sattui viime kesänä kainaloon. Olin testannut Absolut Torr antiperspirantin näytettä. Toimi niin hyvin että se tukki jonkun talirauhasen ja seurauksena älyttömän kipeä, peukalonpään kokoinen paise. Joka tietysti äityi pahimmilleen juuri ennen työmatkaa. Ei ollut kovin freesi olo lentokoneessa kun kainalosta pursusi visvaa. Sorry, oli ehkä vähän "too much information". Toivottavasti sun kainalokipu on jotain nopeasti ohimenevää laatua!

  Vastaa

  0
  1. Tänään tuntuisi kainalo jo paremmalta :)

   Mun lääkärikaverikin epäili imurauhasta. Kai se ärtyi jostain ihan selittämättömästä.

   Vastaa

   0
 5. Moi, lähden viikon kuluttua taas Santorinille. Tällä kertaa mulla on pienempi huone, mutta merinäköalalla, joten en voi tarjota yösijaa Kamarista - ja muutenkin ollaan vähän eri suunnilla nyt. Joonianmerellä Lefkaksen saari (vai onkohan se oikeasti niemi) on kiva, Porto Katsikin ranta on jäänyt mieleen. t. Outi

  Vastaa

  0
  1. Hei Outi! Onpa kiva kuulla sinusta! :) Itse asiassa mietinkin juuri että oletkohan taas tänä vuonna Santorinilla. Olisin ehdottomasti tullut moikkaamaan jos olisin ollut Kykladeilla - täältä Joonialta on vähän pitkä matka. Voi olla, että menenki Santorinille vielä lokakuussa täältä päin palattua. Jotenkin niin erityinen Santorini-kaipaus on nyt vallannut mielen.... Ihanaa ja inspiroivaa viikkoa teille sinne :)

   Halauksin!

   Vastaa

   0
  2. Ihan mahtavan ruokapostauksenkin olit tehnyt Kreikan herkuista, huomasin vasta nyt (en täällä blogissasi ihan joka päivä vieraile :-) ). Ihania päiviä ja viikkoja saarilla sinullekin!

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (67)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)