17.09.2014

Saaren ja ihmisen välisestä kemiasta

Haikein mielin jätän tänään Skopeloksen ja Evelinin hurmaavan talon taakseni. Olin alunperin kaavaillut viettäväni Skopeloksella kolme tai neljä päivää, vierailu venyi viikkoon.

Totta puhuen jäisin vieläkin. Kun istun tässä huoneessani, tunnen olevani kotona. Kodikkaasti narisevat portaat kun menen yläkertaan keittämään kahvia, kukkien täyttämä sisäpiha, terassin ympärillä ylös vanhaa kaupunkia kiipeävien talojen näkymä... Tätä jää ikävä.

Skopeloskollaasi7

Skopelos on Kreikan saareni numero 25. Jokaisella saarella on oma viehätyksensä, mutta toisten saarten kanssa syntyy jotain erityistä. Tunnet erilaisen latauksen, jokin vain klikkaa. Se on kai sitä kemiaa. Tästä tulee yksi niistä saarista, joille palaan.

Otin viikon aikana varmaan 1000 kuvaa. Oli vaikea valita kuvia postaukseen, tuntui että olisin halunnut jakaa melkein jokaisen... Mutta vaikka itse jaksaa katsoa 99 kuvaa halkeilleesta maalipinnasta, se ei tarkoita sitä että joku muu jaksaa ;)

Tiedättekö, mikä on yksi eniten rakastamiani asioita Kreikassa? Värit. Värejä on kaikkialla. Haalistunutta keltaista, kirkkaan punaista, upeaa, klassista "Kreikan-sinistä", violettia, vaaleanpunaista... Rakennuksesa voi olla vierekkäin kolme eri väristä ovea tai ikkunaa. Värejä on myös luonnossa - huikean sinisessä taivaassa, meressä jonka sävyt vaihtelevat kimaltavasta turkoosista siniseen ja vihreään, lehdissä ja kukissa. Bougainvillea-köynnöksen saturoitunut fuksiapinkki lumoaa minut kerta toisensa jälkeen.

Skopeloskollaasi1

Värien kirjo yhdessä rakennusten usein niin ränsistyneen charmin kanssa tuo minulle valtavaa esteettistä nautintoa. Värit ovat minulle tärkeä elementti elämässä. Siitä koko blogikin on saanut alkunsa...! :) En pukeudu värikkäästi, mutta värit ovat aina läsnä. Meikeissä, kynsissä, pieninä julisteina tai hassuina postikortteina kotini seinillä... kirjepaperivalinnoissa..! ;)

Arkkitehtuuri ja sen ympäristölle antama erityisluonteensa on minulle myös olennainen osa matkailun elämyksellisyyttä. Skopeloksella huomio kiinnityy puisiin, kauniisiin parvekkeisiin joita on lähes joka talossa, sekä punatiilisiin kattoihin. Monien rakennusten seinissä on myös sarja kolmion muotoisia reikiä, yksityiskohta, johon en muista törmänneeni muilla saarilla. Olisi hurjan antoisaa tehdä Skopeloksella kierros paikallisen arkkitehtuuriin perehtyneen oppaan kanssa.

Skopeloskollaasi2

Skopeloskollaasi3

Skopeloskollaasi8     Skopeloskollaasi4

Skopeloskollaasi9

Skopeloskollaasi5

Skopeloskollaasi6

Heräsin aamulla ukkoseen. Kello oli puoli kuusi. Menin terassille katsomaan salamointia ja pelastamaan pyykkinarulta bikinini - yläosa oli jo lentänyt tuulen mukana kadulle.

Tuntia myöhemmin alkoi sade.

Päivä on vielä nuori, ehkä sää tästä vielä kirkastuu. Ja vaikka ei kirkastuisi, ei haittaa. Istun mielelläni täällä kotoisassa pesässäni lukemassa kirjaa tai rupattelemassa Evelinin kanssa. Evelin on domatia-emäntäni. Eilen juttelimme ruokavaliostani, joka on herättänyt Evelinin uteliaisuuden.

"Sanni, you are so full of energy! You are running up and down all the time, speaking all the time, waving your hands..! I never saw a person so energetic! Is this because of the eggs you eat?"

Nauroin.

Kreikassa kananmuniin suhtaudutaan suurella varovaisuudella - niitä ei suositella syötäväksi kuin pari kertaa viikossa (!). Minun päivittäinen kahden tai kolmen munan aamiaiseni saa kenen tahansa kreikkalaisen kulmat kohoamaan. Heitä ihan pelottaa puolestani.

"You have no problem with cholesterol? You are not worried?"

En ole huolissani, ja munat maistuu. :) (Kolesteroliarvonihan olivat mitä erinomaisimmat.)

Esittelin Evelinille mm. vhh-versioni kreikkalaisesta juustopiiraasta. Hän oli vaikuttunut. :)

[vimeo 106150269 w=500 h=281]

Aamukahvi Skopeloksella from Sanni Karkkipäivä on Vimeo.

Voi että. Mikä ihana paikka. Tekisi mieli rutistaa koko kylää ja saarta! Mutta uudet seikkailut odottavat. Nurkan takana häämöttää saari numero 26.

Alonnisos.
.

P.S. Yhteinen kiitos kaikille toissapäivän postaukseen kommentin jättäneille! :) Ilahdutti kuulla, että Kreikka-aiheiden runsaus ei kyllästytä ainakaan valtaosaa kommentoineista..! Kyllä niitä kosmetiikkajuttujakin tulee (just käsittelin vihdoin kuvat Matkakosmetiikasta :D), mutta toki ne ovat vähemmistönä aina lokakuun 18. päivään saakka.

27 comments on “Saaren ja ihmisen välisestä kemiasta”

 1. Olin kirjoittamassa sinulle kommenttia jo, kun olit menossa Skopelokselle. Ihan varoitukseksi. Se piskuinen saari vei minun sydämeni. Se rauha, autenttisuus, kaikki. Siellä olen parhaimman Kreikan lomani viettänyt ehdottomasti.

  Olen pikkutekijä sinun rinnallasi, vain neljä saarta takana. Rodos, Skopelos, Skiathos ja viimeisimpänä Santorini. Jokainen omalla tavallaan viehättävä, vaikuttava. Ja Kreikan saariahan riittää...

  Ihanaa ja turvallista reissun jatkoa sinulle. Näitä postauksia on kiva lukea kotoSuomesta :) Kiitos niistä!

  Vastaa

  0
 2. Kiitos taas ihanasta matkapostauksesta! Kirjoitit niin kauniisti Skopeloksesta, että minulle tuli matkakuume sinne:) Kysymykseni on että mihin muihin Kreikan saariin olet tuntenut samanlaista kemiaa kuin Skopelokseen?

  Vastaa

  0
  1. Kysymykseni on että mihin muihin Kreikan saariin olet tuntenut samanlaista kemiaa kuin Skopelokseen?

   Erityinen suhde on muodostunut Karpathokseen, Parokseen ja Symiin, ja kyllä Patmoksessakin oli jotain hyvin ainutlaatuista joka vetää sinne takaisin. Santorini on myös paikka joka hurmasi täysin, mutta se ei ehkä tuntunut niin kodikkaalta kaikesta häkellyttävästä kauneudestaan huolimatta.

   Vastaa

   0
 3. En halua olla kurja enkä inhottava, mutta kuvistasi tulee päänsärky kun käytät jokaisessa tota jotain muokkausta...reunoilta sumuista, miniatyyrifiilistä.. Olisi kiva nähdä kuviasi "normaaleina", saisi paremman kuvan paikoista. Ihana blogi jota luen kosmetiikkajuttujen vuoksi, mutta ei nämä matkajututkaan huonoja ole! Itseasiassa kivaa piristystä, mutta noi kuvat...en vaan tykkää..ne näyttää epäaidoilta ja tulee vaan mieleen että miksi kuvia pitää muokata, onko niissä jotain vikaa sellaisenaan? ja miksi niitä pitää muokata joka postaukseen...?

  Vastaa

  0
  1. Heippa Teukka! En muokkaa kuvia vaan käytän kameran miniatyyrisuodatinta, koska se toistaa värit kaikkein todenmukaisimpina = eloisina ja värikylläisinä millaisina ne näen livenäkin. Normaaliasetuksella kuvat ovat huomattavasti harmaampia ja latteampia. Miniatyyriasetuksen haittapuolena tulee kuviin sumuiset reunat. Yritä kestää! ;)

   Vastaa

   0
  2. BTW, mikä matka-kamera sulla on? Oon hankkimassa jotain perus kameraa, niin kaikkien kamerat kiinnostaa :)
   Symi on ehkä suloisin paikka ikinä!

   Vastaa

   0
 4. Aivan ihania kuvia ja ihana postaus <3! Saako kysyä mikä kamera sulla on? Varmaan joku hyvä järkkäri?

  Vastaa

  0
 5. Voi luoja miten kaunista. ! Mä ainakin jaksaisin katsoa sen 99 kuvaa vaikka joka päivä! Mulla on ollut aikomuksena kahlata läpi Italiaa sitten kun on varaa ja aikaa, mutta joutuu ehkä lisäämään noi Kreikan saaret listaan...

  Mulla olis sulle postaustoive! Oot varmasti opiskellut läpi useamman kunnollisen matkaoppaan noiltakin alueelta, ja olis mukava kuulla arviosi tai vertailusi parhaimmistosta. Käytätkö itse jotain tiettyä sarjaa, onko sulla useampia, minkä ostaisit nyt jos pitäisi tyytyä vain yhteen, mikä sarja sun näkökulmasta sopii minkäkinlaiselle matkaajalle parhaiten. (Tai tänne nojatuolin puolelle, meikähän saattaa ahmia noita opuksia ihan huvikseenkin...)

  Vastaa

  0
  1. Mä ainakin jaksaisin katsoa sen 99 kuvaa vaikka joka päivä!

   :) ^_^

   Mulla olis sulle postaustoive! Oot varmasti opiskellut läpi useamman kunnollisen matkaoppaan noiltakin alueelta, ja olis mukava kuulla arviosi tai vertailusi parhaimmistosta.

   Itse asiassa en omista kuin kolme, kaksi Lonely Planetia ja nyt ostin Ateenasta uuden Rough Guiden. Joskus olen kreikkalaiselta kaveriltani lainannut Eyewitness Guiden mutta siitä formaatista en itse piittaa, se on enemmän kuvia kuin asiaa. Mä haluan oppaaseeni niin paljon nippelitietoa kuin mahdollista, kuvat ovat toisarvoisia. Rough Guide on juuri sellainen, aika lailla saman tyyppinen kuin Lonely Planet, mutta Lounarissa fontti taitaa olla vielä pienempää joten sinne on saatu vieläkin enemmän tietoa ahdettua :) Rough Guiden etuna hinta - yli puolet halvempi ^_^

   Kyllä kunnon saarihyppelyä suorittavalle tällainen pienen präntin tietopaketti on todella tarpeen, mutta nojatuolimatkailijalle kenties Eyewitness on mielekkäämpi kauniine, kiiltävine kuvineen :)

   Vastaa

   0
 6. Kreikka on hyvin kuvauksellinen ja rakastettava maa monessakin suhteessa, eikä Skopeloskaan näköjään tee poikkeusta. Parin viikon reissullakin tulee helposti muutama tuhat kuvaa ja monen monta tuntia videota. Mutta niiden avulla on myös helpointa palata "lomalle" kun on taas kotona. Kannattaa siis mielestäni kuvata runsaasti kun on paikan päällä, halpaa touhuahan se on nykyään. Kaikki turhat kuvat saa myöhemmin pois, jos näyttää, että vähemmälläkin pärjäisi. :)

  Kiitos ihanasta kuvasadosta tähän saakka ja kiinnostavaa matkan jatkoa! Uusia matkapostauksia odotellessa...

  Vastaa

  0
 7. Ihania kuvia! En kestä :D Muutenkin oli ihana postaus, näitä Kreikka juttuja lisää vaan <3

  Vastaa

  0
 8. Yhyy! Missa ovat vanhemmat postauksesi? Eilen paasin tuonne kesakuu 2010 tienoille, mutta tanaan ei enaa sivupalkissa nay vanhoja postauksia! Mayday! Mayday! Tama on lempiblogini ja tahdoin kovasti lukea postauksesi alusta asti!

  Vastaa

  0
  1. Ohoh, Arkisto oli tosiaan itsekseen tänään kadonnut! Ja nyt kun liitin sen takaisin "vimpaimista" sivupalkkiin, koko vimpain on muuttunut. Saan arkiston näkymään ainoastaan pikkuisena alasvetolaatikkona tai sitten tuollaisena pitkänä litaniana joka näyttää kaikki kuukaudet kaikilta vuosilta... Jokin päivitys lienee siis tuossa Arkistot-widgetissä tapahtunut.

   Laitoin Indiedaysin it-vastaavalle viestiä että haluan vanhan arkiston takaisin, se oli niin siisti ja kätevä..!

   Vastaa

   0
  2. No, nyt nakyy! Thank god! Mulla jo kylmaa hikea pukkasi, etta MITA pitaisiko tassa jotain oikeasti tehdakin tana iltana (muuta kuin maata sohvalla lapparin kanssa ja vetaa oikein kunnon Karkkipaiva overit!). Kiitos ja kumarrus :)

   Vastaa

   0
  3. Jee, ja Hannu oli näköjään jo korjannut Arkiston samanlaiseen muotoon missä se oli ennen :)

   Vastaa

   0
  4. Paitsi ettei toimikaan niin kuin ennen. Kun klikkaa esim. "vuosi 2013" niin se ei avaa kuukausia siihen ollenkaan, ja aloittaa jutun joulukuun lopulta 2013. Eli en pääse ns. kuukausi kerrallaan avaamaan siitä mihin jäi :( saako korjattua?

   Vastaa

   0
  5. Voi ei, mitä ihmettä...!! Eihän tuossa ole mitään järkeä! Ja heti uutta viestiä Hannulle....

   Vastaa

   0
 9. Näyttää kyllä ihanalta paikalta tuo saari, sellaiselta että mielelläni itsekin sinne matkustaisin jos tilaisuus olisi... :)

  Vastaa

  0
 10. Ei haittaa nämä matkapostaukset ainakaan mua :) Mutta matkameikkipostauksia odottelen kuin kuuta nousevaa, sillä oon lähdössä ens kuussa etelänmatkalle pelkillä käsimatkatavaroilla, joten kaikki mahdolliset vinkit sen suhteen otetaan vastaan ennemmin kuin myöhemmin :D

  Ei sulla muuten sattuis olemaan aurinkorasvavinkkiä akneiholle? Oot varmaan jotain maininnut aiemmissa postauksissa, mutta iski laiskuus :> Kokeilin kesällä Biothermin mattapinnan jättävää aurinkorasvaa ja se tukki mun ihon ihan kamalaan kuntoon..

  Vastaa

  0
  1. Ei sulla muuten sattuis olemaan aurinkorasvavinkkiä akneiholle?

   LA ROCHE-POSAY Anthelios AC Matte Fluid SPF 30 ja AVÉNE Cleanance SPF 30. :) Apteekista.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)