29.12.2013

Anteeksi MITÄ tämä tuote lupaa tehdä?

Olen parhaillaan vierailulla anoppilassa ja silmiini osui kylppärissä tuote, josta koin tarvetta päästä välittömästi avautumaan. Huomenta vain kaikille. :)

BonacureTimeRestoreIMG_0509

Bonacuren Time Restore Satin Spray. "For mature and fragile hair".

Jo pelkästään tuo "ikääntynyt hius" sai minut hymähtämään, vaikka olenhan aiemminkin nähnyt "vanhentuneelle hiukselle" tarkoitettuja, vahvistusta lupaavia hiustuotteita. Vanhemmiten hius toki muuttuu - se voi ohentua ja harmaantuu melaniinin tuotannon vähentyessä (ainakin useimmilla meistä). Mutta kuollutta se on yhtä kaikki, ja ihan samat hoitomahdollisuudet pätevät 90-vuotiaan hiuksen vahvistamiseen kuin 19-vuotiaan. Samoilla silottajilla ja sähköisyyden poistajilla ne "paikataan".

BonacureTimeRestoreIMG_0510_2

Time Restore Satin Sprayn lupaukset menevät kyllä jo ihan aprillipilailun puolelle. Suihkeessa on Q10-koentsyymiä (ubikinonia) jonka luvataan aktivoivan kahden keratiinin tuotantoa hiuksessa. Q10 Satin Spray "vahvistaa hiuksen rakennetta sisältäpäin".

Anteeksi mitä? Hiuksen pintaan suihkutettava ubikinoni siis Schwarzkopfin tiedemiesten mukaan kulkeutuu hiusta pitkin juureen ja imeytyy sieltä hiustuppeen ja siellä eläviin soluihin ja aktivoi keratiinin tuotantoa? Give me a break! Voi apua kerta kaikkiaan mitä juttuja kuluttajille syötetään.

BonacureTimeRestoreIMG_0515

Lupaukset eivät rajoitu vain tähän suihkeeseen, vaan koko Time Restore -linja shampoosta hoitoaineisiin lupaa samaa. Mikäli ubikinonilla voisi olla mitään mahdollisuutta imeytyä hiustuppeen ja vaikuttaa siellä, pitää sen sisältämä aine tietenkin hieroa päänahkaan, ei hiusten pituuksiin. Linjan tuotteista shampoo ja hiuspohjabalmi ovat tekemisissä päänahan kanssa, muut hoitavat pituuksia (niitä ei neuvota levittämään hiuspohjaan). Kysymykseni kuuluu: ehtiikö ubikinoni imeytyä hiustuppiin poishuuhdeltavasta shampoosta? Ei kovinkaan todennäköistä.

Jäljelle jää Scalp Balm. Ja tämänkin tuotteen kohdalla voidaan miettiä, vaikuttaako Q10 ylipäänsä keratiinin muodostumiseen ulkoisesti käytettynä. Netin tietolähteiden mukaan ubikinoni imeytyy kyllä ihoon ja vaikuttaa antioksidanttisesti ja elastiinin ja kollageenin tuotantoa stimuloiden, mutta en löytänyt mitään mainintoja sen vaikutuksesta hiukseen ulkoisesti käytettynä. Sisäisesti lisäravinteena nautittuna sillä voi jo varmasti ollakin vaikutusta.

BonacureTimeRestore
Anoppini käyttää Satin Spray -suihketta koska se selvittää hiukset lässäyttämättä ja tekee niistä kiiltävät ja sileät. Hän oli ihan yllättynyt kun kerroin mitä tuotteen kylkitekstit itse asiassa lupaavat. Hänen kohdallaan höpöhöpötarinalla ei ollut mitään merkitystä - keratiinin aktivoinnista viis, kunhan hiuksista tulee hyvän tuntuiset. ;) Ja siitähän hiustuotteissa on pohjimmiltaan kysymys, sitä kuluttajat haluavat. Kuitenkin tällaisten oheissatujen täytyy vaikuttaa myynteihin positiivisesti kun ne ovat nousseet markkinoinnissa niin suureen rooliin.

Rehellinen "tämä tuote silottaa ja kiillottaa hiuksesi niin että ne tuntuvat miellyttäviltä" ei vain riitä. Ollaan me kyllä hassuja.

* * *

P.S. Julkaisen Vuosiarvonta-postauksen kommentteja hitaalla tahdilla koska luen niistä jokaisen, tällä hetkellä lukujonossa yli 400 kappaletta... :) Jos siis osallistumiskommenttisi ei vielä ole ilmestynyt, älä ihmettele. Se johtuu tästä.

18 comments on “Anteeksi MITÄ tämä tuote lupaa tehdä?”

 1. Minä käytän juurikin tuota suihkutettavaa hoitoainetta. Se on vaan parasta mitä olen tukkaani laittanut. Hiuksista tulee ihanan sileät, kiiltävät ja helposti kammattavat ja tukkaan jää aivan mahtava tuoksu. Se että täyttääkö se antamansa lupaukset on tässä yhdentekevä juttu. Oma tuntemus on tärkein pointti.

  Vastaa

  0
  1. Se että täyttääkö se antamansa lupaukset on tässä yhdentekevä juttu. Oma tuntemus on tärkein pointti.

   My point exactly. :) Minusta nuo hiusfirmojen "tiedemiehet" tekevät itsensä vain naurunalaiseksi keksimällä stoorejaan solutason vaikutuksista.....

   Vastaa

   0
 2. Nää on omalle takkutukalle tosi hyviä tuotteita, mutta olen itsekin naureskellut tarinaa, joka tuotteiden ympärille on kehitetty. :D

  Vastaa

  0
 3. Ollaan kampaajaäitini kanssa repeilty tälle tuotesarjalle ja sen lupauksille siitä asti, kun se tuli markkinoille. Vitsin vielä kruunaa se, että sarjan shampoo, hoitoaine ja tehohoito (purkissa) jäivät minulle alusta asti lähes päivittäiseen käyttöön. Ja olen nyt 23-v :)

  Kaipa tässäkin on haluttu markkinoida jotain erityisesti näille varttuneemmille kuluttajille, kun heillä on niin sanotusti "millä mällätä". Sitten otettu enttententtenit kehitteillä olevista sarjoista.

  Ja kyllähän monet näistä tuotteista ihan oikeastikin auttavat niitä "ikääntyneitä" hiuksia, jotka voivat tuntua kuivilta ja katkeilevilta ja tarvita vähän tiukempia hoitotuotteita. Ei vaan jaksa ymmärtää, miksi pitää mainosta toimivaa tuotetta suoranaisilla valeilla...

  Vastaa

  0
 4. Mä puhuin just eilen vanhemmille tästä aiheesta, nimitäin Garnierin viime kesänä mainostetusta, miehille tarkoitetusta tauriini-shampoosta. Tauriinihan siis energisoi (?) hiusta ja hiuspohjaa ja saa ne täten näyttämään tuuheamilta, kauniimmilta = paremmilta. Jos tauriini siis saa hiuspohjan energisemmäksi, niin eikö tähän samaan tarkoitukseen kävisi ihan normaali energiajuoma ? :D Ja siis sisäisesti nautittunahan sen pitäisi olla vielä tehokkaampaa ;)

  Vastaa

  0
 5. Postauksestasi tuli mieleen taannoinen visiittini hiustuotteita myyvään liikkeeseen. Olen aivan onneton hiustuotteiden kanssa, joten pyysin neuvoa. Ensimmäinen tarvittava ostokseni oli suihkutettava hoitoaine, joka myyjän ja tuoteselosteen mukaan vahvisti hiusta sisältäpäin ja antoi elinvoimaa. Se oli hänen mukaansa ehdottomasti paras, jotta hiukset saisivat ravintoa. Seuraavana kyselin suoristusraudoista, että kannattaako hankkia sellaista, että onko se liian kova rääkki hiukselle. "Hius on jo valmiiksi kuollutta", vastasi myyjä ja innoissaan esitteli ghd:tä.

  Vastaa

  0
 6. Tuli kerran ostettua toi tän sarjan tehohoito kun oli alessa, ja nyt viiden käyttökerran jälkeen aika mitäänsanomaton fiilis, vähän niinkuin olis jotain keskinkertaista hoitoainetta käyttänyt. (ehkä tuote ei 29v:lle ole suunnattukkaan, mutta olin aika pettynyt koska muuten olen monista Bonacureista tykännyt :)

  Vastaa

  0
  1. ehkä tuote ei 29v:lle ole suunnattukkaan

   Ikä ei ainakaan voi vaikuttaa, hiustuotteet toimivat kaiken ikäisissä hiuksissa samalla lailla. ;) Nuo ikääntyneelle tukalle suunnatut tuotteet on markkinointijannujen höpöhöpöä... Hiustyyppi ja kunto vaikuttavat tuotteiden toimivuuteen, ei ikä.

   Vastaa

   0
 7. Musta on jotenkin tosi hauskaa, että tiedät aika paljon kaikista eri kosmetiikoista, itse vaan kulkee ihan sokeana ja ostaa sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä.. :) Mistä tulikin mieleen, ootko tutustunu näiden "color protect" shampoiden inceihin? Suojaako nämä oikeasti väriä vai onko tääkin ihan humpuukia...

  Vastaa

  0
  1. Väriä suojaavissa shampoissa on oikeasti pointtia; niissä käytetään miedompia peseviä ainesosia jotka säästävät hiusväriä. Värihiusten tuotteisiin lisätään usein myös UV-suoja-aineita, mutta tärkein vaikutus on noilla pesevillä ainesosilla. Poishuuhdeltavassa tuotteessahan ei UV-suojalla ole mitään merkitystä, ja hiuksiin jätettävällä tuotteella taas harvemmin saadaan kaikki hiukset täysin tasaisesti kuorrutettua suojaavilla aineilla niin että suihke lopulta kovinkaan tehokkaasti estää väriä haalistumasta auringossa.

   Vastaa

   0
  2. No voi sun hemmetti, ettäkö hiusten aurinkosuojatuotteetkin ovat humpuukia? Just kun sain tuon siipankin vakuuttuneeksi siitä että aurinkolomalla tarvii suihkia aurinkosuojat tukkaan... Ja itekin oon opetellut niitä uskonnollisesti käyttämään.

   Mites sitten tukkaan tarkoitetut after sunit? Onko ne turhaa rajan tuhlausta vai oikeesti hyödyllinen tuote?

   Vastaa

   0
  3. Ei ne UV-suojat humpuukia ole, se vain on eri juttu onko UV-filtterit mahdollista saada levitettyä hiuksiin niin kauttaaltaan että suojasta lopulta olisi merkittävää hyötyä... ;)

   Mites sitten tukkaan tarkoitetut after sunit? Onko ne turhaa rajan tuhlausta vai oikeesti hyödyllinen tuote?

   Eh, hius-after sunit..? :D En ole tuollaisiin törmännytkään, millähän ihmeellä hiuksista voisi muka poistaa auringon tuomaa damagea..? :D Kyseessä on epäilemättä joku naamion tapainen tuote - eli tehohoito joka vain on nimetty after-sun-tuotteeksi. Mikä tahansa ravitseva naamio on siis "after sun".

   Vastaa

   0
  4. Heh, oli ihan pakko oikein tarkistaa... Kyseinen käyttämäni tuote on - tittididii - BonaCuren Sun protect-sarjan suihkemallinen after sun.

   Piti siis joskus ostaa nimenomaan auringolta suojaava suihke, ostin vahingossa tuon. On tuotakin silti tullut käytettyä, ainakin jos auringossa on tullut pötköteltyä enemmän. Se tekee tukan klähmäiseksi, muuta vaikutusta en muista havainneeni. (Tosin, mistä mä tiedän kuin räjähtänyt reuhka mulla olisi ellen olisi tuota kuontalooni suihkinut.)

   Vastaa

   0
  5. Ja kas, tulinpa tavanneeksi käyttöohjeenkin ihan ekaa kertaa... Pois huuhdeltavahan tuo on. Oon vaan tietämättäni pidentänyt vaikutusaikaa aika reippaasti, yleensä yön yli.

   Vastaa

   0
 8. Olen aina vähän naureskellut sille, että tuotesarjoille on usein keksitty yksi mainospuhe, joka sitten lätkäistään jokaisen ko. sarjan tuotteen kylkeen. Ehkä yhdellä tai kahdella sarjan tuotteella on pieni mahdollisuus luvatun kaltaisia vaikutuksia tuottaa, mutta muissa kuvaus on täysin irrelevantti. Ja toki useimmat lupaukset ovat aivan liioiteltuja jo alkujaankin.

  Kyllä mua ainakin kuluttajana olisi usein enemmän helpottanut se, että vaikkapa hoitoaineessa olisi kunnollinen kuvaus siitä, mitä kyseinen hoitoaine tekee jonkin abstraktin, pseudotieteellisen tuotesarjan brändäyksen sijaan. Mutta ei...

  Vastaa

  0
 9. Heh, olen käyttänyt jo useamman setin tuota sarjaa! Kampaajan kanssa naureskeltiin noille hurjille lupauksille, ja ostin, ja koukutuin tuotteisiin lopulta ominaisuuksien ja tuoksun takia. Tuoksu on ainakin minun kolmekymppistä nenääni miellyttävä :)

  Vastaa

  0
 10. tuoksu on todellakin ihana!! eli voin hyvällä omallatunnolla ostaa tätä vaikka muka onkin tarkoitettu ikääntyville hiuksille :'D

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)