29.07.2011

Meikkikuvia 90-luvun Vogue-lehdistä

Monelle Karkkipäivän lukijalle tulee varmaan yllätyksenä, että tämä anti-muodikas, anti-trendikäs blogitar on aikoinaan tilannut monta vuotta Vogueta. Rakastin lehteä.

Muoti ei ole sinällään koskaan kiinnostanut minua, ainakaan vaatteiden tai tyylin kannalta. Sen sijaan se kiinnostaa populaarikulttuurin ilmentymänä. Teini-ikäisenä minua kiehtoi muotijuttujen, niin editorialeiden kuin mainostenkin, visuaalinen maailma sekä mallit, joiden uria seurasin intensiivisesti. Ahmin Voguesta upeita kuvia lempimalleistani ja ihastelin kauniita editorialeita valokuvataiteena. Luin myös suurella mielenkiinnolla kauneus-, matkailu- ja kulttuurijuttuja. Vogue oli kertakaikkiaan mahtava lehti. Jokaisen sivun kääntö oli minulle nautinto.

Olen tässä leppoisina iltapäivinä lueskellut vanhoja Vogueitani 90-luvun puolivälistä, ja minulla heräsi idea koota ajan trendeille tyypillisiä meikki- ja kosmetiikkakuvia blogipostaukseksi. Kuvien laatu ei ole mikään paras mahdollinen (kuvasin siis lehtien sivuja), mutta kyllä ne  asiansa ajavat. :) Toivottavasti tykkäätte tästä kuvakatselmuksesta.

90-luvun meikkityylissä dominoi tumma huulimeikki, mattaiseksi puuteroitu iho ja ruskea silmämeikki.

Cindy Crawford kiteyttää Revlonin mainoskuvissa täydellisesti tyypillisen ysärimeikin. Kynnet saivat huulten lailla olla tummat, etenkin 90-luvun alusta keskivaiheille. Ruskeanpunainen oli the väri.

Muistan kuinka en suostunut moneen vuoteen käyttämään muita kuin ruskean sävyisiä huulipunia, mutta kynnet minulla kuitenkin olivat aina sateenkaaren väreissä. Olin vuonna 1993 erikoinen ilmestys koulun käytävillä violetteine tai neonvihreine kynsineni. :) Värikkäät kynsilakat löivät läpi vuosina 95-96, ja vasta silloin niitä alkoi näkyä kaikilla.

Aika, jolloin Melanie Griffith oli vielä freesi... Ihmeen tätimäisen lookin ovat kyllä 38-vuotiaalle Melanielle laittaneet, miettikää miten erilainen fiilis kuvasta välittyisi jos Melaniella olisi valoaheijastavaa meikkivoidetta, läpikuultavaa huulikiiltoa ja raikasta, roosaa poskipunaa... Ja hiukset vaikka ponnarilla.

L'oreal on pitänyt yllä samaa visuaalista ilmettä jo kohta 20 vuotta, ja tämäkin mainos voisi erisävyisellä meikillä olla tämän päivän lehdestä. Monet muut kosmetiikkafirmat etsivät 90-luvulla vielä tyyliään, ja mainokset olivat hieman kömpelöitä (vertaa esim. Max Factorin huulipunamainos alempana).

Ihastuttava Isabella Rossellini, tuttu näky Lancômen mainoksissa kokonaista 14 vuoden ajan.

Jo "edesmennyt" tuoksu Gucci Accenti oli yksi 90-luvun lempihajuvesiäni. Edelleen haaveilen siitä, että voisin vielä joskus nuuhkaista Accentia....

Minusta oli muuten tosi hassua, kun juttelin kerran töissä Guccin maahantuojan edustajan kanssa. Hän on minua ainakin toistakymmentä vuotta vanhempi, eikä ollut koskaan kuullutkaan Accentista. No, ehkäpä hän oli vuonna 1995 toisen firman palveluksessa. :)

St. Johnin mainokset hämmensivät minua vuodesta toiseen puukasvoisella, karulla mallillaan ja hirveillä, kaikkea muuta kuin imartelevilla meikeillään ja stailauksillaan. Päätin vähän googlailla, ja löysin joltain muotijuorusivustolta tiedon, että kyseinen malli oli St. John -merkin perustajan tytär Kelly Gray. Ja mainoksia on näköjään pidetty muidenkin taholta vähintään riemastuttavina! ^_^

Nätskä Tyra!

Max Factorin klassisessa 2000 Calorie Mascarassa on näköjään vuonna 95 ollut hienompi hylsy kuin vuonna 2011. :)

Enpä muuten tiennyt että Lasting Performance -meikkivoidekin on ollut Factorin valikoimassa jo 90-luvulta saakka.

En ole koskaan kuulunut Kate Mossin suurimpiin ihailijoihin, mutta tässä kuvassa hän on aivan valloittavan söpö! Pidin muutenkin Calvin Kleinin mainoksista.

Claudia yrmynä.

Ja kappas, vähän vaaleanpunaista! Kuvasta huomaa, kuinka meikkituotteiden "esillepano" editorial-jutuissa on muuttunut 90-luvulta. Nykyään kaikki puuterimaiset meikit on murrettu jauhoksi, huulipunat katkaistu ja muusattu ja voiteet lusikoitu ulos purkeistaan. 2000-luvulla halutaan kuviin tekstuuria.

Voisiko mallin naama olla enää enempää tukkoon puuteroitu? Kyllä puuteria vaan on mennyt tuohon aikaan... Sen muistan kyllä itsekin. Kouluaikoina minulla meni puuteri jossain kolmessa kuukaudessa, nyt olen ostanut viimeisen neljän vuoden aikana kaksi puuteria.

Jälleen Cindy ja THE ysärilook. Jos minun pitäisi meikata itseni johonkin ysäribileisiin, lookki olisi juuri tämä.

Max Factorin huulipunamainos näyttää liikuttavan vanhanaikaiselta.

...ja Maybellinella on joskus ollut ihonhoitotuotteita! Tuntuisi kyllä ihan hullulta jos nykyäänkin voisi ostaa jonkun Maybellinen AHA-voiteen. :P

Sandra Bullock näyttää tässä lokakuun 1996 Voguen kannessa lähes tunnistamattomalta. Ainakin nenää on varmaan leikelty.....

Minullakin oli tällainen mustikkahuulipuna, mutta se oli jo niin tumma että ei tullut käytettyä. Kuvan meikki oli muuten kokonaisuudessaan erittäin yleinen kaveripiirissäni, tuntuu kuin katsoisin kuvaa jostain tutustani. :)

Tämä Francois Narsin luoma meikki poikkeaa rajusti perus-ysäristä. Mieleen tulee ihan joku Illamasquan mainos.

 

 

Hätkähdin, kun bongasin yhdestä tuotekuvasta Lushin saippuan. En tiennyt, että Lush oli ollut olemassa jo tuolloin. Söpö tuo vanha logo! :)

Minullakin oli tuollainen metallinhohtoinen kuparinruskea huulipuna. Se oli yksi lemppareistani.

Huomatkaa kuvan ihana silmämeikki! Siellä on taas yksi lempparisävykomboistani, kulta ja violetti. Ja tykkään itsekin laittaa niitä juuri noin; toista yläluomelle ja toista alaluomelle.

Suosikkimallini, upea Linda Evangelista. Lindan ihailijoilla oli helppoa, sillä sellaista Voguen numeroa ei ollutkaan jossa Linda ei olisi esiintynyt vähintään yhdessä editorialissa ja lukuisissa mainoskuvissa.

Vihdoin heleyttä kasvoilla...! Tämä kuva on artikkelista, jossa kerrottiin valoaheijastavien tuotteiden marssista markkinoille. Joku espanjalainen meikkitaiteilija intoili, kuinka valoaheijastava meikkipohja on silkkaa neroutta - "vihdoin voin luoda unelman-utuisen ihon...!" Hänen vinkkeihinsä kuului mm. levittää alaripsien tyveen kullanhohtoista jauheluomiväriä.

Vuoden 1996 parhaat kosmetiikkatuotteet Voguen toimituksen mukaan olivat:

  • Paras uusi meikkisarja: NARS
  • Paras meikkivoide: Revlon Colour Stay
  • Paras huulipuna: Origins Sheer Stick
  • Paras kestohuulipuna: Dior Incorruptible
  • Paras huulikiilto: Clinique Glosswear
  • Paras kulttituote: Hard Candy -kynsilakka
  • Paras vartalovoide: Estee Lauder Thigh Zone
  • Paras poskipuna: Lancôme Pommette
  • Paras ihon kirkastaja: Lancôme Maqui Superbe
  • Paras anti-age-voide: RoC Retinol
  • Paras kosteusvoide: Clinique Moisture On-Call

Tämä kuva on jo ihan tätä päivää.

Ja tähän suosikkikuvaani on hyvä lopettaa. Aivan ihana look! Huomaa taas, kuinka hyvin kultainenkin voimistaa silmien sinisyyttä.

 

Mitäs tykkäsitte ysärimeikeistä? Löytyykö lukijoiden joukosta muuten muitakin, jotka lukisivat - tai ovat joskus lukeneet - muotiraamattuja vaikka eivät muodista piittaakaan?

0 comments on “Meikkikuvia 90-luvun Vogue-lehdistä”

  1. Ihana postaus! Pitäisiköhän alkaa sittenkin säästämään kaikki naistenlehdet :) Mäkin muistan kuparihuulipunan, siitä löytyy jopa valokuva :D Siihen kun yhdistettiin voimakas tumma silmämeikki, niin näytti vähintäänkin avaruudesta pudonneelta :)

    Vastaa

    0
  2. Ihan mahtava postaus! :D
    Ja vou, onnittelut sinulle, jostain syystä näin nyt ensimmäistä kertaa ysärimeikissä jotain kiinnostavaa :)
    Mua ei pahemmin ulkomaiset trendilehdet kiehdo, tahdon suomea! Meikäläinen vannoo Trendin nimeen muodin ja kosmetiikan ystävänä :)

    Vastaa

    0
  3. oi noita aikoja, ihan hymyilee kun muistaa omia huulipuniaan mulle hitti oli sellainen vaaleahko mudan sävy :D en tiedä käyttäisinko enää :D ja punaruskeakin mulla oli :D
    ja voi kuinka inhoan tuota nykypäivien aikaa, kun ne mainoskuvien meikin mörssätään, menee niin hukkaan tuollainen tuhoaminen kyllä se väri tulee selväksi ehjästäkin tuotteesta :)
    Tuo Max Factorin mainos muistuttaa jotain komedian mainosta :D

    Vastaa

    0
    1. Tuo Max Factorin mainos muistuttaa jotain komedian mainosta :D

      Joo, se yrittää olla tehty Pretty Woman -leffan mainosjulisteen tyyliin! :)

      ja voi kuinka inhoan tuota nykypäivien aikaa, kun ne mainoskuvien meikin mörssätään, menee niin hukkaan tuollainen tuhoaminen

      Mäkin kieltämättä välillä mietin että voi kun nuo kauniit luomivärit on murskattu pilalle, nyt ne menee roskiin... :P Mutta naistenlehtien toimituksillehan nuo ovat ihan kulutustavaraa, kun uusia kosmetiikkatuotteita lähetetään joka viikko niin ei varmaan tunnu missään murskata muutamat! ^_^

      Vastaa

      0
  4. Muistan tuon tosi tumman huulipunan. Löysimme sellaisen jommankumman äidin meikkipussista ja sitä piti sitten kokeilla. Aina piti valita se räväkin ja tummin väri kokeiltavaksi.

    Kun aikaa kului, siirtyi tuo liian tumma huulipuna sitten "meidän käyttöön", leikkeihin. Muistan aina sen vanhentuneen, huonoksi menneen huulipunan tuoksun :D

    Voivoi.

    Mutta hyvä postaus! Hieno läpileikkaus.

    Vastaa

    0
  5. Tuossa kolmanneksi ylimmässä kuvassa oli mielestäni todella kaunis meikki, vaikka huulipuna tuntui vähän tunkkaisen tummalle. Mutta tuo silmämeikki!

    Ylipuuteroidut ihot muistan, yhtään ei saanut olla kiiltoa iholla ja teini-ikäisetkin näyttivät aivan puuterimuumiolta jokaisen vessakäynnin jälkeen.

    Sellaisenkin ysärimeikkaustavan muistan, että keski-ikäiset rouvashenkilöt rajasivat huulet esimerkiksi ruskealla ja laittoivat sitten eriväristä punaa päälle, niin että ruskeaa rajausta ei juuri häivytetty. Yöh.

    Vastaa

    0
  6. Itse olen kans ollut nimenomaan Voguen "lukija" vaikka muoti on kiinnostanut mua aina äärimmäisen vähän. Oon nimenomaan tykännyt mainoksista ja muista kuvista, kaikki muu on ollut ihan turhaa. Kuvien ja tietyn sisällöttömyyden takia varmaan olenkin aina ollut Vogue-tyttö, enkä Elle-tyttö. ;)

    Vastaa

    0
  7. En muistaakseni tilannut mitään lehtiä kun en viitsinut vähiä rahojani kestotilauksiin laittaa mutta ostelin silloin tällöin irtonumeroita, joista ahmin lähinnä justiinsa kuvia ja ylipäätään sitä muotiin ja kauneuteen liityvää visuaalisuutta. Linda oli ja on myös mun suosikkini. Toki minua kiinnostivat meikki- ja hiusvinkit ym. myös.

    Eniten kulutin kuitenkin Burdaa koska ompelin suuren osan vaatteistani itse ja muistan erityisen hyvin useampia kuvia noista lehdistä, eikä pelkästään vaatteiden osalta vaan esimerkiksi jonkun tietyn kampauksen tai meikin takia. Tai mallin.

    Suurin osa mun lehdistä on edelleen tallella, en halua heittää niitä pois ja selailen niitä edelleen silloin tällöin. =) Asuin hetken Saksassa ja raahasin jopa sieltä ostamani lehdet Suomeen (osan lähetin postitse etteivät vieneet tilaa matkalaukusta). Tallella nekin. ;-)

    Vastaa

    0
  8. Ysäri-teininä muistan varsin hyvin meikkilookin, ja juutuin itsekin tohon ruskeaan luomiväriin&rajaukseen vuosiksi. Mun mielestä se vaan tuppaa tekemään väsyneen lookin, enkä enää käytä.
    Kammoin yhdistelmä oli muodissa ollut ruskea rajaus ja beige huulipuna, tilasin kys.tuotteet silloin Yves Rocherilta mutta näytti omilla huulilla lähinnä kauhealta..
    Noita "kalliimpia" aikuisten lehtiä en silloin lukenut, lähinnä Sinäminää eikä siinä ollut niin paljon meikki tms. juttuja kuin nykyissä teinilehdissä. MissMix&Demi on niiltä osin ihan tutustumisen arvoisia. :)

    Vastaa

    0
  9. Itse myös ostin Voguen irtonumeroita ja muistan kuinka nuuhkin niitä ihania lehden välistä löytyviä hajuvesinäytteitä. Näin muuten löysin monen vuoden suosikkini Calvin Kleinin Eternityn ennenkuin se oli edes tullut vielä Suomeen.
    Täytyy myöntää, että mulle jäi tuo ruskea kausi päälle hiukan liian pitkäksi ajaksi, mutta onneksi olen jo vieroittanut itseni siitä =) Kivoja aikoja!

    Vastaa

    0
  10. Hei! Minun silmääni osui 24. kuva, missä esitellään eri tuotteita. Yhdessä niistä on sininen purkki, sisällä jotain helmiä ? ja spatula. Mikä ihme on kyseessä? :D Jäi todella hämäämään!

    Ysärilookit on todella mageita! :D Tosin tuon ikäisenä en vielä omistanut omaa kosmetiikkaa vaan salaa kokeilin äidin huulipunia, hih. ^^ Muistan, kuinka juhlissa parasta oli se, kun menimme yhdessä vessaan äidin kanssa ja hän laittoi punaisen pisteen huulipunallaan kulmakarvojeni väliin otsalleni. :) Se oli minun "look" juhliin. :D

    Vastaa

    0
    1. Se on La Prairien Hydra Swiss Moisturizer, joka sisältää kaviaariuutetta.

      Artikkeli käsitteli kosmetiikkatuotteita, joita myydään ruoan näköisenä. :) Ja tuo Hydra Swiss -voide on näköjään haluttu muokata kaviaarin näköiseksi.

      Vastaa

      0
  11. Olipa hauska postaus! :)
    Itse olin ysärillä vielä ala-asteella, eli sen ajan muoti on jäänyt oikeastaan vain kuvien tasolle. Koskaan en ole ollut kiinnostunut muotilehdistä, pääsin tähän maailmaan vasta pari vuotta sitten blogien kautta. :)

    Kuvat oli kyllä mielenkiintoisia. Jotkut hienoja, jotkut aivan käsittämättömän järkyttäviä! :D Oli kyllä hauska huomata (vai vääristääkö kuvat vain?), kuinka luonnollisemmalta iho näytti noissa, siis sen kaiken pakkelin alla. Nykyäänhän kaikissa kuvisssa tunnutaan photoshoppaamaan iho aivan täydelliseksi, noissa taas, ainakin osassa, mallit näytti ihan ihmisiltä!

    Vastaa

    0
  12. Piti ihan käydä nuuhkaisemassa Accentia, aivan jumalaisen ihana! Jospa ne jossain vaiheessa älyävät re-promota sen.

    Ruskeat huulipunat, juupa juu, erittäin hyvin on muistissa =)

    Laittelin viime kesänä kaikki vanhat lehdet pois, muutaman Voguen säästin kannen takia, ei vaan ole tilaa =(

    Vastaa

    0
    1. Täh, sullako on Accentia??? Miten en tätä tiennyt? Tulen SOU tuoksuttelemaan sitä sun luokse kun ensi kerran olen maisemissa!

      Vastaa

      0
  13. Aivan ihana postaus! Tulee muistoja mieleen. En vielä meikannut tuohon aikaan, mutta muistan kyllä lehtikuvien naiset.

    Vastaa

    0
  14. Aivan ihana nostalgiapostaus, kiitos! Minäkin muistan nyt elävästi tuon ruskeanpunaisen huulipunavillityksen. Omistin itsekin sellaisen, todella kuivan matan Yves Rocherin puikkohuulipunan vihreässä hylsyssä. Oi niitä (varhais)teinimuistoja :)

    Vastaa

    0
  15. Nyt alan ymmärtämään paremmin erään tuttavani meikkaustyyliä. Hiustyylin ja erittäin runsaan lakan käytön olinkin jo sijoittanut ysäriin ;)

    Vastaa

    0
  16. aarteita..! Itekin luen muotilehtiä lähinnä "taideteoksina", vaikka mulla onkin vaatetusalan koulutus. Mutta ei muoti ole koskaan sillälailla jaksanut kiinnostaa, ajatuskin siitä että sitä pitäisi aktiivisesti seurata tuntuu väsyttävältä! :D

    Tulipa mieleen, että kehtaisitko julkaista omia nuoruuskuviasi, jos sulla on niitä tallella? Mikäli niistä löytyisi jotain mielenkiintoisia meikkilookkeja. :)

    Vastaa

    0
    1. Voi ei! Ihana kuva!! :D Huiput noi viiden metrin pituiset hihat...

      Vanhoja kuvia on kyllä niin ihana katsella, niistä tulee aina hyvälle tuulelle. :)

      Vastaa

      0
  17. Täällä yksi, täällä yksi, joka joka luki ysärillä muoti- ja nuorisolehtiä kuin uskovainen raamattua. :D Ihania muistoja tuli tästä jutustasi, sillä monta tuttua mainoskuvaa vilahti. :) Erityisesti Revlonin Cindy Grawford! Muistan kuinka itsekään en käyttänyt muuta kuin puna-ruskeaa huulipunaa ja sitä puuterin menekkiä!!! Herranjesta! Anytimen 00 kivipuuteri kesti about 2-3 kk. :D Nykyää sitä puuteria ei kulu minullakaan juuri mitään.

    Muistan myös sen kun vielä vuonna 1992-1994 ei mistään tahtonut löytyä erikoisia kynsilakkoja (siis täällä Kouvolassa) ja olin ihan innoissani kun Seppälästä löytyi (-93)kultainen kynsilakka, josta kaikki oli ihan, että WOOOOOUUUUU.... :D

    Tosi kiva ja piristävä julkaisu. Tykkään siitä, kun kirjoitat ysäristä juttuja. :) Itse verestelin ensimmäisiä muistojani, kun tein näyttötöiden vuosilukumeikkinä kasari meikin ja lookin äidilleni. ;D
    http://glitz8glam.blogspot.com/2011/07/nayttotyoni-vuosilukumeikki.html

    Vastaa

    0
  18. Jösses! Sandra Bullockiahan on leikattu ihan järkyttävän paljon, kun vertaa tän postauksen kuvaa ja nykyistä Sandraa! Huh... Tuli meileen noista meikeistä koko ajan Beverly Hills 90210. :D

    Vastaa

    0
  19. Muistan kun ostin Helsingistä, koulun retkeltä, 1999 tai 2000 kullanvärisen maydellinen huulipunan. Ja sitä piti levittää huulille kunnon kerros, ei mitään pientä hipaisua..

    Vastaa

    0
  20. ihana postaus, sun blogia on aina mukava lukea, vähän kuin pieniin pätkiin pätkittyä laadukasta kiiltäväpaperista lehteä :)

    Vastaa

    0
  21. Voin niitä aikoja. Itselle jäänyt parhaiten mieleen tuo mataksi puuteroitu iho. Kärsin nuorena ja edelleen hyvin rasvaisesta ihosta ja oli työ ja tuska levittää puuteria joka välitunnilla lisää, ettei vain olisi kiillellyt. Ja huulten rajaukset... niidenhän piti näkyä selvästi punan alta, taisivat kaikki näyttää enemmän tai vähemmän aikuisviihde tähdiltä...

    Täytyy kyllä nyt vähän muistella myös sitä pukeutumista. Mustat trumpettihousut ja tiukat just ja just navan peittävät trikoopaidat. Brenda ja Kelly look indeed... Heh.

    Kiitos tästä Karkkipäivä

    Luv Friday

    Vastaa

    0
  22. Ihan täysin omakohtaista kokemusta ei minulla ysärimuodista ja -kauneudesta ole kun olen sen verran nuorempi, mutta muistan jo kakarana inhonneeni noita tunkkaisia lookeja ja tönkköjä sävyjä. Näin vanhempana minusta onkin hupaisaa katsella, miten julkkikset ovat näyttäneet tuolloin huomattavasti vanhemmilta kuin miltä he näyttävät nyt 10-20 vuotta myöhemmin. :D

    Vastaa

    0
  23. Mullakin oli vuonna -93 oranssi ja violetti kynsilakka, kauheaa paheksuntaa herätin 6-luokalla niillä. Yläasteella sitten niitä oli jokaisella jo. :D
    Ah, vaaleanpunainen luomiväri <3 Punaruskeat rajauskynällä väritetyt huulet <3 Melkein valkoinen puuteri joototanoin, sitä mä en käyttänyt montaa kertaa mutta luokkakuvista näkee kuinka moni oli melko kalpeaa mattaa kasvoiltaan... :)

    Luulin muuten tässä muutama vuosi sitten että ei sitä oltu kovin muodikkaita omina teinivuosina, kun kaivelin vanhoja isoja t-paitoja, collegehousuja, flanellipaitoja, kukallisia babydolleja tms. muovikasseista esiin, vaan sitten katsoin esim. My So-Called Lifeä ja Teho-osastoa, jossa oli pukeutumisena TÄSMÄLLEEN samaa lookia, ja vielä ne kukkamekot yhdistettynä flanellipaitaan. :D

    Vastaa

    0
  24. Muistan miten joskus todella kauan sitten joltakin "taivaskavanalta" tuli muotiohjelma, jota seurasin lähes nenä kiinni telkkarissa. Siinä näytettiin parhaita paloja catwalkeilta, ja kyllä ne vaatteet olivat ihania - ja täysin minun ulottumattomissani. En silloin enkä edelleenkään yleensä seuraa viimeisiä trendejä omassa pukeutumisessani. Mutta kuvia on kiva katsella, myös lehdistä :)

    Vastaa

    0
  25. Olin ysärin puolessa välissä ala-asteelta pääsemässä ja silloin aloitin kirkkaiden kynsilakkojen käytön. Tai ylipäänsä muun kuin punaisen, jota lähinnä sai kaikkialta. Oli kyllä työn ja tuskan takana löytää jostain kivoja lakkoja, mulla tais olla oranssi ja violetti :D

    Vieläkin on pieni epäluulo halppislakkoja kohtaan, kun ysärillä se laatu oli mitä oli. Nyt onneksi halvallakin saa ihan hyvää.

    Vastaa

    0
  26. Oijoi, Sandra Bullock on todellakin aivan erinäköinen. Jollain tapaa olen pitänyt naista suht luonnollisena, mutta ei kai tuo kuva kerro muuta kuin, että nenää on kavennettu, ja kunnolla.

    Muuten omat ysärimuistot ovat aika rajallisia kun olen ollut vielä varsin nuori. Minulla ei ole ollut ruskeaa kautta, mutta tyypillisesti nuoren tytön tapaan ensimmäinen luomivärini oli turkoosi. ;)

    Nykyään olen kyllä löytänyt ysärimeikin ja minusta se on todella kaunis kun vain käytetään sopivia sävyjä. Itse pidän nudemmasta ruskeasta, jota esim. Linda Evangelistallakin voi nähdä muissa 90-luvun kuvissa. Kova puuterikerros ei ole koskaan kaunis, mutta tietynlainen samettinen pinta on kaunis. Rasvoittuva ihoni ei vain suostu näyttämään sellaiselta. :)

    Itsekään en seuraa armollisesti muotia, mutta ihan muutaman Voguen ja yksi EllekUk;in minulta jopa löytyy. Hintaa noilla on sen verran, että toisaalta toivon aina lehdeltä muutakin sisältöä kuin pelkkiä kuvia. Esim. ElleUk tarjoaakin ihan kivoja artikkeleitakin. Pidän kyllä todella paljon muoti- ja meikkikuvista ja vaikka nuokin pari Vogueta ovat useamman vuoden vanhoja, katselen niiden kuvia edelleenkin ajoittain. Mielenkiintoisiin kuviin voi tosiaan uppoutua pitkäksi aikaa!

    Sinällään olisi kyllä kiva ihan tilatakin tuollaisia lehtiä, mutta minusta tuntuu, että ehkä Vogue ei edes enää ole yhtä hyvä kuin ennen(?) Ja hintaa en tiedä, mitä tuollaiselle tilaukselle tulisi. Noh, tuohon minun on vaikea sanoa, mutta siltä vain tuntuu että lehti sisältää vähän liikaa mainoksia. Mutta tosiaan aikamoisen kokoelman muodin historiaa olet kyllä itsellesi kerännyt. Pidäthän hyvää huolta niistä! :D

    Vastaa

    0
  27. Huomasin aiheissa ysäri ja oli pakko tulla katsomaan tämä vanha postaus. :D Olin nimittäin teini juuri ysärin puolivälissä ja opettelin meikkaamaan noilla punaruskeilla sävyillä. Ja kokeilunhaluisena teininä, sano mikä tahansa hirvitys ysäriltä niin kyllä, tutulta kuulostaa. ;) Tämä oli sikäli hyvin avartava postaus, että ehkä tuolta ajalta juontaa rakkauteni tummaan ja mattapintaiseen meikkityyliin. Tottakai sävyt ovat vaihtuneet, mutta matta on jotenkin käsittämättömästi pitänyt pintansa minun meikkaustyylissäni. Tuo neljäs kuva alhaalta, jossa esitellään valoa heijastavia meikkejä voisi hyvin olla tämän päivän lehdestä. Tuollaista efektiä olen vähän kaivannut viime vuosina tietämättä sen kaipauksen nimeä. Mutta nyt sillä on nimi niin ehkä sanon vihdoin hei hei matalle ja tervetuloa heleä minä. ;D

    Vastaa

    0
  28. Hih, olen menossa huomenna ysäribileisiin, ja muistin juttusi. Nyt vaan penkomaan huulipunalaatikkoa, kai sieltä joku ruskeanpunainen löytyy.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat