19.12.2022

Olen ihan öljyyntynyt

Tajusin, että olen tämän vuoden aikana lopullisesti öljyyntynyt. Öljystä on tullut mulle ihonhoitotuote numero yksi.

Viitaten lauantain ihonhoitonostalgiapostaukseeni - kauas on tultu niistä ajoista. Todella kauas.

20-vuotiaana en ollut kuullutkaan, että ihoa voisi kosteuttaa - puhumattakaan puhdistaa (!) öljyllä. Jos joku olisi tällaista ehdottanut, olisin pitänyt väitettä absurdina. Öljyisyyshän on asia, mikä ihonhoidossa pyritään poistamaan iholta - ei lisäämään iholle.

30-vuotiaana tunsin jo kasvoöljyjen olemassaolon. Ne tuntuivat erikoisilta, ja luokittelin ne mielessäni lähinnä superkuivaihoisten jutuksi. Clarinsin kouluttaja tosin onnistui ammattitaidollaan vakuuttamaan minut siitä, että kasvoöljy voi jopa tasapainottaa ihoa ja sopia myös rasvoittuvalle iholle. Dr. Hauschkan koulutukset vahvistivat tätä ajatusta. Siltikin - en olisi kuunaan laittanut öljyä omalle iholleni.

Piti odottaa ikävuoteen 36, ennenkuin löysin kasvoöljykoostumuksen, josta vilpittömästi pidin -> Ekopharma Mustaherukansiemenöljy, ja ikävuoteen 41, että otin öljyt osaksi päivittäistä ihonhoitoa.

Vuoden 2021 aikana öljyt - ja etenkin öljy & seerumi -yhdistelmä - pikku hiljaa ohittivat kasvovoiteen ihoni ykköskosteuttajana. Vuonna 2022 öljy siirtyi mulle ykköstuotteeksi myös puhdistuksessa.

Oon todellakin aivan rakastunut öljyihin. ❤️ Mitä enemmän erilaisia öljyjä testaan ja mitä enemmän perehdyn öljyjen vaikutuksiin ja koostumuksiin, sitä enemmän hullaannun.

Eteerisillä öljyillä on tässä myös täysin olennainen rooli. Eteerisiä öljyjä sisältävät tuoksuvat öljyt ovat selvästi suosikkejani, sillä aromaterapeuttisen ominaisuuden myötä saa arvokkaan bonuksen. Toisaalta - aina tuoksun ei tarvitse tulla eteerisistä öljyistä saadakseen minut ihastumaan - Mádaran Strawberry Vitamin Blend -mansikansiemenöljy on oiva esimerkki tästä.

Vuosien varrella Ekopharman ohella Mádara on varmasti eniten vaikuttanut öljy-käännynnäisyyteeni. Mádaran ensimmmäiset kasvoöljyt, Superseed-öljyt, edustavat hienostunutta kuivaöljytyyppiä, ja tämän samettisen tuntuisen ja ohuen öljytyypin kautta minun oli helppo totuttaa itseni sekä ihoni öljyn käyttöön. Koska rasvaisuuden tunnetta en voinut iholla sietää todella pitkään - vaikka öljyt eivät koskaan ihoani tukkineetkaan. Rasvaisuus vain oli ehdoton ei-ei.

Bybin Booster-öljyt olivat seuraava askel vakiintuneempaan öljyn käyttöön. Boostereissa oli myös täyteläisempiä koostumuksia, mutta huomasin, ettei paksumman öljyn tunne iholla enää tuntunutkaan yhtä vastenmieliseltä kuin ennen. Tai oikeastaan lainkaan vastenmieliseltä. Aloin koukuttua öljyn jättämään verrattomaan pehmeyden tunteeseen. Parhainkaan voide ei jätä ihoa yhtä pehmeäksi kuin öljy.

Mádaran Deep Moisture Vitamin Oil toi ilmestyessään mukaan tuoksullisen puolen - se oli ensimmäinen todella hyvän tuoksuinen kasvoöljy, jota olen käyttänyt. (Sen jälkeen niitä onkin ilmaantunut monia...)

Korealainen Urang oli kuitenkin se brändi, joka lopullisesti sinetöi kestorakkauteni - ja uudenlaisen asenteeni - öljyihin. Urangin myötä opin sekoittamaan öljyä vesipohjaiseen seerumiin, ja löysin uuden raikkaan tavan käyttää öljyä. Olin myyty. Öljy voi tuntua myös tältä..! 

Kiitos Urangin, koko ihonhoitorutiinini muuttui, ja pikku hiljaa öljystä tuli ihonhoitoni kruunattu kuningatar. Tänä vuonna se on lähes täysin syrjäyttänyt voiteen paikan, ja ainoa päivittäin käyttämäni voide on enää silmänympärysvoide.

Vuoden 2022 merkittäviin öljy"tapauksiin" on kuulunut Essen superpaksu Protect Oil, josta vastoin kaikkia odotuksia tuli yksi suurimmista suosikeistani, sekä Mádaran Custom Actives -sarjan uudelleenlanseeraus. Custom Actives -sarjasta löytyi ylempänä mainittu mansikan tuoksuinen huippusuosikki Strawberry Vitamin Blend, sekä hienot Provitamin A - sekä Omega-öljycocktailit. Myös Haut-Ségalan upeat yhden öljyn luomuöljyt olivat fantastinen löytö - ei vähiten markkinoiden tehokkaimpiin kuuluvan Rubiginosa-laadun ruusunmarjansiemenöljynsä puolesta! Tashin Retinoil Bakuchiol -öljy puolestaan lunasti paikkansa kaikkien aikojen ohuimpana ja kuivimpana kasvoöljynä.

Edullisempien brändien puolelta L300 Pro-Retinol-öljyseerumi, Dermosilin Skin Solutions -kasvoöljy sekä Laveran Re-Energizing Sleeping Oil Elixir ovat myös maininnan arvoisia vuoden tuttavuuksia.

Voi että, voisin alkaa pitää omaa ihonhoitoöljy-kolumnia tai -palstaa..! 😍 Niin innoissani olen tästä aiheesta. 🔥

PUTSARIT

Siihen, että öljyputsari siirtyi mulla ykköseksi juuri tänä vuonna, vaikutti täydellä varmuudella yksi tuote: Djusien Liquid Silk.

Vaikka markkinoilla on aiemminkin ollut helposti huuhtoutuvia putsariöljyjä kuten Whamisa ja Yves Rocher, Djusien putsari tyhjensi palkintopöydän koostumuksellaan, joka on niin täydellinen, ettei sen suoritukseen voi olla mitään lisättävää. Liquid Silk tuntuu iholla niin miellyttävältä, että sen käyttöä oikein odottaa - sitä haluaa päästä hieromaan naamaansa.

Koostumuksessa on juuri oikeanlainen "sitkaus" (tuotteen luoneen Katja Kokon oma ilmaisu), joka tekee öljystä ihanteellisen hierottavan ja iholla todella miellyttävästi liukuvan. Liquid Silk on ohut mutta samalla sen verran täyteläinen, että koostumus tuntuu ylelliseltä ja mahdollistaa kunnon hieronnan. Ohuemmat ja vetisemmät öljyt kuten yllä mainitut Whamisa ja Yves Rocher eivät sovi yhtä hyvin pidempään hierontaan, ja niiden "vetisyys" tekee niistä myös vähemmän ylellisen tuntuisia - vaikka muuten oikein hyviä ovatkin.

Djusien ohella vuoden kaksi muuta hittiputsaria ovat Evolven Kalahari Dream Cleansing Oil sekä kotimaisen Taigan Anti-Age Cleansing Oil.

Nämä ovat tyypiltään saman henkisiä kuin Djusien Liquid Silk eli keskitäyteläisiä, iholla miellyttävän tuntuisia ja äärimmäisen hyvin iholta huuhtoutuvia. Mutta - mikään öljyputsari ei tunnu mun iholla yhtä täydelliseltä kuin Djusie. 🏆 Näin on. Jos jotain - Djusien tuoksu voisi olla miedompi, mutta olen jo tottunut sen in-your-face-voimakkuuteen ja tuoksu on "röyhkeässä" erikoisuudessaan jollain tapaa osa Djusie-elämystä.

Djusien Liquid Silk oli se putsari, jonka myötä öljypuhdistus alkoi tuntua iholla miellyttävämmältä kuin vaahtopuhdistus - ja se on paljon mun iholla se. Ei taida olla enää paluuta entiseen.

*

Onko lukijoiden joukossa yhtä öljyyntyneitä tyyppejä kuin minä?

Kertokaa omista lemppari-öljytuotteistanne! ☺️

64 comments on “Olen ihan öljyyntynyt”

  1. Mulla ei ole oikeastaan mitään suosikkiöljyä, koska haluan aina kokeilla uutta. Ja avattuja öljyputeleita on kaapissa aika monta 😌 Oonkin miettinyt että miten kauan tuollaiset pipettiöljypullot säilyvät hyvänä? Niitähän käytetään vain pari tippaa päivässä, ja kun on monta avattuna niin saattaa mennä useampikin vuosi ennen kuin tyhjenevät… Voiko ne härskiintyä, ja onko niiden käyttämisestä sitten enää hyötyä?

    Nyt mulla on kaapissa avattuna ainakin Djusieta, Madaraa, Frantsilaa, YA naturaeta ja Patykaa. Ehh..

    Vastaa

    0
    1. Oonkin miettinyt että miten kauan tuollaiset pipettiöljypullot säilyvät hyvänä?

      Riippuu paljon öljyjen rasvahapoista, eli kuinka paljon niissä on kerta- ja monityydyttymättömiä ja tyydyttyneitä rasvahappoja. Mitä enemmän monityydyttymättömiä, sitä nopeammin öljy härskiintyy, mitä enemmän tyydyttyneitä, sitä paremmin se säilyy. Myös öljyseokseen lisätyt antioksidantit hidastavat härskiintymistä, eli jos tuotteeseen on lisätty esimerkiksi E-vitamiinia, se säilyy paremmin kuin seos, johon ei ole lisätty erikseen antioksidanttia. Toiset öljyt ovat myös itsessään (saippuoitumattoman osuutensa puolesta) antioksidanttisempia kuin toiset, ja mitä antioksidanttisempi öljy, sitä paremmin se säilyy.

      Suuri osa kosmeettisista kasvoöljyistä koostuu suurimmaksi osaksi tyydyttymättömistä rasvahapoista, ja oma kokemukseni on, että kasvoöljy säilyy hyvänä avaamisen jälkeen keskimäärin pari vuotta.

      Härskiintynyt öljy harvemmin on vaarallinen iholle, mutta tietyt rasvaliukoiset vitamiinit saattavat hapettuessaan muuntua epäedullisiksi yhdisteiksi, joten härskiintynyttä öljyä ei kannata käyttää.

      Vastaa

      0
    2. Tyhmä kysymys, mutta huomaako härskiintymisen helposti esim. hajusta? Mä en ole tähän mennessä huomannut epäilyttäviä hajuja. Tosin jos öljypullo on muistini mukaan ollut tosi kauan avattuna, niin alan yleensä lätkiä sitä myös vartalolle että saisin käytettyä loppuun 😅

      Puhdistusöljyjä on tosiaan monia hyviä. Djusie, Taiga ja Whamisa on minun(kin) suosikkeja. Avril toimii mulla myös, ei ole emulgoitumisongelmia.

      Vastaa

      0
    3. Tyhmä kysymys, mutta huomaako härskiintymisen helposti esim. hajusta?

      Huomaa kyllä, haju muuttuu tunkkaiseksi. Tosin asteet vaihtelevat, ja vasta "vähän" härskiintynyt on miedommin tunkkainen kuin kunnolla härskiintynyt. Riippuu siis henkilön hajuaistin herkkyydestä, miten nopeasti nenä aistii härskiintymisen. Mä esim. juuri huomasin Bybin Mustikka-boosterissa ihan vienon hajumuutoksen. Tuoksu ei vielä ole suorastaan paha, mutta se on muuttunut alkuperäisestä ja siitä tietää, että öljyn rasvahapot ovat hapettuneet.

      Ihmeen kauan nuo Bybinkin buusterit kyllä kestävät; niihin ei ole lisätty ylimääräisiä antioksidantteja parantamaan kestävyyttä, ja oman pulloni sain kolme vuotta sitten.

      Vastaa

      0
  2. En ole tutustunut noin moneen öljyyn,ensimmäinen öljyni taisi olla novexpertin omega,koska olen ollut hieman tuoksuherkkä. Se ei kuitenkaan vakuuttanut minua, niinkuin ei sarjan öljyputsarikaan (vaikka olikin ensimmäinen putsari ylipäätään, joka sain vedenkestävät ripsarit pois).
    Seuraavaksi taisin testata mossan öljyä 🤔 mutta kyllä djusien fruitglaze ja mainitsemasi puhdistusöljy on loistavia. Itse pidän myös whamisan puhdistusöljystä,pumppu ja muovipullo ovat minusta käytännöllisemmät. Tehossa se ei häviä djusielle, mutta tuoksussa kyllä.
    Vielä 10- vuotta sitten öljyt oli minulle tuntemattomia, enkä voinut kuvitellakaan käyttäväni öljyä. Seerumeita kyllä,ehkäpä joku öljypohjainen seerumikin olisi voinut mennä. Aamuisin en yleensä öljyä käytä, ellei ole aikaa antaa sen tekeytyä reilusti ennen meikkausta,tosin nyt huomaan kasvojeni kyllä imevän aivan kaiken, mitä niille vain tarjoan. Joko ikä (39) tai talvi on tehnyt tehtävänsä 🤭 tai molemmat. Tarkkana joudun olemaan raaka-aineiden kanssa, viime kesänä opin, että kookos tukkii ihoni (Kiitos algamariksen aurinkosuoja) . Myös tuoksuherkkyys vähän rajoittaa tuotteita.

    Vastaa

    0
    1. Vielä 10- vuotta sitten öljyt oli minulle tuntemattomia, enkä voinut kuvitellakaan käyttäväni öljyä.

      On tosiaan hauskaa, miten nopeasti öljyt lopulta löivät läpi "massamarkkinoilla". Kauneudenhoidon trendit kulkevat yleensä aalloissa, olisi kiinnostava tietää, onko joskus esim. 70-luvulla ollut edellinen ihonhoitoöljybuumi. :) Ainakin 1900-luvun alussa on käytetty paljon öljyjä ja balmeja, kun emulsioteknologia oli vielä niin yksinkertaista.

      Itse pidän myös whamisan puhdistusöljystä,pumppu ja muovipullo ovat minusta käytännöllisemmät. Tehossa se ei häviä djusielle, mutta tuoksussa kyllä.

      Mä tykkään myös Whamisan puhdistusöljystä, se olikin pitkään ykkönen - kunnes Djusie saapui kentälle. Djusien myötä oivalsin tykkääväni enemmän tuollaisesta täyteläisemmästä öljyputsarikoostumuksesta, kun aiemmin olin aina yhdistänyt täyteläisemmän koostumuksen heikompaan huuhtoutuvuuteen. Tänä vuonna tutustuinkin sitten kerralla kolmeen täyteläisempään ja silti iholta todella hyvin huuhtoutuvaan öljyputsariin eli Djusieen, Taigaan ja Evolveen. 😍

      Tarkkana joudun olemaan raaka-aineiden kanssa, viime kesänä opin, että kookos tukkii ihoni (Kiitos algamariksen aurinkosuoja)

      Kookosöljy on komedogeeninen öljy, eli ei sovi kaikkien iholle. Alga Mariksen tuotteissa käytetään kookosöljystä johdettuja alkaaneja, joiden puolestaan ei pitäisi olla komedogeenisiä, mutta aurinkovoiteiden koostumukset voivat monistakin syistä tukkia ihoa. (Koska niistä on tehtävä erityisen tiukasti ihoon takertuvia, vettä hylkiviä ja "kalvomaisia")

      Edit. No katsos, olihan joissain Alga Mariksen voiteissa myös puhdasta kookosöljyä, ainakin Sprayssa.

      Vastaa

      0
    2. Mulla oli algamarikselta se kasvoille tarkoitettu sk30 (väritön) ja myös sitä suihkutettavaa sensitive lastenversiota (ohuempi koostumus) olen testannut kasvoille, vaikka sopii myös vartalolle. Myös biosoliksen aurinkosuojaa kasvoille ja vartalolle olen testannut.

      Luin viime kesänä kaikki mahdolliset oppaat ja ohjeet, miten nuo tökötit pestään iholta pois ja en vaan saanut toimimaan. Ihoni kuivui -kasvojen ihoa ihan kiristeli pari tuntia aurinkovoiteen levityksen jälkeen, samoin vartalon ihoa kiristeli ja vaikka kuin öljyllä jynssäsin, niin en saanut kaikkea voidetta vartalolta pois-taipeista huomasi,kun valkoista hippua hilsehti.
      Ja sitten tietysti vielä ne näppylät kasvoille 🙈 yhdistelmä kiristelevä kuiva iho ja näppylät - ei hyvä.

      Haluaisin käyttää luonnonkosmetiikan aurinkosuojia, mutta en yksinkertaisesti taida pystyä. Pääasia kai, että vältän polttamasta ihoni. Se lienee tärkein.

      Minulla odottaakin kaapissa Djusien öljyputsari. Evolvea ja taigaa en ole testannut. Täytyykin varmaan tutkailla missä olisi paras hinta-laatu-suhde. Paluuta muuhun putsariin ei kuitenkaan ole,koska vedenkestävää ripsaria en ole saanut koskaan millään muulla poistettua niin hyvin, kun öljyputsarilla.

      Vastaa

      0
    3. Luin viime kesänä kaikki mahdolliset oppaat ja ohjeet, miten nuo tökötit pestään iholta pois ja en vaan saanut toimimaan. Ihoni kuivui -kasvojen ihoa ihan kiristeli pari tuntia aurinkovoiteen levityksen jälkeen, samoin vartalon ihoa kiristeli ja vaikka kuin öljyllä jynssäsin, niin en saanut kaikkea voidetta vartalolta pois-taipeista huomasi,kun valkoista hippua hilsehti.
      Ja sitten tietysti vielä ne näppylät kasvoille 🙈 yhdistelmä kiristelevä kuiva iho ja näppylät – ei hyvä.

      Onpa ikävän kuuloista. Tällaisia kokemuksia on tullut muutaman kerran vastaan aikaisemminkin, ja ei kai voi (jälleen) muuta todeta, kuin että ihmisten ihot ovat hämmentävän erilaisia mitä tulee ihon ja kosmeettisten aineiden kemiaan. Ahh, jun joskus saisin perusteellisen tieteellisen selityksen sille, mistä näissä eroissa on kyse. Miksi mineraalit (tai mineraaliaurinkovoide) takertuu jonkun ihoon ja toisen ihoon ei? Miksi 38-maskarat lähtevät täydellisen helposti joidenkin ihmisten ripsistä ja toisten ei - ei minkään asteisella vedellä? Miksi saippua-laatuinen palashampoo kerrostuu toisten hiuksiin tehden niistä tahmeat klimpit, kun toisten hiuksista tulee upean kuohkeat ja puhtaat?

      Ei näihin varmaan koskaan saa vastausta. Silloin kun itse on siellä pöydän "huonommalla puolella" eikä pääse kokemaan toisten kuvailemia hyötyjä, niin kyllähän se harmittaa.

      Jos olisin sinä, en varmasti itsekään jaksaisi enää käyttää mineraaliaurinkovoidetta.

      Vastaa

      0
    4. Mielestäni vastasin jo tähän, mutta kommenttini varmaan katosi taivaan tuuliin.

      Mulla ei toimi myöskään nuo 38asteen ripsarit. Ne tekee ripset klähmäsiksi ja ne irtoavat murusina päätyen siten silmiin ja mun herkät silmät ei kestä myöskään niin kuumaa vettä,jotta saisin ne irtoamaan jotenkin siistimmin. Yleensä mulla on siis ollu kasvot ja silmät täynnä niitä muruja poispesun yhteydessä 😆

      Sit palashampoot. Oon kokeillut vain famoa ja sun suosittelemaa laveraa. Molemmat on toimineet, mutta ne ei olekaan saippuapohjaisia. Ainut mikä ei toiminut,oli testiin saamani keratiinipala famolta,joka teki vahamaisen pinnan mun hiukseen ja tosi sähköiseksi.

      Mulla oli viime kevättalvena käytössä djusien tuotteet ja bybin spf30 päivävoide. Luulin acidbloomin liian kevyeksi iholleni, mutta ehkä osasyy oli myös tuo päivävoide, koska sama ikävä kiristely sen käytöstä tuli kuin luonnonkos.aurinkovoiteista. myös madaran citycc oli ihan järkyttävää jankkia-siis poispeseytyvyys ihan hirveä, vaikka kuin öljyllä yritin liuottaa. Oli se toki myös muutenkin koostumukselta liian tujua (rasvaista).
      Voisiko se kehumasi tashin uusi seerumi/voide olla mulle hyvä-uskaltaisinko kokeilla- mitä tuumit?

      Vastaa

      0
    5. Se sun edellinen kommentti kyllä tuli perille, mutta mulla on ollut tässä useampi päivä kun en ole oikein yhtään pystynyt keskittymään blogikommentteihin, niin olen jättänyt niiden julkaisun odottamaan sitä hetkeä, kun voin lukea ne keskittyneenä ja ajatuksella :) Nytkin on vähän pirstaleinen mieli mutta julkaisen tämän nyt kuitenkin, ettet enää ihmettele minne sun kommentit jää. 😄

      38-maskarat on tosiaan pahinta mitä omissa silmissäni tiedän, muruilmiö on aivan kamala ja osa ripsarista ei irtoa edes muruina vaan jää kiinni, ja irtoaa vasta pikkuhiljaa useamman päivän aikana. Todellakin kestomaskara, mutta vähän liiankin kesto mun makuun..! :D "Lohdullista" kuulla, että joku muukin jakaa tämän kokemuksen, kolmekasit kun yleensä nauttivat vankkumatonta suosiota. (Ja siis upea juttu heille, joilla ne toimivat..!)

      Kysyit siinä toisessa kommentissa (mä jätän sen nyt julkaisematta kun julkaisen tän):

      Olisko sulla suositella jotain aurinkosuojaa,jota uskaltaisin vielä kokeilla vai siirrynkö suosiolla apteekin tuotteisiin 🫣

      Mä ohjaisin sut kyllä suoraan normikosmetiikan aurinkotuotteisiin..! 😄 Jos edes Mádaran CC ei ole irronnut sulta kunnolla, ja se on vain SPF 15 eli sisältää paljon vähemmän mineraalijauhetta kuin SPF 30 tai SPF 50, niin pidän hyvin epätodennäköisenä että mikään mineraaliaurinkovoide lähtisi sun iholta helpolla. Toki esim. Tashin DD Glow on paljon Mádaran CC:tä ohuempi, mutta sama määrä siinä periaatteessa on mineraalifiltteriä, kun SPF on sama. (En ole tsekannut onko kummassakin samat UV-suoja-aineet, jos käyttää pelkkää titaanidioksidia niin sitä itse asiassa tarvitsee vähemmän kuin sinkkioksidia.)

      Uskon, että pääset helpoimmalla, kun valitset kemiallisen aurinkovoiteen :) Suosittelen lämpimästi esimerkiksi Korresin aurinkovoiteita, ovat ihan älyttömän miellyttäviä. 👌

      Vastaa

      0
    6. Minä jo aloin epäillä omaa muistiani 🤭

      Tuoksuuko nuo korresit?
      Mulla on ainakin kasvoille ollu joku la roche posayn spf50,joka on toiminu hyvin. Vartalolle sit taas rieman p20 on ollu hyvä,jopa lapset (/teini!) suostuu sen käyttöön,kun se levittyy helposti,imeytyy nopeasti eikä jää juuri yhtään tahmeaksi. Se onkin tosi erikoinen öljyltä näyttävä ja tuntuva (ollu myös suihkeversio,mutta sama koostumus) litku.
      En oo tainnu edes lisäillä sitä pitkin päivää koskaan ja kukaan ei oo palanut, vaikka lapset on perineet mun herkästi palavan ihotyypin. Turvallisuudesta en sitten tiedä- se oli syy, miksi luonnonkosmetiikkaan haluaisin siirtyä.

      Vastaa

      0
    7. Tuoksuuko nuo korresit?

      Kyllä. Yoghurt-linjan auribnkovoiteet on olleet mulla ahkerasti käytössä, niissä on sellainen "mausteisen hedelmäinen" tuoksu, ei makea. Aika kevyt mun nenään.

      Rieman p20 on ollu hyvä,jopa lapset (/teini!) suostuu sen käyttöön,kun se levittyy helposti,imeytyy nopeasti eikä jää juuri yhtään tahmeaksi. Se onkin tosi erikoinen öljyltä näyttävä ja tuntuva (ollu myös suihkeversio,mutta sama koostumus) litku.

      Mä olen itse asiassa töiden merkeissä juuri tutustumassa P20-aurinkovoiteisiin. Se vedetön Original-koostumus on tosiaan aika erikoinen; pohjautuu alkoholiin (!) ja esteriöljyihin. Voin hyvin käsittää miksi se imeytyy niin hyvin öljyisestä tuntumastaan huolimataa. Aika stydisti siinä on alkoholia.... Oon testannut myös uutta emulsiomaista P20 Sensitive-koostumusta ja se on mulle enemmän mieleen, oikein hyvän tuntuinen.

      P20-tuotteissa on erinomaiset UV-filtterit, suojaavat todella hyvin niin palamiselta kuin vanhentavalta UVA-säteilyltä.

      Vastaa

      0
    8. Mut onko niissä p20 tuotteissa jotain sellaisia aineita,jotka olis "huonoja". Oon ymmärtäny,et vain fysikaalinen suoja olis turvallinen... mut kuten jo todettiin,ei toimi mulla 🤭

      Viime kesänä meillä oli testissä joku kasvoille tarkoitettu emulsiomainen aurinkosuoja ja sit noi peruslitkut/suihkeet. Ehkä itse tykkäisin vieläkin enemmän jos se koostumus olisi ihan himpun verran jähmeämpää,kun nythän se on ihan lirua,et valuu herkästi sitten pitkin lattioitakin.

      Mutta ehdottomasti pitää testata korresia,jos sitä jostain löydän. Täällä tuppukylässä kun on markettien lisäksi vain apteekkeja ja sokos 🤭

      Vastaa

      0
    9. Mut onko niissä p20 tuotteissa jotain sellaisia aineita,jotka olis ”huonoja”. Oon ymmärtäny,et vain fysikaalinen suoja olis turvallinen… mut kuten jo todettiin,ei toimi mulla 🤭

      Riippuu täysin siitä, mitä kukin pitää "huonona". :) Mun mielestä yksiselitteisesti huonoja aineita ovat oikeastaan vain muoviyhdisteet, jotka eivät maadu.

      P20-tuotteissa ei ole muoviyhdisteitä. 👍

      Fysikaalista suojaa voi siinä mielessä pitää "turvallisempana", että se ei imeydy ihoon. Eli tuo imeytymisaspekti on ainoa peruste tälle väitteelle.

      Lopulta ihan kaikki, mikä puolestaan imeytyy, on sellaista, mistä emme voi 100% tietää, mitä ko. kemikaalit elimistössämme tekevät. Totta kai kaikki kosmetiikan kemikaalit (ainakin EU:ssa) on hyväksytty turvallisiksi käyttää tämän hetken tiedon valossa, mutta ainesosista tulee jatkuvasti tietoon uutta, ja sen vuoksi esimerkiksi jotkin aikaisemmin turvallisina pidetyistä ainesosista on nykyään joko kielletty tai niitä saa käyttää rajoituksin. Emme siis tosiasiassa voi ikinä olla 100% varmoja, mitä jokin ihoon imeytyvä ainesosa tekee. 30 vuoden kuluttua voikin selvitä, että jokin tällä hetkellä ylistetty ja turvalliseksi luokiteltu aine saattaakin tehdä jotain pahaa.

      (Pahoittelut kun tähän unohtui vastata.)

      Vastaa

      0
  3. Täällä yksi öljyfani 👋
    Nyt käytössä kasvoöljyinä Madaran Superseed Radiant Energy ja Deep Moisture Vitamin Oil sekä Yin Your Skin Sileä. Kaikki on ihania! Oma sekaiho meinaa välillä jäädä aika öljyisen tuntuiseksi, mutta seerumiin sekoittaminen auttaa.
    Puhdistusöljyistä käytössä on tällä hetkellä Evolven Kalahari Dream. Käytin aiemmin tänä vuonna pullollisen Djusieta, mutta raskaana ollessa tuoksu ei miellyttänyt, nyt haluaisin kokeilla uudestaan ja varmasti tykkäisin, sillä olen tuoksujen ystävä! Sitä ennen täytyy kuitenkin korkata joskus blogissasi suosittelemasi Joikin puhdistusöljy, joka on vuorossa Evolven jälkeen 👍

    Vastaa

    0
    1. Käytin aiemmin tänä vuonna pullollisen Djusieta, mutta raskaana ollessa tuoksu ei miellyttänyt,

      Eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita olisi muuten hyvä välttää ylipäänsä raskaana ollessa 🙏🏻 Eteeriset öljyt ovat voimakkaita kemikaaleja ja voivat imeytyä verenkiertoon saakka, siksi niitä ei suositella raskaana ollessa. Iholta poishuuhdottavan tuotteen kanssa riski on tietysti äärimmäisen pieni.

      Sitä ennen täytyy kuitenkin korkata joskus blogissasi suosittelemasi Joikin puhdistusöljy,

      Joikin öljy ei muuten emulgoidu lainkaan, eli sen poistoon on hyvä olla musliiniliina tai kasvosieni. Myös Joikin tuotteessa on eteerisiä öljyjä, mutta jos et ole enää raskaana, uskallan antaa "luvan" tuotteen käytölle ☺️

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkistä tuon Joikin puhdistusöljyn suhteen, täytyypä hankkia puhdistussieni! Nyt on vauveli jo 7kk ja saan taas nauttia eteerisistä öljyistä 🥰 Mutta koska imetän, joudun vielä pidättäytymään retinolituotteista, joita kovasti syyhyttäisi päästä kokeilemaan!

      Vastaa

      0
    3. Ihonhoidon iloa! 🥰 (Ja vielä tulee päivä retinolituotteillekin... :))

      Vastaa

      0
  4. Sopiiko kaikki mainitsemasi öljyt myös akneiholle? Onko puhdistusöljyissäkin eroja ihotyypin mukaan?

    Vastaa

    0
    1. Sopiiko kaikki mainitsemasi öljyt myös akneiholle?

      Eivät. Tai joo - Tashin Retinoil Bakuchiol sopii (lisäsin sen juttuun myöhemmin kun tajusin että tärkeä tämän vuoden uutuusöljy unohtui..!). Tätä öljyä myydään Suomessa Sokoksella sekä Jolien verkkokaupassa.

      Akneiholle suosittelen erityisesti Flow Cosmeticsin Detox Oilia:

      https://flowcosmetics.fi/collections/kosteutus/products/detox-oil-kuivaoljyseerumi

      Myös Laponien Face Oil sopii akneiholle, mutta suosittelen silti Flow'ta enemmän kuin Laponieta, sillä Flow'n öljy sisältää enemmän epäpuhtauksien hoitoon kohdistuvia ja rasvoittuvaa ihoa tasapainottavia ainesosia kuten teepuuöljyä, mustaherukansiemenöljyä ja ruusunmarjauutetta.Lisäksi Flow'n öljy on aivan superohut ja "kuiva", ja monet sekaohoiset pitävät kuivaöljymäisistä öljyistä. Laponien öljy on täyteläisempi.

      Onko puhdistusöljyissäkin eroja ihotyypin mukaan?

      Jonkin verran, mutta valtaosa (täysin emulgoituvista) puhdistusöljyistä sopii kaikille ihotyypeille - koska öljyt kuitenkin huuhtoutuvat iholta eivätkä jää vaikuttamaan ihoon. Välttäisin sekaiholla sellaisia puhdistusöljyjä, jotka tarkoituksenmukaisesti jättävät ihoon öljyä, eli ei-emulgotuvia ja semiemulgoituvia. Tai puhdistusöljyjä, joissa on pohjana mineraaliöljyä, kuten Normalissa myytävä tosihalpa putsariöljy - vaikka se huuhtoutuukin iholta hyvin. Sekaiholle ykkössuositukseni puhdistusöljyistä olisi varmaan Whamisa (tai Yves Rocher), koska se on hyvin ohutta ja huuhtoutuu iholta täydellisesti.

      Vastaa

      0
  5. En ehtinyt vielä lukemaan postausta, mutta pakko sanoa jo toista Haut-Ségalan öljyä kunnolla testanneena, että öljy ei ainakaan minulle ole mitenkään räjäyttänyt pankkia. Mieluummin käytän laadukasta kosteusvoidetta.

    Vastaa

    0
    1. On hyvä, kun löytää omalla ihollaan toimivimmat koostumukset :) Öljyt eivät ole kaikkien juttu.

      Vastaa

      0
  6. Tunnistan niin itseni tästä. Öljy oli ehdoton no no. Öljyputsarikin tuntui mahdottoman sottuisalta. Ja nyt olen 6 v putsannut öljyputsarilla ja öljyt on löytönyt tiensä kosteusvoiteen lisäksi ja jopa tilalle. Iho onkin mulla mahdottoman kuiva, atopia ja lähestyvät vaihdevuodet syynä. Öljyjuttuja löytyy kaapista Bybiltä ja samoin Dermalocigalta..Laponien kirkastava kasvoöljy ja tuo Taigan öljyputsari kiinnostaa.

    Vastaa

    0
    1. Laponien kirkastava kasvoöljy ja tuo Taigan öljyputsari kiinnostaa.

      Laponiella taitaa olla vain se yksi kasvoöljy (ravitseva & rauhoittava), tarkoitatko sitä, vai kirkastavaa treatment-seerumia..? Laponien seerumit ovat vesipohjaisia.

      Vastaa

      0
  7. En ole vielä täysin öljyyntynyt, mutta toki tiedän ja tunnen öljyjen tehon. Vaatii vaan aina sen verran viitseliäisyyttä ottaa pullo esiin, avata pipetin korkki (niissä joissa sellainen pakkaus on), levitellä iholle, pyyhkiä kädet ja varoa ympäristöä roiskeilta .. Voiteen ja seerumien avulla pääsee helpommalla.
    Ruusunmarjaöljy on muuten myös omia suosikkejani, käytössä on jokin edullinen iHerbin valikoimasta aikoinaan tilaamani (kun sieltä vielä kannatti tilailla.. nyt sekin onni on ohi..)

    Oletko muuten poistanut sen muinaisesta kosmetiikkhyllystäsi kertoneen postauksen, en näe sitä missään?

    Vastaa

    0
    1. Vaatii vaan aina sen verran viitseliäisyyttä ottaa pullo esiin, avata pipetin korkki (niissä joissa sellainen pakkaus on), levitellä iholle, pyyhkiä kädet ja varoa ympäristöä roiskeilta .. Voiteen ja seerumien avulla pääsee helpommalla.

      Ymmärrän :)

      Haaveilen tulevaisuudesta, jossa pipettipullot olisivat historiaa, ja kehitettäisiin oikeasti vähän kerralla annosteleva pumppupullo, joka voisi vakiintua kaikkien kasvoöljyjen ja seerumien pakkausmuodoksi. En voi sietää pipettejä - ja niitä on vain pakko käyttää tämän hetken tilanteessa. Onneksi on sentäön Haut-Segalan pumppupullot. 🙏🏻

      Oletko muuten poistanut sen muinaisesta kosmetiikkhyllystäsi kertoneen postauksen, en näe sitä missään?

      Tämä oli mystinen juttu - se todellakin löytyi tänä aamuna blogin roskakorista..! Mulla ei ole aavistustakaan, kuinka se on sinne joutunut, sillä mielestäni postauksia ei voi mitenkään vahingossa klikata roskakoriin. No, nyt se on kuitenkin palautettu :)

      Vastaa

      0
    2. Dermosilin jojoba-öljy on pumppupullossa. Toki itse annostelen sitä useamman pumppauksen enkä tiedä, jos jonkun toisen mielestä yksikin pumppaus olisi jo liikaa.

      Vastaa

      0
    3. Mun iholle esimerkiksi yksi pumppaus Dermosilin jojobaöljyä on ihan maksimi, isompi määrä ei imeydy. Kokeile vähentää öljyn määrää jos se auttaisi :)

      Vastaa

      0
  8. Onko sinulla kokemusta The Ordinaryn ruusunmarjaöljystä? Se tuntui itsestäni hyvälle , vaikka haju onkin aika erikoinen. Onko joku muu ruusunmarjaöljy parempi laadultaan? Nyt on käytössä Mossan öljy, mutta jostain syystä se ei tunnu niin ravitsevalle ja kosteuttavalle.

    Vastaa

    0
    1. Onko sinulla kokemusta The Ordinaryn ruusunmarjaöljystä?

      Ei ole.

      Onko The Ordinaryn öljy väritöntä vai punertavaa? Jos se on väritöntä, se on raffinoitua, eikä sisällä kaikkia ruusunmarjaöljyn hoitavia komponentteja. Haut-Ségalan 100% ruusunmarjaöljy on tällä hetkellä ainoa Suomen markkinoilla myytävä ei-raffinoitu ruusunmarjaöljy, jonka tunnen. Näin ollen pidän sitä parhaana. Se on väriltään punertavaa, kuten ruusunmarjaöljyn kuuluu olla, ja tuoksuu ihan ruusunmarjalle. (100-prosenttisia ruusunmarjaöljyjä on muuten tosi vähän tarjolla, useimmiten valmistajat tekevät sekoituksia monesta eri öljystä ja tällöin ruusunmarjan luontainen väri laimenee niin, ettei enää pysty päättelemään, onko ruusunmarja käsiteltyä vai ei.)

      Nyt on käytössä Mossan öljy, mutta jostain syystä se ei tunnu niin ravitsevalle ja kosteuttavalle.

      Mossan öljyssä on mukana useita esteriöljyjä keventämässä koostumusta, siksi se voi tuntua vähemmän ravitsevalle kuin 100% kasviöljyistä koostuva öljyseos. Jos haet ravitsevaa öljyä, tsekkaa, ettei incissä ole estereitä. Tunnistat esterit siitä, että niiden nimi on hyvin "kemiallinen". Kokonaiset kasviöljyt taas ovat incissä omalla kasvinimellän, esim. 'argan oil'. Tyypillisiä estereitä ovat kaikki caprylic/capric-alkuiset nimet, dicaprylyl ether, dicaprylyl carbonate, decyl cocoate, isoamyl laurate, isodecane, undecane jne. (Kaikki 'decanet'.)

      Vastaa

      0
    2. Juu kirkasta öljyä se on. Voisin ehkä seuraavaksi kokeilla tuota Haut-Ségalan öljyä, jo tuo Ordinaryn ruusunmarjaöljy tuntui sopivan omalle iholle ja kirkastavan sen väriä.

      Vastaa

      0
    3. The Ordinaryn ruusunmarjaöljy on syvän oranssia. Pesee mennen tullen monet kalliimmat öljyt. On edullinen, koska sitä ei mainosteta. Suosittelen lämpimästi.

      Vastaa

      0
    4. The Ordinaryn ruusunmarjaöljy on syvän oranssia.

      Onko siitä siis eri versioita, kun edellinen henkilö kertoi sen olevan väritöntä?

      Vastaa

      0
    5. Minulla on myös käytössä Ordinaryn ruusunmarjaöljy (100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil,ainesosana Rosa Canina Seed Oil), joka on oranssia. Tuoksu siinä ei ole erityisen aisteja hivelevä, mutta ajaa asiansa.

      Vastaa

      0
    6. Kuulostaa siltä, että öljy on "kokonaista" eli ei-käsiteltyä = hyvä juttu :) Käsittelyllä pyritään juuri poistamaan esim. epämiellyttäviä tuoksuja tai ei-toivottua väriä. Samalla ikävä kyllä poistetaan myös tärkeitä ravintoaineita - esimerkiksi punertava/oranssi väri tulee karotenoideista, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Jos värin poistaa, poistuvat myös karotenoidien antioksidantit.

      Kuulostaa myös siltä, että The Ordinarylla on kahdenlaista ruusunmarjaöljy-laatua. Ovatkohan nämä myynnissä samaan aikaan, vai onko jompikumpi uudempi versio...? The Ordinaryn yleensä pyrkii tuotteissaan maksimitehoon, joten tuntuu kummalliselta, että he valitsisivat puhdistetun ruusunmarjaöljyn.

      Vastaa

      0
    7. Olen käyttänyt Ordinaryn ruusunmarjaöljyä niin kauan, kun se on ollut olemassa ja se on ollut aina oranssia.

      Vastaa

      0
  9. Minulla on Essen kasvoöljy jonka ostin sinun suosituksesta, kiitos siitä! Se on aivan ihanan tuntuinen ja tuoksuinen! Mitä seerumia voisin siihen sekoittaa iltaisin? Olen viisikymppinen ja ihoni on aika normaali mutta ikä siinä toki näkyy. Jotain anti age-seerumia mietin. Osaatko suositella mitään hyväksi havaittua seerumia?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Susa! Mádaran Time Miracle Hydra Firm Jelly on hyvä seerumikaveri lähes kaikille öljyille :) Se on oma suosikkini. Myös Mádaran toinen Jelly-seerumi, vaaleanpunainen SOS, on yhtä hyvä, mutta Hydra Firm on anti-age-vaikutteisempi.

      Evolven hyaluronihapposeerumi on myös loistava kosteuttava seerumi, jonka voi yhdistää ihan mihin tahansa öljyyn. Itse asiassa Evolven Hyaluronic Serum 200 ja Mádaran Hydra Firm Jelly ovat hyvin saman tyyppiset seerumit ainesosiltaan ja ominaisuuksiltaan, kumpikin pohjautuu hyaluronihappoon. Erona vain se, että Mádaran Jelly on paksua ja hyytelömäistä kun taas Evolven seerumi on ohuempaa geeliä.

      Vastaa

      0
  10. Itse kuulun niihin joille öljyt on aivan ehdottomat hiustenhoidossa, en voisi enää edes kuvitella eläväni ilman hiusöljyjä ellei olisi ihan pakko.
    Jostain syystä vaikka tykkäänkin öljyjen jättämästä pehmeydestä kasvoilla, en tule mitään öljytuotteita kovin usein kasvoilla käyttäneeksi, koska ei ne mulla ainakaan ns. tunnu oikein imeytyvän. Vai onko mussa jotain vialla, kun olen kokeillut useampiakin eri kasvoöljyjä, koittanut pohjustaa hyvin kasvovedellä, mutta aina se vaan jättää ihon pintaan sellaisen öljyisen kerroksen, joka ei häviä tuntienkaan kuluessa? Yleensä myös vaikka yhdistäisi öljyn johonkin voiteeseen. Siksi pakko laittaakin öljytuotteita ainoastaan iltaisin jos laittaa. Mut välillä vaan mietin että imaiseeko muiden ihot ne öljyt, voiko jollain olla niin ettei sitä öljypintaa siihen jää? Miksi mulla jää :( voinko olla varma meneekö niitä öljyjä sitten edes yhtään sinne ihon sisään..? :D Vaikka kyllä ne mullakin ihon pehmeämmäksi saa että ehkä sitten jollain tasoa pienesti imeytyykin.

    Vastaa

    0
    1. Vai onko mussa jotain vialla, kun olen kokeillut useampiakin eri kasvoöljyjä, koittanut pohjustaa hyvin kasvovedellä, mutta aina se vaan jättää ihon pintaan sellaisen öljyisen kerroksen, joka ei häviä tuntienkaan kuluessa?

      Kuulostaa siltä, että ihollasi vallitsee erinomaisen hyvä rasvatasapaino, eikä iho siksi ime öljyjä. Jos iho on vieläpä pohjustettu vesikosteutuksella, eikä öljy silti meinaa imeytyä ihoon, se kertoo siitä, ettei iho (juurikaan) tarvitse öljyä.

      Toinen mahdollisuus on, että sulla on käytössä ihotyypillesi liian raskaita ja paksuja öljyjä, tai että annostelet öljyä liikaa. Oletko kokeillut laittaa vain yhden pienen tipan..? Joka tapauksessa, jos öljy ei imeydy ihoon tuntienkaan kuluessa, sitä on joko liikaa, tai iho ei oikeasti tarvitse lipidikosteutta, eikä siksi ota vastaan öljyjä. Ihannetilanteessa iho imee öljyn. Ihon pinnan ei kuulu jäädä "lähmäisen" tuntuiseksi öljystä, silloin kun öljyä on annosteltu oikein, ja öljytyyppi on oikea ihon tarpeen kannalta.

      Vastaa

      0
  11. Mulla on ollut koko vuoden käytössä CeraVen riittoisa ja edullinen kosteuttava vaahtoava puhdistusöljy (Hydrating Foaming Oil Cleanser), joka sopii normaalille, kuivalle, atooppiselle ja jopa vauvojen iholle. Aloin miettiä että kelpaako se öljyksi, kun INCI:n alkupäässä on kuitenkin vettä ja glyseriiniä ja skvalaani tulee vasta puolivälissä - mutta kaipa se on, jos se on tuotteen nimessäkin :D Aivan paras putsari!

    Tietty tuo Djusie alkoi nyt houkutella. Kaipa sitä voisi vaihteeksi suoda itselleen vähän elämyksellisemmän putsarikokemuksen...

    Vastaa

    0
    1. Aloin miettiä että kelpaako se öljyksi, kun INCI:n alkupäässä on kuitenkin vettä ja glyseriiniä ja skvalaani tulee vasta puolivälissä – mutta kaipa se on, jos se on tuotteen nimessäkin :D

      Ei se itse asiassa ole puhdistusöljy 😀 Se on öljypitoinen tensidi-putsari. "Oikea" öljyputsari on vedetön eikä vaahtoa. Mutta ei CeraVenkaan putsarissa mitään vikaa, se on varmaan mukavan hellävarainen muoto vaahtoputsarista. Nyt kun öljyputsarit ja öljyt ylipäänsä ovat in, moni valmistaja sisällyttää 'oil' -sanan putsariin vaikkei kyseessä olisikaan varsinainen öljyputsari.

      Vastaa

      0
  12. Kaverini hehkuttaa myös tuota Djusien öljyputsaria, haluan ehdottomasti itsekin kokeilla sitä! 😊

    Sitten mulla olis kysymys. Olen ottanut tänä syksynä käyttöön retinoidituotteita. Ensin käytin muutamia viikkoja, lopulta päivittäin, Puhdas+ -merkin Revolutionary Retinol Elixir -retinoliöljyä, jossa on vain hyvin vähän retinolia. Sitten oli muutaman viikon tauko, jonka jälkeen otin päivittäiseen käyttöön L300-merkin Pro Retinol -yövoiteen, jossa on 0,27% pro-retinolia. Sitä olen käyttänyt nyt joka ilta 6 viikkoa.

    Pullon loputtua aion ottaa käyttöön The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% -emulsion. Osaatko sanoa, voinko käyttää tuotetta heti päivittäin, vai pitäisikö se ottaa asteittain käyttöön? Kiitos! :)

    Vastaa

    0
    1. Moikka Nimetön!

      Pullon loputtua aion ottaa käyttöön The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% -emulsion. Osaatko sanoa, voinko käyttää tuotetta heti päivittäin, vai pitäisikö se ottaa asteittain käyttöön?

      Granactive Retinoidia ei voi pitoisuudellisesti verrata retinoliin, koska ne toimivat eri vahvuuksilla. En osaa sanoa, kuinka paljon vahvempi Granactive Retinoid lopulta on 0,27% retinyylipalmitaattiin verrattuna, mutta epäilemättä kuitenkin vahvempi, ja varmuuden vuoksi aloittaisin käytön esim. käyttämällä Granactive Retinoid 2%:ia joka toinen ilta parin viikon ajan. Jos iho ei reagoi, niin sitten vain jokailtaiseen käyttöön :)

      Vastaa

      0
  13. Mä olen myös seonnut öljyihin, käytän joka päivä jotain öjyä, sekoittaen sen erilaisiin seerumeihin. Olen myös ratkaissut hintaongelman siten, että ostan Lidlin Cien-sarjan seerumeita. Silloin kun yksi tuote on tosi edullinen, voi toinen tuote olla kalliskin. Aluksi kokeilin öljyjä siten, että sivelin öljyn suoraan iholle sellaisenaan, mutta siinä usein tuli tunne, että öljy jää iholle pyörimään. Mutta kun sinun suosituksesta sekoitin öljyn toisiin tuotteisiin, ongelma poistui. Kesällä ihoni on rasvaisempi, mutta siihen löysin ratkaisun Ordinaryn niasiiniamidista. Sen kanssa voin käyttää öljyjä kesälläkin. Puhdistukseen en öljyjä vielä käytä, mutta ehkä tulevaisuudessa.

    Vastaa

    0
    1. Kuulostaa ihan mahtavalta, Kirsi :)

      Öljyn käytössä on niin monia mahdollisuuksia. Toivoisin, että valmistajatkin alkaisivat öljytuotteissa suoraan opastaa öljyn levityksen kostealle iholle tai sekoituksen esim. seerumin kanssa - imeytymisongelmat minimoituisivat ja useampi asiakas löytäisi öljyn hyödyt! :) (Toki jotkut fiksut valmistajat mainitsevatkin kostealle iholle levityksen, mutta se saisi tulla ihan jokaisen valmistajan standardikäyttöohjeeksi.)

      Vastaa

      0
  14. En ole päässyt ollenkaan sinuiksi öljyjen kanssa. Kokeilin öljypuhdistusta: aluksi ihanan tuntuinen ja puhdas iho - olin haltioissani. Vajaan viikon käytön jälkeen kasvoissa punaisia, kutisevia paukamia. Lopetin öljyn käytön ja palasin puhdistusmaitoon, paukamat hävisivät. Kasvoöljyjä kokeillut monia, kosteusvoiteeseen sekoitettuna, suoraan puhdistuksen jälkeen laitettuna, yövoiteen päälle laitettuna. Lopputulos on aina sama: öljy jää kellumaan ihon pinnalle ja sen loppusijoituspaikka on tyynyliina. Tuoteselosteessa tai arvostelussa lukee hyvin imeytyvä, ihanan samettinen jne - en mitenkään ole yltänyt vastaavaan kokemukseen. Iho on normaali, ikääntyvä herkkä iho. Mikä menee kokeilussani vikaan?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Tuulia,

      Öljyn imeytymisessä on tärkeää, että iho, jolle öljy levitetään, on kostea. Esimerkiksi juuri kasvovedellä kosteutettu. Iho ei saa olla märkä, mutta kuitenkin kostean tuntuinen. Jos öljyä levittää kuivalle iholle, se imeytyy aika huonosti - jos ollenkaan. Tässä voisi olla yksi juttu, joka on saattanut vaikuttaa öljykokeiluihisi.

      Toiset kaksi syytä huonoon imeytyvyyteen ovat öljyn liian suuri määrä tai ihosi tarve - jos iholla vallitsee jo hyvä rasvatasapaino, se ei kovin halukkaasti ota vastaan öljyjä, koska ei niitä tarvitse.

      Kuvailet ihoasi normaaliksi, joten veikkaan, että syy löytyy sieltä: ihosi ei ole kuiva, joten se ei kaipaa paljon lipidi-kosteutta. (Lipidi = rasva.) Ihon kosteustasapaino muodostuu rasvoista ja vedestä, ja ihotyypistä riippuen iholla vallitsee tietty rasvan ja veden tasapaino. Normaalilla iholla tämä tasapaino on hyvä, joten iho ei hyödy ylimääräisestä öljystä, vaan ottaa mielellään vastaan vettä ja rasvaa suunnilleen 50/50-tasapainossa. Rasvoittuva ja sekaiho puolestaan hyötyy vesivoittoisesta mittasuhteesta, eli paljon vähemmän öljyjä ja runsaasti vesikosteutta. Kuivalla iholla tilanne on päinvastoin; iholta puuttuu rasvoja ja niitä tulee syöttää sille runsaasti jotta se pysyy kosteana.

      Olen hämmästynyt siitä, miten moni valmistaja suosittelee laittamaan öljyä useita tippoja, tyypillisesti 2-4 mutta näkee jopa 6-8 tipan suosituksia. Tämä on oikeasti aivan liikaa monille ihotyypeille, eikä ihmekään, jos öljy jää lillumaan ihon pintaan tällaisilla määrillä. Jos itse yrittäisin laittaa vaikka kuusi tippaa kerralla, öljy varmaan suorastaan valuisi mun naamasta rintaan..! Mun mielestä öljyä kannattaa ilman muuta laittaa hyvin vähän kerrallaan, aloittaen yhdestä tipasta, ja jos se imaistuu ihoon nopeasti, niin sitten voi laittaa lisää. Ihon ei ole tarkoitus jäädä tahmeaksi ja öljyisen kiiltäväksi kasvoöljyn jälkeen.

      Laponie antaa mielestäni kaikkein fiksuimman käyttöohjeen öljylle: "Taputtele 1-4 tippaa puhdistetulle ja kasvovedellä tai seerumilla kostutetulle iholle. Säädä määrää tarpeen mukaan; jos tuntuu, että iho jää öljyiseksi, käytät liikaa." Just näin!

      Koska ihosi on normaali, suosittelen sinulle öljyn käyttöä joko vesipohjaiseen seerumiin sekoitettuna (kuten itse teen), tai 1-2 tippaa öljyä kasvovedellä kosteutetulle iholle taputeltuna. Seerumiin sekoittaminen helpottaa öljyn imeytymistä huikeasti; vesipohjainen seerumi sisältää hyvin vähän tai ei lainkaan rasvoja, joten öljyjen kokonaismäärä jää paljon pienemmäksi, kuin jos sekoitat öljyn voiteeseen. Kasvovesi & öljy -kerroksen tai seerumi & öljy -kerroksen päälle voit halutessasi lisätä voidetta - jos iho tuntuu vielä janoiselta. Öljy riittää mainiosti myös yksinään, eikä sen päälle ole välttämätöntä laittaa enää voidetta.

      Oma nöyrä mielipiteeni on, että öljyn yhdistäminen voiteeseen (joko sekoitettuna tai voiteen päällä tai alla) toimii parhaiten kuivalla ihotyypillä. Silloin kun iho ei ole erityisen kuiva, voiteen ja öljyn iholle tuoma yhteisrasvamäärä voi olla liikaa, ja johtaa juuri näihin "öljy jää lillumaan iholleni" -kokemuksiin. Iho imee vain sen, mitä se tarvitsee.

      Vastaa

      0
  15. Täällä myös yksi öljyintoilija. Aloitin pari vuotta sitten Holika Holikan öljyputsarilla ja tein aina kaksoispuhdistuksen. Jossain vaiheessa laiskistuin ja totesin, että öljyllä iholta lähtee kaikki, minkä pitääkin. Olen kokeillut muutamia eri merkkejä ja tällä hetkellä tykkään eniten Bielendan öljyputsareista. Ne on ihanan täyteläisiä, puhdistavat hyvin ja lähtevät kuitenkin helposti iholta vedellä.

    Sitten löysin The Ordinaryn seerumit ja ruusunmarjansiemenöljyn. Siinä oli vähän inha tuoksu ja alkuun oli imeytmisongelmaa, kun käytin voiteen kanssa. Kiitos sinun, opin sekoittamaan öljyt toiseen seerumiin tms vesikosteuttavaan ja hopsansaa, kun aineet oikein humahtavat ihoon. Tällä hetkellä hyllystä löytyy proretinoli-, avokado-, ruusunmarjansiemen- ja rypäleensiemenöljyt. Tuo ruusunmarjansiemenöljy on niin tumman kellanoranssia, että värjää ihonkin. Voi siis laittaa vain yöksi. Oma suosikkini öljyjen kaveriksi on aloe vera-geeli. Joskus öljyä lipsahtaa liikaa ja se jää ihon pintaan, mutta sitten laitan vielä uudelleen pelkkää av-geeliä ja öljy imeytyy. Näillä eväillä väittäisin ihoni kunnon kohentuneen huomattavasti. Ei edes nyt talven pakkasilla ole iho kiristänyt tai punoittanut. Vanhaksi (44) piti elää ennen kuin sen oikean tavan hoitaa ihoani löysin. Aiemmin oli liian voimakkaat putsarit käytössä eikä mikään voide tuntunut auttavan, vaan ihoa kiristi ja monet voiteet jäivät kiiltäväksi kerrokseksi kunnolla imeytymättä.

    Nyt vain pitäisi keksiä, mitä teen noille
    hyllyn perälle jääneille voidepurnukoille, joita on avaamattomiakin useampia, kun olen tällainen hamsteri... 😂 Ihan heti en nimittäin ole öljyistä luopumassa.

    Vastaa

    0
    1. Kiitos sinun, opin sekoittamaan öljyt toiseen seerumiin tms vesikosteuttavaan ja hopsansaa, kun aineet oikein humahtavat ihoon.

      Mahtavaa! 🤗

      Hyvä vinkki tuo aloe vera -geeli öljyn kaveriksi :) Toimii :)

      Jos/kun ruusunmarjansiemenöljy on voimakkaan väristä, se on lopulta ihon kannalta vain hyvä juttu, koska öljyssä on silloin paljon beetakaroteenia. :) Mutta päiväsaikaan ei värjäävää öljyä tietenkään halua ihoon laittaa. Jotkuthan tosin käyttävät porkkanaöljyä, joka myös sisältää paljon beetakaroteenia, luonnollisena "päivettäjänä" saadakseen ihoon tervettä sävyä. Onkin sitten toinen juttu, kenen ihon pohjasävyyn sopii oranssihtava häivähdys, mutta maltillisesti käytettynä joillain ihoilla se toimiikin :)

      Nyt vain pitäisi keksiä, mitä teen noille
      hyllyn perälle jääneille voidepurnukoille, joita on avaamattomiakin useampia, kun olen tällainen hamsteri… 😂

      Hehheh..! 😅 Käytä käsi- tai jalkavoiteena, niin mä olen tehnyt joidenkin voiteiden kanssa :D

      Vastaa

      0
    2. Tuo Nacomin öljy on pullossa sellaista oikein kypsän ruusunmarjan väristä. Kädellä se sitten on keltaista. Olen niin vaaleaihoinen, että öljy ei oikein tee sellaista päivettynyttä hehkua, vaan saa miettimään keltataudin mahdollisuutta ennemminkin. 😂
      Jospa se kuitenkin tekee hyvää iholle. Uskoisin tehoaineiden olevan tallella ja puteli sisältää pelkkää puhdasta öljyä eikä mitään muuta.

      En tiedä, onko sattumaa vai auttoiko öljy, mutta suupielen haavauma parani hetkessä, kun sivelin arina päivänä viinirypäleensiemeöljyä suupieliin. Ja vähän huuliinkin, koska hei, mihinkä näitä ihanuuksia ei voisi kokeilla?! 🤭 Ajattelin, että tämä on kevyttä öljyä ja sopivaa huulia ympäröivälle ohuelle iholle. Vaikutti toimivalta ja testaan uudelleen, kun seuraavan kerran vitsaus tiensä suupieleen löytää.

      Jos olen minäkin öljyyntynyt, niin olen myös aloeveraistunut. Vähän aikaa sitten en tiennyt, mihin geeliä käyttäisin ja nyt laitan sitä aamuin illoin kasvoille sekä pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin sekä päänahkaan. Minulla on vaihdevuosien myötä alkanut kihartumaan hiukset ja sehän tarkoittaa yleensä myös vähän kuivempaa hiuslaatua. Niinpä laitan kosteisiin hiuksiin av-geeliä ja Paul Mitchellin awapuhia sisältävää hoitoainetta. Nämä on niin ihania, kun hoitavat "koko päätä". Voi huoletta hieroa päänahkaankin eikä hiuksista tule likaisen oloiset tai näköiset. Ja iso plussa: edes kovilla pakkasilla hiukset eivät ole sähköistyneet eikä päänahka kutissut. Lisäksi nuo antavat kivaa tukea kampaukselle niin en tarvitse muita muotoilutuotteita.

      Mutta taas eksyin aiheesta jaarittelemaan ihan muuta... Kotoa ei vain löydy ketään jakamaan innostustani tai ymmärtämään hienoja yhdistelmiäni. Paras ystävänikin muisteli aikoja, jolloin vielä käytti hiuksiin tuotteita. (Omg ja wtf!) Ollaan näiltä osin hieman eri sfääreissä. 😂

      Vastaa

      0
    3. Tuo Nacomin öljy on pullossa sellaista oikein kypsän ruusunmarjan väristä. Kädellä se sitten on keltaista. Olen niin vaaleaihoinen, että öljy ei oikein tee sellaista päivettynyttä hehkua, vaan saa miettimään keltataudin mahdollisuutta ennemminkin. 😂
      Jospa se kuitenkin tekee hyvää iholle. Uskoisin tehoaineiden olevan tallella ja puteli sisältää pelkkää puhdasta öljyä eikä mitään muuta.

      🙂👍

      Viinirypäleen siemenenöljyllä ei ole ainakaan tunnetusti ihoa korjaavaa vaikutusta, mutta lopulta kaikki kylmäpuristetut kasviöljyt hoitavat ihoa sisältämillään vitamiineilla ja rasvahapoilla, ja saattaahan olla että jo näiden aikaansaama vaikutus edesauttoi haavan nopeaa paranemista :)

      Kiva kuulla myös aloe vera -ilostuksesta ☺️ Se on loistava monitoimituote, ja yksinkertaisimmillaan koko ihonhoidon päästä varpaisiin voisi hoitaa yhdistelmällä aloe vera & kasviöljy.

      Aloe veralla voi korvata kosteuttavan seerumin ihonhoidossa ja yhdessä öljyn kanssa se muodostaa "voiteen".

      Aloe Veraa voi mainiosti lisätä jätettävään hoitoaineeseen tai sekoittaa geeliin tuomaan hiuksiin lisäkosteutta :) Kuivalle päänahalle myös unelmatuote..! Voin hyvin ymmärtää innostuksesi! ☺️

      Vastaa

      0
  16. Mun viiskymppisen ihon herkkucocktail sisältää: Ekopharman täyteläistä Tyrni Vital kasvovettä
    https://proshop.berner.fi/naviter/ekopharma/tyrni/ekopharma-tyrni-vital-kasvovesi-250ml.html,
    johon sekoitan 3-4 tippaa Frantsilan Kehäkukka-Porkkana öljyä https://www.sinunapteekki.fi/products/frantsila-kehakukka-porkkana-oljy-ravitsee-ja-rauhoittaa?_pos=1&_sid=1f84fe942&_ss=r. Ne yhdessä tuoksuvat niin herkulle ja raikkaalle -> rakastan. Toinen suosikkiöljyni on Alteyan Rosehip Seed Oil öljy, jossa hinta-laatusuhde on ihansuper. https://www.sinunapteekki.fi/products/alteya-rosehip-seed-oil-ruusunmarjaoljy-20ml

    Onko sulla mielipiteitä ja kokemuksia ko. tuotteista?

    Vastaa

    0
    1. Moikka Lurjus!

      Mulla on kokemusta Ekopharman kasvovedestä ja Frantsilan Kehäkukka-Porkkana-öljystä :)

      Ekopharman Tyrni Vital kasvovesi on mielestäni tosi hyvää :) Erinomaiset ainesosat ja mukavan tuntuinen ja tuoksuinen hoitoneste. Itsellä se on jäänyt vähemmälle käytölle ainoastaan siksi, kun olen niin hurahtanut suihkutettaviin kasvovesiin. Tartun automaattisesti aina suihkeisiin, niin nuo paksut hoitovedet ovat nyt jääneet kokonaan pois mun rutiinista. Tämä voi olla kausittaista ja oletan, että hoitonesteet taas jonain päivänä palaavat vakituiseen rutiiniin. :)

      Frantsilan Kehäkukka-Porkkanaöljy on myös tosi hyvää, ja rakastan sen kaunista pulloa! Voin kyllä kuvitella, miten ihana tuoksucocktail tulee Tyrni Vital -kasvovedestä ja Kehäkukka-Porkkanaöljystä yhdessä, täytyypä muuten kokeilla itsekin :) Kiitos vinkistä :)

      Alteyan ruusunmarjaöljyä en ole kokeillut. On tosiaan edullinen, kuten (ilmeisesti) kaikki Alteyan tuotteet. Onko tuo öljy minkä väristä..? Väritöntä vai punertavaa/oranssihtavaa? Jos siinä on mukana väriä, se on erityisen oivallinen hinta-laatu-suhteeltaan. Väritön ruusunmarjaöljy on käsiteltyä (puhdistettua) eikä sisällä yhtä paljon ravintoaineita kuin käsittelemätön öljy. Väritönkin kyllä hoitaa ja kosteuttaa ihoa, mutta ei ole yhtä hyvää laatua kuin värillinen. Värittömästä puuttuu mm. käytännössä kaikki beetakaroteeni.

      Vastaa

      0
  17. Jäi mainitsematta, että tietysti laitan suihkutettavan vesimäisen kasvoveden tuon hoitoneste-öljysekoituksen alle. Nyt käytössä oleva Urangin Organic Rose Mist -kasvosuihke on melko ärtsyä. Saa posket lehahtamaan punaiseksi ja kuumottavaksi hetken ajaksi, ja jos esim. huulet on ahavoituneet, niin se kirvelee.

    Kokeile ihmeessä Vital+Frantsila cocktail, sillä tuoksu on herkkua. Frantsilan pullo on kaunis, mutta pipetissä on paksuhko / jäykähkö kumiosa, joka annostelee öljyä melko pieninä tippoina, jotka hövelisti tippuu ulos. Saa olla tarkkana, ettei öljyä mene hukkaan.

    Alteyan ruusunmarjaöljy on tummaa ja tykkään meikittöminä päivinä sen kasvoille tuomasta pienestä sävystä, olematta kuitenkaan lainkaan oranssinen.

    Vastaa

    0
    1. Nyt käytössä oleva Urangin Organic Rose Mist -kasvosuihke on melko ärtsyä. Saa posket lehahtamaan punaiseksi ja kuumottavaksi hetken ajaksi, ja jos esim. huulet on ahavoituneet, niin se kirvelee.

      Ruusuvesissä on valtavasti eroja sadosta ja maantieteelliseestä alueesta riippuen, toiset voivat olla vahvempia. On myös hyvä tietää, että vaikka ruusuvesi sopii useimmille ihotyypeille ja omaa valtavasti hyödyllisiä vaikutuksia, se sisältää myös herkistäviä tuoksukomponentteja kuten citronellolia ja geraniolia. Ne saattavat aiheuttaa ärsytystä joidenkin iholla. Nämä on näitä tylsiä juttuja, että yhden iholla rauhoittava aine voi aiheuttaa toisen iholla pahan ärsytysreaktion, jos/kun se sisältää yhdisteitä, joille iho on herkistynyt.

      Kokeile ihmeessä Vital+Frantsila cocktail, sillä tuoksu on herkkua.

      Kokeilin tänä aamuna! ☺️ Sopivat kyllä tosi hyvin yhteen :)

      Huomasin Frantsilan sivuilta, että Kehäkukka-Porkkana-öljyn pullo on muuttunut sen jälkeen, kun sain omani. Mun omakin on jo sitä uudistunutta, freesimpää lookkia, mutta nykyinen on valkoisella etiketillä ja vailla kuvitusta pullossa. Kumpi pullo sulla on..? Mun pipetti tuntuu toimivan oikein hyvin (ottaen huomioon, että en yleisestikään pidä pipeteistä...😅)

      Alteyan ruusunmarjaöljy on tummaa ja tykkään meikittöminä päivinä sen kasvoille tuomasta pienestä sävystä, olematta kuitenkaan lainkaan oranssinen.

      👍

      Vastaa

      0
    2. Mun öljy on kukallisella etiketillä ja kömpelöllä kumiosalla. Tykkään ohuemmasta kumista, jolla voi annostella öljyä täsmällisesti, eikä pipetti lirauttele tippoja omia aikojaan.
      Seesteistä & huippua uutta vuotta sulle! :):)

      Vastaa

      0
    3. Samoin sulle! ☺️

      (Mä taidan kuulua just näiden "kovempien" pipettikumien ystäviin..! :D Itse asiassa mun lemppareimmat pipetit on niitä, joissa ei ole kumipäätä lainkaan vaan muovinen tasainen pää jossa "nappi" jota painetaan annostellakseen tuotetta, Yin Your Skinin ja Patykan öljyissä on mm. sellaiset :))

      Vastaa

      0
  18. Öljyt ovat vaivihkaa tulleet minunkin ihonhoitorutiineihini. Djusien ja Evolven puhdistusöljyt ovat olleet suosikkejani, mutta seuraavaksi aion kokeilla Taigan puhdistusöljyä.

    Ostin noin vuosi sitten Yin Your Skin Sileän ja alkuun en ihan päässyt sinuiksi sen kanssa, vaikken myöskään pitänyt sitä huonona tuotteena. Olin levittänyt sitä kostutetulle iholle, mutta jäi vähän liikaa ihon ”pinnalle” omaan makuuni.
    Jossain vaiheessa viimein kokeilin vinkkisi mukaisesti sekoittaa Sileä öljyä Madaran hydra intense rose jellyyn ja sehän toimi myös minunkin ihollani.

    Viime viikolla kokeilin huvikseni sekoittaa Sileää parin muunkin seerumin kanssa, vaikkei ne olekaan niin geelimäisiä (mielestäni) ja yllätyksekseni kumpikin kombo toimi minulla hyvin. Seerumit olivat Antipodes Hosanna H2O Intensive seerumi ja Madaran Hydra Repair Intensive seerumi. Toimivat jopa niin hyvin, että yökäytössä saattaa voiteet jäädä noiden yhdistelmien tieltä.
    Kiitos hyvistä vinkeistä, joita jaat meille. :)

    Vastaa

    0
    1. Mahtavaa :)

      Öljy toimii mullakin hyvin myös muunlaiseen kuin geelimäiseen seerumiin sekoitettuna. Jotenkin olen vain itse eniten ihastunut geeli-koostumukseen tässä yhteydessä, kun se on niin raikasta ja pysyy hyvin kämmenellä sekoituksen aikana 😄 Urangin nestemäisemmät seerumit on myös olleet huippuja öljyjen kaverina, mutta jokin geelin tanakammassa koostumuksessa tekee siitä niin erityisen kivan sekoituksessa. :)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (60)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat