04.01.2024

Löytö: loistava ja edullinen kaksifaasinen hoitoneste

* Sisältää mainoslinkin

Löysin vahingossa niin hienon tuotteen, että se ansaitsee oman esittelyn blogissa.

Sain Ruohonjuurelta testiin joukon Weledan Skin Food -tuotteita, joista olen julkaisemassa myöhemmin oman postauksensa. Tuotteiden joukosta löytyi odottamaton yllätys: Ultra-Light Dry Oil'iksi nimetty tuote paljastuikin kaksifaasiseksi hoitonesteeksi. Yhdessä pullossa on siis kosteuttava kasvovesi sekä ravitseva ja pehmentävä hoitoöljy.

Esittelin tuotteen ensimmäisenä Instagramissa, ja olen saanut stooreihin niin paljon kommentteja ja lisäkysymyksiä, että tuote selvästikin kaipaa perusteellisemman esittelyn ja "aukiperkauksen".

Tässä sellainen siis tulee, olkaa hyvä! :)

Weleda Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Vesi + öljykosteus yhdessä pullossa

Blogiani säännöllisesti lukevat tietävät, että noudatan ihonhoidossa vesi- & öljymenetelmää, eli kosteutan ihoni kasvovedellä, seerumeilla ja kasvoöljyillä. Markkinoilta löytyy muutamia harvoja tuotteita, joissa nämä komponentit yhdistyvät kaksifaasisessa koostumuksessa. Näihin lukeutuvat mm. Whamisan fantastinen Deep Rich Mist sekä Joikin Refreshing Toner - ja nyt myös Weledan Skin Food -neste uusimpana löytönä! 💖

Tällainen koostumus kosteuttaa vieläkin tehokkaammin kuin voide, koska siitä puuttuvat iholle tarpeettomat voiteen tekniset ainesosat. Iho saa maksimaalisen määrän hoitavia ja kosteuttavia aineita ja minimaalisen määrän teknisiä aineita. Bonuksena ihanan raikas ja sukkelasti imeytyvä koostumus - kun yhdistät vesipohjan ja öljyn, saat nestemäisen ohuen hoitotuotteen joka imeytyy nopeammin kuin öljy, kosteuttaa paremmin kuin pelkkä seerumi ja jättää ihon ihanan pehmoiseksi vailla öljyn kiiltoa tai tahmeutta. 🙏🏻

Weleda Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Olen aikaisemmin hehkuttanut teille "maailman tappiin" * Whamisan upean Deep Rich -suihkeen (47€ / 100 ml) sekä edullisempana versiona * Joikin Refreshing Tonerin (22€ / 100 ml).  Nyt näiden rinnalle nousee vielä * Weledan Ultra-Light Dry Oil (22,90€ / 100 ml). Tammikuun ajan * Weledan hoitonesteen saa -26% alehintaan Ruohonjuurista: 16,95€.

Verrattuna Whamisaan ja Joik'iin Weledan tuotteessa on huomattavasti enemmän öljyä: silmämääräisesti arvioin öljyfaasin olevan noin 40%, joten tuote on vielä Whamisaa ja Joik'iakin kosteuttavampi ja pehmentävämpi.

Joik'iin verrattuna Weledan tuotteessa on miedompi tuoksu. Joikin kasvovedessä on todella voimakas piparmintun tuoksu, joka ei ole ollut kaikkien mieleen. Jos kuulut heihin, Weleda voi olla kokeilun arvoinen.

Miten tätä käytetään?

Kuivalla iholla Skin Food -suihketta voi käyttää kasvoveden ja/tai seerumin sijaan tai lisäksi. Pulloa tulee ravistaa ennen käyttöä, jotta faasit sekoittuvat. Tuote kannattaa suihkuttaa kämmenten kautta, sillä sitä ei saisi mennä silmiin. (Vartalolla voi toki suihkuttaa suoraan iholle.) Painele suihke puhdistetulle iholle ja levitä päälle muut käyttämäsi hoitotuotteet.

Muilla ihotyypeillä Skin Food -suihke voi mainiosti riittää yksinäänkin. Itse olen laittanut tätä illalla yksinään ja iho on tuntunut niin mukavalta ja pehmoiselta, että en ole kokenut välttämättömäksi laittaa päälle enää muita tuotteita.

Weleda Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Kuivaöljy vai hoitoneste?

Weledan tuote on nimetty hieman harhaanjohtavasti "kuivaöljyksi", minkä vuoksi moni saattaa ohittaa tämän etsiessään kasvojen kosteustuotetta.

Pakkaustekstit selittävät, että tuotteessa yhdistyvät kosteuttavan suihkeen keveys ja ravitsevat kasviöljyt, mutta kaikki eivät pysähdy kaupan hyllyllä lukemaan pakkaustekstejä. Kuluttaja ei lopulta luo pakkauksille montaa sekuntia hyllyjä silmäillessään. Weledan hieno suihke voisi herättää useamman asiakkaan kiinnostuksen ja saavuttaa laajemman käyttäjäkunnan, jos se olisi nimetty eri tavalla. Itse nimeäisin tämän "kaksifaasiseksi hoitonesteeksi".

Tuotteessa on enemmän vettä kuin öljyjä, mikä tekee siitä raikkaan vesimäisen tuntuisen, samalla kun öljyfaasi tuo nesteeseen ravitsevan tunnun. Öljyt sitovat vesikosteuden ihoon, tuloksena kosteutettu ja pehmeän tuntuinen iho.

Weleda Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Mistä aineista Weledan Skin Food Ultra-Light Dry Oil muodostuu?

Olen saanut Skin Food -suihkeen ainesosista runsaasti kysymyksiä Instagramissa, ja nyt pääsen lempihommaani eli avaamaan tuotteen inciä. :) 😍 Minulta on mm. kysytty suihkeen sisältämästä alkoholista, sopivatko tuotteen öljyt helposti tukkiutuvalle iholle ja miltä tuote tuoksuu.

ALKOHOLI

Alkoholi on yksi eniten kysymyksiä herättävistä ainesosista kosmetiikassa. Sen rooliin ihonhoitotuotteissa liittyy edelleen paljon väärinkäsityksiä. Suurin huolenaihe on totta kai: kuivattaako alkoholi ihoa? Kyllä, alkoholi kuivattaa ihoa suurina pitoisuuksina. Kuivattavan määrän rajana pidetään noin 15%, mutta tuotteen muu koostumus vaikuttaa myös alkoholin ominaisuuksiin. Alkoholi on antibakteerinen ja desinfioiva aine, jota on erityisesti entisaikoina käytetty epäpuhtaan ihon tuotteissa nitistämässä bakteereita sekä vähentämään rasvaisuuden tunnetta iholla. Juuri tämä käyttötapa on jäänyt kuluttajien mieleen vallitsevaksi käsitykseksi alkoholista, mutta alkoholia käytetään myös muissa tarkoituksissa - ja paljon pienempinä pitoisuuksina.

Alkoholin yleisempi funktio kosmetiikassa on tänä päivänä aktiiviaineiden imeytymisen parantaminen, tuotteen säilyvyyden parantaminen sekä tuotteen ihotuntuman parantaminen. Neljäs rooli tulee tinktuuroiden muodossa. Tinktuurat eli alkoholiuutokset ovat teholtaan kaikkein voimakkaimpia kasviuutoksia, ja niitä on tyypillisesti käytetty lääkinnässä.

Kasvilääketieteeseen vahvasti nojaavat vanhan koulukunnan luonnonkosmetiikkasarjat kuten Weleda, Frantsila ja Dr. Hauschka käyttävät perinteisesti tinktuuroita. Olen jutellut aiheesta laajasti mm. Frantsilan tuotekehityksen kanssa. Oletukseni on, että Weledan Skin Food -tuotteissa alkoholi on mukana sekä säilyvyyttä ja imeytyvyyttä parantavana aineena, että osana kukka- ja yrttiuutteita. Sen pitoisuus lienee maksimissaan 5% luokkaa.

ÖLJYFAASI

Weledan Skin Food -suihkeen öljyfaasi koostuu suurimmaksi osaksi auringonkukansiemenöljystä. Sen rinnalla on MCT-öljy (incinimi caprylic/capric triglyceride) sekä pienimpänä pitoisuutena jojobaöljy.

Sopivatko nämä öljyt iholle, jolle tulee helposti epäpuhtauksia? Auringonkukkaöljy on yksi parhaita kosteuttavia "perusöljyjä", mutta en olisi ensimmäisenä suosittelemassa tätä herkästi tukkiutuvalle tai epäpuhtaalle iholle. Weleda on kehittänyt tuotteen normaalille ja kuivalle iholle, ja auringonkukkaöljy sopii rasvahappoprofiililtaan paremmin kuivalle iholle. Jojoba ja MCT puolestaan sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

VESIFAASI

Vesifaasissa on kolme kosteutta sitovaa humektanttia (glyseroli, betaiini ja pentyleeniglykoli) sekä neljä kukkais- ja yrttiuutetta, jotka muodostavat Skin Foodin signature-uutteen. Kehäkukan, kamomillan, keto-orvokin ja rosmariinin yhdistelmä toimi hoitavana aktiiviaineena jo vuonna 1926 ilmestyneessä alkuperäisessä Skin Food -yleisvoiteessa. Yrttien vaikutus on rauhoittava, tulehdusta laskeva sekä antioksidanttinen.

TUOKSU

Suihkeessa on raikkaan sitruksinen ja aavistuksen kukkainen tuoksu. Tuoksuaineet limonene, linalool, benzyl benzoate ja geraniol tulevat tuotteeseen yrttiuutteiden sisältämien eteeristen öljyjen mukana.

Weleda Skin Food Ultra-Light Dry Oil

Miksi tämä tuote on minusta niin hyvä?

✅ Yhdistää samassa pullossa kasvoveden ja kasvoöljyn = säästää aikaa

✅ Ihanan raikas koostumus on mukava levittää kasvoille: imeytyy nopeasti ja tuntuu kevyeltä

✅ Kosteuttaa ja pehmentää tehokkaasti, iholle jää miellyttävä ja hoidettu tunne - vailla raskasta tuotetuntua

✅ Sopii sekä kasvoille että vartalolle: monitoimituote

Skin Food -hoitoneste on tammikuun ajan Ruohonjuurissa * tarjouksessa 16,95€ / 100 ml (norm. 22,90€). Tarjous on voimassa sekä myymälöissä että verkossa. Lisävinkkinä * verkkokaupan superalennukset, joissa mm. Whamisan hoitonesteitä -57% alennuksella ja Mossan hyaluronihappo-jelly hintaan 11,48€!

Kirjoittelen lisää muista Skin Food -sarjan tuotteista ensi viikon lopulla! :)

16 comments on “Löytö: loistava ja edullinen kaksifaasinen hoitoneste”

  1. Nyt houkuttaa 😊 varmasti testaan 👍 miten tämä onkin voinut mennä ohi, kun olen Weledan ystävä, suihkuvoiteet ovat niin ihania.

    Vastaa

    1
    1. Tämä on ilmeisesti aika tuore tuote, ensimmäiset tuotearviot Ruohiksen sivulla ovat marraskuulta. Tätä ei ehkä ole vielä suuremmin mainostettu missään..? On mennyt minultakin ihan ohi.

      Vastaa

      1
  2. Ostin tämän ennen joulua Sokkarilta, mutten ole ehtinyt vielä korkata. Ihastuin tuoksuun ensinuuhkaisulla. Tuoksumaailma oli entuudestaan tuttu sarjan yleisvoiteesta, sekä tuhdista että light-versiosta, mutta tässä se on parempi, raikkaampi.

    Miten arvelet tuotteen soveltuvan puolipitkälle, kosteusköyhälle luonnonkiharalle ja käsittelemättömälle tukalle? Säästä ja vuodenajasta johtuen hiukset on tosi sähköiset, taintuisivatkohan tällä? Kannattaako suihkia pesun jälkeen kosteisiin vai kuiviin hiuksiin?

    Aion kyllä kokeilla, mutta kuulisin mieluusti mielipiteesi.

    Vastaa

    1
    1. mutta tässä se on parempi, raikkaampi.

      Ihan paras versio tästä tuoksusta on mielestäni sarjan puhdistusbalmissa..! 😍 Suihkeessakin se on hyvä, mutta putsarissa oikein erityisen sitruksinen ja mehukas.

      Miten arvelet tuotteen soveltuvan puolipitkälle, kosteusköyhälle luonnonkiharalle ja käsittelemättömälle tukalle? Säästä ja vuodenajasta johtuen hiukset on tosi sähköiset, taintuisivatkohan tällä?

      Tuotteessa ei ole antistaattisia aineita, eli sähköisyyteen tämä ei vaikuta. Öljyt pehmentävät ja kosteuttavat hiusta, mutta eivät poista sähköisyyttä. Tällä saa varmasti ihanaa pehmoisuutta hiukseen, ja suihkuttaisin tätä pyyhekuiviin hiuksiin, ainoastaan latvoihin.

      Sähköisyyden taltutukseen suosittelen kuitenkin suihkeita, jotka on formuloitu nimenomaan hiuksille. Luonnonkosmetiikassa erinomainen sellainen on Brunsin Mandariini-hoitoainespray. :) Näemmä sekin parhaillaan Ruohonjuuressa tarjouksessa:
      https://www.ruohonjuuri.fi/products/bruns-products-bruns-nr18-exciting-tangerine-balsamspray-mandariini-hoitoainespray-200-ml

      Edullinen hyvä antistaattinen suihke on XZ:n klassikko: Suklaa & Vanilja -sarjan suihke:
      https://www.xz.fi/tuotteet/xz-suklaa-vanilja-hoitosuihke/?#tuotetiedot

      Tämä on todennäköisesti vieläkin parempi tuote sähköisyyteen kuin Bruns, koska sisältää useampia antistaattisia aineita. Tämä on myös kevyempi: koostumus on vesimäinen, kun taas Brunsin suihke on ikäänkuin nestemäistä emulsiota.

      Siihen aikaan kun minulla oli vielä todella pitkät hiukset ja ne menivät talvisin kamalaan takkuun niskasta, käytin säännöllisesti XZ:n suihkeita selvittämään näitä takkuja sekä hillitsemään sähköisyyttä. Lasten hiuksille kehitetty Muumi-suihke oli tähän ehkä ihan paras, koska se on niin kevyt, että sitä pystyi käyttämään vaikka päivittäin ilman että hiuksiin kerrostui liikaa hoitavia aineita = lähmää :)

      Vastaa

      2
  3. Tämä kuulostaa ihan loistavalta talvikäyttöön! Weleda on minulle vieras merkki, mutta huomasin, että Weledan Skin Food -tuotteissa suositeltava säilytyslämpötila on 5-15 astetta. Käytännössä siis aika hankala, sillä huonelämpötila on korkeampi ja jääkaappi saattaa olla liian kylmä. Kannattaako tuosta suosituksesta välittää liikaa, jos tuotteen käyttää kuitenkin muutaman kuukauden kuluessa (eli onko huonelämpötila ihan ok)? Ihanaa vuotta 2024! :)

    Vastaa

    1
    1. mutta huomasin, että Weledan Skin Food -tuotteissa suositeltava säilytyslämpötila on 5-15 astetta.

      Ohoh..! Missä tällainen suositus lukee..? (En löydä ainakaan pakkauksista, tai sitten luen tosi huonosti.) Kuulostaa tosi oudolta..! Eihän tuotteita käytännössä voi säilyttää noin viileässä..?

      Vastaa

      1
    2. Ainakin Sokoksen verkkokaupassa luki näin, mutta hyvä tietää, ettei tuotteissa itsessään lue mitään tämän tyyppistä, sillä totta kai tuotteen omat tuotetiedot ovat varmasti luotettavammat.

      Vastaa

      1
    3. Onpas todella erikoista..! Mitähän tässä on oikein ajateltu..? Että asiakas säilyttäisi tuotteet jääkaapissa..? 🤔 Tekisi melkein mieli laittaa Sokokselle palaute/kysymys tästä.

      Vastaa

      1
    4. Tuo sama lämpösuositus on usean tuotteen kohdalla heidän nettisivuilla. 🤔

      Vastaa

      1
  4. Kiitos suosituksesta, vaikuttaa olevan hyvä monitoimituote viikonloppukassiin!
    Tämähän on mainio tuote myös parrakkaille, voiteet kun ovat vähän hankalia.

    Omaan nenään Skin Food tuoksuu ihan lonkerolle 🙈

    Vastaa

    0
    1. Omaan nenään Skin Food tuoksuu ihan lonkerolle 🙈

      Itse asiassa nyt kun sanot..! :D 🙈 On siinä vähän jotain lonkeromaista..!

      Vastaa

      0
  5. Moi ja kiitos tästä!😊

    Voiko sinulta öljyihin liittyen kysyä suositusta/Osaatko sanoa mikä kasvoöljy/öljy kiinteyttää ihoa nopeiten/tehokkaasti? Tai onko suositella kasvojen ihoa selkeästi kiinteyttävää voidetta luontaistuotteista/mikä tahasa muu kuin luonnonkosmetiikan voide alle 30e/40-50ml voide?

    Ruusunmarjaöljystä olen lukenut että kiinteyttää ihoa. Kuinkahan nopeasti tulokset on nähtävissä? Oletko itse havainnut asiaa?

    Itsellä esim. Nivean antiage-wringle q10 yövoide saa parissa viikossa jo todella voimakkaasti kasvojen poskien/leuan ihon napakoitunaan toivotulla tavalla.

    Niveasta tuodaan esiin joissain lähteissä että se sisältää mikromuovia.
    En tiedä tuon tuotetta erikseen sisältääkö ja miten paljon. Q10 ja lakritsinuute mainitaan tuossa tehoavina ainesosana.
    En haluaisi eettisistä syistä käyttää kun nuo pari purkkia, jotka päädyin kokeilumielessä tiedostamatta mikromuoveja ostamaan.

    Kiitollisena siksi ottaisin vastaan vinkkejä mikäli kaipaat vuodelle 2024 postausaiheita tai haluat tähän kommentoida!☺️

    The ordianaryn vahvaa retanoidi 2% tuotetta testattu n.4kk, jolla en tässä ajassa saanut samaa tulosta aikaan ihossa. C-vitamiini voiteita esim the ordianarylta testattu n.3kk, toistakin c-vitamiini seerumia =en saanut samaa vaikutusta aikaan jonka sain videolla 2 viikossa jo.

    Anti age tuotteet ei ole itselle vielä tuttuja.

    Pahoittelut jos olet jo tehnyt ja en vain ole huomannut/on jäänyt lukematta.

    Ja tarkennus, että itsellä tuo nivea antiage q10 antiwrinkle power sensitive yövoiteeena siis napakoitti poskien/kaksousleuan ihoa silmiin nähden kaventaen kasvoja toivotulla tavalla jota ei voinut olla huomaamatta hyvällä tavalla.

    Kiinteytystä ja napakoitumista kaipaisin kasvojen iholle ja luonnollisemmat vaihtoehdot tilalle kiinnostaisi....

    Ikäni vähän yli 30 v ja varsinaista antiage-kriisiä ei ole vielä "päällä"...😄

    Kiiitos!!!

    Vastaa

    0
    1. Osaatko sanoa mikä kasvoöljy/öljy kiinteyttää ihoa nopeiten/tehokkaasti? Tai onko suositella kasvojen ihoa selkeästi kiinteyttävää voidetta luontaistuotteista/mikä tahasa muu kuin luonnonkosmetiikan voide alle 30e/40-50ml voide?

      Hei Ellu! Olen umpirehellinen enkä ikävä kyllä osaa suositella mitään selkeästi kiinteyttävää voidetta, itsellä kun ei ole (näyttö)kokemusta sellaisesta. On kuitenkin totta kai olemassa ainesosia, joilla on potentiaalia kiinteyttää ihoa, ja retinoidit eli A-vitamiini ja sen johdannaiset ovat näistä kaikkein tehokkaimpia.

      Mielenkiintoista kuulla, että Nivean Q10 oli tuonut sinulle huomattavia tuloksia. Puhtaasti tieteen pohjalta en osaisi itse suositella Q10:iä tehokkaampana kiinteyttäjänä kuin A-vitamiinia, mutta tässä huomaamme jälleen, että yksilön iho kertoo lopulta aina parhaan totuuden juuri hänen ihollaan toimivista aineista.

      Kerroit käyttäneesi The Ordinaryn retinoidia 4 kk ilman havaittuja vaikutuksia. Kiinteyttävän vaikutuksen ilmenemiseen voi mennä todella pitkään, jopa 6-12 kk. Iho ei uudistu hetkessä. Jotta vaikutus olisi mahdollinen, tuotetta tulee käyttää säännöllisesti päivittäin. Kaikki koostumukset eivät myöskään toimi kaikilla, eli voi olla, että sinun ihollasi toimii paremmin jokin toinen A-vitamiiniyhdiste. The Ordinaryllakin on kaksi erilaista: retinoli ja HPR (eli Granactive Retinoid).

      Mitä tulee ruusunmarjaöljyyn, sen kiinteyttävä vaikutus on hyvin hidas. Se sisältää vain hyvin pienen pitoisuuden trans-retinoiinihappoa. Ruusunmarjaöljyllä on kyllä muita hienoja hyötyjä iholle: se kirkastaa, tasoittaa ihon sävyä, vähentää punoitusta ja tasoittaa juonteita. Nämä vaikutukset voivat näkyä jo nopeammin, mutta anti-age-vaikutuksiin menee aina useampi kuukausi. Toisaalta, myös lähtötilanne vaikuttaa. Jos henkilö esimerkiksi ei ole juurikaan hoitanut ihoaan ja alkaa käyttää hyvää pehmentävää kosteusvoidetta, jo tämä muutos vähentää ikääntymisen merkkejä, sillä ihon ollessa kostea, pehmeä ja joustava, juonteet "rentoutuvat" ja näkyvät vähemmän.

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (53)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat