19.01.2024

Laveran uudistuneet hiustuotteet

Kaupallinen yhteistyö: Lavera

Ystävämme Lavera on jälleen päivittänyt hiustuotteensa! :)

Edellinen uudistus tapahtui neljä vuotta sitten, jolloin uudistus oli todella kokonaisvaltainen ja samassa yhteydessä vaihtui sertifiointitahokin. Tämän kertainen päivitys ei ole yhtä totaalinen ja pitää sisällään pientä hienosäätöä, valikoiman tiivistystä sekä yhden uuden tuotteen.

Tämä asia pitää yhä kutinsa: Laveran shampoot ovat mielestäni koostumukseltaan luonnonkosmetiikan parhaita. Ne sisältävät sulfaatteja, eli eivät sovi Curly Girl -metodiin, mutta puhtaasti koostumuksen, suorituksen ja käyttömiellyttävyyden perusteella nämä ovat ykkösiä.

Luonnonkosmetiikassa shampookoostumukset tuppaavat olemaan aika liruja tai sitten ne ovat hyytelömäisiä. Vaahtoavuus ei myöskään aina ole paras mahdollinen. Laveran shampoot eivät näistä haasteista kärsi vaan ovat paksuudeltaan täydellisen miellyttäviä, eivät pese narskuvaksi ja vaahtoavat mukavasti. Ihan oman extransa tuo tuoksumaailma, joka sekin on Laveran shampoissa enemmän kuin kohdallaan.

Tärkeimmät speksit Laveran hiustenhoitotuotteista:

⭐️ Ecocertin myöntämä Cosmos Organic -luomukosmetiikka-sertifikaatti

⭐️ Vegaanisia

⭐️ Edullisia: hintataso on jopa halventunut - nykyinen hinta on 8,80€ kun se neljä vuotta sitten oli 9,90€

⭐️ Loistavat shampookoostumukset

⭐️ Tehokkaasti selvittävät hoitoainekoostumukset

⭐️ Valikoimassa myös ekologinen saippuaton palashampoo

Kuvassa suosikkini: kuivien ja vaurioituneiden hiusten Repair & Deep Care -tuotteet.

(Jes, oon just freesannut hiusvärini! Eikö olekin pirteä? ☺️)

Mitä uutta?

Valikoimaa on tiivistetty ja entisen 14 tuotteen sijaan kokoelmassa on nyt 10 tuotetta (plus palashampoo). Pois jäävät Gloss & Shine -tuotteet sekä Volume & Strength -hoitoaine. Kuiville hiuksille oli aikaisemmin kaksi tuotesarjaa, Repair & Care ja Expert Repair & Deep Care, jotka nyt yhdistyvät (mielestäni erittäin tarkoituksenmukaisesti) ja uusi nimi on Repair & Deep Care.

Yksi täysin uusi tuote liittyy valikoimaan: Moisture & Care -hoitonaamio.

Uutta ovat myös täyttöpussit: Family - ja Basis Sensitiv -shampoita saa nyt 500 ml täyttöpakkauksissa.

Aloitetaan suosikeistani. 💛 Totean vain, että näiden tuoksu...! 😍🤤

REPAIR & DEEP CARE

Shampoo 8,80€ / 250 ml
Hoitoaine 8,80€ / 200 ml

Tähtiainesosat: makadamiaöljy, arganöljy, kvinoauute

Kuiville, käsitellyille ja vaurioituneille hiuksille kehitetyt Repair & Deep Care -hiustuotteet tuoksuvat ihan kinuskikastikkeelta - näin sanoo ainakin mun nenä..! Älyttömän herkullinen ja erilainen tuoksu luonnonkosmetiikassa. Näitä on aivan ihana käyttää jo tuoksun takia..!

Shampoo on Laveran shampoista hoitavin, kuten odottaa saattaa. Hiukset jäävät huuhdellessa selvästi esiselvitetyiksi. Helmiäisen värinen koostumus tuntuu ylelliseltä. Helmiäiskoostumukseen törmää luonnonkosmetiikan ihon- ja hiustenhoitotuotteissa jostain syystä hyvin harvoin, ja siksi harvat kohtaamiset luovat heti poikkeuksellisen ylellisyyden tunteen.

Repair & Deep Care -hoitoaine selvittää ja pehmentää hiukset pätevästi. (Kumma kyllä, Moisture & Care -hoitis tuntuu silti hiuksissani vieläkin selvittävämmältä!) Koostumus on mukavan voidemainen ja sopivan paksu.

Makadamia- ja arganöljy pehmentävät hiuksia ja tuovat niihin elastisuutta. Kiinnostavin vaikuttava aine on kuitenkin kvinoa, jonka proteiinit muodostavat hiuksen pintaan vahvistavan, silottavan sekä kosteutta lukitsevan kalvon. Kiitos suojaavan ominaisuutensa, kvinoa on hyvä ainesosa myös värjätyille hiuksille.

MOISTURE & CARE

Shampoo 8,80€ / 250 ml
Hoitoaine 8,80€ / 200 ml

Tähtiainesosat: jojobaöljy ja aloe vera

Basis Sensitiv -linjaan kuuluvat Moisture & Care -hiustuotteet sopivat normaaleille ja kuiville hiuksille sekä kuivalle ja herkälle hiuspohjalle. Moisture & Care -shampoo on Laveran shampoista kaikkein miedoin ja hellävaraisin.

Hoitoaine yllätti minut täysin! Mielestäni tämä on paljon hoitavampi kuin vanha Moisture & Care -balsami, ja minun hiuksissani se tuntuu jopa hoitavammalta kuin Repair-hoitis. Koostumus tuntuu jo levittäessä tekevän hiuksista liukkaat, ja huuhdellessa hiuksissa on todella silkkinen ja jämäkkä tunne. Tykkään! 💕

MOISTURE & CARE

Hiusnaamio 12,50€ / 200 ml

Pitkästä aikaa Laveran valikoimassa on taas hiusten tehohoito. Yritän muistella, miten kauan edellisestä tehohoidosta on, ja puhutaan varmaan 10 vuodesta.

Nyt naamio on jälleen liitetty hiustuotteiden kokoelmaan. Rehellinen kun olen, minun on sanottava, että omissa hiuksissani tämä ei tuntunut hoitavammalta kuin sarjan hoitoaineet. Koostumus on toki vähän paksumpi ja kermaisempi, mutta hoitavuudelta olisin toivonut enemmän. Vaikuttavat aineet tässä ovat samat kuin Moisture & Care -hoitoaineessa.

Seuraan mielenkiinnolla muiden vaikuttajien ja tietysti myös asiakkaiden kokemuksia tästä tuotteesta. Jonkun toisen kokemus naamiosta voi olla ihan toinen. Omat hiukseni ovat vaativat ja käsitellyt, ehkä tämä sopii paremmin käsittelemättömälle kuivalle hiukselle.

COLOUR & CARE

Shampoo 8,80€ / 250 ml
Hoitoaine 8,80€ / 200 ml

Tähtiainesosat: granaattiomenan siemenuute, viinirypäleen siemenuute, herneproteiini

Värjättyjen hiusten Colour & Care -tuotteiden koostumusta on päivitetty niin aktiiviaineiden kuin tuoksunkin osalta. Vanha voimakkaan makea tuoksu on muuttunut hillitymmäksi (tiedoksi etenkin tuoksuherkille) ja uutena hoitavana aineena tuotteissa on kiiltoa tuovaa ja pehmentävää viinirypäleen siemenöljyä.

Herneproteiini on muuten siitä kiinnostava aine, että sillä voi myös saavuttaa hiusta tuuhentavia vaikutuksia ja sitä näkee usein hentojen hiusten volyymishampoissa. Oletettavasti herneproteiinin muodostama kalvo myös suojaa hiusväriä kvinoan tapaan.

Hoitavuudeltaan Colour & Care -tuotteet sijoittuvat Repair- ja Moisture -tuotesarjojen jälkeen, näin ainakin minun hiuksissani. Colour-shampoota voisin hyvin suositella suorituksensa perusteella myös normaaleille hiuksille. Nyt kun Gloss & Shine -shampoo jäi pois, Colour & Care -shampoo tuo normaaleille hiuksille saman kiiltoa tuovan efektin. Samaa voi sanoa hoitoaineesta.

FRESHNESS & BALANCE -SHAMPOO 8,80€ / 250 ml

VOLUME & STRENGTH -SHAMPOO 8,80€ / 250 ml

FAMILY-SHAMPOO 8,80€ / 250 ml

Lopuksi kolmikko, joiden parina ei ole omaa hoitoainetta.

Freshness & Balance -shampoo rasvoittuville hiuksille sisältää antibakteerisia ja supistavia kasviuutteita kuten minttua, limeä ja nokkosta. Tuoksu on minttuinen ja ihanan raikas.

Volume & Strength -shampoo hennoille hiuksille sisältää bambu-uutetta, jonka sanotaan mm. vahvistavan hiusten kasvua. Tässäkin on aivan ihana tuoksu; mieto ja aromaattinen ja samalla pehmeän makea.

Family-shampoo on Laveran perusshampoo koko perheelle ja kaikille hiustyypeille. Siinä on valloittava omenan tuoksu.

Täyttöpussit ovat saatavilla ainakin Joliessa: Basis Sensitive Moisture & Care 13,50€ / 500 ml sekä Family-shampoo 13,50€ / 500 ml.

Käytetäänkö teillä muuten kosmetiikkatuotteiden täyttöpakkauksia?

*

Instagramin puolella voit osallistua Laveran hiustuotepaketin arvontaan. 🙂

 

27 comments on “Laveran uudistuneet hiustuotteet”

 1. Kiinnostavalta näyttää varsinkin Basis Sensitivet..!

  Toinenkin hiusaiheinen uutuus:
  Lumenen uudet hiustenhoitotuotteet. Tuoksutin näitä Sokoksella, hyvin tuttuja lumenemaisia aromeja.. Se sininen kosteuttava duo voisi olla omaan makuun.
  Joko olet ehtinyt tutustua näihin?

  Vastaa

  1
  1. En ole huomannut Lumenen hiustuotteita, kiitos vinkistä :) Eipä ole heilläkään ollut vuosikausiin hiustuotteita valikoimassa. Tuntuu, että hiustuotteet ovat tulleet ja menneet Lumenella vuosikymmenten aikana eivätkä ole koskaan jääneet pitkäaikaiseksi osaksi valikoimaa. Saa nähdä, miten tämän kokeilun käy :)

   Vastaa

   1
 2. Täyttöpussit on loistava idea. Suihkugeeleistä voisin todellakin ostaa, jos lemppareitani saisi täyttöpusseissa. Sama juttu, jos käyttämiäni sulfaatittomia shampoita saisi täyttöäpussissa. Eli ei käytetä, mutta voisin kuvitella käyttäväni ;) Ihan siksikin, että tulisi vähemmän muovijätettä. Moisture & care -hoitoaine alkoi kiinnostella, kun itselläni on nykyään pitkät hiukset ja käyn uimahallissakin uittamassa niitä. Vaativat todellakin selvittäviä tuotetteita joka lähtöön.

  Vastaa

  2
  1. Mä käytän käsisaippuan täyttöpakkauksia :) Käsisaippuaa kun kuluu niin paljon. Shampoota taas kuluu mulla tosi vähän kun pesen hiukset vain kerran viikossa, mutta esim. perhekäytössä täyttöpussit olisivat varmaan ehdoton juttu. Mulle jäi vahvasti mieleen viime kevään perhelomaviikko Kreikassa, kun loman alussa ostettu normi-kokoinen suihkugeeli loppui jo ennen kuin viikko oli täynnä..! :D

   Vastaa

   2
 3. Entäs ne uudet luomivärit? Jotka näkyi jossain sun Instagram stoorissa? Odotan niitten esittelyä! 😍

  Vastaa

  2
  1. Niistä on tulossa juttua helmikuussa :) Olisi tullut liian pitkä postaus, jos olisin esitellyt ne tässä samalla hiustuotteiden kanssa.

   Vastaa

   4
 4. Mietityttää tuo sulfaatti mitä pyrin välttelemään. Onko inci-lista kunnossa? Viitsisitkö vähän avata tätä meille maallikoille? <3

  Vastaa

  1
  1. Sulfaatti on yleisin puhdistavissa tuotteissa käytetty tensidi. Sen voimakkuus riippuu sen pitoisuudesta sekä reseptin aputensideistä eli muista pesevistä aineista. Aputensidit miedontavat sulfaatteja. Laveran shampoissa käytetään kolmea aputensidiä: cocamididopropyl betaine, decyl glucoside sekä coco-glucoside.

   Mun näkemys? Jos on herkistynyt sulfaateille tai ne mietityttävät, kannattaa valita toinen shampoo. Sulfaateille voi myös olla allerginen ja toiset ovat niin herkkiä sulfaateille, että pienikin määrä voi ärsyttää. On kuitenkin hyvä tietää, että sulfaatin läsnäolo shampoossa ei automaattisesti tee siitä voimakkaammin pesevää tai ärsyttävämpää kuin sulfaatittomasta. Myös sulfaatittomissa ainesosissa on olemassa hyvin peseviä molekyylejä. Tuotereseptin kokonaisuus ja muut ainesosat ratkaisevat aina sen, miten voimakkaassa roolissa sulfaatit tuotteessa ovat.

   Laveran shampoissa on minusta tosi hyvät koostumukset ja aivan erityisesti pidän siitä, etteivät ne pese tukkaa narskuvan nihkeäksi (eli hoitavia ainesosia on mukana sopivalla pitoisuudella), mutta sulfaatteja vältteleville ne eivät sovi. Kaikki riippuu aina asiakkaan tarpeesta ja "filosofiasta".

   Vastaa

   3
 5. Toivoisin, että perustelisit enemmän, miksi koostumukset ovat hyviä sinusta. Minusta annat vähän liikaa painoa fiilikselle ja liuan vähän sille, miten shampoo vaikuttaa hiuksiin. Katsoin Laveran tuuheuttavan shampoon inciä. Merisuola ja sitruunahappo suhteellisen ylhäällä listassa ei vakuuta. Kumpikaan ei ole hyväksi päänahalle. Suola on siellä kai vain tuotteen paksuntajana, kuten yleistä halvoissa shampoissa. Ihan samaa tavaraa se merisuola on kuin pöytäsuola. Itse ottaisin mieluummin päänahkaystävällisen lirun shampoon kuin paksun, joka kuivattaa.
  Estetiikasta puheen ollen toisaalta: Laveran pakkaukset on aina olleet aika ankeita ja nämä jatkaa samaa linjaa. En ymmärrä, kun samaan hintaan saisi hienotkin tehtyä.

  Vastaa

  1
  1. Toivoisin, että perustelisit enemmän, miksi koostumukset ovat hyviä sinusta.

   Mielelläni :)

   Merisuola tosiaan on shampoon perusainesosa ja käytännössä ehdoton, JOS shampoosta haluaa kunnolla paksua. Se on hiustuotealalla standardi-paksuntaja ja jos katsot mitä tahansa shampoota kaupassa tai kampaamossa, useimmissa on sodium chloride korkealla (ei ole siis vain halpojen shampoiden tihentäjä). En arvostele shampoota tällaisen teknisen perusainesosan perusteella enkä näe suolaa huonona ainesosana. Suolalla saadaan aikaan se käyttömukavuus, jonka monet kuluttajat shampoooseen haluavat (--> pysyy kämmenellä ja helppo työstää hiuksiin), joten sillä on merkitystä myös shampoon toimivuuden kannalta.

   Sulfaatittomissa koostumuksissa suola ei toimi tihentäjänä (ainakaan luonnonkosmetiikassa), ja tämän vuoksi monet luonnonkosmetiikan sulfaatittomat shampoo-koostumukset ovat aika löysiä. Poikkeuksen tekee salonkibrändi Bruns, joka on jollain keinolla onnistunut uudistuneissa koostumuksissaan saamaan shampoosta mukavan napakkaa vaikka se onkin sulfaatitonta. (Aiempi koostumus oli lirumpi.) Mutta Brunsinkaan shampoot eivät ole yhtä tiheitä kuin Laveran.

   Tässä inci-esimerkit neljästä luonnonkosmetiikan shampoosta, kaikki näistä on tarkoitettu käsitellyille hiuksille eli ovat vertailukelpoisia. Mun kriteereissä hyvä shampoo ei pese hiuksia narskuvan puhtaiksi, ei takuta hiuksia eikä tee tyvestä nahkeaa. Kvatit ovat tässä täysin olennainen ainesosa. Jos niitä on liian vähän tai ei ollenkaan, shampoo tekee hiuksista nahkeat.

   Plussaa shampoossa ovat tietysti myös kasviöljyt, vaikkeivat ne ehdikään imeytyä hiukseen. Ne kuitenkin miedontavat koostumusta ja tekevät siitä hellävaraisemman ja hoitavamman, kuin se olisi ilman kasviöljyjä.

   Merkkaan inceihin paksulla kasviöljyt, kvatit ja muut käsiteltyjen hiusten kannalta hyvät hoitavat ainesosat.

   LAVERA

   Water (Aqua)
   Sodium Coco-Sulfate
   Sea Salt (Maris Sal)
   Cocamidopropyl Betaine
   Decyl Glucoside
   Citric Acid,
   Macadamia Integrifolia Seed Oil
   Argania Spinosa Kernel Oil
   Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder
   Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract
   Chenopodium Quinoa Seed Extract
   Glyceryl Undecylenate
   Levulinic Acid
   Cetearyl Alcohol
   Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (kvatti)
   Pca Glyceryl Oleate
   Sodium Levulinate
   Glycerin, Sodium Cetearyl Sulfate, Tridecane, Alcohol** denat., Coco-Glucoside, Undecane, Sodium Sulfate, Lactic Acid, Sodium Chloride, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum)***, Benzyl Alcohol***, Limonene***

   BIOEARTH

   AQUA (WATER)
   AMMONIUM LAURYL SULFATE
   COCAMIDOPROPYL BETAINE
   ERYTHRITOL
   SODIUM CHLORIDE
   DECYL GLUCOSIDE
   PANTHENOL
   CITRUS SINENSIS (ORANGE) PEEL OIL EXPRESSED
   DICAPRYLYL ETHER
   GLYCERYL OLEATE
   GLYCERIN
   CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT
   CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT
   MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) LEAF EXTRACT
   COCO-GLUCOSIDE
   LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, LACTIC ACID.

   GYADA

   Aqua (Water)
   Cocamidopropyl Betaine
   Sodium Lauroyl Sarcosinate
   Glycerin
   Rosa Centifolia Flower Water (Rose Hydrosol)
   Centaurea Cyanus (Flower)
   Water
   Disodium Cocoamphodiacetate
   Lauryl Glucoside
   Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil
   Linum Usitatissimum Oil
   Persea Gratissima (Avocado) Oil
   Malva Sylvestris Leaf Extract
   Glycine Soja (Soybean) Protein
   Citrus Limonum (Lemon) Peel Oil
   Sodium Pca
   Guar Hydroxypropyl Trimonium Chloride (kvatti)
   Tetrasodium Glutamate
   Diacetate
   Parfum (Fragrance) Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene, Benzyl Alcohol

   BRUNS

   Aqua
   Decyl Glucoside
   Glycerin
   Lauryl Glucoside,
   Disodium Cocoyl Glutamate
   Olive Oil Polyglyceryl-6 Esters
   Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (kvatti)
   Glyceryl Caprylate
   Simmondsia Chinensis Seed Oil
   Sodium Levulinate,
   Sodium Chloride
   Sodium Anisate
   Lactic Acid, Parfum*, Jasminum Grandiflorum Flower Extract Oil*. *Natural perfume.

   Näistä shampoista Lavera ja Bruns toimivat mun hiuksissa niinkuin haluan shampoon toimivan; eli pesevät hoitaen eikä koostumus ole liian liru. Kummassakin on mukana hiuksia selvittävä kvatti, ja Laverassa lisäksi liuta kasviöljyjä. Bioearthin koostumus on todella paksu ja sen puolesta miellyttävä, mutta ei oikeastaan yhtään hoitava vaan takuttaa tyveä. Yhdessäkään Bioearthin shampoossa ei käytetä kvatteja, ja sen kyllä huomaa. Gyadan shampoo on hoitavuudeltaan hyvä, siinäkin on kvatti-yhdiste sekä erittäin hyviä kasviöljyjä, mutta koostumus on hyvin nestemäinen koska tässä ei ole suolaa (sulfaatiton), eikä Gyadalla ole osattu (tai haluttu?) tihentää shampoota muilla keinoin.

   Bruns ja Lavera ovat siis parhaat. Mutta hintalappu on hyvin erilainen, kaikilla ei ole varaa Brunsiin. Bruns-shampoo maksaa 39,90€, Laveran 8,80€. Bruns on mun mielestä luonnonkosmetiikan kirkkaasti paras hiustuotesarja, mutta se ei ole kaikkien ulottuvissa. Lavera taas on, ja siksi on kiva kertoa myös hyvistä edullisemmista vaihtoehdoista.

   Oliko tässä riittävästi perusteluita? :)

   Estetiikasta puheen ollen toisaalta: Laveran pakkaukset on aina olleet aika ankeita ja nämä jatkaa samaa linjaa.

   Mä tykkäsin Laveran edellisistä hiustuotepakkauksista, minusta ne olivat todella nätit. Parhaat, mitä Laveralla on ollut. Nämä uudet ovat esteettisesti aikamoinen lasku, kuten on tapahtunut myös vartalovoiteiden ja suihkugeelien saralla. En ole itsekään tämän uuden lookin ystävä. Jostain syystä Lavera on halunnut yhtenäistää hius- ja vartalotuotteiden designin ja tehdä niille yhteisen geneerisen lookin.

   Vastaa

   10
  2. Kiitos seikkaperäisestä vastauksesta. Opin uutta! Me taidamme olla hiukan eri mieltä siitä, mikä on shampoon tarkoitus. Se on ihan ok. En itse niin välitä tuntumasta ja paksuudesta, kunhan shampoo hoitaa eikä pahenna päänahan tilaa. Se paksu shampoo on hetken ilo, jos se suolalla kuivattaa kuitenkin. Se on kyllä totta, että saa kyllä maksaa vähän enemmän jos suolatonta haluaa.

   Vastaa

   0
 6. Moikka!
  Osaisitko vastata mua jo pitkään vaivanneeseen kysymykseen: mikä ainesosa mahtaisi olla sellainen huulirasvoissa, että aiheuttaa kutinaa kurkkuun? Mulla moni tekee tätä, esim smuutin lip mask, sekä madaran sos. Heti tuotteen lisäyksen jälkeen alkaa kamala kutina kurkussa 😦 en tietääkseni ole millekään allerginen.

  Vastaa

  1
  1. En valitettavasti osaa auttaa tässä. 😔 Melkein suosittelisin kysymään Twistbe'n asiakaspalvelusta, siellä on töissä aikamoisia iho-velhoja. Twistbe'n sivulla on ihonhoidon asiantuntijoiden ilmainen chat jossa voi kysyä mitä vain mieltä askarruttavia ihonhoidon asioita, myös ainesosista.

   Vastaa

   3
 7. Miten sinun tukka on kasvanut noin pitkäksi.. olen ollut poissa maasta ja taas kun kotiduin niin aloin seuraamaan blokiasi... muistelin että leikkautit väri kokeiluista kärsineen tukan lyhyeksi ...käytätkö jotain ravinto lisää että kasvoi noin pitkäksi.. minun täytyi myös leikata lyhyemmäksi väri kokeilujen jälkeen ja nyt tuntuu että ei kasva pituutta juuri ollenkaan...

  Vastaa

  1
  1. Joo, en mä tiedä miten tämä on nyt näin kasvanut..! Kunto on selvästi parantunut, vaikkei välttämättä kuvissa siltä näytä. Jotain on muuttunut, sillä hiuksissani yli 20 vuotta ollut lovikin on kadonnut viimeisen vuoden aikana. Hiusjuuret ovat siis nyt terveemmät entisen loven kohdalla ja hius kasvaa "normaalina". Tämä on ollut suuri mysteeri myös mun kampaajalle.

   En käytä mitään hiusravintolisää.

   Vastaa

   1
 8. Minulle on ainakin esim Madaran shampoot sopineet, vaikka niissä on tuota samaa coco-sulfaattia kuin näissä Laveran tuotteissa. Kun taas tavalliset shampoot tuntuu kuitenkin liian voimakkailta - tuntuu siis kuin se coco-sulfaatti olisi hellempää päänahalle, kuin perus sodium laurent sulfate, mutta en tiedä. Joka tapauksessa näitä Laveran shampoita olisi kiva testata! Olen tähän mennessä kokeillut vain sitä palashampoota, joka olikin tosi hyvä matka- ja uimahallikäyttöön. Minusta tuntuu, matkakokoiset shampoopullot alkaa jostain syystä aina ennen pitkää vuotaa, joten pala on kätevä senkin takia. En vaan ole nähnyt Laveran paloja missään kaupassa, enkä ole tullut tilanneeksi, joten nyt on testissä Ben & Anna. Lavera on mielestäni kyllä parempi ❤️

  Vastaa

  1
  1. tuntuu siis kuin se coco-sulfaatti olisi hellempää päänahalle, kuin perus sodium laurent sulfate, mutta en tiedä

   Tästä löytyy valtavasti erilaisia näkemyksiä, itsekään en tiedä mikä on totuus. Sodium Coco-Sulfate on periaatteessa sama asia kuin Sodium Lauroyl Sulfate, ei siis Laureth Sulfate. Osa lähteistä sanoo, että Sodium Coco-Sulfate on hellävaraisempi kuin SLS, osa taas sanoo, ettei näissä ole muuta eroa kuin että SCS:ssä rasvahapot on johdettu kookoksesta ja SLS:ssä jostain muualta.

   En vaan ole nähnyt Laveran paloja missään kaupassa,

   Ainakin Sokoksen valikoimaan kuuluvat. (Ja luulisi että Prismankin, jos Sokoksen..?)

   Vastaa

   1
 9. Mielenkiintoisia uutisia Laveran osalta! 😊 Pitäisi pitkästä aikaa kokeilla jotain näistä - nyt viime aikoina olen käyttänyt lapsen kanssa samoja shampoita ja hoitoaineita. Hiusnaamiosta jäin miettimään, että olisiko tulos hoitavampi, jos sen laittaa pyyhekuiviin hiuksiin, pyyhe päähän ja hetkeksi saunaan?

  Ainakin Cattierin hiusnaamion kanssa toimii ja tulee ihan supersilkkiset ja pehmeät hiukset, kun toimii näin. 🥰 Se on kyllä muutenkin miun ultimate favorite tuote, en ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt yhtä hyvää hiusnaamiota tai tehohoitoa! ❤️

  Vastaa

  0
  1. Hiusnaamiosta jäin miettimään, että olisiko tulos hoitavampi, jos sen laittaa pyyhekuiviin hiuksiin, pyyhe päähän ja hetkeksi saunaan?

   Tämä varmaan voisi auttaa. Toisaalta uskon, että sauna ja pyyhemuhitus tehostaa kaikkien hiustenhoitoaineiden vaikutusta, olivat ne sitten 'hoitoaineita' tai 'naamioita'. :)

   Cattierin naamio oli kyllä tosi hyvä tuote! Ja NIIN kermainen ja tiivis! Harmi, ettei näitäkään tuotteita enää saa Suomesta. 😔

   Vastaa

   1
 10. Olen aiemmin käyttänyt muutamaa eri Laveran shampoota ja ne oli ihan hyviä, joten ostin nyt testiin tuon vihreän Freshness & Balance shampoon. Olipa pettymys kun koostumus olikin sellaista kirkasta geeliä eikä sellaista voidemaista niin kuin aiemmat Laveran shampoot. Onneksi pesutulos on ihan hyvä, mutta en yhtään tykkää noista geelimäisistä koostumuksista. Ilmeisesti ainakin osa noista uusista shampoista on kuitenkin sellaisia vaaleita kuin ennenkin?

  Näiden kaikkien Laveran uutuuksien hinta oli Sokoksella 10,90€, mutta siellä oli joku alennuskamppis menossa, niin ehkä normaalihintaa oli nostettu siksi aikaa.

  Vastaa

  0
  1. Sokoksella on melkein aina kalliimmat hinnat kuin muualla. Esim. Tashin tuotteet ovat siellä jopa yli 10€ (!!!) kalliimpia kuin Joliella. 🫢

   Laveran Freshness & Balance -shampoo oli mielestäni aikaisemminkin läpinäkyvää geeliä. Noin puolet shampoista on ollut läpinäkyviä, puolet taas vaalean helmiäisiä.
   Mä itse koen, että ne ovat kaikki geelimäisiä, mutta osa on värjätty helmiäisellä ja osa taas ei. Tulisiko voidemaisuuden kokemus siitä vaaleasta väristä..?

   Vastaa

   0
 11. Minä voitin arvonnastasi, valitsin Basis Sensitiven. Hiukseni ovat ohuet ja huokoiset. Eiväthän nämä karvoja korjaa, mutta ei latistakaan. Tykkään kovasti. Sarjan tuoksu on ihana, olen käyttänyt Basis Sensitiven muita tuotteita paljonkin. Huulivoide on jatkuvassa käytössä, suosikki! Tehohoito on hoitava, aamulla hiukset oli litassa Olen nyt vasta kerran käyttänyt enkä mitään DOW- elämystä saanut, mutta en ole sitä mistään tehohoidosta saanut. Tämä palkinto oli ihana!

  Vastaa

  0
  1. Mukava kuulla kokemuksia :)

   Ja ihanaa, että tykkäät, vaikka tuotteet eivät super-elämystä tuoneetkaan..! ☺️ Mun hiuksissa tuo tehohoito on todella mieto, ei riitä kosteuttamaan mun todella kuivaa, vaalennettua ja luonnonkiharaa hiusta.

   Vastaa

   1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (57)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)