28.11.2023

Viimeinen Yves Rocher -esittelyni - verkkokauppa sulkeutuu kahden viikon kuluttua

* Sis. mainoslinkkejä

Yves Rocher on viimein ilmoittanut Suomen verkkokaupan sulkeutumisesta tavalla, joka ei enää jätä kysymysmerkkejä.

Lokakuun puolella tuli hämmentävän huomaamaton, mainosbanderollin reunaan kätketty uutisointi asiasta, mutta nyt yritys ilmoittaa verkkokaupan lopettamisesta näkyvästi etusivulla.

Verkkokauppa sulkeutuu parin viikon kuluttua, ja nyt on aika tehdä viimeiset tilaukset - jos siis haluaa tilata verkkokaupasta. Nappaa vaikkapa erinomainen ja edullinen emulgoituva * Puhdistusöljy (9,50€ / 150 ml, norm. 18,90€). Verkkokaupan sulkeuduttua Suomen asiakkaat voivat edelleen tilata Rocherin tuotteita, mutta verkon sijaan old school -tyyliin paperisesta postimyyntikuvastosta.

Itse tilasin kuvaston silkasta nostalgiasta, ja se saapui tänään. :)

Liikutus (tosin ehkä myös hämmästys) oli suuri, kun kuoresta paljastui ihan samanlainen kasa erilaisia lippulappusia kuin 1990-luvun alussa nuoruudessani. Arvontarullia ei sentään tällä kertaa ollut mukana, mutta yksi liimattava yllätyspaketin merkki kuitenkin..!

Voi Yves Rocher..... olen jollain tapaa hieman sanaton, mutta tunnen samalla sympatiaa. Uskomatonta, että yritys on jatkanut kaikki nämä vuosikymmenet samalla lapsenmielisellä konseptilla, joka vetoaa askartelevaan ja yllätysluukkuja avaavaan lapseen meissä. Ei uskoisi, että 2020-luvulla vielä näkee tällä tavalla toteutettua kosmetiikan markkinointia, mutta Yves Rocher pysyy uskollisena itselleen. 🥹❤️

Myös käytetty kieli on vanha tuttu, tilauslomake puhuu ensimmäisessä persoonassa. "Kiinnitän tähän merkin", "Tässä tilaan tuotteet kuvastosta", "Tässä tilaan tuotteet kuvaston hinnastosta".... 

Ja kuvasto, vaikka onkin vain kalpea aavistus 90-luvun paksuista Kauneuden Vihreistä Kirjoista, pitää sisällään ihan samannäköisen ja suunnilleen samalla fontillakin painetun tuotehinnaston kuin mun nuoruudessa.

Voi hyvänen aika. ❤️ Tämä on todellakin kuin aikamatka ysärille.

Kuten Hesarikin lokakuun artikkelissaan otsikoi, Yves Rocher palaa poikkeukselliseen myyntikeinoon - menneisyyteen.

Onkohan yksikään toinen yritys päätynyt jollain markkinallaan tällaiseen ratkaisuun..?

 

Miten tilaan jatkossa?

Myyntikuvastosta voi tilata kolmella tapaa: soittamalla, postittamalla tilauksen kirjekuoressa tai lähettämällä tilauksen netin kautta osoitteessa yves-rocher.fi/onlineorder. Jälkimmäinen ei ole sama asia kuin verkkokauppa, vaan verkossa täytetään elektroninen versio tilauskupongista. Yllä kuva mun online-tilauskupongista. :)

Ilman kuvastoa ei verkkokaupan sulkeuduttua voi tilata, sillä tilauskoodit ovat saatavilla vain paperikuvastoissa. Jos siis haluat 11.12 jälkeen tilata Yves Rocherilta, tilaa kuvasto Rocherin asiakaspalvelusta osoitteesta asiakaspalvelu@yves-rocher.fi

Mutta NYT viimeiseen tuotearvosteluuni.

Sain nämä tuotteet Yves Rocherin PR-toimistolta viime keväänä. Esittelin ne lyhyesti Instagramissa mutta blogin puolelle ne eivät koskaan päätyneet. (Sarjassamme "en vain sitten ehtinyt" - on niin paljon aiheita, jotka taistelevat postaustilasta....)

Nyt taitaa viimein olla hyvä hetki julkaista tämä arvostelu, tribuuttina kolmen vuosikymmenen suhteelleni Yves Rocherin kanssa.

🍎 Yves Rocher Famille Bio

* Famille Bio'n myötä Yves Rocher palauttaa monen vuoden tauon jälkeen valikoimaansa ekosertifioidun sarjan; tuotteilla on ranskalainen Cosmebio-sertifikaatti sekä kansainvälinen Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti. Famille Bio -tuotteiden signature-ainesosa on omena, ja tarkemmin sanottuna omenavesi, omenansiemenöljy sekä omenan hedelmäuute.

Jännä juttu muuten - niin tunnettu ja suosittu hedelmä kuin omena on, se ei ole valtavan yleinen ainesosa kosmetiikassa, etenkään omenansiemenöljy. En ole kohdannut montaakaan tuotetta urani aikana, joissa olisi juuri omenan siemenöljyä - ja kuitenkin sillä on upea rasvahappoprofiili ja rutkasti ihohyötyjä. Omenauutteesta löytyy eniten dataa, ja se on erinomainen kosteuttava - ja pitoisuudesta riippuen myös kevyesti kuoriva - aktiiviaine.

Famille Bio -sarjassa on viisi tuotetta: kasvovoide, vartalovoide, paksu tehohoitovoide kasvoille ja vartalolle, multi-purpose balmi sekä suihkuvaahto. Kaikki ovat nyt vähintään * -40% alennuksessa verkkokaupan sulkutarjouksissa. Postikulut ovat ilmaiset kun tilaus on 19€.

Yleisesti Famille Bio -sarjasta voi sanoa, että tuotteissa on hyvin mylittleponymainen makea omenan tuoksu! ☺️

* Light Moisturizing Cream 13,90€ / 100 ml (norm. 26,90€) on miellyttävän tuntuinen kevyt kosteusemulsio kasvoille. Tämä on muuten kovimmassa alessa: -48%. Tämän tyyppisiä voiteita tykkäsin käyttää 3-kymppisenä, silloin kun minulle vielä sopivat kevyet emulsiokoostumukset (ennen kuin ihoni  muuttui kuivemmaksi ja vaativammaksi). Light Moisturizing -voiteessa on omena-aktiiviaineiden lisäksi sheavoita, glyserolia ja joukko kevyttä voidetuntumaa rakentavia esteriöljyjä ja emollientteja. Voiteessa on poikkeuksellisesti 100 ml tavaraa, kun kasvovoiteissa on yleensä 30-50 ml.

SUOSIKKINI * Repairing Cica Cream 11,90€ / 50 ml (norm. 19,90€) on paksu tehovoide kuiville ihoalueille. Selvitin 'cica'-termin taustan Rocherilta, voiteessa kun ei ole cica-lyhenteellä tunnettua Centella Asiaticaa. Tässä yhteydessä cica onkin lyhenne ranskan kielen sanasta cicatrisation = paraneminen (englanniksi 'healing'). Cica-lyhennettä käytetään Ranskassa kuvaamaan kosmetiikkatuotteen hoitavia ja "parantavia" ominaisuuksia.

Repairing Cica-voide on siis tehokosteuttava ja hoitava rasvainen voide, jota voi käyttää niin kasvo-, käsi- kuin vartalovoiteena erityisen kuivilla ihoalueilla. Minulla Cica-voide on toiminut käsivoiteena, ja se on suosikkini Famille Bio -sarjan tuotteista! Ihana levittää tätä herkullisen omenan tuoksuista voidetta iltaisin. Tai sanotaanko oli ihana, voide on jo käytetty loppuun :)

* The Orchard Balm 19,90€ / 100 ml (norm. 32,90€) on vielä Cica-voidettakin hoitavampi kuivan ihon voide.

Se on erittäin täyteläistä balmia ja muodostaa iholle tehokkaasti kosteuden haihtumista ehkäisevän pinnan. Balmin koostumus on todella mielenkiintoinen: se muistuttaa vatkattua vanukasta ja on paljon kuohkeampaa kuin perinteiset vaha- tai kasvivoi-pohjaiset balmit.

Lähempi tarkastelu osoittaakin, että The Orchard Balm on itse asiassa water-in-oil-emulsiota, jossa auringonkukkaöljy muodostaa ulkoisen ja omenavesi sisemmän faasin. Kiitos veden läsnäolon ja vahojen puutteen, balmi on notkeaa ja helposti levittyvää. Toki erittäin rasvaista, ja sopii karhean ja hilseilevän kuivien alueiden hoitoon.

* Nourishing Comfort Milk 14,90€ / 250 ml (norm. 24,90€) on oikein miellyttävän tuntuinen, ei-rasvaisen pinnan jättävä vartalovoide. Koostumus on semitäyteläinen ja jättää kuivuessaan samettisen pinnan. Yves Rocherin mukaan Comfort Milk sopii myös käsivoiteeksi, mutta itse valitsen käsille mieluusti tanakamman koostumuksen.

Sulfaatiton * Gentle Cleansing -suihkugeeli 9,90€ / 390 ml (norm . 16,90€)on tuotteista kaikkein voimakkaimman tuoksuinen - tämä on tuote Sinulle, joka pidät karkkimaisen makeasta omenan tuoksusta!  🍏 Sulfaatiton koostumus vaahtoaa pehmeästi.

*

Ja lopuksi... otteita teidän Yves Rocher -muistoista, joita jaoitte mulle Instagramissa. 💜 Tän täytyy olla paras: "Yläasteen luokkaretkellä salakuljetin valkioviiniä Yves Rocherin kasvovesipullossa."

Muistoja tuli niin paljon, että jaan kaikki Instagramin stooreissa ja teen niistä vaikka Highlight-palluran. 🥰

kk

8 comments on “Viimeinen Yves Rocher -esittelyni - verkkokauppa sulkeutuu kahden viikon kuluttua”

  1. Juuri avasin postista tulleen Yves Rocherin kirjeen ja tosiaan, tuli ihan lapsuus mieleen kaikesta siitä sälästä mitä kirje sisälsi. Minäkin suorastaan odotin niitä pieniä rullia, joita nyt ei kyllä mukana ollut, mutta ilahduin siitä yhdestä liimamerkistä. Aion ehdottomasti tilata perinteiseen tapaan, ihan nostalgian vuoksi.

    Vastaa

    2
  2. Ei voi olla totta. Ei tällainen _suomennettujen_ lippulappujen lähettely voi olla halvempaa, kuin jonkun keskitetyn verkkokaupan pitäminen kaikille "ylijäämämaille". 🧐

    Ehkä pitää tilata kaavoputsareita ihan nostalgian vuoksi. Mainoskirjettä en tilaa, nykyään ahdistaa kaikki "osta osta osta tarjous tarjous tarjous" mainonta ihan kamalasti.

    Vastaa

    1
  3. Olen hämmentynyt ☺️ Miten voi olla kannattavampaa ylläpitää postimyyntiä vs verkkokauppa; varsinkin kun tilaajat varmasti vähenevät reilusti.
    Hyvin pienilläkin toimijoilla on nykyään verkkokauppa (esim. eläinsuojeluyhdistysten kaupat), joten en vaan voi käsittää tätä. Ja toisaalta yritykset suosivat verkkolaskuja ja postitettu lasku maksaa asiakkaalle niin miten voi olla kannattavaa painattaa kuvasto, tilauslomake ja muut paperit...

    Itse olen viimeksi tilannut Yves Rocherilta 90- luvulla, joten nostalgian vuoksi voisin toki kerran tilata kuvaston ja tehdä tilauksen (onko tuo yllätyspaketti mahdollista laittaa vain paperitilaukseen ☺️), mutta siihen se sitten jäisi...

    Vastaa

    1
  4. Vanhanaikaista kyllä, mutta jotenkin ei haittaa yhtään, mielellään palaisin ysärille noin muutenkin! ;D
    Tuntuu, että kun uutiset maailmanmenosta on olleet viime aikoina niin ahdistavia, niin Yves Rocherin lippulappuset sentään on entisellään :')

    Mutta tuleekohan nuo kuvastot nyt automaattisesti niille joille ne on tulleet jo aiemmin? Nettisivuilla luki jossain vaiheessa niin, mutta sitten se maininta poistui. Outoa kyllä, jos kuvasto-asiakkaille ei tulisi automaattisesti, asiakkaitahan siinä sitten menettäisi.

    Vastaa

    2
  5. Taitaa tosiaan olla aika jättää tämä firma menneisyyteen. Annoin yhteystietoni jo kuukausi sitten, mutta reaktiona oli tosiaan vain bottimainen 'voit tilata jatkossa asiakaspalvelun kautta'.. heh.
    Ehkä asparobotti ei ymmärtänyt viestiäni, että halusin postituslistalle ja saada katalogin.

    Verkkokaupassakaan ei ollut mitään mahdollisuutta jättää postiosoitetta, ainoastaan e-mail..

    Historiaa on ehtinyt kertyä jo 80-luvulta, joten onhan siinä muutama lappunen tullut liimatuksi.
    Onpahan yksi firma vähemmän, josta tilailla.. muita vaihtoehtoja kyllä maailmassa riittää ..!

    Vastaa

    0
  6. Yr on uskollinen ystävä,joka muistaa kirjeellä kerran kuussa. Toiminta on niin vanhanaikasta, että on jo coolia. Olisi kyllä kiva tietää, millaisella johtoryhmän aivoriihellä näitä päätöksiä tehdään 😊

    Vastaa

    2
  7. Onko tuossa omena suihkugeelissä sama tuoksu kun aikoinaan oli Pomme d’Api lasten suihkugeelissä. Se missä oli punainen pallokorkki.

    Vastaa

    0
    1. Ei ole. Tämä on makeampi.

      (Vaikea tietysti muistaa täydellä varmuudella, kun Pomme d'Api-tuotteiden käytöstä on yli 30 vuotta. 😅)

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (50)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat