18.10.2023

Hikeä ja deodorantteja

Hiki. Tuo luonnollinen ja tarpeellinen, mutta tilanteesta riippuen myös ikävä seuralaisemme.

Mun kainalo - karvoineen kaikkineen

Kuten olen blogissa kirjoitellut, yksi ikääntymisen lieveilmiöitä omalla kohdallani on ollut hien hajun muutos. Tarkemmin sanottuna: näin vanhempana myös haisen pahemmalle. (Postauksessa listaan, millä kaikilla tavoilla ikääntyminen on meikäläisessä ilmennyt täytettyäni 30.)

MIKSI HIKI HAISEE?

Hien haju on yksilöllistä. Toisilla hiki alkaa selvästi tuoksahtaa jo murrosiässä, toisilla ei välttämättä koskaan. Jokainen meistä hikoilee, mutta se, miltä hiki haisee, liittyy ihon bakteereihin, aineenvaihdunnan tuotoksiin sekä myös hien laatuun.

Hikeä on kahta tyyppiä; lämmönsäätelyyn liittyvää ja ekkriinisten hikirauhasten erittämää sekä "tunneperäistä", esimerkiksi stressin laukaisemaa hikeä, jota erittävät apokriiniset rauhaset. Stressihiki on koostumukseltaan erilaista kuin lämmönsäätely-hiki sisältäen paljon valkuaisaineita ja lipidejä, mistä johtuu myös stressihien tyypillisesti voimakkaampi haju.

DEODORANTIT JA ANTIPERSPIRANTIT

Hien lieveilmiöitä voi hillitä dödöllä - varmasti yksi tutuimpia arjen hygieniatuotteita meistä monelle. Deodorantti ja antiperspirantti ehkäisevät kummatkin hien hajun muodostumista vaikuttamalla hajua muodostaviin bakteereihin, antiperspirantti tämän lisäksi ehkäisee hikoilua. Puhekielessä myös antiperspirantteja kutsutaan usein deodoranteiksi, joten dödö on käytännössä yleisnimitys kaikille hikoilun vaikutuksia ehkäiseville tuotteille.

Tein Instagramissa hiljattain kyselyn, jonka tuloksista selvisi, että noin neljännes vastanneista ei käytä lainkaan hikoilua tai sen hajua hillitseviä tuotteita. Myös se, käytetäänkö hien ehkäisyyn antiperspiranttia vai deodoranttia, tuntuu jakavan hyvinkin voimakkaasti mielipiteitä. Osa ei missään tapauksessa käyttäisi antiperspiranttia, vaan haluaa hien erittyvän luonnollisesti.

Antiperspirantti konkreettisesti sulkee osan hikitiehyistä, jolloin hikeä kulkeutuu iholle vähemmän kuin normaalisti. Tämä sulkuefekti on kuitenkin väliaikainen, vaihdellen muutamista tunneista pariin vuorokauteen (voimakkaimmat apteekissa myytävät superantiperspirantit lupaavat jopa 7 päivän vaikutusta). Vaikka vaikutus on väliaikainen, voin ymmärtää, miksi kehon luonnollisen tapahtuman ehkäisy ei tunnu kaikista hyvältä ja antiperspirantti koetaan kauhistuksena.

Itseäni kainaloiden märkyys ei valtavasti haittaa normaaliarjessa, kun työskentelen pääsääntöisesti yksin, mutta on tilanteita, joihin märät läntit kainaloissa tai hien hajun lehahdus eivät sovi. Harva meistä haluaisi esimerkiksi saada palvelua henkilöltä, joka haisee hieltä ja jonka paita on hiestä kostea. Antiperspiranttien käyttö voi olla joillekin ihmisille jo työn puolesta välttämättömyys.

MINÄ JA DÖDÖ

Minulla hien eritys on ollut viime vuosiin saakka hyvin vähäistä, tai voisiko sanoa normaalitasolla olevaa. Liikunta saa totta kai hikoilemaan, mutta normiarjessa en välttämättä ole hikoillut aiemmin juuri lainkaan, eikä hiki haissut. Olen voinut olla vaikka ilman deodoranttia. No, en enää.

Huomasin voimakkaan muutoksen parin viime vuoden aikana. Nyt hikeä erittyy paljon enemmän ja jos en käytä deodoranttia, kainalot haisevat aina. Kainalot ovat myös enemmän tai vähemmän kosteat kaiken aikaa. Tätäkin kirjoittaessani kainalot ovat kosteat.

Tuntuu, että kaikki muu kuin passiivinen istuminen aktivoi hienerityksen :D - jo ajatustyö saa kainalot "käynnistymään". Kiireen tunne on varmasti pahin hikoilun laukaisija, vaikkei tilanteeseen liittyisi ryntäilyä tai muuta fyysisesti pulssia kohottavaa. Kai tästä on kiittäminen ikään liityviä aineenvaihdunnallisia ja hormonaalisia muutoksia.

Jos tästä jotain iloa on niin se, että nyt pystyn huomattavasti paremmin testaamaan deodoranttien ja antiperspiranttien vaikutuksia.

KOKEMUKSIA DEODORANTEISTA

Ykkössuosikki monen vuoden ajan on ollut STICK-laatuinen antiperspirantti. Merkit ovat vaihdelleet, mutta eniten olen käyttänyt Rexonaa, koska se on niin hyvin saatavilla. Syy siihen, miksi vaihdoin stick-deodoranttiin, liittyi alun alkaen matkustamiseen ja käsimatkatavaroiden nesterajoituksiin; reissaan lähes aina käsimatkatavaroilla ja tajusin, että vaihtamalla stick-dödöön säästin tilaa muille nestemäisille ihonhoitotuotteille.

Myöhemmin huomasin myös pitäväni stick-dödön ihofiiliksestä; se on heti kuiva. Kammoan tahmaisuutta lähes neuroottisesti, ja tämä vaikuttaa oikeastaan ihan kaikkiin kosmetiikkavalintoihini. (Myös siihen, että pesen jatkuvasti käsiäni... en kerta kaikkiaan siedä pienintäkään tahman tunnetta iholla. Saa kutsua neurootikoksi. 🤓 )

Luonnonkosmetiikan puolella suosikkini on Lavera. En todella pitkään käyttänyt luonnonkosmetiikan deodorantteja, syistä että:

a) minuun oli iskostunut syvälle jo teini-iästä, että kainaloiden potentiaalinen märkyys tulee estää, ja siksi valinta on ilman muuta antiperspirantti. Luonnonkosmetiikassa ei ole antiperspirantteja.

b) en kokenut luonnonkosmetiikan dödöjen olevan luotettavia ja ne dödöt, jotka toimivat, aiheuttivat ihoärsytystä. Esimerkiksi sooda ei ikävä kyllä sovi kainaloilleni, vaikka pitääkin hajut hyvin.

Löysin suosikkini luonnonkosmetiikasta Laveran uudistaessa deodoranttinsa pari vuotta sitten. Vanha koostumus tuntui suorastaan lisäävän kainaloideni hajua (pakko sanoa - se oli oikeasti kamalin dödö mitä olen kokeillut) kun taas uusi pitää kainalot täysin hajuttomina. Suosikkini on nopeasti kuivuva Natural & Invisible.

TESTISSÄ LÖWENGRIP-ANTIPERSPIRANTTI

Kun luotto-stickkini Rexona tuossa jokin aika sitten loppui, päätin ostaa testiin monen lukijani suositteleman Löwengripin Count On Me -deodorantin. Sen jälkeen kun aloin kirjoittaa hikijutuista, Löwengrip on varmasti eniten minulle suositeltu apuaine sekä blogissa että Instagramissa.

Nyt tämä supersuositus tuli viimein testattua.

Kokemus?

En tykännyt tästä. Syy ei ole suorituksen vaan kuivumisen; Löwengripin deodorantti kuivuu aivan käsittämättömän hitaasti. Lisäksi sen koostumus on hyvin tahmea. Oletan, että syy on propyleeniglykolin, jota on tuotteessa heti alumiiniyhdisteen eli hikeä hillitsevän aktiiviaineen jälkeen. Propyleeniglykoli on humektantti, ja humektantit hyvin tyypillisesti tekevät tuotteesta tahmean tuntuisen jos niitä käytetään korkeana pitoisuutena. (Propyleeniglykoli toimii myös liuottimena ja aktiiviaineiden imeytymisen parantajana.)

Katsoin kerran kellosta, että Count On Me -dödön kuivuminen ja tahmeuden tunteen katoaminen kainaloistani vei melkein puoli tuntia. Keskimäärin kuivuminen on vienyt noin vartin.

Löwengrip kyllä pitää hien hajun loitolla, mutta sen tahmeus ja hidas kuivuminen ovat mulle "no-go".

Mitä tulee antiperspiranttiseen tehoon, siinä Löwengripin suoritus on perustasolla. Kainaloni kostuvat Löwengrippiä käyttäessä, mutta eivät yhtä paljon kuin luonnontilassa. Jos tulee oikein stressaava tilanne tyyppiä "Myöhästyn junasta ja laukut yhä pakkaamatta", Löwengrip päästää kaiken hien läpi.

Vielä pienenä lisämiinuksena tuoksu: Löwengrip-deodorantissa on voimakas tuoksu josta en pidä. Tuoksut eivät ole minulle ongelma ja tuote saa tuoksua vahvastikin, mutta tässä dödössä on geneerinen, parfymoitu normikosmetiikan hygieniatuotteen tuoksu. Tuoksu tuntuu pistävältä ja häiritsevältä.

TESTISSÄ LOUIS WIDMER ANTIPERSPIRANT DEO ROLL-ON

Tämän deodorantin olen saanut testiin maahantuojalta. En muista koskaan käyttäneeni apteekin deodorantteja joten tämä on ensimmäinen.

Widmerin antiperspirantissa on sama vaikuttava aine kuin Löwengripissä, aluminum chlorohydrate. Muuten koostumus on hyvin erilainen, ja kiinnitän huomiota siihen, että humektantit eivät ole incissä niin korkealla. Alumiinin jälkeen Widmerin dödössä on dimetikonia joka auttaa tuotetta levittymään miellyttävämmin.

Widmerin tuotteessa on myös ihoa rauhoittavaa allantoiinia.

Kokemus?

Widmerin Deo Roll-On on miellyttävämpi kuin Löwengrip, sillä se kuivuu nopeammin ja on miedomman tuoksuinen. Tuoksu ei tässäkään ole suosikkini, mutta on sen verran neutraali ja mieto ettei häiritse. Tästä on myös olemassa hajusteeton versio.

Kaiken kaikkiaan käyttökokemus on hyvin neutraali. Tuote toimii herättämättä suurempia tunteita suuntaan tai toiseen. Mielikuvani apteekkituotteista oikeastaan onkin juuri tällainen.

Suoritus on vastaavanlainen kuin Löwengripissä: hien haju pysyy loitolla ja kainalot hieman kuivempina kuin ilman antiperspiranttia, mutta pieni kosteus tuntuu kainaloissa kuitenkin pitkin päivää. En pidä tätä pahana asiana, sillä hiki saakin tulla läpi - kunhan ei tee märkiä rinkuloita kainaloihin. Siinä kulkee mun vaatimus antiperspirantille ainakin silloin, kun olen asiakaspalvelutyössä.

Muita tänä vuonna testaamiani mulle uusia deodorantteja ovat olleet kotimainen Rimita sekä ruotsalaisen True Organic Of Swedenin uudet tuoksuvat deodorantit. Olen saanut Rimitan deodorantin testiin Ruohonjuurelta ja True Organicin dödöt maahantuojalta.

RIMITA ORGANIC DEODORANT

Rimitan deodorantti tuntuu nauttivan lähes kulttisuosiota luonnonkosmetiikan käyttäjien keskuudessa, ja se olikin kiinnostavaa testata tällä pohjalla. Tykkään Rimitan deossa aivan erityisesti sen tuoksusta, joka on parhaita ellei jopa paras viime vuosina käyttämissäni deodoranteissa. Tuoksu on ihanan pehmeä ja aavistuksen metsäinen.

Miinusta saa kuitenkin todella märkä koostumus, jonka kuivuminen kestää pitkään. Ihan yhtä kauan tämä ei kuivu kuin Löwengrip, mutta liian pitkään joka tapauksessa tullakseen mun suosikiksi. Koostumus on emulsiomainen ja sitä tulee rollista kerralla kainaloon runsaasti. Tämäkin varmaan vaikuttaa kuivumiseen.

Hien haju pysyy poissa, eli itse deodoroiva vaikutus toimii.

TRUE ORGANIC OF SWEDEN UNDERCOVER AGENT

Tässä toinen suursuosiota nauttiva deodorantti. True Organicin alkuperäinen Undercover Agent -deodorantti on saamieni viestien ja suositusten perusteella monen teistäkin suosikki. Olen testannut alkuperäisen version pari vuotta sitten ja se ei aiheuttanut suurempia tunteita. Koostumus on nestemäinen ja kuivuu suhteellisen nopeasti ja pitää hajut loitolla - tästä siis kiitosta. Koska olen kuitenkin se elämyksenhakuinen käyttäjä, toivon deodorantiltakin mieluusti hyvää tuoksua. Undercover Agentin tuoksu ei ole nenääni kovin miellyttävä, joskaan ei epämiellyttäväkään. Original-version tuoksu on kevyen yrttinen.

Tänä vuonna brändi on lanseerannut Originalin rinnalle kolme uutta tuoksua: Ylang Ylang, Sitruunaruoho ja Laventeli. Näistä Laventeli on mielestäni ihan jees, joskaan ei sekään sellainen laventeli, josta eniten pidän, eli pehmeä ja aromaattinen. Mielestäni nämä uudemmat versiot kuivuvat vielä nopeammin kuin alkuperäinen - itse asiassa todella nopeasti, vaikka ovat alkoholittomiakin - ja siitä paljon plussaa.

*

Osallistu deodoranttikeskusteluun. Käytätkö sinä deodoranttia, antiperspiranttia vai et kumpaakaan? Millainen hikoilija sinä olet? :)

38 comments on “Hikeä ja deodorantteja”

  1. Kova hikoilija! :D Minulle tulee yleensä kuuma jo kauppareissuilla ja hikeä voi myös tulla. Ja tuo stressihiki on todellisuutta, huomaa vain kun yhtäkkiä vaikka istuu niin kainalo tulee märäksi kun on kiire tai stressaava tilanne esim töiden kanssa, vaikka istun ihan paikallani.

    Olen siirtynyt luonnonkosmetiikan dödöihin n.5v sitten. Itsellä nyt käytössä kolme eri "hyvää" dödöä sekaisin; Rimitan Metsä-deo (ei pidä, mutta ihana tuoksu!), ja pitävät ja toimivat kaksi, joista toinen tuo True Organicin original (sitruunaruoho odottaa kaapissa) ja toinen on Bioturmin hopeadödö. Enemmän soodaa sisältävät eivät sopineet omille kainaloille, vaan iho lehahti punaiseksi. Näillä kahdella pysyy pahimmat tuoksut aisoissa.

    Vastaa

    1
  2. Pakko käyttää antiperspiranttia, pelkkä dödö ei mulla hien hajua estä, enkä myöskään kestä kosteiden kainaloiden tuomaa tunnetta.

    Ikääntymispostauksesta tuli mieleen, että mitä kollageenivalmistetta käytät? Onko suosituksia edullisesta valmisteesta?

    Vastaa

    1
    1. Ikääntymispostauksesta tuli mieleen, että mitä kollageenivalmistetta käytät? Onko suosituksia edullisesta valmisteesta?

      Mulle on jäänyt käyttöön Oslo Skin Labin valmiste, kun olin vuosia sitten mukana tämän tuotteen kampanjassa ja koin ainakin ihon kosteustasapainon parantuvan tuotteen myötä.

      Vastaa

      0
  3. Ihana aihe -Suuri Dödökeskustelu!
    Olen aika kova hikoilija. Teini-iässä kammosin märkiä kainaloitani ja käytin jotain apteekista saatavaa superainetta, joka olisi varmaan pysäyttänyt Niagaran putouksetkin. Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan noin 15 vuotta sitten, vaihdoin myös luonnonmukaisempiin deodorantteihin -vaihtelevalla menestyksellä.
    Juhlavaatteiden kanssa ja tärkeissä menoissa turvaudun tavalliseen eli Doven stickiin. Muuten käytän luotettaviksi osoittautunutta Speickin unisex dödöä ja uutena löytönä Korresin roll-onia. En missään nimessä voisi olla käyttämättä deodoranttia. Hikoilun määrä ja haju vaihtelevat selkeästi kuukautiskierron mukaan. On mielenkiintoista, että oikeanpuoleinen kainalo hikoilee enemmän ja myös haisee pahemmalle.

    Vastaa

    1
    1. En kauheasti välitä dödöistä. En tykkää siitä märästä tunteessa kainaloissa. Mutta välillä pakko käyttää. Erityisesti menkkojen aikaan. Hien haju silloin paljon voimakkaampi.Jos olen pelkästään kotona,en usein käytä. Mutta virallisessa elämässä usein pakko.En aja kainaloita talvisin mikä lisää hien tuoksua.

      Vastaa

      0
  4. Mulla Löwengrip on ainoa, joka on kyennyt pitämään kainalot oikeasti kuivina. Liikuntaa harrastaessakin hikoilen kaikkialta muualta kropasta, mutta kainalot ovat rutikuivat. Laitan dödön aina illalla suihkun jälkeen. Mua ei Löwengripin tahmeus haittaa, ja mulla se kuivuukin tosi nopeasti.

    Vastaa

    0
  5. Käytin luonnonkosmetiikan dödöjä, kunnes kolmikymppisenä huomasin, etteivät ne enää toimineet ja aloin haista hieltä. :/ Testailin sitten erilaisia, mutta en enää jaksa vaan ostan automaatilla Rexonan Maximum protectionia. Se on minulle hintava, mutta kestää koko vuoden eikä tarvitse joka kerta suihkun jälkeen edes laittaa.

    Vastaa

    1
    1. Uteliaana kysyn eli siis käyt suihkussa mutta ei tarvi deota lisätä, oikeestikko?
      Itse joudun työn vuoksi käyttämään antiperspiranttia. Työssä en voi haista en hyvälle enkä pahalle 😁 lisäksi pitää pysyä paita kuivana. Siksi valinta on ihan tavallinen Rexona.

      Vastaa

      0
    2. Joo siis Maximum Protection vaikuttaa useamman päivän. Useimmiten tosin jää laittamatta vain matkalla, jos en jaksa ottaa dödöä mukaan - mutta kainalot ovat tällöin pysyneet kuivina.

      Vastaa

      1
  6. Nuorena hikoilin enemmän, nyt kainaloista vähemmän. Kosteat kainalot ja varsinkin haju on ehdoton ei ei. Doven antiperspirantti stick on suosikkini. Juuri se, että ei tarvitse odottaa kuivumista on syy stickin käyttöön. Ärsytystä roll-oneissa herättää myös se, että monissa merkeissä tuote tursuaa yli sen pyörivän palleroisen ja dödöä on korkin ulkopuolellakin. Siispä stick :)

    Vastaa

    0
  7. Mulla hien haju ei ole koskaan ollut iso ongelma, mutta kosteus kylläkin. En ole ikinä onnistunut löytämään dödöä, joka pitäisi kainalot edes lähes kuivina. Tämän takia käytän lähinnä vain mustia tai tummia vaatteita. Ja en tosiaan hikoile vain kainaloista, vaan esim. alaselkä on myös sellainen alue, josta hikoilen paljon. Onhan tähän tottunut, mutta se ärsyttää, että vaikuttaa niin paljon vaatevalintoihin. Jos laitan vaikka pinkin paidan, on siihen päälle laitettava vaikka musta neuletakki, jottei hikoilu näy :/ Ja olen ollut tällainen jo ala-asteelta lähtien (murrosikä tuli jo melko varhain), nyt 40+. Saa nähdä, miten tulevat vaihdevuodet vaikuttavat. Tulenko hikoilemaan kahta kauheammin vai "kuivunko" viimein :D

    Vastaa

    0
    1. Sama juttu itsellä 🙁 Käytössä on lisäksi lääkitys, joka lisää hikoilua, niin vaatteiden kanssa täytyy olla tarkkana. Onneksi hiki ei haise, mutta kauhulla odotan vaihdevuosia...
      Ja itse kysymykseen: käytössä on Rexonan deodorantti.

      Vastaa

      0
  8. Olen haisuli hikoilija 😂 Mulla oli kauan Rexonan maximum protection stick käytössä, mutta pitkän käytön jälkeen alkoi armoton kainaloiden kutina. Oon testannut monet monet kauppojen dödöt ja antiperspirantit ja suurin osa aiheutti tuota kutinaa ja joskus ihan punaisia länttejäkin. Sit aloin kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa ja sieltä ei sit dödöt pitänyt vaikka joskus yritin väkisinkin käyttää pari viikkoa ns "puhdistusprosessin" takia. Nuo luonnonkosmet ei kuitenkaan kutissut. Joskus tuli insta mainos Wild dödöistä ja varsin otin testiin. Nykyään käytän pelkästään sitä, vaikka netistä tilaaminen vähän kismittääkin. Wild ei kutise ja suurimmalta osin pitää. Jos ei pidä niin en kuitenkaan haise ihan kamalalle hielle, kuten jotkut luonnonkosmen dödöt tekee. 😄

    Vastaa

    0
    1. Tästä on mielenkiintoista kuulla, kiitos arviosta 🙂
      'Luonnollisten' kotiintilattavien deodoranttien mainoksia (Wild, Nuud ym) usein vastaan somen joka tuutista, mutta aitoja käyttäjäkokemuksia harvoin..

      Vastaa

      1
  9. Itselläni on sama kokemus Löwengrip-dödöstä. En tykännyt sitten yhtään. Kaikkialla sitä kehuttiin ja siksi tilasin sen, mutta jäi käyttämättä. Todella tahmainen, kuivui tosi hitaasti ja tuoksu häiritsi. KÄytän nytkyään Triple Dry -dödöä. En hikoile kuin hyvin vähän, mutta tuo dödö kuivuu hetkessä ja siinä on megamieto tuoksu.

    Vastaa

    0
  10. Minusta Nivean puikot on hyviä arkeen. Joskus viikonloppuna käytän Dermosilin dödöä, koska se se saattaa kokemuksen mukaan pettää ja tuoksuu liikaa ja töissä se ei ole vaihtoehto. Mutta Syringa on kyllä muuten ihana aito syreenin tuoksu.

    Vastaa

    0
  11. En hikoile poikkeuksellisen runsaasti mutta en niukastikaan. Siirryin noin 5 vuotta sitten kokonaan luonnonkosmetiikan deoihin, ennen sitä olin "sekakäyttäjä". Silloin löytyi niin hyvä brändi, jonka tuotteet pitävät hajun poissa ja tuoksuvat ihanalta, että en ole halunnut palata kutittaviin ja kirveleviin normideoihin. Salt of the Earthille siis iso suositus! 🩷

    Vastaa

    0
  12. Itse käytän lähes aina suihkutettavaa maitokaupan deo-spraytä (Rexona, Dove, Garnier vastaavat eniten mieltymyksiäni).
    Kainalot heti kuivat, suihkutuksen jälkeen. Pitää döfat poissa, ei estä kyllä hikoilua (tai no ehkä kainaloiden alueella, mutta kun ruumiillisessa työssä ja liikkuessa hikoilen koko kropaltani...niin en osaa sanoa).
    Suihkutettava deo toimii myös kumisaappaissa ja turvakengissä hienona rakkosuojana (tehokkain on kuitenkin palasaippua, ei tuu rakkoja kun hinkkaa puhtaalle kuivalle iholle - siksi aina käsilaukussa fiinimmissäkin menoissa pala saippuaa mukana).

    Yksi ns. hemmotteludeo mulla on. Voidemainen "Cream Deodorant - Cedar Bergamont (Fine)" (https://finecosmetic.de/shop/cedar-bergamot-glas-30g/). Ei takuulla ärsytä ihoani ja kainalot ei ala haiseen pahalle, toimii myös jaloissa.

    Vastaa

    2
  13. Stressitasosta riippuen luonnonkosmetiikkadödö voi toimia tai sitten ei :D aina ei kyllä antiperspiranttikaan toimi, en tiedä onko kuvitelmaa, mutta joskus tuntuu että tiettyyn merkkiin ikään kuin tottuu, eikä se sitten toimi enää. Minullakin on nyt Triple Dryn joku versio, mutta en pidä sen tuoksusta :( varmaan kokeilen jotain markettistickiä seuraavaksi, mutta niissäkin on joskus minun nenääni kamala tai ainakin liian vahva tuoksu. Tuoksuttomat taas jotenkin pitää huonommin! Kotipäivinä tai silloin kun ei niin stressaa, tykkään käyttää Salt of the Earth -dödöä (muuten matkakokoisen saa helposti tehtyä, kun kaataa suihkepulloversion pullosta dödöä minisuihkepulloon) tai Kaurilan saunan mustapippuridödöä (tämä on voidedödöistä kokeilemisen arvoinen, jos ei siedä soodaa hyvin - sooda ei ole niin korkealla inci-listassa eli sitä on vähemmän. Nimestä huolimatta tuoksuu mintulta. Ja myös helppo matkalla, minikokoinen näytepurkillinen riittää vaikka kuinka pitkälle)

    Vastaa

    0
  14. Mulla ei taas kainalot hikoa juuri ensinkään, en yleensäkään hikoile paljoa :D. Toki on ollut kausia, jolloin hikeä ja kosteutta kainaloihin on muodostunut, mutta nykyisin ei juurikaan. Ongelma on kuitenkin hajunmuodostus, joten on turvauduttava dödöihin ja hyvän deodorantin etsiminen on kyllä ikuinen suo. Alkoholia sisältävät ovat aina ärsyttäneet kainaloita, jossain vaiheessa kokeilin luonnondeodorantteja mutta niistä haju tunki läpi. Nykyisin olen turvautunut markettien deodorantteihin, mutta en ole oikein löytänyt suosikkia, sellainen jossa tuoksu, koostumus ja hajunblokkaus olisi kohdallaan.

    Vastaa

    0
  15. Mä oon jo monta vuotta luottanut Dermosilin lime deo roll-oniin. Se on kaiketi antiperspirantti, mutta täydellisesti ei stressihikeä estä. Aika hyvin kuitenkin ja märistä läikistä kainaloissa ei ole tarvinnut kärsiä.

    Mulla on myös herkkä iho, ja nenä, eikä tämä ole ärsyttänyt kumpaakaan 😁 Tuoksu raikas, mutta ei päällekäyvä. Ei myöskään koskaan ole tämän kanssa hiki alkanut haista. Eikä ole kalliskaan 👌

    Vastaa

    1
    1. Toisinaan hikoilen vähemmän ja toisinaan taas enemmän (ikä 45+). Eikä kainalot mitenkään huomattavasti kostu että paidan kainaloissa näkyisi läikkiä. Koronavuosien etätöiden vuoksi en vieläkään tahdo muistaa laittaa dödöä, mutta se ei haittaa, vaikka toimistolla käyn melkein päivittäin. Tiettyjen vaatteiden kanssa hiki joskus haisee, en tiiä miksi. Mun luottotuote ollut niin kauan kuin muistan Dermosilin alumiiniton Vitamin E deo stick.

      Vastaa

      0
  16. Antiperspirantti on itsellä tarpeen. Vieläkin on tosin täydellinen dödö haussa, koska haluaisin vaatteita tahraamattoman, mutta tehokkaan dödön. Ärsyttää, kun puhtaaseen paitaan jää valkeat rannut ja pahimmillaan kainaloihin pinttyy kuivuneet köntit jotain antiperspirantin ja hien yhdistelmää. Tahraamattomat eivät pidä tarpeeksi hyvin ja tehokkaat taas tahraa vaatteet…Vinkkejä otetaan vastaan :)

    Vastaa

    0
    1. Mä oon käyttänyt ”menneisyydessäni” useamman pullon tuota Clarinsin dödöä, oli tosi hyvä 🙂

      Vastaa

      1
  17. Olisin halunnut pitää Rimitasta, mutta tosiaan sitä tulee putelista helposti aika paljon joten kuivuminen kestää. Ja samasta syystä se kestää aika vähän aikaa.

    Joku perus-rexona käytössä kesäisin, talvella ja viikonloppuisin (kun ei ole niin tarkkaa hikoilun kanssa) saatan kokeilla jotain luonnonkosmetiikan dödöjä. Ehkä voisi seuraavaksi poimia mukaan tuon Laveran, kiitos vinkistä :)

    Vastaa

    0
  18. Antiperspiranttia käytän. Vuosia on mennyt Nivean Pearl&Beauty, joku vihreäkorkkinen Nivea oli myös mutta se lopetettiin. Vapaapäivinä en käytä tai jos käyn tutussa ympäristössä (äitillä, kavereilla, kaupassa) Töissä tulee stressihiki ja uudet sosiaaliset tilanteet aiheuttavat sitä myös. Jännitän helposti. Urtekramin ja Laveran deot eivät pitäneet kotipäivinäkään, vaikka niissä on miellyttävä tuoksu. Hien haju tuli myös vahvasti läpi. Soodapohjaiset eivät käy. Ostin testiin joskus Hugo Bossin Bottled-stickin, siinä oli hassu koostumus. Samanlainen kuin Dermosilin pinkissä E-sarjan stickissä. Jättivät kainalot nihkeiksi,joten ei jatkoon. Täydellinen antiperspirantti olisi roll-on,joka pitäisi kainalot suht kuivina/hajuttomina ja tuoksuna Dermosilin E-sarja tai Laveran Basis Sensitive. Mulla vaikuttaa paitavalintoihin hikoilu, en suosi paitoja joissa kainaloiden kostuminen näkyy selkeästi. Tekokuidut ovat myös ei.

    Vastaa

    1
  19. Tuopa olikin hyvä vinkki, että stick-dödö olisi hyvä reissussa. Miten en ollut tullut ajatelleeksikaan! Reissuissa minulla on ollut Nivean minikokoinen (taitaa olla 25 ml) dödö, joka on ihan jees näin max, normihikoilijalle. Jossain vaiheessa elämää olisin pärjännyt ilmankin dödöä. Täytyypä pitää tuo Lavera mielessä. Kokeilin kerran jotain luonnonkosmen dödöä, joka jo itsessäänkin tuoksui omaan nenääni arveluttavalta ja ei kyllä pitänyt hien hajua poissa. Sen koommin ennen luonnonkosmen dödöön ole tarttunut, mutta nyt voisin kyllä tuota Laveraa vakavasti harkita.Mulla ei myöskään kärsivällisyys riitä odotella, että dödö kuivuisi.

    Vastaa

    0
    1. Luonnonkosmetiikan dödöissä on lähes poikkeuksetta yrttimäinen tai erikoinen tuoksu, parhaan tuoksuisia ovat (mun nenään) olleet Ben & Annan vahapohjaiset stick-dödöt. Harmi, että ne alkoivat lopulta ärsyttää mun kainaloita, sooda ei näemmä sopinut mun kainaloille. Ja Rimita on ihanan pehmeän tuoksuinen.

      Laveran Invisible Deo on sellainen neutraali "unisex"-tuoksuinen, ei tavallaan oikeastaan tuoksu millekkään tunnistettavalle. Niin neutraali, ettei siihen enää kiinnitä huomiota.

      Vastaa

      1
  20. Itse kuulun Löwengripin käyttäjiin, - siksikin, että en ole saanut mitään iho-oireita edes eteerisiä öljyjä sisältävistä versioista.
    En kyllä ole pannut merkille tuota 'märkyys-effektiä', laitan tosin dödöä kerralla aina tosi vähän.

    Rimita valitettavasti aiheuttaa oireita.. mitäs menin suurin toivein hankkimaan sen, ottamatta paremmin selvää sisällöstä.
    En enää aio testata luonkos-dödöjä, koska kaikista on seurannut joitain oireita.. 🫤

    Parhaiten on sopineet tavallisen tylsät markettituotteet, kuten Dove ja Palmolive. Molemmat vieläpä saatu Normalin kampanjasta 😃 .. ja Löwengripit, niistä ei ole tullut sivuvaikutuksia.

    Vastaa

    0
  21. Olen runsas hikoilija, ollut aina, kokeillut kaikki mahdolliset vuosien mittaan kaupan hyllyltä ja luonnon kosmetiikan vaihtoehdot (silloin, kun vielä tuoksullisia pystyin käyttämään). Ainut, mikä auttaa on apteekin tyyliin Absolut Torr yms. versiot, mutta herkkä kainalon iho ei niitä kestä. Vuosia ollut käytössä Vichyn tuoksuton antiperspirantti ja vasta siirryin johonkin apteekin omaan antiperspiranttiin, mutta ei sekään toimi. Yritän vain hyväksyä, että minä hikoilen ja hiki tuoksuu. Joudun pesemään vaatteitani jatkuvasti, kun alkavat jo parissa päivässä tuoksumaan hielle. Jostain syystä kotona pitämäni vaatteet ei haise niin voimakkaasti hielle kuin töissä pitämäni, joten olisko tässä stressihiellä vaikutusta?

    Vastaa

    0
    1. Onpa harmi, että ihosi on liian herkkä Absolut Torrille. Kyseinen "myrkky" on pari tuntemaani liikahikoilijaa pelastanut, kun Triple Dryt tai muut eivät ole tehonneet. Kosmetiikan ulkopuolelta apua voisi saada ainakin Botox-pistoksista kainaloihin. Ne ovat aika kalliita, mutta ehkä harkitsemisen arvoisia, jos tuntuu, että liikahikoilu alentaa huomattavasti elämänlaatua? Myötätuntoni kaikille liikahikoilijoille!

      Vastaa

      1
  22. Hikihaisuli täällä moi!
    Miljoonat putelit kokeiltu murkusta lähtien. Välillä joku toimii hyvin jonkin aikaa, sitten taas ei. Sama kokemus, kuin jollain edellisellä. Ja mullakin oikea kainalo se paha kainalo.

    Triple dryt ja muuta apteekin myrkyt kokeiltu myös, ne tekivät kainaloon sellaisen liisterin, että en tykännyt. Kun saa tyyliin fairyllä hinkata, että se tahma lähtee😅 eivätkä nekään kuivana pitäneet.
    Itse olen huomannut, että se stressihiki on niin paha, että puskee läpi vaikka mistä.

    Mä taas tykkäsin Löwengripin tuoksusta, mutta tuo kuivuminen oli mullekin ongelma. Kylmäpuhalluksella föönillä kuivattelin, eikä sekään täysin auttanut. Joskus juhliin mennessä laitoin soodaa ihan purkista vielä kainaloihin antiperspirantin päälle, se kyllä esti hikoilun, mutta huomasin, että alkoi kyllä ärsyttää ihoa.

    Nyt testissä Rexonan uutuus, Advanced protection 72h +motion sense upliftin&fresh😅 Oon tykänny! Hinta alle 4e ja selkeesti normi Rexonaa tehokkaampi. Tämänkin joutuu föönillä kyllä kuivaileen, ei ole aikaa odotella. Ja odotteluaikana jos saan stressihien päälle, ei vaikutus ole vielä ehtinyt alkaa ja joudun pestä kainalot uudelleen😆

    Mielenkiintoinen aihe ja keskustelu!

    Vastaa

    3
  23. Moikka kaikille! Halusin vain sanoa pahoittelut kun en pitkien messutyöpäivien takia ole ehtinyt tällä kertaa juurikaan vastailemaan / kommentoimaan teidän kommentteja vaikka paljon olisi sanottavaa..! Ehkä ehdin kommentoimaan näihin sunnuntain jälkeen kun kiire helpottaa, kiitos kaikille osallistuneille. 💜

    Vastaa

    5
  24. Itse kärsin vuosikausia liikahikoilusta ja hienhajusta, kokeilin kaikkea mahdollista dödöä ja antiperspiranttia mutta mikään ei tuntunut tehoavan. Kunnes löysin mineraalikivideodorantin ! Alkuun hikoilu ja haju voimistuu, mutta sitkeän totuttelun jälkeen en vaihtaisi enää ikinä muuhun. Koskaan ennen elämäni aikana kainaloiden hientuotanto ei ole ollut näin tasapainossa, eikä hiki haise laisinkaan. Suosittelen antamaan mahdollisuuden tälle.

    Vastaa

    1
  25. Laitan vielä oman vinkkini muille runsaasti hikoileville (jostain lukenut joskus). Eli dödö/antiperspirantti pitäisi laittaa illalla suihkun jälkeen, jotenkin kuulemma yön aikana se "tekeytyy" iholle paremmin ja vaikutus parempi ja olen tuota noudattanut kyllä aina, vaikka saanut joskus kauhisteluja, että miksi laitan dödöä esim. sauanpuhtaalle iholle? No, siksi, että se on puhdas ja tuoksuton ehkä 5 min. Mutta huomaan jos illalla en laita dödöä, kun esim. sheivannut kainalot (jota teen nykyisin tosi harvoin, vaikka runsas karvoitus, onneksi 30 vuoden sheivaaminen on hidastanut kasvua, huoh*) ja laitan aamulla kiireessä niin ei se kyllä pidä yhtään mitään, kainalot märät jo töihin päästyäni! :D

    Vastaa

    0
    1. Laitan vielä oman vinkkini muille runsaasti hikoileville (jostain lukenut joskus). Eli dödö/antiperspirantti pitäisi laittaa illalla suihkun jälkeen, jotenkin kuulemma yön aikana se "tekeytyy" iholle paremmin ja vaikutus parempi

      Mä olen nyt myös alkanut kuulla tätä yhä useammasta lähteestä, ja yritän ottaa itsekin tämän tavan käyttöön :) Toistaiseksi meinaa vain vielä unohtua kun on niin tottunut aamukäyttöön..! 😅

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (51)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat