28.01.2022

Ikä ei tuo mukanaan vain ryppyjä - vanhempana myös haisen pahemmalle :D

Kun aloitin kirjoittamaan Karkkipäivää, olin juuri täyttänyt 30 vuotta. Vielä silloin en ainakaan itse havainnoinut itsessäni käytännössä mitään ikääntymisen merkkejä. Iho oli sileä ja Alkossa sai melkein aina näyttää papereita :)

Tästä on nyt pian 13 vuotta ja jo vain ikääntyminen näkyy. Henkkareita ei juuri enää tarvitse kaivella.

Tänään katsellaan, mitä kaikkea ihossani ja kehossani on tapahtunut sen jälkeen kun täytin 30.

30 +

Pigmenttiläiskät. Pigmenttimuutokset silmien ja huulten ympärillä olivat ensimmäiset toteamani ikääntymisen merkit. Ylähuulen alueen melasma on näistä pahempi ja sen voi sanoa olevan ensimmäinen minua oikeasti harmittava ihon muutoksiin liittyvä asia. Melasma voi tosin liittyä myös hormonaalisiin muutoksiin kuten raskauteen, ei vain ikään.

En muista minkä ikäisenä tarkalleen havainnoin "pigmenttiviikset" ensimmäisen kerran, mutta blogissa niistä on ensimmäinen maininta vuonna 2012 eli ollessani 33-vuotias.

(MIKÄ APU TÄHÄN? 👉 Tehokas SPF 50-suojakertoimen voide jota käytän paikallisesti huulten ympärillä. Paras ja käyttömukavuudeltaan miellyttävin on Darphinin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50. Samaa tuotetta sai ennen myös Cliniquelta mutta nyt vain Darphinilta.)

34 vuotta

Kuivuudesta johtuvat juonteet.

Havainnoin ensimmäistä kertaa auringon kuivattamaan ihoon ilmestyneitä ryppyjä. Iho ei enää palaudu entiseen tapaan eikä pidätä kosteutta yhtä hyvin kuin ennen. Auringolle monta viikkoa Kreikassa altistunut silmänympärysiho saa pinnalleen juonteiden verkon jota silmien siristely auringossa vain vahvistaa. Kuivuusjuonteet katoavat vasta, kun ryhdyn hoitotoimenpiteisiin.

(MIKÄ APU TÄHÄN? 👉 Täyteläinen ja ravitseva silmänympärysvoide joka sekä kosteuttaa että pehmentää että suojaa ihoa kosteuden haihtumiselta. Käytän yhä silmänympäryksillä täyteläisempää voidetta kuin muualla kasvoilla.)

35 vuotta

Silmänympärysiho ohenee ja pysyvät juonteet ilmestyvät.

Silmänympärysiho alkaa näyttää selvästi ohentuneelta ja pienten juonteiden hienoinen verkko alkaa juurtua silmänympäryksille pysyvästi. Hymyillessä näkyvät myös silmäkulmien harakanvarpaat.

Tässä vaiheessa en ollut vielä alkanut käyttää retinoideja enkä kollageeni-lisäravinnetta. Aloitin kollageenivalmisteen käytön 38-viotiaana ja retinolin käytön 39-vuotiaana ja näiden käytön myötä silmänympärysjuonteiden kehitys hidastui huomattavasti ja juonteet myös pehmenivät.

(MIKÄ APU TÄHÄN? 👉 Tehokkaat ihoa uudistavat aktiiviaineet kuten retinoidit.)

37 vuotta

Kasvoilla näkyvät kokonaisvaltaiset ikääntymisen merkit: iho on löystynyt, pigmenttiläiskiä on runsaammin, silmien ympärillä on juonteita ja silmäkulmissa näkyvät harakanvarpaat. Couperosa kuultaa ohentuneen ihon läpi. Iho on muuttunut pysyvästi janoisemmaksi ja kuivemman tuntuiseksi.

(MIKÄ APU TÄHÄN? 👉 Lempeä asenne ikääntymiseen :) Seerumi- ja aktiiviainearsenaalilla sekä korkeilla suojakertoimilla voi hidastaa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä, mutta paras "apu" on oma lempeä ja hyväksyvä asenne.)

40 vuotta

Ilme muuttuu kroonisesti väsyneeksi.

Kasvot näyttävät lähes poikkeuksetta väsyneiltä, jos niitä ei meikkaa. Eri lailla väsyneiltä kuin teininä, jolloin kalpeus ja rakenteellisesti tummat silmänaluset tekivät ilmeestä epäterveen ilman meikkiä. Nyt ilme on vanhalla tavalla väsynyt. Tämän saavat aikaan veltostuneella ja ohentuneella iholla yhä vain selkeämmin näkyvät varjot ja juonteet, samoin yhä kuivemmaksi muuttuneen ihon himmeys. (Kuultavan kostea iho näyttää aina nuorekkaammalta.)

Silmäpussit alkavat olla kestovieras.

(MIKÄ APU TÄHÄN? 👉 Silmäpusseihin tehokkaat Hydrogeelilaput! 🙏🏻 Parhaat löysin Kicks Beautylta ja niitä ei valitettavasti enää valmisteta, mutta hyviä vaihtoehtoja on muillakin merkeillä kuten esimerkiksi Mádaralla.

Väsyneeseen ilmeeseen yleisesti paras apu on mielestäni ulkoilu ja aktiivinen elämäntapa sekä tietysti riittävä uni. Kosmeettisesti ihon hehkua voi lisätä kasvoöljyillä, hoitonestettä kerrostamalla sekä manuaalisin keinoin kuten gua sha -hieronnalla. Myös laadukas, kosteuttava ja kuulas meikkipohja tekee ihmeitä..! 👌)

‼️Mitä juonteisiin tulee, kuten ylempänä mainitsin, retinoidit sekä mahdollisesti myös sisäisesti nautittu kollageenivalmiste ovat vaikuttaneet niihin selvästi. Siinä missä iho muuten on ohuempi, veltompi ja kaikin puolin vähemmän persikkaisen kimmoisa kuin vielä 35-vuotiaana, rypyt näkyvät iholla jopa vähemmän kuin viisi vuotta aikaisemmin. Erityisesti silmäkulmien syvät harakanvarpaat.

 

41 vuotta

Iho muualla vartalossa alkaa veltostua.

41-vuotiaana havainnoin ensimmäistä kertaa mitä tarkoittaa, kun vartalon iho alkaa menettää kiinteyttään. Vatsan iho näyttää erilaiselta, eikä tämä liity painoon. Iho on paikoin hieman "kreppimäinen" ja yksinkertaisesti sen näköinen, ettei se enää ole yhtä napakasti "pingottunut" sidekudoksen päälle.

Ensimmäistä kertaa myös vatsan ihoon ilmestyy kesällä pigmenttiläiskiä.

42 vuotta

Hiki alkaa haista.

Viimeisen kuluneen vuoden aikana olen todennut, että ennen vain satunnaisesti haissut hikeni haisee nyt joka päivä jos en käytä deodoranttia - ja saattaa haista vaikka olisin käyttänytkin. (Tulipa sanottua tällainenkin asia julkisesti. 😅) Tämä on todella huomattava muutos entiseen, enkä keksi tälle muuta syytä kuin ikääntyminen sillä ruokavalio tai mikään muukaan hien koostumukseen vaikuttava tekijä ei ole muuttunut elämässäni.

Hikoilu ylipäänsä on lisääntynyt, ja siinä missä kostuneet kainalot ennen liittyivät ilmiönä lähinnä stressaaviin tilanteisiin kuten esitykseen valmistautumiseen, tuntuvat kainalot nyt kosteilta päivittäin. (Liikunnan aiheuttama ja lämmönsäätelyyn liittyvä hiki on eri asia.)

Jos hikoilu ja hien hajun voimistuminen jatkuu tätä tahtia, seuraavana kosmeettisena haasteena minulla onkin jonkin extratehokkaan antiperspirantin löytäminen.

No, saa siitä ainakin sitten taas materiaalia blogiin... :D

42 vuotta

Ihon pigmentoituminen auringossa voimistuu todella paljon. Naama on kesän jäljiltä kuin pigmenttiläiskien tilkkutäkki, vaikka käytän korkeaa suojakerrointa ja lisään voidetta säännöllisesti. Onneksi kesän UV-annostuksen aktivoimat pigmenttimuutokset vielä haalistuvat syksyllä.

Saa nähdä, miten käy tulevina vuosina... Minusta saattaa tulla hyvinkin täplikäs 5-kymppinen :)

 

Millaisia ikääntymiseen liittyviä muutoksia te olette havainnoineet itsessänne?

108 comments on “Ikä ei tuo mukanaan vain ryppyjä - vanhempana myös haisen pahemmalle :D”

  1. Aina puhutaan siitä, kuinka iho vanhetessa kuivuu, mutta omalla kohdallani rasvoittuminen vain pahenee. Olen 43 vuotta, ja kärsin vieläkin todella vaikeasta aikuisiän aknesta (kystinen akne, joka muodostaa syviä onkaloita ja paiseita) ja joudun ravaamaan vähän väliä ihotautilääkärillä. Roaccutan on ainoa joka auttaa, mutta sitä ei minulle määrätä enää maksa-arvojen vuoksi.

    Kuluneen vuoden aikana rasvoittuminen on lähtenyt ihan käsistä. Kun aamulla pesen kasvot, käytän kasvovettä, seerumia ja kosteusvoidetta, niin menee puoli tuntia, ja jokaisen ihohuokosen päässä kimaltelee öljypisara. Jos paistamiseen tarvittava rypsiöljy loppuu, voisin kaapia naamastani teelusikallisen rasvaa milloin vaan :D

    Moni ikäiseni ystävä on lohduttanut että ”ainakaan sinulla ei ole ryppyjä”, mutta tässä tilanteessa ottaisin mieluummin kuivuuden ja rypyt ihan milloin tahansa. Veikkaan, että näin ei tule vielä hetkeen tapahtumaan, sillä eläkeikäinen äitinikin kärsii vielä aknesta, ja geeneistähän tämä hyvin pitkälti johtuu.

    Vastaa

    0
    1. Kannattaa testata - ellet jo ole tullut tutuksi sen kanssa - BHA! Paula's Choicen on tunnetuin, mutta muillakin merkeillä sitä on.. säännöllinen käyttö pitää monilla ihohuokoset puhtaampina ja pienempinä.

      Vastaa

      0
    2. .. AHA puolestaan on auttanut kystiseen akneen mm. itselläni, silloin kun niitä elkeitä vielä iholla esiintyi.

      Vastaa

      0
    3. Voi että, onpa kurja kuulla ihoharmistasi. Minunkin olisi tätä lukiessa tehnyt mieli sanoa, että "ainakaan ihosi ei tule rypistymään nopeasti", mutta se ei olisi ollut lohtu sinulle. 😔

      Vaikuttaako aurinko ihosi tilaan, onko ihollasi yhtään helpompaa aurinkoiseen vuodenaikaan..? Toivottavasti olisi edes niin..!

      Vastaa

      0
    4. Itselläni on vähän samankaltainen tilanne, ja harmillista todeta samoin että omilla kohta 60v ikäisillä vanhemmillani on eriasteista aknea edelleen. Roaccuttan ei minulle sovi myöskään, mutta olen kuullut että spironolaktonista voisi löytyä apua aikuisiän akneen naisilla. Eli kannattaa tuosta lääkkeestä kysäistä ihotautilääkäriltäsi jos siitä ei ole vielä juteltu.

      Vastaa

      0
    5. Spironolaktoni, oi kyllä! Olen 39-vuotias nainen ja käyttänyt spiroa yli 5 vuotta. Kaikkea kokeilin paitsi Roaccutania, sen sivuvaikutukset pelottivat liikaa. Spirolla olen saanut 99% finnittömän ihon, ja edelleen tunnen kiitollisuutta ottaessani päivittäisen tabletin. Joskus tulee joku satunnainen näppylä, mutta ne katoavat yhtä nopeasti kuin tulivatkin, jälkiä jättämättä. Ennen spiroa leuka oli pahin alue, ja jokaisesta finnistä jäi punainen tulehdusjälki. Aion jatkaa spiron käyttöä niin kauan, kuin joku lääkäri vaan suostuu kirjoittamaan reseptin.

      Vastaa

      0
    6. Minulla samoin talintuotanto överinä. Roaccutan auttoi, mutten voi sitä koko ikääni syödä. Hiukset haisee ja tulee paukamia, jos ei pese päivittäin.Olen pitkään käyttänyt vain kuivan ihon kasvovettä (Avene) ja talvella kuorinut ihoa päivittäin (Dermalogica) jauheella. Aurinko kuivattaa, joskin haluaisin löytää silmänympäryyksiin aurinkosuojavoiteen, sillä sitä aluetta en halua kuivattaa. Monet suojakerroinvoiteet kirvelevät silmissä, kun hiki ja rasva saa ne liikkeelle. Olen eläkeiässä ja kuvitellut, että ongelmani johtuvat stressistä. Olen hyväksynyt suuret ihohuokoset ja etsin vielä sitä oikeaa Primeria, joka tekisi ihmeitä näille graatereille. Kokeilussa ollut aiemmin (Armani) ja siinä on nykyään myös suojakerroin. Vaikka iho ja päänahka on rasvainen, huulet ovat kuin Saharan autiomaa. Huuliin on kokeiltu melkein mitä vaan, hunajasta lähtien ja tällä hetkellä käytössä apteekin pieni a-vitamiini tuubi, jonka ostin silmänympäryksiin.

      Vastaa

      0
  2. Kiinnostava postaus! Itsellä ongelmana silmänympärysten rakenteellinen pullotus, eli silmän alla on rasvaa eikä nesteturvotusta. Kun iho ei oo enää napakka, rasva työntyy pussittamaan silmän alle, yhyy. Tekisi mieli kokeilla kollageenia, mutta monessa paikassa sanotaan ettei kollageeni voi imeytyä suun kautta ja auttaa ryppyihin, ja kuitenkin yhtä moni bloggaaja on huomannut silti muutoksen... Mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan hyvä retinolivoide silmänympäryksille?

    Vastaa

    0
  3. Mitä ikääntymisen merkkeihin tulee, en ole niitä vielä 32-vuotiaana juurikaan kasvoissani huomannut, mutta aloittanut silti ennaltaehkäisyn :) Silmänympärysvoiteita olen käyttänyt parikymppisestä asti, suojaan ihoa spf-voiteilla kesät talvet sekä käytän kollageeniravintolisää. Välillä käy mielessä, että onko tämä turhaa, kun "näkyviä tuloksia" ei näy, mutta uskon että kiitän itseäni kymmenen vuoden kuluttua :)

    P.S. Itse löysin The Antiperspirantin Löwengripiltä ❤️

    Vastaa

    0
    1. Täältä myös suositus tuolle Löwengripin dödölle, olen nyt käyttänyt sitä 3 tuubia ja vielä ainakin toimii, tavalliset Doven ym. antiperspirantit ei tahdo toimia. Pidän enemmän siitä vihreän tuubin tuoksusta. Tampereella tätä merkkiä saa (vain?) Stockalta.

      Vastaa

      0
    2. What, mikä tämä vihreä tuubi on? Löwengripin dödö tuttu mullekin, mutta vihreää versiota en ole nähnyt.

      Vastaa

      0
    3. Selvisi, että tuo Trust Me on Kicksin sivuilla kategorisoitu miesten puolelle, ilmanko en sieltä sitä löytänyt.. (olen muita Löwengripin dödöjä heiltä tilaillut)..

      Vastaa

      0
    4. Vihreä on nimeltään Trust me, vaalea Count on me. Ekassa on kai sheapähkinää. Vaalea versio on mulla tehokkaaksi todettu, ja siinä on ihana tuoksu!

      Vastaa

      0
    5. Ja lisäksi löytyy vielä punertavatuubinen "healthy glow" ja tumma "sensitive" :)
      viimeiseksi mainittua en ole kokeillut, muita kyllä. Kaikki neljä löytyvät esim Lykon valikoimista, tälläkin hetkellä kivassa tarjouksessa :) Kaikki ovat yhtä tehokkaita minulla, tuoksu hieman eri.

      Vastaa

      0
    6. Välillä käy mielessä, että onko tämä turhaa, kun ”näkyviä tuloksia” ei näy, mutta uskon että kiitän itseäni kymmenen vuoden kuluttua :)

      Varmasti..! :) Ennaltaehkäisy on kaikkea muuta kuin tyhmää, ja käyttämäsi keinot siihen kuulostavat oikein hyviltä. Parempaa sijoitusta iholleen tuskin voi tehdä, kuin alkaa käyttää korkeaa suojakerrointa jo nuoresta saakka. (Itsehän en niin tehnyt, ja tulokset auringonpalvoja-historialla näkyvät nyt peilissä.... 😀)

      P.S. Itse löysin The Antiperspirantin Löwengripiltä ❤️

      Tätä täytyykin kokeilla, kun niin moni muukin on kommenteissa kehunut tätä :)

      Vastaa

      0
  4. Olen jo kuusissa kymmenissä itse ja lähinnä ihon veltostuminen haittaa, varsinkin silmien lähellä. Kärsin ihon rasvoittumisesta nuorempana joka jäänyt pois iän myötä. Siihen auttoi myös ratkaisevasti nelikymppisenä aloittamani Spironolactone 100 Mg nesteenpoistolääkitys jota edelleen popsin. Suosittelen henkilöitä joilla ihon rasvaisuus vaivaa pyytämään em lääkitystä kokeiltavaksi kun on varsin harmiton vaikka tehokas aikuisiän akneen. Jostain syystä ei ole Suomessa kovin paljon käytetty kuten esim. USAssa iho-oireisiin. Myös miedot putsarit ja riittävä kosteutus tuntuvat tärkeiltä ihon tasapainoa ajatellen. Kiitos kivasta postauksesta!

    Vastaa

    0
    1. Siihen auttoi myös ratkaisevasti nelikymppisenä aloittamani Spironolactone 100 Mg nesteenpoistolääkitys jota edelleen popsin.

      Minullekin ihan uusi juttu, nesteenpoistolääkettä akneen..?

      Vastaa

      0
    2. Tällä lääkkeellä on nesteenpoistovaikutuksen lisäksi antiandrogeenisia ominaisuuksia jotka tepsivät akneen.

      Vastaa

      0
  5. Havahduin viime vuonna siihen, että silmäluomeni ovat veltostuneet ja valahtaneet. Silmien ympärille on myös ilmaantunut naururyppyjä ja muita juonteita. Rehellisesti sanoen olen eniten pettynyt siihen, miten olen reagoinut näihin muutoksiin. En ollut koskaan aiemmin kiinnittänyt juuri huomiota omaan tai muiden ulkonäköön, mutta sitten yhtäkkiä aloin peilailla kasvojani ahdistuneena sekä vaivihkaa vertailla silmäluomiani muiden ihmisten silmäluomiin. En haluaisi käyttää yhtään aikaa tai energiaa tällaisen asian vatvomiseen. Hassua tässä on se, että minulla ei ole samanlaista ahdistusta esim. pitkäaikaisen akneni suhteen, vaikka se on paljon selvemmin muille näkyvä asia kasvoissani kuin nuo silmänympärysten muutokset. Olenkin nyt alkanut tietoisesti harjoitella vähän terveempää suhtautumista ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin, jotta koko elämä ei mene sijoiltaan sitten tulevaisuudessa kun hommat eskaloituvat. :D

    Vastaa

    0
    1. Olenkin nyt alkanut tietoisesti harjoitella vähän terveempää suhtautumista ikääntymisen aiheuttamiin muutoksiin, jotta koko elämä ei mene sijoiltaan sitten tulevaisuudessa kun hommat eskaloituvat. :D

      Hienoa Salli..! ❤️

      On inhimillistä tuntea tunteita joita kuvailet. Ikääntymisen merkit kasvoilla ovat paljon syvempi asia kuin "rypyt", se viestii meille elämän rajallisuudesta minkä uskon pohjimmiltaan aiheuttavan eniten surua ja ahdistusta. Itsessänikin tunnistan sen.

      Vastaa

      0
  6. Hei apua, mäkin haisen 🙈😅. Olen yhdistänyt sen hormooneihin, tietyssä vaiheessa kiertoa hiki haisee selvästi enemmän. Olen kyllä aina hikoillut paljon, mutta tässä pian 41 vuotta täyttävänä huomaan eron selvästi. Käytän ”tärkeinä” hetkinä yhdistelmää antiperspirantti ja kaurilan saunan voidedödö. Normaalisti pärjään tuolla kaurilan saunan dödöllä, se on huippu 👌.
    Kasvoista ikä näkyy myös, mutta koska ihoni on rasvoittuvan mallia, niin ei ehkä niin paljon, kuin kuivempi ihoisilla. Finnejäkin tulee vielä ajoittain, eivät silti tee oloa nuorekkaaksi 😅.

    Vastaa

    0
    1. Mulla kuukautiskierto ei ole koskaan vaikuttanut hien hajuun. Nuorempana pärjäsin millä tahansa marketin dödöllä, ja olisin todennäköisesti pärjännyt ilman mitään dödöä sillä hikoilu on ollut niin mietoa ja hajutonta. (Kirjoitin tästä joskus blogipostauksenkin, jossa tunnustin, että olen välillä pitkiäkin aikoja ilman deodoranttia... :D) Nyt saa sitten käyttää dödöä (tai mieluummin antiperspiranttia) kaikkien vuosien edestä...! 😀

      Vastaa

      0
  7. Dear Sanni, miten tuo UV-suoja kun osa sanoo että pitäs käyttää vuoden ympäri, mutta kun Suomessa uv-säteily on talvella monta kuukautta 0? :D Niin miksi pitäisi olla SPF50 silloin naamassa jos säteilyä ei ole? Itse käytän kertoimia 15-50 helmikuusta lokakuun loppuun, kesällä tietenkin korkein. Lisääminen pitäs muistaa, siitä petrattavaa itsellä...

    Hyvältä näytät Sanni! Itse olen 32v ja kyllä alkaa jo juonteita puskea.

    Vastaa

    0
    1. Dear Sanni, miten tuo UV-suoja kun osa sanoo että pitäs käyttää vuoden ympäri, mutta kun Suomessa uv-säteily on talvella monta kuukautta 0? :D Niin miksi pitäisi olla SPF50 silloin naamassa jos säteilyä ei ole?

      Tässä on hyvä käyttää ns. maalaisjärkeä eikä esimerkiksi Suomen lokakuussa Kuopion tai Mikkelin kaduilla kävellessä SPF 50 varmastikaan tee juuri mitään iholla. Olosuhteet vaikuttavat toki myös, eli jossain Lapin hangilla Suomen talvessa UV-säteily heijastuu sen verran voimakkaana, että silloin SPF-suoja on perusteltu.

      UV-suojavoiteen käytön mielekkyys on siis aina hyvä suhteuttaa vallitseviin olosuhteisiin. UV-indeksin ollessa lähellä nollaa ei UV-voide luonnollisestikaan tarjoa juuri mitään hyötyä. Monille on kuitenkin helpompaa ottaa SPF-voide osaksi ympärivuotista ihonhoitorutiinia säähän ja kuukauteen katsomatta. Kun UV-suojavoiteesta tulee rutiini, se ei ainakaan pääse unohtumaan, tämä lienee ainakin osa logiikkaa. Nämä ovat lopulta henkilökohtaisia preferenssejä, mikä sopii kenenkin ihonhoitotyyliin.

      Itse esimerkiksi en pidä voiteiden kerrostamisesta, ja vältän sitä ehdottomasti silloin kun se ei ole tarpeen. Toki voisin vaikka talvella käyttää kosteuttavaa SPF-voidetta jolloin ei tarvitsisi kerrostaa kosteus- ja aurinkovoidetta, mutta koska SPF-päivävoide ei kuitenkaan voi olla yhtä hoitava ja kosteuttava kuin voide ilman suojakerrointa, valitsen mieluummin talvella hoitavamman voiteen. En vain koe saavani lisätystä SPF:stä mitään hyötyä, ja ihoni hyötyy talvella enemmän hoitavammasta voiteesta. Kesä (ja syksy Kreikassa..! :D) on asia erikseen :)

      Vastaa

      0
    2. Minäkin tätä mietin, kun aamulla katuvalojen loisteessa kömmin töihin ja sama illalla kotiin palatessa, että ei taida haitata vaikka ei suojakerrointa vielä käytössä näillä keleillä.

      Vastaa

      0
  8. Muistan, että vuosia sitten blogissasi oli jotain aihetta (ikääntymistä, ryppyjä tms.) liippaavaa ja mainitsin, ettei otsani mene ryppyyn, vaikka mitä tekisi. No voin sanoa tänä vuonna 40 v. täyttävänä, että kyllä se nyt vain menee ryppyyn täälläkin! :D Muutenkin olen huomannut ihon veltostumista yms., jota mulla on vauhdittanut usean kymmenen kilon painonpudotus (mikä tullut mun tapauksessa ihan tarpeeseen terveydellisistä syistä). Suurin itsetuntoa heikentävä "ongelma"mulla on tällä hetkellä kaulaheltta, mutta siihen ei kai auta muu kuin kirurgin veitsi. Muun ylimääräisen ihon pystyn jotenkin piilottamaan. Mutta näistä ikääntymisen merkeistä huolimatta, tuntuu jotenkin tosi hyvältä olla nelikymppinen nainen! :) Ihanaa kevään odotusta! <3

    Vastaa

    0
  9. Haha, olipa hauska postaus :D ehkä paras ikinä vanhenemiseen liittyvä, ei yltiötsemppaava, hypervinkkejä jakava eikä toisaalta masentava itkuvirsi. Elämää ryppyjen ja laikkujen kanssa, ihanaa! <3 Tuli hyvä mieli itsellekin kun kohta 40 lähestyy :) antaisin kyllä mitä vain jos olisin yhtä upea 43v:nä kuin sinä, olet tosi luonnollisen kaunis, en nimittäin pidä kovin upeana myöskään täysin tasaväristä ohimoilta silkin sileäksi kiristettyä ihoa keski-iässä, se on vähän surullista ;)

    Vastaa

    0
  10. Ikääntymisen merkit tosiaan tuntuvat.. pahiten ehkä on hätkäyttänyt polvien natina ja naksahtelu... :/ Toinen polveni on ollut sökönä jo vuosia, mutta nyttemmin se on alkanut pitää ääntä itsestään...
    Piirteiden rupsahdus ja ihon kiinteyden menetys on ollut harmin aihe..

    Ryppyjen ja nivelrikon torjuntaan olen viime aikoina (parin viime vuoden sisällä) ryhtynyt syömään säännöllisesti kollageenia- hydrolysoitu kollageenijauhe on tehokkainta ja parhaiten sulavaa. (Olet tästä itsekin kirjoittanut Oslo Skinlabsin testaajana. OS on ihan hyvä vaihtoehto, mutta edullisempaa hankkia äijämäisesti kokonainen pönikkä ainetta sievien annospussien sijaan... :D :D )

    Kollageeni on siitä ihmeellinen,että se on monilla auttanut rupsahtamisen ja nivelvaivojen lisäksi myös aineenvaihdunnan ongelmiin. Mitään radikaalia en ole vielä huomannut missään päin kehoa, koska syön monta muutakin lisäravinnetta, mutta aion jatkaa .. toimii toivottavasti ainakin ylläpitona ja pahempien vaurioiden ennaltaehkäisynä. Toivottavasti ainakin vältyn pahimmilta 'hamsteriposkilta' ja 'kalkkunakaulalta'.. Kaikille niitä ei tule, mutta meidän suvun naislla näkyy olevan geneettistä taipumusta... Toki terveys on tärkein.

    Toinen väistämätön edessä oleva kuuri taitaa olla retinoli, jota olen tähän asti kokeillut vain satunnaisesti. Nyt kaapissa odottaa The Inkey Listin lempeäksi kehuttu versio. Täytynee aloittaa totuttautumisurakka talvella ennen pahinta auringon porotusta..

    Hikoilu ja haiseminen ovat kurjia ilmiöitä, joihin auttaa jonkin verran klorofylli - sitä saa Suomesta ainakin Foodin-merkin alla Chlorella-nimikkeellä. (Aikoinaan tilailin näitä viherjuttuja edullisemmin iherbin aarreaitasta, mutta nyt se on kohonneiden ALVimaksujen takia jäänyt historiaan.. kotimaiset liikkeet kiittävät sitäkin uudistusta..)
    Kannattaa ehdottomasti kokeilla tuota klorellaa, se on ns. sisäinen deodorantti ja raikastaja.

    Vastaa

    0
    1. Kiitos vinkeistä! Voisitko kertoa, mikä tämä pönikässä oleva kollageeni on? OS on minusta typerän kallista, tulee huijattu olo.

      Vastaa

      0
    2. Wau, kiitos vinkistä! Itse suhtaudun vähän varovaisesti kaikkiin lisäaineisiin (onhan varmasti terveellisiä ym), mutta tämä kyllä kiinnostaa kovasti! Ja itsekin todella katsastan Kärkkäistä, mutta joskus on pakko joustaa, ellei tuotetta muualta saa 🙈

      Vastaa

      0
  11. Semmonen kokonaisvaltainen oppitunti meille tai ainakin mulle 😁
    Ikääntymisen merkkien hoitamisesta olis kiva 👍

    Vastaa

    1
  12. Jep, iho on veltostunut. Ikää on 40v. Varsinaisesti ryppyjä ei naamassa ole, mutta tuo veltostuminen on ärsyttävää.. Olen miettinyt, auttaisiko "kasvojooga" tai kasvohieronta.. Toisaalta, en ole valmis käyttämään paljon aikaani ongelmaan, joka on kuitenkin väistämättä edessä joskus..

    Ja hei Sanni, ryppyjä tai ei, sulla on tosi nätit hampaat! Kuten näistäkin kuvista näkyy! Keskitytään niihin positiivisiin juttuihin 😁

    Vastaa

    0
  13. Positiivista on, että toi sun otsikko sai mut nauramaan ääneen. :D Pahoittelut hajuongelman johdosta. Suosittelen kokeilemaan Triple Dry -dödöä. Se on ihmeainetta. Käytön sitä itse kaksi kertaa viikossa. Siis oikeasti kaksi kertaa. Muina päivinä ei tarvitse. Itse hikoilen vähän, mutta myös runsaasti hikoileville riittää kolmisen kertaa viikossa. Kannattaa kokeilla. Plussaa on tosi mieto tuoksu. Itse käytän Active:a.

    Itseäni eniten häiritsevä vanhenemisen merkki on nasolabiaalijuonteet. Ne luovat ikävät varjot kasvoille. Olen kerran jopa istunut lääkärin vastaanotolla, kun olin päättänyt ottaa niihin jotain täyteainetta, mutta sitten lääkärin selostuksen jälkeen ymmärsin, että täyteaine vaikuttaa hymyyn. Hymyillessä tykkään niistä juonteista, se on mun juttu. :) Näin ollen jänistin ja en ottanut mitään. Eli naturaalina mennään. Täytynee hymyillä vaan enemmän. :D
    (Mutta kyllä ne edelleen häiritsee..)

    Tilasin ensimmäistä kertaa Novexpertin Hyaluronihapposeerumia. Sitä vahvaa. Auttaakohan se oikeasti näkyvästi hiusjuonteisiin? Eli pullistaako se ihoa näkyvästi esim. silmien ilmejuonteiden kohdalla? Itselläni on hyvin vähän ja hyvin matalia juonteita silmien ulkonurkissa. Lähinnä huomaan ne itse. Mutta olisihan se kiva, jos ne hieman oikenesivat. :)

    Vastaa

    0
    1. Unohdin sen vielä sanoa, että luin jokin aika sitten, että kasvojen vanhenemisen perusteella ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: Saggers ja Sinkers. Ensimmäinen vanhenee niin, että kasvot alkavat vähitellen roikkua, jolloin kasvojen alaosa painottuu ja muuttuu eniten. Toinen vanhenee niin, että kasvot menettävät volyymia, jolloin niihin muodostuu kuoppamaisia alueita niihin kohtiin, joista volyymi häviää eniten.

      Tämä oli sinänsä jännä jako, sillä olen sen jälkeen tarkastellut sekä omia että muiden kasvoja eri tavalla.

      Vastaa

      0
    2. Moikka! En oo Sanni, mutta halusin jakaa kokemuksen Novexpertistä. Se oli itselleni eka hyaluronihapposeerumi jonka ostin, ja tykkäsin siitä kovasti. Koska se kuitenkin on aika hintavaa, niin ajattelin että nojoo, entäs jos kokeilisin jotain toista – ajattelin, että ehkä Novexpert ei olekaan niin ylivoimainen, kun mulla ei ollut mitään vertauskohdetta. Nyt olen käyttänyt Madaran Rose Jellyä (jossa siis myös hyaluronihappoa) ja Novexpertiin verrattuna tämä ei tee yhtään mitään! 🙈

      Novexpert siis ainakin mulla _todella_ ”pullisti” ihoa näkyvästi. Illalla kun laittoi, aamulla heräsi tosi freesin näköisenä. Jos sen joskus unohti, eron kyllä huomasi. Aion ehdottomasti itse ostaa tätä tehoainetta lisää heti, kun saan Madaran kulutettua loppuun. Mun mielestä kyllä hypen arvoinen ja oikeastaan varmaan ainut ihonhoitotuote, joka tekee silminnähtävän eron ainakin omalla ihollani. :-)

      Vastaa

      0
    3. Olipa kiinnostavaa kuulla :) Hyaluronihappoa tosiaan on melkein kaikissa tuotteissa nykyään, mutta vaikutukset vaihtelevat todella paljon tuotteen formuloinnin, ha:n määrän ja molekyylikoon mukaan. Hyaluronihappo on yksinkertaisimmillaan hyvä kosteuttaja ja yksi kosmetiikkareseptin "rivihumektanteista", mutta hienostuneimmillaan ihon näyttävä silottaja sekä kollageenin tuotannon stimuloija.

      Vastaa

      0
    4. Kiitos Taru kokemuksen jakamisesta! Eli yhä suuremmalla innolla nyt odottelen tuota seerumia saapuvaksi. :) Toivottavasti se toimisi myös minulla yhtä hyvin.

      Sain itse tuon Madaran Rose Jellyn kylkiäisenä, kun viimeksi tilasin Madaran -40% kampanjan aikana jotain. Käytin sen lopuksi vartalon iholle, sillä parin kokeilukerran jälkeen (kasvojen iholla) en huomannut mitään vaikutusta ja ihotuntumakin oli hieman niin ja näin. Kosteutti kyllä, mutta mitään täyteläistävää vaikutusta en huomannut.

      Vastaa

      0
    5. Kosteutti kyllä, mutta mitään täyteläistävää vaikutusta en huomannut.

      Mádaran jellyt eivät lupaakaan sellaista vaikutusta ;) :) Kaikki hyaluronihappoa sisältävät tuotteet eivät "plumppaa" ihoa. Hyaluronihappoon kannattaa minusta yleisesti suhtautua kosmetiikassa "vain" kosteuttajana, vaikkei kosteuttava ominaisuus tokikaan ole millään lailla huono ja siinä mielessä "vain". Kuitenkin, hyaluronihappo ei ole mikään sellainen tuhkimoainesosa millaisen vaikutelman taitava markkinointihype on saanut aikaan. Se lukitsee kosteutta ihoon tehokkaasti oikeissa olosuhteissa, mutta kosteuttavuutta laajemmat, syvemmät tai vaikkapa välittömästi silmin havaittavat vaikutukset toteutuvat vain ihan pienessä osassa hyaluronihappotuotteita.

      Vastaa

      0
    6. Kiitos Sanni täsmennyksistä - kosmetiikka on kyllä niin kiinnostavaa! 🤗 Jotenkin uumoilinkin, että Rose Jellyn ei ole tarkoitustaa tehdä samanlaista lopputulosta kuin Novexpertin. Silti huomasin ”koukuttuneeni” Novexpertin jättämään ihofiilikseen niin, että Madara tuntui väistämättä pettymykseltä. :D Olin siis ehkä asettanut sille mahdottomat odotukset.

      Vastaa

      0
    7. 😀😄

      Rose Jellyn hyaluronihappopitoisuutta ei kerrota, mutta hyaluronihappo ei ole sen pääaktiiviaine vaan yksi muiden vaikuttavien aineiden rinnalla :) Mádaran Time Miracle -linjan jellyssä on enemmän hyaluronihappoa, mutta sielläkään ei varmasti lähellekään sitä määrää mikä Novexpertissa.

      Vastaa

      0
  14. Olen perinyt äitini rasvoittuvan ihon, se auttaa 56-vuotiasta näyttämään hieman nuoremmalta mutta pigmenttiläiskiä sekään ei estä ;)
    Viime aikoina olen huomannut, että paino ei ole muuttunut mutta massa on jakautunut vartalossa uudelleen.

    Ikääntyminen on kaikista muutoksista ja kolotuksista huolimatta mielenkiintoinen matka itseen ja hyvä syy lotrata vaikkapa ihanilla vartalovoiteilla.

    Vastaa

    0
    1. Jaah, lohdullista tietää, että muillakin alkanut hiki haista vanhemmiten. Itselläni olen päätellyt ehkäisymuodon vaihdon vaikuttaneen asiaan. Olen havainnut, että suolasaippuan käyttö on auttanut vähentämään hien hajua. Tähän saakka kokeilemistani dödöistä olen havainnut tehokkaimmaksi Rexona maximum protectionin.

      Vastaa

      0
  15. Silmärypyt- check, otsarypyt- check, tummat silmänaluset- check, väsähtänyt ilme- check, maksaläiskät- check... ja kaikki mainitsemasi! Silti ottaisin nuo kaikki vaikka pahempina kuin nyt, jos saisin taikasauvan heilautuksella pois eniten häiritsevän jutun: kaulan ja leukalinjan alkavan veltostumisen! Olen aina ollut luonnostaan aika laiha ja nyt, kun ikää tuli 50, on leuan alle kehittynyt pieni ryppyheltta ja posket alkavat valahtaa. Vihaan näitä muutoksia! Olen (muka) kamalan age positive ja pidän kauneusleikkauksia turhuutena, mutta mitenkähän kävisi, jos mulle tarjoutuisi mahdollisuus kaulan kiristykseen kirurginveitsen avulla... Onneksi en saa koskaan tietää!

    Samanikäinen bestikseni on ollut koko aikuisikänsä lihava. Hänellä kasvojen iho on paljon napakampi ja leuanalusihokin on kireällä. Ja hän ihailee minun laihuuttani! Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella! :D

    Vastaa

    0
    1. Voi kun tämä oli hyvin sanottu! :) Itsekin tunnistan tuon, että olen olevinani tosi age positive, mutta samalla läträän anti-age voiteilla ja olen jopa käynyt konsultaatiossa koskien ryppyjen täyteaineita.. On tämä vaan niin ristiriitaista.

      Huomaan myös käyttäväni nykyään yhä enenevässä määrin tiukkoja toppiyläosia löysien vaatteiden alla. Tuntuu kivemmalta, että on joku timmi kerros. Vaikka olenkin tosi hoikka, niin ei tuo vatsan seudun iho ole enää entisellään..

      Vastaa

      0
    2. Niinpä. Sitä hyväksyy muissa sellaisia piirteitä ja muutoksia, mitä on vaikea hyväksyä itsessään.

      Vastaa

      0
  16. Luomet roikkuu, se ahdistaa niin paljon että haluaisin leikkaukseen. Silmien alla on uurteet/silmäpussien alut, niiden täyttämistä suunnittelen. Mut en varmaan ikinä saa aikaiseksi :D kasvojen iho veltostuu ja ns.hamsteripussit alkaa tulla, etenkin kun on pyöreä naama. EN TYKKÄÄ!

    Vastaa

    0
  17. 20-25 vuotiaana oli vielä tasainen iho eikä se pussittanut mistään. Ensimmäisen raskauden jälkeen tuntui että joku löi kroppaan ja kasvoihin viisi vuotta lisää. Silmänaluset pussittuivat helpommin ja reisiin tuli löysempi nahka, vaikka paino ei noussut juurikaan raskauden aikana yhtään ylimääräistä. Veikkaan nahan veltostumisen johtuvan hormoneista. Ilme muuttui väsyneeksi ja silmänalusten pussitus näkyy meikinkin läpi. Nyt olen 34 ja tilanne on pysynyt suht samana. Silmien alle on tullut näkyvämpiä ryppyjä jotka eivät häviä minnekään, suun seudulle on tullut hienoiset pussit suupieliin ja leuan alle pyöreää. Kasvojen ilme on muuttunut pehmeämmäksi ja pyöreämmäksi vaikka paino ei ole noussut juurikaan vuosien aikana. Iho on yhtä kuiva kuin ennenkin.

    Vastaa

    0
  18. Ihon roikkuminen ja löysistyminen näin plus 40 vuotiaana. Myös jäätävä ja syvä sibeliusryppy kulmakarvojen välissä. Sitä ei ollut esimerkiksi viisi vuotta sitten, mutta nyt se vaan syvenee. Mitäköhän sille voisi tehdä, kun jatkuvasti näyttää vihaiselta.

    Vastaa

    0
  19. Entisenä bloggaajana haluan jakaa ja kertoa todistustani, kuinka pääsin vapaaksi tästä valheellisesta blogimaailmasta ja siitä, kuinka se muokkasi identiteettiä väärään suuntaan. Aito elämän onni ei tule pinnallisuudesta, ei omaan itseensä ja materiaaliin tuijottamisesta ja sen ympärillä pyörimisestä.
    Siunausta ja johdatusta elämääsi!

    Vastaa

    0
    1. Kaikki blogit blogimaailmassa eivät pyöri materiaalin ja oman navan tuijotuksen ympärillä, vaikka ymmärrän, mitä tarkoitat. Ei myöskään kannata mustavalkoistaa, että materiasta kirjoittaminen tarkoittaisi sitä, että henkilö kokisi aidon onnen tulevan materiasta. Ihmisissä on usein monia puolia ja ulottuvuuksia jotka eivät suinkaan tule esiin yhdellä kohtaamisella.

      Iloa löytämälläsi polulla.

      Vastaa

      0
  20. Jatkan kommentteihin vastaamista sunnuntaina illalla, nyt mulla alkaa maalausviikonloppu :)

    Vastaa

    0
  21. Hien hajun muutokset johtuvat hormonitoiminnan muutoksesta. Viidenkympin rajapyykki lähenee ja sen tuomat ensimmäiset muutokset alkavat kevyesti ilmoitella itsestään jo kymmenisen vuotta aiemmin.

    Muutokset voimistuvat vuosien saatossa kullakin yksilöllisellä tavalla. Isoin tekijä taitaa olla estrogeenin väheneminen ja tuotannon vaihtelu ennen kuin se lakkaa kokonaan. Se vaikuttaa myös mm. ihoon, niveliin, verisuoniin, lihaksiin, aineenvaihduntaan ja psyykeen.

    Itse voi jonkin verran vaikuttaa lievittävästi liikunnalla, pelkkä puolen tunnin reipas kävely päivittäin riittää, voimaharjoittelu vähentää lihaskatoa varsinkin 50-60v jälkeen. Kannattaa myös etsiä tuohon ikään todella erikoistunut gynekologi sitten aikanaan - jokainen, kun on yksilö eikä kaikki hoito yhdellä tavalla tai määrällä tai hoitamatta jääminen sovi kaikille samanlaisena. Myös iho paranee, lihakset säilyvät ja epämääräiset nivelkivut häipyvät sivutuotteena, vaikkei vanhenemista voi pysäyttääkään.

    Ja se hikikin lakkaa haisemasta aikanaan hoidoilla ja ilmankin, kun muutosaika on ohi :)

    Vastaa

    0
  22. Eksyin blogiisi vahingossa ja ihan ekaksi täytyy sanoa että oletpa tosi luonnonkaunis, oon kateellinen😍
    Olipa hyvä ja rehellinen postaus!
    Olen sua lähes 20 vuotta nuorempi, mutta en voi muuta kuin toivoa, että näytän vielä tulevan kahdenkymmennen vuoden kuluttua yhtä upealta ja freshiltä kuin sä nyt!
    Ole armollinen vaikka iho muuttuis miten paljo tahansa. Sulla on niin kauniit kasvonpiirteet että niihin ei kyllä aikakaan pure! U go girl🔥

    Vastaa

    0
  23. Olisi kiva saada esimerkkinä ihonhoitorituaalisi. Itse en oikein uskalla erilaisia seerumeita kerrostaa ja en tiedä miten sen tekisin. Voiko esim retinoliseerumin kaveriksi laittaa jotain kosteuttavaa seerumia? Ja onko väliä mitä kosteusvoidetta näiden kanssa käyttää?

    Vastaa

    0
  24. Minulla on aina haissut hiki ja monet deodorantit tullu testatuksi. Yllättäen olen löytänyt ”luonnonkosmetiikan” dödön joka toimii jopa paremmin kuin iän ikuisesti käyttämäni Rexona, suosittelen siis We love planetin deodoranttipuikkoja. Ei ole pettänyt vielä koskaan. Oma suosikkituoksu on Sweet serenity.

    Vastaa

    0
  25. Kiva postaus. Mua hàiritsee ehkà eniten vasemman silmàn alla oleva silmàpussi, joka on oikeaa silmàà pahempi, koska nukun aina vasemmalla puolella. Nyt kun on nàmà ffp2 maskit niin se maski vielà painaa ja korostaa pussin esille, aargh. Ostin sikakallista Medik8:n retinoate sy-voidetta, mutta eipà tuokaan tunnu ihmeità tekevàn, tosin olen kàyttànyt sità vasta vajaan kuukauden. Toinen harmitus on aina vaan raskaammat silmàluomet, banaanivarjostus pitàà nostaa aina vain korkeammalle ja korkeammalle :-D

    Vastaa

    0
  26. En yhdistäisi hikoilua välttämättä ikääntymiseen vaan enemmän hormoneihin tms? Mulla on käynyt taas päinvastoin, en oikeastaan hikoile nykyisin ensinkään. Ja käsittääkseni vanhemmat ihmiset hikoilevat vähemmän yleensäkin.

    Itsellä ekoja merkkejä ikääntymisestä olivat myös pigmenttiläiskät n. 31-vuotiaana ja samoihin aikoihin ilmestynyt syvempi ryppy poskipään yläosan/alaluomen välille. Pigmenteistä olen kuitenkin päässyt melko hyvin eroon korkealla suojakertoimella. Nykyisin 10 vuotta myöhemmin silmänympärille on muodostunut ryppyjä, jotka lähinnä näkyvät vielä vain nauraessa. Itsellä on myös iso alaluomialue, ja inhottavat kuoppa/pussi/tummuus korostuvat entisestään. Tietysti myös iho on ohentunut, yläluomet ovat raskaammat jne.

    Eniten ehkä ärsyttää kuitenkin lihominen ja selluliitti (olen aina ennen ollut hoikka mutta tosin vieläkin norm. painoinen), höttelöihon ja ryppyjen ilmestyminen joihinkin kropan paikkoihin, harmaantuvat hiukset (tummatukkaisena ärsyttää värjätä tyveä jatkuvasti), tummentuvat hampaat (mulla on ollut luonnostaan tosi valkoinen hammasluu). Mutta näillä mennään enkä jaksa harmitella muutoksia liikaa, nämä ovat kuitenkin melko pinnallisia asioita elämässä ja onneksi muutokset tapahtuvat vähitellen 🙂

    Vastaa

    0
    1. Kyllähän hormonitoiminnan muuttuminen on osa ikääntymistä (menopaussi!). Itselläni pamahti lähes kertaheitolla koko helahoito kuumine aaltoineen ja muine lieveilmiöineen...
      Harkitsen jo vakaasti jotain lievää korvaushoitoa esim estrogeenilaastarin muodossa, pahinta on nimittäin se voimattomuus, mikä yöhikoilusta ja kuumotuksesta seuraa :/
      (Luonnollisista apukeinoista kokeiltu jo esim. Dermosilin hormonitoimintaa tasaavia kapseleita, niistä on kyllä jonkin verran hyötyäkin... mutta silti lehahduksia tapahtuu...)

      Vastaa

      0
    2. Minulla on pari tuttua, jotka ovat jo ottaneet käyttöön korvaushoidon ja kumpikin on todella tyytyväinen. Pelkkää estrogeenia ei oman googletukseni (juu, olen googlettanyt useampaan otteeseen tulevaisuuden varalle) voi ottaa, jos on kohtu tallella, eli pitää ottaa rinnalle myös keltarauhashormonit. Itse aion hakea ne heti kun tulee pieniäkin merkkejä vaihdevuosista. Sen verran isoja eroja olen nähnyt sukulaisissa riippuen siitä, kuka on korvaushoitoa käyttänyt. Itse olen perustellut asiaa henkisesti niin, että luonnollisia hormoneja nekin tavallaan ovat. Tätä luonnollisuutta pitänee vain hieman venyttää lääketieteen avulla. ;)

      Vastaa

      0
    3. Joo näinhän se taitaa mennä... Joskus olen nähnyt mainostettavan ihon kautta liposomisysteemillä annosteltavaa progesteronia, sitä taisi saada iherbin kautta suht edukkaastikin.. mutta en tiedä, kuinka tehokas ja tasainen tuollainen menetelmä olisi.
      Olen napsinut usen vuoden jo villijamssia kapseleina (mm. Dermosilin Menolistica sisältää sitä), sehän edistää elimistön omaa hormonitoimintaa...

      Vastaa

      0
  27. "Pahemmalle" on huonoa suomea. "Pahemmalta", ja heti kuulostaa höpöhöpökin fiksummalta.

    Vastaa

    0
  28. Paljon mielenkiintoisempaa olisi kuulla, miten ajatusmaailmasi on muuttunut ja mitä pääsi sisällä on tapahtunut.

    Vastaa

    0
  29. Kyllä! Olen 42 v ja samoja havaintoja on tullut, vuoden sisällä on pahentunut vaan, vaikka kuinka vahvistan kosmeettisia arsenaalia ( hapot, retinoli, ampullit, spf 50...). Iho on veltostunut. Pää tyynyssä nukkuneena aamulla näkyy vahvat painautumat, jotka ei tasoitu aina edes puolen päivän mennessäkään... Otsarypyt, Sibelius, entistä tummemmat silmänaluset jne vahvasti mukana 🤣, johon on hyvinkin auttanut botox, harmi, että, vaikutus kesti reilu puoli vuotta, pitänee uusia hoito, en vain uskalla tehdä sitä liian usein.
    "Hajuhaittojakin" on ilmestynyt, mutta ne saan kuriin pyörittämällä useampaa deodorantti/ antiperspirantti merkkiä mm Vichy, tripe dry ja yllätyslöytö marketista- LdB.

    Vastaa

    0
    1. Jep, LdB toimii mullakin. Tosi tehokas eikä ärsytä mun kainaloiden ihoa, kuten useimmat markettidödöt (Nivea poislukien, mutta LdB on paljon tehokkaampi). Löysin LdB:t Cittarista ja hintaa alle 2 euroa.

      Sivumennen sanoen monet dödöt tarvitsee todella hyvän pesun että vanhat aineet lähtee uuden tieltä, muuten dödön teho heikkenee. Mä käytän suihkugeeliä muuten, mutta dödöt pesen aina palasaippualla, muuten ei lähde.

      Vastaa

      0
  30. Löwengripin ”Count on me” deodorantti pelasti kun reilut 40 v ikäisenä huomasin tuon saman tuoksumuutoksen. Hintava, verrattuna markettideodorantteihin, mutta loistava. Välillä hyvässä alessa eri nettikaupoissa.

    Vastaa

    0
  31. Kasvoissani varmaan näkyvin muutos on kulmakarvojen harveneminen ja viiksien ilmaantuminen. Koska karvoitukseni on tummaa, viikset ovat vähintäänkin häiritsevät. Muutaman vuoden ajan nypin niitä pinseteillä noin 5 kertaa viikossa, koska kasvoivat hulluna. Sitten löysin Mandy Skin ipl-laitteen ja säntillisen käytön ansiosta viikset ovat antautuneet ja nyt riittää viikon parin välein ylläpitokäsittely. Havaittavissa on myös silmäluomien ihon löystymistä. Täytän loppuvuodesta 50 ja siihen nähden oon sinut ikääntymisen merkkeihini. Toki poskilla on hentoisia pigmenttitäpliä, mutta en koe niitä lainkaan häiritsevinä. Ja en, en käytä Suomessa juuri koskaan kasvoilla aurinkosuojaa, mutta enpä kyllä viihdykään auringossa keskipäivän aikaan pitkiä aikoja.

    Vastaa

    0
    1. Kärsin todella paljon kasvojen alueen karvoista, siksi ihan intoa puhkuen kävin tutustumassa Mandy Skin ipl-laitteeseen. Kaikki mikä lupaa helpotusta karvojen lähdölle luen innolla. MUTTA tämähän vasta epeli verkkokauppa on. Ei lupaa palauttaa rahoja ellei tee sitä ja tätä ja sitten he vielä arvioivat.... mitä p.....kaa 😡
      Ei tulis mieleenkään tilata.

      Vastaa

      0
    2. Moi Kukkis! Katsoitko siis tätä sivustoa? https://mandyskin.com/fi/product/mandy-ipl-laser/
      Mä epätoivoisena karvojeni kanssa tartuin helposti mainokseen tuotteesta ja oon ollut tyytyväinen. Toki nuo puheet, että näet jo 3 viikon päästä tuloksia, ei ainakaan mulla yhtään pitäny paikkaansa. Taisipa olla lähempänä 3 kk, kun huomasin karvojen kasvun hiipuneen. Ahkerasti saa käyttää, mutta tuloksia oon saanut viiksiin, kainaloihin ja bikinirajoihin. Mulla on siis tumma karvoitus, jolloin laite vissiin parhaiten tepsii. Ja vaatii siis ylläpitokäsittelyä silloin tällöin.

      Vastaa

      0
  32. Saako antaa laihialaisvinkin? :)

    Ostin jokin aika sitten testiin hypetetyn Anastasian Brow Gelin (värittömän). Petyin pahasti. Ensinnäkin harja oli inhottavan iso verrattuna esim. Lumenen kulmakarvageeliin ja toiseksi tuote junttasi kulmakarvat todella tiukasti yhteen. Lopputulos oli siis varsin ruma. Tuota Anastasiaa käyttäessä tuli Lumenen kulmageeliäkin ikävä.

    No törmäsin sitten Prismassa eräänä päivänä halpamerkkiin nimeltä MUA Makeup Academy ja ostin testiin merkin pari euroa maksavan, värittömän kulmageelin. Tämä on kyllä aivan loistava - hakkaa tuon Anastasian mennen tullen. Tätä tulen ostamaan jatkossakin, eikä tämä ole kyllä hinnalla pilattu.

    Vastaa

    0
  33. Jotenkin lohdullinen postaus ja kommentit täällä kommenttiosiossa. En olekaan yksin :)
    Nuorempana ajattelin usein, että ei vanheneminen haittaa... No, nyt 44-vuotiaana harmittaa päivittäin. Yritän olla armollinen, mutta ei se aina onnistu. Erilaisia purkkeja ja purnukoita on kyllä kaapissa, mutta en ole oikein koskaan uskonut, että niistä suuremmin olisi apua tai että tuotteissa olisi juurikaan eroja. Kaikki on vaan meidän naisten heikon itsetunnon kustannuksella rahastamista. Isoin tekijä vanhenemiseen on geenit, niitä emme voi muuttaa. Elämäntavoilla on toki iso merkitys. Mutta onko näin? Onko tuotteilla oikeasti eroa? Nyt nimittäin muutokset ovat ottaneet sellaista vauhtia, että saatan jopa sortua hankkimaan uusia purkkeja... :D

    Vastaa

    0
    1. Mulla on itsetunto ihan ok, mutta rakastan purkkeja ja purnukoita ja ihonhoidollista läträämistä. Rahastakoon ihan rauhassa, koska ne purkit tuottaa mulle niin paljon iloa ja mielihyvää. Kuka mistäkin nauttii 😊

      Vastaa

      0
  34. Floodaan postaustasi vielä sanomalla sen, että tilatessani viimeksi jotain Skincityltä tuli mukana näyte paljon kehumastasi Kiehlsin Creamy Eye Treatment with Avocadosta... Onhan se aika paksua jankkia, ja todella ravitsevan tuntuista.
    Hintaa silti sen verran liikaa pienestä (epähygienisesti avo!-) purkista, että ei taida mennä listalle... Täyteläisen tekstuurin ystäville voin suositella edelleen Dermosilin silmänympärysnaamiota, joka on paitsi huomattavasti huokeamman hintainen, myös kätevästi tuubiin pakattu.

    Vastaa

    0
  35. Kohtalotovereita kuulostaa olevan tuon aikuisiän aknen kanssa. Ihotautilääkärini sanoi kysyessäni aikoinaan että koskahan nämä alkaa parantua:kyllä sulla niitä mummonakin tulee olemaan. No, mummo olen nyt ja jatkuuhan tämä. Vinkkejä: sinkkiä sisäisesti ja sinkkiä + niasiiniamidia ulkoisesti (the ordinaryllä on hyvä tuote), Rosazol-voide heti paukamien alkuvaiheessa. Se on tarkoitettu ruusufinniin, mutta hillitsee kyllä tulehduksen pahentumista. Apteekista Eucerin Dermopurifier oil control päivävoiteeksi. Puhtaus, näpit pois kasvoilta, ei saa nojailla leukaa käsiin, ehdottomasti kasvopyyhe vain omaan käyttöön, se pesuun usein jne. Mun iho on nyt parempi (koputan puuta) kuin pitkiin aikoihin. Nimim. Been there, done that...

    Vastaa

    0
  36. Miksi murehtia ikääntymisestä ja ulkomuodostaan. Ei noita kaikenmaailman rasvoja ym. tarvita jos ei varsinaisia ongelmia ole iholla tai muualla. Riittää hyvistä elintavoista ja hygieniastaan huolehtiminen. Olen yli 80v., ihoni on suht koht sileä ja kimmoisakin,olemukseni nuorekas. Minua luullaankin 70 kymppiseksi, jopa nuoremmaksi Aamuisin suihkun jälkeen voitelen kroppani tavallisella perusvoiteella, marketeista saatavilla kasvovoiteilla voitelen kasvoni ja jotain deodoranttia pyyhkäisen kainaloihin, siinä ihonhoitoni. Nykyään asetetaan aivan liikaa paineita juuri tämäntyyppisillä kirjoituksilla, mainostajat tietenkin asialla.tuulikki

    Vastaa

    0
    1. Kiitos Tuulikki kokemuksesta, onnitteluja ihon helppohoitoisuudesta :)
      Kaikilla meillä se ihon hoitaminen ei ole ollut niin mutkatonta kuin itselläsi, mutta onneksi nykyisin on saatavilla laadukkaita tuotteita eri tarpeisiin ja eri ongelmissa auttamaan .. :))

      Vastaa

      0
    2. En ole ihan varma, miksi vastaan tähän, mutta näköjään vastaan.. :D On todella kiva kuulla, että Tuulikilla on hyvä iho eikä ryppyjä 80-vuotiaanakaan. Ja myöskään murheet ulkomuodosta eivät paina. Mahtava juttu.

      Monet kuitenkin kärsivät monenlaisistakin ihoon ja ulkomuotoon liittyvistä pienemmistä ja suuremmista ongelmista, eikä niistä murehtiminen ole pois muusta murehtimisesta. "Maailmassa on suurempiakin ongelmia" on tyrmäävin lause ikinä, ja yleensä sitä käytetään iskuna vyön alle. Se, että maailmassa on suurempiakin ongelmia ei millään tavoin poista pienempiä arkipäiväisiä harmituksia. Eikä se, että henkilöä harmittaa esimerkiksi pyykätessä kutistunut neule tarkoita sitä, että hän ei olisi tietoinen maailman suurista ongelmista tai ei välittäisi esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.

      Mielestäni sekä postauksessa että kommenteissa on ollut laadukasta ja avointa pohdintaa ikääntymisestä. Näitä on ollut lohdullista lukea. :) Kiitos Sanni jälleen kerran tekstistä!

      Vastaa

      0
    3. Kiitos Elli, ja olen tämän kommenttisi kanssa täysin samaa mieltä.

      Se, että maailmassa on suurempiakin ongelmia ei millään tavoin poista pienempiä arkipäiväisiä harmituksia. Eikä se, että henkilöä harmittaa esimerkiksi pyykätessä kutistunut neule tarkoita sitä, että hän ei olisi tietoinen maailman suurista ongelmista tai ei välittäisi esimerkiksi ilmastonmuutoksesta.

      Allekirjoitus.

      Vastaa

      0
  37. Moikka Sanni :)! Kyllähän niitä ikääntymisen merkkejä itselläkin jo alkaa näkyä, kun 40 vuotta tuli viime vuonna mittariin. Onneksi muutokset ovat vielä toistaiseksi suht "maltillisia": veltostuminen poskissa ja silmäluomissa, alkava kalkkunaheltta leuassa ja syvenevät rypyt otsassa. Niihin pystyn suhtautumaan toistaiseksi jopa huunorilla, sillä itselleni on aina ollut tärkeintä ihon yleiskunto ja tasainen väri. Niihin olen panostanut jo 10 vuotta käyttämällä keväästä syksyyn La Roche-Posayn aurinkosuojaa, jossa UVB-suoja on 50+ ja UVA-suoja yli 30. Lisäksi aloin pari vuotta sitten käydä radiofrekvenssihoidoissa. Non-invasiivisiin menetelmiin (RF ja laser) ja erilaisiin hemmotteluhoitoihin panostan jatkossakin.

    Kuten kommenteissa on jo todettu, myös hormoneilla on keskeinen merkitys. Olen syönyt e-pillereitä pitkään endometrioosin hoitoon, ja vaihdevuosioireiden alkaessa kolkutella ovelle haluan aloittaa hormonikorvaushoidon. Tietenkin vain siinä tapauksessa, ettei jokin vakava sairaus sellaisen aloittamista estä.

    Toivoisin voivani jatkossakin suhtautua ikääntymisen merkkeihin realistisesti. 20-vuotiaalta en tietenkään voi näyttää, mutta ikäistäni nuoremmalta toki, ja siihen haluan pyrkiä.

    Vastaa

    0
  38. Voisin kuvitella että haju liittyy jotenkin hormonaalisiin muutoksiin.
    Oma iho on aika rasvainen, joten ryppyjä ei sillä tavalla vielä ole. Kuivin iho on kuitenkin silmänympärysiho. Pigmenttimuutoksia ei ole, mutta olen käyttänyt aurinkosuojaa vuoden ympäri.

    Vastaa

    0
    1. Ilman muuta se liittyy hormonaalisiin muutoksiin, ja hormonaaliset muutokset liittyvät ikääntymiseen.

      Vastaa

      0
  39. En ole ehtinyt tarkkailla itseäni. Huoli läheisten terveydestä ja monet mielenkiinnon kohteet ovat ajaneet tähän. Ehkä minulle käy niin kuin ystävälleni, joka kaihileikkauksensa jälkeen huusi peiliin katsoessaan: voi ei, minkä näköinen minä olen! Kun hän lopulta ehti katsomaan peiliin, hän näki näyn, jolta kaihi oli varjellut. Kahdeksankymppisellä on muutama ryppy, me muut emme edelleenkään huomaa hänessä mitään erikoista.

    Vastaa

    0
  40. 43v täällä! Omalla kohdallani huomasin, että 40 vuoden rajapyykki oli se, jolloin ikääntyminen selkeästi alkoi kiihtyä. Minulla on paksu sekaiho, joten ryppyjä minulla ei juuri ole. Otsakin on vielä sileä, mutta suvun bulldoggileukalinja on selkeästi tullut näkyviin. Pigmenttiläiskistä olen kärsinyt alle kolmekymppisestä ja tilanne on kesäisin paha, vaikka tekisin mitä. Hiukan ne onneksi vaalenevat talven aikana. Silmäpussit ovat myös päivittäinen seuralainen. Nykyään joudun joka aamu käyttämään jääpussia niiden tasoitteluun. Vartalon iho on onneksi vielä aika napakka kolmesta lapsesta huolimatta. Huomaan myös vertailevani omaa ikääntymistäni toisiin ihmisiin. Olen vielä varsin nuorekkaan näköinen ja ylpeä hyvästä vartalostani, mutta töitä sen eteen saa tehdä ihan toisella lailla kuin esim. viisi vuotta sitten. Armollisuutta oman naaman muutoksia kohtaan pitää opetella.

    Vastaa

    0
  41. Itse luulin selviäväni ilman pigmenttimuutoksia, mutta sitten ne iskivät 40v ihan yhtäkkiä. Nyt tänä keväänä aijon olla entistäkin tarkempana UV-suojan kanssa.

    Ensimmäinen retinoli-tuote jota ihoni kestää on The Ordinaryn Granactive Retinoid 5% In Squalane. Se on ihan mieletön. Käytän sitä vain 2-3 kertaa viikossa, muuten iho alkaa reagoimaan. Ja ensimmäinen C-vitamiini valmiste, joka ei ärsytä ihoa on L300 Vitamin C Glow boost, joka tekee ihosta tosi sileän. Näillä pysyy pintarypyt poissa.

    Eniten ikääntymisessä häiritsee leuan veltostuminen. Koen että se saa näyttämään lihavalta vaikka olen normaalipainoinen. Ja kaikki ylimääräinen rasva on alkanut kertyä vatsaan. Yläluomileikkaus odottaa jossain vaiheessa. Äitini odottaa leikkausta julkiselle puolelle, itse haluan hoitaa sen aikaisemmin yksityisellä. Voisin muuten teettää jonkin toimenpiteen leukaan, mutta 2 asiaa on ongelmallista: 1) sairausloma töistä ja 2) miten selitän asian tyttärelleni.

    Vastaa

    0
  42. Anteeksi että kysyn ohi aiheen, mutta millä karvanpoistomenetelmällä kainalosi on käsitelty? :) haluan yhtä siistin lopputuloksen itsellenikin!

    Vastaa

    0
    1. Karvanpoistokäsittelyni kainaloissa on geenit 😅 Minulla on aina ollut erittäin niukka kainalokarvoitus. Voisin melkein laskea karvat, niitä on niin vähän ja ne vaativat poistoa ehkä 2-3 viikon välein.

      Vastaa

      0
  43. Heh, luin viikonloppuna tämän postauksen ja kaikki kommentit. Ostin juuri satasella tuotteita sinunapteekista (joka on mun vakkari kosmetiikka- ja lisäravinnekauppa koska parhaat hinnat :)).

    Kollageenikapseleita, Flow kosmetiikan hyaluronihapposeerumi, D-vitamiinia, iltamagnesiumia, raakasuklaata.. Retinolin jätin vielä ostamatta, koska ajattelin ensin kokeilla sitä Kicksin silmänympärystuotetta. Oon jo pari vuotta käyttänyt anti age -luonnonkosmetiikkaa, mutta tää näköjään räjäytti pankin. :D Oon 35.

    Vastaa

    0
  44. Voin lohduttaa että nelikymppinen näyttää aina väsyneeltä(ruuhkavuodet)ulkonäkö paranee kun lähestyy viittäkymmentä

    Vastaa

    0
  45. Kiitos etukäteen niille tyypeille, jotka kertoi spirosta! Tänään juuri olin menossa lääkärille näyttämään leukaani jossa oli taas kipeitä patteja koska kierto. Ja vaikka on e-pillerit. Lääkäri olisi määrännyt antibiootteja (perus, ne ei omaan hormonaaliseen akneen auta kun sen ajan kun niitä käyttää) pyysin sen sijaan testiin spiroa ja sainkin!! Toivotaan nyt siis että toimisi ja saisi näin 40v ihan vihdoin vähän rauhallisemman ihon! Lisäksi kierto lisää turvotusta eli jos sekin helpottaisi niin avot!

    Vastaa

    0
  46. Maailman paras antiperspirantti on Mitchum roll-on! Eikä tämä ole vain minun mielipiteeni. Luulin vuosia, etten hikoile saati tuoksahda, mutta kun korona-aikana varasto Briteistä ostettua antiperspiranttia loppui, olinkin ihan pulassa. Lisäksi saan monista dödöistä kutinaa kainaloihin ja se ei ole kivaa.

    Mitchum on oikea luottotuote, ennen sitä sai Suomesta Anttilasta ja satunnaisesti Prismasta/Emotionista tms. Revlonin tuote ja niitä ei taida maahantuoda mikään firma. Harmi, Revlonilla on muitakin lempituotteitani. Viimeksi tilasin Irlannista, kuuluu EU:hun eikä tarvitse maksaa ylimääräisiä maksuja. Ihan markettikamaa, kaupoissa on monesti osta kaksi, saat kolme -tarjouksia.

    Käytän tuoksutonta (paitsi viimeksi ostetuissa on mieto tuoksu mukana) ja edes hajustetut eivät ärsytä herkkää ihoani. Teho kestää kolmekin päivää. Kokeilin kaikki Batsit/Triple dayt ym. tässä välillä, ei mikään vedä läheskään vertoja ja osa noista tehokkaista oli turhan ärtsyä kainaloihin.

    Vastaa

    0
  47. Hyvä tapa kainaloiden hien hajun estoon, on pyyhkiä ne Molkosan-heratiivisteellä ja sen jälkeen pestä saippualla pois. Hien haju poistuu tai heikkenee jopa viikoiksi. Levitän molkosania suoraan pullosta pumpulilla kainaloille. Haju on aika paha, mutta poistuu saippualla pestessä. Toimii myös jalkahikeen.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat