20.04.2023

Löydä oma L300-ihonhoitorutiinisi

Kaupallinen yhteistyö: L300

Kuten tunnettua, L300 on mielestäni marketti-genren paras ihonhoitosarja. Tuotteissa on miellyttävät, herkällekin iholle sopivat hajusteettomat koostumukset, runsaasti toimivia ja iholle hyödyllisiä ainesosia sekä edullinen hinta.

Tykkään kirjoittaa L300-sarjasta, koska se on aidosti poikkeuksellisen hyvä sarja päivittäistavara-kosmetiikkasarjojen joukossa. Ja tosiaan – niin ihanaa kuin luonnonkosmetiikkakin on, se ei sovi kaikkien iholle. Eikä kaikkien lompakolle.

Tässä postauksessa esittelen L300-ihonhoitovinkkejä kolmeen eri ihotilanteeseen.

Uskallan sanoa, että L300-sarjassa on tällä hetkellä hintaluokkansa paras anti-age-ihonhoitolinja: viime vuonna lanseerattu Pro-Retinol omaa niin hienon ainesosaprofiilin, että mun piti hieraista silmiäni kahteen kertaan, kun luin incejä ensimmäistä kertaa. Pro-Retinol-linjaa peesaavat niin ikään laadukkaat ja toisesta vinkkelistä anti-age-vaikutteiset Hyaluronihappo- ja C-vitamiini-linjat.

Postauksesta löydät vinkit, kuinka koota oma, helppo ja tehokas L300-ihonhoitorutiini!

Muistathan, että anti-age-ihonhoidolla ei ole varsinaista ikärajaa, vaan ihoa hoidetaan sen kunnon mukaan. Eri ihmisten iho ikääntyy hyvin eri tahtia geenien sekä elämäntapojen vaikuttaessa. L300-sarjasta löydät selkeät tuotteet kaikkiin ihotilanteisiin.

AIKUINEN, KYPSÄ IHO. Huolena rypyt, velttous, kuivuus ja samea iho.

Tilanne: kollageenin tuotanto on hidastunut ja iho kaipaa syvempää elvytystä ja ravitsevaa hoitoa.

Ratkaisu: kollageenin tuotantoa aktivoidaan A-vitamiinilla. Ihosta tulee sileämpi, vahvempi ja kirkkaampi.

Sinulle sopii: Pro-Retinol-sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito ja Micellar Cleansing Water

Tätä duoa suosittelisin L300-sarjasta ihan kaikille. Lempeä puhdistusmaito sisältää prebiootteja, pantenolia, rypsiöljyä ja allantoiinia ja puhdistaa ihon samalla kosteuttaen ja rauhoittaen. Ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

Miselliveteen ihastuin jo viisi vuotta sitten, se on yksi parhaita lajissaan. Tuote kuuluu L300:n kuivan ihon Intensive Moisture -sarjaan ja nimi oli ennen Intensive Moisture 3 in 1 Micellar Water. Nimi, jonka tämä kaveri olisi hyvin voinut pitää..! Tämä on nimittäin niin kosteuttava, että suosittelen tätä kuivalle ja ikääntyneelle iholle kasvovedeksi L300-sarjan tavallisen kasvoveden sijaan. Koostumusta on hitusen päivitetty, mutta mukana on edelleen loistotiimi kosteuttavia ja rauhoittavia aineita: betaiinia, pantenolia, prebiootteja, maitohappoa, fruktoosia ja karbamidia. Onpa mukaan heitetty niasiiniamidiakin!

Bonuksena, L300-misellivesi ei jätä ihoa yhtään tahmeaksi tai nahkeaksi. Se tuntuu iholla raikkaalta ja kosteuttavalta kasvovedeltä. Huipputuote, johon moni muukin teistä on saamani palautteen perusteella ihastunut. <3

Ihonhoito: Pro-Retinol-linjan päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide ja öljyseerumi.

Pro-Retinol-linjan tuotteet notkuvat hoitavia, antioksidanttisia kasviuutteita, levää, ihoidenttisiä lipidejä kuten keramideja sekä ihoa kiinteyttävää A-provitamiinia (retinyylipalmitaatti). Täydellinen ”buffet” ikääntyneen ihon kokonaisvaltaiseen hoitoon. En voi korostaa kylliksi, kuinka upeasti tämän linjan aktiiviaineet ottavat huomioon kaikki ikääntyneen ihon tyypilliset huolet: kuivuus, velttous, rypyt, pigmenttiläiskät, sameus.

Yhdistä Pro-Retinol -ihonhoitorutiiniin:  

Hyaluronic Renewal -seerumi – kun iholla on pintakuivuutta

Vitamin C -seerumi aamuun – kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan (C-vitamiini neutraloi UV-säteilyn haittavaikutuksia)

Bonus:

Vitamin C -naamio – kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä

Enzyme Peel -kuorinta – entsymaattinen kuorinta kirkastaa ihoa hellävaroin ja sopii raekuorintaa paremmin ikääntyneelle iholle.

AIKUINEN, PINTAKUIVA IHO. Huolena juonteet, kosteusköyhyys ja ”latistunut” iho.

Tilanne: iholla on juonteita mutta ei syviä ryppyjä eikä kollageenin tuotannon hiipumisesta johtuvaa velttoutta. Iho tuntuu latistuneelta, eikä enää ole pinnaltaan nuorekkaan täyteläinen.

Ratkaisu: iholle tuodaan intensiivistä kosteutta ja kimmoisaa pyöreyttä hyaluronihapolla. (Latistunut ihon pinta on seurausta mm. hyaluronihapon tuotannon hidastumisesta ja puutteesta.) Ihosta tulee sileämpi ja täyteläisempi.

Sinulle sopii: Hyaluronic Renewal -linja. Laajemman esittelyni sarjasta löydät täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water

Jos pidät vaahtoavasta puhdistustuotteesta, L300-puhdistusvaahto tarjoaa pH-tasapainotetun, saippuattoman ja hellävaraisen vaihtoehdon. Tämäkin kuului ennen Intensive Moisture -sarjaan, ja löytyy yhä L300-kotisivulta sillä nimellä. Älä ”säikähdä” incin sulfaattia; sulfaatti yksinään ei koskaan tee tuotteesta kuivattavaa tai voimakkaasti pesevää, vaan pitoisuus ja muut ainesosat reseptissä vaikuttavat. L300 Dry Skin Cleansing Mousse sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia kuten glyserolia, pantenolia, karbamidia ja fruktoosia. Vaahto on ihanan liukasta ja kermaista.

Ihonhoito: Hyaluronic Renewal -sarjan päivä- ja yövoide, seerumi sekä silmänympärysvoide.

Hyaluronic Renewal -sarja tuo ihoon runsaasti kosteutta eri molekyylikoon hyaluronihapoilla sekä muilla ihoidenttisillä, luotettavilla sekä hyvin siedetyillä ainesosilla kuten pantenoli, rypsiöljy, natrium-pca ja keramidit. Jos ihosi on selvästi kuivempi, suosittelen sarjan oivallista yövoidetta päivävoiteeksi: sen hoitava ja ihon suojamuuria tehokkaasti paikkaava koostumus sisältää mm. sheavoita, viittä eri keramidia sekä kolesterolia.

Tiedän lukijoideni olevan hyvin ainesosatietoisia ja minulta kysytään usein silikoneista. L300-tuotteet sisältävät silikoniyhdisteitä pieninä pitoisuuksina helpottamassa levittyvyyttä sekä paikoin osana emulgaattoriteknologiaa. (Silikoneilla on hyvin laajoja käyttötarkoituksia.) Olen itse hyvin tarkka silikonin tunnusta ihonhoitotuotteissa, ja L300-tuotteissa silikonia käytetään pitoisuuksina, joka ei häiritse.

Yhdistä Hyaluronic Renewal -ihonhoitorutiiniin:

Vitamin C -seerumi - kun kaipaat lisäheleyttä tai antioksidanttista suojaa aurinkoiseen vuodenaikaan

Bonus:

Vitamin C -naamio - kausittain tai kuurina tuomaan lisäheleyttä

SAMEA IHO JA ENSIMMÄISET IKÄÄNTYMISEN MERKIT.

Tilanne: iholla alkaa näkyä pieniä juonteita ja se näyttää aika ajoin väsyneeltä ja samealta. Sinulla on tunne, että haluaisit kenties vähän jotain tehokkaampaa kuin peruskosteutus, mutta et koe tarvetta varsinaisille anti-age-tuotteille.

Ratkaisu: ihoa kirkastetaan antioksidanttisella C-vitamiinilla, joka ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä. Ihon sävy paranee ja se näyttää hehkuvalta.

Sinulle sopii: Vitamin C -sarja. Lue laajempi esittelyni sarjasta täältä.

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito tai Dry Skin Cleansing Mousse sekä Micellar Cleansing Water. (Esitelty ylempänä :))

Ihonhoito: Vitamin C -sarjan päivä- ja yövoide sekä seerumi.

L300 Vitamin C – tuotteissa yhdistyvät tutkitusti tehokas ja stabiili C-vitamiinimuoto askorbyyliglukosidi, antioksidanttinen tyrnimarja, ihoa napakoittava greippiuute sekä C-vitamiinin tehoa vahvistava ja itsessäänkin antioksidanttinen E-vitamiini.

Seerumin C-vitamiinipitoisuus on muuten 4%, jos joku on kiinnostunut :)

Askorbyyliglukosidi on yksi stabiileimmista C-vitamiiniyhdisteistä ja toimii laajalla pH-kirjolla mikä tarkoittaa, ettei sen tehokkuus ole yhtä riippuvainen tietystä pH-arvosta kuin joillain muilla C-vitamiineilla. Puhdas C-vitamiini askorbiinihappo esimerkiksi vaatii hyvin happaman pH:n, seikka, joka tekee siitä myös ihoa ärsyttävän ja auringonvalolle herkistävän.

Askorbyyliglukosidilla on todettu samat ihohyödyt kuin puhtaalla C-vitamiinilla, mutta vaikutus on hitaampi ja lempeämpi ilman askorbiinihapon haittavaikutuksia. Askorbyyliglukosidi ei herkistä ihoa auringolle, ja voit käyttää L300 C-vitamiinituotteita myös auringossa.

Huomionarvoinen seikka on, että L300 Vitamin C on markkinoiden ainoa hajusteeton C-vitamiinisarja.

Yhdistä Vitamin C -ihonhoitorutiiniin:

Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide

Enzyme Peel -kuorinta

☀️Vinkki kevääseen:

L300-sarjassa on kaksi suojakertoimellista päivävoidetta, joiden SPF 15 riittää mainiosti suojaamaan ihoa kaupunkiolosuhteissa kevätauringossa. Erityissuosituksen saa Pro-Retinol-linjan SPF 15 -päivävoide, jonka UV-suojakoostumuksessa on käytetty uusimman teknologian laajan kirjon UV-suodattimia!

Millainen olisi mun oma L300-ihonhoitorutiini?

Se näyttäisi tältä:

Puhdistus: Prebiotic-puhdistusmaito ja Micellar Water -misellivesi

AAAMURUTIINI:

Vitamin C -seerumi (tämä muuten myös kosteuttaa hyvin!)

Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide

Pro-Retinol-päivävoide tai Pro-Retinol-öljyseerumi, tai näiden sekoitus

ILTARUTIINI:

Hyaluronic Renewal -seerumi

Pro-Retinol-öljyseerumi (näitä kahta voi mainiosti kerrostaa, kun haluaa sekä vesipitoista kosteutta -> hyaluroniseerumi, että lipidipitoista kosteutta -> Pro-Retinol -seerumi)

Pro-Retinol -silmänympärysvoide

Pro-Retinol-yövoide talvella, kesällä riittävät pelkät seerumit :)

*

L300-tuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa sekä L300.fi-verkkokaupassa.

57 comments on “Löydä oma L300-ihonhoitorutiinisi”

 1. Löysin tämän sarjan postauksesi perusteella. Puhdistusmaito on aivan huippu. Kaikki muut jäävät rasvaiseksi ihollani, mutta tämä ei. Kokeilu jatkukoon. Ja miten edullinen!

  Vastaa

  0
  1. 🙏🏻
   Tässä puhdistusmaidossa on kyllä miellyttävä koostumus :)

   Vielä kun kehittäisivät sarjaan puhdistusöljyn..! 👌

   Vastaa

   0
  2. Sarjan aiempi, tänä talvena kaupoista kadonnut puhdistusmaito oli vielä aavistuksen parempi! Sitä olen ikävöinyt.

   Vastaa

   0
  3. Onko sarjan kaikissa tuotteissa muuten silikonia?

   Entä osaisitko sanoa, onko tuo Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide yhtä potentiaalinen turvotuksen aiheuttaja kuin Bybin Eye Plump?

   Olen edelleen vähentänyt Bybin Eye Plumpin käyttöä illalla tai käyttänyt sen sijaan Natukin Hydra Boost -kosteusvoidetta. Bybiä on vaikeaa laittaa niin vähän, että se ei turvottaisi, ja tuo Natuk taas ei turvota laisinkaan. Bybi on ollut siis selkeästi syys aamuturvotukseeni, ei siis ollenkaan esim. ruokavalio ja ikääntyminen, mitä molempia aluksi pidin syyllisenä. Ja tyhmä kun olin, luulin vielä, että sitä paremmin tuo Bybi auttaa, mitä enemmän sitä annostelee iholle - lopputuloksena oli aivan karmeat silmäpussit aamuisin! Huh. Luulin, että ne ovat jo pysyväisriesa tässä iässä, kunnes blogistasi sain selville, että silmänympärysvoide voi aiheuttaa turvotusta. Syyllinen paikannettu siis (toista kertaa en tuota Bybin tuotetta siis osta).

   Vastaa

   0
  4. Onko sarjan kaikissa tuotteissa muuten silikonia?

   Ihan jokaisen tuotteen inciä en ole käynyt läpi. Esim. putsareissa ei taida olla silikonia, en ainakaan bongaa nopealla vilkaisulla.

   Entä osaisitko sanoa, onko tuo Hyaluronic Renewal -silmänympärysvoide yhtä potentiaalinen turvotuksen aiheuttaja kuin Bybin Eye Plump?

   Olen kuullut eräältä henkilöltä käyttökokemuksen, jonka mukaan HR-silmänympärysvoide aiheutti turvotusta. Eli ilmeisesti se voi turvottaa. HR on kevyempi sy-voide kuin Pro-Retinol (ja ehdottomasti kevyempi kuin Eye Plump), mutta ei kuitenkaan "vetisen ohut". Nämä turvotusseikat ovat niin valtavan yksilöllisiä. Toisilla ihmisillä öljyä sisältävät tai vähänkään okklusiiviset sy-voiteet turvottavat sy-ihoa tosi herkästi. Mä en olisi ikinä odottanut HR-voiteen olevan niin "raskas" että turvottaa, mutta tässä nähdään, että koskaan ei voi varmaksi sanoa ihonhoitotuotteen vaikutuksista toisella ihmisellä. Erityisesti silmänympärysiho on tosi haastava ja toisilla yksilöillä toimivat vain äärimmäisen kevyet ja vesivoittoiset sy-tuotteet, jopa pelkästään seerumit. (Jos siis haluaa välttää turvotusta.)

   luulin vielä, että sitä paremmin tuo Bybi auttaa, mitä enemmän sitä annostelee iholle

   Sy-voidetta ei koskaan pidä annostella paljon. Ihan pikkiriikkinen määrä riittää, koska sy-iho on niin ohut. Sy-iho ei pysty imemään itseensä voiteita samaan tapaan kuin iho muualla kasvoilla. Siksikin se turpoaa niin helposti.

   Vinkki: käytä Bybin Eye Plump loppuun kasvoilla yövoiteena :) Älä turhaan kiusaa sy-ihoasi koostumuksella, joka ei sille sovi.

   Vastaa

   0
  5. Tuo huoaralunichappo silmänympäympärysvoide ei kosteuta kunnolla vaikka laittaisi kuinka paljon. Lisäksi sen päälle ei voi laittaa meikkiä kun hilseilee iholta irti liisterimäisinä kokkareina. Joskus kokeilin jotain toistakin l300 angi-age silmänympärysvoidetta jota ei enää myydä, joka ärsytti ihoa niin että se kuoriutui ja piti pestä pois eikä ihoni edes ole herkkä.

   Vastaa

   0
 2. Moikka!

  Kiitos tästä kirjoituksesta! Oli todella kiva kuulla ajatuksiasi L300:sta, koska juuri eilen illalla katselin tuotteita nettisivuilta ja ajattelin, että voisin kokeilla niitä. Olet onnistunut kirjoittamaan tänä keväänä jo kaksi kertaa sellaisesta aiheesta, jota olen juuri ennen kirjoitustasi pohtinut. Ainakin tuon C Vitamin -sarjan seerumin ja päivävoiteen ajattelin ottaa kokeiluun, samoin tuon miselliveden, ja puhdistusmaitoakin harkitsen. Samoin kävi aiemmin keväällä, kun mietin, käytänköhän kasvoöljyä oikein saadakseni siitä parhaan tehon irti, ja heti sen perään sinulta tuli aiheesta kirjoitus. :)

  Voinko kysyä yhden ihan aiheeseen liittymättömän kysymyksen..? Ostin joskus Kreikasta lentokentältä kaikkien matkatavaroiden kanssa liikkuessani nopeasti Apivitan 3 in 1 -puhdistusaineen, tämän https://www.apivita.com/en/3-in-1-cleansing-milk-300ml-face-eyes-10-22-00-527.html, ja huomasin vasta kotona, mitä tuotteen käytöstä sanotaan. Tuotteessa ohjeistetaan, että "levitä pyörivin liikkein kasvoille ja poista vanulapulla". Aluksi tällainen tyhmä kysymys, mutta osaatko sanoa, onko tuote tarkoitus levittää kuiville vai kosteille kasvoille? Otaksuisin tuosta ohjeesta, että kuiville, mutta ajattelin varmistaa ammattilaiselta asiantuntevamman arvion. Sitten toisena kysymyksenä vielä sellainen, että mä en ole oikein koskaan "uskaltanut" puhdistaa kasvoja vain vanulapulla (tiestysti misellivedet on oma lukunsa, mutta tällaisia peruspuhdistusaineita), jotenkin tulee sellainen olo, ettei se riitä, jos ainetta ei huuhtele vedellä, joten miten käyttäisit tätä tuotetta? Mikäänhän ei tietysti estä huuhtelemasta kasvoja vedellä, ja ajattelinkin, että voisin esim. ensin puhdistaa vanulapun avulla ja sen jälkeen vielä huuhdella kasvot, mutta kärsiikö aineen käyttötarkoitus jotenkin, jos teen näin?

  Anteeksi tällainen ylimääräinen kysymys, mutta tiedän, että jos sinulla on joku näkemys, niin voin luottaa siihen sataprosenttisesti. :)

  Vastaa

  0
  1. Olet onnistunut kirjoittamaan tänä keväänä jo kaksi kertaa sellaisesta aiheesta, jota olen juuri ennen kirjoitustasi pohtinut.

   Mahtavaa..! Hyvä ajoitus..! ☺️

   Ainakin tuon C Vitamin -sarjan seerumin ja päivävoiteen ajattelin ottaa kokeiluun, samoin tuon miselliveden, ja puhdistusmaitoakin harkitsen.

   Vitamin C -päivävoiteesta sellainen lisätieto, että siinä on kevyt transparent-sävy ja hehku. Sävy ei näy iholla eli kyseessä ei ole mikään BB-voide, mutta voide tuo iholle sellaisen kaunistavan, hillityn kuullon. Hyvin hillityn. :)

   Kysymykseesi Apivitan puhdistusmaidosta: sen voi levittää joko kuiville tai kosteille kasvoille. Useimmat maito-tyyppiset putsarit toimivat niin, ohjeestaan riippumatta. Nyrkkisääntö on se, että kuivalle iholle levittäessä puhdistusteho vain on tehokkaampi, koska tällöin maidon sisältämät rasvat pääsevät paremmin pureutumaan ihon pinnassa olevaan rasvaperäiseen likaan kuten ihotaliin ja meikkivoiteeseen. Onhan maidossa itsessäänkin vettä, mikä hieman laimentaa rasvojen lianirrotuskykyä (ja siksi 100% öljy on aina se kaikkein tehokkain puhdistusaine rasvaperäiselle lialle), mutta jos iho on jo valmiiksi märkä tai kostea, puhdistusemulsion kyky irrottaa rasvaperäistä likaa laimenee vielä hieman entisestään.

   Puhdistusmaidon poistamisen voi senkin tehdä kahdella tapaa, joko vanulapulla pyyhkien ilman huuhtelua, tai sitten vedellä huuhdellen. Itse kuulun siihen leiriin, joka AINA huuhtelee vedellä. En vain luota siihen, että kaikki lika jää vanulappuihin, enkä ylipäänsä siedä tunnetta, että putsari jättää mitään rasvaista tai "tuotetunnetta" ihoon, minkä maitoputsari kyllä tekee, jos sen pyyhkii pelkällä vanulapulla. Yhdistelmällä vanulappupyyhintä + vesihuuhtelu saa parhaan tuloksen :)

   Ymmärrän pelkkien vanulappujen käytön oikeastaan vain rutikuivaihoisen näkökulmasta, kun ihoa halutaan säästää raanavesihuuhteluilta niin paljon kuin mahdollista. Kaikissa muissa ihotiloissa suosittelen aina vesihuuhtelua, oli puhdistusaine mikä hyvänsä. (Olen nähnyt monen ammattilaisen suosittelevan ihon huuhtelua jopa miseliveden jälkeen. Itsekin tekisin niin, mikäli käyttäisin misellivettä ainoana puhdistustuotteena.)

   Anteeksi tällainen ylimääräinen kysymys, mutta tiedän, että jos sinulla on joku näkemys, niin voin luottaa siihen sataprosenttisesti. :)

   Kiitos Hanna! 🥰
   Älä suotta pahoittele, vastaan mielelläni kysymyksiin ❤️ (vaikka aina en ehdi tehdä sitä saman päivän aikana).

   Vastaa

   0
  2. Kiitos todella paljon kattavasta vastauksestasi! :) Mulla on tosiaan sama juttu, eli en vain jotenkin luota pelkkään vanulappupyyhintään, joten kokeilen tuota putsaria nyt vanulappu + vedellä huuhtelu -yhdistelmällä. :)

   Vastaa

   0
 3. Tuo Cleansing Mousse on kyllä nappituote! <3

  (muutama muu vaahtoputsari onkin sitten osoittautunut kuivattavaksi... vaikkapa LactoLine ..)

  Pro-Retinol öljyseerumi ja silmänympärysvoide ovat käytössä, ja nyt vain odotan siliämistä..

  OT, mutta kuvan kynsilakka on harvinaisen kaunis! Niin sopiva sinulle :)

  Vastaa

  0
  1. Tuo Cleansing Mousse on kyllä nappituote! <3

   Kiva kuulla :) Siinä on kyllä ihanan liukas vaahto ja jättää iholle mukavan, ei-kiristävän tunteen :)

   Pro-Retinol öljyseerumi ja silmänympärysvoide ovat käytössä, ja nyt vain odotan siliämistä..

   Näen sieluni silmin sun ihon odottamassa... 😄

   OT, mutta kuvan kynsilakka on harvinaisen kaunis! Niin sopiva sinulle :)

   Innostuin valitsemaan kynsihuollossa sävyn, jota en ole käyttänyt todella pitkään aikaan..! :) Kotona mulla on tällaisia baby-sinisiä lakkoja, mutta en ole käyttänyt sinistä lakkaa varmaan viiteen vuoteen... (Ja nythän en enää lakkaa kynsiä itse, vaan otan niihin geelilakkauksen neljän viikon välein...) Tämä pastellisininen oli kyllä hyvä valinta! Erittäin poni, täytyy sanoa! ☺️

   Vastaa

   0
  2. Huomasin muuten, että kahdessa kuivattavaksi havaitussa vaahtoputsarissa (LactoLine & YA Naturae) on yhdistelmä Cocamidopropyl betaine & sodium cocoamphoacetate. Toki niissä on myös lisätty glyseriiniä, mutta itselläni molemmat ovat melko tujuja... vaikka niitä herkälle ja kuivalle iholle markkinoidaankin.

   Vastaa

   0
  3. Mulla on jokin hatara muistikuva, että olisin jossain yhteydessä törmännyt tietoon jomman kumman tai toisen noista kuivattavuudesta (tai ärsyttävyydestä), mutta en pysty paikantamaan tätä muistikuvaa. Voi olla, että muistan ihan väärin. Joka tapauksessa, nuo ovat amfoteerisiä tensidejä eli miedompia kuin anioniset, mutta ionittomat tensidit ovat vielä hellävaraisempia.

   Ja kuten kaikessa: pitoisuus on se, joka tekee haitan, niin sanotusti :)

   Vastaa

   0
 4. Ihana postaus merkistä, joka on itselle toiminut monella tavalla ihon "pelastajana"! Superherkälle viisikymppiselle iholle on ollut TODELLA hankalaa löytää sopivia tuotteita. Viime syksynä kokeilin suosituksestasi Pro-Retinol-öljyseerumia ja se oli menoa sitten! Ihana tuote, ihana sarja! Vihdoin löysin merkin, jonka tuotteita pystyn käyttämään ja vaihtelemaan mix & match -tyylillä ihon tarpeiden mukaan. L300 on kokonaisuudessaan älyttömän tehokkaiden mutta samalla hellävaraisten tuotteiden merkki, joka ei saa läheskään niin paljon ylistystä kuin mielestäni ansaitsisi.

  Vastaa

  0
  1. Hei, ihan mahtavaa kuulla Pipsa..! 😍🙏🏻

   L300 on kyllä oikeasti jonkinlainen "piilohelmi". Ainakaan somessa tai mediassa siitä ei niin paljon puhuta, kun sitä ei ehkä koeta yhtä trendikkääksi kuin joitain toisia sarjoja. Mutta ainesosiensa puolesta kyseessä on mielettömän laadukas sarja, joka peittoaa mennen tullen monet (kaikki...?) saman hintaluokan markettisarjat kauppojen hyllyillä. Ja tämä kommentti ihmiseltä, joka ammatikseen syynää inci-listoja ja testaa kosmetiikkaa.

   Ihana kuulla rehellisiä kokemuksia ihmisiltä, jotka ovat löytäneet sarjan hienouden!

   Vastaa

   0
 5. Suurkiitos jälleen todella kivasta postauksesta! Olen jo joitakin näitä tuotteita kokeillut ja nyt sormet syyhyäisi noihin retilinolituotteisiin. Vain yksi asia arveluttaa: aktivoikohan tuo retinoli ihoa kovin? Mulla on helposti tukkeutuva iho, joten jotkut anti-age-tuotteet aktivoin sen tuottamaan hullun laila talia.

  Kysymykseni siis kuuluu Sannille ja/tai muille tuotteita kokeilleille: onko kokemusta tai arvioita, että aktivoiko tämä ihoa siis rasvaisempaan suuntaan?

  Jos tulee mieleen muuten tuotteita, jotka sopisi rasvoittuvalle ja ikääntyneelle iholle,niin ilolla kuulen. Novexpertillä oli mielettömän upea voide, Pro-Collagen Anti-Aging Mattifier, mutta se lienee lopetettu tuote, kun ei löydy enää mistään.

  Vastaa

  0
  1. Kysymykseni siis kuuluu Sannille ja/tai muille tuotteita kokeilleille: onko kokemusta tai arvioita, että aktivoiko tämä ihoa siis rasvaisempaan suuntaan?

   Moikka Heidi Maaria,

   A-vitamiiniyhdisteet kyllä aktivoivat ihoa, mutta niitä käytetään myös epäpuhtaan (akne) ihon hoidossa, joten ei niiden käsittääkseni pitäisi rasvoittumista lisätä. Lääkevahvuuden A-vitamiini (-> tretinoiini) päin vastoin kuivattaa ihoa. Lääkevahvuutta ei tokikaan voi verrata ihonhoitotuotteisiin, mutta joka tapauksessa A-vitamiiniyhdsteillä ei pitäisi olla ihon talin tuotantoa aktivoivaa vaikutusta. Joku asiasta paremmin tietävä saa korjata jos tämä menee nyt päin metsää :)

   Pro-Retinol-linjan tuotteet ovat kuitenkin tosi täyteläisiä, koska siinä vaiheessa, kun ihon oma kollageenin tuotanto alkaa hiipua, myös ihon oma kosteustekijä alkaa hiipua, ja iho on kuivempi. Siksi ikääntyneen ihon tuotteet ovat lähes aina täyteläisiä ja hyvin ravitsevia.

   Rasvoittuvalle iholle suosittelisin Pro-Retinol-linjasta ainoastaan öljyseerumia. Voi kuulostaa hassulta, mutta se on todellakin tuotteista kevyin :) Linjan voiteet jättävät iholle suojaavan ja pehmentävän kalvon kun taas öljyseerumi hulahtaa ja "katoaa" ihoon kokonaan. Rasvoittuvalle iholle voi riittää yksi kerros kosteuttavaa vesipohjaista seerumia ja yksi kerros hoitavaa öljypohjaista seerumia.

   Novexpertillä oli mielettömän upea voide, Pro-Collagen Anti-Aging Mattifier, mutta se lienee lopetettu tuote, kun ei löydy enää mistään.

   Välitin kysymyksen aamulla Novexpertin brand managerille jolta sainkin nopean vastauksen: tämä voide on tosiaan harmi kyllä lopetettu. Se oli kuulema mainio tuote hormonaaliseen akneen, mutta kysyntä oli lopulta niin pientä, että brändi lopetti sen nelisen vuotta sitten.

   Vastaa

   0
 6. Käytin joskus tätä merkkiä tosi uskollisesti, mutta sitten lemppari puhdistustuotteeni sensitive-sarjasta lopetettiin ja aloin käyttämään enemmän luonnonkosmetiikkaa. Sarjalla on kuitenkin erityinen paikka sydämessäni, sillä se piti ihoni tasapainossa ja rauhallisena. Nyt vuosia myöhemmin olenkin ymmärtänyt, että sarjan hyvät perustuotteet ja niissä pysyminen oli avain ihon rauhallisuuteen. Herkän, reaktiivisen ihon omaavana ja kosmetiikan kokeilusta tykkäävänä tämän oppiminen on vienyt aikaa :D Sitä kysyisin, että ymmärsinkö siis tekstistä oikein, että tuota misellivettä voisi käyttää kasvovetenä ja kerrostaa?

  Vastaa

  0
  1. mutta sitten lemppari puhdistustuotteeni sensitive-sarjasta lopetettiin

   Oliko se se Ultra Sensitive Foaming Cleanser? Mäkin tykkäsin siitä tosi paljon..!

   Sitä kysyisin, että ymmärsinkö siis tekstistä oikein, että tuota misellivettä voisi käyttää kasvovetenä ja kerrostaa?

   Voi käyttää kasvovetenä, mutta mä en ehkä kerrostaisi. Tuote sisältää kuitenkin myös puhdistavan ainesosan, joka ei ärsytä ihoa pienenä pitoisuutena iholle jätettynä, mutta jos tuotetta alkaa kerrostaa, voi puhdistavan aineen osuus iholla nousta liikaa. Voi olla, ettei se silloinkaan aiheuta ärsytystä, misellivedethän formuloidaan puhdistusaineiltaan tosi hellävaraisiksi, mutta mä en siltikään kerrostaisi varmuuden vuoksi.

   1-2 kerrosta on ok, sanoisin :) Itse olen laittanut yhden kerroksen vanulapulla (öljypuhdistuksen jälkeen viimeistelevänä) ja sitten toisen kerroksen kösin taputtelemalla.

   (Tulipahan mieleen, että joissain kosteuttavissa kasvovesissäkin on puhdistavia miselliteknologian aineita, vaikkei niitä mainosteta misellivesinä... :D Eli loppujen lopuksi saatamme kerrostaa tämän tyyppisiä aineita ihollemme joka tapauksessa, tietämättämme. :))

   Vastaa

   0
  2. Mietin että onkohan tämä samalla vastaus mielessäni pyörineeseen kysymykseen, kun olen tuota misellivettä käyttänyt useamman vuoden vähän satunnaisesti mutta nyt se on alkanut kirvellä kasvoilla?

   Mulla on tosi herkkä, atooppinen ja kosteusköyhä iho ja tässä välissä iho reagoi tosi voimakkaasti yhteen vauvoille tarkoitettuun änglamarkin perusvoiteeseen, jota reissussa ollessa omat rasvat kotiin unohtaneena hyödynsin. Siitä reaktiosta ja stressistä puhkesi myös suunympärysihottuma.

   Vaikka nyt iho on vähän rauhoittunut, niin en uskalla oikein mitään muuta käyttää puhdistukseen ja kosteutukseen kuin atopikin perusvoidetta, novexpertin magnesium -kasvosuihketta ja l300 hyarylonic päivävoidetta ja iho jää tällä kombolla vielä kuivan ja kiristävän tuntuiseksi.

   Aikaisemmin käytin l300 vaahtoputsaria voiteen sijaan ja pääasiassa whamisan deep rich toneria + l300 hyarylonic sy-voide ja sama päivävoide + laveran my age oil seerumia. Luottotuotteiden löytäminen oli aikanaan ihan kiven alla ja kävi sekä mielen että lompakon päälle. Sun sivujen kautta löysin ihan tosi monta noista lemppareista ja iho voi pitkään tosi hyvin, eli iso kiitos sulle. Teet tosi tärkeää työtä <3 (huomaan että mua alkaa vähän itkettää, kun oikeiden tuotteiden löytäminen on auttanut mua tekemään mun ihosta itselleni kaverin eikä vihollisen)

   Nyt turhauttaa että on ihan uusi hakeminen että mitkä luottotuotteet enää sopii paitsi iholle, myös lompakolle :( Mutta siis tuo misellivesi on alkanut kirvellä ja mietin että olisitko osannut sanoa, mikä ainesosa sitä ehkä aiheuttaa että tietäisin välttää?

   Vastaa

   0
  3. Sun sivujen kautta löysin ihan tosi monta noista lemppareista ja iho voi pitkään tosi hyvin, eli iso kiitos sulle. Teet tosi tärkeää työtä <3

   Kiitos kauniista sanoistasi, Mauma ❤️

   (Samalla tietysti ikävä lukea, että ihosi heittäytyi hankalaksi väärän tuotevalinnan seurauksena. 😔)

   (huomaan että mua alkaa vähän itkettää, kun oikeiden tuotteiden löytäminen on auttanut mua tekemään mun ihosta itselleni kaverin eikä vihollisen)

   🥹❤️

   Toivottavasti kaveritila palautuu pian - tai ilmeisesti on ehkä palautunutkin, kun iho on nyt rauhallinen rajallisella tuoterutiinillasi..? Voin hyvin ymmärtää tunteen, kun ei uskalla käyttää "mitä tahansa" tuotetta ei-toivottujen reaktioiden pelossa. Itseänikin pelottaa koko ajan jos jokin tuote taas laukaisee silmäluomi-ihottuman, ja tekisi mieli esimerkiksi käyttää pelkästään Essen Sensitive Toneria tällä hetkellä kun se ei ole ärsyttänyt silmäluomiani.

   Nyt turhauttaa että on ihan uusi hakeminen että mitkä luottotuotteet enää sopii paitsi iholle, myös lompakolle :( Mutta siis tuo misellivesi on alkanut kirvellä ja mietin että olisitko osannut sanoa, mikä ainesosa sitä ehkä aiheuttaa että tietäisin välttää?

   Puhdistava aine heksyleenigykoli saattaa aiheutta miedosti ärsytystä. Itse en tunne ko. ainesosan ominaisuuksia, mutta paljon referenssinä käyttämälläni Incidecoder-sivulla sille annetaan ärsyttävyysarvo "0-1": https://incidecoder.com/ingredients/hexylene-glycol

   PEG-yhdisteetkin saattavat aiheuttaa ihoärsytystä, vaikkakin tämä on harvinaista. PEG-yhdisteisiin kuuluu puhdistavia ja emulgoivia aineita, ja L300-misellivedessä on kaksi PEG-ainesosaa. Mitään yleisesti tunnettuja ärsyttäjiä ne eivät kuitenkaan ole, ja silloin kun niiden yhteydessä ilmenee ihoärsytystä, se (ilmeisesti) johtuu niihin etoksyloinnin yhteydessä jääneistä epäpuhtauksista, ja tällaiset jäänteet ovat hyvin harvinaisia. https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/ingredient-peg-compound.html

   Vastaa

   0
 7. Minä kuulun siihen koulukuntaan, jokä käyttää sujuvasti luonnonkosmetiikkaa ja synteettistä sekaisin :) Kumpaako sinä suosittelet 53-v ikääntyvälle sekaiholle seerumiksi: The Ordinaryn granactive retinoid 2% emulsion vai tämä L300 Pro Retinol seerumi? Onko jompikumpi mielestäsi tehokkaampi? Tuo Ordinary on siitä ollut mainio, kun se imeytyy hetkessä, mitenkähän on tuon Pro Retinolin öljyseerumin imeytyvyys. Vai heikkenisikö teho jos sen sekoittaisi voiteeseen?

  Vastaa

  0
  1. Moikka Anne!

   The Ordinary tuotteissa on lähtökohtaisesti paljon korkeammat pitoisuudet aktiiviaineita kuin herkän ihon sarjoissa, L300-tuotteita ja The Ordinarya on siis siinä mielessä huono verrata. L300 on kotimaassaan apteekkisarja ja on kokonaisuudessaan kehitetty herkälle iholle, aktiiviaineiden pitoisuudet pidetään herkälle iholle siedettävinä.

   Jos kuitenkin nyt tässä vertaan Pro-Retinol-seerumia ja Granactive Retinoid 2% Emulsionia, niin niiden erot ovat:

   - The Ordinaryn seerumi hyödyntää hydroxypinacolone retinoate -muotoa A-vitamiinista, joka ei vaadi iholla konvertoitumista, vaan iho voi suoraan hyödyntää sen. Tulokset voivat olla nähtävissä nopeammin, mutta herkkä iho voi ärtyä tämän vahvuuden A-vitamiinista.
   - L300-seerumi hyödyntää paljon miedompaa retinyylipalmitaatti-muotoa A-vitamiinista, joka muuntuu iholla hitaammin puhtaaksi A-vitamiiniksi. Tulokset ovat pitkäaikaisessa käytössä verrannolliset hydroxypinacolone retinoateen, mutta ovat havaittavissa hitaammin.
   - The Ordinaryn seerumi on koostumukseltaan maitomaista = sisältää myös vettä, ja tuntuu iholla "raikkaammalta" sekä imeytyy nopeammin.
   - L300 seerumi on öljypohjainen, mutta A-vitamiini ja sen johdannaiset ovat öljyliukoisia, ja vedetön pohja on niille itse asiassa kaikkein tehokkain kuljetin. Siksi suurin osa A-vitamiiniseerumeista on öljy- tai skvalaanipohjaisia.

   Jos vertaa öljy- ja emulsiopohjaista A-vitamiiniseerumia joissa on sama A-vitamiiniyhdiste, öljypohjainen on yleisesti aina tehokkaampi. The Ordinaryllakin on Granactive Retinoid -seerumistaan öljypohjainen versio, eli tuo Emulsion on hitaammin vaikuttava.

   L300 Pro-Retinol-seerumi on ns. kuivaöljy, eli siinä on hyvin kevyt, "kuivan" tuntuinen öljykoostumus. Jos iho on täysin tottumaton öljyihin, se saattaa tietysti silti tuntua hitaammin imeytyvältä kuin ohut emulsio, joka hulahtaa ihoon hetkessä. Öljyseerumin imeytymistä voi nopeuttaa levittämällä se hieman kostealle iholle, joka on juuri käsitelty kasvovedellä. :)

   Mikäli sekoitat Pro-Retinol-seerumia voiteeseen, kyllä, sen A-vitamiinipitoisuus lantrautuu eli miedontuu. Paitsi jos sekoitat sitä Pro-Retinol-voiteeseen :D

   Vastaa

   0
  2. Kiitos Sanni perinpohjaisesta vastauksesta, itsellä ei olisi riittänyt tiedot ja taidot selvitellä noita eroja. Taidan pitäytyä tuossa tutussa ordinaryssä, koska ihoni on kestänyt sen hyvin, eikä ole herkkä. Kiitos vielä.

   Vastaa

   0
 8. Kyllä! Juuri se! Se sopi mun iholle tosi hyvin. Kiitos kattavasta vastauksesta, hyvä tietää 😊

  Vastaa

  0
 9. Omalle hormoniakneiselle iholleni (ja hajusteherkälle nenälleni xD) Deep cleansing gel with salicylic acid on ollut todella toimiva! Käytän sen seurana myös tuota Cleansing milk with prebiotic putsaria. Vähän vuodenajan ja kuukautiskierron mukaan :D
  Kiva että esittelit sarjaa näin laajasti!

  Vastaa

  0
  1. Jep, sarjassa on myös noita salisyylihappopitoisia tuotteita epäpuhtaalle iholle :) 👍 Kuulostaa hyvältä käyttää vaihdellen sekä geeli- että maitoputsaria :)

   Vastaa

   0
 10. Mielenkiinto L300- tuotteita kohtaan on herännyt, mutta osaatko sanoa, onko sarjassa sopivia tuotteita akneen taipuvaiselle sekaiholle? Hyaluronic- sarjaa en ainakaan pysty käyttämään, koska syystä tai toisesta hyaluronihappoa sisältävät tuotteet saavat omat silmäni punoittamaan ja vuotamaan vettä.

  Huomasin kaupassa käydessä kosmetiikkahyllyjä silmäillessäni Änglamark- nimisen ihonhoitosarjan. Onko sinulla kokemusta tämän sarjan tuotteista?

  Vastaa

  0
  1. osaatko sanoa, onko sarjassa sopivia tuotteita akneen taipuvaiselle sekaiholle?

   Puhdistustuotteiden linjassa on salisyylihappopitoisia tuotteita rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, mutta kosteusvoiteiden joukossa ei ole erikseen epäpuhtaan ihon tuotteita. Suosittelisin akneen taipuvaiselle iholle L300 Sensitive-linjan Light-voidetta, joka on sarjan voiteista kevyin ja vähärasvaisin. Siinä ei myöskään ole käytetty hyaluronihappoa.

   Huomasin kaupassa käydessä kosmetiikkahyllyjä silmäillessäni Änglamark- nimisen ihonhoitosarjan. Onko sinulla kokemusta tämän sarjan tuotteista?

   Sarjan kosmetiikkatuotteet eivät ole tuttuja, mutta Änglamark-elintarvikkeita olen käyttänyt :) Kyseessä on vähän Urtekramin tyyppinen laajan valikoiman sarja, jossa on ihan kaikkea elintarvikkeista hygieniatuotteisiin ja siivoustuotteista ihonhoitoon. Ihonhoitotuotteet ovat Joutsen-merkittyjä eli ympäristöystävällisiä, mutta eivät luonnonkosmetiikkaa.

   Vastaa

   0
  2. Kiitos vastauksesta. Otin tuon kosteusvoiteen testiin ja se vaikuttaa sopivan omalle iholleni 👍

   Vastaa

   0
 11. Tykästyin tuohon c-vitamiinisarjaan, kun luin sen sarjasta kertovan postauksen ja päädyin kokeilemaan yövoidetta ja seerumia 😊 hyvä vinkki tuo suojakertoimellinen päivävoide, pitääkin ottaa sellainen seuraavaksi testiin 😍 kiitos ❤️

  Vastaa

  0
 12. Tuo misellivesi pitää kyllä ostaa, ei ole tullut mieleenkään kokeilla sitä kasvovetenä. Toisaalta kaikki misellivedet ei siihen varmaan koostumuksen vuoksi soveltuisikaan.

  Tämmöinen aiheeseen liittymätön kysymys. Nyt kun ruuan hinta on mitä on, olisin kysynyt että onko sun ruokabudjetti pysynyt jotakuinkin samana kuin muutama vuosi sitten? (Muistan jonkin postauksen joka oli tyyliä "viikon ostokset 40 eurolla" tai muuta vastaavaa.). Vähähiilarisesti syöminen tuntuu jotenkin superkalliilta (koska viljat, perunat yms on nyt vaan halvempia) tai sitten teen vain vääriä valintoja kaupan ja ostosten suhteen 😁. Jos osaat ja ehdit antaa tähän vinkkejä ja kikkakolmosia niin kuulisin mielelläni, mutta ymmärrän jos ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia 😇.

  Vastaa

  0
  1. Tuo misellivesi pitää kyllä ostaa, ei ole tullut mieleenkään kokeilla sitä kasvovetenä. Toisaalta kaikki misellivedet ei siihen varmaan koostumuksen vuoksi soveltuisikaan.

   Joo, eivät sovi missään tapauksessa.

   Tämä kasvo- ja misellivesien maailma on lopulta aika "villi länsi". Monet kasvovesistä sisältävät puhdistavia aineita ja sitten on taas misellivesiä, jotka saattavat olla kosteuttavina markkkinoituja kasvovesiä kosteuttavampia. Kuluttaja-parka on loppupeleissä ihon kertoman kokemuksen varassa; tuotteen nimi ei välttämättä kerro parhaalla tavalla, miten tuote toimii.

   L300 olisi mielestäni myös voinut kahdesti harkita, muuttavatko miselliveden nimeä. Koostumus on oikeasti poikkeuksellisen kosteuttava, ja vaha nimi Intensive Moisture sopi pulloon kuin nenä päähän. Uudessa nimessä kosteuttavuus ei käy ilmi tavalliselle kuluttajalle, kaikki eivät osaa lukea incejä.

   Tämmöinen aiheeseen liittymätön kysymys. Nyt kun ruuan hinta on mitä on, olisin kysynyt että onko sun ruokabudjetti pysynyt jotakuinkin samana kuin muutama vuosi sitten?

   Ihan neljällä kympillä per viikko en nykyään pärjää, mutta viidellä kympillä kutakuinkin joo. (En kylläkään ole nyt hetkeen laskenut; viimeksi laskin vuosi sitten kun otin asuntolainan ja piti tarkasti selvittää, mihin rahaa kuluu. Silloin budjetti oli 200€ / kk.) Olen vähentänyt tuoreen kalan syömistä radikaalisti, ja nyt menee sitten entistä enemmän purkkitonnikalaa ja Onkimiehen Kalapihvejä (heh), sillä saa budjetin pysymään siedettävänä.

   Mä kun en syö lihaa, niin mun edullisen vhh-ruokavalion kulmakivet on:
   - Säilyketonnikala
   - Halvin mahdollinen feta (Lidlin ja Rainbow'n)
   - Hätälän Onkimiehen Kalapihvit
   - Apetit Kasvisjauhis-pyörykät
   - Pakastevihannekset
   - Kaikki tuoreet vihannekset Lidlistä - hintaero on huima

   Mulle feta on proteiinin lähde siinä missä kalakin, ja syön melkein päivittäin ison fetasalaatin. Salaatin ravintoarvoja saa vielä parannettua kun laittaa joukkoon manteleita --> lisää proteiinia ja hyviä rasvoja. Lidlin manteleita kuluu paljon! :) Murskatut mantelit tuovat lisäksi salaattiin ihanaa rouskuvuutta.

   Fetaa voi tunkea myös lämpimiin ruokiin, yksi klassikko (mulle) on paistettua ruusukaalia, vihreitä papuja ja fetaa. Feta lisätään pannuun viimeisenä ja annetaan sulaa ihan hetki. Tähän voi vielä lisätä murskattuja saksanpähkinöitä, nams! 👌

   Vastaa

   0
  2. Kiitos kovasti kattavasta vastauksesta 😊! Tuo feta pitää ottaa useammin ruokakoriin, oon tähän asti jotenkin vaan ohittanut sen enkä kyllä tiedä miksi. Se on kuitenkin niin maukasta ja sopii hyvin sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin 😊.

   Vastaa

   0
  3. 👍

   (Ja kallistuttuaankin se on vielä edullisimpien proteiinin lähteiden joukossa.)

   Vastaa

   0
 13. Ostin Cittarireissulta Prebiotic cleansing milkin, vaikka mielessä kummittelevat entisaikain klähmäiset puhdistusmaidot. Toivottavasti on kokeilun arvoinen. 😀

  Vastaa

  0
  1. Toivottavasti tämä osoittautuu sun iholla epäklähmäiseksi..! 🙏🏻

   Vastaa

   0
 14. Minun (L300) ihonhoitorutiini:

  Aamulla

  -La Roche-Posayn Eau micellaire ultra 3 in one vanulapulla
  - Hyaluronic renewal anti age päivävoide (+ nyt kokeilussa Dermosilin Anti-redness oil serum muutama tippa)
  - Hyaluronic anti age silmänympärysvoide

  Ennen käytin Anti-redness seerumin sijaan ennen päivävoidetta L300 saman sarjan seerumia

  Illalla

  -Putsari etsinnässä, tällä hetkellä Prebiotic Cleansing milk, mutta tämä ei puhdista meikkiä pois ja välillä lainaan pojaltani Deep Cleansing syväpuhdistavaa puhdistusgeeliä, mut se taitaa olla liian puhdistava mun iholle.
  - La Roche-Posayn Eau micellaire ultra 3 in one vanulapulla
  - Hyaluronic renewal anti-age seerumi
  - talvella pitäis olla tähän jotain lisäksi

  Oma ihoni on voinut näillä monta vuotta suht hyvin. Huomaan vaan, et koko ajan tuotteet lisääntyy, kun tuntuu ettei mikään kosteus ole riittävästi. Mut luultavasti ongelma on putsarissa. Olen alkanut taas meikata n. 5-6 vuoden tauon jälkeen enkä meikkaamattomuus aikana käyttänyt putsaria, vain kasvovettä, misellivettä ja iho pysyi parempana. Mutta nyt, kun meikkaan päivittäin niin putsarin rooli on isompi. Luen tuon sun postauksen uudelleen ja poimin kokeiluun sieltä jonkun vinkin!

  Vastaa

  0
  1. Kiva kun jaoit rutiinisi Merja :) Näitä on aina mukava lukea.

   Pärjäätkö siis tällä hetkellä iltaisin pelkästään HR-seerumilla..? Et käytä yövoidetta tai öljyä..?

   Putsari etsinnässä

   Se Laponien öljyputsari..? ;) :D

   Vastaa

   0
  2. Pikkasen kuivalta (pintarypyt näkyy poskissa asti) iho näyttää yön jälkeen, kun pelkkä seerumi käytössä, mutta kun laitan päivätuotteet kasvoille niin iho niistä virkistyy! Olen kokeillut erilaisia yövoiteita, mutta tuntuu ettei mikään kokeilemisistani imeydy kunnolla ihoon ennen nukkumaanmenoa, niin jätin pois. Toki talvella varmasti tarvetta on, joten ens syksynä tämä asia taas edessä :) Sitä mietin et onko järkeä laittaa illalla kahta seerumia, tuo L300 ja sit vielä se Anti-redness öljyseerumi päälle..?

   Joo, tuo Laponie on mielessä, mut mietin et jos ottaisin uudestaan käyttöön tuon Cleaning moussen ja jos se kuivattaa tai aiheutta reaktioita niin sit tuo Laponie, vinkki on kyllä "korvan takana" :)

   Vastaa

   0
  3. Olen kokeillut erilaisia yövoiteita, mutta tuntuu ettei mikään kokeilemisistani imeydy kunnolla ihoon ennen nukkumaanmenoa, niin jätin pois.

   Joo, sitten ei järkeä. Mutta ohut öljy voisi imeytyä paremmin ;) Kuten seuraavassa kysymyksessäsi:

   Sitä mietin et onko järkeä laittaa illalla kahta seerumia, tuo L300 ja sit vielä se Anti-redness öljyseerumi päälle..?

   Voi laittaa kahta seerumia, etenkin kun noiden vaikutus on erilainen ja tuovat kumpikin oman hyödyn iholle. Kahta saman "järeämpää" ihoa aktivoivaa seerumia ei kannata laittaa, esimerkiksi retinoidiseerumi ja happoseerumi. Tuossa sun kombossa olisi vesipohjainen kosteuttava seerumi (L300) ja öljypohjainen ravitseva ja rauhoittava seerumi (Dermosil), ja ne sopivat yhteen vallan mainiosti. Vesikosteus + öljykosteus = kaikki mitä iho kosteutukselta tarvitsee :) Tätä metodia itsekin käytän.

   Vastaa

   0
  4. Minullakin kokemus, että tämä maitoputsari ei puhdista ihoa tarpeeksi hyvin, vaan meikkiä jää iholle. Onkohan mikään maitoputsari riittävän tehokas puhdistamaan meikkiä? 🤔 Ehkä palaan Taikan puhdistusemulsioon - se kyllä saisi olla isommassa purkissa 🙂

   Vastaa

   0
  5. Onkohan mikään maitoputsari riittävän tehokas puhdistamaan meikkiä? 🤔

   Maitoputsari ei koskaan ole yhtä tehokas kuin öljy/balmiputsari (eikä edes yhtä tehokas kuin voimakkaasti pesevät vaahtoputsarit). Maito on kaikkein miedoin puhdistava aine. Mitä enemmän rasvaa tai mitä enemmän pinta-aktiivisia aineita, sitä paremmin tuote irrottaa likaa. Maidossa on paljon vettä ja vähän rasvoja, ja tyypillisesti 0% tai hyvin vähän pinta-aktiivisia aineita, siksi sen puhdistusteho on niin mieto.

   Taikan maito puhdistaa paremmin koska siinä on myös pinta-aktiivisia aineita.

   Vastaa

   0
 15. ”Vitamin C -seerumi (tämä muuten myös kosteuttaa hyvin!)”

  Minusta tämä oli hyvin kuivattavaa? Samoin tosin muutkin C-seerumit, en voi käyttää ollenkaan. :/ Sarjan naamio on aika kiva.

  Vastaa

  0
  1. Kokemukset ovat erilaisia eri ihoilla. Mun iholla L300 C-vitamiiniseerumi tuntuu huomattavan kosteuttavalta verrattuna moniin muihin anti-age-seerumeihin. Siinä on heti kärjessä propanediolia, pantenolia ja hyaluronihappoa, jotka kosteuttavat.

   Vastaa

   0
 16. Onko väliä käyttääkö c-vitamiiniseerumia aamulla vai illalla? Olen aamuisin laiskuuden huipentuma joten käyttäisin mieluiten illalla. : D

  Vastaa

  0
  1. Antioksidanttisen tuotteen hyödyt ovat aina parhaimmillaan päiväsaikaan, jolloin iho altistuu eniten vapaiden radikaalien pommitukselle, mutta ilman muuta saat hyötyä myös käyttämällä seerumia iltaisin :)

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)