20.11.2022

"Ei laihaa kahvia" - Purodoré maksimoi hoidollisen tehon

Kaupallinen yhteistyö: Purodoré

Viime syksynä lanseerattu, suomalainen luksusluonnonkosmetiikkasarja Purodoré on laajentunut. Ylellinen Gold-tuotelinja on saanut rinnalleen Spa-linjan, johon minulla on ollut syksyn aikana ilo tutustua. :)

Aiemman juttuni Purodoré-sarjasta voit lukea täältä.

Koodilla SANNI25 saat -25% alennusta Purodorén verkkokaupassa koko tuotevalikoimasta 24.11. saakka. Toimitukset Suomen sisällä ovat ilmaiset.

Spa-linja on Gold-linjaa laajempi ja tuotteet ovat hieman edullisempia. Luksus-aspekti on kuitenkin yhä mukana korkealaatuisten raaka-aineiden, tyylikkäiden pakkausten sekä korkean hoitavuuden myötä. Purodoré-sarjan tuotteissa aktiiviaineiden pitoisuudet on maksimoitu, ja esimerkiksi hedelmäuutteet on valmistettu raakamenetelmällä, mikä tarkoittaa, että koko kasvi on käytetty prosessissa, eikä uutetta ole laimennettu vedellä.

Spa-linjan on kehittänyt Suomen kysytyimpiin luonnonkosmetiikan kemisteihin kuuluva Anu Ruohosto, joka on myös Gold-linjan takana. Juuri Ruohoston kanssa juttelin kosmetiikan luksuksesta, aihe, jolle aiemmin tässä kuussa omistin oman postauksen. Purodorén lähestymistapa luksukseen on estetiikan ohella ennen kaikkea raaka-aineiden kautta. Tuotteiden hoitavien ja aktiivisten aineiden pitoisuudet on maksimoitu kaikilla käytössä olevilla keinoilla.

”Laihaa kahvia ei halua juoda kukaan, miksi haluaisimme valmistaa ylellistä kosmetiikkaa sillä periaatteella”, Ruohosto kiteyttää Purodorén ytimen.

Läpinäkyvyys ja tuotteiden ymmärrettävyys on myös Purodorélle tärkeä arvo. Purodoré haluaa luoda ihonhoitotuotteita, joiden ainesosalistaa lukiessa asiakas tunnistaa käytettyjä aineita ja ymmärtää, mistä tuote muodostuu.

Esimerkki:

(Luonnonkosmetiikan) kasvovoide

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, C-10-18 Triglycerides, Cetearyl Alcohol, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Diglycerin, Squalane, Dicaprylyl Ether, Glycerin, Glyceryl Behenate, Glyceryl stearate, Parfum, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Hyaluronate (…)

Purodorén kasvovoide:

Rosa Damascena (Rose) floral water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Olivate & Sorbitan Olivate, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract, Matricaria Recutita (Chamomile) Flower Extract, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil.

Näettekö eron..?

Cetearyl Olivate & Sorbitan Olivate on oliivipohjainen emulgaattori, jolla vesi- ja öljypohjaiset aineet saadaan sekoittumaan voiteeksi. Muita koostumusta muokkaavia ainesosia Purodoré ei käytä. Sarjan kotisivulla on avattu joka ikinen tuotteissa käytetty ainesosa.

Purodore Spa luonnonkosmetiikka

SADEMETSÄT JA TROPIIKKI KOHTAA POHJOLAN

Spa-sarjassa on kymmenen tuotetta: puhdistusmaito, kasvovesi, kaksi 24-h-voidetta, kasvoöljy, SPF 25-päivävoide, seerumi, yövoide ja kaksi kuorintaa.

Spa-linjan juttu on antioksidanttisuus sekä eksoottiset ainesosat. Mainitsin hiljattain sademetsäperäisten raaka-aineiden trendin. Se on näkyvissä myös Purodoré Spa -sarjan tuotteissa. Anu Ruohosto kertoo, että ideana oli hakea tuotteisiin eri kulttuurien helmiä niin Suomesta kuin eksoottisista maista. Bongaan resepteistä suomalaisen lemmikin, kauran ja vadelman rinnalla afrikkalaista marulaa, trooppisia hedelmiä kuten guavaa ja pitayaa, maqui-marjaa Chilestä, meksikolaista agavea sekä pähkinöitä ja supermarjoja Amazonin alueelta. Tällä kattauksella tuotteet todellakin notkuvat vitamiineja ja antioksidantteja.

Tutustuessani Purodoréen viime vuonna ensimmäinen ajatukseni oli: missä kasvoöljy? Nyt Spa-linjan myötä oli sen aika. :) Kasvoöljy sekä kasvovesi ovat – ehkä odotetustikin – muodostuneet suosikeikseni Spa-linjan tuotteista. ✨Vesi-öljy-kosteutus! ✨ Se on niin mun juttu. Entsyymikuorinta on kolmas suosikkituote. Niin, ja onhan sarjan suojakertoimellinen päivävoidekin todella hyvä..!

Tuoksusta; osassa Spa-linjan tuotteista on käytetty samaa Purodorén signature-tuoksua kuin Gold-linjassa, mutta Spa-tuotteissa tuoksuvat myös tuotteiden raaka-aineet, erityisesti marjat. Näin ollen tuoksu on erilainen kuin Goldissa. Täytyy sanoa, että itse tykästyin enemmän Spa-sarjan tuoksuihin, marjaiset vivahteet vetoavat meikäläiseen. Löytyypä sarjasta myös viehättävin kukkaistuoksu koskaan!

NOURISHING FACIAL OIL 55€ / 30 ml - koodilla 41,25€

Täyteläisessä luomukasvoöljyssä yhdistyy kuusi kylmäpuristettua kasviöljyä. Harvinaisempana extra-aktiiviaineena ovat ruusun terälehdet, joilla on ihoa rauhoittava vaikutus. Terälehdet on uutettu viinirypäleen siemenöljyyn.

Öljycocktailin ykkösenä komeilee kevyenä öljynä tunnettu viinirypäleen siemenöljy, mutta sen osuus öljyjen kokonaisuudessa ei ole suuri, koska tämä öljyseos on täyteläinen ja hyvin ravitsevan tuntuinen. Nourishing Facial Oil on vaikutukseltaan kosteuttava, korjaava ja juonteita silottava.

Purodorén perustaja Maria Nummenpää kertoo, että Nourishing Oil'ista on tullut yksi sarjan pidetyimmistä tuotteista. "Se sopii oikeastaan ihan jokaiselle, niin kuivalle kuin rasvoittuvalle iholle". Öljystä on mm. saatu palautetta, että sillä on korjattu ja rauhoitettu väärien tuotteiden kautta huonoon kuntoon mennyt iho.

Viinirypäleen siemenöljy sisältää runsaasti E-vitamiinia ja linoleenihappoa.

Aprikoosinkiviöljy on tehokkaasti kosteuttava ja pehmentävä öljy joka sisältää fytosteroleja, E-vitamiinia ja beetakaroteenia.

Mustaherukanlehtiöljy sisältää mm. C-vitamiinia, kivennäisaineita ja flavonoideja. (Mielenkiintoista, että tässä on käytetty lehdistä puristettua öljyä siemenöljyn sijaan.)

Ruusunmarjansiemenöljy sisältää ihoa uudistavaa A-vitamiinia ja on klassinen anti-age-öljy.

Omenansiemenöljy sisältää antioksidanttisia flavonoideja sekä C-, B- ja E-vitamiinia.

Lakansiemenöljy sisältää runsaasti C-vitamiinia sekä välttämättömiä rasvahappoja, fytosteroleja ja antioksidantteja. Lakansiemenöljyllä on ihoa kirkastava vaikutus.

Öljyssä on hyvin kevyt marjainen tuoksu kukkaisella pohjalla.

ACTIVE DAY CREAM SPF 25 45€ / 50 ml - koodilla 33,75€

Aina kun kohtaan suojakertoimellisen luonnonkosmetiikan kasvovoiteen, odotan suurella innolla ja jännityksellä, miltä se tuntuu kasvoilla. Maaginen raja erityisen miellyttävälle ihotuntumalle on nykyään SPF 20 ja SPF 30:n välillä – heti kun kerroin nousee kolmeen kymppiin, mineraalifiltterin osuus tuotteessa on niin suuri, että vain harva valmistaja onnistuu täysin neutraloimaan sen tuoman jähmeyden. Te, jotka käytätte paljon mineraaliaurinkovoiteita, tiedätte varmasti mitä tarkoitan.

SPF 25 antaa sekin oikein hyvän suojan UV-säteilyä vastaan, ja jättää voiteeseen SPF 30:iä enemmän tilaa kosteuttaville aineille. Tämän tuntee Purodorén Active Day Cream -voiteessa! Voide tuntuu kosteusvoiteelta, ei aurinkovoiteelta. UV-suojana toimivan sinkkioksidin läsnäoloa ei arvaisi tuotteessa lainkaan. Voide levittyy todella notkeasti ja tuntuu jopa kevyeltä. Se imeytyy nopeasti ja jättää iholle miellyttävän tunteen. Valkoisesta kajosta ei ole tietoakaan.

Yritin udella Ruohostolta, miten hän on onnistunut formuloimaan näin kevyen ja miellyttävän tuntuisen mineraali-SPF-voiteen, mutta hän vain myhäili, eikä tietenkään paljastanut ammattiniksejään. Kävimme myös äärimmäisen mielenkiintoisen keskustelun mineraalifilttereiden suorituksesta yleisellä tasolla, jonka sisällöstä voisin ammentaa toiseen postaukseen.

Kosteuttavuuden kriteereillä Purodorén Active Day Cream SPF 25 on varmastikin paras luonnonkosmetiikan SPF-kasvovoide jota olen kokeillut. Ihanan kuuloinen inci pursuaa ravitsevia, kosteuttavia ja vitamiinipitoisia ainesosia kuten vadelmansiemenöljyä, avokadoöljyä, camu camu -hedelmää ja agave-uutetta.

HYDRATING FLORAL TONER 36€ / 150 ml - koodilla 27€

Oi ihanuutta! TÄMÄ on vuoden paras kasvovesituttavuus! 😍 Hullaantumiseni saattaa olla jopa eniten tuoksun ansiota: Hydrating Floral Tonerissa on ihastuttavin kukkaistuoksu jonka olen kohdannut missään kosmetiikkatuotteessa. (Ainesosatkin ovat erinomaiset, mutta tuoksu on se joka vaikuttaa meihin ensimmäisenä, halusimme tai emme..!) En yleensä edes ole klassisten kukkaistuoksujen ystävä, mutta Floral Tonerin hienostunut, herkkä ja samalla vivahteikas kukkakimppu on kerrassaan lumoava. Tämä tuoksu jos mikä tuo minulle mieleen ylellisen, selektiivisen tuotteen. Ja kuulkaapa tätä: tuotteessa ei ole lainkaan lisättyjä hajusteita, vaan tuoksu tulee pelkästään koostumuksen sisältämistä kukista…! Yleensä luonnonkosmetiikankin kukkaistuoksut luodaan hajustemolekyyleillä, jotka on eristetty mm. eteerisistä öljyistä, mutta ei tässä tapauksessa.

Valkoinen ruusu, lehmuksenkukka, päivänkakkara, lemmikki, ruiskaunokki ja orvokki luovat tämän taianomaisen kosteuttavan suihkeen hoitavan sekä tuoksuvan sydämen. Lisää ainesosien vaikutuksista voi lukea Purodorén sivulta, mutta mainittakoon, että esimerkiksi valkoinen ruusu, jonka hydrolaatti muodostaa Floral Tonerin pohjan, rauhoittaa ja vahvistaa ihoa ja sillä on myös ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta tukeva vaikutus. Lemmikin kukkauute puolestaan on yksi kemisti Anu Ruohoston suosikkiainesosia Spa-sarjasta. Ruohosto kertoo lemmikin sisältävän mm. paljon C-vitamiinia.

Muita ihoa hoitavia aineita Floral Tonerissa ovat mm. niasiiniamidi, hyaluronihappo, fosfolipidit ja glyseroli.

Tässä on muuten aika loistava lahjaidea kosteuttavien kasvovesien ystävälle! 😍

Purodore Spa luonnonkosmetiikkaREGENERATING SLEEPING MASK 55€ / 50 ml - koodilla 41,25€

Täyteläinen yövoide notkuu upeita ihoa hoitavia herkkuja eksoottisista pähkinävoista hedelmiin ja marjoihin kuin ”Michelin-tähden ihonhoidollinen maistelumenu”. Näitä ainesosalistoja on ilo lukea, ne ovat kuin gastronomisesti tarkoin hiottu fine dining -elämys iholle.

Kutsun tätä tuotetta yövoiteeksi, koska sitä käytetään yövoiteen, ei naamion tavoin. Olen aiemminkin kirjoittanut mielipiteeni ’sleeping mask’ -termiin liittyen: vaikka ymmärrän idean käyttää nimeä, koska se tekee tuotteesta tehokkaamman kuuloisen kuin ’yövoide’, en innostu nimestä, kun tuotetta käytetään yövoiteen tavoin. (Nimet käyttötarkoituksen mukaan, sanoo tämä kosmetiikkafriikki! ☺️)

Nimi ei kuitenkaan tässä tapauksessa pahenna tuotetta. Erittäin hoitava anti-age-vaikutteinen koostumus tarjoilee iholle buffetin ucuuba-ja kokum -pähkinöiden voita, avokadoöljyä, baobab-öljyä, mulperipuun uutetta, papaijauutetta, helokkiöljyä, skvalaania, fermentoitua raaka-kaakaota, pitaija-hedelmän uutetta, kiwi-uutetta ja fermentoitua lykopeenia. Johan on pidot!

Pähkinävoit, avokado- ja baobab-öljy tuovat voiteeseen ravitsevuutta, mulperi ja papaija kirkastavat ihoa (mulperipuun uute on tehokas pigmenttiläiskien vaalentaja), helokkiöljy ja skvalaani kosteuttavat, kaakao sisältää runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia, rautaa, kromia ja sinkkiä, pitaija-hedelmän C- ja B-vitamiinit puolustavat ihon nuorekkuutta, kiwi ammentaa ihoon C-vitamiinia ja superantioksidanttinen lykopeeni mm. ehkäisee ihon valovaurioita. Kerrassaan mieletön cocktail joka ravitsee, kosteuttaa, heleyttää ja hidastaa ihon ikääntymisen merkkejä.

Tässä voiteessa on koko Spa-sarjan hoitavin koostumus. Tämän pariksi päiväaikaan sopii Regenerating Day & Night Cream normaalista kuivalle iholle, tai kevyempi Balancing Day & Night Cream normaalista sekaiholle.

ACTIVE ENZYME CLEANSER 38€ / 100 ml - koodilla 28,50€

Tässäpä ihana, ylellinen ja erilainen putsari! Oikeastaan Enzyme Cleanseria on syytä kutsua kasvokuorinnaksi, sillä se ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön vaan sitä käytetään kuorintatuotteen tapaan 1-2 kertaa viikossa. Tuotteen koostumus on formuloitu muistuttamaan puhdistusmaitoa ja se sisältää myös pinta-aktiivista, likaa irrottavaa dekyyliglukosidia, joten siinä mielessä ’cleanser’-nimikin on perusteltu.

Tuotteen kuoriva ainesosa on hibiskus-kukan sisältämät hedelmähapot.

Muilta osin Active Enzyme Cleanserin koostumus muistuttaa enemmänkin hoitavaa kosteusemulsiota kuin putsaria tai kuorintatuotetta. Persikankiviöljy, sheavoi, unikonsienenöljy, lakritsinjuuri, kookosöljy, aloe vera, valkoinen tee, mansikkauute… Koostumus on niin upea, että melkein sääli huuhtoa tämä iholta lavuaariin..!

Tuote ei ole tarkoitettu meikin poistoon, vaan se levitetään meikistä puhdistetulle iholle. Tuotetta hierotaan iholla tovi ja huuhdotaan sitten pois haalealla vedellä. Mun iho on niin tottunut happo/entsyymikuorintoihin, että pyörittelen tätä iholla useamman minuutin. Kun tuotetta hieroo iholla muutaman minuutin (saatan myös lisätä maitoa hieronnan aikana), se alkaa lopulta hyvin kevyesti tuntumaan iholla, ei suoranaisesti kihelmöimään, mutta happojen vaikutuksen voi kuitenkin tuntea.

Huuhtelun jälkeen iho on superpehmeä ja ihanan sileän tuntuinen. Aivan ihana tuote, ja maitomainen koostumus tekee tästä erilaisen ja persoonallisen.

Active Enzyme Cleanserissa on hienovarainen marjainen tuoksu, joka tulee sen sisältämistä mansikan, vadelman ja mustikan uutteista. Tässäkään tuotteessa ei ole lisättyä tuoksua.

Purodore Spa luonnonkosmetiikkaBRIGHTENING CREAM EXFOLIATOR 43€ / 50 ml - koodilla 32,25€

Tämä tuote on rakeellinen vaihtoehto Enzyme Cleanser -kuorijalle. Kuorivana ainesosana tässä täyteläisessä voiteessa ovat jauhetut vadelmansiemenet – ja niistä, yhdessä vadelmanlehden kanssa, tulee myös tuotteen intensiivinen, herkullisen marjainen tuoksu. Niin ihanaa, kun sarjan tuotteissa tuoksuu aito luonto – kukat ja marjat! Brightening Cream Exfoliator olisi unelmalahja henkilölle, joka on hulluna vadelmaan!

Voidemaisen pohjan vadelmakuorintaan muodostavat luomumanteli-, luomujojoba- ja luomuaprikoosinkiviöljy. Koostumuksessa on myös antioksidanttista mustaherukan lehtiuutetta sekä vihreää teetä. Itse jättäisin näin hoitavan tuotteen iholle hetkeksi, tai vaikka 10 minuutiksi, ennen poishuuhtomista, jotta ihoon ehtii imeytyä myös kasviöljyjen ja -uutteiden hyväätekeviä ainesosia. Näin olen tehnytkin, ja iho on vaikutusajan jäljiltä vielä paljon pehmeämpi kuin jos tuotteen huuhtoo heti pois. 👌 Tuotteessa on itse asiassa myös vähän kaoliini-savea, joten sekin ehtii tehdä puhdistavia taikojaan kun voiteen jättää iholle vaikuttamaan.

Kuorivalta teholtaan Brightening Cream Exfoliator on aika mieto, sillä rakeet eivät ole tiheässä. Jos olet tiheärakeisten, ihoa hiovien kuorintojen ystävä, tämä ei ole sinun juttusi. Jos taas olet hemmottelevien ihonhoitotuotteiden ystävä ja ilahdut kosmetiikasta, jossa tuoksu, koostumus ja pakkaus muodostavat arjen yläpuolelle kohottavan kokonaisuuden, tämä voisi olla sun purkki! Tässä tuotteessa myös painava lasipakkaus luo arvokkuuden tunnetta.

Purodore Spa luonnonkosmetiikkaMun fiilis Purodorésta?

Tämän sarjan vahvuus on mielestäni ilman muuta kunnianhimoinen suhtautuminen ainesosiin. On kunnianarvoinen valinta satsata paukut hoitaviin ainesosiin teknisten skin feel -ainesosien sijaan. Purodorén ainesosaprofiili on kautta linjan arvokas ja erottuu kilpailijoista sekä hoitavien ainesosien moninaisuudella että pitoisuudella. On tyypillistä, että esimerkiksi anti-age-tuote rakennetaan muutaman tähtiainesosan varaan ja muuten tuote täytetään perustason kosteuttajilla ja teknisillä koostumuksen sakeuttajilla ja silottajilla - tämä sabluuna on kaukana Purodorén reseptiikasta.

Purodorén tuotteista löydät siis jotain muuta kuin ne perinteiset yhdistelmät rasva-alkoholeja, jojobaöljyjä, hyaluronihappoa ja aloe veraa. Ei sillä, etteivätkö nämäkin aineet ole hyviä, mutta jokaisen ei tarvitse "juoda samaa kahvia". Tässä olisi nyt se vahva artesaanikahvi parhaalla arabica-lajikkeella! ☺️

Purodorén Gold-linjaan pääset tutustumaan tässä jutussani. Gold-linjan kultaa ja tryffeliä sisältävä kasvovesi muuten voitti juuri parhaan kasvoveden palkinnon Nordic Natural Beauty Awardsissa. :)

Koodilla SANNI25 saat -25% alennusta koko Purodorén tuotevalikoimasta 24.11. saakka.

*

🌿 Kosmetologeille HOX: Purodoré etsii uusia hoitoloita jälleenmyyjäverkostoonsa! 🙂 Lisätietoa saa täältä. Purodorén kaikki tuotteet soveltuvat hoitolakäyttöön, ja valikoimassa on myös pelkästään ammattikäyttöön tarkoitetut Professional-linjan tuotteet.

2 comments on “"Ei laihaa kahvia" - Purodoré maksimoi hoidollisen tehon”

  1. Wohoo, tuota suojakertoimellista voidetta voisin kokeilla ensi keväänä :-)

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat