06.11.2022

Mikä on ihonhoidon luksusta?

Olen mietiskellyt tätä teemaa aiemminkin, mutta nyt se heräsi uudella tavalla henkiin, kun juttelin aiemmin tällä viikolla suomalaisen kosmetiikkakemistin kanssa.

Olen äärettömän kiinnostunut kosmetiikan tuotekehityksestä, koostumuksista ja markkinoinnista, ja moni asia vaikuttaa siihen, miten tuotteen imago ja sen välittämä viesti rakennetaan. Kun myydään tuotteita, kaikella on viesti. Kodinsiivoustuotteet puhdistavat, vaatteet lämmittävät ja kosmetiikka hoitaa ja koristaa ihoamme, mutta kullakin tuotteella on funktionsa ohella myös viesti. Tuo viesti on se, minkä perusteella usein valitsemme tuotteen; funktio ja suoritushan voivat monella tuotteella olla samanlaiset.

Luksus on yksi viesti.

Mitä on luksus ihonhoidossa?

Olisi kiinnostavaa kuulla myös teidän ajatuksianne; mitä se on teille?

Tässä kolme mun mielestä tärkeintä luksusta luovaa tekijää.

ESTEETTISYYS JA DESIGN

Ensimmäisenä mieleen tulevat pakkaukset, jotka ovat se, mitä asiakas tuotteesta ensimmäisenä näkee. Esteettiset ratkaisut ovat tärkeä tekijä siinä, miten tuote koetaan. Pakkaus-design on seikka, jolla ei ole mitään tekemistä sisällön kanssa, joten sillä hemmotellaan vain silmiä. Toisille kuluttajille design on niin tärkeässä roolissa, että ihonhoitotuotteet valitaan sillä kärjellä, että ne sopivat osaksi sitä elämäntyyliä ja arvoja, joita kodin sisustus ja värimaailma edustaa.

TUOTTEEN SENSORISUUS

Toinen yleinen tekijä luksuksessa ovat tuotteen sensoriset ominaisuudet eli miltä tuote tuntuu, näyttää ja tuoksuu. Erilaisilla teknisillä ainesosilla voidaan vaikuttaa siihen, miten tuote levittyy, millainen rakenne siinä on ja miltä se tuntuu iholla. Voide voidaan esimerkiksi formuloida kuohkean ilmavaksi tai sorbettimaisen raikkaaksi, tai helmiäisen hohtoiseksi ja roosan sävyiseksi. Tuoksun luomiseen on käytössä moninaisia keinoja täysin synteettisistä luonnollisiin ja terapeuttisista ei-vaikuttaviin.

Esteettisyys ja sensorisuus eivät kuitenkaan liity tuotteen hoidollisiin hyötyihin, ja kolmas tapa tavoitella luksusta on vaikuttavien aineiden kautta.

AKTIIVISET AINESOSAT

Aktiivisilla ainesosilla tarkoitan tässä yhteydessä "vaikuttavia" ja ihoa hoitavia ainesosia, kaikki hoitavat aineet eivät kuitenkaan ole aktiivisia sanan varsinaisessa merkityksessä. Esimerkiksi happo on iholla aktiivinen ainesosa, glyseroli epäaktiivinen, mutta kummatkin hoitavat ihoa.

Kun lähdetään kehittämään kosmetiikkatuotteen koostumusta, arvokkuutta voidaan luoda joko korostaen sensorisia tai hoitavia ainesosia. Tämä oli aihe, josta kemistin kanssa juttelimme, ja se oli mielestäni kiinnostava näkökulma. Usein odotamme luksustuotteelta tiettyä sensorista elämystä, mutta samalla tuo elämys itse asiassa vähentää tuotteen hoitavien ainesosien osuutta. Oletteko tulleet ajatelleeksi tätä? Olen kirjoittanut ilmiöstä aiemminkin, teemalla tekniset vs. hoitavat ainesosat, mutta en luksuksen kannalta.

On valintakysymys, haluaako tuotteessa korostaa ihohyödyllisiä ainesosia vai luoda sensorisesti erottuvan käyttöelämyksen. (Tietysti on mahdollista yhdistää jossain määrin kummatkin, mutta kyllä skin feel -ainesosat ovat aina pois hoitavuudesta.) Hoitavat ja iholle hyödylliset ainesosat kuten kasvirasvat- ja öljyt, -uutteet, humektantit, hapot, vitamiinit ja tulehdusta laskevat aineet eivät itsessään tunnu iholla erityisen elämyksellisiltä (tai tuoksu hyvältä..!). Kenties poislukien jotkut harvat luonnostaan miellyttävän tuoksuiset ja silkkisen tuntuiset öljyt. Superantioksidanttina tunnettu tyrnimarjaöljy esimerkiksi tuoksuu suorastaan epämiellyttävälle, ja ihon supersankari-kosteuttaja hyaluronihappo on yksinään todella tahmainen aine. Tarvitaan teknisiä ainesosia neutraloimaan tai kumoamaan näiden hoidollisten sankariaineiden kosmeettisesti vähemmän miellyttäviä ominaisuuksia. Mutta... tekniset ainesosat eivät hoida ihoa, tai niiden hoitavuus rajoittuu ihon pinnan pehmentämiseen.

Toki on vielä muitakin luksuksen määritelmiä. Jollekulle luksusta voi olla mahdollisimman puhtaat, vähän-prosessoidut ja vaikkapa kotimaiset raaka-aineet. Luksusta voi olla eksoottisuus ja jännittävyys, että tuote poikkeaa merkittävästi totutusta.

Oma ammatillinen kokemukseni on, että luksus rakentuu kosmetiikkamarkkinoilla lähes aina ulkoisille ja sensorisille tekijöille. Erityisesti pakkauskeskeiset tekijät korostuvat: on raskasta lasia, kultaa, kimaltavia ja hohtavia yksityiskohtia. Eikö ole jännä juttu, että painavuus lisää tuotteen arvokkuuden tuntua..? Tätä kikkaa on hyödyntänyt mm. kotimainen Djusie poikkeuksellisen painavilla pakkauksillaan.

MIKSI ULKOISET SEIKAT DOMINOIVAT?

Ulkoisten seikkojen merkitys luksuksessa on yleisesti suurempi kuin ainesosallisten, minkä voi hyvin ymmärtää tältä kannalta: harva asiakas lopulta oikeasti ymmärtää tuotteen ainesosalistaa, kun taas tuotteen ulkonäkö ja tuoksu puhuttelevat kaikkia.

Jos luksuksen mieltäisi enemmänkin ainesosien kannalta, moni halvempi merkki on "luksusta". Minusta esimerkiksi kotimainen Flow Cosmetics tai old-school-klassikko Dr. Hauschka kategorisoituisi reseptiikkansa puolesta luksukseksi. Tai perinteikäs Frantsila - tuotteissa on aivan huikeat pitoisuudet kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä sekä luomuyrttejä, jotka eivät todellakaan ole halpoja ainesosia.

MIKÄ MINULLE ON LUKSUSTA?

Jos kuitenkin mietin nimenomaan itseäni ja mikä minulle on eniten luksusta ihonhoitotuotteissa... Pakko myöntää, että puhtaasti kokemuksena myös minulla pakkauksen ulkonäkö menee incin ohi. Esteettiset tekijät ovat yllättävän tärkeät, ja jos pakkaus on tylsä tai kummallinen, minulla jää tuote jopa käyttämättä, vaikka hoitavuus ja ainesosat olisivat hyvät. Heitän esimerkkinä Ekopharman, jonka tuotteiden reseptiikka on kultaa, mutta rehellisesti pidän pakkausten estetiikkaa niin epäonnistuneena, että pelkästään se saa minut valitsemaan toisen tuotteen Ekopharman yli.

Toinen erittäin tärkeä seikka on brändin muu viestintä: miten he ovat rakentaneet verkkosivunsa, mitä informaatiota ja miten he siellä antavat, ja miten brändi yleisesti puhuttelee asiakasta. Kun jonkin brändin verkkosivu on erityisen informatiivinen ja tyylikkäästi toteutettu, se on minulle luksusta ja nostaa sarjan pisteitä huikeasti. Se miten yritys puhuu asiakkailleen, kertoo todella paljon yrityksen omasta sitoumuksesta, ymmärryksestä ja syvyyden tasosta, jolla he suhtautuvat tekemiseensä. Jos viestintä on puutteellista, aliarvioivaa tai muulla tavoin heikkoa, silloin upeinkaan kultareunus tai suloisinkaan pöllö-design ei auta voittamaan minua puolelleen. Jos taas viestintä on vakuuttavaa, se "parantaa" heikompaa inciä.

Esimerkkejä brändeistä, jotka ovat minulle luksusta:

💎 Whamisa - ainesosiensa ja pakkaustensa puolesta

💎 Novexpert - viestintänsä, sensorisuutensa ja tieteellisen uskottavuutensa puolesta

💎 Purodoré - ainesosiensa, viestintänsä ja arvojensa puolesta

💎 Patyka - sensorisuutensa ja pakkaustensa puolesta

💎 Esse - sensorisuutensa, ainesosiensa sekä erittäin kouluttavan viestintänsä ja sitoumuksensa puolesta

Mikä on sinulle luksusta ihonhoidossa?

35 comments on “Mikä on ihonhoidon luksusta?”

  1. Mä olen kyllä eri mieltä sensorisesta puolesta. Tuotteen tuntu, sen levittyvyys ja käyttäytyminen iholla ei ole 'vain' luksusta, sehän on suorastaan oleellinen seikka voiteessa (meikkivoiteet mukaanlukien).. käyttömukavuus on itselleni aivan keskeinen tekijä tuotetta arvioidessa. Jos ihoa hoitava tuote jää harvinaisen nahkeaksi, tahmeaksi tai muuten epämiellyttäväksi, se ei pompahda ainakaan suosikkien joukkoon.. vaikka INCI olisi loistava.

    Tietenkin, tärkeintä on vaikutus ihon kuntoon... seikka, minkä havaitseminen vaatii usein pitemmän ajan, ja epämieluisa ihofiilis ei ainakaan kannusta säännöllisyyteen.
    (poikkeuksia aina on.. )

    Monet seerumit muuten ovat harvinaisen epämukavan tuntuisia. Nihkeitä, tahmeita, epämääräisen niljakkaita... edullisista merkeistä luksukseen.. jos kyseessä on aidosti 'tehotippa', olen valmis sen sietämään, mutta voiteissa arvostan nopeaa imeytymistä. Jostain syystä iho on tällä hetkellä suhteellisen normaali sekaiho, joka ei imaise sisäänsä mitään paksuja tököttejä. Ehkä myöhemmin talvella nekin ovat paikallaan..

    Vastaa

    0
    1. Mä olen kyllä eri mieltä sensorisesta puolesta. Tuotteen tuntu, sen levittyvyys ja käyttäytyminen iholla ei ole ’vain’ luksusta, sehän on suorastaan oleellinen seikka voiteessa (meikkivoiteet mukaanlukien)..

      Kun puhun "sensorisuudesta" tässä jutussa, tarkoitan ihan omalle tasolle nostettua ylellistä ihotuntumaa. Hyvä levittyvyys ei ole minulle merkki luksuksesta, vaan arkinenkin tuote voi - ja sen mielellään pitää - levittyä tosi hyvin. Itse asiassa hyvä levittyvyys on mielestäni nykyaikana perusedellytys hyvälle ihonhoitotuotteelle.

      Esimerkiksi Laveran Basis Sensitiv -voide levittyy minusta aivan älyttömän hyvin ja tuntuu oikein miellyttävältä iholla, mutta ei se silti tunnu - tai tuoksu - yhtään samalta kuin vaikka Mádaran ja Patykan anti-age-voiteet, joita pidän ylellisinä.

      Monet seerumit muuten ovat harvinaisen epämukavan tuntuisia. Nihkeitä, tahmeita, epämääräisen niljakkaita…

      Tämä varmastikin johtuu humektanttien tahmeasta luonteesta ja siitä, että vesipohjaisiin seerumeihin ei useinkaan lisätä rasva-alkoholeja tai esteriöljyjä jotka vähentäisivät tahmeuden tunnetta. Juuri tästä syystä emulsiomaiset seerumit ovat minusta ylivoimaisia nestemäisiin seerumeihin verrattuna, kun puhutaan miellyttävästä ihotuntumasta.

      Moni luksus-seerumi on muuten emulsio- tai maitopohjainen, olen huomannut ;) Syy epäilemättä ihotuntumassa.

      Vastaa

      0
  2. Pakkausten ulkonäkö on kyllä itselleni tärkein luksus-kriteeri. Ei sen vuoksi, että sopisi sisustukseen, vaan se mielikuva laadusta, jonka pakkaus luo. Toki tutustun ennen ostamista huolella Inc-listaan ja arvosteluihin, mutta hyvistä arvosteluista huolimatta en ostaisi tuotetta, jonka pakkaus ei hengi laatua. Esimerkkinä Lavera, jonka tuotteiden ulkonäkö saa ne näyttämään halvimmalta markettikosmetiikalta, joista en olisi valmis 5e enempää maksamaan. Vaikka sinäkin niitä kehut ja luotan arvosteluihisi, mutta ei vaan pysty :) Omasta kaapista löytyy pääosin Evolven tuotteita. Eipä nekään värimaailmalta nyt suoranaisesti luksusta hehku, mutta ehkä painavien lasipakkausten vuoksi pidän, jos en nyt luksus-merkkinä, niin laatumerkkinä.

    Sitten taas brändin viestinnällä/tarinalla ei ole minulle mitään merkitystä. Ehkä koska en siihen missään törmää. En ole muistini mukaan ikinä käynyt minkään valmistajan omilla verkkosivuilla. En edes juurikaan tiedä mitkä brändit ovat kotimaisia. Ainoat asiat, mitä brändien takaa tiedän on tasoa, että Katja Kokko on perustanut Djusien, Anne Kukkohovilla on/oli joku oma merkki, Ordinaryn edesmennyt perustaja oli jotenkin erikoinen tyyppi 🙂 Toki nyt jos jonkun merkin takaa paljastuu jotain negatiivista kohua, niin hylkään merkin mutta muuten tarinalla ei ole mitään väliä.

    Vastaa

    0
    1. On muuten jännä, miten moni kosmetiikkabrändi kertoo saaneensa alkunsa ihonhoitopulmista, joihin ei mistään muusta tuotemerkistä löytynyt sopivaa apua... ehkä tarina joissain tapauksissa onkin paikkansapitävä, mutta samainen on jo niin useaan kertaan luettu / kuultu, että itseäni se ei ainakaan sytytä kokeilemaan..
      Luotettava / innostava imago on jotain aivan muuta.

      Itse asiassa liian henkilökohtaisuuksiin menevä, tekijöiden persoonallisuudesta ja elämästä avoimesti kertova brändi on minulle jopa luotaantyöntävä. Väistämättä tulee tunne, että kauniilla, menestyvillä bisnesnaisilla kuvitettu some-imago etsii faneja, huomiota ja ihailua. Vähemmän menestyvät, kumartakaa meitä, jotka olemme tavoittamattomissa.

      Näitä 'kauniita ja rikkaita' insta-beibejä on jo netti niin täynnä, että en koe mitään halua tukea tuolla muotilla mainostavia brändejä.

      Laadukkaat tuotteet ovat omassa mielessäni jotain, jotka puhuvat itse puolestaan sisältönsä ja toimivuutensa kautta, niiden ei kuulu eikä tarvitse esitellä firman pomojen persoonia...

      Vastaa

      0
  3. Minulle pakkauksen olemattomuus/kierrätettävyys on luksusta. On ihanaa kun pakkausta ei juuri ole ja ei jää paljoakaan roskiinlaitettevaa.
    Painava ja mahdollisesti helpohkosti särkyvä (esim. lasipakkaus), on ihan kammotus. Pakkaus vie tilaa kotona ja matkalaukussa. Esim. Whamisa, Sensai ovat näistä systä aika kamalia. Djusieta olen kiinnostuneena tutkinut, mutta jos pakkaukset ovat painavia, into niihin haalenee heti.
    Ennustettavuus, näen paljonko tuotetta on pakkauksessa jäljellä (suorin pumppupulloja ja harmittavan usein niissä ei näe, paljonko pullossa on käyttötavaraa jäljellä).
    Tuoksu ja tuoksuttomuus ovat luxsusta ja se että voide/seerumi imeytyy hyvin ihoon ja tuntuma ei jää talmaiseksi.

    Vastaa

    0
  4. Nyt olen pessyt kasvoni jo ainakin reilun viikon ajan Taikan puhdistusemulsiolla. Itse pesun aikana tuote tuntuu kosteuttavalta tai siltä, että se sisältää rasvaa, mutta pesun jälkeen ihon tuntuma on kuivempi kuin esim. L300-puhdistusmaidolla (uudella tai vanhemmalla versiolla) pestessäni.

    Pitänee siirtyä öljypuhdistukseen...

    Vastaa

    0
    1. Taikan putsarimaito on "perusmaitoja" puhdistavampi, koska sisältää tavallista korkeamman pitoisuuden rasvojen huuhtoutumista edesauttavaa dekyyliglukiosidia. Tämä on siis ainakin oma oletukseni, miksi kyseinen putsari jättää niin ei-rasvaisen pinnan ihoon.

      Taikan putsari on minusta aivan ihana juuri siksi, että se ei jätä rasvoja ihoon, mutta oikein kuivalle iholle toki rasvoja jättävä putsari on parempi. Kannattaa muuten olla tarkkana öljyputsareidenkin kanssa, sillä myös osa niistä huuhtoutuu iholta kokonaan jättämättä rasvoja. Sinuna kokeilisin semi-emulgoituvaa tyyppiä, kuten Novexpertin tai Patykan öljyputsareita tai sitten balmiputsaria kuten Flow Cosmeticsin Balm-To-Milk. 100% luonnollinen balmiputsari on kaikkein vähiten kuivattava. Evolven balmiputsari on aivan erityisen hyvä kuivalle iholle.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vinkeistä. Hieman päänvaivaa aiheuttaa tämä kuivuus/pintakuivuus kyllä nykyään.

      Vastaa

      0
    3. Tuo puhdistavuus on tietenkin sinänsä hyvä asia esim. aurinkotuotteiden kohdalla, mutta toivoisin puhdistuksen jälkeiseltä tunteelta muuta kuin sitä, että iho on kuin näkkileipää.

      Vastaa

      0
    4. Saisiko linkin tuohon Evolven balmituotteeseen? Löydän ainakin kahta erilaista (tosin myös keskenään erikokoista) pakkausta, joissa molemmissa nimenä balm. Onko ihotyypin kuvauksena For all skin types vai For normal-dry skin?

      Vastaa

      0
    5. Evolvella on käsittääkseni vain yksi balmiputsari, nimeltään Gentle Cleansing Melt ("for normal-dry skin"). Ollut valikoimassa tosi pitkään:

      https://www.houseoforganic.fi/products/evolve-organic-beauty-gentle-cleansing-melt-puhdistusbalmi-120ml

      Evolvella on lähes kaikista tuotteistaan eri kokoja, ja tästäkin putsarista löytyy normikoko ja isompi ammattilaiskoko hoitola-käyttöön. Muistaakseni joskus on ollut saatavilla myös matkakoko. Aa, on näköjään edelleen:
      https://www.houseoforganic.fi/products/evolve-organic-beauty-gentle-cleansing-melt-30ml-matkakoko

      Vastaa

      0
    6. Kiitos! Tuo isompi näytti olevan Sokoksella S-tarjouksena hyvään hintaan. Minua hämää vain se, että ihotyyppikuvaus on erilainen noissa eri kokoisissa tuotteissa.

      Mikä muuten seuraavista Haut-Ségalan öljyistä olisi paras pintakuivalla iholle, joka haluaisi myös anti age -ominaisuuksia:

      granaattiomenaöljy, kaktusviikunaöljy vaiko myskiruusuöljy?

      Ne noista, missä on tuoksua, onko se tuoksu voimakas?

      Vastaa

      0
    7. Minua hämää vain se, että ihotyyppikuvaus on erilainen noissa eri kokoisissa tuotteissa.

      Kieltämättä erikoista. Oletan, että Evolve on suuremman koon kehittäessään päättänyt muuttaa ihotyyppikuvauksen ja jostain syystä jättänyt sen alkuperäiseen pakkauskokoon. Itse en kyllä sanoisi tuon sopivan rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle vaan normaali & kuiva on parempi rajaus.

      Mikä muuten seuraavista Haut-Ségalan öljyistä olisi paras pintakuivalla iholle, joka haluaisi myös anti age -ominaisuuksia:

      granaattiomenaöljy, kaktusviikunaöljy vaiko myskiruusuöljy?

      Sanoisin kaktusviikunaöljy, se on näistä kevyin. Granaattiomena taas on paksuin ja todella ravitseva ja sopii ehdottomasti kuivalle, jopa rutikuivalle iholle.

      Haut-Segalan kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, eli niissä tuoksuu vain raaka-aine itse. Kolmesta mainitsemastasi öljystä vain ruusunmarjaöljyssä on tuoksu; se tuoksuu ruusunmarjoille. ♥️ Kaksi muuta ovat ainakin mun nenään täysin hajuttomat.

      Vastaa

      0
    8. Onneksi on Sanni, jolta voi varmistaa ihotyyppisopivuuden, jos jokin firma on ollut vähän epolooginen. :)

      Kiitos myös öljyjen vertailusta. Puhdistusbalmi ja myös H-S:n öljy lähtee ostoskoriin. :)

      Vastaa

      0
    9. Mihin tuossa öljyjen tymäkkyysvertailussa sijoittuu HS:n manteliöljy?

      Onko kaktusviikunaöljyllä ja ruusunmarjaöljyllä keskenään iso ero anti age -potentiaalissa?

      Kaktusviikunaöljyä täällä odottelen saapuvaksi. :)

      Vastaa

      0
    10. En osaa näin etänä sanoa, onko HS:n manteliöljy täyteläisempää kuin HS:n ruusunmarjaöljy, koska niiden ihotuntuma on niin lähellä toisiaan :). (Osaisin vastata jos olisin kotona ja pystyisin vertaamaan näitä samalla kun vastaan. Kummatkin ovat täyteläisiä. Granaattiomena on kuitenkin kaikkein täyteläisin mun testaamista HS:n öljyistä.)

      Kaktusviikunaöljyssä ei ole A-vitamiinia, joten se ei uudista ihoa yhtä tehokkaasti kuin A-vitamiinipitoinen ruusunmarjaöljy. Ruusunmarjaöljy on nykytiedon valossa kaikkein tehokkain anti-age-kasviöljy.

      Vastaa

      0
    11. Voiko kaktusviikunaöljyä laittaa illalla L300 pro-retinolin päälle? Omalla iholla tunsin kirvelyä niin tehdessäni, pelkkä pro-retinoli ei ärsytä ihoani juurikaan (ainoana poikkeuksena ehkä poskien couperosakohdat).

      Vastaa

      0
    12. Ei ole mitään (kosmeettista) estettä, miksi ei voisi laittaa. Tietenkin, jos iho reagoi huonolla tavalla, ei kannata laittaa. Ihon reaktiot ovat aina yksilöllisiä ja vaikka yleistason estettä joidenkin aineiden kerrostamiselle ei olisi, tulee aina kuunnella ihon viestejä.

      Vastaa

      0
    13. Jos minulla olisi käytössä tuo Ruusunmarjaöljy, voisiko sitä laittaa tuon pro-retinolin yhteydessä (tukevatko erityyppiset A-vitamiinit toisiaan vai voivatko ne joskus jopa "tapella" keskenään?)?

      Entä voiko tuo pro-retinoli olla huoletta kosketuksissa Evolven BioRetinol + C -boosterin kanssa? Laitan iltaisin tuota L300-tuotetta kaikkialle muualle paitsi silmienympäryksille, johon meneekin tuota Evolven seerumia. Silmienaluksille lisään tuon seerumin päälle vielä Bybin silmänympärysvoidetta (jossa bakuchiolia). Onko senkin tarvittaessa ok tulla kosketuksiin pro-retinolin kanssa?

      Vastaa

      0
    14. Jos minulla olisi käytössä tuo Ruusunmarjaöljy, voisiko sitä laittaa tuon pro-retinolin yhteydessä (tukevatko erityyppiset A-vitamiinit toisiaan vai voivatko ne joskus jopa ”tapella” keskenään?)?

      Eivät tappele keskenään ja tässä tapauksessa uskaltaisin laittaa kumpaakin samaan aikaan, koska ruusunmarjaöljyn retinoidi-pitoisuus on kuitenkin mieto. Yhdessä nämä toki tuovat tehokkaamman annoksen A-vitamiinia ihoon.

      Entä voiko tuo pro-retinoli olla huoletta kosketuksissa Evolven BioRetinol + C -boosterin kanssa?

      Voi. :) Bakuchiolia voi käyttää yhdessä retinoidien kanssa. Näin ollen Bybin bakuchiol-silmänympärysvoidekin sopii hyvin tähän rutiiniin.

      Vastaa

      0
    15. Piti vielä lisätä, että tuo L300:n pro-retinoli on kyllä jo raivannut tiensä luottotuotteideni listalle. Koen, että saan tästä tuloksia. Tosin sitä en voi vahvistaa, että tämä itsessään jättäisi ihon yön jäljiltä ihanan pehmeäksi - kosteustehot eivät siis riitä itselläni, mutta tämä toimiikin minulla enemmän anti age -agenttina eikä niinkään kosteuttajana (öljyt on siihen hommaan erikseen).

      Kiitos tämän ihanan tuotteen suosittelusta!

      Vastaa

      0
    16. Nyt olen pessyt kasvot ehkä kolmesti Evolvella. Ihana tuotehan se on, mutta tuntuu, että kertapesuun tätä kuluu tosi paljon. Riittävyys tässä on ilmeisesti aika heikko, vai mikä on kokemuksesi balmityyppisesti puhdistusaineista yleisesti?

      Tämä jättää ihon tosi hyvän tuntuiseksi, mutta ei kuitenkaan mitenkään superkosteutetuksi (mitä ei puhdistusaineelta tosin ehkä voikaan vaatia).

      Vastaa

      0
    17. Riittävyys tässä on ilmeisesti aika heikko, vai mikä on kokemuksesi balmityyppisesti puhdistusaineista yleisesti?

      Mun kokemus & näkemys on tällainen: balmiputsareita tarvitsee yleensä paljon pienemmän määrän mitä kuvittelisi, hyvin pieni nokare riittää (ainakin mulla) kattamaan koko kasvot. Määrällisesti tämä on saman verran tai jopa vähemmän kuin mitä käyttäisin öljyputsaria. Balmiputsarit kuitenkin myydään volyymiltaan paljon pienemmissä pakkauksissa kuin öljyputsarit, joten balmiputsari joka tapauksessa kuluu loppuun nopeammin kuin nestemäinen öljyputsari.

      Tämä jättää ihon tosi hyvän tuntuiseksi, mutta ei kuitenkaan mitenkään superkosteutetuksi (mitä ei puhdistusaineelta tosin ehkä voikaan vaatia).

      Jep, puhdistusaine ei sellaista tunnetta oikein voi jättää.

      Vastaa

      0
  5. Mietin, että itselleni isoin luksus rakentuu ehkä fyysisestä ostokokemuksesta. Kiertelyä Stockmannin hyllyjen välissä, esteettisen ympäristön aistimista, tyylikkäiden asiakkaiden katselua, valinnan tekemistä rauhassa ja pohdiskellen. Silloin luksusfiilis tarttuu myös ostettuun tuotteeseen ja seuraa mukana kotiin. Vaikken ole koskaan ostanut kovin kallista luksuskosmetiikkaa, olen ostanut kosmetiikkaa kauniista putiikeista ja tavarataloista esimerkiksi Lontoosta ja Pariisista. Itse tuote voi olla aika tavallinenkin, mutta se on ostettu kauniista ympäristöstä ja pakattu kauniiseen paperikassiin, jolloin sen kantaminen kotiin on pientä luksusta.

    Vastaa

    0
  6. Itselleni (vaikka onkin vähän noloa..) myös ostokokemus on liittyy luksuksen tunteeseen. Se kun joku purkki on pakattu nätisti laatikkoon ja kääritty vaikka silkkipaperiin tai kun mukana tulee joku pieni kortti, jossa lukee pakkaajan nimi ja Kiitos tilauksesta. :) Tai jos kivijalkaliikeessä on järjestyksessä olevat hyllyt ja asiantunteva palvelu.

    Ja tietenkin se miten tuote on pakattu ja millainen pakkaus on. Ihanankin tuotteen saa tuntumaan arkiselta, jos pumppupullo ruikkii tai suihkemekanismi ei jaa nesetttä tasaisesti.

    Tuoksu tietenkin vaikuttaa ja se miltä tuote tuntuu iholla. :)

    Vastaa

    0
  7. Pakkausten ulkonäkö vaikuttaa, mutta toisaalta se on epäolennainen seikka, jos olen tutustunut tuotteeseen ja usein sitä ennen kuullut kehuja (esim.Novexpert). Myös vaikkapa Evolve on toisaalta aika tylsä, mutta lasipakkaukset ja yleinen ilme tekee siitä omissa silmissä astetta parempaa. Ja toki tuotteet on hyviä. Flow on minusta luksusta aineosien puolesta ja varsinkin nuo kuorinnat myös pakkausten osalta.
    Myös tuoksu vaikuttaa. Monessa se hedelmäinen mitäänsanomaton tuoksu, joka ei oikein istu pakkaukseen tai aineosiin, tekee tuotteesta vähän halvan. Edullisia tuotteita kuitenkin suosin ja niitä vastenhan se tiettyjen käyttämieni tuotteiden luksus korostuu.
    Suihkussa pesen itseni pääasiassa esim. Urtekramin saippualla ja joku käsintehty ihanan tuoksuinen saippua on siinä kategoriassa luksusta.

    Mitään superluksusta en ole kokeillut, koska minulla tulee hinta vastaan. Hmm, ehkäpä Whamisaa tai Patykaa voisi joskus mielenkiinnosta testata jos tulee alessa vastaan, kun niitä hehkutetaan niin paljon.

    Vastaa

    0
  8. Hei, Dermosilille on tullut tuommoinen tyrniseerumi, osaatko kertoa jotain sen sisällöstä? Onko edes lähellä luonnonkosmetiikkaa ja onko tuossa hyviä ainesosia?
    Kiitos jos ehdit vastata😊

    Vastaa

    0
    1. Moikka kikka! Tarkoitatko Joulutuotteisiin kuuluvaa tyrni-kasvoöljyä? :) Mulla on se testissä, mutta en ole vielä ehtinyt avata pulloa. Ihotuntumaa en siis vielä pysty kuvailemaan, mutta ainesosat näyttävät oikein hyviltä; esteriöljyllä kevennetty sekoitus avokado-, valkohilppa-, manteli-, ruusunmarja- ja tyrniöljyä. Avokado on hyvin täyteläinen, kuivalle iholle sopiva öljy joten riippuu esteriöljyn sekä avokadon osuudesta tuotteessa, kuinka runsaalta tai ohuelta tämä öljysekoitus tuntuu. Hoitavat öljyt joka tapauksessa erittäin hyvät ja monipuoliset!

      Vastaa

      0
  9. Itselle tärkein kriteeri on tuotteiden kotimaisuus. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun tiedän, että tuote on valmistettu lähellä, eikä rahdattu jostain kaukaa maapallon toiselta puolelta. Se jos mikä on itselle luksusta. Purnukoiden ulkonäkö ei sinänsä vaikuta valintaan, jos tuote itsessään on huippu.
    Mutta jos tuote on ulkomainen ja tylsän näköinen, se kyllä yleensä jää kauppaan. Esim. Novexpertin tuotteet ei sykäytä ja Whamisat ei kiinnosta lainkaan😅

    Vastaa

    0
  10. Minullekin sensorisuus luo luksuksen tunnetta. Olen tuoksuille yliherkkä, mutta pidän kuitenkin luonnonkosmetiikan ei-synteettisistä, hienostuneista tuoksuista, jos ne ovat voimakkuudeltaan minulle sopivia. Esteettiset pakkaukset, purnukan raskaampi paino ja muut käyttötuntuman erityisyyttä lisäävät tekijät, joita on selkeästi harkittu. Tuotteen korkealaatuinen tuntu iholla.

    Lisäksi vaikuttaa se, että luksus on yleensä kallista, ja ostoksia joutuu harkitsemaan. Silloin tuotteen osoittautuessa mieluisaksi käyttö antaa pitkäksi aikaa iloa ja vaikka tuote olisi jo itsessään ihana ja toimiva, sen ostamiseksi tarvitsi nähdä vaivaa, mikä nostaa sen arvoa. Uusien tuotteiden kohdalla on myös olemassa riski, että tuote ei vastaakaan odotuksia. Kun tuote sitten onkin mieleen, kokemukseen liittyy helpotuksen tunne.

    Luettelemani tekijät johtavat kohdallani tunnesiteen syntymiseen. Minulle luksusta ovat myös lentokentillä ja matkoilla tehdyt ostokset, koska rakastan lentokenttiä ja matkustamista. Ostotilanteen positiivinen tunnelataus yhdistyy helposti tuotteeseen.

    Tiivistettynä osto- ja käyttökokemukseen liittyvä ilo ja muut positiiviset tunnereaktiot ovat minulle ehkä se ultimaattinen luksustekijä. 🙂

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (56)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat