31.01.2022

Hiuskuulumisia ja Maui Moisture

Hiuskuulumisia ja uusia Curly Girl -hiustuotetuttavuuksia!

Muistatteko, kun kesän jälkeen kerroin, että hiukseni olivat taas alkaneet rasvoittua nopeammin. Se oli ei-toivottu muutos, kun olin parin vuoden verran saanut nauttia yhä vain pidentyvästä pesuvälistä - jossain vaiheessa tuntui, ettei hiuspohjani rasvoitu enää lainkaan. Viime kesänä tämä mieleinen saavutettu etu jostain syystä alkoi hiipua, ja yritin arvuutella, mistä se johtui. Blogi- ja Instagram -kommenteissa syyksi veikattiin mm. viime kesän helteitä ja niiden aiheuttamaa hiuspohjan hikoilua.

Syy jäi arvoitukseksi, mutta loppusyksyn ja talven aikana hiuspohjan rasvoittuminen lähti jälleen hidastumaan. 🙏🏻 (Jess!) Tällä hetkellä hiuspohja alkaa tuntua likaiselta 5-6 päivää pesun jälkeen. Ihan yhtä kuohkeat hiukseni eivät enää ole kuin parhaimmillaan ei-rasvoittuvalla aikakaudella, mutta kampaajani itse asiassa esitti siihen ihan hyvän syy-veikkauksen. Kuohkeuteen on vaikuttanut kuivan hiuspohjan ohella yhtä paljon hiusten kunto; hiuksenihan käytännössä kärähtivät puhki syksyllä 2019 tehdyssä värinpoistossa, ja sen seurauksena hius on todennäköisesti silkasta läpikuivuudestaan ja rakennevaurioituneesta pörröisyydestään ollut ilmavampi ja enemmän irti päänahasta kuin terveempi hius. Nyt kun värinpoistosta on yli kaksi vuotta, tervettä hiusta on kasvanut sen verran, ettei tyvi enää ole yhtä vaurioitunut = ei yhtä huokoinen = ei yhtä ilmava.

Tietysti hiukseni ovat yhä kaukana hyväkuntoisista ja Curly Girl -hoitorevoluutioni parhaista ajoista, mutta kun jaksaa vielä muutaman vuoden odotella, suurin osa kärähtäneestä hiuksesta on kasvanut pois ja ehkä voin taas jonain päivänä saavuttaa ne kimmoisat ja kiiltävät kutrit, jotka Curly Girl -metodin avulla aikoinaan saavutin. ❤️

Curly Girl -metodi todella tuli mun elämään jäädäkseen, niin käänteentekevä se oli hiuksilleni, joten aina tutustun mielelläni uusiin metodiin sopiviin sarjoihin ja tuotteisiin. :)

Tällä kertaa olen tehnyt tuttavuutta päivittäistavarakaupoista löytyvän Maui Moisture -sarjan kanssa. En tiedä onko tämä ihan varsinaisesti "markettisarja", hinta (12,90€ / 385 ml) tekee näistä aavistuksen perus-markettihiusbrändejä kalliimman, mutta eivät nämä myöskään salonkituotteita ole. Ehkä sarjaa voisi verrata Aussieen..?

Joka tapauksessa, nämä värikkäät ja hauskat, trooppisia mehu- tai smoothiepulloja muistuttavat pakkaukset olivat jo pitkään kiinnittäneet huomioni Sokoksella. (En mainosta Sokosta, mutta se on mun lähikauppa ja sieltä mä rehellisesti ostan 90% ostamastani kosmetiikasta ☺️) Kun siirryin töihin Transmerille selvisi, että myös Maui on "meidän" brändi, tosin ei mun osaston brändejä, sillä työskentelen vain luonnonkosmetiikan parissa. Minulta kysyttiin haluaisinko tutustua Mauin tuotteisiin ja halusinhan minä. :)

Sain töiden puolesta testiin neljä Maui-tuotetta ja ostin itse kaksi, koska halusin kokeilla myös kuivien hiusten Coconut Milk -shampoota ja värjättyjen hiusten Sea Minerals -hoitoainetta.

Sokoksen lisäksi Mauin hiustuotteita myyvät hyvin varustetut Citymarketit ja joistain Halpahalleistakin sarjaa löytää.

Pakkaukset ovat kyllä mielettömän herkullisen näköisiä, eikö? :)

Maui Moisture -sarjan speksejä:

🌺 Sulfaatittomia

🌺 Silikonittomia

🌺 Vegaanisia

🌺 Veden sijaan vesipohjana aloe vera mehu --> tuo lisää kosteuttavuutta

🌺 Kaikki tuotteet sisältävät aloe veran lisäksi signature-ainesosana myös kookosvettä --> myös kosteuttava

Minulla ovat olleet testissä seuraavat tuotteet:

SHAMPOOT

  • Kevyesti kosteuttava Hibiscus Water -shampoo kaikille hiustyypeille
  • Hoitava ja ravitseva Coconut Milk -shampoo kuiville hiuksille
  • Kiiltoa tuova Awapuhi -shampoo kaikille hiustyypeille

HOITOAINEET

  • Väriä suojaava Sea Minerals -hoitoaine värjätyille hiuksille
  • Kosteuttava ja hoitava Shea Butter -hoitoaine kuiville ja vaurioituneille hiuksille
  • Kiiltoa tuova Awapuhi-hoitoaine kaikille hiustyypeille

Kokemukseni Maui-hiustuotteista yleisesti

Shampoot ovat miellyttävän paksuja koostumukseltaan eivätkä tosiaan sitä tyyppiä, joka lurahtaa helposti kämmeneltä lattialle kun kaadat sitä pullosta. Siitä pisteitä. Sulfaatittomille shampoille tyypillisesti nämä vaahtoavat vähän miedommin, mutta mielestäni kuitenkin riittävästi ja oikeastaan jopa aika runsaasti kun vertaan kaikkiin käyttämiini sulfaatittomiin shampoisiin. (Luulen, että olen siinä mielessä nykyään vähän huono arvioimaan shampoon vaahtoavuutta, kun olen jo niin täysin tottunut sulfaatittomiin... en enää lainkaan odota "perusshampoon" vaahtoavuutta. :))

Pesutulos on erinomainen, kaikki kokeilemani Maui-shampoot jättävät hiuspohjan erittäin puhtaan tuntuiseksi, mutta pesutulos ei silti ole natiseva. Shampoissa on hoitavuuden tuntua, ja hoitavuuden aste vaihtelee shampootyypin välillä selvästi hoitavasta (Coconut Milk) miedompaan (Awapuhi).

Hoitoaineiden koostumus ja suoritus vaihtelee tuotteesta riippuen vielä shampoitakin enemmän; värjättyjen hiusten Sea Minerals -hoitoaine on ohutta ja miedosti hoitavaa (ei riitä mun kärsineille hiuksille) kun taas Shea Butter -hoitoaine on erittäin hoitavaa ja niin paksua, että sitä on vaikea saada ulos pullosta.

Tuoksu tuotteissa on hyvin voimakas, ja jakaa hedelmäisen makeassa runsaudessaan varmaankin mielipiteitä. Olen tottunut luonnonkosmetiikan tuoksumaailmaan ja nämä tuoksuvat luonnonkosmetiikkaan verrattuna aika parfymoiduilta. Eivät ole rehellisesti ihan minun tuoksutyyppiäni, vaikka makeistakin tuoksuista kosmetiikassa tykkään.

Yhdestä Maui-tuoksusta kyllä tykkään, ja se on Awapuhi-shampoon tuoksu. Esitelläänpä shampoo seuraavaksi, sillä se on toinen kahdesta suosikki-Maui-tuotteestani. :)

SHINE AMPLIFYING AWAPUHI SHAMPOO

Suosikki 💖

Awapuhi-tuotteet lupaavat kiiltoa, ja tämän tyyppisellä lupauksella ne sijoittuvat miedommin hoitavien, normaaleille ja ei-käsitellyille hiuksille soveltuvien hiustuotteiden kategoriaan. (Minusta kiilto-tuotteet ovat siinä mielessä hassu tuoteryhmä, että kukapa nyt ei haluaisi hiuksiinsa lisää kiiltoa..! Miksei tämä ominaisuus siis olisi oletusarvoisesti mukana kaikissa shampoissa ja hoitiksissa...)

Awapuhi-shampoo tuoksuu kirpeänmakealle sitrushedelmälle (tai hedelmille monikossa..!), ja vaikka tuoksu on aavistuksen esanssinen, kirpeän ja makean yhdistelmässä on jotain koukuttavaa. Tykkään tästä tosi paljon! Kirpeys tuo tuoksuun tervetullutta raikkautta, joka puuttuu muiden Maui-tuotteiden makeudesta. Awapuhi-hoitoaineessa on sama tuoksu mutta voimakkaampana.

Jos testaisin Awapuhi-shampoota sokkona ja lukematta pakkaustekstejä, olisin luullut sen olevan volyymishampoo. Hiukseni jäävät sen jäljiltä selvästi ilmavammiksi kuin muiden Maui-shampoiden, tai voisinpa sanoa, että minkä tahansa muun viime vuoden aikana käyttämäni shampoon jälkeen. Hoitavuudeltaan Awapuhi-shampoo on kevyt, mutta pesevyys/hoitavuus-suhde on hyvä ja kokonaissuoritus oikein miellyttävä. En periaatteessa aina kaipaakaan mitään todella hoitavaa shampoota, tärkeintä on, ettei shampoo takuta hiuksia (ja että sen jälkeen hiukset hoidetaan varsinaisella hoitoaineella..! ☺️)

Edit. Täydennystietoa 😅 Awapuhi on täysin uusi sarja ja tulee myyntiin Sokoksen valikoimaan talven aikana.

REVIVE & HYDRATE SHEA BUTTER -HOITOAINE

Suosikki 💖

Kuiville ja vaurioituneille hiuksille kehitetty Shea Butter -hoitoaine on niin paksua, että se olisi melkein parempi pakata purkkiin kuin pulloon. Hieman vaikea saada ulos pullosta, mutta silti suosikki suorituksensa perusteella..! :)

Kermaisessa koostumuksessa hiusta hoitavat nimikkoainesosa sheavoin ohella makadamian siemenöljy, kookosöljy (mulle must!), pantenoli, ehdottoman tärkeät kvatit kuten behentrimonium chloride sekä ylempänä mainitut aloe vera ja kookosvesi jotka tuovat kosteutta.

Oli kiva pitkästä aikaa tutustua uuteen "marketti"sarjaan. Päivittäistavarapuolen normikosmetiikan sarjat jäävät minulla nykyään vähälle tuntemukselle sekä ammattini painopisteen (luonnonkosmetiikka) että hiusteni käytöksen (pitkä pesuväli hidastaa testausmahdollisuuksia) puolesta.

Ennen vanhaan, kun pesin hiuksia joka toinen tai kolmas päivä, ehti testaamaan valtavasti erilaisia hiustuotteita. Hiuspohjan kuivuminen on vienyt pois tämän harrastuksen. Toisaalta, valitsen mieluummin pitkän pesuvälin..! 😅

Onko Maui Moisture teille tuttu sarja? 

P.S. Olen viettänyt kohta kolme päivää maalaustantereella (joka nyt muistuttaa sotatanteretta paintball-turnauksen jäljiltä...), ja tänään hermot menivät lopullisesti kun maalia on todellakin joka paikassa ja mulla ei ole kohta enää yhtiäkään puhtaita sukkia kun kaikki on maalissa....

Olin ajatellut kirjoittaa viikonlopusta raportin, mutta sen sijaan halusin tänään nähdä valkoisen sijaan VÄRIÄ ja pakenin paintball-kentäksi muuttuneen koitini kaaosta vanhan kämppäni tyhjään rauhaan ja kuvasin siellä Mauin värikkäitä pulloja. Ahh... nyt alkaa kierrokset pikku hiljaa laskemaan aamupäivän sukkaraivon jäljiltä ja ehkä huomenna saan viimeisen seinän toisen kerroksen maalattua..! :D

(Maui-kuvaus jäikin muuten minun ja vanhan kämppäni viimeiseksi yhteiseksi hetkeksi, illalla luovutin asunnon avaimet.)

.

P.P.S. Tosi kiinnostavaa keskustelua edellisen postauksen kommenteissa, en harmikseni ole ehtinyt osallistua ja vastailla maalauksen takia. Toivon huomenna ehtiväni lukea ryppykeskustelun kommentteja ajatuksella. :)

24 comments on “Hiuskuulumisia ja Maui Moisture”

  1. Olen ostanut Maui Shea Butter shampoon ja hoitoaineen sattumalta. Kiinnitin huomion ensin nimeen, sitten pullojen väriin ja ominaisuuksiin. Olenhan asunut nuoruudessani Havaijilla, kaikki Havaiji-hommelit on minua 😄. Minulla on lisäksi luonnonkiharat hiukset, joihin sovellan omaa vuosien saatossa omaksuttua vuodenaika- ja pesuvälimetodia, en Curly Girliä.

    Minulle nämä Mauit sopivat erinomaisesti. Pitäisi kokeilla muitakin sarjan tuotteita. Kiitti vinkistä. Suosikkishampoosi saattaisi sopia myös mulle.

    Ps. Tsemppiä remppaan!

    Vastaa

    0
    1. Olenhan asunut nuoruudessani Havaijilla, kaikki Havaiji-hommelit on minua

      Wow..! 🤩

      Ps. Tsemppiä remppaan!

      Kiitos ☺️

      Vastaa

      0
  2. Mäkin maalasin seinää viikonloppuna ja totesin paljain varpain toimimisen fiksuimmaksi valinnaksi, yksien sukkien tuhouduttua.. :D

    Vastaa

    0
  3. Oon silmäillyt jo pitemmän aikaa tuota Maui-sarjaa, mutten ole saanut aikaiseksi ostettua sitä kokeiluun. Erittäin houkuttelevat pakkaukset. Ja tällä hetkellä vannon Maria Nilan Luminous Color-sarjan nimeen <3 Aivan taianomaiset tuotteet, ylläpitää mun shokkivärjättyjen hiusten väriä ja kuntoa ihan älyttömän hyvin.

    Oi että, maalaaminen on kyl kivaa, sillon kun itte maalasin koko kämpän vuosi sitten, luovutin maalitahrojen kanssa ja kävelin paljain varpain :D Jalanpohjat oli ihan kirjavat maalista ja maalarinteipinpaloista. Fun times :D

    Vastaa

    0
    1. Taidan itsekin luopua sukista tulevissa maalausprpjekteissa... :D Tänään vielä kaivoin käyttöön "kohta roskiin" -kunnossa olevat lähes reikäiset sukat jotka luovuttivat viimeisen palveluksensa maalaussukkina. Nyt kiinnostaisi kyllä oikeasti tarkkailla ammattimaalareita, onko heillä maalille uhratut työkengät vai onko vain niin, että koska he eivät roiski maalia lattialle, heidän ei tarvitse miettiä jalkojen suojaamista..! :D

      Vastaa

      0
    2. Niiden juju on työkenkien lisäksi se, että lattia on kauttaaltaan suojattu. Ei tarvitse miettiä kävelyreittejä tai yrittää riipiä maalitöhnäisiä sukkia pois tullessa ja mennessä.

      Vastaa

      1
    3. Lattia oli kauttaaltaan suojattu ja maalia oli kauttaaltaan koko suojatulla alueella 😅 Kävelyreitillä ei väliä 😀 - sukat meni maaliin joka tapauksessa :D

      Vastaa

      0
  4. Multa on jääny noi purkit kauppaan kun ulkonäön perusteella ne huutaa muovia ja en ole jaksanu inciä lukea. Mutta kiva etteivät ole, menee testiin.
    Ehkä jokaisen shampoo pitää tehdä jotain, siksi jollekin jää "kiillon" virka 😁

    Vastaa

    0
    1. Ehkä jokaisen shampoo pitää tehdä jotain, siksi jollekin jää ”kiillon” virka 😁

      Näin se varmaan on..! :D

      Vastaa

      0
  5. Aikamoinen urakka tuo seinien maalaus, mutta ainakin omien kätten jälki näkyy siinä hyvin konkreettisena 👍😊
    Ehkä tämä tulee vähän myöhään, mutta pienenä vinkkinä lattioiden suojaamiseen on käyttää muovikalvon sijaan rullittain myytävää (ruskeaa) suojapaperia. Esim Clas Ohlsonilla 30 metrin rulla maksaa n. 13 euroa, joten ei ole iso kustannus.
    Kun teippaa paprun lattiaan pienillä maalarinteipin pätkillä aivan seinän viereen on lattia helppo pitää täysin tahrattomana ja maalin kuivuttua papru on helppo kierittää rullalle ja kiikuttaa roskikseen. Voi toki myös uusiokäyttää seuraavan huoneen maalaksessa, kunhan papruun roiskunut maali vain on kauttaaltaan kuivunut 😊
    Lattiaan teippaaminen teipinpätkillä on tosiaan tärkeää, koska muuten paperi kupruilee tai kiertyy itsekseen takaisin rullalle ja teippaamattoman paprun päälle astuessa myös liukastuu helposti….
    Työn iloa toivotellen 😊

    Vastaa

    0
    1. Ehkä tämä tulee vähän myöhään, mutta pienenä vinkkinä lattioiden suojaamiseen on käyttää muovikalvon sijaan rullittain myytävää (ruskeaa) suojapaperia. Esim Clas Ohlsonilla 30 metrin rulla maksaa n. 13 euroa, joten ei ole iso kustannus.

      Mä olisin itse ostanut tuota paperia, mutta apunani ja openani ollut ystävä on remonttialan ammattilainen (jopa alan opettaja! 👌), ja hän suositteli ehdottomasti paperin sijaan valmiilla teippireunalla varustettua muovisuojaa. On kuulema niin paljon helpompi kiinnittää listoihin (kun pelkkä lattian suojaus ei tässä tapauksessa riittänyt vaan listatkin piti suojata.) Ja olihan se kieltämättä todella vaivaton kiinnittää.

      Tuo muovikalvo on myös staattinen eli se "liimaantuu" lattiaan eikä kupruile ja pysyy todella hyvin aloillaan ilman. :)

      Luulen, että jos nyt saisin tehdä tämän uusiksi, tekisin silti tuplavarmistuksen, eli peittäisin ensin lattiat paperilla ja vetäisin sitten muovit päälle... :D

      Työn iloa toivotellen 😊

      Kiitos 😊 Tänään meni vain yhdet sukat - ja valitsin tarkoituksella ränsistyneen parin joka oli joka tapauksessa juuri menossa roskiin. 😁

      Vastaa

      0
  6. Sanni, olisiko mahdollista että tekisit bloggauksen Hiusakatemiasta ja Annikki Hagroos-Koskesta ja varsinkin myös omien kokemusten tms. pohjalta? Ts. esim. kävisit heidän tutkimuksessaan? Tiedän, miten tuskallista miestyyppinen hiustenlähtö voi naisilla olla, ja Hiusakatemia tekee hyvää työtä tällä saralla. Samalla voi tietysti haastatella ihotautilääkäreitä ym. mutta minusta Hagroosin pioneerius tulisi tuoda esille. Tästäkin voi moni saada avun. Kun hiukset ovat hyvät ja vahvat, tällaista ei tule ajatelleeksi, mutta
    jokainen nainen, joka on vähänkään kärsinyt tällaisista ongelmista vaikka sitten väliaikaisesti, voisi saada tästä rohkaisua.

    Vastaa

    0
    1. Sanni, olisiko mahdollista että tekisit bloggauksen Hiusakatemiasta ja Annikki Hagroos-Koskesta ja varsinkin myös omien kokemusten tms. pohjalta?

      Tällaiset bloggaukset ovat jo olemassa, kävin Hiusakatemian tutkimuksissa talvella 2016. Ja näistä postauksistahan syntyi varsinainen "hius-gate"! :D En aikaisemmin ollut yhtään tietoinen Annikki Hagros-Kosken kyseenalaisesta maineesta ja opin todella paljon näiden postausten kommenteissa käydystä keskustelusta. Myöhemmin olen kuullut Hagros-Koskesta useissa yhteyksissä ja saanut hänestä laajemman kuvan, kaikin puolin omalaatuinen ja kenties epäsovinnainen henkilö. En ole häntä kuitenkaan itse tavannut enkä haastatellut, joten en ota itse sen kummemmin kantaa häneen persoonana. Vaikuttaa ilmeiseltä, että hänen hiustutkimuksensa epätieteellisyydestä huolimatta moni on silti saanut apua Hiusakatemiasta.

      Tässä Hiusakatemia-postaukseni:

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/matkalla-hiusakatemiaan/

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/ratkesiko-hiusloven-arvoitus-hiusakatemiassa/

      https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hius-gate-a-k-a-lisaa-hiusakatemiasta/

      Vastaa

      0
  7. En ole testannut, mutta nämä voisivat olla right up my alley. Ihania!

    Olet muuten näissä kuvissa aivan tolkuttoman viehättävä. Värit, hiukset, luusto, ihan kaikki.

    Vastaa

    0
    1. Olet muuten näissä kuvissa aivan tolkuttoman viehättävä. Värit, hiukset, luusto, ihan kaikki.

      Nå men...! Tackar 🥰

      Vastaa

      0
  8. Kiinnostavaa kuulla taas uudesta sarjasta... en ole edellisiäkään suosituksia ehtinyt kokeilla, ne sitäpaitsi maksavat mielestäni aika tolkuttomasti (Brunsin ja se Gyada..), joten nyt saan tyytyä edullisempiin ja arkisempiin vaihtoehtoihin.. kuten uusi Herbina Bio jätettävä suihke.. ja Dermosilin naamio on oikein oivallinen :)
    Onko näistä uutuuksista mielestäsi kisaamaan edellä mainittujen kehumiesi sarjojen kanssa?

    Vastaa

    0
    1. Onko näistä uutuuksista mielestäsi kisaamaan edellä mainittujen kehumiesi sarjojen kanssa?

      Ei näitä oikein pysty vertaamaan, ovat niin täysin erilaisia kun Gyada ja Bruns ovat salonki-tason luonnonkosmetiikkaa ja Maui taas marketti-tyyppistä normikosmetiikkaa. Koostumusmaailma on täysin erilainen.

      Bruns on mun kirjoissa ihan kaikkien muiden hiustuotesarjojen yläpuolella (ja niin ovat sarjan hinnatkin), mutta jos nyt pitäisi esimerkiksi valita Gyadan ja Mauin shampoiden välillä, ottaisin Mauin, sillä ne ovat hieman hoitavampia kuin Gyadan shampoot ja miellyttävämmän tuntuisia, kun ovat niin paksuja.

      Vastaa

      0
    2. Kiinnostavaa... Vuosien aikana olen kuullut useita hiustuotteita kehuttavan ylivoimaisina, niistä olen testannut Olaplexin hoitiksen.. eikä se niiiiin ihmeellinen ollut. ;)
      Toki se tuntui selvittävän hyvin, ja laadukas tuote.. mutta ei silti ihan hintansa arvoinen.

      Kuinkahan upeat kutrit mun tämän hetken takkutukastani oikein saisi Brunsin käytöllä..? Hmmm...

      Vastaa

      0
    3. Kannattaa toki pitää mielessä, että tuotteet eivät toimi kaikkien hiuksissa (kuten ihollakaan) samalla tavoin, eli yhden superhelmi voi olla toisen "mjääh"... 😀 Vaikka Bruns on minulle ollut todellinen WHOA!-sarja, se ei välttämättä ole sitä kaikkien hiuksissa vaan joku toinen voi kokea saavansa paremman tuloksen vaikka Herbinalla :) Tosi ymmärrettävää.

      Vastaa

      0
  9. Hei, postaukseen liittymättä, onko sulla kokemusta Ole Henriksen tuotteista?
    Olen testannut kerran sellaista tuotetta kuin Goodnight Glow Bakuchiol Sleeping Creme, ja tykkäsin kovasti ensivaikutelmasta. Normaalisti liian kallis kasvovoiteeksi, niinkuin nuo Ole Henriksen tuotteet näyttävät kaikki aika hintavia olevan, mutta mietin satsaisinko siihen nyt kun alesta saisin..
    Voide itsessään kehuu että siinä on yhdistelmä AHA-happoa ja bakuchiolia, joten mietin vain että sopisiko pidemmän päälle melko herkälle iholle, ja toisaalta, aiheuttaako ihon herkistymistä enemmän UV-säteilylle käytön jälkeen?
    Ylipäätään, jos tässä samalla voi kysyä, jos jaksat hölmölle selittää, jos ainakin retinoli herkistää uv-säteilylle, mutta sitä sisältävää voidetta käyttää juurikin yöaikaan, onko iho silti sille herkempi myös yökäytön jälkeen aamulla ja päiväsaikaan? Tuossa voiteessahan oli kasviperäistä vaihtoehtoa retinolille, mutta onko efekti sama?
    Toivottavasti saat tästä jotakin selkoa, ja kiitos jo tässä vaiheessa jos jaksat vastata. :)

    Vastaa

    0
    1. onko sulla kokemusta Ole Henriksen tuotteista?

      Ei valitettavasti ole. :/

      Voide itsessään kehuu että siinä on yhdistelmä AHA-happoa ja bakuchiolia, joten mietin vain että sopisiko pidemmän päälle melko herkälle iholle, ja toisaalta, aiheuttaako ihon herkistymistä enemmän UV-säteilylle käytön jälkeen?

      Tsekkasin incin ja tässä voiteessa on kaikkein voimakkaimpia AHA-happoja eli glykoli- ja maitohappoa. Pitoisuudesta ei toki ole tietoa, mutta näitä happoja ei suositella herkälle iholle ja ne herkistävät ihoa UV-säteilylle. Vahvojen AHA-happojen käytön yhteydessä iho tulisi aina suojata SPF-voiteella päiväsaikaan.

      Bakuchiol, jota tässä voiteessa käytetään a-vitamiinin kaltaisena ainesosana, ei herkistä ihoa auringolle. AHA-hapot ovat ne aineet, jotka tässä tuotteessa herkistävät.

      Nyrkkisääntö on se, että käytti sitten mitä tahansa ihon pintaa kemiallisesti kuorivaa ainetta (hapot, puhdas retinoli), iho tulisi suojata aurinkovoiteella - vaikka käyttäisit ko. aineita öisin. Avainasemassa on tietysti tuotteen vahvuus, eli kaikki pitoisuudet esim. AHA-happoja eivät kuori ihoa vaan ainoastaan kosteuttavat, mutta koska kuluttaja ei voi tietää ainesosien tarkkoja pitoisuuksia, on nyrkkisääntönä aina käyttää SPF-voiteita päiväsaikaan mikäli käyttää happo/retinolituotteita.

      Tietysti valmistajan antamat tiedot tuotteissa antavat myös jonkin verran osviittaa. Heti, jos happoja sisältävän tuotteen kohdalla puhutaan "kuorinnasta" tai "ihon pinnan uudistamisesta", se antaa vinkin, että ihon pinnasta poistuu tuotteen käytön yhteydessä osa sen suojaavaa korneosyyttikerrosta, ja iho tulisi tällöin ihanteellisesti suojata UV-säteilyltä.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vielä tästä! :)
      Täytyy vähän vielä pohdiskella sitten, voipi ollakin poissuljettu ostos jos herkälle iholle ei noita AHA-happoja suositella. (Jos iho ei kuitenkaan reagoi mitenkään punoituksella tms, uskaltaako silloin käyttää, vai voiko tuhoja tulla tietämättä jotenkin muutenkin?, (paitsi nyt tietysti sen uv-säteilyn myötä jos suojaamisen laiminlyö..)).
      Olen jotenkin vähän arka ollut käyttämään mitään retinoli ym. tuotteitakaan juuri sen takia, että tulee niin epävarma olo saako suojattua sitten ihoa tarpeeksi uv-säteilyltä.. varsinkin kun normaalisti talviaikaan en käytä oikein mitään spf-tuotteita. Voisi siis tämän suhteen petrata vähän muutenkin! :D
      Nyt kun tässä samalla sain paljon uutta oppia, niin täytyy samalla todeta, että blogistasi on kyllä tosi iso hyöty. Nämä on kuitenkin juttuja joita ei monesti suoraan purkeissa lue ja joskus googlettamisenkin jäljiltä ei ihan varmaksi osaa sanoa miten asia nyt sitten menikään. Kiitos kun jaksat tällä tavalla auttaa!

      Vastaa

      0
    3. (Jos iho ei kuitenkaan reagoi mitenkään punoituksella tms, uskaltaako silloin käyttää, vai voiko tuhoja tulla tietämättä jotenkin muutenkin?

      Kannattaa aina lähteä siitä, että kuuntelee ihoaan ja seuraa sen välittämiä viestejä. Toki on myös olemassa näkymättömiä ja jopa "tuntumattomia" tuhoja kuten hiljainen tulehdus, joka vanhentaa ihoa pidemmällä aikavälillä ilman että välttämättä havainnoit sitä mitenkään, mutta ehkä keskittyisin eniten ihon antamiin näkyviin viesteihin ja rakentaisin ihonhoidon niiden mukaan :) Hiljaisesta tulehduksesta ei meistä kukaan oikein voi tietää, voimme toki äärimmäisen hellävaraisella hoidolla vähentää sen mahdollisuutta (tyyppiä Esse-ihonhoito jossa happoja ei käytetä lainkaan).

      Lopulta jokaisen kannattaa seurata myös omia mieltymyksiään ja sitä mikä tuntuu kivalta, ihonhoidon on tarkoitus parhaimmillaan olla myös mukavaa puuhaa ja tuoda hyvää mieltä :) Siitä ei kannata tehdä liian vakavaa, paitsi tietysti jos ihossa on vakavia ongelmia jotka korjaantuvat vain äärimmäisen harkitulla ja kenties hyvinkin riisutulla hoidolla, se on asia erikseen. Sanoisin näin, että jos vaikka happokuorinnat tuntuvat kivalta osalta ihonhoitoa, en jättäisi niitä pois. Itsekin tykkään tosi paljon siitä, miltä iho tuntuu happokuorinnan jälkeen. :)

      Nyt kun tässä samalla sain paljon uutta oppia, niin täytyy samalla todeta, että blogistasi on kyllä tosi iso hyöty. Nämä on kuitenkin juttuja joita ei monesti suoraan purkeissa lue ja joskus googlettamisenkin jäljiltä ei ihan varmaksi osaa sanoa miten asia nyt sitten menikään. Kiitos kun jaksat tällä tavalla auttaa!

      Kiitos Liinuska :) 🤗

      Vastaa

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (88)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)