24.10.2021

Uusi Bellavita - klassikkovoiteen uudistus ei miellytä kaikkia

Täältä tulee nyt follow-up-kirjoitus loppukesän Bellavita-postaukselle. En malta olla kommentoimatta uudistunutta koostumusta, koska se on jo saanut kontroversiaalista palautetta.

Uusi Bellavita

Olin varautunut palaamaan Bellavita-aiheeseen vasta ensi vuoden puolella - osittain siksikin, koska olen vuoden loppuun saakka kosmetiikan ostolakossa. No, näppärät PR-henkilöt ovat usein kuulolla, eikä mennyt kauaakaan, kun minulle postitettiin Orion Pharmalta uusia Bellavita-voiteita.

Testivoiteitakin enemmän tätä kirjoitusta vauhdittivat edelliseen postaukseeni tulleet palautteet uudesta koostumuksesta. Syksyn aikana postauksen kommenttilaatikkoon on tipahdellut useita pettyneitä viestejä henkilöiltä, joiden iholle uusi koostumus ei sovi. Osasin tätä vähän odottaakin.

Otteita kommenteista:

"olen 2 kk käyttänyt uutta ja aivan kamala kirvely. Johtuu kuulemma retinolista. Olen siis sekoittanut muuhun voiteeseen, kuten kehotettiin, mutta sama tulos. Jos aine on noin kirvelevää, niin onko se terveellistä iholle. Olin puoli tuntia ulkona, kun oli kuuma, niin kamala polte kasvoissa. Ikinä ei ole noin ennen käynyt, ihoni sietää hyvin aurinkoa. En tiedä mitä teen, taidan siirtyä vanhaan Tummeliin."

"Olen käyttänyt Bellavitan yö- ja päivävoiteita PÄIVITTÄIN jo ainakin 25 vuotta, mutta nyt joudun luopumaan käytöstä, koska uusi koostumus aiheuttaa valtavaa kirvelyä kasvoissani jo yövoiteen osalta."

"Uusittu Bellavita aiheutti pahan allergisen reaktion, silmät muurautuivat umpeen ja poskipäät turposivat veskelloille. Olen käyttänyt tuotetta 50 vuotta ihotautilääkärin suosituksesta, ihoni herkkä ja hilseilevä. Olen saanut pidettyä ihoni hyvänä vanhalla voiteella. Muita voiteita en ole voinut ärsyyntyvän ihon vuoksi käyttää. Nyt pulassa, kun Bellaa ei voi käyttää. Aika monen muunkin ihoa tuntuu ärsyttävän, miksi hyvää muutettu?"

Näiden lisäksi on tullut lukuisia muita kommentteja, jotka kertovat vastaavista reaktioista.

Vanhan ja uuden koostumuksen ero pähkinänkuoressa:

VANHA:

Sisälsi A-vitamiinia retinyylipalmitaatin muodossa.

Retinyylipalmitaatti on erittäin hyvin siedetty a-vitamiinijohdannainen eikä herkistä ihoa auringolle. Se on kuitenkin myös hyvin mieto teholtaan ja alkaa tänä päivänä olla aika vanhanaikainen, kun markkinoilla on monia uudempia ja paljon tehokkaampia johdannaisia. Osa alan asiantuntijoita ei pidä retinyypalmitaattia kovinkaan suuressa arvossa mitä tulee anti-age-ainesosiin, koska se on niin heikkotehoinen verrattuna järeämpiin a-vitamiineihin kuten retinoliin.

UUSI:

Sisältää retinolia (0,3% vahvuudella), retinolin tavoin iholla vaikuttavaa kasviperäistä bakuchiolia (1%) sekä niasiiniamidia.

Retinolilla saa tuloksia jo 0,1% vahvuudella, joten 0,3% on jo oikein hyvä vahvuus etenkin kun puhutaan edullisesta "joka pirkon" apteekkivoiteesta.

Update 2023! Orion on päivittänyt Bellavitan koostumusta: Bellavita sisältää nyt 0,15% retinolia, kun taas Bella-voide sisältää 0,3% retinolia.

Uusi Bellavita

OMIA KOKEMUKSIANI UUDESTA BELLAVITASTA

En tiedä oliko kyseessä vahinko vai tarkoitus, mutta en saanut Orion Pharmalta lainkaan testiin uutta Bellavitan päivävoidetta, vaan paketissa oli kolme yövoidetta ja Bella-päivävoide.

Kommentoin siis uusia Bellavita-yövoiteita. Päivä- ja yövoiteen teho on a-vitamiinin kannalta sama, sillä kaikissa Bellavita-voiteissa on sama pitoisuus retinolia. Yövoide vain on rasvaisempi. Yövoiteissa rasvaisuutta tuovat parafiiniöljy, vaseliini, mehiläisvaha sekä sheavoi.

Bellavita-yövoide hajustettuvanha, kritisoimani tuoksu on kuin onkin pidetty 2021-versiossa. Uudessa koostumuksessa, ainakin yövoiteessa, tuoksu on kuitenkin pehmeämpi ja aavistuksen miedompi kuin vanhassa päivävoiteessa, joka tuoksuu niin pahalta ja voimakkaalta, että en voinut käyttää sitä kasvoilla. (Se päätyi lopulta yökäsivoidekäyttöön.)

Voide on todella rasvaista ja jättää ihon kiiltämään. En käyttäisi tätä, koostumus on kaukana minulle mieleisestä. Huono tuoksu, runsaasti mineraaliöljyjä, korkea synteettisyys sekä iholleni liian rasvainen ja epämiellyttävän tuntuinen koostumus. Kaiken kaikkiaan hyvin vanhanaikaisen tuntuinen ja tuoksuinen voide.

Bellavita-yövoide hajusteeton - hajusteeton ei aina tarkoita hajuton, ja tässä voiteessa on hieman pistävä, lääkemäinen tuoksu vaikkei se hajusteita sisälläkään.

Uusi Bellavita

BELLA

Bellavita-perheeseen kuuluvat nyt myös kevyemmät Bella-voiteet. Niissä on samat pitoisuudet aktiiviaineita kuin Bellavitassa (retinolia 0,3% ja bakuchiolia 1%), mutta voidepohja on kevyempi - ja voisi sanoa, että koko voide on nuorekkaampi ihotuntumaa ja tuoksua myöten. Bella-voiteet imeytyvät nopeammin ja sopivat Bellavitaa paremmin meikin alle, ainakin mikäli iho ei ole kuiva.

Bella päivävoide hajustettu - oikein miellyttävän tuntuinen, kevyt ja notkea voide. Imeytyy hyvin ja tuntuu kosteuttavalta. Tuoksu on raikas ja aivan erilainen kuin Bellavitassa. Kuitenkin aika arkinen, tai sanotaan "markettikosmetiikan" tuoksuinen.

Bellassa on hyvin tyypillinen edullisen apteekkikosmetiikan synteettisvoittoinen koostumus, mutta ei mistään huonoimmasta päästä. Bellassa ei ole käytetty mineraaliöljyjä ja silikoniakin on vain vähän. Mukana on myös kaksi kasviöljyä: maapähkinä ja mango.

Bella yövoide hajusteeton - tämäkin on oikein miellyttävän tuntuinen - ja hei, täällähän on runsaammin kaviöljyjäkin! 👌 Incin alussa on riisinleseöljyä ja jojobaöljyä, ja heti niiden kintereillä maapähkinäöljyä ja mangoöljyä (mango on kyllä itse asiassa voi..!). Hajusteeton "tuoksu" on vähän tunkkainen, mutta siedettävä.

Uusi BellavitaKritiikkiä ja yleisiä kommentteja uudesta Bellavitasta

Risuja

🚩 Käyttöohjeiden puutteellisuus; retinoli herkistää ihoa auringolle, minkä lisäksi sen käyttö tulisi aloittaa asteittain, jos iho ei ole tottunut retinoliin. Nämä tiedot mainitaan aina retinolipitoisissa tuotteissa - mutta ei Bellavitassa. Vanhaan koostumukseen tottunut käyttäjä ei välttämättä tiedä, että uusi koostumus saattaa ärsyttää ihoa eikä ymmärrä aloittaa käyttöä hitaasti - tai suojata ihoa auringolta jos käyttää voidetta päiväsaikaan.

Annoin palautteen käyttöohjeiden puutteellisuudesta jo Instagramissa, ja Orion Pharmalta vastattiin, että "apteekkien henkilökunta on koulutettu antamaan nämä tiedot asiakkaille". Hmmhh. Minusta tiedot herkistävistä ja ärsyttävistä ainesosista tulisi ilman muuta painaa myös pakkausselosteeseen.

Ruusuja

🚩 Hienoa, että Bellavitasta haluttiin tehdä tehokkaampi ja uusi koostumus sisältää aidosti vaikuttavia, hyviä aktiiviaineita.

🚩 Bella-voiteet ovat mainio lisä sarjaan, yövoide saa erityisesti kiitosta..!

Ihmettelen....

🚩 Uuden koostumuksen saaman palautteen perusteella (--> retinoli ei yksinkertaisesti sovi kaikkien iholle), ihmettelen, miksi Orion Pharma ei jättänyt vanhaa, hyvin siedettyä voidetta markkinoille, ja tuonut sen rinnalle uutta, tehokasta retinoliversiota?

Henkilökohtaisesti Bellavitan tulevaisuus ei minua varsinaisesti kiinnosta, enhän kuulu tuotteen käyttäjiin. Alan ilmiöitä seuraavana vain ihmettelen vähän valmistajan ratkaisua muuttaa yli 60 vuotta toiminut resepti ja yksi suomalaisista klassikkotuotteista täysin uudeksi. Ja niin erilaiseksi, että se karsii osan vanhoista käyttäjistä pois.

Jos retinoliversiot olisi tuotu vanhan koostumuksen rinnalle, Bellavita olisi saanut pitää vanhan voiteen fanit, ja parhaassa tapauksessa uusi retinolikoostumus olisi kasvattanut käyttäjäkuntaa uusilla, tehokkaammista a-vitamiinivoiteista kiinnostuneilla kuluttajilla.

58 comments on “Uusi Bellavita - klassikkovoiteen uudistus ei miellytä kaikkia”

  1. Onpas jotenkin suoraan sanottuna tyhmänlainen perustelu sille ettei pakkauksessa ja/tai käyttöohjeissa voi mainita sitä, että retinolipitoisen voiteen aloittaminen on hyvä aloittaa varovaisesti. Se kokemus mikä minulla on apteekkien kosmetiikkahyllyiltä niin ei siellä joka hetki päivystä neuvojaa. Jos ei tiedä ainesosista tai seuraa kosmetiikkauutuuksia saattaa retinolin vaikutus tulla yllätyksenä.
    Apteekeissa on muutenkin tosi outo systeemi siinä kun reseptipaikat on avoimia looseja, joista kuuluu asiat muille odottajille tosi hyvin.

    Vastaa

    0
    1. Sama juttu pankissa. Harvemmin siellä tulee käytyä mutta kuolinpesän laskut piti maksaa kassalla (h**tin kallista) ja siinä in ollut edes mitään sermiä välissä vaan naapurikassan mummelin tilitiedot tuli kyllä varmaan muillekin odottajille selväksi.
      Apteekissa tuo ei minua niinkään häiritse.

      Itse olen kokeillut Bellavitaa Minna Kuukan instaliven innoittamana ja sieltä sain asiantuntijoilta vinkkiä, että yhdessä toisen tuotteen kanssa, kun tuo nyt ei vaan ole mikään kosteusvoide.
      Harmi, jos jotkut ovat erehtyneet käyttämään ilman ym.

      Vastaa

      0
    2. Itse olen kokeillut Bellavitaa Minna Kuukan instaliven innoittamana ja sieltä sain asiantuntijoilta vinkkiä, että yhdessä toisen tuotteen kanssa, kun tuo nyt ei vaan ole mikään kosteusvoide. Harmi, jos jotkut ovat erehtyneet käyttämään ilman ym.

      Hienoa, että sinä sait tiedot tätä kautta :) Tuotteen vaikutusten tiedotusta ei kuitenkaan voi jättää vain sometilien ja apteekkien henkilökunnan kontolle, kuluttajan täytyy pystyä löytämään olennaiset tiedot sekä käyttöohjeet pakkauksesta itsestään.

      Vastaa

      0
    3. Ei tuohon oikein ole Orion Pharmalla mitään järkevää selitystä, puhdas moka kyseessä. Ei tiedotusta herkistävistä aineista voi ulkoistaa myyntipaikan henkilökunnalle, moni asiakas nappaa tuotteen hyllystä itsenäisesti eikä hae neuvoja henkilökunnalta. Ilman muuta vastuu tuotteen ainesosien vaikutuksista tiedottamisesta on valmistajalla, ei jälleenmyyjällä.

      Seuraava kommentti (mikäli tieto pitää paikkansa) näyttäisi kertovan, että Orion Pharmalla on tajuttu moka jälkikäteen - varmaankin palautteen perusteella - ja pakkauksiin ollaan nyt lisäämässä varoitustekstejä.

      Hyvä tietysti jos reagoivat nyt, mutta vilpittömästi ihmettelen, että tällainen asia jää alun perin tiedottamatta lääkefirman ihonhoitotuotteissa....

      Vastaa

      0
    4. Toiveeni on, että palauttakaa vanha Bellavitan resepti! Nykyinen voide kirvelee ihoa ja tuubista tulee joka kerta vettä ensimmäisenä. Vesi tuhrii helposti vaatteita.
      Terveisin,
      60 vuotta Bellavitaa käyttänyt!

      Vastaa

      0
  2. Päivitys aiheeseen: Orion on lisäämässä käyttöohjeet pakkauksiin (vihdoinkin)! Oma arvaukseni tosin on, että moni ei koskaan saa tietää, miksi voide ei sopinut omalle iholle ja näin asiakas voidaan "menettää" pysyvästi :(

    Vastaa

    0
    1. Onko kyseessä inside-tieto? :) Hienoa, jos tämä pitää paikkansa. Todella amatöörimäinen moka Orionilta, jota voimme jäädä ihmettelemään. Mahdollisesti menetetyt asiakkaat toivottavasti korvautuvat uusilla, joiden iho sietää retinolia. (En nimittäin tokikaan toivo mitään epämenestystä Bellavitalle, minusta uudistus on todella hieno juttu puhtaasti tehokkaan kosmetiikan kannalta, mutta uudistus ja kuluttajien informointi olisi voitu toteuttaa paremmin. Olisin utelias kuulemaan, harkittiinko vanhan retinyypalmitaattiversion jättämistä myyntiin lainkaan... miksi se ei olisi voinut jäädä..? Nyt herkkäihoisille ei enää ole tuotetta Bellavitan valikoimassa.)

      Vastaa

      0
    2. Onneksi sain lähiapteekista ostettua vanhan ajan Bellaa, kolme tuubia. Olin nimittäin hankkinut toisaalta uutta Bellaa josta kyllä varoitettiin sivelemään aluksi ohuesti, mutta oli se sietämätöntä, iho reagoi kirvelemällä. Ihmetytti. Joo, noilla kolmella pärjään kakskolme vuotta ja sitten yritän löytää uutta merkkiä. Jospa voidefirma älyäisi peruuttaa vanhaan tuotteeseen! Itse käytin päivä-ja yövoiteena Bellaa n.30v.

      Vastaa

      0
  3. Tykkään uudesta Bellavitan yövoiteesta, omalle 43-vuotiaalle iholleni se tuntuu olevan juuri sopiva ja aamulla iho näyttää tasaiselta ja tuntuu hyvältä. Tosin olen käyttänyt jo tovin paljon vahvempia retinolituotteita, joten ihoni on niihin jo tottunut. Päivävoidetta en ole vielä kokeillut mutta täytynee ottaa sekin testattavaksi. Hyvä jos pakkauksiin tulee käyttöohjeet, herkälle iholle uudistettu koostumus aiheuttaa varmasti oireita. Ehkä vanha Bellavita olisi tosiaan kannattanut säilyttää uuden rinnalla 🤔

    Vastaa

    0
  4. Minua apteekkihenkilökunta opasti todella hyvin,kun näki että nappasin hyllystä Bella- päivävoiteen. Uusi tuttavuus minulle tämä tuote ja koko sarja. Parin päivän kokemuksella voide tuntuu hyvältä ja tehoakin vaikuttaisi olevan sopivasti.

    Vastaa

    0
  5. Hajusteeton Bellavita on ollut luottotuote, on aina sopinut iholle, eikä tosiaan haise, kuten hajustettu versio ja hinta on kohtuullinen. Nyt vähän hirvittää, että mitä sitä jatkossa käyttää, sillä retinolilisäys ei tälle ohuelle ja aurinkoherkälle iholle sovi. :(

    Voipi ehkä olla hyväkin juttu, jos vaikka siirtyisi Whamisan käyttäjäksi. :D

    Vastaa

    0
    1. Nyt vähän hirvittää, että mitä sitä jatkossa käyttää, sillä retinolilisäys ei tälle ohuelle ja aurinkoherkälle iholle sovi. :(

      Kyllä se varmasti niin on, että moni herkkäihoinen Bellavita-asiakas jää uuden Bellavitan kyydistä. :/

      Toivottavasti joltain toiselta sarjalta löytyy uusi hyvä anti-age-tuote...! Whamisa on ainesaprofiililtaan tosi iso hyppy Bellavitasta, mutta jos sarja vain kiinnostaa, anna ihmeessä mahdollisuus..! :) Laatu on ihan eri luokkaa kuin Bellavitassa, mutta kun on kyse herkästä ihosta, aktivoivia kasviuutteita sisältävät tuotteet eivät välttämättä aina sovi. Voin hyvin ymmärtää, että vanha Bellavita on sopinut herkällekin iholle.

      Vastaa

      0
    2. Deep Rich Toner on nykyään luottotuote, jota ilman ei kykene olemaan. Ajatuksen tasolla tuntuisi ihanalta laajentaa muihinkin tuotteisiin, kun on tuon kanssa niiin myyty. 🙂 Mutta hissukseen kokeillen etiäpäin.

      Vastaa

      0
    3. 🙂👍

      Olitko muuten käyttänyt Deep Rich Toneria ennen sen uudistumista? Uudistunut Deep Rich on kerännyt niin jakautuneita kokemuksia, että jos pääsen juttusille tuotteen käyttäjien kanssa, minua kiinnostaa aina kuulla, mikä on kyseisen henkilön kanta :)

      Vastaa

      0
  6. Mä sain ohjeistuksen totuttaa ihoa voiteeseen apteekkihenkilökunnalta. Silti iho ei tunnu tottuvan. Voide itsessään ei kirvele, mutta parina iltana jos laittaa niin iho alkaa kuivua ja muuttuu punaisenkirjavaksi ja kutiavaksi. Sitten paikkailen jälkiä kosteuttavilla tuotteilla ja koitan olla raapimatta. Mut en heitä vielä kirvestä kaivoon, kokeilen vielä. Laveran uusista deodoranteista uudistettu Basis Sensitiv ei vieläkään vakuuta. Mutta Basiksen suihkedeo sen sijaan toimi moitteetta läpi työpäivän. Olin positiivisesti yllättynyt, koska olen kokeillut monet luonnonkosmetiikan deot ja todennut ettei toimi. Itseäni ei häiritse kainaloiden kostuminen vaan lähinnä hajuhaitat. Basiksen uusi roll on ei toimi edes kotoiluun, vaikka kotona ei puske stressihiki. Mut onneksi löytyi muuta toimivaa ^_^

    Vastaa

    0
    1. Voide itsessään ei kirvele, mutta parina iltana jos laittaa niin iho alkaa kuivua ja muuttuu punaisenkirjavaksi ja kutiavaksi.

      Retinolin sivuoireisiin kuuluu tyypillisesti myös ihon kuivuminen.

      Oletko kokeillut laimentaa Bellavitaa sekoittamalla sitä johonkin neutraalimpaan voiteeseen..? Kun ihosi on reagoinut kuvailemallasi tavalla, aloittaisin varmaan sekoittamalla Bellavitaa suhteessa 1-3 neutraaliin voiteeseen, ja käyttäisin tätä sekoitusta joka toinen ilta viikon tai kaksi. Sitten siirtyisin päivittäiseen käyttöön ja siitä sitten pikku hiljaa vähentäisin laimennusta.

      Minähän aloitin retinolin käytön muinoin niinkin varovasti, että käytin ensin 0,01% pitoisuutta pari viikkoa, sitten 0,1% pitoisuutta ja sitten 0,3% pitoisuutta. Käytin näitä alempia vahvuuksia yhteensä monta kuukautta, ja vasta sitten siirryin 1% vahvuuteen joka on korkein käsikaupassa EU:n alueella sallittu retinolipitoisuus. Ihoni ei ole koskaan oireillut retinolista millään tavalla.

      Laveran uusista deodoranteista uudistettu Basis Sensitiv ei vieläkään vakuuta. Mutta Basiksen suihkedeo sen sijaan toimi moitteetta läpi työpäivän.

      Hyvä sentään, että suihke toimii...! 👍 :)

      Vastaa

      0
    2. Minulla oli kesällä käyttämäni voide joka on tällä hetkellä liian kevyttä. Siihen sekoitin Bellavitaa, mutta olin annostelussa kyllä hyvin suurpiirteinen. Pitänee vielä testailla.

      Vastaa

      0
  7. Kerkesin lukea sun postausta vasta puoleen väliin, kun mulle nousi ajatus, että miksi ylipäätään on tuotu markkinoille retinolipitoinen päivävoide? Retinolihan on kuitenkin valoherkkä ainesosa, joten ajattelisin, että se hajoaa iholla UV-valon vaikutuksista ja siten menettää tehonsa. Käsittääkseni retinolia suositellaan juurikin yökäyttöön.

    Ja kyllä tosiaan pitäisi ehdottomasti mainita tuo retinolin auringolle herkistävä ominaisuus ja vinkata aurinkosuojan tarpeellisuudesta. Aurinkosuojan käyttämättä jättäminen retinolituotteiden yhteydessä voi olla melko katastrofaalista iholle :(

    Vastaa

    0
    1. kun mulle nousi ajatus, että miksi ylipäätään on tuotu markkinoille retinolipitoinen päivävoide? Retinolihan on kuitenkin valoherkkä ainesosa, joten ajattelisin, että se hajoaa iholla UV-valon vaikutuksista ja siten menettää tehonsa. Käsittääkseni retinolia suositellaan juurikin yökäyttöön.

      Jep, tämäkin vielä. Mistä saankin jälleen uuden (jälkikäteisen) kehitysehdotuksen Orion Pharmalle: hehän olisivat voineet jättää retinyypalmitaatin päivävoiteeseen..! Ja laittaa retinolia vain yövoiteen koostumukseen.

      Täytyy sanoa, että jään todella mielenkiinnolla seuraamaan uuden Bellavitan taivalta tämän keskustelun valossa (valossa, heh... 😁). En hämmästyisi, vaikka vanha retinyylipalmitaattikoostumus vielä palaisi retinoliversion rinnalle, koska sille aivan selvästi on edelleen käyttäjäkuntaa.

      Vastaa

      0
  8. Ei liity Bellavitaan, mutta tuotteiden uudistukseen. Mulla on ollut nyt reissussa vanhan Whamisan deep rich tonerin pienen muovipullon jämät. Ah, miten mä olen nauttinut. Kunpa vanhaa vielä saisi jostain!!!! Musta se vaan on niin erilainen kuin uusi. Vanha on yhtä juhlaa ja uusi on vaan ok. Vaikka olen uuttakin uskollisesti käyttänyt jo kauan, oli vanhaan hetkeksi paluu yhtä riemua.

    Ja Patykaakin pitää hehkuttaa. Olen tehnyt sen jo monta kertaa :D mutta kun aurinkovoide on vaan niin hyvä ja rakastan sen tuoksuakin <3

    Vastaa

    0
    1. Mulla on ollut nyt reissussa vanhan Whamisan deep rich tonerin pienen muovipullon jämät. Ah, miten mä olen nauttinut. Kunpa vanhaa vielä saisi jostain!!!! Musta se vaan on niin erilainen kuin uusi. Vanha on yhtä juhlaa ja uusi on vaan ok.

      Voi että mua harmittaa Whamisan puolesta tämä uudistus. Uusi Deep Rich Toner on saanut niin paljon kritiikkiä. Whamisalla oli kaikki parhaat aikeet koostumuksen päivityksen suhteen (parhaana esimerkkinä etenkin uhanalaiseksi käyvän aloe-lajin vaihtaminen kestävämpään lajikkeeseen), mutta onhan se aina kurjaa, kun aivan erityisen onnistunut ja rakastettu kulttituote mennään muuttamaan erilaiseksi.

      Mun iholla uusi tuntuu ihan yhtä hyvältä kuin vanhakin, eikä tuoksussakaan vikaa, mutta tykkäsin silti enemmän vanhan Deep Richin omintakeisesta tuoksusta.

      Ja Patykaakin pitää hehkuttaa. Olen tehnyt sen jo monta kertaa :D mutta kun aurinkovoide on vaan niin hyvä ja rakastan sen tuoksuakin <3

      Jee...! 🤗

      Vastaa

      0
  9. Ajattelin juuri hankkia The Ordinaryn retinolia (tai siis retinoidia) sisältävän seerumin. Tämän jutun myötä alkoikin mietityttää, miten tujun sitä uskaltaa tilata! Minulla on usein ollut käytössä jokin A-vitamiinia tai vastaavaa (bakuchiol) sisältävä tuote, muttei mitään vahvaa.

    Vastaa

    0
    1. Hups, meniköhän tämä nyt väärään kohtaan, tarkoitus oli tietysti kommata Bellavita postausta.

      Vastaa

      0
    2. Meni oikeaan postaukseen :) The Ordinarylla on retinoliseerumin ohella myös hellävaraisempi ja uudemman teknologian Granactive Retinoid -koostumus, suosittelen sitä, mikäli retinoli arveluttaa.

      Vastaa

      0
    3. Oho, en edes tajunnut, että heillä on molempia, luulin, että kaikki ovat tuota Granactive Retinoidia. Sen tilaamista mietin, heillä onkin monta eri pitoisuutta kaikkea. Ehkä 2 % voisi olla hyvä...

      Vastaa

      0
  10. No niin, Google auttoi, kun tajusin lähteä selvittelemään, miksi naama ruvella, että voisiko syynä olla uusiutunut Bellavita. Ennen, kuin löysin tämän postauksen, syytin tietysti atooppista ihoani, jolle reaktioon riittää, että on kuuma tai kylmä, tyyntä tai tuulista, aurinkoista tai pilvistä, vierasta vettä naapurikaupungissa kyläillessä tai sitten ihan mikä tahansa hermostuminen johonkin mikroskooppiseen asiaan. Bellavita on ollut pelastukseni vuosikymmeniä, voide, joka toimii, eikä ärsytä. Mitä ihmeen voidetta nyt sitten hankkia?!? Edessä erittäin työläs ja ärsyttävä testailu. Toimispa edes perusvoiteet, mutta kun ei. Saati jotkut ihanat luksusmerkit. Luulin selviäväni Bellavitalla loppuelämäni, mutta näköjään tarvitsee viimeisiksi vuosikymmeniksi taas tuotetta muuttaa. Tämä on isompi asia, kuin lopetettu huulipunan sävy. Huoh.

    Vastaa

    0
    1. Onpa kurja kuulla jälleen. Suosittelen laittamaan palautetta ja toiveen Orion Pharmalle, että he toisivat vanhan koostumuksen takaisin tämän uuden rinnalle. Jos vetoomuksia (tai reklamaatioita...) tulee tarpeeksi, ehkä he todella harkitsevat vanhan Bellavitan palauttamista.

      Vastaa

      0
    2. Kiitos osanotosta, palautetta kyllä lähtee. Muistelin, että joskus ennen vanhaan Lumenen SOS-voide rauhoitti ihoa ja sillä perusteella, sekä asiantuntevalla suosituksella, päädyin Lumenen Arctic Hydra Care -sarjaan ja toistaiseksi tuntuu ihan hyvältä. Katotaan parin viikon kuluttua… Ja Erisanin puhdistusgeeli; olenpa onnekas, kun se mulle sopii! Luottoputsari jo viime vuosituhannelta. Ei ole sellaista vedenkestävää silmämeikkiä, joka ei sillä lähtisi. Välillä olosuhteiden pakosta muita testannut, mut ne kuivaa eikä puhdista. Kurjaa, jos tuotteessa tosiaan joitakin allergisoivia ainesosia.

      Vastaa

      0
    3. päädyin Lumenen Arctic Hydra Care -sarjaan ja toistaiseksi tuntuu ihan hyvältä. Katotaan parin viikon kuluttua…

      Pidän peukkuja..! 👍

      Tuo Erisanin putsari on muuten hämmentävän suosittu. Se on ollut olemassa varmaan iät ja ajat... Minulle se on täysin tunteitaherättämätön tuote. Ostin sen testiin joskus 15 vuotta sitten luettuani hehkutusta, mutta kun itse olen vaahtoavien tuotteiden ystävä, tuollainen vaahtoamaton geeli tuntui liian pliisulta. (En muuten sitä ostaessani tiennyt, ettei se vaahtoa..! :D) Mutta hienoa, kun jokin noin yksinkertainen tuote onnistuu reseptiikaltaan niin, että siitä tulee suomalainen klassikkotuote jota rakastetaan ja ostetaan vuodesta toiseen..!

      Vastaa

      0
  11. Tästä tuli mieleeni kysyä että mikähän Erisanin mukamas hoitavassa ja hellävaraisessa puhdistusgeelissä voiso aiheuttaa kirvelyn ja polttelun kasvoilla? Ihoni ei ole sieltä herkimmästä päästä, jotain pientä punoittelua ehkä ajoittain. Mikään puhdistustuote ei saa aikaan samanlaista poltetta, ainoastaan Erisan. Polttelu loppuu onneksi heti kun kasvot huuhtelee. Tuo on muuten kiva tuote ja puhdistaa hyvin, ehkä liiankin hyvin (iho kuivaa liikaa talvisin jos tätä käyttää). Olisko arvauksia?

    Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cocoglucoside, Polyacrylic Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol,Panthenol, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid

    Vastaa

    0
    1. Hei Kenobi! Ainoat aineet tässä incissä, jotka mun tietämyksen valossa voisivat aiheuttaa ihoärsytystä ovat fenoksietanoli ja natriumhydroksidi eli lipeä. Fenoksietanoli on hyvin siedetty säilöntäaine, mutta kyllä sillekin voi allergisoitua, ja sen käyttön EU:ssa sallittua rajoituksin. Erisan aivan varmasti seuraa näitä rajoituksia.

      Natriumhydroksidi on vahva emäs eli puhtaana ja isona määränä se toki ärsyttää ihoa. Sitä käytetään mm. saippuan valmistuksessa, ja pieninä määrinä ei-saippua-tuotteissa myös säätämään tuotteen pH:ta. Voisin kuvitella, että natriumhydroksidi on mukana Erisanin putsarissa juuri tässä ominaisuudessa, eli todella pienenä määränä.

      Tosi vaikea siis keksiä, mikä tässä tuotteessa voi aiheuttaa kirvelyä ja polttelua, ellet sitten ole herkistynyt/allergisoitunut fenoksietanolille.

      Vastaa

      0
  12. Kumpi näistä shampoista kannattaisi valita, jos haluaa että ohuet hiukset olisivat mahdollisimman vähän päätä myöten:

    https://www.xz.fi/tuotteet/xz-havu-shampoo/

    https://www.xz.fi/tuotteet/xz-vanilla-cafe-shampoo/

    Toinen huomio: pyöräilykypärä vanhentaa, sillä se painaa itselläni otsaa ryppyyn, jolloin poikittaiset juonteet korostuvat eivätkä lähde enää kovin hyvin pois päivän päätteeksi. :( Tämä ilmiö vielä korostuu talviaikaan, kun kypärän alla on otsaa painamassa vähintäänkin panta tai pipo. Voihan kypärä. Tosin sellaisia uusia, vasta kolaritilanteessa laukeavia kypäriäkin on olemassa (eivät siis edes näytä kypärältä vaan pikemminkin kaulurilta), mutta itse en missään nimessä haluaisi käyttää sellaista.

    Kysyisin vielä toistamisee siitä, heikentävätkö niasiiniamidi (käytössä Dermosil) ja Evolven bio-retinol + C -boosteri toistensa tehoa, jos näitä käyttää samaan aikaan vuorokaudesta.
    Tässä jutussa kehotetaan olemaan käyttämättä noita yhtäaikaa:
    https://www.iltalehti.fi/kauneus/a/72f8d41e-30e2-4113-a357-03705217e0f4

    "- Niasiini ja C-vitamiini voivat kumota toistensa vaikutuksen. Suosittelen esimerkiksi käyttämään C-vitamiinipitoista tuotetta aamulla, ja niasiinipitoista illalla. Yhteiskäytöstä ei kuitenkaan tule sen kummempia sivuvaikutuksia, Laitinen sanoo"

    Vastaa

    0
    1. Kumpi näistä shampoista kannattaisi valita, jos haluaa että ohuet hiukset olisivat mahdollisimman vähän päätä myöten:

      Todella vaikea sanoa. (Kysymyksen asettelukin on vähän haastava..! 😅) Näiden shampoiden tuuheuttavuus ei käy ilmi incistä, vaan se on mitä ilmeisimmin valittujen ainesosien suhteiden tulos. Eli päättelisin, että shampoot eivät ainakaan sisällä merkittävää pitoisuutta hoitavia eli hiusta potentiaalisesti latistavia ainesosia. Havu-shampoo on ainesosiensa puolesta selvästi eniten hilseshampoo; se sisältää hilsettä vähentäviä ja ehkäiseviä ainesosia kuten juurikin nimikkoaine kuusenneulasuute, erikoista, että se on valittu "ohenevien ja hentojen" hiusten shampooon nimikkoaineeksi.

      Koska kummankaan shampoon tuuheuttava teknologia ei paljastu ainesosien perusteella, suoritus selviää vain kokeilemalla shampoita. Ikävä kyllä en siis osaa vastata kysymykseesi.

      Kysyisin vielä toistamisee siitä, heikentävätkö niasiiniamidi (käytössä Dermosil) ja Evolven bio-retinol + C -boosteri toistensa tehoa, jos näitä käyttää samaan aikaan vuorokaudesta.
      Tässä jutussa kehotetaan olemaan käyttämättä noita yhtäaikaa

      En ehdi lukea tuota juttua, mutta olen niin monesta uskottavasta lähteestä lukenut, että niasiiniamidi ja c-vitamiinin sopivat aivan hyvin yhteen ja niiden ei-yhteensopivuus perustuu johonkin 60-luvulla suoritettuun tutkimukseen, jonka olosuhteet (käytetyt molekyylit, pitoisuudet ja lämpötila) eivät missään nimessä toteudu 2020-luvun kosmetiikassa, että en usko tuohon väitteeseen. Kannattaa googlata aihetta, niin löydät runsaasti artikkeleita jotka kumoavat sen, etteivät c-vitamiinin ja niasiiniamidi sovi yhteen, ja kertovat tuosta 60-luvun tutkimuksesta. Tässä yksi:
      https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/skin-care-myths/can-niacinamide-and-vitamin-c-be-used-together.html

      Vastaa

      0
    2. Kiitos vastauksista.

      Onpa kyllä ihmeellistä, että ohuiden hiusten tuotteessa painottuvat hilseshampoon ominaisuudet. Taitaa tulla valittua sitten tuo jo joskus ennenkin käyttämäni Vanilla Café.

      En tarkoittanut, että niasiiniamidi ja C-vita/bakuchiol olisivat yhdessä käytettynä vaarallinen kombo, vaan mietin vain, että kumoavatkohan toisensa ja olisikohan siksi järkevää laittaa noita iholle eri aikaan vuorokautta.

      Vastaa

      0
    3. Eivät kumoa toisiaan - juuri se tieto, että kumoaisivat, on peräisin tuosta 60-luvun tutkimuksesta. Siinähän mm. käytettiin puhdasta askorbiinihappoa, jota Evolven C-vitamiinituote ei sisällä. Tutkimuksessa käytettiin epästabiileja muotoja kummastakin molekyylistä erittäin korkeassa lämpötilassa - tilanne, joka ei helposti toteudu normaalissa ihonhoidossa. Ellei nyt sitten suorita ihonhoitorutiiniaan saunassa, ja käytössä on puhdasta askorbiinihappoa sisältävä tuote. 😅 Mutta jos asia epäilyttää, niin aina voi pelata varman päälle ja käyttää niitä eri aikaan :)

      Vastaa

      0
  13. Ahaa! Kiitokset kattavasta vastauksesta, tämäpä selvensi asioita. Aloin nyt muistelemaan nimittäin että yllättäen Aqualan L ja Humektan on aiheuttaneet samanlaista polttelua ja kirvelyä silloin kun niitä satunnaisesti käytin. Ja nyt kun tarkistin niin molemmista löytyy tuo fenoksietanoli. Mielenkiintoista, pitääpäs alkaa seuraamaan tarkemmim purkkien kylkiä että tietää vältellä tuota ainesosaa jos mahdollista. Tuo tuntemus iholla esim tuota Erisania käytettäeasä on kyllä sen verran inhottava, vähän samanlainen kuin että jos iho on ensin paleltunut ja sitten siihen päälle kipataan vielä kiehuvaa vettä 😅😬

    Vastaa

    0
    1. vähän samanlainen kuin että jos iho on ensin paleltunut ja sitten siihen päälle kipataan vielä kiehuvaa vettä 😅😬

      Voi kamala.... 😬

      Allergian fenoksietanolille voi muuten varmaankin selvittää kosmetiikka-allergiatesteissä.

      Vastaa

      0
  14. Hei! Vielä vähän jälkijunassa haluaisin kysyä, mitä tuo bellavita voiteiden aiheuttama auringolle herkistyminen tarkoittaa? Kun olit kirjoittanut jotenkin että täytyy suojata ihoa jos käyttää voidetta päiväsaikaan, onko se haitallinen yhteisvaikutus auringon kanssa siis ainoastaan silloin kun sitä voidetta on iholla? Vai jos olen laittanut sitä yöksi, ja aamulla pesen kasvot, niin jääkö iho voiteen yökäytön jäljiltä silti edelleen herkemmäksi auringon suhteen..? Houkuttaisi ainakin kokeilla miten oma iho noita kestäisi, mutta pitäisi kyllä aloittaa varovasti, sen verran herkkähipiäinen olen.

    Vielä muuten, jos tuo retinoli myös yleensä kuivattaa ihoa, olisiko ok yhdistelmä laittaa tuon päälle jotakin muuta voidetta yöksi?

    Kiitos jos jaksat vielä tähänkin vastata :)

    Vastaa

    0
    1. Vielä vähän jälkijunassa haluaisin kysyä, mitä tuo bellavita voiteiden aiheuttama auringolle herkistyminen tarkoittaa? Kun olit kirjoittanut jotenkin että täytyy suojata ihoa jos käyttää voidetta päiväsaikaan, onko se haitallinen yhteisvaikutus auringon kanssa siis ainoastaan silloin kun sitä voidetta on iholla?

      Retinolin auringolle herkistävä vaikutus tulee sen kevyesti kuorivasta ja ihoa ohentavasta vaikutuksesta. Retinoli siis käytännössä heikentää ihon omaa suojaa UV-säteilyä vastaan. Jos retinolia käyttää aamuisin, iho on kaikkein "arimmillaan" niin sanotusti, mutta fiksuinta olisi itse asiassa käyttää aurinkosuojaa silloinkin, jos käyttää retinolia iltaisin.

      Lisäksi auringonvalo heikentää retonolin vaikutusta. Tämä on toinen syy sille, miksi retinolia suositellaan mieluummin yökäyttöön ja miksi iho tulee suojata aurinkovoiteella, jos retinolia välttämättä haluaa päiväsaikaan käyttää. SPF ei siis pelkästään suojaa ihoa vaan suojaa myös retinolimolekyylejä UV-säteiltä.

      Vielä muuten, jos tuo retinoli myös yleensä kuivattaa ihoa, olisiko ok yhdistelmä laittaa tuon päälle jotakin muuta voidetta yöksi?

      Ehdottomasti :) 👍

      Vastaa

      0
  15. Hain tämän blogin, koska äitini 73-v. kokeili tätä uutta voidetta ja sai karmean reaktion. Iho punoitti ja hilseili ja äidillä oli todella epämukava olo. Ihmeteltiin yhdessä että mistä ihmeestä tämä voi johtua ja sitten tätini soitti; hänellä on sama juttu. Molemmat ovat käyttäneet jo pitkään Bellavitaa ja molemmat ovat järkyttyneitä uuden voiteen vaikutuksesta. Menin sitten äitini kanssa apteekkiin tekemään reklamaatiota ja tällä kertaa annettiin käyttöohje mukaan. Loppui sekä äidillä että tädillä luotto Orioniin, tuntevat itsensä huijatuksi.

    Vastaa

    0
    1. 😠

      On kyllä kurjaa. Hämmästyn suorastaan, jos Orion Pharma ei näillä palautteilla tuo jossain vaiheessa vanhaa Bellavitaa takaisin.

      Vastaa

      0
  16. Kamalan allergiareaktion jälkeen (koko kaula punaisia näppyjä täynnä ja kasvot tulipunaiset) päätin heittää uudet bellavitat roskiin. Nyt olen yrittänyt löytää verkkokauppaa jolla olisi vielä myynnissä vanhaa belavitaa... tuloksetta. Please, Orion, käynnistäkää vanhan bellavitan tuotanto!!!

    Vastaa

    0
  17. Samoja oireita saaneena ja todella pettyneenä uuteen bellavitaan Olen ollut yhteydessä Orion Pharmaan jo pariinkin kertaan. Sieltä kerrottiin, että vanhaan ei ole paluuta, koska jotain siinä ollutta aineosaa ei ole enää saatavilla. Vuosikymmenet sitä aineosaa on ollut ja nyt yhtä äkkiä loppunut. En ymmärrä.

    Vastaa

    0
    1. Sieltä kerrottiin, että vanhaan ei ole paluuta, koska jotain siinä ollutta aineosaa ei ole enää saatavilla.

      Okei, onpa harmillista kuulla. :/

      Vastaa

      0
  18. Olen käyttänyt bellavitaa yli 20 vuotta ja nyt loppui käyttö. Ihoni ei kestä uutta bellavitaa ollenkaan. Sain siitä punakirjavat kasvot ja hirveän kirvelyn vielä sen lisäksi. Tila kesti päiväkausia ennenkuin parani. Jonkun ajan kuluttua kokeilin vielä varovasti uudestaan ja taas kävi samalla tavalla. Eli bellavitaan en enää ikinä koske.

    Vastaa

    0
  19. Ostin uutta Bella vita yövoidetta. Haisee pahalle ja siinä öljy lopahtaa ympäriinsä jos sitä tuubia ei kunnolla ravista ennen aukaisua. En osta enää tätä kuhan tämä loppuu.

    Vastaa

    0
  20. olen todella pettynyt uusittuun Bellavita voiteeseen. Yli 40 -vuotta olen käyttänyt ja en osta enää,itkettää.jalkavoiteena käytän yövoiteen,on niin surkea koostumus.Kun korkin avaa niin vuotaa nestettä pitkin pöytiä yäk.Haluan hyvitystä moisesta tuotteesta,johon rahani tuhlasin viimeksi.Kaikkea menette kokeilemaan!

    Vastaa

    0
  21. Vanha Bella Vita sopi ruusufinni iholle, nyt tuli uuden voiteen etsintä, tämä uusi ei sovi ! Harmittaa , kun olen niin monelle tätä suositellut ja nyt muutettu koostumus ! Niin ja tuo hajusteeton ei pidä paikkaansa, ainakin minun ostamassani päivävoiteessa on tuoksu ja tuubin kyljessä lukee hajusteeton ? ! Miksi ei vanhaa koostumusta jätetty uuden rinnalle ?

    Vastaa

    0
    1. ainakin minun ostamassani päivävoiteessa on tuoksu ja tuubin kyljessä lukee hajusteeton ?

      Hajusteeton ei tarkoita "hajuton", se tarkoittaa vain, ettei tuotteeseen ole lisätty hajustekemikaaleja. Raaka-aineissa on aina jokin tuoksu, ja jos sitä ei peitä hajua peittävillä kemikaaleilla, tuotteessa on aina jokin tuoksu.

      Vastaa

      0
  22. Omat asiakkaat olivat kertoneet tästä uudesta koostumuksesta, en ollut saanut yhtään hyvää palautetta tästä retinolipitoisesta uudistuksesta, josta en edes tiennyt.
    Bellavitaan tutustuin isoäitini luona, ja muistan sen ihanan tuoksun ja paksun, mutta notkean koostumuksen, joskus sipaisin sitä itsekin poskille ja käsiin ja rakastuin tuotteeseen jo silloin varhaisteininä.
    Käytin tätä ennen säännöllisen kuuriluonteisesti, mutta sittemmin on tullut käytettyä muita hyviä kuivan ihon voiteita, esim Eight hour cream Elisabeth Ardenilta.
    Nyt kävin mielenkiinnosta itse hakemassa yövoiteen, kun en oikein uskonut, että vaikuttavat aineet muuttaa tuotetta niin voimakkaasti. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen järkytys. Varsinkin silmänaluset ja poskipäät punoittivat. Voide oli sitkeästi pari kuukautta testissä lähinnä öisin(välillä levitin sen jo illalla, kun mökillä oltiin saunottu, mutta se jäi kasvoille ikävästi kalvomaisesti kiiltelemään).Mieskin kokeili, muttei tykännyt koostumuksesta ollenkaan.
    En saanut edes kunnolla nukuttua, kun yövoide jäi lillumaan rasvaisena imeytymättömänä kasvoihin. Nousin jopa poistamaan sitä keskellä yötä pumpulitupolla, ettei rasva tuhrisi tyynyä nukkuessa.
    Tämän kokeilujakson jälkeen iholleni on tullut ruusufinnin kaltaista punoitusta leukaperiin, poskipäille ja kulmakarvojen alueelle. Eikä oireet ole poistuneet edes lopetettuani voiteen käytön muutama kuukausi sitten. Mitään nuorennusvaikutuksia en huomannut ihollani, en ainoatakaan! En tule enää koskaan ostamaan tätä voidetta.

    Vastaa

    0
  23. Kunpa olisin tiennyt tästä. Nyt on naama vereslihalla ja kuoriutuu. Silmäluomet myös turvonneet, samoin posket. Hoidan Nivea cremellä ja kortisonilla. Vain suomalaiset osaa tehdä rasvan mikä tuhoaa ihon. Vaikka kaikenlaisia voiteita olen käyttänyt kasvoihini niin tällaisessa lopputuloksessa on onnistunut vain kotimainen valmistaja.

    Vastaa

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


  • Sanni

  • Arkisto

    • 2024 (55)
    • 2023 (148)
    • 2022 (174)
    • 2021 (178)
    • 2020 (227)
    • 2019 (203)
    • 2018 (227)
    • 2017 (298)
    • 2016 (284)
    • 2015 (343)
    • 2014 (389)
    • 2013 (400)
    • 2012 (214)
    • 2011 (226)
    • 2010 (287)
    • 2009 (207)
  • Avainsanat