27.10.2021

Purodoré - läpinäkyvää luksusluonnonkosmetiikkaa Suomesta

Uutta Suomen luonnonkosmetiikkakentällä: Purodoré – luksusluonnonkosmetiikkaa erittäin korkealaatuisilla ainesosilla ja hoitolatason aktiiviainepitoisuuksilla. Tässä on sarja, jossa on lähdetty raaka-aineet etunenässä, haluna luoda Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoille jotain ennennäkemättömän tehokasta ja korkealaatuista - ja samalla helpostilähestyttävää ja läpinäkyvää.

Minun oli sanalla sanoen helppo innostua sarjasta. Kun Purodorélta otettiin minuun yhteyttä, katsastin tietysti ensimmäisenä tuotteiden ainesosaluettelot – jotka vakuuttivat tiukasti. Kun sitten sain tuotteita kokeiltavaksi ja tunsin koostumukset ihollani, minulle heräsi heti positiivinen aavistus siitä, kuka lahjakas ja fanittamani alan tekijä voisi olla tuoteformuloiden taustalla. Kävi ilmi, että aavistukseni osui oikeaan, ja viimeistään tässä vaiheessa tiesin, ettei Purodorén kohdalla ole kyse markkinointihypeen nojaavasta sarjasta.

MISTÄ PURODORÉ SAI ALKUNSA?

Minusta sarjan syntytarinakin on virkistävän erilainen. Ja rehellinen.

Tällä kertaa emme tapaa iho-ongelmiensa kanssa painivaa perustajaa, joka markkinoiden heikkolaatuisiin tuotteisiin petyttyään päätyy kehittämään sarjan, joka ”vihdoin toimii" hänenkin ihollaan.

Purodorén taustalla on tavallinen kosmetiikan käyttäjä Maria Nummenpää, joka turhautuu siihen, ettei ymmärrä käyttämiensä tuotteiden ainesosalistoista mitään. Maria tajusi, ettei hänellä kuluttajana ole mitään keinoa ymmärtää ihonhoitotuotteiden koostumuksia ja niiden todellista tehoa, ja tämä havainto ärsytti häntä. Miksei kosmetiikka ole läpinäkyvämpää ja enemmän kuluttajien kanssa viestivää?

Maria alkoi syventyä kosmetiikan raaka-aineisiin ja laatutekijöihin. Perehtyessään luonnollisiin ainesosiin ja Suomessa myytäviin sarjoihin, kaupan ja markkinoinnin alan taustan omaava Maria huomasi, että huippuluokan raaka-ainevetoiselle tuotesarjalle olisi kysyntää kasvavassa luonnonkosmetiikkamarkkinassa. Ja sellaiselle, joka omaisi Marian peräänkuuluttaman läpinäkyvyyden.

Voilà – Purodorén siemen oli kylvetty.

TUOTEKEHITYS: IDEASTA TOTEUTUKSEEN

Visiotaan toteuttamaan Maria sai Suomen eturivin luonnonkosmetiikan tuotekehittäjiin kuuluvan Anu Ruohoston. Alalla 30 vuotta vaikuttanut Ruohosto on Suomen luonnonkosmetiikka-scenen pioneereja ja maamme lahjakkaimpia luonnonkosmetiikan formuloijia. Tunnen Anun käsialaa myös muista tuotteista, ja olin todella innoissani, kun varmistui, että Purodoré on juuri hänen kehittämänsä.

Haastatellessani Ruohostoa ei jää epäselväksi, kuinka innoissaan kemisti on projektista. Ruohosto on tuotekehitysartesaani ja toteuttaa asiakkaiden toiveita kuin räätäli suunnittelee vaatteita; hän valitsee huolella sopivimmat materiaalit ja langat, joilla yhdistää materiaalit juuri toivotunlaiseksi kokonaisuudeksi. Maria antoi Ruohostolle vapaat kädet luoda huippuraaka-aineisiin pohjautuva sarja, jonka tehoainepitoisuuksissa ”ei säästeltäisi”. Ruohostolle tämä oli unelmaduuni.

ARVOKKAITA AINESOSIA

Ja mitä ainesosia Purodoréen löydettiinkään..! Tuotteissa on käytetty paljon jo tunnettuja ja luotettuja tehoaineita kuten ruusunmarjaöljyä, lakansiemenöljyä, arganöljyä, sheavoita, skvalaania sekä ruusuvettä, mutta paletti täydentyi myös harvinaisemmilla aktiiviaineilla kuten shampanja- ja tryffeliuutteella, kasviperäisillä nukleiinihapoilla, vanamo- ja aaprottimarunauutteilla sekä sarjan signature-ainesosalla kullalla.

Näiden väliin mahtuu vielä joukko uusia, trendikkäitä ja nimeä keränneitä anti-age-ainesosia kuten hexapeptide-11, ns. bio-retinoleihin kuuluva kastepapu-uute sekä silkki. (Näitä löytää siis jo uskottavien teknologioiden sarjoista..!)

Kun tähän kavalkadiin yhdistää faktan, että tuotteet ovat täysin vailla esteriöljyjen kaltaisia kosmeettisia täyteaineita (ja tuntuvat silti iholla silkkisen ylellisiltä – taitavan formuloijan taidonnäyte) - JA, aktiiviaineiden pitoisuudet ovat kymmen- tai jopa satakertaisia tavanomaisen kosmetiikan pitoisuuksiin verrattuna, voi alkaa ymmärtää, miten korkealaatuisesta sarjasta Purodorén kohdalla puhutaan.

Ahh, ainesosanörttinä voisin sukeltaa todella syvälle sarjan ainesosien pikkutarkkoihin vaikutuksiin ja niiden valintaan liittyvään ammattiosaamiseen, mutta valtaosaa teistä lukijoista varmasti kiinnostaa enemmän kuulla jo itse tuotteista.  :)

Esitellään tuotteet ihan justiinsa, mutta sarjan nimikkoainesosa ansaitsee oman erillisen valokeilansa. Kulta.

Kullan tärkein ominaisuus on sen antioksidanttisuus, eli se suojaa ihosoluja vapaiden radikaalien vaurioittavilta vaikutuksilta. Mikä tekee kullasta poikkeuksellisen tehokkaan antioksidantin on sen pitkäkestoinen "shield"-vaikutus: siinä missä useimmat kosmetiikassa käytetyt antioksidantit hapettuvat iholta tuntien sisällä, kullan vaikutus kestää jopa koko päivän. Se muodostaa ihon pintaan kestävän suojamuurin vapaita radikaaleja vastaan. Kullan antioksidanttiset vaikutukset estävät kollageenin hajoamista ja neutraloivat esimerkiksi auringon aiheuttamia reaktioita iholla.

Muita kullan etuja iholle ovat sen rauhoittavuus ja punoitusta ja tulehdusta vähentävä vaikutus sekä kosteutta sitova ja kollageenin tuotantoa tukeva vaikutus. Kulta on äärimmäisen hyvin siedetty ainesosa ja sopii herällekin iholle.

Siis erittäin monipuolinen hyvis-ainesosa..! Purodorén käyttämä kulta on fermentoitua, mikä vielä tehostaa sen sisältämien ravintoaineiden imeytymistä ja tehokkuutta.

Purodoré luonnonkosmetiikka

TUOTTEET

Purodorén ensimmäisenä lanseerattu sarja koostuu viidestä ihonhoidon ydintuotteesta: puhdistustuotteesta, kasvovedestä, seerumista, kasvovoiteesta ja silmänympärysvoiteesta. Kultaa on käytetty näistä kaikissa, minkä lisäksi kullakin tuotteella on omat avain-aktiiviaineensa.

Sarjan nimi muodostuu suomen kielen sanasta 'puro' sekä ranskan kielen sanasta 'doré', kulta. Puro viittaa luontoon ja Suomen kirkasvetisiin puroihin. Purodoré-sarjan tuotteissa vesipohjana on käytetty Multilan lähdevettä. Lähdevesi sisältää hyvää mikrobiologista bakteeriflooraa sekä mineraaleja.

(Minulle sana 'puro' tuo myös mieleen puhtauden, sanahan tarkoittaa italiaksi puhdasta.)

Tuoksusta - Purodorén tuotteissa ei ole käytetty eteerisiä öljyjä. Tuotteisiin on luotu oma, uniikki ja täysin luonnollinen tuoksu ruususta ja pionista. Minulle tuoksu avautuu vihreän kukkaisena ja mietona, vailla parfyymimaista ulottuvuutta. Tuoksu on hyvin luonnollinen. Kasvovedessä tuoksu on voimakkaampi kuin muissa tuotteissa ja aistin siinä myös kevyesti mausteisuutta.

Purodoré luonnonkosmetiikka seerumiGOLD RENEWING SERUM 127€ / 30 ml

Gold Renewing -seerumin emulsiomainen koostumus on todella silkkinen ja tuntuu iholla intensiivisesti kosteuttavalta. Normaalilla ja sekaiholla tällainen koostumus toimii kesäaikaan yksinäänkin. Seerumipohja muodostuu ruusuvedestä, viinirypäleen siemenöljystä ja skvalaanista täydennettynä ihoa uudistavalla ruusunmarjaöljyllä sekä superantioksidanttisella lakansiemenöljyllä.

Näiden lisäksi Gold Renewing -seerumin anti-age-tiimiin kuuluvat vielä kulta, hexapeptide-11, RNA & DNA -nukleiinihappoyhdiste, Collageneer-yhdiste sekä lesitiini & micrococcus-liposomi.

Kaikista Purodorén käyttämistä ainesosista voi lukea lisää Purodorén sivuilta täältä. Ihan jokainen ainesosa on avattu hajusteita ja säilöntäainetta myöten. Kuten ainesosatietopankkia katsomalla voi nähdä, Purodorén tuotteissa koostumusta muokkaavat, ns. iholle turhat ja pelkkää kosmeettista skin feel -funktiota tuovat ainesosat loistavat poissaolollaan...! Kukin tuote pursuaa iholle hyödyllisiä ja terapeuttisia ainesosia.

Purodoré luonnonkosmetiikka kasvovoideREVITALISING DAY & NIGHT GOLD CREAM 109€ / 50 ml

Päivä- & yövoiteen koostumuksesta haluttiin tehdä myös sekaiholle sopiva, ja voide onkin miellyttävän kevyt. Voiteessa on sama silkkinen tuntuma kuin seerumissa ja se tuntuu iholla ”painottomalta” ja todella miellyttävältä. Samalla iholle jää pitkäkestoinen kosteuden tunne.

Voiteen hienostunut, kosteuttava ja ravitseva pohja on rakennettu ruusuvedestä, skvalaanista, auringonkukkaöljystä, ruusu-uutteesta sekä avokadoöljystä. Ikääntymisen merkkejä häivyttäviin erityisainesosiin kuuluvat kulta, kastepapu-uute (vigna acontitifolia, ajankohtaisiin ”bio-retinoleihin” kuuluva kasviainesosa), 12 aminohapon yhdiste sekä aaprottimaruna.

Pakkauksista; seerumi ja kasvovoide on pakattu hygieenisiin, ylellisiin ja säilyvyyttä parantaviin purkkeihin, joissa voide on suojassa välikannen alla ja sitä annostellaan painamalla välikantta. Tätä pakkausmuotoa näkee aika ajoin arvokkaammissa sarjoissa, joissa voiteen hygieenisyyteen ja säilyvyyteen on kiinnitetty tarkempaa huomiota.

Purodoré luonnonkosmetiikka silmänympärysvoideCERAMIDE & GOLD FIRMING EYE CREAM 73€ / 15 ml

Silmänympärysvoiteen koostumus jatkaa sarjan keveyttä & ravitsevuutta yhdistävää signature-käsialaa. Voide on koostumukseltaan notkeaa ja kevyttä, vaan ei vetistä emulsiota. Siinä on riittävästi täyteläisyyttä lievittämään ikääntyneelle iholle tyypillistä kuivuuden tunnetta silmänympärysiholla, ilman että voide on raskaan paksua. (Itselleni tärkeä ominaisuus.)

Voidepohjan muodostavat ruusuvesi, skvalaani, glyseroli, auringonkukkaöljy, ruusunmarjaöljy ja sheavoi. Erityis-anti-age-ainesosia ovat kulta, arganöljy, aaprottimaruna, vanamouute sekä männynkuoriuute. Vanamouute on Suomen Lapissa tuotettua, ja tässä oli jälleen yksi itselleni uusi ainesosatuttavuus. Vanamouute rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja voi myös auttaa lisäämään ihon omaa hyaluronihapon tuotantoa. Männynkuoriuute puolestaan sisältää erittäin voimakkaasti antioksidanttisia OPC-yhdisteitä, joita pidetään jopa C- ja E-vitamiineja tehokkaampina vapaiden radikaalien sieppaajina.

Purodoré luonnonkosmetiikka puhdistusmaitoGOLDEN MILK CLEANSER 42€ / 150 ml

Sarjan puhdistustuotteeksi valikoitui ihon hydrolipidikalvolle hellävarainen maito-koostumus. Mukavan liukas ja iholla jopa vähän raikkaan tuntuinen Golden Milk Cleanser on oikein miellyttävä ja runsaasti hoitavia ainesosia sisältävä emulsioputsari. Tämän kanssa ei siis välttämättä kannata kiirehtiä: mitä kauemmin annat maidon viipyä iholla, sitä enemmän iho hyötyy sen ravitsevista ainesosista. Itse tykkään tehdä emulsion kanssa samoin kuin puhdistusöljyn kanssa; pyörittelen sitä iholla antaumuksella samalla hieroen ihoa.

Golden Milk Cleanserin ylellinen koostumus sisältää ruusu- ja kamomillavettä, skvalaania, cupuacu-voita, poimulehtiuutetta, ruusunmarjaöljyä, kultaa ja kurkku-uutetta. Mukaan on lisätty myös mieto pinta-aktiivinen aine, sokeripohjainen kokamidopropyylibetaiini, joka helpottaa maidon huuhtoutumista iholta.

Purodoré luonnonkosmetiikka kasvovesiSMOOTHING SILK TONER 42€ / 150 ml

Smoothing Silk Toner -kasvovesi on sekä hoitava, kosteuttava että kevyesti puhdistava. Puhdistava ominaisuus on kiitos silkkiproteiinin: kookosöljyn rasvahappoihin yhdistettynä silkkiproteiinilla on hienostunut puhdistava vaikutus. Samalla se myös hoitaa ihoa.

Kasvoveden mielenkiintoisimmat aktiiviaineet ovat shampanja- ja tryffeliuute. Ollakseni rehellinen, kysyin Anu Ruohostolta, onko nämä lisätty tuotteeseen vain eksoottisen vaikutelmansa ja ylellisyyttä henkivän kaikunsa puolesta. Ainesosista syntyikin pitkällinen keskustelu, ja oli äärettömän kiinnostavaa kuulla, miltä kantilta kasvilääketieteeseen ja botaniikkaan syvällisesti perehtynyt tuotekehittäjä kasviraaka-aineita tarkastelee.

Tästä jutusta voisi hyvin tulla pieni novelli mitä tulee raaka-aineintoiluihin - ja ylipäänsä henkilökohtaiseen kiinnostukseeni kosmetiikan tuotekehitystä kohtaan, mutta yritän jälleen tiivistää olennaisen. ☺️Shampanja sisältää viinin tavoin runsaasti resveratrolia, tehokasta antioksidanttia, ja suojaa ihoa oksidatiiviselta stressiltä. Sen lisäksi shampanjan sisältämä viinihappo kirkastaa ihoa ja vilkastaa kollageenin tuotantoa.

Purodoré luonnonkosmetiikka

Tryffeliuute puolestaan sisältää ihoa kosteuttavia ja hoitavia välttämättömiä rasvahappoja sekä peptidejä ja B-vitamiinia, jotka auttavat korjaamaan ja uudistamaan ihoa.

Smoothing Silk Toner on vesimäinen ja ihan aavistuksen liukkaan tuntuinen iholla. Ja tuntuu todella kosteuttavalta. Ominaisuuksiensa puolesta sitä voi käyttää sekä kosteutukseen että ihon puhdistuksen viimeistelyyn.

Purodoré luonnonkosmetiikka

YLEISTÄ PURODORÉ-KOOSTUMUKSISTA:

Alkoholittomia

Vailla eteerisiä öljyjä

Tuotteet ovat vegaanisia kasvovettä lukuunottamatta

MISTÄ PURODORÉ-TUOTTEITA VOI OSTAA?

Purodoré-tuotteita myydään merkin omassa verkkokaupassa. Tulevaisuudessa tarkoitus on kasvattaa jakeluverkostoa valikoiduilla jälleenmyyjillä. Koska sarja on tehokkuudeltaan hoitolatason sarja, voi Purodorén tuotteita odottaa näkevänsä mm. hoitoloissa.

ONKO SARJALLA LUONNONKOSMETIIKKASERTIFIKAATTIA?

Sarjalle on haettu sertifikaattia ja sertifiointiprosessi on parhaillaan menossa.

PAKKAUSTEN KIERRÄTETTÄVYYS

Tuotteiden pahvikotelot kierrätetään kartonkikeräykseen ja tyhjät tuotepurkit muovinkeräykseen. Verkkokaupan toimituksissa käytettävät postituspakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen. Verkkokaupan toimituksissa käytetään ainoastaan paperista pakkauspehmustetta.

Purodoré luonnonkosmetiikka

Edit.

Lue myös myöhemmin ilmestyneet Purodoré-esittelyni:

Antioksidanttinen ja marjoista tehoa hakeva Spa-sarja

Aikuiselle seka- ja rasvoittuvalle iholle kehitetty Silver-sarja

30 comments on “Purodoré - läpinäkyvää luksusluonnonkosmetiikkaa Suomesta”

 1. Muuten mielenkiintoinen sarja, mutta mielestäni nuo pakkaukset ovat vanhanaikaisen näköisiä ja aika rumia :( Tulee mieleen esim. Oriflamen anti-age -sarjojen pakkaukset... Mutta kierrätettävyys on mahtava juttu!

  Vastaa

  0
  1. Olin sanomassa juuri samaa. :) Sarja itsessään kuulostaa oikein hyvältä, mutta tuo pakkaus-design on kuin vuosikymmenten takaa, ja jotenkin ei mielestäni hengi luonnonkosmettiikkaa. Ymmärrän kultasävyn käytön, jotta pakkaus viestisi ylellisestä tuotteesta, mutta tässä kullan ja ruskean yhdistelmä on vain raskas.

   Vastaa

   0
  2. Itse asiassa pakkaukset ovat tummansinisiä, eivät ruskeita. Väri ei ehkä tule hyvin esiin kuvissa..?

   Vastaa

   0
  3. Oho, no nyt näyttö vääristää pahasti. :) Katsoin tosi tarkkaan ja tuo seerumipurkki näyttää hieman sinertävältä, mutta muut purkit näen edelleen tummanruskeina. Onpa outoa.

   Vastaa

   0
  4. Oho, no nyt näyttö vääristää pahasti. :) Katsoin tosi tarkkaan ja tuo seerumipurkki näyttää hieman sinertävältä, mutta muut purkit näen edelleen tummanruskeina. Onpa outoa.

   Tiedätkö mitä - sain juuri kuulla Marialta (hän oli lukenut näitä kommentteja), että Purodorén pakkaukset ovat mustia..! 😀 Eli tässä ei nyt vääristä pelkästään näyttö tai kamera, vaan jopa mun omat silmät..! 😄 Minulle tuo väri on yhä tummansininen, en pysty näkemään sitä mustana millään..! :D Luulen, että jokin tuossa kultaisessa korkissa tekee tämän, ja vaikuttaa siihen, miten mun silmät tulkitsee kullan vieressä olevan tumman värin.

   Vastaa

   0
  5. No jopas.. :) Mielestäni edelleen tuosta seerumikuvasta kuultaa tumma sininen, mutta muut näkyvät tumman ruskeina. Todella jännä ilmiö.

   Varmasti johtuu jotenkin tuosta kullanvärisestä korkista. Ihan mielenkiinnosta, miltä pakkaus näyttää jos kullanvärisen korkin peittää valkoisella paperilla? Vai onko silmä jo niin tottunut / oppinut siihen lasin väriin, ettei sitä pysty hahmottamaan muun värisenä?

   Vastaa

   0
  6. Jos peitän kultaisen korkin, pakkauksen väri ei enää näytä siniseltä, mutta ei täysin mustaltakaan. Se näyttää sellaiselta "taitetulta" mustalta. Varmasti sekin vaikuttaa, että silmäni on niin tottunut näkemään pakkaukset off-mustina.

   (Mun mieli selvästi myös haluaisi, että ne olisivat tummansiniset...! 😅)

   Vastaa

   0
  7. Sama mieltä, pakkaukset eivät mielestäni ollenkaan luo sitä kuvaa ylellisestä luonnonkosmetiikasta mitä tuotteet mitä ilmeisimmin ovat. Minulle tuli pakkauksista ensimmäisenä mieleen markettimerkki Olay(!). Kun kuulee sarjan nimen tarinan, se on ihan kiva, mutta ensikuulemalta sekin vaikutti ”hankalalta”. No, mielipiteitä on monia, ja ainesosien puolesta varmasti hyvä sarja kohderyhmälleen :)

   Vastaa

   0
  8. Nämä pakkausten luomat mielikuvajutut on kyllä todella mielenkiintoisia..! Yllätyin vähän näistä kommenteista, en sentään olisi odottanut ihan näin yksipuolisen "ei hyvä" -kokemusta - vaikka näin kyllä, että pakkausten tyyli on niin kaukana ns. perinteisestä luonnonkosmetiikasta, että varmasti tulevat jakamaan mielipiteitä. Tai sitten ne, joiden mielestä pakkaukset ovat kivoja, eivät vain ole olleet äänessä..! :D

   Itse tykkään tosi paljon pakkausten kulta/sininen-yhdistelmästä, olen aina pitänyt tästä väriyhdistelmästä - vaikka hullua kyllä, sain juuri kuulla, että pakkaukset ovat kuin ovatkin mustia..! Minun silmäni näkevät ne yhä tummansinisinä. :D

   Vastaa

   0
 2. Kuulostaa Wow-sarjalta.. kunnes päästään ainesosaan nimeltä Kulta.. se on ymmärtääkseni mahdollinen ihoärsyttäjä..? Toki sitä on näkynyt jo vuosien ajan monilla sarjoilla, Avonista alkaen.
  Missään nimessä se ei ole niin korvaamaton, että iho sitä tarvitsisi.. ennemmin nuo kunnolliset öljyt marjoista ja hedelmistä.

  Purkitustyyli on tosiaan korkeatasoinen, tuttua jo muinaisesta Savon Vierge-sarjasta..! kyseinen sarja lopetettiin sittemmin kuulemma raaka-ainesaatavuuden vaikeuksiin. (Harmi, se voide oli todella hoitava ja korjaava..)
  Kaapissa on nyt TheInkeyList:in Peptidivoide, jossa on käytetty samaa menetelmää...

  Vastaa

  0
  1. kunnes päästään ainesosaan nimeltä Kulta.. se on ymmärtääkseni mahdollinen ihoärsyttäjä..?

   Se nimenomaan ei ole ihoärsyttäjä vaan päinvastoin rauhoittaa ihoa ja sopii herkällekin iholle :) Kullan rauhoittava ja suojaava vaikutus sekä hyvä siedettävyys olivat syitä, miksi se valittiin sarjaan.

   Korvaamaton se ei varmasti ole, mutta toimii tehokkaana antioksidanttina; vaikutus iholla on paljon pitkäkestoisempi kuin useimmilla muilla kosmetiikassa käytetyillä antioksidanteilla.

   tuttua jo muinaisesta Savon Vierge-sarjasta..! kyseinen sarja lopetettiin sittemmin kuulemma raaka-ainesaatavuuden vaikeuksiin.

   Mun piti googlata tää sarja ja tiedätkö mitä - hakutulokset johdattivat mun vanhaan Patyka-postaukseen vuodelta 2013, jonka kommenteissa on myös kommentti sinulta, ja mainitset Savon Viergen...! (Patykallakin oli käytössä tällainen purkki..) Oi ihana Google..! 🤗

   Vastaa

   0
  2. LOL!!!!! Uskomatonta!

   Savon Vierge oli oliiviöljyyn perustuva sarja, jota myytiin Suomessa luontaistuotekaupoissa ja sittemmin Sokoksilla... taisi olla ranskalainen tai italialainen. Aivan loistava pakkausmetodi, jota saisi hyödyntää useampikin valmistaja .. siinä yhdistyy ilmatiiviys purkin esteettisyyteen.

   Vastaa

   0
  3. Tosiaan myös kullalle voi olla allerginen. Itselleni kultakorut aiheuttavat ihottumaa ja myös allergiatesteissä osa ihmisistä saa allergiaoireita kullasta. Mutta varmasti kaikille ainesosille on joku aina allerginen, joten kaikille täysin sopivaa tuotetta on mahdoton tehdä.

   Vastaa

   0
  4. Sain Anu Ruohostolta kommentin kullan allergisoivuuteen:

   "Kulta on metalli ja puhtaassa muodossa se ei allergisoi. Allergisen reaktion aiheuttavat yleensä muut ainesosat joita löytyy esim kultakoruista.
   Ihonhoitotuotteissa käytettävä kulta on mahdollisimman puhdas ja se on oltava puhdas, jotta se voidaan fermentoida."

   (Purodorén tuotteissa käytetty kultaon fermentoitua.)

   Vastaa

   0
 3. Samaa mieltä pakkausdesignista - vuosikymmenen takaa :(. Harmi kun ei jakseta enää tähän panostaa. Vaikuttaa kuitenkin sisällöltään laatutuotteelle.

  Vastaa

  0
 4. Hassua, että tekstissä pidetään lähdeveden sisältämää mikrobiologista bakteeriflooraa positiivisena asiana. Samaa Multilan lähteen vettä nimittäin myydään pullovetenä ja tällöin bakteerit ovat kaikkea muuta kuin toivottuja eikä niitä markkinoinnissa korosteta. Onkohan tekstissä virhe? Vai onko kyseessä ero hyvän- ja pahanlaatuisten bakteerien välillä?

  Suomalaisissa lähdevesissä ei muuten ole kovin paljoa mineraaleja. Eihän täällä myydä kotimaista mineraalivettäkään. Ei ole tarkoitus vähätellä lähdeveden käyttöä kosmetiikassa, mutta hieman pisti lähdeveden laadun kanssa työskentelevän silmään.

  Vastaa

  0
  1. Hassua, että tekstissä pidetään lähdeveden sisältämää mikrobiologista bakteeriflooraa positiivisena asiana. (...) Onkohan tekstissä virhe? Vai onko kyseessä ero hyvän- ja pahanlaatuisten bakteerien välillä?

   Tällä viitataan epäilemättä hyvään mikrobiflooraaan, tällä hetkellä probioottinen eli ihon omaa, hyvää mikrobikantaa vahvistava kosmetiikka on äärettömän pinnalla.

   Pyydän tähän kuitenkin vielä tarkennuksen Anu Ruohostolta. Itse ymmärsin tuon bakteerifloora-jutun nimenomaan ihon oman hyvän mikrobiomin vahvistuksen kannalta.

   Se on kyllä totta, että suomalaisessa lähdevedessä ei ole yhtä paljon mineraaleja kuin monissa (tunnetuissa) ulkomaisissa, ja juuri siksi sitä ei kutsuta mineraalivedeksi. Itse asiassa otin tämän esiin, kun tein haastattelua sarjan tuotekehityksestä. Ilmeisesti lähdevedessä on kuitenkin jonkin verran mineraaleja verrattuna perus-raanaveteen. Pyydän tähänkin vielä tarkennuksen.

   Vastaa

   0
  2. Hei TR,

   Sain tarkentavan vastauksen lähdeveteen liittyen, ja bakteerifloora liittyi juuri siihen mihin arvelinkin, eli kyse on "hyvismikrobeista", jotka auttavat vahvistamaan ihon omaa mikrobiomia. Vaikutusta voi verrata jossain määrin suomalaiseen metsäpöly-innovaatioon (Reconnecting Nature -mikrobiuute), jota myös lisätään kosmetiikkaan vahvistamaan ihoa mikrobistoa. Aiheesta löytyy netistä paljon tietoa.

   Lähdevettä on käytetty myös puhtaasti luontoon liittyvistä syistä; se on puhdas (suomalainen) luonnon tuote ja sitä kautta tuo Purodorén tuotteisiin luonnon "henkeä" tai energiaa, mitä ilmaisua siitä haluaakaan käyttää. Tämä seikka toki on enemmän henkinen kuin kosmetologinen, mutta hyvis-mikrobit tuovat lähdeveteen myös tuon tällä hetkellä niin trendikkään mikrobiomia vahvistavan ulottuvuuden.

   Vastaa

   0
 5. Hei! En ole ihan varma olenko aikaisemminkin ihmetellyt tätä ilmiötä täällä. :)

  Eli ihon pohjasävyn mahdollisesta muuttumisesta kesän ja talven välillä. Itselläni iho vaikuttaa muuttuvan lämpimään ja oliivin vivaheisiin kesäisin. Vaikka nykyään rusketun suhteellisen hillitysti, niin tämä sävyero on havaittavissa selkeästi. Jo loppusyksystä tai viimeistään talvella oliiviin taittavat ja selkeästi lämpimät sävyt tuntuvat vaihtuvan lämmin-neutraali / neutraali sävyihin. Kesäisin käyttämäni peitevoiteet tai meikkivoiteet näyttävät keltaisilta tai jopa vihertäviltä talvi-iholla. Kesällä samat sävyt sulautuvat ihoon huomaamattomasti.

  Mietin, että voiko tämä johtua pelkästään valon sävystä? Ilmiö kieltämättä korostuu ulkovalossa, mutta on se sisälläkin selvästi havaittavissa. Vai onko niin, että joidenkin iho vaan reagoi lämpimään tai lieväänkin rusketukseen niin, että pohjasävy muuttuisi? En tiedä samaistuuko kukaan tähän? :) Kesäisin käyttämäni ns. nudepunat näyttävät talvisin aivan liikaa oranssiin tai lämpimään taittavilta ja talvisin hyvältä ja neutraalilta näyttävät huulipunat ja -kiillot taas näyttävät tosi viileiltä sävyiltä kesäisin. Ja mielestäni tämä ilmiö on havaittavissa jo keväällä, ennen kuin iho on ehtinyt saada väriä.

  Vastaa

  0
  1. Hmm, kiinnostava ilmiö. En tunnista tällaista omalla ihollani (se on aika vahvasti vihertävänkellertävä vuoden ympäri! 😅), mutta ehkä joku muu tunnistaa..?

   En muuten varmaan olisi koskaan edes tajunnut, miten kellertävä ihoni luonnostaan on, ellen olisi alkanut kiinnittää siihen huomiota ryhmäkuvissa. Vasta niiden kautta tajusin, miten tosi kellertävä ja oliivinen ihoni onkaan. Silloin kun ei ole verrokkeja, pidän ihoani "vain" neutraalin lämpimänä.

   Vastaa

   0
  2. Tuo on totta. Valokuvissa huomaa hyvin eron. :)

   Kuulin eräältä myyjältä, että nyt on varsinkin nuorempien keskuudessa sellainen lämpimyystrendi. Eli kuulemma kaikki haluavat olla ihonsävyltään lämpimiä ja suuri osa myös oliivisia, niin se näkyy siinä, että valtaosa myydyistä meikkivoiteista ovat sävyltään kellertäviä ja eivät sovi ostajien ihonsävyyn, sillä kuulemma valtaosalle suomalaisista sopisi neutraali ta jopa viileä meikkivoide paremmin. Väärä sävy ei aina edes kuulemma näy vahvassa keinovalossa, mutta paljastuu viimeistään luonnonvalossa. Kuulemma esimerkiksi Diorin O-sävyjä ei edes tilata Suomeen vaaleammissa sävyissä, sillä sen sävyisiä on niin vähän, että lähes kaikki löytävät oikean matchin W tai N-sävyistä. Olen itse joskus testannut kasvoille juuri Diorin WO-sävyä ja se näytti omallakin lämpimällä iholla sen verran vihertävältä, että en olisi voinut sitä itse käyttää.

   Itse olen liiankin tarkka oikeasta matchistä, sillä käytän peite- tai meikkivoidetta vai osalle kasvoja, joten sävyvastaavuuden pitää olla täysin sama. Siksi ehkä tuo talvi-kesä -vaihtelu korostuu. Ainakin omasta mielestä.

   Vastaa

   0
  3. Kuulin eräältä myyjältä, että nyt on varsinkin nuorempien keskuudessa sellainen lämpimyystrendi. Eli kuulemma kaikki haluavat olla ihonsävyltään lämpimiä ja suuri osa myös oliivisia,

   Ohoh..! Erikoista. Mistähän tällainenkin trendi on lähtöisin..? No, nykyään kaikki trendit taitavat tulla somesta..! 😀

   Tuo on totta, että liikkeen keinovalossa väärä sävy ei näy niin selvästi. Liikkeissä pitäisi aina olla edes yksi meikkipiste, jossa luonnonvalolamput..! (Toisaalta - jos/kun nyt tässä nykytrendissäkin jotkut tarkoituksella hakevat lämmintä sävyä, oli oman ihon pohjasävy mikä hyvänsä, ei luonnonvalolamputkaan siinä paljon auta... 😀)

   Vastaa

   0
  1. Minulle on kerrottu, että Purodorén käyttämä kulta on "ekologisesti ja vastuullisesti tuotettua". Olisitko halunnut vielä tarkempia tietoja? :) Voin kysyä.

   Vastaa

   0
  2. Itse asiassa laitoin jo 😀 - ja tässä vastaus:

   "Käytetty kulta on reilun kaupan yhteistyön tuloksena syntynyt. Emme tue kaivostoiminnan epäeettistä ja epäinhimillistä toimintaa.
   Nykyään pystymme tarkasti selvittämään mistä mikin raaka-aine on.
   Reilun kaupan säädösten turvin pystymme tuottamaan raaka-aineen jossa esimerkiksi elohopean käyttö on kielletty.
   Käytetty kulta tulee pienten yrittäjien kautta, joilla ympäristöasiat ovat tärkeässä roolissa. Reilun kaupan kullan yksi tärkeä osa on koulutus ekologisesti kestäviin toimintatapoihin.
   Yksikään raaka-aine ei pääse Purodoré-tuotteiden aineosiin ilman läpinäkyvää tutkimusta. Tuotekehitys on pitkän tutkimisen tulos jossa jokainen kivi, oli se mikä tahansa saadaan avattua."

   Vastaa

   0
  3. Ihan mahtavaa, pisteet! 👍🙂 Sitten kun vielä ymmärtäisi miten kulta fermentoidaan. 😀

   Vastaa

   0
 6. Minunkin mielestäni pakkaukset ovat vanhahtavia mutta hyvällä tavalla ☺️Stailaus kokonaisuudessaan on ihanasti mummo ja mahtava, tulee mieleen Kauniit ja Rohkeat ja Dynastia! Vanhuus ei näemmä tule yksin.. 😁
  Purkin väri on minunkin näytöllä ruskea, ei suinkaan sininen. Purodoren omilla sivuilla purkit taas näyttävät aivan mustilta.

  Harmi että hinnat ovat hyvän alennuksenkin jälkeen niin korkeat että en pysty tuotteita ostamaan testiin. Mielenkiintoisinta olisi kokeilla nimenomaan seerumia tai päivä/yövoidetta. Kasvovesikin kuulosti houkuttelevalta mutta edellinen purkki on vielä niin täysi etten voi perustella itselleni uuden ostoa.

  Vastaa

  0
 7. Voi Sanni Sanni 🥰
  Tämä sun kirjoitus ja nuo upeat ja ylellisen tyylikkäät kuvat saivat aikaan mun ensimmäisen ja ainoan koskaan tekemäni blogikirjoituksen aiheuttaman suoran heräteostoksen! 😄 Koska en ihan raaskinut laittaa tähän tuotetestiin isoa summaa, ostin kasvoveden alkajaisiksi. Oli kiva yllätys, että toimitus oli maksuton. Mutta oot sinä vaan ihailtavan taitava, mua ihan naurattaa tää mun supernopea ostoshimoni, jonka sait aikaan. Ihana juttu kerrassaan! 🤩

  Vastaa

  0
  1. Iiik..! ❤️🥰 Miten mahtava ja söpö palaute, ilahduin..! Kiitos hamsteri..! ☺️ Toivottavasti tykkäät kasvovedestä :)

   Sisareni, joka ei ole kaltaiseni kosmetiikkafriikki ja fiilistelijä, mutta kuitenkin oppinut arvostamaan hyviä ja laadukkaasti hoitavia tuotteita (kiitos minun!), kuvaili Purodorén kasvovesikokemusta näin: "tämä ei valu naamalta heti pois niinkuin jotkut kasvovedet, tiedätkö mitä tarkoitan, sellaiset ihan vetiset, tämä tuntuu jotenkin täyteläiseltä, se ikäänkuin tarttuu ihoon. Tuntuu enemmän hoitovedeltä kuin kasvovedeltä. " Olin ylpeä kun hän käytti sanaa 'hoitovesi'..! 😌

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)