29.01.2021

Suuri Essence-maskaravertailu

Tässä se viimein tulee: Suuri Essence-maskaravertailu.

Tai suuri ja suuri, ostin testiin yhdeksän Essencen maskaraa, sarjan valikoimassa on varmaan 20 erilaista. Ainoana kriteerinä valinnoissani oli ei-vedenkestävyys (en voi sietää wp-maskarakoostumusta). Lisäksi jätin pois kaikkein kömpelöimmiltä vaikuttavat harjat.

Taas tuli todettua seikka, jolla otsikoin jo blogini ihka ensimmäisen maskarapostauksen vuonna 2009: melkein ihan sama, mitä ripsaria käyttää - ulospäin tulos näyttää aina oikeastaan ihan samalta. Ripsarin käytettävyys voi vaihdella suurestikin ripsivärien välillä, ja yksi ripsari tuntuu ihan karmealta, toinen tosi hyvältä. Mutta tulos? Ulos päin ripset näyttää meikattuna aina ihan samalta :D

Ei-toivottu panda-efekti

Minulla oli Essence-maskaroista oikein hyvä kuva aiemman kokemuksen perusteella. Olen käyttänyt kolmea tai neljää Essencen ripsiväriä tätä ennen, ja kaikki ovat olleet hyviä, yksi (Lashes Of The Day), jopa erinomainen.

Yhteenvetona tästä yhdeksän maskaran megatestistä todettakoon seuraavaa:

 • Essence-maskara on mielestäni edelleen hintaansa (noin 3€) nähden todella hyvä ripsiväri, jopa älyttömän hyvä. Mikään muu ripsari ei tule hinnassa lähellekään (paitsi saman valmistajan Catrice)
 • Suuri osa testaamistani ripsiväreistä oli oikein hyviä
 • Osan olisin jopa luokitellut erinomaisiksi, mutta nyt ilmeni ongelma, joka verotti pisteitä:
 • Essence-maskara leviää erityisesti alaluomelle, tuhrien silmänaluset "nokisiksi"
 • En ole aiemmin kokenut tätä leviämisongelmaa
 • Myös poispestessä osa Essence-maskaroista leviää naamalle kuin musta maali, ja vaatii normaalia enemmän hankausta, vanulapun pintaa ja silmämeikinpoistoainetta jotta meikin saa pois
 • Kaikissa on hyvin mieto, neutraali haju, ei makeaa parfymointia

Leviämistä oli havaittavissa kuta kuinkin kaikilla testimaskaroilla, toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Yhden kohdalla (Maximum Definition), totesin myös totaalisen irtirapisemisen.

Todettakoon myös, että leviäminen ei ole ollut maski-sidonnaista (vaikka toki maski aina pahentaa leviämistä), vaan Essencet ovat tuhraantuneet maskittominakin päivinä.

Koska maskaran tuhriintuminen tai rapiseminen on ollut minulle aiemmin lähes tuntematon ilmiö (poislukien luonnonkosmetiikan maskarat, jotka eivät kestä vesisadetta tai lumihiutaleita), voin nyt vain miettiä: onko Essencen koostumuksissa tapahtunut jotain, minkä vuoksi ne nyt tuhriintuvat? Vai onko mun ihossa tapahtunut jotain, joka saa juuri Essencen tyyppiset koostumukset "sulamaan" mun ihoon?

Se selviää seuraavan maskaravertailun yhteydessä, johon olen valinnut useamman eri merkin maskaroita.

GET BIG LASHES VOLUME BOOST MASCARA

Tuomio: en tykännyt.

Pullea ja kömpelö kuituharja on silmilleni liian iso ja sotkee kulmaluuta. Harjan pökkelömäinen muoto ei salli sen ulottua nurkkien ripsiin, mikä olisi itselleni erittäin tärkeää ripsivärissä.

Ensimmäisellä kerroksella ripsiväri lähinnä värjää ripsiä ja tekee hyvin luonnollisen tuloksen. Toisella kerroksella massa alkaa kerrostua. Jälki on paakutonta, mutta silti hieman sotkuisen näköistä. Ripsistä tulee lähinnä piikkimäisen näköiset

Tässä kuvassa olen jättänyt harjan tuomat sotkut näkyviin. Pullealla harjalla on tosiaan vaikea olla sohimatta ihoon.

Kaulurin "niistäjä" on aika löpsö, ja välillä massaa tulee harjaan isoina klöntteinä. Koostumus on voidemainen.

VOLUME STYLIST LASH EXTENSION MASCARA

Tuomio: tykkäsin muuten, mutta massa kuivakkaa.

Tässä ripsarissa on oikein hyvä, ohut harja mutta harmillisen kuiva maskarakoostumus. En tiedä, onko Volume Stylist Lash Extensionin koostumus tuoreeltaankin näin kuiva (jotkut maskarat ovat), vai onko minun kappaleeni kuivahtanut kaupan hyllyllä. Sinetti oli kuitenkin kiinni, ostin vain kiinniteipattuja yksilöitä.

Kiitos kuivakan koostumuksen, ripsari tekee hieman nukkaista jälkeä. Massa on herkästi "tarraavaa" tyyppiä ja alkaa kerrostua heti ensimmäisellä kerroksella, mutta en pääse arvioimaan maskaran täyttä potentiaalia, koska en voi olla varma, kuuluuko massan olla näin kuivaa.

Harja on todella hyvä, ja se varmaan tekisi siistiäkin jälkeä kostealla massalla.

Pidentäviä kuituja en havaitse - kuten en koskaan kuitumaskaroiden yhteydessä. (Poislukien Fiberwig, jonka tulos oli lievästi sanottuna hassu; 1-3 ripsen kärkeen jäi kuitu..! :D)

VOLUME STYLIST CURL & HOLD MASCARA

Tuomio: nojaa.

Toisessa Volume Stylist -maskarassa on oudon muotoinen harja, ja tässäkin vähän kuivakka koostumus.

Harjan muodon kummallisuus ei tule esiin kuvassa. Hylsy nimeää sen "fully loaded paddle brushiksi". Harja on loivasti kaareutuva ja koveralla puolella harjakset ovat lyhemmät kuin kuperalla. Harjasten järjestys tuntuu jotenkin sekavalta ja sotkuiselta. Yleensä tuntuu ihan selvältä, miten päin maskaraharjalla harjailee, tämän kanssa kaikki "suunnat" tuntuvat oudoilta.

Kuitenkin, Curl & Hold tekee harjaan nähden välillä yllättävän siistiä ja erottelevaa jälkeä. Parhaimmillaan ripset avautuvat viuhkamaisesti ja ovat oikein nätin tuuheat. Välillä taas tulos on sotkuinen ja hapsuinen.

(Minulta kysyttiin kerran, mitä tarkoitan "hapsuisella", kun puhun maskaran koostumuksesta. Käytän sanoja 'hapsuinen' ja 'nukkainen', kun kuvailen hieman kuivakkaa koostumusta, joka sileän levittyvyyden sijaan jättää ripsiin kuin pieniä hapsuja. Hapsuuntuminen saattaa ilmetä vasta lisäkerroksilla, tai jo heti kättelyssä.)

❤️LASH PRINCESS FALSE LASH EFFECT MASCARA

Tuomio: tykkään tosi paljon! Ykkössuosikkini tästä satsista!

Tässä ripsarissa on juuri sopivan kapea ja porkkanamainen muoto, joka sopii minun pienille, ahtaille silmilleni. Harjaa on miellyttävä käyttää eikä se sotke kulmaluuta. Kapea kärki värjää nurkkien heiveröiset ripset siististi.

Massa on voidemaista ja erittäin mukavan tuntuista; levittyy nätisti ja kerrostuu "hanakasti". Tällä saa tuuheaa jälkeä jo ensimmäisellä kerroksella.

Jälki ei ole kaikkein erottelevinta, mutta kuitenkin siistiä ja tuuheuttavaa.

❤️LASH PRINCESS SCULPTED VOLUME MASCARA

Tuomio: tykkään tosi paljon! Lähes yhtä hyvä, kuin toinen Lash Princess.

Sculpted Volumen jälki ja tuntuma ripsissä on melkein identtinen suoraharjaisen Lash Princess -sisarensa kanssa. Sculptedissa vain on kaareva harja. Tämäkin on mukavan kapea ja siron tuntuinen, tosin mintunvihreän Lash Princessin harjan kärki on vielä pikkuisen kapeampi.


Myös voidemainen koostumus on saman tuntuinen, kuin mintunvihreässä. Lieköhän näissä lopulta sama massa, ja vain harja on erilainen... Voi hyvinkin olla. Ja sama juttu Volume Stylist -kaksikon ja Super Curl & Volume Hero -sisarusten kanssa.

Kumpikin Lash Princess toimii siis silmissäni lopulta yhtä hyvin. Se, miksi False Lash -versio valikoitui ykkössuosikiksi, johtuu suorasta harjasta. Kaarevakin toimii ihan yhtä hyvin, mutta aina, jos mun pitää valita suoran ja kaarevan harjan välillä, valitsen suoran :) Kaarevuus ei tuo mulle mitään extrahyötyä.

SUPER CURL VOLUME MASCARA

Tuomio: ihan hyvä maskara, mutta tykkään enemmän voidemaisesta ja ärhäkämmin kerrostuvasta massasta.

Super Curl on enemmän erotteleva kuin tuuheuttava maskara. Massa on hyvin ohutta, ja ensimmäisellä kerroksella lähinnä värjää ripsiä, ei paksunna. Harjan perusteella Super Curl on kolmas lempparini testijoukosta; harja on ohut, hyvin erotteleva ja siro.

Kaarevuudella ei ole minulle vaikutusta lopputulokseen, olen aina ihmetellyt, nostaako kaareva harja oikeasti ripsiä paremmin ylöspäin kuin suora..? Kaarevaa harjatyyppiä näkee lähes yksinomaan taivutusta lupaavissa maskaroissa.

Jälki on oikein hyvää ja siistiä, ja tuo tuuheutta toisella kerroksella. Parhaimmillaan ripsistä tulee erotellut ja viuhkamaiset, mutta joskus tulos jää vaisummaksi.

Koska ripseni ovat luonnostaan kaarevat ja taipuisat, on vaikea sanoa, kaareuttaako Super Curl -maskara. Ainakin ripset joka tapauksessa jäävät hyvin ylös päin taipuneiksi.

VOLUME HERO MASCARA

Tuomio: tykkään, oikein hyvä, erotteleva ripsiväri.

Selvästi näissä Essencen kaksikko-ripsiväreissä on sama teknologia. Ihan kuten Super Curlissa, myös Volume Heron massa on ohutta ja ensimmäisellä kerroksella lähinnä värjäävää, volume-efekti tulee vasta toisella kerroksella. Myös tämä on enemmän erotteleva kuin tuuheuttava maskara.

Ylipäänsä muoviharjaiset ripsivärit ovat aina erottelevampia, kuin kuituharjaiset.

Koska Volume Herossa on pidemmät ja vielä erottelevammat harjakset kuin Super Curlissa, se tekee vielä "aukikampaavampaa" jälkeä.

Kuvissa se ei todennäköisesti tule esiin. Kuten postauksen alussa totesin, ulospäin kaikki maskarat näyttävät minulla lähestulkoon samoilta. :) Mutta kokemukseni on erilainen; ripsarit tuntuvat hyvin erilaisilta kun niitä levittää ripsiin, ja ripset myös näyttävät "reagoivan" ripsiväriin eri tavoin. Tästä muodostuu kokemus erottelevuudesta tai tuuhentavuudesta, tai viuhkamaisuudesta.

Mutta lopputulos - peilissä tai kamerassa eroa tuskin huomaa :D

MAXIMUM DEFINITION VOLUME MASCARA

Tuomio: en tykkää. Heikkolaatuisin testijoukon maskaroista.

Maximum Definition -maskaran kapea, erottelevan näköinen muoviharja vaikutti tosi lupaavalta, mutta ripsari osoittautui flopiksi.

Massa on todella ohutta ja heikosti kerrostuvaa, ja jättää ripset koviksi. Tämä ripsari ei kerrostu kunnolla edes lisäkerroksilla. Se lähinnä erottelee ripset, eikä sitäkään kovin hyvin.

Lisäksi Maximum Definition tuhraantuu silmien ympärille erittäin herkästi ja rapisee irti pienestäkin hankauksesta. Ei todellakaan jatkoon!

En ymmärrä, miksi maskaran nimeen on pitänyt lisätä 'volume'. Essence taitaa käyttää tätä sanaa itse asiassa kaikissa maskaroissaan. Eikö jokin ripsari voisi olla vain "defining and separating"?

I LOVE EXTREME CRAZY VOLUME

Tuomio: nojaa, aika perusmaskara. Olisi ok, jos harja olisi pienempi.

I Love Extremessä on tasapaksu muoviharja, joka on pituudeltaan liian kookas mun silmille. Harja on pituussuunnassa suurempi, kuin mun silmä! Harjakset ovat hyvin lyhyet ja nysät.

Massa on kosteaa ja voidemaista.

Ripsari levittyy periaatteessa ihan nätisti, mutta koska harja ei ole kovin erotteleva,  massa levittyy paksumpina osioina.

Ripset eivät varsinaisesti klimppiinny, mutta jäävät vähän "tikkumaisen" näköisiksi. Hapsuuntumista ei kuitenkaan havaittavissa, mikä on aina plussaa.

Näin on saatu Essencet testailtua, ja olen jo hankkinut maskaroita seuraavaa testirallia varten :)

RANKING / TIIVISTELMÄ:

Tosi hyvät: Lash Princess -maskarat. Erittäin hyvät, sirot kuituharjat ja voidemainen, nopeasti kerrostuva massa. Tuuheuttavaa ja siistiä jälkeä nopeasti!

Oikein hyvät: Super Curl ja Volume Hero -maskarat. Erinomaisesti erottelevat muoviharjat tekevät (useimmiten) siistiä ja kaunista jälkeä. Volyymia tulee toisella kerroksella.

Ihan ok: Volume Stylist -maskarat. Lash Extensionin harja on tosi hyvä, ja tästä ripsarista varmasti tykkäisin paljon, jos massa olisi notkeampaa.

Liian suuret harjat: Get Big Lashes ja I Love Extreme Crazy Volume.

Floppi: Maximum Definition.

Paras: Lash Princess False Lash Effect

Mä aina välillä unohdan maskaravertailut pitkäksi aikaa, vaikka näitä on tosi hauska tehdä. Yritän nyt taas tsempata, jos vaikka pari vertailua saisi vielä tänä vuonna tehtyä :) Viime vuonna en tehnyt yhtäkään - - ja jumituin käyttämään yhtä ja samaa maskaraa yli vuoden...! 🙈 (Uskomatonta, että kauneusalan ihmisenä sanon tämän ääneen..!)

Kysymys: onko teidän ripset teidän mielestä hyvinkin eri näköiset eri ripsiväreillä? Vai onko joukossamme monia mun kaltaisia "ihan sama mitä laitan, aina näyttää suunnilleen samalta" -kokijoita? 🙂

60 comments on “Suuri Essence-maskaravertailu”

 1. Mulla on yksi ainoa ripsari millä ripset näyttää hyvältä. Kaikki muut ripsarit saa ripset näyttämään samalta. Mary Kayn Ultimate Mascara ja ripset näyttää tosi pitkiltä ja tuuheilta. Mut ostan tätä tosi harvoin, ehkä pari ripsaria vuodessa, koska on aika hinnakas. Muuten käytän markettiripsareita.

  Vastaa

  0
 2. Essencen Bye Bye Panda Eyes on loistava. Ja ennen sitä luotin vain ja ainoastaan kalliisiin 38C ripsareihin... mutta tämä on aivan yhtä hyvä. Miksi maksaa siis enempää. Itselläni kun normiripsivärit rapisevat ripsistä... ja silmät eivät kestä vedenkestävien poispesua.
  Tämän kanssa siis elän ja voin hyvin. Ja ripset eivät näytä sen kummallisemmilta... ihan sama maksoiko ripsari 28 € vai 5€.

  Vastaa

  0
 3. Komppaan aikaisempaa kommentia. Mary Kayn Ultimatella saa nätit ripset. Moni kokeilemani ripsari tekee ripset"klimppisen" näköiseksi. Toinen tosi hyvä on Lorealin Telescopic.

  Vastaa

  0
 4. Essencen kalenterissa oli tuo lila princess, tykkään. Mulla ei ole ripsarit sotkeneet, muuta kuin laittaessa jos en käytä rajausta, siis ihan kaikki sotkevat silloin.
  Huomaan eron ripsissä ihan selvästi, Lorealin paradise on aivan huippu, parhaimmat ripset ikinä!

  Vastaa

  0
 5. Mulla sama suosikki, tuo Essencen mintunvihreä Lash princess, ihan paras!
  Mulla on sellaset ripset (tönkkösuorat, hennot, harvat ja pitkät) että ripsari todellakin vaikuttaa siihen miltä ne näyttää. Sellaista ihan täydellistä ripsaria ei oo näille ripsille tullut vielä ikinä vastaan, mutta täysiä katastrofeja kyllä senkin edestä :)

  Vastaa

  0
 6. Kiva vertailu! Omat kokemukset aikalailla samat, Lash Princess on kelvollinen, mutta ed. mainittu Bye Bye Panda Eyes on todella hyvä! Nykyään käytän vain 38-ripsareita, näistä omat suosikkini ovat juuri Essencen versio sekä Tony Molyn vastaava (joka on kyllä itselle sopivampi, kuin Essence).

  Vastaa

  0
 7. Joo mä oon niitä ihmisiä jotka ei ymmärrä miksi joku haluaisi maksaa 30 euroa siitä Lancomen ripsarista, kun Essencen saa 3 eurolla tai Maybellinet on usein alessa vitosella, ja lopputulos mun pitkissä, mutta ei kovin tuuheissa ripsissä näyttää about samalta kaikilla :)

  Mulla on Lash Princess nyt käytössä ja muuten tykkään tosi paljon, mutta se on ensimmäinen ripsari joka on mulla ikinä varissut, tulipahan tämäkin ilmiö vihdoin koettua :D

  Vastaa

  0
 8. essencen ripsivärit ovat kyllä hintansa veroisia että ei niillä mitään näkyvää saa aikaiseksi. Lisäksi ne tuhraavat juurikin ylä- ja alaluomiin. Bye Bye Panda oli helpoin kun sen voi poistaa vedellä mutta sillä ei saa mitenkään näkyvää tulosta. What The Fake! tekee parempaa jälkeä mutta pitää kerrostaa ja se ripsari loppuu sitten parissa viikossa. Että liekkö halpaa jos kaksi ripsaria menee kuukaudessa kun kalliimpi ja parempi kestää kuukausia. Siksi otinkin ripsienpidennykset kun millään ripsivärillä ei saa tarpeeksi näyttävää jälkeä :)

  Vastaa

  0
 9. Erot ovat niin hiuksenhienoja, että ulkopuolinen tuskin huomaa muuta kuin eron käytetyn mascaran määrässä. Minulla on kaksi suosikkia Max Factorin False lash effect wp ja Isadoran Build up volume mascara wp. Max Factorilla saa "paksummat" ripset nopeasti ja helposti menee liikaa, Isadora annostelee mascaraa niin vähän että näkyäkseen kunnolla vaatii monta kerrosta.

  Vastaa

  0
 10. Minulla taitaa vaikuttaa lopputulokseen vain ripsivärimassan koostumus. Oikein juoksevalla koostumuksella tulee ripsiin pituutta, kuivakalla koostumuksella tuuheutta. Harjan muodolla tai brändillä ei ole merkitystä. Olen Maybellinen ripsareiden vihaaja: joka ikinen sen merkin ripsiväri on varissut paakkuina poskilleni, vaikka muut vannovat niiden nimeen.

  Ostin muuten suosituksestasi Cosnaturen seerumin, ja se on aivan ihana! Luonnonkosmetiikassa on aina se omanlaisensa tuoksu (minulle tulee mieleen "hippikaupat", siis Ruohonjuuri ja sen sellaiset), osaatko sanoa mitä ne tuoksut ovat?

  Vastaa

  0
 11. Olen kokeillut noita Essencejä muutamaa erilaista. Lopputulos ollut ihan jees, mutta pysyvät kuin tauti. Sama millä (silmämeikinpoistoaine, putsarit, öljyt....) , niin sain tehdä kyllä töitä saadakseen ne kokonaan pois. Lorkun Telescopic (tosin mielestäni se tuubi ei ollut alhaalta leveämpi kuten nykyisissä. Ehkä joku pakkausuudistus) oli yksi suosikki, jonka muistan,että olipas se hyvä! Mutta koska olen kokeilunhaluinen, niin on pitänyt kokeilla erilaisia. Josko löytäisi vielä paremman! MAC:n ripsareissa (minulla oli 2 erilaista) huomasi kyllä eron, jopa työkaverini totesi asian. Toisesta tuli selkeästi raffimmat ja iltakäyttöön sopivammat ja toisesta tuli luonnollisempi ja arkisempi lopputulos. Nykyisellään ripsivärit kestävät pienen ikuisuuden käytössä, koska etänä olen töissä, enkä meikkaa päivittäin enää. Se hiukan hillitsee kokeilunhalua, toki yksi Lumene joulukalenterista ja kaupan päälle Sokoksella tullut GOSH odottavat vuoroaan :)

  Oli tosi kiva postaus. Ihan ääneen kahvikupin äärellä tokaisin iloisesti "No niin!!", kun huomasin bloggauksen aiheen :) Odotan mielenkiinnolla toista ripsivärivertailua, kun on eri merkkien ripsivärejä testiss.

  Vastaa

  0
 12. Olisiko sinulla suositella kevyttä laskeutumista happokuorintojen maailmaan edullisten luonnonkosmetiikan tuotteiden muodossa? Tuotteen pitäisi mielellään sopia herkälle iholle.

  Vastaa

  0
  1. Happotuotteet eivät ole koskaan kovin edullisia, tai riippuu tietysti, mikä on itselle edullisuuden raja. Jos haluaa herkälle iholle sopivan tuotteen, kannattaa valita PHA-happotuote, mutta niitä on markkinoilla vähiten, ja siksi myös hinnoissa on vähiten kilpailua.

   Minulle tuli heti mieleen Kivvin Facial Peeling Mask, joka perustuu PHA-hapoille, ja kas, se on maahantuojansa Waku Organicsin verkkokaupassa nyt puoleen hintaan:

   https://waku-organics.fi/kivvi-skin-renewals-anti-age-kuoriva-kasvonaamio.html

   Surullista kyllä, näyttäisi siltä, että Waku on luopunut Kivvistä sarjana. Verkkokaupassa on enää kolme Kivvin tuotetta, kaikki -50%. Onpa kurjaa. Kivvi on hyvä sarja, ja jäänyt harmillisen vähäiselle huomiolle. Toisaalta, kilpailu on kovaa ja kaikki (hyvätkään) sarjat eivät koskaan saa lyötyä itseään läpi kaikkien maiden markkinoilla.

   Vastaa

   0
  2. Siinä on kvitteniuutetta, joka sisältää miedon pitoisuuden hedelmähappoja. Edit. hups, huomasin että siinä on myös erikseen puhdasta maitohappoa (lactic acid) :) Tosi usein maitohappoa käytetään tuotteissa pieninä pitoisuuksina säätämään tuotteen pH:ta, jolloin se on yleensä ihan incin lopussa, mutta tuossa Glow Cocktail -seerumissa se on sen verran ylhäällä, että pitoisuus varmasti myös kirkastaa ihoa.

   Vastaa

   0
  3. Ai on happoja?! Huonostipa oon lukenu purkin 😅. Kokeilin tota kerran, mutta iho ärtyi ja ajattelin, että ehkä c-vitamiinituotteet ei sovi mulle. Toisaalta, annoin sen eteenpäin myös kimalteen takia. Ei ollu yhtään mun juttu.

   Oon kyllä missanut noi kvittenitkin. Ootko niistä kirjottanu jotain postausta?

   Ja kun tuossa seerumissa on happoja niin altistaako tuo samalla tavalla uusille aurinkovaurioille, kun esim. kuoriva kasvovesi.

   Vastaa

   0
  4. Jep :) Erikoista kyllä, Mossa jättää kokonaan mainitsematta maitohapon tuotekuvauksessaan, mutta koska se on incissä niin ylhäällä (ja samainen maitohappo on käytössä myös Mádran ja Mossan muissa entsymaattisissa kuorinnoissa - niissäkin ilman erityistä mainintaa! :D), olen varma, että juuri se vastaa eniten tämän seerumin ihoa kirkastavasta vaikutuksesta.

   Oon kyllä missanut noi kvittenitkin. Ootko niistä kirjottanu jotain postausta?

   Joo, täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/mossa-glow-cocktail-mossa-aurinkovoide/

   Ja kun tuossa seerumissa on happoja niin altistaako tuo samalla tavalla uusille aurinkovaurioille, kun esim. kuoriva kasvovesi.

   Itse asiassa vastaus on pehmeä kyllä, tai asia täytyy pukea näin: kaikkien ihoa kuorivien tuotteiden jälkeen suositellaan aina suojaamaan kasvojen iho SPF-tuotteella. Tämä on kuorimalla kirkastavien tuotteiden lievä downside, josta ollaan kyllä tietoisia, mutta valitettavasti ihan jokainen toimija ei korosta tuotetiedoissa, että iho tulee suojata auringonvalolta tuotteen käytön jälkeen. Moni tekee niin, mutta eivät kaikki. Etenkään sellaisten tuotteiden yhteydessä, joiden kuoriva vaikutus on hyvin mieto ja hyöty tulee ennen kaikkea kumulatiivisesta käytöstä.

   Silti, fakta on tämä: aina kun ihon pinnasta poistetaan joko mekaanisesti tai kemiallisesti sitä suojaavaa ihokerrosta, iho tulee suojata auringolta tuotteen käyttöä seuraavana päivänä (tai päivinä, mikäli tuote on voimakas), JOS haluaa ehkäistä uusien pigmenttimuutosten potentiaalisen syntymän.

   Vastaa

   0
  5. Tulipa tyhmä olo. En mä ajatellut, että seerumi (jota ei mainosteta hapoilla/kuorivana) kuorii. Annoin seerumin ihmiselle, joka on päivät aina ulkona (aurinkosuoja käytössä joskus ja toisinaan). En selkeesti ajatellut loppuun, _miten_ se läiskiä vaalentava ominaisuus toimii. Voi miten paljon kosmetiikassa onkaan opittavaa! Samalla ihanaa ja samalla turhauttavaa :D

   Näköjään Derma+ -seerumissakin on puolivälissä maitohappo eli sekin saattaa olla kevyesti kuoriva...? No, onneks on vielä muitakin kivoja. Ehkä ehdotan hälle Madaran jellyä, siitä oon ite tykänny.

   Vastaa

   0
  6. Tulipa tyhmä olo. En mä ajatellut, että seerumi (jota ei mainosteta hapoilla/kuorivana) kuorii.

   Ei minusta yhtään tyhmää. Kun valmistaja itsekään ei tuo kuorivuutta esiin omissa tuoteteksteissään, niin eihän asiakas sitä voi tulla ajatelleeksi.

   Derma+ -seerumissa en usko olevan kuorivaa vaikutusta. Glow Cocktail -seerumissa arvelen maitohapon olevan mukana kuorivalla funktiolla, koska se sijaitsee ennen kvitteniä, ja jos kvittenuutteen sisältämät AHA-hapot kuorivat (uutteessa on aina pienempi pitoisuus happoja kuin puhtaassa happo-ainesosassa), niin silloin mun järki sanoo, että maitohaponkin pitäisi kuoria. Kannattaa muistaa, että maitohappo (kuten moni muukin hedelmähappo) toimii myös ihon kosteuttajana, riippuen formulan pH:sta ja tietysti hapon pitoisuudesta. Mä veikkaan, että se on Derma+ -seerumissa enemmänkin kosteuttajana ja pH:n säätäjänä.

   Kosmetiikan ainesosat voivat kirkastaa ihoa muullakin tavoin, kuin kuorimalla; ne voivat ehkäistä tyrosinaasin toimintaa. Tyrosinaasi on entsyymi, joka vaikuttaa melaniinin tuotantoon. Esimerkiksi C-vitamiini ja arbutiini vaikuttavat tällä tavoin, ne eivät kuori ihoa.

   Voi miten paljon kosmetiikassa onkaan opittavaa! Samalla ihanaa ja samalla turhauttavaa :D

   Jep, I know what you mean..! :D

   Vastaa

   0
  7. "Esimerkiksi C-vitamiini ja arbutiini vaikuttavat tällä tavoin, ne eivät kuori ihoa." Tällaiseksi mä ton glown kuvittelin.

   Mun päässä taas poksahtelee tää informaatio :D
   Kiitos kun oot ja opetat 🙌

   Vastaa

   0
  8. Kannattaa yhä pitää mielessä, että mä vain arvelen maitohapolla olevan kuoriva funktio Mossan seerumissa..! :D Tämä on vain mun oletus.

   Oletus perustuu incin ohella myös Mossan (ja Mádaran, sama valmistaja) yhtenevään valintaan jättää maitohapon kuorivuus mainitsematta myös brändien muissa kirkastavissa tuotteissa. En ymmärrä tätä valintaa, sillä en keksi, miksi maitohapolla olisi mitään negatiivista kaikua kuorivana ainesosana. Moni ainesosiin perehtynyt kuluttajahan jo tietää, että maitohappo on yksi AHA-hapoista, ja kuorii ihoa. Joka tapauksessa, yritys on valinnut puhua maitohaposta vain kosteuttavana aineena tai jättää sen kokonaan mainitsematta, vaikka se muutamissa tuotteissa on itsestäänselvästi kuoriva pääaktiiviaine.

   Esimerkiksi Mádaran AHA Peel. Maitohappo on incissä kakkosena, ja on päivänselvää, että se vastaa tuotteen kuorivuudesta. Myös tässä tuotteessa on kvitteniuutetta, mutta kauempana incissä.

   Silti tuotteen kuvaus kuuluu: "Aktiivinen AHA-hedelmähappoihin pohjautuva kuorintanaamio antaa iholle välittömän hehkun! Hedelmähapot yhdessä kvittenhedelmän C-vitamiinin kanssa sekä kosteuttava maitohappo ja rauhoittava seljankukka tekevät ihosta kirkkaan, hehkuvan ja pehmeän."

   Toinen esimerkki, Mossan Juicy Peel 5 Minute Peel Mask. Sama juttu; maitohappo on kakkosena incin jälkeen. Sen lisäksi tuotteessa on karpalouutetta, jolla on kvittenin tapaan hyvin mieto kuoriva vaikutus. (Uutteessa olevat hapot ovat aina paljon miedompia, kuin puhdas, eristetty happo.)

   Silti, tuotteen kuvaus kuuluu:

   "Ihoa tehokkaasti kirkastava hedelmähappokuorinta kaunistaa ihon pintaa välittömästi. Säännöllisesti käytettynä se auttaa häivyttämään pigmenttimuutoksia, pitämään ihon pehmeänä sekä ihohuokoset puhtaina.

   Aktiiviraaka-aineet:
   Karpalouute: Sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä ihossa. Lisäksi C-vitamiinipitoinen karpalo parantaa ihon elastisuutta ja pehmeyttä samalla tukien ihon vastustuskykyä."

   Ei mainintaa maitohaposta, vaikka juuri SE kuorii ihon ;)

   Vastaa

   0
  9. Jos saan tässä vaiheessa yhtyä tähän keskusteluun, niin haluaisin sanoa, että tuo Mádaran ja Mossan linja kuorivien aineiden esittelyn suhteen on epätarkka. Herkkäihoisena haluaisin aina tietää, mitä happoa kuorivassa/kirkastavassa tuotteessa on käytetty ja missä funktiossa.

   Vastaa

   0
  10. Minustakin heidän valitsemansa "tie" on erikoinen, ja hapot olisi kyllä hyvä mainita selkeästi.

   Vastaa

   0
  11. Olipa hyvä lukea tämä ketjun jatko myös. Tuo seerumi ei sitten varmaan sovi minullekaan. Olin tosin ajatellut sitä tosin juuri kuorintamielessä, kun siinä noita happoja on. Varmistaisin vielä, että ovathan maitohappo ja kvittenihapot (hedelmähapot) muita kuin niitä kaikista hellävaraisimpia eli PHA-happoja?

   Olen itse ollut tietoinen tuosta happojen auringolle herkistävästä vaikutuksesta, mutta nyt on sellainen tilanne, että tässä vaiheessa talvea olisin valmis kokeilemaan hyvin mietoa happohetkeä kasvoille kotona, mielellään juuri noilla PHA-hapoilla. Suojaan ihoni joka päivä auringolta ympäri vuoden

   Jos palaisimme vielä tuohon ketjun alkuperäiseen kysymykseen mutta muutettaisiin sitä niin, että miedosti kuorivan tuotteen ei tarvitsisi olla edullinen, niin tulisiko sinulla mieleen joitakin muitakin luonnonkosmetiikan vaihtoja kuin tuo Kivvi?

   Vastaa

   0
  12. Ostin muuten tuon Lash Princessin (vihreäpakkauksisen) itselleni testiin. Itsellänikin tuote varisi vienosti silmien alle - ei siis siten, että nähtävillä olisi ollut suoranaisia ripsiväripaakkuja vaan sellaista ärsyttävää lisätummuutta silmienalusalueella (mitä en todellakaan kaipaa). Tuote on siis tuossa mielessä huono. Harja ja maskaramassa ovat kyllä muuten tosi hyvät; sain levitettyä tällä ripsiväriä luonnollisen lopputuloksen verran. :) Tuo pakkaus taas hirvittää, sillä minusta siinä on käytetty ihan liikaa muovia moniin muihin ripsiväripakkauksiin verrattuna (tarkoitan ympäristön kannalta).

   Vastaa

   0
  13. Tuo pakkaus taas hirvittää, sillä minusta siinä on käytetty ihan liikaa muovia moniin muihin ripsiväripakkauksiin verrattuna (tarkoitan ympäristön kannalta).

   Mä en ehkä ymmärtänyt tätä... Eikö kaikki maskarapakkaukset ole läpeensä muovia..?

   Vastaa

   0
  14. Varmistaisin vielä, että ovathan maitohappo ja kvittenihapot (hedelmähapot) muita kuin niitä kaikista hellävaraisimpia eli PHA-happoja?

   Kyllä, maitohappo ja (muut) hedelmähapot ovat AHA-happoja :) PHA-happojen suomenkielisissä nimissä ei ole sanaa 'happo' lainkaan, vaan ne ovat gluconolactone ja lactobionic acid. Joissain PHA:ta käsittelevissä teksteissä mainitaan myös 'galactose', mutta se ei kyllä vaikuta olevan happo, vaan sokeri. Eli PHA-hapot on helppo muistaa, kun niitä on vain nuo kaksi :)

   Jos palaisimme vielä tuohon ketjun alkuperäiseen kysymykseen mutta muutettaisiin sitä niin, että miedosti kuorivan tuotteen ei tarvitsisi olla edullinen, niin tulisiko sinulla mieleen joitakin muitakin luonnonkosmetiikan vaihtoja kuin tuo Kivvi?

   PHA-hapon alkuperäisten kehittäjien oma sarja, Exuviance ;)

   https://www.exuviance.fi/tuotteet/kategoria/kasvonaamio/bionic-oxygen-facial

   Tässä naamiossa on sekä glukonolaktonia että laktobionista happoa. Hups..! Kysyitkin luonnonkosmetiikkaa, ja Exuviancehan ei ole sitä.

   Seuraava mikä tulee mieleen, on kotimaisen Unna Nordicin PHA-kuorinta:

   https://unnanordic.fi/index.php/portfolio-items/viola/

   Vastaa

   0
  15. Kiitos.

   Tarkoitin tuolla pakkausjutulla sitä, että tuo pakkaus tuntuu aika suurelta ja painavalta, joten arvelen sen valmistukseen kuluneen suhteellisen paljon muovia.

   Vastaa

   0
  16. Aa, okei. Mun mielestä nuo Lash Princessit on aika normikokoiset. Koko maskarateollisuus tuo kyllä ihan valtavasti muovijätettä... 😓

   Vastaa

   0
  17. Leviääkö sinulla muuten tuo Lash Princess, jos käytät sitä vain yläripsillä?

   Vastaa

   0
  18. Aa, oletin vain noiden havainnekuvien perusteella, että olisit käyttänyt myös alaripsillä. Kyse olikin vain levinneestä ripsiväristä.

   Kivvin hellästi kuoriva naamio on nyt muuten matkalla minulle. En malta odottaa ensimmäistä happokuorintakokemusta. :) Kiitos vinkistä. :)

   Vastaa

   0
  19. Aa, oletin vain noiden havainnekuvien perusteella, että olisit käyttänyt myös alaripsillä. Kyse olikin vain levinneestä ripsiväristä.

   Jep, ripsari leviää yläripsistä alaluomelle.

   Kivvin hellästi kuoriva naamio on nyt muuten matkalla minulle. En malta odottaa ensimmäistä happokuorintakokemusta. :) Kiitos vinkistä. :)

   Jee :) Toivottavasti sillä olisi nyt myös sitä silmin havaittavaa vaikutusta, mitä Kivvin seerumilla ei sinulla ollut.

   Vastaa

   0
  20. Se käyttämäni Kivvin seerumi oli kuitenkin ihana, vaikkei läiskiä poistanutkaan.

   Tämä uusi naamio/kuorinta tulee vähän eri tarkoitukseen: ei maksaläiskiä poistamaan vaan kuorimaan iho. Iho on nyt pakkasten myötä tosi pintakuivassa kunnossa, joten mikään ei istu sen päällä kauniisti. Tähän haen siis helpotusta.

   Vastaa

   0
  21. Kuoriva naamio on nyt saapunut, ja se on jo päässyt kasvoillekin. Annoin vaikuttaa viisi minuuttia. Huuhtelin pois lämpimällä vedellä ja laitoin sitten Lacto Linen kasvovettä ja lopuksi Avrilin keltaisessa tuubissa olevaa voidetta. En alkuun muuten meinannut millään tajuta, miten pakkaus kuuluu avata. Oliko sinullakin tuon Kivvin pohjassa reikä? Aloin itse aluksi kiertämään korkkia auki.

   Olisiko tämän jälkeen uskaltanut laittaa Bybin Bakuchiol-seerumia vai olisiko parempi odotella seuraavaan iltaan tuon Bybin kanssa?

   Olit Kivvin tuotteita esittelevässä postauksessa muuten maininnut, että tämä kuorinta ei lainkaan herkistäisi ihoa auringolle. Jäin miettimään tätä.

   Vastaa

   0
  22. En alkuun muuten meinannut millään tajuta, miten pakkaus kuuluu avata. Oliko sinullakin tuon Kivvin pohjassa reikä?

   Joo, oli :) Se on hygieenisempi avaamismekanismi kuin korkin auki-kiertöminen. Kivvin voiteissa tässä samassa sarjassa on myös poikkeuksellinen annostelusysteemi; purkin välikannessa on kohouma, jota painamalla voidetta puristuu esiin pienestä reiästä. Näin voide ei pääse hapettumaan samaan tapaan kuin normi-purkeissa.

   Olisiko tämän jälkeen uskaltanut laittaa Bybin Bakuchiol-seerumia vai olisiko parempi odotella seuraavaan iltaan tuon Bybin kanssa?

   Mä uskaltaisin laittaa, bakuchiolinhan pitäisi olla hyvin hellävaraista (retinoliin verrattuna, retinolia en laittaisi heti happokuorinnan perään ).

   Olit Kivvin tuotteita esittelevässä postauksessa muuten maininnut, että tämä kuorinta ei lainkaan herkistäisi ihoa auringolle. Jäin miettimään tätä.

   Hmm, olen tainnut muotoilla sanani vähän väärin, tai ainakin niin, että viestin voi väärinymmärtää. On totta, että PHA ei herkistä ihoa auringolle samaan tapaan kuin AHA-hapot, mutta kuten todettua, kaikki ihon kuorinta tekee ihon jonkin verran herkemmäksi UV-säteilyn vaikutuksille. Tämä vain sen vaikutuksen kautta, että kuorinta poistaa iholta uloimman kuolleiden solujen kerroksen.

   Tietyt molekyylit, kuten glykolihappo ja retinoli, puolestaan tekevät ihon alttiimmaksi palamiselle. Kemiallista mekanismia tälle en osaa selittää, mutta se johtuu muista(kin) syistä, kuin siitä, että iholta on poistettu osa suojaavaa ihokerrosta. Eihän retinoli esimerkiksi kuori ihoa, mutta sekin herkistää ihoa palamiselle.

   PHA-hapoista ainakin glukonolaktonin on päinvastoin todettu suojaavan (!) ihoa UV-säyteilyltä, tutkimuksia tästä löytyy googlaamalla, jos kiinnostaa :)

   Vastaa

   0
  23. Ymmärrän ja tiedostan tuon, että kuorinta tekee ihosta aina ainakin hetkellisesti suojattomamman ja että happokuorinnat herkistävät ihoa vielä jollakin muullakin tavalla.

   Onpa hienoa, jos glukonolaktoni jopa suojaa ihoa UV-säteilyltä.

   Uskaltaisikohan tuota naamiota käyttää kuuriluontoisesti esim. pari kertaa viikossa nyt, kun haluaa tuota röpelikkiö pois nenänseudulta? Ensimmäisellä käyttökerralla annoin naamion vaikuttaa noin viisi minuuttia. En tuntenut kuin aivan minimaalista pistelyä lopuksi. Mietin käyttöaikataulua siltäkin kannalta, että tuotteen ilmoitetaan säilyvän vain huhtikuun loppuun asti. Ovatko nuo PHA-hapot yleisestikin heikkoja säilyvyydeltään vai liittyykö tämä luonnonkosmetiikan formulointiin?

   Vastaa

   0
  24. Uskaltaisikohan tuota naamiota käyttää kuuriluontoisesti esim. pari kertaa viikossa nyt, kun haluaa tuota röpelikkiö pois nenänseudulta?

   Uskaltaisin kyllä ilman muuta kokeilla tällä tiheydellä. Sitten vain keskeyttää, jos iho reagoi ei-toivotulla tavalla.

   Mietin käyttöaikataulua siltäkin kannalta, että tuotteen ilmoitetaan säilyvän vain huhtikuun loppuun asti. Ovatko nuo PHA-hapot yleisestikin heikkoja säilyvyydeltään vai liittyykö tämä luonnonkosmetiikan formulointiin?

   Mä luulen, että tuotteen jäljellä oleva käyttöaika on lyhyt siksi, että Kivvin maahantuonti lopetetaan ja nämä ovat varaston viimeisiä tuotteita joita nyt myydään pois. Ne ovat kenties olleet maahantuojalla jo pitkään varastossa.

   En tunne happpjen säilyvyyttä spesifisti, mutta en ole huomannut, että AHA/BHA/PHA-pitoisissa tuotteissa olisi yhtään lyhyempi käyttöaika kuin tavallisissa ihonhoitotuotteissa keskimäärin.

   Vastaa

   0
  25. Tuo Essencen Lash Princessin harja toimii muuten (pestynä) hyvin Laveran Volume-ripsivärin massan kanssa. Olen sellaisen testin tehnyt tässä viikonlopun aikana. :)

   Vastaa

   0
 13. Hei Sanni! Millä nämä ripsivärit sitten poistetaan silmistä? Tiedän, että geelimäiset silmämeikinpoistoaineet ovat sinunkin suosikkejasi, mutta kun kerta toisensa jälkeen ne poistetaan valikoimista. Vielä näin vuosien kuluttua kaiholla muistelen Natural Code geeliputsaria. Mitä siis käytät tällä hetkellä?

  Vastaa

  0
  1. Hei Koo! Geelimäisiä silmämeikinputsareita on onneksi vielä markkinoilla, vaikka harvassa ne ovat! Omat kaksi suosikkiani ovat Nivean Micellair Oil-Free Eye Make-up Remover, ja luonnonkosmetiikan puolelta Cattierin timanttinen Pulpe Fondante -miselligeeli, joka toisin kuin Nivea, on myös hoitava ja ihoa kosteuttava tuote :)

   Näillä lähtee vahvinkin meikki - hämmästyttävää kyllä, myös Cattierilla. En käsitä miten se on mahdollista niin miedolla ja hoitavalla tuotteella, mutta niin vain lähtee.

   Pelkällä vedellä en ole eläissäni poistanut ripsiväriä (tai toki yrittänyt, 38-maskaroiden kohdalla, ilman menestystä). Käytän aina silmämeikinpoistoainetta.

   Myös Lumenen herkän ihon silmämeikinpoistoaine on tosi hyvä. Se on kevyesti geeliytetty neste. Sitäkin olen käyttänyt monet pullot. Silti, paksun geelimäinen koostumus kuten esim. Niveassa (ja edesmenneessä Natural Codessa) on mulle henkilökohtaisesti se kaikkein miellyttävin koostumus silmämeikinpoistoaineessa.

   Vastaa

   0
  2. Tuota Niveaa olen itsekin käyttänyt ja tykännyt, mutta ilmeisesti sekin poistui, kun en ole löytänyt pariin kk mistään kaupasta 😕

   Vastaa

   0
 14. Mulla näyttää ripset aaaaivan eriltä riippuen maskarasta. Mulla on ripsissä ”potentiialia”, eli ok pituus ja tuuheus. Kuitenkin esim. tuo Super Curl tekee mun ripsistä olemattomat ja harvan näköiset, kun taas vaikkapa Lash Princess pidentää selvästi. Eli mun kohdalla ei oo todellakaan sama, mitä ripsaria käytän!

  Vastaa

  0
 15. Minulla ratkaisee harja: kaikki testaamani silikoniharjalliset maskarat toimii paremmin kuin normiharjalliset.

  Vastaa

  0
  1. Mä olin yhteen aikaan myös tämän kannalla, mutta sittemmin olen taas löytänyt hyviä "normi"harjallisiakin. Silikoni/muoviharjat erottelee kyllä aina parhaiten, mutta monella kuituharjaisella saan vielä enemmän volyymia kuin muoviharjoilla.

   Vastaa

   0
 16. Mulla tohon Essencen ripsarien leviämiseen luomen alle on auttanut se, että levitän alle kerroksen Essencen ripsivärin pohjustajaa (nimeä en muista, valkoinen tuubi persikkaisella korkilla). Tämän avulla saa sekä lisää tuuheutta ja pituutta nopeammin/pienemmällä kerrostamisella,että ripsiväri ei leviä ja sotke. Suosittelen kokeilemaan. Ja usempaa eri Essenceä kokeilleena nykyään käytössä vain sinunkin lemppari, turkoosi Lash Princess.

  Vastaa

  0
 17. Minulla vaikuttaa hirvittävästi ripsiväri siihen miltä ripset näyttää. Tällä hetkellä esimerkiksi käytössä Cliniquen lämpimällä vedellä lähtevä ripsari ja jälki on aivan onnetonta. Toisena on käytössä Mélusine Paris 3 in 1 Mascara, joka on kuin unelma! Levittyy nätisti, tulee pitkät ripset ja pysyy kohtalaisesti. Minulla ei siis pysy silmissä mikään ripsarit ilman pandaefektiä. Ainoat ovat nuo lämpimällä vedellä lähtevät. On myös mainittava, että Fiberwig on ehkä paras ripsari koskaan - sillä saan loihdittua itselle valtavat räpsyttimet. Näin me vaan ollaan erilaisia - tai meidän ripset on :D

  Vastaa

  0
 18. Essence tuhraa kyllä helposti. Hinta on tietty valttia, kuten myös saatavuus.

  Itselläni on todella haastavat ripset. Isoin ongelma on ripsien klimppiytyminen sellaisiksi hämähäkin jaloiksi. Piikkisuorat myös ja taivutus ei pysy. Vedenkestävien putsaamiseen ei riitä kärsivällisyys.

  Joskus ripsarilla ne saa kohtalaiseen kuosiin. Joskus on joku kysynyt jopa, että oonko laittanut tekoripset😳 eli sillon on ollut "hyvä ripsari- hetki" alla 😀

  Mutta hyvän ripsarin löytäminen on tolkuttoman vaikeaa ja meikkaankin ehkä kaksi kertaa kuukaudessa (koronan vuoksi ei sitäkään, kun kukaan ei kutsu millekään kekkereille). Oon kokeillut mm. Lancomea, Maybellinea, Lumenea, Kicksin pari tuotetta, Buxom Xtravert, Too Faced Better then Sex ja jokusen muun.

  Nyt kaapissa odottaa jotain käyttökelpoista tilaisuutta Loreal Air Volume, ja se on lupaava.

  Vastaa

  0
 19. Mulla on myös ilmennyt viimeisen parin vuoden aikan yllättävää ripsarien sulamista alaluomille. Vähän harmillista, mutta pakko käytellä vain 38C tai vedenkestäviä nyt..

  Nyt korona aikana on lisänä maskin käyttö. Ja itsellä ainakin maski ohjaa hengitysilman enemmän silmille, minkä olen havainnut aiheuttavan ekstra ongelmia ripsarin sulamisen kanssa. Varsinkin nyt talvella kun kostea hengitysilma kastelee/jäätyy ripsiin. Onneksi ei ole tarvinut käydä paljon työpaikalla, niin jäänyt aika pieneksi harmitukseksi. Mutta kuitenkin. :)

  Vastaa

  0
  1. Joo, maski & ripsari-yhdistelmä on ihan mahdoton... en ole vielä kertaakaan selvinnyt siitä ilman ripsarien leviämistä.

   Vastaa

   0
 20. Mää en myöskään käytä enää essencen ripsareita koska ne kaikki leviää mulla alaluomelle. Mut tohon hintaan nähden ne on kyllä hyviä perusmaskaroita jos jaksaa korjailla meikkiä pitkin päivää.

  Vastaa

  0
 21. Mikään muu kuin hyvä 38 ei pysy, joten muut on jääneet usean vuoden ajan hyllyyn. Kuitenkin yksi ystäväni kertoi kerrostavansa jonkun "normi"-ripsarin alle ja päälle 38a. Oon myös alkanut käyttämään ko. taktiikkaa hyväkseni ja silloin alla toimii hienosti joku volyymia tuova edullisemmakin pään tuote.

  Pitää kyllä testata tuo muiden mainitsema Bye Bye Panda, jos kävisikin ihme ja se pysyisi.

  Onko muuten edes mahdollista saada luonnoskosmetiikan sertien alla tuotettua 38-tyyppistä maskaraa?

  Vastaa

  0
  1. Onko muuten edes mahdollista saada luonnoskosmetiikan sertien alla tuotettua 38-tyyppistä maskaraa?

   Toistaiseksi en tunne tällaista maskaraa, ainakaan korviini ei ole kantautunut tietoa sellaisesta. Luonnonkosmetiikan wp-maskaralaatukin onnistuttiin kehittämään vasta ihan hiljattain, eikä sekään ole yhtä tehokkaasti vettä hylkivä kuin synteettiset wp-koostumukset.

   Vastaa

   0
 22. Mulla on aika suorat, semilyhkäset, ohkaset ripset. Siksi tartten vähän pidentävän, volyymiripsarin, joka pitää taivutuksen kuosissa. Jotkut ripsatit tekee eroa, toiset on vähän meh. Ittelläki käytössä toi vihreä Lash Princess ja I love Extreme ja ne on Essenceltä mun lemppareitani. Hypetysmaskara Lash Paradise oli mulla vähän meh, tai en tajua sen hypeä. Aikoinaan ostin alesta jonkun Lancomen ripsarin ja kun sen lopputulos oli kans vähän meh, niin pohdiskelin kuka just maksaa kalliimmasta ripsarista vaa merkin takia, ku kolmella eurolla saa paremman ripsarin :D

  Vastaa

  0
  1. Ripsarit taitaa tosiaan olla se kosmetiikan tuote, jossa hinta kaikkein vähiten korreloi laadun kanssa 👍

   Vastaa

   0
 23. Mun suosikki on taas tuo punainen Maximum definition volume vai mikä olikaan. Tykkään ripsareista, jotka vain värjäävät ja erottelevat ripset, siksi tuo on juuri sopiva mun toiveisiin! Varmasti olisi parempiakin suunnilleen samanlaisia ripsareita, mutta näin korona-aikaan en viitsi ostaa mitään kovin arvokasta ripsiväriä, kun niin harvoin tulee meikattua ja ripsiväri vaan ehtisi kuivua pilalle.

  Vastaa

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (47)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)