31.01.2021

Pihistä & panosta - miksi valita kallis tai halpa tuote? Onko niissä lopulta paljon eroa?

Ihana aihe! Suorastaan kutkuttava!

Sain töissä ehdotuksen; kiinnostaisiko sinua kirjoittaa meidän brändien tuotteista "Pihistä & panosta" -teemalla? Vertailisit edullisia ja luksus-tuotteita?

No totta maar kiinnostaa!

Itse asiassa voi suorastaan ihmetellä, miksi en ole jo aiemmin kirjoittanut tämän tyyppisiä postauksia. Rakastan kosmetiikkatuotteiden sisällön vertailua ja hinta- & laatutekijöiden analysointia, ja ylipäänsä kaikkea kosmetiikkamaailman mielikuviin ja markkinointiin liittyvää pohdiskelua ja tarkastelua.

Olen itse perheestä, jossa ei ostettu ylellistä kosmetiikka, eikä ylellistä mitään. Kaikessa lähdettiin mahdollisimman edullisista vaihtoehdoista. Blogiani pitkään lukeneille tämä veressäni sihisevä laihialaisuus on varmasti käynyt ilmi. :)

Kuitenkin, tälläkin taustalla, - ja vaikka yhä hykertelen tyytyväisyydestä löytäessäni edullisen sekä laadukkaan vaihtoehdon, omiin kosmetiikkavalintoihini ovat aina vaikuttaneet myös esteettiset ja sensoriset tekijät. Olen se kuluttaja, joka ei kuitenkaan ole koskaan ostanut halvinta, vaan olen ostanut minua eniten miellyttäviä tuotteita.

Siksi mun kylppäristä ei ole esimerkiksi koskaan löytynyt Doven tai Palmoliven suihkugeeliä, tai Garnierin kasvovoidetta. En tykkää siitä, miltä ne näyttävät, tuoksuvat tai tuntuvat iholla, vaikka ne varmasti suoriutuvat ihan hyvin funktioistaan.

Tällä pienellä pohjustuksella halusin kertoa, että toimiva & halpa ei aina kuitenkaan ole se, mitä kaikki meistä haluavat. Saatamme haluta maksaa enemmän, jotta saamme miellyttävän tuotteen. Joka ei vain kosteuta, puhdista ja tuoksu, vaan tuo myös muunlaista arvoa. Yhdelle se on tunne luksuksesta, toiselle toive kylppärin sisustukseen sopivasta minimalismista, kolmannelle tieto tuotteen vegaanisuudesta tai kotimaisuudesta.

Onneksi on olemassa kaikenlaisia vaihtoehtoja. Ei vain Palmoliveä ja Herbinaa, tai toisaalta La Mer'iä ja Dioria.

Pohdintaosuus pulkassa, nyt itse tuotteisiin! :) Olen saanut kaikki tuotteet töistä.

PUHDISTUSGEELI: TAIKA VS. WHAMISA

PIHISTÄ - Taika-puhdistusgeeli  7,50€ / 150 ml (litrahinta 50€)

PANOSTA - Whamisa-puhdistusgeeli 32,80€ / 200 ml (litrahinta 164€)

Lähdetään ihon puhdistuksesta. Tässä meillä on kaksi puhdistusgeeliä. Ne ovat kummatkin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, Taikalla Ecocertin myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti ja Whamisalla BDIH:n. Kummatkin ovat myös sulfaatittomia.

KOOSTUMUKSESTA. Taikan koostumus on löysässä juoksevuudessaan arkinen, ja sitä hulahtaa tuubista kerralla ulos vähän enemmän kuin napakampaa ja paksumman geelimäistä Whamisaa. Taikan pesuteho on myös hieman miedompi, minkä vuoksi geeliä ehkä tulee muutenkin käytettyä kerralla enemmän kuin Whamisaa.

AINESOSISTA. Whamisan puhdistusgeelissä on aivan eri profiilin reseptiikka kuin Taikassa, ja tuotteessa käytetään Whamisan koko sarjalle ominaisia fermentoituja ainesosia sekä korkealaatuisia kosteuttavia ja ihoa hoitavia aineita kuten hyaluronihappoa, pionujuurta ja lakritsiuutetta. Whamisan tuoksu tulee aidoista eteerisistä öljyistä joilla on terapeuttinen vaikutus, Taikan tuoksu tulee luonnollisista tuoksuaineista, jotka eivät kuitenkaan ole kokonaisia eteerisiä öljyjä.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Putsari huuhdotaan iholta nopeasti, joten hoitavat aineet eivät ehdi vaikuttaa iholla kauaa. Vähemmänkin hoitava putsari hoitaa hommansa; eli puhdistaa. Taikan geeli on hellävarainen ja sisältää kosteuttavia ainesosia, ja on sekin ainesosiensa puolesta oikein hyvä, vaikka ainesosat ovat edullisempia ja enemmän "perus" kuin Whamisan.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Whamisan geeli on vaikutukseltaan tiivistetympi, eli pienempi määrä geeliä riittää puhdistamaan tehokkaasti. Tuoksu luo pesukokemukseen oman aromaterapeuttisen lisänsä. Fermentoidut ja superlaadukkaat ainesosat saattavat myös tuntua itsestäänselvältä valinnalta puhdistustuotteeseen, jos on valinnut muutenkin hoitaa ihoaan korkealaatuisen ainesosaprofiilin tuotteilla.

KASVOVOIDE: URANG VS. MOSSA

Valitsimme vertailuun kaksi rauhoittavaa, ravitsevaa ja kosteuttavaa kasvovoidetta.

PIHISTÄ: Mossa Derma + Calming Moisture Cream 15,40€ / 50 ml (litrahinta 308€)

PANOSTA: Urang Rose Ceramide Cream 54€ / 50 ml (litrahinta 1080€)

KOOSTUMUKSESTA. Kummassakin voiteessa on ravitseva koostumus, joka sisältää kuivaa ja stressaantunutta ihoa rauhoittavia aineita. Urangin voide on ravitsevampaa ja jättää ihon pehmeämmäksi kuin Mossa, ja sen vaikutus iholla kestää pidempään. Mossa tuntuu levittäessä täyteläiseltä, mutta imeytyy ihoon nopeammin kuin Whamisa, eikä jätä yhtä hoitavaa tunnetta iholle. Urang-voiteen silkkisen täyteläinen koostumus on todella hienostuneen tuntuinen, Mossan emulsiomainen voide arkisempi.

AINESOSISTA. Urang sisältää ihoa rauhoittavaa ruusuvettä ja ruusuöljyä, ihoa uudistavaa ruusunmarjansiemenöljyä, ravitsevia keramideja sekä kasviöljyjä kuten makadamiansiemenöljyjä. Mossa sisältää ihoa rauhoittavaa puolukansiemenöljyä sekä ihoa ravitsevaa auringonkukansiemenöljyä ja jojobaöljyä, sekä ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Lähes kaikissa voiteissa käytetään sekä esteröityjä eli hajotettuja että kokonaisia kasviöljyjä. Niiden suhde on yksi avain tuotteen hintatasoon ja laatuun. Esteriöljyt ovat edullisempia, kokonaiset öljyt arvokkaampia ja hoitavampia. Katsoessa Urangin ja Mossan ainesosia, ero koostumuksen hinnassa on selvä: Mossa sisältää enemmän estereitä suhteessa kokonaisiin öljyihin, Urangissa suhde on päinvastoin.

Tulen kirjoittamaan lähiaikoina syväluotaavamman artikkelin esteriöljyistä kosmetiikassa. On hyvä pitää mielessä, että esteriöljyt eivät tee iholle mitään pahaa, ne ovat neutraaleita ja miellyttäviä ainesosia, mutta niiden funktio on enemmän kosmeettinen eli koostumukseen ja ihotuntumaan vaikuttava, ei hoitava.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Mossan voide sopii iholle, jolla on ärtymystä ja herkkyyttä, mutta joka ei ole kovin vaativa tai kuiva. Mossan voide sopii kaiken ikäisille.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Urangin voide sopii iholle, joka on kuivempi ja vaativampi. Voide sopii myös ehdottomasti paremmin ikääntyneelle iholle, kiitos sisältämiensä ihoa uudistavien ja elvyttävien ainesosien. Toki Urangin lasisessa purkissa voi myös nähdä esteettisen edun Mossan muoviseen purkkiin nähden.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE: PATYKA & KJAER WEIS VS. TAIKA

PIHISTÄ: Taika-silmänympärysvoide 9,50€ / 15 ml (litrahinta 633€)

PANOSTA: Kjaer Weis The Beautiful Eye Balm 64€ / 15 ml (litrahinta 4266€) tulossa Jolieen helmikuun alussa

PANOSTA: Patyka Youthful Lift Eye Cream 51,90€ / 15 ml (litrahinta 3460€)

Tähän vertailuun valittiin ensin Taika ja Kjaer Weis, koska kummatkin ovat yleiskosteuttavia, kaiken ikäisille sopivia silmänympärystuotteita ja näin ollen vertailukelpoisia. Kjaer Weisin balmimainen silmänympärysvoide eroaa kuitenkin koostumukseltaan niin merkittävästi voidemaisesta Taikasta, että halusin lisätä joukkoon myös Patykan, jonka koostumusta puolestaan voi paremmin verrata Taikaan.

KOOSTUMUKSISTA. Kjaer Weisin silmänympärysvoide edustaa lajissaan harvinaisempaa silmänympärysvoiteen tyyppiä; se on vedetön balmi. Pohjana voiteessa on mehiläisvaha. Koostumus on erittäin notkea, jopa ohuen tuntuinen. Odotin paksua ja jähmeää koostumusta, mutta The Beautiful Eye Balm levittyy erittäin hyvin ja tuntuu ohuelta, miellyttävältä ja ihanasti pehmentävältä.

Taikan ja Patykan silmänympärysvoiteet edustavat perinteistä silmänympärysvoiteen tyyppiä, eli kevyen voidemaista. Taikan voide on äärimmäisen universaali; niin neutraali ja perusmiellyttävä, että sopii todennäköisesti kaikille poislukien hyvin kuiva iho. Patykan voide on yhtä ohutta mutta silkkisempää, ja elegantimman koostumusta säätävän teknologian tuntee heti.

KW:n ja Patykan silmänympärysvoiteet ovat hajustettuja, Taikan on hajusteeton. KW:n Eye Balm tuoksuu miedosti hunajaiselle ja kukkaiselle, Patykan voiteessa on raikas ja hienostunut kukkaistuoksu.

AINESOSISTA. Kjaer Weisin Eye Balm on arvokkuudessaan kaukana voidemaisista sisaristaan. Koska vesi muodostaa emulsioissa suurimman osan tuotteesta, eikä vesi ole kallis ainesosa, on vedetön tuote arvokkaampi jo pelkästään tästä syystä. KW:n balmissa on manteliöljyä, ruusumarjansiemenöljyä, oliiviöljyä, skvalaania, hyaluronihappoa ja vihreän teen uutetta.

Patykan voiteessa on monimuotoisin ainesosateknologia. Teknologiaa ei voi suoraan verrata Taikaan ja Kjaer Weisiin, koska kyseessä on anti-age-vaikutteinen voide, mutta kerron ainesosista lyhyesti. Youthful Lift -voiteen voidepohja rakentuu ruusuvedelle, sheavoille ja shorea robusta - puun voille (kulkee näemmä myös nimellä illipe-voi). Voiteessa on tehokas peptiditeknologia (hexapeptide-11) sekä antioksidanttinen ja juonteita silottava yhdistelmä mikrokapseloitua chlorella-levää, viinirypäleensiemenöljyä ja kaakaovoita. Patykalle ominaisesti voiteessa on myös erittäin hienostunut teknisten raaka-aineiden kokonaisuus, mikä aikaansaa silkkisen koostumuksen ja Patyka-tuotteiden luksus-tuntuman.

Taikan simppeli voide rakentuu muutamalle tehokkaasti hoitavalle ja kosteuttavalle ainesosalle; auringonkukansiemenöljylle, sheavoille, glyserolille, koivunmahlalle sekä ksylitolille. Lisäksi voiteessa on käytetty edullisia ja miellyttävän ihotunnun takaavia teknisiä ainesosia (emulgaattorit, paksuntajat jne).

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Jos ihosi ei ole vaativa tai erityisen kuiva ja haet hyvää, peruskosteuttavaa ja ihon pintaa pehmentävää silmänympärysvoidetta, Taika tarjoaa sellaisen oikein miellyttävällä ja toimivalla "no nonsense" -koostumuksella.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Jos ihosi on kuiva ja/tai ikääntynyt, ja olet kiinnostunut satsaamaan arvokkaisiin ainesosiin joilla on syvempiä, ihoa uudistavia vaikutuksia, valitse Kjaer Weisin Eye Balm. Kjaer sopii erityisen hyvin myös sinulle, joka haluat minimoida hoitotuotteen tekniset raaka-aineet ja panostaa hoitaviin. KW:n Eye Balmissa on hyvin vähän teknisiä ja erittäin paljon hoitavia aineosia.

Jos haet hienostunutta silmänympärysvoidetta hoitamaan ikääntymisen merkkejä, ja arvostat kauniiden pakkausten estetiikkaa sekä pitkälle hiottujen koostumusten sensorista elämystä, valitse Patyka.

KASVOÖLJY: MOSSA VS. ABSOLUTION

PIHISTÄ: Mossa Vitamin Cocktail Facial Oil 15,90€ / 30 ml (litrahinta 530€)

PANOSTA: Absolution Addiction Face Oil 75,90€ / 30 ml (litrahinta 2530€)

KOOSTUMUKSISTA. Absolutionin öljy on täyteläistä ja hyvin hoitavan tuntuista. Mossan öljy on kuivemman tuntuinen ja nopeammin imeytyvä.

AINESOSISTA. Palaamme jälleen estereihin. Mossan Vitamin Cocktail tuntuu "kuivalta" ja on nopeammin imeytyvää, koska siinä on käytetty esteriöljystä sekä kasvipohjaisista "silikonikorvikkeista" muodostuvaa teknologiaa (nörteille: incissä decyl cocoate ja Diheptyl Succinate + Capryloyl Glycerin/​Sebacic Acid Copolymer). Jälleen korostan, että nämä ainesosat eivät ole iholle millään lailla haitallisia, ne vaikuttavat vain kosmetiikkatuotteen ihotuntumaan.

Absolution taas sisältää ainoastaan kokonaisia kasviöljyjä, eikä hintaero jätä ihmettelyn varaa. Toki Absolutionin kaltaisilla brändeillä on usein hinnoissa myös luksuslisää, mutta esimerkiksi tässä kasvoöljyjen vertailussa Absolutionin korkeampi hinta on laadun pohjalta päivänselvä asia.

Mossan Vitamin Cocktailissa on käytetty yhdeksää kokonaista öljyä (mm. vadelmansiemen-, avokado-, helokki- ja luumunsiemenöljyjä) sekä laadukkaita, vitamiinirikkaita kasviuutteita kuten ruusunmarjaa ja tyrniä. Addiction-öljyssä on käytetty yli 20 öljyä, joista ainakin 13 on ihoa hoitavia, ravitsevia ja uudistavia (mm. argan, ruusunmarja, iltahelokki, seesami, hasselpähkinä) joiden lisäksi sekoituksessa on paljon eteerisiä öljyjä, jotka tuovat öljyyn terapeuttisen vaikutuksen sekä tuoksun. (Öljyjä on niin monta, että en jaksanut laskea ja eritellä kaikkien funktioita..! :D Inciin voi tutustua täällä.)

Addictionin tuoksu on syvä ja aromaterapeuttinen, Mossan öljyssä taas on helpompi, hedelmäinen ja sanalla sanoen kaupallisempi tuoksu. Se on kyllä aika herkullinen, ei mitään valittamista :)

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Mossan öljy on loistoesimerkki laadukkaasta ja edullisesta kasvoöljystä. Sen koostumusta muokkaavat esterit ja emollientit hieman verottavat hoitavuutta, mutta tuovat vastapainoksi silkkisen, kuivaöljymäisen tuntuman ja nopean imeytyvyyden. Loistava "all-round-kasvoöljy" kaikille, paitsi mahdollisesti hajusteherkille ja -allergisille.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Absolutionin öljy sisältää 100% hoitavia ainesosia. Öljyjen vitamiini- ja rasvahappoprofiilit tarjoavat iholle käytännössä kaiken, mitä se tarvitsee. Absolutionin öljy sopii ehdottomasti paremmin myös ikääntyvälle iholle uudistavien ja kollageenin tuotantoa aktivoivien öljyjensä puolesta. Herkkäihoisen kannatta miettiä Addictionin sopivuutta, sillä se sisältää sen verran aktivoivia sekä vahvasti tuoksuvia ainesosia.

KOSTEUTTAVA KASVOSUIHKE: WHAMISA VS. LAVERA

PIHISTÄ: Lavera Hydro Sensation Face Mist 13,20€ / 100 ml (litrahinta 132€)

PANOSTA: Whamisa Deep Rich Mist 44,60€ / 100 ml (litrahinta 446€)

Kosteuttava kasvosuihke on yhtä kuin "suihkutettava kasvovesi", mutta usein hoitavammilla ja monipuolisemmilla ainesosilla, kuin pelkäksi 'kasvovedeksi' nimetty tuote.

KOOSTUMUKSISTA. Kumpikin on tyyppiä "kevyesti liukas", eli sisältää sellaisia hoitavia ja/tai öljymäisiä ainesosia, jotka tuovat veteen ravitsevan ja liukkaan tuntuman.

PULLOISTA. Whamisan pullo on lasia ja suihke tulee ulos erittäin hienojakoisena sumuna. Laveran pullo on muovia ja suihke tulee ulos suhteellisen hienojakoisena, ei kuitenkaan ihan sumumaisena. (Kuitenkin paljon hienoisempana, kuin moni muu käytössäni oleva "pärskijä" ;D.)

Huomio suihkeen laadusta; hienojakoinen mikrosumu tekee tuotteesta riittoisamman kuin isopisarainen suihke, joka tuuttaa kerralla ulos enemmän nestettä. Olen käyttänyt Whamisaani kymmeniä ja kymmeniä kerroja, enkä meinaa uskoa, että se vajentunut noin vähän. Laveraa olen käyttänyt Whamisaa vähemmän, mutta sitäkin kuitenkin kymmeniä kertoja.

AINESOSISTA. Näiden kahden suihkeen kohdalla ainesosaprofiilit ovat kuin yö ja päivä. Whamisan suihkeessa on 7% öljyfaasi (ruusukamelia-, oliivi- ja kehäkukkaöljy) ja se sisältää mittavan liudan fermentoituja, vitamiinipitoisia ja monipuolisesti hoitavia kasviuutteita kuten porkkanaöljyä, lakritsiuutetta, centella asiaticaa ja tomaattiuutetta. Veden sijaan kasvovedessä on aloe vera -pohja.

Laveran suihke on vesipohjainen ja öljytön, ja sisältää yksinkertaisen mutta samalla tehokkaasti kosteuttavan ainesosateknologian: hyaluronihappoa, ruskolevää, kurkku-uutetta, viinirypäleensiemenuutetta ja ksylitolia. Lisäksi suihkeessa on alkoholia (ei kuivattavana pitoisuutena, Lavera käyttää luomutuotettua alkoholia säilöntäaineena).

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Jos haet hyvää, tehokkaasti kosteuttavaa ja samalla kevyesti hoitavaa kasvosuihketta joka jättää ihoon myös pehmeyttä, Lavera on erinomainen valinta. Se todella kosteuttaa, ja kosteuttava teho voi käytännössä olla verrattavissa kalliimpaan Whamisaan.

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Whamisan suihke on hoitavuudessaan omaa luokkaansa, ja se on erinomainen valinta kuivalle iholle sekä iholle, jossa näkyy ikääntymisen merkkejä. Sen antioksidanttiset, kosteuttavat, ravitsevat ja kirkastavat ainesosat hoitavat ja kosteuttavat ihoa todella monipuolisesti, eikä koostumuksessa ole mitään ns. täyteaineita.

KUORINTA: CATTIER VS. ABSOLUTION

PIHISTÄ: Cattier White Clay Scrub 10,60€ / 100 ml (litrahinta 106€)

PANOSTA: Absolution La Créme Gommante 31,90€ / 50 ml (litrahinta 638€)

KOOSTUMUKSISTA. Kumpikin kuorinta on voidemainen ja sisältää rakeita. Absolutionin kuorinta sisältää lisäksi hedelmähappoja, eli se kuorii sekä mekaanisesti että kemiallisesti. Cattier-kuorinnan voidekoostumus on ohuempaa ja "löysempää", Absolutionin on voidemaisempi ja täyteläisempi.

Absolutionin voidemainen koostumus muodostaa puskurin ihon ja rakeiden välille, mikä tekee tuotteesta hellävaraisemman tuntuisen; rakeiden vaikutusta voi itse säädellä käyttämällä paksumman tai ohuemman kerroksen voidetta.

AINESOSISTA. Absolutionissa tuntuu olevan useampaa eri partikkelikokoa, ja kun voidetta hieroo tarpeeksi, tuntee iholla pienemmät, hiekkamaisemmat jyväset. (Jos haluaa pitää kuorinnan hellempänä, älä hiero näin pitkään :D Mä hieron..!) Absolutionin rakeet ovat mineraalipohjaisia ja löytyvät incistä nimellä diatomaceous earth.

Cattierin rakeet ovat hienojakoista bambujauhetta, ja lisäksi voiteessa on ihoa syväpuhdistavaa valkoista savea. Cattierinkin tuote on siis lopulta kaksivaikutteinen.

TUOKSUSTA. Cattierin kuorinnassa on jäisen raikas mintun tuoksu, todella voimakas ja koukuttava! Olen lukenut useamman ihmisen jääneen koukkuun nimenomaan Cattier-kuorinnan tuoksuun. Luulen pian kuuluvani myös heihin.

Absolutionin kuorinnassa on hienovarainen, lämpimän aromaterapeuttinen tuoksu, jossa aistin sitrushedelmää, ehkä pomeranssia? Incin mukaan tuotteessa on ainakin limeöljyä, sitruunaöljyä, litsea cubeba -öljyä ja appelsiiniöljyä.

👛 MIKSI PIHISTÄÄ? Kuorintatuote on simppeli tuote, jonka tarkoituksena ei ole imeyttää ihoon hoitavia aineita, niinpä yksinkertaisemmankin koostumuksen tuote voi tuoda yhtä hyvän tuloksen, kuin kalliimpi. Tärkeintä on löytää itselleen sopiva raekoostumus; toiset tykkäävät ronskimmista rakeista, toiset hienovaraisemmista. Cattier kuuluu ronskimpaan tyyppiin. Jos tykkäät sellaisesta, ja mintunkin tuoksu miellyttää, Cattier on loistovalinta!

⭐️ MIKSI PANOSTAA? Absolutionin kuorinnan koostumus tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden kustomointiin. Sen koostumus on samalla sekä hellävaraisempi että tehokkaampi kuin vertailun Cattierin, koska se sisältää tehokkaan raekoostumuksen lisäksi myös hedelmähappoteknologian.

Voiteen paksuus mahdollistaa hankauksen ja sitä myöten mekaanisen kuorinnan voimakkuuden säätelyn, ja halutessaan voiteen voi myös pelkästään jättää iholle vaikuttamaan naamion tavoin, jolloin saa vain AHA-happokuorinnan.

Mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Avautuivatko erot kalliimpien ja halvempien tuotteiden välillä paremmin (kuin aiemmin)?

Olen lupautunut tekemään myös toisen postauksen samalla teemalla, aiheena meikit. Se on luvassa helmikuussa :)

15 comments on “Pihistä & panosta - miksi valita kallis tai halpa tuote? Onko niissä lopulta paljon eroa?”

 1. Erittäin hyvä postaus! Itseäni kiinnostaa juuri tällaiset!
  Olisi kiva myös kuulla enemmän tuotesisällöistä, ja kerroitkin paneutuvasi estereihin myöhemmin. Haluaisin kuulla myös hyaluronihaposta! Itse pidän monista hyaluronihappoa sisältävistä tuotteista, mutta instagramissa eräs kauneusvaikuttaja sanoi, ettei hyaluronihappo olisi sen hypetyksen veroista, eikä imeydy niin syvälle ihoon. Haluaisin siis kovasti kuulla pitääkö tämä paikkansa!

  Vastaa

  0
  1. Moikka Maria!

   Olen kirjoittanut perusteellisen jutun hyaluronihaposta täällä:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/miksi-hyaluronihappo-on-niin-mahtava-ihonhoidon-ainesosa/

   Hyaluronihapon imeytyminen liittyy sen molekyylikokoon. Hyaluronihappoa on neljää eri kokoa (tai molekyylipainoa), joista pienin eli matalapainoisin pystyy imeytymään syvälle ihoon ja suurikokoiset jäävät ihon pintaan. Jos tuotteessa on käytetty vain suurimolekyylistä hyaluronihappoa, se ei imeydy syvälle, mutta kosteuttaa kyllä tehokkaasti siinä ihon pinnassakin.

   Olosuhteet, joissa hyaluronihappo (samoin kuin muut tehokkaat humektantit) ei toimi optimaalisesti, vaan saattaa jopa kuivattaa ihoa, toteutuvat hyvin kuivassa ilmastossa. Tyyppiä aavikkoilmasto. Humektantit toimivat sitomalla itseensä niitä ympäröiviä vesimolekyyleja, eli voiteen tai seerumin mukana tulevaa vettä sekä ilman kosteutta. Mikäli ympäröivä ilma on todella kuiva, ja hyaluronhappoa levitetään iholle ilman runsasta vesikosteutusta, hyaluronihappomolekyylit saattavat alkaa vetää itseensä ihon omaa kosteutta syvemmistä kerroksista.

   Tämän ongelman voi välttää kuivassakin ilmastossa esimerkiksi levittämällä hyaluronihappotuote iholle kosteassa kylpyhuonessa suihkun jälkeen, jolloin kylppärin ilma on kosteaa, tai varmistamalla, että muut ihonhoitotuotteet tarjoavat hyaluronihappomolekyyleille vettä sidottavaksi. Voi esimerkiksi suihkutella ihoon runsaasti kasvovettä ennen hyaluronihapposeerumin levittämistä, ja laittaa seerumin päälle kosteuttavan, hieman okklusiivisen kosteusvoiteen, joka hidastaa kosteuden haihtumista ihosta.

   Tässä vielä vertailuni viidestä hyaluronihapposeerumista:

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/hyaluronihapposeerumit-vertailussa/

   Vastaa

   0
 2. Seurasin itse nuorempana vastaavia panosta-pihistä -vertailuja. Varsinkin meikkien suhteen katsoin useinkin Make Up dupes -vertailuja. Usein kuitenkin huomasin, että esitetyt vastaavuudet eivät toteutuneet kaikilta osin,varsinkin juuri koostumuksen suhteen. Monesti näennäinen säästö kostautui sillä, että tuote jäi vaan käyttämättä. "Ominaisuuksiltaan" vastaavanlainen ei kerro tuotteen sensorisesta kokemuksesta. Samoin pakkaus oli yleensä huonompi tai siinä ei ollut mukana peiliä tai sivellintä. "Kahvi kuin kahvi", tai "tee kuin tee", ei pidä useinkaan paikkaansa, kuten moni tietää. Varsinkin jos on ensin tutustunut jonkun tuotteen panosta-versioon, niin sen jälkeen pihistä-versio tuntuu todellakin pihistämiseltä. Kuten joku kirjoitti aikaisemmassa ripsiväripostauksessa (en muista tarkkaa sanavalintaa): Ripsivärin hinta-laatu -suhde on kohdallaan, eli ripsiväri todellakin tuntuu kahden euron ripsiväriltä. :)

  Tuo hinta-laatu suhde on sellainen sana, jota en itse juurikaan käytä. Se kertoo juuri sen millainen tuote on hintaansa nähden, ei sitä millainen tuote on ylipäätään. "Hintaansa nähden kiva reissu" tai "hintaansa nähden lämmin talvitakki" ei edes kuulosta kovin kivalta.

  Minulla on itselläni useampikin tuote, jotka ovat edullisia, mutta silti loistavia. En käytä niistäkään termia hyvä hinta-laatu -suhde. Ne ovat vain laadukkaita, piste. Esimerkiksi tuo Mossan rauhoittava voide on oikein mukava hillitysti kosteuttava kesävoide. Toinen esimerkki on osa Dermosilin tuotteista. Heillä on valikoimissaan muutamia varsinaisia helmituotteita, hinnasta riippumatta.

  Toinen asia, mikä liittyy panosta-pihistä -aiheeseen, on käyttäjän ikä. Kun oli nuorempi, niin iho näytti hyvältä riippumatta siitä mitä voidetta käytti (vai käyttikö ollenkaan ;) ). Laadutonkin meikki näytti ihan hyvältä silmäluomilla ja poskipäillä. Mutta iän karttuessa huomaa eron siinä kuinka tuote levittyy ja elää päivän mittaan. Keskihintaisesta ja/tai hieman arvokkaammasta kosmetiikasta löytyy (ainakin vielä) itselleni oikein hyviä tuotteita. Näitä La Mer -voiteita tai muita yli 200€ voiteita en ole edes kokeillut. Epäilen suuresti, että niillä saisi (edelleenkin, ainakaan vielä) kovin paljon kivemman tuntuisen ihon. Lisäksi, en kerta kaikkiaan raaski laittaa noin paljon rahaa tuotteeseen. Ehkä, jos niillä olisi oikeasti vaikutusta ryppyihin, niin voisi harkita, mutta en itse usko niin voimakkaasti anti-age -kosmetiikkaan. Ja se osuus mihin uskon, on saavutettavissa myös edullisimmilla täsmätuotteilla (yhtenä esimerkkinä The Ordinary). Toisaalta, itselläni on normaali ja ihan hyvinvoiva iho, mikä vaikuttaa tähän mielipiteeseen.

  Vastaa

  0
  1. Tosi hyvä pointteja, Elli! 🙂👍

   Tuo on totta, että "hyvä hinta-laatu-suhde" on itse asiassa huono termi kuvaamaan hyvän tuntuista ja hyvin toimivaa tuotetta. Sehän tosiaan kertoo vain, että tuote on hyvä hintaansa nähden, mikä itse asiassa ei ole juuri lainkaan imarteleva ilmaisu vaikka 2 euron tuotteesta. Ei vaadita paljoa, että jokin täyttää kahden euron sijoituksen odotukset.

   Olen itsekin usein miettinyt tätä ilmaisua käyttäessä, että haluaisin korvata sen jollain muulla. Useimmat kuitenkin ymmärtävät tämän termin nimenomaan edullista ja laadukasta tuotetta kuvaavana, eli sekä minä ilmaisun käyttäjänä että lukijat sen tulkitsijoina "käyttävät ja lukevat" ilmaisua väärin..! :D :D

   Ehkä mä alan opetella käyttämään tuota "Tuote on laadukas" (piste!) -ilmaisua, kun tuote tuntuu hyvältä ja toimii, oli hinta mikä hyvänsä :) Tai edullisen ja loistavan tuotteen kohdallahan voisi jopa sanoa, hinta-laatu-suhteen ylittävä laatu. :)

   Hmm, ehkä mä alan nyt aktiivisesti uudelleensanoittamaan näitä hinta-laatu-hyvä/huono-tuote -ilmaisuja. :)

   Vastaa

   0
 3. On pitänyt kommentoida erääseen asiaan liittyen jo jonkin aikaa, mutta ei ole oikein ollut sopivaa tai aiheeseen liittyvää aloitusta. Ehkä tämä on sitten yhtä hyvä paikka kuin muutkin. :) Pahoittelut etukäteen pitkästä kommentista (tai tilityksestä..).

  Nimittäin aiheena kosmetiikan säilyvyysmerkinnät.

  Joulun aikaan törmäsin tosi ikävään ilmiöön liittyen kosmetiikkaan. Ostin eräästä tunnetusta ja isosta kosmetiikan nettikaupasta isohkon määrän kosmetiikkaa, josta osa oli suuressa alennuksessa. Alennus liittyi tiettyihin tuotteisiin, ei koko sarjaan. Kun kysyin alennuksen syytä, niin kerrottiin, että he laittavat niitä tuotteita alennukseen, joista asiakkaat pitävät. Sain tuotteet postissa, ja yhden tuotteen mukana tuli lahjana meikkituote. Kun Googletin meikkituotetta, niin selvisi että tuote oli vuoden 2017 sesonkituote. Siis 2017.. Kysyin nettikaupan asiakaspalvelusta, että eiväthän alennustuotteet ole vanhoja ja siksi alennuksessa. Vastaus oli, että ei, vanhoja tuotteita ei myydä. Tuote kuulemma säilyy avaamattomana 30 kuukautta ja avattuna tiimalasin ilmoittaman kuukausimäärän. Laitoin sen jälkeen ihan mielenkiinnosta tuotteiden valmistajalle sähköpostin, jossa ilmoitin tuotteiden valmistuseränumerot ja kysyin voivatko he tarkistaa, milloin erä on valmistettu. Asia unohtui sen jälkeen, mutta sain siitä noin parin viikon päästä sähköpostin, jossa kerrottiin, että kyseiset erät oli tehty vuosien 2016 ja 2017 aikana (he ilmoittivat tarkan kuukauden ja päivän) ja kertoivat myös että tuotteet eivät ole enää käyttökunnossa. Laitoin saman tien viestiä nettikaupan asiakaspalveluun, jossa pahoiteltiin kovasti ja luvattiin palauttaa rahat heti. Niin he tekivätkin, mutta kun viimeksi katsoin, niin siellä oli edelleen samat tuotteet alennuksella. Harva kuitenkaan jaksaa tarkistaa valmistuspäiviä, eli luultavasti edelleen pitävät myynnissä niitä vanhentuneita tuotteita. Tuo nettikauppa on merkkien valtuutettu jälleenmyyjä, eli kyseessä ei ole ns. villi toimija.

  Tästä hieman järkyttyneenä katsoin tarkemmin läpi muutkin varastoon ostamani tuotteet. Eräästä toisesta kaupasta ostamani pari huulimeikkikynää olivat netin mukaan vaihtaneet pakkausta vuonna 2018. Omissa vuoden 2020 lopulla ostamissani tuotteissa oli edelleen vanha pakkaus. Laitoin myös näiden tuotteiden valmistajalle kyselyn, jossa selvisi, että toinen huulikynistä oli jo käyttöikänsä ulkopuolella. Toinen olisi pitänyt käyttää toukokuuhun mennessä. Nettikauppa vielä puolusteli tuotteitaan sanomalla, että niitä ei ole tarkoitus ostaa varastoon vaan ne pitäisi avata heti oston jälkeen ja tuote säilyy avattuna tiimalasin osoittaman kuukausimäärän. Kun kysyin, että ovatko he tosiaan sitä mieltä, että vaikka valmistaja ilmoittaa, että tuotetta ei pidä käyttää toukokuun jälkeen, niin myyjä on sitä mieltä, että voin avattuna käyttää sitä 12 kuukautta tästä hetkestä eteenpäin, vastaus alkoi takertelemaan ja he sanoivat palauttavansa rahat.

  Puhuimme asiasta tuttujen kanssa ja parille muullekin oli käynyt vastaava tilanne. Yhdellä huulipuna oli aiheuttanut kirvelyä ja selvityksen jälkeen oli selvinnyt, että tuote oli vanhentunut. Toisen tutun kesän alekampanjoista hankkimasta luonnonkosmetiikkaostoksesta yksi voide oli tuoksunut erikoiselle ja oli myöhemmin selvinnyt, että se oli vanhentunutta tuoterää.
  Olen tästä jotenkin tosi pettynyt. Olen luottanut siihen, että 30 kuukautta on niin pitkä aika, että tuotteet kiertävät sen sisällä varmuudella. Ilmeisetsi näin ei ole. Varsinkin sellaiset alennustuotteet, joissa alennus koskee vain tiettyjä meikkisävyjä tai tietyn sarjan erikseen nimettyjä tuotteita, jäävät nyt luultavasti tämän jälkeen itseltäni ostamatta.

  Mikään noista mainituista kaupoista ei ollut suomalainen.

  En tosin edelleenkään ymmärrä, miten tuo tiimalasimerkintä voi olla lain sallima, jos kukaan jälleenmyyjä, tai muu taho, ei tarkista sitä, milloin tuote on valmistettu ja kuinka kauan se on seisonut jälleenmyyjän varastossa tai hyllyssä. Parasta ennen -päivämäärä tai valmistuspäivämäärä luulisi olevan yhtä helppo painaa pakkauksen kylkeen kuin eränumerokin.

  Olen viime aikoina pyrkinyt siirtymään sellaiseen hoitotuoteisiin, joissa on tiimalasimerkinnän sijaan parasta ennen -päivämäärä. Niitä on ikävä kyllä edelleen vain todella pieni osa kaikista tuotteista. Flow:lla, Madaralla ja Evolvella on onneksi nämä useimmissa tuotteissaan. Ja Dermosililla! On paljon mukavampaa tietää milloin tuote on valmistajan mukaan viimeistään käytettävä, kuin nähdä pelkkä eränumero, joka sinänsä ei kerro kuluttajalle juuri mitään.

  Vastaa

  0
  1. Kiitos paljon tästä kommentista Elli A, tämäpä oli silmiä avaavaa ja melko yllättävä tieto. Totta tuo, että kovin monessa tuotteessa ei ole tuota parasta ennen merkintää, ja näköjään sitten hyvinkin vanhaa erää on myynnissä. Kuluttajalla ei tosiaan taida olla mitään muuta tapaa saada selville valmistusajankohtaa kuin ottamalla yhteyttä valmistajaan. Täytyykin pitää tuo mielessä jatkossa, kiitos että mainitsit tästä.

   Sannille: Mossan öljyn litrahinnasta puuttuu 5, pitäisi olla 530e

   Vastaa

   0
  2. Sannille: Mossan öljyn litrahinnasta puuttuu 5, pitäisi olla 530e

   Kiitos! Korjasin.

   Vastaa

   0
  3. On pitänyt kommentoida erääseen asiaan liittyen jo jonkin aikaa, mutta ei ole oikein ollut sopivaa tai aiheeseen liittyvää aloitusta. Ehkä tämä on sitten yhtä hyvä paikka kuin muutkin. :) Pahoittelut etukäteen pitkästä kommentista (tai tilityksestä..).

   Älä ihmeessä pahoittele, tämä on todella tärkeä aihe.

   Ehdin lukea kommentin sisällön kokonaan vasta nyt, ja kommentoin siksi vasta nyt.

   Tosi järkyttävää, mitä kerrot, mutta samalla en kuitenkaan ylläty. En ole törmännyt omassa työelämässäni vastaaviin tietoisiin rikkeisiin (firma josta kerroit, on siis selvästi ollut tietoinen tuotteiden iästä ja silti myynyt), mutta liikkeessä työskennellessä mietin usein, miten muka pystymme oikeasti valvomaan ja varmistamaan, että yli 30 kk hyllyssä seisseet tuotteet poistetaan myynnistä.

   Sillä kyllä, osa tuotteista seisoo hyllyssä sen 30 kk. On tuotteita, joiden kierto on todella heikko; tietyt meikkivoiteiden sävyt (ne tummat meillä päin, ilmeisistä syistä), tietyt erikoiset muut värikosmetiikan sävyt, jotkin erikoistuotteet ja jotkin todella kalliit tuotteet, eivät kierrä.

   Se, että näitä tuotteita ei aina poisteta myynnistä hyllyaikansa lopussa (tietoisesti tai tiedostamatta), on oikeasti ongelma.

   Monissa liikkeissä on kyllä elektroninen systeemi, jonka kautta pitkään hyllyssä seisseitä / myynnissä olleita tuotteita pystytään valvomaan, ja tämän systeemin kautta näitä tuotteita nostetaan aika ajoin alennukseen. Ennen kuin hyllyaika ylittyy. (Tässä käsityksessä ainakin itse olin....) Mutta sellaiseen systeemiin en omalla urallani ole törmännyt, joka "hälyttäisi", kun tuote ylittää hyllyajan. Voihan olla, että joissain liikkeissä sellainen systeemi on - ja ehkä nykyään myös omalla entisellä työpaikallani, onhan siitä jo monta vuotta, kun lopetin myyjän työt.

   Sen muistan, että joskus kävimme manuaalisesti läpi tiettyjä hitaasti kiertäviä tuotesegmenttejä ja päivämäärällä varustettuja tuotteita, ja poistimme tuotteet, jotka totesimme vanhentuneiksi. Myös jotkut valmistajat lähettivät aika ajoin "Poista nämä tuotteet myynnistä, jos niitä on vielä jäljellä" -ilmoituksia.

   Mutta kyllä mä usein löysin itseni katsomassa sitä ylimpien hyllyjen 200€ voidepurkkia, josta piti joka kuukausi pyyhkiä pölyt pois, ja miettimässä, että kuinkahan freesiä tuon purkin sisältö enää on, jos joku sen nyt ostaisi..... Eli kyllä, hidas kierto tiettyjen tuotteiden kohdalla, ja siitä seuraava tuotteen pilaantumisen riski ON ilmiselvä ongelma.

   Hmm, nyt kun mietin, niin minähän voin kysyä meidän omilta verkkokaupoilta ihan mielenkiinnosta, millaiset keinot heillä on valvoa tuotteiden hyllyikää. :)

   On selvää, että alennuskampanjoihin tosi usein nostetaan tuotteita, jotka lähestyvät parasta ennen -päivämääräänsä. Sehän on mitä tehokkain tapa vähentää hävikkiä, ja saada tuotteet ennemmin myytyä kuin joutua heittämään ne pois. Mutta eettinen toimija ei tietenkään koskaan myy PE-päivämäärän ohittaneita tuotteita. Eettinen toimija myös ilmoittaa tuotteen kohdalla, jos sen PE-päivämäärä on lähestymässä. Näin tekevät ainakin meidän verkkokaupat (Jolie ja Natural Goods Company), ja uskon, että ilman muuta myös muut rehelliset ja luotettavat ja eettiset myyntikanavat.

   Jos kauppa jää kiinni vanhentuneen tuotteen myymisestä, tappio on todellakin paljon suurempi kuin tuotteen hinnan menetys, sen tietää jokainen alan toimija (ainakin voisi toivoa, että tietää..!). Kuka toimija haluaa tulla yhdistetyksi epäkuranttien tuotteiden myyntiin? Sana kiertää, ja kun luottamus menee, se menee. Tuskin sinäkään koskaan enää asioit firmassa, joka niin röyhkeästi myi vanhentunutta tavaraa ja vielä kiinni jäädessäänkin yritti selitellä. Tämä firma ei menettänyt vain sinun asiakkuuttasi, vaan todennäköisesti lukuisten muidenkin, joille kokemuksestasi olet kertonut.

   Eettisesti toimivat liikkeet ja verkkokaupat laittavat

   Vastaa

   0
  4. Tuo on varmaan totta, että tietyt sävyt ja tietyn hintaluokan tuotteet kiertävät hitaasti (jos ollenkaan). Siksi tuo ihmetyttääkin, että miksei tuotteissa ole välttämätöntä lukea parasta ennen -päivämäärää. Luulisi sen olevan kaikein selkei tapa. Valmistuserän perusteella selvittely on aika hidasta ja turhauttavaa, ja tuskin valmistajatkaan tykkäävät siitä, että asiakaspalvelun aika menee siihen, että he selvittelevät tuotantopäiviä.

   Tarjouskamppanjoista tuli mieleen se, että on ilman muuta ymmärrettävää, että ne tuotteet laitetaan alennukseen, joiden parasta ennen -päivämäärä lähestyy, mutta se pitäisi ehkä ilmoittaa aikaisempaa selkeämmin. Nyt olen nähnyt vain sellaisia ilmoituksia, että parasta ennen päivämäärään on vain pari-kolme kuukautta. Ymmärtääkseni kampanjoissa ei ilmoiteta erikseen, jos päivämäärään on esimerkiksi vuosi. Toisaalta moni varmaan ostaa kampanjoista tuotteita varastoon. Näin ollen siitä kun tuoteen ostaa saattaa kulua ensin 6-7 kk ennen kuin tuotteen avaa, joten ainakin itse haluaisin tietää milloin tuotteen voi viimeistään käyttää. Pakkauksen käyttöikä avattuna saattaa kuitenkin monissa olla jopa 12kk, jolloin se ei toteudu, jos purkkia säilyttää muutaman kuukauden kaapissa. Tämä varsinkin luonnonkosmetiikan suhteen, koska se pilaantuu muutenkin herkästi. Ja esimerkiksi uusien tuotteiden kohdalla ei kuluttaja välttämättä tiedä, miltä tuotteen pitäisi tuoksua, jolloin senkään perusteella ei välttämättä osaa huomata vanhentunutta tuotetta.

   Tuo mainitsemani firma todellakin menetti minun asiakkuuteni ja olen kertonut siitä muutamalle tutulle, mutta en sen laajemmin. Ikävintä oli ehkä juuri tuo, että siitä jäi epäileväinen olo, mikä vaikuttaa myös muihin ostopäätöksiin.

   Vastaa

   0
 4. Kiinnostavia tällaiset postaukset. Itse olen nykyään aika huono kokeilemaan uusia tuotteita. Jos tuote ei oikein sovikaan itselle ja ei tule käytettyä kokonaan niin harmittaa ns. hukkaan menneet rahat. Mieluummin laitan sen rahan itselleni hyväksi todettuihin tuotteisiin (Mahalo, May Lindstrom, Juice beauty...) Jos iholleni olisi aika sama mitä naamaani laitan niin käyttäisin kyllä vähemmän rahaa kosmetiikkaan.

  Vastaa

  0
 5. Voiko esim. Vintner’s Daughter Active Botanical Serum ja Active Treatment Essence hintoja enää edes perustella laadukkaammilla ainesosilla?
  Kun taas esim Frantsilan Anti-Pollution Facial Serum vastaa varmasti laadultaan samaa, mutta hinta aivan eri luokkaa.
  Olen pohtinut asiaa paljon ja tullut tulokseen että hinnoissa juurikin ensin mainitussa on ilmaa.... kuluttaja maksaa brändistä. Näkisin mieluusti luonnonkosmetiikan rehellisenä laadun tuottajana en pelkästään tuottoa tavoittelevana brändääjänä.
  Mutta hirmu tarkka täytyy kuluttajan olla.

  Vastaa

  0
  1. Voiko esim. Vintner’s Daughter Active Botanical Serum ja Active Treatment Essence hintoja enää edes perustella laadukkaammilla ainesosilla?

   Ilman muuta ainakin VD'n öljyseerumi on arvokas ainesosiltaan (essenceen en ole perehtynyt), mutta onko arvo lähellä 200 euroa per pullo..? Ei tietenkään. Hintalapussa on ilman muuta brändi/imagolisä. Hinnoittelu on yksi keino brändille sijoittaa itsensä marketti-luksus -kentällä. Niin hullulta kuin se voi kuulostaa, hinta voi olla yhtä lailla samanarvoinen tekijä ainesosien, pakkauksen ja jälleenmyyjäkanavien rinnalla, jolla rakennetaan tuotteen kokonaisimago ja segmentti.

   Jos otetaan tällainen karvalakkiesimerkki; meillä on tuote, jonka pakkaus- ja valmistuskulut ovat vaikkapa 30€ / pullo. Yleensä tavoiteltu kate on ainakin 50%, eli ulosmyyntihinta voisi olla 60€. Jo tällä valmistaja saisi kivan voittomarginaalin. Mutta valmistaja haluaa segmentoida tuotteen superluksukseksi, eikä 60€ kuulosta vielä erityisen luksuselta. Niinpä tuotteseen lyödään vielä 100% tai jopa 200 % hintaa päälle, jotta tuote saadaan sopimaan siihen segmenttiin, jota tavoitellaan; luksukseksi, joihin vain tietyillä kuluttajilla on varaa.

   Hinta on myyntikanavan ohella tärkein tekijä eksklusiivisuudessa. Todella kalliiseen tuotteeseen ei kaikilla ole varaa. Niille, joilla on varaa, tämä tuo oman lisäarvon. "Voin käyttää kauneudenhoitotuotetta, jota moni muu ei pystyisi käyttämään". Tämä on arvo, joka ei tokikaan mitenkään liity ihon hoitoon ja hyötyyn. Mutta se on arvo siinä missä muutkin. :) Ja aivan yhtä perusteltu.

   Vastaa

   0
 6. Voi että kun innostun testailemaan tuotteita kaupassa (ja sen seurauksena ostelemaan) näiden sun postausten pohjalta, mutta ei se kyllä haittaa todellisuudessa yhtään :D

  En ois kiinnittänyt Taika-sarjaan kummempaa huomiota ilman tätä postausta, mut onneksi luin ja löysin sen. Tarkemmin sanottuna sy-voiteen.
  Aivan ihanan paksu ja täyteläinen koostumus muihin markettihintaisiin voiteisiin verrattuna, siis täysosuma mulle.

  Tosin käytössä ollut lähinnä Pirkan Q10, joka nyt on muutenkin turhan kevyttä 30+ silmänympärysiholle käytettäväksi, etenkin talvisin.
  Etsinnässä oli talvikaudelle jokin vastaavalla tavalla tuhti, voidemainen kuin Louis Widmerin Eye Contour Cream, ja löysin tästä Taikasta paremman kuin hyvän korvaajan. Edellinen kun ei edes ole luonnonkosmetiikkaa.

  Kiitos vaan Sanni aina vain uusien rahareikien löytämisestä! :D

  Vastaa

  0
  1. Ooo, mahtavaa kuulla..!! 🤗🙏🏻 Ja onneksi tämä rahareikä sentään oli edullinen..! 😄

   Minäkin tykkään Taika-silmänympärysvoiteen koostumuksesta, ja olen samaa mieltä kuin sinä, että edullisista sy-voiteista tuntuu olevan tosi vaikea löytää riittävän täyteläisiä. Suurin osa on tosi kevyitä, varmaan juuri siksi, että sopisi mahdollisimman monelle. Mutta kun on meitäkin, jotka haluaa sen paksumman..! :D

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (71)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)