05.03.2020

Taika - kotimaista luonnonkosmetiikkaa kaikille

Whaa, nyt tästä saa viimein puhua..! 😍

Suomeen lanseerataan syksyllä uusi, markettihintainen Cosmos Ecocert -sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. Sarjan nimi on Taika.

Mikä tämän sarjan lähestymistavasta tekee erilaisen muihin lukusiin markkinoilla jo oleviin kotimaisiin luonnonkosmetiikkasarjoihin, on sen hintapiste ja saatavuus - Taika on ensimmäinen kotimainen ekosertifioitu sarja jota tulee saamaan päivittäistavarakaupoista; niin tavarataloista kuin isoista ruokamarketeista.

Taika on itse asiassa samalla asialla kuin saksalainen Thomas Haase Lavera-brändin kanssa aikoinaan - Taika halua tehdä eettisistä ja kestävän kehityksen mukaisista kosmetiikkavalinnoista helppoja ja mahdollisia kaikille. Helppoja siten, että tuotteet ovat saatavilla samalla reissulla kun ostetaan maitoa ja leipää, ja mahdollisia siten, että hinta ei nouse ostoesteeksi.

Ilokseni olen itsekin saanut olla mukana Taika-projektissa vuodenvaihteesta lähtien, ja olen päässyt tutustumaan syksyllä lanseerattaviin tuotteisiin ensimmäisten joukossa.

Ensimmäiset Taika-tuotteet ovat hellävarainen (ja aika ihana..!) puhdistusgeeli, misellivesi, päivä- ja yövoide, silmänympärysvoide, vartalovoide, suihkugeeli, käsisaippua sekä käsi- ja jalkavoide.

Ensimmäiset Taika-tuotteet tulevat kauppoihin syyskuussa. Julkisuuteen Taika pääsi viimein eilen pre-lanseeraustilaisuudessa, jossa Taikan saapumisesta uutisoitiin medialle ja myyntisektorin edustajille.

Sarjaa on kehitetty jo kaksi-kolme vuotta ja voiteet on kertaalleen formuloitu uudelleenkin, kun tiimi ei ensimmäisen version kohdalla lopulta ollut täysin tyytyväinen koostumuksiin. Vaikka Taika on edullinen sarja, ainesosat ovat laadukkaat ja tuotteissa on mm. käytetty paljon kokonaisia kasviöljyjä. Tuotteet ovat myös vegaanisia sekä alkoholittomia. Ne valmistetaan Vantaan Piispankylässä.

Edullisen hinnan mahdollistaa päivittäistavaran myyntikanava; iso volyymi = halvat hinnat. (Sehän on mm. Mossankin idea Mádara-isosiskoon verrattuna - Taika tosin tulee olemaan vielä Mossaakin edullisempi.)

Olen kyllä aika innoissani Taikasta..! Puhumattakaan siitä, että olen tällä hetkellä todellakin unelmieni työssä - saan työskennellä kotimaisen ekosertifioidun luonnonkosmetiikkasarjan parissa 😍 Kuinkahan kauan olen haaveillut tällaisesta mahdollisuudesta...

Taikaa valmistaa Transmeri Oy, ja kesäkuusta lähtien olen minäkin, sekä muut Nordic Health Systemsin työntekijät, transmeriläisiä, kun NHS fuusioituu Transmeriin. Tällaista uutta jännää on tapahtumassa työelämässäni, enkä voisi olla odottavaisempi ja innostuneempi..!

Mitä mahdollisuuksia suuri talo huikeine kontakteineen tuokaan... ja talossa oma Ecocert-sertifioitua kosmetiikkaa valmistava tuotantolaitos 👍 Olen jo hiippaillut tehtaan käytävillä jahtaamassa kemistejä kysymyksineni... :D Voitte vain arvata, millaisen tietoherhiläisen maineen tulen Piispankylän tehtaalla saamaan... 😅 Ainakin voin pian vastailla teidänkin kinkkisiin kemian kysymyksiin entistä paremmin :)

Ihan mahtavaa!

Taika - nyt jo vähän enemmän kuin 19 seuraajaa :)

Ja hei, seuratkaa Taikaa sosiaalisessa mediassa niin pysytte kärryillä missä lanseerauksen kanssa mennään! Taikalla on toistaiseksi Instagram-tili, Facebook-sivu on tulossa.

Uskallan luvata, että Karkkipäivän lukijatkin varmasti saavat tilaisuuden testailla Taikaa ensimmäisten joukossa syksyllä, järjestän jonkin kivan kilpailun :)

Näissä fiiliksissä :)

Tällä hetkellä fiilistä nostaa myös luminen tie edessäni - istun bussissa matkalla Ivaloon, ja vaikka matkaa on takana Parkanossa rikkoutuneine junanvetureineen jo 18 tuntia, ei harmita yhtään :) Illalla saan painaa pään tyynyyn keskellä ei-mitään, majatalossa tien 92 varrella, jossain Kaamasen ja Karigasniemen välillä... Oi Lappi! ❤️

14 comments on “Taika - kotimaista luonnonkosmetiikkaa kaikille”

 1. Wau!! Kuulostaa tosi kivalta. Saatko vaikuttaa tuotteisiin? Jos saat niin yritä ehdotella, että sarjaan tulisi Dermosilin Kanerva -henkinen seerumi. Sille olisi tilausta. Käytin yhden pullon Ya nauraen seerumia mutta se haju.. Ei, ei ja ei. En osta lisää, minusta se oli kamala vaikka tuote ok. Jos tuollaisen kunnon seerumin saisi edullisesti ja helposti niin varmasti olisi menekkiä.

  Vastaa

  0
  1. Saatko vaikuttaa tuotteisiin?

   En varmaankaan, mutta ehdotuksia saa toki itse kukin tiimiläinen antaa :) Jos minusta olisi kiinni, niin sarjassa olisi ilman muuta Kanerva-tyyppinen seerumi 🙏🏻 Sitten jos/ kun Taikan laajenemisen myötä seerumi tulee ajankohtaiseksi, aion ehdottomasti antaa ääneni emulsioseerumille :)

   Vastaa

   0
 2. Hyvältä kuulostaa!! Ostan ehdottomasti jotain testiin. Täältä nimittäin puuttuu kokonaan edullinen, helposti saatava ( Tokmanni, S-Market ) ja inceiltään hyvä ihonhoitosarja. Tokmannilla on valikoimaa mutta kun incejä lukee niin tuotteet jäävät hyllyyn, esimerkkinä Hellä Mielonen joka kyllä jäi hyllyyn! Oikein muuta luonnonkosmetiikkaa en keksi mitä voisi ostaa ihan kaupasta..

  Vastaa

  0
  1. Tokmannilla on valikoimaa mutta kun incejä lukee niin tuotteet jäävät hyllyyn, esimerkkinä Hellä Mielonen joka kyllä jäi hyllyyn!

   Joo se veti kyllä hiljaiseksi..! :D

   Vastaa

   0
 3. Onkohan uutuuksissa hajusteita? Ompa ihanaa että tulee lisää suomalaista luonnonkosmetiikkaa ja jope edullista semmoista! :)

  Vastaa

  0
  1. Ensimmäisessä sarjassa, ns. peruslinjassa, on hajusteita, poislukien silmänympärysvoide. Hajusteetonta herkän ihon linjaa on kaavailtu :)

   Vastaa

   0
 4. On kyllä hieno uutinen tämä! Juuri jokin edullinen kotimainen vaihtoehto meiltä on puuttunutkin.

  Vastaa

  0
 5. On hienoa, että suomalaista tuotantoa tulee järkevään hintatasoon. Sitä ei käy kiistäminen.

  Mutta haluan tuoda keskusteluun toisen näkökulman.

  Tämä Transmerin ja NHS-kaupan hehkuttaminen.Kohta kaikki jakelu on yhden ja saman toimijan hallussa. Ensin Natural Goods Company, sitten Jolie ja nyt NHS. Pidätkö tätä aidosti hyvänä kehityksenä? Jos miettii ihan brändejä, on varsin mielenkiintoista, että muualla maailmassa kilpeilevat brändit ovat yhden ja saman talon edustuksessa. Miten tämä vaikuttaa tuotteiden aitoon kilpailuun markkinoilla? Entä tuotteiden hintatasoon Suomessa? Keskittyminen on harvoin kuluttajan etu. Transmerilla on varmasti valtavat resurssit moneen pienempään yritykseen verrattuna, mutta tällainen kehitys vie elintilaa monelta pienemmältä jakelijalta. Siksi olisin aidosti toivonut NHS:n jatkavan itsenäisenä yrityksenä, jolla oli mielenkiintoinen valikoima monia omiakin suosikkimerkkejäni. NHS olisi halutessaan voinut yhdistyä jonkun omankokoisen tai pienemmän toimijan kanssa mutta he valitsivat toisin.

  Puhumattakaan siitä, mistä on jo kauan sitten keskusteltu netissäkin: jos Transmeri yhtäällä myy luonnonkosmetiikkaa, mutta toisaalla välittää glyfosaattituotteita edelleen myyntiin, eivätkö he osaa päättää, haluavatko he olla ekoyritys vai toimia vähän kaikilla sektoreilla? Valikoimissahan on valtavasti myös ei-luonnonkosmetiikkatuotteita. Etkö nää tässä mitään ristiriitaa?

  En halua kommentillani olla mitenkään ilkeä mutta minusta näistä yrityskauppojen haittapuolista keskustellaan blogeissa liian vähän.

  Vastaa

  0
  1. Hei aktiivinen lukijani. Kiitos kommentistasi, jossa oli asiallisia ja perusteltuja kysymyksiä. Yritän vastata parhaani mukaan, sekä yksityishenkilönä että ymmärrettävästi lojaalina työnantajalleni.

   ”Pidänkö hyvänä kehityksenä, että monen luonnonkosmetiikkamerkin jakelu on saman toimijan hallussa?”

   Asia ei ole mielestäni niin yksitasoinen ja mustavalkoinen, kuin ”pienet jakelijat vs. suuret jakelijat ja keskittyminen”.

   En ihmettele Transmerin halua kasvattaa ympäristöystävällisten ja ekosertifioitujen merkkien osuutta portfoliossaan, ja tätä myöten edistää luonnonkosmetiikan käyttöä ja tunnettuutta. Transmeri on aikaansa seuraava sekä vastuullinen yritys (perheyritys, muuten), ja haluaa osaltaan olla kasvattamassa luonnonkosmetiikasta valtayleisön valintaa, kun se nykyään yhä on vain noin 5% kokonaismarkkinasta.

   Pienyrittäjyydessä ei ole mitään pahaa ja toki pienillä jakelijoilla on edelleen paikkansa markkinassa, ja mitä luonnonkosmetiikkaan tulee, merkkejä ja sarjoja on maailmalla niin paljon, että pienillekin jakelijoille jää yllin kyllin merkkejä joita tuoda maahan.

   Mitä kuitenkin tulee todelliseen isossa mittakaavassa asioihin vaikuttamiseen, totuus on se, että volyymit ja saatavuus puhuvat. Mikäli haluamme vaikuttaa ympäristöön kosmetiikkavalintojen kautta, on vaikutettava isoon yleisöön, niihin tavallisiin kuluttajiin, jotka asioivat isoissa marketeissa ja päivittäistavarakaupoissa. Massayleisöön, joka ostaa tuhansittain tuotteita, ei pieneen niche-segmenttiin.

   Mitä isompi osa kuluttajista siirtyy ostamaan ekosertifioitua luonnonkosmetiikkaa, sitä parempi ympäristölle globaalisti. Pienet jakelijat eivät valitettavasti pysty vastaamaan niin isoon kysyntään, jolla pyritään vaikuttamaan asioihin suuressa mittakaavassa.

   Lisäksi Suomen tilanteesta: Suomi on lopulta aika pieni markkina, ja näin pienellä markkina-alueella toimijoita ei ole ihan valtavasti. Jo aitoja luonnonkosmetiikkamerkkejä on täällä saatavilla huomattavasti vähemmän kuin isommissa maissa kuten Saksassa ja Iso-Britanniassa. Näin ollen Suomen kokoisessa maassa mennään suurempia markkinoita helpommin tilanteeseen, jossa moni merkki on yhden ja saman toimijan hallussa.

   Mitä NHS:ään tulee, en pysty NHS:n asioita kommentoimaan, joten pyysin tähän repliikin NHS:n entiseltä toimitusjohtajalta Liisa Toreniukselta. Liisa avaa yrityskaupan taustaa: ”NHS oli kasvanut ja kaipasi isompaa tukea mm. logistiikan ratkaisuihin.”
   Liisa jatkaa Transmerilla eikä yrityskauppa ole vaikuttanut NHS-porukan arkipäivän tekemiseen, arvoihin tai valintoihin. (NHS:n työntekijänä ja Transmerille mukana siirtyvällä voin allekirjoittaa tämän.)

   Glyfosaatista; tietosi on ehtinyt vanhentua. Transmeri ei enää tuo maahan eikä jakele glyfosaattia sisältäviä tuotteita. Niistä luovuttiin aiemmin ilmoitetun siirtymäajan jälkeen.
   Transmeri irtisanoi glyfosaattituotteiden sopimuksen jo vuonna 2017, eikä Transmerin varastossa ole enää yhtään Rounduppia, jossa vaikuttavana aineena on glyfosaatti. Kaupoista se poistuu sitä mukaa kun viimeiset tuotteet on myyty. Transmeri teki tämän omana valintanaan, vaikka aine on Suomessa sallittu.

   Kiitos vielä kommentistasi, minustakin näistä on hyvä puhua. Ainakin (toivottavasti) useammalle selvisi nyt tuo glyfosaattia ja Rounduppia koskeva sitkeä väärinkäsitys.

   Mukavaa kevättä sinulle toivottaen! :)

   Vastaa

   0
 6. Onko kuva oikeesti siitä lanseeraustilanteesta? Vastuullista kosmetiikkaa, ilman turvavälejä, ilman kasvomaskeja??? Yhtään maskia en kuvassa nähnyt.

  Vastaa

  0
  1. Hei Ode,

   Huomasitko postauksen päivämäärän..? Tilaisuus, jossa Taika-tuotteet ensi kertaa esiteltiin, oli 4. maaliskuuta - ennen koronatoimenpiteiden alkua. Yhtäkään maskia ei tosiaan tuohon aikaan näkynyt missään, sillä korona ei ollut vielä lähtenyt leviämään Suomessa eikä mitään kokoontumis-, maski- tai muitakaan koronaan liittyviä suosituksia oltu annettu.

   Vastaa

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


 • Sanni

 • Arkisto

  • 2024 (45)
  • 2023 (148)
  • 2022 (174)
  • 2021 (178)
  • 2020 (227)
  • 2019 (203)
  • 2018 (227)
  • 2017 (298)
  • 2016 (284)
  • 2015 (343)
  • 2014 (389)
  • 2013 (400)
  • 2012 (214)
  • 2011 (226)
  • 2010 (287)
  • 2009 (207)